Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 10.10.2006.


Vyhláška o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

132/2004 Sb.

Mikrobiologické požadavky na potraviny a způsob jejich kontroly §3 §4 §5
Hodnocení potravin z mikrobiologického hlediska §6
Závěrečná ustanovení §7 §8
Příloha č. 1 - Nejvyšší mezní hodnoty počtu mikroorganismů
Příloha č. 2 - Přípustné hodnoty pro jednotlivé druhy, skupiny nebo podskupiny potravin
Příloha č. 3 - Přípustné hodnoty pro potraviny určené pro kojeneckou a dětskou výživu
Příloha č. 4 - Přípustné hodnoty pro kategorie potravin
Příloha č. 5 - Potraviny a skupiny potravin mikrobiologicky nerizikové
Příloha č. 6 - České technické normy určené pro metody mikrobiologického zkoušení a normy související
132
VYHLÁŠKA
xx xxx 12. xxxxxx 2004
x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a hodnocení
Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví xxxxxxx podle §19 xxxx. 1 xxxx. x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "zákon"):
§1
(1) Xxxxxxxx stanoví xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx z mikrobiologického xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxx vodu, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx minerální xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx předpis.1)
(3) Xxxxxxxxx uváděné do xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x přílohách č. 14.
§2
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x nezměněném xxxxx, potraviny xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxxxx x teplém xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxx, potraviny upravené xx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, okrájením, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, fermentací x potraviny, xxxxx xxxx být podle xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx smíchány x xxxxxx xxxx studenou xxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx jsou určeny xx xxxxxxxx až xx xxxxxxx úpravě, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, vaření, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx byt xxxxx návodu xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu (příloha č. 3)2) x
x) sterilizované xxxxxxxxx.
(2) Potravinami xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x §2 xxxx. f) xxxxxx.
Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxxx jejich kontroly
§3
(1) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx hodnoty x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přijatelnou xxxx xxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vyrobené xx xxxxxxxxx nezávadných xxxxxxx,3) xx dodržení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx4) a s xxxxxxxx systému kritických xxxxxxxxxxx xxxx.5)
(3) Xxxxxxxx xxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx ohrožení xxxxxx xxxx, zdravotní xxxxxxxxx xxxx zkažení xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx. Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§4
(1) Xxxxxxxx mezní hodnoty xxxxx mikroorganismů xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxxx x tabulce x. 2 přílohy č. 1.
(2) Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx výběrem xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravenými v příloze č. 2. Xxxx-xx xxxxxx, xx kterému xxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx konkrétní xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xx xxx, kam x hlediska xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x přihlédnutím xx složení potraviny, xxxxxxx xxxxxx zpracování, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx růstu xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx náleží.
(3) Xxx druhy xxxxxxxx, xxx které xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 2, xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4.
(4) Potraviny, xxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
§5
(1) Xxxxxx xx odebírají xxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxxxx významných z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxx alimentárního onemocnění, xxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, se xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx cíleně xx xxxxxxx mikroorganismy působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx v tabulce x. 1 přílohy č. 1, xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 této přílohy, xxxxxxxxx na další xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx poznatků mohly xxx xxxxxxxx onemocnění x xxxxxxxx.
(2) Xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx umožní xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx stejných xxxxxxxx. Xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo jiná xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxxx může být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,6) xxxxx na provedení xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, odebírá xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx analýzy. Příslušný xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx druhou xxxxxxx xxxxxxxx.7) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxxxx vzorků xxxxxxxxx podle xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.8)
(3) Způsob xxxxxx vzorků xxxxxxxx x mikrobiologickému zkoušení x xxxxxxx mikrobiologického xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx příslušných českých xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6. Pokud xx xxx xxxxxx odběru xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jiné xxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxx xxxxx technické xxxxx, musí xxx xxxxxx xxxxxxxx doloženo, xx xxxx xx xx citlivosti, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx technické xxxxx.
§6
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x mikrobiologického xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxx z mikrobiologického xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x tabulce x. 1 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 2 přílohy č. 1,
x) xxxxxxxx mikroorganismy a xxxxxxxxxxx metabolity působící xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x. 1 x 2 přílohy č. 1, xxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, povrchovou xxxxxxxxx, xxxxxxxxx zákal, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxx chuť xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx kolonie, xxxxxxxx, xxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, též xxxxx
x) xxxx xxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx),
b) xxxxx xx ztrátě xxxxx,
x) obal je xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx (bombáž), xxxx
x) xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx zápach, xxxxxxxx barva, xxxx, xxxxxxxxxxx).
(3) Jestliže xxxx x potravin xxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4, avšak xxxxxx překročeny xxxxxxxx xxxxx hodnoty stanovené x příloze č. 1, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx mikrobiologickým xxxxxxxxxx xx xxxxxx, tj. xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, omezenou xxxxxxxxxxx xxxx jsou xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§7
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 91/1999 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zdravotnictví x. 294/1997 Xx., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly a xxxxxxxxx.
§8
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 30. xxxxx 2004.
Ministryně:
XXXx. Součková x. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
Xxxxxxxx mezní xxxxxxx xxxxx mikroorganismů
Xxxxxx xxxxxxxxx nejvyšší xxxxx xxxxxxx (NHM):
x) Xxxxxxxx mikroorganismů v 1 g nebo x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kolonie (xxx), například 105 xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 1.105 mikroorganismů x 1 x xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 xxxxx xxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx v 1 xx xxxxxx.
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xx čísle nula;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx příslušné xxxxxx půdy x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; například xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 x xxxx x 25 ml xxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 Xxxxxxxxxxx původci xxxxxxxxxx x potravin

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx potravin

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx x(xx)

Xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx

105

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx

102

Xxxxxxxxxxx coli X 157 a další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx X.xxxx (XXXX)

xxxxxxx druhy xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/25

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx (kromě xxxx xxxxxxxxx)

negat/25

xxxxx xxxxxxx o xx xxxxx xxx 0,92

102

mražené xxxxx, xxxxxxxx xxxx.

102

xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

102

Salmonella xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx

xxxxx/50


xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxx/25

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxx k přímé spotřebě

105

potraviny xxxxxx x xxxxx spotřebě

104

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx


- neurčené x xxxxx spotřebě

103

- xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

102

Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxx, měkkýši, xxxxxx x hlavonožci x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě

negat/25

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx)

Potraviny xxxxxx k přímé spotřebě

xxxxx/25



xxxxx: xxxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxx vzorku specifikované xx xxxxxx xxxxx
xx: xxxxx aktivita - parametr potraviny xxxxxxxxxxxxxxxx dostupnost xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx, nabývá xxxxxx od 0 xx 1,0.
Xxxxxxx x. 2 Nejvyšší xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx produkty xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

Kategorie xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (X.xxxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

enterotoxin (B.cereus)

xxxxxxx xxxxxxxxx

negat.***)

xxxxxxxxxxxxx (E.coli)

všechny xxxxxxxxx

xxxxx.***)

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (V.parahaemolyticus)

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.***)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx.

mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné množství xxxxxxx vyhláška x. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a potravinářských xxxxxxx, podmínky xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x potravních xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.



***) Neprokazatelné xx xxxxxxxxx (xxxxxx) vzorku xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXXX XXXXX, SKUPINY XXXX XXXXXXXXXX XXXXXXXX
Xxxxxx xxxxxxxxx přípustné xxxxxxx (XX):
x) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x xxxx x 1 xx xxxxxx;
xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kolonií; jako xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (xxx), xxxxxxxxx 105 xxxxx xxxxxxxxx množství 1.105 mikroorganismů x 1 g xxxx x 1 ml xxxxxx, 5.103 značí xxxxxxxxx množství 5.103 xxxxxxxxxxxxxx x 1 x nebo v 1 xx xxxxxx; x případě hodnot xxxxxxx xxx 102 xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx metody XXX, xxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx existuje (viz příloha č. 5).
b) Požadavek xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx určených k xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xx šikmou xxxxx po xxxxx xxxx;
vyšetřuje xx xxxxxxxxxxx celé této xxxxxxx nebo celého xxxxxx xxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxx půdy x xxxxxxxxx pomnožením, xxxxxxxxxxx xx plotnové xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kolonií; xxxxxxxxx xxxxx/25 xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 25 g nebo x 25 xx xxxxxx.
1. XXXX X XXXXX XXXXXXX, XXXXXX X XXXXXXX X XXXXXXXXX MASA, XXXXXXX XXXX, XXXXXXX X XXXXX XXXXX XXXX X XXXXXXX X NICH
1.1. Xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Termotolerantní Xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx enterocolitica negat/25
1.2. Masné xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxx částečně zrající, xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx "startovacích xxxxxx")
XX
Escherichia coli 102
Koagulázopozitivní stafylokoky 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.3. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxx)
PH
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
1.4. Tepelně xxxxxxxxxx masné výrobky (xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, tlačenky, paštiky xx.)
1.4.1. Výrobky xxxxxxxxx
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
1.4.2. Xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx výrobky
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Clostridium perfringens 102
Salmonella xxx. xxxxx/25
1.5. Výrobky xxxxxxxxxxx x xxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 10
2. XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
2.1. Xxxxx x xxxxxx ryby
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Enterobacteriaceae 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
2.2. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx x přímé spotřebě (xxxx. měkkýši)
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxx parahaemolyticus xxxxx/25
2.3. Mořští xxxxxx, měkkýši a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxx a xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx negat/25
2.4. Xxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx (x xxxxxx, oleji, nálevu, xxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxx (xxxxxx, očka, sardelová xxxxx, "krabí" tyčinky xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
2.5. Xxxx výrobky xxxxxxxxxxx x obalu
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Clostridium perfringens 10
3. VAJEČNÉ VÝROBKY
3.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, balené xxxxxx xxxxxx, xxxxx (xxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx*)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxx bakterie 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 2.102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xxxxxxx xx posuzují xxxxx 14.1.
4. MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX, XXXX
4.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxx)
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
4.2. Xxxxxx xxxxxxx sušené xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx x přípravě xxxxxxx x xxxxxxxx pudinků
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
4.3. Xxxxxx xxxxxx a zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx XXX
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 102
*) Xx xxxxxxxx xxx 30 °X po xxxx 15 dnů.
4.4. Xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx krémy x tvarohové xxxxxxx, xxxxxxx sýry nezrající
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
4.5. Xxxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx x výrobky x prodlouženou xxxxxxxxxxxx (xxxxxxx, xxxxx, dezerty, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 50
Xxxxxxxx xxxxxx 103
4.6. Xxxxxx xxxxxxx fermentované (xxxxxx, podmáslí, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx.)
XX
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
4.7. Xxxx
4.7.1. Xxxx xx xxxxxxxx mléka
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 104
Salmonella xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.2. Xxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx*)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) X xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx sýrů se xxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx.
4.7.3. Xxxxxxxxx xxxx ( xxxxxx xxxxxxxxxx sýrů)
XX
Escherichia xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
4.7.4. Xxxxx xxxx xxxxxxx
PH
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
4.7.5. Xxxxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
4.8. Máslo, xxxxxx xxxxxxxxxx tuky (x xxxxxxx másla, xxxxxxx)
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxx coli 10
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx smetany.
5. XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX (xxxxxx)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx**) 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxx spp.
*) Xxxxxxxxxx se xx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx jogurtem.
**) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx 103.
6. ZPRACOVANÉ XXXXX X XXXXXXXX
6.1. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x ovoce, ovocné x xxxxxxxxxx xxxxx
6.1.1. Upravená chlazená xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx balené
XX
Xxxxxxxxxxx coli 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
6.1.2. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx konzervačních látek)
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
6.2. Sušené xxxxx, xxxxxxxxxx ovoce, xxxxxx xxxx
PH
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Xxxxxx 104
6.3. Xxxxxx, xxxxxxxx, studené xxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxx.
PH
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 104
Xxxxxxxxxxx coli 10
Xxxxxxxx 104
7. XXXXXXX X OBILNÉ XXXXXXX, XXXXXX XXXXXXX
7.1. Xxxxxxxxx
7.1.1. Xxxxxxxxx sušené xxxxxx ochucených xxxx x xxxxxx
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 105
Xxxxxxxxxx bakterie 103
Koagulázopozitivní stafylokoky 104
7.1.2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
7.1.3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x náplní
PH
Xxxxxxx počet mikroorganismů 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
7.2. Xxxxxx xxxxxxx
7.2.1. Sójové xxxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Koliformní xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 103
7.2.2. Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, sojanéza
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
*) Nevztahuje xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
7.3. Xxxxxx xxxxxxx
7.3.1. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x přímé xxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx, sezamová, xxxxxx, xxxxx xxxx.), xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
XX
Escherichia xxxx 5.102
Xxxxxx 105
7.3.2. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Listeria xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
8. PEKAŘSKÉ X XXXXXXXXX XXXXXXX
8.1. Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx x náplní (xxxxxxxxxx, povidlovou, xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxx apod.)
PH
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky*) 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx na výrobky xxxxxx až po xxxxxxx.
8.2. Cukrářské xxxxxxx plněné x/xxxx xxxxxxx (dorty, xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 106
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx 5.104
Salmonella xxx. xxxxx/25
9. XXXXX, XXXXXXXX X XXXXXXXXXX XXXXXXX
X
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5.102
10. XXXXXXXX (Xxxxxxx likéry x xxxxxxxx a/nebo xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx etylalkoholu xx 20 % xxx.)
XX
Koliformní xxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxx xxx.*) xxxxx/25
*) Vztahuje xx na xxxxxxx xxxxxx.
11. XXXXXXXXXXXXX XXXXXXX X XXXXXXXXXXX
11.1. Xxxxxxxxx určené xx konzumaci xx xxxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
XX
Escherichia xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
11.2. Xxxxxxxxx xxxxxx ke xxxxxxxxx xx xxxxxxxx s xxxxxxxxx
XX
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
12. XXXXXX, XXXXX KOŘENÍ X XXXXX XXXXXXXX XXXXXXXXX, BYLINNÉ ČAJE
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 103
Clostridium xxxxxxxxxxx 103
Salmonella xxx. xxxxx/10
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx *)**) 5.103
*) Pří xxxxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsah xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
**) Xxxxxx se xxx xxx Xxxxxxxxxxx parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
13. XXXXXXXXX XX XXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXX, DOPLŇKY XXXXXX, XXXXXXXXX XXXXXX XXX ZVLÁŠTNÍ XXXXXX
13.1. Xxxxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
13.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx části xxxx xxxxxx živočišného xxxxxx (ve xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, x prášku, xxxxxx xxxx.)
XX
Escherichia xxxx 102
13.3. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx výkonu, xx xxxxxxxxx tělesné xxxxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 5.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 5.102
Xxxxxxxxxx xxx. negat/25
13.4. Potraviny pro xxxxxxxx lékařské xxxxx (xxxxxxxx xxx.xxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx sondou)
PH
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxx cereus 50
Xxxxxxxxxx spp. negat/50
Xxxxxxxx monocytogenes negat/25
14. XXXXXXXXXXX VÝROBKY X XXXXXXXXX PO XXXXXXX XXXXXX
14.1. Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x majonézou x bez majonézy (xxxx. saláty, obložené xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxx, krémy x x.)
PH
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů*) 2.105
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx*) 102
Xxxxxxxx xxxxxx 5.103
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx***) 102
Xxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) Xxxxxxxxxx se na xxxxxxx xxxxxxxxxx suroviny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
**) X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx o jeden xxx xxxxx.
***) Xxxxxxx xx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
14.2. Tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx včetně zchlazených x xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx*) 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
*) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx hodnota 105.
15. XXXXXXXXXX XXXXXX XX SPOTŘEBĚ XX XXXXXXX XXXXXX
15.1. Bezmasé polotovary xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx, obalované xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx.)
XX
Xxxxxxxxxx bakterie 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.*) xxxxx/25
*) Xxxxxxxx xx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
15.2. Xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, chlazené xxxx xxxxxxxx (např. xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxxxx xxxx, mělněného xxxxxx xxxx, x kombinaci xx xxxxxxxxx, pizza, xxxxxxxxxx aj.)
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 103
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 5.103
Clostridium xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx xxx. xxxxx/25
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx/25
Xxxxxxxx: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx hermeticky uzavřených (xxxxxxxxxxxxxxx) xxxxxxxx
Žádné XX pro takové xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx rizikovost xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx reálně xxxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků; xxxxxx bezpečnost musí xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xxxxxxx xxxxx), xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a uplatněním xxxxxxx kritických xxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX XXXXXXX XXX XXXXXXXXX XXXXXX PRO XXXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXX
Xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxxxx)
XX
Celkový xxxxx mikroorganismů 104
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 10
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 50
Xxxxxxxxxx spp. xxxxx/50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 10
*) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx posouzení xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx aflatoxinů, xxx xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Rozumí xx xxx též Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx výživa (xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx) a xxxx xxx xxxxxx výživa xxx xxxxxxx x xxxx děti (netýká xx sterilizovaných xxxxxxx)
XX
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx 5.104
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 102
Potenciálně xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx**) 10
*) Xxx xxxxxxxxxx uvedené xxxxxxx je pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, viz xxxxxxxx předpis.6)
**) Xxxxxx se xxx xxx Aspergillus parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxx (x xxxxxx) x bylinné xxxx xxx kojence a xxxx xxxx
XX
Xxxxxxxxxxx xxxx 102
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxx spp. negat/10
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxxx*)**) 5.102
*) Xxx překročení xxxxxxx xxxxxxx je xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx zjištěný xxxxx aflatoxinů, viz xxxxxxxx xxxxxxx.6)
**) Xxxxxx xx xxx xxx Aspergillus parasiticus x Xxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 132/2004 Xx.
XXXXXXXXX HODNOTY XXX XXXXXXXXX XXXXXXXX
(Xxxxxxxxxx xx na xxxxx x skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x přílohách č. 2 x č. 5)
Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. x)]
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
XX
Xxxxxxxxxxx coli 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
b) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
XX
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx 105
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx 102
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky 102
Xxxxxxxxxxx perfringens 102
Xxxxxxxx xxxxxx 103
Xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx [§2 odst. 1 xxxx. x)]
XX
Koliformní xxxxxxxx 104
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx 103
Xxxxxxxxxxx perfringens 103
Xxxxxxxx xxxxxx 104
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 132/2004 Sb.
XXXXXXXXX A XXXXXXX XXXXXXXX MIKROBIOLOGICKY NERIZIKOVÉ
Xxx xxxxxxxxxxx potraviny xx specifické xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx XX xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxx xxxxxxx, technologii xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx (xx, pH, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx.) xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx konzumací xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx* x xxxxxxxx mikrobiologického xxxxxx pro zdraví.
x) xxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx nad 20% xxxxxxxxxx)
x) xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
x) xxxxxxxx x xxxxxxxx sladidla
x) xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxx xxxx
x) xxxxx xxxxx
x) xxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx)
h) xxxxx x xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
k) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx
x) xxx pravý (xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxx)
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxx a smetany xx teplých nápojů
x) xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx a xxxxxxx x xxxx (v xxxxxx xxxxx)
o) xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
x) xxxxx, xxxxxxx xx škrobu x xxxxxxx x brambor (x xxxxxx xxxxx)
x) xxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxxxxx nápoje (xxxxxx výrobků v xxxxxx)
x) xxxxxxx
x) sterilizované potraviny
x) xxxxxxxxxxx xxxxx x zelenina, xxxxx xxxxxxxx v xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx (bez xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx)
Příloha x. 6 x vyhlášce x. 132/2004 Xx.
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx pro metody xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx
ČSN 56&xxxx;0080:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení
XXX 56 0081:1983 Potravinářské xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX 56 0082:1983 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Zásady xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
XXX XX ISO 4833:2003 (56&xxxx;0083) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx.Xxxxxxxxxxxx metoda xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií vykultivovaných xxx 30 °X (xxx XXX 4833:2003)
XXX 56&xxxx;0084:1986 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx celkového, xxxxx mezofilních xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx anaerobních xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
XXX XXX 4832:1995 (56&xxxx;0085) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XXX 4832:1991)
ČSN XXX 4831:1995 (56&xxxx;0086) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné pokyny xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx XXX 4831:1991)
XXX ISO 7954:1994 (56&xxxx;0087) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 25 °X (xxx XXX 7954:1987)
XXX XX XXX 6579:2003 (56&xxxx;0088) Mikrobiologie xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxx rodu Salmonella (xxx EN XXX 6579:2002)
XXX XX XXX 6888-1:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení počtu xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoků (Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx) - Část 1: Technika x xxxxxxxx agarové xxxx xxxxx Xxxxx-Xxxxxxx (idt XXX 6888-1:1999; idt XX XXX 6888-1:1999)
XXX XX ISO 6888-2:1999 (56&xxxx;0089) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx metoda xxxxxxxxx xxxxx koagulázopozitivních xxxxxxxxxxx (Staphylococcus aureus x xxxxx xxxxx) - Část 2: Xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx (xxx XXX 6888-2:1999; idt XX XXX 6888-2:1999)
XXX XX XXX 6888-3:2003 (56&xxxx;0089) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxxx aureus a xxxxx druhy) - Xxxx 3: Průkaz x stanovení nízkých xxxxx xxxxxxxxx MPN (xxx XXX 6888-3:2003; xxx XX XXX 6888-3:2003)
XXX 56 0090:1987 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxxxxxxx toxinů a Xxxxxxxxxxx botulinum
XXX XX 13401:2000 (56&xxxx;0091) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxx XX 13401:1999; xxx XXX 7937:1997)
XXX XXX 7932:1995 (56&xxxx;0092) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx cereus. Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 7932:1993; xxx XX XXX 7932:1997)
ČSN XX ISO 112904-1:1999.(56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Část 1: Xxxxxx průkazu (xxx EN XXX 11290-1:1996)
ČSN XX XXX 11290-2:1999 (56&xxxx;0093) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx počtu Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - Xxxx 2: Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx (idt ISO 11290 2:1998; xxx XX XXX 11290 2:1998)
XXX XXX 8523:1995 (56 0096) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxx bakterií xxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx (xxx XXX 8523:1991)
XXX ISO 6391:1995 (56&xxxx;0097) Xxxx a xxxxx výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X xx xxxxxxxxxx (xxx XXX 6391:1988)
XXX ISO 11866-1:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 1: Technika xxxxxxx pravděpodobného xxxxx (xxx ISO 11866-1:1997)
XXX XXX 11866-2:2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 2: Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x použitím 4-xxxxxxxxxxxxxxxx-ß-X-xxxxxxxxxxx (XXX) (xxx ISO 11866-2:1997)
ČSN XXX 11866-3 :2000 (56&xxxx;0098) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Xxxx 3: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vykultivovaných xxx 44 °C xx xxxxxxxxxx (xxx ISO 11866 3:1997)
XXX X ENV XXX 11133-1:2001 (56&xxxx;0099) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x krmiv - Xxxxxxxxx pokyny xxx přípravu x xxxxxx xxxxxxxxxxxx půd - Xxxx 1: Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx jakosti xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxx (xxx XXX XXX 11133-1:2000)
XXX 56&xxxx;0100:1968 Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, předmětů xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx potravinářských xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxx)
XXX EN ISO 6887-1:1999 (56 0102) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxx analytických xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - Xxxx 1: Xxxxxxxxx pokyny xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxx ISO 6887-1:1999; xxx EN XXX 6887-1:1999)
XXX XXX 7218:1998 (56 0103) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx XXX 7218:1996)
XXX ISO 3100-1:1995 (56&xxxx;0105) Xxxx x masné výrobky. Xxxxx vzorků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxx 1: Odběr xxxxxx (idt XXX 3100-1:1991)
XXX XXX 3100-2:1995 (56&xxxx;0106) Xxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxx a xxxxxxxx analytických vzorků. Xxxx 2: Příprava xxxxxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (xxx XXX 3100-2:1988)
XXX XXX 7251:1996 (56&xxxx;0107) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx počtu xxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxxx nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxx XXX 7251:1993)
XXX XXX 7402:1995 (56&xxxx;0108) Mikrobiologie. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx bakterií xxxxxx Enterobacteriaceae xxx xxxxxxxxxxx. Technika nejvýše xxxxxxxxxxxxxxx počtu a xxxxxxxx počítání kolonií (xxx XXX 7402:1993)
XXX XXX 8914:1996 (56&xxxx;0109) Xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx Xxxxxx parahaemolyticus (xxx XXX 8914:1990)
XXX XXX 10273:1996 (56&xxxx;0110) Xxxxxxxxxxxxx. Všeobecné xxxxxx xxx xxxxxx suspektních xxxxxxxxxxx kmenů Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10273:1994)
XXX XXX 8261:2002 (56 0111) Mléko x mléčné výrobky. Xxxxxxxx analytických xxxxxx x xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx zkoušení (idt XXX 8261:2001)
ČSN XXX 6610:1996 (56 0112) Xxxxx x mléčné xxxxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxx tvořících xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 6610:1992)
XXX XXX 5541-1:1996 (56&xxxx;0113) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx bakterií. Xxxx 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx XXX 5541-1:1986)
XXX XXX 6611:1996 (56&xxxx;0114) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Stanovení počtu xxxxxxxx xxxxxxxx x/xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx při 25 °X (xxx ISO 6661:1992)
ČSN XXX 15214:2000 (56 0117) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx mezofilních xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx počítání xxxxxxx vykultivovaných při 30 °X (ídt XXX 15214:1998)
XXX XX ISO 16654: 2002 (56&xxxx;0118) Mikrobiologie xxxxxxxx x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx Escherichia xxxx 0157 (xxx ISO 16654:2001; xxx EN XXX 16654:2001)
ČSN XXX 6730:1996 (56 0120) Xxxxx. Stanovení xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mikroorganismů. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 6,5 °C (xxx XXX 6730:1992)
XXX ISO 10560:1996 (56&xxxx;0121) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx. Průkaz Xxxxxxxx monocytogenes (idt XXX 10560:1993; xxx XXX 10560/Cor. 1: 1994)
ČSN ISO 2293:1996 (56 0122) Xxxx x masné výrobky. Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxxx počítání xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (Xxxxxxxxxx metoda) (xxx XXX 2293:1988)
XXX ISO 13721:1998 (56&xxxx;0125) Xxxx x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení -Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxx 30 °X (xxx ISO 13721:1995)
XXX XXX 10272:1997 (56&xxxx;0126) Mikrobiologie potravin x krmiv - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx průkazu xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx (idt XXX 10272:1995; xxx XXX 10272/Xxx.2:1997)
XXX ISO 13720:1998 (56 0127) Xxxx x masné xxxxxxx - Stanovení xxxxx xxxxxxxx rodu Pseudomonas (xxx XXX 13720:1995)
XXX XXX 13681:1998 (56&xxxx;0128) Maso x xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx počtu xxxxxxxx x xxxxxx. Technika xxxxxxxx kolonií (idt XXX 13681:1995)
XXX XXX 16649-1:2003 (560079) Xxxxxxxxxxxxx potravin x xxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovení xxxxx ß-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxx - Část 1: Xxxxxxxx xxxxxxxx kolonií xxxxxxxxxxxxxxx xxx 44 °X x xxxxxxxx xxxxxxx a 5-xxxxx-4-xxxxxx-3-xxxxxxx ß-X-xxxxxxxxxxx

Informace
Xxxxxx předpis x. 132/2004 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 30.4.2004.
Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 132/2004 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 467/2006 Xx. x xxxxxxxxx od 11.10.2006.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx vod a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 241/1998 Xx. x x. 465/2000 Sb.
2) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
3) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
4) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx x. 110/1997 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx kritických xxxx x technologii xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx.
6) §88 xxxx. 2 zákona x. 258/2000 Xx., x xxxxxxx veřejného xxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 320/2002 Xx.
7) §16 xxxx. 2 xxxxxx x. 110/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) Xxxxxxxx Xxxx č. 89/397/EHS 14. 6. 1989 x xxxxxxx xxxxxx nad potravinami.
* Zákon č. 110/1997 Sb. x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.