Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx určené k xxxxxx lidí, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx produkt xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) a xxxxxxxx k veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná těla xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx jatečných zvířat xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
f) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx ve stáří xxxxxxx 8 měsíců x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx koz,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx králíků,
x) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx nebo xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, bažanta nebo xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti x xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx,
x) krví xxxx získaná xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, 1)
v) syrovým xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx xxx opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx mělněný xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxxx.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
x) maso xx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x) xx x). Xxxx x ostatních xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx druhem xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "droby" se xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
d) x xxxxxxx masa se xxxxxx xxxxxxxxxx procenta xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, bažant xxxx xxxxxxxx a u xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, drůbež, dělená xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené mleté xxxx, pokud nebyly xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
h) x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxx těla jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx znečištěna xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx po xxxx xxxxx masa a xxxxxxx xxxxxxx kůže,
x) xx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x jehňat,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx xxxx,
e) xxxxxx může xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) U xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxx xx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x běháků.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 hodin xx xxxxx částech x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, králíků x xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, která není xxxxx xxx
a) xxxx 7 xX x výsekového xxxx,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) plus 2 xX u xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx musí xxx krev xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx plus 3 xX.
(3) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx drůbeže x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x těžkých xxxx xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vedoucí k xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx potravin.
(2) X prostorách, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx masa (bourání, xxxxxxxxx, balení) x x xxxxxxxxxx s xxxxx (expedice), xxxx xxx xxxxxxx nejvýše xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso a xxxxx xxx xxx xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx určenou xxx xxxxxxxxxxxxx účely xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx vytěžení, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx plus 2 oC.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx stejné teploty xxxxxxx v §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % a xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u baleného xxxx xx proudění xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nestanovuje.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky.
§8
Přeprava
(1) Při xxxxxxxx xxxx nesmí xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v §5 xxxx. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx prostředky xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x přepravě xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx negativně xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx prasata x telata nebo xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxx xxx, musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx nebo xxxxx x jedné xxxxxx xx xxxxxxx a xxxx vozidla a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do styku x potravinami.
(4) Xxxxxxxx maso a xxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxx společně x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, které xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxx x ostatní xxxxxxx mas,
c) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx požadavky xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo části xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx maso xxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x něhož došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x zráním xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, určené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
f) technologickým xxxxxx obal, ve xxxxxx probíhá xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
x) technologickým opracováním xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx kterém xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spory,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) dílem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs technologicky xxxxxxxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx tvořených jedním xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Označení masa xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx xxx tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx procent xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx x xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx minimální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx šunky vyrobené x jiného xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, ze kterého xxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx docházet k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxx a nezpracované xxxxx, otisky razítek, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx masných xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x ušlechtilé druhy xxxxxx charakteristické xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx neopracované xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, které xxxx xxxx xxxxxxxxxxx zmrazeny xxxxxxx na xxxxx 5 °X x xxxxx po xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx co xxxxxxxxxxx zchlazeny na xxxxxxxxxx xxxxxxx uvedenou x příloze č. 4.
(5) X masnými xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x obnovení xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx mírném xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx konzerv, xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxx až x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) výrobky x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx chemickému nebo xxxxxxxxxxx procesu, zejména xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x ryb xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx úpravě.
§19
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) xxxxx xxxxx xxxxx druhu, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx uvedeny xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Hmotnostní xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx obalu xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx zpracování xxxxxxx z xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx než xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§23
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx ryby xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx při teplotě xxxxxxxxx od -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, přepravují x xxxxxxxx x xxxxxxx x tajícím xxxx při teplotě xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy a xxxxxxx z nich xx xxxxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx k vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svými xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx povoleno xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, částečně xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx skořápce xxxxxx xxx jinak xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx jakosti skladovaná xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
c) chladírenskými xxxxx slepičími vejce xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxxxxxx byla prodloužena xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, jejichž složení xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§26
Označování
(1) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označují xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství vajec xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) I. xxxxx jakosti na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx A xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X se xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Extra X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), c) x x).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx zabalených x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x vajec
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx a v xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx vysokým,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 mm a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx vysoké,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx o straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x nebo xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5 °X a nejvýše 18 °C.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx pod minus 1,5 ° C, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx uvedená v §26 odst. 4 xxxx. x) musí xxx sedmý den xx třídění z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx se dále xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx I. xxxxx jakosti A.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 dnů xx xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx před uplynutím xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřena x souladu se xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x výrobků z xxxx, vajec a xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, králičí xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx xxxxx)
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Seznam drobů xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí xxxxx xxx mozku,bez jazyku
|
vepřový xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x hlavy
|
vepřový xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx žaludky xxxxx x ztužené
|
hovězí xxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx kůže x xxxxxx
|
xxxxxx játra
|
telecí hlava xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx opařená
|
hovězí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx játra
|
hovězí xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
|
xxxxxx plíce
|
kravské vemeno
|
telecí xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx žaludek
|
telecí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx celé osrdí
|
kuřecí xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
skopové xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
skopové xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx slezina
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx krky
|
skopové vemeno
|
kachní xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx a mozkem
|
kachní xxxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx játra
|
husí xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx srdce
|
kozí xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx jazyk x xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx játra
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx játra
|
koňská slezina
|
králičí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx výrobku xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxxx
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx opracované
|
Jsou xxxxxxx, u kterých xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx neopracované xxxxxx x přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxx výrobky z xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x malým xxxxxxx xxxxxx, určené x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx.
|
Xxxxxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, jako xx xxxx. uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxx xxxx x proběhnutím zracího xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °X a xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
|
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa nebo xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa sterilovaná x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
![](https://objekty.epis.cz/files/8900_01.gif)
-
![](https://objekty.epis.cz/files/8900_02.gif)
-
![](https://objekty.epis.cz/files/8900_03.gif)
-
![](https://objekty.epis.cz/files/8900_04.gif)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxxx vejce xxx jednotlivé třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. třída xxxxxxx
|
XX. xxxxx jakosti
|
||
čerstvá xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
|
normálního xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x deformace xxxx přípustné
|
|
Vzduchová xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
|
xxxx než 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx vysoká
|
v době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
|
pohyblivá xxxxxxx xx poloviny délky xxxxx
|
||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxxx xxx tuto xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Hmotnostní xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx velká
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X střední
|
od 53 xx 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % vajec bezprostředně xxxxx xxxxxxx hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx tříděna.
|
Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx jakost majonéz
Tabulka 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x xxxxx
|
x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx přísadách x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
|
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
10,0 xx 85,0
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx x x xxxx xx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo objemová xxxxxxxx x %
|
xx 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
xxx 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx oběhu xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx používat do 1. září 2001.
Xx. II vložen xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx účinnosti dnem 1.4.1998.
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky z xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) u xxxxxxx náhodně odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxxx tepelná úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx být xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso pro xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.