Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.1998.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.1998 do 28.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, že xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx mléko xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx mléka jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x mléka nebo xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx smetany x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) sýrem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka působením xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx syrovátky,
j) xxxxxxxx sýrem xxxxxxxxx xxx tepelně neošetřený xx xxxxxxxxx,
k) xxxxxxxx nezrající sýr x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx sýr, x xxxxxxx xx prokysání xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx sýr, xxxxx xxx tepelně upraven xx přídavku tavicích xxxx,
x) máslem xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
p) stolním xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od data xxxxxx xxx teplotách xxxxx 18 °X x nižších,
x) xxxxx vyskladnění datum xxxxxxxxxxx xxxxxxxx másla x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx výrobě xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx a kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx xx působením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze jako xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx označí způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Jako xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx trvanlivosti xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °C.
(6) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny x xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(7) Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxx kultury xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx máslo xxxx xxx označeno
a) názvem xxxxxxx, pokud splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx másla.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx použitelnosti 20 xxx xx data xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobce, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx distributor a xxxxx xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(11) Xxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(12) Xxxxx "smetanový xxxx" xx xxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx x obsahem nejméně 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lze dále xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) x skupiny xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 13 a 14,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx mléka", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud surovinou xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.
(15) Xxxx "čerstvé" lze xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, máslo xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx nebyl po xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x tekutá xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx ošetřeny pasterací,
b) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvé xxxxx,
x) xxxxxx máslo,
g) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Xxxxx a mléčné xxxxxxx se xxxx xxxxxxxx názvem hospodářského xxxxxxx. X xxxxx x xxxxxxxx výrobků x kravského xxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx z xxxx xxxxx mléka xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx mléka xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x přídavkem" tohoto xxxxx, pokud xxxxxx xxxxx xx výrobku xxxx více xxx 10 %.
(18) Název "xxxxxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx obsahujících xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx výrobek, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(20) Xxx vícesložkové výrobky xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, sýrový xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(21) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x druhy mikroorganizmů xxxxxxxx kysání pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx do oběhu xxx teplotě xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, mléčného nebo xxxxxxxxxxx tuku, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx teplou xxxxxx x xx naplnění xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx teplotu - 18 °X x xxxxx.
§7
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem druhu x xxxxxxx. X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xx uvede x použitá chutící xxxxxx.
(4) X zmrzliny x xxxxxxxxx krému, xxxxx byly ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % hmotnostních xxxxx xxxx xxxxxx složky, x xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx rostlinný xxx xxxx být xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x velkých vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxx vysoký, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x nádobách x přímému xxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx krémy xxxxxxx xx oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °C x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a hlubokozmražené xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(3) Xxxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxx nebalené xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X x nižší po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx xx zmrazení, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxxxx 48 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx teplou xxxxxx.
(4) Xxx stánkovém xxxxxxx xx xxxxx krátkodobě xxxxxxxxx balené xxxxxxx x použitím pevného xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx xxx) xxxx x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx za xxxxxxxx xxxxxxxx určených xxxxxxxx boxů.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx a jejich xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x závislosti na xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx živočichů x xxxxxxx živočišných xxxxxxxx,
x) ztuženým tukem xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných tuků x xxxxx xxxx xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxxxxxxx rostlinných, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx jejich xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx tuků,
f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tuků x xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx xxxxx tuk x olej nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx formě xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x celkového obsahu xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx olej xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx vyrobeny.
(4) X emulgovaného xxxx xx xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx obsah tuku xx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X emulgovaného xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx tuku.
(6) X směsného xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxxxx.
(7) Xxxxxxxxxxx "xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx x xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx xx 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx za studena" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx pro vepřové xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx x plstního, x xxxxxx lůj xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, osrdečníkového, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 9.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky a xxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) u xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx 20 °C,
x) x živočišných xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx možno přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx prostředcích, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx registraci teploty.
(2) Xxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx, zmrzlin x xxxxxxxxx xxxxx x jedlých xxxx x olejů v xxxxxx od 1. xxxxx 1998 do 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x rozsahu §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx mléčného xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxx | xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného | |
sušené | plnotučné, xxxxxx selského | |
Smetana | tekutá | ke šlehání vysokotučná |
zahuštěná | ||
sušená | ||
Kysaný xxxxxx xxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx xxxxx xxxx | ||
xxxxxxxxx zákys | ||
kysaná xxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxxxx | ||
xxxxxx xxxxxx | ||
xxxxxxx s bifido xxxxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury | ||
Máslo xxxxxxxxxxx | Xxxxx | |
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx | ||
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku | ||
Máslo xxxxxx | ||
Xxxxxxxxxxx máslo | ||
Tvaroh | měkký nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxx |
xxxxx nebo xx xxxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxx | ||
Xxx | xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxx na xxxxxxx x xxxxxx uvnitř hmoty dvouplísňový v xxxxxx xxxxxx, bílý | ||
extratvrdý (xx xxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxx mléčných bílkovin |
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku v % xxxxx./xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 3,3
|
nejméně 8,5
|
z xxxx: xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx odtučněné
|
méně než 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx tekuté
Druh výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
Smetana xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx smetany
|
nejméně 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
|
Jogurt xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx než 3,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx nízkotučný xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxx x označovány xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx smí xxx nejvýše 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx kultura
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx mléčného kvašení
|
106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
107
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx nebo směsné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx připravený x xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx unisporus, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx exignus x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x kvasinky 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx mléko
|
zákys skládající xx x kvasinkových xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx nebo Candida xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x symbióze
|
bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků mohou xxx xxxxx základní xxxxxxxxx kultury přidávány xxxxx, produkující xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx optimální xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx výrobek
Druh výrobku
|
Neslazené
|
Slazené*)
|
||||
Mléčný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx tuk
|
Mléčná sušina xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sušina
|
|
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx smetana
|
nejméně 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
nejméně 16,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 28,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
&xxxx;
x xxxx polotučné
|
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
|
|
Zahuštěné xxxxx odtučněné
|
nejvýše 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 % xx 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx mléčného xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx smetana
|
nejméně 50,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 26,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
|
z toho xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
Sušené xxxxx odtučněné
|
nejvýše 1,5
|
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuku x % hmotn
|
Obsah xxxxxx x %
|
Čerstvé xxxxx, máslo a xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx tuku
|
nejvýše 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
|
|
Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % hmotn.
|
Sušina x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
nejméně 42,0
|
Xxx x tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx hmotě sýra
% XXXXX =
|
&xxxx;
x vody . 100
|
&xxxx;
100 - x tuku
|
Sýr
|
% XXXXX*)
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx charakteristiky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx charakteristiku
% x.x.x. =
|
&xxxx;
x xxxx . 100
|
100 - x xxxx
|
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38,0
|
Polotučný
|
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 15,0
|
Odtučněný xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 5,0
|
Xxxxxxx 12 - Klasifikace xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x mazem na xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx hmotě
|
z xxxx
|
&xxxx;
x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx
|
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedné charakteristiky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxx specifičtější xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxx x sušině v %
|
&xxxx;
Xxxxxx x %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
|
&xxxx;
45,0
|
&xxxx; | &xxxx;
60,0 x 65,0
|
44,0
|
55,0
|
44,0
|
|
50,0
|
43,0
|
|
45,0
|
41,0
|
|
40,0
|
39,0
|
|
35,0
|
36,0
|
|
nízkotučný
|
30,0
|
33,0
|
25,0
|
31,0
|
|
20,0
|
29,0
|
Poznámka: Podle xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) xxxx xxx xx xxxxxx x obsahu xxxx x sušině (x %) x xxxxxxx poměru, který xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx faktory xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx ustanovení xxxxx xxxxxxx i xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků:
Složka jiná xxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sýrový xxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx, máselný xxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
xx výše xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx ve xxxxxxxx taveném sýru
|
ano
za xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx sýra
|
Jedlá xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x množství, xxxxx xxxxxxxxx dodat finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné potraviny
|
ano
v xxxxxxxx nepřekračujícím xxxxx xxxxxxx celkového obsahu xxxxxx finálního výrobku x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx dodávat xxxxx charakteristickou xxxx x že xx xxxxxxx x cukry
|
ano
|
Poznámka: *) zdravotně xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
|
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx x tvaroh
|
do 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 g
|
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx balení
|
do 250 g
|
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Původní znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx dalších mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová vodová s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tukem |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx x mražený xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx a xxxxxxx krém mléčný | nejméně 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *) | nejméně 25,0 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x vodový x xxxxxxx složkou | nejméně 20,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxx **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Poznámka: *) rostlinný xxx
**) xxxxxx xx obsahu xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx zmrzlin x xxxxxxxxx krémů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
|
do 100 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
do 500 xx nebo x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx rostliny
|
živočišný tuk
nebo
živočišný xxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxx xxx
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx a mléčné xxxxxxx podle členění xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé tuky x xxxxx
Xxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx rostlinné xxxx x oleje x xxxxxx směsi | |
Číslo xxxxxxxxx xx XXX/x | xxx. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xx KOH/g | max. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxx xxx 105 °C % | xxx. 0,2 |
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx jednodruhové rostlinné xxxx a oleje | ||||||
Řepkový x nízkým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx | Xxxxxx | Xxxxxxxx | Xxxxxxx | |
Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °X | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx látek x x/xx | xxx. 15 | max. 12 | xxx. 15 | max. 15 | max. 15 | xxx. 18 |
Xxxxxxxxxxxxxx/ z xxxxxxxxx xxxxxxx | Xxxxxxx 5 | - | - | |||
Xxxxxx xxxxxxx mastných xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plynové xxxxxxxxxxxxxx v % | ||||||
C 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
X 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
X 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | xxx. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
C 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | max. 1,0 |
X 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | xxx. 1,0 | - | - | max. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
C 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
X 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | xxx. 1,5 | xxx. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
X 20:0 | 0,1-1,2 | - | xxx. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
X 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
X 22:0 | xxx. 0,5 | - | xxx. 1,0 | - | - | - |
C 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Xxxxxxx 2 - Ztužený x xxxxxxxx tuk
Číslo xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx) | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x) | xxx. 0,4 |
Xxxxx xxxx x těk. látek | max. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Margarín
Obsah xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH/g xxxxxx fáze | Číslo peroxidové xxxx. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Margarín xx xxxxxxxx obsahem tuku | nejvýše 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 | nejvýše 61,0 | ||
Xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxx 4 - Směsný emulgovaný xxx*)
Xxxxx tuku % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx kyselosti xx XXX/x tukové xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Směsný xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 62,0 | xxxxxxx 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxx emulgovaný xxx s velmi xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Poznámka: *) Xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové sádlo
Domácí xxxxxxx sádlo | Výběrové vepřové xxxxx | Xxxxxxx xxxxx | |
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °X v % xxxxx. max. | 0,25 | 0,30 | |
Č. kyselosti x mg KOH/g xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 | |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx v % hmotn. max. | 0,00 | 0,005 | |
Relativní xxxxxxx (40 °X) | 0,894 - 0,906 | ||
Xxxxx xxxx xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | ||
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 32 - 45 | ||
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x | 192 - 203 | ||
X. jodové xxxxx Xxxxx | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10,0 | ||
Xxx xxxx °X | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
Xxxxxx lůj xxxxxxxx | Xxxxxx xxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx látek při 105 °X v % xxxxx. xxx. | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx v mg XXX/x xxx. | 1,50 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx v % xxxxx. max. | 0,05 | |
Obsah mýdel x % xxxxx. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Index xxxx xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
Č. xxxxxxxxxx xx KOH/g | 190 - 200 | 190 - 202 |
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10 | 12 |
Xxx xxxx °X | 40 - 45 | 42 - 48 |
Xxxxxxx č. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a olejů
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Rostlinný olej
|
do 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % u jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
Xx. II vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx
s účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mléko a xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx od 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Ministerstva zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx platnosti xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx označování potravin x tabákových výrobků, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "e", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.