Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
XXXXX 1
XXXXXXX OBILNÉ XXXXXXX
§1
Xxx účely xxxx vyhlášky se xxxxxx
a) mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mletím xxxxxxxx zrn, xxxxxxx x rýže x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, obsahu xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zrn, xxxxxxx a rýže,
x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx obilných xxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x vyčištěného x xxxxxxxxxx obilného zrna xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx pluch, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx šetrným drcením,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, převážně x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx pro xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, žita, xxxxxxx nebo xxxx,
x) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, x nimž xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
l) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny rýže xxxx (Xxxxx xxxxxx X.) x jejích xxxxx,
n) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou (xxxxxxx) xxxx xxxx zbavená xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i klíčků,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxx xx průměrně 6 xx xxxxxx a xxxxx jeho xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx více než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx zpravidla xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 xx x poměr xxxxx a xxxxx xxxx méně xxx 2,
x) xüxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx technologií, k xxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky, zejména xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx užití a xxxxx x přípravě.
(3) U xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze které xx xxxxxxx vyroben.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§5
Uvádění xx xxxxx
Mlýnské xxxxxx výrobky x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx podlážkách xxxxxxx xx vzdálenosti 5 cm xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
XXXXX 2
XXXXXXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxx směsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, které xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxxx xxxxxxx výrobky,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (semoliny) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx přídavku vajec,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxx plněnými xxxxxxxxx x xxxxxx,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 1) se na xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x skupina xxxxxxx,
x) u nesušených xxxxxxxx xxxx x xxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxxx těstovin xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxx těstoviny xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 8 °C, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být skladovány xxx teplotě xxxxxxx 10 °X, pokud xxxxxxx nestanoví jiné xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx nesmí xxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pod kterým xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXXXXX XXXXXXX
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, jejichž xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx šlehaných xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
x) xxxxxxx pekařský xxxxxxx kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxx, bochníku xxxx formový s xxxxxxxx netradičních xxxxx xxxxxx, o hmotnosti xxxxxxx 400 x x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx chleba,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x pšeničné xxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx méně než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, náplněmi xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx běžných xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxx vyrobené xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přídatných xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských výrobků xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx žitných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx mouk xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x obilky,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x žita, xxxxxxxxx nebo olejniny x celkovém xxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx výrobků ze xxxxxxx a žita xxxxx xxxxxx, zejména xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx druhy chleba xxxxxxxx tvaru x xxxxxxxxx xxxxx než 400 x, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 50% xxxxx mlýnských xxxxxxx x xxxx zpravidla xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
n) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinami xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) oplatkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx hmoty kontaktním xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx z chemicky xxxxxxxxx těsta x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) suchary výrobky x těsta xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx plátky x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx musí xxx xxx pečení xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) pufovaným výrobkem xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxx xxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx uvedení do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení trvanlivosti x který xx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož celý xxxxxxxxxxxxx proces výroby xx xxxxxxxx těsta xx xx upečení xx xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, včetně xxxxxxx xx oběhu, xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx po upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxx či obdobné xxxxxxx xxxxxx.
§11x xxxxxx právním předpisem x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.

§13
Označování
Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxxxx předpise 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na označování
a) xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny, x xxxxxxxx xxxxxxx pečiva x trvanlivého pečiva. Xxxx běžné pečivo xxx označit xxxxxx "xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pečivo x xxxxxxxxx pečivo xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název "xxxxxxxxxx xxxxx" nebo "xxxxxxxx xxxxx" xxx využít xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx kvasem, x minimálním xxxxxxx 70 % výše xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mlýnských výrobků,
e) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít xxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx bochníku o xxxxxxxxx nejméně 2 xx, x obsahem xxxxxxx 60 % xxxxx mouky xxxxxxxx xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx výrobků,
f) přívlastkem "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx, jehož xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 21 xxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxx x xxxxxxxx odpovídajícím xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) výrobky xxx xxxxxxx názvem

1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,

2. vaječné, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx mlýnských xxxxxxx,

3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,

4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx je "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx xxxx", "ze šlehaných xxxx", "xx xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx xxxxxxxx těst", "x xxxxxxxxx xxxx", "čajové xxxxxx", "ovocný xxxxxxxxx", "xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku, který xxx v xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, kde xx výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x blízkosti názvu xxxxxxx údaj "xxxxxxxxxx",
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx ze zmrazeného xxxxxxxxxx, se xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v blízkosti xxxxx výrobku xxxx "xx zmrazeného xxxxxxxxxx".
§14
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
Přepravní xxxxx a prostředky xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXX
§16
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového ovoce, xxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx hmota xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx látek xxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx pomocí xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx ovoce,,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx používaný x plnění nebo xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) xxxxxx tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx máslem nebo x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx krémem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx nejméně 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx vyšlehaná xxxxxxx xx xxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmot xx xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx nejvýše jednu xxxxxxx xxxxxxxxx šlehačkové xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň vzniklá xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
h) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx listovým xxxxx x xxxxxxx obsahem xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx těsta a xxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx kynutým xxxxxxxx xxxx též xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kynutého xxxxx x tuku, které xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Členění na xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11.

