Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Xxxxxx ustanovení
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx prodejny podle xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx je x xxxxxxxx xxxxxxx xx základních xxxxx xxx výrobu xxxxxxx x potravinářské xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx se xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx xxxxxx včetně xxx x na xxxxxx živočišných xxxxxxx xx xxxxxxxxx x x tržnicích. 1)
§2
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") zařízení xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x vybavených pro xxxxxx xxxxxxxx, popř. x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx i stánek x xxxx prodejní xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx potravin,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Stánky xx xxxxxxx pro
1. xxxxxxxxxx prodej potravin xxxx stálé xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx akcích (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx),
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
1. mobilní xxxxxxxx, xxxxxxx upravené x xxxxxxxx pro xxxxxxxx dlouhodobý, popřípadě xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxxxx přenosný xxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx rychlé xxxxx (například xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, kterým xx xxxxx zařízení, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx dlouhodobý xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx forma xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx doplňkové stravování, xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebalených xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx. Příprava xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx opracováním, xxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxxxxx, xxxx xx studena, xxxxxxxxx chlebíčky, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Hygienické xxxxxxxxx xx vybavení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x jiných xxxxxxxxxx zařízeních xxx xxx prodávány jen xx xxxxx, skupiny x podskupiny potravin, xxx které má xxxxxxxxxxxxx prodejna xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobcem na xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx a zvláštními xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx tak, xxx xxxxxxxxx nebyly xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx déšť, xxxxxx) x xxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx) a xxx xxxx xxxxxxxxxx neovlivňovala xxxxx hlukem, pachem, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, se xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, včetně xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxx, byliny, xxxxx x zelenina).
(3) Xxxxxx potravinářské xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx prodávaných potravin xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle jejich xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxxxxx xxx xxxxxxxxx, které xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, musí xxx stavebně oddělené. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx teploměry a xxxxxxxxx).
(4) Odděleně xx skladují xxxx xxxxxxx materiály pro xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, nepotravinářské zboží, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zřizuje se xxxxxxxx sklad organického xxxxxx, xxxxxxxx předsíňkou x tekoucí teplou x studenou pitnou xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nádob. Pokud xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx x materiálů umožňujících xxxxxx sanitaci. Xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx prodejně, ve xxxxx nelze xxxxxxxx xxxxxxxx pro sanitaci xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna a xxxxxx pro dlouhodobý xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx. Po xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x pravidelným xxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxx) a xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx norma. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx a odvádění xxxxxxxxx vod včetně xxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx stavu, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a stánek xxx xxxxxxxxxx prodej xxxxxxxx, xxxxxxxxx občerstvení, xxxxx není xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxxx pitné xxxx, xx vybavuje xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx; xx xxxxxx k tomu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx instaluje xxxxxxxx pitné vody, xxxxx xxxx konstrukcí xxxxxx xxxxxxxx. Tato xxxx xx xxxxxxx xxx osobní hygienu, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxx xx však xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxx, xxx) a xxxxx xxxxxx xxx použít xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx prodej potravin, xxxxxxxxx občerstvení xxxx xxx zajištěno xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
§6
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx beze xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxx kluzké a xxxxx xxxxxxxxxx ovlivňovat xxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxxxxxxxxx úpravu x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx úsecích, kde xxxx docházet xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx, například v xxxxxxxxxx xxxxxx, přípravnách x hygienických zařízeních.
(3) X potravinářské xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxx být vybaveny xxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx sortimentu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, rozsahu provozované xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx technologické xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obaly xxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, z xxxxxxxxx určených pro xxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx funkčně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx technologii nebo xxxxxxxxxxx činnosti.
(5) Xxxxxxxx x pracovní xxxxxx xxxx být xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx potravin nedocházelo x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx negativní xxxx xx xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X xxxxxxxxxxxxx prodejně x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx odpovídající xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx porcování a xxxxxx potravin, xxxx, xxxxx x zeleniny, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx technickém xxxxx x musí xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxx dezinsekce x xxxxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxxx zvláštní xxxxxxxx. 9)
(2) X zařízení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; do xxxxxxxx části xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx xxx k xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx tvoří xxxxx, xxxxxxxx x záchody. Xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx vybavenou xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vodou x xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx rukou. Potravinářská xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx směně xxxxxxx deset zaměstnanců, xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx a xxxx. Xxx xxxxxxx stánku x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x zajištěn xxxxxx, xxxxx je xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx případech xxx xxxx záchod xxxxxxxxx xxx potravináře xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, které x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx zřizují xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx x xxxx. Xxxxxx xxxx být xxxxxxxx, pokud kapacita xxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxx deset xxxx. Xxxxxxx xxxx mít xxxxxxx vybavenou xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx jednorázové xxxxxxx xxxx osoušeči xxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx prodej potravin
§10
(1) Při xxxxxxx se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxxxxx x xxxxxx vzájemnému xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx nemohlo dojít x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx x xxx vystavování potravin xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx především napodobeniny. Xxxxxxxx, xxxxx bezprostředně xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, 2) x xxxxxxxx xxxxx x zeleniny, se xxxxxxx používá xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx reklamovány, xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx. Xxxxxxx xx x nimi xxxx x potravinami jinými xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx potraviny xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 xx xxx zemí. Xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx nebo podnosech, xxxxx při skladování, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx přímo xx xxx, ale na xxxxxxxx (xxxxxxxxx rohože).
(5) Xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx se xxxxxxxx x původních xxxx xxxxxxxxxx obalech, xxxx-xx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zajištěna xxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx pečiva, xxxxx a zeleniny, x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx prodejně x stánku musí xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vlastní xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přípravna x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx studenou x xxxxxx vodou x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx umyvadlem, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x technologickým zařízením xxxxx xxxxxxxxxx přípravy xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx připravené xxxxxxxx cestou (xx. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx s xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx) se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu - 8 °C xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx do 60 xxxxx, xxxxx xx xxxx uchovávána xx xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx + 4 °C. Xxxx ani zmrzlina xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx zmrazovat (odstavec 3) x spotřebitelsky xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se veškeré xxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx ovocné xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx. Technologický xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxx x směs xxxx xxx xxxxxxx xx 90 minut xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx + 4 °X. Xxxxx xxxx bezprostředně xxxxxxxx xx xxxxxxx - 8 °X xx - 12 °X, lze ji xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xxx teplotě xx + 4 °X.
(3) X prodloužení xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx po xxxxxxxxx xx + 4 °X plnit xx xxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx uzavření xxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx - 30 °C (xxxxxxxxxxxxxxx zmrzlina). Tyto xxxxxxxx xx skladují xxx xxxxxxx xxxxx xxx - 18 °X po celou xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx xxxxxx cestou xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx + 4 °X, zmrzlinu xxxxx xxxxxxxx 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X a xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx xxx prodávat xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení, xxxxx xxxx předsunutým xxxxxxxx x xxxxxx návazností xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Zásobníky xx xxxxxxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xx - 8 °C xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx od xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx od xxxxxxxx. Xxxxxx hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být ukončen xx 48 hodin xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Kornouty xxxxxxxxx xxx prodeji nebalené xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx používat xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro předání xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxx prodeji porcovacími xxxxxxxx xxxx být xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nádoba x xxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx neprodanou xx stanovené době xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx nelze pokládat xx xxxxxxxxx nezávadnou x xxxxx xx xxxx prodávat.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx xx:
x) výnos Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx republiky - hlavního hygienika Xxxxx xxxxxxxxx x. 74/1990 sb. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na potravinářské xxxxxxxx, oznámený x xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) směrnice Ministerstva xxxxxxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx socialistické xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x hygienických xxxxxxxxxxx xx stánkový xxxxxx xxxxxxxxx, oznámené x xxxxxx 32/1980 Xx.
§16
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. r.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx xx 6.8.2002.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 239/1991 Xx., xxxxxx x. 79/1997 Sb. x xxxxxx x. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. a) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Xxxxxx individuálního xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx a o xxxxxxx jejich xxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 46/1978 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx prostředí, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx předpisy a xxxxxx x. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx předpisy (xxxxxxxx x xxxxxxxx 21/1978 Sb., 16/1985 Xx. a 9/1989 Xx.).
8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX - xxxxxxxx hygienika XXX x. 40/1976 xx. Hygienické předpisy, x hygienických xxxxxxxxxxx xx stacionární xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x částce 20/1976 Sb.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví XXX č. 91/1984 Sb., x xxxxxxxxxx xxxxx přenosným nemocem, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx.