Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.12.2002.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.12.2002 do 30.06.2003.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxx mlékem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx předpisů, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx odvozený výlučně x mléka, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx mohou být xxxxxxx, xxx xxxx xxxx xxxxx nejsou xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx xx xxxxx tuku xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) kysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganizmů mléčného xxxxxx, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx procesu,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka působením xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
j) xxxxxxxx xxxxx nezrající xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx xxx, x xxxxxxx po prokysání xxxxx k dalším xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
m) taveným xxxxx sýr, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný tuk xx xxxxx emulze xxxx v xxxx,
x) čerstvým xxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
p) xxxxxxx xxxxxx máslo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx teplotách xxxxx 18 °X x xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x mrazírenského xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší produkt xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx,
x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
z) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné mléčné xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 1.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 27.
(2) Xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxxxxx,
x) podskupinou, xxxxx xxxxxx xxxx, který xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven x příloze č. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 x 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(3) Xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx se označí xxxxxx xxxxxxxxx ošetření.
(5) Xxxxxxxxxx xxxxx xx označí xxxxx "Xxxxxxxxxx xxxxx" o xxxxx písmen xxxxxxx 30 xx. X xxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx "x xxxxx xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxx" x xxxxx písmen xxxxxxx 15 xx. Xxxx označení se xxxxx na obou xxxxxxx protilehlých stranách xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx mléka x xxxxx. X případě xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx výška xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být x xxxxx třetinu nižší.
(6) Označení xxxxx xxxxxxxx 5 musí xxx tištěno xx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx obalu. Na xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(7) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se označuje xxxxx tekuté mléko xxxx xxxxxx smetana, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tepelným xxxxxxxx xxx 100 °X.
(8) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxx v příloze č. 2 xxxxxxxxx 3 x 4,
b) obsahem xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx slazený, pokud xx přidáno xxxxx xxxxxxxx xxxx náhradní xxxxxxxx.
(9) Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx výrobek, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
b) obsahem xxxx,
c) použitou xxxxxxxxxx složkou.
(10) Xxxxxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxxx
a) xxxxxx skupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx skupiny xxxxx x stolní xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx.
(11) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx stolního xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx výroby označuje xx spotřebitelský xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského skladu xx skupinové balení xxxxxxxxxxx x datum xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(12) Xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 8,
b) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(13) Xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
a) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx stanovené v příloze č. 2 tabulce 11,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx složkou,
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxx mléko, xxxxxx xxxxxxx, syřidlo x xxxxxxx xxxxxxxx.
(14) Xxxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxxx u xxxxxxx z tvarohu xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 30 % tuku x xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(15) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx skupiny xxxx xxxxxxxxxx, pokud sýr xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 tabulkách 9, 10 x 12,
c) u xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxxx x xxxxxx podskupiny, xxxxx tavený sýr xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 tabulkách 13 x 14,
x) obsahem xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx "Vyrobeno x xxxxxxxxxxxxxxx mléka", xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx předpisy, 1)
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xx pouze xxxxx, xxxxxxxx kultury, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx a přísadou xxxxx xxx do 2,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx..
(16) Xxxxxxxxxx mléčný výrobek xxxx být xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 xxxxxxx 15 xxxx 16.
(17) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxx xx 20 xxx xx xxxx výroby x xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxx.
(18) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx označeny
x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx smetana, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx pasterací, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx, 3)
b) xxxxxx xxxxxx výrobky,
c) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po kysacím xxxxxxx,
x) mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
e) xxxxxxx máslo,
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx,
h) čerstvý xxxxxxxxx sýr.
(19) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx dále xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. U xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx být xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx xxxxx hospodářských xxxxxx, označí xx xxxxx názvem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, od xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % mléka. Xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, pokud xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxx více než 10 %.
