Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.09.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx porážkou xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
c) xxxxxxxxx xxxxx rozbouraná xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx,
d) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
f) vepřovým xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx xx xxxxx nejvýše 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) skopovým xxxxx xxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 8 xxxxxx x x hmotnosti xxxxxxx 41 kg,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx koz,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) drůbežím xxxxx xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, hus, xxxx xxxx perliček,
o) xxxxxxx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx ve xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx králíků,
x) zvěřinou xxxx xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx ve xxxxxxxx chovu, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
x) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx jatečně opracovaných xxx,
x) krví xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) syrovým xxxxxx nebo lojem xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx opracování xxx xxxxxxxxx zvířat nebo xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním předpise 7) xxxx tyto xxxxx požadavky xx xxxxxxxx:
x) maso xx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) až r). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx výseková xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx masa se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx jatečného xxxx,
f) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx a u xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxx, dělená xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, pokud nebyly xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
h) x mletého masa xxxxxxxx xx označí xxxxxxxxx obsah tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, popřípadě xxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx znečištěna nebo xxxxx smyslově narušena.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové xxxx,
x) je xxx xxxxxx plstního xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx a xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx velkých xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxxxxxx x kuchaný.
(7) Nedělená xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a běháků.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, králíků x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx masa,
x) xxxx 3 xX u drobů,
x) xxxx 2 xX x mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení xxxx xxx xxxx zchlazena xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx na teplotu, xxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx 3 xX.
(3) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx drůbeže x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 hodin x x xxxxxxx xxxx do 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx všech xxxx částech xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx plus 4 oC.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx masa (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °C xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx být xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Skladování
(1) Xxx skladování xxxx xxx maso xxxxxxxx před přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx na xxxx 2 xX.
(3) Xxx skladování xxxx xxxxx stejné xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % a xxxxxxxx xxxxxxx v rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx proudění xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nestanovuje.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx prostoru nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Xxxxxxxx
(1) Při přepravě xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx teploty xxxx xxxxxxxxx x §5 odst. 1 x xxxx jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxx x přepravě xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx by xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx kontaminovat.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx ovcí, koz, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxxx x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx podložkou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které splňují xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx výrobky,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Při prodeji xxxxx stejné požadavky xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx maso xxxx xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx nejedná o xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisu, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, sušením x zráním xxxx xxxxxx složení xxxxxxx, x prodloužení xxxxxxxxxxxx,
x) masným polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx upravená xxxx nebo směsi xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x pomocných, určené x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx obal, xx xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx část xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) xxxxxxxxx způsob xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spory,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx technologicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x pomocných látek x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx skupiny
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx označují xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) se u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx připojenými xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx masné výrobky x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebalené.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx "xxxxx", musí xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx je svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x nezpracované xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx smějí být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx 5 °C x xxxxx po xxxx 48 hodin.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx v den xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Skladování
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, chráněny xxxx deformací a xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx po xxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx výživu,
x) čerstvými rybami x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx nedošlo ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované nebo xxxxxxxx tepelně opracované xxxx nebo xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx živočichů x dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Xx obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx druhu, skupiny xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x tom, xx xxx zpracování xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx mělněná.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X do +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx v xxxxxxx xxxx při teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy x xxxxxxx z nich xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx potraviny x xxxxxxx, u xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů uvedených x xxxx 1 xxxxx, xxx se xxxxx x xxxx xxxxxxx, částečně xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby se xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX A VÝROBKY X NICH
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 1,
c) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx odpovídající požadavkům xx II. třídu xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx složení xx xxxxxxx od xxxxxxx vzduchu,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§25
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§26
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx živočišným názvem xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx vyjadřuje počtem xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx dále u xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx A xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých vajec xxxxx A se xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Extra X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x na skořápce xxxxx odstavce 5 xxxx. b), x) x d).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx zabalených x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx hmotnostní xxxxxxx xxxxxxxx nejméně 3 xx vysokým,
b) XX. třídy xxxxxxx X kruh nebo xxxx x průměru 12 mm x x něm písmeno X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx xxx 300 x nebo ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx majonéz xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx zpracování musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, která xx xxxxx xxx 5° C x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° C, x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. c) xxxx xxx sedmý xxx xx xxxxxxx z xxxxx odstraněna x xxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx jakosti X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx oběhu musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X a nejvýše 15 °X.
(7) Xx oběhu xx xxxxx uvádět pouze xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označení masa, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx v xxxxxxx §6 zákona.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Ing. Xxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat
druh
druh
vepřové plíce xx xxxxxx
xxxxxx hlava x jazykem x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí xxxxx xxx mozku,bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx x podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx maso x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí tlama xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx s xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx kůže bez xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx se srdcem
hovězí xxxxxx opařené x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx okruží x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
slepičí xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx drštička opařená xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx plíce
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
koňská xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx ledviny

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx
Xxxxx výrobek
Teplota xxxxxxx xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxx opracovaný
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °C
 
Trvanlivý
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, u kterých xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx dobu minimálně 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx
Xxxx výrobky z xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx jejich xxxx xxxxxxx hrubě zrněnou xxxxxxx x malým xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy.
Trvanlivé
Jsou xxxxxxx, u nichž xxxxx různými technologickými xxxxxxx, jako je xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx vlivem xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxx vody x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování do 15 °X x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
Xxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě.
Masné xxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa sterilovaná x neprodyšných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx x xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx jakosti
čerstvá EXTRA X
xxxxxxx A
 
II. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x vajec
majonézy
ochucené

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx jakosti
 
čerstvá xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx vejce
A
vejce
B
Skořápka
čistá, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx vysoká
nejvýše 9 xx vysoká
 
v době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx nejvýše xx poloviny xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
Hmotnost 1 vejce x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx velká
73 a xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
M xxxxxxx
xx 53 xx 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx hmotnostně xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Smyslové požadavky xx jakost majonéz
Tabulka 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx a xxxxx
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek vaječné xxxxx
xxxx
xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx přísadách x koření
chuť
nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxx pachutí
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx xxxx podle
tržních xxxxx
10,0 xx 85,0
obsah xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx xX
xxxxxxx
4,5
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx v g xxxx xx
xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 100
- 6
xxx 100 xx 250
- 5
nad 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx zkouškou xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx při xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované hmotnosti
5) xxxx x výrobky x xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx minus 20 °X po xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso pro xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) a x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx zmrazené potraviny.