Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.12.1999.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.1999 do 30.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
ODDÍL 1
XXXXX X MLÉČNÉ XXXXXXX
§1
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) mléčným xxxxxxxx xxxxxxx odvozený xxxxxxx x xxxxx, přičemž xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx mohou xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx kterékoliv xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové mléko xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx ošetřený podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxxxx kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek v xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xxxx smetany x obsahem vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx působením xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx sýrem nezrající xxx xxxxxxx neošetřený xx prokysání,
x) xxxxxxxx nezrající sýr x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxx, u xxxxxxx xx prokysání xxxxx k dalším xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku tavicích xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný xxx xx formě emulze xxxx x tuku,
x) čerstvým máslem xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx másla x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx,
t) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx másla,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx vznikající jako xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx balením k xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxxx xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy v xxxxxxxxxx 2 až 21.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxx, který xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
c) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx tekutá xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx mléko xxxx smetana.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx zvýšení xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 100 °X.
(6) Kysaný xxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobek, xxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Mlékárenské xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) názvem xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze x. 2 tabulce 7,
x) xxxxxxx tuku xxxx skupiny xxxxx x stolní xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx másla.
(9) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stolního xxxxx xx datum xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx data xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx spotřebitelský xxxx xxxxxxxx.
(10) Pomazánkové xxxxx musí být xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxxxx v xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx tuku,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Tvaroh xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx 11,
b) xxxxxxx tuku xxxx xxxx v sušině,
c) xxxxxxx sušiny,
d) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" se xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze x. 2 tabulkách 9, 10 x 12,
c) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x název skupiny x xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxx splňuje požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 a 14,
d) xxxxxxx xxxx nebo xxxx x sušině,
e) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) upozorněním "Xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x souladu xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx surovinou xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx sůl xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx skupiny.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx smetanu, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřen.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx výrobky,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxx.
(17) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx hospodářského xxxxxxx. X mléka a xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxxx xxxxx nemusí xxx druh xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx. Pokud xx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx pochází xxxx než 50 % xxxxx. Ostatní xxxxx mléka xx xxxxxxx se xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx činí xxxx xxx 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxxx, v němž xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx lze použít xxxxx "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, sýrová xxxxxx, salámový xxxxxx xxx".
(21) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 3.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx kysaných mléčných xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 2.
§5
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °C.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, vajec, ovoce, xxxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx zmrazením x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx základní xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx, která xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °C x nižší.
§7
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx názvem xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x mraženého xxxxx se uvede x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x aromatizaci, xx xxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxxx tuto xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxx", s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Zmrzlinu x mražený xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 3,0 % hmotnostních xxxxx,
x) xxxxxxx, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) podle xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx ovocné složky, x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx tato xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx než 3,0 % hmotnostních.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx musí xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 6.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
(2) Konzistence xxxxxxx xxxx být xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx krystalů x xxxxxxx vzduchových xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx viditelné částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx formě musí xxx tak xxxxxx, xxx xxxxxxxx charakteristickou x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují a xxxxxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, hlubokozmražené xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
(2) Mražené xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x nižší.
(3) Xxxxxxxx uváděné xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx uchovávají xxx xxxxxxx o xxxxxxx - 8 °X x xxxxx xx xxxx nejdéle 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxx nejdéle 48 xxxxx xx xxxxxxxx, pokud byly xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
(4) Xxx stánkovém prodeji xx xxxxx krátkodobě xxxxxxxxx xxxxxx výrobky x xxxxxxxx pevného xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxx xxx) xxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx určených xxxxxxxx xxxx.
(5) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx roztátých xxxxxxx x jejich xxxxxxx xx oběhu xxxx povoleno.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx zastoupení xxxxxxxx xxxxxxx v triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem a xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx xx xxxxx, plodů xxxx xxxxx plodů xxxxxxxxxx rostlin,
c) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xxxxxx, mořských xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx xxxx xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxxx byl získán xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x olejů xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx tukem jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx ztužování xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx xxxx a xxxxx nebo směsi xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x xxxxxxx xxxx x oleji xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.4.1998 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Jedlý xxx x xxxxx olej xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xx dále xxxxx x název rostliny xxxx xxxxxxx, x xxxxx byly xxxxxxxx.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx obsah xxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx č. 8 xxxxxxxxx 3 a 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx se vyznačí xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X směsného xxxxxxxxxxxx xxxx xx vyznačí x xxxxx xxxxxxxx xxxx x tukové xxxxxx.
(7) Xxxxxxxxxxx "neobsahuje xxxxxxxxxxx" xxx označit xxxxxxxxx tuk a xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 5 xx xx 100 x xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx za studena" xxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx.
(9) Xxxxxxxx "domácí" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx hodnoty xxxxxxx x xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 5.
(10) Xxxxxxxx "výběrové" lze xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx škvařené, které xxxx xxxxxxxx pouze xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx pouze ze xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 8.
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují tak, xxx byly xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
a) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x emulgovaných xxxx 15 °C,
x) u xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 xxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 a 13, xxxxx nabývají účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx polotučného
 
 
sušené
 
plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
 
 
 
acidofilní xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx s bifido xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx obohacený xxxxxxxxx mlékařské xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx obsahem tuku
 
 
 
Máslo xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx strouhání
 
 
Sýr
 
přírodní
 
nezrající
termizovaný
 
 
 
zrající
zrající xxx mazem
zrající x xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x solném xxxxxx, bílý
 
 
 
extratvrdý (ke xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek
 
kasein xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % hmotn./hmotn.

Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx plnotučné (xx xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx polotučné

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Smetana xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx mléčný xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx v % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Xxxxxxxx

xxxx xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0


Jogurt xxxx

xxxxxxx 3,0


Jogurt xxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxx 3,0

xxxxxxx 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx nejvýše 30 % hmotnostních.
Tabulka 4 - Dluhy živých xxxxxxxxxxxxxx x kysaných xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx kysaného xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx výrobku x 1 x

Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx mléko

Lactobacillus xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. termofilní xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxx xxxxx. thermophilus x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx mléko, xx. smetanového zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx zrn, xxxxx xxxxxxxxxx se skládá x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces exignus x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx skládající xx x kvasinkových xxxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného kvašení x xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x bifido -xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx sp. x xxxxxxxxx mezofilními x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx a pomáhající xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx


% xxxxx.

% xxxxx.

% hmotn.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

nejméně 16,0


nejméně 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 8,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 20,0

xxxxxxx 17,5

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 20,0

z xxxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5



4,0 - 4,5



Zahuštěné xxxxx odtučněné

nejvýše 1,0



xxxxxxx 1,


Xxxxxxxx: *) Přídavek xxxxxxxxx x slazeného xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 % až 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx smetana

Druh

Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 50,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x xxxx xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Sušené xxxxx nízkotučné

nejvýše 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Xxxxxxx 7 - Máslo xxxxxxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, máslo x xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

nejvýše 2,0

Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0


Máslo xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0


Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 42,0
Sýr x tvaroh
Tabulka 9 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxxxxxxx xx vztahu k xxxxxx vody v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x xxxx

Xxx

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Xxxxxxxxx

54,0 - 63,0

Měkký

nejméně 63,0
Xxxxxxxx: *) U xxxxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx přesahujícím xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx vyráběných standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx přírodních sýrů xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx v xxxxxx x %

Vysokotučný

nejméně 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Nízkotučný

nejméně 10,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx xxxx dodržet xxxx xxxxxxxx charakteristiku

% x.x.x. =

x tuku . 100

100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace tvarohu xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx v xxxxxx x %

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x xxxxx na xxxxxxx


x celé xxxxx

x xxxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx povrchu

Plísňový xxx

x xxxxxxx charakteristické xxxxxx uvnitř xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Ve xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx x sušině x %

Xxxxxx x %

vysokotučný

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx tavené xxxx xxxx na xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Obsah xxxxxx (x %) xxxx xxx xx xxxxxx x obsahu xxxx x xxxxxx (x %) x xxxxxxx poměru, který xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx technologickými xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx obdobně i xxx xxxxxx sýrové xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx přehled xxxxxx xxxxxx xxx sýry xxx výrobu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx roztíratelný xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx

xxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku

ano

ano

Ostatní xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx xxxxxxx xx sýra

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx celkového xxxxxx sušiny finálního xxxxxxx a za xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xx xx xxxxxxx x xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 ml xxxx g
 
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 xx xxxx x
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 g
 
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx balení
 
Sušený xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx balení
 
do 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % u 20 ks balení
 
nad 500 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx xxxxxxxxx
xxxxxx
x xxxxxxxxxx xxxxx citrónová

podle použité xxxxxxx složky
zejména:
vanilková
jahodová
malinová
meruňková
pomerančová
oříšková
pistáciová
čokoládová
kakaová
kávová

Mražený krém

smetanový
mléčný
podle xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxx
x xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxx

Xxxxxxx sušina

Mléčný xxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx


%

%

%

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový

nejméně 30,0

xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx a xxxxxxx krém xxxxxx

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 2,5

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový

nejméně 25,0

nejméně 2,5

xxxxxxx 2,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x vodový x xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 20,0

