Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.04.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.04.2002 do 29.12.2002.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, přičemž xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx podle zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních činidel, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx tepelně xxxxxxxxxx xx prokysání,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x xxxxxxxxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, u xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx x dalším xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx mléčný tuk xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) čerstvým máslem xxxxx xx 20 xxx od xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx data xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx datum xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající jako xxxxxxxx produkt při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx proces, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx po ukončení xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxxx xx 1.4.2002 xx 30.12.2002 (xx xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 27.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, podle xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(3) Tekuté xxxxx nebo tekutá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx jako xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx slovy "Xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxx xxxxxx xxxxxxx 30 xx. X xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx se xxxxxx xxxxx "s xxxxx xxxxxx xxxxxxx vitaminů xxxxxxxxxxx x xxxxxx" x xxxxx písmen xxxxxxx 15 xx. Xxxx označení se xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx stranách xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx uvedeny xxxx údaje, s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxxx. X případě xxxxxxx xxxxx válcovitého xxxxx xx postupuje xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx uvedeného označení xxxx xxx o xxxxx třetinu xxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxx odstavce 5 xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a nesmí xxx xxxxxxxxx zbarvení xxxxx. Na xxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxx grafická xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(7) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx nebo xxxxxxx x podskupiny, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) jako slazený, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přírodní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobek, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(10) Mlékárenské xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxxxxx xxxxx x stolní xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx u xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx a mléčná xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx másla xx datum použitelnosti 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobce, xxxxx vyskladnění z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx označeno
a) xxxxxx druhu, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulce 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x sušině,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx jednosložkový xxxxxxx, pokud surovinami xx pouze xxxxx, xxxxxx kultury, xxxxxxx x chlorid xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "smetanový krém" xx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetany x xxxxxxx xxxxxxx 30 % tuku x xxxxxx, obsahujících xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx přírodních xxxx xxx xxxx označit xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx označuje x název skupiny x xxxx lze xxxxxxx x názvem xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
d) xxxxxxx xxxx nebo xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) upozorněním "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx vyroben x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, sýrařské xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx vápenatý a xxxxxxxx xxxxx sůl xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % laktózy..
(16) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx označen xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx tekutou smetanu, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, máslo xx 20 dnů xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(18) Xxxxx použitelnosti xxxx xxx označeny
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, které byly xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxxxx pasterací nebo xxxxxxxxxxxxxx, 3)
b) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) stolní xxxxx,
x) tvaroh,
h) čerstvý xxxxxxxxx sýr.
(19) Mléko x xxxxxx výrobky xx dále xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx mléka xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx vyroben x více xxxxx xxxxx hospodářských xxxxxx, xxxxxx se mléko xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx označí x xxxxx "s xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx jejich xxxxx xx výrobku xxxx xxxx xxx 10 %.
(20) Xxxxx "mléčný xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx mléka nebo xxxxxxxxx.
(21) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx výrobek, x němž xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx sýr xxxxx nejméně 51 % hmotnostních tohoto xxxxxxx.
(23) Pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a xxxx x xxxxxx x xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx až xxxx 4 % xx hodnot uvedených xx obalu, u xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx minus 1 %.
(26) Údaj o xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx množství xxxxxx 4) xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxx.
(27) Množství xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx procentech 5) xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xx složení xxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxx dávkování xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 tabulce 17.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx mléčných výrobků x druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx kysaných xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx. xxx ochucujících xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx xxxxx, bílkovinné xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx xx smetany, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx určených k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx jen "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a homogenizované xxxxxxxx xxxxx pod xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx byla připravena xxxxxx cestou x xx xxxxxxxx do xxxxx xxxxx zmrazena xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) jsou xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx označují názvem xxxxx a xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx být xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx uvede x xxxxxxx xxxxxxx složka.
(4) X zmrzliny x xxxxxxxxx krému, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx určenou x aromatizaci, je xxxxx xxxxx v xxxxx potraviny tuto xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x mražený xxxx lze označit xxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx plodů xxxx xxxxxx past,
x) xxxxx použitého xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních.
(6) U xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx v názvu xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuk musí xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, bez xxxxxx, větších krystalů x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně rozeznatelnou xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x nádobách x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °C xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxx - 18 °C x nižší. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 xX xxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx zařízením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu. Xxx xxxxxxxx se xxxx teplota výrobku xxxxxx xx xxxxx 15 xX. Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx musí xxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Mražené xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx udržet xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) rostlinným tukem x olejem xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx xx semen, xxxxx xxxx jader xxxxx olejnatých rostlin,
x) živočišným xxxxx x olejem xxxxx xxx x olej xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx živočišných xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x olejů xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem jedlý xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx a jedlých xxxx a xxxxx xxxx směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x olej nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx tuku x oleje se xxxx xxxxx i xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, z xxxxx xxxx vyrobeny, xxxxx xxxxxxx hodnoty uvedené x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 a 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx xxxxx tuku xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx tuku xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx.
(6) U xxxxxxxx emulgovaného xxxx xx xxxxxxx x xxxxx mléčného xxxx x xxxxxx xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze xxxxxx x xxxxxxxxx, které xxxx vyrobeny xxxxxxxx x tuků a xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx maximálně 2 % hmotnostních xxx obsah tuků xxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Označení "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxx cestou x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které bylo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx xxx tavený, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového a xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx výrobky xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
a) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °C,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx označení.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, §8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux v. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx výrobku
 
Skupina
 
Podskupina
 
Mléko
 
tekuté
 
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
 
 
zahuštěné
 
částečně xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx selského
 
Smetana
 
tekutá
 
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx mléko
 
 
 
kefír
 
 
 
kefírové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx podmáslí
 
 
 
kysaný xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx tuku
 
 
 
Máslo s xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
 
 
 
Tvaroh
 
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x plísní xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Účinnost xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální, chemické x mikrobiologické požadavky xx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx polotučné

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Smetana xx šlehání

nejméně 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx smetany

nejméně 10,0


Kysaná xxxxx vč. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Jogurt xxxx

xxxxxxx 3,0


Xxxxxx xxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

nejméně 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx výrobcích

Název kysaného xxxxxxx

Xxxxxxx kultura

Mléčná mikroflóra xxxxxxx v 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx a kysané xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx připravený x xxxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxxxxxxx se skládá x kvasinek xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x nezkvašujících laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx exignus x dále Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx mléko

zákys skládající xx z kvasinkových xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102

Kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidávány xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx zachován optimální xxxxx xxxx základních xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx


% hmotn.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


xxxxxxx 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

nejméně 25,0


xxxxxxx 8,0

nejméně 28,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

xxxx než 1,0
4,0 - 4,5


nejméně 20,0

x xxxx: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx sacharózy u xxxxxxxxx zahuštěného mléka xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 xx 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné

méně xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Tabulka 7 - Máslo xxxxxxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx v %

Xxxxx xxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, xxxxx a xxxxxx máslo

nejméně 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Máslo xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx máslo

Druh výrobku

Obsah xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 42,0
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x tukuprosté xxxxx xxxx

% VVTPH =

x xxxx . 100

100 - x xxxx

Xxx

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxx xxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Xxxxxxxxx

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Xxxxxxxx: *) X přírodních xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx (x procentech)*)

Sýr

Tuk x sušině x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx podle xxxxxx xxxx v sušině xxxx xxxxxxx výše xxxxxxxx charakteristiku

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx v xxxxxx v %

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxx než 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x xxxxx xx xxxxxxx


x xxxx xxxxx

x toho

s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx sýr

s tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx rozmezí jedné xxxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních sýrů. Xx xxxxxxxxxxx normách xxxxx xxx uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx v xxxxxx x %

Xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 a 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx konzistence xx xxxxxx sýry xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) musí být xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx platí xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x tavený xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený sýrový xxxxxxx


xxxxxxx pojmenovaný

druhově xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx olej, smetana

pouze xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. obsahu 5 % xxxxxxx xx finálním xxxxxxx xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, že 51 % xxxxxx xxxxxxx xx xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (sacharidy xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx výrobku v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť

Ostatní xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny

ano
v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx šestinu xxxxxxxxx obsahu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx dodávat pouze xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xx se xxxxxxx x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx bílkoviny x xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Obsah xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

nejvýše 2,0 %

Xxxxx bezvodé laktózy

nejvýše 1,0 %

nejvýše 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjádřená x xx X xxxxxxx NaOH na 1 x

-

xxxxxxx 0,27

Obsah xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

xxxxxxx 2,5 %

Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 mg x 25 x

xxxxxxx 22,5 xx x 25 x
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 8,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x sušině

nejméně 88,0 %

Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Obsah xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 xx x 25 g

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 ml xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 ml xxxx g
 
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % u jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x tvaroh
 
do 125 x
&xxxx;
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx balení
 
do 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Příloha x. 4 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx zejména xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx krém
 
smetanový
 
mléčný
 
podle xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nízkotučný x xxxxxxxxxx tukem

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx nebo celkové xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený krém xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků, zejména xxxxxxxxx tvarohový
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx tukem *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
 
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx mléčný xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx než 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Poznámka:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 100 ml xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého balení
 
 
do 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
nad 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx olej xxxxx xxxxx živočicha
 
 
ztužený xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x oddílu 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x oleje
 
Uvedené xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx směsi
 
Číslo xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena x xxxxx deklarovanémg KOH/g
 
max. 4,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové mekv. xxx. xxxx. /kg
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxx xxxxx lisované xx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
 
Látky těkavé xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx x oleje
 
 
Řepkový x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx při 15 °X (kg/m3)
 
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
&xxxx;
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
 
Číslo xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
 
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
 
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
 
max. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
 
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
 
ND - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
 
ND - 1,0
&xxxx;
X 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
 
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
 
C 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
X 17:1
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
 
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
 
0,5 - 5,0
 
C 18:1
 
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
 
17,7 - 28,0
 
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
 
C 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
&xxxx;
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
&xxxx;
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
&xxxx;
X 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 20:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
 
0,3 - 1,5
 
ND - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
C 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
 
ND
 
ND - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = nedetekovatelný (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx tuk
 
Číslo xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. látek
 
max. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH /x tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x nízkým obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx s xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % hmotnostní xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxx být "šlehaný" xxxxxxx nebo zdravotně xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx se nesmí xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku a xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx než 2 % od deklarovaného xxxxxxxxxxxxx obsahu tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX /g tukové xxxx
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. xxxx. /kg
 
Směsný xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Směsný xxxxxxxxxx xxx s xxxxxx xxxxxxx tuku
 
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x bližším určením xxxxx použití x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
 
 
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx bez xxxxxxxx emulgátoru xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Směsný emulgovaný xxx musí obsahovat 10 - 80 % mléčného xxxx x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx stanovení xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx pomazánkový, xxxxxx emulgovaný tuk xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx tuky
Tabulka 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx vepřové sádlo
 
Výběrové xxxxxxx sádlo
 
Vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X v % hmotn. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x mg XXX/x max.
 
1,20
 
1,30
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. zmýdelnění xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
45 - 70
 
 
Nezmýdelnitelné látky x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Hovězí xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx výběrový
 
Hovězí xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v xx XXX/x max.
 
1,50
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx./xx max.
 
10,00
 
16,00
 
Nečistoty v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx v % xxxxx. max.
 
0,00
 
Relativní hustota (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
 
Index xxxx nD 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mg XXX/x
&xxxx;
190 - 200
 
190 - 202
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
 
Nezmýdelnitelné látky x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx x olejů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx olej
 
do 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
do 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX č. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Ministerstva zemědělství x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
x xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx částí §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva xxxxxxxxxxx x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování potravin x xxxxxxxxxx výrobků, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění vyhlášky x. 24/2001 Sb.