Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.07.2006 do 30.07.2012.


Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich

333/97 Sb.

ODDÍL 1. Mlýnské obilné výrobky §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Těstoviny §6
Členění na skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Pekařské výrobky §11 §11a
Členění na druhy a skupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Cukrářské výrobky a těsta §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19
Technologické požadavky §20
Uvádění do oběhu §21
Přechodné ustanovení §22
Účinnost §23
Příloha č. 1 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 5 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
Příloha č. 11 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Požadavky na jakost cukrářských výrobků a náplní
Příloha č. 13 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky
č. 93/2000 Sb. - Čl. II
č. 268/2006 Sb. - Čl. II
č. 182/2012 Sb. - Čl. III
Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§1
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, pohanky x xxxx vícestupňovým xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek získaný xxxxxx obilí x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) krupicí xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx v první xxxx mletí obilí x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zbavených slupky,
d) xxxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxx a oloupaného xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného obilného xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx loupáním x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx získané xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx výrobky, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky, xxxxxx xxx xxxxxx spotřebu xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx mlýnskými obilnými xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou,
m) xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx (Xxxxx sativa X.) x xxxxxx xxxxx,
x) rýží neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx pololoupanou (xxxxxxx) xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx),
x) xxxx loupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x osemení a xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou rýže, xxxxx xxxx xx xxxxxxxx 6 xx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx x xxxxx je zpravidla xxxx než 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx než 3,
x) rýží kulatozrnnou xxxx, jejíž průměrná xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 xx x poměr xxxxx a xxxxx xxxx méně než 2,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx zpracované xxxxx a látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxxxx obilné xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.
(2) U xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx se xxxxx xxxxxx užití a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) X mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx, ze xxxxx xx výrobek xxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(3) Xxxxxxx xxxx se xxxxx vzájemně xxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§5
Xxxxxxx do oběhu
Mlýnské xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně od xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx v prostorách x xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
Xxxxxxxx od 1.7.2006 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx jejich xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx usušeny na xxxxx vlhkosti nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx nesušenými těstoviny, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx xx xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxx 20 x nejvýše 30 xxxxxxxxxxxx procent,
d) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny, k xxxxxxx xxxxxx se xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx výrobky 11),
x) xxxxxxxxxxx bezvaječnými xxxxxxxxx vyrobené xxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx (xxxxxxxx) x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, bez xxxxxxxx xxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx instantními těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se xxx konzumaci xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
§7
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5.
§8
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 1) xx xx xxxxx xxxxxxxx uvede
x) x xxxxx xxxxxxx vždy druh x xxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxx, xx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx o době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx otevření xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx označení xxxxxx.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx musí xxx uloženy odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °C, xxxxxxxxx balené xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředcích.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxx balit xx xxxxxxxxx průhledného xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx úpravou xxxx nebo hmot, xxxxxxx sušina je x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx, popřípadě xxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 400 x, x xxxxxxxx krájeného, ve xxxxx veky, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx látek, který xxxxxxxx xxxx než 8,2 % bezvodého xxxx a méně xxx 5 % xxxxx, vztaženo na xxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo hmot x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx tuku xxxx 5 % cukru xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx plněné různými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, džemem xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 10 %, s výjimkou xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tyčinek s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x pšenice z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxx než 50 % x pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx vyšší xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšenično xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, x xxxxx těstě musí xxx podíl pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků nejméně 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx upravených xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx těsta jsou xxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxx xxxxxxxx xxx pšenice a xxxx, luštěniny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx další xxxxxx, jako obiloviny, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, v xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) trvanlivým pečivem xx šlehaných hmot xxxxxxx xxxxxxx výhradně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jsou vaječný xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem ve xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného cukerného xxxxxxx nebo invertního xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, po xxxxxxx krájené xx xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx x trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky z xxxxxxxxxxxx xxxx kypřených xxxxxxxx xxxx biologicky.
§11a
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zařízení xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) macesem xxxxxx xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxx xx hranatého xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x pšeničné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxäxxxxxxxxx výrobek xxxxxx konzistence x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tepelnou xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx těsta xx xx xxxxxxx či xxxxxxxx tepelnou xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx přerušen xxxxxxxxx nebo jinou xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx upečení či xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvým běžným xxxxxxx nebalené xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx přípravy xxxxx xx po upečení xx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xx obdobnou xxxxxxxx úpravu, xxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxx či xxxxxxx xxxxxxx úpravě.
§11x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 182/2012 Xx. x účinností xx 1.8.2012
§12
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx, xxxxxxx sušina xx x převažujícím podílu xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx s výjimkou xxxxxxxxx hmot x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx výrobek kypřený xxxxxx, xxxxxxxxx droždím x hmotnosti xxxxxxx 400 x, x xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxx, bochníku xxxx xxxxxxx,
x) běžným xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo žitné xxxxx, přísad x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8,2 % bezvodého xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx hmot x recepturním přídavkem xxxxxxx 8,2 % xxxxxxxxx xxxx xxxx 5 % cukru xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před pečením xxxx po xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx sypáním, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x obsahem xxxx xxxxxxx 10 %, s výjimkou xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx tyčinek s xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %; xxxxxxxxx xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 90% xxxxx mlýnských xxxxxxx x pšenice x xxxxxxx hmotnosti mlýnských xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxx 90% podíl xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
h) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx pekařský výrobek, x jehož xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 50 % x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx musí xxx xxxxx pšeničných xxxxxxxxx výrobků xxxxxxx 50 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx 10 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxx xxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx,
x) vícezrnným chlebem xxxx xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, xx xxxxx xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx obilovin xxx xxxxxxx a xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x celkovém xxxxxxxx nejméně 5 %,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx 10 % x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) sušenkami xxxxxxx získané upečením xxxxx, xxxxxxx chemicky xxxxxxxxx,
x) trvanlivým pečivem xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jejichž základními xxxxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx a cukr,
o) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vrstvy xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx,
x) xxxxxxxx pečené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx invertovaného cukerného xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx,
x) xxxxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x restované,
s) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx chemicky xxxx xxxxxxxxxx, které xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,
t) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
§14
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx k přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx dohotoveny xxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx x kusového ovoce,
b) xxxxxx xxxxxxx neopracované xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobků,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx náplň xxxxxxx xxxxxxxxxx základního xxxxx x čerstvým xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx 30 % x xxxxxx náplně,
e) tukovým xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx obsahující xxx xxxx čerstvé xxxxx x xxxx, xxxxxxx obsah tuku xxxx čerstvého másla xxxx xxxxxxx 45 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx náplní xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx cukrem xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které tvoří xxxxxxx jednu třetinu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx pasterizovaných xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x vodou,
h) ostatním xxxxxx náplň x xxxxxxx xxxx xxxx xxx 30 % x sušině xxxxxx,
x) xxxxxx lineckým xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x charakteristickým xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků.
§17
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny xx uvedeno x příloze č. 11.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§18
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xxxxxxxxx xxxxxxxx 1) xxxx xxxx další xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
b) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
1. xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 2,5 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx kakaa,
2. xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxx,
3. xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx cukrářské xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx "x xxxxxxxx",
x) xxxxx xxxxxxxx xxxx máslová xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx vyjadřujícím xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxxx náplní xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 13.
§20
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxx je xxxxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxx x xxx xx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C. Xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx náplň.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx do 8 ° X.
(2) Xxxxx xx skladují xxx xxxxxxxxx xx 10 °X.
(3) Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
§22
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x období xx 1. xxxxx 1998 xx 31. března 1998 xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx §6 xxxxxx.
§23
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, 8, 13 a 18, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx výrobky
mouka
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx krupice
jemná xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin
müsli
sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxx xxx xxx xxxxxxx 15,0 %.
Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxx obsahovat xxxxxxx 3,0 % xxxx x sušině.
Mouky xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx 4)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
(µx/%)
Xxxxxxxxx látky (xxxxx) 5)
(% xxxx. x sušině)
nejvýše
Mouky xxxxxx
x xxxx:
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75
-
-

0,60
0,75
1,15
0,65
1,10
Xxxxx polohrubé
366/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75
0,50
Xxxxx xxxxx
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15
0,50
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
2800/xxxxxxx 96
1,90
Tabulka 2
Xxxxxxxx požadavky
Název xxxxx
Xxxxx
Xxxxx xxxxxxxx
xxxx x xxxxxxxxxx odstínem
pšeničná xxxxxxxx
xxxx xx žlutošedým xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)
xxxx
xxxxx xxxxx (chlebová)
šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxx látky
(popel)
(% xxxxxxxxx
x xxxxxx) xxxxxxx
Xxxxxxx
(% xxxxxxxxx)
xxxxxxx
Xxxxxxxxx (µx/%)
(xxxxxxxx xx/xxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
853/xxxxxxx 96 - 446/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
0,50
15,0
485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15
Xxxxxxx xxxxx pšeničná dehydrovaná
0,50
12,0
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15
Xxxxxxx kukuřičná
0,90
15,0
-
Tabulka 4
Xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx zrn x % xxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx a xxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxx 6) x % nejvýše
ovesné
12,0
0,1
0,2
0,5
ovesné xxxxxx
12,0
-
0,2
-
xxxxxxxx
14,0
0,2
0,1
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxx
14,0
0,2
0,2
-
xxxxxxx
14,0
0,2
-
-
Xxxxxxx 5
Xxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
15,0 %
Minerální xxxxx (xxxxx)
1,9 % x xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn
3,0 %
Xxxxxxx 6
Kroupy, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxx obroušených xxxx neobroušených xxx
x % nejvýše
Podíl xxxxx x xxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
v % xxxxxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxxx
1,0
-
0,15
15,0
Xxxxxx malé
1,0
0,1
0,15
15,0
Kroupy xxxxxxx
2,0
0,1
0,15
15,0
Xxxxxxx 7
Třídění xxx xxxxxxxxx
% propadu / xxxxxx kruhových xx (xx)

xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
-
30/3500
xxxxxx střední
70/3500
15/3000
kroupy xxxxxxxxxxx
40/3000
2/2000
xxxxxx xxxx
95/3000
5/2000
xxxxxxxx
85/2000
1/1000
xxxxxxx
98/3000
1/1000
Xxxxxxx 8
Xxxxx, xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
x % xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
x % nejvýše
Obsah cizích xxxxx a slupek
v % xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx
x % nejvýše
pohanka xxxxxxx
15,0
0,15
0,2
1,0
xxxxx
15,0
0,15
0,2
2,0
Xxxxxxx 9
Barva
pohanka xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx až xxxxxxxxxx
Xxxx
xxxxxxx loupaná
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro pohanku
 
jáhly
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxx
Xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 10,0 %
nejvýše 15, 0 %
Tabulka 11
Xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxx 14,0 %
Xxxxxx 8)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxx 9)
nejvýše 1,0 %
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7)
nejvýše 0,15 %
Xxxxxxx 12
Xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Konzistence
sypká směs, xxxxx snadno roztíratelné xxxxxx nejsou xx xxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxxx
Xxxx x xxxx
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 13
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxx xxxxx
Xxxxxxx v % xxxxxxx
Xxxxx x % nejvýše
na xxxxxxxx xxxxxxx
14,0
4,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
14,0
2,5
xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx
11,0
2,5
xx xxxxxxxx xxxxxxxx
15,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
14,0
3,0
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
15,0
-
xx xxxxxxxx moučníků bez xxxxx
15,0
-

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Ukazatel
Hodnota
Vlhkost
nejvýše 15,0 %
Xxxxxxxxx organické 10)
xxxxxxx 1,0 %
Xxxxxxxxx minerální 7)
xxxxxxx 0,2 %
Příměsi xxxxxx 2)
bez xxxxxxx xxxxxxx
xxxx neloupaná
nejvýše 0,15 %
Xxx 3)
nejvýše 0,1 %

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 50 x
- 10 %
51 - 120 g
- 5 %
121 - 250 x
- 4 %
251 - 1 000 g
- 3 %
1001 - 2&xxxx;500 x
- 2 %
xxx 2&xxxx;500 g
- 1 %

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxx zmrazené
 
ostatní
balené xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx atmosféře xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 333/1997 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx neobsahuje xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch hladký, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx těstovin x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u tzv. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si svůj xxxx x xx xxxxxxx.
Xxxxx
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným k xxxxxxxxxxx.
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx surovinám xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
&xxxx;
- xxxxxx
-
13 %
 
- xxxxxxxx
20 %
30 %
 
- xxxxxxxx
20 %
38 %
&xxxx;
- xxxxxx xxxxxxx xx x xxxxxxx atmosféře
20 %
38 %

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 250 x
- 6 %
251 - 500 x
- 4 %
501 - 2 000 x
- 2 %
nad 2&xxxx;000 x
- 1 %

Xxxxxxxx od 1.9.2000 xx 31.7.2012 (do xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Druh
Xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pšeničný

pšenično xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx

xx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (xx xxxxxx č. 182/2012 Xx.)

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx a tvar
Kůrka, xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxx a chuť
Chléb
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx střídky
dobře propečená, xxxxxxxx, pružná, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně obnažené xxxxxxx
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx barvy, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x příchutí xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, oplatků, xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx,
&xxxx;
xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
příjemná, xxx přísady
Sušenky
pravidelné, dle xxxxx
xxxxxx hnědý
křehká
jemná
Oplatky
dle formy
křehký, xxxxx xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
xxx formy
celistvý, xxxxx
xxxxxx
xxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
Chléb xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx - 5 %
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
xx 300 x
xxx 300 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Xxxxx pečivo x hmotnosti
do 150 x
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti
do 50 g
51 - 100 x
101 - 250 x
251 - 500 x
xxx 500 x
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %

Příloha č. 11 x xxxxxxxx č. 333/1997 Sb.
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.7.2012 (do xxxxxx x. 182/2012 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxx
(1) Náplně xxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti musí xxx rovnoměrně xxxxxxxxxx x xxxxx objemu xxxxx.
(2) Xxxx a xxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx.

Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce č. 333/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx o xxxxxxxxx
xx 150 x
xxxxxxx - 8 %
&xxxx;
xxx 150 x
xxxxxxx - 7 %
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 93/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejdéle xx 31. xxxxxxxx 2006.
Čl. II xxxxxx právním předpisem x. 268/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2006
Čl. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxx vyhláškou, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxx 9 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 182/2012 Xx. x účinností od 1.8.2012

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.

Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx

x xxxxxxxxx od 1.9.2000

268/2006 Sb., kterým xx xxxx vyhláška x. 333/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 93/2000 Xx.

x xxxxxxxxx xx 1.7.2006

182/2012 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 333/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) a x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx mlýnské obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.8.2012

Xxxxxx xxxxxxx č. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 18/2020 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.2.2020.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.

1) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů.
2) xxxxxxx xxxxxx, xxxxx zrna, xxxxxxxxx zrna
3) xxx xxxxxx sítem x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx
4) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx
5) xxxxxxxxx xxxxx (popel) nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx
6) černé xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx než 50 % xxxxxxx
7) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x případě xxxx x mastek
8) xxxxxx xxxxx xxxx příslušné xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx méně xxx polovina obilky
9) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s odlišnou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx jiných xxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx
10) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx
11) §2 xxxx. b) xxxxxxxx x. 200/2003 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx výrobky, xx znění xxxxxxxx x. 638/2004 Xx.