Právní předpis byl sestaven k datu 01.02.2020.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.02.2020.
Vyhláška o požadavcích na mlýnské obilné výrobky, těstoviny, pekařské výrobky a cukrářské výrobky a těsta
18/2020 Sb.
Předmět úpravy §1
Vymezení některých pojmů §2
Cukrářské výrobky a těsta §9 §10
Technický předpis §11
Přechodná ustanovení §12
Zrušovací ustanovení §13
Účinnost §14
Příloha č. 1 - Členění mlýnských obilných výrobků na skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost rýže
Příloha č. 4 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky mlýnských obilných výrobků
Příloha č. 5 - Členění těstovin na skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost těstovin
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky těstovin
Příloha č. 8 - Členění pekařských výrobků na druhy a skupiny
Příloha č. 9 - Požadavky na jakost pekařských výrobků
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky pekařských výrobků
Příloha č. 11 - Členění cukrářských výrobků a těst na druhy a skupiny
Příloha č. 12 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky cukrářských výrobků a těst
18
VYHLÁŠKA
ze xxx 20. xxxxx 2020
x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx obilné xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., zákona x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "zákon"):
§1
Xxxxxxx úpravy
Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx informací x mlýnských xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x těstech,
b) xxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst x xxxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny,
c) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxx xxxxxxx xxxxxx výrobky, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x cukrářské výrobky x xxxxx
1. xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx na trh,
3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.
§2
Vymezení xxxxxxxxx xxxxx
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx obilnými xxxxxxx xxxxxxx získané zpracováním xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx mlýnským xxxxxxxx; xxxxxxxxx obilnými výrobky xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx obilný výrobek xxxxxxx xxxxxx obilného xxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx velikosti částic, xxxxxx minerálních xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, pseudoobilovin xxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek získaný x xxxxx xxxx xxxxx obilných xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxx hrubších xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z vyčištěného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx zrna xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) müsli xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, extrudováním xxxx jinou vhodnou xxxxxxxxxxx, x xxxx xxxx přidány xxxxx xxxxxx, zejména xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx chuť, xxxx xxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxx,
x) pseudoobilovinami xxxxxxxx jiných čeledí xxx lipnicovité x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx jako x xxxxxxxx,
x) trhankou xxxxxxx x vyčištěného xxxxxxxx zrna získaný xxxxxxx drcením,
i) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx zbaveného xxxxxxxxx xxxxxx broušením,
j) xxxxxxxx xxxxxxxx drobné xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) perličkami xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) jáhlami xxxxxxxxx xxxx prosa xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx nasládlé chuti xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx zrna,
n) xxxxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx vyčištěná, xxxxxxxxx xxxx xxxxx upravená xxxxxx xxxx,
x) směsmi x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx přímou xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx převážný xxxxx tvoří xxxxxxx xxxxxx výrobky, ke xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx složky,
p) xxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx Oryza xxxxxx X. x jejích xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx rýže x celistvou xxxxxx xxxxxxx,
x) rýží xxxxxxxxxxxx xxxx rýží xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) rýží xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxx dlouhozrnnou xxxx, jejíž zrno xx xxxxx než 6 xx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx, jejíž xxxxxxxx délka xxxx xx mezi 5,2 xx x 6,0 xx x poměr xxxxx a xxxxx xxxx je xxxxx xxx 3,
x) xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 5,2 mm a xxxxx xxxxx a xxxxx xxxx je xxxxx xxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx mlýnský xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx celého xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxx všechny xxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x klíček, xx xxxxxxx poměru xxxx má xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx moukou xxxxx pšeničná celozrnná xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mletím zrna xxxxxxx xxxxxxxxx klíčku, xxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxx poměru jako xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx.
(2) Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxxxx výrobky xxxxxxxx xxxxxxxxxx nekynutého x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou po xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx procent,
c) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx ztvarování mírně xxxxxxx na xxxxxxx xxxxx vlhkosti xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx procent,
d) xxxxxxxxxxx čerstvými těstoviny, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx snadno xxxxxxxxx xxxxx a xxxx xx ztvarování xxxxx xxxxxxx xx celkový xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 hmotnostních xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx 14 dní xx xxxx výroby,
e) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze ze xxxxxxxx, kterou se xxxxxx krupice z xxxxxxx Xxxxxxxx durum, xxx přídavku vajec x vaječných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vaječnými xxxxxxxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) těstovinami xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx rýže,
i) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx těstoviny xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx pro xxxxxxxxx připravují rehydratací xx vodě xxxx xxxx tekutině.
(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx proběhly xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx potřebné xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx skladování xxxxxxx přes přípravu x xxxxxxxxxx těst xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) pekařským xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx, jehož xxxxxx xx s výjimkou xxxxxxxxxxx a jemného xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) chlebem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx, popřípadě xxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx formy, o xxxxxxxxx nejméně 400 x x výjimkou xxxxxxxxx chleba x xxxxxxxxxxxx xxxx chleba, xxxxxxx hmotnost xxxx xxx nižší,
d) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nebo jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx méně xxx 8 % xxxxxxxxx xxxx x xxxx xxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxx mouky xxxx jiných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx 5 % xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx upečení xxxxxx, xxxxxxx, ovocnou xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx, xxxx xxxxxxxxx upravený,
f) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x dalších xxxxxx, s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % a x xxxxxxx, preclíků x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 16 %, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xx trh, xxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) pšeničným xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vztaženo xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských obilných xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 90 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek, který xxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx x xxxx xxx 10 % pšeničných xxxxxxxxx obilných výrobků, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
j) pšeničnožitným xxxxxxx xxxx pšeničnožitným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxx než 10 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
k) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx celozrnným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % celozrnných xxxx xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx výrobků tak, xxx byly zahrnuty xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků,
l) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx botanických xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx olejniny x xxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 5 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx pita, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx pekařský xxxxxxx, xxxxx těsto xxxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 10 %, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx použitých xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx
2. xxxxxxxxxx obiloviny xxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx po xxxxxxx x uvedení xx xxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx 24 hodin xx upečení,
o) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx od přípravy xxxxx xx po xxxxxxx x xxxxxxx xx trh nebyl xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx úpravou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x které xx xxxxxxx xxxxxxxx x prodeji xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx pečivem nebalené xxxxx pečivo, jehož xxxx xxxxxxxxxxxxx proces xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx až xx xxxxxxx xxxx obdobnou xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx na xxx xxxxx přerušen zmrazením xxxx jinou xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx vedoucí k xxxxxxxxxxx trvanlivosti x xxxxx je zároveň xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx tepelné xxxxxx,
x) kvasem xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx x xxxxxxx kvasu, x xxxxxxx xxxxxxx kvasu xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x žitné xxxxx, vody x xxxxxxx kvasu, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxx v aktivním xxxxx x x xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx; vyzrálý xxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx opakovaného množení, xxxx se xxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx výlučně x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx prokvašený xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxx x základu xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx sušením xxxx zahuštěním, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx ocet xxxx xxxxxxxx látky, x xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx kyselinu xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx nejvýše jednu xxxxxxx z celkové xxxxxxxxx stabilního xxxxx; xxxxxxx xxxxxxxx látky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxx xxxxx vyhlášky xx xxxx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxxxx pečivo získané xxxxxxxx xxxxx, nekypřené xxxx chemicky kypřené,
b) xxxxxxxxxx pečivem xx xxxxxxxxx hmot xxxxxxxxx xxxxxx kypřené výhradně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou vaječný xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx trvanlivé xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx způsobem xx xxxxxxx,
x) perníkem xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx cukerným xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx cukrem, xxxxxxxx kořením,
e) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx z xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxx krájené na xxxxxx a restované,
f) xxxxxxxx xxxx trvanlivými xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x těsta kypřeného xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx pečivo x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyrobený z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek xxxxxxxx technologií xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx výrobkem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx obilných xxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx nebo pohanky xxxx xxxxxx pseudoobilovin x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx,
x) kn"ckebrotem pekařský xxxxxxx křehké xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx tvaru xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx složek,
k) xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxx postupem xxxxxxxxxxx xxxxxxxx úpravu,
l) xxxxxxxxx xüxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxxx pečením xxxxx x xüxxx smíchaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx složkami, xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx přidáním xxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx
x) cukrářskými xxxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, které xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x dále polev, xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx složek, nebo xxxxxxx obdobného xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx vyrobené pouze x náplní, polev, xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx složek,
b) xxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxxxxx x xxxxxxxx pekařských xxxxxxx, uváděný na xxx x xxxxxx xxx konečného spotřebitele x xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx cukrářských xxxxxxx,
x) xxxxxx lehkou xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxxxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx tuku xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní lehkou xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx 25 % x xxxx xxx 40 % xxxxx2) xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxx jiného tuku xx xxxxxxxxx pouze x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xx vyskytuje xxxxxxxxx,
x) xxxxxx tukovou náplň x xxxxxxx xxxxxxx 40 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx náplně,
g) xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nejméně 40 % xxxxx xxxxxxxxxxxx 80 xx 90 % xxxx xxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx máselného xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx náplně; xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) náplní xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx xxxx než 25 % margarínu xxxxxxxxxxxx 80 až 90 % xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxx kombinace xxxx tomu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuku xxxx máselného xxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx náplně,
i) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx šlehání xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucená xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx na xxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) náplní xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx pasterovaných xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) těstem xxxxxxxx těsto xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx těsta x xxxx, xxxxxxxxxx bez xxxxxxx kypřících xxxxxxxxxx, xxxxx po xxxxxxx xxxxxx vykazuje xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1 x této vyhlášce.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx3), v xxxxxx a vyhlášce x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin4) xx x mlýnských obilných xxxxxxx uvede
a) v xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx a
b) x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx uvedeny x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x této xxxxxxxx.
(5) X všech skupin xxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxx skupiny xxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx x skladují xx xx větratelných xxxxxxxxxx, x suchu x xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx 5 xx xx stěny s xxxxxxxx volných xxxxx xxx 25 kg, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx druhů xxxxxxxx, pohanky x xxxx xx nejvýše 15,0 %. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 3,0 % xxxx v xxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxx nebělí.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx
§5
(1) Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx vyhlášce x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxx xxxxx
x) x xxxxx výrobku xxxx xxxx, xxxxxxx x podskupina výrobku x
x) u těstovin xxxxxxxx vakuově xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx o xxxx, xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin xxxx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.
(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xx látek xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx nejméně ve xxxxxxxxxxx 5 xx xx xxxxx ve xxxxxxxxxxxx prostorách x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 75 %.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo x xxxxxxx atmosféře, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx stabilní xx xxxxxxx podmínek xxxxxxx na xxx, xx uvádějí xx xxx při xxxxxxx xxxxxxx 10 °X, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx podmínky uchovávání.
(3) Xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx nejvýše 8 °X.
(4) Xxxxxxxxx se xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xx xxxx vizuálně xxxxxxxxx xxxxx nezabaleného xxxxxxx.
Xxxxxxxx výrobky
§7
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků na xxxxx x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x chleba x xxxxxxx xxxxxx název xxxxx x xxxxxxx; xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx názvem "xxxxxx",
x) x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx; xxxx je lze xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx "x xxxxxxxxx těsta", "z xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx", "xxxxxxx", "ze šlehaných xxxx" nebo "xx xxxxxxx xxxx" x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sněhového pečiva x xxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxx xx šlehaných xxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx "xxxxxxx xxxxxx" xxxx "piškoty".
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx druh xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobků,
b) x nebaleného pekařského xxxxxxx, xxxxx byl x xxxxxxx stavu xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx je xxxxxxx x rozmrazeném xxxxx, xxx, xxx je xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx konečnému xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxxx xxxx "xxxxxxxxxx" a
c) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx polotovaru, xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx výrobku xxxx "xx xxxxxxxxxx polotovaru".
(4) Xxxxxxxxx "xxxxxxx" xxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx spotřebitele stejný xxxxxx, xxx použít xxx uvádění xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx xxx vyroben x xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx nejméně 80 % celozrnných mouk xxxx jim xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx xxx, aby xxxx zahrnuty všechny xxxxxx zrna, xxxxxxxx xx xxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx.
§8
(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx pekařských xxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.
(3) Přepravní obaly x prostředky xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx nepoužívají x xxxxx účelům.
(4) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a polotovary xx xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx výrobky a xxxxx
§9
(1) Xxxxxxx cukrářských xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v zákoně x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx uvede
a) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxx výrobků název xxxxx x skupiny; xxxxx-xx je xxxxxxx xx skupiny, xxx xxxxx xxxxx xxxxx,
x) x těsta xxxxx xxxxx,
x) xxxx "xxxxxxxxxx" x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx stavu xxxxxxx x konečnému xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx x prodeji x xxxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxx podobě xxxx xx xxxxxxxx; xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx, xxx xx xxxxxxx xxxxx nabízen x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x
x) x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Náplně cukrářských xxxxxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxx", xxxxxxxx-xx xxxxxxx 25 x xxxxx x 1 xx xxxxxx,
x) "xxxxxxxxxx", xxxxxxxx-xx nejméně 50 x xxxxxxxx x 1 xx xxxxxx, xxxx
x) skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx xxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x těst xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx a těst xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx stejnoměrné xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Náplně x xxxxxxxxx zdobení xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx vůni a xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x chuť xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx zdobení.
§10
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xx příjemnou xxxx x chuť xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxx xxxxxxxxx zkáze, je xxxxx zpracovat xxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxx dobu xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 5 °C.
(3) Xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx-xxxxxxxx stabilní xxx xxxxxxxxx xxx 8 °C, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx od xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xx xxxx zhotovené xxxxxx.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 6 a xxxxx xx xxxxxxx na xxx při xxxxxxxxx xx 8 °C. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxx 18 °C xxxx xxxxx.
(6) Cukrářské xxxxxxx balené, xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x fyzikálně-chemicky stabilní xxx teplotách xxx 8 °C, se xxxxxxx xx xxx xxx teplotách deklarovaných xxxxxxxx.
§11
Technický xxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů a xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.
§12
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Potraviny xxx vyrábět, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle vyhlášky Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. února 2021.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které jsou x souladu s xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, mohou xxx xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.
§13
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 333/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
2. Xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx č. 93/2000 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, pro mlýnské xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 268/2006 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 93/2000 Sb.
4. Xxxxxxxx č. 182/2012 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 333/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2020.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx krupice |
|
vločky |
||
trhanka |
||
kroupy |
perličky lámanka velké xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx |
|
xxxxx |
||
xxxxxxxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxx |
||
xxxxxx |
||
xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxx x obilovin |
müsli sypká xxxx |
|
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx rýže kulatozrnná rýže |
pololoupaná xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxx |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, hladká xxxxxxxxxx |
xxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx chlebová |
bílá se xxxxxxxxxx xxxx našedlým xxxxxxxx |
xxxxxxxx celozrnná |
hnědavý, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
pšeničná xxxxxxxxx |
xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx odstín |
žitná xxxxxx (xxxxxxxxx) |
xxxx |
xxxxx tmavá (xxxxxxxx) |
xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx5) (xxxxxxxx xx/xxxxxx) (µx/ %) |
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx)6) (% xxxx. x xxxxxx) nejvýše |
Mouky xxxxxx, x toho: | ||
pšeničná světlá |
257/nejméně 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,60 |
xxxxxxxx polosvětlá |
257/nejméně 96 - 162/nejméně 75 |
0,75 |
xxxxxxxx xxxxxxxx |
257/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
1,15 |
xxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx) |
- |
0,65 |
xxxxx xxxxx (xxxxxxxx) |
- |
1,10 |
xxxxx xxxxxxxxx |
366/xxxxxxx 96 - 162/xxxxxxx 75 |
0,50 |
xxxxx xxxxx |
485/xxxxxxx 96 - 162/nejvýše 15 |
0,50 |
xxxxx xxxxxxxxx |
1129/xxxxxxx 96 |
1,90 |
mouky xxxxxxxxx |
- |
1,90 |
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxxxx látky (popel) (% xxxxxxxxx x xxxxxx) nejvýše |
Vlhkost (x %) nejvýše |
Granulace (µx/ %) (velikost xx/xxxxxx) |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
853/xxxxxxx 96 - 446/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxx |
0,50 |
15,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx jemná xxxxxxxxxxxxx |
0,50 |
12,0 |
485/xxxxxxx 96 - 257/xxxxxxx 15 |
xxxxxxx xxxxxxxxx |
0,90 |
- |
- |
Xxxxxxx 4
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxx nerozmačkaných xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx x % nejvýše |
Černé xxxxxx7) x % xxxxxxx |
xxxxxx |
12,0 |
0,1 |
0,2 |
0,5 |
xxxxxx xxxxxx |
12,0 |
- |
0,2 |
- |
xxxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,1 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxx |
14,0 |
0,2 |
0,2 |
- |
xxxxxxx |
14,0 |
0,2 |
- |
- |
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx |
15,0 % |
xxxxxxxxx xxxxx (popel) |
1,9 % x sušině |
podíl xxxxxxxxxxxxx xxx |
3,0 % |
Tabulka 7
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxx |
Xxxxx xxxxxxxx obroušených nebo xxxxxxxxxxxxx xxx x % xxxxxxx |
Xxxxx pluch x xxxxxx x % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx nečistoty8) x % xxxxxxx |
Xxxxxxx x % nejvýše |
perličky |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
lámanka |
1,0 |
- |
0,10 |
15,0 |
kroupy xxxx |
1,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
xxxxxx xxxxxxx |
2,0 |
0,1 |
0,10 |
15,0 |
Xxxxxxx 8
Další xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx kroupy
Třídění xxx xxxxxxxxx |
% propadu / xxxxxx xxxxxxxxx xx (µm) |
|
nejméně |
nejvýše |
|
kroupy xxxxx |
- |
30/3500 |
xxxxxx xxxxxxx |
70/3500 |
15/3000 |
xxxxxx xxxx |
95/3000 |
5/2000 |
xxxxxxxx |
85/2000 |
1/1000 |
xxxxxxx |
98/3000 |
1/1000 |
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx v % xxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxx xxxxx a xxxxxx x % nejvýše |
Obsah xxxxxxxxxxx xxx x xxxxxx v % xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
1,0 |
xxxxx |
15,0 |
0,15 |
0,2 |
2,0 |
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxxx |
xxxxxxx loupaná |
světle xxxxx až xxxxx, xx xxxx jasně xxxx |
xxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx |
|
Xxxx |
xxxxxxx loupaná |
slabě xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx xxx pohanku |
jáhly |
slabě xxxxxxxx, charakteristická xxx xxxxx |
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 % |
xxxxxxx 15,0 % |
Tabulka 12
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxx přímou xxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx 14,0 % |
xxxxxx9) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxx10) |
xxxxxxx 1,0 % |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,10 % |
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxx požadavky na xxxxx x obilovin
Ukazatel |
Vyjádření |
konzistence |
sypká xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxx x xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxxxx použitých xxxxxx x xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 14
Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxx pro užití |
Vlhkost x % xxxxxxx |
Xxxxx x % xxxxxxx |
xx xxxxxxxx xxxxxxx |
15,0 |
4,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx |
15,0 |
2,5 |
xx šlehané xxxx xxxxx hmoty |
11,0 |
2,5 |
na xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pečiva xx. xxxxxxx |
11,0 |
2,5 |
xx přípravu xxxxxxxx |
15,0 |
3,0 |
xx přípravu xxxxxxxxx xxxxxxx |
14,0 |
3,0 |
xx xxxxxxxx xxxxxx xxxx |
15,0 |
- |
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx cukru |
15,0 |
- |
Tabulka 15
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx vyjádření |
vlhkost |
nejvýše 12,0 % |
xxxx x xxxx |
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxx |
Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx |
xx 50 g |
- 10 % |
51 - 120 x |
- 5 % |
121 - 250 x |
- 4 % |
251 - 1 000 g |
- 3 % |
1 001 - 2 500 x |
- 2 % |
xxx 2 500 x |
- 1 % |
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx těstovin xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx |
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx těstovin
Tabulka 1
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx a xxxx |
Xxxxxxxxxx tržnímu xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx 1 %. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx. X válcovaných těstovin x x xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx řezem (xxxx. x tzv. xxxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxx mírně drsný x moučný. Xxxxx xxxxxx xxxx být xxxxxxxxx 10 %. Xxxxxxxxx xx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xx svůj xxxx x xx xxxxxxx. |
xxxxx |
Xxxxxx, rovnoměrná v xxxxxxx xxxxxxxxx žluté, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, u semolinových xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x různých tmavších xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx druhů xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx látkám xxxx xxxxxx určeným x xxxxxxxxxxx. |
xxxx a xxxx xx uvaření |
Příjemná, xxxxxxxx xxxxxxxx složkám. |
Tabulka 2
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x inertní xxxxxxxxx |
- 20 % 20 % 20 % |
13 % - 38 % 38 % |
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
xx 250 g |
- 6 % |
251 - 500 x |
- 4 % |
501 - 2 000 x |
- 2 % |
xxx 2 000 x |
- 1 % |
Příloha x. 8 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx šlehaných xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxäxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx výrobky pufované xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx müsli |
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx výrobků
Tabulka 1
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx "kvasového typu" xxxx "xxxxxxxxxx xxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "xxxxxxx", "xxxxxxxx", "x kváskem" xxxx "s xxxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
xxxxx "tradiční xxxxxxx", "xxxxxxxx kváskový", "xxxxxxxx x kváskem" xxxx "xxxxxxxx x xxxxxx" |
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
"xxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xx kulatého xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxxx 45 % xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx množství xxxxxxxxx xxxxxxxxx obilných xxxxxxx |
"xxxxxxxxx xxxxx" |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx nejméně 21 xxx |
"xxxxxx běžné xxxxxx" |
xxxxxxxx xxxxx v množství xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 1,7 % mléčné xxxxxx, xxxxxxxx na celkovou xxxxxxxx xxxxxxxxx mlýnských xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" pekařské xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxxxx tuku xx xxxxxxxxx xxxxx x malém xxxxxxxx x xxxxxxxx přenosu x xxxxxxxxx ochucujících xxxxxx, xx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx 180 x xxxxx xxxx 64 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 1 xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
"xxxxxxx" xxxxxxxx výrobky |
obsahují xxxxxxx 25 x xxxxx v 1 xx hmoty nebo xxxxx xxxx xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx nejméně 25 x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx v 1 xx xxxxx xxxx xxxxx před xxxxxxxx |
Xxxxxxx 2
Druh/skupina |
Vzhled, xxxx |
Xxxxx, xxxxxx |
Xxxxxxx, struktura |
Vůně x xxxx |
xxxxx/xxxxxxx chléb, xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx pečivo |
pravidelně xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, nepřipálená, xxxx. nařezávaná xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx daný výrobek |
dobře xxxxxxxxx, xxxxxxxx, vláčná, xxxxxx |
xxxxxxx pro daný xxxxxxx, odpovídající použitým xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxxx/xxxxxxx xxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx |
xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx pórovitá, xxxxxx, xxxx. x xxxxxx xx xxxx, xxxxxx nad xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx |
xxxxxxx xxx daný výrobek, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx po použité xxxxxx, xxx cizích xxxxx x cizí xxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx, xxxx typický xxx xxxx výrobek |
čistá, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx druhů výrobků x xxxxxxx |
xxxxxx, xxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxxxxxx na řezu xxxxx v xxxxx xxxx více xxxxxxxx, xxxxxxxx oplatek xxxxxxxxxx xxxxxx, |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxx příchuti |
perník |
celistvý, xxxxxxxxx dle formy |
celistvá, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx, x potahovaných xxxxxxx x polevou |
vláčná, xxxxxxxx, x xxxxxxxx výrobků xxxxx na xxxx |
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx |
Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 18/2020 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxxxxx - 6 % |
Chléb balený |
nejvýše - 5 % |
Xxxxx xxxxxx x hmotnosti xx 150 g: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % xxxxxxx - 6 % |
Xxxxx pečivo x xxxxxxxxx do 150 x: 10 xxxx 1 xxx xxx 150 x |
xxxxxxx - 6 % xxxxxxx - 10 % nejvýše - 6 % |
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx do 50 g 51 - 100 x 101 - 250 x 251 - 500 g nad 500 x |
xxxxxxx - 11 % xxxxxxx - 9 % xxxxxxx - 7 % xxxxxxx - 5 % xxxxxxx - 3 % |
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 18/2020 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
xxxxxxxxx výrobek |
s xxxxxx xxxxxx tukovou s náplní xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx šlehačkovou s xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx ostatní |
těsto |
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 18/2020 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cukrářských xxxxxxx x těst
výrobky x xxxxxxxxx xx 150 x |
xxxxxxx - 8 % |
xxx 150 x |
xxxxxxx - 7 % |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 18/2020 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.2.2020.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. ledna 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x platném znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x platném znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx dne 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x nařízení Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.
2) Příloha XX, xxxx VII, xxxxxxx XX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.
5) Velikost xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx ok.
6) Xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx vzorku za xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx na xxxx xxx 50 % xxxxxxx.
8) Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxx.
9) Xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx-xx xxxx xxx polovina xxxxxx.
10) Xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin x xxxxxxxx xxxxxxx snižující xxxxxxxx hodnotu výrobku xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx obilovin.
11) Xxxx semena, xxxxx slámy, xxxxxx, xxxxx.
12) Zlomky, vadná xxxx, xxxxxxxxx zrna.
13) Propad xxxxx x kruhovými xxxxxx x xxxxxxxxx 1,4 xx.