Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 04.11.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.


Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

18/2020 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Mlýnské obilné výrobky §3 §4

Těstoviny §5 §6

Pekařské výrobky §7 §8

Cukrářské výrobky a těsta §9 §10

Technický předpis §11

Přechodná ustanovení §12

Zrušovací ustanovení §13

Účinnost §14

Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny

Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže

Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny

Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin

Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny

Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků

Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny

Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst

INFORMACE

18

XXXXXXXX

xx xxx 20. xxxxx 2020

x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx obilné xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a těsta

Ministerstvo xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) a h) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Sb., (dále xxx "zákon"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, pekařských xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta

1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx pojmů

(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,

d) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx x oloupaného obilného xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx nebo příčným xxxxxxx,

x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci,

f) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,

x) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx vrstev broušením,

j) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxx zrna,

o) xxxxxx x obilovin výrobky xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po tepelné xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx xxxxxxx, ke xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Oryza sativa X. x xxxxxx xxxxx,

x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,

x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x částečně x xxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx xxxxx xxx 6 xx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka zrna xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx menší xxx 3,

v) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 2,

w) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx,

x) grahamovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mouka xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující ostatní xxxxxx xxxx xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx dalších xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx procent,

c) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 xxx xx xxxx výroby,

e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx výrobky,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx přídavku xxxxx x vaječných výrobků,

g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,

i) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým postupem, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx operace xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx přes přípravu x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx těst nebo xxxx, xxxxx xxxxxx xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx pekařských výrobků x převažujícím xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx kombinací, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formy, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx typů chleba, xxxxxxx xxxxxxxx může xxx nižší,

d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x pšeničné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších složek, xxxxx obsahuje méně xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx než 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % bezvodého xxxx xxxx nejméně 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx pomazánkou xxxx xxxxxxxx, které xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxx, xxxx povrchově xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx stabilní xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, nebo xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,

x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,

x) xxxxxx chlebem xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx žitnopšeničným pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x více než 10 % pšeničných xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,

j) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx než 10 % žitných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) celozrnným xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,

l) vícezrnným xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky z xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) speciálním xxxxxxx, xxxx netradičními xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxx složku xxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx x obilovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, olejniny, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx brambory x xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx chlebem xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až po xxxxxxx a xxxxxxx xx trh nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx upečení,

o) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx po xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx nebo obdobnou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k prodeji xxxxxxx do 24 xxxxx xx upečení xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,

x) kvasem nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody a xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx v aktivním xxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx se xxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx nebo enzymů, xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx výlučně x xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx zejména xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, k xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx kvasný ocet xxxx xxxxxxxx látky, x to xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx xxxxxxxxx výhradně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Pro xxxxx vyhlášky xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo získané xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx hmot xxxxxxxxx xxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x cukr,

c) xxxxxxxxx trvanlivé pečivo xxxxxxx upečením xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx kontaktním způsobem xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx xxxxxxx,

x) suchary xxxxxxxxx pečivo x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx a xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx je při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky,

h) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx a teploty,

i) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,

x) xx"xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxx konzistence xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek,

k) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx zrn xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,

l) zapékaným xüxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx pečením směsi x xüxxx xxxxxxxxxx x přírodními sladidly x xxxx, popřípadě xxxxxxx složkami, xx xxxxxxx úpravě případně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx charakteru xxx základu pekařského xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx polotovar x přípravě xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx x chlazeném xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx k plnění xxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) náplní xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx kombinace x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx nejméně 25 % a méně xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x důsledku přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, ve xxxxxxx xx vyskytuje přirozeně,

f) xxxxxx tukovou náplň x obsahem xxxxxxx 40 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx tuků, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,

g) xxxxxx máslovou xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku se xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) náplní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx tuku, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,

i) xxxxxx xxxxxxxxxxx vyšlehaná smetana xx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx náplně,

j) náplní xxxxxxxx náplň z xxxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných bílků x cukrem xxxxxxxx x xxxxx,

x) těstem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx po tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx výrobky

§3

(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx x vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin4) se x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxx

x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo podskupina xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x

x) x xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx x xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x této vyhlášce.

(5) X všech xxxxxx xxxx xx povoluje xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.

(6) Xxxxxxx obilné xxxxxxx x xxxx xx ukládají odděleně xx látek xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xx větratelných xxxxxxxxxx, x xxxxx a xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxx volných xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx možné xxxxxxxxx na podlaze.

§4

(1) Xxxxxxx mouk xx xxxxx druhů xxxxxxxx, pohanky x xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Kukuřičné xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx

§5

(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxx uvede

a) x názvu výrobku xxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x

x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx x době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto xxxxx xxxxxxxxxxx.

(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx těstovin xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 k této xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxx těstoviny xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx vlhkostí vzduchu xxxxxxx 75 %.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na trh, xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xx trh při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.

(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, pod kterým xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 k této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x potravinách spotřebitelům, x zákoně x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx výrobků uvede

a) x chleba x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx a skupiny; xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",

x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx je xxx xxxxxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" xxxx "xx xxxxxxx hmot" x

x) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx pečiva x xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x nebalených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxx je xxxxxxx přímo nabízen x prodeji konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "rozmrazeno" x

x) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxx spotřebitele xxxxxx xxxxxx, lze xxxxxx xxx xxxxxxx na xxx pekařského xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx x pekárně.

(5) Xxxxx xxxxxx a trvanlivé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x jiným účelům.

(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx výrobky a xxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxx a xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x cukrářských xxxxxxx x xxxx xxxxx

x) xxxxx použitelnosti,

b) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx a xxxxxxx; xxxxx-xx xx zařadit xx xxxxxxx, pak xxxxx xxxxx xxxxx,

x) x těsta xxxxx xxxxx,

x) údaj "rozmrazeno" x xxxxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xxxxx byl x hotovém stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu v xxxxxxxxx podobě xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x

x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

x) "xxxxxxx", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxxx,

x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 xx náplně, xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx náplně.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx v náplni xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(6) Xxxxxx x povrchová xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí x xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslost xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx základem xxxx součástí cukrářského xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx vůni x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.

(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx přimíchávat xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Cukrářské xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 6 x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx zmrazené cukrářské xxxxxxx x těsta xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxx xxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách xxx 8 °X, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§11

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§12

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této vyhlášky, xx 1. xxxxx 2021.

(2) Potraviny uvedené xx trh xxxx xxxxxxxx přede dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do vyprodání xxxxx.

§13

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx mění vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.

3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§14

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., v. r.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.

Členění mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxxxx mouka

grahamová xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxx kroupy

malé kroupy

jáhly

pseudoobiloviny

pohanka

klíčky

otruby

obiloviny xxx přímou xxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxx

xüxxx

xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx rýže

kulatozrnná rýže

pololoupaná xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.

Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx

xxxx x nažloutlým xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx celozrnná

hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín

žitná světlá (xxxxxxxxx)

xxxx

xxxxx tmavá (xxxxxxxx)

xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %)

Xxxxxxxxx látky (xxxxx)6) (% hmot. x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, x toho:

pšeničná světlá

257/nejméně 96 - 162/nejméně 75

0,60

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,75

xxxxxxxx xxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

1,15

xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)

-

0,65

xxxxx tmavá (xxxxxxxx)

-

1,10

xxxxx xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

xxxxx xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15

0,50

xxxxx xxxxxxxxx

1129/xxxxxxx 96

1,90

mouky xxxxxxxxx

-

1,90

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% hmotnosti v xxxxxx) nejvýše

Vlhkost (v %) nejvýše

Granulace (µm/ %) (velikost xx/xxxxxx)

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx jemná xxxxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxxxxxx

0,90

-

-

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx v % xxxxxxx

Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx

xxxxxx

12,0

0,1

0,2

0,5

xxxxxx xxxxxx

12,0

-

0,2

-

xxxxxxxx

14,0

0,2

0,1

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxxxx

14,0

0,2

-

-

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

Tabulka 6

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

xxxxxxxxx látky (popel)

1,9 % x xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx

3,0 %

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na kroupy

Druh

Podíl xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše

Podíl pluch x xxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxx xxxx

1,0

0,1

0,10

15,0

xxxxxx xxxxxxx

2,0

0,1

0,10

15,0

Xxxxxxx 8

Další xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx xxx velikosti

% xxxxxxx / průměr kruhových xx (µm)

nejméně

nejvýše

kroupy velké

-

30/3500

kroupy xxxxxxx

70/3500

15/3000

xxxxxx malé

95/3000

5/2000

perličky

85/2000

1/1000

lámanka

98/3000

1/1000

Tabulka 9

Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jáhly x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek x % nejvýše

Obsah xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx v % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

15,0

0,15

0,2

1,0

xxxxx

15,0

0,15

0,2

2,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx lomu xxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx loupaná

slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku

jáhly

slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 11

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 15,0 %

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 14,0 %

xxxxxx9)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxx10)

xxxxxxx 1,0 %

minerální xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,10 %

Xxxxxxx 13

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx surovinách

vůně a xxxx

xxxxxxxx, přirozená, odpovídající xxxxxxxxxx použitých složek x ochucovadel

Tabulka 14

Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxx z xxxxxxxx

Xxxxx pro xxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

15,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx běžné

15,0

3,0

na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

15,0

2,5

xx šlehané xxxx xxxxx hmoty

11,0

2,5

na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx

15,0

-

Xxxxxxx 15

Xxxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx vyjádření

vlhkost

nejvýše 12,0 %

xxxx x xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx rýže

Ukazatel

Hodnota

vlhkost

nejvýše 15,0 %

xxxxxxxxx organické11)

nejvýše 1,0 %

xxxxxxxxx minerální

nejvýše 0,2 %

xxxxxxx12) xxxxxx

xxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx neloupaná

nejvýše 0,15 %

xxx13)

xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

do 50 g

- 10 %

51 - 120 x

- 5 %

121 - 250 x

- 4 %

251 - 1 000 x

- 3 %

1 001 - 2 500 x

- 2 %

xxx 2 500 g

- 1 %

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Členění xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx vaječné

celozrnné

sušené

nesušené

čerstvé

sušené s xxxxxx

xxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných těstovin x x xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x návodu nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx.

xxxxx

Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx.

xxxx x chuť xx xxxxxxx

Xxxxxxxx, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx těstoviny

těstoviny

nejméně

nejvýše

vlhkost

sušené

nesušené

zmrazené

balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx

-

20 %

20 %

20 %

13 %

-

38 %

38 %

Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xx 250 g

- 6 %

251 - 500 g

- 4 %

501 - 2 000 g

- 2 %

xxx 2 000 x

- 1 %

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x skupiny

Druh

Skupina

chléb

pšeničný

žitný

žitnopšeničný

pšeničnožitný

celozrnný

grahamový

vícezrnný

speciální

běžné xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky

trvanlivé xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx výrobky

obilné xxxxxxxxx lupínky

zapékané müsli

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských výrobků

Tabulka 1

Xxxxx xxxxxxxxxx výrobku

Jakostní xxxxxxxx

xxxxx "kvasového xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx typu"

zakyselen xxxxxxxxx kvasem

chléb "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x kváskem" xxxx "s kvasem"

zakyselen xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx s xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx s xxxxxx"

xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

"xxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx nejméně 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx

"xxxxxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx trvanlivost chleba xx xxxxxxx 21 xxx

"xxxxxx běžné xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx je výhradně xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně

"vaječné" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx nejméně 180 g xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx hmoty xxxx xxxxx před xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 kg xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxx/xxxxxxx

Xxxxxx, xxxx

Xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxx/xxxxxxx xxxxx, běžné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný výrobek

čistá, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxx příchuti

jemné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo

pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. s xxxxxx xx řezu, xxxxxx xxx xxxxxx x plněných výrobků xxxx xx xxxxxx

xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx výrobku, dle xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xx řezu xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx příchuti

perník

celistvý, xxxxxxxxx dle xxxxx

xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx výrobku, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx, x plněných xxxxxxx xxxxx xx xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx nebalený

nejvýše - 6 %

Chléb xxxxxx

xxxxxxx - 5 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 150 x:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 x

xxxxxxx - 6 %

nejvýše - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Trvanlivé pečivo x xxxxxxxxx do 50 x

51 - 100 x

101 - 250 g

251 - 500 g

nad 500 x

xxxxxxx - 11 %

xxxxxxx - 9 %

xxxxxxx - 7 %

xxxxxxx - 5 %

xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx a xxxx xx xxxxx a xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx tukovou

s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx

x náplní xxxxxxx

x xxxxxx máslovou

s xxxxxx xxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx

x náplní xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx

xxxxxxx x xxxxxxxxx do 150 g

nejvýše - 8 %

xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.2.2020.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx úřad pro xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti potravin, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 a o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES x nařízení Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.

2) Xxxxxxx XX, xxxx XXX, xxxxxxx XX nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.

4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.

6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) Vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % povrchu.

8) Kaménky, xxxxx, xxxxxx zeminy, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek.

9) Xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.

10) Xxxx příslušného xxxxx obilovin x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.

11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.

12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna.

13) Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x velikosti 1,4 xx.