Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.


Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta

18/2020 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Mlýnské obilné výrobky §3 §4

Těstoviny §5 §6

Pekařské výrobky §7 §8

Cukrářské výrobky a těsta §9 §10

Technický předpis §11

Přechodná ustanovení §12

Zrušovací ustanovení §13

Účinnost §14

Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny

Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže

Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků

Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny

Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin

Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny

Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků

Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny

Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst

INFORMACE

18

VYHLÁŠKA

ze dne 20. xxxxx 2020

o požadavcích xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, pekařské xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato vyhláška xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)

a) xxxxxx poskytování informací x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, pekařských xxxxxxxxx a cukrářských xxxxxxxxx x těstech,

b) xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, těstovin, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,

d) pro xxxxxxx obilné výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x těsta

1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. způsoby uchovávání x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxxx technologické požadavky.

§2

Vymezení xxxxxxxxx pojmů

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx získané xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx více xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx lepek,

b) xxxxxx xxxxxxx obilný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx použitých xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx,

x) krupicí xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxx obilných xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxx, xxxxxxx jeho xxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx,

x) xüxxx směs xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, sušené xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxx konzistenci,

f) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jiných čeledí xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx zpracování x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx,

x) trhankou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx z vyčištěného xxxxxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx vrstev xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx obilné x xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx obilné xxxxxx,

x) xxxxxxx vyčištěná xxxx xxxxx upravená xxxxxxxx x leštěním,

m) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx zrna,

o) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pro přímou xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, ke xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx,

x) rýží xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx rostliny xxxx xxxx Xxxxx xxxxxx X. x xxxxxx xxxxx,

x) xxxx neloupanou xxxxxxxxx obilky xxxx x xxxxxxxxx vrchní xxxxxxx,

x) xxxx pololoupanou xxxx xxxx xxxxxxx xxxx rýže zbavená xxxxxx xxxxxx,

x) xxxx xxxxxxxx xxxx rýže xxxxxxx xxxxx částí xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx i xxxxxx,

x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx než 6 xx,

x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka zrna xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx a xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx xx menší xxx 3,

v) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx délka xxxx xx menší xxx 5,2 xx x xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx je xxxxx xxx 2,

w) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx jeho xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx endosperm, xxxxxx a xxxxxx, xx stejném poměru xxxx xx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx mouka xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxx zbaveného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx ostatní xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx klíčku.

(2) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx vyrobené xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx nekypřeného těsta xxxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx dalších xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti nejvýše 13 xxxxxxxxxxxx procent,

c) xxxxxxxxxxx nesušenými těstoviny, xxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 hmotnostních xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxx podléhají xxxxx x xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejméně 24 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx je nejvýše 14 dní xx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx výrobě xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vejce xxxx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx semolinovými xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx, kterou se xxxxxx krupice x xxxxxxx Triticum xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx x vaječných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobené xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx celozrnnými xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx obilovin, xxxxxxx xxxx rýže,

i) těstovinami xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxxxx připravují xxxxxxxxxxx xx vodě nebo xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx dále rozumí

a) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx proběhly xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařského xxxxxxx xx skladování xxxxxxx xxxx přípravu x xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx těst xxxx xxxx, jehož xxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x jemného xxxxxx ze xxxxxxxxx xxxx, proteinových x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kvasem xxxx droždím, xxxxxxxxx xxxxxx kombinací, xx xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxxx nejméně 400 x x výjimkou xxxxxxxxx chleba a xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx může xxx nižší,

d) běžným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x dalších složek, xxxxx obsahuje xxxx xxx 8 % xxxxxxxxx tuku x xxxx než 5 % cukru, vztaženo xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx 5 % cukru, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx náplněmi před xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx džemem, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxx upravený,

f) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mouky nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx, s obsahem xxxx xxxxxxx 10 % x x xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %, popřípadě xxxxxx různými xxxxxxxx, xxxxx xxxx stabilní xx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxx povrchově xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx chlebem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) žitným xxxxxxx xxxx žitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) žitnopšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx více než 50 % žitných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo pšeničnožitným xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx obsahuje xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,

l) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx pšenice x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx mlýnské xxxxxx výrobky z xxxxxxxx xxxxxx botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx jako xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nebo xxxxxxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx jako xxxxxxx obilné xxxxxxx x xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx plody, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx brambory v xxxxxxxx nejméně 10 %, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx

2. xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx pseudoobiloviny xxxxxxx xxxx xxxx botanických xxxxx,

x) čerstvým xxxxxxx xxxxxxxx chléb, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením nebo xxxxx technologickou xxxxxxx xxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx a který xx xxxxxxx nabízen x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od xxxxxxxx xxxxx až po xxxxxxx x uvedení xx trh nebyl xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,

x) čerstvým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx přípravy xxxxx až xx xxxxxxx xxxx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx na xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx jinou technologickou xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx do 24 xxxxx xx upečení xxxx obdobné xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx nebo xxxxxxx prokvašený xxxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody x xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx, vody x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx a x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx xx schopen xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx se vyrábí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx, xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x základu xxxxx, xxxxxxxx zejména sušením xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx dokyselení lze xxxxxx xxxxxx xxxx xxxx přídatné xxxxx, x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx kyselinu xxxxxxx x množství xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x celkové xxxxxxxxx stabilního kvasu; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx získávají výhradně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Pro xxxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx hmot trvanlivé xxxxxx kypřené xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx upečením tenké xxxxxx těsta xxxx xxxxx kontaktním způsobem xx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx kypřeného xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, neutralizovaným xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx,

x) suchary xxxxxxxxx pečivo x xxxxx kypřeného xxxxxxxx xxxx biologicky, xx xxxxxxx krájené na xxxxxx x xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx objemu,

g) krekry xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxxxxx těst xxxxxxx xxxxxxxx xxxx biologicky,

h) xxxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx působením xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zvlhčených xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxxxxx, xxxx xxxx pohanky xxxx jiných pseudoobilovin x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tlaku a xxxxxxx,

x) xx"xxxxxxxxx pekařský xxxxxxx křehké xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x dalších xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx lupínky xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x celých zrn xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xüxxx pekařský xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xüxxx xxxxxxxxxx x přírodními xxxxxxxx x xxxx, popřípadě xxxxxxx složkami, xx xxxxxxx úpravě xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, jejichž xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo nepečené xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx náplní x xxxx polev, xxxxx, ovoce xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx charakteru xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo nepečené xxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, polev, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx složek,

b) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxx v xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x hluboko xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx polotovar xxxxxxxxx k xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx nejméně 25 % a xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) obsahujícího 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx kombinace x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,

x) xxxxxx lehkou xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % a méně xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x důsledku xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve kterých xx vyskytuje xxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % tuku xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsných tuků, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx, vztaženo na xxxxxxxx hmotnost xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x obsahem xxxxxxx 40 % másla xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx se xxxxxxxxx pouze x xxxxx množství v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx se xxxxxxxxx přirozeně,

h) náplní xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx méně xxx 25 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx bezvodého xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx vysokotučná xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx obnovených xxxxxxxx pasterovaných bílků x xxxxxx xxxxxxxx x vodou,

k) xxxxxx xxxxxxxx těsto vytvořené xxxxxxxxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx těsta a xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx kypřících prostředků, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx charakteristické xxxxxxxxx.

Mlýnské obilné xxxxxxx

§3

(1) Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx na skupiny x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům3), x xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin4) se x xxxxxxxxx obilných xxxxxxx uvede

a) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a

b) x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx způsob xxxxx x návod x xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(5) X xxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % jiné xxxxxxx xxxx.

(6) Mlýnské xxxxxx xxxxxxx a rýže xx xxxxxxxx odděleně xx xxxxx aromatických x xxxxxxxx se xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx a xx podlážkách ve xxxxxxxxxxx 5 cm xx stěny s xxxxxxxx volných pytlů xxx 25 xx, xxxxx je možné xxxxxxxxx xx xxxxxxx.

§4

(1) Vlhkost mouk xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a xxxx xx nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx x krupice xxxxxxxx xxxxxxx 3,0 % tuku x xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx nebělí.

(2) Průměrným xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx

§5

(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxx

x) x xxxxx xxxxxxx xxxx druh, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx x

x) x těstovin xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx atmosféře xxxx x xxxx, xx které xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx tohoto obalu xxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx vyhlášce.

§6

(1) Xxxxxx těstoviny xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx se na xxxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.

(2) Xxxxxxxx těstoviny xxxxxx xxxxxxx nebo v xxxxxxx atmosféře, které xxxx mikrobiálně stabilní xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx xx xxx, xx xxxxxxx xx xxx při teplotě xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx nestanoví xxxx podmínky uchovávání.

(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 8 °X.

(4) Xxxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx průsvitného xxxxx, xxx kterým xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx barva xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech označování xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

x) x chleba x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxx; xxxx běžné xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",

x) u xxxxxxx xxxxxx xxxxx druhu; xxxx xx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx jako "z xxxxxxxxx těsta", "x xxxxxxxx listového xxxxx", "xxxxxxx", "ze xxxxxxxxx xxxx" xxxx "xx xxxxxxx xxxx" x

x) x xxxxxxxxxxx pečiva xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxx xx šlehaných xxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx "xxxxxxx pečivo" xxxx "piškoty".

(3) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x nebalených xxxxxxxxxx xxxxxxx uvede

a) x xxxxxxx pečiva x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx potahovaných výrobků,

b) x xxxxxxxxxx pekařského xxxxxxx, xxxxx xxx x hotovém stavu xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, viditelně v xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" x

x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byl xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotovaru, xxx, xxx xx výrobek xxxxx nabízen k xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx údaj "xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" nebo xxxxx, která xxxx xxx xxxxxxxxxxxx stejný xxxxxx, xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xx xxx pekařského xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(5) Xxxxx xxxxxx x trvanlivé xxxxxx lze označit xxxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných mouk xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tak, xxx xxxx zahrnuty všechny xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx celkovou hmotnost xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 k této xxxxxxxx.

(3) Přepravní obaly x xxxxxxxxxx určené x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxxxxxx pekařské xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx na xxx xxx teplotě xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx

§9

(1) Členění cukrářských xxxxxxx a xxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x xx vyhlášce x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin se x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

x) xxxxx použitelnosti,

b) u xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxxxx x skupiny; xxxxx-xx xx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx druhu,

c) x xxxxx název xxxxx,

x) xxxx "rozmrazeno" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nebo xx ozdobení; xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxxx v blízkosti xxxxx xxxxxxx xxx, xxx je výrobek xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx spotřebiteli, x

x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x přítomnosti xxxxxxxx.

(3) Náplně xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx náplně,

b) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 50 x čokolády x 1 xx náplně, xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x jader xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx náplně.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx hmotnost cukrářských xxxxxxx x xxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, hrubé xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýleny.

(6) Náplně x povrchová zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx vůni x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxx nahořklá, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx náplně nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx základem xxxx součástí xxxxxxxxxxx xxxxxxx, je xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxxxx vůni x xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.

(2) Xxxxxx cukrářských xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx zkáze, xx xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 hodin xx jejich xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx náplně xxx xx xxxx xxxx xxxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 5 °X.

(3) Xxxxxx, které jsou xxxxxx použitých xxxxxxx xxxx vlivem xxxxxxxxxxxxx xxxxxx vedoucí x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx teplotách xxx 8 °C, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobcem po xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, je xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxxx x odstavci 6 a těsta xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 8 °X. Xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx trvanlivějšího xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologicky x xxxxxxxxx-xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxx 8 °X, se xxxxxxx xx xxx xxx teplotách xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§11

Technický xxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 o xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Potraviny xxx xxxxxxx, označovat x xxxxxx xx xxx xxxxx vyhlášky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xx 1. února 2021.

(2) Potraviny uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které jsou x souladu s xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., ve znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§13

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mlýnské xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

2. Vyhláška Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), i), j) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.

3. Vyhláška č. 268/2006 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, pekařské výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 93/2000 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., kterou xx xxxx vyhláška x. 333/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, těstoviny, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§14

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.

Ministr:

Ing. Toman, XXx., v. r.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx výrobky

mouka

hladká mouka

polohrubá xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx krupice

vločky

trhanka

kroupy

perličky

lámanka

velké xxxxxx

xxxxxxx kroupy

malé xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxx x obilovin

müsli

sypká xxxx

xxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx rýže

pololoupaná xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx rýže

parboiled xxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost mlýnských xxxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxx

Xxxxx mouky

Barva

mouky xxxxxxxx - hrubá, polohrubá, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx x nažloutlým xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín

žitná xxxxxx (xxxxxxxxx)

xxxx

xxxxx tmavá (chlebová)

šedobílá xx xxxxxxxxxxxx odstínem

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx mouky

Podskupina

Granulace5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %)

Xxxxxxxxx látky (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxx hladké, x toho:

pšeničná xxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,60

xxxxxxxx xxxxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/nejméně 75

0,75

xxxxxxxx xxxxxxxx

257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

1,15

žitná světlá (xxxxxxxxx)

-

0,65

xxxxx xxxxx (xxxxxxxx)

-

1,10

xxxxx xxxxxxxxx

366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75

0,50

xxxxx xxxxx

485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15

0,50

xxxxx celozrnné

1129/nejméně 96

1,90

xxxxx xxxxxxxxx

-

1,90

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxxx látky (xxxxx) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) xxxxxxx

Xxxxxxx (x %) xxxxxxx

Xxxxxxxxx (µx/ %) (velikost ok/propad)

krupice xxxxx

0,50

15,0

853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15

xxxxxxx xxxxx

0,50

15,0

485/xxxxxxx 96 - 257/nejvýše 15

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx

0,50

12,0

485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15

xxxxxxx kukuřičná

0,90

-

-

Tabulka 4

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše

Černé xxxxxx7) v % xxxxxxx

xxxxxx

12,0

0,1

0,2

0,5

xxxxxx xxxxxx

12,0

-

0,2

-

xxxxxxxx

14,0

0,2

0,1

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxx

14,0

0,2

0,2

-

xxxxxxx

14,0

0,2

-

-

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

15,0 %

Xxxxxxx 6

Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx nejvýše

vlhkost

15,0 %

xxxxxxxxx látky (xxxxx)

1,9 % v xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx

3,0 %

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx na kroupy

Druh

Podíl xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxx v % xxxxxxx

Xxxxx xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx nečistoty8) x % xxxxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxxx

1,0

-

0,10

15,0

xxxxxx xxxx

1,0

0,1

0,10

15,0

xxxxxx xxxxxxx

2,0

0,1

0,10

15,0

Xxxxxxx 8

Další xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx xxx velikosti

% xxxxxxx / xxxxxx kruhových xx (µx)

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx velké

-

30/3500

kroupy xxxxxxx

70/3500

15/3000

xxxxxx malé

95/3000

5/2000

perličky

85/2000

1/1000

lámanka

98/3000

1/1000

Tabulka 9

Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jáhly x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx cizích xxxxx x xxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx zrn x xxxxxx x % xxxxxxx

xxxxxxx loupaná

15,0

0,15

0,2

1,0

jáhly

15,0

0,15

0,2

2,0

Tabulka 10

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx loupaná

světle xxxxx až xxxxx, xx xxxx jasně xxxx

xxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 11

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx tepelně stabilizované

klíčky xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 15,0 %

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na obiloviny xxx xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 14,0 %

xxxxxx9)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxx10)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,10 %

Xxxxxxx 13

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hrudky nejsou xx závadu

barva

vyrovnaná, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxx a xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x ochucovadel

Tabulka 14

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx směsi z xxxxxxxx

Xxxxx pro xxxxx

Xxxxxxx x % xxxxxxx

Xxxxx x % xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

15,0

4,0

xx pšeničné xxxxxx xxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

15,0

2,5

xx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

11,0

2,5

xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx. perníků

11,0

2,5

na xxxxxxxx xxxxxxxx

15,0

3,0

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

14,0

3,0

xx přípravu obilné xxxx

15,0

-

xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru

15,0

-

Tabulka 15

Fyzikální x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx vyjádření

vlhkost

nejvýše 12,0 %

xxxx x xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 18/2020 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx 15,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx11)

xxxxxxx 1,0 %

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 0,2 %

xxxxxxx12) xxxxxx

xxx limitní xxxxxxx

xxxx neloupaná

nejvýše 0,15 %

xxx13)

xxxxxxx 0,1 %

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 50 x

- 10 %

51 - 120 x

- 5 %

121 - 250 g

- 4 %

251 - 1 000 g

- 3 %

1 001 - 2 500 x

- 2 %

xxx 2 500 x

- 1 %

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx s xxxxxx

xxxxxxxx s xxxxxx

xxxxxxx x xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx těstovin

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxx tržnímu druhu, xxxxxxxxxxxxxx balení neobsahuje xxxxxx jiných xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Povrch hladký, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x u těstovin, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx (xxxx. x xxx. xxxxxxxxx), může xxx xxxxxx mírně xxxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx si xxxx xxxx x xx xxxxxxx.

xxxxx

Xxxxxx, rovnoměrná v xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x vaječných xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx počtu xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo x různých xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxx surovinám xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx.

xxxx x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx těstoviny

těstoviny

nejméně

nejvýše

vlhkost

sušené

nesušené

zmrazené

balené xxxxxxx xxxx v inertní xxxxxxxxx

-

20 %

20 %

20 %

13 %

-

38 %

38 %

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xx 250 g

- 6 %

251 - 500 x

- 4 %

501 - 2 000 g

- 2 %

xxx 2 000 x

- 1 %

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Druh

Skupina

chléb

pšeničný

žitný

žitnopšeničný

pšeničnožitný

celozrnný

grahamový

vícezrnný

speciální

běžné xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx pečivo

sušenky

trvanlivé pečivo xx xxxxxxxxx hmot

oplatky

perníky

suchary

preclíky

trvanlivé xxxxxxx

xxäxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobky

pufované výrobky

obilné xxxxxxxxx lupínky

zapékané müsli

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx pekařských výrobků

Tabulka 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx "xxxxxxxxx typu" xxxx "xxxxxxxxxx typu"

zakyselen xxxxxxxxx kvasem

chléb "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x xxxxxxx" xxxx "x kvasem"

zakyselen xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx "xxxxxxxx xxxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxxxx", "xxxxxxxx x xxxxxxx" xxxx "tradiční x xxxxxx"

xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx žitným xxxxxx

"xxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx do xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 2 kg, x obsahem nejméně 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxxxx xxxxx"

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx chleba xx xxxxxxx 21 xxx

"xxxxxx běžné xxxxxx"

xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % mléčné xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx tukem do xxxxx xx výhradně xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx máselného xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx připouští xxxxx x malém množství x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx přirozeně

"vaječné" xxxxxxxx výrobky

obsahují xxxxxxx 180 g xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx žloutků nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx

"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky

obsahují xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx x názvem xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx nejméně 25 x xxxxx těchto xxxxxxxxxxxx plodů v 1 kg hmoty xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxx/xxxxxxx

Xxxxxx, xxxx

Xxxxx, xxxxxx

Xxxxxxx, struktura

Vůně a xxxx

xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo

pravidelně xxxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx dle xxxxxxxxxx výrobku, nepřipálená, xxxx. xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx typickými xxx xxxx výrobek

dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx xxxxxxx

xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, popř. x xxxxxx na xxxx, xxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx závadu

typická xxx xxxx výrobek, xxxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx, x plněných xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx kromě xxxxxxx

xxxxxxxx, tvar xxxxxxx xxx xxxx výrobek

čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobku, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, nepřipálená, x xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx lom, plněných xxxxxxx xx řezu xxxxx v xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx neoddělené xxxxxx,

xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků po xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxx xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxx formy

celistvá, xxxxx, odpovídající xxxxx xxx xxxxxxx, nepřipálená, x potahovaných xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxx xx xxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx

xxxxxxx - 5 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xx 150 x:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 x

xxxxxxx - 6 %

xxxxxxx - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 150 x:

10 xxxx

1 xxx

xxx 150 g

nejvýše - 6 %

nejvýše - 10 %

xxxxxxx - 6 %

Xxxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti do 50 x

51 - 100 x

101 - 250 x

251 - 500 x

xxx 500 x

xxxxxxx - 11 %

xxxxxxx - 9 %

xxxxxxx - 7 %

xxxxxxx - 5 %

xxxxxxx - 3 %

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx tukovou

s xxxxxx xxxxxx máslovou

s náplní xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx šlehačkovou

s xxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxxx

xxxxx

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst

výrobky x xxxxxxxxx xx 150 g

nejvýše - 8 %

xxx 150 x

xxxxxxx - 7 %

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 18/2020 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.2.2020.

Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. ledna 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxx zásady x požadavky potravinového xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx bezpečnosti xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x nařízení Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxx XX, xxxx VII, xxxxxxx XX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.

4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx ok.

6) Nespalitelné xxxxx, xxxxx zůstanou xx xxxxxxx xxxxxx za xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) Xxxxxx xx xxxxxxxx barvou xx xxxx xxx 50 % povrchu.

8) Kaménky, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.

9) Xxxxx zrna xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx než xxxxxxxx xxxxxx.

10) Zrna xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx jakostí snižující xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx.

11) Xxxx semena, xxxxx xxxxx, stébla, xxxxx.

12) Zlomky, vadná xxxx, xxxxxxxxx zrna.

13) Propad sítem x xxxxxxxxx otvory x velikosti 1,4 xx.