Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 10.10.2006.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích na xxxxxxxxx, způsobu jejich xxxxxxxx a xxxxxxxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):
§1
(1) Xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx vodu, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x přílohách č. 1 xx 4.
§2
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx potravin:
x) xxxxxxxxx určené x xxxxx spotřebě, xxxxxxx xx rozumějí xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které se xxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, potraviny xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x potraviny, xxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx xxxxxxx před xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx potraviny, xxxxx xxxx xxxxxx xx spotřebě xx xx xxxxxxx úpravě, xxxxxxx pečení, smažení, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx konzumací xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) potraviny xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx (příloha č. 3)2) x
x) sterilizované xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v §2 písm. f) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx jejich xxxxxxxx
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se stanoví xxxx přípustné xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx znamenají xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,3) xx xxxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxx4) x x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vysokou xxxx rizika xxxxxxxx xxxxxx xxxx, zdravotní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx závadnou.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xxx xxxxxxxxxx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x přípustnými xxxxxxxxx upravenými x příloze č. 2. Xxxx-xx zřejmé, xx xxxxxxx druhu, xxxxxxx xx podskupině xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx patří, xxxxxxx xx xxx, kam x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxx druhy xxxxxxxx, xxx které xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, xxxxx xx považují za xxxxxxxxxxxxxxx nerizikové, jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx výběrem. V xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx podezření xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx onemocnění, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx spotřebitele, xx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxxxx vybraných vzorků xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx v tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx neuvedené mikroorganismy xxxx xxxxxx toxiny, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx příčinou xxxxxxxxxx x potravin.
(2) Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx umožní xxxxxxx xxxxxx analýzu vzorku xx stejných xxxxxxxx. Xxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxx, za xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx kontrola xxxxxxxxx,6) xxxxx xx provedení xxxxx analýzy písemně xxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx vzorek xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx vzorek xxxxxxxx kontrolovaná xxxxx, xxxxx xxxxxxxx výsledky xxxxxxx prvního xxxxxx, xxx, xxx nedošlo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx vzorků xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx laboratoře xxxxxxxxxxx xxxxxx dozoru, xxxxx xxx tyto xxxxx xxxxx dozoru xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx vzorků potravin x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x postupy xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx příslušných xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxx uvedeny x příloze č. 6. Xxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx potravin k xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx postupy mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx které xxxxxxx české xxxxxxxxx xxxxx, xxxx být xxxxxx xxxxxxxx doloženo, xx xxxx xx xx citlivosti, xxxxxxxxxx x reprodukovatelnosti xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx.
§6
Hodnocení xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx x mikrobiologického xxxxxxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu mikroorganismů xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx mikroorganismy x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x tabulkách č. 1 a 2 přílohy č. 1, nebo
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx změny xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx příznaky xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů, xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx za zdravotně xxxxxxx, xxx xxxxx
x) xxxx není xxxxxxxx (xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx ztrátě xxxxx,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx pružným xxxx xxxxxx vydutím (bombáž), xxxx
x) xxxxx xx xxxxxxx smyslové xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Xxxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx, tj. xxxx xxxxxxxx užitnou xxxxxxx, xxxxxxxx trvanlivost xxxx xxxx nevhodné x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§7
Zrušuje xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx potraviny, způsobu xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 294/1997 Xx., x mikrobiologických požadavcích xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 30. xxxxx 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Xxxxxxxx x. x.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší mezní xxxxxxx (XXX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx metodami xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx počítají xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx limitní množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx nepřítomnosti xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx této xxxxxxx xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x nebo x 25 ml xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx původci xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Mikroorganismus

Xxxxxxxxx potravin

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Bacillus cereus

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxx perfringens

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx O 157 x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx E.coli (XXXX)

všechny druhy xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx níže xxxxxxxxx)

negat/25

xxxxx xxxxxxx o aw xxxxx xxx 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx apod.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx)

potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

potraviny určené x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou výživu


- xxxxxxxx x xxxxx spotřebě

103

- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

102

Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožci x xxx tropických a xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

negat/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25



xxxxx: neprokazatelnost xx xxxxxxxxx (objemu) xxxxxxxxxx vzorku specifikované xx šikmou xxxxx
xx: xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx potraviny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, nabývá xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx hodnoty pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxx mezní hodnota

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx)

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (B.cereus)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxxxx č. 53/2002 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxx, podmínky xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.



***) Xxxxxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx (xxxxxx) vzorku xxxxxx použitou xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX HODNOTY PRO XXXXXXXXXX DRUHY, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx přípustné xxxxxxx (XX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kolonií; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx přípustné množství 1.105 xxxxxxxxxxxxxx v 1 g xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx než 102 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx XXX, xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (viz příloha č. 5).
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx objemu xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle xxxx;
vyšetřuje se xxxxxxxxxxx celé této xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půdy x následným xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx a potvrzením xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 g xxxx x 25 xx xxxxxx.
1. XXXX X XXXXX VÝROBKY, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX X XXXXXXX X XXXX
1.1. Xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx úpravy (xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx negat/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx částečně xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx kultur")
XX
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp. xxxxx/25
1.3. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx (fermentované, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4. Tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, tlačenky, xxxxxxx xx.)
1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx výrobky
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Salmonella spp. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
2. XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxx a xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, určené x xxxxx spotřebě (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Mořští xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx z ryb xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (v xxxxxx, oleji, xxxxxx, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, "krabí" xxxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.5. Xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx perfringens 10
3. XXXXXXX VÝROBKY
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, krémů (xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Nebalené výrobky xx xxxxxxxx xxxxx 14.1.
4. XXXXX X XXXXXX VÝROBKY, XXXX
4.1. Tekuté xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Enterobacteriaceae 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx zmrzlin x xxxxxxxx pudinků
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Mléčné xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx UHT
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx krémy x tvarohové xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx x výrobky x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx, dezerty, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 103
4.6. Xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, podmáslí, acidofilní xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
PH
Koliformní xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx xxxxx
XX
Escherichia coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 104
Salmonella xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Tvrdé xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) U xxxxxxxxxxx, plátkovaných a xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx hodnoty o xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx sýrů)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
4.8. Máslo, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
5. XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Enterobacteriaceae**) 102
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx spp.
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
**) Pro xxxxxxx x tvarohem xx xxxxxxxxxx hodnota 103.
6. ZPRACOVANÉ OVOCE X ZELENINA
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx zelenina x xxxxx, ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx
6.1.1. Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx zelenina xxxx xxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (tepelně neošetřené, xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx ovoce, xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx omáčky, xxxxxxx směsi x xxx.
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, SEMENA XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Těstoviny nesušené xxxxxx ochucených
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
7.1.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
XX
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Bacillus cereus 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
7.2. Sójové xxxxxxx
7.2.1. Sójové xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Zakysané sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx, sojanéza
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Xxxxxx semena xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (slunečnicová, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx apod.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx semena xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. XXXXXXXX A XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x cukrářské xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, makovou, x vařenými xxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx bakterie 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx až xx xxxxxxx.
8.2. Xxxxxxxxx xxxxxxx plněné a/nebo xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Kvasinky 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
M
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx a/nebo mléčnou xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx etylalkoholu xx 20 % xxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Bacillus xxxxxx 5.103
Salmonella spp.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx na vaječné xxxxxx.
11. DEHYDRATOVANÉ XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx konzumaci po xxxxxxxx x po xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Escherichia xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/10
Potenciálně toxinogenní xxxxxx
Aspergillus xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx xxxxxxxxxx, xxx vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx vyhlášky č. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXX XXXXXX
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
13.2. Xxxxxxx stravy xxxxxxxxxx rostlinné xxxxx xxxx složky xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx xxxxx xxxxxx, xxxxx, kapslí, x xxxxxx, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx výkonu, ke xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
13.4. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx zvl.způsobem, např. xxxxxxxxxx sondou)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX A XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x bez majonézy (xxxx. xxxxxx, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, nakládané uzeniny, xxxxxxxxx sýry, dresinky, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, pomazánky, xxxx, xxxxx x x.)
PH
Celkový xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx cereus 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) X xxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x zmrazených (prodávané x prodejnách potravin)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Enterobacteriaceae 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx potravinu xx toleruje xxxxxxx 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx polotovary xx.)
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x kombinované polotovary xxxxxxx, chlazené nebo xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobky x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, pizza, xxxxxxxxxx aj.)
PH
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) potravin
Žádné XX pro xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx těchto xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx přítomnosti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx jejich xxxxxxxxx xxxxxxxx nelze xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (správné xxxxxxx xxxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx.
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX URČENÉ PRO XXXXXXXXXX A DĚTSKOU XXXXXX
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 10
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx výživa (xxxxxx sucharů, piškotů, xxxxxxxx) x xxxx xxx obilná výživa xxx xxxxxxx a xxxx xxxx (xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx výrobků)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Aspergillus xxxxxx**) 10
*) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx je pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx (v prášku) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Clostridium perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx toxinogenní xxxxxx
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 5.102
*) Xxx překročení uvedené xxxxxxx xx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 4 k vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx na xxxxx x skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. x)]
x) potraviny xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx úpravy
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx cereus 103
Potraviny xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXX
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mikrobiologické xxxxxxxxx xxxxxx PH xxxxxxxxx, neboť xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, své vlastnosti (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxx nutnost xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx úpravě xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx* x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx zdraví.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx etanolu xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
x) xxxxxxxx x xxxxxxxx sladidla
x) xxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) xxxxx xxxxx
x) xxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx)
x) xxxxx x běžné xxxxxx
x) trvanlivé xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
k) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx
x) xxx xxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx)
x) sušené náhrady xxxxx x xxxxxxx xx teplých nápojů
x) mouka, xxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx x xxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx (x suchém xxxxx)
x) xxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx nápoje (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
s) hořčice
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxx xxxxxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0081:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx vzorků x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx kultivace xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx výsledků při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX XXX 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx potravin x krmiv.Horizontální metoda xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mezofilních aerobních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx kultivací x xxxxxxxx půdách
ČSN XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (idt XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx XX XXX 6579:2002)
ČSN XX XXX 6888-1:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 1: Technika x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Baird-Parkera (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX ISO 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Horizontální xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x další xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx x použitím xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx ISO 6888-2:1999; idt XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx druhy) - Xxxx 3: Xxxxxx x stanovení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
ČSN 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
XXX XX 13401:2000 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxxxxx perfringens - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx EN 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX ISO 7932:1995 (56&xxxx;0092) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx cereus. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 7932:1993; idt XX XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx průkazu (xxx XX ISO 11290-1:1996)
XXX EN XXX 11290-2:1999 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx průkazu x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Xxxxxx stanovení xxxxx (xxx ISO 11290 2:1998; xxx XX ISO 11290 2:1998)
XXX XXX 8523:1995 (56&xxxx;0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x předpomnožením (xxx ISO 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Maso x xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX ISO 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 11866-1:1997)
XXX ISO 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx počtu x použitím 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx XXX 11866-2:1997)
XXX XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °C na xxxxxxxxxx (idt ISO 11866 3:1997)
XXX X XXX XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu x xxxxxx xxxxxxxxxxxx půd - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx kultivačních xxx x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56 0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx poživatin, předmětů xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx provozoven (xxx zrušených článků)
XXX XX ISO 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x desetinásobných xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx přípravu xxxxxxx xxxxxxxx a desetinásobných xxxxxx (idt ISO 6887-1:1999; xxx XX XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 7218:1996)
ČSN ISO 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (idt ISO 3100-1:1991)
ČSN ISO 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (xxx XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56 0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny pro xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx Enterobacteriaceae xxx xxxxxxxxxxx. Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx počtu x xxxxxxxx počítání xxxxxxx (xxx ISO 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx průkaz Xxxxxx parahaemolyticus (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Yersinia xxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10273:1994)
XXX XXX 8261:2002 (56&xxxx;0111) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
ČSN XXX 6610:1996 (56&xxxx;0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
mikroorganismů tvořících xxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56 0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56 0114) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
XXX XXX 15214:2000 (56&xxxx;0117) Mikrobiologie xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (ídt XXX 15214:1998)
XXX XX ISO 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a krmiv - Horizontální xxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx 0157 (xxx XXX 16654:2001; idt EN XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 6,5 °X (xxx XXX 6730:1992)
XXX ISO 10560:1996 (56&xxxx;0121) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Cor. 1: 1994)
XXX XXX 2293:1996 (56 0122) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda) (xxx XXX 2293:1988)
XXX XXX 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu bakterií xxxxxxxx xxxxxxx -Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx ISO 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX XXX 13720:1998 (56&xxxx;0127) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxx (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx a xxxxx výrobky - Xxxxxxxxx počtu kvasinek x xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 13681:1995)
ČSN XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení počtu ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X x xxxxxxxx xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Právní xxxxxxx x. 132/2004 Xx. byl zrušen xxxxxxx předpisem č. 467/2006 Xx. s xxxxxxxxx xx 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 292/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vod a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 241/1998 Xx. a č. 465/2000 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx a x xxxxxxx jejich xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb.
5) Vyhláška č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Sb.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Sb., x xxxxxxx veřejného xxxxxx x o xxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx č. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Směrnice Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 o xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx.
* Xxxxx č. 110/1997 Sb. a související xxxxxxxx.