Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx se xxxxxxx xxxx
xx) stálé xxxx xxxxxxx, xxxxxx x vybavené pro xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxx x xxxxxxxx občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx občerstvení xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) zařízení, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx dopravních xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx zařízení, xxxxx xx xxxxxxx jako
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx zařízení xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx kapacitou xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 pokrmů |
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx přípravna zeleniny (xxxx. zeleninové saláty) |
P |
PÚ |
PÚ |
S |
Přípravna xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx S* |
Studená kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - studená xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Umývárna xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
I | Sezení x mírnou aktivitou, xxxxxxxx stání (kancelářské xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx odporů (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, práce xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
IIb | Činnost spojená x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (výdej xxx xxxxx frekvenci xxxxxxxxx, rozvozci pokrmů, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x předklonu, xxxxx, zapojení xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota x0 (°C)* | Rychlost xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 lze xxxxxxxx operativní teplotu xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (x.x-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx tr (°C) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
Druh xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. hloubka místnosti xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx přívodních x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°C) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °C | do +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obal (sklo, xxxxx, plast) |
SK | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x masové xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty xx xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
originální xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, dresinky - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx spotřeby po xxxxxxxx, xxx platí xxxx xxxxx (zák.č. 306/2000 Xx.) |
Xxxxxxxxxx | |||||
xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 h | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, maso xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx xx technologie xxxxxxxx |
+ xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, ryby, xxxx, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 x | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | TZ | 6h | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, vakuovaná xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxx těsta xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , lívance xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, případně xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx a xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, v xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 h |
0 | 0 | |
zelenina xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, určená xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, vakuová xxxx x řízenou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označená |
Tepelně xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (předpečená, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ šokově xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
Plněné korpusy, xxxxxxxxxx polevou, xxxxxx xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Krémy, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx xxxxxx xxxx pečené, vařené, xxxxxx v xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Teplé x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Polévky, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, sekaná) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (chlebíčky, bagety, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
Xxxxxx - zeleninové, luštěninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx (xxxxxxx výroby) | SK | 12 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx apod. xxxxxxx výroby, po xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx šlehačkou | CV | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x kelímku, xx xxxxxx či xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx množství x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x xxxx 100 xx až 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu xxxx xx vzorku |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
Koliformní bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Escherichia xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx nápoje xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Bacillus cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
X.xxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
Salmonella | 0/50 |
Koagulázopozitivní stafylokoky | < 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Kvasinky | < 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x přímé spotřebě | 105 |
určené x přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx ml |
masné xxxxxxx x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
zmrazené xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx krémy) | 102 | |
ryby xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx kojeneckou a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě | 10 | |
Salmonella xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu | negat/50 g xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx spotřebě | 105 |
určené x xxxxx spotřebě | 104 | |
pokrmy určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě | 102 | |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx a subtropických xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
Yersinia enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota |
stafylokokové xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (B.cereus) | negat.*) |
verocytotoxin 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
termostabilní hemolytický xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
botulotoxin | negat. |
mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) datum xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx x různou xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxx xxxxxxx.
Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |