Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčnou xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, získaná xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, že látky xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, jen xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx účelem xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx podle zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx předpisů 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx odpařením xxxx x mléka nebo xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx tepelně xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, u xxxxxxx po prokysání xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx tavicích xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od data xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx vedlejší produkt xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx a xxxxxxx,
x) xxxxxxxx ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčného xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření mléčných xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx označena
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx smetana se xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx tepelného ošetření.
(5) Odstředěné xxxxx xx xxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 30 xx. V xxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx se uvedou xxxxx "x xxxxx xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x tucích" x xxxxx písmen xxxxxxx 15 mm. Xxxx označení xx xxxxx na xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, x xxxxxxxx údaje x xxxxxxxx xxxxx v xxxxx. V xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx se postupuje xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxx xxx o xxxxx xxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 musí xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx překrývat xxxxxxxx obalu. Na xxxxx nesmí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx znázornění.
(7) Xxxx trvanlivé xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx tekutá smetana, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx a podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 a 4,
x) xxxxxxx xxxx,
c) použitou xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx máslo musí xxx označeno
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, pokud xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x mléčná xxxxxxx.
(11) U xxxxxxxxxxxxxx baleného stolního xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 dnů xx data xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx xxxxxx označuje xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xx skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx označeno
x) xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené v příloze č. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
d) použitou xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx surovinami xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx použije u xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % tuku v xxxxxx, obsahujících xxxx.
(15) Sýr xx xxxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx xxxx označit xxxxxx skupiny nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx označuje i xxxxx skupiny x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx požadavky uvedené x příloze č. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kultury, xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x přísadou xxxxx xxx xx 2,5 % hmotnostních,
x) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx než 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 tabulky 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutou xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x nezrající xxx, xxxxx nebyl xx xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřen.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nebo ultrapasterací, 3)
x) xxxxxx xxxxxx výrobky,
x) xxxxxx výrobek tepelně xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,
d) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx máslo,
x) xxxxxx xxxxx,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(19) Xxxxx x mléčné xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx být druh xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x více xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xx xxxxx názvem hospodářského xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % mléka. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx se xxxxxx u názvu "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxxxx xxxx xxxx xxx 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx syrovátky.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx označit výrobek, x němž xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 51 % hmotnostních xxxxxx výrobku.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, sýrový xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, salámový xxxxxx sýr".
(24) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxx x tuku x xxxxxx x xxxx x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xx xxxx 4 % od xxxxxx uvedených xx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxx xx připouští xxxxxxxxx x sušiny xxxxx 1 %.
(26) Xxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx množství xxxxxx 4) xxx xxxxx ochucení představuje xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx teplotě xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx ostatní mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX A XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx látek a xxxxx určených x xxxxxxxx a aromatizaci (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx a našleháním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx zmrzlina xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx cestou x xx naplnění do xxxxx ihned xxxxxxxx xx teplotu - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xx označují xxxxxx xxxxx x skupiny. X xxxxxxx vodových xxxxxx být název xxxxxxx uveden.
(3) X xxxxx zmrzliny x mraženého xxxxx xx xxxxx i xxxxxxx xxxxxxx složka.
(4) U zmrzliny x mraženého krému, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x aromatizaci, je xxxxx uvést v xxxxx xxxxxxxxx tuto xxxxxx slovy "x xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx jejich xxxx,
x) xxxxx použitého xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx tato xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx jemná, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x přímému prodeji xx skladují x xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxx - 18 °C x xxxxx. Hlubokozmrazené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx přepravují xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx zachování teploty xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx a jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx na xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X x nižší, x mrazicích xxxxxx x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx udržet jejich xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu xxxxxxxxx na viditelném xxxxx.
(3) Opakované xxxxxxxxxx samovolně roztátých xxxxxxx x jejich xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a xxxxxx směs smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx za normálních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx a xxxx xxxxxxx ze semen, xxxxx xxxx jader xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx zvířat, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx ztužováním xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x olejů nebo xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,
x) pokrmovým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx x jedlých xxxx a olejů xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
g) emulgovaným xxxxx xxxxx xxx x olej xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x jedlými xxxx x oleji xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx emulgovaným xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 2) jsou xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx a xxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx podskupiny.
(3) X jednodruhového xxxx x oleje xx xxxx uvede x xxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxx xxxx vyrobeny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 x 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx tuku ve xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx celkový xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx složce x % xxxxxxxxxxxx xxxx x g xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx výhradně x xxxx x xxxxx rostlinného xxxxxx x tolerancí xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx obsahu tuku.
(8) Označení "xxxxxxxx xx xxxxxxx" lze xxxxxx pro oleje, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx za studena.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx použít pro xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" lze použít xxx xxxxxxx sádlo xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx sádla hřbetního x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx tavený, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování nesmí xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °C,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny xxxxxxxxx xxx registraci xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
|
sušené
|
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
|
|
|
acidofilní xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx zákys
|
|
|
kysaná xxxx xxxxxxxx smetana
|
|
|
kysané xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx výrobek obohacený xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v xxxxxx xxxxxx, bílý
|
|
|
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný výrobek
|
kasein xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
|
Účinnost xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, chemické x mikrobiologické xxxxxxxxx xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx./xxxxx. | Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Selské xxxxx (bez standardizace) | nejméně 3,5 | xxxxxxx 8,5 |
Mléko xxxxxxxxx | 1,5 - 2,0 | |
Odstředěné mléko | nejvýše 0,5 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn. |
Smetana | nejméně 10,0 |
Xxxxxxx xx šlehání | nejméně 30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 35,0 |
Kysaný mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh výrobku | Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn. | Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Kysaná xxxxx vč. jogurtového | nejméně 0,5 | xxxxxxx 8,0 |
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx | xxxx než 0,5 | |
Xxxxxxxx | xxxx xxx 1,5 | xxxxxxx 7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 | |
Xxxxxx xxxx | xxxxxxx 3,0 | |
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxx xxx 3,0 | xxxxxxx 8,2 |
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx odtučněný | méně xxx 0,5 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx a označovány xxxxx výše uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx nejvýše 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Dluhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 106 Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx*) | xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx | 107 |
Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x kysané xxxxxxx | xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx | 106 |
Xxxxx | xxxxx připravený x xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces xxxxxxxxx x nezkvašujících laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx a Aerobacter, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx mléko | zákys xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx a mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení x xxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx mléčný xxxxxxx x bifido-kulturou | Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x mezofilními x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx | 106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků mohou xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, produkující kyselinu xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxxxxxx | Xxxxxxx*) | ||||
Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | Xxxxxx tuk | Mléčná xxxxxx | Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx | |
% hmotn. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | % xxxxx. | |
Xxxxxxxxx smetana | nejméně 15,0 | xxxxxxx 11,5 | xxxxxxx 16,0 | xxxxxxx 14,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxx 7,5 | nejméně 25,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 28,0 | ||
Xxxxxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx | xxxx xxx 1,0 4,0 - 4,5 | xxxxxxx 17,5 | xxxx než 1,0 4,0 - 4,5 | nejméně 20,0 | ||
x xxxx: polotučné | nejméně 20,0 | xxxxxxx 24,0 | ||||
Xxxxxxxxx mléko xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,0 |
Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx sacharózy x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx odpovídat xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.
xxxxxxx xxxxx = | % xxxxxxxxx . 100 |
% xxxxxxxxx + % xxxx |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx
Xxxx | Xxxxx mléčného xxxx x % xxxxx. |
Xxxxxx smetana | nejméně 42,0 |
Sušené xxxxx plnotučné | nejméně 26,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxx xxx 26,0 |
x xxxx xxxxxxxxx | 12,0 - 14,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxxx 8,0 |
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx tuku x % xxxxx. | Xxxxx xxxxxx x % | Obsah xxxx v % |
Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx máslo | nejméně 80,0 | nejvýše 2,0 | xxxxxxx 16,0 |
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 75,0 | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 41,0 |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxx xxxxxxx | Xxxxx xxxx v % xxxxx. | Xxxxxx v % xxxxx. |
Xxxxxxxxxxx máslo | nejméně 31,0 | nejméně 42,0 |
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
% XXXXX = | g xxxx . 100 |
100 - g xxxx |
Xxx | % XXXXX*) |
Xxxxx xxxxx | xxxx xxx 51,0 |
Xxxxx | 49,0 - 56,0 |
Polotvrdý | 54,0 - 69,0 |
Xxxxx | xxxxxxx 67,0 |
Poznámka: *) X xxxxxxxxxx xxxx s rozmezím xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx respektuje xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
Xxx | Xxx x xxxxxx x % |
Xxxxxxxxxxx | xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 45,0 |
Xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 |
Odtučněný | méně než 10,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
% xxxx x xxxxxx = | x xxxx . 100 |
100 - x vody |
Tabulka 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx konzistence x xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxx | Xxx x xxxxxx x % |
Tučný | nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx | 15,0 - 25,0 |
Nízkotučný xxxx jemný | méně než 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx | xxxx xxx 5,0 |
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx zrání
Sýr nezrající | čerstvý |
termizovaný | |
Sýr xxxxxxx | xx xxxxxxx |
x xxxxx xx povrchu | |
v celé xxxxx | |
x xxxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxx | x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxx |
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Tavené sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxx | Xxx v xxxxxx x % | Sušina v % |
xxxxxxxxxxx | 70,0 | 45,0 |
60,0 x 65,0 | 44,0 | |
55,0 | 44,0 | |
50,0 | 43,0 | |
45,0 | 41,0 | |
40,0 | 39,0 | |
35,0 | 36,0 | |
xxxxxxxxxx | 30,0 | 33,0 |
25,0 | 31,0 | |
20,0 | 29,0 |
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx polotuhé xx xxxx x roztíratelné. Xxxxx sušiny (x %) xxxx xxx xx vztahu x xxxxxx tuku x xxxxxx (x %) x xxxxxxx poměru, xxxxx zajišťuje xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx tuhost xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx platí xxxxxxx x xxx tavené xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Obecný xxxxxxx xxxxxx jiných xxx xxxx pro xxxxxx xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx sýrových výrobků:
Složka xxxx xxx xxx | Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx | Xxxxxx sýrový xxxxxxx | |
xxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxx nepojmenovaný | ||
Máslo, xxxxxxx olej, xxxxxxx | xxxxx xxx standardizaci obsahu xxxx | xxx | xxx |
Xxxxxxx mléčné složky | ne | ano do xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxx xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx |
Xxxxx xxx | xxx | xxx | xxx |
Xxxxxxxxxxx kultury | ano | ano | ano |
Enzymy*) | ano | ano | ano |
Cukry (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx) | xx | xx | xxx |
Xxxxxx x xxxxxxx zelenina | podle xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx | ||
Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx potraviny | ano v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu šestinu xxxxxxxxx obsahu sušiny xxxxxxxxx výrobku a xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx nejedná x xxxxx | xxx |
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Kaseiny potravinářské
Kasein xxxxxx | Xxxxxx kyselý | |
Obsah xxxxxxxx | xxxxxxx 10,0 % | nejvýše 10,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx | xxxxxxx 84,0 % | xxxxxxx 90,0 % |
Xxxxx xxxxxxx x bílkovině | nejméně 90,0 % | xxxxxxx 95,0 % |
Obsah xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % | xxxxxxx 2,0 % |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxxx kyselost, xxxxxxxxx x xx X xxxxxxx XxXX na 1 g | - | nejvýše 0,27 |
Obsah xxxxxx (včetně X2X5) | xxxxxxx 7,5 % | xxxxxxx 2,5 % |
Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 15,0 xx x 25 x | xxxxxxx 22,5 xx x 25 g |
Tabulka 16 - Xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx | |
Xxxxx vlhkosti | nejvýše 8,0 % |
Xxxxx xxxxxxxxx x sušině | nejméně 88,0 % |
Xxxxx kaseinu v xxxxxxxxx | xxxxxxx 95,0 % |
Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 2,0 % |
Obsah bezvodé xxxxxxx | xxxxxxx 1,0 % |
Xxxxxxx xX | 6,0 - 8,0 |
Obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) | xxxxxxx 22,5 xx v 25 x |
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení mléka x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx balení
|
|
Sušený xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % u 20 ks xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks balení
|
|
nad 500 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx mlékárenské x pomazánkové
|
do 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha x. 4 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
|
||
vodová
|
||
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
|
||
Mražený krém
|
smetanový
|
|
mléčný
|
||
podle xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx výrobku
|
Celková xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
%
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
nejméně 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém mléčný
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
nejméně 2,5
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
|
nejméně 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx tukem *)
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Zmrzlina xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
0
|
0
|
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
xxxx než 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
|
Poznámka:
*) rostlinný xxx
**) netýká xx xxxxxx tuku a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 xx nebo x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuk nebo xxxxx olej
|
rostlinný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx olej xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx tuk
|
|
pokrmový xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx zařazen xx této xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Alimentarius.
Příloha č. 8 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné tuky x xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
||||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 0,6
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
|
&xxxx;
xxx. 4,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /kg
|
max. 10,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. kysl. /xx
|
&xxxx;
xxx. 15,0
|
|||||
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
|
&xxxx;
xxx. 0,2
|
|||||
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx erukové
|
Palmový
|
Slunečnicový
|
Sójový
|
Kokosový
|
Olivový
|
Hustota při 15 °X (kg/m3)
|
913 - 918
|
&xxxx;
921 - 925
|
&xxxx;
922 - 926
|
924 - 928
|
&xxxx;
925 - 938
|
&xxxx;
914 - 919
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
|
&xxxx;
182 - 193
|
&xxxx;
190 - 209
|
188 - 194
|
&xxxx;
189 - 195
|
&xxxx;
248 - 265
|
&xxxx;
188 - 196
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
|
&xxxx;
105 - 126
|
&xxxx;
50 - 55
|
&xxxx;
118 - 141
|
&xxxx;
124 - 139
|
&xxxx;
6,3 - 10,6
|
&xxxx;
80 - 88
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
|
&xxxx;
xxx. 20
|
&xxxx;
xxx. 12
|
max. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 15
|
&xxxx;
xxx. 18
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx sterolů)
|
5,0 - 13,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
|
||||||
&xxxx;
X 6:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 8:0
|
ND
|
ND
|
ND
|
ND
|
4,6 - 10,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 10:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
5,5 - 8,0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 12:0
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
45,1 - 50,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 14:0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,5 - 2,0
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
16,8 - 21,0
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 16:0
|
&xxxx;
2,5 - 7,0
|
39,3 - 47,5
|
&xxxx;
5,0 - 7,6
|
&xxxx;
8,0 - 13,5
|
7,5 - 10,2
|
&xxxx;
7,5 - 20,0
|
C 16:1
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
ND - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
0,3 - 3,5
|
&xxxx;
X 17:0
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
X 17:1
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
X 18:0
|
&xxxx;
0,8 - 3,0
|
&xxxx;
3,5 - 6,0
|
2,7 - 6,5
|
2,0 - 5,4
|
&xxxx;
2,0 - 4,0
|
&xxxx;
0,5 - 5,0
|
&xxxx;
X 18:1
|
&xxxx;
50,0 - 70,0
|
&xxxx;
36,0 - 44,0
|
&xxxx;
14,0 - 39,4
|
17,7 - 28,0
|
5,0 - 10,0
|
&xxxx;
55,0 - 83,0
|
&xxxx;
X 18:2
|
&xxxx;
15,0 - 30,0
|
&xxxx;
9,0 - 12,0
|
&xxxx;
48,3 - 74,0
|
&xxxx;
49,8 - 59,0
|
&xxxx;
1,0 - 2,5
|
&xxxx;
3,5 - 21,0
|
&xxxx;
X 18:3
|
&xxxx;
5,0 - 14,0
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
5,0 - 11,0
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 1,5
|
&xxxx;
X 20:0
|
&xxxx;
0,2 - 1,2
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
0,1 - 0,5
|
&xxxx;
