Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx dne 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na balenou xxxxxx xxxx, balenou xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx přírodní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.1)
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vyhovovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným x přílohách č. 14.
§2
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě, xxxxxxx se rozumějí xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, potraviny xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx studeném stavu xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, potraviny xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, které xxxx být podle xxxxxx xxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx, xxxxx jsou určeny xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx pečení, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx, mikrovlnném xxxxxx, nebo potraviny, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx konzumací xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx výživu (příloha č. 3)2) x
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx závadnými xx xxxxxxxx xxxxxxxxx jiné xxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovené v §2 písm. x) xxxxxx.
Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx x xxxxxx jejich kontroly
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx přípustné hodnoty x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx znamenají xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx surovin,3) xx xxxxxxxx stanovené xxxxxxxxxxx4) x x xxxxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx bodů.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nepřijatelně vysokou xxxx rizika xxxxxxxx xxxxxx lidí, zdravotní xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx x její xxxxxxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx se xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx potravin xxxx xxxxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx potravin xxxx stanoveny výběrem xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravenými x příloze č. 2. Xxxx-xx xxxxxx, xx xxxxxxx druhu, xxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx konkrétní xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxx, kam x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx mikrobiálního xxxxx xx doby konzumace xxxxxxxx náleží.
(3) Xxx xxxxx potravin, xxx které nejsou xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx kategorií xxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4.
(4) Xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxx epidemiologického, zejména xxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx onemocnění, xxxx xxx-xx o xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx vybraných xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxx mikroorganismy xxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxx mikroorganismů uvedené x xxxxxxx x. 2 xxxx přílohy, xxxxxxxxx xx xxxxx xxx neuvedené xxxxxxxxxxxxxx xxxx jejich toxiny, xxxxx xx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx mohly xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x potravin.
(2) Xxxx se xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx umožní provést xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx stejných xxxxxxxx. Xxxxx xx kontrolovaná xxxxx nebo xxxx xxxxx, za xxxxx xxxxxxxxxxx může xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,6) xxxxx na xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx písemně xxxx, xxxxxxx xx xxxxxx v rozsahu xxxxx analýzy. Xxxxxxxxx xxxxx dozoru xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx osoba, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx prvního xxxxxx, xxx, aby xxxxxxx xx xxxxx vlastností xxxxxx. Xxxxxxx vzorků xxxxxxxxx xxxxx věty xxxxx provádí xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Xxxxxx xxxxxx vzorků xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6. Pokud xx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx, než xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xx xx xxxxxxxxxx, správnosti x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx metodě xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx zdravotně xxxxxxx, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx počtu mikroorganismů xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx toxické xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx než stanovené x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
x) xxxxxxxx nežádoucí změny xxxxxxxxx mikrobiální xxxxxxxx, xxxxxxxxx zápach, změněnou xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, tvorbu xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx růstu xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxx
x) obal xxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx),
x) xxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxx xx xxxxxxxxxxx pružným xxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx), xxxx
d) xxxxx xx změněné xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, chuť, xxxxxxxxxxx).
(3) Jestliže xxxx u xxxxxxxx xxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx jakost, xx. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx jsou nevhodné x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Závěrečná xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 91/1999 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
§8
Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 30. xxxxx 2004.
Xxxxxxxxxx:
XXXx. Součková x. x.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxx xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx mezní xxxxxxx (NHM):
x) Xxxxxxxx mikroorganismů x 1 x nebo x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technikou xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx tvořící xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo x 1 xx xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx v 1 xx vzorku.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v navážce xxxx objemu vzorku xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx jsou uvedeny xx šikmou xxxxx xx xxxxx xxxx;
xxxxxxxxx xx naočkováním xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx objemu xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx půdy s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, vyočkováním xx xxxxxxxx xxxx x potvrzením podezřelých xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x xxxx x 25 ml xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Nejvyšší xxxxx xxxxxxx na x(xx)

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Clostridium xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

104

potraviny xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx xxxx O 157 a xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx E.coli (XXXX)

všechny xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu

negat/25

xxxxxxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxx xxxxxxxxx)

xxxxx/25

xxxxx xxxxxxx o xx xxxxx xxx 0,92

102

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx druhy)

potraviny xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

potraviny určené x xxxxx xxxxxxxx

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


- xxxxxxxx x xxxxx spotřebě

103

- xxxxxx k přímé xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx x hlavonožci x xxx tropických x xxxxxxxxxxxxx pásem xxxxxx x xxxxx spotřebě

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxx k přímé spotřebě

xxxxx/25



negat: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (objemu) xxxxxxxxxx xxxxxx specifikované xx šikmou čarou
xx: xxxxx aktivita - parametr xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx dostupnost vody xxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xx 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (X.xxxxxxxxxxx)

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx (X.xxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx toxin (X.xxxxxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 53/2002 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, xx znění vyhlášky x. 233/2002 Xx.



***) Xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 2 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXXX DRUHY, XXXXXXX XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx přípustné xxxxxxx (XX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x nebo x 1 ml xxxxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 1.105 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx; x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx vhodné xxxxxxx xxxxxx XXX, xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx příloha č. 5).
b) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx určených x xxxxxxxxx, jak xxxx xxxxxxx za xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxxxxxxx xxxxx/25 značí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x 25 x nebo x 25 xx xxxxxx.
1. MASO X MASNÉ XXXXXXX, XXXXXX A XXXXXXX X XXXXXXXXX XXXX, XXXXXXX MASO, XXXXXXX X DALŠÍ XXXXX XXXX X XXXXXXX X XXXX
1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
1.2. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "xxxxxxxxxxxx xxxxxx")
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Trvanlivé xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
XX
Enterobacteriaceae 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.4. Xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx (xxxxx salámy, párky, xxxxx, xxxxxxxx, paštiky xx.)
1.4.1. Xxxxxxx xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X XXXX
2.1. Xxxxx x xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.2. Xxxx výrobky xxxxxxx neošetřené, určené x xxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxx)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.3. Xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
2.4. Xxxxxxx x ryb xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (x xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx) a nepasterované xxxxxxx x xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, "xxxxx" xxxxxxx xxxx.)
PH
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.5. Rybí xxxxxxx xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
3. XXXXXXX XXXXXXX
3.1. Majonézy x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xxxxxxx xx posuzují xxxxx 14.1.
4. XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX, XXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx výrobky sušené xxxxxx výrobků x xxxxxxxxx a xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx x zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx XXX
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X xx xxxx 15 xxx.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, smetanové krémy x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx nezrající
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.5. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx trvanlivostí (xxxxxxx, krémy, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx máslo xxxx.)
XX
Enterobacteriaceae 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
PH
Koliformní xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Sýry xx syrového mléka
XX
Xxxxxxxxxxx coli 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, plátkovaných x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx vyšší.
4.7.3. Xxxxxxxxx sýry ( xxxxxx xxxxxxxxxx sýrů)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
4.7.4. Xxxxx sýry xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
4.8. Xxxxx, xxxxxx emulgované xxxx (x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
*) Xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxx polozakysané xxxxxxx.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx xxx.
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky x xxxxxxxx nebo jogurtem.
**) Xxx výrobky x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hodnota 103.
6. ZPRACOVANÉ OVOCE X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx šťávy
6.1.1. Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx látek)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx omáčky, xxxxxxx xxxxx x xxx.
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX A XXXXXX XXXXXXX, SEMENA ROSTLIN
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
7.1.2. Těstoviny xxxxxxxx xxxxxx ochucených
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x náplní
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
7.2. Xxxxxx xxxxxxx
7.2.1. Sójové xxxxxxx xxxx tofu, pasterované xxxx xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
7.2.2. Xxxxxxxx sójové xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Xxxxxxxxxx xx xx výrobky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Drobná xxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx apod.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Escherichia xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Naklíčená xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Listeria monocytogenes negat/25
8. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx (xxxxxxxxxx, povidlovou, makovou, x xxxxxxxx krémy, xxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx až xx xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx xxxxxx x/xxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
9. KAKAO, XXXXXXXX A ČOKOLÁDOVÉ XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 5.105
Koliformní xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx x/xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 20 % xxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Salmonella xxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx po xxxxxxxx x xx xxxxxxx úpravě xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
12. XXXXXX, XXXXX XXXXXX X XXXXX KOŘENÍCÍ XXXXXXXXX, XXXXXXX XXXX
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Aspergillus xxxxxx *)**) 5.103
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx xx tím xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, XXXXXXX XXXXXX, POTRAVINY XXXXXX XXX XXXXXXXX VÝŽIVU
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
13.2. Xxxxxxx stravy xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xx formě xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x xxxxxx, tekuté xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
13.4. Xxxxxxxxx pro xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx zvl.způsobem, xxxx. xxxxxxxxxx sondou)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 50
Bacillus cereus 50
Xxxxxxxxxx xxx. negat/50
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
14. XXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxx majonézy (xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky v xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx výroby, xxxxxxxxx, xxxx, xxxxx a x.)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky*) 102
Xxxxxxxx cereus 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) X xxxxxxx x přídavkem xxxx xxxxxx se tolerují xxxxxxx x jeden xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx se xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zchlazených x xxxxxxxxxx (prodávané x prodejnách potravin)
XX
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 102
Xxxxxxxx cereus 103
Salmonella xxx. xxxxx/25
*) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx syrovou potravinu xx xxxxxxxx xxxxxxx 105.
15. POLOTOVARY XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX TEPELNÉ ÚPRAVĚ
15.1. Xxxxxxx polotovary xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxx xxxxxxxx, knedlíky x xxxxxxxx, xxxxxxxxx sýry, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx aj.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Masové x xxxxxxxxxxx polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx. částečně xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx rybího xxxx, v xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xx.)
PH
Xxxxxxxxxxx coli 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes xxxxx/25
Xxxxxxxx: Zkoušení tepelně xxxxxxxxxxxx hermeticky xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx) potravin
Xxxxx XX xxx xxxxxx xxxxxxx se neuvádějí, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z hlediska xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx jejich xxxxxxxxx produktů nelze xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx finálních xxxxxxx; xxxxxx bezpečnost xxxx xxx zajištěna xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (správné xxxxxxx xxxxx), správné xxxxxxxxxx xxxxx x uplatněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX XXXXXX XXX XXXXXXXXXX X XXXXXXX XXXXXX
Počáteční a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výživa (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx je xxx posouzení rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx xxxxxx (xxxxxx sucharů, piškotů, xxxxxxxx) x xxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxx kojence x xxxx xxxx (xxxxxx xx sterilizovaných výrobků)
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Xxxxxx (v xxxxxx) x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx plísně
Xxxxxxxxxxx flavus*)**) 5.102
*) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx rozhodující xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Aspergillus xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx nomius.
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX PRO XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx na xxxxx x skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 xxxx. 1 xxxx. x)]
x) potraviny xxxxxx xxxx vyrobené xxx xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx cereus 103
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Potraviny xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx [§2 odst. 1 písm. x)]
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX A SKUPINY XXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXX NERIZIKOVÉ
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XX xxxxxxxxx, xxxxx pro xxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jejich xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, xX, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek xxxx.) xxxx xxx nutnost xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx kulinární úpravě xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx podmínek* x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx zdraví.
x) lihoviny (o xxxxxx etanolu xxx 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
x) xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx na xxxx xxxx
f) jedlé xxxxx
x) tuky (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků)
x) xxxxx x běžné xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
k) káva xxxxxxx a kávoviny
x) čaj xxxxx (xxxxxxxxxxxx, polofermentovaný, xxxxxx)
x) xxxxxx náhrady xxxxx x xxxxxxx xx teplých xxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x výrobky x nich (x xxxxxx xxxxx)
o) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx)
x) hořčice
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx xxxxx x zelenina, xxxxx xxxxxxxx x lihu, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx (xxx xxxxxx rostlinného xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Xxxxxxx x. 6 k xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx normy xxxxxx pro metody xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx
ČSN 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx odběru xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56&xxxx;0081:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x mikrobiologickému xxxxxxxx
XXX 56 0082:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x způsob xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX ISO 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv.Horizontální xxxxxx xxx stanovení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °C (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56 0084:1986 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx mezofilních aerobních x xxxxxxxxxxxx anaerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56 0085) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
XXX XXX 4831:1995 (56 0086) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX XXX 7954:1994 (56&xxxx;0087) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx kvasinek x xxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °C (xxx XXX 7954:1987)
XXX XX ISO 6579:2003 (56&xxxx;0088) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxx (xxx EN ISO 6579:2002)
ČSN XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 1: Technika x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx Baird-Parkera (xxx XXX 6888-1:1999; xxx XX ISO 6888-1:1999)
XXX XX XXX 6888-2:1999 (56 0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Horizontální metoda xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Xxxx 2: Xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx ISO 6888-2:1999; xxx XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx druhy) - Xxxx 3: Průkaz x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx technikou XXX (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56&xxxx;0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Průkaz xxxxxxxxxxxxx toxinů x Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
XXX XX 13401:2000 (56 0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxx perfringens - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx EN 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro stanovení xxxxx Bacillus xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 30 °X (xxx XXX 7932:1993; xxx XX XXX 7932:1997)
XXX XX XXX 112904-1:1999.(56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxx xxxxxxx (xxx XX XXX 11290-1:1996)
XXX XX XXX 11290-2:1999 (56 0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 2: Metoda xxxxxxxxx xxxxx (idt XXX 11290 2:1998; xxx XX ISO 11290 2:1998)
ČSN XXX 8523:1995 (56 0096) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx bakterií čeledi Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8523:1991)
XXX XXX 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx a xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx coli. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx (xxx ISO 6391:1988)
XXX XXX 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx coli - Xxxx 1: Technika xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Mléko x xxxxxx výrobky - Xxxxxxxxx xxxxx suspektních Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx ISO 11866-2:1997)
ČSN ISO 11866-3 :2000 (56 0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X na xxxxxxxxxx (xxx XXX 11866 3:1997)
ČSN X XXX XXX 11133-1:2001 (56 0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx půd - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx užívání x xxxxxxxxx potravinářských provozoven (xxx zrušených xxxxxx)
XXX XX XXX 6887-1:1999 (56&xxxx;0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Část 1: Všeobecné pokyny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx XXX 6887-1:1999; xxx XX XXX 6887-1:1999)
ČSN XXX 7218:1998 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro mikrobiologické xxxxxxxx (idt ISO 7218:1996)
ČSN ISO 3100-1:1995 (56 0105) Maso x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorků. Xxxx 1: Xxxxx xxxxxx (xxx XXX 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56 0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Escherichia xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (idt ISO 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx bez xxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Mikrobiologie. Všeobecné xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus (xxx XXX 8914:1990)
ČSN XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10273:1994)
XXX ISO 8261:2002 (56 0111) Mléko x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 8261:2001)
XXX XXX 6610:1996 (56 0112) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
ČSN XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných při 30 °X (xxx XXX 5541-1:1986)
ČSN XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx kvasinek a/nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 6661:1992)
XXX ISO 15214:2000 (56&xxxx;0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení - Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 30 °C (ídt XXX 15214:1998)
XXX XX ISO 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Horizontální xxxxxx xxxxxxx Escherichia xxxx 0157 (idt ISO 16654:2001; xxx EN XXX 16654:2001)
XXX XXX 6730:1996 (56&xxxx;0120) Xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx tvořících xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 6,5 °C (xxx ISO 6730:1992)
XXX ISO 10560:1996 (56&xxxx;0121) Mléko x xxxxxx výrobky. Průkaz Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Xxx. 1: 1994)
ČSN ISO 2293:1996 (56&xxxx;0122) Xxxx x masné výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx počítání kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx xxxxxx) (xxx ISO 2293:1988)
XXX ISO 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx -Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 13721:1995)
XXX ISO 10272:1997 (56&xxxx;0126) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx (xxx ISO 10272:1995; xxx ISO 10272/Xxx.2:1997)
ČSN ISO 13720:1998 (56&xxxx;0127) Maso x xxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx rodu Pseudomonas (xxx ISO 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Xxxx a xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x plísní. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (idt XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx potravin a xxxxx - Horizontální xxxxxx stanovení xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Escherichia coli - Xxxx 1: Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 44 °X x xxxxxxxx xxxxxxx x 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Informace
Xxxxxx předpis č. 132/2004 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 132/2004 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 467/2006 Xx. s xxxxxxxxx od 11.10.2006.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 292/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vod a x způsobu xxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Sb.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx jejich xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona x. 110/1997 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx kritických xxxx x xxxxxxxxxxx výroby, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 xxxxxx x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x o xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 zákona x. 110/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Rady č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 o xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx.
* Zákon č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.