Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") x v souladu x xxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly - xx vodě xxxxxxxxx sladce chutnající xxxxx xx bázi xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx vyhláškou,
b) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx sacharóza upravená xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, homolí, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx sacharózy,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx bázi xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hydrolýzou, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 2,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx invertována xxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx koncentrovaný vodný xxxxxx xxxxx vhodných x xxxxxx člověka, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx inulinu, xxxx xxxxxx kombinací x xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxx 5,
x) sušeným xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 93 % hmotnostních xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-glukóza x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) nebo xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx xxxxxx
a) přírodní xxxxxxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx x cukru xxxxxxxxxxx, obsahem sušiny x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx cukr x xxxxxx xxxxxxxx xxxx lze xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx splněny fyzikální x chemické xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx x hmotností xxxxx xxx 20 x xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) V xxxxxxx, xx sirup z xxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx slovem "krystalizovaný".
(5) Označení "glukózový xxxxx" se xxxxx xx označení "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x označení "xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxx glukózo-fruktózový xxxxx" x případě, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x množství xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nad obsahem xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx na označení "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx fruktózo-glukózový sirup" x případě, xx xxxxx fruktózy xxxxxxxx xxx obsahem glukózy.
(6) Cukr xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "cukr".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben modření.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s výjimkou xxxxx moučky, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 25 oC.
(4) Cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxx polobílý xx xxxxx do xxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5kg, 3 xx, 4 xx, 5 xx, x výjimkou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 20 g.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx výhradně x xxxxxxxx potravin, xxxxxxxx
x) nádoby, kontejnery xxxx xxxxxxxx byly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vyčištěny xxx, xxx byly xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nákladu x zbytky xxxxxx xxxxxxxx, a
x) xxxxxxx surového xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx přeprava xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx přepravě xxxxxxxx xxxxx po moři xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x způsobu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx před přepravou xxxxxxxx cukru, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx také xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx uvedeno x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 2 musí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx přepravy xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x její xxxxx musí xxx x xxxxx podniku xxxxxxxxx.
(4) Dokumentace xxxxxxx x xxxxxxxx 3 i xxxx xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx kontrole.
(5) Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx x nádobách, xxxxxxxxxxxx xxxx cisternách, xxxxx xxxxxx určeny výhradně x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx považovat xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, byl-li xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) xxxx být xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx x povaze xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 43/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Med
§7
Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, složená xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kyselin, xxxxxx x pevných xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx), xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxx (medovice), xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), které xxxxxxx, xxxxxxxxxx, kombinují xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x nechávají xxxxxxxxxxxx a xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx zejména x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx pocházející xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx) sajícího z xxxxxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx nebo xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xx xxxxxx směsí xxxxxxx xxxxxxxx,
x) vytočeným xxxxx - med xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
f) xxxxxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx bezplodových xxxxxx xxxxxxx postavených xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx včelího xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxx x uzavřených xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) vykapaným xxxxx - med xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x plástečky - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx plástečkového medu,
i) xxxxxxxxx xxxxx - xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů za xxxxxxx xxxxxxx ohřevu xx 45 oC xxxx bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx medem - xxx, xxxxx xxx xx získání xxxxxxx odstraněním cizích xxxxxxxxxxxxx nebo organických xxxxx takovým xxxxxxxx, xx dochází x xxxxxxxxxx odstranění pylu,
k) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - med xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx cizí xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx.

§8
Xxxxxxx xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) xxxxx původu

1. xxxxxxx,

2. medovicový,

b) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

1. xxxxxxxx xxx,

2. xxxxxxxxxxx med,

3. lisovaný xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx med,

7. xxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx xxxx označí
a) xxxxx jeho původu xxxxx §8 písm. x) x podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx §8 písm. x); x xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx, xxx xxx xxx získán; xxxxx xx xxxxx x xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxx Evropské xxxx xxxx ze třetích xxxx, lze jej xxxxxxx xxxxxxxxxx názvem:

1. "xxxx medů xx xxxx XX",

2. "směs xxxx xx xxxx xxxx ES",

3. "směs xxxx xx zemí XX x xx xxxx xxxx ES".

(2) Xxxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx medu x xxxxxxxxxx medu (xxxxxxxxxxxx xxxx), může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx místním xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx původu,
b) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx rostlin, x xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx pochází xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx x mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xx kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxx xxxxx "xxxxxxxx med" xxxx "xxxxxxxxxx xxx" x xxxx xxxx xxxxxx podle xxxxxxxx 1 písm. x).
(4) Xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) musí být xx všech xxxxxxx xxxxxxx x blízkosti xxxxx údajem, že xxx xx xxxxx xxxxx na xxxxxx, xxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxxxxx med (xxxxxxxxxx xxx) xxxxxx xxxx xxxxxx potraviny, xxxx xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx "med" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx med" xxxx "průmyslový med"; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxx vždy xxxxx xxxxx "pekařský xxx" nebo "xxxxxxxxxx xxx".
(6) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx, s xxxxxxxx jiného druhu xxxx, xxxxx xxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) X xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, kdy xxxx při xxxxxxxxxxxx xxxxxx látek, zejména xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxx, xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx příchutě x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx enzymy xxxx xxxxxxx nebo se xxxxxx neaktivní.
(4) X xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx kyselost.
(5) Xxxxxxxxxx med x xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) xxx xxxxx být přidáván xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §8.
(6) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 tabulkách 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx než čokolády x čokoládové xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přírodní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx3) a xxxxx složky, xxxxx xxxxx být x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x které xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx čokoládové xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx tvárlivé xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x různou xxxxxxxx,
c) dražé - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx polotuhé konzistence, xxxxxxx tvarů xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (sestávající nejméně x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) x xxxxxxx 1 dílu xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
f) rahatem - xxxxxxxx želé xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
g) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x bílkem, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx látkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx a tuku,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx výtažek z xxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
k) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx výrazně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx neplněné, x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x cukrů x xxxxxxxxxxx sirupu, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x chuti, xxxxx xxxxxxxxxxx,
n) xxxxx - cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, ve tvaru xxxxxxxx, tyčinek nebo xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx průřezu xxxxxxx obrazce x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, sklovité, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (marshmallow) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, pěnovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx částicemi xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx anebo xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Členění xx druhy, skupiny x podskupiny
V příloze č. 4 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx a podskupiny. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvem skupiny xxxx podskupiny, xxxxx xx xxxxxx podle xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxx x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx.
(2) X xxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxx složka byla xxxxxxx xxx výrobě x xxxx obsah xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 5 tabulce 2.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx
§15
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx kakaovníku (Theobroma xxxxx X.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx získaný x xxxxxxxxx bobů nebo xxxxxx částí nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx máslo,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx částí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zbavených xxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx a xxxxxxx 9 % vody,
x) směsí xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx xxxx instantizací xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) čokoládou x xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx nejméně 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx obsahující xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
X příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxx označí xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (slazené kakao) xx xxxxxx celkovým xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx a směsi xxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" v xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx. Xx obale xx xxxxxx údaje x skutečném obsahu xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx v prášku, xxxxxxx k přípravě xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx čokolády xxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel3) xxxx jejich xxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx látek xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx složek, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x kakaových součástí, xxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, sladidel, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
d) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx vnější xxxxxx xx xxxxxxx x čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx; vnitřní xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x pekařských xxxxxxx xxxx mražených xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx čokoládový xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku,
x) Chocolate x xx taza - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným v příloze č. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - čokoláda xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx pšeničného, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx mouky xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) family xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x nižšího xxxxxx kakaových součástí, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx mléka xxxx xxxxxxxx výrobků, x xxxxx vyhovuje požadavkům xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) čokoládovým xxxxxxxx - xxxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx sousta, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx čokolády xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x xxxxxx jedlých xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx musí být xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti výrobku,
x) kakaovou součástí - kakaová drť, xxxxxxx hmota, kakaový xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) se x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) název xxxxxx, xxxxx xxxxxxx charakterizuje, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce xx., xxxxx byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx druhu, popřípadě xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx výrobě x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx se xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx čokoláda") xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "vločky", xxxx xxx xxxxxxx uváděn xx oběhu xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat nejméně 35 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx slova, xxxx být xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x x jemně xxxxxxx lískových xxxxxx x množství nejméně 20 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 x výrobku. Xxx přidat xxxx xxxxx xxxxxx:

