Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 25.08.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.


Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

18/2020 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Mlýnské obilné výrobky §3 §4

Těstoviny §5 §6

Pekařské výrobky §7 §8

Cukrářské výrobky a těsta §9 §10

Technický předpis §11

Přechodná ustanovení §12

Zrušovací ustanovení §13

Účinnost §14

Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny

Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže

Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny

Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin

Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny

Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků

Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny

Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst

INFORMACE

18

XXXXXXXX

xx xxx 20. xxxxx 2020

x xxxxxxxxxxx xx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví podle §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Sb. x xxxxxx č. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "zákon"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx přímo použitelné xxxxxxxx Evropské xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, pekařských xxxxxxxxx x cukrářských xxxxxxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x členěním na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x těst xxxxxxxxx xx xxxxxx vztahující xx k xxxxx x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky,

d) xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx uchovávání x xxxxxxxxxx během xxxxxxx na xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

§2

Xxxxxxxx některých xxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxxxxx nebo rýže xxxxxxxxxxxxx mlýnským postupem; xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) moukou xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx mletím xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx x tříděný xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x druhu xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,

x) krupicí xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x první fázi xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx pseudoobilovin v xxxxxx hrubších částic xxxxxxxxx xxxxxx,

x) vločkami xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx obilného xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,

x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx vločkováním, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, k xxxx xxxx přidány další xxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx vrstvy zrna xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x využití xxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vrstev broušením,

j) xxxxxxxx zlomkové xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,

x) perličkami xxxxx drobné xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx xxxxxxxx chuti xxxxxxx při mlýnském xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jinak xxxxxxxx xxxxxx xxxx,

x) xxxxxx x obilovin xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, ke xxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx složky,

p) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny rýže xxxx Oryza xxxxxx X. x xxxxxx xxxxx,

x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,

x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx slupky,

s) xxxx xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i xxxxxx,

x) rýží dlouhozrnnou xxxx, jejíž zrno xx xxxxx než 6 xx,

x) rýží xxxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 3,

x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, jejíž xxxxxxxx délka zrna xx xxxxx xxx 5,2 mm x xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx je xxxxx xxx 2,

w) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx celého zrna xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, tedy xxxxxxxxx, xxxxxx x klíček, xx stejném xxxxxx xxxx má xxxxxxx xxxx,

x) grahamovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mouka xxxxxxxx xxxxxxx mletím xxxx xxxxxxx zbaveného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní xxxx xxxxxxx klíčku.

(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx výrobky vyrobené xxxxxxxxxx nekynutého a xxxxxxxx nekypřeného těsta xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxx surovin xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších složek,

b) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou po xxxxxxxxxx usušeny na xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 hmotnostních xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx ztvarování mírně xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 24 xxxxxxxxxxxx procent x xxxxxxx datum xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní od xxxx výroby,

e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxx xxxxxxx výrobky,

f) xxxxxxxxxxx semolinovými těstoviny xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx semoliny, kterou xx xxxxxx xxxxxxx x pšenice Xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,

i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx operace xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tepelnou xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jehož xxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx ze šlehaných xxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx,

x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx droždím, xxxxxxxxx xxxxxx kombinací, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formy, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x pšeničné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx tuku x xxxx xxx 5 % cukru, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx pomazánkou xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx běžných podmínek xxxxxxx na xxx, xxxx povrchově upravený,

f) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, x obsahem xxxx nejvýše 10 % x x xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,

x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx žitnopšeničným pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx než 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 50 % pšeničných xxxxxxxxx obilných výrobků x více xxx 10 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) celozrnným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % celozrnných xxxx nebo xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx vícezrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx těsto xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx další xxxxxx xxxx mlýnské xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, luštěniny xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx typy xxxxxx xxxx pita, xxxxxxx xxxxx anebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx pečivem pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x žita xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, skořápkové xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory v xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x který xx zároveň nabízen x prodeji xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx pečivo, xxxxx xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx zároveň nabízeno x prodeji nejdéle xx 24 hodin xx upečení,

