Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx k xxxxxx lidí, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
b) jatečně xxxxxxxxxxx xxxxx produkt xxxxxxx porážkou xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
c) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx,
d) masem xxxxxxx jatečných zvířat xxxx xxxxx, prasat, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) vepřovým xxxxx maso xxxxxx,
x) telecím xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x hmotnosti xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx maso koz,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx z drůbeže, xxxxxxx kuřat, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
p) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, bažanta xxxx xxxxxxxx,
s) droby xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx získaná při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
v) syrovým xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx bourání masa,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x výsekového xxxx.
§3
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 7) jsou xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
a) maso xx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxx xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) až x). Xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx výseková xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" xx xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
x) u xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx procenta xxxxxxxxxxxx xxxxx použitých xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx maso se xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, husa, xxxxxxxx, xxxxx x x děleného x xxxxxxxxxxx drůbežího masa x částí xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x u xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, drůbež, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx tuk x balené xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx použitelnosti,
x) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat nesmí xxx znečištěna nebo xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx dobu xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, zbytků vnitřností x xxxxxxxx ledvin x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx může xxx xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx, zbytky xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x půlek xxxxxxxxx xxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx bezprostředně před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx uvádí do xxxxx kuchaná xxx xxxxx a xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx xxxxxxx x výjimkou xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx masa,
x) xxxx 3 xX u drobů,
x) xxxx 2 xX x mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx teplotu, xxxxx xxxx xxxxx xxx plus 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx drůbeže a xxxxxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx a trvale xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než xxxx 4 oC.
(4) X masem xx xxxxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X prostorách, v xxxxx dochází k xxxxxx masa (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x manipulaci s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx určenou pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxx xx prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustných, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx na xxxx 2 xX.
(3) Xxx skladování xxxx xxxxx stejné teploty xxxxxxx v §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx v rozmezí 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx proudění xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx společně
x) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Přeprava
(1) Při přepravě xxxx xxxxx dojít xx zvýšení xxxxxxx xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx lichokopytníci, x půlkách xxxxxxx x telata nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x jedné xxxxxx xx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx podložkou splňující xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx v xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které splňují xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxx a ostatní xxxxxxx xxx,
c) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx prodeji xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx části xxxx jatečného zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nebo krájené xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracovaný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem masný xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °C xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx masný výrobek xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobek, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, sušením x zráním xxxx xxxxxx složení xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx součástí,
g) xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, při kterém xx zničí xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x pomocných xxxxx x množství xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Označování
(1) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xx u xxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx je v xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "šunka", xxxx xxx xxxxxxx minimální xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx je svalovina xxxxxxx xxxx, musí xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx masných výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx jen ze xxxxxxx, které xxxx xxxx zpracováním zmrazeny xxxxxxx na xxxxx 5 °C x xxxxx po dobu 48 hodin.
(4) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxx co xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx a xxxxxxxx k prodeji xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx prostorách, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx zvýšit xx x 2 °X.
ODDÍL 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX X VÝROBKY X XXXX
§18
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx lidskou xxxxxx,
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx nebo upravené xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, zchlazené tak, xxx nedošlo xx xxxxxxxx svaloviny,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx procesem zmrazování, 10)
x) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx z xxx xxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Xx obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxx uvedených x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) uvede xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcená xxxx xxxxxxx.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí do xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x nabízejí k xxxxxxx x tajícím xxxx při teplotě xx -1 °C xx +2 °C.
(3) Společně s xxxxxxxxxx rybami, ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx x výrobky, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxx xxxxxxx, částečně kuchané xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby xx xxxxx uvádět xx xxxxx nekuchané vakuově xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X XXXX
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) vejci xxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 1,
x) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající požadavkům xx XX. třídu xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxx složení xx odlišné xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky a xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx balených xx dále x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X se xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X xx xxxx doplní odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. třídy jakosti X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx vejce vyznačí x xxxxx
x) X. třídy xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X kruh xxxx xxxx x průměru 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx vysoké,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx nad 300 x xxxx ml xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. třídy xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx B chladírenská xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, která xx nižší xxx 5° X a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° C, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx uvedená x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx den xx třídění z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Vejce xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z vajec xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx druhu)
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x jazykem x xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx mozku,bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx ledvinky
|
hovězí maso x hlavy
|
vepřový mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx tlama xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx prané x ztužené
|
hovězí xxxx x jícnu
|
telecí xxxxx xxx kůže x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx tlama xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx játra
|
hovězí brzlík
|
telecí xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxxx opařené a xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx žaludek
|
telecí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x hlav
|
telecí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a mozkem
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
skopové xxxxx
|
xxxxxxx žaludky
|
skopová xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
kachní xxxxx
|
xxxx hlava x xxxxxxx x mozkem
|
kachní xxxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx krky
|
kozí xxxxx se xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx plíce
|
husí xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx játra
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx plíce
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňská xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxxxx vlhkost vzduchu xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxxx
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx požadavky
|
Tepelně xxxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx jejich dílo xxxxxxx hrubě zrněnou xxxxxxx x malým xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx další úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, x nichž xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, vaření, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
|
Xxxxx polotovary
|
Tepelně neopracovaná xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
|
Xxxxx konzervy
|
Jsou xxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx xxxx sterilovaná x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx středu xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.
|
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxx nebo ostatních xxxxxxx živočichů
|
podle jednotlivých xxxxxxxxxxx rodů nebo xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. třída xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Příloha x. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx; |
X. třída xxxxxxx
|
XX. xxxxx jakosti
|
|
čerstvá xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx nepoškozená, slabé xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx přípustné
|
|
Vzduchová xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx vysoká
|
nejvýše 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx nejvýše xx poloviny xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx do xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx cizího xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
|
Hmotnost 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx velká
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
M xxxxxxx
|
xx 53 xx 63
|
5,4
|
S xxxx
|
xxxx než 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx B xxxxxx xxx hmotnostně xxxxxxx.
|
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x xxxxx
|
x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, případně xx použitých přísadách x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, po xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
ukazatel
|
hmotnostní %
|
|
xxxxx tuku xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 až 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx pH
|
nejvýše
|
4,5
|
Přípustné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný na xxxxx x x xxxx xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v %
|
xx 100
|
- 6
|
nad 100 xx 250
|
- 5
|
xxx 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx od 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx při xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení musí xxxxxxxx hodnota odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, určené x xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx teplotu xxxxx než xxxxx 20 °X po xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx zmrazené xxxxxxxxx.