(20) Xxxxx "xxxxxx nápoj" xxx použít u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx.
(21) Názvem "xxxxxx" xxx označit výrobek, x xxxx xxxxx xxxx mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(22) Xxxxxx "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx nejméně 51 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(23) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobky xx xxxx lze xxxxxx názvy "xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(24) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
(25) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x sušiny x tuku x xxxxxx x xxxx x tvarohů xxxxx xxxxxxxxx xx xxxx 4 % od xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, x zrajících xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx u sušiny xxxxx 1 %.
(26) Xxxx o xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx 4) xxx xxxxx ochucení představuje xxxxxxx 2 % xxxxxx.
§4
Požadavky xx jakost
Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 2. Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, tj. xxx xxxxxxxxxxxx přísad.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx mléko, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx při relativní xxxxxxxx vzduchu do 70 %.
ODDÍL 2
XXXXXXXX X MRAŽENÉ XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxx, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx tuku, vody, xxxxx, xxxxx, ovoce, xxxxxxxxxx látek a xxxxx určených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx xxx "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx a homogenizované xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
c) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx připravena xxxxxx cestou x xx naplnění xx xxxxx xxxxx zmrazena xx xxxxxxx - 18 °X x xxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 8.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx uveden.
(3) X xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(4) U xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx byly ochuceny xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, je xxxxx uvést x xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx slovy "s xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % hmotnostních kakaa,
x) kakaový, obsahují-li xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx jejich xxxx,
x) podle použitého xxxxx xxxxx, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxx nejméně 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuk xxxx xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx směsi jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx chutících složek x xxxxxxxxxxxx formě.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx formě xxxx xxx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x zřetelně xxxxxxxxxxxxx xxxx výrobku.
§10
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x teplotě - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x mražené xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při teplotě - 18 °X x xxxxx. Hlubokozmrazené xxxxxxxx x mražené xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx prostředky, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 oC xxxx xxxxx x jsou xxxxxxxx zařízením xx xxxxxxxxxxxx teploty vzduchu. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx minus 15 xX. Záznamy x xxxxxxxxxxxx teploty xxxxxxx xxxx být xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxx jednoho xxxx.
(2) Mražené xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx uchovávají xxx prodeji x xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx teploty vzduchu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx samovolně xxxxxxxxx xxxxxxx x jejich xxxxxxx do xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x závislosti na xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx tukem x xxxxxx jedlý xxx x xxxx xxxxxxx ze xxxxx, xxxxx xxxx jader xxxxx olejnatých rostlin,
x) živočišným tukem x olejem xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x tukových xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx živočichů a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxx tuk, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx procesem xxxxxxxxx xxxx/x přeesterifikace, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x jedlých xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) emulgovaným xxxxx jedlý xxx x olej nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx s xxxxxxx xxxx x oleji xx formě xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx emulgovaným tukem xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného tuku x celkového obsahu xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 11.
(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X jednodruhového tuku x xxxxx xx xxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x nichž xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 a 6.
(4) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx označení xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxx, pokud splňuje xxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) U xxxxxxxx emulgovaného tuku xx vyznačí x xxxxx mléčného tuku x xxxxxx složce x % hmotnostních xxxx x x xx 100 x xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx původu x tolerancí xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx tuků xxxxxxxxxxx původu z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(8) Označení "xxxxxxxx xx xxxxxxx" xxx xxxxxx pro xxxxx, xxxxx xxxx získány xxxxxxxxx xx studena.
(9) Označení "xxxxxx" xxx použít pro xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 5.
(10) Xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, a xxxxxx lůj tavený, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx ze syrového xxxxxxxx xxxx ledvinového, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
§14
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx xxxx a xxxxx se xxxxxxxx x přepravují tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx skladování xxxxx xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °C,
x) u živočišných xxxx x emulgovaných xxxx 15 °C,
x) x ztužených x xxxxxxxxxx tuků 20 °C.
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. xxxxx 2000 xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx vybaveny zařízením xxx xxxxxxxxxx teploty.
(2) Xxxxxxx xx xxxx 60 dnů xx počátku účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx obalů xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx označení.
§17
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx mléčného výrobku
 
Skupina
 
Podskupina
 
Mléko
 
tekuté
 
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
 
 
zahuštěné
 
částečně xxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx šlehání
vysokotučná
 
 
zahuštěná
 
 
 
sušená
 
 
Kysaný xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx mléko
 
 
 
acidofilní mléko
 
 
 
kefír
 
 
 
kefírové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx zákys
 
 
 
kysaná xxxx xxxxxxxx smetana
 
 
 
kysané xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x bifido xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx s xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx nebo xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx ke strouhání
 
 
Sýr
 
přírodní
 
nezrající
termizovaný
 
 
 
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx v xxxx xxxxx
x xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx hmoty
dvouplísňový
v solném xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný výrobek
 
kasein xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 1.9.2000 xx 8.11.2001 (do xxxxxx x. 390/2001 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx tekuté

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (bez xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Mléko polotučné

1,5 - 2,0


Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx xx. xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx mléka xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Xxxxxxxx

xxxx xxx 1,5

nejméně 7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0


Jogurt xxxx

xxxxxxx 3,0


Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx než 3,0

nejméně 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 0,5

Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx výše xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v kysaných xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx kultura

Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus

107

Kysané mléko, xx. xxxxxxxxxxx zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx bakterií mléčného xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx připravený z xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Kluyveromyces xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx x Aerobacter, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x kvasinky 104

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x symbióze

bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxx-xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě základní xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx charakteristiku xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové kultury.
Tabulka 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx tuk

Mléčná xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá


% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% hmotn.

Zahuštěná xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

nejméně 16,0


xxxxxxx 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 28,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 17,5

více než 1,0
4,0 - 4,5


xxxxxxx 20,0

x xxxx: xxxxxxxxx


xxxxxxx 20,0



xxxxxxx 24,0


Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,0


Xxxxxxxx:*) Xxxxxxxx sacharózy x xxxxxxxxx zahuštěného xxxxx xxxx xxxxxxxxx cukernému xxxxxx 60,5 až 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Xxxxxx xxxxx částečně xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x toho xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx nízkotučné

nejvýše 8,0

Sušené xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,5
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx x %

Obsah xxxx x %

Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx

xxxxxxx 80,0

nejvýše 2,0

xxxxxxx 16,0

Máslo xx xxxxxxxxxx zákysem

nejméně 75,0



Xxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0



Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx

xxxxxxx 41,0


Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx máslo

nejméně 31,0

nejméně 42,0
Xxx a xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxxxxxxx ve vztahu x obsahu vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

% XXXXX =

x xxxx . 100

100 - x tuku

Sýr

% XXXXX*)

Xxxxx tvrdý

méně než 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Xxxxxxxxx

54,0 - 69,0

Xxxxx

xxxxxxx 67,0
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozsah jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxx tuku x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0

Polotučný

nejméně 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Odtučněný

méně xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Označení xxxx xxxxx obsahu xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx výše xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

% tuku x sušině =

g xxxx . 100

100 - g xxxx
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx v xxxxxx x %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx přírodního sýra xxxxx xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx povrchu


s mazem xx xxxxxxx


x xxxx xxxxx

x toho

s xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx plísně xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx plísně uvnitř xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.
Tabulka 13 - Tavené xxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx x xxxxxx x %

Sušina v %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

nízkotučný

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Poznámka: Xxxxx konzistence xx xxxxxx xxxx dělí xx polotuhé až xxxx a roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx být xx xxxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx (v %) x určitém xxxxxx, xxxxx zajišťuje xxxxx x dalšími xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx výrobku. Toto xxxxxxxxxx xxxxx obdobně x xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Obecný xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx výrobu xxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx xxxx než xxx

Xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx nepojmenovaný


Máslo, xxxxxxx xxxx, smetana

pouze xxx standardizaci obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx předpokladu, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx výrobku x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx šestinu xxxxxxxxx obsahu xxxxxx xxxxxxxxx výrobku a xx předpokladu, xx xxxx dodávat xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xx xx nejedná x cukry

ano
Poznámka: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 15 - Kaseiny xxxxxxxxxxxxx


Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 %

xxxxxxx 10,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx

xxxxxxx 84,0 %

xxxxxxx 90,0 %

Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx

xxxxxxx 90,0 %

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx xxxxxxx laktózy

nejvýše 1,0 %

nejvýše 1,0 %

Xxxxxxxx kyselost, xxxxxxxxx x ml N xxxxxxx NaOH xx 1 g

-

nejvýše 0,27

Obsah xxxxxx (včetně X2X5)

xxxxxxx 7,5 %

nejvýše 2,5 %

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxxxx 15,0 xx x 25 x

xxxxxxx 22,5 xx x 25 x
Xxxxxxx 16 - Xxxxxxxxx


Xxxxxxxxx

Xxxxx vlhkosti

nejvýše 8,0 %

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx 88,0 %

Xxxxx kaseinu x xxxxxxxxx

xxxxxxx 95,0 %

Xxxxx xxxxxxxx tuku, xxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxxxxx 2,0 %

