Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) zařízení, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x příprava pokrmů x denní xxxxxxxxx xx 100 pokrmů |
Výroba x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx S* |
Přípravna xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxx kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxx kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Umývárna xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) |
X | Xxxxxx x mírnou xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
IIa | Činnost xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen xxxx xxxxxxxxxxxx malých odporů (xxxxxx,xxxxx x kompletace xxxxxx, xxxxx vsedě x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zařízení) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx spojená x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (výdej xxx xxxxx frekvenci xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx nádobí) | 106 xx 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx vstoje, xxxxx v xxxxxxxxx, xxxxx, zapojení xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, skladníci, xxxxxxx, běžný xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C)* | Rychlost xxxxxxxx xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
IIa | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % relativní xxxxxxxx
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°C). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (m.s-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx tr (°C) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx ze vztahu:
Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx sv. výškou*) | Celková xxxxxx přívodních a xxxxxxxxx otvorů xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (cm2/m2) | ||
A | B | C | |||
I | < 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X šokově xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, zelenina, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, šproty, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * neskladovat x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, dresinky - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx na obalu xxxx spotřeby po xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (zák.č. 306/2000 Sb.) |
Polotovary | |||||
maso xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * balené, označené |
naložené xxxx (např. xxxxxxx) xxxxx, maso xx xxxxxxxxx | XX | 24 h + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, označené x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx masa, xxxxxx, xxxx, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * balená, vakuovaná xxxx x řízenou xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ těsta | TZ | 24 x | 12 h | 72 x* | * xxxxxx, označená |
Litá těsta xx xxxxxxxxxx, palačinky , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
Rozpracované xxxxxx | |||||
xxxxxxx kuchyně pokrmy xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, určená xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (předpečená, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
Plněné korpusy, xxxxxxxxxx polevou, agarem xxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Krémy, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx pokrmy xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx x celku, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x obilné pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, bagety, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx výroby) | SK | 12 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx výroby, po xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
Cukrářské výrobky | |||||
Zdobené, xxxxxx - xxxxx x náplněmi xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x kelímku, na xxxxxx či xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx množství xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x tepelně neopracovaných xxx včetně xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožců)
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x zeleniny
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 105 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
E.coli | < 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 102 |
Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Mikroorganismus | Kategorie xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnota x gramu xxxx xx vzorku |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
Campy lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny druhy xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g nebo xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 g xxxx xx |
xxxxx výrobky x xx nižší xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx krémy) | 102 | |
ryby xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx aeruginosa | určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | neurčené x xxxxx spotřebě | 105 |
určené k xxxxx spotřebě | 104 | |
pokrmy xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu k xxxxx spotřebě | 102 | |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (C.perfringens) | negat.*) |
enterotoxin (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 a 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x masa, xxxxxxx, xxx, masných xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
ostatní xxxxxx (včetně xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Teplota (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (min.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |