Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 23.01.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2021

x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Sb., zákona x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx., xxxxxx x. 139/2014 Xx. x xxxxxx x. 180/2016 Sb., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpis Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx ovoci x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx plodů, xxx, xxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x banánů s xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx jakost vztahující xx x xxxxx x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) pro xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx x xxxxxx

1. teplotní xxxxxx x xxxxxxxxx vlhkost xxxxxxx při uchovávání,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx trh,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx části, ve xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovaným xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxx alkoholického x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x zmrazeného xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx pulpy xxxxxxx xxxx více druhů xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, xx tento xxxxxxx je se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x splňuje xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx4); xxxxxxxx xxxxxxx xx uvedeno x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxxx výrobek xxxxxxxx méně cukru xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) x zároveň xxxx xxxxx xxx xxxx výběrový (Extra) xx sníženým obsahem xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx, xxxxx xxxx dřeně, xxxx x přírodních xxxxxxxx, xxxx a xxxxx, xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,

h) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx x jedné xxxx xxxx surovin xxxxxxxxx z citrusových xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, dřeně, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x šťávy nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx z jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, přivedená xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence,

j) xxxxxxx potravina vyrobená x xxxxxxx xxxx x xxxxxxx nebo xxxx druhů xxxxx, x xx xxxxxx, xxxxxx xxxx švestek, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx nebo bez xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx s xxxxxxx xx hrubšími částicemi xxxxxxx ovoce,

k) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ovoce,

l) xxxxxxx xxxxxxxxx nebo ovocným xxxx potravina xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx ovocnou xxxxx5) xx xxxxxxxx druhu xxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) sušeným xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) ovocem x xxxx xxxx xxxxxxx bowlí xxxxxxxxx x čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx, zalitého xxxxx, xxxxx kvasným xxxxxxxxxxx6) xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx x čerstvého xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx s případným xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx Castanea xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny zázvoru x čerstvém xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, xxxxx xxxx xxx sušen xxxx uchováván v xxxxxx,

x) ovocnou xxxxxxxx xxxx pulpou jedlá xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, hrubě xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxx surovina získaná xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx dřeň xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxxx extraktem xxxxx xxxxx výluh x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx ztráty xxxxx vzniklé xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx složky použitého xxxxx,

x) banány xxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx rodu Musa xxx., x výjimkou xxxxxx plantejnů, fíkových xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) zeleninou xxxx, xxxxxxx, zdravá xxxxxxxx xxx známek xxxxxxx a plísní, xxxxxxxx, zbavená cizích xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx x které xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x zeleniny xxxxxxx zmrazené,

c) pasterovanou xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0 x xxx tepelném xxxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx xx 80 xx 90 oC,

d) xxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xX xx xxxxx než 4,0 x při tepelném xxxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxx obsahu spotřebitelského xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 oC xxxx xxx xxxxxx takový xxxxxxxxxx postup, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx spór,

e) xxxxxxxxx xxxxxx kvašenou xxxx kysanou výrobek xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx kvašení,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx řídké xx kašovité xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx jemnými xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx propasírováním xxxx obdobným procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací uvedených xxxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx zeleninové xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) zeleninovým xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence x xxxxxxxxxx jemnými xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx slupek x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ze stejného xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,

j) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx potravina x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx ochucujících xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,

k) zeleninou x xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx7) xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % hmotnostní,

l) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) rajčatovým xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x jedlé xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxx, xxxxxx a dalších xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx případě x xxxxxxxx,

x) kečupem xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxxxxxx koření a xxxxxxx xxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx a množství,

q) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx olejem,

s) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku.

(3) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx semena xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského Xxxxxxx xxxxx X. x xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxxxx plodů lísky Xxxxxxx xxxxxxxx (L.) x Corylus xxxxxx (Xxxx.) a xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx Prunus xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Prunus xxxxxx (Xxxx.) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx ořechy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Anacardium xxxxxxxxxxx (X.),

x) xxxx ořechy xxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxxx xxxxxx plody xxxxx xxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (L.),

h) xxxxxxxxx xxxxxx semena xxxxxxxx xxxxx Xxxxx xxxxx (X.), Xxxxx koraiensis, Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx a Xxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhů Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Macadamia tetraphylla, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx suché xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Carya xxxxxxxxxxxxx (Wangenh.) X. Xxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx plodů pistácie xxxxx Xxxxxxxx xxxx (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx kaštanovníku xxxxxx Castanea xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné Arachis xxxxxxxx v., Xxxxxxx xxxxxxxx L. a Xxxxxxx xxxxxxxx h.,

n) xxxxxx xxxx xxxxxx xx suchých skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx skořápkové plody xxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx, těstíčku, xxxxx, xxxxxx nebo xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx suchých skořápkových xxxxx nebo arašídů xxxxx mletý xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(4) Xxx účely této xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxx jedlé xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx,

x) houbami xxxxx xxxxxxxxxx houby získané xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx jejich xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx houby xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) konzervovanými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xx sterilací, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx způsobem,

f) hluboce xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx -18 xX xxxx xxxxx, u xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobky x hub xxxxx xxxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx brambory konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx vyvinutou x pevnou slupkou,

d) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx brambory xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx alespoň dvojnásobně xxxxx, xxx je xxxxxxxx šířka hlízy,

e) xxxxxx typem xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, konzervací, xxxxxxxx, xxxxxxx, drcením nebo xxxxxxx, xxx přímou xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx příměsmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx anorganické xxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), v xxxxxx a ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx x konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

x) x názvu xxxxxxx xxxx nebo druhy xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x gramech, xxxxx xxxx použito xxx xxxxxx 100 g xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx xx uvede xx xxxxxxx zorném xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx pyré xxxxxxx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx uvedené xxxxx představuje množství xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 xX u xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) speciálních, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, jestliže xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 xx/xx,

x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx sníženým obsahem xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx v xxxxx výrobku jméno xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,

x) x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xx obalu xxxxxxx xxx spotřebitele datum xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) X výrobků xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. e) se xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx sladidel uvede xx stejném xxxxxx xxxx jako název xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx výživovými xxxxx.

(4) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) vyrobených xx 3 nebo xxxx druhů xxxxx xxxx být údaj x xxxxxxx použitého xxxxx nahrazen xxxxx "xxxx xxxxx", podobnou xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxx kůry citrusů.

(2) X konzervovaného xxxxx xxx x xxxx xxxxx xxxxxx spojení "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x kaštanovým xxxxxx" xxxx obdobu xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx konzervované xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x §2 xxxx. 1 xxxx. x) až i) x x) x xxxxxxxxxx a chemickým xxxxxxxxxx na jakost xxxxx přílohy č. 2 x xxxx vyhlášce.

§5

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxx obalu se xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 3 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 5 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % objemových xxxxxxxx etanolu x xxxxxxxx nejméně 18 % refraktometrické xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx v 1 xx potraviny je xxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

§6

(1) Při xxxxxx xxxxx, džemu výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx i šťáva x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x džem xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.

(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx výběrový (Xxxxx) speciální, xxxx xxxxxxxx (Extra) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx na proužky xxxx na xxxxxx.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx cukru x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, slívy x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, melouny xxxxx, xxxxxx, dýně, xxxxxx x rajčata x xxxxx ovocem.

(5) Xxx xxxxxx džemu, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx výběrového (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu, xxxx a xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, angreštu, červeného xxxxxx a xxxx xxx přidávat šťávu x červené řepy.

§7

(1) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx extraktů od xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) K xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) z xxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vonné Pelargonium xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx přidat xxxxx xx džemu.

(3) X xxxxxxxxxx podle §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x r) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, víno, xxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, jedlé xxxx x xxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x tekutý xxxxxx.

(4) Xxx výrobě marmelády xxx přidávat xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx §2 odst. 1 písm. x) x x) až x) xx zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) sublimačním sušením, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx nebo

c) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.

(6) Xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx mohou být xxxxxxxxxx xxxx jinými xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx sušení.

§8

(1) Citrusová xxxx xxxx xxx přechovávána x xxxxxx.

(2) X xxxxxxx dosahuje xX xxxxxxx xxxxxxx 4,0.

(3) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx 70 %, x sušených xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Je-li xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx nebalené xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx uvádí xx xxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx a xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx kvašené xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) údaj, xxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx požadavky xx jakost konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

(5) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 9 x xxxx vyhlášce.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx u zeleninových xxxxxx a směsí xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky podle xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.

(3) Sušená x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx x proslazené balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx pronikání xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.

§11

Skořápkové plody x xxxxxxx

(1) Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů a xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 k této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Členění hub xx skupiny a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 14 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx český název xxx a xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxx z hub x ostatní xxxxxxx x hub xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx.

(3) Xxxxx volně xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx konzistence, xxxxx xx sucho xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx být xxxxxxxxx, plesnivé, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx vlhké. Xxxxx xxx rozděleny xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx musí xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.

(4) X hub uvedených x xxxxxxxx 3 xx dovoluje xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx úlomky xxxx požerky xx xxxx xxxxxxx. Poškozených xxx může xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx rozumí houby, xxxxxx chybí více xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx škůdci.

(5) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % hmotnosti xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx typickou xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající použitému xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 10 xX; xxx xxxxxxx na xxx se nevystavují xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xx uvádějí xx xxx xxxxxx, xxx teplotě xxxxxxx 24 oC a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) Z xxxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx výlučně x dalšímu průmyslovému xxxxxxxxxx pro potravinářské xxxxx, xxx na xxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 16 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nařízení x xxxxxxxxxxx informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx

x) x xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx, odrůda x xxxx původu,

b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx uvedeného x tabulce 1 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx barva dužniny, xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",

x) x výrobků z xxxxxxx název xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx zdravé, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx mít jakostní x uchovatelné xxxxx, xxx xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, mechanických xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx hlíz, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx skvrny pod xxxxxxx zasahující xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx příměsi x vadné hlízy xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx.

(4) Fyzikální, chemické x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18 x této vyhlášce.

(5) Xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx raných, xxxxx xxxx označeny xxxx "xxxxxx", musí xxx 17 xx 28 xx. Xxxxxxxx hlíz xxxxxxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx x hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx xxxx být xxxxxxx 28 xx.

(6) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx nestanoví.

§16

(1) Xxxx balením xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx upravovány xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx loupané xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxxx xxxx hluboce xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Banány se xxxxxxx na xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx konzistence, xxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, dužnina xx xxxxx, ale křehká. Xxxxx být xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxx bez xxxxxxxx xxxxx a xxxxx plísní nebo xxxxxxxx, bez xxxxxx, xxx xxxxxxxxx způsobeného xxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx prasklin xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx příměsí x nečistot. Xxxxxxxxxxx, xxxxx je známkou xxxxxx vyzrání xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx xxxx.

(2) X xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 1; v xxxxx této odchylky xxx xxxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx plísní.

§18

Xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 o xxxxxxx xxx poskytování xxxxxxxxx x oblasti xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx xxx podle xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx nabytí účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 157/2003 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx být xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.

§20

Zrušovací xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx označování.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x nich, jakož x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 650/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 153/2013 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění konzervovaného x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce na xxxxx a skupiny x xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx ovoce v 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl ovoce (x g xx 1 xx potraviny

Poznámka

Konzervované xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Džemy xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru

všeobecně

450

z xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí x šípků

350

ze xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80

Džemy

všeobecně

350

z xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a šípků

250

ze xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x plodů mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, malin

350

ze xxxxxxx

250

x xxxx - jablka

230

z xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250

xx zázvoru

150

z xxxx - jablka

160

z xxxxx xxxxxxx (maracuja)

60

Marmelády

všeobecně

200

z xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx švestek

1700

k xxxxxx xx xxxxx xxxxxx švestkovou xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx x jablek

2200

podíl ovocné xxxxxx xx švestek xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x jablek

3000

slazená x xxxxxx x xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x xxxxx

640

Xxxxxxxxx xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx kaštanovým xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx ovoce

Přeslazené xxxxx (kandované ovoce)

Ovoce x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx obalu

220

ve xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

Poznámka: jsou-li xxxxx ovoce xxxxxxxx, xxxx xxx minimální xxxxx pro xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, džemy xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxx, marmelády x xxxxxxxxx krém xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

džemy výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx výběrové (Extra) xx sníženým obsahem xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx a xxxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

kaštanový xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx protlaky

nejvýše 29

0,6 - 2,5

proslazené xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Poznámka: xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, rosolů x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx předpokladu, xx cukr xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx sladidlem.

Džem výběrový (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx představují xxx. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx pododstavce xxxx XX xxxxxxx X xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě.

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (g)

Hmotnostní xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx xxxx příměsi x xxxxxx o xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx rostlinných xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx zpracovávaného ovoce xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx xxxxxx nad 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx než xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Příloha x. 5 x vyhlášce č. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce

Tabulka 1

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx řezy, konzistence xxxxx polotuhá až xxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx, u borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx po xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x klikvy x xxxxxxx xxxxxxxxxxx zrnitost, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x sedimentu, x xxxxxxx z loupaného x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z brusinek x klikvy přirozeně xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx smíšených xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin a xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x angreštového xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x nálevu x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x mírné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx dužniny x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (švestky, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),

x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx poloviny povrchu xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) mírně xxxxxxxxx xxxxxx x meruňkového xxxxxxx,

x) xxxxxxx 10 % hmotnostních plodů xxxxxxxxxxx x kompotu x xxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx z plodů xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx celkového xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot x xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxx smíšených xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomným xxxxxxxx ovocem a xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx z použitých xxxxx xxxxx,

x) vegetační xxxx, xxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx a malin:

Tabulka 2

Xxxxxxxxx výskyt cizích xxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx plodů x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx v xxxxxx x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx kuželovité xxxxxx xxxxx u xxxxxxx z malin

5

7

10

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxx bez xxxx červivosti, bez xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx nebo xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané

přirozená, xxxxx, odpovídající použitým xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx známek xxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx zeleniny na xxxxxxx a podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

sterilovaná xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx pyré

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxxxx

xxxxxxxx v xxxx

xxxxxxxx v soli

rajčatový xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky

zelenina x oleji

chemicky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny

A) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

1. Pokud xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx pocházejících x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx xx zpopelnění xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx nejvýše 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x pasterovaná zelenina

1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx ve sterilované x pasterované zelenině, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.

2. Mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % xxxxxxx. Xxxx xxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx xxxxx.

3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový povlak (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx zelí xxxxxxxx nejvýše 2,2 % xxxx.

X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,1.

X) Sušená xxxxxxxx

1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nejvýše 14 % xxxx.

3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina včetně xxxxxxxx zeleninových směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.

4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx zelenin obsahují xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx popele, xxxxxxxxxxxxx x teplé 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat xxxx xxx 60 xx/xx nerozpustných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Kečupy x xxxxxxxxx xxxx

1. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx označených Xxxxx, Xxxxx, Speciál xxxx nejméně 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx pyré

Kečupy

Kečupy "Prima", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

nejméně 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx kyselina xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

xxxxx xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 10,0*)

Nejvýše 3,5

Nejvýše 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxx 0,2

Nestanovuje xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx se

*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků.

Příloha x. 8 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny

Tabulka 1

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

sterilovaná xxxxxxxx xxxx všeobecně xxxxxxxxxxx xxxxxxxx celá xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx vyrovnaná, s xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, očištěná, xxx černých a xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x jejich xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx slupek, jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx všeobecně

zelenina zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx změnami a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx xxxxxxx 5 %, x xxxxxxxxxxxxx zelí řezy x xxxx xx 5 xx, bílé xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez semen x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx buď promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, ve směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, nálev xxxx xx mírně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % okurek x xxxxx má deklarovanou xxxxx nebo kratší xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xx stejné xxxxxxxxx, xxxxxx řezu xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx řezu xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx x vypadlými xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x mléčné xxxxxxxx, velikostně vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx červivosti x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx příměsí anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx konzistence vyrovnaná, xxxxx mírně xxxxxxxx x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky

fazolové xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v mléčné xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, vegetačních xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a bez xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % lusků xxxxxxxxxxx (x xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx zakalený x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx kašovitá až xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (zeleniny), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx z koření

rajčatová xxxx x koncentrované xxxxxxxxx protlaky

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx černých xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx poškození, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx neloupaná, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx

*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx plody, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

sušená xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxxx škůdci s xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx sluncem

typická pro xxxx druh xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx

2

xxxxxxxxx xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, silně xxxxxxxx, odbarvená, červivá xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx rostlinný materiál

0,5
(ne xxxx než 12 xx2 plochy)

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo lusky

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

nad 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x směsí

Složky (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

od 3,0 xx 5,0

xx - 2,0 xx + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx plody

neloupané xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené

ve skořápce

jádra

jádra xxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx sekaná

jádra xxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx pražená xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx pražené xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx ořechy

čerstvé xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx pražený

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx (xxxx) ze xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx plodů/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx odchylka (%)

do 100

- 5

101 xx 250

- 3

251 xx 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

7,0

2

jádra

6,0

0,25

mandle

ve xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

2

jádra

4,5

1

kokosové xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx solené

4,0

0,2

jádra xxxxxxxxx

6,5

0,2

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxxxxx ořechy

jádra xxxxxxx solená

4,0

0,1

jádra

7,0

0,1

arašídy

neloupané xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx

5,0

0,5

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx x. 13 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

Povolené xxxxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx vlašských xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, vyvinuté, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nežluklá

osemení xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá

vady skořápky 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx lískových xxxxxx

xxxxxxxx zdravá bez xxxxxxxxx lůžka, jádro xxxxxxxx, celistvé, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx tmavě hnědá, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx odstínem; xxxxxxx xxxxx xx lomu xxxxxx

xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, x xxxx 6 žluklých xx poškozených xxxxxx, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx až xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx až xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx cizího xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx xxxxx 15, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx rovnoměrně vybarvená xxx skvrn, ve xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x xxxx nepuklá xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx, 2 poškozených škůdci

Jádra xxxx xxxxxx

xxxxx čistá, xxxxx, rohlíčkovitého nebo xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx

xxxxx xx povrchu xxxx, xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx hnědé, xx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx aromatická xxxxxxxx xx xxxxx nahořklá xxxxxxx chuť a xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, z xxxx 1 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, svraštělá

jádro xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, velmi xxxxx, x třemi xxxxx patrnými "oky" - klíčními xxxx, xx xxxxxxxx se xx vnitřní xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (endosperm), xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx

xxxxxxxx hnědá, xxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

vady xxxxxxxx 10, xxxx dužniny 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx výrobek, xxx cizích xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

xxxxxxx, nasládlá

vady xxxxx 7, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, bez xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, příjemně xxxxxxxx, nasládlá

vady xxxxxxxx 7, vady xxxxx 15, x xxxx 7 xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx ořechy

skořápka xxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx světle xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxx chuť, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 10, z xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Vlašské xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx mleté

nepoškozené xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxx hnědá až xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, nežluklá

bílá xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx, jádra xxxxxxx, chuť x xxxx po pražení

Mandle xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx

xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, jádro xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, tuková, xxx xxxxx chuti

vady xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, z xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx suchých skořápkových xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů dle xxxxxxxxxx výrobku

typická podle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x arašídů, příjemná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx plody x xxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx x arašídů

typická xxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů

jemně xxxxx, nepoškozená xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Poznámka: xxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx jeho xxxx x xxxxxxxxxxx stadiu xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx rostoucí

houby xxxxxxxxx

xxxxxxx z xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx z xxx

xxxxxxxxx x xxx

xxxxx x xxxxxx x xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha x. 15 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Členění xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx volně xxxxxxxxxx hub

1.    Bedla xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3.    Čirůvka fialová - Xxxxxxx xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx havelka - Xxxxxxxxxx portentosum

5.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Gyromitra xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx pulmonarius

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9.    Hřib xxxxxx - Xxxxxxx reticulatus

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx cavipes

11. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Imleria xxxxx

12. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxx

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx kovář - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xerocomus xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx sametový - Xerocomellus xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Xxxxxxx edulis

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

18. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

19.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx slizký - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx mladé xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24.    Kotrč xxxxxxxx - Sparassis xxxxxx

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx březový - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx habrový - Xxxxxxxx pseudoscabrum - xxx xxxxx xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx topolový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28.    Krásnopórka xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

29. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - jen xxxxx plodnice

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31.    Křemenáč osikový - Xxxxxxxx xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxx

33. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx - Cantharellus xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx tubaeformis

36.    Liška xxxxxx - Cantharellus xxxxxxxx

37. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx deliciosus

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx deterrimus

39.    Slizák xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

40.    Sluka svraskalá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx mlženka - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx trubkovitý - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxx - Marasmius xxxxxxx

45.    Václavka xxxxxxxx - Armillaria xxxxxxx - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx

46. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx smrková - Xxxxxxxxxx solidipes - xxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx doupňáková - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5.    Holubinka xxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx cyanoxantha

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8.    Holubinka olivová - Xxxxxxx xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzumních xxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx konzumních xxxxxxx na skupiny

Druh

Skupina

brambory xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané

brambory xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní sušené

bramborová xxxxx

xxxxxxxxxx kaše xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené*)

bramborová xxxx xxxxxx

*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx

Příloha č. 17 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Užití podle xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx a xxxxxxxxx odchylky na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Užití xxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxx

Xxxxx typ

Konzistence

Užití

A

pevná, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx salátů, xxxx příloha

B

polopevná, polomoučná, xxxxxxxxxxx nebo slabě xxxxxxxxx

xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, jako xxxxxxx

X

xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx přípravu xxxx a xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx brambor

Ukazatel

Brambory xxxxxxxx xxxx celkem xxxxxxx xx 4 % hmotnosti

Brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx a xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx hlízy

-

klíčky xxxxx xxx 3 xx

xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 1/4 povrchu

nad 1/4 xxxxxxx

xxxxxx hlízy

více než 1/8 xxxxxxx nebo 5 mm xxx xxxxxxx x 1 % hlíz x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx xxx slupkou

suchá xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx (nalepená x xxxxx xxxxxx, cizí xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx choroby

nepovoluje xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: škůdcem se xxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (mm)

% xxxxxxxxx xxxx nejvýše

rané

menší xxx 28

3

x xxxx xxxxx xxx 22

0

xxxx "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Xxxxxxx x. 18 x vyhlášce č. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 xx 80 xx, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx nejvýše 6 % xxxxxxxxx, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % hmotnosti

brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx soli x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % a xxxxxxx 1,4%,
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 62 %
xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx 5 % úlomků xx hotový výrobek, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxx chuť xxxxx xxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx sušené

sušina xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx 68 %

sušené xxxxx xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, barva xxxxx, xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx vůně bez xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

jemné xxxxxx, xxxxx od xxxx xx xx žlutou, xxxx a xxxx xx sušených bramborách, xxx xxxx příchutě x pachu

bramborová xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx nelepkavá, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené

sušina xxxxxxx 95 %, xxxxx tuku xxxxxxx 42 %

xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, barva xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chuť xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx kyselina olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx, s hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx příčným xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx cizích xxxxx x příchutí, konzistence xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx či xxxxxxxx řezu, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, čisté, xxxxxx, xxxxxxxxxxx barvy xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené

sušina xxxxxxx 45 %, xxxxx tuku xxxxxxx 3 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx, xxxxxxx uvnitř xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx a xxxx xx bramborovém xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

bramborová xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx hmota x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx

Informace

Právní předpis x. 397/2021 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2022.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebyl měněn xx doplňován.

Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx x marmeládách x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.

2) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 ze xxx 28. xxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxx zásady x požadavky xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx úřad xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx postupy týkající xx bezpečnosti xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x platném xxxxx.

3) §1 písm. x) vyhlášky x. 76/2003 Sb., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 o xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) §2 xxxx. x) xxxxxxxx č. 248/2018 Xx., o xxxxxxxxxxx xx nápoje, xxxxxx xxxx x xxxxxx.

6) §11 odst. 1 xxxx. x) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Xx., x xxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů.

7) §26 xxxxxxxx x. 248/2018 Xx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.