Právní předpis byl sestaven k datu 26.03.2001.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 26.03.2001 do 31.03.2004.
Vyhláška o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných
107/2001 Sb.
1. xxxxxx, které xx xxxxxxx jako
aa) xxxxx xxxx sezonní, xxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx, určené xxx xxxxxxxxxx provozování xxxxxxxxxxx xxx jednorázových, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx),
2. xxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx různé xxxx dopravních xxxxxxxxxx, xxxxxx xxx dlouhodobé (xxxxxxx) provozování občerstvení,
3. xxxxxxxx xxxxxxxx, která xx xxxxxxx jako
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx služeb xxxxx §2 písm. x) |
Xxxxxx x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx kapacitou xx 100 pokrmů |
Výroba x příprava pokrmů x xxxxx xxxxxxxxx xx 500 pokrmů |
Výroba x xxxxxxxx pokrmů x xxxxx kapacitou xxx 500 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx přípravna xxxxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxx) |
X |
XX |
XX |
X |
Xxxxxxxxx xxxxx * |
P |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
Přípravna masa |
PÚ |
PÚ |
S |
S |
Přípravna xxx |
X |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X* |
Xxxxxxxxx zvěřiny ** |
X |
X |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx |
X |
XX |
XX xxxx S* |
PÚ xxxx X* |
Xxxxxxx xxxxxxx |
XX |
XX |
XX |
XX xxxx X+ |
Xxxxx xxxxxxx |
XX |
X |
X |
X |
Xxxxxx xxxxxxx |
X |
XX |
XX xxxx X+ |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxx xxxxx (xxxxxx, xxxxxxx) |
XX |
XX |
X |
X |
Xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx pokrmů |
PÚ |
PÚ |
PÚ |
PÚ xxxx X+ |
Xxxxxxxx stolního xxxxxx |
X |
X xxxx X |
X |
X |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx |
XX |
XX |
XX xxxx X* |
XX xxxx X+ |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
X |
X |
X |
X |
Xxxxx xxxxx | Xxxxxxx | X (X.x-2) |
X | Xxxxxx x mírnou xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx) | ≤ 80 |
XXx | Xxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx břemen xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (xxxxxx,xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx x pohybem xxxx xxxx - např. xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) | 81 xx 105 |
IIb | Činnost spojená x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (výdej xxx silné xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx pokrmů, xxxx xxxxxx) | 106 xx 130 |
XXX | Xxxxx xxxxxxxxx vstoje, xxxxx x xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx xx 15 xx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxx) | 131 xx 160 |
Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx xx (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu rh (%) |
X | 18 - 24 | ≤ 0,1 | &xxxx;30 - 70 |
XXx | 13 - 21 | 0,1 - 0,2 | |
XXx | 9 - 18 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 7 - 17 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxx práce | Operativní xxxxxxx x0 (°X)* | Xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxx xx (x.x-1) | Xxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu rh (%) |
X | 20 - 28 | 0,1 - 0,2 | 30-70 |
IIa | 16 - 27 | 0,2 - 0,3 | |
IIb | 14 - 26 | 0,2 - 0,3 | |
XXX | 9 - 26 | 0,2 - 0,3 |
*xx xxxxxxxxx xxx 50 % xxxxxxxxx xxxxxxxx
xx (x.x-1) | 0,2 | 0,3 | 0,4 | 0,6 | 0,8 | 1,0 |
X(-) | 0,50 | 0,53 | 0,60 | 0.65 | 0,70 | 0,75 |
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx 0,2 x.x-1 xxx xxxxxxxx operativní teplotu xxxxxxxxx xxxxxxxx kulového xxxxxxxxx xx (°X). Xxx xxxxxx rychlostech xxxxxxxx va (x.x-1) xxx xxxxxxx radiační xxxxxxx xx (°X) xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx (°X) xxxxxxxx ze xxxxxx:
Xxxx xxxxxxx | xxxxxx xxxxx X (x) | xxx. xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx. xxxxxx*) | Xxxxxxx xxxxxx přívodních x xxxxxxxxx otvorů xx 1 m2 xxxxxxxxx xxxxxx (xx2/x2) | ||
X | X | X | |||
X | &xx; 4 | 2,5 x X | 200 | 350 | 500 |
XX | 120 | 200 | 300 | ||
XXX | 5 x X | 80 | 140 | 200 | |
XX | 80 | 140 | 200 |
&xxxx;
Xxxxxxxxx, xxxxx | Xxxxxx xxxxx | Xxx. xxxxxxx (°X) - Xxxxx uchování (x) | * Xxxxxxxx | ||
xx +4 °C | do +8 °X&xxxx; | xx +2 °X xxxxxx xxxxxxxxx | |||
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx konzerv xx xxxxxxxx * (xxxxxxxxx xxxxx, zelenina, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxx) | XX | 48 h | 0 | 0 | * xxxxxxxxxxx x xxxxxx, náhradní xxxxxxxxxxxx xxxx (sklo, xxxxx, xxxxx) |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxxxx x masové konzervy xx otevření xx xxxxxxxxxx. | |
XX | 24 x | 0 | 0 | Xxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx. | |
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxx, xxxxxxxx - xx otevření | SK | 48 x | 0 | 0 | Xxxxx-xx xxxxxxx na xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, pak xxxxx xxxx lhůta (xxx.x. 306/2000 Xx.) |
Xxxxxxxxxx | |||||
xxxx xxxxxxx, xxxxxx, mleté | TZ | 3 x | 0 | 24 x* | * balené, označené |
naložené xxxx (např. xxxxxxx) xxxxx, xxxx xx xxxxxxxxx | XX | 24 x + xx 48 xxx |
0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx a xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
+ xxx-xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx | |||||
xxxxxxxxx masa, xxxxxx, xxxx, sýry, xxxxxxxx, houby | TZ | 3h | 0 x | 24 x* | * balené, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx | XX | 6x | 3 x | 72 x* | * xxxxxx, vakuovaná xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx |
„xxxxxxxxx“ xxxxx | XX | 24 x | 12 x | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
Xxxx xxxxx xx bramboráky, palačinky , xxxxxxx apod. | TZ | 1 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 0 | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxx(xxxxxx a masové) | TZ | 3h | 0 | 72 x* | * balené, xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||||
xxxxxxx xxxxxxx pokrmy xxxxxxxx, xxxxxx, x xxxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. | XX | 48 x xx 72 x |
0 | 0 | |
xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, okrájena, určená xx saláty, xxxxxxxx | XX | 3x | 0 | 72 x* | * balená, xxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx, luštěniny, xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx | XX, XX | 12x + | 0 | 24 x | + xxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x | 0 | 72 x* | * balená, označená |
Tepelně xxxxx. xxxx z xxxx xxx 50 % (xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx) | XX | 24 x*,+ | 0 | 72 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ šokově xxxxxxxxx | |||||
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx | |||||
Xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx, agarem xxxx | XX | 24 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, polevy, xxxxxx | XX | 24 h | 0 | 0 | |
Pokrmy | |||||
Teplé xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, označené |
+ xxxxxx xxxxxxxxx | |||||
Xxxxx x xxxxxxx xxxxxx | XX | 24 x+ | 0 | 48 x* | * xxxxxx, xxxxxxxx |
+ xxxxxx zchlazené | |||||
Polévky, xxxxxx (xxxx. xxxxxx), xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxx, xxxxxx) | ♣ | ♣ možnost xxxxxxxxxxxxx xxxxxx | |||
Xxxxxxx pokrmy xxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxx) | XX | 6x | 0 | 72 x* | * xxxxxx xxxxxx, xxxxxx |
Xxxxxx - xxxxxxxxxx, luštěninové, xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxx x xxx. | XX | 12 x | 0 | 0 | |
Xxxxx, xxxx, pomazánky, xxxxxxxx (xxxxxxx výroby) | SK | 12 x | 0 | 0 | |
xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx. xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx | XX | 48 h | 0 | 0 | |
Cukrářské výrobky | |||||
Zdobené, xxxxxx - krémy x xxxxxxxx xxxxxxxxx | XX | 24 x | 12 x | 48 x* | * xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
XX | 12 h | 0 | 48 x* |
- xxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx, x xxxxxxx, xx xxxxxx či jinak,
- x kusových xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x,
- x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x hmotnosti 100 x xx 150 x xxxx 100 xx xx 150 xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxxx coli | 102 | 104 |
Koliformní xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Listeria monocytogenes | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Bacillus xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 105 | 106 |
1.1.2 Xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx převážně xxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx, měkkýšů, korýšů x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší mezní xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 103 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Campylobacter xxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | 5.103 | Viz xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx vzorku | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx v xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů *) | 2.105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx **) | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxxx xxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx ***) | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 5.103 | Xxx xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxx perfringens ****) | 102 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx vzorku |
Celkový xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 5.105 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 5.102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx * | 102 | ** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x gramu nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 106 | 108 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 103 | 105 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 5.104 | 106 |
