Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx mléčnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x xxxxx, přičemž xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx mohou být xxxxxxx, jen když xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x upravený na xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx odpařením vody x mléka xxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx smetany x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x mléka působením xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx syrovátky,
x) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx sýr, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx emulze xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx másla x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření mléčných xxxxxxx po ukončení xxxxxxxx procesu a xxxx xxxxxxx k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 27.
(2) Xxxxx x xxxxxxx musí xxx označena
a) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx mléko nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze jako xxxxx nebo xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx nejméně 30 xx. X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx "x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 15 mm. Xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx obou xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, na kterých xxxxx xxx uvedeny xxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. X případě xxxxxxx xxxxx válcovitého xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx označení xxxx být x xxxxx xxxxxxx xxxxx.
(6) Označení xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx pozadí x xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obalu. Xx xxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(7) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx dosaženo tepelným xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
b) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou,
d) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx tepelně ošetřený xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx označeno
a) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
d) jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxx zakysaná xxxxxxx a mléčná xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby označuje xx spotřebitelský xxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xx skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(13) Xxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 11,
x) obsahem tuku xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinami xx xxxxx mléko, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx vápenatý.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" xx použije x xxxxxxx x tvarohu xxxx xxxxxxx s xxxxxxx nejméně 30 % tuku x xxxxxx, obsahujících xxxx.
(15) Sýr xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
b) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) x xxxxxxx tavených sýrů xx označuje x xxxxx skupiny a xxxx lze označit x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
e) obsahem xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx tento xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
h) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx je pouze xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx a přísadou xxxxx sůl do 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx obsahuje xxxx xxx 5 % laktózy..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx nebyl xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx označeny
x) tekuté xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx máslo,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) čerstvý xxxxxxxxx sýr.
(19) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx dále xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x více xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx x názvu "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx ve výrobku xxxx více xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx nápoj" xxx použít u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx.
(21) Názvem "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních tohoto xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" lze označit xxxxxxx, v xxxx xxx tvoří xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx vícesložkové xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, xxxxxx dezert, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Přípustné xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny x xxxx x xxxxxx x sýrů x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx až plus 4 % xx xxxxxx uvedených xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(26) Údaj x xxxxxxxx složky se xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele xxxxxx v xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základních xxxxx xxxxxxx, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx oběhu při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx do 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX A MRAŽENÉ XXXXX
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx látek a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx teplotu - 18 °X a xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xx xxxxxxxx názvem xxxxx a skupiny. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu zmrzliny x mraženého xxxxx xx uvede x xxxxxxx chutící xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx v xxxxx potraviny xxxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx v názvu xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % hmotnostních.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x nerozmělněné formě.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx formě xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x mražené krémy xxxxxxx do xxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin minus 18 oC nebo xxxxx a jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx minus 15 oC. Záznamy x registrování xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxx a xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji o xxxxxxx - 18 °X a xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet jejich xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx xxxxxxxx.
ODDÍL 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx jedlý xxx a xxxx xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx jader xxxxx olejnatých xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx x olej xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, který xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx x jedlých xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxx xxxx ztužených nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů a xxxx x xxxxxxx xxxx a oleji xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx a jedlý xxxx se označí xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx podskupiny.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx i xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx vyrobeny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 a 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx tuku xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx vyznačí i xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx v x xx 100 x xxxx.
(7) Označení "xxxxxxxxx" lze xxxxxx x margarínů, xxxxx xxxx vyrobeny výhradně x tuků a xxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx studena.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx hřbetního x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx byl vyroben xxxxx ze syrového xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky balení xxx jednotlivé xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§14
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx tuky x xxxxx se skladují x xxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a emulgovaných xxxx 15 °X,
x) u ztužených x pokrmových tuků 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx prostředcích, které xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx registraci teploty.
(2) Xxxxxxx po xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx dosavadní xxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
 
 
sušené
 
plnotučné, xxxxxx selského
 
Smetana
 
tekutá
 
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
 
 
 
kefír
 
 
 
kefírové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys
 
 
 
kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
 
 
 
Tvaroh
 
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x plísní xx povrchu
s xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Účinnost od 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skupiny mléčných xxxxxxx x xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku v % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) xxxx Selské xxxxx (xxx standardizace)

nejméně 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx výrobku

Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx mléka xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5


Xxxxxxxx

xxxx xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

nejméně 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx než 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx výrobků x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky xxx xxx nejvýše 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Název xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x další xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. thermophilus x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Kluyveromyces xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a kvasinky 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Kysaný mléčný xxxxxxx x bifido-kulturou

Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

Druh xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


nejméně 14,0

Xxxxxxxxx mléko

nejméně 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Xxxxxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x xxxx: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxx plnotučné

nejméně 26,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x toho xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx nízkotučné

nejvýše 8,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx x %

Obsah xxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Máslo se xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx sníženým obsahem xxxx

xxxxxxx 61,0



Máslo s xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

nejméně 42,0
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxx x obsahu xxxx x tukuprosté xxxxx xxxx

% XXXXX =

g xxxx . 100

100 - g tuku

Sýr

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxx xxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Xxxxxxxxx

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx x rozmezím xxxxxxxxxxxx rozsah jedné xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Polotučný

nejméně 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx než 10,0
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx xxxxx obsahu xxxx v sušině xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

% tuku x xxxxxx =

g xxxx . 100

100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk v xxxxxx x %

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx jemný

méně xxx 15,0

Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxx

xxxx než 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x mazem xx xxxxxxx


x celé xxxxx

x xxxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx normách xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx údaje

Tavený xxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (v %) musí xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx (v %) x určitém xxxxxx, xxxxx zajišťuje spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx tuhost xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Toto xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x pro xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx než xxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx sýrových xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený sýrový xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx nepojmenovaný


Máslo, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx standardizaci xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. obsahu 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx postačuje xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx potraviny

ano
v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx xxxxxxx x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Kaseiny xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx bílkoviny v xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Obsah xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, přepočtený xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx X xxxxxxx XxXX xx 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Obsah xxxxxx (včetně X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 xx x 25 x

xxxxxxx 22,5 mg x 25 x
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 8,0 %

Xxxxx bílkoviny x sušině

nejméně 88,0 %

Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, přepočtený xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Hodnota xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 mg v 25 g

Příloha č. 3 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 xx balení
 
Sušený xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxx x tvaroh
 
do 125 g
 
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
 
nad 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
 
do 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx tvarohová
 
vodová
 
s rostlinným xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx

Příloha č. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
nejméně 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx krém xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém s xxxxxxxxxx tukem *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
 
nejméně 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina xxxxxx x příchutí **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
méně xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) rostlinný xxx
**) netýká xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx krém xxxxxx
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé tuky x oleje
 
Uvedené xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx kyselostimg XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
 
Číslo kyselosti xxx oleje xxxxxxxx xx studena x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /kg
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. kysl. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx těkavé xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
 
Hodnoty xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx při 15 °C (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
 
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
 
Číslo xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
 
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
 
Hodnoty xxx jednotlivé xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
 
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
 
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
X 18:0
 
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
 
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
 
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
 
C 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
&xxxx;
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
 
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
&xxxx;
X 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
C 20:2
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx tuk
 
Číslo peroxidové (xxxx. xxx. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
 
Obsah vody x těk. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % hmotn.
 
Číslo xxxxxxxxx xx KOH /x xxxxxx fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x nízkým obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Margarín xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx tuku z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "xxxxxxx" xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 1 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx lišit o xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx průměr xxxxxxxxx obsahu tuku x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /g xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx peroxidové mekv. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx emulgovaný xxx musí xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx než 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx a xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se nesmí xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného procentického xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. směsný xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx vaření x xxxxxx apod.
Živočišné xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Vepřové sádlo
 
Obsah xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. peroxidové xxxx. per. kysl./kg xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx kyselin
 
 
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
 
 
Č. xxxxxx podle Wijse
 
 
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx tání °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
 
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx výběrový
 
Hovězí lůj xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °C x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. kyselosti v xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx max.
 
10,00
 
16,00
 
Nečistoty v % hmotn. max.
 
0,05
 
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
 
Index xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
&xxxx;
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
 
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx tání °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylka
 
Rostlinný olej
 
do 1 litru
 
- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks balení
 
nad 500 g
 
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
(3) Do 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx přepravovat mražené xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
347/99 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx krémy a xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (tabulka 17), xxxxx pozbývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) vyhlášky x. 324/1997 Xx., o xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x tabákových výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.