0,1 - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
XX - 0,8
|
&xxxx;
X 20:1
|
&xxxx;
0,1 - 4,3
|
ND - 0,4
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,2
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 20:2
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:0
|
&xxxx;
XX - 0,6
|
&xxxx;
XX - 0,2
|
&xxxx;
0,3 - 1,5
|
ND - 0,7
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
X 22:1
|
&xxxx;
XX - 2,0
|
ND
|
ND - 0,3
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
X 22:2
|
ND - 0,1
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
ND
|
ND
|
ND
|
C 24:0
|
&xxxx;
XX - 0,3
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 0,5
|
ND - 0,5
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX - 1,0
|
&xxxx;
X 24:1
|
&xxxx;
XX - 0,4
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
&xxxx;
XX
|
XX = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx tuk
Číslo xxxxxxxxxx (xxxx. per. xxxx./xx)
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)
|
&xxxx;
xxx. 0,4
|
&xxxx;
Xxxxx vody x xxx. látek
|
max. 0,5
|
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx xxxx % hmotn.
|
Číslo xxxxxxxxx xx KOH /x xxxxxx fáze
|
Číslo xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx. /xx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
||
Margarín x nízkým obsahem xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
&xxxx;
xxx. 10,0
|
&xxxx;
Xxx s xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxx xxx "šlehaný" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx tuku ve xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx vzorků.
**) Např. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx x xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx kyselosti mg XXX /x xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /kg
|
Směsný xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
80,0 - 90,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
60,0 - 62,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
39,0 - 41,0
|
max. 2,0
|
&xxxx;
xxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný tuk x bližším xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
|
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
|
&xxxx; | &xxxx; |
Xxxxxxxx:
*) Směsný xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx emulgátoru xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx výrobku xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx procentického xxxxxx xxxx a xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx o více xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx náhodně odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. směsný xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek při 105 °X x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,25
|
&xxxx;
0,30
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x max.
|
1,20
|
1,30
|
2,50
|
Č. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,00
|
&xxxx;
0,005
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0,894 - 0,906
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
32 - 45
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
|
&xxxx;
|
&xxxx;
192 - 203
|
&xxxx;
|
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Wijse
|
|
45 - 70
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.
|
&xxxx;
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
|
&xxxx;
28 - 40
|
&xxxx;
25 - 45
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx lůj xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % hmotn. xxx.
|
&xxxx;
0,30
|
|
&xxxx;
X. kyselosti x xx XXX/x xxx.
|
&xxxx;
1,50
|
&xxxx;
2,50
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
|
&xxxx;
10,00
|
&xxxx;
16,00
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % hmotn. max.
|
0,05
|
|
Obsah xxxxx x % xxxxx. xxx.
|
&xxxx;
0,00
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
|
&xxxx;
0,893 - 0,898
|
&xxxx;
0,893 - 0,904
|
Index xxxx nD 40 °X
|
&xxxx;
1,448 - 1,461
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
42,5 - 47,0
|
&xxxx;
40,0 - 49,0
|
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
|
&xxxx;
190 - 200
|
&xxxx;
190 - 202
|
&xxxx;
X. xxxxxx podle Xxxxx
|
&xxxx;
32 - 47
|
&xxxx;
32 - 50
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
Xxx xxxx °X
|
&xxxx;
40 - 45
|
42 - 48
|
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 15 litrů
|
- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat do 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat mražené xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty xxxxxxx.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 90/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x jedlé tuky x oleje
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Xx., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů o xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Sb., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.