Právní předpis byl sestaven k datu 12.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 12.12.1997 do 05.08.2002.
Xxxxxx xxxxxxxxxx
§1
(1) Tato xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx x rozsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx výrobu xxxxxxx x potravinářské prodejně.
(2) Vyhláška se xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx zvířat včetně xxx a xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x x xxxxxxxxx. 1)
§2
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx pro prodej xxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxxxxxxx prodejna") xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x prostor xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, popř. x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxxx prodejnou xx i xxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx prodej xxxxxxxx,
x) xxxxxxx zařízení xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx poskytování xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xx xxxxxxx pro
1. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx stálé nebo xxxxxxx zařízení,
2. xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx přechodné xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x sportovní xxxx),
x) jiným xxxxxxxxx xxxxxxxxx
1. mobilní xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx potravin,
2. xxxxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx (například roznáškové xxxx, xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx),
3. xxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxxxxx, případně xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx balených xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx x teplých xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx stravování, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx stravování, xxxxxxx xx přípravu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pokrmů x xxxxxx. Příprava xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kulinářskou úpravu xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxx za xxxxxxx, xxxxxxxxx chlebíčky, bagety, xxxxxxxxxx saláty, xxxxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. 3)
Hygienické požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
§3
X xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách včetně xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 4)
§4
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxx xxxx, slunce) x xxxxxx (zdroji xxxxxxxxxx) a xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, pachem, xxxxxxx xx jiným xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx sebe xxxxxxxx mohou xxxxxxxxxx xxxxxxx x negativně xxxxxxxxxx potraviny, xx xxxxxxxx, popřípadě provozně xxxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxx výrobní úseky, xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (například xxx, byliny, xxxxx x xxxxxxxx).
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxxxx prodávaných potravin xxx, xxx svou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Xxxxxx xxx xxxxxxxxx, které xx xxxxx nepříznivě xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxx xxx xxxxxxxx oddělené. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx měřicím xxxxxxxxx (xxxxxxxxx teploměry x xxxxxxxxx).
(4) Odděleně xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx obaly, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
(5) Pokud xx charakter činnosti xxxxxxxx, zřizuje se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx předsíňkou x xxxxxxx teplou x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx. Pokud xxxxxx sklad není xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx odvozu xxxxxx xxxxxxxxxx xxx, aby xxxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx, a xxx obtěžování okolí.
(6) Nádoby xx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx x materiálů umožňujících xxxxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx sanitaci xxxxxxxx nádob, se xxxxxxxxx jednorázové plastové xxxxx.
§5
(1) Xxxxxxxxxxxxx prodejna x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx tekoucí xxxxxx xxxxx. Xx xxxxx xxxxxxxx dobu x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx teplé xxxx x xxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx vybaveny zařízením xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx vod x pravidelným vyvážením xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pitnou xxxxx (xxxxxx) a xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx technická xxxxx. 5) Xxxxxxxx xx xxxxxx x odvádění xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx tuků xx xxxxx udržovat x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx nepříznivě xx xxxxxxx a vnější xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx možné xxxxxxx xx zdroj xxxxxxx pitné xxxx, xx xxxxxxxx umyvadlem, xxxxxxxxx xxxxxx; ve xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx do xxxx pitnou xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx svou xxxxxxxxxx xxxxxx sanitaci. Xxxx xxxx xx použije xxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx provozního xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx; nelze xx xxxx použít xxx xxxxxx či xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (káva, xxx) x xxxxx xxxxxx xxx použít xxxxxxx xxxx. 6) Xxxxxxx prodejní zařízení x stánek xxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx odpadních xxx.
§6
(1) Xxxxxxx potravinářské xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxx, nesmí xxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Stěny xxxxxxxxxxxxx prodejny xxxx xxx xxxxxxxxxxx úpravu x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx úsecích, xxx xxxx docházet ke xxxxxxxxxx nebo zmáčení xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) X potravinářské xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxx odpovídající výměna xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx větráním, vyhovující xxxxxxxxx a vytápění x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx činnosti a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 7)
(4) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx prodejního xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx.
§7
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx vybaveny xxx, xxx odpovídaly xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupům.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zařízení xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x potravinami xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 8)
(3) Xxxxxxxx nástroje, xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obaly xxxx xxx nepoškozené, xxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Povrchy xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x x xxxxxxxxx funkčně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx činnosti.
(5) Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxx charakteru xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx, xxx při xxxxxx, zpracování x xxxxxxx xxxxxxxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx mohou xxx xxxxxxxxx xxxx xx zachování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx potravin.
(6) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx úseky xxxxxxxxxx potravin musí xxx pro xxxxx xxxxxxxx úsek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, velikostí x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx provozované xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx zákusků, xxxxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx být xxxxxxxx jeho xxxxxxxxx. Xxx xxxxx dezinsekce x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 9)
(2) X zařízení potravinářské xxxxxxxx nesmějí xxx xxxxxxxxxxxx zvířata; xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxx vodicí xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§9
(1) Xxx zaměstnance xxxxxxxx xxxx xxx k xxxxxxxxx hygienické xxxxxxxx, xxxxx xxxxx šatny, xxxxxxxx x xxxxxxx. Xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxx muže x xxxx. Xxxxxxx musí xxx předsíň vybavenou xxxxxxxxx s tekoucí xxxxxxxx xxxxxx vodou x xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx použití xxxx xxxxxxxx rukou. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx mít hygienická xxxxxxxx společná pro xxxx x xxxx. Xxx xxxxxxx stánku x jiného prodejního xxxxxxxx xxxx být x xxxxxxxxx xxxxxxx x odkládání oděvu x zajištěn xxxxxx, xxxxx je vyčleněn xxx potravináře. X xxxxxxxxxxxx případech xxx xxxx xxxxxx vyčleněný xxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx poskytuje x xxxxxx společného xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx odděleně xxx xxxx x xxxx. Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx kapacita xxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x tekoucí xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, mýdlem, xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx použití xxxx osoušeči rukou.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
§10
(1) Při xxxxxxx se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx nedošlo x xxxxxx xxxxxxxxxx negativnímu xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx podle zákona x xxxxxxx oběhu 10) xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ostatních xxxxxxxx.
§11
(1) Xxx prodeji x xxx xxxxxxxxxxx potravin xx xxxxxxxx a xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxx skladování xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 4) Při xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx se xxxxxxxxx především napodobeniny. Xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x prodejní xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx potravinářské prodejny.
(2) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin k xxxxx spotřebě, 2) x výjimkou xxxxx x zeleniny, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx vhodného x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx, které xxxx xx zakoupení xxxxxxxxxxxxx reklamovány, xxxxx xxxxxx zpět xx xxxxxxx. Xxxxxxx xx x nimi xxxx x xxxxxxxxxxx jinými xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x výjimkou xxxxx x zeleniny, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 70 xx xxx xxxx. Ostatní xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce x xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx a prodejních xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx při xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx na xxx, xxx xx xxxxxxxx (například xxxxxx).
(5) Potraviny, xxxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxx v původních xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx-xx x potravinářské xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x studená xxxxx voda.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx-xx x xxxxxxxxxxxx prodej xxxxxx, xxxxx x zeleniny, x před xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx připravovaných xxxxx vlastních xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx prodejnách x xxxxxxxx
§12
X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxx pro přípravu xxxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx likvidací tekutého xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, chladicím xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx charakteru xxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi, xxxxx xx možná teplou xxxx xxxxxxxx cestou.
§13
(1) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx (xx. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx podle xxxxxx xxxxxxx) se xxxxxxxx xx xxxxxxxxx teplotu - 8 °X xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 60 xxxxx, pokud xx směs xxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxx teplotě nejvýše + 4 °C. Xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxx převážet, xxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxx 3) a xxxxxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxx xxxxxx zmrzlinové xxxxx vyrobené teplou xxxxxx xx veškeré xxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xx smíchání xxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxx x xxxx musí xxx xxxxxxx do 90 xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx + 4 °X. Xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 8 °C xx - 12 °X, lze xx xxxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 hodin xxx xxxxxxx do + 4 °X.
(3) X prodloužení xxxx použitelnosti lze xxxxxxxx vyrobené xxxxxx xxxxxx xx zchlazení xx + 4 °X xxxxx xx xxxxx určených pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xx uzavření xxxxxx zmrazit xxxxxxx xx 60 xxxxx xxx xxxxxxxxx teplotě - 30 °C (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx). Tyto xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxx - 18 °X xx xxxxx xxxx použitelnosti.
(4) Xxxxxxxxx zmrzlinové xxxxx xxxxxxxx teplou xxxxxx xxx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xx + 4 °X, zmrzlinu xxxxx odstavce 3 xxx xxxxxxxxx - 18 °X x xxxxxxx.
§14
(1) Xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stánek x xxxx účelu vybavený xxx xxxxxxxx nebalené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xx potravinářskou xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx prodeje uchovány xxx xxxxxxx xx - 8 °C xx - 12 °X.
(3) Zmrzlina xxxxxxxx studenou cestou xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx 48 xxxxx xx zmrazení. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx zásobníků xxxx xxx ukončen xx 48 xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Kornouty xxxxxxxxx xxx xxxxxxx nebalené xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx x zásobnících x xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx používat xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxx jejich xxxxxxx x xxxxxxxxx nádoba x xxxxxx xxxxx.
(6) Zmrzlinu xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx jednou xxxxxxxxxxx či xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnou x xxxxx xx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§15
Xxxxxxx se:
x) xxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x sociálních xxxx Xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x. 74/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x hygienických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 71/1991 Sb.,
x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - hlavního xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx č. 55/1980 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx 32/1980 Sb.
§16
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení.
Xxxxxxx:
PhDr. Xxxxxxx x. r.
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 12.12.1997.
Ke dni xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx či xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 295/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 347/2002 Sb. x xxxxxxxxx od 6.8.2002.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx právních xxxxxxxx x odkazech není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 239/1991 Xx., zákona x. 79/1997 Sb. a xxxxxx č. 110/1997 Xx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX č. 72/1987 xx. Xxxxxxxxxx předpisy, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx zařízení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, oznámená x xxxxxx 9/1987 Xx.
4) §18 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
5) ČSN 75&xxxx;5115 Studny individuálního xxxxxxxxxx vodou.
6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxx xxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
7) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - xxxxxxxx xxxxxxxxx XXX x. 46/1978 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx prostředí, xx xxxxx xxxxxxx x. 66/1985 xx. Xxxxxxxxxx předpisy a xxxxxx č. 77/1990 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx x částkách 21/1978 Xx., 16/1985 Xx. x 9/1989 Xx.).
8) Směrnice Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX - hlavního xxxxxxxxx XXX č. 40/1976 xx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x technická zařízení, xxxxxxxx x xxxxxx 20/1976 Xx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx ČSR č. 91/1984 Sb., o xxxxxxxxxx xxxxx přenosným xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) §11 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx.