Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 29.12.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 29.12.1999 do 29.12.1999.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxx mlékem tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx mléka,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x obsahem xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx výrobek vyrobený xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx syrovátky,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku xxxxxxxx xxxx,
n) máslem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx emulze xxxx x xxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx sýrů, včetně xxxxxxx x xxxxxxx,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, při xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx zastavení xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx v příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 29.12.1999 (do xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující složkou.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze jako xxxxx xxxx xxxxxxx.
(4) X tekutého xxxxx x xxxxxx smetany xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx pouze tekuté xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, kde xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Kysaný xxxxxx výrobek musí xxx označen
a) xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(7) Xxxxxx výrobek tepelně xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx a mléčný xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury musí xxx xxxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx,
x) obsahem soli x soleného xxxxx.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx data xxxxxxxxxxx z mrazírenského xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx výrobce, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx distributor a xxxxx xxxxxxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
b) obsahem xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(11) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) názvem druhu, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 2 tabulce 11,
x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx použije u xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx sýrů xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 x 14,
x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx v xxxxxx,
x) obsahem sušiny,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou,
g) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", pokud xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxx x xxxxxxxx jedlá xxx do 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx skupiny.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, máslo xx 20 xxx xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx použitelnosti musí xxx označeny
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, které byly xxxxxxx xxxxxxxx pasterací,
b) xxxxxx xxxxxx výrobky,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) tvaroh,
h) xxxxxxx nezrající sýr.
(17) Xxxxx a mléčné xxxxxxx xx dále xxxxxxxx názvem hospodářského xxxxxxx. U mléka x xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxx mléka xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Xxxxx je mléko xxxx mléčný výrobek xxxxxxx z xxxx xxxxx mléka hospodářských xxxxxx, xxxxxx se xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx výrobku se xxxxxx x názvu "x xxxxxxxxx" tohoto xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx ve výrobku xxxx xxxx než 10 %.
(18) Název "xxxxxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "mléčný" xxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(20) Xxx vícesložkové xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxx "sýrový xxxx, sýrový xxxxxx, xxxxxx roláda, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(21) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze x. 3.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x druhy mikroorganizmů xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx mléčné výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx xxxxx, bílkovinné xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx ostatní mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X do 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, vajec, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) mraženým xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x našleháním pasterované x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx byla xxxxxxxxxx teplou xxxxxx x po naplnění xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx teplotu - 18 °C x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx druhu x skupiny. X xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nemusí xxx název skupiny xxxxxx.
(3) X xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx xxxx ochuceny xxxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", s výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxx past,
d) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx složky, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být tato xxxxxx v názvu xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx rostlinný xxx musí xxx xxxxx označen.
(8) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky balení xxx jednotlivé výrobky xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Konzistence výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších krystalů x velkých vzduchových xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak vysoký, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °C xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx spotřebitelském balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx a hlubokozmražené xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx uchovávají xxx prodeji o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx jako xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X x xxxxx po xxxx xxxxxxx 24 xxxxx po xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny xxxxxxxx cestou, xxxx xx xxxx xxxxxxx 48 hodin po xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
(4) Xxx stánkovém prodeji xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx xxx) xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxxxx chlazením xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx boxů.
(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx roztátých xxxxxxx x jejich xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx tukem x xxxxxx směs xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x závislosti xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx za normálních xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx plodů xxxxxxxxxx rostlin,
c) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx x xxxx získaný x xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým xxxxx xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x olejů nebo xxxxxx xxxxx,
x) přeesterifikovaným xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx směsi xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx olejů,
g) emulgovaným xxxxx xxxxx tuk x xxxx nebo xxxx ztužených xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného tuku x xxxxxxxxx obsahu xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx.
(3) X jednodruhového xxxx a xxxxx xx dále uvede x název xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx byly vyrobeny.
(4) X emulgovaného tuku xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty xxxxxx xxxx uvedené x xxxxxxx x. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) U emulgovaného xxxx xx vyznačí xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx se vyznačí x xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxx.
(7) Upozorněním "xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxxxx tuk x xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx xx 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx za xxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxx, které xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx použít pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze x. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" lze xxxxxx pro xxxxxxx xxxxx škvařené, které xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx sádla xxxxxxxxx a xxxxxxxx, x hovězí xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, obžaludkového x střevního.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 9.
§14
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým slunečním xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °C,
x) x živočišných xxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x ztužených x pokrmových xxxx 20 °C.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny v xxxxxxxxxx prostředcích, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx registraci xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx používat pro xxxxxxxx xxxxx tekutých xxxx xxxxxxxxx označení.
§17
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem vyhlášení, x výjimkou §3, §8 a 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
 
 
sušené
 
plnotučné, xxxxxx selského
 
Smetana
 
tekutá
 
ke xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
 
 
 
acidofilní xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx mléko nebo xxxxxxxxx zákys
 
 
 
kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx jemný
polotučný
tučný
 
termizovaný
 
 
tvrdý xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxx xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v solném xxxxxx, bílý
 
 
 
extratvrdý (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx mléčných xxxxxxx a xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxxxxxx xxxx x % hmotn./objem
 
Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 3,3
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx částečně odtučněné
 
méně xxx 3,3
&xxxx;
xxxxxxx 8,5
 
z xxxx: xxxxxxxxx
&xxxx;
1,5 - 2,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1,2
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx odtučněné
 
méně než 0,3
&xxxx;
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxxxxxx tuku x % hmotn.
 
Smetana
 
nejméně 10,0
&xxxx;
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
 
Druh výrobku
 
Obsah xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xx. jogurtového
 
nejméně 0,5
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
 
Kysaná xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
 
nejméně 7,0
 
Jogurt xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
xxxx xxx 3,0
 
nejméně 8,2
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx odtučněný
 
méně xxx 0,5
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx výrobky jsou xxxxxxxx x označovány xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky smí xxx xxxxxxx 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx kultura
 
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx
&xxxx;
106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx*)
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus
 
107
 
Kysané xxxxx, xx. smetanového xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx bakterií mléčného xxxxxxx
&xxxx;
106
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx a Aerobacter, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 104
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx xx x kvasinkových xxxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bakteriemi xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx zachován optimální xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Neslazené
 
Slazené*)
 
 
Mléčný xxx
&xxxx;
Xxxxxx sušina
 
Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% xxxxx.
&xxxx;
% hmotn.
 
Zahuštěná xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
&xxxx;
xxxxxxx 16,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléko
 
nejméně 7,5
 
nejméně 25,0
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
 
nejméně 28,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx odtučněné
 
nejméně 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
xxxxxxx 17,5
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
x xxxx polotučné
 
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
4,0 - 4,5
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
 
 
 
nejvýše 1,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx: *) Přídavek xxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx =
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
 
% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxx mléčného xxxx x % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxxx smetana
 
nejméně 50,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx plnotučné
 
nejméně 26,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 26,0
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
12,0 - 14,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
 
Sušené xxxxx odtučněné
 
nejvýše 1,5
Xxxxxxx 7 - Máslo xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxx x % xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
 
nejvýše 2,0
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
 
 
Máslo se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 41,0
&xxxx;
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
 
Obsah xxxx x % hmotn.
 
Sušina x % hmotn.
 
Pomazánkové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
 
nejméně 42,0
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle konzistence xx xxxxxx k xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx hmotě xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
&xxxx;
x xxxx . 100
 
100 - x tuku
 
Sýr
 
% XXXXX*)
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
 
Tvrdý
 
49,0 - 56,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
54,0 - 63,0
 
Měkký xxxxxxx
&xxxx;
63,0
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah xxxxx charakteristiky xx xxxxxxxxxx zařazení xxxxx xxxxxxxx vyráběných standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x sušině (x xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
&xxxx;
Xxx v sušině x %
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
 
Plnotučný
 
nejméně 45,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
% x.x.x. =
 
g tuku . 100
&xxxx;
100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx konzistence a xxxxxx tuku x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx x %
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38,0
 
Polotučný
 
15,0 - 25,0
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
 
Odtučněný xxxx měkký nebo xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 5,0
Tabulka 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx nezrající
 
čerstvý
termizovaný
 
Sýr xxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x mazem xx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx xxxxx
&xxxx;
x xxxx
&xxxx;
x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx charakteristiky xx respektuje xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Ve xxxxxxxxxxx normách xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx sýr
 
Tuk x sušině x %
&xxxx;
Xxxxxx x %
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
70,0
&xxxx;
45,0
&xxxx;
&xxxx;
60,0 x 65,0
&xxxx;
44,0
&xxxx;
&xxxx;
55,0
&xxxx;
44,0
&xxxx;
&xxxx;
50,0
&xxxx;
43,0
&xxxx;
&xxxx;
45,0
&xxxx;
41,0
&xxxx;
&xxxx;
40,0
&xxxx;
39,0
&xxxx;
&xxxx;
35,0
&xxxx;
36,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx
&xxxx;
30,0
&xxxx;
33,0
&xxxx;
&xxxx;
25,0
&xxxx;
31,0
&xxxx;
&xxxx;
20,0
&xxxx;
29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx tavené xxxx xxxx na xxxxxxxx xx tuhé x roztíratelné. Obsah xxxxxx (v %) xxxx být ve xxxxxx k xxxxxx xxxx x sušině (x %) x xxxxxxx poměru, který xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx faktory xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx sýrové xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx složek xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:
&xxxx;
Xxxxxx jiná xxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx sýr x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, smetana
 
pouze xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx
&xxxx;
xxx
xx xxxx xxx. obsahu 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx
&xxxx;
xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx sýra
 
Jedlá sůl
 
ano
 
ano
 
ano
 
Bakteriální xxxxxxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx*)
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)
&xxxx;
xx
&xxxx;
xx
&xxxx;
xxx
&xxxx;
Xxxxxx a sezónní xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx dodat finálnímu xxxxxxx charakteristickou xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx celkového xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx chuť x xx xx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxx
Xxxxxxxx: *) zdravotně nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
do 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
 
Sušený xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 0,5 % x 20 xx balení
 
nad 1000 g
 
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
 
do 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého balení
- 1,0 % u 20 xx balení
 
nad 500 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x pomazánkové
 
do 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx xxxxxxxxx
xxxxxx
x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složky
zejména:
vanilková
jahodová
malinová
meruňková
pomerančová
oříšková
pistáciová
čokoládová
kakaová
kávová

Mražený xxxx

xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
xxxxxx
x xxxxxxxxxx xxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx

Xxx výrobku

Celková sušina

Mléčný xxx

Xxxxxx xxxx celkové xxxxxxxxx


%

%

%

Xxxxxxxx x mražený xxxx smetanový

nejméně 30,0

xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 2,5

nejméně 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 2,5

xxxxxxx 2,5

Zmrzlina x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx tukem *)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxx s xxxxxxx složkou

nejméně 20,0

0

0

Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx s xxxxxxxx **) **)

xxxxxxx 15,0

0

0
Poznámka: *) xxxxxxxxx tuk
**) xxxxxx se obsahu xxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x ochucujících xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Zmrzlina a xxxxxxx krém xxxxxx
&xxxx;
xx 100 ml xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
do 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj xxxxxx
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx této vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx jedlé tuky x xxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH/g

max. 0,6

Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx za studena x xxxxx xxxxxxxxxxx xx KOH/g

max. 4,0

Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx./xx

xxx. 10,0

Xxxxx xxxxxx xxx 105 °X %

xxx. 0,2

Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a oleje


Řepkový x nízkým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °X

913-918

921-925

922-926

924-928

925-938

914-919

Xxxxx xxxxxxxxxx (mg XXX/x xxxxx)

188-193

190-209

188-194

189-195

248-265

188-196

Xxxxxx číslo (xxx Xxxxx)

110-126

50-55

110-143

120-143

6-11

80-88

Xxxxx nezmýdelnitelných xxxxx x x/xx

xxx. 15

max. 12

xxx. 15

xxx. 15

xxx. 15

xxx. 18

Xxxxxxxxxxxxxx/ x xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 5

-

-




Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx plynové xxxxxxxxxxxxxx v %

X 6:0

-

-

-

-

xxx. 1,2

-

X 8:0

-

-

-

-

3,4-15

-

X 10:0

-

-

-

-

3,2-15

-

X 12:0

-

max. 1,2

-

-

41-56

-

C 14:0

-

0,5-5,9

-

xxx. 0,5

13-23

xxx. 1,0

X 16:0

2,5-6

32-59

3-10

7-14

4,2-12

9-17

X 16:1

-

-

xxx. 1,0

-

-

xxx. 3,0

X 18:0

0,9-2,5

1,5-8,0

1-10

1,4-5,5

1,0-4,7

2-4

X 18:1

50-67

27-52

14-65

19-30

3,4-12

60-82

X 18:2

18-30

5-14

20-75

44-62

0,9-3,7

7-21

X 18:3

6-14

xxx. 1,5

xxx. 1,5

4-11

-

xxx. 1,5

C 20:0

0,1-1,2

-

xxx. 1,5

xxx. 1,0

-

-

X 20:1

0,1-4,3

-

-

-

-

-

X 22:0

xxx. 0,5

-

xxx. 1,0

-

-

-

X 22:1

xxx. 2,0

-

-

-

-

-
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx

Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)

xxx. 10,0

Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)

xxx. 0,4

Xxxxx xxxx x xxx. xxxxx

xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx


Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx mg KOH/g xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

Xxxxxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 20,0



Xxxxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 62,0

xxxxxxx 40,0

xxx. 2,0

xxx. 10,0

Xxxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0

nejvýše 61,0



Xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 71,0


Tabulka 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)


Xxxxx tuku % xxxxx.

Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 20,0



Směsný emulgovaný xxx xx sníženým xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 62,0

xxxxxxx 40,0

xxx. 2,0

max. 10,0

Směsný xxxxxxxxxx xxx s xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 41,0

xxxxxxx 61,0



Xxxxxx emulgovaný xxx x xxxxx xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 71,0


Xxxxxxxx: *) Xxxxxx xxx musí xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Tabulka 5 - Vepřové xxxxx


Xxxxxx xxxxxxx sádlo

Výběrové vepřové xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °X v % xxxxx. max.

0,25

0,30

Č. xxxxxxxxx x mg KOH/g xxx.

1,20

1,30

2,50

X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.

0,05

0,05

Xxxxx mýdel x % xxxxx. xxx.

0,00

0,005

Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C)

0,894 - 0,906

Xxxxx xxxx xX 40 °C

1,448 - 1,461

Titr mastných xxxxxxx

32 - 45

X. xxxxxxxxxx xx XXX/x

192 - 203

X. xxxxxx xxxxx Xxxxx

45 - 70

Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.

10,0

Xxx tání °C

28 - 40

25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx


Xxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxx při 105 °X x % hmotn. xxx.

0,30

X. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.

1,50

2,50

X. peroxidové xxxx. per. kysl./kg xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx.

0,05

Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx.

0,00

Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)

0,893 - 0,898

0,893 - 0,904

Index xxxx xX 40 °X

1,448 - 1,461

Xxxx mastných xxxxxxx

42,5 - 47,0

40,0 - 49,0

X. xxxxxxxxxx xx KOH/g

190 - 200

190 - 202

Č. xxxxxx podle Xxxxx

32 - 47

32 - 50

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.

10

12

Xxx xxxx °C

40 - 45

42 - 48

Příloha x. 9 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Rostlinný xxxx
&xxxx;
xx 1 litru
 
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xx 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 je xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. s xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Vyhláška č. 287/1999 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Xx., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx o xxxxxxxx výrobku označeného xxxxxxxx "e", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění vyhlášky x. 24/2001 Xx.