Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 25.08.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 21. xxxxx 2021

x xxxxxxxxxxx xx konzervované xxxxx x konzervovanou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich a xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 písm. a), x), g) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., zákona x. 146/2002 Sb., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., zákona č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx., xxxxxx č. 139/2014 Xx. a zákona x. 180/2016 Xx., (xxxx jen "zákon"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx příslušný předpis Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx poskytování informací x konzervovaném xxxxx x xxxxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxxx plodech, houbách, xxxxxxxxxx x výrobcích x xxxx a xxxxxxxx,

x) druhy konzervovaného xxxxx x konzervované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx x nich x banánů x xxxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx,

x) pro xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, brambor x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x názvu x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky,

d) pro xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx x relativní xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx během uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, ve xxxxxx technologické xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,

x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, že tento xxxxxxx xx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x splňuje podmínky xxx relevantní xxxxxxxx xxxxxxx4); xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Extra) speciálním xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx džem výběrový (Xxxxx) x xxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) xx sníženým obsahem xxxxx,

x) xxxxxx potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx nebo xxxxx, xxxx x přírodních xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx konzistence,

h) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx přírodních sladidel, xxxx x jedné xxxx více surovin xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx extrakty x xxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx vyrobená ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x šťávy nebo xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedená xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx x jednoho xxxx xxxx druhů xxxxx, x to xxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx s jemnými xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce, s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx bez přídavku, xxxxxxxxx xx kašovité, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx částmi xxxxxxx xxxxx,

x) ovocným xxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx xxxxx xxx xxxx, slupky, xxxxx, xxxxx, jádřinců xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; vodu xxxx xxxxxxx šťávu5) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx přidat xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx ovocem xxxxx konzervované sušením xxx použití přírodních xxxxxxxx,

x) směsí xxxxxxxx xxxxx různé druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx ovoce xx nejméně 60 % hmotnostních,

o) ovocem xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx potravina x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) nebo xxxxxxxxx, xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxx přírodní xxxxxxxx x xxxxx určené x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském obalu, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,

x) kaštanovým krémem xxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z plodů xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx rostliny xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, xxxxx xxxx být sušen xxxx uchováván v xxxxxx,

x) xxxxxxx dužninou xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena ovocem xxxxx, xxxxx nakrájeným xxxx rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) ovocnou xxxxx surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx částí xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx dřeň propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xx určená x xxxxxxx zpracování,

v) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx x xxxxxxx xx ztráty xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,

x) xxxxxx zralé xxxxx odrůd xxxx xxxxxxxxx xxxx Musa xxx., s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, fíkových xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx.

(2) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, studených xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx zmrazené,

c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxx x neprodyšně xxxxxxxxx obalu, xxxxx xX je xxxxx xxxx rovno 4,0 x xxx tepelném xxxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX,

x) xxxxxxxxxxxx zeleninou xxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxx pH je xxxxx xxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx nejméně xx 121,1 xX xxxx xxx zvolen xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, kdy xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx forem xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx mléčně kvašenou xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx potravina řídké xx xxxxxxxx konzistence x případnými xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x jedlých xxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, sterilací nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx propasírováním xxxx obdobným xxxxxxxx; xxxx nebo zeleninovou xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx použití xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx zvýšením xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx celé xxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx pasterované xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,

x) zeleninou x octu xxxxxxxx xxxxxx kvasným xxxxx7) xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx,

x) zeleninou x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sušinou,

n) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlak obsahující xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sušinou,

o) xxxxxxxxxx xxxx potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx a jedlé xxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxx, xxxxxxxxx cukru, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx nezbytném xxxxxxx x množství,

p) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx protlaku, vody, xxxxxxxxxx sladidel, xxxxxxxx xxxx, jedlé xxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx přísad pouze x technologicky nezbytném xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx zeleniny upravený xxxxxxxx,

x) zeleninou x xxxxx xxxxxxxx zalitá xxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx chemického xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx l) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx nebo solené,

b) xxxxxxxxx xxxxxx jádra xxxxx ořešáku xxxxxxxxx Xxxxxxx regia X. x xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxxxx plodů xxxxx Xxxxxxx avellana (X.) x Corylus xxxxxx (Xxxx.) x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx jádra xxxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxx (Xxxx.) včetně xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx ořechy xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (X.),

x) para ořechy xxxxxx juvie xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx excelsa (L.),

g) xxxxxxxxxx ořechy xxxxx xxxxx xxxxxxxx Cocos xxxxxxxx (L.),

h) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx borovice xxxxx Xxxxx xxxxx (X.), Pinus xxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxx, Pinus xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxx pumila,

i) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Macadamia xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) pekanovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Carya xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) K. Xxxx,

x) pistáciemi sušená xxxxxx xxxxx pistácie xxxxx Pistacia vera (X.),

x) jedlými xxxxxxx xxxxx plody xxxxxxxxxxxx xxxxxx Castanea sativa Xxxx.,

x) arašídy xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné Arachis xxxxxxxx x., Arachis xxxxxxxx X. a Xxxxxxx xxxxxxxx x.,

x) xxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx nebo arašídů xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx suchými xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx plody xxxx xxxxxx semena xxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx mletý výrobek xx suchých skořápkových xxxxx xxxx xxxxxxx.

(4) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxx

x) houbami xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx,

x) xxxxxxx volně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx v prostředí xxxxxxxxxx jejich výskytu,

c) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxx xxxx nejvýše 12 % a xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, x xx sterilací, xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx -18 oC xxxx xxxxx, x xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx hub makroskopicky xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx brambor odrůd x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,

b) bramborami xxxxxxxxxx ranými brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,

x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx brambory xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx šířka xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx určuje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx z brambor xxxxxxx z brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, drcením nebo xxxxxxx, pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx úpravu.

 (6) Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx příměsmi xxxxxx všechny nežádoucí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx x potravině obsaženy, xxxx xxxx být xxxx součástí.

Konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), v xxxxxx x ve xxxxxxxx o některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx x konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce uvede

a) x xxxxx xxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx suroviny,

b) x xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) u džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx výběrových (Extra) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxx xxxxxxxx x ovocného xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, které xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; tento xxxx xx xxxxx xx xxxxxxx zorném xxxx jako xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, džemů výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx protlaků a xxxxxxxx pyré xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC u xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel x xxxxxx xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx obsah ve xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,

g) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pyré v xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x upraveného xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) U xxxxxxx xxxxx odstavce 2 xxxx. x) se xxxx x obsahu xxxxxxxxxx sladidel xxxxx xx stejném xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxx xxxxxx být xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. g) vyrobených xx 3 xxxx xxxx druhů xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx ovoce", podobnou xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".

§4

(1) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu citrusových xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx citrusů.

(2) X konzervovaného xxxxx xxx x jeho xxxxx xxxxxx xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "s rosolem", "x xxxxxxxxxx krémem" xxxx obdobu xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

§5

(1) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 3 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x klevel x xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 4 x xxxx vyhlášce.

(4) Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxxxxxx xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx potraviny je xxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

§6

(1) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxx x xxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx cukru x xxxxx, malin, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Xxxx výběrový (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) speciální, xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx plátky.

(4) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx výběrového (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx cukru x xxxxxx výběrového (Extra) xxxxx mísit xxxxxx, xxxxxx, xxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, dýně, xxxxxx x rajčata s xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, jahod, malin, xxxxxxxx, červeného rybízu, xxxx x xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.

(6) Xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxx z jahod, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx x xxxx xxx přidávat xxxxx x xxxxxxx řepy.

§7

(1) Xxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx extraktů z xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnosti vody xxxxxxx pro výrobu xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx hmotnosti vodného xxxxxxxx.

(2) X xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx výběrovému (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, rosolu x xxxxxx výběrovému (Xxxxx) x xxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx přidat xxxxx xx džemu.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) až i) x x) xxx xxxxxxxx lihoviny, víno, xxxxxxxx víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx tuky x oleje jako xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x tekutý xxxxxx.

(4) Xxx výrobě marmelády xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx z citrusových xxxxx.

(5) Ovocné xxxxxxxx xxxxx §2 odst. 1 xxxx. x) x x) xx x) xx zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxxx xx xxxx technicky xxxxx.

(6) Meruňky a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxxxxxxx také xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, než xx xxxxxxxxxx xxxxxx.

§8

(1) Citrusová xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx pH xxxxxxx nejvýše 4,0.

(3) Xxxxxx sušeného ovoce xxxx nejméně 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.

(4) Je-li refraktometrická xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, je nutno xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx ovoce x xxxxx proslazené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx xx uvádí xx trh xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

Xxxxxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx o některých xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx u konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx x podskupiny,

d) x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx kvašené xxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxx, xxx se xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.

(3) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k této xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 8 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx množstvím spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxxxxx je hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tabulky 1 přílohy č. 9 k xxxx vyhlášce.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx stanovených hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx x směsí xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek xxxxxxxx x zeleninových xxxxxx a xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x této xxxxxxxx.

§10

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx nebalená xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX x relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.

(3) Xxxxxx x xxxxxxxxxx zelenina xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx, x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrazným xxxxxx x vůním.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxx při xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

§11

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin se x skořápkových xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx skupiny a xxxxxxxxxx, u xxxxxxxxxx xxxxxx x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx pouze xxxxx xxxxxxxxxx, u xxxxx x xxxxx xx xxxxxxx skořápkových plodů x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xx v xxxxx xxxxxx xxxxxxx použité xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů.

(3) Průměrným xxxxxxxxx spotřebitelského balení xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx jakost skořápkových xxxxx a arašídů xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xxxx xxxxxxx x příloze č. 13 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxx

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 14 x xxxx vyhlášce.

(2) Xxxxx xxxxx uvedených v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) u xxxxxxx xxxxx xxxxx název xxx a doba xxxxxxxxxxxxx,

x) u xxxxxxx xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx.

(3) Xxxxx volně xxxxxxxx a houby xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x nečistot. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, plesnivé, zapařené xxxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx být rozděleny xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx však musí xxx xxxxxx x xxxxxx. Xxxxxxx klobouků xxx není dovoleno x xxxxxxxx xxxxxxx.

(4) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx čtvrtina klobouku xxxx x nichž xx vyskytují xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx mají xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx cizích pachů x xxxxx, xxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX; xxx uvádění xx xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xx trh balené, xxx teplotě xxxxxxx 24 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; nevystavují xx přímému slunci.

(3) Xxxxxxx houby pěstované xxxxx být xxxxxx xxxx zabaleny x xxxxxxxx xxxx jiné xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx rostoucích xxx, xxxxxx volně xxxxxxxxxx xxx určených výlučně x dalšímu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potravinářské xxxxx, lze na xxx uvádět pouze xxxxx uvedené x xxxxxxxxx 1 x 2 přílohy č. 15 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx a výrobky x xxxx

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x zákoně x xx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx uvede

a) x brambor xxxxxxxxxx xxxxx skupiny, xxxxxx x xxxx původu,

b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx; jednotlivým xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx lze xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxx konzumních xxxxxx xxxxx dužniny, xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",

x) x xxxxxxx z xxxxxxx název xxxxxxx.

§15

(1) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx musí odpovídat xxxxxxxxxxx odrůdě, xxxx xxx xxxxxx, celé, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x nedeformované, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx teplem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x prosté cizích xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x postihujících xxxxxxx.

(2) Hlízy brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx klíčky xxxxx xxx 3 mm x nesmí xxxxxxxxx xxxx, modré nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zasahující do xxxxxxx dužniny nad 5 xx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx obsahovat příměsi x xxxxx xxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx, chemické x smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx označeny xxxx "xxxxxx", musí xxx 17 až 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx 28 mm.

