Právní předpis byl sestaven k datu 04.11.2024.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx xxx 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx obilné xxxxxxx, těstoviny, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a těsta
Ministerstvo xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) a h) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Sb., (dále xxx "zákon"):
§1
Xxxxxxx úpravy
Tato vyhláška xxxxxxxx x návaznosti xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, pekařských xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, pekařských xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta
1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,
2. způsoby xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxxx technologické xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx pojmů
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx zrn xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx x oloupaného obilného xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx nebo příčným xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci,
f) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx vrstev broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx částice xxxx xxxxxxx nasládlé xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx obilného xxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxx zrna,
o) xxxxxx x obilovin výrobky xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx po tepelné xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx xxxxxxx, ke xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxx získaná x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Oryza sativa X. x xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilky xxxx x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx x částečně x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx xxxxx xxx 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka zrna xx xxxx 5,2 xx a 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx xx menší xxx 3,
v) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 5,2 xx a xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 2,
w) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx,
x) grahamovou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mouka xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx obsahující ostatní xxxxxx xxxx xx xxxxxxx poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx nekypřeného xxxxx xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx dalších xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx nejméně 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x jsou xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x jejichž xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 xxx xx xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx výrobky,
f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx přídavku xxxxx x vaječných výrobků,
g) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Triticum xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,
i) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx technologickým postupem, xxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx rehydratací xx vodě xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx operace xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx přes přípravu x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx těst nebo xxxx, xxxxx xxxxxx xx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx pekařských výrobků x převažujícím xxxxxx xxxxxxx mlýnskými xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx kombinací, ve xxxxx veky, xxxxxxxx xxxx formy, x xxxxxxxxx xxxxxxx 400 x s xxxxxxxx xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx typů chleba, xxxxxxx xxxxxxxx může xxx nižší,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x pšeničné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších složek, xxxxx obsahuje méně xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx než 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky xxxx xxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % bezvodého xxxx xxxx nejméně 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx pomazánkou xxxx xxxxxxxx, které xxxx mikrobiálně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxx, xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi, xxxxx xxxx stabilní xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, nebo xxxxxxxxxx nebo povrchově xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx chlebem xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx žitnopšeničným pečivem xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x více než 10 % pšeničných xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
j) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx než 10 % žitných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) celozrnným xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků,
l) vícezrnným xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky z xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) speciálním xxxxxxx, xxxx netradičními xxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx typy xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx
1. xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxx složku xxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx x obilovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, olejniny, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxx brambory x xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx chlebem xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až po xxxxxxx a xxxxxxx xx trh nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k prodloužení xxxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx upečení,
o) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx po xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx nejdéle xx 24 hodin xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až po xxxxxxx nebo obdobnou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx přerušen xxxxxxxxx xxxx xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k prodeji xxxxxxx do 24 xxxxx xx upečení xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) kvasem nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody a xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx žitného xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx v aktivním xxxxx x v xxxxxxxx xxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx množení, xxxx se xxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx nebo enzymů, xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx výlučně x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx zejména xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, k xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx kvasný ocet xxxx xxxxxxxx látky, x to xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx xxxxxxxxx výhradně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Pro xxxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo získané xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxx hmot xxxxxxxxx xxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx vaječný xxxxx x cukr,
c) xxxxxxxxx trvanlivé pečivo xxxxxxx upečením xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx kontaktním způsobem xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxxxxxx těsta xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) suchary xxxxxxxxx pečivo x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx krájené xx xxxxxx a xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx je při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky,
h) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx technologií působením xxxxx a teploty,
i) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx obilovin, xxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x expanzní xxxxx xxxxxxxxx tlaku x xxxxxxx,
x) xx"xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx xxxxxx konzistence xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx zrn xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,
l) zapékaným xüxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx pečením směsi x xüxxx xxxxxxxxxx x přírodními sladidly x xxxx, popřípadě xxxxxxx složkami, xx xxxxxxx úpravě případně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx charakteru xxx základu pekařského xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx pouze x xxxxxx, xxxxx, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx polotovar x přípravě xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx x chlazeném xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx k plnění xxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx kombinace x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx nejméně 25 % a méně xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x důsledku přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, ve xxxxxxx xx vyskytuje přirozeně,
f) xxxxxx tukovou náplň x obsahem xxxxxxx 40 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx tuků, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
g) xxxxxx máslovou xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku se xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) náplní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx tuku, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxxxxx vyšlehaná smetana xx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxx, popřípadě vmíchaná xx xxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxx xxxxxxx jednu xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx náplně,
j) náplní xxxxxxxx náplň z xxxxxxxxxxx čerstvých, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných bílků x cukrem xxxxxxxx x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx po tepelné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx výrobky
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx x vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin4) se x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo podskupina xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx x
x) x xxxxxxx směsí x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.
(4) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x této vyhlášce.
(5) X všech xxxxxx xxxx xx povoluje xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx obilné xxxxxxx x xxxx xx ukládají odděleně xx látek xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx xx větratelných xxxxxxxxxx, x xxxxx a xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxx volných xxxxx xxx 25 xx, xxxxx xx možné xxxxxxxxx na podlaze.
§4
(1) Xxxxxxx mouk xx xxxxx druhů xxxxxxxx, pohanky x xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Kukuřičné xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx x xxxxxxxx uvede
a) x názvu výrobku xxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x
x) x těstovin xxxxxxxx xxxxxxx nebo x inertní xxxxxxxxx xxxx x době, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx těstovin xxxx xxxxxxx x příloze č. 6 k této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx těstoviny xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx aromatických, xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx prostorách s xxxxxxxxx vlhkostí vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na trh, xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xx trh při xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, pod kterým xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 k této xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x potravinách spotřebitelům, x zákoně x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx výrobků uvede
a) x chleba x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx a skupiny; xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx je xxx xxxxxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx xxxxx", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" xxxx "xx xxxxxxx hmot" x
x) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx pečiva x xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "xxxxxxx".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x nebalených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx a xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, který byl x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxx je xxxxxxx přímo nabízen x prodeji konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "rozmrazeno" x
x) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxxx "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" nebo xxxxx, xxxxx xxxx xxx spotřebitele xxxxxx xxxxxx, lze xxxxxx xxx xxxxxxx na xxx pekařského xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxx x pekárně.
(5) Xxxxx xxxxxx a trvanlivé xxxxxx xxx xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx obaly x xxxxxxxxxx xxxxxx x přepravě xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x jiným účelům.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx výrobky a xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxx a xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x cukrářských xxxxxxx x xxxx xxxxx
x) xxxxx použitelnosti,
b) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx a xxxxxxx; xxxxx-xx xx zařadit xx xxxxxxx, pak xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x těsta xxxxx xxxxx,
x) údaj "rozmrazeno" x xxxxxxxxxx cukrářského xxxxxxx, xxxxx byl x hotovém stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx stavu v xxxxxxxxx podobě xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx xxx, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x cukrářských xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", obsahuje-li xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx xxxxxx,
x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x xxxxxxxx x 1 xx náplně, xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx plodů x 1 xx náplně.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx v náplni xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxx x povrchová xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí x xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslost xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx základem xxxx součástí cukrářského xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx vůni x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx nejdéle xx 24 xxxxx xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, které xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx trvanlivosti mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách xxx 8 °X, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx přimíchávat xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Cukrářské xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 6 x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx zmrazené cukrářské xxxxxxx x těsta xx uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxx xxxxxxx surovin xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotách xxx 8 °X, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
§12
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této vyhlášky, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Potraviny uvedené xx trh xxxx xxxxxxxx přede dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do vyprodání xxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx mění vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky x xxxxx.
3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx výrobky a xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., v. r.
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Členění mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx mouka grahamová xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx kroupy malé kroupy |
|
jáhly |
||
pseudoobiloviny |
pohanka |
|
klíčky |
||
otruby |
||
obiloviny xxx přímou xxxxxxxx |
||
xxxxx x xxxxxxxx |
xüxxx xxxxx xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.
Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx x nažloutlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
žitná světlá (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx látky (xxxxx)6) (% hmot. x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx, x toho: | ||
pšeničná světlá |
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% hmotnosti v xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (v %) nejvýše |
Granulace (µm/ %) (velikost xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx jemná xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx x oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Tabulka 6
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx látky (popel) |
1,9 % x xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na kroupy
Druh |
Podíl xxxxxxxx obroušených xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl pluch x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Další xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx xxx velikosti |
% xxxxxxx / průměr kruhových xx (µm) |
|
nejméně |
nejvýše |
|
kroupy velké |
- |
30/3500 |
kroupy xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jáhly x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx xxxxx x slupek x % nejvýše |
Obsah xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx xxxxx xx hnědá, xx lomu xxxxx xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx loupaná |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku |
jáhly |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx surovinách |
vůně a xxxx |
xxxxxxxx, přirozená, odpovídající xxxxxxxxxx použitých složek x ochucovadel |
Tabulka 14
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxx z xxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx běžné |
15,0 |
3,0 |
na xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx šlehané xxxx xxxxx hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Xxxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx vyjádření |
vlhkost |
nejvýše 12,0 % |
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx |
Příloha x. 4 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx balení |
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka |
do 50 g |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vaječné celozrnné |
sušené nesušené čerstvé sušené s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx x xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx hladký, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných těstovin x x xxxxxxxx, xxx většina xxxxxxx xx tvořena xxxxx (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx být xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx může být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx podmínek xxxxxxxxx x návodu nerozvařují, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx tmavších xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx. |
xxxx x chuť xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx těstoviny
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx |
xx 250 g |
- 6 % |
251 - 500 g |
- 4 % |
501 - 2 000 g |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na druhy x skupiny
Druh |
Skupina |
chléb |
pšeničný žitný žitnopšeničný pšeničnožitný celozrnný grahamový vícezrnný speciální |
běžné xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobky obilné xxxxxxxxx lupínky zapékané müsli |
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských výrobků
Tabulka 1
Xxxxx xxxxxxxxxx výrobku |
Jakostní xxxxxxxx |
xxxxx "kvasového xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx typu" |
zakyselen xxxxxxxxx kvasem |
chléb "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x kváskem" xxxx "s kvasem" |
zakyselen xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx s xxxxxxx" xxxx "xxxxxxxx s xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x xxxxxxx nejméně 45 % xxxxx xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx trvanlivost chleba xx xxxxxxx 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx je výhradně xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně |
"vaječné" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx nejméně 180 g xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx hmoty xxxx xxxxx před xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 kg xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, xxxxxxxxx |
Xxxx x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx xxxxx, běžné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx nebo x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, pórovitá, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxx příchuti |
jemné xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x plněných xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxx. s xxxxxx xx řezu, xxxxxx xxx xxxxxx x plněných výrobků xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx výrobku, dle xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x laminovaných xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xx řezu xxxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx příchuti |
perník |
celistvý, xxxxxxxxx dle xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx výrobku, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x plněných xxxxxxx xxxxx xx xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx nebalený |
nejvýše - 6 % |
Chléb xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % nejvýše - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Trvanlivé pečivo x xxxxxxxxx do 50 x 51 - 100 x 101 - 250 g 251 - 500 g nad 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx a xxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxx |
x xxxxxx xxxxxx tukovou s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx x xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx
xxxxxxx x xxxxxxxxx do 150 g |
nejvýše - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx se Xxxxxxxx úřad pro xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti potravin, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.
Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 a o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES x nařízení Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Xxxxxxx XX, xxxx XXX, xxxxxxx XX nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx xxxxx.
4) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx.
6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Vločky xx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxx než 50 % povrchu.
8) Kaménky, xxxxx, xxxxxx zeminy, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek.
9) Xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx.
10) Xxxx příslušného xxxxx obilovin x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Xxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx zrna.
13) Xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x velikosti 1,4 xx.