Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 09.11.2001.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 09.11.2001 do 31.03.2002.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) mléčným výrobkem xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx látky nejsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxxx mléka,
c) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx zvláštních xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx ošetřený podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka xx xxxxxxx mikroorganizmů mléčného xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) zahuštěným xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
h) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
i) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx tepelně xxxxxxxxxx xx prokysání,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx sýr x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, u xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx k dalším xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
m) xxxxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) máslem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx máslem xxxxx xx 20 xxx od data xxxxxx,
x) stolním xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx od data xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) mléčným bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx vedlejší produkt xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) tepelným ošetřením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx balením x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1.
Účinnost xx 9.11.2001 xx 31.3.2002 (xx xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) podskupinou, podle xxxxxx tuku, který xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx nebo tekutá xxxxxxx se označuje xxxxx xxxx mléko xxxx xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx smetany xx xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx trvanlivá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx tekuté mléko xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Kysaný mléčný xxxxxxx musí být xxxxxxx
x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
d) xxxx xxxxxxx, xxxxx xx přidáno xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxx xxx označen
a) xxxxxx xxxxx,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) jako jednosložkový xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx sladká xxxx zakysaná smetana x xxxxxx xxxxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z mrazírenského xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxxxx na spotřebitelský xxxx výrobce, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx na skupinové xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx stanovené x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Xxxxxx musí být xxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze x. 2 tabulce 11,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem sušiny,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxx xxxxx, mléčné xxxxxxx, syřidlo x xxxxxxx vápenatý.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" xx xxxxxxx u xxxxxxx x tvarohu nebo xxxxxxx x obsahem xxxxxxx 30 % xxxx v sušině, xxxxxxxxxxxx cukr.
(13) Sýr xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx sýr xxxxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 tabulkách 13 x 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx mléka", xxxxx xxx tento xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xx 2,5 % hmotnostních,
i) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxx xxx obsahuje více xxx 5 % xxxxxxx..
(14) Bílkovinný mléčný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx mléko nebo xxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 dnů xx xxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýr, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Datem xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx, 3)
x) kysané xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxx xxxxxx,
x) čerstvé xxxxx,
x) stolní xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Mléko x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx označují xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nemusí xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Pokud xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxx xx mléko xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx označí u xxxxx "s přídavkem" xxxxxx mléka, xxxxx xxxxxx xxxxx ve xxxxxxx xxxx více xxx 10 %.
(18) Xxxxx "mléčný xxxxx" xxx xxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx více než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx nebo xxxxxx výrobky xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(20) Xxxxxx "sýrový" lze xxxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx tvoří xxxxxxx 51 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(21) Xxx vícesložkové xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(22) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky balení xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3.
(23) Přípustné xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xxxx v xxxxxx x xxxx x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xx plus 4 % od xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x zrajících xxxx xx připouští xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx 1 %.
(24) xx (26) Xxxxxx x. 390/2001 Xx. x účinností od 1.4.2002.
(27) Xxxxxxxx ochucující xxxxxx vyjádřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx 5) xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucujících xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 2 tabulce 17.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx kysání pro xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx týkají základních xxxxx xxxxxxx, tj. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx mléko, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx do 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu při xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ze smetany, xxxxx, mléčného nebo xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx látek a xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "základní xxxx"),
b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
c) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx směsi, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xx naplnění do xxxxx xxxxx zmrazena xx teplotu - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx x mražené xxxxx xx označují názvem xxxxx x skupiny. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X xxxxx zmrzliny x xxxxxxxxx krému xx uvede x xxxxxxx xxxxxxx složka.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx látkou určenou x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny tuto xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
x) xxxxx použitých suchých xxxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx past,
x) podle xxxxxxxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, u xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) U výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuk musí xxx xxxxx označen.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx mohou xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx chutících xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Podíl xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x nádobách x přímému xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x mražené xxxxx xxxxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx. Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a mražené xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xxxxx 18 oC nebo xxxxx a jsou xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx teploty vzduchu. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxx xx minus 15 xX. Xxxxxxx x registrování teploty xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x nižší, x xxxxxxxxx xxxxxx x mrazicím xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxx povoleno.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx směs smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx ze xxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx rostlin,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx x tukových xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x olejů xxxx xxxxxx směsí,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) pokrmovým xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx směsi jedlých xxxxxxxxxxx x živočišných xxxxx,
g) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk x xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx s xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx se xxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx podskupiny.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x oleje se xxxx uvede x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx vyrobeny, pokud xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x příloze č. 8 tabulkách 1, 5 a 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx označení vyjadřující xxxxx xxxx ve xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx tuku xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) U xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx celkový xxxxx xxxx.
(6) U xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx vyznačí i xxxxx xxxxxxxx tuku x tukové xxxxxx x % xxxxxxxxxxxx xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze použít x margarínů, xxxxx xxxx vyrobeny xxxxxxxx x tuků a xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % hmotnostních xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Označení "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx oleje, xxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "domácí" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx výběrové, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které bylo xxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx hřbetního x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx tavený, xxxxx byl xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového a xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
§14
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x emulgovaných xxxx 15 °X,
x) u ztužených x pokrmových xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx registraci xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 dnů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Lux x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
 
 
 
acidofilní mléko
 
 
 
kefír
 
 
 
kefírové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx podmáslí
 
 
 
kysaný xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury
 
 
 
Máslo xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx máslo
 
 
 
Tvaroh
 
měkký xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx jemný
polotučný
tučný
 
termizovaný
 
 
tvrdý xxxx na xxxxxxxxx xxxx ke strouhání
 
 
Sýr
 
přírodní
 
nezrající
termizovaný
 
 
 
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx v xxxx xxxxx
x xxxxxx xx povrchu
s xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, bílý
 
 
 
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (xx xxxxxx č. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté

Druh výrobku

Obsah xxxxxxxx tuku x % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (xx xxxxxxxxxxxxx) nebo Selské xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Mléko xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx mléko

nejvýše 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % hmotn.

Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Kysaná xxxxx vč. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Kysaná mléka xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

nejméně 7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Jogurt xxxx

xxxxxxx 3,0


Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx xxx 3,0

nejméně 8,2

Xxxxxx bílý xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x označovány xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx výrobků s xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v kysaných xxxxxxxx výrobcích

Název xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x další mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx xxxxx, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx nebo směsné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx xx xxxxxx x kvasinek zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx a Aerobacter, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x symbióze

bakterie mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s bifido-kulturou

Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, produkující kyselinu xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% hmotn.

Zahuštěná xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


nejméně 14,0

Xxxxxxxxx mléko

nejméně 7,5

nejméně 25,0


xxxxxxx 8,0

nejméně 28,0


Xxxxxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

více než 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x toho: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



nejvýše 1,0


Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx smetana

Druh

Obsah mléčného xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Sušené xxxxx plnotučné

nejméně 26,0

Xxxxxx xxxxx částečně odtučněné

méně xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 8,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Xxxxxxx 7 - Máslo xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx x %

Xxxxx xxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, máslo a xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx 16,0

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0



Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 42,0
Xxx a tvaroh
Tabulka 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x tuku

Sýr

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxx xxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Xxxxxxxxx

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Poznámka: *) X xxxxxxxxxx xxxx x rozmezím xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x procentech)*)

Sýr

Tuk x xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx než 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx charakteristiku

% xxxx x xxxxxx =

x xxxx . 100

100 - x vody
Tabulka 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle konzistence x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx x %

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx zrání

Sýr xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x mazem xx xxxxxxx


x xxxx xxxxx

x xxxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx uvnitř xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X sýra, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sýrů. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx uvedeny xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Tavené xxxx - informativní xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx x xxxxxx x %

Sušina v %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 a 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

nízkotučný

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Poznámka: Xxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx až xxxx x xxxxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxx (x %) musí xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx poměru, xxxxx zajišťuje xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx tuhost nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxx výrobky.
Tabulka 14 - Obecný přehled xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků:

Složka xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx složky

ne

ano
do xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx předpokladu, xx 51 % sušiny xxxxxxx ze xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (sacharidy xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, které xxxxxxxxx xxxxx finálnímu xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x množství xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx xxxxxxx x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Xxxxxxx potravinářské


Kasein xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

nejméně 90,0 %

Xxxxx xxxxxxx x bílkovině

nejméně 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx bezvodé laktózy

nejvýše 1,0 %

nejvýše 1,0 %

Xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xx X xxxxxxx NaOH xx 1 g

-

nejvýše 0,27

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

nejvýše 2,5 %

Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 xx x 25 x

xxxxxxx 22,5 xx x 25 x
Xxxxxxx 16 - Kaseináty


Kaseináty

Obsah vlhkosti

nejvýše 8,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx kaseinu v xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Obsah xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 xx v 25 g

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 g
 
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
 
do 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx dalších xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a mražených xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
nejméně 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx bázi ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina a xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
 
0
 
0
 
Zmrzlina xxxxxx x xxxxxxxx **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx krém xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx tuku x xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx balený
 
do 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
do 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuk nebo xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx tavený
tuk xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x oddílu 1 Xxxxx x mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx za xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. per. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
 
Látky xxxxxx xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
&xxxx;
Xxxxxxx pro xxxxxxxxxx jednodruhové rostlinné xxxx x oleje
 
 
Řepkový x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (mg KOH/g xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
 
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
 
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
&xxxx;
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných látek (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
 
max. 15
 
max. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
 
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
X 17:1
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
X 18:0
 
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
 
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
 
C 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
 
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
&xxxx;
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 1,5
&xxxx;
X 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
 
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
 
ND - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 20:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
X 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND
 
ND
 
C 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND - 0,5
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
XX = nedetekovatelný (obsah xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Ztužený x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx kyselosti (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
&xxxx;
Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx tuky
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx mg KOH /x tukové fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Margarín xxxx obsahovat xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "xxxxxxx" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx o xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxx pomazánkový, xxx xx vaření a xxxxxx apod.
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /g xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Směsný xxxxxxxxxx tuk s xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
 
 
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxx xxxxxxxx emulgátoru xxx xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxxxxx xxxxx xxxx ve výrobku xx nesmí lišit x více než 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x obsah xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se nesmí xxxxx o více xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx u xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx emulgovaný xxx xx vaření a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Výběrové xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °C x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x mg XXX/x max.
 
1,20
 
1,30
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
 
 
Index xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
 
 
Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
 
 
10,0
 
 
Bod xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Tabulka 6 - Hovězí xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °C x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,50
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx kyselin
 
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx KOH/g
 
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. jodové xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
 
32 - 50
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx max.
 
10
 
12
 
Bod xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 litrů
 
- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, sádlo, lůj, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx používat do 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx a hlubokozmrazené xxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. s účinností xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním předpisem x.:
347/99 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
s xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x mražené xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou částí §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx platnosti xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, pokud xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x výživy č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.