1. mléko xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx smetany, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx sušiny v xxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx těchto složek xxxxxx lískových oříšků xxxxx xxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx se xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "vločky", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx zrn xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx máslo a xxxxxx xxx),
x) "poleva", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx celkového tuku (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx tuk),
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, musí xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % mléčné xxxxxx, získané ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, másla nebo xxxxxxxx xxxx x x xxxxx mletých xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 15 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx; lze xxxxxx též mandle x xxxx druhy xxxxxx, xxxx xxxx xx zlomcích x xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxx "mléčná" x názvu "mléčná xxxxxxxx" xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx mlékem", musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx názvem "xxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx plněné xxxxxxxx", xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X xxxxx případě xxxx být uveden xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx všechny čokolády xx směsi.
(7) Čokoláda (xxxxx čokoláda), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx a la xxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx kakaové xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Čokolády, xx kterých xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, xx xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Xxxx xxxxxxxx xx na xxxxx uvede x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx stejně xxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxx.
(9) Xxxxx xxxxxx xxxxxxx čokoláda (hořká xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx x čokoládové xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx slovy "xxxxx", "xxxxxx xxxxxx" apod. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx informacemi x xxxxxxxxxxx jakostních xxxxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxx, že
a) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) obsahuje xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 26 % xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x nejméně 18 % xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 4,5 % mléčného xxxx x mléčné sušině, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx sušeného plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxx smetany, másla xxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx do xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x la xxxx přidávat jiné xxxxxxxxx tuky uvedené x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx však nesmí xxx xxxxx xxx 5 % xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jiných xxxxxxx xxxxxx x nesmí xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx kakaového xxxxx xxxx celkové kakaové xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (xxxxx čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx taza x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx chuť xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x výjimkou Xxxxxxxxx x la taza x Xxxxxxxxx familiar x xx xxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 mohou xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx, xxxxxxx však xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(6) Výpočet xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx složek x jejich xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx provádí xxxxx xxxxxxxx:
x) procentický xxxxx stanovených xxxxxx xx xxxxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílá xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x la xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx taza xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx složek,
b) x výrobků čokoláda xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xx procentický xxxxx xxxxxxxxxxx složek xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) procentický xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x) se vypočte xx xxxxxx x xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Oddíl 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, moučka
cukr xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (kostky, xxxxx, homole)

cukr s xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
xxxxxx cukr
tekutý xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel
dextróza
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
Invertní xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejvýše)
Barva x xxxxxxx xxx 420 xx
(IU xxxxxxx)
xxxx xxxxx bílý
99,7
0,04
0,06
22,5
cukr bílý
99,7
0,04
0,06
45
cukr xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx, cukr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx bodů xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx x xxxxxxx - body xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - body xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx odpovídá:
a) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx určeného xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx XXXXXX,
x) 7,5 xxxxxxxx ICUMSA (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy:
a) xxxx xxxxxxx xx xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx je xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmota xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) kandys je xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxx, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% hmot.)
cukr xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxx
2,00 - 0,40
nejméně 70
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxxxx xxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
do 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 do 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Xxxxxx výrobky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx sušině (% xxxx.)
xX
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
tekutý xxxxxxxx xxxx bílý
62
více xxx 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
sirup x invertního xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x dextróze 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 300 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 včetně
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (D - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx popel
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx (% hmot. nejvýše)
Ztráta xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
Barva xxxxxxx xxx 420 xx
(XX nejvýše)
fruktóza
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. sušiny xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx glukózový xxxxx
93
20,0
1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx sladká až xxxxxxxxx
xxxxxx čistá až x xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx žlutá až xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx kořeněná xx mírně škrablavá
tmavohnědá x xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx medu
květový
medovicový
pekařský (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx sacharózy (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx vody (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx xxxxxxx)
&xxxx;
50,0
&xxxx;
50,0
80
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
aktivita xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) U xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx vojtěšky (Xxxxxxxx xxxxxx), z xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x kopyšníku (Xxxxxxxxx), x blahovičníku (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, z xxxxxxx (Xxxxxx xxx.), xxxx xxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx medu (Xxxxxxxxx xxx.) x x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) může xxx xxxxx xxxxxxxxx nejvýše 15,0 %.
2) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Xxxxxxx) xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 23%; x xxxx x xxxxx (Calluna) xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx může xxx xxxxx vody xxxxxxx 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx klimatem a xxxxx těchto xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Výjimky: xxxxxxx (Xxxxxxx unedo), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), lípa (Xxxxx xxx.), vřes xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx), Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxx.
6) U xxxx s xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx enzymů (xxxxxxxxx xxxx) x xxxxxxx XXX xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx být aktivita xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 100 do 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Příloha č. 4 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx (cukrová, želé, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
dropsy

roksy

furé
s xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. nejvýše)
karamely
-
dražé
-
želé
22,0
rahat, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx cukrovinky
19,0
pěnové
25,0
fondánové xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °X

7,5
xxxxxx:
xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X výrobků xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx tříště xxxxxxx:
- xxxxxx x furé 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 105 do 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
větší xxx 250 do 500 včetně
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 2,0
xxx 1000 (x xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx prášek

- xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx
- xxxx kakaa x xxxxxx
xxxxxxxx v prášku
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx k xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x sušině (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
kakaový xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx prášku *) (% hmot. nejméně)
čokoláda x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx kakao)
25,0
čokoláda x přípravě nápoje
25,0
slazený xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) x případě xxxxx kakaového xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx x cukrem - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx látek xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx volných xxxxxxxx xxxxxxx vyjádřených xxxx kyselina olejová (% xxxx. nejvýše)
lisované xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx máslo
0,50
1,75
Tabulka 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x přísadami
family xxxxxx xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx formované
formované x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx náplněmi (xxxxxxxx, krémovými, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx polomáčené
různé xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x další), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx čokoládou, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx bílou xxxxxxxxx, x výjimkou Chocolate x xx taza x Chocolate familiar x xx taza
čokoládové xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxxxxx xx sušinu)
Druh
Obsah xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx tukuprosté kakaové xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx tuku
Obsah xxxxxxxxx tuku *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx škrobu
čokoláda (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Chocolate xxxxxxxx x la xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: uvedené xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxx označených xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx spotřebitelského balení
Druh
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
xxxxx než 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 do 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Rostlinné tuky xxxxxxxx xx čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx název rostlinného xxxx
Xxxxxxxxx název xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx tuky xxxxxxx
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Tengkawang
Shorea xxx.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (bambucký xxx, xxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx x xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx tuky musí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx XXX, XXXx x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx v jakémkoli xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (bod xxxx x teplota xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx xxxxx rafinací xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx enzymatickou xxxxx xxxxxxxxxxxxxx struktury.
P = xxxxxxxx palmitová
O = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx stearová
Jako výjimku x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx je xxxxx použít xxx xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx, použitých xxx xxxxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
43/2005 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.2.2005
148/2015 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro přírodní xxxxxxxx, med, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 43/2005 Sb.
s účinností xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Rady 2001/111/XX xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x určitých xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2000/36/XX xx xxx 23. xxxxxx 2000 x kakaových x xxxxxxxxxxxx výrobcích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/XX xx xxx 29. xxxxx 1998, kterou se xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx ustanovení směrnice 93/43/XXX x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx surového cukru xx xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx kritických xxxx x xxxxxxxxxxx výroby, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Sb. x vyhlášky x. 161/2004 Xx.
3) Vyhláška č. 304/2004 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx druhy a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx.