Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, určené x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) xxxxxxxx, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx dlouhodobé (xxxxxxx) provozování xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx jako
Xxxxxxxx úsek |
Jiná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx služeb xxxxx §2 xxxx. c) |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 pokrmů |
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx saláty) |
P |
PÚ |
PÚ |
S |
Přípravna xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx S* |
Přípravna xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Teplá kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxxx cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (plnění, zdobení) |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
Přípravna xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Umývárna xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX nebo X* |
XX nebo X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) |
X | Xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx v xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx při xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx obou xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx frekvenci xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx v xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (přenášením xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % relativní xxxxxxxx
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech proudění xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°C). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx va (m.s-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx tr (°C) xxx xxxxxxx operativní xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx ze xxxxxx:
Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx H (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
II | 120 | 200 | 300 | ||
III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx zchlazené | |||
nespotřebovaný xxxxx konzerv po xxxxxxxx * (například xxxxx, zelenina, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, šproty, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * neskladovat x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx obal (sklo, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, dresinky - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, pak platí xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Sb.) |
Polotovary | |||||
maso xxxxxxx, xxxxxx, mleté | TZ | 3 h | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (např. zvěřina) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + až 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ xxx-xx o xxxxxxxxxx požadavek | |||||
obalovaná xxxx, xxxxxx, ryby, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | TZ | 6h | 3 x | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx označená |
„cukrářská“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, označená |
Litá xxxxx xx xxxxxxxxxx, palačinky , lívance apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
Rozpracované xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx pokrmy xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx sýry, xxxxxxx apod. | SK | 48 h až 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx očištěná, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, vakuová xxxx x řízenou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, TZ | 12h + | 0 | 24 x | + xxxxxx zchlazené |
Teplé xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ šokově zchlazené | |||||
Rozpracované xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx korpusy, xxxxxxxxxx xxxxxxx, agarem xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Pokrmy | |||||
Teplé pokrmy xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Teplé a xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Polévky, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x obilné xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx ohřevu | |||
Studené xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, bagety, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
Xxxxxx - zeleninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x originální xxxxx, na xxxxx, x xxxxxxx, na xxxxxx či xxxxx,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx množství xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Pokrmy x potravin x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, xxxxxxx, korýšů x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x gramu nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x gramu nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx nápoje xxxxxx x ostatní, xxxxxx z čerstvého xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 1000 |
E.coli | 0/100 |
Enterokoky | 0/100 |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | 0/100 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
Salmonella | 0/50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Bacillus xxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
X.xxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 102 |
Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
Salmonella | 0/50 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Mikroorganismus | Kategorie xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx ml |
Clostridium xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx pro kojeneckou x dětskou výživu | 102 | |
Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx druhy xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
xxxxx xxxxxxx x aw nižší xxxx rovné 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx (zmrzliny, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 10 | |
Salmonella spp. | určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx ml |
všechny xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
pokrmy xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu k xxxxx spotřebě | 102 | |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx ml |
Yersinia enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, ryb, masných xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx v různou xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační expozice | ||
°C | kPa | bar | kPa | bar | min |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 a xxxx | 20 |