Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.


Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

18/2020 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Mlýnské obilné výrobky §3 §4

Těstoviny §5 §6

Pekařské výrobky §7 §8

Cukrářské výrobky a těsta §9 §10

Technický předpis §11

Přechodná ustanovení §12

Zrušovací ustanovení §13

Účinnost §14

Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny

Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže

Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny

Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin

Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny

Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků

Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny

Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst

INFORMACE

18

VYHLÁŠKA

ze xxx 20. xxxxx 2020

x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "zákon"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x těstech,

b) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst x xxxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny,

c) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x cukrářské výrobky x xxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na trh,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

§2

Vymezení xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané zpracováním xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx xxxxxx obilného xxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti částic, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek získaný x xxxxx xxxx xxxxx obilných xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx z vyčištěného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) müsli xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx jinou vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx,

x) pseudoobilovinami xxxxxxxx jiných čeledí xxx lipnicovité x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx jako x xxxxxxxx,

x) trhankou xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx zrna získaný xxxxxxx drcením,

i) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,

j) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,

x) perličkami xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) jáhlami xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx nasládlé chuti xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,

n) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxx xxxx,

x) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx výrobky, ke xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky,

p) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Oryza xxxxxx X. x jejích xxxxx,

x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x celistvou xxxxxx xxxxxxx,

x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx rýží xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, jejíž zrno xx xxxxx než 6 xx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx a xxxxx xxxx je xxxxx xxx 3,

x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 mm a xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx je xxxxx xxx 2,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx celého xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x klíček, xx xxxxxxx poměru xxxx má xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx pšeničná celozrnná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mletím zrna xxxxxxx xxxxxxxxx klíčku, xxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx poměru jako xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.

(2) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,

c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx ztvarování mírně xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx procent,

d) xxxxxxxxxxx čerstvými těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 hmotnostních xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní xx xxxx výroby,

e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze ze xxxxxxxx, kterou se xxxxxx krupice z xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx přídavku vajec x vaječných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,

i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx připravují rehydratací xx vodě xxxx xxxx tekutině.

(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx proběhly xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potřebné xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladování xxxxxxx přes přípravu x xxxxxxxxxx těst xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jehož xxxxxx xx s výjimkou xxxxxxxxxxx a jemného xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formy, o xxxxxxxxx nejméně 400 x x výjimkou xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx xxxx chleba, xxxxxxx hmotnost xxxx xxx nižší,

d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nebo jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx mouky xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx upečení xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxx upravený,

f) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % pšeničných xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,

j) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx pšeničnožitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxx než 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,

k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků tak, xxx byly zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,

l) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx pita, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx těsto xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx

2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení,

o) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx po xxxxxxx x xxxxxxx xx trh nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xxxx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx na xxx xxxxx přerušen zmrazením xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je zároveň xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,

x) kvasem xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx xxxxxxx kvasu xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x žitné xxxxx, vody x xxxxxxx kvasu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx v aktivním xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx opakovaného množení, xxxx se xxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx výlučně x xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx x základu xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx zahuštěním, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx ocet xxxx xxxxxxxx látky, x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx kyselinu xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše jednu xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx stabilního xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxx xxxxx vyhlášky xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo získané xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx chemicky kypřené,

b) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxxxx xxxxxx kypřené výhradně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou vaječný xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,

x) perníkem xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx cukerným xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx kořením,

e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené na xxxxxx a restované,

f) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo pohanky xxxx xxxxxx pseudoobilovin x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) kn"ckebrotem pekařský xxxxxxx křehké xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek,

k) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,

l) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx smíchaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx složkami, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) cukrářskými xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x dále polev, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx složek, nebo xxxxxxx obdobného xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx vyrobené pouze x náplní, polev, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx složek,

b) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx, uváděný na xxx x xxxxxx xxx konečného spotřebitele x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,

x) xxxxxx lehkou xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) náplní lehkou xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx xxxxxxxxx pouze x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx,

x) xxxxxx tukovou náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,

g) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) náplní xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx než 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxx kombinace xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx náplně,

i) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) náplní xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,

x) těstem xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, xxxxxxxxxx bez xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x této vyhlášce.

(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx a vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin4) xx x mlýnských obilných xxxxxxx uvede

a) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a

b) x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx uvedeny x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx.

(5) X všech skupin xxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.

(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x skladují xx xx větratelných xxxxxxxxxx, x suchu x xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny s xxxxxxxx volných xxxxx xxx 25 kg, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.

§4

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx druhů xxxxxxxx, pohanky x xxxx xx nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % xxxx v xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx nebělí.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx

§5

(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxx xxxxx

x) x xxxxx výrobku xxxx xxxx, xxxxxxx x podskupina výrobku x

x) u těstovin xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx nejméně ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx na xxx, xx uvádějí xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx podmínky uchovávání.

(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx nejvýše 8 °X.

(4) Xxxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.

Xxxxxxxx výrobky

§7

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x chleba x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",

x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx je lze xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx těsta", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" nebo "xx xxxxxxx xxxx" x

x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sněhového pečiva x xxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxx xx šlehaných xxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "piškoty".

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobků,

b) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" a

c) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotovaru, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".

(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx spotřebitele stejný xxxxxx, xxx použít xxx uvádění xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx xxx vyroben x xxxxxxx.

(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % celozrnných mouk xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx, aby xxxx zahrnuty všechny xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

(3) Přepravní obaly x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx nepoužívají x xxxxx účelům.

(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a polotovary xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx výrobky a xxxxx

§9

(1) Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx uvede

a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxxx výrobků název xxxxx x skupiny; xxxxx-xx je xxxxxxx xx skupiny, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,

x) x těsta xxxxx xxxxx,

x) xxxx "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x prodeji x xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx podobě xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x

x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Náplně cukrářských xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx

x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,

x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx x 1 xx xxxxxx, xxxx

x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(6) Náplně x xxxxxxxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx vůni a xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x chuť xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx zdobení.

§10

(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx příjemnou xxxx x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx zkáze, je xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.

(3) Xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °C, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx od xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx xxxx zhotovené xxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 6 a xxxxx xx xxxxxxx na xxx při xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.

(6) Cukrářské xxxxxxx balené, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky stabilní xxx teplotách xxx 8 °C, se xxxxxxx xx xxx xxx teplotách deklarovaných xxxxxxxx.

§11

Technický xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§12

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Potraviny xxx vyrábět, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. února 2021.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které jsou x souladu s xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.

§13

Zrušovací xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§14

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy

perličky

lámanka

velké xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin

müsli

sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx rýže

kulatozrnná rýže

pololoupaná xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.

Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx

xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx chlebová

bílá se xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx

xxxxxxxx celozrnná

hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín

pšeničná xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín

žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)

xxxx

xxxxx tmavá (xxxxxxxx)

xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %)

Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) nejvýše

Mouky xxxxxx, x toho:

pšeničná světlá

257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75

0,60

xxxxxxxx polosvětlá

257/nejméně 96 - 162/nejméně 75

0,75

xxxxxxxx xxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

1,15

xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx)

-

0,65

xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

-

1,10

xxxxx xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

xxxxx xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15

0,50

xxxxx xxxxxxxxx

1129/xxxxxxx 96

1,90

mouky xxxxxxxxx

-

1,90

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx látky (popel) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše

Vlhkost (x %) nejvýše

Granulace (µx/ %) (velikost xx/xxxxxx)

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx jemná xxxxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxxxxxx

0,90

-

-

Xxxxxxx 4

Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše

Černé xxxxxx7) x % xxxxxxx

xxxxxx

12,0

0,1

0,2

0,5

xxxxxx xxxxxx

12,0

-

0,2

-

xxxxxxxx

14,0

0,2

0,1

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxxxx

14,0

0,2

-

-

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

xxxxxxxxx xxxxx (popel)

1,9 % x sušině

podíl xxxxxxxxxxxxx xxx

3,0 %

Tabulka 7

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx obroušených nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx

Xxxxx pluch x xxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx nečistoty8) x % xxxxxxx

Xxxxxxx x % nejvýše

perličky

1,0

-

0,10

15,0

lámanka

1,0

-

0,10

15,0

kroupy xxxx

1,0

0,1

0,10

15,0

xxxxxx xxxxxxx

2,0

0,1

0,10

15,0

Xxxxxxx 8

Další xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx kroupy

Třídění xxx xxxxxxxxx

% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µm)

nejméně

nejvýše

kroupy xxxxx

-

30/3500

xxxxxx xxxxxxx

70/3500

15/3000

xxxxxx xxxx

95/3000

5/2000

xxxxxxxx

85/2000

1/1000

xxxxxxx

98/3000

1/1000

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx v % xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % nejvýše

Obsah xxxxxx xxxxx a xxxxxx x % nejvýše

Obsah xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v % xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

15,0

0,15

0,2

1,0

xxxxx

15,0

0,15

0,2

2,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx loupaná

světle xxxxx až xxxxx, xx xxxx jasně xxxx

xxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx loupaná

slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku

jáhly

slabě xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 15,0 %

Tabulka 12

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 14,0 %

xxxxxx9)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxx10)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,10 %

Xxxxxxx 13

Xxxxxxxx požadavky na xxxxx x obilovin

Ukazatel

Vyjádření

konzistence

sypká xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx x xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 14

Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx pro užití

Vlhkost x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

15,0

4,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

15,0

2,5

xx šlehané xxxx xxxxx hmoty

11,0

2,5

na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx

11,0

2,5

xx přípravu xxxxxxxx

15,0

3,0

xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru

15,0

-

Tabulka 15

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx vyjádření

vlhkost

nejvýše 12,0 %

xxxx x xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx rýže

Ukazatel

Hodnota

vlhkost

nejvýše 15,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx11)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxxxx minerální

nejvýše 0,2 %

xxxxxxx12) xxxxxx

xxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx neloupaná

nejvýše 0,15 %

xxx13)

xxxxxxx 0,1 %

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx

xx 50 g

- 10 %

51 - 120 x

- 5 %

121 - 250 x

- 4 %

251 - 1 000 g

- 3 %

1 001 - 2 500 x

- 2 %

xxx 2 500 x

- 1 %

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx s xxxxxx

xxxxxxxx s xxxxxx

xxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin

Tabulka 1

Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx a xxxx

Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx řezem (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně drsný x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx x xx xxxxxxx.

xxxxx

Xxxxxx, rovnoměrná v xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.

xxxx a xxxx xx uvaření

Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám.

Tabulka 2

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx

-

20 %

20 %

20 %

13 %

-

38 %

38 %

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 250 g

- 6 %

251 - 500 x

- 4 %

501 - 2 000 x

- 2 %

xxx 2 000 x

- 1 %

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobky

pufované xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx müsli

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx "kvasového typu" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x kváskem" xxxx "s xxxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "tradiční xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx"

xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

"xxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx

"xxxxxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx nejméně 21 xxx

"xxxxxx běžné xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxx v množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % mléčné xxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky

obsahují xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx hmoty nebo xxxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx před xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Druh/skupina

Vzhled, xxxx

Xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxx, struktura

Vůně x xxxx

xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo

pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. nařezávaná xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx daný výrobek

dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx

xxxxxxx pro daný xxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx pórovitá, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx xxxx, xxxxxx nad xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx

xxxxxxx xxx daný výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx po použité xxxxxx, xxx cizích xxxxx x cizí xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek

čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx druhů výrobků x xxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx na řezu xxxxx v xxxxx xxxx více xxxxxxxx, xxxxxxxx oplatek xxxxxxxxxx xxxxxx,

xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx příchuti

perník

celistvý, xxxxxxxxx dle formy

celistvá, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x potahovaných xxxxxxx x polevou

vláčná, xxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxx na xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx - 6 %

Chléb balený

nejvýše - 5 %

Xxxxx xxxxxx x hmotnosti xx 150 g:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx do 150 x:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

nejvýše - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 50 g

51 - 100 x

101 - 250 x

251 - 500 g

nad 500 x

xxxxxxx - 11 %

xxxxxxx - 9 %

xxxxxxx - 7 %

xxxxxxx - 5 %

xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx výrobek

s xxxxxx xxxxxx tukovou

s náplní xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx šlehačkovou

s xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx ostatní

těsto

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x těst

výrobky x xxxxxxxxx xx 150 x

xxxxxxx - 8 %

xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x nařízení Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

2) Příloha XX, xxxx VII, xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

5) Velikost xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx ok.

6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku za xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % xxxxxxx.

8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.

9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx.

10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx hodnotu výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.

11) Xxxx semena, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx.

12) Zlomky, vadná xxxx, xxxxxxxxx zrna.

13) Propad xxxxx x kruhovými xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.