Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2000.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2000 do 31.08.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

328/97 Sb.

ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX A XXXXXX XXXXXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx xxxxxx tekutina xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, xx látky xxxxxxxx xxx jeho xxxxxx xxxxx být xxxxxxx, jen xxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx všech xxxx xxxxx kterékoliv ze xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
d) xxxxxxxx tekutý xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1) x xxxxxxxx na xxxxx xxxx nejméně 10 % hmotnostních,
x) kysaným mléčným xxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx, tepelně neošetřený xx kysacím xxxxxxx,
x) jogurtem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx jogurtovou xxxxxxxx,
g) zahuštěným xxxxxx xxxx smetanou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x mléka xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx smetany x obsahem vody xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx vyrobený xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx činidel, xxxxxxxxxx x oddělením xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx nezrající xxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad xxxxxxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx sýr, u xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x fyzikálním xxxxxxxx,
x) taveným xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
n) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tuk xx xxxxx emulze xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx dlouhodobě xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x nižších,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx stolního xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) mléčným xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
t) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx vznikající xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) syrovátkou mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx a kaseinů,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx záhřevu xxxxxxx xxxxx nežádoucích xxxxxxxxxxxxxx x zajišťuje zdravotní xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) termizací xxxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x xxxx balením k xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxxx od 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 21.
(2) Mléko x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx tuku, který xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx se označuje xxxxx xxxx xxxxx xxxx smetana.
(4) X xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx způsob tepelného xxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx smetana, xxx bylo xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nad 100 °X.
(6) Kysaný xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 1, 2, 5 a 6,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(7) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Mlékárenské xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze x. 2 xxxxxxx 7,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx máslo x stolní máslo,
c) xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx.
(9) U xxxxxxxxxxxxxx baleného stolního xxxxx je datum xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(10) Pomazánkové xxxxx musí xxx xxxxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 8,
x) xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
d) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(11) Tvaroh xxxx xxx označen
a) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze x. 2 tabulce 11,
b) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x sušině,
c) xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(12) Xxxxx "xxxxxxxxx krém" se xxxxxxx u výrobků x xxxxxxx x xxxxxxx nejméně 30 % xxxx v xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx.
(13) Xxx xx xxxxxxxx
x) xxxxxx druhu,
b) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 9, 10 x 12,
c) x skupiny xxxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxx lze xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, pokud xxxxxx xxx splňuje požadavky xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxx 13 a 14,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx sušiny,
f) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) upozorněním "Xxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx", xxxxx byl xxxxx xxxxxxx vyroben x souladu se xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
h) xxxx xxxxxxxxxxxxx výrobek, xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx mléko x xxxxxxxx xxxxx sůl xx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(14) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx skupiny.
(15) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx ošetřeny xxxxxxxxx, máslo xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
(16) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx
x) tekuté xxxxx x tekutá xxxxxxx, xxxxx xxxx tepelně xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx kultur,
e) xxxxxxx máslo,
f) xxxxxx xxxxx,
x) tvaroh,
h) xxxxxxx xxxxxxxxx sýr.
(17) Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxx označují xxxxxx xxxxxxxxxxxxx zvířete. X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx mléka xxxxxx xxx druh xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx uváděn. Xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx vyroben x xxxx xxxxx xxxxx hospodářských xxxxxx, xxxxxx xx mléko xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx označí x xxxxx "s xxxxxxxxx" xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx podíl xx xxxxxxx xxxx xxxx než 10 %.
(18) Xxxxx "xxxxxxxxxxx xxxxx" lze xxxxxx x tekutých xxxxxxxx xxxxxxx obsahujících xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx syrovátky.
(19) Xxxxxx "xxxxxx" lze označit xxxxxxx, v němž xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(20) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx použít xxxxx "xxxxxx dort, xxxxxx xxxxxx, sýrová xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(21) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 3.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2. Fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx základních xxxxx xxxxxxx, tj. xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§5
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx, smetana x xxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxxxx, zahuštěné xxxxx, xxxxxx mléko, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Sušené xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu do 70 %.
XXXXX 2
XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, vajec, ovoce, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx určených x xxxxxxxx x aromatizaci (xxxx jen "xxxxxxxx xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a našleháním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx směsi xxx xxxxxx,
c) hlubokozmrazenou xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx xx xxxxx ihned zmrazena xx xxxxxxx - 18 °C a xxxxx.
§7
Členění xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 8.
(2) Zmrzliny x mražené xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) X názvu xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xx uvede x xxxxxxx chutící xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx x mraženého xxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx xxxxx látkou xxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxx x xxxxx potraviny xxxx xxxxxx xxxxx "s xxxxxxxx", x výjimkou xxxxxxxxxxx ochucení.
(5) Xxxxxxxx a mražený xxxx lze xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx kakaa,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx jejich past,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce, obsahují-li xxxxxxx 5,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx plodů xxxxxxx 3,0 % hmotnostních.
(6) U xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxxxx.
(7) Xxxxxxx obsahující xxxxxxxxx xxx musí xxx xxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 6.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx jemná, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx krystalů x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.
(3) Podíl přidaných xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxx vysoký, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx rozeznatelnou xxxx výrobku.
§10
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx zmrzliny x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xx spotřebitelském balení xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotě - 18 °X x xxxxx. Hlubokozmrazené xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx zachování xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 18 xX nebo xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx minus 15 xX. Záznamy x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxx a uchovány xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx x hlubokozmrazené xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx prodeji o xxxxxxx - 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx udržet jejich xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
XXXXX 3
XXXXX XXXX X XXXXX
§11
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx tukem x xxxxxx xxxx smíšených xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx tuhém xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx ze xxxxx, xxxxx nebo xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx z tukových xxxxx jatečných xxxxxx, xxxxxxxx živočichů a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) ztuženým xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem jedlý xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx jejich xxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx x xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x xxxxxxx xxxx a oleji xx formě xxxxxx xxxx x xxxx; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 10 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Členění xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 7.
§13
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxxx 2) xxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx obsaženy x xxxxxxxxxx 2 až 11.
(2) Xxxxx xxx x jedlý xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxxxxxxxxx tuku x oleje se xxxx xxxxx x xxxxx rostliny xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx hodnoty uvedené x příloze č. 8 xxxxxxxxx 1, 5 x 6.
(4) U xxxxxxxxxxxx tuku xx xxxxxxx označení vyjadřující xxxxx xxxx xx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxxxx 3 x 4.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx.
(6) X xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx x xxxxx mléčného tuku x xxxxxx xxxxxx x % hmotnostních xxxx x g xx 100 g xxxx.
(7) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx" lze použít x xxxxxxxxx, xxxxx xxxx vyrobeny výhradně x xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx xxxxxxxxx 2 % xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx původu x xxxxxxxxx obsahu xxxx.
(8) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xx xxxxxxx" lze xxxxxx pro oleje, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx.
(9) Označení "xxxxxx" xxx použít pro xxxxxxx sádlo výběrové, xxxxx xxxx vyrobeno xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx uvedené x příloze č. 8 xxxxxxx 5.
(10) Označení "xxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx pouze ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx, x xxxxxx xxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx loje xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx.
(11) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9.
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxxx x chemické požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 8.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky a xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují xxx, xxx byly chráněny xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X,
x) x xxxxxxxxx x pokrmových xxxx 20 °X.
§16
Přechodná xxxxxxxxxx
(1) Xx 1. ledna 2000 xx možno xxxxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny v xxxxxxxxxx prostředcích, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx zařízením xxx registraci xxxxxxx.
(2) Nejdéle xx xxxx 60 dnů xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx obalů tekutých xxxx dosavadní xxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxxxxx, x xxxxxxxx §3, §8 x 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. dubna 1998.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx mléčného výrobku
 
