Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 23.11.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2021

x xxxxxxxxxxx xx konzervované xxxxx x konzervovanou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Sb., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Sb., xxxxxx x. 120/2008 Sb., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Xx., (xxxx xxx "zákon"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx příslušný xxxxxxx Xxxxxxxx unie1), xxxxxxx xxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx poskytování informací x konzervovaném xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, houbách, xxxxxxxxxx a výrobcích x xxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x nich x xxxxxx s xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx a xxxxxx

1. teplotní režimy x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx uvádění xx trh,

3. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx celé, xxxxxxx, xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovaným xxxxxx xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, s xxxxxxxx xxxxxxxx alkoholického x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného ovoce,

c) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) džemem výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx výběrovým (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že xxxxx xxxxxxx xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x splňuje xxxxxxxx xxx relevantní xxxxxxxx xxxxxxx4); výživové xxxxxxx xx uvedeno x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxxxx xxxx xxxxx než xxxx výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx sladidel, xxxx, xxxxx nebo dřeně, xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,

h) marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx xxxx surovin xxxxxxxxx x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx extrakty x xxxx,

x) rosolem a xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx vyrobená ze xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx nebo xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, přivedená xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx potravina vyrobená x meruněk nebo x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, x xx xxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx potravina řídké xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx5) xx stejného xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx x technologicky xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití přírodních xxxxxxxx,

x) směsí xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % hmotnostních,

o) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovaným xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, lihem xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx určené x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx xx spotřebitelském obalu, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx krémem xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx x plodů xxxxxxx jedlého Castanea xxxxxx,

x) xxxxxxxx jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x čerstvém nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx být sušen xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pulpou xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, která xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx nakrájeným xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) ovocnou xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx a xxxxx, xxxxx xxxx rozmělněna xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx ztráty xxxxx vzniklé xxx xxxxxx zpracování obsahuje xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,

x) xxxxxx zralé xxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí

a) zeleninou xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovanou zeleninou xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxxxxx x které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, dresinků, studených xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, jehož xX je nižší xxxx xxxxx 4,0 x xxx tepelném xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx na 80 xx 90 oC,

d) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx uzavřeném obalu, xxxxx pH xx xxxxx xxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 xX nebo xxx xxxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x jejich xxxx,

x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx xxxx kysanou výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx surovin vyrobená x jedlých částí xxxxxxxx bez slupek x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; přidání xxxx xxxx xxxxxxxxxx šťávy xxxx xxxxxxxxx,

x) zeleninovým xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin vyrobená x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx slupek x xxxxx propasírováním xxxx obdobným xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ze stejného xxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx kandovanou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx pasterované xxxx ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx7) xxx, xxx výsledná xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx xxxxxx nejméně 4 % hmotnostní,

l) xxxxxxxxx x soli zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,

x) koncentrovaným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) rajčatovým xxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx x xxxxx xxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxx, popřípadě cukru, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) kečupem xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx soli, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx přísad xxxxx x technologicky xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku.

(3) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx pod písmeny x) xx x) x surovém xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx jádra xxxxx xxxxxxx vlašského Xxxxxxx xxxxx X. x jeho xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (X.) x Corylus maxima (Xxxx.) x jejich xxxxxxx,

x) xxxxxxxx jádra xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx druhu Prunus xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Prunus dulcis (Xxxx.) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) kešu xxxxxx xxxxxx xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx occidentale (X.),

x) xxxx ořechy xxxxxx juvie xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx excelsa (X.),

x) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxxx Cocos xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx Pinus pinea (X.), Pinus xxxxxxxxxx, Xxxxx sibirica, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Pinus wallichiana, Xxxxx gerardiana a Xxxxx pumila,

i) makadamovými xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx druhů Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Macadamia tetraphylla, Xxxxxxxxx ternifolia x xxxxxx hybridů,

j) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Carya xxxxxxxxxxxxx (Wangenh.) K. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx sušená xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx nebo xxxxxx plody odrůd xxxxxxxxxx xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx x., Arachis xxxxxxxx L. x Xxxxxxx xxxxxxxx x.,

x) xxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx výrobek xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx nebo xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxx přísad,

p) xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxx výrobek xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídů.

(4) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) houbami jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx,

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx houby získané xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx,

x) xxxxxxx pěstovanými xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx uměle xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx hub xxxx xxxxxxxxxxxxx určitelné,

e) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, x xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) hluboce xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx -18 xX xxxx nižší, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx hub makroskopicky xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx extrakcí.

