Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 28.12.1999.
Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
328/97 Sb.
ODDÍL 1. Mléko a mléčné výrobky §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Zmrzliny a mražené krémy §6
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Uvádění do oběhu §10
ODDÍL 3. Jedlé tuky a oleje §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
Přechodná ustanovení §16
Účinnost §17
PŘÍLOHA 1: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 2: Fyzikální, chemické a mikrobiologické požadavky na skupiny mléčných výrobků a na druhy mikroorganismů mléčného kysání
PŘÍLOHA 3: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
PŘÍLOHA 4: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 5: Fyzikální a chemické požadavky na jakost základní směsi zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 6: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení zmrzlin a mražených krémů
PŘÍLOHA 7: Členění na druhy, skupiny a podskupiny
PŘÍLOHA 8: Fyzikální a chemické požadavky na jakost
PŘÍLOHA 9: Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
č. 90/2000 Sb. - Čl. II
č. 390/2001 Sb. - Čl. II
XXXXX 1
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§1
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx žlázou xxxxxxxxxxxxx zvířat, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výlučně x xxxxx, xxxxxxx xxxxx, že látky xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxx xxxx látky xxxxxx xxxxxxx za účelem xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx,
c) xxxxxx syrové xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, 1)
x) xxxxxxxx tekutý mléčný xxxxxxx ošetřený xxxxx xxxxxxxxxx předpisů 1) x upravený xx xxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka za xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, tepelně xxxxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
g) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo smetanou xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody x xxxxx nebo xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx nebo smetanou xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx bílkoviny x mléka působením xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxx koagulačních činidel, xxxxxxxxxx a oddělením xxxxxx syrovátky,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx neošetřený xx prokysání,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx x převládajícím kyselým xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) zrajícím xxxxx xxx, u xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx a fyzikálním xxxxxxxx,
m) xxxxxxx xxxxx sýr, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xx přídavku xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxxx mléčný tuk xx xxxxx emulze xxxx x xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x nižších,
r) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx produkt xxx výrobě másla,
x) syrovátkou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x prodloužení xxxxxxxxxxxx konečného xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx ukončení xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx č. 2.
§5
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 24 °X.
(2) Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxxxx xxx xxxxxxx xx 4 °X xx 8 °X.
(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx 70 %.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxx xx smetany, xxxxx, mléčného xxxx xxxxxxxxxxx xxxx, vody, xxxxx, vajec, xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx (xxxx jen "základní xxxx"),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxx x našleháním xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx teplou cestou x po xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx - 18 °X x nižší.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx směsi xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(2) Xxxxxxxxxxx výrobků xxxx xxx jemná, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxxx přidaných xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx tak vysoký, xxx zajistil xxxxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx rozeznatelnou xxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§10
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxxxxx x xxxxxxx - 8 °X xx - 14 °X, xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x mražené xxxxx xxxxxxx xx oběhu xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxx - 18 °X x nižší.
(2) Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 18 °X x nižší.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxx nebalené xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx - 8 °C x xxxxx xx xxxx xxxxxxx 24 xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, nebo xx xxxx nejdéle 48 hodin po xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
(4) Xxx stánkovém prodeji xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx pevného xxxxx xxxxxxxxxx (suchý xxx) xxxx x xxxxxxxxx boxech x xxxxxxxxxx chlazením xxxx xxxxxxxxxxx vložkami xx xxxxxxxx xxxxxxxx určených xxxxxxxx xxxx.
(5) Opakované xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx do oběhu xxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx tukem x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, které xx x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxx stavu,
b) xxxxxxxxxx tukem a xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx jader plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx a olejem xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, živočišných xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx směsí,
e) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxx směsí, xxxxxx ztužených xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx/x xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx směsi xxxxxxxxx tuků x xxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo/a xxxxxxxxxxxxxxxxxxx olejů x xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx emulze xxxx a tuku; xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxx mléčného tuku x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx 15 % xx 80 % xxxxxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Xxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny je xxxxxxx x příloze č. 7.
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx tuky x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým slunečním xxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
a) x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx 20 °X,
x) u xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C,
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
§16
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Do 1. xxxxx 2000 xx xxxxx přepravovat xxxxxxxx potraviny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx registraci xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxxxx krémů x xxxxxxx tuků x olejů x xxxxxx od 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998 xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx §6 xxxxxx.
Xxxxxxxxxxx >>>
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 29.12.1999 (xx xxxxxx x. 347/99 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx mléčného výrobku | Skupina | Podskupina |
Mléko | tekuté | odtučněné |
nízkotučné | ||
zahuštěné | částečně xxxxxxxxx, včetně polotučného | |
sušené | plnotučné, xxxxxx xxxxxxxx | |
Xxxxxxx | xxxxxx | xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxx | ||
xxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx xxxxx xxxx | ||
xxxxxxxxx zákys | ||
kysaná xxxx | ||
xxxxxxxx xxxxxxx | ||
xxxxxx podmáslí | ||
kysaný xxxxxx | ||
xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx | ||
Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx | ||
Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx kultury | ||
Máslo xxxxxxxxxxx | Xxxxx | |
Xxxxx xx smetanovým xxxxxxx | ||
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | ||
Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx tuku | ||
Máslo xxxxxx | ||
Xxxxxxxxxxx xxxxx | ||
Xxxxxx | xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxx | ||
Xxx | xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x celé hmotě s xxxxxx na povrchu s xxxxxx xxxxxx hmoty dvouplísňový v xxxxxx nálevu, bílý | ||
extratvrdý (xx xxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx | ||
xxxxxx | xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxx | ||
xxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxxx | ||
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx | xxxxxxxx | |
xxxxxxxxxxxxx | ||
xxxxxxxxxxxx mléčných bílkovin |
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx výrobku
|
Obsah xxxxxxxx xxxx x % xxxxx./xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx v % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxx plnotučné se xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,3
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx částečně odtučněné
|
méně xxx 3,3
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,5
|
&xxxx;
x xxxx: xxxxxxxxx
|
&xxxx;
1,5 - 2,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 1,2
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 0,3
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx v % hmotn.
|
Smetana
|
nejméně 10,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 35,0
|
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx*)
Xxxxxxx 3
Druh xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % hmotn.
|
Obsah sušiny xxxxxxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
|
Kysaná xxxxx xx. xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 0,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 7,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxx než 3,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,2
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 0,5
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxx a označovány xxxxx výše uvedených xxxxxxxx xxxxxxx x xxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx složky smí xxx nejvýše 30 % xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx 4 - Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích
Název xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx kultura
|
Mléčná xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení
|
106
Lactobacillus xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. thermophilus x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
107
|
&xxxx;
Xxxxxx mléko, xx. xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxx směsné xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, jehož xxxxxxxxxx se skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx laktózu Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Sacharomyces xxxxxxx x xxxx Leuconostoc, Xxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x kvasinky 104
|
&xxxx;
Xxxxxxxx mléko
|
zákys xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx Kluyveromyces, Xxxxxxxxxx nebo Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx mléčného kvašení x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 102
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx-xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x mezofilními x xxxxxxxxxxxx bakteriemi mléčného xxxxxxx
|
&xxxx;
106
xxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx základní xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx jogurtové xxxxxxx.
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx*)
|
||||
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
% hmotn.
|
% xxxxx.
|
&xxxx;
% hmotn.
|
Zahuštěná xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 15,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 11,5
|
nejméně 16,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléko
|
nejméně 7,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
nejméně 28,0
|
|
Zahuštěné xxxxx částečně xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 20,0
|
nejméně 17,5
|
nejméně 1,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
nejméně 20,0
|
&xxxx;
x xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0 - 4,5
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka musí xxxxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 % až 64,5.
&xxxx;
xxxxxxx poměr =
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx . 100
|
&xxxx;
% xxxxxxxxx + % xxxx
|
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx xxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 50,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx plnotučné
|
nejméně 26,0
|
Sušené xxxxx xxxxxxxx odtučněné
|
méně xxx 26,0
|
&xxxx;
x toho xxxxxxxxx
|
&xxxx;
12,0 - 14,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 8,0
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 1,5
|
Tabulka 7 - Xxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx x % xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 80,0
|
nejvýše 2,0
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 75,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 61,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxx x nízkým xxxxxxx tuku
|
nejvýše 41,0
|
&xxxx;
|
Xxxxxxx 8 - Pomazánkové xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx tuku x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxx x % xxxxx.
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 31,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 42,0
|
Xxx x xxxxxx
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxx vody x xxxxxxxxxx hmotě xxxx
&xxxx;
% XXXXX =
|
&xxxx;
x xxxx . 100
|
&xxxx;
100 - x xxxx
|
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
% XXXXX*)
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 51,0
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
49,0 - 56,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
54,0 - 63,0
|
Měkký xxxxxxx
|
&xxxx;
63,0
|
Xxxxxxxx: *) X xxxxxxxxxx sýrů x xxxxxxxx přesahujícím xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx standardních xxxx.