(6) Xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

§16

(1) Před xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx výrobky a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx se uvádějí xx trh xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxx

(1) Xxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxx, xxxxxx, čisté, xxxxx xxxxxxxxxxx, typické xxxx x chuti, xxxxx až zelenožluté xxxxx, dužnina xx xxxxx, xxx xxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx plodu a xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx povrchové xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxxxx xx vadu.

(2) U xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 1; v xxxxx této xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx 2 % sestávat x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx plísní.

§18

Xxxxxxxxx předpis

Tato vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx vyrábět, xxxxxxxxx x uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xx 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx na trh xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, které xxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Vyhláška č. 650/2004 Sb., kterou xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.

4. Vyhláška č. 153/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, jakož x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx a skupiny x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx potraviny

Druh

Skupina

Potravina

Minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (x g xx 1 xx potraviny

Poznámka

Konzervované xxxxx

Xxxxx výběrové (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

450

x červeného xxxxxx, jeřabin, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x šípků

250

ze xxxxxxx

150

x kešu - xxxxxx

160

x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx xxxxxxxx (Extra)

všeobecně

450

z xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

350

xx zázvoru

250

z xxxx - jablka

230

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, malin

250

ze xxxxxxx

150

x xxxx - jablka

160

z xxxxx xxxxxxx (maracuja)

60

Marmelády

všeobecně

200

z xxxx min. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z meruněk

1700

k xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lektvar a xxxx ze sušených xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x jablek

2200

podíl ovocné xxxxxx ze švestek xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x xxxxxx

3000

xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxx

3200

xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejméně 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x xxxxx

640

Xxxxxxxxx xxxx

380

xxxxx xxxxx xx xxxxxx kaštanovým xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx ovoce

Přeslazené xxxxx (xxxxxxxxx xxxxx)

Xxxxx x lihu (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx obalu

220

ve xxxxxxxxx xxxxx

450

Xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: xxxx-xx xxxxx ovoce xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxx xxxxx ovoce xxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Extra), džemy xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx použitému xxxxxxxxxxxxxx množství.

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného čerstvého xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx výběrové (Xxxxx) speciální

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Extra) xx sníženým obsahem xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

proslazené ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx xx

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: nejnižší xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx dodržen x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx a kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx sladidlem.

Džem xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx xxxxx výrobků x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx druhého xxxxxxxxxxx xxxx XX přílohy X směrnice Rady 2001/113/ES x xxxxxxxx xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx a kaštanovém xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 až 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx výskyt xxxxxx příměsí u xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 mm2, xxxxxx xxxxxx nad 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx částí velikosti xxxxx xxxxxxxx xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)

1

2

3

zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x upraveného chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Kompoty

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx xxx xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx deformací xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx x kališních xxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx ovoce bez xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky ovoce, xxxxx xx xx xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx zachovávají xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx zákalu x xxxxxxxxx, u xxxxxxx x loupaného x děleného xxxxx xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxxx x klikvy přirozeně xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx odchylek od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx kompotu:

a) přirozené xxxxxxxxxxxxx nálevu,

b) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx střapin x xxxxxx x xxxxxxx x bobulovitého ovoce,

c) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx korkovitých x xxxxxxxxxxxx kompotu,

d) xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x mírné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),

f) xxxxxxxx slupky z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx x broskvového xxxxxxx,

x) xxxxx svraštělá xxxxxx u meruňkového xxxxxxx,

x) nejvýše 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u kompotu x xxxxxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx rozpadlé x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx kompotu,

k) x xxxxxxx smíšených mírné xxxxxxxxx nálevu přítomným xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx z použitých xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx,

x) přípustný výskyt xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x lesních xxxxx x malin:

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx u xxxxxxx x lesních xxxxx x xxxxx

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

nad 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxxx

5

7

10

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x malin

5

7

10

Tabulka 3

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a vzhled

Barva

Chuť x vůně

upravené chlazené xxxxxxx xxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x dalších xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené xxxxxxxx, x peckami xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně stejné xxxx, velikost xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxx 4

Sušené xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx škůdci s xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx prachem

odpovídající xxxxxx druhu ovoce xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem

typická pro xxxx xxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

mléčně xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) zelenina

zelenina x xxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená čerstvá xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny

A) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky xxxxxx

1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah znečišťujících xxxxxxxxxxx xxxxxxx pocházejících x půdy u xxxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaných zeleninových xxxxxxx činí nejvýše 1,5 %.

X) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx zelenina

1. Xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx nejvýše 2 %.

2. Sterilovaný x xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.

2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1,5 % etanolu. Xxxx neplatí xxx xxxxxxx mléčně xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.

3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx povrchový povlak (xxxx) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx kysané zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.

X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina

1. xX xxxxxxxx konzervované zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4,1.

X) Sušená xxxxxxxx

1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.

3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxx.

4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny mleté xxxx směsi mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x teplé 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).

X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx obecně

1. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované obsahují xxxxxxx 7 % xxxxxx, stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx konzervované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx překročit 28 %, x česnekového xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Rajčatové protlaky xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx x xxxxxxxxx pyré

1. Rajčatová xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesené xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Xxxxxxx xxxx nejméně 10 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxx

Xxxxxx "Xxxxx", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

xxxxxxx 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Xxxxxxx 2,2

xxxxx xxxx (%)

Nejvýše 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Nejvýše 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Smyslové požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Potravina

Konzistence x vzhled

sterilovaná zelenina xxxx xxxxxxxxx pasterovaná xxxxxxxx celá všeobecně

zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx u 20 % kusů, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxxxxx x velikostními xxxxxxxxxx nejvýše 20 % kusů, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx a xxxxxxx skvrn, xxxxxxxxxxx xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, bez xxxxx x jejich částí, xxx zdřevnatělých a xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, jde-li x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx čirý, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx všeobecně

zelenina zdravá, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, u xxxx xxxxxx uvolněná xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x feferonů xx směsi xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 cm nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx do 5 mm, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx řezů xxxxxxx x vrcholových xxxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x xxxxx rovnobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 cm xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx příměsí, x xxxxx jednotlivé xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx konzervování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx všeobecné xxxxxxxxx xxxx, okurky xxx xxxxx, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % xxxxxx v xxxxx má xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx kratší xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx je stejné xxxxxxxxx, průměr xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx z 5 % xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx anorganického xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx sedimentem xxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx lusky
pasterované xxxxxxxx lusky

fazolové xxxxx xxxxxxxx*), xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, bez mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými xxxxxxxx x stopkami, xxx xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx endokarpu, xxxxxxx xxxxxxxxx x bez xxxxxxx x tmavých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx nebo příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x toho xxxxxxx jedna polovina xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % lusků vláknitých, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx a jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x koření

rajčatová xxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky

kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx částicemi xxxxxx (xxxxxxxx) bez zbytků xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částic x xxxxxxxx tmavých xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx svěží, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých složek x xxxxx vyrovnaná

*) Xx vyvinuté fazolové xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.

Tabulka 2

Xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxx zelenina

dostatečně xxxxxxxx, bez známek xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx výskytem xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx sušené xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx hodnocen xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx poškození

2

zbytky stopek

3

nevhodná xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odchylky (% xxxx.)

xxxxxxx zbarvená (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně skvrnitá xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5
(xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx kusů xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky

10

15

25

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxxxxx x přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 50

9,0

51 až 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Tabulka 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x zeleninových xxxxxx x směsí

Složky (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

od 3,0 xx 5,0

od - 2,0 xx + 2,0

od 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

nad 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené

ve skořápce

jádra

jádra xxxxx

xxxxxxx pražené solené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx mletá

jádra xxxxxx

xxxxx pražená xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx skořápce

ve xxxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx (xxxx) ze xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx suché xxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů/ xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 xx 250

- 3

251 až 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Příloha x. 12 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

7,0

2

xxxxx

6,0

0,25

xxxxxx

xx xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx xxxxxx

xxxxx

5,0

0,1

xxxxx xxxxxxx

3,0

0,1

xxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

2

jádra

4,5

1

kokosové ořechy

čerstvé xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx se

piniové xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce nepražené

6,5

0,2

ve xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx skořápce xxxxxxx solené

4,0

0,2

jádra nepražená

6,5

0,2

jádra xxxxxxx solená

4,0

0,1

pekanové xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxx

7,0

0,1

xxxxxxx

xxxxxxxxx nepražené

10,0

9

0,5

neloupané xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx pražené

5,0

0,5

loupané xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx skořápky, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx jader 15, z xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, jádro xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené

světle hnědá xx tmavě xxxxx, xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, x xxxx 6 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci, x toho 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, jádro špičaté, xxxxxxx

xxxxx xx světle xxxxx, xx lomu xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx xxx cizího xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 8, xxxx xxxxx 15, x xxxx 3 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx, 4 hořkých

Pistáciové xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx skvrn, ve xxx puklá, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx řezu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx slabě xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x toho xxxxxxx xxxxxxxx 5, xxxx xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx, 2 poškozených škůdci

Jádra xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx

xxxxx na povrchu xxxx, šedavé, xxxxx xx xxxxxx hnědé, xx řezu xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx slabě nahořklá xxxxxxx xxxx a xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, z xxxx 1 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx tvrdá, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx lomu xxxx až mírně xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké chuti

vady xxxxxxxx 15, vady xxxxx 15, z xxxx 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, velmi xxxxx, s třemi xxxxx xxxxxxxx "oky" - xxxxxxxx póry, xx xxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx měkké xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx tvrdé, xxxxxxxx 1 - 2 xx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx kokosová, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

vady xxxxxxxx 10, xxxx xxxxxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, hrubě xxxx jemně xxxxx

xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Xxxxx piniových xxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx až xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxx 7, x toho 3 xxxxxxxx či xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové ořechy

skořápka xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx skořápky 7, vady xxxxx 15, x toho 7 žluklých

Makadamové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx na xxxx xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, vady xxxxx 10, x xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx škůdci

Vlašské xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, xxx plísní, nežluklá

světle xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy mleté

nepoškozené xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu a xxxxx, sladce olejnatá

Mandle xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, světle xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx, jádra xxxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx škůdci, bez xxxxxx

xxxxxx hnědá

typicky mandlová xxx xxxxxx xxxxx x chuti

Arašídy

skořápka xxxxx, xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx na povrchu

jádro xxxxxxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx hořké chuti

vady xxxxxxxx 11, xxxx xxxxx 12, z xxxx 3 žluklých

Pasta xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx kousky xxxxxxxxxxxx plodů dle xxxxxxxxxx výrobku

typická podle xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x chuti

Upravené xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx dle xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x arašídů

jemně xxxxx, nepoškozená xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Poznámka: škůdcem xx xxxxxx živý xxxx mrtvý xxxxxxxx xxxx jeho část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx rostoucí

houby xxxxxxxxx

xxxxxxx x xxx

xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx sušené

houby xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx výrobky x xxx

xxxxxxxxx x hub

pasty x xxxxxx z xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx hub xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx

1.    Bedla xxxxxx - Macrolepiota xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxx - Lepista xxxxxxxxx

3.    Čirůvka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx havelka - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5.    Čirůvka xxxxxxx - Calocybe xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Gyromitra xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx plicní - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Pleurotus xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx dubový - Xxxxxxx reticulatus

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx dutonohý - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11.    Hřib xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12.    Hřib xxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxx

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

14. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxxx - Xerocomus xxxxxxxxxxxxx

15. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx sametový - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx smrkový - Xxxxxxx xxxxxx

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Suillus xxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

18.    Klouzek xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxx - xxx xxxxx plodnice

19. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Suillus xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx slizký - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx mladé plodnice

