Právní předpis byl sestaven k datu 31.03.2004.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
xx) xxxxx xxxx sezonní, určené x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx přípravy x xxxxxxxx občerstvení,
bb) xxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, časově xxxxxxxxxx xxxxxx (například xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) zařízení, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx prostředků, xxxxxx xxx xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, která xx xxxxxxx jako
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx zařízení xxxxxxxxxxxx xxxxxx podle §2 xxxx. c) |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x denní xxxxxxxxx xx 100 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx kapacitou xxx 500 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
X |
XX |
XX |
XX |
Xxxxxxxxx xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxxxx xxxxxxx ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx pro vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX nebo X* |
XX xxxx S* |
Studená xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX nebo X+ |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxxx cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (plnění, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx pokrmů |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ nebo X* |
XX nebo X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (W.m-2) |
I | Sezení x xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, práce x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx s přenášením xxxxxxx břemen xxxx xxxxxxxxxxxx malých odporů (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxxxx obou xxxx - např. xxxxxxx technologického xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx spojená x přenášením xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, rozvozci xxxxxx, xxxx xxxxxx) | 106 až 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, běžný xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx teplota xx (°X)* | Xxxxxxxx proudění xxxxxxx xx (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
III | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*to xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx va (m.s-1) | Relativní xxxxxxx xxxxxxx xx (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 m.s-1 lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx teplotu xxxxxxxxx teplotou xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (m.s-1) xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx tr (°X) xxx xxxxxxx operativní xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx sv. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx na 1 x2 xxxxxxxxx xxxxxx (cm2/m2) | ||
A | B | C | |||
I | < 4 | 2,5 x H | 200 | 350 | 500 |
II | 120 | 200 | 300 | ||
III | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°C) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (xxxx, xxxxx, plast) |
SK | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxx. | |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, dresinky - xx otevření | SK | 48 h | 0 | 0 | Uvádí-li xxxxxxx na xxxxx xxxx spotřeby xx xxxxxxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxx (xxx.x. 306/2000 Sb.) |
Polotovary | |||||
maso krájené, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx to xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 x | 24 x* | * xxxxxx, označené |
očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ těsta | TZ | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, označená |
Litá xxxxx xx bramboráky, xxxxxxxxx , xxxxxxx xxxx. | XX | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx těsta, xxxxxxxx xxxxxxx (pizza, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx a xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balené, označené |
Rozpracované xxxxxx | |||||
xxxxxxx kuchyně xxxxxx xxxxxxxx, plněné, v xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx sýry, xxxxxxx apod. | SK | 48 h až 72 h |
0 | 0 | |
zelenina xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxx, přízdobu | SK | 3h | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxx xxxx x řízenou xxxxxxxxxx, označená |
vařené těstoviny, xxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + šokově xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - čisté xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. masa x xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 h* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Rozpracované xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, agarem xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxxxx, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, vařené, xxxxxx v celku, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx a xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 h+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx pokrmy (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x ost. | SK | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, pomazánky, drezinky (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
Cukrářské xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - xxxxx x náplněmi xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 x | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x xxxxxxx, xx xxxxxx xx jinak,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx pokrmu xxxxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x,
- x ostatních xxxxxxxxx xxxxxxxx pokrmu x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x nebo 100 xx až 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
Koliformní bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x potravin x xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx včetně xxxx xxx, měkkýšů, xxxxxx x hlavonožců)
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v gramu xxxx ml vzorku |
Escherichia xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 103 | Viz část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnoty x gramu xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx nápoje xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx z čerstvého xxxxx x zeleniny
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 105 | 107 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Kvasinky *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
X.xxxx | &xx; 50 |
Salmonella | 0/50 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxxx cereus | neurčené x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx spotřebě | 104 | |
určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx výživu | 102 | |
Campy xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x nebo xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx pro xxxxxxxxxx x dětskou výživu | 102 | |
Escherichia xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxx monocytogenes | určené k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
xxxxx výrobky x xx xxxxx xxxx rovné 0,92 | 102 | |
zmrazené xxxxxxx konzumované v xxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx uzené xxxxxxxx kouřem | 102 | |
Pseudomonas xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx xxx. | xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | negat/50 x xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu k xxxxx spotřebě | 102 | |
Vibrio parahaemolyticus | ryby, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx z vod xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | xxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 x 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx hemolytický xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx předpis **) |
Pokrmy | PM mg.kg-1 |
z xxxx, xxxxxxx, ryb, masných xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
ostatní xxxxxx (xxxxxx nápojů) | 0,001 |
x) xxxxx odběru (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx x různou xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx zaměstnance, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx | Xxxx | Xxxxxxx | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Teplota (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (min.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |