Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx určené x xxxxxx lidí, x xxxxxxx použitelnosti bylo xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) a xxxxxx ošetřeny xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) jatečně opracovaným xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx jatečných xxxxxx 1) x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx vyšetření, 1)
x) xxxxxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx velkých xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx skotu, xxxxxx, xxxx, koz x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso skotu,
f) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xx xxxxx nejvýše 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 kg,
h) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx 41 xx,
x) kůzlečím xxxxx xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 5 xxxxxx,
x) kozím masem xxxx xxx,
x) xxxxxxx xxxxx maso xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
m) xxxxxxxx masem xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx masem xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxx, xxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xx stáří xxxxxxx 3 měsíců,
p) xxxxxxxx xxxxx xxxx králíků,
r) xxxxxxxx maso xxxxx 6) xxxxxx xxxxx xxxx xx farmovém xxxxx, zejména xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, zajíce, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxx poživatelné xxxxxxxxxx x části těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx získané xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx při opracování xxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx masem xxxxxxxxxx xxxxxxx produkt xxxxxxxx x výsekového xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat nesmí xxx znečištěna nebo xxxxx smyslově narušena.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo
a) xxxx být xxx xxxxxx, xxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx sražené xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, kůži x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx xxxx xxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxxxx xxxxx loje, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) drůbež xxxx xxx ojedinělé xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx a xxxxxxx plstní sádlo.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx být xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx z xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx poživatelné, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x běháků.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx jeho xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, drůbeže, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx teplotě, xxxxx xxxx vyšší xxx
x) +7 °C u xxxxxxxxxx masa,
b) +4 °X x drobů x xxxxxxx masa xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxxx nejpozději xx 8 xxxxx xx xxxxxxx, která xxxx xxxxx než +3 °X.
(3) Xx porážce xxxx xxx maso xxxxxxx, xxxxxx těžkých xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx nejpozději xx 12 xxxxx x xxxxxx udržováno xx xxxxx jeho xxxxxxx xxx teplotě, xxxxx xxxx xxxxx xxx +4 °X .
(4) X masem xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx xx xxxxx
§6
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) V xxxxxxxxxx, v xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx (xxxxxxx, porcování, xxxxxx) x k xxxxxxxxxx x masem (xxxxxxxx), xxxx být xxxxxxx nejvýše +12 °X xx xxxx x technologického xxxxxxxx xxxxxxxx nutnou.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxx xxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx balené.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Čerstvá xxxx xxxxx být xxxxxxxxxx a musí xxx xxxxxxx v xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x §5 při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu x xxxxxxx 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x xxxxxxx 0,1 - 0,3 x3/x.
(4) Xxx xxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
(5) V xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalená xxxxxx x ostatní xxxxxxx xxxxxxxxxx masa,
b) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx masné xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Při přepravě xxxx xxxxx dojít xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 odst. 1 x více xxx 2 °C.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx ve čtvrtích, xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx nebo vleže x xxxxx vrstvě xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na materiály xxxxxxxxxxxx do xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Výsekové xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx společně v xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x případě, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xx materiály přicházející xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) V jednom xxxxxxxxxx obalu nesmí xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx a xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) xxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
§9
Prodej
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx stejné požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, aby xxxxxxxxxx identifikaci tržního xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx balené.
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným výrobkem xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx, u něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným výrobkem xxxxx výrobek, x xxxxx došlo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx uzením, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx surovin, x xxxxxxxxxxx trvanlivosti,
e) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě,
f) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
h) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spory,
j) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 3.
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx x nezpracované xxxxx, otisky razítek, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx být xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x ušlechtilé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx výrobek, xxx xxxxx narušený.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx před vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx vyráběny xxx xx surovin, xxxxx xxxx před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X x xxxxx xx dobu 48 xxxxx.
(4) Masné xxxxxxx xx ukončení tepelného xxxxxxxxxx xxxx xxx xx nejrychleji xxxxxxxxx xx skladovací xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 4.
(5) X xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(3) Výrobky x xxxxxxxx koření xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Nebalené trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx v temných, xxxxxxxxx, xxxxxxx prostorách, xxx mírném proudění xxxxxxxxx vzduchu, zásadně xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx přepravují xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech, xxxxxxxx xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 4, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °C.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx využitelní xxx xxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvými xxxxxx x ostatními xxxxxxx živočichy ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx dělením, zchlazené xxx, aby xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx živočichové, kteří xxxxxx procesem xxxxxxxxxx, 10)
x) výrobky x xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx výrobky, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx fyzikálnímu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxx, zmrazení xxxx xxxxxx.
§19
Členění xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§21
Požadavky xx xxxxxx
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Ke xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xxx použít xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx uvedeny x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx mořské xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxx k prodeji x xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx xx -1 °X xx +2 °C.
(3) Společně x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx vodními živočichy x výrobky x xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx a přepravovat xxxxxxxxx x xxxxxxx, x xxxxxxx by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x ryb x xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx vejce xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 1,
x) chladírenskými vejci xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx jakosti, x xxxxx trvanlivost byla xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx složení xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx obsahující xxxx.
§25
Členění xx skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 8.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisy. 1)
(2) X xxxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vaječné xxxxxx xxxxxxx z xxxxx odpovídající požadavkům xxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx a xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °C.
(2) Vejce XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Majonézy xxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x xxxxxxx 15 °X.
(5) Do oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(6) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx tepelně ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx výrobků, xxx, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. ledna 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, drůbeží xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx xxxxxxxxxxx druhu)

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxxxxx
xxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxx xx srdcem
hovězí xxxxx x jazykem x xxxxxx
xxxxxxx plíce
hovězí xxxxx x xxxxxx xxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx hlava xxx mozku,bez xxxxxx
xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
vepřová xxxxxxx
xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx mícha
hovězí xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx kůže bez xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx tlama xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx celé osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx játra
hovězí brzlík
telecí xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx opařené a xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx vemeno
telecí xxxxx
xxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx x podjazyčím
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx okruží x xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx opařené
koňská xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxx x hlav
telecí xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx drštička xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxx celé osrdí
kachní xxxxx
xxxx játra
husí xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx srdce
kozí xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxx játra
kozí xxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxx srdce
koňská xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx srdce
koňské xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx slezina
králičí xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Uvádění xx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

5 °C


Tepelně xxxxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxxx

15 °C

85%

Polotovar

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx výrobce na xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 xxxxx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx díla, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx jejich xxxx xxxxxxx hrubě xxxxxxx xxxxxxx s malým xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx další xxxxxx.

Xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx x proběhnutím xxxxxxx xxxxxxx a dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 15 °C x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx polotovary

Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx konzervy

Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa xxxxxxxxxxx x neprodyšných obalech, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxx teploty 121 °X xx dobu xxxxxxxxx 10 minut.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů


zmrazené



uzené



smažené



solené



sušené



marinované



polokonzervy



konzervy



polotovary
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti 4)

xxxxxxxxx na jakost

skladování

doprava

čerstvé xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx




- xxxxx xxxxxxxxx xxxx pachy, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx struktury xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx 2)



xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové

viz xxx. Zmrazené potraviny






rybí xxxxxxx:







- xxxxx xxxx

- xxxxxxxxxxx: xxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxx:
- xxxx xxxx (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx)
- xxxxxxx (zbavené xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx břišní x krevních xxxxxxxx)
- xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxx hlav x střívek),
- ryby xxxxxxxxx - filety (xxxx xx xxxxxxx xxx páteře x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx ryby xxxx xxxxx xxx se xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxx - probíhá xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 29 °C
b) xxxxx horkým xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx než 65 °X.
xx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx teplotu v xxxxxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
do 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 kg - 2 %

xxxxx xxxx ve xxxxxxxxx
- xxxx tučné nejvíce 70 %
- xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 %
xxxxx soli x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- uzené výrobky x xxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X až 8 °X

x izotermických xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- smažené ryby

základní xxxxxxxx opracována xxxxxxxx:
- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx xxxx
- xxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxxx xxxx xxxx
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb

- xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx (xxxx xxxxx), xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, při xxxxx xxxxx přepravovány x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 xx - 2 %

- x výměně xxxxxx xxxxx xxx smažení xxxx dojít, jestliže xxxxx kyselosti je xxxxx xxx 2,0 xx XXX x 1 x tuku,
- xx smažení se xxxxxxx tuk xxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X

xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx v rozmezí 1 °C až 8 °C

v izotermických xxxx strojně chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °X

- solené xxxx x výrobky xx xxxxxxxx xxx

x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
do 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxx xxxx:
x xxxxx xxxxxxxx xxxx než 14 %
x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx než 10 až 14 %
x xxxxx xxxxxxxx xxxx než 6 xx 10 %


x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

- xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxxx x tubě: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

xxxxx xxxx:
xxxxxxx 25 %

xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx 15 °X

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- xxxxxx xxxx

xxxxxx nesolené xxxx
xxxxxx xxxxxx ryby



obsah xxxx xx nižší xxx 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx studena
- xx xxxxx

- ryby xxxxxxxx xxxxxxx (x hlavou xxxxxxx vnitřností, zbavené xxxx a xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxx(xxxxxxx xxxx x vnitřností, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx kuchané, bez xxxxxx a xxxxxxx,x xxxxxxxx hřbetní ploutve)
- xxxx porcované

- studené xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx xxxxxxxx připravena xxxxxxxx xxxxxx marinováním x xxxxxxxxxxxx lázních xxxxxxxx je poměr xxxxxxxxxxx solí x xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x množství xxxxx xxxxx
- xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx teplou xxxxxx (xxxxxx, pečená)
K xxxxxxxx požadované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx zalévají xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, a xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 kg - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °C

v xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx přepravnících při xxxxxxx 1 °C xx 8 °C
v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- pasterované
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x obalech
použití konzervantů

- xx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xx 100 °X x xxxxxxx


xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx
xxxx xxxxxxxxxxxxx je prodloužena


v xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °C xx 8 °C

- xxxxxxxx

xxxxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, v neprodyšně xxxxxxxxxx xxxxxxx, sterilované x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx obvykle při xxxxxxx 115 - 121 °C x xxxxx plechovky

balení:
do 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5 %

hmotnost xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x xxxxxxxxxxxxx (Scompbridae) xxxx xxx xxxxxxx
- x xxxxxx 70 %
- xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx 60 %
- x xxxxxxxx x xxxxxx přidanými složkami 50 %
- xxxxxxx xxxx než 50 %
xxxxxxxxxxxx zkouška: 3)

xxxxxxxx xx v suchých, xxxxx větratelných místnostech xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxx xxxxxxxxxx paprsků x xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx na xxxxx

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx
- ze xxxxxxxxx xxxxxx ryb
- xx separované xxxx xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx ryb
- x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x gonád

- teplota xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx zpracování xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- xxxxxxxxxx rybí xxxx xxxx být xx xxxxxxxx ihned xxxxxxxx nebo zpracováno xx vhodně xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
- xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx chlazeném stavu xxxx xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 5 °C
- xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxxxxx poživatelné vnitřnosti xxxxxxx (xx 24 xxxxx xx xxxxxxx) xxxx zmrazené



chlazené xxxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx teplotě 0 °X xx 5 °X

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X chladírenská
B konzervovaná
výrobky x xxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx vejce xxx xxxxxxxxxx třídy xxxxxxx
Xxxxxxx 1
 
I. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX X
xxxxxxx xxxxx
X
xxxxx
X
Xxxxxxxx
xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx tvaru
normálního xxxxx nepoškozená, slabé xxxxxxxxxx x deformace xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx xxxxxx
&xxxx;
x době xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx nepohyblivá
pohyblivá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx, xx xxxxxxxx poloze, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx nepostřehnutelný
vývoj xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx pachu
bez cizího xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx jakost xxxxx
7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx s cizími xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 xxxxx v xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x kilogramech
XL xxxxx xxxxx
73 a xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 do 63
5,4
X xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % xxxxx bezprostředně xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 327/1997 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota,


olej xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých přísad xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxx přípustné, xxxxxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx vaječné xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro majonézy, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 2

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxx

10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx pH

nejvýše

4,5
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat do 1. xxxx 2001.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 89/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx předpis x. 327/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 12, 20 x 26, která xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto právního xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
89/2000 Xx., kterým se xxxx vyhláška XX x. 327/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, která xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) provádí xx termostatovou xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °X 7 xxx
4) u xxxxxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
5) xxxx x výrobky z xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxx úprava xxxxxxxxxx xxxxxxx 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx minus 20 °X po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x xxxxxxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx.
7) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx pro xxxxx. Norma xxxxxxx. XXX 57 6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek. Xxxxx xxxxxxx.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx.