Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx opracovaným xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx jatečných zvířat 1) a xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masem xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx skotu,
f) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
h) xxxxxxxx xxxxx maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx nejvýše 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx masem xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso x drůbeže, zejména xxxxx, slepic, kachen, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího xx xxxxx xxxxxxx 3 měsíců,
p) králičím xxxxx maso xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) žijící xxxxx xxxx ve xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxx poživatelné xxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) krví xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
v) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při opracování xxx xxxxxxxxx zvířat,
z) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
x) xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx živočišným xxxxxx bez xxxxxx xx xxxxxxx, podle §1 xxxx. e) xx r). Xxxx x xxxxxxxxx zvířat xx označí xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx výseková xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx druh xxxxx xxxxxxx č. 2,
x) x mletého masa xx označí xxxxxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých druhů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x částí jatečného xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx po xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové kůže,
c) xx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, větších xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx plstní sádlo.
(3) X čtvrtí x xxxxx jatečných těl xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x xxxxxx bradavky xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx z xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před prodejem xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažený a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx musí být xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 48 xxxxx xx všech jeho xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx
x) +7 °C x xxxxxxxxxx masa,
b) +4 °X x drobů x mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 8 hodin na xxxxxxx, která xxxx xxxxx než +3 °X.
(3) Xx xxxxxxx xxxx být maso xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 12 hodin x xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx xxx teplotě, xxxxx xxxx vyšší xxx +4 °X .
(4) X xxxxx xx xxxxxxx provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx oběhu
§6
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x úpravě xxxx (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) a x xxxxxxxxxx x masem (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx +12 °X xx xxxx x technologického xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx smí xxx xxxxxxx do oběhu xxxxx balené.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x xxxxxxxx xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 m3/s.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx vzduchu a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V jednom xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
a) nebalená xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx dojít xx zvýšení xxxxxxx xxxx stanovené x §5 xxxx. 1 x více xxx 2 °C.
(2) Dopravní xxxxxxxxxx použité x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx osob, xxxxxx x výrobků, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx ovlivnit nebo xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xx čtvrtích, xxxx, hříbata x xxxxxxx domestikovaní lichokopytníci, x půlkách xxxxxxx x telata nebo xxxx jatečně opracovaná xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x jedné xxxxxx xx podlahy a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx podložkou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx prostředku x případě, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx přepravních obalech, xxxxx xxxxxxx požadavky xx materiály přicházející xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) V jednom xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx výrobky,
b) drůbež x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) drůbež a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx v xxxxxx podobě, aby xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx nebo xxxxx xxxx jatečného zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx maso xxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, o xxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx teploty 70 °X po dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným výrobkem xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx použitou xxxxxxxxxxx, xxxxxxx uzením, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx nebo vlivem xxxxxxx surovin, k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx masa nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, při kterém xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Členění xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) se x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx procentech, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx připojenými xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx masných xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx masný výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx použito xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx "šunka", xxxx xxx označen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx složek.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx porostlý plísní, xxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx narušený.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx složek výrobku.
(2) Xxxxxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx tepelnému opracování xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx před vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx chráněny obalem, xxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobky xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx surovin, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx minus 5 °X v xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx tepelného xxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx skladovací teplotu xxxxxxxx v xxxxxxx x. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí k xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v den xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x pokryvem koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx přepravují xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, chráněny xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx výrobky, x xxxxxxxx masných xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx nejdéle xx xxxx 2 xxxxx se může xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °C.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x ostatními xxxxxxx živočichy xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx výživu,
b) čerstvými xxxxxx x ostatními xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx čištěním, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx zmrznutí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx z xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na obalu xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X polokonzerv xxxx být vždy xxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx lze xxxxxx xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, přepravují x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx x prodeji x tajícím ledu xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °C.
(3) Xxxxxxxx x nebalenými rybami, xxxxxxxxx vodními živočichy x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x přepravovat xxxxxxxxx x výrobky, x xxxxxxx by xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxx ptáků xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx slepičí odpovídající xxxxxxxxxx xx I. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) chladírenskými xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx jakosti, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených v §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx jakosti, x xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx.
§25
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, ze kterého xxxxxxx. Slepičí vejce x xxxxxxx ze xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx x podskupiny.
(3) Xxxxxxxx vajec se xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx extra A xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) balených XX. třídy xxxxxxx X se označí x xx skořápce xxxxx odstavce 5 xxxx. b), x) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na skořápce xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem nejméně 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X kruh nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x nebo xx xxxxxxxxx pro spotřebitele "xx otevření urychleně xxxxxxxxxxx".
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Vejce xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
(2) X výrobě xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vaječné xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštními předpisy. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. třídy jakosti X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx při teplotě xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° X, a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx uvedená x §26 odst. 4 xxxx. c) xxxx být xxxxx xxx xx xxxxxxx x obalu odstraněna x xxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx vejce X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Majonézy xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Do xxxxx se nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kde surovina xxxxxx tepelně xxxxxxxx x souladu se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. dubna 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Příloha č. 2 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx plíce xx xxxxxx
xxxxxx hlava x jazykem a xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx mozku,bez jazyku
vepřový xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx maso x jícnu
telecí hlava xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx bez xxxxx
xxxxxx srdce
telecí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx xxxx osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx brzlík
telecí xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx opařené
koňská xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx brzlík
koňské xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
slepičí xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxx osrdí
kachní xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx se srdcem
husí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx játra
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5 °C


Trvanlivý

15 °X

85%

Xxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx konzervy

Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx sterilovaná x xxxxxxxxxxxx obalech, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx druhů

čerstvé



zmrazené

výrobky x xxx xxxx ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxx



xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxxxx



xxxxxxxx



xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, balení a xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 4)

xxxxxxxxx xx jakost

skladování

doprava

čerstvé xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx




- xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx znečištění x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, vůně xxxx xxx charakteristická xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury svaloviny,
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx 2)



xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové

viz xxx. Zmrazené xxxxxxxxx






xxxx xxxxxxx:







- xxxxx xxxx

- xxxxxxxxxxx: celé, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxx:
- ryby celé (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx)
- kuchané (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx dutiny břišní x xxxxxxxx sraženin)
- xxxxxxxx kuchané (s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx hlav x střívek),
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx x solné xxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) uzení xxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 29 °C
b) xxxxx xxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx být xxxxx než 65 °X.
xx vyuzení xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx teplotu x xxxxxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx které xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 kg - 2 %

obsah xxxx xx xxxxxxxxx
- xxxx xxxxx nejvíce 70 %
- xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 %
xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- xxxxx xxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x izotermických nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx opracována xxxxxxxx:
- xxxx částečně kuchané
- xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx xxxx
- xxxx porcované
- xxxxxxxxxx xxxx maso
- poživatelné xxxxxxxxxx x xxx

- xx xxxxxxx xxxx xxx výrobky před xxxxxxx bezprostředně zchlazeny xx xxxxxxx x xxxxxxx (nebo xxxxx), xx zabalení na xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

- x xxxxxx tukové xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx než 2,0 xx KOH v 1 x tuku,
- xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx xxxx xxxx x bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx v xxxxxxx 1 °X až 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X až 8 °X

- solené xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx ryb

z xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxx jiker a xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
do 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 14 %
x středně xxxxxxxx xxxx xxx 10 xx 14 %
x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 6 xx 10 %


v xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxxx x xxxx: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

xxxxx xxxx:
xxxxxxx 25 %

xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X

xxx teplotě do 15 °C

- xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx ryby
sušené xxxxxx xxxx



xxxxx xxxx xx nižší xxx 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx xxxxxxx
- xx xxxxx

- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (x hlavou xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx)
- xxxx kuchané(zbavené hlav x xxxxxxxxxx, výstelky xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- ryby xxxxxxxxx - filety (xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxx,x xxxxxxxx xxxxxxx ploutve)
- xxxx porcované

- xxxxxxx xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx cestou marinováním x marinovacích xxxxxxx xxxxxxxx je poměr xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx x marinovací xxxxx x hmotnostní xxxxx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxx k množství xxxxx xxxxx
- xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx teplou xxxxxx (xxxxxx, pečená)
K xxxxxxxx xxxxxxxxxx chuti x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xx marinády xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nálevem, rosolem, xxxxxxxxx, omáčkami, x xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °C xx 8 °X
x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °C

- xxxxxxxxxxxx
- pasterované
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tepelným xxxxxxxxx x obalech
použití konzervantů

- xx normálního xxxxx xxx xxxxxxx do 100 °C v xxxxxxx


xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx
xxxx xxxxxxxxxxxxx xx prodloužena


v xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx 115 - 121 °X v xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

hmotnost xxxxxxxxxx podílu masa xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) a xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) musí xxx xxxxxxx
- x xxxxxx 70 %
- xx xxxxxxx šťávě, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx 60 %
- x xxxxxxxx x xxxxxx přidanými složkami 50 %
- xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

xxxxxxxx xx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx na obalu

při xxxxxxx do 15 °X

- polotovary

polotovary xx xxxxxxxx převážně
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
- z filetů xx xxxxxxxxxxxxx xxx
- x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx

- teplota xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx zpracování xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- xxxxxxxxxx rybí xxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx stabilizovaných xxxx xxxxxxxxxx výrobků
- xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx k xxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx být po xxxxxxxxxx zchlazeny xx 0 °C až 5 °X
- xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxxxxx poživatelné xxxxxxxxxx xxxxxxx (xx 24 xxxxx xx xxxxxxx) xxxx zmrazené



chlazené polotovary xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X až 5 °X

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx jakosti
čerstvá XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. třída xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx vejce xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx vysoká
 
v xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx délky xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx středové poloze, xxx otáčení mírně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx do xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx v xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
M střední
od 53 xx 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Připouští xx nejvíce 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B nemusí xxx xxxxxxxxxx tříděna.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx a barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota,


olej neoddělen, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx předmětů x xxxxxx vaječné xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Tabulka 2

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx podle

tržních xxxxx

10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx

4,5
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx od 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x výrobky x xxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx než minus 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x myslivosti, xx znění pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6570 Telecí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny.