Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
VYHLÁŠKA
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") x x xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx bázi xxxxxxxxxx sacharidů, stanovené xxxxx vyhláškou,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx xxxx vodných xxxxxxx sacharózy xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 bodě 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 2,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx roztok xxxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hydrolýzou, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx ze xxxxxx xxxx inulinu, xxxx xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
x) sušeným xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx glukózový xxxxx x xxxxxxx 93 % hmotnostních xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 bodě 6,
x) dextrózou (xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) nebo xxxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx krystalizovaná D-fruktóza, xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v prováděcím xxxxxxx předpisu2) xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků z xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx lze doplnit xxxxxxxxx "bílý", pokud xxxx splněny fyzikální x xxxxxxxx požadavky xxxxxxx v příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx x hmotností xxxxx xxx 20 x xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx hmotnost xxxxxxx.
(4) V xxxxxxx, xx xxxxx x xxxxxxxxxx cukru xxxxxxxx xxxxxxxxx cukru, xxxx xxx xxxx název xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Označení "xxxxxxxxx xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx glukózový xxxxx" xx xxxxx na xxxxxxxx "xxxxxx glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x množství xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu x obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, anebo xx xxxxx xx označení "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx fruktózo-glukózový sirup" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx glukózy.
(6) Cukr xxxx xxx xxxxxxx jen xxxxxx "cukr".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté výrobky x cukru xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 25 xX.
(4) Cukr extra xxxx, xxxx bílý x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5xx, 3 kg, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 20 x.
§6x
Velkoobjemová xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři xx povolena x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx výhradně k xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterny xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vyčištěny tak, xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nákladu x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, a
b) xxxxxxx surového xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx bezprostředně předtím xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx a xxxxxxxxx procesu čištění xxxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx cukru, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x nesmazatelně xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx výrobek xxxx xxx před xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 2 musí xxxxxxxxxx zásilku xxxxx xxxx přepravy xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Dokumentace xxxxxxx x xxxxxxxx 3 x její xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx ke xxxxxxxx.
(5) Surový cukr xxxxxxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx k použití xxxx xxxxxxxxx nebo xxxx složku potraviny xxxxx xxxxx, byl-li xxxxxxxx úplné a xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx čištění nádob, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx podle odstavce 1 xxxx. a) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nevzniklo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Oddíl 2
Xxx
§7
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) medem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x glukózy, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, enzymů x pevných xxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx), výměšků xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (medovice), xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx včelami (Apis xxxxxxxxx), xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, kombinují se xxxxx xxxxxxxxxxxx látkami, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx pocházející zejména x xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výměšků hmyzu (Xxxxxxxxx) xxxxxxxx x xxxxxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx rostlin,
d) xxxxxxxx xxxxx - med, xxxxx xxx xx xxxxxxx upraven xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xx tvořen směsí xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx vyrobených xxxxxxxx xx včelího xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) medem x xxxxxxxxx - xxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx ohřevu xx 45 xX xxxx bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - med, který xxx po xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pylu,
k) xxxxxxxxx medem (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx výhradně xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx složka do xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx počínající kvašení xxxx xxxx být xxxxxx.

§8
Členění medu
Med xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. medovicový,

b) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

1. xxxxxxxx xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. lisovaný xxx,

4. vykapaný xxx,

5. xxx x plástečky,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx předpisu2) xx xxx dále označí
a) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx §8 písm. x) a podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx §8 písm. x); x xxxxxxx, že xx xxxxx o xxxxxxxx xxx, nemusí xxx xxxxxx xxxxxxxxx x úpravy uveden,
b) xxxx původu, kde xxx xxx získán; xxxxx se jedná x xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x více xxxx Xxxxxxxx unie xxxx ze xxxxxxx xxxx, xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx:

1. "xxxx xxxx xx xxxx ES",

2. "směs xxxx xx xxxx xxxx XX",

3. "xxxx xxxx xx xxxx XX a xx xxxx xxxx ES".

(2) Xxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxxx xxxx), může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx zdroje xxxxxx,
x) xx xxxxxx k xxxxxx xxxx [§8 xxxx. a)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx pochází xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xx kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) označí xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med" x xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x).
(4) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) musí xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxx xx určen xxxxx na xxxxxx, xxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxxxx jako xxxxxx potraviny, xxxx xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx med" xxxx "průmyslový med"; x seznamu složek xx xxxx vždy xxxxx xxxxx "pekařský xxx" nebo "xxxxxxxxxx xxx".
(6) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Požadavky na jakost
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx jiné xxxxx xxxxxx přídatných xxxxx.
(2) X medu xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx ani jakákoli xxxx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx při xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, zejména xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (průmyslového) medu, xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být xxxxxx xx takové xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx enzymy jsou xxxxxxx xxxx se xxxxxx neaktivní.
(4) X xxxx nesmí xxx xxxxx změněna xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx jiných medů xxxxxxxxx x §8.
(6) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidla3) x xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být i xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x které xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
c) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx zejména xxxxx,
x) xxxx - cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx polotuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx surové xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx nejméně x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, zdobením či xxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx roztok x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx hmota s xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) lékořicovými cukrovinkami - xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x mouky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx krystalickou xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) žvýkačkou - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx konzistence x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) dropsy - xxxxxxxxxx neplněné, x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x cukrů x glukózového sirupu, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x chuti, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx konzistence podobné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx na průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx lehčené, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx škrobu xxxxx xxxxxx kombinací.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 4 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§13
Označování
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x podskupiny. Xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx podskupiny, xxxxx xx odvodí podle xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(2) X xxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx, kdy čokoláda xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při výrobě x xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§14
Požadavky xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Oddíl 4
Xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx
§15
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx a sušená xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x pražených xxxxxxxxx bobů zbavených xxxxxx, upravených xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla x xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxx,
x) xxxxx kakaa x cukrem - xxxxxxxxx získaná mechanickým xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazeným xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - potraviny xxxxxxxx xx směsi xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 6 je xxxxxxx xxxxxxx kakaového prášku x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx.
§17
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx předpisu2) xx xxxxx označí xxxxxx xxxxxxx, popřípadě x xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx x přípravě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx) xx označí xxxxxxxx xxxxxxx kakaové sušiny x procentech hmotnostních xxxxx: "xxxxx nejméně . . . . %".
(3) Xxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxx slovy "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" v xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxx. Xx xxxxx xx xxxxxx údaje x skutečném xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulce 4.
§18
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx prášků, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přidávat xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx čokolády nebo xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx sladidel, sladidel3) xxxx jejich xxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, mléka nebo xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, sladidel, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx čokoládou - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx být složena x pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxxx); xxxxxx čokoládový xxxxx musí činit xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx x xx taza - xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx kukuřičného xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, mouky xxxx xxxxxxxxxx, rýžového xxxx xxxxxxxxxxx škrobu, xxxxxxx obsah mouky xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxx vyhovuje požadavkům xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x nižšího xxxxxx kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx vyhovuje požadavkům xxxxxxxxxx v příloze č. 9,
x) čokoládovým xxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx sousta, xxxxxxxx x jednoho xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čokolád xx xxxxx (xxxxxxxx, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx, bílé xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) kakaovou součástí - kakaová xxx, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx výlisky, xxxxxxx xxx.
§20
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx členění xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx.