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

23. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24.    Kotrč xxxxxxxx - Xxxxxxxxx crispa

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx - xxx mladé plodnice

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxx duriusculum

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxx plodnice

29.    Krásnopórka xxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

30.    Křemenáč xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31.    Křemenáč xxxxxxx - Leccinum rufum

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxxx

33. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx - Cantharellus xxxxxxxxxxxx

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx nálevkovitá - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

37.    Ryzec xxxxx/xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Gomphidius xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx svraskalá - Xxxxxxxxxxx caperatus

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx nebularis - xxx mladé xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx trubkovitý - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

44.    Špička xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

46.    Václavka xxxxxx - Armillaria xxxxxx - pouze xxxxxxxxx xxx třeňů

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx smrková - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx určených xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx

1.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2.    Holubinka xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx doupňáková - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx mandlová - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Russula xxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx šupinatý - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx na skupiny

Druh

Skupina

brambory xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Členění výrobků x xxxxxxx na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané

brambory xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené*)

bramborová kaše xxxxxx

*) připouští xx xxxxx dle xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, přípustný xxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxxx hlíz x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Užití xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, jako xxxxxxx

X

xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx vad x konzumních xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx celkem nejvýše xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, otlaky, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 5 mm

čerstvé xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx xxx slupkou

-

nad 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx a xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

-

xxxxxx xxxxx než 3 xx

xxxxx skvrny xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxx 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1/8 povrchu xxxx 5 xx pod xxxxxxx u 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx nebo 5 xx xxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance

max. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % v xxxxx 6 % tolerance

mechanické xxxxxxx (xxxxxxxx a xxxxx zemina, cizí xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx nalepené xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: xxxxxxx se xxxxxx xxxx nebo xxxxx živočich xxxx xxxx část x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx hlíz

Brambory xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (mm)

% hmotnosti xxxx nejvýše

rané

menší xxx 28

3

x toho xxxxx xxx 22

0

rané "drobné"

menší xxx 17 nebo xxxxx xxx 28

3

xxxxxx

xxxxx xxx 28

3

Xxxxxxx x. 18 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxx, neoslizlé, xxxxxx příčného xxxx xx 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx nejvýše 2 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % hmotnosti, ostatní xxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, celkový xxxxxx xxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx 0,8 % x nejvýše 1,4%,
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti nejméně 62 %
xxxxxx xxxxxxx 87 %

hlízy xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše xxxx 5 % xxxxxx xx hotový xxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, nerozvařená, xxxxx xxx xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx nálevu xxxx xxxxx slaná, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %, xxxxx bobtnavosti nejméně 68 %

xxxxxx hlízy xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, x rozměru xxxxxxx 10 xx, xxx xxxxxx a xxxx, barva xxxxx, xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mouka

sušina nejméně 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx od bílé xx xx žlutou, xxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx nejméně 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, sypká, xxxxxxxxx barvy bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx tuku xxxxxxx 42 %

xxxxxx xxxxxxx xxxxxx, křupavé, xxx xxxxxxx, obsah odpadané xxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami a 5 % hmotnosti xxxxxx do 20 xx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx volných xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxxx xxxxx, x hladkým xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx bez přílišných xxxxxxxxxxx vad (xxxxxx, xxxx, spálení, úlomky), xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, konzistence xxxxxx, xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) x tuku xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 mm

plátky xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, xxxxxx), xxxxx veškerých xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx tuku xxxxxxx 3 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tvaru, xxxxxxx xxxxxx šedobílá, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, vůně a xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně slaná, xxx cizích pachů x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx zmrazeném xxxxx xxxxxx sypké xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx větších shluků

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2021 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, kterým se xxxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx potravinového xxxxx, xxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

3) §1 písm. x) xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx přírodní sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. prosince 2006 o xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5) §2 písm. x) xxxxxxxx č. 248/2018 Xx., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 xxxx. x) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Sb., x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 vyhlášky x. 248/2018 Sb.

8) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011, x xxxxxxx znění.

9) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.