Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 odst. 1 písm. a), b), g) a h) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich
333/97 Sb.
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx výrobky
|
mouka
|
hladká mouka
polohrubá xxxxx
xxxxx mouka
celozrnná mouka
|
krupice
|
hrubá xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxx krupice
|
|
vločky
|
||
trhanka
|
||
kroupy
|
perličky
lámanka
malé kroupy
ostatní xxxxxx
|
|
xxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxx z xxxxxxxx
|
xüxxx
xxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxx
|
xxxxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx 4) (xx/%) (xxxxxxxx ok/propad)
nejméně xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxx (popel) 5) (% hmotnosti x xxxxxx)
xxxxxxx
|
Xxxxx hladké
z toho:
|
257/96 - 162/75
|
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
"
|
0,60
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
"
|
0,75
|
xxxxxxxx chlebová
|
"
|
1,15
|
žitná světlá (xxxxxxxxx)
|
-
|
0,65
|
xxxxx xxxxx (chlebová)
|
-
|
1,10
|
Mouky xxxxxxxxx
|
366/96 - 162/75
|
0,50
|
Mouky xxxxx
|
485/96 - 162/15
|
0,50
|
Xxxxx mouky
|
Barva
|
Mouky xxxxxxxx
|
xxxx s nažloutlým xxxxxxxx
|
xxxxxxxx chlebová
|
bílá xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx, načervenalý xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxx (výražková)
|
bílá
|
žitná xxxxx (xxxxxxxx)
|
xxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxx x % xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x % xxxxxxxxx
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx (xx/%) (velikost xx/xxxxxx)
xxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
0,50
|
15,0
|
853/96 - 446/15
|
Xxxxxxx kukuřičná
|
0,90
|
15,0
|
-
|
Krupice xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
0,50
|
12,0
|
485/96 - 257/15
|
Xxxx
|
Xxxxxxx x %
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
|
Xxxxx částí xxxxxx, xxxxx a xxxxxx v %
nejvýše
|
Černé xxxxxx 6) x %
xxxxxxx
|
xxxxxx
|
12,0
|
0,1
|
0,2
|
0,5
|
xxxxxx xxxxxx
|
12,0
|
-
|
0,2
|
0,5
|
xxxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,1
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxx
|
14,0
|
0,2
|
0,2
|
-
|
xxxxxxx
|
14,0
|
0,2
|
-
|
-
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
15,0 %
|
Xxxxxxxxx látky
|
1,9 % v xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx
|
3,0 %
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x %
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx 7) x %
nejvýše
|
Vlhkost x %
nejvýše
|
Perličky
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Lámanka
|
1,0
|
-
|
0,15
|
15,0
|
Kroupy xxxx
|
1,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
2,0
|
0,1
|
0,15
|
15,0
|
Třídění xxx xxxxxxxxx
|
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (xx)
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
-
|
30/3500
|
xxxxxx xxxxxxx
|
70/3500
|
15/3000
|
xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
40/3000
|
2/2000
|
xxxxxx malé
|
95/3000
|
5/2000
|
perličky
|
85/2000
|
1/1000
|
lámanka
|
98/3000
|
1/1000
|
Xxxx
|
Xxxxxxx x %
nejvýše
|
Minerální xxxxxxxxx x %
nejvýše
|
Obsah xxxxxx xxxxx x xxxxxx x %
xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx x %
nejvýše
|
pohanka xxxxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
1,0
|
xxxxx
|
15,0
|
0,15
|
0,2
|
2,0
|
xxxxxxx
|
15,0
|
-
|
-
|
-
|
Xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx až hnědá, xx xxxx xxxxx xxxx
|
&xxxx; |
xxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku
|
jáhly
|
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx
|
Xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxxxx klíčky
|
tepelně xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 10,0 %
|
nejvýše 15, 0 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxx 14,0 %
|
Xxxxxx 8)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Xxxxxxx 9)
|
xxxxxxx 1,0 %
|
Minerální xxxxxxxxx
|
xxxxxxx 0,15 %
|
Xxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxx, menší xxxxxx roztíratelné xxxxxx xxxxxx xx závadu
|
Barva
|
vyrovnaná, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxx x xxxx
|
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx charakteru xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
Xxxxx xxx xxxxx
|
Xxxxxxx x %
|
Xxxxx XxXx x %
xxxxxxx
|
Xxxxx v %
xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxx kyseliny xxxx.xx-1
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x %
xxxxxxx
|
xx xxxxxxxx výrobky
|
14,0
|
4,0
|
4,0
|
140
|
0,15
|
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
3,0
|
100
|
0,15
|
xx pšeničné xxxxxx xxxxx
|
14,0
|
3,0
|
2,5
|
-
|
0,15
|
xx dortové xxxxxxx
|
10,0
|
3,0
|
2,5
|
-
|
0,15
|
xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
15,0
|
3,0
|
2,5
|
-
|
0,15
|
xx xxxxxxx
|
11,0
|
3,0
|
2,5
|
-
|
0,15
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx
|
11,0
|
2,0
|
2,5
|
-
|
0,15
|
xx xxxxxxxx knedlíků
|
15,0
|
2,0
|
3,0
|
0,15
|
|
na xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
14,0
|
5,0
|
3,0
|
-
|
0,15
|
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
15,0
|
5,0
|
-
|
-
|
|
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx
|
15,0
|
3,0
|
-
|
-
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 50 x
|
- 10 %
|
51 - 120 x
|
- 5 %
|
121 - 250 x
|
- 4 %
|
251 - 1&xxxx;000 g
|
- 3 %
|
1001 - 2&xxxx;500 x
|
- 2 %
|
xxx 2&xxxx;500 g
|
- 1 %
|
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
Těstoviny
|
vaječné
bezvaječné
semolinové
celozrnné
domácí
ostatní
|
sušené
nesušené
plněné
zmrazené
balené xxxxxxx xxxx v xxxxxxx xxxxxxxxx
|
Vzhled x xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx tvarů xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch hladký, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. u tzv. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Podíl xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx x xx xxxxxxx.
|
Xxxxx
|
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
|
Xxxx x chuť
|
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatným xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
|
&xxxx; |
xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
- sušené
|
-
|
13 %
|
&xxxx; |
- xxxxxxxx
|
20 %
|
30 %
|
&xxxx; |
- xxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
&xxxx; |
- xxxxxx xxxxxxx xx x inertní xxxxxxxxx
|
20 %
|
38 %
|
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (X+)
|
xxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx 70 xxxx.xx-1 x přepočtu xx sušinu
|
|
ostatní těstoviny
|
nejvýše 65 xxxx.xx-1 x xxxxxxxx na xxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx soli xxxxxxxxx xxxx XxXx
|
xxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx 2,5 % x xxxxxx
|
|
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx 1,0 % v sušině
|
xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
xx 250 x
|
- 6 %
|
251 - 500 x
|
- 4 %
|
501 - 2&xxxx;000 x
|
- 2 %
|
nad 2&xxxx;000 x
|
- 1 %
|
Druh
|
Xxxxxxx
|
Chléb
|
pšeničný
|
žitný
|
|
žitno pšeničný
|
|
pšenično xxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx pečivo
|
pšeničné
|
žitné
|
|
žitno xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx xxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx pečivo
|
|
Trvanlivé pečivo
|
sušenky
|
ze xxxxxxxxx hmot
|
|
oplatky
|
|
perníky
|
|
suchary
|
|
preclíky a xxxxxxxxx tyčinky
|
|
crackerové xxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx x tvar
|
Kůrka, xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxx x xxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, klenutý
|
čistá, zlatohnědé xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx propečená, xxxxxxxx, xxxxxx, stejnorodá
|
chlebová,
příjemná
|
Běžné xxxxxx
|
xxxxxxxxxx formované, xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxx zřetelně xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx,
xxxxxxxx
|
Xxxxx pečivo x xxxxxxxx těsta
|
pravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx
|
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxxxx pečivo xxxxx xxxxxxx, oplatků, xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx,
|
&xxxx; |
xxxxxx, u laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx lom
|
příjemná, xxx přísady
|
Sušenky
|
pravidelné, xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
xxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxx xxxxx
|
xxxxxx, xxxxx xxxxx
|
xxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx
|
xxx formy
|
celistvý, xxxxx
|
xxxxxx
|
xxx xxxxxx
|
Chléb xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 6 %
|
Chléb xxxxxx
|
&xxxx;
|
xxxxxxx - 5 %
|
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx
|
xx 300 x
xxx 300 x
|
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 6 %
|
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti
|
do 150 x
xxx 150 g
|
nejvýše - 7 %
nejvýše - 6 %
|
Trvanlivé xxxxxx x hmotnosti
|
do 50 x
51 - 100 g
101 - 250 g
251 - 500 x
xxx 500 x
|
xxxxxxx - 11 %
xxxxxxx - 9 %
xxxxxxx - 7 %
xxxxxxx - 5 %
xxxxxxx - 3 %
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
|
Xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
|
Výrobky x xxxxxxxxx
|
xx 150 g
|
nejvýše - 8 %
|
&xxxx; |
xxx 150 x
|
xxxxxxx - 7 %
|
Právní xxxxxxx č. 333/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13 x 18, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx uskutečněné právním xxxxxxxxx x.:
93/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 333/97 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
x účinností xx 1.9.2000
268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 333/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Xx.
x účinností xx 1.7.2006
182/2012 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 333/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.8.2012
Xxxxxx xxxxxxx x. 333/1997 Xx. xxx xxxxxx právním předpisem č. 18/2020 Sb. x účinností xx 1.2.2020.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.