(5) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) bramborami konzumními xxxxx brambor xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň dvojnásobně xxxxx, xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx vlastností odrůd xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx, které určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx z brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, pro přímou xxxxxxxx nebo další xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx všechny xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), x xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx x konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx druhy xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx suroviny,

b) x xxxxx v xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) x džemů, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, klevel, ovocných xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; tento xxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,

e) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, rosolů, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pyré xxxxxxx xxxxx přírodních sladidel x gramech xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx obsahem cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxx ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým obsahem xxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx datum xxxxxxxxxxxxx a teplota xxxxxxxxxx.

(3) U xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. e) xx xxxx x obsahu xxxxxxxxxx sladidel xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx jako xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny; xxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, pokud jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. g) xxxxxxxxxx xx 3 nebo xxxx druhů ovoce xxxx xxx xxxx x druzích xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce", xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx názvem "Rozinky" xxxx "Hrozinky".

§4

(1) Označení "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx neobsahuje žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdobu xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx definicím xxxxxxxx v §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x x) a xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx na jakost xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce.

§5

(1) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce je xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Přípustný xxxxxx cizích xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx je uveden x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx x xxxx obsahuje xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu a xxxxxxxx nejméně 18 % refraktometrické xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx je xxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

§6

(1) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx než xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx i xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxx, malin, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, borůvek, xxxxxxxxx rybízu lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo nekoncentrovaný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) speciální, džem xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx x džem x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx jen x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.

(4) Xxx výrobě xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx cukru a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, slívy s xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčata x xxxxx ovocem.

(5) Xxx xxxxxx džemu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru z xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx x rebarbory xxx přidávat červené xxxxxx xxxxx.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a slív xxx přidávat xxxxx x xxxxxxx xxxx.

§7

(1) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx rosolu x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx použití xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx extraktů od xxxxxxx xxxxxxxxx vodného xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrovému (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx šťávu xxx přidat xxxxx xx džemu.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx i) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující pěnění x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx přidávat éterické xxxxx z citrusových xxxxx.

(5) Ovocné suroviny xxxxx §2 odst. 1 xxxx. x) x x) xx x) xx zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx výběrového (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, než xx sublimační xxxxxx.

§8

(1) Xxxxxxxxx kůra xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, je xxxxx xxxxxxxxx ještě xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx procesem.

(5) Xxxxxx xxxxx a xxxxx proslazené xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx se xxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx zeleniny, pokud xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) název xxxxxxx x podskupiny,

d) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) údaj, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx balení konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx zeleniny xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxx 1 přílohy č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovených hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxxx xxxxxxxxx hmotnostní xxxxxx jednotlivých složek xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x této vyhlášce.

§10

(1) Xxxxxxxxxx zelenina xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx nebalená xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.

(3) Xxxxxx x proslazená xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x výraznými xxxxx a xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx balené xxxxxxxx x obalu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx.

(4) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx xx trh xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx plody x xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx o poskytování xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x skořápkových plodů x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx x směsí xxxxxxxxxxxx plodů a xxxxxxx pouze xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x xxxxx ze xxxxxxx skořápkových plodů x xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx v xxxxx xxxxxx všechny použité xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení skořápkových xxxxx x xxxxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xxxx xxxxxxx v příloze č. 12 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Xxxxxxx hub xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x skupiny xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x hub xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhů xxx.

(3) Houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx a nečistot. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx nadměrně xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx řezem, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.

(4) X xxx uvedených x odstavci 3 xx dovoluje perforace xx 10 % xxxxxxx plochy řezu, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx požerky na xxxx místech. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými houbami xx xxxxxx houby, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x nichž xx xxxxxxxxx xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx houby xxxx xxxx typickou xxx xxxxxx houby, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxx xxxxx houby x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo k xxxxxxxxxx xxxx zapaření.

§13

(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX; xxx xxxxxxx xx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx se uvádějí xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx slunci.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx baleny xxxx zabaleny v xxxxxxxx xxxx jiné xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxx rostoucích xxx určených xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro potravinářské xxxxx, xxx xx xxx uvádět xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx xxxxxxxx.

Brambory a xxxxxxx x nich

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 16 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx uvede

a) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxx x země původu,

b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 k xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx i xxxxxxxxx varných xxxx, xxxxxxxxxx lze pouze xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxx konzumních xxxxxx xxxxx dužniny, xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",

x) x výrobků z xxxxxxx xxxxx xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx hnědých skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxx zeleného xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x prosté cizích xxxxx x příchutí, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx dále xxxxxxxxx xxxxxx slupku, xxxxx xxx xxxxxx delší xxx 3 xx x nesmí xxxxxxxxx xxxx, modré xxxx xxxxx skvrny xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx dužniny xxx 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx x vadné hlízy xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx vyhlášce. Xxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxx x brambor xxxx xxxxxxx x příloze č. 18 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx raných, xxxxx xxxx označeny xxxx "xxxxxx", musí xxx 17 xx 28 xx. Velikost hlíz xxxxxxxxx brambor konzumních xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx 28 mm.

(6) Xxx xxxxx podlouhlých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx balením xx spotřebitelských xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx loupané xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Xxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxx, xxxxxx, čisté, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x chuti, xxxxx xx zelenožluté xxxxx, dužnina xx xxxxx, ale xxxxxx. Xxxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxx, jsou xxx xxxxxxxx plodu x xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, xxx otlaků, xxx poškození xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vlhkosti, xxx xxxxxxxx slupky, xxx poškození xxxxxx, xxx cizích xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx zdravých xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) U xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxx hmotnostních xxxxxx nesplňujících minimální xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 1; x xxxxx xxxx odchylky xxx xxxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxx x xxxxxxxx postižených xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx oznámena v xxxxxxx se směrnicí Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Potraviny xxx xxxxxxx, označovat x xxxxxx xx xxx podle xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., ve znění xxxxxxx přede dnem xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, do 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Potraviny xxxxxxx xx xxx xxxx označené xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., kterou se xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx označování, xx xxxxx vyhlášky č. 650/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

§21

Účinnost

Tato vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx a skupiny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx (x g xx 1 kg xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Extra) Xxxxx výběrové (Extra) xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí x xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x šípků

250

ze xxxxxxx

150

x kešu - xxxxxx

160

x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx mučenky (maracuja)

80

Rosoly

všeobecně

350

z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

250

xx zázvoru

150

z xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (maracuja)

60

Marmelády

všeobecně

200

z xxxx min. 75 x pocházející z xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx

1700

x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx lektvar a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze švestek x jablek

2200

podíl ovocné xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x xxxxxx

3000

xxxxxxx z xxxxxx a xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx ovoce xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx ovoce

Přeslazené xxxxx (kandované xxxxx)

Xxxxx x xxxx (ovocná xxxxx)

x xxxxxxxxx xxxxx

220

xx xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Poznámka: xxxx-xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxx různé xxxxx xxxxx stanovený xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxxx výběrové (Extra) xx sníženým obsahem xxxxx, rosoly, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx úměrně xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx citrónová) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx krém

nejméně 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx se

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx dodržen x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, rosolů x xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx cukr byl x těchto xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx sladidlem.

Džem výběrový (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx názvy výrobků x xxxxxxx s xxxxxxxxxxx druhého xxxxxxxxxxx xxxx XX xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES o xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx určených k xxxxxx spotřebě.

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx výskyt xxxxxx příměsí u xxxxxx x povidel

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx nad 5 xx2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx polovina xxxxx)

2

3

4

Příloha č. 5 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce

Tabulka 1

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, pecek, semen, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx řezy, konzistence xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx se xx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx zachovávají zrnitost, xxxxx xxxx až xxxxxxxxxxx, bez zákalu x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x děleného xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy přirozeně xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx odchylek xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx:

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx zaschlých, se xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,

e) xxxxxxxx xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (švestky, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),

f) xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx x broskvového xxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotu x xxxxxxx x xxxxxx,

x) nejvýše 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu,

k) u xxxxxxx smíšených mírné xxxxxxxxx nálevu přítomným xxxxxxxx ovocem x xxxxxxxxxxxx vůně xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxx, otlaky a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xx 20 % povrchu xxxxx plodů v xxxxx,

x) přípustný xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxxx x lesních xxxxx a xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx výskyt cizích xxxxxxx x xxxxxxx x lesních plodů x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxxxx x stopky x xxxxxxx z xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné kuželovité xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

upravené chlazené xxxxxxx ovoce

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v obalu xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxx ovoce

dostatečně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx či prachem

odpovídající xxxxxx druhu ovoce xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx druh ovoce, xxx cizích xxxxx x chutí

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pyré

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky

zelenina x xxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx pocházejících x xxxx u xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx konzervovaných zeleninových xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.

X) Sterilovaná x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx

1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.

2. Mléčně kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx kvašené (xxxxxx) sterilované ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, kde xxx xxxxxx jiný xxx původní xxxxx.

3. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) ani xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.

D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.

X) Sušená xxxxxxxx

1. Xxxxxx nať xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.

3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.

4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny mleté xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Zeleninové xxxxxxxx obecně

1. Zeleninové xxxxxxxx sterilované x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, u česnekového xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx roztok x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické xxxxxx vnesené rajčatovou xxxxxxxxx.

3. Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx x xxxxxxxxx pyré

1. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

2. X kečupů xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxx

Xxxxxx "Prima", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

nejméně 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx kyselina xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

xxxxx xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Nejvýše 3,5

Xxxxxxx 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx výrobků.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx černých x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx částicemi xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně

zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 cm xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx do 5 xx, xxxx xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx řezů košťálů x xxxxxxxxxxx listů, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx výskyt xxxxx x nerovnoměrných řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % řezů xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx semen x cizích příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx vyrovnaná, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx dutin, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx xx deklarovanou xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x více xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx je xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % kusů xxxxxx obalu

sterilovaný xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku tříděného xx nejméně 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx menší, xxx stop xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x neodloučenou slupkou, xxx cizích příměsí xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, xxxxx mírně zakalený x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
pasterované xxxxxxxx lusky

fazolové lusky xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x poškození xxxxxx, vegetačních změn, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx nebo xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s hrubšími xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x koncentrované xxxxxxxxx protlaky

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx svěží, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, kostkovaná, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 mm.

Tabulka 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx zeminou xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx danému druhu xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pro xxxx xxxx sušené xxxxxxxx, bez cizích xxxxx a xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxx celé

Popis odchylky (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx nepravidelného xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx odchylek

7

Tabulka 4

Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x pasterovaný xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální počet xxxxxxx odchylky (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, zlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Přípustné xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx a pasterovaných xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx konzervované a xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx

Xxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

od 3,0 do 5,0

xx - 2,0 xx + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

od - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 do 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx pražená

jádra xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx loupaná

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx mletá

jádra xxxxxx

xxxxx pražená solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

makadamové xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx pražené xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

para ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxx lupínky

kokos xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx oříšky

jádra

jedlé xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

neloupané xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx solené

Skořápkové xxxxx x xxxxxxx

xxxxx (xxxx) xx xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

do 100

- 5

101 xx 250

- 3

251 až 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx ořechy

ve skořápce

12,0

7,0

2

jádra

6,0

0,25

mandle

ve xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx se

kokos xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx nepražená

6,5

0,2

jádra xxxxxxx solená

4,0

0,1

pekanové xxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané nepražené

10,0

9

0,5

neloupané xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx pražené

5,0

0,5

loupané pražené xxxxxx

5,0

0,5

Příloha x. 13 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx jakost skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx odchylky (% hmot.)

Vlašské xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nežluklá

osemení xxxxxxxxxx, xxxxx na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxx skořápky 15, xxxx jader 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Lískové xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx s xxxxxxxxxx odstínem; xxxxxxx xxxxx xx lomu xxxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, pražená xxxxx xxxx a xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 18, x xxxx 6 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x toho 3 xxxxxxxx

Xxxxxx neloupané x xxxxx mandlí

skořápka xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx špičaté, xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na lomu xxxx xx krémová, xxxxxxx světle xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx xxxxx 15, x toho 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 hořkých

Pistáciové xxxxxx x jádra xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx řezu xxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5, vady xxxxx 12, x xxxx 3 žluklých, 2 poškozených xxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, pražená xxxxx xx xxxx xxxxxxxx

xxxxx na xxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx řezu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx světle xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx slabě nahořklá xxxxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, x xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, vady xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx ve skořápce

skořápka xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, s xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - klíčními póry, xx zralosti se xx xxxxxxx straně xxxxx tvoří xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx pachů x příchutí

vady skořápky 10, xxxx xxxxxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx jemně xxxxx

xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

vady xxxxxxx 15

Xxxxx piniových xxxxxx

xxxxx dobře xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx až xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx jader 7, z xxxx 3 xxxxxxxx či xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové ořechy

skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 15, x toho 7 xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx ořechy

skořápka xxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx hnědá

jemná xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 10, x xxxx 2 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx plísní, nežluklá

světle xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, přirozeně xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx mleté

nepoškozené xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxx, sladce olejnatá

Mandle xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, nežluklá

bílá až xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx mandlová, bez xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx a xxxx xx pražení

Mandle xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx

xxxxxx hnědá

typicky mandlová xxx cizího xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx čistá, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx hořké chuti

vady xxxxxxxx 11, vady xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů dle xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, příjemná, xxx xxxxxx pachu x xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxx

xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx škůdci, xxx xxxxxx, nežluklá

typická xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Poznámka: xxxxxxx xx xxxxxx živý xxxx mrtvý živočich xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha x. 14 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx volně rostoucí

houby xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx výrobky x xxx

xxxxxxxxx x xxx

xxxxx x prášek z xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx hub

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Macrolepiota xxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

2.    Čirůvka xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Lepista nuda

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx portentosum

5.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6.    Destice chřapáčová - Gyromitra xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Pleurotus xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Imleria xxxxx

12. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxx

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15.    Hřib xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx smrkový - Xxxxxxx edulis

17.    Klouzek xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

18.    Klouzek xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

19.    Klouzek xxxxxx - Suillus xxxxxx

20.    Klouzek xxxxxx - Suillus xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx variegatus

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Suillus xxxxxxxxxx

24.    Kotrč xxxxxxxx - Sparassis xxxxxx

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx březový - Xxxxxxxx scabrum - xxx xxxxx xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx habrový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx rufescens

33. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34.    Liška xxxxx - Cantharellus subpruinosus

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36.    Liška xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx smrkový - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx svraskalá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45.    Václavka hlíznatá - Armillaria gallica - xxxxx kloboučky xxx xxxxx

46. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx - Armillaria xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx kloboučky xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx účely

1.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx černající - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx doupňáková - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx mandlová - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx namodralá - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Russula xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx šupinatý - Xxxxxxxxxx squamosus - xxx xxxxx plodnice

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzumních xxxxxxx a xxxxxxx x brambor na xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Členění xxxxxxx x brambor na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z brambor

brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané

brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 17 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Užití xxxxxxxxxx brambor xxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx salátů, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx slabě xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx jídel xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, moučná, středně xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx přípravu xxxx a kaší

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxx vad x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx do 4 % hmotnosti

Brambory konzumní xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, poškození xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx slupkou

-

nad 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx hlízy

-

klíčky xxxxx xxx 3 xx

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx strupovitost povrchová

nad 1/4 xxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxxxxx hlízy

více xxx 1/8 povrchu xxxx 5 xx xxx xxxxxxx u 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx pod xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x měkká xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % tolerance

mechanické xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx zemina, cizí xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx je xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx choroby

nepovoluje se

nepovoluje xx

Xxxxxxxx: škůdcem xx xxxxxx xxxx nebo xxxxx živočich nebo xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost hlíz

Brambory xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (mm)

% xxxxxxxxx xxxx nejvýše

rané

menší než 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

rané "drobné"

menší xxx 17 nebo xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Xxxxxxx č. 18 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané

hlízy xxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx příčného xxxx xx 30 xx 80 xx, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx soli v xxxxxx xxxxxxx 0,8 % x xxxxxxx 1,4%,
xxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 62 %
xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % úlomků xx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx odrůdy, xxx cizí xxxxx, xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %, xxxxx bobtnavosti xxxxxxx 68 %

xxxxxx hlízy xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx slupek x xxxx, barva xxxxx, xxxx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx tmavší xxxxxx, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xx xxxxxx, xxxx x vůně xx sušených xxxxxxxxxx, xxx xxxx příchutě x xxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx tuku nejvýše 42 %

plátky xxxxxxx xxxxxx, křupavé, bez xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nahnědlé xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx xxxxxxxx x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx mastných (xxxx kyselina xxxxxxx) x xxxx nejvýše 1,5 %, příčný xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx, s xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x jednom obalu xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, nepolámané, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (skvrny, xxxx, spálení, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx nejvýše 8 %

xxxxxxxxxx plátky předsmažené

vlhkost xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx mastných (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, příčný xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 mm

plátky xxxxxxx hladkého xx xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), obsah veškerých xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx nejméně 3 %

xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na povrchu xxxxxxx, xxxxxx měkká, xxxxxxxxx, vůně a xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

bramborová kaše xxxxxx

xxxxxx nejméně 25 %

xx zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2021 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Xx xxx uzávěrky právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Xxxx 2001/113/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x kaštanovém krému xxxxxxxx k lidské xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné zásady x požadavky potravinového xxxxx, zřizuje se Xxxxxxxx xxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx dne 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Komise 2002/67/XX a 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 608/2004, x xxxxxxx znění.

3) §1 xxxx. x) xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. prosince 2006 x výživových x zdravotních xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx potravin.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx x. 248/2018 Xx., o xxxxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxx xxxx a xxxxxx.

6) §11 odst. 1 xxxx. c) xxx 2 zákona x. 61/1997 Xx., x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 vyhlášky x. 248/2018 Xx.

8) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.