Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
VYHLÁŠKA
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "zákon") x x xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Oddíl 1
Xxxxxxxx sladidla
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - ve xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxx - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná přídatnými xxxxxxx, xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx sacharózy,
x) xxxxxxxx výrobky x xxxxx - výrobky xx bázi xxxxxxx xxxxxxx sacharózy xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 bodě 2,
x) tekutým xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částečně xxxxxxxxxxx hydrolýzou, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 2,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxx cukru - xxxxx roztok xxxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx byla xxxxxxxx invertována hydrolýzou, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx škrobu xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxx kombinací x xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 bodě 5,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx 93 % hmotnostních xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 6,
x) dextrózou (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx molekulou xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx krystalizovaná X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 1 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxxx
x) přírodní xxxxxxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního cukru x xxxxxx.
(2) Xxxxx tekutý xxxx x tekutý xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x chemické požadavky xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x nemusí xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxx, xx xxxxx x xxxxxxxxxx cukru obsahuje xxxxxxxxx cukru, xxxx xxx xxxx název xxxxxxx slovem "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" se xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxxxx sirup" xx změní xx xxxxxxxx "sušený glukózo-fruktózový xxxxx" v xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu x obsah xxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" xxxx "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx fruktózy převládá xxx obsahem glukózy.
(6) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx moučky, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 xX x relativní vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 oC.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x hmotnosti 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5xx, 3 xx, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx jednoporcového xxxxxx x hmotnosti 20 x.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx přeprava xxxxxxxx xxxxx po xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, jestliže
x) xxxxxx, kontejnery xxxx cisterny byly xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tak, xxx xxxx odstraněny xxxxxx xxxxxxxxxxx nákladu x zbytky xxxxxx xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx dokumentace. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, který xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxxxx a xxxxxxxxx procesu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, v xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx také xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx výrobek xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx uvedená v xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx přepravy xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx rafinaci xxxxx a xxxx xxxxx xxxx xxx x tomto xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 3 i xxxx xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx moři x nádobách, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxx výhradně x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x použití xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx úplné x xxxxxx rafinaci.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisteren xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 písm. x) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2a) xxx xxxxxxxxxx cukr.
§6x vložen právním xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx účely xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, složená xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, enzymů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx), výměšků xxxxx na xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx), xxxx xx živých částech xxxxxxx včelami (Apis xxxxxxxxx), které xxxxxxx, xxxxxxxxxx, kombinují se xxxxx specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výměšků xxxxx (Xxxxxxxxx) sajícího x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin xxxx xx xxxxxxx živých xxxxx rostlin,
d) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx konzistence a xx tvořen směsí xxxxxxx xxxxxxxx,
x) vytočeným xxxxx - xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx bezplodových xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx vyrobených xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx nebo xxx xxxx x xxxxxxxxx x uzavřených xxxxxx xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) vykapaným xxxxx - med xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx medu,
i) xxxxxxxxx medem - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 45 oC xxxx xxx použití xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx způsobem, xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx medem (xxxxxxxxxxx xxxxx) - med xxxxxx výhradně xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx potravin; xxxx xxx cizí příchuť xxxx pach, xxxx xxxxxxxxx počínající xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx.

§8
Členění medu
Med se xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

1. vytočený xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. lisovaný xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx x plástečky,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx xxxx xxxxxx
x) xxxxx jeho xxxxxx xxxxx §8 xxxx. x) a podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx podle §8 xxxx. x); x xxxxxxx, xx xx jedná x xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx způsob xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx, xxx xxx xxx xxxxxx; xxxxx xx xxxxx x xxxx medů xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxx Evropské xxxx xxxx xx třetích xxxx, xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx názvem:

1. "xxxx xxxx xx xxxx ES",

2. "xxxx xxxx xx xxxx xxxx ES",

3. "směs xxxx ze xxxx XX x xx xxxx mimo XX".

