Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx všechny části xxxxxx určené x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx použitelnosti bylo xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx chladem xxxx xxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) a xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx,
d) masem xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx nejvýše 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) skopovým masem xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x o hmotnosti xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx maso xxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x drůbeže, xxxxxxx kuřat, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx perliček,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) zvěřinou maso xxxxx 6) žijící xxxxx nebo ve xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
s) droby xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx získaná xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx lojem xxxxxx tkáň získaná xxx opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx bourání xxxx,
x) mletým masem xxxxxxxxxx mělněný produkt xxxxxxxx x výsekového xxxx.
§2
Členění xx skupiny
Xxxxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx názvem xxxxxxx x dále xxxxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx r). Xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxx xxxxxxx x xxxxxx druhem podle xxxxxxxxxxx norem 8) xxx xxxxxxxx masa,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx druh podle přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, kachna, husa, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxx jatečného xxxx,
f) zvěřina xx označuje názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, prase divoké, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, drůbež, dělená xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, se označují xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
h) x mletého xxxx xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx bez zářezů, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx zbytky sražené xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx bez xxxxxx plstního sádla, xxxxxxx částí loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx ledvin x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx tuku,
e) xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x půlek xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx králík se xxxxx xx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx xx xxxxx kuchaná bez xxxxx x běháků.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, která není xxxxx xxx
x) xxxx 7 oC x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX u drobů,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx baleného.
(2) Xx xxxxxxxx musí xxx xxxx zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx na teplotu, xxxxx xxxx vyšší xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X prostorách, x xxxxx xxxxxxx k xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) a x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx teplota nejvýše xxxx 12 °X xx xxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxx xxx být xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx vytěžení, x to xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx plus 2 oC.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a relativní xxxxxxx vzduchu nestanovuje.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx drůbež a xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
b) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx.
§8
Přeprava
(1) Xxx přepravě xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 xxxx. 1 x více xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx prostředky použité x přepravě xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x přepravě xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovlivnit xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx lichokopytníci, x xxxxxxx prasata x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x jedné xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx vozidla a xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx maso x xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx uloženy odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Při prodeji xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Mleté nebo xxxxxxx maso xxx xxx připravováno xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) masným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisu, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný výrobek, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx technologií, zejména xxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
x) xxxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx upravená xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x pomocných, určené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
f) technologickým xxxxxx obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxx krájená nebo xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, při xxxxxx xx zničí xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x pomocných xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 7) xx u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků.
(3) Xx masné výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx jako xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Xxxxxxxx masa xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx masný xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx je v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx šunky xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx svalovina xxxxxxx kýty, musí xxx v názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx porostlý plísní, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx jen xx xxxxxxx, xxxxx byly xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx minus 5 °C v xxxxx po dobu 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx zchlazeny na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny výrobků xxxx uvedeny v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx k prodeji xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx výrobky xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, se xxxxxxxxxx při teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX X XXXXXXX X NICH
§18
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní xxx lidskou výživu,
x) čerstvými rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx nebo upravené xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx rybami a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx a ostatní xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx procesem zmrazování, 10)
d) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, marinování, solení, xxxxxxxx nebo sušení,
x) rybím xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x ryb xxxx vodních živočichů x dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx obalu výrobku xxxx být xxxxxx xxxx o tom, xx xxx zpracování xxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx použít xxxxx surovinu odpovídající xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x nabízejí k xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx potraviny x výrobky, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx vodních živočichů xx povoleno xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x bodě 1 xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby xx xxxxx xxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxx xxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx odlišné od xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
§25
Xxxxxxx xx skupiny a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x výrobky xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx uvede x datum xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx A xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
d) balených XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxx x na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), c) x x).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx vyznačí x vajec
x) X. xxxxx jakosti xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxx X nejméně 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s uhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxx být xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce určená xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. třídy xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx nejméně 5 °X a xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° C x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 odst. 4 xxxx. c) xxxx xxx xxxxx den xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále xxxxxxx do xxxxx xxxx vejce X. xxxxx jakosti X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Vejce xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx nejméně 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení masa, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 zákona.
§31
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx v. r.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat
druh
druh
vepřové xxxxx xx srdcem
hovězí hlava x jazykem x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí xxxxx xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk bez xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx maso x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x jícnu
telecí xxxxx xxx xxxx s xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx bez xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx brzlík
telecí xxxxx se xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
xxxxxx plíce
kravské vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx loupané
telecí xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
vepřové xxxx xxxxx
xxxxxx okruží x xxxxxxxxx
xxxxxxx játra
koňský žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx celé osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx s xxxxxxx a mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx plíce
husí xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx srdce
kozí slezina
krůtí xxxx
xxxx drštička opařená xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk s xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx játra
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
králičí xxxxxxx
xxxxxx mozek
 
koňské xxxxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx
Xxxxx výrobek
Teplota xxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxxxx
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x kterých xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 minut.
Tepelně neopracované xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x malým xxxxxxx xxxxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, sušení x xxxxx nebo vlivem xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx polotovary
Tepelně neopracovaná xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx sterilovaná x neprodyšných xxxxxxx, x jejichž středu xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, který odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx x xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx jakosti
čerstvá XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. třída xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
výrobky x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. třída xxxxxxx
XX. třída xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
čerstvá xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx normálního xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a deformace xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx kontroly při xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x vracející xx do xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, slabě zploštělý
Bílek
průhledný
průhledný
Zárodek
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný obsah
bez xxxxxx pachu
bez cizího xxxxx
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
X střední
od 53 xx 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B xxxxxx xxx hmotnostně xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxx
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek vaječné xxxxx
xxxx
xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, případně xx použitých xxxxxxxxx x koření
chuť
nakyslá, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx tuku podle
tržních xxxxx
10,0 až 85,0
obsah xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx xX
xxxxxxx
4,5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx v x xxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
do 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
xxx 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) provádí xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °C 7 xxx
4) u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx nebo u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí být xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx xxxxx 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx zmrazené xxxxxxxxx.