Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x vybavené pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) zařízení, xxxxxxx jsou xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) provozování xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx zařízení, která xx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx služeb xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx kapacitou xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava pokrmů x denní xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx S* |
Přípravna zvěřiny ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxx kuchyně |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxx kuchyně |
PÚ |
S |
S |
S |
Dietní xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S+ |
PÚ xxxx S+ |
Přípravna cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, moučných xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ nebo X* |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx práce | Činnost | M (W.m-2) |
I | Sezení x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (kancelářské xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen nebo xxxxxxxxxxxx malých xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x kompletace xxxxxx, xxxxx vsedě x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
IIb | Činnost spojená x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx břemen (xxxxx xxx silné xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rozvozci xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 až 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx vstoje, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, zapojení obou xxxx (přenášením břemen xx 15 kg, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota xx (°X)* | Xxxxxxxx proudění xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx vzduchu xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
III | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx pro 50 % xxxxxxxxx vlhkosti
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx proudění Xxxxxxx va (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech proudění xxxxxxx menších xxx 0,2 x.x-1 lze xxxxxxxx operativní xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou kulového xxxxxxxxx xx (°C). Xxx xxxxxx rychlostech xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx výpočet operativní xxxxxxx to (°X) xxxxxxxx xx vztahu:
Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. xxxxxxx místnosti xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx přívodních x xxxxxxxxx otvorů xx 1 m2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°C) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 x | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
xxxxxxxxxx xxxxx majonéz, xxxx. xxxxxx, dresinky - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx po xxxxxxxx, pak platí xxxx lhůta (zák.č. 306/2000 Xx.) |
Xxxxxxxxxx | |||||
xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 h | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. zvěřina) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ jde-li o xxxxxxxxxx požadavek | |||||
obalovaná xxxx, xxxxxx, ryby, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * balené, označené |
očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, vakuovaná xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx označená |
„cukrářská“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, případně xxxxxxx (pizza, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
knedlíky xxxxxx(xxxxxx x masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
nakládané sýry, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx očištěná, xxxxx, okrájena, xxxxxx xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balená, vakuová xxxx s řízenou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx těstoviny, xxxx, brambory, xxxxxxxxx, xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx | XX, TZ | 12h + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx než 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobky | |||||
Plněné korpusy, xxxxxxxxxx polevou, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Pokrmy | |||||
Teplé xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x celku, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. ovocné), xxxxxxxxxx x obilné xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxx. | XX | 12 h | 0 | 0 | |
Krémy, xxxx, pomazánky, drezinky (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, uzeniny xxxx. xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
Xxxxxxxxx výrobky | |||||
Zdobené, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx šlehačkou | CV | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx speciality |
CV | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx v originální xxxxx, xx xxxxx, x kelímku, xx xxxxxx či xxxxx,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx množství x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Listeria monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxx převážně živočišného xxxxxx (například xxxxxx x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x xxxxx xxxx xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Plísně ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Míchané xxxxxx xxxxxx a xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
Salmonella | 0/50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
E.coli | < 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Kvasinky | < 50 |
Mikroorganismus | Kategorie xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
Campy xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g nebo xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | negat/25 x xxxx xx |
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx konzumované v xxxxxxxxxx stavu (zmrzliny, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu x xxxxx spotřebě | 10 | |
Salmonella xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu x xxxxx spotřebě | 102 | |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx z xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml |
Yersinia enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (B.cereus) | negat.*) |
verocytotoxin 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní předpis **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x obilovin, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx | 0,002 |
xxxxxxx xxxxxx (včetně xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx hodina, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx provedl.
Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační expozice | ||
°C | kPa | bar | kPa | bar | min |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 a xxxx | 20 |