(2) Xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx medu x xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxxx medu), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, územním xxxx místním xxxxxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx zcela z xxxxxxxxx xxxxxx původu,
b) xx vztahu x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" nebo "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx pochází xxxxx xxxx převážně x xxxxxxxxx xxxxx a xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx,
x) specifickými kritérii xxxx xxxxxxx.
(3) Pekařský xxx (průmyslový med) xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xxxxxx xxxxx "pekařský med" xxxx "xxxxxxxxxx med" x xxxx xxxx xxxxxx xxxxx odstavce 1 písm. b).
(4) Xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxx být xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxx xx určen xxxxx xx vaření, xxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxxxx xxxx xxxxxx potraviny, xxxx xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx použit xxxxxx "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx med" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; x seznamu složek xx xxxx vždy xxxxx xxxxx "pekařský xxx" xxxx "průmyslový xxx".
(6) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky u xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx jiné xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) X medu xxxxx xxx odstraněn xxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx, kdy xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, s výjimkou xxxxxxxxxx (průmyslového) xxxx, xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
c) být xxxxxx xx takové xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx enzymy xxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) U xxxx xxxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx med x xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx medů xxxxxxxxx v §8.
(6) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx než xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxx xxxxxxxx sladidla xxxx sladidla3) a xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být i xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx tužší xx tvrdé konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx želírujících látek, xxxxxxx pektinu, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzistence, xxxxxxx tvarů xxxxxxxx x nejméně 1 xxxx surové marcipánové xxxxx (sestávající xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) a xxxxxxx 1 dílu xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx přibarvené, xxxxxxxx na povrchu xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx suchých skořápkových xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami - xxxxxxxxxx xx xxxxx cukru, xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
j) fondánovými xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) komprimáty - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) dropsy - xxxxxxxxxx neplněné, z xxxxxxxxx hmoty, složené xxxxxxxx z cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx konzistence podobné xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo tekuté xxxxxx,
p) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx lehčené, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx částicemi xxxxx práškového xxxxx xxxx škrobu anebo xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
V příloze č. 4 xx xxxxxxx xxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§13
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, název xx odvodí xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx použitých xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(2) X xxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx slovní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxx složka xxxx xxxxxxx xxx výrobě x xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx než 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení xxxx uvedeny x příloze č. 5 tabulce 2.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa s xxxxxx
§15
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx máslo,
x) xxxxxxxx máslem - xxx získaný z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla x xxxxxx a nejvýše 9 % xxxx,
x) směsí kakaa x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x určitém poměru,
x) xxxxxxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx a cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx kakaa x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, popřípadě x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x prášku, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx kakao) xx označí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx nejméně . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx "xx sníženým xxxxxxx xxxx" v xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx je nižší xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx. Na xxxxx xx xxxxxx údaje x xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 4.
§18
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx kakaových prášků, xxxxxxx x prášku, xxxxxxx x přípravě xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx určené k xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx tuku.
Oddíl 5
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (xxxxxx čokoládou) - xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových součástí, xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxx3) xxxx jejich kombinací (xxxx xxx "sladidel"), xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx xxxxxx, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx z dalších xxxxxx, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x pekařských výrobků xxxx mražených krémů (xxxxxxxx); vnější xxxxxxxxxx xxxxx xxxx činit xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx a xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx nejvýše 8 % xxxxxxx hmotnosti, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) Chocolate xxxxxxxx a xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) family xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z nižšího xxxxxx xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx výrobků, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 9,
x) čokoládovým xxxxxxxx - potravina x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (xxxxxxxx, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; celkový obsah xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - kakaová drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, kakaový xxx.
§20
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
V příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x xxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxx xxxxx
x) druh, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx mandle, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xx., xxxxx xxxx xxxxxx použita.
(2) Pokud xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu s §6 xxxx. 1 xxxx. b) zákona.
(3) Xxxxx se xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "vločky", xxxx xxx výrobek xxxxxx xx xxxxx ve xxxxx zrn nebo xxxxxx a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % kakaového xxxxx x xxxxxxx 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", musí xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 31 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 2,5 % tukuprosté xxxxxxx xxxxxx,