Xxxxxx ** | 102 | *** |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx *) | 105 | 106 |
Xxxxxxxxxx bakterie | 102 | 104 |
Salmonella | 0/25 | Viz xxxx 3 tabulka x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 104 | 106 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxx | 0/25 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Koagulázopozitivní xxxxxxxxxxx | 102 | Xxx část 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx xxxxxx | 103 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxx *) | 102 | ** |
Mikroorganismus | Tolerované xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 104 | 106 |
Koliformní xxxxxxxx | 102 | 104 |
Xxxxxxxx | 102 | 105 |
2.2. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx v gramu xxxx ml xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 105 | 107 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 103 | 105 |
Xxxxxxxxxx *) | 0/25 | Xxx část 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx | 103 | 105 |
Mikroorganismus | Nejvyšší xxxxx xxxxxxx x xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 1000 |
X.xxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | 0/100 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx v xxxxx xxxx ml xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx mikroorganismů | 5.103 | 5. 104 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 10 | 102 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx x. 1 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 | Xxx xxxx 3 xxxxxxx č. 1 |
Xxxxxxxx *) | 5.102 | 104 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx |
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx | 103 |
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx | 50 |
X.xxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxx xxxxx hodnoty x xxxxx nebo xx xxxxxx |
Xxxxxxx počet mikroorganismů | 102 |
Koliformní xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxx | 0/50 |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxx cereus | < 50 |
Xxxxxxxx | &xx; 50 |
Xxxxxxxxxxxxxxx | Xxxxxxxxx xxxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx x gramu nebo xx vzorku |
Bacillus xxxxxx | xxxxxxxx x xxxxx spotřebě | 105 |
určené x xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx výživu | 102 | |
Campy xxxxxxxx xxxxxx/xxxx | xxxxxx k přímé xxxxxxxx | xxxxx/25x xxxx ml |
Clostridium xxxxxxxxxxx | xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | 105 |
xxxxxx x přímé xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxx kojeneckou x dětskou xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxx 0&xxxx;157 | xxxxxxx xxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx | xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 g xxxx xx |
xxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxx xxxxx 0,92 | 102 | |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx stavu (zmrzliny, xxxxxxx xxxxx) | 102 | |
xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx | 102 | |
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx | xxxxxx x přímé spotřebě | 104 |
určené xxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě | 10 | |
Salmonella xxx. | xxxxxx xxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxx | xxxxx/50 g xxxx xx |
xxxxxxx xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx ml | |
Shigella xxx. | xxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxxxxxxxxxxxx stafylokoky | neurčené x xxxxx spotřebě | 105 |
určené k xxxxx xxxxxxxx | 104 | |
xxxxxx xxxxxx xxx kojeneckou x xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě | 102 | |
Vibrio xxxxxxxxxxxxxxxx | xxxx, xxxxxxx, xxxxxx a xxxxxxxxxx z vod xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx určené x xxxxx xxxxxxxx | xxxxx/25 x xxxx xx |
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx sérotypy) | všechny | negat/25 x xxxx ml |
Xxxxx | Xxxxxxxx mezní xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxxxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxx (X.xxxxxx) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx 1 a 2 (X.xxxx 0&xxxx;157) | xxxxx.*) |
xxxxxxxxxxxxx hemolytický xxxxx (V.parahaemolyticus) | negat. |
botulotoxin | negat. |
mykotoxiny - xxxxxxxx přípustné xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx **) |
Xxxxxx | XX xx.xx-1 |
x masa, xxxxxxx, xxx, xxxxxxx xxxxxxx | 0,003 |
x xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxx | 0,002 |
xxxxxxx xxxxxx (xxxxxx xxxxxx) | 0,001 |
x) xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx, jsou-li xxxxxxxxxxxx x různou xxxx),
x) xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx, který xxxxx provedl.
Teplota | Tlak | Přetlak | Sterilizační xxxxxxxx | ||
°X | xXx | xxx | xXx | xxx | xxx |
121 | 205 | 2,05 | 105 | 1,05 | 20 |
134 | 304 | 3,04 | 204 | 2,04 | 10 |
Xxxxxxx (°C) | Sterilizační xxxxxxxx (xxx.) |
160 | 60 |
170 | 30 |
180 x xxxx | 20 |