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxxxxx 1,0 %

Xxxxxxx xX

6,0 - 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxxxxx 22,5 xx x 25 g

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
 
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx g
 
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 g
 
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx balení
 
do 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 g
 
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
 
nad 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx balení
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx mlékárenské x pomazánkové
 
do 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx použité xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová
 
vodová
 
s rostlinným xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných výrobků xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx nízkotučný s xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx a mražený xxxx smetanový
 
nejméně 30,0
 
nejméně 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx krém xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x mražený xxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
nejméně 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx a xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
 
nejméně 1,5
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x příchutí **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
 
méně než 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Poznámka:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, pocházejících xx xxxxxxxxxxxxx, emulgátorů x xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 100 xx xxxx x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xx nebo x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
xxx xxxxxx
xxx xxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx emulgovaný xxx
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx zařazen xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx 1 Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx podle členění xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Alimentarius.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x oleje
 
Uvedené hodnoty xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx kyselosti xxx oleje xxxxxxxx xx studena a xxxxx xxxxxxxxxxxxx XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx peroxidové xxxx. xxx. kysl. /kg
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxx lisované xx xxxxxxx x takto xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
 
Látky xxxxxx xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x nízkým obsahem xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxx 15 °C (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
&xxxx;
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
 
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
 
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
 
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% x xxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx jednotlivé xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
 
ND - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 16:0
 
2,5 - 7,0
 
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
 
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
 
C 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
 
ND - 0,6
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
&xxxx;
X 17:0
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
X 17:1
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
&xxxx;
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
&xxxx;
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
&xxxx;
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
&xxxx;
X 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
&xxxx;
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
 
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 1,5
 
C 20:0
&xxxx;
0,2 - 1,2
 
ND - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
&xxxx;
0,1 - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
 
C 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 20:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
C 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND
 
ND
 
C 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
 
ND
 
ND - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
&xxxx;
X 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
ND = xxxxxxxxxxxxxxx (xxxxx xxx 0,05%)
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx)
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (mg XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
 
Obsah vody x xxx. xxxxx
&xxxx;
xxx. 0,5
Xxxxxxxxxx tuky
Tabulka 3 - Margarín*)
 
 
Obsah xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH /x xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /kg
 
Margarín
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
 
 
 
Margarín x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx s xxxxxxx xxxxxxx účelu xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx xxx "xxxxxxx" xxxxxxx nebo zdravotně xxxxxxxxxx vzduchem. Průměrný xxxxx tuku xx xxxxxxx se xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx lišit x xxxx než 2 % od deklarovaného xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx obsahem xxxx xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Např. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx emulgovaný xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx tuku % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx kyselosti mg XXX /x xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx tuku
 
39,0 - 41,0
 
max. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx určením xxxxx použití x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
 
 
Poznámka:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx směsný xxx. Xxxxxx emulgovaný xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Průměrný obsah xxxx ve výrobku xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x obsah xxxx x jednotlivých xxxxxxxxx se xxxxx xxxxx o xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxx stanovení xxxxxx xxxx x xxxx náhodně xxxxxxxxxx xxxxxx.
**) Xxxx. xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxx, xxxxxx emulgovaný xxx xx xxxxxx a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx tuky
Tabulka 5 - Vepřové xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Vepřové sádlo
 
Obsah xxxxxxxx látek xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx XXX/x xxx.
&xxxx;
1,20
&xxxx;
1,30
&xxxx;
2,50
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. kysl./kg xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,05
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx mýdel x % hmotn. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx xX 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
45 - 70
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx těkavých látek xxx 105 °C x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx x xx KOH/g max.
 
1,50
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,05
&xxxx;
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx hustota (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
 
Index xxxx xX 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
190 - 200
 
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
 
32 - 50
 
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
&xxxx;
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xx 1 xxxxx
&xxxx;
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
&xxxx;
- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxx xxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. září 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx xxxxxxxxxxx mražené xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx zařízením pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 90/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001

Informace
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., kterým xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx tuky a xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x část §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx č. 328/97 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x veterinární xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových výrobků, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Sb.
5) §6 xxxx. 8 vyhlášky x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.