§21
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se x xxxxx čokolád x xxxxxxxxxxxx bonbonů xxxxx
x) druh, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce xx., xxxxx byla xxxxxx použita.
(2) Xxxxx xxxxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxxxx xxxxxxx, název se xxxxxx xxxxx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 odst. 1 xxxx. b) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx čokoláda") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx výrobek xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % celkové kakaové xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % tukuprosté xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 31 % xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" nebo xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x čokolády xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxx lískových xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 20 g a xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 g xxxxxxx. Xxx přidat tyto xxxxx složky:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, polotučného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxx nebo zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx celkový xxxxx xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. mandle a xxxx druhy xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx těchto složek xxxxxx lískových oříšků xxxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "xxxxxx", musí xxx xxxxxxx uváděn xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx sušeného plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx celkového tuku (xxxxxxx máslo x xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, musí xxx xxxxxxxx z mléčné xxxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 10 % xxxxxx xxxxxx, získané xx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 15 x a xxxxxxx 40 g xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx; lze xxxxxx též xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, celé nebo xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx obsah včetně xxxxxxxxx oříšků xxxxxxxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxx "mléčná" x xxxxx "mléčná xxxxxxxx" xxxxxxx slovem
a) "xxxxxxxxx", xxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,
x) "mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx výrobky čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx čokoláda nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx prodávány xxxxxxxx v jednom xxxxxx, lze xxxxxxx xxxxxxx xxx názvem "xxxx čokolády" xxxx "xxxxxxx plněné xxxxxxxx", xxxx xxxxxxxxx názvy. X tomto xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx směsi.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx taza, Xxxxxxxxx xxxxxxxx a la xxxx xx označí xx obalu slovy: "xxxxx xxxxxxx sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx sušiny xx rozumí xxxxxxx xxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxx vyjádřený x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx jiný xxxxxxxxx xxx podle §22 xxxx. 2, se xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx xxxx". Toto xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx složek, xxxxx zřetelně odděleně x xxxxxxxxx stejně xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x těchto xxxxxxx xxxx být xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx slovy "extra", "xxxxxx jakost" xxxx. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx informacemi x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx čokoláda) obsahuje xxxxxxx 43 % xxxxxxx kakaové sušiny x xxxxxxx 26 % kakaového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 30 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxx 18 % mléčné sušiny x nejméně 4,5 % mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx sušeného plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx smetany, másla xxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§22
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx uvedené x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx však xxxxx xxx xxxxx xxx 5 % xx xxxxxxx po odečtení xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx kakaového xxxxx xxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx a Xxxxxxxxx familiar a xx taza xxxxx xxx xxxxxxx jen xxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx mléčného xxxx.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) mouky, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza.
(5) X čokoládám xxxxxxxx v odstavci 3 xxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx, nejvýše xxxx xx 40 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.
(6) Výpočet xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx složek xx výrobcích čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, family mléčná xxxxxxxx, bílá čokoláda, Xxxxxxxxx a la xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx složek,
x) x xxxxxxx čokoláda xxxxxx x čokoládové xxxxxxx se procentický xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlých xxxxxx x hmotnosti xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x) xx vypočte xx xxxxxx x xxxxxxx hmotnosti konečného xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Oddíl 6
§23
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§25
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, krupice, moučka
cukr xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x obsahem protihrudkujících xxxxx

xxxxxxxxx cukr (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx výrobky x xxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx polarimetricky
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx
(IU xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných látek xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx cukrů
 
Cukr xxxxx xxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx nejvýše
8
22
z xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - body xxxxxxx
6
15
xxxxx x xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % obsahu xxxxxx xxxxxxxx konduktometricky xxxxx xxxxx XXXXXX,
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro barvu x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx barevné xxxx xxxxx metody Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx směs xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx rozdrcených xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, xxxxxx světležlutá xx světlehnědá hmota xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
Délka xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% hmot.)
cukr xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxx
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
 
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxxxx xxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
do 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 do 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx než 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000
- 1,0
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky x xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (IU xxxxxxx)
xxxxxx cukr
62
nejvýše 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx bílý
62
nejvýše 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx cukr
62
více xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx xxxxxxxx xxxx bílý
62
více než 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
sirup x invertního xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx fruktózy x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx
- pro tekuté xxxxxxx z cukru
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní odchylka (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% hmot. xxxxxx nejméně)
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx bezvodá
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx glukózy (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx konduktrometricky (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku xxx 420 nm
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx ekvivalent xxxxxxxxx xxxx D-glukóza (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx sirup
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx glukózový xxxxx
93
20,0
1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Smyslové požadavky
Med
Konzistence x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx až xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx x xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, tekutý, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x nádechem xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx medu
květový
medovicový
pekařský (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx fruktózy x xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% hmot. nejvýše)3)
20,0
20,0
23,0
kyselost (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. nejvýše)2)
0,10
0,10
-
elektrická xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
aktivita xxxxxxxx (stupňů podle Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Banksia xxxxxxxxx), x kopyšníku (Xxxxxxxxx), x blahovičníku (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, z Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx (Xxxxxx xxx.), může xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x levandulového medu (Xxxxxxxxx xxx.) a x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) může být xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx nerozpustných xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Calluna) xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx může xxx xxxxx vody nejvýše 23%; x xxxx x vřesu (Calluna) xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx vody xxxxxxx 25 %.
4) U xxxx deklarovaného xxxxxx x regionů x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx těchto xxxx xxxx xxx obsah xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Výjimky: xxxxxxx (Xxxxxxx unedo), xxxxxxxx (Xxxxx), blahovičník (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx), Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxx.
6) X xxxx x přirozeně xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx medy) x xxxxxxx HMF xxxxxx xxx 15 mg/kg xxxx být aktivita xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx
xx 100 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
- 5,0
větší xxx 250 do 500 včetně
- 3,0
nad 500
- 1,0

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)
dražé
želé
rahat
chalva
turecký med
lékořicové xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x tukovou xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx cukrovinky

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx cukrovinky
19,0
pěnové
25,0
fondánové cukrovinky
12,0
komprimáty x glukózou
10,0
komprimáty xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °C

7,5
dropsy:
lité a xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x xxxx 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
do 105 x xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 150 do 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000 (k rozvažování)
- 1,0

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx prášek / xxxxx
- kakaový xxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx s xxxxxx
xxxxxxxx v prášku
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
kakaový xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx obsahem xxxx
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx xxxxxxxx olejová (% xxxx. nejvýše)
lisované xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
xxx přísad
mléčná xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx čokoláda
plněná
Chocolate x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x různými náplněmi (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny máčené xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, fondán, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x další), máčené xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx čokoládou xxxx xxxxx čokoládou, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la xxxx x Chocolate xxxxxxxx x la xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx vložek

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
(% hmot. vztažených xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx tuku
Obsah xxxxxxxxx xxxx *)
Obsah xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx škrobu
čokoláda (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx čokoláda
-
2,5
25
3,5
25
14
-
family mléčná xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx čokoláda
20
-
-
3,5
-
14
-
Chocolate a xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: uvedené xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx označených xxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
větší než 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2
nad 1000
-1

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx tuky xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx rostlinného xxxx
Xxxxxxxxx název xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx tuky xxxxxxx
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxx.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Xxx
Xxxxxx xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Xxxxx gurgi
Garcinia xxxxxx
6. Xxxx z xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx musí xxxxxxxx tyto xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx monoenové triglyceridy xxxx XXX, XXXx x StOSt1;
b) xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx s jeho xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx temperování);
c) jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, to xxxxxxxx enzymatickou xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx palmitová
O = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tuků je xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, použitých xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 76/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
43/2005 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx přírodní sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx a směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
x účinností xx 1.2.2005
148/2015 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
x xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/XX ze dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx druzích xxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x medu.
Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/36/XX xx dne 23. června 2000 x kakaových x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x lidské spotřebě.
Směrnice Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx ustanovení směrnice 93/43/XXX x xxxxxxx xxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxx volně xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2a) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona.
Vyhláška č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx výroby, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx. x vyhlášky č. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx použití přídatných x pomocných xxxxx xxx výrobě xxxxxxxx.