Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2006 do 30.07.2012.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx a druhu xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x první xxxx mletí xxxxx x podobě xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obilného xxxx, xxxxxxx šetrným xxxxxxx,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx obalových xxxxxx broušením,
g) lámankou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx ovsa,
k) xxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, určené xxx xxxxxx spotřebu xxxx ke xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Oryza sativa X.) a xxxxxx xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx obilky xxxx x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx) zrna rýže xxxxxxx xxxxxx slupky (xxxxxx),
x) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže zbavená xxxxx částí oplodí x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx je xxxxxxxx 6 xx xxxxxx a poměr xxxx xxxxx x xxxxx je xxxxxxxxx xxxx než 3,
s) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx je xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx zrna xx xxxxxxxxx nižší xxx 3,
x) xxxx kulatozrnnou xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx 5,2 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx méně xxx 2,
x) xüxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx směsí z xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx rýže se xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, skladují xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx vzdálenosti 5 cm xx xxxxx x prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 75 %.
Xxxxxxxx od 1.7.2006 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména z xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx směsí,
b) xxxxxxxxxxx sušenými těstoviny, xxxxx jsou xx xxxxxxxxxx usušeny na xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx jsou po xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x nejvýše 30 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx výrobě xx xxxxx mlýnských obilných xxxxxxx použijí vejce xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 11),
x) těstovinami xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxxxx vajec,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxx) x pšenice Xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx speciálním technologickým xxxxxxxx, xxxxx xx xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xx na xxxxx xxxxxxxx uvede
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx druh x xxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxx údaj x xxx, že xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx dobou xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu nejvýše 75 %.
(2) Nesušené xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °C.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx balit xx xxxxxxxxx průhledného xxx průsvitného xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx vizuálně xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x převažujícím podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x xxxxxxxxx nejméně 400 x, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formový,
c) běžným xxxxxxx tvarovaný pekařský xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, přísad a xxxxxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx x méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx nebo 5 % xxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx glazurou,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx upravených xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx obilovin xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) speciálním xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx další xxxxxx, jako obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x množství xxxxxxx 10 % x celkové hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx invertního xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, po xxxxxxx krájené na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx prosušeny v xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
§11a
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx těsta x xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx surovin xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx vyrobený xxxxxxxx xxxxxxx,
e) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx celý xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který je xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx tepelné úpravě,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebalené běžné xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx upečení xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx oběhu, nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx přerušen zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx je zároveň xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nejdéle do 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
§12
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pečiva,
b) xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx, popřípadě droždím x hmotnosti nejméně 400 x, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx formový,
c) xxxxxx xxxxxxx tvarovaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx hmotnost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx pekařské xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx hmot x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % xxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských výrobků, xxxxxxxxx plněné různými xxxxxxxx xxxx pečením xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx xxxxxxx, polevou xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, x výjimkou xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx upravené,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských výrobků x pšenice z xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxx žitno xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx těstě xxxx být podíl xxxxxxx mlýnských xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
i) xxxxxxxx xxxxxx chlebem nebo xxxxxxxx žitným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx těstě xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx než 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx chlebem nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částic x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx těsta jsou xxxxxxx xxxxxxx výrobky x jiných xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pečiva xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx kromě xxxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx, jako obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
m) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx, zejména chemicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx základními xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tenké xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z chemicky xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx xxxx medu,
r) xxxxxxx výrobky z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xxxxx xxxx být xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx biologicky.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§15
Uvádění xx oběhu
Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx účelům.
Účinnost od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx, polev, ozdob x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vzniklá xxxxxxxxxx základního krému x čerstvým xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx xxxx nejméně 30 % v xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx máslovým krémem xxxxxxxx náplň xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxx xxxxx a cukr, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 45 % v xxxxxx xxxxxx,
x) šlehačkovou xxxxxx xxxxxxxxx smetana ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx šlehačkové náplně,
g) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx pasterizovaných bílků x xxxxxx svařeným x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx náplň s xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x xxxxxx náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxx názvem xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx označit xxxxxx
1. xxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,
2. čokoládová, xxxxxxxx-xx nejméně 5,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
3. xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx, označují xx "x xxxxxxxx",
x) náplň xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx obsahovat x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x cukrářských výrobků xxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx alkoholu xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. kynuté xxxxxxx, xxxxxx, třené, xxxxxx tukové, jádrové, xxxxx x sýrové.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx výrobku nejdéle xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxx x lze je xx tuto dobu xxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 5 °X. Xx náplně nově xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 8 ° X.
(2) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx do 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx x jiným xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx od 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx posuzuje xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro přímou xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx
xüxxx
xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx rýže

střednězrnná xxxx
xxxxxxx rýže

kulatozrnná xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Účinnost xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx x rýže smí xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) 5)
(% xxxx. x xxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx polosvětlá
pšeničná xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (chlebová)

257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx xxxxxxxxx
366/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 75
0,50
Xxxxx hrubé
485/nejméně 96 - 162/nejvýše 15
0,50
Mouky xxxxxxxxx pšeničné
2800/nejméně 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx
Xxxxx
Xxxxx pšeničné
bílá x nažloutlým xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxxx
xxxxxxx, načervenalý nebo xxxxxxxxxxxx odstín
žitná světlá (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx
(xxxxx)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) nejvýše
Vlhkost
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx hrubá
0,50
15,0
853/nejméně 96 - 446/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxx pšeničná dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx xxxxxxxxx
0,90
15,0
-
Xxxxxxx 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx v %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx zrn x % xxxxxxx
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx x xxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % xxxxxxx
xxxxxx
12,0
0,1
0,2
0,5
xxxxxx xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Trhanka
Ukazatel
Hodnota xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
x % nejvýše
Podíl xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx xxxx
1,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxx ostatní
2,0
0,1
0,15
15,0
Tabulka 7
Xxxxxxx dle xxxxxxxxx
% xxxxxxx / xxxxxx kruhových ok (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx velké
-
30/3500
kroupy xxxxxxx
70/3500
15/3000
xxxxxx xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx malé
95/3000
5/2000
perličky
85/2000
1/1000
lámanka
98/3000
1/1000
Tabulka 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx nečistoty 7)
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxx neloupaných xxx a xxxxxx
x % xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, žlutooranžová xx xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx stabilizované xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Konzistence
sypká xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx x chemické požadavky
Směsi xxx užití
Vlhkost x % xxxxxxx
Xxxxx x % xxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx pečivo xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx šlehané xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva vč. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx smažených xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx kaše
15,0
-
na xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 15,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
xxxxxxx 0,2 %
Xxxxxxx xxxxxx 2)
xxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 g
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1&xxxx;000 x
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 g
- 2 %
xxx 2 500 g
- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx požadavky
Vzhled x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx druhu, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx. X válcovaných xxxxxxxx x u xxxxxxxx, xxx většina povrchu xx tvořena xxxxx (xxxx. u xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si svůj xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxx a xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným látkám xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- sušené
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
 
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx xxxxxxxxx
20 %
38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx balení
přípustná xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2&xxxx;000 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;000 g
- 1 %

Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Chléb
pšeničný

žitný

žitno pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo
pšeničné

žitné

žitno pšeničné

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx pečivo

Trvanlivé xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx výrobky

macesy

piškoty

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a xxxx
Xxxxx, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx propečená, pórovitá, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenuté xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, pečivová, xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx
xxxxxxxx, xxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx
xxxxx
Xxxxxxx
xxx formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb nebalený
 
nejvýše - 6 %
Chléb xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xx 300 g
nad 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
nejvýše - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti
do 50 x
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 g
nad 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx lehkou xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Xxxxxx musí xxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx součásti musí xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x celém objemu xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxxx surovinách, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, hořká.

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
 
nad 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxx xx 31. prosince 2006.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x označené xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů x xxxxx xx xxxxxx do xxxxx xx dobu 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, která xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.

Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx

x účinností xx 1.9.2000

268/2006 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx výrobky x těsta, xx xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Sb.

s účinností xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x účinností xx 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. s účinností xx 1.2.2020.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx
3) drť xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 mm
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x stanovené xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx spálení xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxx 50 % povrchu
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx
8) zlomky xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx celkovou xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zrna x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
10) nečistoty xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx slámy, stébla, xxxxx
11) §2 xxxx. x) vyhlášky x. 200/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 638/2004 Sb.