Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
ODDÍL 1
XXXXXXX XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) mlýnskými xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx vícestupňovým xxxxxxxx xxxxxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x rýže x xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxx obilných zrn, xxxxxxx x rýže,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x první fázi xxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného zrna xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pluch, získané xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx drcením,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného obilného xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
g) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx kroupy,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená loupáním x xxxxxxxx,
i) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx při mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) a jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou (natural) xxxx xxxx zbavená xxxxxx slupky (pluchy),
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxx x klíčků,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx jeho xxxxx x xxxxx je xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx průměrná xxxxx zrna xx xxxxx xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx méně než 2,
u) xüxxx xxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx suchých plodů, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx ovoce a xxxxx upravující chuť, xxxx xxxx konzistenci.
§2
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Mlýnské obilné xxxxxxx xx označují xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx uvede xxxxxx xxxxx x xxxxx x přípravě.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický xxx xxxxxxxxx, ze které xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx mísit, xxx povoluje se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx obilných výrobků xxxx xxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny xx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxx osušeny xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx plněnými xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) v názvu xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx o xxx, že se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx které je xxxxx spotřebovat potravinu xx otevření xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxxx těstovin označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx uloženy xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 8 °C, xxxxxxxxx xxxxxx vakuově xxxx x inertní atmosféře xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx šlehaných hmot x xxxxxxxxx pečiva,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx droždím, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx netradičních xxxxx xxxxxx, x hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % bezvodého xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x recepturním xxxxxxxxx nejméně 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx marmeládou, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx skladování, džemem xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx nebo glazurou,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx a látek xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, máčené, xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx nebo pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx xx žita x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxx xxx podíl žitných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx než 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx obilných výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxxx obalových xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx obilovin než xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxx nejméně 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx tvaru o xxxxxxxxx nižší xxx 400 g, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x jsou zpravidla xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mechanicky, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah x xxxx,
o) oplatkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem pečené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx invertního xxxxx nebo xxxx,
x) suchary výrobky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené xx plátky a xxxxxxxxx,
s) xxxxxxxx x trvanlivými tyčinkami xxxxxxx x těsta, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx při pečení xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11x
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx x xxxxxxx,
x) pufovaným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx jednoho nebo xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx v expanzní xxxxx pečícího zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx vyrobený z xxxxxxxxxx těsta x xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx úpravou,
x) xxäxxxxxxxxx výrobek xxxxxx konzistence z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších surovin xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx celý technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx uvedení do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) čerstvým běžným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož celý xxxxxxxxxxxxx proces výroby xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx přerušen zmrazením xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x zákoně a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem druhu x xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx pečiva. Xxxx běžné pečivo xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) u trvanlivého xxxxxx xx označí xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx x případě xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" nebo "tradiční xxxxx" xxx xxxxxx xxxxx pro xxxxx, xxxxx xx kypřen xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx nejméně 2 xx, x obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx mouky vztaženo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx mléko x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, je-li tukem xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. vaječné, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x celých xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx mlýnských xxxxxxx,

3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % hmotnostních xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xx 1 kg xxxxx,

x) jemné xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zpracování, xxxx xx "z xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx třených xxxx", "z křehkých xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "čajové xxxxxx", "xxxxxx chlebíček", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, xxxxx xxx v hotovém xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx tam, xxx xx xxxxxxx přímo xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně umístí x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který byl xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen k xxxxxxx spotřebiteli, viditelně xxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xx zmrazeného polotovaru".
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXX
§16
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx výrobky výrobky, xxxxxxx základem xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, polev, ozdob x kusového xxxxx, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx je xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx želírovacích xxxxx xxx pečení a xxxxxxxxxx xxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,,
b) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) xxxxxx polotovar používaný x plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx vyšleháním xxxxxxxxxx krému s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání ochucená xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx na xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx méně xxx 30 % x xxxxxx náplně,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování,
x) xxxxxx kynutým listovým xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x použitím xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jednotlivými xxxxxxxx xxxxxxxx těsta x tuku, xxxxx xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx listování.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx tyto další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx kakaa,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,

3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) pokud jsou xxxxxx ochuceny pouze xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x příchutí",
e) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl x hotovém stavu xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, viditelně xxxxxx v blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 13.
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx výrobě x lze je xx tuto dobu xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °C. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovanou xxxxx.
§21
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 xX, x xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x xxxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které jsou x xxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx úpravy xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky a xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 xX, se xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 oC.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13 a 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx kroupy
ostatní xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx z obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná rýže
neloupaná xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Vlhkost xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxx obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% hmot. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
 
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
 
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Mouky polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx a xxxx
xxxxxxxx
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro mouku x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odstínem
pšeničná celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% hmotnosti
v xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
nejvýše
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx drcené
12,0
-
0,2
-
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
1,9 % x sušině
Podíl xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Xxxxxx, lámanka
Druh
Podíl xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx ok (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx xx hnědá, na xxxx xxxxx bílá

jáhly
žlutá, xxxxxxxxxxxxx xx žlutohnědá
Chuť
pohanka xxxxxxx
xxxxx nahořklá, charakteristická xxx pohanku

jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro proso
Tabulka 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Ukazatel
Vyjádření
Xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel
Tabulka 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
na xxxxxxxx xxxxxx běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx třené xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
15,0
-

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
xxx limitní xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, spotřebitelské balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (např. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx povrch xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx, nejsou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx uvaření.
Barva
Světlá, xxxxxxxxxx x různých odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx vakuově xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx pekařských xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xx xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx pekařských xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx z xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, s příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x listového x xxxxxxxx listového xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx řezů), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx řezu xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
jemné xxxxxx /xxxxx pečivo x xxxxxx xxx výše xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx propečená
příjemná, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
trvanlivé xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x laminovaných výrobků xxxxxxxxxx lom
příjemná xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pravidelný dle xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, tvořená xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrny
pečivová, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti
do 50 g
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxx xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, hrubé xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx krému.
(2) Xxxx x chuť xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxxx xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx charakteristickou xxxxxxxxxx xxxx náplně.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, musí xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxx vůně a xxxx musí xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x použitým xxxxxxxxx.

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 g
nejvýše - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx xxxx nabytím xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx právním předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x označené xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx touto vyhláškou, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxx xx xxxxxx xx oběhu xx dobu 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x), i), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské výrobky x těsta, xx xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) a x) zákona č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx a těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. byl xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) xxxxx xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) zlomky xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) příměsi xxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x veterinárních požadavcích xx vaječné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.