Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x rozsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx směsí xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx prodejně.
(2) Xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx x na xxxxxx živočišných xxxxxxx xx xxxxxxxxx x x xxxxxxxxx. 1)
§2
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") zařízení xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Potravinářskou xxxxxxxxx xx x xxxxxx x xxxx prodejní xxxxxxxx, kde xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x sportovní akce),
x) xxxxx prodejním xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, účelově xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxx potravin,
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nepodléhají xxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, stoly, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zajišťujícím xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx x nápojů, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx forma xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx stravování, xxxxxxx xx přípravu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pokrmů x xxxxxx. Xxxxxxxx zahrnuje xxxxxxxxxxx kulinářskou úpravu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, například xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx saláty, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx společného xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Hygienické xxxxxxxxx xx vybavení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
V xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách včetně xxxxxx x jiných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx prodávány xxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx které xx xxxxxxxxxxxxx prodejna xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobcem na xxxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx nepříznivě xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx) x okolím (zdroji xxxxxxxxxx) x xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, pachem, xxxxxxx či jiným xxxxxxxx.
(2) Provozy x xxxxxxxx úseky, xxxxx xx xxxx xxxxxxxx mohou xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx úseky, xxxxxxxxx, sklady x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxx, xxxxxx, xxxxx x zelenina).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxxxx prodávaných xxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx umožňovaly skladování xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x skladovacích xxxxxxxx stanovených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx mikrobiologicky ovlivnit xxxx potraviny, xxxx xxx stavebně oddělené. Xxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx skladují xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x úklidové xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx charakter xxxxxxxx xxxxxxxx, zřizuje xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx x tekoucí teplou x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, a xxx obtěžování okolí.
(6) Xxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx sanitaci. Xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx prodejně, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx sanitaci xxxxxxxx xxxxx, se xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx pitnou xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx vybaveny zařízením xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x pravidelným vyvážením xxxxxx. Xxxxxxxxxx úpravu xxxxxxx zdroje xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pitnou xxxxx (xxxxxx) x jeho xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx je xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx krátkodobý xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx zdroj xxxxxxx pitné xxxx, xx vybavuje umyvadlem, xxxxxxxxx xxxxxx; xx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx x zabezpečených xxxxxx xxxx se instaluje xxxxxxxx pitné vody, xxxxx xxxx konstrukcí xxxxxx xxxxxxxx. Tato xxxx xx použije xxx osobní hygienu, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny; xxxxx xx však xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx potravin x xxxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxx nápojů (káva, xxx) a ohřev xxxxxx lze použít xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x stánek pro xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěno xxxxxx x likvidaci xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx beze xxxx, omyvatelné, xxxxx xxx kluzké x xxxxx nepříznivě ovlivňovat xxxxxxxxx.
(2) Stěny xxxxxxxxxxxxx prodejny musí xxx omyvatelnou úpravu x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx úsecích, xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx nebo zmáčení xxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx nádobí, přípravnách x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výměna xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx být technicky xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, hlodavců x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Pracovní xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxxx x přepravní xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a z xxxxxxxxx funkčně vyhovujících xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a pracovní xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx charakteru xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxx, aby xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nedocházelo x vzájemnému křížení xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx vliv xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X potravinářské xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx pro každý xxxxxxxx xxxx vytvořena xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx svou xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx provozované xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx potravin, xxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx potravinářské prodejny xxxx xxx x xxxxxx technickém xxxxx x xxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštní xxxxxxxx. 9)
(2) X zařízení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nesmějí být xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxx jen xxxxxx xxx doprovázející xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení, xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx x záchody. Xxxxxxx x šatny xx zřizují xxxxxxxx xxx muže a xxxx. Záchody xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x teplou xxxxx, xxxxxx, ručníky pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx rukou. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxx xxxxxxx deset zaměstnanců, xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx a ženy. Xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx oděvu x zajištěn xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. V xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx osob, xxxxx x potravinářství xxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x konzumací xxxxx, se xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx odděleně xxx xxxx a ženy. Xxxxxx může být xxxxxxxx, xxxxx kapacita xxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx umyvadlem x xxxxxxx xxxxxx x studenou xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx použití xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Hygienické požadavky xx xxxxxx potravin
§10
(1) Při xxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx zachází xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Potraviny xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx výlohách x xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Při xxxxxxxxxxx ve výlohách x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx bezprostředně xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, nelze xxxxxxxxxxx xx přechovávat x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, 2) x výjimkou xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx baleny xx xxxxxxx vhodného x xxxxxxxxx nezávadného xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx reklamovány, nelze xxxxxx xxxx xx xxxxxxx. Xxxxxxx xx x xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx umístěny xxxxxxxxx 70 xx xxx xxxx. Ostatní xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x prodejních xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxx, ale xx xxxxxxxx (například xxxxxx).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx se xxxxxxxx x původních xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx-xx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tekoucí xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx potraviny musí xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx tak, aby xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx prodej xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx požadavky xx přípravu a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx receptur x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stánku musí xxx pro přípravu xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a technologických xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx zařízením x xxxxxxxxxxxxxx zařízením xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx teplou xxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (tj. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxx podle xxxxxx xxxxxxx) se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx - 8 °C xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx však do 60 minut, xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx + 4 °X. Xxxx xxx zmrzlina xx nesmí xxxxxxxx, xxxxxxx zmrazovat (xxxxxxxx 3) a xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, po smíchání xxxxxxx opracují. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x směs xxxx xxx xxxxxxx xx 90 xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx do + 4 °X. Xxxxx xxxx bezprostředně xxxxxxxx xx teplotu - 8 °X xx - 12 °X, xxx ji xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 hodin xxx xxxxxxx xx + 4 °C.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx použitelnosti xxx xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xx xxxxxxxxx xx + 4 °X plnit xx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 60 minut xxx xxxxxxxxx teplotě - 30 °C (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxx xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx použitelnosti.
(4) Xxxxxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do + 4 °X, xxxxxxxx xxxxx odstavce 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx k xxxx účelu xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Zásobníky se xxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx - 8 °C xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx od xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx zmrazení. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx ukončen xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx používané xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxx musí xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxx prodeji porcovacími xxxxxxxx musí xxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx vodou.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx době xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx zdravotně xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx prodávat.
Závěrečná ustanovení
§15
Xxxxxxx xx:
x) xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x. 74/1990 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, oznámený v xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických požadavcích xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Stráský x. r.
Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx dni xxxxxxxx právní předpis xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. byl zrušen xxxxxxx předpisem č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx od 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 239/1991 Xx., xxxxxx č. 79/1997 Xx. x xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
3) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. a) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vodou.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx jejich xxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx pracovní xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx předpisy x xxxxxx x. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx v částkách 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x technická xxxxxxxx, xxxxxxxx x částce 20/1976 Sb.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR č. 91/1984 Sb., o xxxxxxxxxx xxxxx přenosným xxxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx.