Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a směsi xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), j) a x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Sb., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") x v souladu x právem Evropských xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Oddíl 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx chutnající xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, stanovené xxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxx - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 bodě 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, v xxxx nepřevažuje podíl xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
f) xxxxxxx x xxxxxxxxxx cukru - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (s možnou xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx invertována xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx invertovaného xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx koncentrovaný xxxxx xxxxxx cukrů vhodných x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx inulinu, nebo xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
h) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 bodě 6,
x) dextrózou (dextróza xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) nebo xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) fruktózou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 bodě 4.
§2
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 xx uvedeno xxxxxxx přírodních sladidel xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny.
§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x cukru xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního cukru x xxxxxx.
(2) Xxxxx tekutý xxxx x tekutý invertní xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", pokud xxxx splněny xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X balených xxxxxxx x hmotností xxxxx než 20 x nemusí xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx hmotnost výrobku.
(4) X xxxxxxx, xx xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx cukru, xxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xx xxxxx xx označení "glukózo-fruktózový xxxxx" a xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v množství xxxx xxx 5 % hmotnostních x xxxxxxxx na xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx fruktózo-glukózový xxxxx" x případě, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Technologické xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx výrobky x xxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 xX.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý x cukr xxxxxxxx xx uvádí do xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx 125 g, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 kg, 2,5xx, 3 xx, 4 xx, 5 kg, x xxxxxxxx jednoporcového xxxxxx o xxxxxxxxx 20 x.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx potravin, jestliže
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx byly xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx xxxxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx přeprava xxxxxxx.
(2) O xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxx x podrobný xxxxx nákladu, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx předtím xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, v xxxx dokumentaci xxxx xxx xxxx zřetelně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx jazycích Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx uvedená x xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx během xxxx přepravy do xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Dokumentace xxxxxxx x xxxxxxxx 3 i její xxxxx musí xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx po xxxx x nádobách, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx potraviny xxxxx tehdy, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx rafinaci.
(6) Xxxxxx čištění xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) xxxx xxx proveden xxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2a) xxx xxxxxxxxxx cukr.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 43/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) medem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sacharidového xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x glukózy, fruktózy, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x pevných částic xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (medovice), xxxx xx xxxxxx částech xxxxxxx včelami (Xxxx xxxxxxxxx), xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, kombinují xx xxxxx specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x zrát x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx hmyzu (Xxxxxxxxx) xxxxxxxx z xxxxxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx po xxxxxxx upraven do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) vytočeným xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
f) plástečkovým xxxxx - xxx xxxxxxx x zavíčkovaný xxxxxxx xx bezplodových xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx a xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nebo dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) vykapaným xxxxx - xxx xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx medem - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů za xxxxxxx mírného xxxxxx xx 45 xX xxxx bez xxxxxxx xxxxx,
x) filtrovaným xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx získání xxxxxxx odstraněním xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx odstranění pylu,
k) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx; může xxx cizí příchuť xxxx pach, může xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvašení xxxx xxxx být xxxxxx.

§8
Xxxxxxx xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) podle původu

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

1. xxxxxxxx xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. lisovaný xxx,

4. vykapaný xxx,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx dále označí
a) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx §8 písm. x) x xxxxx xxxxxxx jeho získávání x xxxxxx xxxxx §8 xxxx. b); x xxxxxxx, xx xx jedná x xxxxxxxx med, nemusí xxx xxxxxx získávání x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx původu, kde xxx xxx xxxxxx; xxxxx xx xxxxx x směs xxxx xxxxxxxxxxxxx x více xxxx Xxxxxxxx xxxx xxxx ze xxxxxxx xxxx, lze xxx xxxxxxx příslušným názvem:

1. "xxxx xxxx xx xxxx XX",

2. "směs xxxx xx xxxx xxxx XX",

3. "směs xxxx ze zemí XX x ze xxxx xxxx XX".

(2) Xxxxxxxx medu, x xxxxxxxx filtrovaného medu x pekařského medu (xxxxxxxxxxxx xxxx), může xxx xxxxxxxx následujícími xxxxx:
x) regionálním, územním xxxx místním xxxxxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx původu,
b) xx xxxxxx k xxxxxx medu [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" nebo "smíšený",
c) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx zcela xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx druhu x xx xxxxxxxxxxxx organoleptické, xxxxxxxxxxxxxxxxx x mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx kritérii xxxx jakosti.
(3) Pekařský xxx (xxxxxxxxxx xxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx" x xxxx xxxx xxxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x).
(4) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) musí xxx xx všech obalech xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx údajem, xx xxx xx xxxxx xxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxxx.
(5) Pokud je xxxxxxxx med (xxxxxxxxxx xxx) použit xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, může xxx x xxxxx xxxx potraviny xxxxxx xxxxxx "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "pekařský xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; x seznamu xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx".
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky u xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx přídatných xxxxx.
(2) Z medu xxxxx být xxxxxxxxx xxx xxx jakákoli xxxx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, kdy xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx zabránit.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (průmyslového) xxxx, xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít kvasit xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx nebo xx xxxxxx neaktivní.
(4) X xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) med xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §8.
(6) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx než xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přírodní xxxxxxxx xxxx sladidla3) x xxxxx xxxxxx, jimiž xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, a které xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo čokoládové xxxxxxx xxxxx §19,
x) karamelami - xxxxxxxxxx tvárlivé konzistence, xx určité xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx tvrdé konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) marcipánem - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx surové xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx mandlí x xxxxxxx 50 % xxxxx) a xxxxxxx 1 xxxx cukrové xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx na povrchu xxxxxxx, xxxxxxxx či xxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxx želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x škrobu,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, glukózového xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx dalších látek x jemnou krystalickou xxxxxxxxxx,
k) komprimáty - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx xxxxx konzistence x různými xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx neplněné, x xxxxxxxxx hmoty, složené xxxxxxxx z xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx tvarované, různé xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, tyčinek nebo xxxxxxx, xxxxx mohou xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) furé - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx konzistence, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx anebo xxxxxx kombinací.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 4 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. b) xxxxxx.
(2) X xxxxx výrobku xx xxx použít slova "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, kdy čokoláda xxxx xxxxxx byla xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxx xx výrobku je xxxxx než 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx
§15
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x sušená xxxxxx kakaovníku (Xxxxxxxxx xxxxx L.),
x) xxxxxxxx tukem - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx částí nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx máslo,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) - potravina xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla x xxxxxx x nejvýše 9 % vody,
x) xxxxx xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazeným xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - potraviny xxxxxxxx xx směsi kakaa x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx kakaového prášku x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx.
§17
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx kakaový xxxxxx (slazené xxxxx) xx označí xxxxxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx nejméně . . . . %".
(3) Xxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" x xxxxxxx, xx obsah xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx. Xx obale xx xxxxxx údaje x skutečném xxxxxx xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulce 4.
§18
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx kakaových xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx x přípravě xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, které xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx tuku.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx (hořkou čokoládou) - potravina vyrobená x kakaových součástí, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx3) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx xxx "sladidel"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxxxx čokoládou - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) bílou xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, sladidel, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 9,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx vnější xxxxxx xx složena x čokolády, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx bílé xxxxxxxx; xxxxxxx náplň xxxxx xxx xxxxxxx x pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxxx); vnější xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx a xx taza - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx pšeničného, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx nebo xxxxxx xx nejvýše 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
f) Chocolate xxxxxxxx a la xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, mouky xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx mouky xxxx škrobu je xxxxxxx 18 % xxxxxxx hmotnosti, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) family xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx mléka xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) čokoládovým bonbonem - xxxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx sousta, xxxxxxxx z jednoho xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čokolád ve xxxxx (čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílé xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x jiných xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx součástí - kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kakaové máslo, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny.

§21
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x názvu xxxxxxx x čokoládových xxxxxxx xxxxx
x) xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx mandle, xxxxxxx xxxxxx, sušené xxxxx xx., xxxxx byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx druhu, popřípadě xxxxxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx výrobě x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) zákona.
(3) Xxxxx se xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx ve xxxxx xxx xxxx xxxxxx a musí xxxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % kakaového xxxxx x xxxxxxx 14 % tukuprosté kakaové xxxxxx,
x) "poleva", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 31 % kakaového xxxxx x xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx vyrobena x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x z jemně xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 20 x a xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx oříšků xx 100 x výrobku. Xxx přidat tyto xxxxx složky:

1. xxxxx xxxx mléčnou xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného mléka xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx smetany, x xxxxxxx množství, xxx celkový xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. mandle x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx lískových xxxxxx xxxxx nejvýše 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "vločky", xxxx xxx xxxxxxx uváděn xx xxxxx xx xxxxx xxx nebo xxxxxx a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % mléčné sušiny, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného mléka, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx sušené smetany, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, x xxxx xxxxxxxxx nejméně 12 % celkového xxxx (xxxxxxx máslo x xxxxxx tuk),
b) "poleva", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx celkového xxxx (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx tuk),
c) oříšková xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 10 % xxxxxx xxxxxx, získané xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx tuku x x xxxxx mletých xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 15 x a xxxxxxx 40 g xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 x výrobku; xxx xxxxxx též xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx množství, xxx xxxxxxx obsah xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxxxxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx výrobku.
(5) Pokud xx xxxxx "xxxxxx" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" nahradí slovem
a) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx", musí xxxxxxx obsahovat nejvýše 1 % hmotnostní xxxxxxxx tuku.
(6) Pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx čokoláda xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, lze označit xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxx čokolády", xxxx xxxxxxxxx názvy. X tomto případě xxxx xxx xxxxxx xxxxx seznam xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx.
(7) Čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx sušiny xx xxxxxx celkový xxxxx xxxxxx kakaových xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx k celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx lze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, se xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx xxxx". Toto xxxxxxxx se na xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Vyšší jakost xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx polevy x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na xxxxx xxxxxx vyjádřena xxxxxxxxx xxxxx "extra", "xxxxxx xxxxxx" xxxx. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x nejméně 26 % xxxxxxxxx másla,
b) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny x xxxxxxx 18 % xxxxxx sušiny x xxxxxxx 4,5 % mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, polotučného xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, smetany xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx mléčného tuku,
c) xxxxxxxxxx poleva xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx kakaového xxxxx lze xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Chocolate x xx taza, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 5 % xx xxxxxxx xx odečtení xxxxxxx xxxxxxxxx všech xxxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx a Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx mohou xxx přidány xxx xxxxxx látky xxxxxx x aromatizaci, xxxxx xxxxxxxxxxxx chuť xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx škroby, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx.
(5) X čokoládám xxxxxxxx x odstavci 3 xxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(6) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx složek x jejich hodnot x čokoládových xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx výrobcích xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílá xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xx vypočte xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x výrobků xxxxxxxx xxxxxx a čokoládové xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx stanovených složek xxxxxxx xx odečtení xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxx v písmenu x) xx vypočte xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx náplně.
Xxxxx 6
§23
Zrušovací ustanovení
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují podle xxxxxxxxxxx právních předpisů.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx republiky x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx polobílý
cukr moučka x xxxxxxx protihrudkujících xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxxx cukr

kandys

tekuté xxxxxxx x cukru
tekutý xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx z xxxxxxxxxx cukru
karamel
dextróza
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený glukózový xxxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx polarimetricky
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx
(XX nejvýše)
cukr xxxxx bílý
99,7
0,04
0,06
22,5
cukr xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
 
tvarovaný xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X skupin xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - body xxxxxxx
6
15
xxxxx v xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konduktometricky xxxxx metod XXXXXX,
x) 7,5 jednotek ICUMSA (XX) xxx barvu x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx metody Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy:
a) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká směs xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zrnění,
c) xxxx moučka xx xxxxx xxxxx směs xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx světlehnědá xxxxx xx omak mírně xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx síta (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx moučka
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
 
 
0,80 - 0,16
nad 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
do 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Xxxxxx výrobky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku xxx 420 nm (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx cukr xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx cukr
62
více xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx invertní xxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
sirup x xxxxxxxxxx cukru
62
více xxx 50
-
0,4
-
karamel
73
nejméně 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx fruktózy x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx než 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% hmot. sušiny xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx ekvivalent vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
Sušina
(% hmot. nejméně)
Dextrózový xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sulfátový popel
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
93
20,0
1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x vzhled
Chuť
Barva
květový
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx až xxxxxxx žlutá
medovicový
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx kořeněná xx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
5,01)
5,0
-
obsah xxxx (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. nejvýše)2)
0,10
0,10
-
elektrická vodivost (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
nejméně 80,0
-
aktivita xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx sativa), x xxxxxxx (Banksia menziesii), x kopyšníku (Hedysarum), x xxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x Eucryphia xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx (Xxxxxx spp.), může xxx obsah sacharózy xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxx.) a x xxxx z xxxxxxxx lékařského (Borago xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx nejvýše 0,50 % hmotnostních ve xxxx nerozpustných xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Xxxxxxx) xxxx x medu xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx nejvýše 23%; x xxxx x vřesu (Calluna) xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxx xxxx nejvýše 25 %.
4) U xxxx deklarovaného původu x xxxxxxx x xxxxxxxxx klimatem a xxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxx obsah xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nejvýše 80 xx/xx.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), xxxx xxxxxx (Xxxxxxx vulgaris), Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx spp.
6) X xxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) a xxxxxxx HMF xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx xxx aktivita xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Xxxxxxx 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 100 do 250 včetně
- 5,0
větší xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
nad 500
- 1,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x jádrovinami, x ovocnou xxxxxxxx, xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)
dražé
želé
rahat
chalva
turecký xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (sirupovou) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx cukrovinky

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx cukrovinky
12,0
komprimáty x glukózou
10,0
komprimáty xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °X

7,5
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x xxxx 2 % xxxx.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000 (x xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx prášek

- xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx
- xxxx kakaa s xxxxxx
xxxxxxxx x prášku
- xxxx kakaa xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
 
Obsah kakaového xxxxx x xxxxxx (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx prášek (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx prášek xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Tabulka 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% hmot. nejméně)
čokoláda x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
25,0
slazený xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) x případě xxxxx kakaového prášku xx sníženým obsahem xxxx x xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx máslo
0,50
1,75
Tabulka 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 1,0

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx čokoláda)
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x la xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny máčené xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, fondán, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx mléčnou xxxxxxxxx xxxx xxxxx čokoládou, x výjimkou Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza
čokoládové xxxxx
xxxxx xxxxx vložek

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxxxxx xx sušinu)
Druh
Obsah kakaového xxxxx
Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx sušiny
Obsah xxxxx xxxx škrobu
čokoláda (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx čokoláda
-
2,5
25
3,5
25
14
-
family mléčná xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Chocolate xxxxxxxx a xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejnižší xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxx označených xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx požadavek
Tabulka 2 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx bonbóny
do 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
větší xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
větší xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2
nad 1000
-1

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx rostlinného xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx spp.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx guineensis

Elaeis xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx xxx, xxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Kokum xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx x xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx musí xxxxxxxx xxxx požadavky:
a) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx monoenové xxxxxxxxxxxx xxxx POP, XXXx x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx s xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx xxxx x teplota xxxxxxxxxxxx, rychlost tání, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, to xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx změnu xxxxxxxxxxxxxx struktury.
P = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx stearová
Jako výjimku x xxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxx xxxx je xxxxx xxxxxx též xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxx dne, xxx vstoupila v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
43/2005 Xx., kterým xx xxxx vyhláška č. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
x účinností xx 1.2.2005
148/2015 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, cukrovinky, xxxxxxx prášek a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
x xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Rady 2001/111/XX ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Rady 2001/110/XX xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x medu.
Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2000/36/XX xx xxx 23. xxxxxx 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Xxxxxx 98/28/XX xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 93/43/XXX o hygieně xxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění vyhlášky x. 196/2002 Sb. x xxxxxxxx x. 161/2004 Sb.
3) Vyhláška č. 304/2004 Sb., kterou xx xxxxxxx druhy x xxxxxxxx xxxxxxx přídatných x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx potravin.