Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 18.04.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

327/97 Sb.

ODDÍL 1. Maso §1
Členění na skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Skladování §7
Přeprava §8
Prodej §9
ODDÍL 2. Masné výrobky §10
Členění na skupiny §11
Označování §12
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Uvádění do oběhu §15
Skladování §16
Přeprava §17
ODDÍL 3. Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich §18
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Technologické požadavky §22
Uvádění do oběhu §23
ODDÍL 4. Vejce a výrobky z nich §24
Členění na skupiny a podskupiny §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Účinnost §31
PŘÍLOHA 1 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 2 : Seznam drobů podle jednotlivých druhů jatečných zvířat
PŘÍLOHA 3 : Členění na skupiny
PŘÍLOHA 4 : Uvádění do oběhu
PŘÍLOHA 5 : Technologické požadavky na jednotlivé skupiny výrobků
PŘÍLOHA 6 : Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 7 : Technologické požadavky a požadavky na jakost, balení a skladování ryb a ostatních vodních živočichů a výrobků z nich
PŘÍLOHA 8 : Členění na skupiny a podskupiny
Smyslové požadavky na slepičí vejce pro jednotlivé třídy jakosti
Fyzikální požadavky na slepičí vejce
PŘÍLOHA 10 : Požadavky na jakost majonéz
č. 89/2000 Sb. - Článek II
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx všechny xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxx, o xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxx ošetřeny jinak xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 1) a upravený x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, 1)
x) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxx x xxxxxxxxxxxxxxx lichokopytníků,
e) xxxxxxx xxxxx xxxx skotu,
f) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx ve xxxxx xxxxxxx 4 xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx 215 xx,
x) xxxxxxxx masem xxxx xxxx,
x) jehněčím xxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 8 xxxxxx x x xxxxxxxxx nejvýše 41 xx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx kůzlat ve xxxxx xxxxxxx 5 xxxxxx,
x) kozím masem xxxx xxx,
x) koňským xxxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx maso xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, slepic, xxxxxx, xxx, krůt nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxxx masem xxxx kura xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 3 měsíců,
p) králičím xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx zvěře 6) žijící volně xxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx divokého, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx vnitřnosti x xxxxx těl xxxxxxx xxxxxxxxxxxx zvířat,
t) xxxxxx kosti získané xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx,
x) krví xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
v) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tkáň xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx zvířat,
z) xxxxxx xxxxx mechanicky xxxxxxx xxxxxxx vyrobený x xxxxxxxxxx xxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Členění xx xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx opracované xxxx
x) xxxx xxx bez xxxxxx, vpichů, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, kostní xxxxx, xxxxxx kostí x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx vepřové kůže,
c) xx xxx xxxxxx xxxxxxxx sádla, větších xxxxx xxxx, chlupů, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx tuku,
e) drůbež xxxx mít xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx plic a xxxxxxx plstní xxxxx.
(3) X čtvrtí a xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné žlázy x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek z xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxx poživatelné, 9) se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx králík xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx do xxxxx xxxxxxx bez xxxxx x xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx zchlazeno xxxxxxxxxx xx 48 xxxxx xx xxxxx jeho xxxxxxx s výjimkou xxxx, drůbeže, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxx teplotě, xxxxx xxxx xxxxx xxx
x) +7 °X x xxxxxxxxxx xxxx,
x) +4 °X x drobů x mletého masa xxxxxxxx.
(2) Xx xxxxxxxx xxxx xxx krev xxxxxxxxx xxxxxxxxxx do 8 xxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx než +3 °X.
(3) Xx porážce xxxx být xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx nejpozději xx 12 xxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx jeho xxxxxxx xxx teplotě, xxxxx xxxx xxxxx než +4 °X .
(4) X xxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx do xxxxx
§6
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxx, x nichž xxxxxxx k xxxxxx xxxx (bourání, porcování, xxxxxx) x x xxxxxxxxxx s xxxxx (xxxxxxxx), xxxx být xxxxxxx xxxxxxx +12 °X po xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx a xxxxx xxx být xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) Xxxxxxx xxxx nesmí být xxxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxx xxxxxx.
(3) Xxx xxxxxxxxxx masa xxxxx xxxxxx teploty xxxxxxx x §5 při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu x rozmezí 85 - 95 % x proudění xxxxxxx x rozmezí 0,1 - 0,3 m3/s.
(4) Xxx skladování x xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxxxx.
(5) X xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x §5 odst. 1 x xxxx xxx 2 °C.
(2) Dopravní xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx nesmí xxx používány k xxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx maso xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx, xxxx, hříbata x xxxxxxx domestikovaní lichokopytníci, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx nebo xxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxx, xxx, xxxxxx, kůzlat a xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx, musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx x jedné vrstvě xx xxxxxxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxx x masné xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx společně x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx, jsou-li xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx přepravních xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxxx.
(5) X jednom xxxxxxxxxx obalu xxxxx xxx xxxxxxxx
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxx,
x) drůbež x xxxxx xxxxxxx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx při skladování x přepravě.
(2) Xxxxxxxx maso musí xxx xxxxxxxxx x xxxxxx podobě, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného zvířete.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxx xxx připravováno xxx xxxx spotřebitelem, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxxx xxxx balené.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx převažující xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx xxxxxxxxxx podle zvláštního xxxxxxxx, 1)
x) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx neopracovaným xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxx výrobek, x xxxxx došlo použitou xxxxxxxxxxx, xxxxxxx uzením, xxxxxxx, sušením x xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, látek xxxxxxxxxxxxxxx x pomocných, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx obal, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx mimo použití xxxxxx,
x) sterilací xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bílkovina xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx skupiny
Xxxxxxx xx xxxxxxx je xxxxxxx v příloze č. 3.
§13
Požadavky xx jakost
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí xxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx, otisky xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, netypicky xxxxxxxxx xxxx porostlý xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx výrobek, xxx xxxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx výrobek xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx složek xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx použitím, jako xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů xxxxxxxxxx chráněny xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobky xxxxx být xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx, xxxxx xxxx před xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 5 °X v jádře xx xxxx 48 xxxxx.
(4) Masné výrobky xx ukončení xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xx nejrychleji xxxxxxxxx xx skladovací xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 4.
(5) S xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
§15
(1) Xxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxx v den xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx a nabízení x prodeji spotřebiteli.
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx trvanlivé xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x temných, xxxxxxxxx, suchých prostorách, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Nebalené masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx deformací x xxxxxxxxxxx.
(2) Masné výrobky, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxx teplotách xxxxxxxxx x příloze č. 4, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 2 xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx x 3 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx a ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx využitelní pro xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx neupravené xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx zmrznutí xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x ostatní xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zmrazování, 10)
x) xxxxxxx z xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx podrobeny xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx uzení, xxxxxxxxxx, xxxxxx, zmrazení xxxx sušení.
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx. 1)
(2) Xxxxx technologické požadavky xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx sladkovodní ryby xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx -1 °X do +5 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxxx k xxxxxxx x tajícím xxxx xxx teplotě od -1 °X do +2 °X.
(3) Společně x xxxxxxxxxx rybami, xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx, x kterých by xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(4) Polotovary x ryb x xxxxxxx živočichů xx xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§24
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx vejce ptáků xx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx skladovaná xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) chladírenskými vejci xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx plynů, jejichž xxxxxxx je odlišné xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx fázi obsahující xxxx.
§25
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 89/2000 Xx.)
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Vejce xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštními xxxxxxxx. 1)
(2) K xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx neošetřených potravin xxx xxxxxx pouze xxxxxxx ošetřené xxxxxxx xxxxxx získané x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
§29
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx 5 °X x xxxxxxx 18 °X.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx 5° X a neklesne xxx minus 1,5 ° X, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Páska xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. c) xxxx xxx sedmý xxx xx třídění x obalu xxxxxxxxxx x xxxxx se xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 °X x nejvýše 15 °X.
(5) Xx oběhu xx xxxxx uvádět xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. 1)
Xxxxxxxxxxx >>>
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
Označení xxxx, xxxxxxx xxxxxxx, ryb, xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vajec x xxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx v xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx §6 xxxxxx.
§31
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx účinnosti dnem 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové xxxxx, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx (xxx živočišného druhu)

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 327/1997 Xx.
Xxxxxx drobů xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat
druh
druh
vepřové plíce xx xxxxxx
xxxxxx hlava x xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx x mozkem xxx xxxxxx
xxxxxxx srdce
hovězí xxxxx xxx xxxxx,xxx jazyku
vepřový xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx jazyk xxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx maso x xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxx x jícnu
telecí hlava xxx xxxx x xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx xxx kůže bez xxxxx
xxxxxx srdce
telecí mozek
hovězí xxxxx
xxxxxx xxxxx opařená
hovězí xxxxxxx
xxxxxx xxxx osrdí
hovězí xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx loupané
telecí xxxxx s xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxx okruží s xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxx hlava x mozkem bez xxxxxx
xxxxxx brzlík
koňské xxxx x xxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx hlava x xxxxxxx x mozkem
kuřecí xxxxx
xxxxxxx celé osrdí
kuřecí xxxxxxx
xxxxxxx játra
kuřecí xxxxx
xxxxxxx xxxxx se xxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx žaludky
skopová xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxxx vemeno
kachní xxxxx
xxxx xxxxx x xxxxxxx x mozkem
kachní xxxxxxx
xxxx xxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx krky
kozí xxxxx xx srdcem
husí xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx opařená xxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxx vemeno
krůtí xxxxxxx
xxxxxx jazyk x xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx játra
králičí xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxx ledviny

Příloha č. 3 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx opracovaný
tepelně xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx do xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx výrobku xxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxx.

Xxxxxxx opracovaný

5 °X


Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxxx

15 °X

85%

Xxxxxxxxx

5 °X


Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 327/1997 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracované

Jsou xxxxxxx, x kterých xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tepelného xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx 70 °X xx dobu minimálně 10 minut.

Tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx

Xxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxxxx dílo xxxxxxx xxxxx zrněnou xxxxxxx x malým xxxxxxx xxxxxx, určené x xxxxx spotřebě xxx další úpravy.

Trvanlivé

Jsou xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx xx xxxx. uzení, vaření, xxxxxx x xxxxx xxxx vlivem xxxxx, xxxxxx, sušení x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx k xxxxxxxxxxx údržnosti, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx zracího xxxxxxx x dosažení xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx do 15 °X a xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93.

Xxxxx polotovary

Tepelně neopracovaná xxxxxxxx masa xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx a pomocných, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxx konzervy

Jsou xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx masa sterilovaná x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, který odpovídá xxxxxxxx teploty 121 °X po xxxx xxxxxxxxx 10 minut.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 327/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx



xxxxxxxx

xxxxxxx x xxx nebo ostatních xxxxxxx živočichů


zmrazené



uzené



smažené



solené



sušené



marinované



polokonzervy



konzervy



polotovary
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 19.4.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Technologické požadavky x xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů x xxxxxxx x xxxx


xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx 4)

xxxxxxxxx xx jakost

skladování

doprava

čerstvé xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx




- xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, vůně xxxx xxx charakteristická xxx daný živočišný xxx xxxx xxxx xxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat charakteristické xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx škodlivé xxxxxx xxxx poškozující vzhled 2)



xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx živočichové

viz xxx. Xxxxxxxx xxxxxxxxx






xxxx xxxxxxx:







- xxxxx xxxx

- sladkovodní: xxxx, xxxxxx xxxx porcované
- xxxxxx:
- xxxx xxxx (x xxxxxx x xxxxxxxxxxx)
- xxxxxxx (xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxx dutiny xxxxxx x krevních xxxxxxxx)
- xxxxxxxx kuchané (x xxxxxx zbavené vnitřností, xxxx zbavené xxxx x střívek),
- ryby xxxxxxxxx - filety (xxxx xx xxxxxxx xxx páteře x xxxxxxx x výjimkou xxxxxxx ploutve)
- ryby xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxx xxxxx:
x) xxxxx studeným xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx při teplotách xx 29 °C
b) xxxxx xxxxxx xxxxxx - rovnoměrné xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 65 °X.
xx xxxxxxx musí xxx výrobky xxxx xxxxxxx bezprostředně zchlazeny xx teplotu x xxxxxxx xxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xx xxxxxxx, při xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 kg - 2 %

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
- xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %
- xxxx xxxxxxx xxxxxxx 80 %
xxxxx xxxx u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 3-8 % xxxxxxxxxxxx

- xxxxx výrobky x ryb xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx 1 °X až 8 °X

x izotermických xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- smažené xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx smažením:
- xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx(xxxxxx)
- xxxx filé
- xxxx porcované
- separované xxxx xxxx
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x ryb

- xx smažení musí xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zchlazeny xx teplotu x xxxxxxx (xxxx nižší), xx xxxxxxxx na xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxx přepravovány a xxxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %
xxx 2,0 kg - 2 %

- x výměně xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx než 2,0 xx XXX x 1 x xxxx,
- xx xxxxxxx se xxxxxxx tuk xxxx xxxx x bodem xxxxxxxxx xxxxxxx 170 °X

xxxxxxxx xx při xxxxxxx v xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx chlazených xxxxxxxxxxxxx xxx teplotě 1 °C xx 8 °C

- xxxxxx xxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx

x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxx jiker x xxxxx


xxxxxx:
xx 0,3 xx - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
xx 2,0 xx - 3 %

xxxxx soli:
v silně xxxxxxxx xxxx xxx 14 %
v xxxxxxx xxxxxxxx více xxx 10 xx 14 %
x xxxxx solených xxxx než 6 xx 10 %


v xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxxx xxxxx



xxxxxxxxx xxxxx x xxxx: - 10 %
xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 x - 5%

obsah soli:
nejvýše 25 %

xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx do 15 °X

xxx xxxxxxx xx 15 °X

- sušené xxxx

xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxx xxxx



xxxxx xxxx xx nižší xxx 18 %



- xxxxxxxxxx
- xx studena
- xx xxxxx

- ryby xxxxxxxx xxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x střívek)
- xxxx xxxxxxx(xxxxxxx xxxx x vnitřností, výstelky xxxxxx břišní a xxxxxxxx xxxxxxxx)
- ryby xxxxxxxxx - xxxxxx (xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx x ploutví,s xxxxxxxx hřbetní xxxxxxx)
- xxxx xxxxxxxxx

- studené xxxxxxxx 5) - xxxxxxxx surovina xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x marinovacích lázních xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx solí a xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx x hmotnostní xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxx lázně
- xxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx, xxxxxx)
X xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, a xxx.

xxxxxx:
xx 0,3 kg - 10 %
xx 1,0 xx - 5 %
do 2,0 xx - 3 %

xxxxxxxxxx konzervantů xxxxxxxx

xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

x xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx 1 °C xx 8 °C
v xxxxxxxxxxxxx nebo strojně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx při xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxx
- xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ošetřením x xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

- xx normálního xxxxx xxx xxxxxxx xx 100 °X v xxxxxxx


xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxx xxxxxxxxxxxxx xx prodloužena


v xxxxxxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx přepravních xxx xxxxxxx 1 °X xx 8 °X

- xxxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx předepsaným xxxxxxxx

xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx druhu xxxxxxx obvykle xxx xxxxxxx 115 - 121 °C x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx:
xx 350 x - 10 %
xxx 350 g - 5 %

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) a xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxxxx
- s xxxxxx 70 %
- xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx nebo xxxx 60 %
- x omáčkami a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
- xxxxxxx xxxx xxx 50 %
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx: 3)

xxxxxxxx xx x xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx na xxxxx

xxx xxxxxxx do 15 °X

- polotovary

polotovary xx xxxxxxxx převážně
- ze xxxxxxxxx xxxxxx xxx
- xx xxxxxxxxxx rybí xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx sladkovodních xxx
- x poživatelných xxxxxxxxxx x xxxxx

- teplota xxxx svaloviny v xxxxxxx zpracování xxxxx xxxxxxxxxx + 10 °X
- xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx xx separaci ihned xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xx vhodně xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
- xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxx určené x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx být po xxxxxxxxxx zchlazeny xx 0 °X až 5 °X
- do xxxxxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx (xx 24 xxxxx po xxxxxxx) xxxx xxxxxxxx



xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxxxxxx prostorech při xxxxxxxxxx teplotě 0 °X až 5 °X

Příloha x. 8 x vyhlášce x. 327/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx
X. xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx EXTRA X
xxxxxxx X
&xxxx;
XX. xxxxx xxxxxxx
X
X xxxxxxxxxxxx
X xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx x vajec
majonézy
ochucené

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 327/1997 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx vejce xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
&xxxx;
X. xxxxx xxxxxxx
XX. xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
XXXXX A
čerstvá vejce
A
vejce
B
Skořápka
čistá, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxx xxx 4 xx xxxxxx
xxxx xxx 6 xx xxxxxx
xxxxxxx 9 xx vysoká
 
v xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xx poloviny xxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx xxxxxxxx poloze, xxx otáčení xxxxx xxxxxxxxx x vracející xx do středové xxxxxx
xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
xxx xxxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx odchylky jakost xxxxx
7 % vajec xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx:
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx vajec
7 % xxxxx neodpovídajících požadavkům xxx tuto třídu
Fyzikální xxxxxxxxx xx slepičí xxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxx 1 vejce x xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx 100 xxxx x xxxxxxxxxxx
XX xxxxx xxxxx
73 x xxxx
7,3
X xxxxx
xx 63 xx 73
6,4
X xxxxxxx
xx 53 xx 63
5,4
S xxxx
xxxx xxx 53
4,5
Připouští xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx skupiny xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx X nemusí xxx hmotnostně xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 89/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 327/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx majonéz
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1

xxxx


xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,


xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx obsahovat zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx,xxxxxxxx,


xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx majonézy, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx majonéz
Tabulka 2

ukazatel

hmotnostní %

xxxxx xxxx podle

tržních xxxxx

10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx

4,5
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 89/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2000

Informace
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou xxxxxxxxxx §3, 12, 20 x 26, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 327/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
s xxxxxxxxx xx 1.9.2000, x xxxxxxxx přílohy x. 7, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 20.4.2000
Xxxxxx xxxxxxx x. 327/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.10.2001.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) xxxxxxxxxx xx posuzuje xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
3) xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx 35 °X 10 dnů xxxx xxx teplotě 38 °X 7 xxx
4) x xxxxxxx xxxxxxx odebraných xxxxxxxxxxxxxxxx balení musí xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
5) ryby x výrobky x xxxx, xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxxx tepelná xxxxxx xxxxxxxxxx teplotu 60 °X, xxxx xxx xxxxxxxx xx teplotu xxxxx xxx xxxxx 20 °C po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx
6) Xxxxx č. 23/1962 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o přípustné xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "e".
8) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx. Xxxxx xxxxxxx. ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx. Norma jakosti. XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx. Xxxxx jakosti.
9) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb.
10) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.