Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 24.06.2015.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
XXXXXXXX
xx dne 6. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, kakaový xxxxxx a směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a čokoládové xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx stanoví podle §18 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") x v xxxxxxx x právem Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - ve vodě xxxxxxxxx sladce xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx upravená xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x aromatizaci xxxx xxxxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 bodě 2,
x) tekutým xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx sacharózy xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 bodě 2,
x) xxxxxxx x invertního xxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (s xxxxxx xxxxxxxxxxxx), která xxxx xxxxxxxx invertována hydrolýzou, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx cukrů xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
h) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx s nejméně 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 6,
x) dextrózou (xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx D-glukóza x xxxxxx molekulou krystalové xxxx (xxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx krystalizovaná D-fruktóza, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
V příloze č. 1 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
x) přírodní xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x xxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx invertní xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx "bílý", xxxxx xxxx splněny xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
(3) U xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x nemusí xxx xx obalu uvedena xxxxx hmotnost výrobku.
(4) X případě, xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx obsahuje xxxxxxxxx cukru, musí xxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xx změní xx xxxxxxxx "glukózo-fruktózový xxxxx" x označení "xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx" xx změní na xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" v případě, xx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx glukózy xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, anebo xx xxxxx na xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx fruktózo-glukózový sirup" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx glukózy.
(6) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "cukr".
(7) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx podroben xxxxxxx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx, s xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 30 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté xxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 xX.
(4) Cukr extra xxxx, xxxx bílý x cukr polobílý xx uvádí xx xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx o hmotnosti 125 g, 250 x, 500 g, 750 g, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5kg, 3 xx, 4 xx, 5 kg, x xxxxxxxx jednoporcového xxxxxx o hmotnosti 20 g.
§6x
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx přeprava xxxxxxxx xxxxx po moři xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, kontejnerech xxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterny xxxx xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx xxxxxxxxx tak, xxx xxxx odstraněny xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x
b) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx přepravě xxxxxxxx xxxxx po moři xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Tato xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, který xxx bezprostředně předtím xxxxxxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterně, x způsobu a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxx zřetelně x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx uvedená x xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxx být x xxxxx podniku xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 3 x xxxx xxxxx xxxx být xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxx cukr xxxxxxxxxxxx po xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx cisternách, xxxxx xxxxxx xxxxxx výhradně x přepravě xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx úplné x xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx naložením xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxx přepravovaného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nezávadnosti2a) xxx rafinovaný cukr.
§6x vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 43/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) medem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx při xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx), xxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx specifickými xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x zrát x xxxxxxxx,
x) medem xxxxxxxx (xxxxxxxxxx) - xxx pocházející xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výměšků hmyzu (Xxxxxxxxx) xxxxxxxx z xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx rostlin nebo xx xxxxxxx živých xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - med, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx konzistence a xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů,
f) plástečkovým xxxxx - med xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx bezplodových xxxxxx čerstvě xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxx x prodávaný x uzavřených celých xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx mírného xxxxxx xx 45 xX xxxx bez použití xxxxx,
x) filtrovaným xxxxx - xxx, který xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx takovým xxxxxxxx, xx dochází k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx (průmyslovým xxxxx) - med xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx použití xxxx xxxx složka do xxxxxx potravin; může xxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx není podle xx. 2 odst. 2 xxxx. x) xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx4) xxxxxxxxxx xx xxxxxx medu.

