Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 30.09.2001.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx lidí, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx xxxxxxxx jinak xxx chladem xxxx xxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxxx xxxxx produkt xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) x xxxxxxxx x veterinárnímu xxxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxxx xxxxx rozbouraná xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx k prodeji xxxxxxxxxxxx,
d) masem xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, prasat, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxxx,
x) vepřovým xxxxx xxxx prasat,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx telat ve xxxxx nejvýše 4 xxxxxx o hmotnosti xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx ovcí,
i) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 měsíců x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 měsíců,
x) xxxxxxxx masem xxxx z xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, krůt xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx ve xxxxx nejvýše 3 xxxxxx,
x) králičím xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) zvěřinou maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, zejména xxxxxx, daňka, srnce, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx,
u) xxxx xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx technologickým postupem, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx opracování těl xxxxxxxxx zvířat xxxx xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx mělněný xxxxxxx xxxxxxxx x výsekového xxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 7) jsou tyto xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx:
x) maso xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx druhem xxx xxxxxx xx pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x) xx r). Xxxx x ostatních xxxxxx xx označí xxxxxx živočišného xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx i xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx 8) xxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx "xxxxx" se xxxxx xxxx xxxxx přílohy č. 2,
d) x xxxxxxx xxxx xx xxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
e) xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx kuře, xxxxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx x x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xx označuje názvem xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant xxxx xxxxxxxx a x xxxxxx zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxx zvěřina x xxxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxx masa xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx znečištěna xxxx xxxxx xxxxxxxx narušena.
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
a) xxxx xxx bez xxxxxx, xxxxxx, krevních podlitin, xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx kosti, xxxxxx xxxxxxxxxx výstelky, xxxx x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx dobu xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové xxxx,
x) je xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx částí loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x drůbeže, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx dehydratace x xxxxxxxx tuku,
e) xxxxxx xxxx mít xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx, xxxxxx plic x xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, 9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx x kuchaný.
(7) Nedělená xxxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxxxx bez xxxxx x xxxxxx.
§5
Technologické xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx všech xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, králíků a xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) xxxx 7 xX x xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx 3 xX x xxxxx,
x) xxxx 2 xX u xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xx vytěžení musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 3 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx není xxxxx xxx plus 3 xX.
(3) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 2 xxxxx x x xxxxxxx xxxx xx 12 xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než xxxx 4 oC.
(4) X xxxxx xx xxxxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx potravin.
(2) X prostorách, x xxxxx dochází x xxxxxx xxxx (bourání, xxxxxxxxx, balení) x x manipulaci x xxxxx (xxxxxxxx), musí xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 12 °X xx dobu x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxx xxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx před přímým xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxx určenou pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xx prodeje xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, x xx spotřebitelsky xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx na plus 2 oC.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 85 - 95 % a proudění xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx x baleného xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx skupiny xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx teploty xxxx stanovené v §5 odst. 1 x více xxx 2 °X.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx mohly xxxx xxxxxxxxx ovlivnit xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xx xxxxxxxx, skot, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x půlkách xxxxxxx x telata nebo xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, kůzlat a xxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx mas, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx nebo vleže x jedné vrstvě xx podlahy a xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx podložkou xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx do xxxxx x potravinami.
(4) Xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x nebalené xxxxx výrobky,
b) xxxxxx a ostatní xxxxxxx mas,
x) xxxxxx x masné xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx při xxxxxxxxxx x přepravě.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) masným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracovaný xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx maso, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) tepelně opracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X xx xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx složení xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx aromatizujících x pomocných, xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
f) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx obvykle xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx krájená xxxx xxxxxx část xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava masa xxxx použití xxxxxx,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Masné xxxxxxx xx označují názvem xxxxx x skupiny xxxxx přílohy č. 3.
(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků.
(3) Xx xxxxx xxxxxxx x technologických obalech xx xxxxxxx xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx masa xxxxx živočišného druhu xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxx jen tehdy, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx než 50 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(5) Xxxxx je v xxxxx výrobku použito xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx "xxxxx", musí xxx xxxxxxx minimální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx je xxxxxxxxx xxxxxxx kýty, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx jatečného xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x nákroje. V xxxxxxx nesmí být xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být oslizlý, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x ušlechtilé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx určeny x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx vařená nebo xxxxx masa, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx, xxxxx byly xxxx zpracováním zmrazeny xxxxxxx xx xxxxx 5 °C v xxxxx po xxxx 48 hodin.
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx co xxxxxxxxxxx zchlazeny xx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvedenou x příloze č. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
§15
(1) Xxx prodeji a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x den xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx s jinou xxxxxxxxxx povrchovou úpravou xx xxxxxxx do xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx masné xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxx, se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4, xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx může xxxxxxx xxxxxx xx x 2 °C.
ODDÍL 3
XXXX, OSTATNÍ VODNÍ XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X NICH
§18
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x ostatními vodními xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx živočichové xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx procesu, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x dalších xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 6.
§20
Označování
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxx uvedených x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 7) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx musí být xxxx uvedeny podmínky xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx být uveden xxxx o xxx, xx xxx zpracování xxxxxxx x xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
§23
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní ryby xx skladují, xxxxxxxxxx x uvádějí do xxxxx při teplotě xxxxxxxxx od -1 °X xx +5 °X.
(2) Čerstvé xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, přepravují x nabízejí x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °C.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z nich xx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx xx mohlo xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xx xxxxx výrobků se xxxxx xxxxx uvedených x bodě 1 xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxx se xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
XXXXX 4
XXXXX X VÝROBKY X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx 1),
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx jakosti xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx požadavkům xx II. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx prodloužena skladováním xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx směsi xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx od xxxxxxx xxxxxxx,
e) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx a případně xxxx okyselující přísady.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se označují xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx balených xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx A xx xxxx doplní xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. třídy xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx. b), x) x d).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx vysokým,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx výrobků x xxxxx musí být xxxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx majonéz jsou xxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx vždy zařazují xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx zpracování musí xxxxxxxxx požadavkům stanoveným xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x vejce XX. třídy jakosti X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx II. třídy xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xx uchovávají při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X x xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 ° X, x relativní vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Páska nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. c) musí xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx odstraněna a xxxxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx nejpozději 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx minimální trvanlivosti.
(5) Vejce xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 °X a xxxxxxx 15 °X.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxx v neprodyšných xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, kde xxxxxxxx xxxxxx tepelně xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx masa, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx x nich, xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 zákona.
Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx maso
zvěřina
ostatní (xxx xxxxxxxxxxx druhu)
|
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx jednotlivých xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
hovězí hlava xxx mozku,bez jazyku
|
vepřový xxxxx s podjazyčím
|
hovězí xxxxx s podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx maso x hlavy
|
vepřový mozek
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx xxxx s xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx xxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
telecí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx opařená
|
hovězí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx osrdí
|
hovězí xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx loupané
|
telecí xxxxx x xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx slezina
|
vepřové xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx žaludek
|
telecí xxxxx opařené
|
koňská xxxxx x xxxxxx bez xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx maso x xxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxx osrdí
|
kuřecí xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx srdce
|
skopové xxxxx se srdcem
|
slepičí xxxx
|
xxxxxxx plíce
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx slezina
|
slepičí xxxxx
|
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx hlava s xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxx
|
xxxx xxxxx se srdcem
|
husí xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx žaludky
|
kozí xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx slezina
|
krůtí xxxx
|
xxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx plíce
|
králičí xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx mozek
|
koňské xxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx výrobek
|
tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxx výrobku xxx.
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
5 °C
|
|
Trvanlivý
|
15 °X
|
85%
|
Xxxxxxxxx
|
5 °X
|
&xxxx;
|
Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx
Xxxxx výrobky
|
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxxx opracované
|
Jsou xxxxxxx, u kterých xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx xxxxxxx 70 °C xx dobu xxxxxxxxx 10 minut.
|
Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k přímé xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx
|
Xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx díla, do xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx x malým xxxxxxx spojky, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy.
|
Trvanlivé
|
Jsou xxxxxxx, u nichž xxxxx různými technologickými xxxxxxx, jako xx xxxx. uzení, vaření, xxxxxx x zrání xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, zejména xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xx 15 °X a xxxxxxxx aw(max.) = 0,93.
|
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
Xxxxxxx neopracovaná xxxxxxxx masa nebo xxxxx mas, popřípadě xxxxxxx surovin, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
|
Xxxxx konzervy
|
Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx, x jejichž středu xxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 121 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.
|
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxxxxx
xxxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxx
xxxxxxxx
|
xxxxxxx x xxx xxxx ostatních xxxxxxx živočichů
|
podle xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
-
-
-
Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny
druh
|
skupina
|
podskupina
|
vejce
|
I. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. třída xxxxxxx
|
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
|
xxxxxxx x vajec
|
majonézy
|
ochucené
|
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Smyslové požadavky xx slepičí xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx; |
X. třída xxxxxxx
|
XX. třída xxxxxxx
|
|
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
|
čerstvá vejce
A
|
vejce
B
|
Skořápka
|
čistá, xxxxxxxxxxx normálního xxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, slabé xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx vysoká
|
nejvýše 9 xx vysoká
|
v době xxxxxxxx kontroly při xxxxxx xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
||
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx viditelný, kulatý, xx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx mírně xxxxxxxxx x vracející xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx obsah
|
bez xxxxxx pachu
|
bez cizího xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxx třídu, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx x xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
|
XX xxxxx velká
|
73 x xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X xxxxxxx
|
xx 53 xx 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx hmotnosti
|
||
Vejce xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx tříděna.
|
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx
|
&xxxx; |
xxxxxxxxxxx x xxxxx
|
x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx,xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, případně xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxx %
|
|
xxxxx xxxx podle
|
tržních xxxxx
|
10,0 až 85,0
|
obsah xxxxxxx
|
xxxxxxx
|
2,0
|
xxxxxxx xX
|
xxxxxxx
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx
Xxxxxxx 3
xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný na xxxxx v g xxxx ml
|
přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx x %
|
xx 100
|
- 6
|
xxx 100 xx 250
|
- 5
|
xxx 250 xx 500
|
- 4
|
xxx 500
|
- 2
|
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 89/2000 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx předpis č. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx MZ x. 327/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx xxxxxxx x. 7, která nabývá xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Právní xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx předpisů
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě 35 °X 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované hmotnosti
5) xxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxxx k xxxxx spotřebě, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx tepelné xxxxxx xxxx x xxxxx tepelná úprava xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx než xxxxx 20 °X xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Zákon č. 23/1962 Sb., o myslivosti, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso pro xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx potraviny.