§18
Označování
Kromě xxxxx uvedených x zákoně x xxxxxxxxx předpise 1) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,

2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou k xxxxxxxxxxx, označují se "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx výhradně xxxxx,
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx alkoholu označí,
g) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx xx technologické xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, tažené, třené, xxxxxx tukové, xxxxxxx, xxxxx a xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx k xxxxxxx v rozmrazeném xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně xxxxxx x blízkosti xxxxx výrobku xxxx "xxxxxxxxxx".
§19
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x příloze č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx výrobku xxxxxxx xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxx x lze je xx tuto xxxx xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 oC, x xxxxxxxx výrobků uvedených x odstavci 2.
(2) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou x xxxxxxxx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 xX, xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 10 xX.
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx balených x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy
perličky
lámanka
malé xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx ze xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x rýže smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx světlá
pšeničná polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx pšeničná xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
0,50
12,0
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
Krupice xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše
Černé xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx drcené
12,0
-
0,2
-
pšeničné
14,0
0,2
0,1
-
žitné
14,0
0,2
0,2
-
ječné
14,0
0,2
0,2
-
ostatní
14,0
0,2
-
-
Tabulka 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (popel)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
3,0 %
Tabulka 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených nebo xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (mm)
 
nejméně
nejvýše
kroupy xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy zabíjačkové
40/3000
2/2000
kroupy xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx cizích xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných xxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Xxxxx
xxxxxxx loupaná
světle xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx žlutohnědá
Chuť
pohanka xxxxxxx
xxxxx nahořklá, charakteristická xxx xxxxxxx

xxxxx
xxxxx nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
tepelně xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,15 %
Xxxxxxx 12
Směsi x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx roztíratelné hrudky xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
Směsi xxx xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx v % xxxxxxx
xx chlebové xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo běžné
14,0
3,0
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx přípravu trvanlivého xxxxxx vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na přípravu xxxxxxxx bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
Druh
Skupina
Podskupina
Těstoviny
vaječné
sušené
 
bezvaječné
nesušené
 
semolinové
plněné
 
celozrnné
zmrazené xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx instantní

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx
Xxxxxx x tvar
Odpovídají xxxxxxx xxxxx, spotřebitelské xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Povrch xxxxxx, kompaktní, xxx xxxxxx. U válcovaných xxxxxxxx x u xxxxxxxx, kde xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Xxxxx zlomků může xxx maximálně 10 %. Těstoviny xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx odstínech xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých xxxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx po uvaření
Příjemná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
- xxxxxxxx
20 %
-
- zmrazené
20 %
38 %
- xxxxxx vakuově xx v xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
hmotnost xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 g
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx běžné xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
jemné xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx
xxxxxxxxx pečivo
sušenky xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
 
Vzhled x xxxx
Xxxxx, povrch
Střídka
Vůně x xxxx
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, stejnorodá
chlebová
příjemná
běžné xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx klenuté
zlatohnědé xxxxx, čistá, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx pečivo / čerstvé xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx plněné
charakteristické xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx jemné xxxxxx x listového x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx formovaný, klenutý
charakteristické xxxxx, xxx viditelně xxxxxxxx střídky (s xxxxxxxx xxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx listováním, u xxxxxxxx těsta xxxxxx xxxxxx xx závadu, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx /xxxxx xxxxxx x xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxx propečená
příjemná, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx kromě sušenek, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx

xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxx formy
světle xxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx
xxx formy
celistvý, čistý
vláčná
dle xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx dle xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
křehká, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx pufovanými zrny
pečivová, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
51 - 100 x
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx

Xxxxxxx č. 12 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x náplní
(1) Xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x celém xxxxxx xxxxx.
(2) Vůně x chuť náplní x xxxxxxxxxxx zdobení xxxx xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích pachů x xxxxxxxx, chuť xxxxx být xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nebo hořkost xxxx charakteristickou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(3) Pekařský xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxx připálený, xxxx vůně x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx druhu x použitým surovinám.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
xx 150 g
nejvýše - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Obaly xxxxxxxx před nabytím xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 268/2006 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nevyhovují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx se xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx ode dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x těsta, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.

x účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
2) příměsi xxxxxx, vadná xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) granulace xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx sítem x xxxxxxxxx velikosti xx
5) minerální xxxxx (popel) nespalitelné xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) černé xxxxxx vločky se xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx
7) minerální xxxxxxxxx xxxxxxx, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx příslušného xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx neodstranitelná zrna x semena xxxxxx xxx příslušných druhů xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.