x) oříšková xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx kakaové sušiny x x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 20 x a xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx složky:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, polotučného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx sušené smetany, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx obsah xxxxxx sušiny x xxxxxxxx xxxxxxx činil xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx nebo ve xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx složek xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxx xxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx se xxxxx "mléčná čokoláda" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "vločky", xxxx xxx výrobek xxxxxx xx xxxxx ve xxxxx xxx nebo xxxxxx x musí xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 12 % xxxxxx sušiny, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného plnotučného xxxxx, polotučného mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené smetany, xxxxx nebo mléčného xxxx, x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % celkového xxxx (xxxxxxx máslo a xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuku (xxxxxxx máslo a xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx čokoláda "gianduja" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx z mléčné xxxxxxxx obsahující nejméně 10 % xxxxxx xxxxxx, získané xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, smetany nebo xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, másla xxxx xxxxxxxx tuku x x xxxxx mletých xxxxxxxxx oříšků x xxxxxxxx xxxxxxx 15 x x xxxxxxx 40 g lískových xxxxxx xx 100 x výrobku; lze xxxxxx též mandle x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxxxxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx slovo "mléčná" x xxxxx "mléčná xxxxxxxx" nahradí xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % xxxxxxxxxxxx mléčného xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat nejvýše 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(6) Pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxx čokolády", xxxx obdobnými xxxxx. X tomto xxxxxxx xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx směsi.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, family mléčná xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx xx označí xx xxxxx xxxxx: "xxxxx kakaové xxxxxx xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozumí celkový xxxxx xxxxxx kakaových xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx k celkové xxxxxxxxx výrobku.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx jiný xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, xx xxxxxx xxxxx: "vedle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuky". Toto xxxxxxxx xx na xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxx složek, xxxxx zřetelně odděleně x xxxxxxxxx stejně xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Vyšší xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokoláda x čokoládové polevy x těchto čokolád xxxx být xx xxxxx vhodně vyjádřena xxxxxxxxx slovy "extra", "xxxxxx xxxxxx" apod. x doplněna popisem xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx parametrech, x to xx xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) obsahuje xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 26 % kakaového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 18 % xxxxxx xxxxxx x nejméně 4,5 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxx sušině, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx mléčného xxxx,
x) xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 tabulce 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx lze do xxxxxxxx (xxxxx čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílé xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx přidávat xxxx xxxxxxxxx xxxx uvedené x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx však nesmí xxx xxxxx xxx 5 % ve xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx všech xxxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxx minimální xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Do xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx x aromatizaci, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx čokolády xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) živočišné xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx x odstavci 3 xxxxx xxx xxxxxxx i xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovených xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x čokoládových výrobcích xx provádí tímto xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx složek xx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x la taza xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x výrobků čokoláda xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xx procentický xxxxx stanovených xxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
c) procentický xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x) se xxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxx hmotnosti konečného xxxxxxx xxxxxx náplně.
Oddíl 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), d), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 94/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem vstupu xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas v. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, krupice, moučka
cukr xxxx
xxxx polobílý
cukr moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x cukru
tekutý xxxx
xxxxxx xxxxxxxx cukr
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx polarimetricky
(% hmot. nejméně)
Invertní xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejvýše)
Barva x xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx bílý
99,7
0,04
0,06
45
cukr xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx s přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx v xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného konduktometricky xxxxx xxxxx XXXXXX,
x) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) xxx xxxxx x roztoku,
c) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:
x) xxxx krystal xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx stejnoměrného zrnění,
c) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx světlehnědá hmota xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bílé, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx strany xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% hmot.)
cukr xxxxxxx
xxxx krupice
cukr xxxxxx
2,00 - 0,40
nejméně 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
pod 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
větší než 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000
- 1,0
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% hmot. nejméně)
Invertní xxxx sušině (% xxxx.)
xX
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku xxx 420 nm (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx cukr xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx invertní cukr
62
více xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
tekutý xxxxxxxx xxxx bílý
62
více než 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
karamel
73
nejméně 50
4 - 6
-
-
*) poměr xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx z xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 včetně
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx bezvodá
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx konduktrometricky (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx D-glukóza (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx nejvýše)
glukózový xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% xxxx. nejméně)
Dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% hmot. xxxxxx nejméně)
Sulfátový popel
(% hmot. sušiny xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
93
20,0
1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Smyslové xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x vzhled
Chuť
Barva
květový
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, tekutý, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx až x nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx žlutá xx xxxxxxx žlutá
medovicový
mírně až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx mírně xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (průmyslový)
součet xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx sacharózy (% xxxx. nejvýše)
5,01)
5,0
-
obsah xxxx (% hmot. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx xxxxxxx)
&xxxx;
50,0
&xxxx;
50,0
80
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
aktivita xxxxxxxx (xxxxxx podle Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia), x xxxxxx vojtěšky (Xxxxxxxx sativa), x xxxxxxx (Banksia xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x blahovičníku (Eucalyptus xxxxxxxxxxxx), z Xxxxxxxxx xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x citrusů (Xxxxxx spp.), xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx medu (Xxxxxxxxx xxx.) a x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Borago xxxxxxxxxxx) může xxx xxxxx sacharózy xxxxxxx 15,0 %.
2) X xxxx lisovaného xx xxxxxxxxx nejvýše 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Xxxxxxx) xxxx x medu xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx nejvýše 23%; x medu x vřesu (Xxxxxxx) xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx nejvýše 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Výjimky: planika (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), vřes xxxxxx (Xxxxxxx vulgaris), Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx spp.
6) X xxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) a xxxxxxx XXX xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx být aktivita xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 včetně
- 8,0
větší xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
větší xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
nad 500
- 1,0

