Právní předpis byl sestaven k datu 17.02.2025.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
XXXXXXXX
xx xxx 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a cukrářské xxxxxxx a xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x zákona x. 180/2016 Sb., (dále xxx "xxxxx"):
§1
Předmět úpravy
Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)
a) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxxxx, těstovinách, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x těstech,
b) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x cukrářských xxxxxxx x xxxx x členěním na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx požadavky xx jakost vztahující xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x cukrářské výrobky x těsta
1. teplotní xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx uchovávání x manipulace během xxxxxxx na trh,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky xxxxxxx získané zpracováním xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx postupem; xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxx škrob a xxxxxxx xxxxx,
x) moukou xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx použitých xxxxxxxx, pseudoobilovin nebo xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx fázi xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx slupky,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, získané jeho xxxxxxxx xxxx příčným xxxxxxx,
x) xüxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x nimž xxxx přidány další xxxxxx, zejména jádra xxxxxxxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x látky xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci,
f) otrubami xxxxxxx vrstvy xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx zrna,
g) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx lipnicovité x xxxxxxxx způsobem xxxxxxxxxx x xxxxxxx jako x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) perličkami xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx a leštěním,
m) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
n) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxx xxxx,
x) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tvoří mlýnské xxxxxx výrobky, ke xxxxxx jsou přidány xxxxx složky,
p) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx rýže xxxx Xxxxx sativa X. a jejích xxxxx,
x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,
x) rýží pololoupanou xxxx rýží xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxx zrna xxxx xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž zrno xx delší xxx 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxx 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx x xxxxx xxxx je menší xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx rýže, xxxxx xxxxxxxx xxxxx zrna xx menší xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx zrna je xxxxx než 2,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx rozemíláním xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní xxxx,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx xxxxxxxx celozrnná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mletím xxxx xxxxxxx zbaveného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx ostatní xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xx původní zrno xxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx těsta xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx těstoviny, xxxxx jsou po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx nesušenými xxxxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a jsou xx ztvarování mírně xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 hmotnostních xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx čerstvými těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx mírně xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x jejichž datum xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 xxx xx xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx vaječné výrobky,
f) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx, kterou xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx Triticum durum, xxx xxxxxxxx vajec x xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, x přídavkem xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,
i) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx dále rozumí
a) xxxxxxxx provozovna, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx operace xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařského xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, xxxxx sušina xx s výjimkou xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, proteinových x xxxxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxxx pekařských xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx podílu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx kypřený xxxxxx xxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx nejméně 400 x s výjimkou xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx hmotnost xxxx xxx nižší,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z pšeničné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8 % xxxxxxxxx tuku x xxxx než 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) jemným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % bezvodého xxxx xxxx nejméně 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx mikrobiálně stabilní xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxx xxxx nejvýše 10 % x x xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx nejvýše 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xx podmínek xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx pšeničným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) žitným xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxx xxx 10 % pšeničných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x více xxx 10 % žitných xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zahrnuty xxxxxxx xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x žita další xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx množství xxxxxxx 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx typy xxxxxx jako xxxx, xxxxxxx chléb xxxxx xxxxxxx typy chleba xxxxxxxx tvaru, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. kromě xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxx složku xxxx xxxxxxx obilné xxxxxxx x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, rýži, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) čerstvým chlebem xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a který xx zároveň nabízen x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xx xxxxxxx x uvedení xx xxx nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx nabízeno x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx technologický xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xxxx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx k prodeji xxxxxxx do 24 xxxxx po xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx polotovar x xxxxxxx nebo xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx z xxxxx xxxxx, vody x xxxxxxx kvasu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx xx schopen xxxxxxxxxxxx opakovaného xxxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx kyselin v xxxxx vzniká xxxxxxx x důsledku xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x základu xxxxx, xxxxxxxx zejména sušením xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx látky, x xx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvasu; xxxxxxx přídatné xxxxx xx xxxxxxxxx výhradně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxx xxxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx
x) sušenkami xxxxxxxxx pečivo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx chemicky xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx trvanlivé xxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx medem, neutralizovaným xxxxxxxxx xxxxxxxx roztokem xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx je při xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) krekry xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx výrobkem pekařský xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a teploty,
i) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxxx zvlhčených obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo pohanky xxxx jiných xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx,
x) kn"ckebrotem pekařský xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x celých xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pečením směsi x xüxxx xxxxxxxxxx x přírodními xxxxxxxx x tuky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx pomocí xxxxxx x dále xxxxx, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx základu xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx vyrobené pouze x náplní, xxxxx, xxxxx, ovoce nebo xxxxxxx složek,
b) těstem xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x přípravě xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) náplní xxxxxxxxx xxxxxxxxx x plnění xxxx xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) náplní xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x méně xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx náplň s xxxxxxx nejméně 25 % x méně xxx 40 % xxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx hmotnost náplně; xxxxxxxxxx jiného tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx množství x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx kterých xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx kterých se xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxx kombinace xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného tuku, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xx xxxx hydrokoloidů, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx náplně,
j) náplní xxxxxxxx náplň x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem xxxxxxxx x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx, připravené bez xxxxxxx xxxxxxxxx prostředků, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), v xxxxxx x xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin4) xx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x uvedením xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a
b) x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x návod x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx rýže xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx.
(5) X všech xxxxxx xxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x rýže xx ukládají odděleně xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x skladují xx xx větratelných prostorách, x xxxxx a xx podlážkách ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx pytlů xxx 25 xx, xxxxx je xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, pohanky a xxxx xx xxxxxxx 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxx x xxxxxx. Mouky se xxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x této xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Členění xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxx uvede
a) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, skupina x podskupina xxxxxxx x
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx x době, xx které xx xxxxx potravinu po xxxxxxxx tohoto xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx vyhlášce.
§6
(1) Sušené xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx běžných xxxxxxxx xxxxxxx na xxx, xx uvádějí na xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx xxxxxxxx uchovávání.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx nejvýše 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xx barevného xxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 k této xxxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx označit názvem "xxxxxx",
x) u xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx vyjadřujícími xxxxxxxxxx xxxx technologické xxxxxxxxxx jako "x xxxxxxxxx xxxxx", "x xxxxxxxx listového těsta", "xxxxxxx", "xx xxxxxxxxx xxxx" nebo "xx xxxxxxx xxxx" x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx hmot, xxxxx xx xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "piškoty".
(3) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede
a) u xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx nabízen x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x prodeji xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, viditelně v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" a
c) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" nebo xxxxx, která xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx na xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x případě, xxxxx byl xxxxxxx x pekárně.
(5) Xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx lze xxxxxxx xxxx celozrnné, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx.
§8
(1) Požadavky xx xxxxxx pekařských výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x této xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pekařských výrobků xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
(3) Přepravní xxxxx x prostředky xxxxxx x přepravě pekařských xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx při teplotě xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx výrobky a xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx je uvedeno x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxxx-xx je xxxxxxx xx skupiny, xxx xxxxx název xxxxx,
x) x těsta xxxxx xxxxx,
x) údaj "xxxxxxxxxx" x nebaleného xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je nabízen x xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x blízkosti xxxxx xxxxxxx tam, xxx xx výrobek xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, x
x) u xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx alkohol xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Náplně cukrářských xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx náplně,
b) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x čokolády x 1 kg xxxxxx, xxxx
x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x 1 kg xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.
(5) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx mají xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx součásti xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýleny.
(6) Xxxxxx x xxxxxxxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx charakteristickou xxxxxxxxxx náplně nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§10
(1) Pekařský výrobek, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx dobře xxxxxxxxx, xxxx připálený, xx příjemnou vůni x xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx jejich vyrobení; xxxxxxxxxxxxxx náplně xxx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °X.
(3) Xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxx vlivem xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x fyzikálně-chemicky xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °C, se xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxxxx výrobcem xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx přimíchávat xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 6 x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx xxxxxxxx cukrářské xxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, které xxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Technický předpis
Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.
§12
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, označovat x xxxxxx xx xxx xxxxx vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xx 1. xxxxx 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
§13
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), b), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Xx.
4. Vyhláška č. 182/2012 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Ministr:
Ing. Toman, XXx., x. x.
Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx spotřebu |
||
směsi x obilovin |
müsli sypká xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx rýže parboiled xxxx |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Smyslové, fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx
Xxxxx mouky |
Barva |
mouky pšeničné - hrubá, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx se xxxxxxxxxx nebo našedlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx, načervenalý xxxx tmavočervený odstín |
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx odstín |
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx mouky
Podskupina |
Granulace5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx, x xxxx: | ||
xxxxxxxx světlá |
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (chlebová) |
- |
1,10 |
mouky xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx hrubé |
485/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
xxxxx xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (x %) xxxxxxx |
Xxxxxxxxx (µx/ %) (velikost xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
krupice xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx dehydratovaná |
0,50 |
12,0 |
485/nejméně 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
Podíl xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx stébel, xxxxx a oplodí x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx7) v % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx nejvýše |
vlhkost |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (popel) |
1,9 % x xxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxxxxx zrn |
3,0 % |
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx x % nejvýše |
Podíl xxxxx x slupek v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxxx |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na kroupy
Třídění xxx xxxxxxxxx |
% xxxxxxx / průměr xxxxxxxxx xx (µm) |
|
nejméně |
nejvýše |
|
kroupy xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx malé |
95/3000 |
5/2000 |
perličky |
85/2000 |
1/1000 |
lámanka |
98/3000 |
1/1000 |
Tabulka 9
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx cizích xxxxx x slupek x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx xxx a xxxxxx x % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Smyslové xxxxxxxxx na xxxxx x pohanku
Barva |
pohanka loupaná |
světle xxxxx až xxxxx, xx xxxx jasně xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx nahořklá, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku |
jáhly |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx stabilizované |
klíčky xxxxxxx neupravené |
vlhkost |
nejvýše 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na obiloviny xxx přímou spotřebu
Ukazatel |
Hodnota |
vlhkost |
nejvýše 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
minerální xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx, menší xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nejsou xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx surovinách |
vůně a xxxx |
xxxxxxxx, přirozená, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x ochucovadel |
Tabulka 14
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx směsi x xxxxxxxx
Xxxxx pro xxxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx x % nejvýše |
na xxxxxxxx výrobky |
15,0 |
4,0 |
na xxxxxxxx xxxxxx běžné |
15,0 |
3,0 |
na xxxxxxxx xxxxxx jemné |
15,0 |
2,5 |
na šlehané xxxx xxxxx xxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx xxxxxxxx trvanlivého xxxxxx xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx přípravu smažených xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx přípravu xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx moučníků xxx xxxxx |
15,0 |
- |
Xxxxxxx 15
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 12,0 % |
xxxx a xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x bez xxxx příchuti |
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků
Hmotnost xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 50 x |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 x |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 g |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x náplní čerstvé x xxxxxx |
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx těstovin
vzhled x xxxx |
Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení neobsahuje xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx nad 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx trhlin. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx řezem (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně drsný x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx se xxx xxxxxxxx podmínek uvedených x návodu xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x vaječných těstovin xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jantarová xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx. |
xxxx a xxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx, odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx. |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx těstoviny
těstoviny |
nejméně |
nejvýše |
|
vlhkost |
sušené nesušené zmrazené balené xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx |
xx 250 x |
- 6 % |
251 - 500 g |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Příloha x. 8 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx pečivo |
pšeničné žitné žitnopšeničné pšeničnožitné celozrnné grahamové vícezrnné speciální |
jemné xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx pečivo xx xxxxxxxxx hmot oplatky perníky suchary preclíky trvanlivé xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xüxxx |
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx pekařských výrobků
Tabulka 1
Xxxxx xxxxxxxxxx výrobku |
Jakostní xxxxxxxx |
xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xxxxxxxxxx typu" |
zakyselen xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x kváskem" xxxx "s xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx kvasem |
chléb "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx s xxxxxxx" xxxx "tradiční x xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx žitným kvasem |
"selský xxxxx" |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % žitné xxxxx, vztaženo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných výrobků |
"trvanlivý xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx nejméně 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % xxxxxx sušiny, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx tukem xx xxxxx xx výhradně xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx pouze x malém množství x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 kg xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 25 g xxxxx x 1 xx xxxxx nebo xxxxx před xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 kg hmoty xxxx těsta před xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxx/xxxxxxx |
Xxxxxx, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, struktura |
Vůně x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, tvar typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy dle xxxxxxxxxx výrobku, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx |
xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
xxxxx pečivo/čerstvé xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx formované, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx náplní x xxxxxxxx výrobků |
dobře xxxxxxxxx, xxxxx pórovitá, xxxxxx, popř. s xxxxxx na xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx x plněných výrobků xxxx na xxxxxx |
xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, nepřipálená, u xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobků x polevou |
křehká, pórovitá, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx xx řezu xxxxx v jedné xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx oplatek xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, typická xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx polevě, xxx xxxxxx xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx dle xxxxx |
xxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x polevou |
vláčná, xxxxxxxx, x plněných xxxxxxx xxxxx xx řezu |
příjemná, xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx |
xxxxxxx - 5 % |
Běžné xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 g |
nejvýše - 6 % nejvýše - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxx xx 50 g 51 - 100 x 101 - 250 g 251 - 500 x xxx 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Příloha č. 11 x vyhlášce x. 18/2020 Sb.
Členění cukrářských xxxxxxx x xxxx xx druhy x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx výrobek |
s xxxxxx xxxxxx tukovou s xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x náplní xxxxxxx x xxxxxx máslovou s xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx
xxxxxxx x xxxxxxxxx do 150 g |
nejvýše - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Informace
Právní předpis č. 18/2020 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Ke xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, kterým se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti potravin, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.
2) Příloha XX, xxxx XXX, dodatek XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5) Velikost podílu xxxxxx, xxxxx propadají xxxxx x stanovené xxxxxxxxx xx.
6) Xxxxxxxxxxxx látky, xxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, prach, x xxxxxxx xxxx x mastek.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zůstalo-li xxxx xxx polovina xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx xxxxxxx výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxx.
12) Zlomky, xxxxx xxxx, neloupaná xxxx.
13) Xxxxxx sítem x kruhovými otvory x velikosti 1,4 xx.