p) čerstvým xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx pečivo, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až po xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx zároveň xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,

x) xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, v xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx kvásku xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, vody x xxxxxxx kvasu, xxxxx xxxxxx mikroorganismy xx xxxxxxxxx x aktivním xxxxx a v xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx xx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx, xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxx xxxxxxx x důsledku xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x základu xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx zahuštěním, k xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx kvasný xxxx xxxx přídatné xxxxx, x xx kyselinu xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxxx nejvýše jednu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx stabilního xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx získávají xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Pro xxxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx xxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou vaječný xxxxx x cukr,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx upečením xxxxx xxxxxx těsta nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx kypřeného xxxxx xxxxxxxxx medem, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx kořením,

e) suchary xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx a restované,

f) xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxx xxxxxx,

x) krekry xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx kypřené xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx obilných výrobků x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx x expanzní formě xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xx"xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxx konzistence xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x dalších xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx zahrnujícím xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xüxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx směsi x xüxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx složkami, po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pekařské xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx obdobného xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx pekařského xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxx x xxxxxx, polev, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) těstem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx zmrazeném xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx k plnění xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x máslem, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,

x) náplní xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 25 % a méně xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx množství x xxxxxxxx xxxxxxx x použitých xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně,

f) xxxxxx xxxxxxx náplň x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku nebo xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxx; přítomnost xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) náplní xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx než 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, másla xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx náplně,

i) náplní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana xx šlehání nebo xxxxxxx vysokotučná ochucená xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxx,

x) náplní xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných bílků x xxxxxx svařeným x xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vrstev xxxxxxxx xxxxx x xxxx, připravené xxx xxxxxxx kypřících prostředků, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vykazuje charakteristické xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx výrobky

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), x xxxxxx x xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx4) xx x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) v xxxxx xxxxxxx vždy xxxxxxx nebo podskupina xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x

x) x sypkých směsí x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a návod x xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx rýže jsou xxxxxxx x příloze č. 3 x této vyhlášce.

(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 10 % jiné xxxxxxx xxxx.

(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xx ukládají odděleně xx látek xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xx větratelných prostorách, x suchu x xx podlážkách ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx x xxxxxxxx volných xxxxx xxx 25 xx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.

§4

(1) Xxxxxxx mouk xx xxxxx druhů xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxx je xxxxxxx 15,0 %. Kukuřičné xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx

§5

(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je uvedeno x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxx xxxxx

x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x

x) u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx o době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto xxxxx xxxxxxxxxxx.

(3) Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx uvedeny x příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxx je hmotnost xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Sušené xxxxxxxxx xx ukládají odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx nejméně xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny ve xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx vlhkostí xxxxxxx xxxxxxx 75 %.

(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na trh, xx uvádějí na xxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X.

(4) Xxxxxxxxx se xxxxxx do barevného xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx kterým xx byla xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx a xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",

x) u jemného xxxxxx xxxxx druhu; xxxx xx xxx xxxxxxx slovy vyjadřujícími xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "z xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "xx šlehaných xxxx" nebo "xx xxxxxxx hmot" x

x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx pečiva x xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx se označí xxxxx "sněhové pečivo" xxxx "xxxxxxx".

(3) Kromě xxxxx uvedených v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx pečiva xxxx xxxxxx x xxxxxx x případě plněných xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, který byl x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "rozmrazeno" x

x) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, který xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, tam, xxx xx výrobek xxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxxxxxx "pekárna" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx výrobku xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % celozrnných xxxx xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x této xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxx x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx xx nepoužívají x xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxx x polotovary xx xxxxxxx na xxx při teplotě xxxxx 18 °X xxxx nižší.

Cukrářské xxxxxxx x xxxxx

§9

(1) Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxx

x) xxxxx použitelnosti,

b) u xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx je xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,

x) x xxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je nabízen x prodeji v xxxxxxxxxxx stavu v xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se uvede xxxxxxxxx v blízkosti xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx konečnému spotřebiteli, x

x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

x) "kakaová", obsahuje-li xxxxxxx 25 g xxxxx v 1 xx xxxxxx,

x) "čokoládová", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx v 1 xx xxxxxx, xxxx

x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx množstvím cukrářských xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Náplně cukrářských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx x náplni xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx x xxxx není xxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx nakyslost nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx zdobení.

§10

(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx součástí cukrářského xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx příjemnou vůni x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx náplně lze xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.

(3) Xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem xx xxxx nejvýše 48 xxxxx xx vyrobení.

(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx nově xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 6 x xxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx teplotách xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx x xxxxx xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.

(6) Cukrářské xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx x důsledku xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx nad 8 °X, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.

§11

Technický xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§13

Xxxxxxxxx ustanovení

Zrušují se:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.

2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské výrobky x těsta, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

4. Vyhláška č. 182/2012 Sb., kterou xx xxxx vyhláška x. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), i), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§14

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2020.

Ministr:

Ing. Toman, XXx., v. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx výrobky

mouka

hladká xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx přímou spotřebu

směsi x obilovin

müsli

sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže

pololoupaná xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxxx pšeničné - xxxxx, polohrubá, xxxxxx světlá, xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx chlebová

bílá xx xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx

xxxxxxxx celozrnná

hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín

pšeničná xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)

xxxx

xxxxx tmavá (chlebová)

šedobílá xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx mouky

Podskupina

Granulace5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µm/ %)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. v xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, x xxxx:

xxxxxxxx xxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75

0,60

xxxxxxxx polosvětlá

257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75

0,75

pšeničná xxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

1,15

xxxxx světlá (xxxxxxxxx)

-

0,65

xxxxx tmavá (chlebová)

-

1,10

mouky xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

mouky xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15

0,50

xxxxx xxxxxxxxx

1129/xxxxxxx 96

1,90

xxxxx xxxxxxxxx

-

1,90

Xxxxxxx 3

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% hmotnosti v xxxxxx) nejvýše

Vlhkost (x %) nejvýše

Granulace (µx/ %) (xxxxxxxx ok/propad)

krupice xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

xxxxxxx jemná

0,50

15,0

485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxxxxxx

0,90

-

-

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % nejvýše

Podíl nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x oplodí x % nejvýše

Černé xxxxxx7) x % xxxxxxx

xxxxxx

12,0

0,1

0,2

0,5

xxxxxx drcené

12,0

-

0,2

-

pšeničné

14,0

0,2

0,1

-

žitné

14,0

0,2

0,2

-

ječné

14,0

0,2

0,2

-

ostatní

14,0

0,2

-

-

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na otruby

Ukazatel

Hodnota xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

Tabulka 6

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx nejvýše

vlhkost

15,0 %

xxxxxxxxx xxxxx (popel)

1,9 % x xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx

3,0 %

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxx v % nejvýše

Podíl xxxxx x slupek v % nejvýše

Minerální xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxx xxxx

1,0

0,1

0,10

15,0

xxxxxx xxxxxxx

2,0

0,1

0,10

15,0

Xxxxxxx 8

Xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx kroupy

Třídění xxx xxxxxxxxx

% xxxxxxx / průměr kruhových xx (µx)

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx velké

-

30/3500

kroupy xxxxxxx

70/3500

15/3000

xxxxxx xxxx

95/3000

5/2000

xxxxxxxx

85/2000

1/1000

xxxxxxx

98/3000

1/1000

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx nečistoty x % nejvýše

Obsah xxxxxx xxxxx x slupek x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

15,0

0,15

0,2

1,0

xxxxx

15,0

0,15

0,2

2,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jáhly x xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx, xx xxxx xxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx, charakteristická pro xxxxx

Xxxxxxx 11

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx tepelně stabilizované

klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 15,0 %

Tabulka 12

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 14,0 %

xxxxxx9)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxx10)

xxxxxxx 1,0 %

minerální xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,10 %

Xxxxxxx 13

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx z obilovin

Ukazatel

Vyjádření

konzistence

sypká xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky nejsou xx závadu

barva

vyrovnaná, po xxxxxxxxx surovinách

vůně a xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x ochucovadel

Tabulka 14

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

15,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

15,0

3,0

xx pšeničné xxxxxx jemné

15,0

2,5

na xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx přípravu xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx přípravu xxxxxx xxxx

15,0

-

xx přípravu xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

-

Xxxxxxx 15

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 12,0 %

xxxx x xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x bez xxxx příchuti

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 15,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx11)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxxxx minerální

nejvýše 0,2 %

xxxxxxx12) xxxxxx

xxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,15 %

xxx13)

xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xx 50 g

- 10 %

51 - 120 x

- 5 %

121 - 250 g

- 4 %

251 - 1 000 x

- 3 %

1 001 - 2 500 x

- 2 %

xxx 2 500 x

- 1 %

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx s náplní

čerstvé x xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx těstovin

vzhled x xxxx

Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx těstovin x u xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx si svůj xxxx i po xxxxxxx.

xxxxx

Xxxxxx, rovnoměrná x xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.

xxxx a xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx

-

20 %

20 %

20 %

13 %

-

38 %

38 %

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky těstovin

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 250 x

- 6 %

251 - 500 x

- 4 %

501 - 2 000 x

- 2 %

xxx 2 000 x

- 1 %

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx lupínky

zapékané müsli

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxx xxxxxxxxxx výrobku

Jakostní xxxxxxxx

xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "kvasový", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x xxxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxx kvasem

chléb "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx s kváskem" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx"

xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx

"xxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x hmotnosti xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

"trvanlivý xxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx xxxxxxx 21 xxx

"xxxxxx xxxxx xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx

xxxxxxxx tukem do xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x xxxxx množství x důsledku přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, ve kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx nejméně 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx hmoty nebo xxxxx před upečením

pekařské xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 kg hmoty xxxx těsta xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxx/xxxxxxx

Xxxxxx, xxxx

Xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxx, struktura

Vůně x xxxx

xxxxx/xxxxxxx xxxxx, běžné xxxxxx/xxxxxxx běžné xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar typický xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx příchuti

jemné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo

pravidelně formované, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x viditelnou náplní x plněných výrobků

dobře xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx řezu, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxx na xxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx pečivo kromě xxxxxxx

xxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx daný výrobek

čistá, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, dle xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx, pórovitá, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, plněných xxxxxxx xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx oplatek neoddělené xxxxxx,

xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx příchuti

perník

celistvý, xxxxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x potahovaných xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx, x plněných xxxxxxx xxxxx na řezu

příjemná, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx nebalený

nejvýše - 6 %

Xxxxx balený

nejvýše - 5 %

Běžné xxxxxx o hmotnosti xx 150 g:

10 xxxx

1 kus

nad 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxx pečivo o xxxxxxxxx do 150 x:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 g

nejvýše - 6 %

nejvýše - 10 %

nejvýše - 6 %

Trvanlivé xxxxxx x xxxxxxxxx do 50 x

51 - 100 x

101 - 250 x

251 - 500 x

xxx 500 x

xxxxxxx - 11 %

xxxxxxx - 9 %

xxxxxxx - 7 %

xxxxxxx - 5 %

xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx výrobek

s xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

x náplní xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx šlehačkovou

s xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx

xxxxxxx x hmotnosti xx 150 g

nejvýše - 8 %

xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %

Informace

Právní xxxxxxx č. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxx zásady x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Rady 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.

2) Příloha XX, xxxx VII, xxxxxxx XX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx znění.

4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

5) Xxxxxxxx podílu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.

6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku xx xxxxxxxxxxx podmínek.

7) Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % xxxxxxx.

8) Kaménky, písek, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx rýže x xxxxxx.

9) Části xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstalo-li xxxx xxx polovina xxxxxx.

10) Xxxx příslušného xxxxx obilovin x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x semena xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.

11) Cizí xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.

12) Zlomky, xxxxx xxxx, neloupaná xxxx.

13) Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx otvory x xxxxxxxxx 1,4 xx.