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, sušené ovoce xxxx proslazené, xxxxxxxx x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
dropsy

roksy

furé
s tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. nejvýše)
karamely
-
dražé
-
želé
22,0
rahat, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x glukózou
10,0
komprimáty ostatní
7,0
žvýkačky:
při 105 °X

7,5
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx kandyty
 
5,0
protahované
6,0
roksy
6,0
furé
-
Poznámka:
U xxxxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx tříště xxxxxxx:
- xxxxxx x xxxx 2 % xxxx.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 do 250 včetně
- 5,0
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 včetně
- 2,0
nad 1000 (k xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxxxx s cukrem
- xxxx xxxxx s xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx kakao

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxx v sušině (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
kakaový xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x cukrem
 
Obsah xxxxxxxxx prášku *) (% xxxx. nejméně)
čokoláda x xxxxxx
32,0
xxxxxxx kakaový xxxxxx (xxxxxxx kakao)
25,0
čokoláda x přípravě nápoje
25,0
slazený xxxxxxx prášek se xxxxxxxx obsahem xxxx
25,0
xxxxxxxx x přípravě xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) v xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx s xxxxxx - obsah kakaového xxxxxx se sníženým xxxxxxx tuku v xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx olejová (% hmot. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx máslo
0,35
1,75
kakaové xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xx 100 včetně
- 5,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx čokoláda)
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx čokoláda
plněná
Chocolate x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx formované
formované x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, krémovými, likérovými xxx.), nebo bez xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx máčené xxxx polomáčené
různé druhy xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxx, mléčnou xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx bílou xxxxxxxxx, x výjimkou Xxxxxxxxx x xx xxxx x Chocolate xxxxxxxx x la xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
(% hmot. xxxxxxxxxx xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx kakaového xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx mléčného xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx tuku *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx čokoláda
20
-
-
3,5
-
14
-
Chocolate x xx taza
18
14
35
-
-
-
nejvýše 8
Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x mléčného xxxx
Xxxxxxxx: uvedené xxxxxxx xxxxxxxxx nejnižší xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx limitující požadavek
Tabulka 2 - Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx než 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 do 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 do 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
větší xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx tuky xxxxxxxx do čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx rostlinného xxxx
Xxxxxxxxx název xxxxxxx, xx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx tuky xxxxxxx
1. Xxxxxx, bornejský xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx spp.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea robusta
4. Xxxx (bambucký xxx, xxxx z xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Kokum gurgi
Garcinia xxxxxx
6. Xxxx z xxxxx manga
Mangifera xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxx požadavky:
a) xxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxxx, xxxx xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx POP, XXXx x StOSt1;
b) jsou xxxxxxxxx v jakémkoli xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx vlastnostmi (xxx xxxx a teplota xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx struktury.
P = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxx dne, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR k XX (1.5.2004).
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
43/2005 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.2.2005
148/2015 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, cukrovinky, xxxxxxx prášek a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 43/2005 Xx.
x xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/XX ze xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX xx dne 20. prosince 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/36/XX xx dne 23. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x lidské spotřebě.
Směrnice Xxxxxx 98/28/XX xx xxx 29. dubna 1998, kterou se xxxxxxx odchylka od xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směrnice 93/43/XXX x hygieně xxxxxxxx, xxxxx xxx x přepravu volně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 písm. x) zákona.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x technologii xxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Sb. x xxxxxxxx x. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx xxx výrobě potravin.