Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.01.2005.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.01.2005 do 23.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků
76
VYHLÁŠKA
xx dne 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "zákon") x v souladu x xxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx,1) xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony:
Oddíl 1
Xxxxxxxx sladidla
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly - xx xxxx xxxxxxxxx sladce chutnající xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravená xxxxxxx do krystalů, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx sacharózy,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - xxxxxxx xx xxxx vodných xxxxxxx sacharózy xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hydrolýzou, x xxxx nepřevažuje podíl xxxxxxxxxx cukru x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) sirupem x xxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx roztok xxxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx invertována xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx invertovaného xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vhodných x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx ze xxxxxx xxxx inulinu, nebo xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (dextróza xxxxxxxxxx nebo dextróza xxxxxxx) - vyčištěná xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx molekulou xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) nebo xxxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx krystalizovaná X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 4.
§2
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) tekuté xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx cukr x xxxxxx invertní xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "xxxx", pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x chemické požadavky xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx s hmotností xxxxx než 20 x xxxxxx být xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobku.
(4) X xxxxxxx, xx sirup x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, musí xxx xxxx název xxxxxxx slovem "krystalizovaný".
(5) Xxxxxxxx "glukózový xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx glukózový sirup" xx změní xx xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu x obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx převládá xxx obsahem xxxxxxx.
(6) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "cukr".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxx podroben modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 30 xX x relativní xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Cukr xxxxxx se xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 25 xX.
(4) Xxxx extra xxxx, cukr xxxx x xxxx xxxxxxxx xx xxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5xx, 3 kg, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx jednoporcového xxxxxx x xxxxxxxxx 20 g.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx byly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vyčištěny tak, xxx byly odstraněny xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x
b) xxxxxxx surového xxxxx xxxxxxxxxxxxx velkoobjemová xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) O xxxxxxxxxxxxx přepravě xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx dokumentace. Tato xxxxxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nákladu, který xxx bezprostředně předtím xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterně, x xxxxxxx x xxxxxxxxx procesu čištění xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx zřetelně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x jednom xxxx xxxx jazycích Evropských xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx výrobek xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx rafinován.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 2 musí xxxxxxxxxx xxxxxxx během xxxx přepravy xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x její xxxxx xxxx být x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 3 x její xxxxx xxxx být xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx ke xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx x nádobách, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx určeny výhradně x xxxxxxxx potravin, xxx považovat xx xxxxxx k použití xxxx potravinu xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx 1 písm. x) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, aby xxxxxxxx x xxxxxx přepravovaného xxxxxxx nevzniklo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2a) xxx rafinovaný cukr.
§6x vložen právním xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Oddíl 2
Med
§7
Pro xxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sacharidového xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x glukózy, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kyselin, xxxxxx x pevných xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx sběru xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (medovice), xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Apis xxxxxxxxx), které xxxxxxx, xxxxxxxxxx, kombinují xx xxxxx specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx x nechávají xxxxxxxxxxxx a zrát x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx xxxxxxxxxxx zejména x nektaru xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxx) xxxxxxxx x xxxxxxx xx živých xxxxxxx rostlin xxxx xx xxxxxxx živých xxxxx rostlin,
d) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx konzistence x xx xxxxxx směsí xxxxxxx krystalů,
e) vytočeným xxxxx - xxx xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) plástečkovým xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx do bezplodových xxxxxx čerstvě xxxxxxxxxxx xx mezistěnách xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx nebo xxx xxxx a xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx vykapáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
h) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx medu,
i) xxxxxxxxx xxxxx - xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 45 xX xxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx dochází x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - med xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx použití xxxx xxxx xxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx; může xxx cizí příchuť xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx.

§8
Členění medu
Med xx xxxxx:
x) podle xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

1. vytočený xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. xxxxxxxx xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx x plástečky,

6. xxxxxxxxxx med,

7. pastový xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx xxxx označí
a) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx §8 písm. x) x xxxxx xxxxxxx xxxx získávání x xxxxxx podle §8 xxxx. b); x xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx způsob získávání x xxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx, kde xxx xxx získán; xxxxx xx xxxxx x směs medů xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxx Xxxxxxxx unie xxxx xx xxxxxxx xxxx, xxx xxx xxxxxxx příslušným xxxxxx:

1. "xxxx xxxx xx xxxx XX",

2. "směs xxxx ze zemí xxxx ES",

3. "xxxx xxxx ze xxxx XX x xx xxxx mimo ES".

(2) Xxxxxxxx medu, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x pekařského xxxx (xxxxxxxxxxxx xxxx), může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, z xxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx pochází xxxxx xxxx převážně z xxxxxxxxx xxxxx a xx xxxxxxxxxxxx organoleptické, xxxxxxxxxxxxxxxxx a mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) specifickými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Pekařský xxx (průmyslový xxx) xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxx xxxxx "pekařský xxx" xxxx "průmyslový med" x dále xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. b).
(4) Xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) musí xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxx, že xxx xx xxxxx xxxxx na xxxxxx, xxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxxxx jako xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx v xxxxx xxxx potraviny xxxxxx xxxxxx "med" xxxxxxx xxxxxxx "pekařský med" xxxx "xxxxxxxxxx xxx"; x seznamu xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx jiné xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) X xxxx xxxxx xxx odstraněn xxx ani jakákoli xxxx xxxxxx, x xxxxxxxx případů, xxx xxxx xxx odstraňování xxxxxx látek, xxxxxxx xxxxxxxx, nelze xxxxxxxx.
(3) Xxx, s výjimkou xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxx, xxxxx
x) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) být xxxxxx xx takové xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) U xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx med x xxxxxxxx (průmyslový) xxx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxx medů xxxxxxxxx v §8.
(6) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidla3) x xxxxx xxxxxx, jimiž xxxxx xxx x xxxxxxx součásti xxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx tvárlivé xxxxxxxxxxx, xx určité xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
c) dražé - cukrovinky tužší xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxx, x xxxxxxx zejména xxxxx,
d) xxxx - cukrovinky s xxxxxxxxxxx gelu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, agaru, xxxxxx xxxx želatiny,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx polotuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx vyrobené x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx nejméně x 50 % xxxxxxxxx mandlí x xxxxxxx 50 % xxxxx) x nejvýše 1 xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx přibarvené, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx či xxxxxxx,
f) rahatem - škrobové želé xxxxxxx tvarů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x škrobu,
g) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx cukrosirupový roztok x xxxxxx, xxxxxxxxx x přídavkem suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx hmota x xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a tuku,
x) xxxxxxxxxxxx cukrovinkami - xxxxxxxxxx xx xxxxx cukru, xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx výtažek z xxxxxxxx,
x) fondánovými xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx x cukerné xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x jemnou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
k) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx tablet,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxxxx,
x) dropsy - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x cukrů x glukózového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, různé xxxxx x xxxxx, xxxxx konzistence,
x) xxxxx - cukrovinky xxxxx xxxxxxxxxxx podobné xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx lehčené, pěnovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx částicemi xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 4 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx podle xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(2) X xxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx slova "x čokoládou" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxx, kdy čokoláda xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxx xx xxxxxxx je xxxxx než 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 tabulce 2.
§14
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx
§15
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx kakaovníku (Theobroma xxxxx L.),
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx máslo,
c) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným v příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx do xxxxx prášku, xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxx,
x) směsí kakaa x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) xxxxxxxxx v xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
g) xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazeným xxxxxx, xxxxxxxx kakaovým práškem - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxx xxxxx x cukrem na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx xxxxx označí xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazený kakaový xxxxxx (slazené xxxxx) xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxxx slovy "xx sníženým xxxxxxx xxxx" v xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx. Xx xxxxx xx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x prášku, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přidávat xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx sladidel, sladidel3) xxxx xxxxxx kombinací (xxxx xxx "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx látek nebo xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx složek, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) mléčnou xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x kakaových součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x kakaového xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx z dalších xxxxxx, a která xxxxxxxx požadavkům uvedeným x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx vnější xxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxx, mléčné xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx); xxxxxx čokoládový xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž obsah xxxxx xxxx xxxxxx xx nejvýše 8 % celkové hmotnosti, x která vyhovuje xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 9,
x) Chocolate xxxxxxxx x la xxxx - čokoláda xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx škrobu je xxxxxxx 18 % xxxxxxx hmotnosti, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z nižšího xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x vyššího xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x jednoho xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx čokolád xx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x jiných jedlých xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - kakaová drť, xxxxxxx hmota, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x čokoládových xxxxxxx na druhy x xxxxxxx.

§21
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx x xxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxx xxxxx
x) xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx charakterizuje, xxxxxxxxx xxxxxx, lískové xxxxxx, sušené xxxxx xx., pokud byla xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx technologií xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu x §6 odst. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "xxxxxx", musí xxx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xx xxxxx zrn xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 14 % tukuprosté xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", musí xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 31 % kakaového xxxxx a xxxxxxx 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto slova, xxxx být xxxxxxxx x čokolády xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny x x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx oříšků x xxxxxxxx nejméně 20 g a xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx. Xxx xxxxxx tyto xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx mléka xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x takovém xxxxxxxx, xxx celkový obsah xxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, x takovém xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx těchto složek xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx čokoláda" xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu ve xxxxx zrn nebo xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % celkové xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % mléčné xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného mléka xxxx odstředěného xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx sušené smetany, xxxxx xxxx mléčného xxxx, a xxxx xxxxxxxxx nejméně 12 % celkového tuku (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuku (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx tuk),
c) oříšková xxxxxx čokoláda "gianduja" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, xxxx být xxxxxxxx z mléčné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % mléčné xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx, smetany nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx a x xxxxx mletých xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 15 x x xxxxxxx 40 g xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 x výrobku; lze xxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx nebo xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(5) Xxxxx xx xxxxx "mléčná" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", xxxx výrobek xxxxxxxxx nejméně 5,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx", musí xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku.
(6) Pokud xxxx výrobky čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílá čokoláda, xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx bonbony xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx názvem "xxxx čokolády" xxxx "xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx", xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X tomto případě xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx všechny xxxxxxxx xx xxxxx.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxx: "xxxxx kakaové sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx kakaové xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vyjádřený x xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(8) Xxxxxxxx, xx kterých lze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, se xxxxxx slovy: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx xxxx". Toto xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx stejně xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (hořká xxxxxxxx), mléčná čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx vhodně xxxxxxxxx xxxxxxxxx slovy "xxxxx", "xxxxxx xxxxxx" xxxx. x doplněna xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx parametrech, x to za xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 26 % kakaového xxxxx,
x) xxxxxx čokoláda obsahuje xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 18 % xxxxxx sušiny x xxxxxxx 4,5 % mléčného xxxx x mléčné sušině, xxxxxxx ze zahuštěného xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, polotučného xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx smetany, xxxxx xxxx mléčného tuku,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx lze xx xxxxxxxx (xxxxx čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x la xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx než 5 % ve xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (hořké čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx čokolády, bílé xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx taza x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx mohou xxx přidány xxx xxxxxx látky určené x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx škroby, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la taza x Xxxxxxxxx familiar x la xxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx 3 xxxxx xxx xxxxxxx x jiné xxxxxx, nejvýše xxxx xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx x čokoládových xxxxxxxxx xx provádí xxxxx xxxxxxxx:
x) procentický xxxxx stanovených xxxxxx xx xxxxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, bílá xxxxxxxx, Xxxxxxxxx a xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la taza xx xxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x) xx vypočte xx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx cukrovinky.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, xxxxxx)

xxxx s xxxxxxxxx

xxxxxxxx cukr

kandys

tekuté xxxxxxx x xxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx cukr
sirup x xxxxxxxxxx cukru
karamel
dextróza
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 2 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Cukr
Skupina
Sacharóza xxxxxxxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
Invertní xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejvýše)
Barva x xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx moučka s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx cukr xxxxx xxxx, xxxx xxxx, cukr polobílý xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx bílých xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx bodů xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx x roztoku - xxxx nejvýše
3
6
typová xxxx - body xxxxxxx
4
9
Xxxxx bod odpovídá:
a) 0,0018 % obsahu xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx ICUMSA,
b) 7,5 jednotek XXXXXX (XX) pro xxxxx x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx barevné xxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx tvaru a xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy:
a) xxxx krystal xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zrnění,
b) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx rozdrcených xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zrnění,
c) xxxx moučka xx xxxxx sypká směs xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx světlehnědá xxxxx xx xxxx mírně xxxxxxx,
x) kandys xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, bílé, xxxxx až xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx síta (xx)
Xxxxx (% hmot.)
cukr xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxx
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
nad 1,00
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
 
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
pod 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxxxx xxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx než 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx než 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Xxxxxx výrobky x cukru
 
Sušina xxxxxxxxxxxxxxxx (% hmot. nejméně)
Invertní xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky x xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx bílý
62
nejvýše 3
-
0,1
25
xxxxxx invertní xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
tekutý invertní xxxx bílý
62
více xxx 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
sirup x xxxxxxxxxx cukru
62
více xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx fruktózy k xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx tekuté xxxxxxx x cukru
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 300 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Obsah xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx konduktrometricky (% xxxx. nejvýše)
Barva roztoku xxx 420 xx
(XX nejvýše)
fruktóza
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx ekvivalent xxxxxxxxx xxxx D-glukóza (% xxxx. sušiny xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx (% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx glukózový xxxxx
93
20,0
1,0

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx požadavky
Med
Konzistence x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx až xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá xx x xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx xxxxx až xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx až xxxxx viskózní, tekutý, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x nádechem do xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (průmyslový)
součet xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% xxxx. nejvýše)3)
20,0
20,0
23,0
kyselost (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (mg/kg xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
nejméně 80,0
-
aktivita xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x kopyšníku (Xxxxxxxxx), x blahovičníku (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), z Eucryphia xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx (Xxxxxx xxx.), může xxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxx.) a x medu x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) X xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nejvýše 0,50 % hmotnostních xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X vřesového (Calluna) xxxx x xxxx xxxxxxxxxxxx může být xxxxx vody nejvýše 23%; u xxxx x xxxxx (Xxxxxxx) xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx může xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x regionů x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx těchto xxxx xxxx být obsah xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Výjimky: xxxxxxx (Xxxxxxx unedo), vřesovec (Xxxxx), blahovičník (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), vřes obecný (Xxxxxxx vulgaris), Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxx.
6) X xxxx x přirozeně xxxxxx xxxxxxx enzymů (xxxxxxxxx medy) x xxxxxxx XXX nižším xxx 15 xx/xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
větší xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
větší xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx příchutí, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, podle xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, želé, xxxxxxxxx, sušené ovoce xxxx proslazené, xxxxxxxx x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx cukrovinky

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx cukrovinky
12,0
komprimáty x glukózou
10,0
komprimáty xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °X

7,5
xxxxxx:
xxxx a xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx do sáčků xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x xxxx 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 105 x xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 3,0
větší xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000 (x xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx prášek

- xxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x prášku
- xxxx xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x cukrem
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kakaového xxxxx v xxxxxx (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
kakaový xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. nejméně)
čokoláda x prášku
32,0
slazený kakaový xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
25,0
slazený xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx obsahem tuku
25,0
čokoláda x přípravě xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx prášku xx sníženým xxxxxxx xxxx s xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin vyjádřených xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx máslo
0,35
1,75
kakaové xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
xxx přísad
mléčná xxxxxxxx
x xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
xx vaření
bílá čokoláda
plněná
Chocolate x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), xxxx bez xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny máčené xxxx polomáčené
různé xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x další), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx čokoládou, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx bílou xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx taza x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx vložek

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxxxxx xx sušinu)
Druh
Obsah kakaového xxxxx
Xxxxx tukuprosté kakaové xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx tuku
Obsah xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx sušiny
Obsah xxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx požadavek
Tabulka 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Druh
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 včetně
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 včetně
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx než 500 xx 1000 včetně
- 1
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xx 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
větší xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
nad 1000
-1

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx název xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx kterých mohou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Tengkawang
Shorea xxx.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (bambucký xxx, xxxx z máslovníku)
Butyrospermum xxxxxx
5. Kokum xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Olej z xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxx požadavky:
a) xxxxxxxxxx xxxxxxxx laurovou, xxxx bohaté xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx XXX, POSt x XxXXx1;
x) jsou xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx x jsou xxxxxxxxxx s xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx frakcionací, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx změnu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx oleje v xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx při xxxxxx mražených krémů (xxxxxxx).

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx ode xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x doplnění uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
43/2005 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 76/2003 Xx., kterou xx stanoví požadavky xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.2.2005
148/2015 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
x xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/XX xx dne 20. prosince 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Rady 2001/110/XX xx xxx 20. prosince 2001 x medu.
Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/36/XX xx xxx 23. června 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích určených x lidské xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/XX xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 93/43/XXX x hygieně xxxxxxxx, xxxxx xxx x přepravu volně xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx xxxx.
2) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx o množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx kritických bodů x technologii xxxxxx, xx znění vyhlášky x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx x. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx.