Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.07.2012 do 31.01.2020.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
1. xxxxxxx, xx-xx xxxxx xxxxxxxx do těsta xxxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 g xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. použité xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader těchto xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x 1 kg xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
mlýnské xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxx z xxxxxxxx
|
xüxxx
xxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx rýže
|
pololoupaná xxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
|
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx světlá (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)
|
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-
|
&xxxx;
0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
|
Xxxxx polohrubé
|
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
|
0,50
|
Xxxxx xxxxx
|
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
|
0,50
|
Mouky xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
2800/xxxxxxx 96
|
1,90
|
Název xxxxx
|
Xxxxx
|
Xxxx a xxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxx obiloviny, xxx xxxxxx pachů x příchutí
|
pšeničná xxxxxxxx
|
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odstínem
|
|
pšeničná celozrnná
|
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx tmavočervený xxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxx (výražková)
|
bílá
|
|
žitná xxxxx (chlebová)
|
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
|
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
0,50
|
15,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
0,50
|
12,0
|
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
0,90
|
15,0
|
-
|
Druh
|
Vlhkost x %
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx 6) v % xxxxxxx
|
xxxxxx
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
xxxxxx xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
-
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
Ukazatel
|
Hodnota nejvýše
|
Vlhkost
|
15,0 %
|
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)
|
1,9 % x xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
|
3,0 %
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
|
Xxxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxxx
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx ostatní
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
|
% xxxxxxx / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
|
|
&xxxx;
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
-
|
30/3500
|
xxxxxx střední
|
70/3500
|
15/3000
|
kroupy xxxxxxxxxxx
|
40/3000
|
2/2000
|
xxxxxx xxxx
|
95/3000
|
5/2000
|
xxxxxxxx
|
85/2000
|
1/1000
|
xxxxxxx
|
98/3000
|
1/1000
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
x % nejvýše
|
Minerální xxxxxxxxx 7)
x % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek
v % xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x zlomků
v % xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
xxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
Xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hnědá xx xxxxx, xx xxxx xxxxx bílá
|
jáhly
|
žlutá, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
|
Xxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxx, charakteristická xxx pohanku
|
jáhly
|
slabě nasládlá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro proso
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx klíčky
|
tepelně xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
xxxxxxx 15, 0 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
Xxxxxx 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Xxxxxxx 9)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
|
xxxxxxx 0,15 %
|
Ukazatel
|
Vyjádření
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx, xx použitých surovinách
|
Vůně x chuť
|
příjemná, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx a xxxxxxxxxxx
|
Směsi xxx xxxxx
|
Xxxxxxx x % xxxxxxx
|
Xxxxx v % xxxxxxx
|
xx chlebové xxxxxxx
|
14,0
|
4,0
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
2,5
|
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
|
11,0
|
2,5
|
xx přípravu xxxxxxxxxxx xxxxxx vč. xxxxxxx
|
11,0
|
2,5
|
xx xxxxxxxx knedlíků
|
15,0
|
3,0
|
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
3,0
|
xx přípravu xxxxxx xxxx
|
15,0
|
-
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
|
15,0
|
-
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 50 x
|
- 10 %
|
51 - 120 g
|
- 5 %
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
251 - 1 000 x
|
- 3 %
|
1001 - 2&xxxx;500 x
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;500 x
|
- 1 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxx hluboce zmrazené
|
ostatní
|
balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Vzhled x xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (např. u xxx. hvězdiček), xxxx xxx povrch xxxxx xxxxx a moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx dodržení xxxxxxxx xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx lepkavé x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
|
Xxxxx
|
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných xxxxxxxx odpovídající počtu xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci.
|
Vůně x xxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
|
&xxxx;
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
- xxxxxx
|
-
|
13 %
|
- xxxxxxxx
|
20 %
|
-
|
|
- zmrazené
|
20 %
|
38 %
|
|
- xxxxxx vakuově xx v xxxxxxx xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
251 - 500 x
|
- 4 %
|
501 - 2&xxxx;000 x
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;000 x
|
- 1 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx žitné
celozrnné
vícezrnné
speciální
|
jemné xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx
|
|
xxxxxxxxx pečivo
|
sušenky xx xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxäxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx výrobky
pufované xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx x xxxx
|
Xxxxx, xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxx x xxxx
|
xxxxx / xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / čerstvé běžné xxxxxx
|
xxxxxxxxxx formované xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, křupavá, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx formované, klenuté xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx obnažené xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxx / čerstvé jemné xxxxxx x listového x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxxx xxxx), typický xxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx řezu xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx, příjemná x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
xxxxx pečivo /xxxxx xxxxxx z xxxxxx než xxxx xxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxx formované
|
charakteristické xxxxx, bez zřetelně xxxxxxxx střídky (x xxxxxxxx xxxx), případně x xxxxxxx či xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx, pečivová, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxx
|
xxxxxxxx xxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxx formy
|
světle xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxx otisk xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxxxxx xxx použitých xxxxxx
|
xxxxxx
|
xxx formy
|
celistvý, xxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx výrobky
|
pravidelný dle xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, pórovitá
|
pečivová, xxxxxxxx x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx pachů a xxxxxxxx
|
xxxxxxxx výrobky
|
pravidelný xxx xxxxxxx formy
|
charakteristický odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx pufovanými xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
|
Chléb xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
Chléb xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx
|
xx 300 g
nad 300 g
|
nejvýše - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 50 g
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
Druh
|
Skupina
|
Cukrářský xxxxxxx
|
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
|
Těsto
|
linecké
listové
ostatní
|
Xxxxxxx x xxxxxxxxx
|
xx 150 x
|
xxxxxxx - 8 %
|
nad 150 g
|
nejvýše - 7 %
|
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
93/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx XX č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 93/2000 Xx.
x účinností xx 1.7.2006
182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x těsta, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.8.2012
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.
Znění jednotlivých xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.