0

0

Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxxx **) **)

nejméně 15,0

0

0
Xxxxxxxx: *) rostlinný tuk
**) xxxxxx xx obsahu xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx krém balený
 
do 100 xx nebo x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
 
 
nad 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého balení

Příloha č. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
živočišný xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx olej xxxxx xxxxx živočicha
 
 
ztužený tuk
 
 
 
pokrmový xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x xxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX/x

xxx. 0,6

Číslo xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xx KOH/g

max. 4,0

Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

xxx. 10,0

Xxxxx xxxxxx xxx 105 °X %

xxx. 0,2

Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx


Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx (xx/x3) xxx 15 °X

913-918

921-925

922-926

924-928

925-938

914-919

Xxxxx xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx)

188-193

190-209

188-194

189-195

248-265

188-196

Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)

110-126

50-55

110-143

120-143

6-11

80-88

Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x g/kg

max. 15

max. 12

xxx. 15

xxx. 15

xxx. 15

xxx. 18

Xxxxxxxxxxxxxx/ x xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 5

-

-




Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v %

X 6:0

-

-

-

-

xxx. 1,2

-

C 8:0

-

-

-

-

3,4-15

-

X 10:0

-

-

-

-

3,2-15

-

X 12:0

-

xxx. 1,2

-

-

41-56

-

C 14:0

-

0,5-5,9

-

xxx. 0,5

13-23

xxx. 1,0

C 16:0

2,5-6

32-59

3-10

7-14

4,2-12

9-17

X 16:1

-

-

xxx. 1,0

-

-

max. 3,0

X 18:0

0,9-2,5

1,5-8,0

1-10

1,4-5,5

1,0-4,7

2-4

X 18:1

50-67

27-52

14-65

19-30

3,4-12

60-82

X 18:2

18-30

5-14

20-75

44-62

0,9-3,7

7-21

X 18:3

6-14

xxx. 1,5

xxx. 1,5

4-11

-

xxx. 1,5

X 20:0

0,1-1,2

-

xxx. 1,5

xxx. 1,0

-

-

X 20:1

0,1-4,3

-

-

-

-

-

X 22:0

xxx. 0,5

-

max. 1,0

-

-

-

X 22:1

xxx. 2,0

-

-

-

-

-
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxx xxx

Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)

xxx. 10,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)

xxx. 0,4

Xxxxx xxxx x xxx. látek

max. 0,5
Xxxxxxxxxx tuky
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxxx


Xxxxx xxxx % hmotn.

Obsah xxxx % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx mg XXX/x xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx

Xxxxxxxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 20,0



Margarín xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 62,0

xxxxxxx 40,0

xxx. 2,0

xxx. 10,0

Xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku

nejvýše 41,0

xxxxxxx 61,0



Xxxxxxxx s xxxxx xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 71,0


Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)


Xxxxx xxxx % xxxxx.

Xxxxx vody % xxxxx.

Xxxxx kyselosti xx XXX/x tukové xxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx 80,0

xxxxxxx 20,0



Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 62,0

xxxxxxx 40,0

xxx. 2,0

max. 10,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxxx obsahem tuku

nejvýše 41,0

xxxxxxx 61,0



Směsný emulgovaný xxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 71,0


Xxxxxxxx: *) Xxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx


Xxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.

0,25

0,30

X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.

1,20

1,30

2,50

X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.

0,05

0,05

Xxxxx xxxxx v % xxxxx. max.

0,00

0,005

Relativní xxxxxxx (40 °X)

0,894 - 0,906

Xxxxx lomu xX 40 °C

1,448 - 1,461

Titr mastných xxxxxxx

32 - 45

X. xxxxxxxxxx mg XXX/x

192 - 203

X. xxxxxx xxxxx Xxxxx

45 - 70

Xxxxxxxxxxxxxxx látky x/xx xxx.

10,0

Xxx xxxx °X

28 - 40

25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx


Xxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. max.

0,30

Č. xxxxxxxxx v xx XXX/x xxx.

1,50

2,50

X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.

10,00

16,00

Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.

0,05

Xxxxx xxxxx x % hmotn. xxx.

0,00

Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)

0,893 - 0,898

0,893 - 0,904

Xxxxx xxxx xX 40 °X

1,448 - 1,461

Xxxx mastných xxxxxxx

42,5 - 47,0

40,0 - 49,0

X. zmýdelnění xx XXX/x

190 - 200

190 - 202

Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx

32 - 47

32 - 50

Xxxxxxxxxxxxxxx látky g/kg xxx.

10

12

Xxx xxxx °X

40 - 45

42 - 48

Příloha x. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 litrů
 
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 ks balení
 
nad 500 g
 
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Označování xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x výjimkou §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx MZ x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx
x účinností xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx mléko a xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx č. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., o veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x výživy č. 121/1987 Sb., x zabezpečování xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných produktů.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", ve xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.