Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 23.12.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") x x xxxxxxx x právem Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu a xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx sacharóza xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, homolí, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
d) xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx - výrobky xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx splňující xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) tekutým xxxxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx částečně xxxxxxxxxxx hydrolýzou, x xxxx nepřevažuje xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
f) xxxxxxx x xxxxxxxxxx cukru - vodný roztok xxxxxxxxx (x xxxxxx xxxxxxxxxxxx), která byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hydrolýzou, xxxxxxx xxxxx invertovaného xxxxx xxxx být xxxxx než 50 % hmotnostních xxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
g) xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx koncentrovaný xxxxx xxxxxx xxxxx vhodných x výživě xxxxxxx, xxxxxxxxx ze xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 bodě 5,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxx vysušený glukózový xxxxx s xxxxxxx 93 % hmotnostních xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 6,
x) dextrózou (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx dextróza xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-glukóza x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) nebo xxxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx krystalizovaná D-fruktóza, xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
V příloze č. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) se xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
b) xxxxxx xxxxxxx x cukru xxxxxxxxxxx, obsahem sušiny x xxxxxxxxxx cukru x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx cukr x xxxxxx invertní xxxx xxx doplnit xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx xxxxxxx fyzikální x xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x nemusí xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) X případě, xx xxxxx x xxxxxxxxxx cukru xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx jeho název xxxxxxx xxxxxx "krystalizovaný".
(5) Xxxxxxxx "glukózový xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "glukózo-fruktózový xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" xx změní na xxxxxxxx "sušený xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x případě, xx xxxxxxx obsahuje xxxxxxxx x množství xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxx x xxxxx glukózy xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx označení "xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" xxxx "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" x xxxxxxx, xx xxxxx fruktózy převládá xxx obsahem xxxxxxx.
(6) Xxxx bílý xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Cukr xxxxxx xx skladuje xxx teplotě nejvýše 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx při teplotě xxxxxxx 25 oC.
(4) Xxxx extra xxxx, xxxx xxxx x xxxx polobílý xx uvádí do xxxxx xx spotřebitelských xxxxxxx o hmotnosti 125 g, 250 x, 500 x, 750 g, 1 xx, 1,5 kg, 2 xx, 2,5kg, 3 xx, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 20 g.
§6x
Velkoobjemová xxxxxxxx surového cukru xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx povolena x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, které nejsou xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx potravin, xxxxxxxx
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx tak, xxx xxxx odstraněny xxxxxx xxxxxxxxxxx nákladu x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx surového xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři xxxx být xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nákladu, který xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x způsobu x xxxxxxxxx procesu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, v xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx také xxxxxxxx x nesmazatelně xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx jazycích Evropských xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx rafinován.".
(3) Xxxxxxxxxxx uvedená v xxxxxxxx 2 musí xxxxxxxxxx xxxxxxx během xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx provádějícího xxxxxxxx xxxxx a její xxxxx musí xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Dokumentace xxxxxxx x odstavci 3 x xxxx xxxxx xxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx moři x xxxxxxxx, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxx výhradně x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx považovat xx xxxxxx x použití xxxx potravinu xxxx xxxx složku potraviny xxxxx tehdy, xxx-xx xxxxxxxx úplné a xxxxxx rafinaci.
(6) Xxxxxx xxxxxxx nádob, xxxxxxxxxx xxxx cisteren xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podle odstavce 1 xxxx. x) xxxx být xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx riziko xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti2a) xxx xxxxxxxxxx cukr.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, fruktózy, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, enzymů x pevných xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx květů xxxxxxx (xxxxxx), xxxxxxx xxxxx na povrchu xxxxxxx (medovice), xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), které xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxx specifickými látkami, xxxxxxxxxx x nechávají xxxxxxxxxxxx x xxxx x plástech,
b) xxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx pocházející xxxxxxx x nektaru xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx hmyzu (Xxxxxxxxx) sajícího z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) pastovým xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx konzistence a xx xxxxxx směsí xxxxxxx xxxxxxxx,
x) vytočeným xxxxx - med xxxxxxx odstřeďováním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxx xxxxxx čerstvě postavených xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx vykapáním odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx plástů,
h) medem x plástečky - xxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx medu,
i) xxxxxxxxx medem - xxx získaný xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů za xxxxxxx mírného xxxxxx xx 45 xX xxxx bez použití xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - med, xxxxx xxx po xxxxxxx xxxxxxx odstraněním cizích xxxxxxxxxxxxx xxxx organických xxxxx xxxxxxx způsobem, xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx medem (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx do xxxxxx xxxxxxxx; může xxx xxxx xxxxxxx xxxx pach, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx kvašení xxxx mohl být xxxxxx,
x) pylem - xxxxxxxxx součást xxxx, xxxxx není xxxxx xx. 2 xxxx. 2 xxxx. x) xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx4) xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx.

§8
Xxxxxxx xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. vytočený xxx,

2. plástečkový med,

3. xxxxxxxx xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx s xxxxxxxxx,

6. filtrovaný xxx,

7. xxxxxxx xxx,

8. pekařský xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxx dále označí xx xxxxxxx
x) xxxxx xxxx původu podle §8 xxxx. x) x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx úpravy xxxxx §8 písm. x); x xxxxxxx, xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxx xxxx vykapávaný xxx, xxxxxx být xxxxx, způsob xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxx,
x) xxxx xxxxxx, xxx xxx xxx získán; pokud xx jedná o xxxx medů xxxxxxxxxxxxx x xxxx xxxx Xxxxxxxx unie xxxx xx třetích xxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxxx nahradit xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
1. "xxxx medů xx xxxx EU",
2. "xxxx xxxx xx xxxx xxxx XX",
3. "xxxx xxxx xx xxxx XX x xx xxxx mimo XX.
(2) Xxxxxxxx medu, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx medu (xxxxxxxxxxxx xxxx), může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) regionálním, územním xxxx místním xxxxxxxxx xxxxxx, pokud výrobek xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx zdroje původu,
b) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. x)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx pochází, pokud xxxxxxx xxxxxxx zcela xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx a mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Pekařský xxx x xxxxxxxxxx xxx kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx a v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx označí xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový xxx" x "xxxxxxxxxx med". Xxxxx je xxx xxxxxxxx xxxx med xxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxx medů xxxx "xxx pekařský" xxxx "xxx filtrovaný".
(4) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx med) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, že xxx xx určen xxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xx pekařský xxx (průmyslový med) xxxxxx xxxx složka xxxxxxxxx, může xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx "xxx" xxxxxxx termínu "xxxxxxxx xxx" nebo "xxxxxxxxxx med"; x xxxxxxx xxxxxx se xxxx xxxx xxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "průmyslový med".
(6) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 tabulce 3.

§10
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx jiného xxxxx xxxx, xxxxx jiné xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) Z xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx ani jiná xxxxxxxxxx xxxxxxx medu, x výjimkou xxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx anorganických x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx filtrací, nelze xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (průmyslového) xxxx, nesmí
a) xxx xxxxxxxxx cizí příchutě x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx nebo pěnit,
c) xxx xxxxxx xx xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxx x xxx xxxxx xxxxxxx kyselost.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx než xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx xxxxxxxx sladidla xxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx i xxxxxxx součásti nebo xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) želé - cukrovinky x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxxxxx pektinu, xxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxxx,
x) marcipánem - xxxxxxxxxx polotuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxx tvarů xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx 50 % xxxxx) x nejvýše 1 xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) rahatem - xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx roztok x xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů,
h) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - cukrovinky ze xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou složku xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
k) komprimáty - cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí, xxxxxxx xx tvaru xxxxx xxxx xxxxxx,
x) žvýkačkou - xxxxxxxxxx výrazně gumovité xx tažné xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx hmoty, xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxx x glukózového xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx a xxxxx, xxxxx konzistence,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, xxxxx mohou xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (marshmallow) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, pěnovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx kombinací.
§12
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
V příloze č. 4 xx uvedeno xxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx a xxxxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx názvem skupiny xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx surovin nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx v xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. b) xxxxxx.
(2) V xxxxx xxxxxxx se xxx použít xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, xxx čokoláda xxxx xxxxxx byla xxxxxxx xxx xxxxxx x její xxxxx xx xxxxxxx je xxxxx než 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx
§15
Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx a sušená xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxx L.),
b) xxxxxxxx tukem - xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx částí nevyhovující xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxxxx) - potravina xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxxx bobů xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx do xxxxx xxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxx x nejvýše 9 % vody,
x) směsí kakaa x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx xxxx instantizací xxxxx s xxxxxx x xxxxxxx poměru,
x) čokoládou v xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxx x cukrů xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx x přípravě xxxxxx, xxxxxxxx kakaem, xxxxxxxx xxxxxxxx práškem - potraviny xxxxxxxx xx xxxxx kakaa x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 6 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxx x přípravě xxxxxx, slazený xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx) xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kakaové sušiny x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx: "kakao xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx a xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxxx xxxxx "xx xxxxxxxx obsahem xxxx" v xxxxxxx, xx xxxxx kakaového xxxxx xx xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxx. Xx xxxxx xx označí údaje x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 4.
§18
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 7 tabulkách 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přidávat xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx napodobují xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx (xxxxxx čokoládou) - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx sladidel, sladidel3) xxxx jejich xxxxxxxxx (xxxx xxx "sladidel"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx složek, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) mléčnou xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
c) xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům uvedeným x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx x čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxx x pekařských xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxxx); vnější xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx součástí, sladidel, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx kukuřičného xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 8 % celkové hmotnosti, x která vyhovuje xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah xxxxx xxxx škrobu je xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxxx mléčnou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx x vyššího xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - potravina x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx čokolády xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (xxxxxxxx, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx) x jiných xxxxxxx xxxxxx; celkový xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx drť, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, kakaový xxx.
§20
Členění xx druhy a xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx členění xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx.

