Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2005.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.
1. xxxxxxx,
2. medovicový,
1. xxxxxxxx xxx,
2. xxxxxxxxxxx xxx,
3. lisovaný xxx,
4. xxxxxxxx med,
5. xxx x xxxxxxxxx,
6. xxxxxxxxxx med,
7. xxxxxxx xxx.
1. "xxxx xxxx xx xxxx ES",
2. "směs xxxx xx zemí xxxx XX",
3. "xxxx xxxx ze zemí XX x xx xxxx xxxx XX".
1. mléko xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx nebo zahuštěné xxxx sušené xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx celkový obsah xxxxxx sušiny x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
2. mandle x xxxx druhy xxxxxx, xxxx xxxx ve xxxxxxxx, x takovém xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx těchto složek xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxx nejvýše 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx sladidla
|
cukr xxxxx xxxx
|
xxxxxxx, xxxxxxx, moučka
|
cukr xxxx
|
||
xxxx xxxxxxxx
|
||
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxxxx cukr (xxxxxx, xxxxx, homole)
|
||
cukr s xxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxx
|
||
xxxxxx
|
||
xxxxxx výrobky x xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
|
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
||
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
||
xxxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Skupina
|
Sacharóza polarimetricky
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxx sušením
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx v xxxxxxx při 420 xx
(IU xxxxxxx)
|
xxxx xxxxx bílý
|
99,7
|
0,04
|
0,06
|
22,5
|
cukr xxxx
|
99,7
|
0,04
|
0,06
|
45
|
xxxx xxxxxxxx
|
99,5
|
0,1
|
0,1
|
150
|
xxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
|
96,7
|
0,1
|
0,2
|
&xxxx;
|
xxxxxxxxx xxxx
|
99,5
|
0,1
|
0,25
|
150
|
xxxx x xxxxxxxxx
|
85,0
|
&xxxx;
|
1,2
|
&xxxx;
|
xxxxxxxx xxxx
|
97,5
|
0,09
|
1,4
|
&xxxx;
|
xxxxxx
|
98,5
|
&xxxx;
|
1,0
|
&xxxx;
|
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx polobílý xxxxx xxxxxxxxxxxxx látek xxxxxxx 50 xx/xx
|
&xxxx;
|
Xxxx xxxxx xxxx
|
Xxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xxxx nejvýše
|
8
|
22
|
z xxxx:
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xxxxx - xxxx xxxxxxx
|
6
|
15
|
xxxxx v roztoku - body xxxxxxx
|
3
|
6
|
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
|
4
|
9
|
Délka xxxxxx xxx kontrolního xxxx (xx)
|
Xxxxx (% xxxx.)
|
||
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxxx
|
|
2,00 - 0,40
|
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
0,80 - 0,16
xxx 1,00
|
&xxxx;
|
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
|
&xxxx;
|
0,80 - 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xxxxxxx 5
|
xxx 0,40
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
xxxxxxx 95
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
|
xx 50 xxxxxx
|
- 10,0
|
xxxxx xxx 50 do 250 xxxxxx
|
- 4,0
|
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
|
- 3,0
|
větší xxx 500 xx 1000 xxxxxx
|
- 2,0
|
xxx 1000
|
- 1,0
|
&xxxx;
|
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
|
xX
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx (IU xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxx
|
62
|
xxxxxxx 3 *)
|
-
|
0,1
|
45
|
xxxxxx xxxx xxxx
|
62
|
xxxxxxx 3
|
-
|
0,1
|
25
|
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
|
62
|
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
|
-
|
0,4
|
-
|
xxxxxx invertní xxxx xxxx
|
62
|
xxxx xxx 3 xxxxxxx 50
|
-
|
0,1
|
25
|
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
|
62
|
více xxx 50
|
-
|
0,4
|
-
|
xxxxxxx
|
73
|
xxxxxxx 50
|
4 - 6
|
-
|
-
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
|
xx 300 xxxxxx
|
- 5,0
|
xxxxx než 300 xx 1000 xxxxxx
|
- 4,0
|
xxx 1000
|
- 3,0
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
|
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxx popel
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
|
xxxxxxxx monohydrát
|
99,5
|
90,0
|
0,25
|
dextróza xxxxxxx
|
99,5
|
98,0
|
0,25
|
&xxxx;
|
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
|
Obsah xxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
|
Ztráta xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
|
Barva xxxxxxx xxx 420 nm
(XX xxxxxxx)
|
xxxxxxxx
|
98
|
0,5
|
0,5
|
0,1
|
30
|
&xxxx;
|
Xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxxx ekvivalent xxxxxxxxx xxxx D-glukóza (% xxxx. sušiny nejméně)
|
Sulfátový xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
70
|
20,0
|
1,0
|
|
Sušina
(% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený jako X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
|
Sulfátový xxxxx
(% hmot. sušiny xxxxxxx)
|
xxxxxx xxxxxxxxx sirup
|
93
|
20,0
|
1,0
|
Xxx
|
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
Chuť
|
Barva
|
květový
|
mírně až xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx x nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx mírně škrablavá
|
tmavohnědá x nádechem xx xxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxx
|
||
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx (průmyslový)
|
|
součet xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
|
60,0
|
45,0
|
-
|
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
|
5,01)
|
5,0
|
-
|
obsah xxxx (% hmot. xxxxxxx)3)
|
20,0
|
20,0
|
23,0
|
xxxxxxxx (xxxx/xx xxxxxxx)
|
&xxxx;
50,0
|
&xxxx;
50,0
|
80
|
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
|
40,0
|
40,0
|
-
|
xxxxx xx vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
|
0,10
|
0,10
|
-
|
xxxxxxxxxx vodivost (xX.x-1)5)
|
xxxxxxx 80,0
|
xxxxxxx 80,0
|
-
|
aktivita xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
|
8,0
|
8,0
|
-
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní xxxxxxxx
|
xx 100 xxxxxx
|
- 8,0
|
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
|
- 5,0
|
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
|
- 3,0
|
xxx 500
|
- 1,0
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, kakaové xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x další)
|
dražé
|
||
želé
|
||
rahat
|
||
chalva
|
||
turecký med
|
||
lékořicové xxxxxxxxxx
|
||
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
|
||
xxxxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
|
|
plátkové
|
||
dražované
|
||
dropsy
|
||
roksy
|
||
furé
|
s xxxxxxx xxxxxx
|
|
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx (v % xxxx. nejvýše)
|
karamely
|
-
|
dražé
|
-
|
želé
|
22,0
|
rahat, xxxxxx
|
20,0
|
xxxxxxx xxx
|
8,0
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
19,0
|
xxxxxx
|
25,0
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
|
12,0
|
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
|
10,0
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
7,0
|
xxxxxxxx:
|
xxx 105 °X
|
7,5
|
|
xxxxxx:
|
|
xxxx a xxxxxxxx kandyty
|
5,0
|
protahované
|
6,0
|
roksy
|
6,0
|
furé
|
-
|
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
xx 105 x xxxxxx
|
- 10,0
|
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
|
- 8,0
|
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
|
- 5,0
|
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
|
- 3,0
|
větší xxx 500 do 1000 včetně
|
- 2,0
|
xxx 1000 (k xxxxxxxxxxx)
|
- 1,0
|
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx prášek / xxxxx
|
- kakaový xxxxxx
|
|
- xxxxxxx prášek se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
|
|
xxxx xxxxx x xxxxxx
|
- xxxx xxxxx x xxxxxx
|
xxxxxxxx x xxxxxx
|
- xxxx kakaa xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
|
|
slazené xxxxx
|
&xxxx;
|
Xxxxx kakaového xxxxx x sušině (%)
|
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
|
xxxxxxx 20,0
|
9,0
|
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
xxxx xxx 20,0
|
9,0
|
Obsah xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. xxxxxxx)
|
|
xxxxxxxx x xxxxxx
|
32,0
|
xxxxxxx kakaový xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
|
25,0
|
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
|
25,0
|
slazený xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
25,0
|
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
25,0
|
&xxxx;
|
Xxxxx látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% hmot. nejvýše)
|
lisované xxxxxxx xxxxx
|
0,35
|
1,75
|
xxxxxxx máslo
|
0,50
|
1,75
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
xx 100 xxxxxx
|
- 5,0
|
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
|
- 3,0
|
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
|
- 2,0
|
xxxxx než 500 xx 1000 včetně
|
- 1,0
|
Druh
|
Skupina
|
čokoláda (xxxxx čokoláda)
|
bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
x xxxxxxxxx
|
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
|
xx xxxxxx
|
xxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx
|
Xxxxxxxxx x xx taza
|
|
Chocolate xxxxxxxx x la xxxx
|
|
xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x různými náplněmi (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými xxx.), xxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx polomáčené
|
různé druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx pěnou x xxxxx), máčené xxxxxxxxx, mléčnou čokoládou, xxxxxx mléčnou xxxxxxxxx xxxx bílou xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Chocolate x xx taza x Xxxxxxxxx familiar x la taza
|
čokoládové xxxxx
|
xxxxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
|
Xxxxx mléčného tuku
|
Obsah xxxxxxxxx tuku *)
|
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
|
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
|
18
|
14
|
35
|
-
|
-
|
-
|
-
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
2,5
|
25
|
3,5
|
25
|
14
|
-
|
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
|
-
|
2,5
|
20
|
5
|
25
|
20
|
-
|
xxxx xxxxxxxx
|
20
|
-
|
-
|
3,5
|
-
|
14
|
-
|
Xxxxxxxxx x xx taza
|
18
|
14
|
35
|
-
|
-
|
-
|
nejvýše 8
|
Chocolate xxxxxxxx a xx xxxx
|
18
|
12
|
30
|
-
|
-
|
-
|
xxxxxxx 18
|
Xxxx
|
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
|
Hmotnostní odchylka (%)
|
xxxxxxxx
|
xx 50 xxxxxx
|
- 10
|
xxxxx xxx 50 xx 100 včetně
|
- 5
|
|
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
|
- 3
|
|
xxxxx než 250 xx 500 xxxxxx
|
- 2
|
|
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
|
- 1
|
|
xxxxxxxxxx bonbóny
|
do 105 xxxxxx
|
- 10
|
xxxxx než 105 xx 150 xxxxxx
|
- 8
|
|
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
|
- 5
|
|
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
|
- 3
|
|
větší než 500 xx 1000 xxxxxx
|
- 2
|
|
xxx 1000
|
-1
|
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
|
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Tengkawang
|
Shorea spp.
|
2. Xxxxxxx olej
|
Elaeis guineensis
|
Elaeis xxxxxxx
|
|
3. Xxx
|
Xxxxxx xxxxxxx
|
4. Xxxx (xxxxxxxx tuk, xxxx z máslovníku)
|
Butyrospermum xxxxxx
|
5. Xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxx
|
6. Xxxx x xxxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxx
|