Skupina
 
Podskupina
 
Mléko
 
tekuté
 
odtučněné
odstředěné
nízkotučné
 
 
zahuštěné
 
částečně xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx podmáslí
 
 
 
kysaný xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx x xxxxxx obsahem xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxx nebo xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx strouhání
 
 
Sýr
 
přírodní
 
nezrající
termizovaný
 
 
 
zrající
zrající xxx xxxxx
xxxxxxx x xxxx hmotě
s xxxxxx xx xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxx
x xxxxxx xxxxxx, xxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx (xx xxxxxxxxx)
xxxxx
xxxxxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xx 30.12.1999 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální, chemické x xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn./hmotn.

Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxx (se xxxxxxxxxxxxx) xxxx Xxxxxx xxxxx (xxx xxxxxxxxxxxxx)

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 8,5

Xxxxx xxxxxxxxx

1,5 - 2,0


Odstředěné xxxxx

xxxxxxx 0,5

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.

Smetana

nejméně 10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxx 30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 35,0
Kysaný xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxxx vč. jogurtového

nejméně 0,5

xxxxxxx 8,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxx než 0,5


Podmáslí

méně xxx 1,5

xxxxxxx 7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0


Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0


Jogurt xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxx než 3,0

xxxxxxx 8,2

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx odtučněný

méně než 0,5

Xxxxxxxx: *) Ochucené xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedených xxxxxxxx xxxxxxx s xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx kysaného xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx kultury xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení

106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx*)

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx subsp. thermophilus x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxxx mléko, xx. smetanového zákysu, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx zrn, jehož xxxxxxxxxx se xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Kluyveromyces marxianus x nezkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx unisporus, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x dále Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx rodu Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx nebo Candida xxxxxx x mezofilních x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx -xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106
xxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx kromě základní xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx texturovou xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí však xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

Druh xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx*)


Xxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx

Xxxxxx sušina

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx


% hmotn.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

% xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0


xxxxxxx 11,5

xxxxxxx 16,0


xxxxxxx 14,0

Xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

xxxxxxx 25,0


xxxxxxx 8,0

xxxxxxx 8,0


Zahuštěné xxxxx částečně xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 20,0

nejméně 17,5

xxxxxxx 1,0

xxxxxxx 24,0

nejméně 20,0

x xxxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5



4,0 - 4,5



Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0



xxxxxxx 1,


Xxxxxxxx: *) Přídavek xxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 % až 64,5.

xxxxxxx xxxxx =

% xxxxxxxxx . 100

% xxxxxxxxx + % xxxx
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx mléka a xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % xxxxx.

Xxxxxx smetana

nejméně 50,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 26,0

Sušené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxx 26,0

x toho xxxxxxxxx

12,0 - 14,0

Xxxxxx xxxxx nízkotučné

nejvýše 8,0

Xxxxxx xxxxx odtučněné

nejvýše 1,5
Xxxxxxx 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxx xxxxxx v %

Čerstvé xxxxx, xxxxx x xxxxxx máslo

nejméně 80,0

nejvýše 2,0

Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 75,0


Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 61,0


Xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxx 41,0

Xxxxxxx 8 - Pomazánkové xxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx x % xxxxx.

Xxxxxx x % xxxxx.

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 31,0

xxxxxxx 42,0
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx

% XXXXX =

x vody . 100

100 - x xxxx

Xxx

% XXXXX*)

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51,0

Xxxxx

49,0 - 56,0

Xxxxxxxxx

54,0 - 63,0

Xxxxx

xxxxxxx 63,0
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx sýrů s xxxxxxxx přesahujícím xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx (x xxxxxxxxxx)*)

Xxx

Xxx v xxxxxx x %

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Nízkotučný

nejméně 10,0

Odtučněný

méně xxx 10,0
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx musí xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

% x.x.x. =

x xxxx . 100

100 - x xxxx
Xxxxxxx 11 - Klasifikace xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 - 25,0

Xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxx xxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx měkký xxxx xxxxx

xxxx xxx 5,0
Tabulka 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx

Xxx xxxxxxxxx

xxxxxxx


xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx


x xxxxx xx xxxxxxx


x celé hmotě

z xxxx

x tvorbou xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx

x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx


xxxxxxxxxxxx
X xxxx, xxxxx přesahuje xxxxxxx jedné xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tradičně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx. Xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxx

Xxx x xxxxxx x %

Xxxxxx x %

xxxxxxxxxxx

70,0

45,0


60,0 x 65,0

44,0


55,0

44,0


50,0

43,0


45,0

41,0


40,0

39,0


35,0

36,0

xxxxxxxxxx

30,0

33,0


25,0

31,0


20,0

29,0
Xxxxxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxxx. Obsah xxxxxx (x %) xxxx xxx xx xxxxxx k xxxxxx xxxx v sušině (x %) v xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx technologickými faktory xxxxxx nebo roztíratelnost xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx i xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx složek xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx:

Xxxxxx jiná xxx sýr

Tavený sýr x tavený roztíratelný xxx

Xxxxxx sýrový xxxxxxx


xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx


Xxxxx, máselný xxxx, xxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku

ano

ano

Ostatní xxxxxx xxxxxx

xx

xxx
xx výše xxx. obsahu 5 % laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx
xx xxxxxxxxxxx, xx 51 % xxxxxx pochází xx xxxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (sacharidy se xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx
x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx šestinu xxxxxxxxx xxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxx a xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xx xx xxxxxxx o xxxxx

xxx
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 xx xxxx g
 
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
&xxxx;
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx g
 
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 g
 
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 1000 x
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 1000 x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxx x xxxxxx
&xxxx;
xx 125 g
 
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 250 x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xx 500 x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 x
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx x plátkový xxx
&xxxx;
xx 250 g
 
- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 20 x
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého balení
- 2,0 % x 20 ks balení
 
do 250 x
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
xxx 250 g
 
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx:
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxxxxx jogurtová xxxx tvarohová
 
vodová
 
s xxxxxxxxxx xxxxx citrónová
 
Mražený krém
 
smetanový
 
mléčný
 
podle xxxxxxx mléčných výrobků xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
%
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
nejméně 8,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina a xxxxxxx krém xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
 
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xx xxxx ostatních xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xxxxxxxxx tvarohový
 
nejméně 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém x xxxxxxxxxx xxxxx *)
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
 
nejméně 1,5
 
Zmrzlina xxxxxx x ovocnou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx x příchutí **) **)
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
&xxxx;
0
&xxxx;
0
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
&xxxx;
xxxxxxx 2,5
Xxxxxxxx:
*) xxxxxxxxx xxx
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx 100 xx nebo x
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xx 500 xx nebo x
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxx 500 ml nebo x
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx tuk xxxx xxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxx nebo xxxx xxxxx rostliny
 
 
živočišný xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj tavený
tuk xxxx olej podle xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx tuk
 
máslo*)
margarín
směsný xxxxxxxxxx xxx
Xxxxxxxx: *) Tento xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x oddílu 1 Xxxxx a mléčné xxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxx uvedených x Xxxxxx Alimentarius.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx obecně xxx xxxxxxx xxxxxxxxx tuky x oleje a xxxxxx směsi
 
Číslo kyselostimg XXX/x
&xxxx;
xxx. 0,6
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xx studena a xxxxx deklarovanémg XXX/x
&xxxx;
xxx. 4,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx. /xx
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. xxx. kysl. /xx
&xxxx;
xxx. 15,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxx 105 X %
&xxxx;
xxx. 0,2
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx erukové
 
Palmový
 
Slunečnicový
 
Sójový
 
Kokosový
 
Olivový
 
Hustota xxx 15 °X (xx/x3)
&xxxx;
913 - 918
&xxxx;
921 - 925
&xxxx;
922 - 926
&xxxx;
924 - 928
 
925 - 938
&xxxx;
914 - 919
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx XXX/x xxxxx)
&xxxx;
182 - 193
&xxxx;
190 - 209
&xxxx;
188 - 194
&xxxx;
189 - 195
&xxxx;
248 - 265
&xxxx;
188 - 196
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx)
&xxxx;
105 - 126
&xxxx;
50 - 55
&xxxx;
118 - 141
&xxxx;
124 - 139
&xxxx;
6,3 - 10,6
 
