Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, které se xxxxxxx xxxx
xx) stálé xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x podávání občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx provozování občerstvení xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxxxxxx nebo sportovních),
2. xxxxxxx (pojízdná) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx různé xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx pro dlouhodobé (xxxxxxx) provozování xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, která xx zřizují xxxx
Xxxxxxxx úsek |
Jiná xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx služeb xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx kapacitou xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 pokrmů |
Hrubá xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx masa |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
Přípravna xxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
Xxxxxxxxx zvěřiny ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx S+ |
Teplá xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo X+ |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - studená xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx pokrmů |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx S |
S |
S |
Umývárna xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ nebo X* |
XX nebo X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) |
X | Xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce v xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx chůzi xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx malých odporů (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vsedě x pohybem xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x přenášením xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx frekvenci xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 až 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx v xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (přenášením xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C)* | Rychlost xxxxxxxx xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % relativní xxxxxxxx
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°C)* | Rychlost xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx stanovena xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx než 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx operativní xxxxxxx xxxxxxxxx teplotou kulového xxxxxxxxx tg (°C). Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx xxxxxxx radiační xxxxxxx tr (°X) xxx xxxxxxx operativní xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx ze xxxxxx:
Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx H (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx sv. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx na 1 m2 xxxxxxxxx xxxxxx (cm2/m2) | ||
A | B | C | |||
I | < 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°C) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx zchlazené | |||
nespotřebovaný xxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, protlaky, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x masové xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 h | 0 | 0 | Lhůty xx xxxxxxxxxx xx kaviár. | |
originální xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxx platí xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Sb.) |
Polotovary | |||||
maso xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 h | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, maso xx xxxxxxxxx | XX | 24 h + xx 48 hod |
0 | 72 h* | * xxxxxx, označené x xxx xx technologie xxxxxxxx |
+ jde-li x xxxxxxxxxx požadavek | |||||
obalovaná masa, xxxxxx, ryby, xxxx, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 h | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * balená, xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, označená |
Litá xxxxx xx bramboráky, xxxxxxxxx , lívance xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, případně xxxxxxx (xxxxx, bramborák) | TZ | 0 | 0 | 72 x* | * balené, označené |
knedlíky xxxxxx(xxxxxx a masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
Rozpracované xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, v xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
nakládané sýry, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 h |
0 | 0 | |
zelenina xxxxxxxx, xxxxx, okrájena, určená xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxx xxxx x řízenou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, brambory, luštěniny, xxxxx pro další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx zchlazené |
Teplé xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. xxxx z xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ šokově xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx korpusy, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx xxxxxx xxxx pečené, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx a xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, označené |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, mísy) | SK | 6h | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx výroby, po xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
Cukrářské xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x náplněmi xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, na xxxxx, x xxxxxxx, na xxxxxx xx xxxxx,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx množství x hmotnosti 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x až 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
Koliformní bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx pokrmy x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx, měkkýšů, korýšů x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml vzorku |
Escherichia xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
Escherichia xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Plísně ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x gramu xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx nebo ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx nápoje xxxxxx x ostatní, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x zeleniny
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
Salmonella | 0/50 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Bacillus cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
E.coli | < 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Bacillus cereus | < 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 102 |
Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
Salmonella | 0/50 |
Koagulázopozitivní stafylokoky | < 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x přímé xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 g nebo xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
xxxxx výrobky x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx (zmrzliny, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx kouřem | 102 | |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | negat/50 g xxxx xx |
xxxxxxx ostatní | negat/25 x nebo xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
určené k xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě | negat/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 x xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota |
stafylokokové xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0 157) | negat.*) |
termostabilní hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis **) |
Pokrmy | PM mg.kg-1 |
z xxxx, xxxxxxx, xxx, masných xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx odběru (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Teplota (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 a xxxx | 20 |