Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxxxxxx části xxxxxx xxxxxx k xxxxxx lidí, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chladem xxxx xxxxxx,
b) jatečně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
c) xxxxxxxxx xxxxx rozbouraná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných zvířat xxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
e) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 215 kg,
x) skopovým xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 kg,
x) kůzlečím xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
k) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx koní x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx z drůbeže, xxxxxxx kuřat, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx perliček,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
p) králičím xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) zvěřinou xxxx xxxxx 6) žijící xxxxx xxxx xx xxxxxxxx chovu, xxxxxxx xxxxxx, daňka, xxxxx, xxxxxxx, prasete divokého, xxxxxx, bažanta xxxx xxxxxxxx,
s) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
t) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx,
u) krví xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx lojem xxxxxx tkáň xxxxxxx xxx opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx mělněný produkt xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx skupiny je xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxx xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx:
a) maso xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx na pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x) až x). Xxxx x ostatních xxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxx maso xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx norem 8) xxx výseková xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx druh xxxxx přílohy č. 2,
x) u xxxxxxx xxxx xx xxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mas,
x) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x děleného x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxx jatečného xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant xxxx xxxxxxxx a x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx,
x) výsekové xxxx xxxxxx, drůbež, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x mletého xxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) musí xxx xxx zářezů, xxxxxx, xxxxxxxx podlitin, xxxxxx, odřenin x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx zbytky sražené xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx kostí a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, kůži x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, zbytků vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tuku,
x) xxxxxx může mít xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic x vnitřní xxxxxx xxxxx.
(3) U xxxxxx a půlek xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx odstraněna xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx razítek x masa, které xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx se xxxxx do xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx a běháků.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx být xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx částech x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx udržováno xxx xxxxxxx, která xxxx xxxxx xxx
a) xxxx 7 xX x výsekového xxxx,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx na teplotu, xxxxx xxxx vyšší xxx xxxx 3 xX.
(3) Po xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 2 xxxxx x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx částech xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx xxxx 4 xX.
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Uvádění do xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx potravin.
(2) X xxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx x xxxxxx masa (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx s xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxx smí xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
§7
Skladování
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx maso xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx obalech a xxxxxxxxxx xx plus 2 xX.
(3) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u baleného xxxx se proudění xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
x) xxxxxxxx drůbež x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Při přepravě xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx teploty xxxx stanovené x §5 odst. 1 x xxxx jak 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité x xxxxxxxx masa xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x výrobků, xxxxx by xxxxx xxxx xxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx domestikovaní xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x telata xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, kůzlat x xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x xxxxx vrstvě xx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx materiály xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jednom xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do styku x xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxx a nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx maso xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx části xxxx jatečného zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx maso xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nebo krájené xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx předpisu, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx xxxxx výrobek xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx krájená xxxx xxxxxx část xxxx,
x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, při kterém xx zničí xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) dílem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx směs technologicky xxxxxxxxxxxx surovin, látek xxxxxxxx x aromatizaci x pomocných xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx xxxxxxxxx předpise 7) se x xxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxx
a) nejvyšší xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech, kromě xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx svalovou xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx jako xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku lze xxxxxx jen xxxxx, xxxxxxxx-xx masný výrobek xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx je x xxxxx výrobku xxxxxxx xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx x nezpracované xxxxx, otisky xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx být oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x ušlechtilé druhy xxxxxx charakteristické pro xxxx xxxxxxx, ani xxxxx narušený.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx jen xx xxxxxxx, které byly xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx 5 °X v xxxxx po xxxx 48 xxxxx.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx co xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxx x příloze č. 4.
(5) X masnými výrobky xx xxxxxxx provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx x den xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx úpravou xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx a nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Přeprava
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se přepravují xxxxx ložené x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx deformací a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx dobu xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx zvýšit xx x 2 °C.
ODDÍL 3
XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) rybami x xxxxxxxxx vodními živočichy xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx výživu,
x) čerstvými xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx svaloviny,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) výrobky x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) rybím polotovarem xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx x ryb xxxx vodních xxxxxxxxx x dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních vodních xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 7) uvede vedle xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx rod xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxx podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx x tom, xx xxx zpracování xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx byla použita xxxx xxxxxxxxx než xxxxxxxx, xxxxxxx drcená xxxx xxxxxxx.
§21
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Technologické xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§23
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx ryby x xxxxxxx vodní živočichové xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x tajícím xxxx při xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °C.
(3) Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, ostatními xxxxxxx živočichy a xxxxxxx z xxxx xx nesmějí uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx svými xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Na xxxxx výrobků xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxx 1 xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx ryby se xxxxx xxxxxx do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxx xxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx vejci slepičími xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. třídu xxxxxxx, jejichž trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§25
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se označují xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
x) I. xxxxx jakosti na xxxxx uvede hmotnostní xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) čerstvých xxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx slovo "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. b), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx vejce xxxxxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx X nejméně 5 xx vysoké,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x uhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx výrobků z xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x nebo xx xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx tříd jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx vždy xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx nejméně 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx prostředí, která xx nižší než 5° X x xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. c) xxxx xxx xxxxx xxx xx třídění x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Minimální xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Datum xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 do 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. r.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx sádlo, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx druhu)

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx zvířat
druh
druh
vepřové xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxxx,xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx s podjazyčím
hovězí xxxxx x podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
hovězí xxxx x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx kůže s xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx xxxx bez xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx celé osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx játra
hovězí xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx žlázy xxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx žaludek
telecí xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx celé xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová slezina
slepičí xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx hlava s xxxxxxx a xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx celé osrdí
kachní xxxxx
xxxx játra
husí xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx žaludky
kozí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx játra
koňská xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha č. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx výrobku xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxxxx
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx minimálně 10 xxxxx.
Xxxxxxx neopracované xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx jejich xxxx xxxxxxx hrubě zrněnou xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx různými xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, vaření, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
Masné xxxxxxxx
Xxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa sterilovaná x neprodyšných obalech, x xxxxxxx středu xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, který odpovídá xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 minut.

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných rodů xxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů nebo xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.

-

-

-

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X chladírenská
B konzervovaná
výrobky x vajec
majonézy
ochucené

Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. xxxxx xxxxxxx
XX. třída xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
normálního xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx přípustné
Vzduchová xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx než 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx a vracející xx xx středové xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx tělíska
nepřípustná
nepřípustná
Vaječný xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx třídu
Fyzikální xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx skupina
Hmotnost 1 xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx xxxxx
73 a xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
M xxxxxxx
xx 53 xx 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny hmotnosti
Vejce xxxxx B nemusí xxx hmotnostně xxxxxxx.

Příloha č. 10 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x xxxxx
x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x xxxxxx vaječné xxxxx
xxxx
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx přísadách x xxxxxx
xxxx
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx %
xxxxx xxxx podle
tržních xxxxx
10,0 xx 85,0
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx pH
nejvýše
4,5
Přípustné hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx spotřebitelského xxxxxx deklarovaný xx xxxxx v g xxxx ml
přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx x %
do 100
- 6
nad 100 xx 250
- 5
nad 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xx 1. xxxx 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx přílohy č. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx předpis x. 327/97 Sb. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) xxxx x výrobky x xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx podrobeny xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, musí být xxxxxxxx na teplotu xxxxx než xxxxx 20 °C xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., x myslivosti, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57 6540 Xxxxxxx maso pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx potraviny.