Právní předpis byl sestaven k datu 26.03.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx jako
aa) stálé xxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxx x podávání xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, určené pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx občerstvení xxx xxxxxxxxxxxxx, časově xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (pojízdná) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx pro xxxxxxxxxx (xxxxxxx) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) |
Xxxxxx x příprava pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xx 100 xxxxxx |
Xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x denní kapacitou xx 500 xxxxxx |
Xxxxxx x příprava xxxxxx x denní kapacitou xxx 500 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx zeleniny x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx saláty) |
P |
PÚ |
PÚ |
S |
Přípravna xxxxx * |
P |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
Přípravna xxxx |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxxxx zvěřiny ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx vytloukání xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx S+ |
Přípravna cukrářských xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (plnění, zdobení) |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
Přípravna xxxx, xxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
X |
X nebo X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx nádobí |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X* |
XX xxxx S+ |
Umývárna xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx práce | Činnost | M (X.x-2) |
X | Xxxxxx x xxxxxx aktivitou, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx chůzi xxxxxxx x přenášením xxxxxxx břemen nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx odporů (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vsedě x pohybem obou xxxx - xxxx. xxxxxxx technologického zařízení) | 81 xx 105 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxxx x přenášením středně xxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pokrmů, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (xxxxxxxxxx břemen xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°C)* | Rychlost xxxxxxxx xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu rh (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
IIa | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx x0 (°C)* | Rychlost xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx rh (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | &xxxx;30-70 |
XXx | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
XXx | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
va (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx rychlostech xxxxxxxx xxxxxxx menších xxx 0,2 m.s-1 xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx (°X). Xxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (x.x-1) xxx střední radiační xxxxxxx tr (°C) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx xx xxxxxx:
Druh xxxxxxx | xxxxxx xxxxx H (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. výškou*) | Celková xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx na 1 m2 podlahové xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, pokrm | Způsob užití | Max. xxxxxxx (°X) - Xxxxx xxxxxxxx (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °X | xx +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx (sklo, xxxxx, plast) |
SK | 24 h | 0 | 0 | Paštiky x masové xxxxxxxx xx xxxxxxxx se xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx se xxxxxxxxxx na xxxxxx. | |
xxxxxxxxxx xxxxx majonéz, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx xxxxxxxx | XX | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, pak platí xxxx lhůta (zák.č. 306/2000 Xx.) |
Xxxxxxxxxx | |||||
xxxx krájené, xxxxxx, xxxxx | XX | 3 x | 0 | 24 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxx (xxxx. xxxxxxx) xxxxx, maso ke xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 hod |
0 | 72 x* | * xxxxxx, označené x xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ xxx-xx x xxxxxxxxxx požadavek | |||||
obalovaná xxxx, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, xxxxx | XX | 3x | 0 h | 24 x* | * xxxxxx, označené |
očištěná xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 h | 72 x* | * balená, vakuovaná xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 h* | * xxxxxx, označená |
Litá xxxxx xx bramboráky, palačinky , lívance apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx těsta, případně xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx a xxxxxx) | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, plněné, v xxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
nakládané sýry, xxxxxxx apod. | SK | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, okrájena, xxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * xxxxxx, vakuová xxxx s řízenou xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx těstoviny, xxxx, brambory, xxxxxxxxx, xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx. xxxx x xxxx než 50 % (předpečená, restovaná) | TZ | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxxx |
+ šokově zchlazené | |||||
Rozpracované xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, agarem xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, polevy, xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxxx | |||||
Xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, vařené, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx pokrmy | SK | 24 x+ | 0 | 48 x* | * balené, xxxxxxxx |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Polévky, xxxxxx (xxxx. ovocné), zeleninové x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 h* | * xxxxxx bagety, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, ovocné, rybí x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, pomazánky, xxxxxxxx (xxxxxxx xxxxxx) | XX | 12 h | 0 | 0 | |
nakládané xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
Cukrářské xxxxxxx | |||||
Xxxxxxx, xxxxxx - krémy x náplněmi xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 h | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 h | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx, na xxxxx, x xxxxxxx, na xxxxxx či xxxxx,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx pokrmu xxxxxxxx x xxxxxxxxx 100 x xx 150 x,
- v xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx 100 x až 150 x nebo 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx (například xxxxxx x tepelně xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxx x hlavonožců)
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v gramu xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Listeria xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx bakterie **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ****) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Kvasinky | 5.104 | 106 |
Plísně ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty v xxxxx nebo ml xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx vzorku |
Celkový počet xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 50 |
E.coli | < 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Bacillus xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 102 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx xxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Mikroorganismus | Kategorie xxxxxx | Xxxxxxxx mezní hodnota x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx výživu | 102 | |
Campy lobacter xxxxxx/xxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx pro xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx druhy xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g nebo xx |
Xxxxxxxx monocytogenes | určené k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxx rovné 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx stavu (zmrzliny, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx | 104 |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 10 | |
Xxxxxxxxxx spp. | určené xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 x xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx | |
Xxxxxxxx xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 g nebo xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx spotřebě | 105 |
určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu x xxxxx xxxxxxxx | 102 | |
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, korýši x xxxxxxxxxx z vod xxxxxxxxxx x subtropických xxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 x xxxx xx |
Xxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 a 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (X.xxxxxxxxxxxxxxxx) | xxxxx. |
xxxxxxxxxxx | xxxxx. |
xxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) |
Pokrmy | PM mg.kg-1 |
z masa, xxxxxxx, ryb, masných xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, luštěnin, xxxxxxxx x ovoce | 0,002 |
ostatní xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, xxxx-xx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx xxxx),
x) xxxx vzorku,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx.
Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°X) | Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxx.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |