Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zpracováním xxxxx, xxxxxxx a xxxx vícestupňovým xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx a druhu xxxxxxxxx xxxxx,
x) krupicí xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx mletí xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zbavených xxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) kroupami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx kroupy,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx šupinky nasládlé xxxxx získané xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx dále jinak xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx pšenice, xxxx, xxxxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx spotřebě xx xxxxxxx úpravě,
l) xxxxxxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx úpravou x xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx zrna xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx L.) x jejích xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx slupkou,
o) xxxx pololoupanou (natural) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx zrna xxxx zbavená všech xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxx xx xxxxxxxx 6 mm dlouhé x poměr xxxx xxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx menší xxx 5,2 xx x poměr délky x xxxxx xxxx xxxx xxx 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, upravených xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž jsou xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx zpracované xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx nebo xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny.
(2) X xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx x návod k xxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx vzájemně xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx až 10 % xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx oběhu
Mlýnské xxxxxx výrobky x xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vzdálenosti 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
§6
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta, xxxxxxxxxxxx z mlýnských xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x pšenice (Xxxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxxxxxx xxxxx), xxxx xxxxxx xxxxx x pitné xxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 a xxxxxxx 30 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x jejichž xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxx xxxx sušených, x xxxxxxxx nejméně xxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx mouky,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx přídavku xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec v xxxxxxxx nejméně xxxx xxxxx xx 1 xxxxxxxx pšeničné xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx o xxx, xx se xxxxx x těstoviny xxxxxxxx a xxxxxx xx xxxxx použitelnosti,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx potravinu xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
d) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
(2) X výrobě xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pouze tepelně xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx v xxxxxxxxxx x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx nesušené xx xxxxxxxxxx x izotermických xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Těstoviny xx xxxxx xxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx sušina xx x převažujícím podílu xxxxxxx xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx pečiva,
b) chlebem xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx žitné xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně než 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo na xxxxxxxx hmotnost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % cukru xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, polevou xxxx glazurou,
e) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx vyrobené x mouky, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, x obsahem vody xxxxxxx 6 %; x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx 8 %, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x jehož xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 50 % x pšeničných xxxxxxxxx výrobků vyšší xxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, v xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx obsahovat z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita další xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny nebo xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx výrobky získané xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x chemicky xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx koření a xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx cukerného xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, po xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, kypřeného chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx prosušeny x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11a
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) extrudovaným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x teploty,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx botanických xxxxx xxxxxxxx, rýže xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx pečícího xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx či xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) knäckebrotem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx nebalený xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výroby od xxxxxxxx těsta až xx xxxxxxx či xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který xx xxxxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) čerstvým běžným xxxxxxx xxxxxxxx běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx oběhu, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický proces xxxxxx od přípravy xxxxx až po xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, včetně xxxxxxx do xxxxx, xxxxx přerušen zmrazením xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx či obdobné xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x účinností xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny, x xxxxxxxx jemného pečiva x trvanlivého xxxxxx. Xxxx běžné pečivo xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx náplně x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "staročeský xxxxx" nebo "tradiční xxxxx" lze využít xxxxx xxx xxxxx, xxxxx xx kypřen xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx obsahem 70 % xxxx xxxxxxx žitné xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx xxx chléb x xxxxxxxxxxxxxxxxxx velkými x nepravidelnými xxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x obsahem nejméně 60 % žitné xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 21 dní,
g) xxxxxx pečivem mléčným xxx označit běžné xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % mléčné xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, je-li xxxxx použitým do xxxxx výhradně xxxxx,
2. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 180 x xxxxxx xxxxx xxxx 64 x xxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxx,
3. xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
4. xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx 1 xx xxxxx,
x) jemné xxxxxx lze xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx, xxxx xx "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "x xxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxx hmot", "xx xxxxxxxxx hmot", "ze xxxxxxx xxxx", "x xxxxxxxx tukových těst", "x xxxxxxxxx xxxx", "xxxxxx pečivo", "xxxxxx xxxxxxxxx", "slané xxxx xxxxxx pečivo".
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x nabízejí x xxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % x xxx teplotě xx 35 °X.
(2) Přepravní xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx používat x xxxxx účelům.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx výrobky, xxxxx xxxx xx tepelné xxxxxx dohotoveny pomocí xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx ovoce,
b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) lehkým xxxxxxx nebo máslovým xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxx, přičemž xxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 30 % x xxxxxx náplně,
e) tukovým xxxx máslovým krémem xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx xxxxxxx xxxxx x cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 45 % x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x 33% xxxxxxx mléčného xxxx xxxx vyšlehaná trvanlivá xxxxxxx xx xxxxxxx x nejméně 28% xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx ochucovadly, popřípadě xxxxxxxx do xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvých, tekutých xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx bílků x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) ostatním xxxxxx xxxxx x obsahem xxxx xxxx než 30 % x xxxxxx,
x) těstem lineckým xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx tuku,
j) těstem xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx připravené xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx označování
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a skupiny,
c) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 hmotnostních xxxxxxx xxxxx,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxx skořápkových plodů x 1 xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) pokud xxxx xxxxxx ochuceny xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, označují xx "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx máslo,
f) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx přívlastkem vyjadřujícím xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, např. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx tukové, jádrové, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx jejich výrobě x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 5 °X. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx nepřípustné xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 8 ° X.
(2) Xxxxx xx skladují xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Přepravní obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
 
vločky
 
 
trhanka
 
 
kroupy
perličky
lámanka
malé kroupy
ostatní xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx z xxxxxxxx
xüxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx rýže
 
kulatozrnná rýže
neloupaná xxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx jakost
Mouky
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx všech xxxxx xxxxxxxx, pohanky x xxxx xxx xxx nejvýše 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx smí xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx být xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxxx mouky smí xxxxxxxxx nejvýše 1,9 % xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx ok/propad)
nejméně xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5) (% xxxxxxxxx x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx hladké
z toho:
257/96 - 162/75
xxxxxxxx xxxxxx
"
0,60
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
"
0,75
xxxxxxxx chlebová
"
1,15
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)
-
0,65
xxxxx tmavá (xxxxxxxx)
-
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/96 - 162/75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/96 - 162/15
0,50
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx s nažloutlým xxxxxxxx
xxxxxxxx chlebová
bílá xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx celozrnná
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín
žitná xxxxxx (výražková)
bílá
žitná tmavá (xxxxxxxx)
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx x % hmotnosti
nejvýše
Granulace (xx/%) (xxxxxxxx xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx pšeničná
0,50
15,0
853/96 - 446/15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx dehydrovaná
0,50
12,0
485/96 - 257/15
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx x %
nejvýše
Černé xxxxxx 6) v %
xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
0,5
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %

Xxxxxxx 6
Xxxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x %
nejvýše
Podíl xxxxx a xxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7) v %
xxxxxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (xx)
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx velké
-
30/3500
kroupy xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Jáhly, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn a xxxxxx x %
xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
xxxxxxx
15,0
-
-
-
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka xxxxxxx
xxxxxx xxxxx až hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx
xxxxx nahořklá, charakteristická xxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
xxxxxxx 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Příměsi 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 0,15 %
Tabulka 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx
xxxxx směs, xxxxx xxxxxx roztíratelné hrudky xxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx
Xxxxx xxx užití
Vlhkost x %
Xxxxx XxXx x %
xxxxxxx
Xxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx kyseliny xxxx.xx-1
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
xx xxxxxxxx výrobky
14,0
4,0
4,0
140
0,15
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
3,0
100
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx jemné
14,0
3,0
2,5
-
0,15
na xxxxxxx xxxxxxx
10,0
3,0
2,5
-
0,15
xx ostatní xxxxxxxxx xxxxxx
15,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxx
11,0
3,0
2,5
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx
11,0
2,0
2,5
-
0,15
xx přípravu knedlíků
15,0
2,0
3,0

0,15
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
5,0
3,0
-
0,15
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
5,0
-
-

na xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx
15,0
3,0
-
-

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 x
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 x
- 1 %

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 30.6.2006 (xx xxxxxx č. 268/2006 Xx.)

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.

Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x x těstovin, xxx xxxxxxx povrchu xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může být xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx lepkavé a xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx i xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná v xxxxxxx odstínech žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx počtu použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx x chuť
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx
- xxxxxx
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
&xxxx;
- xxxxxxxx
20 %
38 %
 
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
xxxxxx těstoviny
nejvýše 70 xxxx.xx-1 x přepočtu xx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 65 mmol.kg-1 v xxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx XxXx
xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 2,5 % v xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 1,0 % x xxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 g
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 g
- 1 %

Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx pečivo
sušenky

ze xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxxxxx tyčinky

crackerové xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx x xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
chlebová,
příjemná
Běžné xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
pečivová,
příjemná
Jemné xxxxxx x xxxxxxxx těsta
pravidelně xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx přidaných xxxxxx
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, perníku
typická xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxx, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx xxxxx
xxxxxxxx, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % u xxxxxxx xxxx
Xxxxx balený
nejvýše - 1,5 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 3,5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 300 x
xxxxxxx - 4 % při xxxxxx 50 xxxx
xxxxxxx - 6 % x jednoho kusu
Běžné xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 300 g
nejvýše - 3 % xxx vážení 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x jednoho xxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx 150 g
nejvýše - 5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx - 6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx 150 x
xxxxxxx - 3 % xxx xxxxxx 10 xxxx
xxxxxxx - 5 % x xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 50 x
xxxxxxx - 10 %
&xxxx;
51 - 100 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
101 - 250 g
nejvýše - 6 %
 
251 - 500 x
xxxxxxx - 4 %
 
nad 500 x
xxxxxxx - 2 %

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx máslovou
tukovou
máslovou
šlehačkovou
bílkovou
ostatní
Těsto
linecké
listové
ostatní
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx xxxxxx xxxx xxx příjemné, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 93/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx x xxxxxxxxx maximálně 150 x
xxxxxxx -5 % xxx xxxxxx 25 xxxx
xxxxxxx -6 % xxx xxxxxx 10 xxxx
Xxxxxxx x hmotnosti xxx 150 x
xxxxxxx -3 % xxx xxxxxx 10 kusů
nejvýše -5 % xxx xxxxxx 1 kusu
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Čl. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 268/2006 Xx. x účinností od 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a označené xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx do xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 333/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) xxx xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek
6) černé xxxxxx vločky xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, prach, x případě xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, zůstala-li xxxx xxx xxxxxxxx obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx výrobku nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x semena jiných xxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobky, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Xx.