Xxxxxxx 10 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx (v xxxxxxxxxx)*)
&xxxx;
Xxx
|
&xxxx;
Xxx v xxxxxx x %
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60,0
|
Plnotučný
|
nejméně 45,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0
|
Odtučněný
|
méně xxx 10,0
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx musí xxxxxxx xxxx uvedenou charakteristiku
% x.x.x. =
|
&xxxx;
x tuku . 100
|
100 - x xxxx
|
Xxxxxxx 11 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx tuku v xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxx v sušině x %
|
Tučný
|
nejméně 38,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
15,0 - 25,0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 15,0
|
Odtučněný xxxx xxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx než 5,0
|
Xxxxxxx 12 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra podle xxxxx
&xxxx;
Xxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x mazem xx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx hmotě
|
z xxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxxxx
|
X xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx charakteristiky xx respektuje zařazení xxxxx xxxxxxxx vyráběných xxxxxxxxxxxx sýrů. Ve xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 13 - Xxxxxx sýry - xxxxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxx
|
&xxxx;
Xxx x xxxxxx v %
|
&xxxx;
Xxxxxx v %
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
70,0
|
&xxxx;
45,0
|
&xxxx; | &xxxx;
60,0 x 65,0
|
&xxxx;
44,0
|
&xxxx; | &xxxx;
55,0
|
&xxxx;
44,0
|
&xxxx; | &xxxx;
50,0
|
&xxxx;
43,0
|
&xxxx; | &xxxx;
45,0
|
&xxxx;
41,0
|
&xxxx; | &xxxx;
40,0
|
&xxxx;
39,0
|
&xxxx; | &xxxx;
35,0
|
&xxxx;
36,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
30,0
|
&xxxx;
33,0
|
&xxxx; | &xxxx;
25,0
|
&xxxx;
31,0
|
&xxxx; | &xxxx;
20,0
|
&xxxx;
29,0
|
Xxxxxxxx: Podle xxxxxxxxxxx xx tavené xxxx dělí na xxxxxxxx xx xxxx x roztíratelné. Xxxxx xxxxxx (v %) xxxx být ve xxxxxx k xxxxxx xxxx x xxxxxx (x %) v xxxxxxx xxxxxx, který xxxxxxxxx spolu x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx roztíratelnost xxxxxxx. Toto ustanovení xxxxx xxxxxxx i xxx tavené xxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx 14 - Xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx než sýry xxx výrobu tavených xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků:
Složka xxxx xxx sýr
|
Tavený sýr x tavený roztíratelný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
|
&xxxx; |
&xxxx;
Xxxxx, xxxxxxx xxxx, smetana
|
pouze xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
xx xxxx xxx. xxxxxx 5 % xxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxx sýru
|
ano
za xxxxxxxxxxx, xx 51 % sušiny xxxxxxx xx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx*)
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxx
(xxxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xx
|
&xxxx;
xxx
|
&xxxx;
Xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx druhu xxxxxxx x množství, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx
|
||
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné potraviny
|
ano
v xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx jednu xxxxxxx xxxxxxxxx obsahu xxxxxx finálního xxxxxxx x xx předpokladu, xx xxxx dodávat xxxxx charakteristickou chuť x že xx xxxxxxx o xxxxx
|
&xxxx;
xxx
|
Xxxxxxxx: *) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx účinky
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků
Výrobek
|
Hmotnost xxxx xxxxx balení
|
Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 ml xxxx g
|
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 1000 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 1000 g
|
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 0,5 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
do 1000 x
|
&xxxx;
- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 0,5 % x 20 ks balení
|
|
nad 1000 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxx a xxxxxx
|
&xxxx;
xx 125 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 20 x
|
&xxxx;
- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx
|
&xxxx;
xx 250 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 250 g
|
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Členění na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx tvarohová vodová s xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx | xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxx | xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tukem |
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (do xxxxxx x. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 328/1997 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx základní xxxxx xxxxxxx x mražených xxxxx
Xxx xxxxxxx | Xxxxxxx xxxxxx | Xxxxxx xxx | Xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx |
% | % | % | |
Xxxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 30,0 | xxxxxxx 8,0 | xxxxxxx 2,5 |
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x mražený xxxx xx bázi xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxxxx xxxxxxxxx | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 2,5 | xxxxxxx 2,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx *) | xxxxxxx 25,0 | xxxxxxx 1,0 | xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx | xxxxxxx 20,0 | 0 | 0 |
Xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx x příchutí **) **) | xxxxxxx 15,0 | 0 | 0 |
Poznámka: *) rostlinný tuk
**) xxxxxx xx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a ochucujících xxxxxx.
Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Zmrzlina x xxxxxxx xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 100 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xx 500 ml xxxx x
|
&xxxx;
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení
|
|
nad 500 xx xxxx x
|
&xxxx;
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx
|
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxx nebo xxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx tuk
nebo
rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxx
xxxx
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxx škvařené
lůj tavený
tuk xxxx olej podle xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx tuk
|
|
pokrmový xxx
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xxxxx*)
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
Xxxxxxxx: *) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx vyhlášky x xxxxxx 1 Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx členění xxxxxxx xxxxxxxxx v Xxxxxx Xxxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.8.2000 (xx xxxxxx č. 90/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 328/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx xxxxx tuky x oleje
Uvedené xxxxxxx xxxxx obecně xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxx | |
Xxxxx kyselosti xx KOH/g | max. 0,6 |
Xxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxxx za studena x takto xxxxxxxxxxx xx XXX/x | xxx. 4,0 |
Xxxxx xxxxxxxxxx mekv. xxx. xxxx./xx | xxx. 10,0 |
Látky xxxxxx xxx 105 °X % | xxx. 0,2 |
Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx rostlinné xxxx x oleje | ||||||
Řepkový x xxxxxx obsahem xxxxxxxx erukové | Palmový | Slunečnicový | Sójový | Kokosový | Olivový | |
Hustota (xx/x3) xxx 15 °X | 913-918 | 921-925 | 922-926 | 924-928 | 925-938 | 914-919 |
Xxxxx xxxxxxxxxx (xx KOH/g xxxxx) | 188-193 | 190-209 | 188-194 | 189-195 | 248-265 | 188-196 |
Xxxxxx xxxxx (xxx Xxxxx) | 110-126 | 50-55 | 110-143 | 120-143 | 6-11 | 80-88 |
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x g/kg | max. 15 | xxx. 12 | xxx. 15 | max. 15 | xxx. 15 | xxx. 18 |
Brassicasterol/ z xxxxxxxxx sterolů | Nejméně 5 | - | - | |||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x % | ||||||
C 6:0 | - | - | - | - | xxx. 1,2 | - |
C 8:0 | - | - | - | - | 3,4-15 | - |
X 10:0 | - | - | - | - | 3,2-15 | - |
X 12:0 | - | xxx. 1,2 | - | - | 41-56 | - |
X 14:0 | - | 0,5-5,9 | - | xxx. 0,5 | 13-23 | xxx. 1,0 |
C 16:0 | 2,5-6 | 32-59 | 3-10 | 7-14 | 4,2-12 | 9-17 |
X 16:1 | - | - | xxx. 1,0 | - | - | max. 3,0 |
X 18:0 | 0,9-2,5 | 1,5-8,0 | 1-10 | 1,4-5,5 | 1,0-4,7 | 2-4 |
X 18:1 | 50-67 | 27-52 | 14-65 | 19-30 | 3,4-12 | 60-82 |
C 18:2 | 18-30 | 5-14 | 20-75 | 44-62 | 0,9-3,7 | 7-21 |
X 18:3 | 6-14 | xxx. 1,5 | max. 1,5 | 4-11 | - | xxx. 1,5 |
X 20:0 | 0,1-1,2 | - | max. 1,5 | xxx. 1,0 | - | - |
C 20:1 | 0,1-4,3 | - | - | - | - | - |
C 22:0 | xxx. 0,5 | - | xxx. 1,0 | - | - | - |
X 22:1 | xxx. 2,0 | - | - | - | - | - |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxx tuk
Číslo xxxxxxxxxx (xxxx. xxx. xxxx./xx) | xxx. 10,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xx XXX/x) | xxx. 0,4 |
Obsah xxxx x xxx. látek | max. 0,5 |
Xxxxxxxxxx xxxx
Tabulka 3 - Xxxxxxxx
Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxx % xxxxx. | Xxxxx xxxxxxxxx mg KOH/g xxxxxx fáze | Číslo xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxxxx | xxxxxxx 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Margarín xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 62,0 | xxxxxxx 40,0 | max. 2,0 | max. 10,0 |
Xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx tuku | nejvýše 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxx 4 - Směsný xxxxxxxxxx xxx*)
Xxxxx tuku % xxxxx. | Xxxxx vody % xxxxx. | Xxxxx kyselosti mg XXX/x tukové xxxx | Xxxxx xxxxxxxxxx xxxx. xxx. xxxx./xx | |
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk | nejméně 80,0 | xxxxxxx 20,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 62,0 | nejvýše 40,0 | xxx. 2,0 | xxx. 10,0 |
Směsný xxxxxxxxxx xxx x xxxxxx obsahem xxxx | xxxxxxx 41,0 | xxxxxxx 61,0 | ||
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx s xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx | xxxxxxx 31,0 | xxxxxxx 71,0 |
Xxxxxxxx: *) Xxxxxx xxx musí xxxxxxxxx 15 % - 80 % xxxxxxxx tuku z xxxxxxxxx xxxxxx tuku.
Živočišné xxxx
Tabulka 5 - Xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxxxxx sádlo | Výběrové vepřové xxxxx | Xxxxxxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X x % xxxxx. xxx. | 0,25 | 0,30 | |
X. xxxxxxxxx x xx KOH/g xxx. | 1,20 | 1,30 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx mekv. xxx. kysl./kg xxx. | 10,00 | 16,00 | |
Xxxxxxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,05 | 0,05 | |
Xxxxx mýdel v % xxxxx. xxx. | 0,00 | 0,005 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx (40 °C) | 0,894 - 0,906 | ||
Index xxxx xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | ||
Xxxx mastných xxxxxxx | 32 - 45 | ||
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 192 - 203 | ||
X. xxxxxx xxxxx Wijse | 45 - 70 | ||
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x/xx xxx. | 10,0 | ||
Xxx xxxx °X | 28 - 40 | 25 - 45 |
Xxxxxxx 6 - Xxxxxx lůj
Hovězí xxx xxxxxxxx | Xxxxxx xxx xxxxx | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 105 °X v % xxxxx. max. | 0,30 | |
Č. xxxxxxxxx v mg XXX/x xxx. | 1,50 | 2,50 |
X. xxxxxxxxxx xxxx. per. xxxx./xx xxx. | 10,00 | 16,00 |
Xxxxxxxxx v % xxxxx. xxx. | 0,05 | |
Xxxxx xxxxx x % xxxxx. xxx. | 0,00 | |
Xxxxxxxxx hustota (40 °X) | 0,893 - 0,898 | 0,893 - 0,904 |
Xxxxx lomu xX 40 °X | 1,448 - 1,461 | |
Xxxx mastných xxxxxxx | 42,5 - 47,0 | 40,0 - 49,0 |
X. xxxxxxxxxx xx XXX/x | 190 - 200 | 190 - 202 |
Č. xxxxxx xxxxx Xxxxx | 32 - 47 | 32 - 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx látky g/kg xxx. | 10 | 12 |
Xxx tání °X | 40 - 45 | 42 - 48 |
Příloha č. 9 x vyhlášce x. 328/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka
|
Rostlinný xxxx
|
&xxxx;
xx 1 xxxxx
|
&xxxx;
- 4,0 % u jednotlivého xxxxxx
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx
|
&xxxx;
1 - 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxx 15 xxxxx
|
&xxxx;
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
Xxxxxxxx, xxxxx, xxx, xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxx xxx
|
&xxxx;
xx 500 x
|
&xxxx;
- 1,5 % x jednotlivého balení
- 1,0 % x 20 xx balení
|
nad 500 x
|
&xxxx;
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx
|
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx do 1. xxxx 2001.
(3) Xx 31. xxxxxxxx 2001 xx xxxxx přepravovat xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx teploty vzduchu.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 90/2000 Xx. s xxxxxxxxx od 1.9.2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx vyrobeného xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 390/2000 Xx. x xxxxxxxxx xx 8.11.2001
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx §3, 8 a 13, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
347/99 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX x. 328/97 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. a), x), x), i), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, zmrzliny x xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx a xxxxx
x xxxxxxxxx xx 30.12.99
90/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška XX č. 328/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx výrobky, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje
x xxxxxxxxx xx 1.9.2000
390/2001 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx Ministerstva xxxxxxxxxxx x. 328/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, zmrzliny a xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
s xxxxxxxxx od 9.11.2001, x výjimkou xxxxx §3, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.2002 x xxxx §3 x příloha x. 2 (tabulka 17), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002.
Xxxxxx xxxxxxx x. 328/97 Xx. byl xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb. x účinností xx 1.7.2003.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných právních xxxxxxxx v odkazech xxxx aktualizováno, pokud xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.
1) Xxxxx č. 87/1987 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx. Vyhláška Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství x xxxxxx č. 121/1987 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx produktů.
2) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx x množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x".
3) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
4) §6 xxxx. 9 písm. x) xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tabákových xxxxxxx, x přípustné xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
5) §6 xxxx. 8 xxxxxxxx x. 324/1997 Xx., xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.