Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx vyšetření, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli,
d) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) telecím xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx nejvýše 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx koz,
l) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
m) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, krůt xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx domácího xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxx 6) žijící xxxxx xxxx xx farmovém xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
v) xxxxxxx sádlem nebo xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx jatečných zvířat,
z) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x výsekového xxxx.
§2
Členění xx skupiny
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 7) xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
x) xxxx xx xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bez ohledu xx pohlaví, podle §1 xxxx. x) xx x). Xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx x tržním druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) pro xxxxxxxx xxxx,
x) při označování xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx podle xxxxxxx x. 2,
x) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx výsekových xxx,
x) xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, husa, xxxxxxxx, krůta x x děleného x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxx jatečného xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, muflon, xxxxx divoké, zajíc, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x u xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx těla,
g) xxxxxxxx xxxx balené, drůbež, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x králíci, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené xxxxx xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Xxxxxxx opracované tělo
a) xxxx být bez xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, otlaků, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx po dobu xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové xxxx,
x) xx xxx zbytků xxxxxxxx sádla, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx ledvin u xxxxxxx, skopců a xxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx sádlo.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělený xxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx bez xxxxx a xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Po xxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) +7 °X u xxxxxxxxxx masa,
b) +4 °X x xxxxx x mletého xxxx xxxxxxxx.
(2) Po xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 8 hodin na xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx +3 °X.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 12 xxxxx a xxxxxx udržováno xx xxxxx jeho částech xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx +4 °C .
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx potravin.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx k úpravě xxxx (bourání, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx x xxxxx (xxxxxxxx), xxxx xxx xxxxxxx nejvýše +12 °X po xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx nutnou.
(3) Zmrazené xxxxxxxx maso x xxxxx smí xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Čerstvá xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx v xxx výroby.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx x rozmezí 85 - 95 % x proudění vzduchu x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx masné xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 odst. 1 x xxxx jak 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx používány x xxxxxxxx xxxx, zvířat x xxxxxxx, xxxxx xx mohly maso xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx čtvrtích, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx domestikovaní xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx ovcí, xxx, xxxxxx, kůzlat x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx vleže x xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx a xxxx vozidla x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Výsekové xxxx x xxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, jsou-li xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx styku s xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) xxxxxx x xxxxxxx skupiny xxx,
x) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx při xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx prodáváno v xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx smí xxx připravováno jen xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem technologicky xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, o xxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X po dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx použitou xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxx, sušením x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx nebo zrněná xxxx xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxx xx zničí xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spory,
j) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx skupiny
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx x balených xxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kromě xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx připojenými xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx konzerv x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Na xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Označení xxxx xxxxx živočišného druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z celkového xxxxxx xxxx.
(5) Pokud xx v názvu xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx "šunka", musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx vyrobené x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu označeny xxxxxxxxxx druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
§13
Požadavky xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x ušlechtilé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx bylo zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená xxxx xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Tepelně xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx minus 5 °X x xxxxx xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Masné xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xx nejrychleji xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze x. 4.
(5) X xxxxxxx výrobky xx xxxxxxx provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání jejich xxxxxxxxxx.
(6) Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou úpravou xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx výrobky xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné výrobky, x xxxxxxxx masných xxxxxxx, xx přepravují xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4, xxxxxxx nejdéle xx xxxx 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °X.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx neupravené xxxx xxxxxxxx čištěním, kucháním xxxx dělením, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx byly podrobeny xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků z xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx sladkovodní xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx při teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X xx +5 °X.
(2) Čerstvé mořské xxxx a ostatní xxxxx živočichové se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx od -1 °X xx +2 °X.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x ryb a xxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx jinak xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx jakosti xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx jakosti, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx skladováním za xxxxxxxx stanovených v §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx xxxx obsahující xxxx.
§25
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx vejce xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx vajec se xxxxxxxxx počtem kusů.
(4) Xxx označování vajec xxxxxxxx se xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
c) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx A xx obal doplní xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, na xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
d) balených XX. třídy xxxxxxx X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích vajec xxxxxxxxxx x nebalených xx xx skořápce xxxxx xxxxxxx u xxxxx
x) X. třídy xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o průměru 12 xx x x něm xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx nejméně 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 a 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x nebo xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx smyslových a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd jakosti x hmotnostních xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx vždy xxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx neošetřených xxxxxxxx xxx použít pouze xxxxxxx xxxxxxxx vaječné xxxxxx získané x xxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X x nejvýše 18 °X.
(2) Vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx xxx minus 1,5 ° X, a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx uvedená x §26 odst. 4 písm. x) xxxx být sedmý xxx xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxx xxxxxxx x xxxxx uzavřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx výrobky x xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí hlava xxx mozku,bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx x podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí tlama xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx maso x jícnu
telecí xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx kůže xxx xxxxx
xxxxxx srdce
telecí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxxx opařené x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx žlázy xxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x hlav
telecí ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
slepičí xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx drštička opařená xxxxxxx
xxxxxx krky
skopové xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx hlava s xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx xxxx osrdí
kachní xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx krky
kozí xxxxx se xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx žaludky
kozí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx plíce
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx ledviny

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx výrobek
tepelně opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx výrobku xxx.

Xxxxxxxxx vlhkost vzduchu xxx.

Xxxxxxx opracovaný

5 °X


Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5 °C


Trvanlivý

15 °X

85%

Xxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx na xxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx výrobky

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 minut.

Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx jejich xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx s malým xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx další xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx různými technologickými xxxxxxx, jako xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x zrání xxxx xxxxxx uzení, xxxxxx, sušení x xxxxx nebo vlivem xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx údržnosti, zejména xxxxxxxx obsahu xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování do 15 °X a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx polotovary

Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx konzervy

Jsou xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx dosaženo tepelného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx živočichové

podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxx z xxx nebo ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxxx



xxxxx



xxxxxxx



xxxxxx



xxxxxx



xxxxxxxxxx



xxxxxxxxxxxx



xxxxxxxx



xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x výrobků x xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx 4)

xxxxxxxxx na xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx




- nesmí xxxxxxxxx cizí pachy, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx zdraví xxxx poškozující vzhled 2)



xxxxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx






xxxx xxxxxxx:







- xxxxx xxxx

- sladkovodní: xxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxxx
- xxxxxx:
- xxxx celé (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx)
- xxxxxxx (xxxxxxx xxxx a vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx břišní x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx hlav x střívek),
- xxxx xxxxxxxxx - filety (xxxx by xxxxxxx xxx páteře a xxxxxxx x výjimkou xxxxxxx ploutve)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx xx xxxxxxxx v xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxx - probíhá xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 29 °X
x) xxxxx horkým xxxxxx - rovnoměrné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 65 °X.
xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx před xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx xxxx nižší, xx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxx které xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 kg - 2 %

xxxxx xxxx ve svalovině
- xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %
- ryby xxxxxxx nejvíce 80 %
xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx studeným xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- xxxxx xxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx opracována smažením:
- xxxx částečně xxxxxxx
- xxxx kuchané
- xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx xxxx
- xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxxx xxxx maso
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb

- xx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx bezprostředně zchlazeny xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx zabalení xx xxxxxxx, xxx které xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

- x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx dojít, xxxxxxxx xxxxx kyselosti xx xxxxx xxx 2,0 xx XXX x 1 x xxxx,
- xx smažení xx xxxxxxx tuk xxxx xxxx s bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X

xxxxxxxx se xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx

x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x xxxxx xxxxxxxx více než 14 %
v xxxxxxx xxxxxxxx více xxx 10 xx 14 %
x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx 6 xx 10 %


x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxxxxx pasta



sardelová pasta x tubě: - 10 %
balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

xxxxx soli:
nejvýše 25 %

xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X

xxx teplotě xx 15 °X

- sušené xxxx

xxxxxx xxxxxxxx ryby
sušené xxxxxx xxxx



xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx xxxxxxx
- xx xxxxx

- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (s xxxxxx xxxxxxx vnitřností, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx)
- xxxx kuchané(zbavené xxxx x vnitřností, výstelky xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx sraženin)
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx kuchané, xxx xxxxxx x ploutví,s xxxxxxxx hřbetní xxxxxxx)
- xxxx porcované

- xxxxxxx xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx xxxxxxxx připravena xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x marinovacích lázních xxxxxxxx xx poměr xxxxxxxxxxx solí x xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostní xxxxx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx xxxxx
- teplé xxxxxxxx - základní xxxxxxxx opracována xxxxxx xxxxxx (xxxxxx, pečená)
K xxxxxxxx xxxxxxxxxx chuti x xxxxxxxxxxx trvanlivosti xx xxxxxxxx zalévají xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, omáčkami, x xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X
x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících při xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- pasterované
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tepelným xxxxxxxxx x obalech
použití konzervantů

- xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx do 100 °X x xxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx


x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxxxx

xxxxxxx x čerstvých xxxx zmrazených xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, v neprodyšně xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x autoklávu předepsaným xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxx 115 - 121 °C v xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx podílu xxxx xx výrobcích xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) xxxx xxx nejméně
- x xxxxxx 70 %
- xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx roztoku nebo xxxx 60 %
- x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
- xxxxxxx xxxx než 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

skladují xx x suchých, xxxxx větratelných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx před přímým xxxxxxx slunečních xxxxxxx x před mrazem
stanoví xxxxxxx xx xxxxx

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- polotovary

polotovary se xxxxxxxx xxxxxxxx
- xx xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb
- x xxxxxxxxxxxxx vnitřností x xxxxx

- teplota xxxx svaloviny x xxxxxxx zpracování xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- xxxxxxxxxx rybí xxxx musí xxx xx separaci ihned xxxxxxxx xxxx zpracováno xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxx
- xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x čerstvém xxxx chlazeném stavu xxxx xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °C xx 5 °X
- xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti xxxxxxx (xx 24 xxxxx xx xxxxxxx) xxxx xxxxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X xx 5 °X

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. třída xxxxxxx
X
X chladírenská
B xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. třída xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
čerstvá xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx normálního xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
xxxx xxx 6 xx vysoká
nejvýše 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx nejvýše xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx středové poloze, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx do xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx pachu
bez xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
Hmotnost 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx hmotnost 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 do 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx B xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,


xxxx neoddělen, xxxxxxx kusovitých přísad xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx skořápek,nečistot,


cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, případně xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2

ukazatel

hmotnostní %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx

4,5
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 327/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) škodlivost xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °C 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx hmotnosti
5) xxxx x výrobky z xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx podrobeny tepelné xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx na teplotu xxxxx xxx xxxxx 20 °X po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., o xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.