Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx všechny xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx xxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tělem xxxxxxx xxxxxxx porážkou xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx masem rozbouraná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 8 měsíců x o xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx ve xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx koz,
x) xxxxxxx masem xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) drůbežím xxxxx xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, slepic, xxxxxx, hus, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 3 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxxx,
x) zvěřinou maso xxxxx 6) žijící xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, bažanta xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti a xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
x) xxxxxx kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx,
u) krví xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,
x) mletým xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Označování
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xx zvláštním xxxxxxxx 7) xxxx tyto xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx:
x) xxxx xx označí názvem xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx xx pohlaví, xxxxx §1 písm. x) až x). Xxxx z ostatních xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx masa,
x) při xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
x) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx, kachna, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx drůbežího xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx, daněk, srnec, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx x x xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx těla,
x) výsekové xxxx xxxxxx, drůbež, dělená xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx masa xxxxxxxx se označí xxxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
x) musí xxx bez zářezů, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
b) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x výjimkou xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové kůže,
x) xx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x jehňat,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx tuku,
x) xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx musí xxx odstraněna mícha.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx bradavky xxxx xxx odstraněny.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx králík se xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x kuchaný.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx do xxxxx kuchaná bez xxxxx x xxxxxx.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx musí xxx xxxx zchlazeno nejpozději xx 48 xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx krve, xxxxxxx, králíků a xxxxxx udržováno xxx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx než
x) xxxx 7 xX x výsekového xxxx,
x) xxxx 3 xX x drobů,
x) plus 2 xX x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx vyšší xxx xxxx 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx drůbeže x xxxxxxx zchlazeno nejpozději xx 2 hodin x x xxxxxxx xxxx do 12 xxxxx x trvale xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než plus 4 xX.
(4) X masem xx xxxxxxx xxxxxxxx jakékoli xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Uvádění xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx potravin.
(2) X prostorách, x xxxxx dochází k xxxxxx masa (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx s xxxxx (expedice), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Skladování
(1) Při skladování xxxx xxx maso xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx po xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustných, xxxxxxxx obalech a xxxxxxxxxx xx xxxx 2 xX.
(3) Xxx skladování masa xxxxx xxxxxx teploty xxxxxxx v §5 xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx drůbež a xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx stanovené x §5 odst. 1 x xxxx xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx použité x xxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxx x přepravě xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx by mohly xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x telata xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx ve xxxx xxxx xxxxx x xxxxx vrstvě xx podlahy a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx maso x xxxxx výrobky xxxxx xxx přepravovány xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx uloženy odděleně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx styku x xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx nesmí xxx xxxxxxxx
a) nebalené xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx mas,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx skladování x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx části xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx nejedná o xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx balené.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracovaný xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x jehož xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx předpisu, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx xxxx minimálně 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez další xxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx tepelné opracování xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný výrobek, x něhož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, zejména xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x zráním xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin, x prodloužení xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx upravená xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxx x tepelné kuchyňské xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx obal, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx součástí,
g) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx zničí xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxxx,
j) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx směs technologicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci x pomocných xxxxx x množství stanovených xxxxxxxxxx.
§11
Členění xx xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 3.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx údajů uvedených x xxxxxx x xx zvláštním předpise 7) se u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx jedním xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, popřípadě připojenými xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xx xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx masa xxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx jen xxxxx, xxxxxxxx-xx masný výrobek xxxx xxx 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa.
(5) Xxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx základu xxxx xxxxx "xxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čistých svalových xxxxxxxx.
(6) Výrobky xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. V xxxxxxx xxxxx být xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, otisky razítek, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx masa, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, které byly xxxx zpracováním xxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx 5 °X v xxxxx po xxxx 48 hodin.
(4) Xxxxx výrobky po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx co xxxxxxxxxxx zchlazeny xx xxxxxxxxxx teplotu uvedenou x příloze č. 4.
(5) X masnými xxxxxxx xx nesmějí provádět xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx čerstvosti.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji x xxxxxxxx k prodeji xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx v xxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené xxxxxxxxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx xxxxxx proudění xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx deformací a xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx konzerv, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx po dobu xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °X.
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx výživu,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxxxxxx tak, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
c) xxxxxxxxxx rybami a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx sušení,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx z xxx xxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
§19
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx uvedeny xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx výrobku xxxx být xxxxxx xxxx o xxx, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx x ryb x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména drcená xxxx xxxxxxx.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, přepravují x nabízejí k xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °X.
(3) Xxxxxxxx s xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx potraviny x výrobky, u xxxxxxx xx mohlo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x bodě 1 xxxxx, xxx xx xxxxx x ryby xxxxxxx, xxxxxxxx kuchané xxxx nekuchané.
(6) Xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X NICH
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) vejci vejce xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
b) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx slepičí odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx podmínek stanovených x §29 odst. 1,
x) chladírenskými xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. třídu xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx podmínek stanovených x §29 xxxx. 2,
d) konzervovanými xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající požadavkům xx II. xxxxx xxxxxxx, u nichž xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx studené ochucené xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
§25
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxxxx živočišným názvem xxxxx, xx kterého xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) I. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx A xx xx obalu xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx A xx xxxx doplní xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, xx které je xxxxxxxxx xxxxx "Extra X",
d) balených XX. třídy jakosti X xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx odstavce 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx označování slepičích xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx se na xxxxxxxx vejce vyznačí x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx a x xxx hmotnostní skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. třídy jakosti X xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x uhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxx odchylky uvedeny x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx II. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx prostředí, xxxxx xx xxxxx než 5° X x xxxxxxxx pod minus 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska nebo xxxxxxx uvedená x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx odstraněna a xxxxx se dále xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx jakosti X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx čerstvých vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx před xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Vejce xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy. 1)
(6) Majonézy xxxxxx xx uchovávaji xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 °X x xxxxxxx 15 °C.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kde surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx z nich, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 se xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 zákona.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášení, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx v. r.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx maso
drůbež, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx druhu)

Příloha č. 2 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx zvířat
druh
druh
vepřové xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí hlava x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx mozku,bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx ledvinky
hovězí maso x hlavy
vepřový xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x ztužené
hovězí xxxx x jícnu
telecí xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx bez xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx mozek
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxx opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx játra
hovězí xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx žlázy loupané
telecí xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx okruží x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx žaludek
telecí xxxxx opařené
koňská xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxx brzlík
koňské xxxx x xxxx
xxxxxx ledviny
kuřecí xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx plíce
slepičí játra
skopové xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx vemeno
kachní xxxxx
xxxx hlava s xxxxxxx x mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx xxxx osrdí
kachní xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx plíce
husí xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxx srdce
koňská játra
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx mozek
 
koňské xxxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx
Xxxxx výrobek
Teplota výrobku xxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;
Xxxxxxxxx
15 °X
85%
Xxxxxxxxx
5 °X
&xxxx;

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx
Xxxxx výrobky
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx minimálně 10 minut.
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, do xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx vložka, xxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx různými technologickými xxxxxxx, xxxx xx xxxx. uzení, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx údržnosti, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx skladování xx 15 °X x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.
Xxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx surovin, látek xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx konzervy
Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 minut.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx x xxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.

-

-

-

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx x podskupiny
druh
skupina
podskupina
vejce
I. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx XXXXX X
xxxxxxx A
 
II. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X konzervovaná
výrobky x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx vejce xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. třída xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
čerstvá vejce
A
vejce
B
Skořápka
čistá, xxxxxxxxxxx normálního tvaru
normálního xxxxx nepoškozená, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 mm xxxxxx
xxxx než 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx poloviny xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx viditelný, xxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx do středové xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx obsah
bez xxxxxx xxxxx
xxx cizího xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx xxxxx, avšak xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx požadavkům xxx tuto xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 vejce x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X velká
od 63 xx 73
6,4
M xxxxxxx
xx 53 xx 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx hmotnostně xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx x barva
v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, xxxxxx předmětů x xxxxxx vaječné xxxxx
xxxx
xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx přísadách x xxxxxx
xxxx
xxxxxxx, po xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx pachutí
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
ukazatel
hmotnostní %
xxxxx xxxx podle
tržních xxxxx
10,0 xx 85,0
obsah xxxxxxx
xxxxxxx
2,0
xxxxxxx pH
nejvýše
4,5
Přípustné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
obsah spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx x x xxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx x %
xx 100
- 6
nad 100 xx 250
- 5
xxx 250 xx 500
- 4
xxx 500
- 2
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat xx 1. září 2001.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000, s xxxxxxxx xxxxxxx č. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x zabezpečování zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) provádí xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx při xxxxxxx 38 °C 7 xxx
4) u xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení musí xxxxxxxx xxxxxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) ryby x xxxxxxx z xxxx, xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx tepelná úprava xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, musí xxx xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx xxxxx 20 °C xx xxxx nejméně 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., o xxxxxxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57 6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx jakosti. XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx pro xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny.