Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
Ministerstvo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx znění zákona x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Mikrobiologické xxxxxxxxx na balenou xxxxxx vodu, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx vodu x xxxxxxx přírodní minerální xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx předpis.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x teplém xxxx studeném stavu xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx očištěním, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, okyselením, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx být podle xxxxxx xxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx jsou xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx tepelné xxxxxx, xxxxxxx pečení, smažení, xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxxx byt xxxxx návodu xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v §2 xxxx. f) xxxxxx.
Mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mezní xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přijatelnou xxxx rizika a xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadných surovin,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) x s xxxxxxxx systému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vysokou xxxx xxxxxx ohrožení xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx výživy. Překročení xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx závadnou.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x tabulce x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Xxxx-xx zřejmé, xx xxxxxxx druhu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx patří, přiřadí xx tam, xxx x hlediska mikrobiologického xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xx složení xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx konzumentů a xxxxxxxxxx mikrobiálního xxxxx xx xxxx konzumace xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxx xxxxxxxx, xxx které nejsou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, xxxxx xx považují xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem. X xxxxxxxxx významných z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx onemocnění, xxxx jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx z potravin xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x tabulce x. 2 xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx neuvedené mikroorganismy xxxx jejich xxxxxx, xxxxx by xxxxx xxxxxxxxxx poznatků mohly xxx příčinou onemocnění x xxxxxxxx.
(2) Xxxx xx vzorky xxxxxxxxx x množství, xxxxx umožní xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx stejných xxxxxxxx. Xxxxx se kontrolovaná xxxxx xxxx xxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxx může xxx xxxxxx xxxxxxxx provedena,6) xxxxx xx provedení xxxxx analýzy xxxxxxx xxxx, odebírá xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx vzorek xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7) Zapečetěný xxxxxx xxxxxxxx kontrolovaná xxxxx, xxxxx neobdrží výsledky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx věty xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx orgán xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx vzorků potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx českých xxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxx uvedeny x příloze č. 6. Xxxxx se xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení a xxx xxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxx které xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx jsou co xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx.
§6
Hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu mikroorganismů xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x tabulce x. 2 přílohy č. 1,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x tabulkách x. 1 x 2 přílohy č. 1, nebo
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx oslizlost, xxxxxxxxx xxxxx, tvorbu xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx za zdravotně xxxxxxx, též xxxxx
x) obal xxxx xxxxxxxx (xxxx patrné xxxxxxxxxx),
b) xxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxx
x) xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (například xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Jestliže xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx potraviny xxxx xxxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx, xx. xxxx sníženou xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx x původnímu xxxxxxx xxxxxxxxx.
Závěrečná ustanovení
§7
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 91/1999 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 30. xxxxx 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Součková x. x.
Xxxxxxx x. 1 k xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx (NHM):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kolonií; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxx množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x navážce xxxx xxxxxx vzorku xxxxxxxx x vyšetření, xxx jsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle nula;
xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx této xxxxxxx xxxx xxxxxx objemu xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxxxxxx pomnožením, xxxxxxxxxxx xx plotnové xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx v 25 ml xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Bacillus xxxxxx

xxxxxxxxx neurčené x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx E.coli (XXXX)

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx níže xxxxxxxxx)

xxxxx/25

masné xxxxxxx x xx xxxxx než 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx apod.

102

xxxx uzené studeným xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

negat/50


potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx spp.

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx xxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx pro kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx


- xxxxxxxx x xxxxx spotřebě

103

- xxxxxx k přímé xxxxxxxx

102

Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxx xxxxxxxxx kmeny)

Potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (objemu) xxxxxxxxxx vzorku xxxxxxxxxxxxx xx šikmou čarou
xx: xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxx produkty mikroorganismů

Xxxxx

Kategorie potravin

Xxxxxxxx xxxxx hodnota

xxxxxxxxxxxxx enterotoxiny

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (X.xxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (E.coli)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx toxin (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyhláška x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.



***) Neprokazatelné xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx použitou xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (PH):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx kolonií; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx množství 1.105 mikroorganismů v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx vzorku; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx vhodné xxxxxxx xxxxxx MPN, xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx příloha č. 5).
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx určených x xxxxxxxxx, jak xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx této xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 značí požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, ZVĚŘINA X DALŠÍ XXXXX XXXX X XXXXXXX X NICH
1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xx xxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx negat/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx neopracované určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Escherichia coli 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x porcované xxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX Z XXXX
2.1. Uzené x xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx neošetřené, určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. měkkýši)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxx parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx x vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx a xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (x xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx z ryb (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, "krabí" xxxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx omáček, krémů (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Nebalené xxxxxxx xx posuzují xxxxx 14.1.
4. MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx při 30 °X xx xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, smetanové xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx sýry nezrající
XX
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, krémy, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx máslo xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, kysaná xxxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Sýry xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Escherichia xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, zvláště xxxxx xxxx*)
XX
Escherichia xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
4.7.3. Xxxxxxxxx sýry ( xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Měkké xxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx spp. negat/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xx zakysané xxxx polozakysané xxxxxxx.
5. ZMRZLINY X XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp.
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. ZPRACOVANÉ XXXXX X ZELENINA
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina nebo xxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Čerstvé xxxxxx x zeleninové xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx konzervačních xxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, studené xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxx.
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, SEMENA ROSTLIN
7.1. Těstoviny
7.1.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x náplní
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Koliformní xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Xxxxxxxxx nesušené x xxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
7.2. Sójové xxxxxxx
7.2.1. Xxxxxx xxxxxxx xxxx tofu, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, sojanéza
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx na výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
PH
Escherichia xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou, x vařenými xxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní bakterie 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx výrobky xxxxxx až xx xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Kvasinky 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXX
M
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx etylalkoholu xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Kgagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Salmonella xxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx vaječné xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X OCHUCOVADLA
11.1. Xxxxxxxxx určené xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Escherichia coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx povolené hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus nomius.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, POTRAVINY XXXXXX XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rostlinné xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx xxxxx xxxxxx, dražé, xxxxxx, x xxxxxx, tekuté xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Potraviny xxxxxx x uspokojení xxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.4. Potraviny xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx zvl.způsobem, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Bacillus xxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx s majonézou x xxx majonézy (xxxx. saláty, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, dresinky, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, xxxx, krémy a x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. negat/25
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx obsahující suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) U xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx se xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Tepelně upravené xxxxxxxxx xxxxxx zchlazených x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Salmonella spp. xxxxx/25
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. POLOTOVARY XXXXXX XX XXXXXXXX XX XXXXXXX ÚPRAVĚ
15.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx polotovary xx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx zeleninové xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx (např. částečně xxxxxxxxx upravené xxxxxxx x xxxx, mletého xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxxx xx zeleninou, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Žádné XX pro xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx přítomnosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx jejich xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxx xxxxx), xxxxxxx hygienické xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 3 k vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX X DĚTSKOU XXXXXX
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx kojenecká výživa (xxxxxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koaguíázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Rozumí xx xxx též Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx výživa (xxxxxx sucharů, piškotů, xxxxxxxx) a xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxx děti (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx výrobků)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx překročení uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx tím xxx Aspergillus parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx (v prášku) x xxxxxxx xxxx xxx kojence a xxxx děti
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní plísně
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx překročení uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v přílohách č. 2 x č. 5)
Potraviny xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
x) xxxxxxxxx syrové xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx úpravy
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Bacillus xxxxxx 104
Xxxxxxx x. 5 k vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX X SKUPINY XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY NERIZIKOVÉ
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifické xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx formou PH xxxxxxxxx, neboť xxx xxx složení, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek apod.) xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx kulinární úpravě xxxx xxxxxxxxx nepředstavují xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx* x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
x) xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) xxxxx xxxxx
x) tuky (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků)
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx
x) trvanlivé xxxxxx
x) nečokoládové xxxxxxxxxx
x) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, polofermentovaný, xxxxxx)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx x výrobky x xxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) xxxxx, výrobky xx xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx (x xxxxxx stavu)
x) xxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx nápoje (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
x) hořčice
x) sterilizované potraviny
x) xxxxxxxxxxx xxxxx x zelenina, xxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx x. 6 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx normy xxxxxx pro metody xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx související
XXX 56&xxxx;0080:1983 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56 0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
ČSN XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx metoda xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx anaerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
ČSN XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného počtu (xxx XXX 4831:1991)
XXX ISO 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 25 °X (idt XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx XX ISO 6579:2002)
XXX XX XXX 6888-1:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx) - Část 1: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx půdy x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX ISO 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 3: Průkaz x xxxxxxxxx nízkých xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56 0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
ČSN XX 13401:2000 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení počtu Xxxxxxxxxxx perfringens - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Bacillus cereus. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 7932:1993; xxx XX XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx XX XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Metoda stanovení xxxxx (xxx XXX 11290 2:1998; idt XX XXX 11290 2:1998)
ČSN XXX 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s předpomnožením (xxx XXX 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx a xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 1: Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Mléko a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného počtu x použitím 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
ČSN XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X na xxxxxxxxxx (idt XXX 11866 3:1997)
XXX X ENV ISO 11133-1:2001 (56 0099) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu a xxxxxx kultivačních půd - Část 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx (idt XXX ISO 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx (xxx zrušených xxxxxx)
XXX EN XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, příprava výchozí xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx - Část 1: Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx XXX 6887-1:1999; xxx EN XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (idt XXX 7218:1996)
XXX ISO 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56 0106) Mapo x masné xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (idt XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (idt ISO 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx počítání xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 8914:1990)
ČSN XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10273:1994)
XXX XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (xxx XXX 8261:2001)
ČSN XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
mikroorganismů tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (idt XXX 6610:1992)
ČSN XXX 5541-1:1996 (56 0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (idt XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx kolonie. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx ISO 6661:1992)
ČSN XXX 15214:2000 (56 0117) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 30 °C (xxx XXX 15214:1998)
ČSN XX XXX 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (xxx XXX 16654:2001; xxx EN XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx výrobky. Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Cor. 1: 1994)
XXX ISO 2293:1996 (56 0122) Maso x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Maso a xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx -Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10272:1995; idt XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Maso x masné výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx rodu Pseudomonas (xxx ISO 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu kvasinek x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X x xxxxxxxx xxxxxxx x 5-bromo-4-chloro-3-indolyl ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn či xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx x. 132/2004 Xx. byl zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Sb. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x x xxxxxxx jejich xxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx a o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx kritických xxxx x xxxxxxxxxxx výroby, xx znění vyhlášky x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx veřejného xxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 o xxxxxxx xxxxxx xxx potravinami.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.