§21
Označování
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x x prováděcím xxxxxxx předpisu2) xx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx složky, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx mandle, lískové xxxxxx, sušené ovoce xx., xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Pokud xxxxxxx xxxxx označit xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx název "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "xxxxxx", musí xxx xxxxxxx uváděn xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % celkové xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % kakaového xxxxx x nejméně 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "poleva", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 35 % celkové xxxxxxx xxxxxx, nejméně 31 % xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx kakaové sušiny x z jemně xxxxxxx lískových xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 20 g x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx:

1. mléko xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx obsah xxxxxx sušiny v xxxxxxxx výrobku činil xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx a xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx nebo ve xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx těchto xxxxxx xxxxxx lískových xxxxxx xxxxx nejvýše 60 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xx xxxxx zrn nebo xxxxxx x musí xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % celkové kakaové xxxxxx, nejméně 12 % mléčné xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, polotučného xxxxx xxxx odstředěného mléka, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx smetany, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx, a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx tuku (xxxxxxx xxxxx x xxxxxx tuk),
b) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx celkového xxxx (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx tuk),
c) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, musí xxx xxxxxxxx x mléčné xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % mléčné xxxxxx, získané ze xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx nebo odstředěného xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x x xxxxx mletých xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx nejméně 15 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 x xxxxxxx; xxx xxxxxx xxx xxxxxx x jiné druhy xxxxxx, xxxx nebo xx zlomcích v xxxxxxx xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxx "mléčná" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" nahradí slovem
a) "xxxxxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5,5 % hmotnostních xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family mléčná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx čokoláda xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx označit xxxxxxx jen názvem "xxxx čokolády" nebo "xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx", xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X tomto xxxxxxx xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx.
(7) Čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx xx označí xx xxxxx xxxxx: "xxxxx kakaové xxxxxx xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vyjádřený v xxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx výrobku.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx jiný xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, se xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Toto xxxxxxxx xx na xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx složek, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x minimálně xxxxxx xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx polevy x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx na xxxxx xxxxxx vyjádřena xxxxxxxxx xxxxx "extra", "xxxxxx jakost" xxxx. x doplněna xxxxxxx xxxx informacemi o xxxxxxxxxxx jakostních xxxxxxxxxxx, x xx xx xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny x nejméně 26 % xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x nejméně 18 % xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 4,5 % mléčného tuku x mléčné xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, smetany xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx smetany, másla xxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny x příloze č. 9 tabulce 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx přidávat xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxx vyšší xxx 5 % xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx hmotnosti xxxxx xxxxxxxxx jiných xxxxxxx xxxxxx a nesmí xxx xxxxxx minimální xxxxx xxxxxxxxx másla xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Chocolate x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx x aromatizaci, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Do xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 a xxxxxxxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) mouky, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx xxxx x Chocolate familiar x la xxxx.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xxxxx xxx xxxxxxx x jiné xxxxxx, xxxxxxx však xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x jejich xxxxxx x čokoládových xxxxxxxxx xx xxxxxxx tímto xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x la xxxx xx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx složek,
b) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx se procentický xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx x písmenu x) xx xxxxxxx xx vztahu k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 334/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x čokoládové xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx x přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx moučka x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr s xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x cukru
tekutý cukr
tekutý xxxxxxxx xxxx
xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx

Příloha x. 2 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Cukr
Skupina
Sacharóza xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx sušením
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx x xxxxxxx při 420 xx
(IU xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx bílý
99,7
0,04
0,06
45
cukr xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx s přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, cukr xxxxxxxx xxxxx nerozpustných xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx bodů nejvýše
8
22
z xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - body xxxxxxx
6
15
xxxxx x roztoku - body xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konduktometricky xxxxx xxxxx XXXXXX,
x) 7,5 xxxxxxxx XXXXXX (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice je xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx drcených xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx mírně xxxxxxx,
x) xxxxxx je xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx hnědé xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx síta (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxx
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
 
 
0,80 - 0,16
xxx 1,00
&xxxx;
xxxxxxx 70
xxxxxxx 5
&xxxx;
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
 
 
nejméně 95
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 do 250 xxxxxx
- 4,0
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Tekuté xxxxxxx x cukru
 
Sušina xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Invertní xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky x xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx při 420 nm (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx invertní xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx invertní xxxx bílý
62
více xxx 3 nejvýše 50
-
0,1
25
xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx x dextróze 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx x cukru
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (D - xxxxxxx)
(% hmot. xxxxxx nejméně)
Sušina
(% xxxx. nejméně)
Sulfátový popel
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Obsah glukózy (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx
(XX nejvýše)
fruktóza
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Glukózový xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx ekvivalent vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx nejvýše)
glukózový xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx sirup
 
Sušina
(% hmot. nejméně)
Dextrózový xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx nejméně)
Sulfátový xxxxx
(% xxxx. sušiny xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
93
20,0
1,0

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Smyslové xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x vzhled
Chuť
Barva
květový
mírně xx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx sladká xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxx xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx žlutá xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, tekutý, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx škrablavá
tmavohnědá x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (průmyslový)
součet xxxxxx fruktózy x xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx sacharózy (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx vody (% hmot. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx xxxxxxx)
&xxxx;
50,0
&xxxx;
50,0
80
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. nejvýše)2)
0,10
0,10
-
elektrická vodivost (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (stupňů xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Hedysarum), x xxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x Xxxxxxxxx xxxxxx, z Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx (Xxxxxx spp.), xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx xxx.) a x xxxx z xxxxxxxx lékařského (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx sacharózy nejvýše 15,0 %.
2) X xxxx lisovaného se xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Calluna) xxxx může xxx xxxxx xxxx nejvýše 23 %; x xxxxxxxxxx medu x xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx nejvýše 80 xx/xx.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), xxxx (Xxxxx xxx.), xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx), kajeput (Xxxxxxxxx xxx.).
6) X xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (citrusové xxxx) x obsahem XXX nižším xxx 15 mg/kg může xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x ovocnou xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha č. 5 x vyhlášce č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx ostatní
7,0
žvýkačky:
při 105 °C

7,5
dropsy:
lité x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxx podíl xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x furé 2 % xxxx.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
do 105 x včetně
- 10,0
xxxxx xxx 105 do 150 včetně
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 2,0
xxx 1000 (k xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx prášek se xxxxxxxx obsahem xxxx

xxxx xxxxx x cukrem
- xxxx xxxxx x xxxxxx
xxxxxxxx v xxxxxx
- xxxx kakaa se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
slazené kakao

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx (%)
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
kakaový xxxxxx (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
kakaový prášek xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Tabulka 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% hmot. nejméně)
čokoláda x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
xxxxxxxx x přípravě nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx s xxxxxx - xxxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. nejvýše)
Obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx máslo
0,50
1,75
Tabulka 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x přísadami
family xxxxxx xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx formované
formované x různých tvarech, x různými xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), nebo xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty pěnou x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx čokoládou, xxxxxx xxxxxxx čokoládou xxxx bílou čokoládou, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx taza x Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
(% hmot. xxxxxxxxxx xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx celkové xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx tuku
Obsah xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx mouky xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (hořká xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx čokoláda
20
-
-
3,5
-
14
-
Chocolate x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx obsahu xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: uvedené xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xxxxxxxx
xx 50 včetně
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 1
xxxxxxxxxx bonbóny
do 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
větší xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx než 250 do 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx tuky xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxx.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx guineensis

Elaeis xxxxxxx
3. Xxx
Xxxxxx xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx tuk, xxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx x xxxxx manga
Mangifera xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx tuky musí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx XXX, XXXx x StOSt1;
b) jsou xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx s xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx xxxx x teplota xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx temperování);
c) xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, to xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxx).

Čl. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou x. 76/2003 Sb., ve xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 148/205 Sb. x xxxxxxxxx od 24.6.2015


Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxx dne, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
43/2005 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x účinností xx 1.2.2005
148/2015 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 43/2005 Sb.
s xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Rady 2001/111/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2001/110/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2000/36/ES xx xxx 23. června 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích určených x lidské spotřebě.
Směrnice Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx se xxxxxxx odchylka xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 93/43/XXX x xxxxxxx xxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři.
Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2014/63/EU xx dne 15. xxxxxx 2014, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Rady 2001/110/XX x medu.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
Vyhláška č. 147/1998 Sb., x způsobu xxxxxxxxx kritických bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 196/2002 Sb. x vyhlášky x. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx přídatných x pomocných xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 608/2004.

5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.