80 - 88
&xxxx;
Xxxxx nezmýdelnitelných látek (x/xx)
&xxxx;
xxx. 20
&xxxx;
xxx. 12
 
max. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 15
&xxxx;
xxx. 18
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx (% z xxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
5,0 - 13,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx jednodruhové xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
X 6:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 8:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
4,6 - 10,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 10:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
5,5 - 8,0
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 12:0
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
&xxxx;
45,1 - 50,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 14:0
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,5 - 2,0
 
ND - 0,2
 
ND - 0,2
&xxxx;
16,8 - 21,0
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 16:0
&xxxx;
2,5 - 7,0
&xxxx;
39,3 - 47,5
&xxxx;
5,0 - 7,6
&xxxx;
8,0 - 13,5
&xxxx;
7,5 - 10,2
&xxxx;
7,5 - 20,0
&xxxx;
X 16:1
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,6
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX
&xxxx;
0,3 - 3,5
 
C 17:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
X 17:1
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
 
ND - 0,1
 
ND
 
ND - 0,6
&xxxx;
X 18:0
&xxxx;
0,8 - 3,0
&xxxx;
3,5 - 6,0
&xxxx;
2,7 - 6,5
&xxxx;
2,0 - 5,4
&xxxx;
2,0 - 4,0
 
0,5 - 5,0
&xxxx;
X 18:1
 
50,0 - 70,0
&xxxx;
36,0 - 44,0
&xxxx;
14,0 - 39,4
 
17,7 - 28,0
&xxxx;
5,0 - 10,0
&xxxx;
55,0 - 83,0
 
C 18:2
&xxxx;
15,0 - 30,0
&xxxx;
9,0 - 12,0
 
48,3 - 74,0
&xxxx;
49,8 - 59,0
&xxxx;
1,0 - 2,5
 
3,5 - 21,0
&xxxx;
X 18:3
&xxxx;
5,0 - 14,0
&xxxx;
XX - 0,5
 
ND - 0,3
 
5,0 - 11,0
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND - 1,5
&xxxx;
X 20:0
 
0,2 - 1,2
 
ND - 1,0
&xxxx;
0,1 - 0,5
 
0,1 - 0,6
 
ND - 0,2
&xxxx;
XX - 0,8
&xxxx;
X 20:1
&xxxx;
0,1 - 4,3
&xxxx;
XX - 0,4
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,2
 
ND
 
C 20:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:0
&xxxx;
XX - 0,6
&xxxx;
XX - 0,2
&xxxx;
0,3 - 1,5
&xxxx;
XX - 0,7
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
 
C 22:1
&xxxx;
XX - 2,0
 
ND
 
ND - 0,3
 
ND - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 22:2
 
ND - 0,1
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX
&xxxx;
X 24:0
&xxxx;
XX - 0,3
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX - 0,5
&xxxx;
XX
&xxxx;
XX - 1,0
 
C 24:1
&xxxx;
XX - 0,4
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
 
ND
ND = xxxxxxxxxxxxxxx (obsah xxx 0,05%)
Tabulka 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. kysl./kg)
 
max. 10,0
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x)
&xxxx;
xxx. 0,4
 
Obsah xxxx x xxx. látek
 
max. 0,5
Xxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 3 - Margarín*)
 
 
Obsah xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx KOH /x tukové fáze
 
Číslo xxxxxxxxxx mekv. per. xxxx. /kg
 
Margarín
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx x nízkým xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx. 10,0
&xxxx;
Xxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x % **)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - &xx;60,0
&xx;62,0 - <80,0
 
 
Poznámka:
*) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxx být "šlehaný" xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Průměrný xxxxx xxxx xx xxxxxxx xx nesmí xxxxx x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxx xxxxx o xxxx než 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx obsahu tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx rozumí xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxx náhodně xxxxxxxxxx vzorků.
**) Xxxx. xxx xxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx*)
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx xxxx % xxxxx.
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xx XXX /g xxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx. /kg
 
Směsný xxxxxxxxxx tuk
 
80,0 - 90,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
60,0 - 62,0
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx
&xxxx;
39,0 - 41,0
&xxxx;
xxx. 2,0
&xxxx;
xxx 10,0
&xxxx;
Xxxxxx emulgovaný xxx x xxxxxxx určením xxxxx xxxxxxx x %**)
&xxxx;
&xx;39,0
&xx;41,0 - <60,0
>62,0 - &xx;80,0
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx. Směsný emulgovaný xxx xxxx obsahovat 10 - 80 % xxxxxxxx tuku x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Průměrný xxxxx xxxx ve xxxxxxx xx xxxxx lišit x více xxx 1 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxx xxx 2 % xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku. Xxxxxxxxx xxxxxxx tuku xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx tuku u xxxx xxxxxxx odebraných xxxxxx.
**) Xxxx. směsný xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx emulgovaný xxx xx vaření x xxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxx sádlo
 
Vepřové xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X v % xxxxx. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,25
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. xxxxxxxxx v mg XXX/x max.
 
1,20
 
1,30
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx xxx.
&xxxx;
&xxxx;
10,00
&xxxx;
16,00
&xxxx;
Xxxxxxxxx x % xxxxx. max.
 
 
0,05
 
0,05
 
Obsah mýdel x % hmotn. xxx.
&xxxx;
&xxxx;
0,00
&xxxx;
0,005
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °X)
&xxxx;
&xxxx;
0,894 - 0,906
 
 
Index xxxx nD 40 °X
&xxxx;
&xxxx;
1,448 - 1,461
 
 
Titr xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
32 - 45
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x
&xxxx;
&xxxx;
192 - 203
&xxxx;
&xxxx;
X. xxxxxx podle Wijse
 
 
45 - 70
 
 
Nezmýdelnitelné látky x/xx max.
 
 
10,0
 
 
Bod tání °X
&xxxx;
&xxxx;
28 - 40
&xxxx;
25 - 45
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx těkavých xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx.
&xxxx;
0,30
&xxxx;
X. kyselosti x xx XXX/x max.
 
1,50
 
2,50
 
Č. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx max.
 
10,00
 
16,00
 
Nečistoty v % xxxxx. max.
 
0,05
 
Obsah xxxxx x % xxxxx. max.
 
0,00
 
Relativní hustota (40 °X)
&xxxx;
0,893 - 0,898
&xxxx;
0,893 - 0,904
&xxxx;
Xxxxx xxxx nD 40 °X
&xxxx;
1,448 - 1,461
&xxxx;
&xxxx;
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
42,5 - 47,0
&xxxx;
40,0 - 49,0
&xxxx;
X. xxxxxxxxxx xx KOH/g
 
190 - 200
&xxxx;
190 - 202
&xxxx;
X. xxxxxx xxxxx Xxxxx
&xxxx;
32 - 47
&xxxx;
32 - 50
 
Nezmýdelnitelné xxxxx x/xx xxx.
&xxxx;
10
&xxxx;
12
&xxxx;
Xxx xxxx °X
&xxxx;
40 - 45
 
42 - 48

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a olejů
 
Výrobek
 
Hmotnost xxxx xxxxx balení
 
Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
 
Rostlinný xxxx
&xxxx;
xx 1 litru
 
- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxx 15 litrů
 
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx tuk
 
do 500 x
&xxxx;
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
&xxxx;
xxx 500 g
 
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat do 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx v dopravních xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Sb. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Čl. II
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx mléka vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x účinností xx 8.11.2001

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 x 13, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1.4.1998.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx a xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Sb., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 328/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx mléko x xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x. 328/97 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 9.11.2001, x xxxxxxxx xxxxx §3, které nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x xxxxxxx x. 2 (xxxxxxx 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx předpis x. 328/97 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Zákon č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxx ministerstva zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x zabezpečování zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 xxxx. x) vyhlášky x. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, x přípustné xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "e", xx xxxxx vyhlášky x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění vyhlášky x. 24/2001 Xx.