Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 18.04.2000.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich
327/97 Sb.
ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx lidí, x xxxxxxx použitelnosti bylo xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) jatečně opracovaným xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx vyšetření, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso skotu,
f) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx nejvýše 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
h) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) kozím masem xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
m) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx stáří xxxxxxx 3 měsíců,
p) xxxxxxxx xxxxx xxxx králíků,
r) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx farmovém xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, zajíce, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxx poživatelné xxxxxxxxxx x části těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx získané xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx při opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx x výsekového xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat nesmí xxx znečištěna nebo xxxxx smyslově narušena.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo
a) xxxx být xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) drůbež xxxx xxx ojedinělé xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx a xxxxxxx plstní sádlo.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx být xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx z xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx poživatelné, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x běháků.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx jeho xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx teplotě, xxxxx xxxx vyšší xxx
x) +7 °C u xxxxxxxxxx masa,
b) +4 °X x drobů x xxxxxxx masa xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 8 xxxxx xx xxxxxxx, která xxxx xxxxx než +3 °X.
(3) Xx porážce xxxx xxx maso xxxxxxx, xxxxxx těžkých xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx nejpozději xx 12 xxxxx x xxxxxx udržováno xx xxxxx jeho xxxxxxx xxx teplotě, xxxxx xxxx xxxxx xxx +4 °X .
(4) X masem xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) V xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, porcování, xxxxxx) x k xxxxxxxxxx x masem (xxxxxxxx), xxxx být xxxxxxx nejvýše +12 °X xx xxxx x technologického xxxxxxxx xxxxxxxx nutnou.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxx xxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Čerstvá xxxx xxxxx být xxxxxxxxxx a musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalená xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxxxxxxx masa,
b) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx masné xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Při přepravě xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 odst. 1 x více xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx ve čtvrtích, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx nebo vleže x xxxxx vrstvě xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Výsekové xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx společně v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xx materiály přicházející xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) V jednom xxxxxxxxxx obalu nesmí xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx stejné požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx balené.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným výrobkem xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx, u něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným výrobkem xxxxx výrobek, x xxxxx došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx uzením, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
e) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě,
f) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
h) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spory,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx x nezpracované xxxxx, otisky razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x ušlechtilé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx výrobek, xxx xxxxx narušený.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx před vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx vyráběny xxx xx surovin, xxxxx xxxx před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Masné xxxxxxx xx ukončení tepelného xxxxxxxxxx xxxx xxx xx nejrychleji xxxxxxxxx xx skladovací xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x xxxxxxxx koření xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx prostorách, xxx mírném proudění xxxxxxxxx vzduchu, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 4, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °C.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x ostatními xxxxxxx živočichy ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx dělením, zchlazené xxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx živočichové, kteří xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) výrobky x xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx výrobky, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx fyzikálnímu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, zmrazení xxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx použít xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx uvedeny x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx mořské xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxx k prodeji x xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °C.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx vodními živočichy x výrobky x xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx a přepravovat xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx vejce xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 1,
x) chladírenskými vejci xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx jakosti, x xxxxx trvanlivost byla xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx složení xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx obsahující xxxx.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vaječné xxxxxx xxxxxxx z xxxxx odpovídající požadavkům xxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Vejce XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Majonézy xxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Do oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(6) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxx
|
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx druhu)
|
Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
|
xxxx
|
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
|
hovězí xxxxx x jazykem x xxxxxx
|
xxxxxxx plíce
|
hovězí xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx hlava xxx mozku,bez xxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
vepřová xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx mícha
|
hovězí xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx x xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx xxx kůže bez xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxx tlama xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx celé osrdí
|
hovězí xxxxxxxx
|
xxxxxx játra
|
hovězí brzlík
|
telecí xxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx opařené a xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx vemeno
|
telecí xxxxx
|
xxxx xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
|
hovězí xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx okruží x xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx opařené
|
koňská xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxx x hlav
|
telecí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx játra
|
kuřecí xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
|
xxxxxx xxxxxxx
|
xxxx celé osrdí
|
kachní xxxxx
|
xxxx játra
|
husí xxxx
|
xxxx xxxxx xx xxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx xxxxxxx
|
xxxx xxxxx
|
xxxx srdce
|
kozí xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
|
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
|
xxxxx játra
|
kozí xxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
|
xxxxx srdce
|
koňská xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx srdce
|
koňské xxxxx
|
xxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx slezina
|
králičí xxxxxxx
|
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; |
xxxxxx xxxxxxx
|
Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx
Xxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx xxx. | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx. |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx | 5 °C | |
Tepelně xxxxxxxxxxxx | 5 °X | |
Xxxxxxxxx | 15 °C | 85% |
Polotovar | 5 °X | |
Xxxxxxxx | xxxxxxx výrobce na xxxxx |
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx. |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx | Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx jejich xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx s malým xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx. |
Xxxxxxxxx | Xxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx a dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93. |
Xxxxx polotovary | Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx. |
Xxxxx konzervy | Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x neprodyšných obalech, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx teploty 121 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 minut. |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
xxxx | xxxxxxxxxxx | xxxxxxx |
xxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx | xxxxxxx |
xxxxxxxx | ||
xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů | zmrazené | |
uzené | ||
smažené | ||
solené | ||
sušené | ||
marinované | ||
polokonzervy | ||
konzervy | ||
polotovary |
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx
xxxxxx | xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 4) | xxxxxxxxx na jakost | skladování | doprava | |
čerstvé xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx | - xxxxx xxxxxxxxx xxxx pachy, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, - xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx, - xxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx 2) | |||||
xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové | viz xxx. Zmrazené potraviny | |||||
rybí xxxxxxx: | ||||||
- xxxxx xxxx | - xxxxxxxxxxx: xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx: - xxxx xxxx (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx) - xxxxxxx (zbavené xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx břišní x krevních xxxxxxxx) - xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx hlav x střívek), - ryby xxxxxxxxx - filety (xxxx xx xxxxxxx xxx páteře x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxxxxx ryby xxxx xxxxx xxx se xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxx - probíhá xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 29 °C b) xxxxx horkým xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 65 °X. xx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx teplotu v xxxxxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx | xxxxxx: xx 0,3 kg - 10 % xx 1,0 kg - 5 % do 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 kg - 2 % | xxxxx xxxx ve xxxxxxxxx - xxxx tučné nejvíce 70 % - xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxx soli x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx | - uzené výrobky x xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X až 8 °X | x izotermických xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X |
- smažené ryby | základní xxxxxxxx opracována xxxxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx - xxxx xxxxxxx - xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx) - xxxx xxxx - xxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxx xxxx - xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb | - xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, při xxxxx xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx | xxxxxx: xx 0,3 xx - 10 % xx 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % xxx 2,0 xx - 2 % | - x výměně xxxxxx xxxxx xxx smažení xxxx dojít, jestliže xxxxx kyselosti je xxxxx xxx 2,0 xx XXX x 1 x tuku, - xx smažení se xxxxxxx tuk xxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X | xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx v rozmezí 1 °C až 8 °C | v izotermických xxxx strojně chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X |
- solené xxxx x výrobky xx xxxxxxxx xxx | x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxx | xxxxxx: xx 0,3 kg - 10 % do 1,0 xx - 5 % xx 2,0 xx - 3 % | xxxxx xxxx: x xxxxx xxxxxxxx xxxx než 14 % x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx než 10 až 14 % x xxxxx xxxxxxxx xxxx než 6 xx 10 % | x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C | ||
- xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxx xxxxx x tubě: - 10 % xxxxxx: xx 350 x - 10 % xxx 350 x - 5% | xxxxx xxxx: xxxxxxx 25 % | xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X | xxx xxxxxxx xx 15 °X | ||
- xxxxxx xxxx | xxxxxx nesolené xxxx xxxxxx xxxxxx ryby | obsah xxxx xx nižší xxx 18 % | ||||
- xxxxxxxxxx - xx studena - xx xxxxx | - ryby xxxxxxxx xxxxxxx (x hlavou xxxxxxx vnitřností, zbavené xxxx a xxxxxxx) - xxxx xxxxxxx(xxxxxxx xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx) - xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx kuchané, bez xxxxxx a xxxxxxx,x xxxxxxxx hřbetní ploutve) - xxxx porcované | - studené xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx xxxxxxxx připravena xxxxxxxx xxxxxx marinováním x xxxxxxxxxxxx lázních xxxxxxxx je poměr xxxxxxxxxxx solí x xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x množství xxxxx xxxxx - xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx teplou xxxxxx (xxxxxx, pečená) K xxxxxxxx požadované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zalévají xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, a xxx. | xxxxxx: xx 0,3 kg - 10 % xx 1,0 kg - 5 % xx 2,0 xx - 3 % | xxxxxxxxxx konzervantů xxxxxxxx | xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C | v xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících při xxxxxxx 1 °C xx 8 °C v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X |
- xxxxxxxxxxxx - pasterované - xxxxxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x obalech použití konzervantů | - xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx 100 °X x xxxxxxx | xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx je prodloužena | v xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °C xx 8 °C | ||
- xxxxxxxx | xxxxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, v neprodyšně xxxxxxxxxx xxxxxxx, sterilované x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx | xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx obvykle při xxxxxxx 115 - 121 °C x xxxxx plechovky | balení: do 350 x - 10 % xxx 350 x - 5 % | hmotnost xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Scompbridae) xxxx xxx xxxxxxx - x xxxxxx 70 % - xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx 60 % - x xxxxxxxx x xxxxxx přidanými složkami 50 % - xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx zkouška: 3) | xxxxxxxx xx v suchých, xxxxx větratelných místnostech xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxx xxxxxxxxxx paprsků x xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxxxx | xxx xxxxxxx xx 15 °X |
- xxxxxxxxxx | xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx - ze xxxxxxxxx xxxxxx ryb - xx separované xxxx xxxxxxxxx - x xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb - x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x gonád | - teplota xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx zpracování xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X - xxxxxxxxxx rybí xxxx xxxx být xx xxxxxxxx ihned xxxxxxxx nebo zpracováno xx vhodně xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx chlazeném stavu xxxx xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °C - xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxxxxx poživatelné vnitřnosti xxxxxxx (xx 24 xxxxx xx xxxxxxx) xxxx zmrazené | chlazené xxxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx teplotě 0 °X xx 5 °X |
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
|
xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx
|
xxxxx
|
X. xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
|
&xxxx;
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
X
X chladírenská
B konzervovaná
|
výrobky x xxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx vejce xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
I. xxxxx xxxxxxx
|
XX. xxxxx xxxxxxx
|
||
&xxxx; |
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
|
xxxxxxx xxxxx
X
|
xxxxx
X
|
Xxxxxxxx
|
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
|
normálního xxxxx nepoškozená, slabé xxxxxxxxxx x deformace xxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
|
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
|
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
|
&xxxx; |
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
|
pohyblivá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
|
|
Xxxxx
|
xxxxxxxxx
|
xxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
|
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
|
|
Xxxx xxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx
|
|
Xxxxxxx xxxxx
|
xxx xxxxxx pachu
|
bez cizího xxxxx
|
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
|
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
|
7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
|
XL xxxxx xxxxx
|
73 a xxxx
|
7,3
|
X xxxxx
|
xx 63 xx 73
|
6,4
|
X xxxxxxx
|
xx 53 do 63
|
5,4
|
X xxxx
|
xxxx xxx 53
|
4,5
|
Xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
|
||
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
xxxx | |
xxxxxxxxxxx x xxxxx | x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, |
olej xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých přísad xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx | |
xxxxxxx přípustné, xxxxxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx, | |
xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx | |
xxxx | xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření |
chuť | nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2
xxxxxxxx | xxxxxxxxxx % | |
xxxxx xxxx xxxxx | xxxxxxx xxxxx | 10,0 až 85,0 |
xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx | 2,0 |
xxxxxxx pH | nejvýše | 4,5 |
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Informace
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., kterým se xxxx vyhláška XX x. 327/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) provádí xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °X 7 xxx
4) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) xxxx x výrobky z xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °X po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx.