Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx mléko xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů mléčného xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx kysacím procesu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x převládajícím kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx sýr, u xxxxxxx xx prokysání xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku tavicích xxxx,
x) máslem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx máslo dlouhodobě xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě másla,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx se působením xxxxxxxxx xxxxxxx omezuje xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx označena
a) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 2 tabulkách 1, 2, 5 x 6,
c) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze jako xxxxx nebo xxxxxxx.
(4) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx mléko xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 30 mm. X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx uvedou xxxxx "x velmi xxxxxx xxxxxxx vitaminů xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x výšce xxxxxx xxxxxxx 15 xx. Xxxx označení xx xxxxx na obou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx stranách xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx obalu xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx nižší.
(6) Označení xxxxx xxxxxxxx 5 musí xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx jej překrývat xxxxxxxx xxxxx. Na xxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(7) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx výrobek, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 tabulce 7,
x) obsahem xxxx xxxx skupiny xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx u soleného xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zakysaná xxxxxxx x mléčná xxxxxxx.
(11) U xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stolního xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx data xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského skladu xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx jednosložkový výrobek, xxxxx surovinami xx xxxxx xxxxx, mléčné xxxxxxx, syřidlo a xxxxxxx vápenatý.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx použije x xxxxxxx x tvarohu xxxx smetany x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Sýr xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx přírodních xxxx xxx dále označit xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx sýr xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 a 12,
c) u xxxxxxx xxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx x xxxxx skupiny a xxxx xxx xxxxxxx x názvem xxxxxxxxxx, xxxxx tavený sýr xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 tabulkách 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx výrobek xxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
h) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxx, xxxxxxxx kultury, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) jako xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxx být označen xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx tekuté mléko xxxx tekutou smetanu, xxxxx byly tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(18) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, vysokou xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx. U xxxxx x xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxx mléka xxxxxx xxx druh xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je xxxxx xxxx mléčný výrobek xxxxxxx z xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx druhy mléka xx xxxxxxx se xxxxxx u xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx nápoj" xxx použít x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx syrovátky.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx výrobky xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Názvem "xxxxxx" xxx označit xxxxxxx, v xxxx xxx xxxxx nejméně 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxx lze xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
(25) Přípustné xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxx x xxxxxx x sýrů x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx až xxxx 4 % xx xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx, u zrajících xxxx xx připouští xxxxxxxxx u xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx množství xxxxxx 4) xxx xxxxx xxxxxxxx představuje xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx. xxx ochucujících xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, bílkovinné xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx do 24 °X.
(2) Xxxxxxx ostatní xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx od 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx smetany, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx tuku, vody, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek x xxxxx určených x xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x homogenizované xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
x) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx xxxxxxxx vyrobená xx xxxxxxxx směsi, xxxxx byla xxxxxxxxxx xxxxxx cestou x xx naplnění do xxxxx ihned xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X a xxxxx.
§7
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xx označují xxxxxx xxxxx a skupiny. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx být název xxxxxxx uveden.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx i xxxxxxx chutící xxxxxx.
(4) U xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx past,
x) xxxxx použitého xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) U xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 6.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx mohou xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx chutících xxxxxx x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx složek v xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak vysoký, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmrazené zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °C x nižší. Hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin minus 18 xX nebo xxxxx x xxxx xxxxxxxx zařízením na xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx přepravě se xxxx teplota xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx dobu jednoho xxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x mrazicích boxech x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x vybavených xxxxxxxxxx teploty vzduchu xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx roztátých xxxxxxx x jejich xxxxxxx xx oběhu xxxx povoleno.
XXXXX 3
XXXXX XXXX A XXXXX
§11
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx směs smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x závislosti na xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx ze semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x olejů xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,
x) pokrmovým xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx jedlý xxx x olej nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů a xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx formě xxxxxx xxxx x tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx se označí xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje se xxxx xxxxx x xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, z xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxx xxxxxx tuku xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx celkový xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného tuku xx xxxxxxx x xxxxx mléčného tuku x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx v g xx 100 x xxxx.
(7) Označení "xxxxxxxxx" lze použít x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x tuků x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx maximálně 2 % xxxxxxxxxxxx xxx obsah tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx za xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "domácí" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx cestou a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" lze použít xxx vepřové sádlo xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x plstního, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °C,
x) u živočišných xxxx a emulgovaných xxxx 15 °X,
x) u xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. dubna 1998.
Ministr:
Xxx. Lux x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, včetně polotučného
 
 
sušené
 
plnotučné, xxxxxx selského
 
Smetana
 
tekutá
 
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx výrobek
 
jogurt
 
nízkotučný nebo xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
 
 
 
acidofilní mléko
 
 
 
kefír
 
 
 
kefírové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx mléko nebo xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx podmáslí
 
 
 
kysaný xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek obohacený xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku
 
 
 
Máslo s xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
 
 
 
Tvaroh
 
měkký nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx jemný
polotučný
tučný
 
termizovaný
 
 
tvrdý xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx mazem
zrající x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, bílý
 
 
 
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
kasein xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté

Druh výrobku

Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) nebo Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Mléko xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Odstředěné xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % hmotn.

Smetana

nejméně 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx výrobku

Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn.

Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Kysaná xxxxx xx. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

nejméně 7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Jogurt xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

xxxxxxx 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků s xxx, xx přídavek xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Název kysaného xxxxxxx

Xxxxxxx kultura

Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. thermophilus x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx x kysané xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx připravený z xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx se skládá x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Kluyveromyces xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx mléko

zákys skládající xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. v kombinaci x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


% hmotn.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


nejméně 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

nejméně 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Zahuštěné xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x xxxx: polotučné


nejméně 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx mléko xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



nejvýše 1,0


Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx sacharózy x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx odpovídat cukernému xxxxxx 60,5 xx 64,5.

xxxxxxx poměr =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx smetana

Druh

Obsah mléčného xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Sušené xxxxx plnotučné

nejméně 26,0

Sušené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx odtučněné

nejvýše 1,5
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku x % hmotn.

Obsah xxxxxx x %

Obsah xxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, máslo a xxxxxx máslo

nejméně 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Máslo xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx máslo

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

nejméně 42,0
Xxx a xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů podle xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - g xxxx

Xxx

% XXXXX*)

Xxxxx tvrdý

méně než 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Polotvrdý

54,0 - 69,0

Měkký

nejméně 67,0
Poznámka: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x sušině v %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Odtučněný

méně xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx podle obsahu xxxx x xxxxxx xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx charakteristiku

% xxxx x sušině =

g xxxx . 100

100 - g vody
Tabulka 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzistence x xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx v xxxxxx x %

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Nízkotučný xxxx xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx tvrdý

méně než 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx zrání

Sýr nezrající

čerstvý


termizovaný

Sýr xxxxxxx

xx xxxxxxx


x mazem xx povrchu


v xxxx xxxxx

x toho

s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X sýra, xxxxx xxxxxxxxx rozmezí xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních sýrů. Xx výrobkových normách xxxxx být uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Tavené xxxx - informativní xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx x xxxxxx x %

Sušina x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

nízkotučný

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxx dělí xx xxxxxxxx až xxxx a xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx xxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx zajišťuje spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx platí xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Obecný přehled xxxxxx jiných xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx xxx sýr

Tavený xxx a tavený xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx standardizaci xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx max. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx finálním taveném xxxx

xxx
xx předpokladu, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (sacharidy xx xxxxxxxx účinkem)

ne

ne

ano

Koření x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x množství xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sušiny xxxxxxxxx výrobku x xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť a xx xx nejedná x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx účinky
Tabulka 15 - Xxxxxxx potravinářské


Kasein xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

nejvýše 10,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Obsah xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

nejvýše 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

nejvýše 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx N xxxxxxx XxXX xx 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Obsah xxxxxx (včetně X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 xx x 25 x

xxxxxxx 22,5 xx v 25 x
Xxxxxxx 16 - Kaseináty


Kaseináty

Obsah xxxxxxxx

xxxxxxx 8,0 %

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

Obsah bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 mg x 25 g

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x xxxxxxxx výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx g
 
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
 
Sušený mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
 
do 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx balení
 
nad 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx chutící xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx zejména jogurtová xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x rostlinným xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx krém
 
smetanový
 
mléčný
 
podle xxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nízkotučný x xxxxxxxxxx tukem

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx výrobku
 
Celková xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený krém xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
 
nejméně 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx s ovocnou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina a xxxxxxx krém mléčný xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
méně xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Poznámka:
*) xxxxxxxxx xxx
**) netýká xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, pocházejících ze xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 100 ml nebo x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého balení
 
 
do 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
nad 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx olej
 
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx nebo olej xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx obecně xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje x xxxxxx směsi
 
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /kg
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x oleje
 
 
Řepkový x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
 
Číslo xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
 
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
 
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
&xxxx;
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
 
max. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
 
max. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
 
ND - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
 
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
 
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
 
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
 
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
 
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
&xxxx;
X 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
 
9,0 - 12,0
&xxxx;
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
 
1,0 - 2,5
&xxxx;
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
 
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
&xxxx;
X 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 20:2
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
 
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx tuk
 
Číslo peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
 
Obsah xxxx x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx tuky
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH /x tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Margarín x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vzduchem. Průměrný xxxxx xxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % od xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx obsahu xxxx x pěti náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx pomazánkový, xxx xx xxxxxx a xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /x tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx sníženým obsahem xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx xxxxxxx tuku
 
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx určením xxxxx použití x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx jako směsný xxx. Směsný xxxxxxxxxx xxx musí obsahovat 10 - 80 % mléčného tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx obsah xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx a xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx průměr stanovení xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. směsný xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx emulgovaný xxx xx vaření a xxxxxx apod.
Živočišné xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Výběrové xxxxxxx sádlo
 
Vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. max.
 
 
0,25
 
0,30
 
Č. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
45 - 70
 
 
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx max.
 
 
10,0
 
 
Bod xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx lůj xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
 
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg KOH/g
 
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
 
10
 
12
 
Bod xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Rostlinný xxxx
&xxxx;
xx 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení
 
nad 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, xxx, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx tuk
 
do 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx x dopravních xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX vložen právním xxxxxxxxx č. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 a 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) zákona č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x mražené xxxxx x xxxxx tuky x oleje
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), h), i), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx pozbývají platnosti xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 77/2003 Sb. s účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Xx., x xxxxxxx označování potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.