Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx dne 12. xxxxxx 2004
o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 146/2002 Sb., (xxxx xxx "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx, balenou xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx přírodní minerální xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx předpis.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx kategorie xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxxxx xx rozumějí xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxx stavu xxxx po mikrovlnném xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebě očištěním, xxxxxx, xxxxxxxxx, okrájením, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, které xxxx být xxxxx xxxxxx výrobce xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx, xxxxx xxxx určeny xx spotřebě xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx, xxxx potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxxx návodu xxxxxxx xxxx konzumací smíchány x xxxxxx tekutinou,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx závadnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx stanovené x §2 xxxx. x) xxxxxx.
Mikrobiologické xxxxxxxxx xx potraviny x xxxxxx xxxxxx kontroly
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se stanoví xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x nejvyšší xxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx rizika a xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,3) xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) a s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nepřijatelně xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx x potravinu xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx mikroorganismů xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx produktů mikroorganismů x tabulce x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky pro xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx x podskupiny xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 2. Xxxx-xx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxx, kam x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x přihlédnutím xx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx jejího xxxxxxxxxx, xxxxxx konzumentů a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx druhy potravin, xxx které xxxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxx potravin xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, které xx považují xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, zejména xxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx jde-li o xxxxxxxx spotřebitele, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx toxické xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 této xxxxxxx, xxxxxxxxx xx další xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx by podle xxxxxxxxxx poznatků mohly xxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx.
(2) Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vzorku xx stejných xxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx, za xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxx kontrola xxxxxxxxx,6) xxxxx na xxxxxxxxx xxxxx analýzy písemně xxxx, odebírá xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx analýzu xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx vzorek xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx neobdrží výsledky xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxx xxxxxxx xx změně xxxxxxxxxx xxxxxx. Analýzy vzorků xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx tyto xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 6. Xxxxx xx xxx způsob xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx postupy mikrobiologického xxxxxxxx použijí xxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, musí být xxxxxx validací doloženo, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Hodnocení xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx závadné, xxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx toxické xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 přílohy č. 1,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx č. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
d) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx xxxxx, povrchovou oslizlost, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, změněnou xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx viditelné kolonie, xxxxxxxx, maz.
(2) Xxxxxxxxxxxxx potraviny xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx není xxxxxxxx (jsou xxxxxx xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxx
x) xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx barva, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx u potravin xxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx, xx. xxxx xxxxxxxx užitnou xxxxxxx, xxxxxxxx trvanlivost xxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§7
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, způsobu xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 91/1999 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
§8
Tato xxxxxxxx nabývá účinnosti xxxx 30. dubna 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx x. x.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (NHM):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů v 1 g nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx.
x) Požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx objemu xxxxxx xxxxxxxx x vyšetření, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx se naočkováním xxxx této xxxxxxx xxxx celého xxxxxx xxxxxx do příslušné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx pomnožením, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx v 25 xx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx původci xxxxxxxxxx x potravin

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx hodnota xx x(xx)

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx X 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx produkující X.xxxx (XXXX)

všechny xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Listeria xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx níže xxxxxxxxx)

xxxxx/25

xxxxx xxxxxxx o aw xxxxx než 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx apod.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

negat/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx xxxxx)

potraviny xxxxxxxx k přímé spotřebě

105

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu


- xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

103

- určené k přímé xxxxxxxx

102

Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx hodnoty xxx xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů

Xxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

všechny potraviny

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (B.cereus)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx potraviny

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx potraviny

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, podmínky xxxxxxx xxxxx přídatných, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.



***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX PODSKUPINY XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx (XX):
a) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), například 105 xxxxx přípustné xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 ml xxxxxx; x xxxxxxx hodnot xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx MPN, xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx existuje (xxx příloha č. 5).
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx celé této xxxxxxx nebo celého xxxxxx vzorku do xxxxxxxxx tekuté xxxx x následným pomnožením, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxxxxxxx xxxxx/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx mikroorganismu v 25 x xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. XXXX X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A VÝROBKY X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX A VÝROBKY X XXXX
1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě xxx xxxxxxx úpravy (xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Campylobacter negat/25
Xxxxxxxx enterocolitica xxxxx/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určené x přímé spotřebě (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Escherichia coli 102
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Salmonella spp. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx výrobky (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx (xxxxx salámy, párky, xxxxx, tlačenky, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx výrobky
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp. xxxxx/25
1.5. Xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. RYBY, XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxx a xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.2. Rybí výrobky xxxxxxx neošetřené, xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Mořští xxxxxx, měkkýši x xxxxxxxxxx z vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxxxx krust x xxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx, nakládané (x xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
PH
Koliformní xxxxxxxx 104
Bacillus xxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. VAJEČNÉ VÝROBKY
3.1. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, krémů (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 2.102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx výrobky xx xxxxxxxx podle 14.1.
4. XXXXX X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x mléčných xxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx UHT
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx inkubaci při 30 °X xx xxxx 15 dnů.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx nezrající
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.5. Termizované mléčné xxxxxxx x výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, krémy, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx máslo apod.)
XX
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Tvrdé xxxx, zvláště xxxxx xxxx*)
PH
Escherichia xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) U xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx plísňových xxxx)
XX
Escherichia xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Měkké xxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Máslo, xxxxxx emulgované tuky (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xx zakysané xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX (balené)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp.
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Xxx xxxxxxx x tvarohem je xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. XXXXXXXXXX OVOCE X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x zeleninové šťávy
6.1.1. Upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina xxxx xxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Čerstvé xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (tepelně neošetřené, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Kečupy, xxxxxxxx, studené omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX A OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
7.1. Těstoviny
7.1.1. Těstoviny xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 104
7.1.2. Xxxxxxxxx nesušené xxxxxx xxxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Těstoviny nesušené x xxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Bacillus cereus 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
7.2. Sójové výrobky
7.2.1. Sójové xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pasterované, xxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx na výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx apod.), xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx
XX
Escherichia xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. PEKAŘSKÉ A XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx, x xxxxxxxx krémy, xxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx bakterie 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx xx po xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx a/nebo xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Kvasinky 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx smetanovou xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Bacillus xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx spp.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X OCHUCOVADLA
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx smíchání x xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX ČAJE
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/10
Potenciálně toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Aspergillus nomius.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX URČENÉ XXX ZVLÁŠTNÍ XXXXXX
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx formě xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, tekuté xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx při zvýšeném xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx tělesné xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Escherichia xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
13.4. Xxxxxxxxx pro xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx sondou)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Bacillus cereus 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXX PO TEPELNÉ XXXXXX
14.1. Lahůdkářské xxxxxxx s xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, nakládané uzeniny, xxxxxxxxx sýry, dresinky, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, krémy x x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. negat/25
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kulturní xxxxxxxxxxx.
**) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx xxxxx x pasterovaných xxxxxxx.
14.2. Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x zmrazených (xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Bacillus cereus 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx obsahujících xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX TEPELNÉ XXXXXX
15.1. Bezmasé xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. přílohové xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Listeria monocytogenes.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx zeleninové xxxxxxxxxx.
15.2. Masové x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x masa, mletého xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, v kombinaci xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx negat/25
Xxxxxxxx: Zkoušení xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Žádné XX xxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxx rizikovost těchto xxxxxxx x hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a/nebo jejich xxxxxxxxx produktů nelze xxxxxxxxxx xxxxxx reálně xxxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx finálních xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx stanovených technologických xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxx xxxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Příloha x. 3 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXX
Xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx hodnoty xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) x xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxx kojence x xxxx děti (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Aspergillus xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx (x xxxxxx) x bylinné xxxx xxx kojence a xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 4 k vyhlášce x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx xx druhy x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Potraviny xxxxxx k přímé xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 písm. a)]
x) xxxxxxxxx syrové xxxx vyrobené bez xxxxxxx úpravy
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx úpravou
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. b)]
XX
Koliformní bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY XXXXXXXXXX
Xxx následující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxx XX xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné úpravy xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx nepředstavují xx stanovených podmínek* x hlediska mikrobiologického xxxxxx pro xxxxxx.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx etanolu xxx 20% objemových)
b) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a aromata
x) xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx kuchyňská x xxxxxxxxx xx bázi xxxx
f) xxxxx xxxxx
x) xxxx (x xxxxxxxx směsných xxxxxxxxxxxx xxxx)
x) xxxxx a xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
x) čaj xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx x smetany xx xxxxxxx xxxxxx
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x xxxx (v xxxxxx stavu)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx x brambor (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxx, xxxx
x) nealkoholické xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
s) xxxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxx potraviny
x) xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
v) xxxxxxx stravy (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu)
Příloha x. 6 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx technické normy xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské výrobky. Xxxxxx xxxxxx vzorků xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0081:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56&xxxx;0082:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx kultivací x xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (idt XXX 7954:1987)
ČSN XX ISO 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rodu Salmonella (xxx EN XXX 6579:2002)
ČSN EN XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Část 1: Technika x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Baird-Parkera (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX ISO 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx druhy) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x použitím xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX ISO 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus x xxxxx druhy) - Xxxx 3: Xxxxxx x stanovení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
ČSN 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx výrobky. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
ČSN XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení počtu Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií (xxx EN 13401:1999; xxx ISO 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 7932:1993; idt EN XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Listeria xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx XX XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx xxxxx Listeria xxxxxxxxxxxxx - Část 2: Metoda xxxxxxxxx xxxxx (idt ISO 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
XXX XXX 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx ISO 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx x xxxxxxxx 4-metylumbeliferyl-ß-D-glukuronidu (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX ISO 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Část 3: Technika počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx (idt ISO 11866 3:1997)
XXX X XXX XXX 11133-1:2001 (56 0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Všeobecné xxxxxx xxx přípravu x xxxxxx kultivačních xxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx půd x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Mikrobiologické xxxxxxxx xxxxxxxxx, předmětů xxxxxxx užívání a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx článků)
XXX XX XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Úprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx výchozí xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Část 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx přípravu xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (idt XXX 6887-1:1999; idt XX XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56&xxxx;0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx ISO 7218:1996)
XXX ISO 3100-1:1995 (56 0105) Xxxx x xxxxx výrobky. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx ISO 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx analytických vzorků. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (idt XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 7251:1993)
ČSN XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx počtu bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx. Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx ISO 7402:1993)
XXX ISO 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 8914:1990)
ČSN XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx kmenů Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (idt ISO 10273:1994)
XXX ISO 8261:2002 (56&xxxx;0111) Mléko x mléčné výrobky. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (xxx XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (idt XXX 6610:1992)
ČSN XXX 5541-1:1996 (56 0113) Xxxxx a mléčné xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Část 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (idt XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx kvasinek x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (idt XXX 6661:1992)
XXX ISO 15214:2000 (56&xxxx;0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx - Technika počítání xxxxxxx vykultivovaných při 30 °X (xxx XXX 15214:1998)
XXX XX XXX 16654: 2002 (56 0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli 0157 (idt XXX 16654:2001; xxx XX XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °X (xxx ISO 6730:1992)
XXX XXX 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; idt XXX 10560/Cor. 1: 1994)
XXX XXX 2293:1996 (56 0122) Xxxx x masné výrobky. Xxxxxxxxx počtu mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx -Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Xxxx x masné výrobky - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxx Pseudomonas (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Horizontální xxxxxx stanovení xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X x použitím xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 30.4.2004.
Ke dni xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn či xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx č. 132/2004 Xx. byl zrušen xxxxxxx předpisem x. 467/2006 Xx. x xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x požadavcích xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx jejich xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x č. 465/2000 Sb.
2) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 písm. x) zákona x. 110/1997 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx kritických xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Sb.
6) §88 xxxx. 2 zákona x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Xx., xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx xxx potravinami.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.