Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, které xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx provozování přípravy x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) zařízení, xxxxxxx jsou různé xxxx dopravních xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x xxxxx kapacitou xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava pokrmů x xxxxx kapacitou xx 500 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxx 500 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. zeleninové xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
P |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
Přípravna masa |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
Přípravna xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx S* |
Studená xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S+ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxxxxxx cukrářských xxxxxxx - studená xxxxx (plnění, zdobení) |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
Přípravna xxxx, xxxxxxxx pokrmů |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX nebo X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nádobí |
P |
S |
S |
S |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
I | Sezení x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (kancelářské xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
IIa | Činnost vstoje xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx - xxxx. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx zařízení) | 81 xx 105 |
IIb | Činnost spojená x xxxxxxxxxx středně xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pokrmů, xxxx nádobí) | 106 až 130 |
XXX | Xxxxx především vstoje, xxxxx x předklonu, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, pekaři, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx úklid) | 131 xx 160 |
Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°C)* | Rychlost proudění xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % relativní vlhkosti
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tg (°X). Xxx jiných rychlostech xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx střední xxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxx výpočet xxxxxxxxxx xxxxxxx to (°C) xxxxxxxx xx xxxxxx:
Xxxx xxxxxxx | xxxxxx výška X (x) | xxx. hloubka xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xx 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°C) - Xxxxx xxxxxxxx (h) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °C | do +2 °X xxxxxx zchlazené | |||
nespotřebovaný xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (například xxxxx, zelenina, xxxxxxxx, xxxxx, olejovky, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x plechu, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, plast) |
SK | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x masové konzervy xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, pak xxxxx xxxx lhůta (zák.č. 306/2000 Sb.) |
Polotovary | |||||
maso xxxxxxx, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, označené |
naložené xxxx (např. xxxxxxx) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + až 48 hod |
0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ jde-li x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, ryby, xxxx, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx zelenina | TZ | 6h | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxx těsta xx bramboráky, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx těsta, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx x xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, označené |
Rozpracované xxxxxx | |||||
xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, plněné, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx sýry, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, okrájena, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx, označená |
vařené xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxx pro další xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx zchlazené |
Teplé xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx vývary | TZ | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx xxx 50 % (předpečená, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Rozpracované xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx korpusy, xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Pokrmy | |||||
Teplé xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Teplé x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. ovocné), xxxxxxxxxx x obilné xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (chlebíčky, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x xxx. | XX | 12 h | 0 | 0 | |
Krémy, xxxx, xxxxxxxxx, drezinky (xxxxxxx výroby) | SK | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, uzeniny apod. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | |
Xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 h* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 h | 0 | 48 x* |
- porce xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x kelímku, na xxxxxx xx jinak,
- x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pokrmu množství x xxxxxxxxx 100 x až 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx pokrmy x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx masa xxx, měkkýšů, xxxxxx x hlavonožců)
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v gramu xxxx ml vzorku |
Escherichia xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
Escherichia xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x ostatní, xxxxxx x čerstvého xxxxx x zeleniny
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 10 | 102 |
Salmonella | 0/50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
X.xxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Bacillus xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x dětskou xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0 157 | všechny druhy xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx monocytogenes | určené k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
xxxxx xxxxxxx x xx nižší xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 |
určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu | negat/50 g xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x nebo xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
určené x xxxxx spotřebě | 104 | |
pokrmy určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx parahaemolyticus | ryby, xxxxxxx, korýši a xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxx enterocolitica (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 x xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxxx **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x xxxx, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx | 0,002 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) datum xxxxxx (xxxxxxxx hodina, jsou-li xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx zaměstnance, který xxxxx provedl.
Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Teplota (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (min.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 a xxxx | 20 |