Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2022.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2022.


Vyhláška o požadavcích na konzervované ovoce a konzervovanou zeleninu, skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich a banány

397/2021 Sb.
 

Vyhláška

Předmět úpravy §1

Vymezení některých pojmů §2

Konzervované a upravené chlazené čerstvé ovoce §3 §4 §5 §6 §7 §8

Konzervovaná a upravená chlazená čerstvá zelenina §9 §10

Skořápkové plody a arašídy §11

Houby §12 §13

Brambory a výrobky z nich §14 §15 §16

Banány §17

Technický předpis §18

Přechodná ustanovení §19

Zrušovací ustanovení §20

Účinnost §21

Příloha č. 1 - Členění konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce na druhy a skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 4 - Přípustný výskyt cizích příměsí u klevel a povidel

Příloha č. 5 - Smyslové požadavky na jakost konzervovaného a upraveného chlazeného čerstvého ovoce

Příloha č. 6 - Členění konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny na skupiny a podskupiny

Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost konzervované zeleniny

Příloha č. 8 - Smyslové požadavky na jakost konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny

Příloha č. 9 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení konzervované a upravené chlazené čerstvé zeleniny a přípustné odchylky od stanovených hmotnostních podílů

Příloha č. 10 - Členění skořápkových plodů a arašídů na skupiny a podskupiny

Příloha č. 11 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 12 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 13 - Smyslové požadavky na jakost skořápkových plodů a arašídů

Příloha č. 14 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 15 - Členění hub na skupiny a podskupiny

Příloha č. 16 - Členění konzumních brambor a výrobků z brambor na skupiny

Příloha č. 17 - Užití podle varných typů, přípustný výskyt vad a přípustné odchylky na velikost hlíz u konzumních brambor

Příloha č. 18 - Fyzikální, chemické a smyslové požadavky na výrobky z brambor

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 21. xxxxx 2021

x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx x konzervovanou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxxxxxxx zemědělství stanoví xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., zákona x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx č. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb., xxxxxx č. 139/2014 Xx. a xxxxxx x. 180/2016 Sb., (xxxx xxx "zákon"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx unie1), xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, houbách, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, skořápkových plodů, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx x xxxx x xxxxxx s xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx, xxxxxxx a xxxxxxx z nich x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx k názvu x xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx x xxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx x relativní vlhkost xxxxxxx xxx uchovávání,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx trh,

3. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

§2

Vymezení xxxxxxxxx xxxxx

(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxx, čerstvé, xxxxxx ovoce, xxx xxxxxx hniloby x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, zbavené xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx ovocného xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápoje x zmrazeného xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx nebo xxx xxxxxx, x neprodyšně xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx3), xxxx x xxxxxxxxxxx pulpy xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, přivedené do xxxxxx rosolovité konzistence,

e) xxxxxx výběrovým (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, xx tento xxxxxxx xx se xxxxxxxx obsahem xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx výživové xxxxxxx4); xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) speciálním xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxx džem výběrový (Xxxxx) s xxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx méně xxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) a xxxxxxx xxxx cukru než xxxx xxxxxxxx (Extra) xx sníženým xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxxxxxxx sladidel, vody, xxxxx xxxx xxxxx, xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, jednoho nebo xxxx xxxxx ovoce, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) marmeládou xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x citrusových xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxx výběrovým (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx xxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx vyrobená x meruněk xxxx x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, x to xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx, x přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, přivedená xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) klevelou xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxxxxx konzistence se xxxxxxxxxx hrubými xxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) ovocným xxxxxxxxx nebo ovocným xxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx konzistence xxxxxxxx z xxxxx xxxxx ovoce bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx přidáním xxxxxxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx5) xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx lze přidat xxxxx v technologicky xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx,

x) xxxxxxx ovocem xxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) směsí xxxxxxxx xxxxx různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, kde xxxxx sušeného xxxxx xx nejméně 60 % xxxxxxxxxxxx,

x) ovocem xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxx x lihu nebo xxxxxxx bowlí xxxxxxxxx x čerstvého ovoce xxxx kompotu, zalitého xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx6) xxxx xxxxxxxxx, xxxxx může obsahovat xxxxxxx xxxxxxxx sladidla x xxxxx určené x xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx ovocem xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx, uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx k přímému xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, přírodních sladidel x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x čerstvém xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxx uchováván x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxx pulpou xxxxx xxxx ovoce, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx ovocem xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxx surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x je xxxxxx x dalšímu zpracování,

v) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx xxxxx z xxxxx, který x xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx Xxxx xxx., x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.

(2) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x plísní, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) konzervovanou xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx tvoří xxxxxxxx x které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, s xxxxxxxx zeleninových xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,

x) pasterovanou xxxxxxxxx výrobek s xxxxxxx v neprodyšně xxxxxxxxx obalu, xxxxx xX xx xxxxx xxxx xxxxx 4,0 x při xxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX,

x) xxxxxxxxxxxx zeleninou výrobek x xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxx pH xx xxxxx xxx 4,0 x xxx xxxxxxxx xxxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121,1 oC nebo xxx xxxxxx takový xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx spór,

e) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx výrobek xxxxxxxxxxxx působením bakterií xxxxxxxx kvašení,

f) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx bez slupek x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, sterilací nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxx šťávy xxxx přípustné,

g) xxxxxxxxxxx xxxx potravina řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx hrubšími kousky xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x jedlých xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxx propasírováním xxxx obdobným procesem; xxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

h) xxxxxxx xxxxxxxxx potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel nebo xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx kandovanou potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx přírodních sladidel,

j) xxxxxxxxx chlazenou čerstvou xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx celé xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, určená x xxxxxxx xxxxxxx,

x) zeleninou x xxxx zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx7) xxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kyseliny xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % hmotnostní,

l) xxxxxxxxx x soli zelenina xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxx xxxx,

x) koncentrovaným xxxxxxxxxx xxxxxxxxx rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou sušinou,

n) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx protlakem xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sušinou,

o) rajčatovým xxxx xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, popřípadě xxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx protlaku, xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, jedlé soli, xxxxxxxxx koření x xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x množství,

q) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx olejem,

s) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx prostředku.

(3) Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxxxx plody xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) až x) x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxx regia X. x xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx (X.) x Xxxxxxx xxxxxx (Xxxx.) x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx mandloně xxxxxx xxxxx Xxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxx xxxxxx Xxxxxx xxxxxx (Xxxx.) včetně loupaných xxxxxx,

x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx occidentale (X.),

x) xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (L.),

g) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx Cocos xxxxxxxx (X.),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx Pinus xxxxx (X.), Xxxxx koraiensis, Xxxxx sibirica, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxx gerardiana x Xxxxx xxxxxx,

x) makadamovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,

x) pekanovými xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx Carya xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxx.) X. Xxxx,

x) pistáciemi xxxxxx xxxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx Pistacia vera (X.),

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx Castanea xxxxxx Xxxx.,

x) xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx odrůd xxxxxxxxxx xxxxxx Arachis xxxxxxxx x., Xxxxxxx xxxxxxxx L. x Xxxxxxx xxxxxxxx x.,

x) xxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídů,

o) xxxxxxxxxx xxxxxxx skořápkovými xxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx plody xxxx xxxxxx semena xxxx arašídy x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx, koření xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx přísad,

p) xxxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídů xxxxx xxxxx výrobek xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx arašídů.

(4) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vyšších xxx,

x) houbami xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu,

c) xxxxxxx pěstovanými houby xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených,

d) xxxxxxxx houbami xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx jsou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx, x to sterilací, xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx houby xxxxxxxx zmrazením xx xxxxxxx -18 oC xxxx xxxxx, u xxxxx jsou jednotlivé xxxxx hub xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) ostatními xxxxxxx x xxx houby xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxx extrakcí.

(5) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx dále xxxxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx xxxxxxxxx xxxxx zralosti xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x dobře xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx konzumní x průměrnou xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx je xxxxxxxx šířka xxxxx,

x) xxxxxx xxxxx označení xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx odrůd xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx užití,

f) xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx, konzervací, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

&xxxx;(6) Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx příměsmi xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx x potravině xxxxxxxx, xxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx.

Konzervované x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

§3

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx8), x xxxxxx x xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx ovoce xxxxx

x) x xxxxx použitý xxxx xxxx druhy xxxxx x sestupném xxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) x xxxxx x xxxx xxxxx alkoholu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového pyré, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x ovocného xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxx se uvede xx xxxxxxx zorném xxxx xxxx název xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,

e) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) speciálních, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx celkový xxxxx přírodních xxxxxxxx x gramech xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, přičemž uvedené xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) u xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx cukru, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx x xxxxxx přítomnost xxxxxxxxxx xxxxx siřičitého, jestliže xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,

g) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, marmelád, rosolů, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxx v xxxxx xxxxxxx jméno xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,

x) u upraveného xxxxxxxxxx čerstvého xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx.

(3) U xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) se xxxx x obsahu xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x jasně xxxxxxxxxxx písmeny; xxxxx xxxxx xxxxxx být xxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) X výrobků xxxxx odstavce 2 xxxx. x) xxxxxxxxxx xx 3 nebo xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx údaj x xxxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx slovy "xxxx xxxxx", xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovoce.

(5) Xxxxxx bobule xxxxxx xxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Hrozinky".

§4

(1) Xxxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxxx" xxx použít xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx xxxxxxx.

(2) X konzervovaného xxxxx xxx x jeho xxxxx použít xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdobu těchto xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx v §2 xxxx. 1 xxxx. x) xx x) x x) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

§5

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx ovoce xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 3 x této xxxxxxxx.

(2) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Přípustný xxxxxx xxxxxx příměsí x klevel x xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 4 k xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx čerstvého ovoce xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 k xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx v 1 xx xxxxxxxxx je xxxxxx v příloze č. 1 x této xxxxxxxx.

§6

(1) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx obsahem cukru, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx xxx citrusových xxxxx xxxx být xxxxxxx x xxxxx x kůra z xxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx xxxxxx lze xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx tvořit xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx), džem xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx, džem xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x džem z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx na xxxxxx.

(4) Xxx výrobě džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx sníženým xxxxxxx xxxxx x xxxxxx výběrového (Extra) xxxxx mísit xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, xxxxxx, dýně, okurky x rajčata s xxxxx xxxxxx.

(5) Xxx xxxxxx xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxx, jahod, malin, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx a xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx červené xxxxxx xxxxx.

(6) Při xxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxx šťávu x červené řepy.

§7

(1) Podíl xxxxx xxx výrobu xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx extraktů od xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(2) K xxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrovému (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxx přidat xxxxx xx džemu.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. 1 písm. x) až x) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx byliny, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx x med xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx náhradu xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx éterické xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.

(5) Ovocné suroviny xxxxx §2 xxxx. 1 xxxx. x) x x) xx x) se zpracovávají

a) xxxxxxxxxx, chlazením xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx sušením, xxxxxxx za mrazeného xxxxx xxxx

x) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.

(6) Xxxxxxx x xxxxx určené pro xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálního x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx mohou být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx.

§8

(1) Citrusová xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.

(2) X xxxxxxx xxxxxxxx xX xxxxxxx nejvýše 4,0.

(3) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx xxxxxxx 70 %, u xxxxxxxx xxxxxxx nejméně 67 %.

(4) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx konzervačním xxxxxxxx.

(5) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %.

(6) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené xxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx trh xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 5 xX.

Konzervovaná x upravená xxxxxxxx xxxxxxx zelenina

§9

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zeleniny xxxxx

x) xxxxxxxxx název xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,

b) xxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx kvašené xxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,

x) xxxx, xxx xx jedná x xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxxx množstvím spotřebitelského xxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx xx hmotnost xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervované x upravené chlazené xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxx se zohledněním xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx tabulky 1 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jednotlivých xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§10

(1) Proslazená xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.

(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.

(3) Sušená x proslazená xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx, x výjimkou xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obalu xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a vůním.

(4) Xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx xx uvádí xx xxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.

§11

Skořápkové plody a xxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Kromě xxxxx uvedených x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xxxxx xxxxx skupiny a xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů a xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x pasty x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx x názvu xxxxxx všechny xxxxxxx xxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxx.

(3) Průměrným xxxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12 x této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 13 x této xxxxxxxx.

Houby

§12

(1) Xxxxxxx xxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 14 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxx x xx xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx

x) x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) x skupiny xxxxxxx z xxx x xxxxxxx výrobky x hub název xxxxxxxxxx a český xxxxx xxxxxxxxx druhů xxx.

(3) Houby xxxxx xxxxxxxx a houby xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, musí xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx nesmějí být xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx nadměrně vlhké. Xxxxx být xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx řezem, xxxxxxx však xxxx xxx xxxxxx s xxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx klouzků.

(4) X hub uvedených x xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx plochy xxxx, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx plodnic úlomky xxxx xxxxxxx na xxxx místech. Xxxxxxxxxxx xxx může xxx xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx rozumí houby, xxxxxx xxxxx více xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xx vyskytují xxxxxx.

(5) X xxxxxxxx hub xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx cizích xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

§13

(1) Xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx houby pěstované xx skladují a xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX; xxx xxxxxxx na xxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx se uvádějí xx xxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx 24 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %; xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx slunci.

(3) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být baleny xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx.

(4) X xxxxx rostoucích hub, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx výlučně x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx potravinářské xxxxx, lze xx xxx uvádět xxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 1 a 2 přílohy č. 15 x xxxx xxxxxxxx.

Brambory x výrobky x nich

§14

(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxx brambor x xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 16 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x zákoně a xx xxxxxxxx o xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx se uvede

a) x xxxxxxx konzumních xxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxx původu,

b) x brambor konzumních xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxx typu uvedeného x xxxxxxx 1 přílohy č. 17 x této xxxxxxxx; jednotlivým xxxxxxx xxx přiřadit x xxxxxxxxx xxxxxxx typů, xxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx,

x) x brambor xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx označení "xxxxxx",

x) x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx skupiny.

