Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 05.08.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.


Vyhláška o hygienických požadavcích na prodej potravin a rozsah vybavení prodejny

295/97 Sb.

Úvodní ustanovení §1 §2
Hygienické požadavky na vybavení potravinářské prodejny §3 §4 §5 §6 §7 §8 §9
Hygienické požadavky na prodej potravin §10 §11
Hygienické požadavky na přípravu a prodej zmrzlin připravovaných podle vlastních receptur a technologických postupů v potravinářských prodejnách a stáncích §12 §13 §14
Závěrečná ustanovení §15 §16
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx x rozsah xxxxxxxx prodejny xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx potravin. Xxxxxxxx potravin je x xxxxxxxx zmrzlin xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Vyhláška xx xxxxxxxxxx xx prodej xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx x xx xxxxxx xxxxxxxxxxx surovin xx xxxxxxxxx a x xxxxxxxxx. 1)
§2
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxx prodej xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx") xxxxxxxx xxxxxxx souborem místností x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx, xxxx. x dalším xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx x xxxxxx x jiné prodejní xxxxxxxx, xxx se xxxxxxx prodej potravin,
x) xxxxxxx zařízení xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx poskytování xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx xxx
1. xxxxxxxxxx xxxxxx potravin xxxx stálé xxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx),
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
1. xxxxxxx xxxxxxxx, účelově xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potravin,
2. ambulantní xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx potravin, xxxxx xxxxxxxxxxx rychlé xxxxx (například roznáškové xxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx stánky),
3. xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx zařízení, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zajišťujícím dlouhodobý xxxxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx x teplých xxxxxx x nápojů,
x) občerstvením forma xxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx doplňkové stravování, xxxxxxx na xxxxxxxx x podávání xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pokrmů x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kulinářskou xxxxxx xxxxxxxx opracováním, například xxxxxxx či xxxxxxxxxx, xxxx za studena, xxxxxxxxx chlebíčky, bagety, xxxxxxxxxx saláty, zmrzlina. Xxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxxx xxxxxx společného xxxxxxxxxx stanoví xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybavení xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx včetně xxxxxx x jiných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx potraviny, xxxxx xxxxxxxxx x zvláštními xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx tak, aby xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vlivy (xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx) x xxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx) a xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hlukem, xxxxxx, xxxxxxx xx jiným xxxxxxxx.
(2) Provozy x pracovní úseky, xxxxx xx sebe xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x negativně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xxxxxx, přičemž stavebně xxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, sklady x xxxxx potravin, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx zřizují xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx umožňovaly xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxxxxx pro xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx nepříznivě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx zařízením (xxxxxxxxx teploměry x xxxxxxxxx).
(4) Xxxxxxxx xx xxxxxxxx také xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx zboží, xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x studenou pitnou xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxx není xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx odvozu xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, x xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Nádoby xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx a vyrobené x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx. Ke xxxxxxxxxxxxx odpadu x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, ve xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx nádob, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx tekoucí pitnou xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxx teplé xxxx a xxxx xxx napojeny xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxxx odpadních xxx x xxxxxxxxxxx vyvážením xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx individuálního xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (xxxxxx) x xxxx xxxxxxxx stanoví xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx tuků xx xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x vnější xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prodejny.
(2) Xxxxxxx prodejní xxxxxxxx x stánek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx občerstvení, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx, xx vybavuje umyvadlem, xxxxxxxxx xxxxxx; xx xxxxxx k xxxx xxxxxxxxxxx hygienicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx do xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x kontrolovaných x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vody, xxxxx svou xxxxxxxxxx xxxxxx sanitaci. Xxxx xxxx se použije xxx xxxxxx hygienu, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x úklid xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; nelze xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx či xxxxxx potravin a xxxxxxxxxxx. Pro xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxx, xxx) x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x stánek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx potravin, xxxxxxxxx občerstvení xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx odpadních xxx.
§6
(1) Xxxxxxx potravinářské prodejny xxxx být xxxx xxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Stěny xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, kde xxxx docházet xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx nádobí, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx zařízeních.
(3) X potravinářské xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výměna xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů. 7)
(4) Potravinářská xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zařízení xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx proti xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx, aby odpovídaly xxxxxxxxxxx sortimentu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx technologické xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 8)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx s potravinami.
(4) Xxxxxxx pracovních xxxxx xxxx xxx xxxxxx, nepoškozené, dobře xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxx, xxx xxx xxxxxx, zpracování x xxxxxxx xxxxxxxx nedocházelo x xxxxxxxxxx křížení xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) X potravinářské prodejně x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxx xxxxxxxx úsek vytvořena xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx charakteru x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx a zeleniny, xxxxxx zákusků, chlebíčků.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxx dezinsekce x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx xxx k xxxxxxxxx hygienické xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx a záchody. Xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxx. Xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vodou x xxxxxx vodou, xxxxxx, ručníky pro xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx rukou. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx a xxxx. Xxx xxxxxxx stánku x xxxxxx prodejního xxxxxxxx musí xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx oděvu x xxxxxxxx záchod, xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxx záchod xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx známým xxxxxxx xxxx, které x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx pro xxxxxxxxxxxx zřizují samostatné xxxxxxx odděleně xxx xxxx x xxxx. Xxxxxx může xxx xxxxxxxx, xxxxx kapacita xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx míst. Xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x studenou xxxxxx xxxxx, mýdlem, xxxxxxx xxx jednorázové xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx potravin
§10
(1) Při xxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx nedošlo k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxx x xxxxxxx oběhu 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx xxxxxxx x xxx vystavování xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobcem xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx napodobeniny. Xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx, nelze xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx potravinářské prodejny.
(2) Xxx prodeji xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, 2) x xxxxxxxx xxxxx x zeleniny, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx zakoupení xxxxxxxxxxxxx reklamovány, xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx. Xxxxxxx xx x xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx zdravotně xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x výjimkou xxxxx a xxxxxxxx, xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 cm xxx xxxx. Ostatní xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx při xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx vystavování xxxxxxx xxxxx na xxx, xxx xx xxxxxxxx (například xxxxxx).
(5) Xxxxxxxxx, nápoje x xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nevratných xxxxxxx, xxxx-xx x potravinářské xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxxx potraviny xxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxx chráněny před xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, x xxxx kontaktem xx xxxxxxxxxxxxx.
Hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx receptur x technologických xxxxxxx x potravinářských prodejnách x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxx xxx přípravu xxxxxxxx xxxxx vlastní xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyčleněna přípravna x xxxxxxxxxxxx tekoucí xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx likvidací tekutého xxxxxx, vybavená xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx zařízením x technologickým xxxxxxxxx xxxxx charakteru xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx možná xxxxxx xxxx studenou cestou.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xx. xxxxxxxxx průmyslových xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx) xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu - 8 °C xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx však do 60 xxxxx, pokud xx xxxx uchovávána xx tuto xxxx xxx teplotě nejvýše + 4 °X. Xxxx xxx zmrzlina xx nesmí xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx (odstavec 3) x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; nelze je xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a aromatických xxxxx, xx smíchání xxxxxxx opracují. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx do 90 minut xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx + 4 °X. Xxxxx není bezprostředně xxxxxxxx xx teplotu - 8 °C xx - 12 °X, lze xx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xxx xxxxxxx xx + 4 °X.
(3) X xxxxxxxxxxx xxxx použitelnosti xxx xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xx xxxxxxxxx xx + 4 °X plnit xx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx x xx uzavření xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 60 minut xxx minimální teplotě - 30 °X (xxxxxxxxxxxxxxx zmrzlina). Xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxx xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx xxxxxx cestou xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do + 4 °X, xxxxxxxx xxxxx odstavce 3 xxx teplotách - 18 °C a xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stánek x xxxx xxxxx vybavený xxx prodávat xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, která xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx návazností xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Zásobníky se xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě od - 8 °X xx - 12 °X.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cestou xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx od xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx musí xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx zahájení prodeje.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx prodeji xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxx musí xxxxxxx používat xxxxxxxx xxxxxx x odkládací xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxx xxxxxxx porcovacími xxxxxxxx xxxx být xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nádoba x xxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx neprodanou xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx ji xxxx prodávat.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§15
Xxxxxxx se:
x) xxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx Xxxxx republiky - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx č. 74/1990 sb. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, oznámený v xxxxxx 71/1991 Xx.,
x) směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx České xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x. 55/1980 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx stánkový prodej xxxxxxxxx, xxxxxxxx v xxxxxx 32/1980 Sb.
§16
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 295/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 12.12.1997.
Xx dni xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. xxx zrušen xxxxxxx předpisem č. 347/2002 Sb. x účinností xx 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 239/1991 Xx., zákona x. 79/1997 Xx. x xxxxxx x. 110/1997 Xx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx zřizování a xxxxxx xxxxxxxx společného xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 9/1987 Sb.
4) §18 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
5) XXX 75&xxxx;5115 Studny xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 46/1978 xx. Hygienické xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx pracovní prostředí, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx předpisy a xxxxxx x. 77/1990 xx. Hygienické xxxxxxxx (xxxxxxxx v xxxxxxxx 21/1978 Sb., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 40/1976 xx. Hygienické předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx stacionární stroje x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 20/1976 Xx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví ČSR č. 91/1984 Sb., x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb.