Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Úvodní ustanovení
§1
(1) Tato xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx prodejny xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx x příprava xxxxxxx xx xxxxxxxxxx směsí xxx xxxxxx xxxxxxx x potravinářské xxxxxxxx.
(2) Vyhláška xx xxxxxxxxxx xx prodej xxxxxx xxxxxx včetně xxx a xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x x tržnicích. 1)
§2
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") zařízení xxxxxxx souborem xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx pro xxxxxx potravin, xxxx. x xxxxxx souvisejícím xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx prodejnou xx x xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx prodej potravin,
x) stánkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Stánky se xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx zařízení xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx slavnosti, xxxxxxxx x sportovní xxxx),
x) xxxxx prodejním xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, účelově xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxx dlouhodobý, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
2. ambulantní xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx krátkodobý xxxxxx xxxxxxxx potravin, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx roznáškové xxxx, podnosy, stoly, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, xxxxxx je xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zajišťujícím dlouhodobý xxxxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x nápojů,
x) občerstvením xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx doplňkové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xx přípravu x podávání xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx. Příprava xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx grilováním, xxxx xx studena, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, zmrzlina. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx společného xxxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Hygienické požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách včetně xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx smí xxx xxxxxxxxx jen xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx potravin, xxx xxxxx má xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx vytvořeny xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobcem xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnějšími xxxxx (xxxxxxxxx déšť, slunce) x xxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx) x xxx xxxx nepříznivě neovlivňovala xxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x xxxxxxxx úseky, xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx nepříznivě xxxxxxx a negativně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx výrobní xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx, včetně xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxx, xxxxxx, xxxxx x zelenina).
(3) Xxxxxx potravinářské prodejny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin xxx, aby svou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx a skladovacích xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xxxx zvláštním xxxxxxxxx. 4) Xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxx xxx stavebně xxxxxxxx. Xxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx potravin xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x úklidové xxxxxxxxxx, xxxxxx, inventář x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx charakter xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx sklad xxxxxxxxxxx xxxxxx, vybavený xxxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x xxxxxxxx pitnou xxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx sklad není xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxxxxxx k jejich xxxxxxxxxx, hnilobě, x xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx x materiálů xxxxxxxxxxxx xxxxxx sanitaci. Ke xxxxxxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxxxx prodejně, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nádob, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna x xxxxxx pro dlouhodobý xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxxx dobu x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx přívod teplé xxxx x xxxx xxx napojeny xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx vybaveny xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx odpadních xxx x xxxxxxxxxxx vyvážením xxxxxx. Xxxxxxxxxx úpravu xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxx) x jeho xxxxxxxx xxxxxxx závazná xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx stavu, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx prodejní xxxxxxxx a xxxxxx xxx krátkodobý xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx není možné xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx vody, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx; ve xxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyhovujících xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx x zabezpečených xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx svou konstrukcí xxxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxx xx použije xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx či xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx. Xxx přípravu xxxxxxx xxxxxx (xxxx, xxx) a ohřev xxxxxx xxx použít xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx prodejní zařízení x stánek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxx, omyvatelné, xxxxx xxx kluzké x xxxxx nepříznivě xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Stěny xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx docházet xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx nádobí, přípravnách x hygienických xxxxxxxxxx.
(3) X potravinářské xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx odpovídající výměna xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vyhovující xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx činnosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů. 7)
(4) Potravinářská xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx vnikání xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx vybaveny xxx, xxx odpovídaly xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x používaným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Pracovní xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxx x přepravní xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Povrchy pracovních xxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, dobře xxxxxxxxxx a z xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x pracovní xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxx, aby xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx potravin xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxx xxxxx xxxxxxxx úsek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxx charakteru x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx potravin, xxxx, xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx v xxxxxx xxxxxxxxxx stavu x xxxx být xxxxxxxx jeho funkčnost. Xxx výkon xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštní xxxxxxxx. 9)
(2) X zařízení potravinářské xxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; do xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxx, xxxxxxxx x záchody. Xxxxxxx x šatny xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx předsíň vybavenou xxxxxxxxx s tekoucí xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx rukou. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx mít xxxxxxxxxx xxxxxxxx společná xxx xxxx x ženy. Xxx xxxxxxx xxxxxx x jiného xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x dispozici xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx vyčleněn xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx použít xxxxxx užívaný známým xxxxxxx xxxx, které x potravinářství nepracují.
(2) X potravinářské xxxxxxxx, xxxxx poskytuje x xxxxxx společného xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samostatné xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx a xxxx. Xxxxxx xxxx být xxxxxxxx, pokud kapacita xxxx x sezení xxxxxxxxxxx deset míst. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vybavenou umyvadlem x xxxxxxx xxxxxx x studenou pitnou xxxxx, mýdlem, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx osoušeči rukou.
Xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
§10
(1) Xxx xxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx x xxxxxxx xxxxx 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx dojít x záměně x xxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx a xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, popřípadě zvláštním xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx především xxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx uskladňovat xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx spotřebě, 2) x xxxxxxxx xxxxx x zeleniny, se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx baleny xx xxxxxxx vhodného x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx obalu.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx zakoupení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx zpět do xxxxxxx. Xxxxxxx xx x xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x výjimkou xxxxx x xxxxxxxx, xxxx být umístěny xxxxxxxxx 70 cm xxx xxxx. Ostatní xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a prodejních xxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxx, xxx xx xxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x pokrmy se xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx-xx x potravinářské xxxxxxxx zajištěna xxxxxxx xxxxx a studená xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxx prodeji xxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, klimatickými vlivy, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxx xx spotřebitelem.
Hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx připravovaných xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x technologických xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách x xxxxxxxx
§12
X potravinářské xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x technologických xxxxxxx vyčleněna přípravna x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx studenou x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx směsi připravené xxxxxxxx cestou (tj. xxxxxxxxx průmyslových xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx návodu xxxxxxx) xx xxxxxxxx xx minimální xxxxxxx - 8 °C xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 60 xxxxx, pokud xx směs uchovávána xx tuto xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx + 4 °X. Xxxx ani xxxxxxxx xx xxxxx převážet, xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxx 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; nelze xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx x přísady, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x aromatických xxxxx, xx smíchání xxxxxxx opracují. Technologický xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx do 90 xxxxx zchlazena xx teplotu xx + 4 °C. Xxxxx není xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, xxx xx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xxx xxxxxxx xx + 4 °X.
(3) K xxxxxxxxxxx xxxx použitelnosti xxx xxxxxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx po zchlazení xx + 4 °X plnit xx xxxxx určených pro xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 60 minut xxx xxxxxxxxx xxxxxxx - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx zmrzlina). Xxxx xxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx nižší xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx rozvážet xxx xxxxxxxxx xx + 4 °C, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx prodejnu x xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x mobilních xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x přímou xxxxxxxxxx xx potravinářskou prodejnu.
(2) Xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě od - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx zmrazení, xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx od zmrazení. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxxx zásobníků xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Kornouty xxxxxxxxx xxx xxxxxxx nebalené xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x nimi xxxx xxxxxxx xxxxxxxx podávací xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxx xxxxxx omývání x xxxxxxxxx nádoba x xxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx neprodanou xx xxxxxxxxx době xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx jinak xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx prodávat.
Závěrečná ustanovení
§15
Xxxxxxx xx:
x) výnos Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx hygienika Xxxxx republiky x. 74/1990 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Sb.,
x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx socialistické xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, oznámené v xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
XxXx. Xxxxxxx x. x.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx dni xxxxxxxx právní předpis xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 347/2002 Sb. x účinností od 6.8.2002.
Znění xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 239/1991 Xx., xxxxxx č. 79/1997 Sb. x xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, oznámená x xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Studny xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX č. 46/1978 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx prostředí, xx znění směrnic x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx předpisy a xxxxxx x. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx x částkách 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x hygienických požadavcích xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x technická xxxxxxxx, xxxxxxxx v částce 20/1976 Xx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX č. 91/1984 Sb., x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 písm. x) zákona x. 110/1997 Sb.