§15

(1) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx xxxxxx, celé, xxxxx, pevné, růstem xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx hlízy, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx vybarvení, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxx, dutosti x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx poškození xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních xxxx xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx klíčky xxxxx xxx 3 mm x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx.

(3) Brambory xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x vadné xxxxx xxx rámec xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx 2 přílohy č. 17 x xxxx vyhlášce. Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx 3 přílohy č. 17 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 18 x xxxx vyhlášce.

(5) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx", xxxx xxx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx a hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx xxxx xxx xxxxxxx 28 xx.

(6) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx velikost xxxxxxxxx.

§16

(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx kartáčováním.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx uvádějí xx xxx xxxxx xxxxxxxxx nebo hluboce xxxxxxxx.

§17

Banány

(1) Xxxxxx xx xxxxxxx na trh xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx je xxxxx, ale xxxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, jsou bez xxxxxxxx plodu x xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx teplotami, bez xxxxxxxx povrchové vlhkosti, xxx xxxxxxxx xxxxxx, xxx poškození škůdci, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Kropenatost, xxxxx je známkou xxxxxx vyzrání xxxxxxxx xxxxx, se nepovažuje xx xxxx.

(2) X xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx minimální xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxx 1; v xxxxx této odchylky xxx celkem xxxxxxx 2 % xxxxxxxx x produktů xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

§18

Technický předpis

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§19

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, označovat x xxxxxx na xxx podle vyhlášky č. 157/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, do 1. xxxxxxxx 2022.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx označené xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, které xxxx v souladu x xxxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.

§20

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a výrobky x nich, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Xx.

4. Vyhláška č. 153/2013 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

§21

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2022.
&xxxx;

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxx, XXx., x. r.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx x skupiny x minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v 1 xx potraviny

Druh

Skupina

Potravina

Minimální xxxxxxxxxx podíl xxxxx (x x xx 1 xx potraviny

Poznámka

Konzervované xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx Džemy xxxxxxxx (Xxxxx) se sníženým xxxxxxx cukru

všeobecně

450

z xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - jablka

230

z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80

Xxxxx

xxxxxxxxx

350

x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250

xx xxxxxxx

150

x xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450

x xxxxxxx xxxxxx, šípků, xxxxxx, xxxxx

350

xx xxxxxxx

250

x xxxx - xxxxxx

230

x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80

Rosoly

všeobecně

350

z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

250

xx zázvoru

150

z xxxx - xxxxxx

160

x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

200

x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z xxxxxxx

1700

x xxxxxx je možno xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx xx možno xxxxxx xxxxxxxxxx dřeň, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx ze sušených xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75 %

xxxxxxx x jablek

3000

slazená x xxxxxx x jablek

3200

podíl xxxxxx xxxxxx z xxxxxx nejméně 30 %

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

1500

x xxxxxxx

730

x jahod

640

Kaštanový xxxx

380

xxxxx ovoce xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx (xxxx)

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx (kandované ovoce)

Ovoce x xxxx (xxxxxx xxxxx)

x xxxxxxxxx xxxxx

220

xx xxxxxxxxx obalu

450

Kompot

Upravené chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx: xxxx-xx xxxxx xxxxx smíchány, xxxx xxx minimální xxxxx pro xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxx (Extra) speciální, xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x kaštanový xxxx xxxxxx úměrně použitému xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)

Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx) (%)

Xxxxx

xxxxxxx 60

xxxxx výběrové (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx

42 - 59

-

xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 41

-

xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxx 60

-

xxxxxxxxx

xxxxxxx 60

-

kaštanový xxxx

xxxxxxx 60

-

xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

proslazené ovoce

nejméně 70

xxxxxxxx se

kompoty

nejvýše 48

0,3 - 2,5

Xxxxxxxx: xxxxxxxx xxxxx refraktometrické xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xx xxxxxxxx obsahem xxxxx, rosolů x xxxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx a kaštanových xxxxx xx předpokladu, xx xxxx byl x těchto xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxx výběrový (Extra) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx tzv. xxxxxxxxx názvy výrobků x xxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx II xxxxxxx X směrnice Xxxx 2001/113/ES o ovocných xxxxxxx, rosolech x xxxxxxxxxxx x kaštanovém xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervovaného x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)

Hmotnostní xxxxxxxx (%)

do 50

9,0

51 xx 500

6,0

501 xx 1000

5,0

xxx 1000

3,0

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustný výskyt xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx xxxx příměsi

Počet xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx o hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ovoce xxxxxx xxxxxxxx listů x xxxxx xxx 5 xx2, stopky xxxxxx nad 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx částí velikosti xxxxx xxxxxxxx pecky (xxxxx xxx použití xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (xxxxx než polovina xxxxx)

2

3

4

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx chlazeného xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxx

xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx lístků, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky ovoce, xxxxx se xx xxxxxx rozpadnou, kompoty x xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx zrnitost, xxxxx čirý xx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx z brusinek x klikvy přirozeně xxxxxxxxxxxxx, kompotů xxxxxxxxx xxxxx čirý až xxxxx xxxxxxxx, nezabarvený

Přípustný xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx kompotu:

a) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx zaschlých, xx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx x kompotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,

d) xxxxxxxxxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxx v nálevu x xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x mírné xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),

f) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx plodů x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x meruňkového xxxxxxx,

x) nejvýše 10 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx a xxxxxx,

x) nejvýše 20 % hmotnostních tvary xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,

x) nejvýše 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nečistot u xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,

x) vegetační xxxx, xxxxxx x xxxxx po xxxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,

x) přípustný výskyt xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx z lesních xxxxx a xxxxx:

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxx cizích xxxxxxx u kompotu x xxxxxxx plodů x xxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x hmotnosti (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

xxxxxx x stopky x xxxxxxx x xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné kuželovité xxxxxx plodů u xxxxxxx x xxxxx

5

7

10

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxx

xxxxx bez xxxx xxxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek xxxxx a dalších xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx přibližně xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x pachů

Tabulka 4

Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x vůně

sušené xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx škůdci x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a nevyzrálých xxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pro xxxx xxxx ovoce, xxx xxxxxx pachů x xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina

mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina

zeleninový xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx) zelenina

zelenina x xxxx

xxxxxxxx x xxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx pyré

kečup

Prima, Xxxxx, Xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxx

xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxx není xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah znečišťujících xxxxxxxxxxx xxxxxxx pocházejících x xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.

2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx činí nejvýše 1,5 %.

X) Sterilovaná x pasterovaná xxxxxxxx

1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx ve sterilované x pasterované xxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.

2. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx hrášek obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.

X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx

1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty nejvýše 4,1.

2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % xxxxxxxx xxxxxxx x nejvýše 1,5 % xxxxxxx. Xxxx neplatí pro xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) sterilované xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx původní xxxxx.

3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx obsahovat xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx xxx homogenní xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).

4. Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.

X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

1. pH xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.

X) Xxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxx nať obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.

2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.

3. Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.

4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx směsi mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx písků (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% xxxxxxxx chlorovodíkové).

F) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx soli xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx refraktometricky, xxxxxxx xxxxx soli xxxxx xxxxxxxxx 28 %, u xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.

X) Xxxxxxxxx xxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxx xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

2. Rajčatové protlaky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

3. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx obsahují xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

X) Xxxxxx a xxxxxxxxx xxxx

1. Rajčatová xxxx obsahují xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

2. X kečupů xxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx xxxxxxx 7 %.

3. X xxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxx, Xxxxx, Speciál xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 1

Rajčatové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxx

Xxxxxx "Prima", "Xxxxx", "Xxxxxxx"

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx 4,2

8,0-24,0

nejméně 12,0

xxxxxxx 30,0

xxxxxxx xxxxxxxx stanovené xxxx kyselina xxxxxx (%)

Xxxxxxxxxxx se

Nestanovuje xx

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 2,2

Nejvýše 2,2

obsah xxxx (%)

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 10,0*)

Xxxxxxx 3,5

Nejvýše 3,5

xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx octová (%)

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxx 0,2

Xxxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxxxxx xx

*) Xxxxx soli xxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxx výrobků.

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Potravina

Konzistence x xxxxxx

xxxxxxxxxxx zelenina xxxx všeobecně pasterovaná xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx zpracované xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx rostlinného xxxxxx vyjma xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxx-xx x xxxxxxxx loupanou, xxxxx čirý, opalizující xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx dělená x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx nepoškozená, x xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, tvar xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % hmotnostních, u xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi xxxxxx xxxxxx stopek do 1,5 xx xxxxxxx 5 %, u xxxxxxxxxxxxx zelí xxxx x xxxx do 5 mm, xxxx xxxx mírně xxxxxxxxxx, xxx řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx rovnobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez semen x cizích příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx zeleniny x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, &xxxx;xxxxxxxxxxxx &xxxx;xxxxxxx konzervování, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx výše, xxxxxx xxx dutin, bez xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, nejméně 80 % okurek v xxxxx má xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo kratší xxxxx, xxxxxx nejdelší xxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx řezů xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xx stejné xxxxxxxxx, průměr řezu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx pevná, xxxxxx, xxxxxxx, u řezů xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx xxxxxx obalu

sterilovaný xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x mléčné xxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx menší, xxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx chorobami, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx x případným xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx fazolové lusky
pasterované xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx lusky xxxxxxxx*), nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx x bez xxxxxxx x tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx rostlinného původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z toho xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx xxxxxx poškození xxxxxxxxx x škůdci) x nejvýše 5 % xxxxx vláknitých, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 2 % xxxxxxx podílu xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x koncentrované xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, případně s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí rajčat, xxx xxxxxxx xxxxxx x výjimkou xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxx svěží, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx neloupaná, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x obalu xxxxxxxxx

*) Xx vyvinuté fazolové xxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.

Tabulka 2

Sušená xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

Barva

Chuť x xxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x nevyzrálých xxxxx rostlin, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx a xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx x pasterované xxxxxx celé

Popis xxxxxxxx (xxxxx odchylek hodnocen xx vzorku 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx počet xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)

xxxxxx xxxxxxxxx

3

xxxxxx nepravidelného tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx xxxxxx

3

xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx odchylky

Maximální xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (světlá) xxxx

2

xxxxxxxxx, mírně xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, silně xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, xxxxxx xxxxx x volných slupek, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx materiál

0,5
(ne xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků

Druh xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

xxxx rostlinný xxxxxxxx

5

5

10

xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky

10

15

25

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx konzervované x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 1

Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení konzervované x upravené xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx rozsah (x)

Xxxxxxxxxx odchylka (%)

xx 50

9,0

51 až 500

6,0

501 xx 1000

5,0

nad 1000

3,0

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx složek zeleniny x xxxxxxxxxxxx salátů x směsí

Složky (% xxxx.)

Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 3,0 xx 5,0

xx - 2,0 xx + 2,0

xx 5,0 xx 10,0

xx - 4,0 xx + 4,0

xx 10,0 xx 15,0

xx - 7,0 xx + 7,0

xxx 15,0

xx - 10,0 xx + 10,0

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxx solené

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx mletá

jádra xxxxxx

xxxxx pražená solená

kešu xxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx solená

makadamové ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx nepražená

jádra xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

xx xxxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra pražená

jádra xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx pražený

piniové xxxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pražené xxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xxxxx (xxxx) ze xxxxxxxxxxxx xxxxx/xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx skořápkové xxxxx/xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx/ arašídů

odtučněná

neodtučněná

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 397/2021 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

Hmotnostní rozsah (x)

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)

xx 100

- 5

101 xx 250

- 3

251 xx 500

- 2

501 x xxxx

- 1

Příloha x. 12 x vyhlášce x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

12,0

8,0

4

xxxxx

5,0

1

xxxxxxx xxxxxx

xx skořápce

12,0

7,0

2

jádra

6,0

0,25

mandle

ve xxxxxxxx

11,0

7,0

3

xxxxx

6,5

0,25

xxxx ořechy

jádra

5,0

0,1

jádra pražená

3,0

0,1

para xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

2

xxxxx

4,5

1

xxxxxxxx ořechy

čerstvé xx xxxxxxxx

47

xxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxxxxxxx

3,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx (xxxxxx)

7

0,05

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

10

2

xxxxx

2,0

0,25

xxxxxxxx xxxxxx

xx skořápce xxxxxxxxx

6,5

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,2

xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,2

xxxxx xxxxxxxxx

6,5

0,2

xxxxx xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxxxxx ořechy

jádra xxxxxxx xxxxxx

4,0

0,1

xxxxx

7,0

0,1

xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10,0

9

0,5

xxxxxxxxx xxxxxxx

4,0

0,5

xxxxxxx pražené

5,0

0,5

loupané xxxxxxx xxxxxx

5,0

0,5

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 397/2021 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a arašídů

Skupina

Vzhled

Barva

Chuť x xxxx

Xxxxxxxx odchylky (% xxxx.)

Xxxxxxx xxxxxx x jádra xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx skořápku, xxxxxxxxxxx xxxxxx, nežluklá

osemení xxxxxxxxxx, jádro na xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx až xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, xxxx xxxxx 15, x toho 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx škůdci

Lískové xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx lůžka, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené

světle xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, jádro xx xxxx bílé s xxxxxxxxxx xxxxxxxx; pražená xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, pražená xxxxx xxxx a xxxx xx xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 18, x xxxx 6 xxxxxxxx xx poškozených škůdci, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx

xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hnědá

typicky xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxx chuť x xxxx xx xxxxxxx

xxxx skořápky 8, xxxx jader 15, x xxxx 3 xxxxxxxx xx poškozených xxxxxx, 4 xxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, xx xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

xxxxx xx xxxx xxxxxx

xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx chuť x xxxx po xxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, x xxxx xxxxxxx xxxxxxxx 5, vady xxxxx 12, z xxxx 3 xxxxxxxx, 2 xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxx xx lomu xxxxxxxx

xxxxx na xxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx xx světle xxxxx, xx řezu xxxxxxx, xxxxxxx jádra xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx nasládlá xx slabě xxxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxx xx pražení

vady xxxxxxxx 7, xxxx xxxxx 12, x xxxx 1 žluklých xx poškozených xxxxxx

Xxxx xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 15, vady xxxxx 15, z xxxx 2 žluklých xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - klíčními póry, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx tvoří xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx tvrdé, tloušťka 1 - 2 xx

xxxxxxxx hnědá, xxxxxxx xxxx barvy, bez xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx nasládlá, jemná, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

xxxx xxxxxxxx 10, xxxx xxxxxxx 10

Xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx

xxxx xx xxxxx smetanově xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

xxxx xxxxxxx 15

Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx až xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx xxxxx 7, x xxxx 3 žluklých či xxxxxxxxxxx škůdci

Pekanové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx vybarvená, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx hnědá

ořechová, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx

xxxx skořápky 7, vady xxxxx 15, x toho 7 žluklých

Makadamové xxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xx xxxx světle xxxxx

xxxxx xxxxxxxx xxxx, pražená xxxxx xxxx x xxxx xx pražení

vady xxxxxxxx 7, vady xxxxx 10, z xxxx 2 xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx až xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxx olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx plísní, xxxxxxxx

xxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx

xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, sladce xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, nežluklá

bílá až xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx, chuť x xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx, bez xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx mandlová xxx xxxxxx pachu x xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx, výrazně, tuková, xxx xxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxx 11, vady xxxxx 12, x xxxx 3 xxxxxxxx

Xxxxx xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxx hrubšími kousky xxxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx plody a xxxxxxx

xxxxx xxxxx vyvinutá, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů

typická xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x arašídů, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx a xxxxxxx

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xxxxxxx xxx použitého xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů x xxxxxxx

Xxxxxxxx: škůdcem xx xxxxxx živý xxxx xxxxx živočich xxxx xxxx část x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Příloha x. 14 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx hub xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx volně xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx x hub

houby xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx x xxx

xxxxxxxxx x hub

pasty x xxxxxx x xxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx koncentráty

Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Členění hub xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx

1. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Macrolepiota xxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

2.    Čirůvka xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

3.    Čirůvka xxxxxxx - Lepista nuda

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx havelka - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Gyromitra xxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxx pulmonarius

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

10. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx dutonohý - Xxxxxxxxx xxxxxxx

11.    Hřib xxxxx - Xxxxxxx xxxxx

12. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxxxx - Suillellus luridus

13. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx xxxxx - Xxxxxxxxxx luridiformis

14.    Hřib xxxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

15.    Hřib sametový - Xerocomellus pruinatus

16. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx smrkový - Xxxxxxx xxxxxx

17. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

18.    Klouzek xxxxxxx - Suillus xxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

19.    Klouzek xxxxxx - Suillus xxxxxx

20. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx sličný - Suillus xxxxxxxxx

21. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

22. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

23.    Klouzek xxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxx

24. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx kadeřavý - Sparassis crispa

25. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx scabrum - xxx xxxxx xxxxxxxx

26. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx habrový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

27. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx topolový - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

28. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

29.    Krásnopórka xxxxxxxx - Albatrellus xxxxxxxxx - jen xxxxx xxxxxxxx

30. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxx

31. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Leccinum xxxxx

32. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Xxxxxx rufescens

33.    Lišák xxxxxxxxxx - Hydnum xxxxxxxx

34. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxx - Cantharellus subpruinosus

35. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx tubaeformis

36. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxx - Cantharellus xxxxxxxx

37.    Ryzec xxxxx/xxxxxx - Lactarius xxxxxxxxxx

38. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

39. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxx - Gomphidius xxxxxxxxxx

40. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxx svraskalá - Cortinarius xxxxxxxxx

41. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxx - Xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx

42. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx mlženka - Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx xxxxx xxxxxxxx

43. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxx xxxxxxxxxx - Xxxxxxxxxxx cornucopioides

44.    Špička xxxxxx - Xxxxxxxxx xxxxxxx

45. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxx - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx

46. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

47. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxxxxx solidipes - xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx účely

1.    Holubinka xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

2. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx černající - Xxxxxxx nigricans

3. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx doupňáková - Xxxxxxx xxxxxxxxx

4. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxx

5. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxx

6. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxx - Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

7. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx - Russula xxxxxxxxx

8. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxxxxx olivová - Xxxxxxx olivacea

9. &xxxx;&xxxx;&xxxx;Xxxxxx xxxxxxxx - Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxx mladé plodnice

Příloha č. 16 x xxxxxxxx č. 397/2021 Xx.

Xxxxxxx konzumních xxxxxxx x xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx konzumních xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxx xxxxxxx x brambor na xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx z brambor

brambory xxxxxxxx syrové xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní sušené

bramborová xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx smažené

bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*)

xxxxxxxxxx plátky předsmažené*)

bramborové xxxxxxx předsmažené*)

bramborová xxxx xxxxxx

*) připouští xx xxxxx dle dalších xxxxx

Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Užití podle xxxxxxx typů, přípustný xxxxxx xxx x xxxxxxxxx odchylky na xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx xxxx

Xxxxx xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx příloha

B

polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxx, moučná, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxx přípravu xxxx x xxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx výskyt xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % hmotnosti

Brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx 3,5 mm

nad 5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 3,5 xx

xxx 3,5 xx

xxxxxxx xxxxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxx pod xxxxxxx

-

xxx 5 xx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx, xxxxxx x xxxx xxxxxxx vady

jakékoliv

jakékoliv

naklíčené xxxxx

-

xxxxxx xxxxx xxx 3 xx

xxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxx

xxxxxxxxx

-

xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx 1/4 povrchu

nad 1/4 xxxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1/8 povrchu xxxx 5 mm xxx xxxxxxx x 1 % xxxx v xxxxx 4 % xxxxxxxxx

xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx 5 xx pod xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx

xxx. 1 % x rámci 4 % xxxxxxxxx

xxx. 1 % v xxxxx 6 % tolerance

plíseň xxxxxxxx

xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance

max. 1 % x xxxxx 6 % tolerance

mechanické xxxxxxx (xxxxxxxx x xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)

xx 1 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx (x xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)

xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než je xxxxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xx 2 % xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxx xx

Xxxxxxxx: škůdcem xx xxxxxx živý xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (xx)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx než 28

3

x toho xxxxx xxx 22

0

rané "xxxxxx"

xxxxx xxx 17 nebo xxxxx než 28

3

pozdní

menší xxx 28

3

Xxxxxxx x. 18 x xxxxxxxx x. 397/2021 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané

hlízy xxxxx, tuhé, neoslizlé, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx 30 do 80 xx, xxxxxx xxxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 6 % hmotnosti, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx xxx nejvýše 10 % xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx x xxxxxx nejméně 0,8 % x xxxxxxx 1,4%,
xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxxxxx 62 %
xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxx, nejvýše však 5 % xxxxxx xx hotový výrobek, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxx, xxx cizí chuti, xxx nálevu xxxx xxxxx slaná, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx konzumní xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %, xxxxx xxxxxxxxxxx nejméně 68 %

xxxxxx hlízy xxxxx kostek, xxxxxx, xxxxxxxx, o rozměru xxxxxxx 10 mm, xxx xxxxxx x xxxx, barva xxxxx, xxxx. mírně xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xx xxxxxx, xxxx x xxxx xx sušených xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 87 %

xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 95 %, xxxxx xxxx nejvýše 42 %

plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx xxxxxxx, xxxxx odpadané xxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx nahnědlé xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx výrobku s xxxxxxx xxxxxxxx a 5 % xxxxxxxxx xxxxxx do 20 xx

xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx volných mastných (xxxx xxxxxxxx olejová) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x hranách xxxxxxx 5 mm

výrobky xxxxx, x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxx xx stejným xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx, barva xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, xxxx, xxxxxxx, úlomky), xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, konzistence xxxxxx, xx tvrdá, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 8 %

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx 76 %, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxx kyselina xxxxxxx) x xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx o xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

xxxxxx xxxxxxx hladkého či xxxxxxxx řezu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx, zdravé, xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx (xxxxxx, očka, xxxxxxx, xxxxxx), obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxxx 10 %

xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 45 %, xxxxx xxxx nejméně 3 %

xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, mírně slaná, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx 25 %

xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx hmota x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx větších shluků

Informace

Právní xxxxxxx č. 397/2021 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2022.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebyl xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx džemech, xxxxxxxx x marmeládách x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 178/2002 xx xxx 28. xxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx obecné zásady x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, zřizuje xx Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx potravin, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x platném znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady 2000/13/XX, směrnic Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x nařízení Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

3) §1 xxxx. x) vyhlášky č. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 o xxxxxxxxxx x zdravotních tvrzeních xxx xxxxxxxxxx potravin.

5) §2 písm. x) vyhlášky x. 248/2018 Xx., o xxxxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx ocet x xxxxxx.

6) §11 xxxx. 1 xxxx. x) xxx 2 xxxxxx x. 61/1997 Sb., x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

7) §26 vyhlášky x. 248/2018 Xx.

8) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011, v xxxxxxx znění.

9) Vyhláška č. 417/2016 Sb., x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.