Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX OBILNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x rýže x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxx,
x) xxxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek získaný x xxxxx xxxx xxxxx obilných zrn x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného x xxxxxxxxxx obilného zrna xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx řezáním,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx, převážně x xxxxxxx, zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
h) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x leštěním,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx xxxx ovsa,
x) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x nimž xxxx xxxxxxx další xxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x jejích xxxxx,
n) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x celistvou xxxxxx slupkou,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (pluchy),
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx částí oplodí x osemení x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x xxxxx xxxxx x šířky xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx než 5,2 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxx technologií, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx nebo konzistenci.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx užití a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx botanický rod xxxxxxxxx, xx které xx výrobek xxxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx aromatických, skladují xx xx podlážkách xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx od xxxxx xx větratelných xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx jejich xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx xxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx vajec,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
h) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx speciálním xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx jiné xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx na xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx vždy druh x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u nesušených xxxxxxxx údaj x xxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o době, xx které xx xxxxx spotřebovat xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) x xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx uloženy odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené těstoviny xxxx xxx skladovány xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X, těstoviny xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx kterým xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x sněhového xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 g x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx chleba,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx mouky xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxxx xxxx než 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získané tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % xxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx náplněmi xxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi mikrobiálně xxxxxxxxxx xxx běžných xxxxxxxxxx skladování, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
x) trvanlivým pečivem xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %; xxxxxxxxx plněné xxxxxxx xxxxxxxx, máčené, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
g) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitno xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, v xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx žitných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 10 % z xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % a xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských výrobků,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou přidány xxxxxxx výrobky z xxxxxx obilovin než xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx chleba xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, olejniny, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, zeleninu, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory, x množství xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxx xxxxxxxxxx druhy chleba xxxx pita xxxxx, xxxxxxx chléb xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx než 400 g, které xxxxxxxx nejméně 50% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x jsou zpravidla xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
n) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinami jsou xxxxxxx obsah x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získané upečením xxxxx xxxxxx těsta xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx formách,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x celém xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11a
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx v expanzní xxxxx pečícího zařízení xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx nekvašený xxxxxxx xxxxxxxx xx hranatého xxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx ve tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx úpravě,
x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces výroby xx přípravy xxxxx xx po xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx obdobné xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
§11a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na označování
a) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny, x xxxxxxxx jemného xxxxxx x trvanlivého pečiva. Xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx v případě xxxxxxxx xxxx potahovaných xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxxxxxx xxxxx" xxxx "tradiční xxxxx" lze využít xxxxx pro xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x minimálním xxxxxxx 70 % výše xxxxxxx žitné xxxxx xxxxxxxx na celkové xxxxxxxx mlýnských výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx s charakteristickými xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx nejméně 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 60 % xxxxx mouky xxxxxxxx xx celkové xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
f) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být nejméně 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, je-li tukem xxxxxxxx xx těsta xxxxxxxx xxxxx,

2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 2,5 % hmotnostních xxxxx,

4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx pečivo xxx xxxxxxx dále xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx těsta", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx", "xx třených xxxx", "x křehkých xxxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "ovocný xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, který xxx v hotovém xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xx tam, kde xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx umístí x blízkosti xxxxx xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx",
x) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, se tam, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx k přepravě xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx používat k xxxxx xxxxxx.
ODDÍL 4
XXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXX
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, polev, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx výrobky, xxxxxxx základem xx xxxxx hmota xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx zejména xxxxxx xxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx ovoce,,
x) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx používaný x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx vyšleháním xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslem xxxx x jiným xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 30 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx šlehání xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx vmíchaná xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx šlehačkové xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx tuku méně xxx 30 % x xxxxxx náplně,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx těsto x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx bez xxxxxxx kypřicích xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstvami xxxxxxxx těsta a xxxx, které po xxxxxxx úpravě vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx kynutým xxxxxxxx xxxx též plundrovým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tvořené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxx.
§17
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 11.

§18
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. kakaová, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) pokud xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, označují xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx ostatní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x spotřebiteli xx xxxxxxx x xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xx tam, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku údaj "xxxxxxxxxx".
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x lze xx xx tuto xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx náplně xxxx xxxxxxxxx je nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 xX, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 2.
(2) Cukrářské výrobky xxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx nad 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 oC.
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx mouky x xxxxxxx xxx obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx xxx chemicky xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Podskupina
Granulace 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (výražková)
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx mouky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% hmotnosti
v xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx jemná xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxx (popel)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx pluch x xxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % nejvýše
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle hnědá xx hnědá, xx xxxx jasně bílá

jáhly
žlutá, xxxxxxxxxxxxx až žlutohnědá
Chuť
pohanka xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Klíčky
Ukazatel
klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Zlomky 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Ukazatel
Vyjádření
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky
Směsi xxx xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx pečivo jemné
14,0
2,5
na xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. perníků
11,0
2,5
na xxxxxxxx knedlíků
15,0
3,0
na přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx příměs xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx a x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx zlomků může xxx maximálně 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si xxxx tvar i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x různých odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx xx uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- nesušené
20 %
-
- xxxxxxxx
20 %
38 %
- xxxxxx vakuově xx x inertní xxxxxxxxx
20 %
38 %

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 x
- 1 %

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x skupiny
Druh
Skupina
chléb / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx pečivo / xxxxxxx xxxxx pečivo
pšeničné
žitné
žitno xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx ze xxxxxxxxx hmot
oplatky
perníky
suchary
preclíky
trvanlivé xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
 
Vzhled x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxx / xxxxxxx chléb
pravidelně xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
pečivová
příjemná
jemné xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x listového x kynutého xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez viditelně xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), typický xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx listováním, x xxxxxxxx těsta dutiny xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, příjemná s xxxxxxxx přidaných složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx pečivo /xxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx formované
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx kromě sušenek, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx barva

křehká, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx dle xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx formy
charakteristický odpovídající xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx složek bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx formy
charakteristický xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx pufovanými zrny
pečivová, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Jemné xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé xxxxxxxx xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx v celém xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx x xxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxx xxxxx být nakyslá xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx charakteristickou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Pekařský xxxxxxx, jež xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx xxxx a xxxx musí xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx x použitým xxxxxxxxx.

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Výrobky o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx do xxxxx xx dobu 9 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Informace

Právní předpis č. 333/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx znění tohoto xxxxxxxx předpisu jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností od 1.8.2012

Xxxxxx předpis č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx zrna
3) drť xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) minerální xxxxx (xxxxx) nespalitelné xxxxx, které xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx stanovených xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx zeminy, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx příslušného druhu xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx snižující celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná zrna x xxxxxx jiných xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx semena, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 638/2004 Sb.