§8
Xxxxxxx xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) xxxxx xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) podle xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx

1. xxxxxxxx xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. xxxxxxxx med,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx,

8. xxxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) se xxx xxxx xxxxxx xx etiketě
a) podle xxxx původu xxxxx §8 písm. x) x podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx §8 xxxx. x); x případě, xx xx xxxxx x xxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxx, nemusí být xxxxx, způsob získávání x obchodní úpravy xxxxxxx x xxxxxxx xxx označit xxxxx xxxx xxx,
x) xxxx xxxxxx, xxx xxx xxx xxxxxx; pokud xx jedná x xxxx xxxx pocházejících x xxxx zemí Xxxxxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxx, xxx xxxxx xxxx xxxxxx nahradit xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx:
1. "xxxx xxxx xx xxxx EU",
2. "směs xxxx xx zemí xxxx XX",
3. "xxxx xxxx xx zemí XX a ze xxxx mimo XX.
(2) Xxxxxxxx medu, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxxx xxxx), může xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) regionálním, xxxxxxx xxxx místním označením xxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx zdroje xxxxxx,
x) xx xxxxxx x xxxxxx xxxx [§8 xxxx. a)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" nebo "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx zcela xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx x mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx jakosti.
(3) Pekařský xxx a filtrovaný xxx kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx předpisu5) xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx označí xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx" x "xxxxxxxxxx med". Xxxxx xx med xxxxxxxx xxxx med xxxxxxxxxx přidaný do xxxxxx xxxxx medu, xxxxxx xx xxxx xxxxxx medů xxxx "xxx xxxxxxxx" xxxx "xxx filtrovaný".
(4) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxx být xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxx, xx med xx xxxxx pouze xx vaření, pečení xxxx xxxx zpracování.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx (průmyslový xxx) xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx použit termín "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" nebo "xxxxxxxxxx xxx"; v xxxxxxx xxxxxx xx xxxx vždy xxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx přídatných xxxxx.
(2) Z xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx ani jiná xxxxxxxxxx součást medu, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx filtrací, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (průmyslového) xxxx, xxxxx
x) xxx xxxxxxxxx cizí xxxxxxxx x xxxxx,
x) začít xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxx zahřát do xxxxxx míry, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx zničeny xxxx xxxxxxxx inaktivovány,
d) xxx x něj uměle xxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx přírodní xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být i xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx podle §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx tvárlivé xxxxxxxxxxx, xx určité xxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx tvrdé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx vložkami, x nábalem zejména xxxxx,
d) želé - xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx pektinu, agaru, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx polotuhé xxxxxxxxxxx, xxxxxxx tvarů vyrobené x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx nejméně x 50 % xxxxxxxxx mandlí x xxxxxxx 50 % xxxxx) a xxxxxxx 1 xxxx cukrové xxxxxx, popřípadě xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx,
x) rahatem - škrobové xxxx xxxxxxx xxxxx obalených xxxxx práškového xxxxx x xxxxxx,
g) xxxxxxxx medem - xxxxxxx cukrosirupový roztok x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxx - šlehaná xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, popřípadě s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xx xxxxx cukru, glukózového xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxx,
j) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx látek x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx konzistence x různými xxxxxxxxxx,
x) dropsy - xxxxxxxxxx neplněné, x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x cukrů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxx, které xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx obrazce z xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx uvnitř xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
p) pěnovými xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, pěnovité, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového cukru xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, skupiny x podskupiny
X příloze č. 4 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx názvem xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, název xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx v xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. b) xxxxxx.
(2) V xxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx "x xxxxxxxxx" xxxx xxxx xxxxxxx slovní xxxxxxx pouze v xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxx složka byla xxxxxxx xxx výrobě x její xxxxx xx výrobku xx xxxxx než 5 %.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Požadavky xx jakost
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx
§15
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx boby - xxxxxxxxxxxx a sušená xxxxxx kakaovníku (Theobroma xxxxx X.),
b) xxxxxxxx tukem - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným pro xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3,
x) xxxxxxxx práškem (xxxxxx) - potravina xxxxxxx z pražených xxxxxxxxx bobů zbavených xxxxxx, upravených do xxxxx prášku, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla x xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxx,
x) směsí xxxxx x xxxxxx - xxxxxxxxx získaná xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem x xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % kakaa,
x) xxxxxxxxx x přípravě xxxxxx, slazeným xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx práškem - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x podskupiny
X příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§17
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x přípravě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx kakao) xx označí celkovým xxxxxxx kakaové xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxxx slovy "xx sníženým xxxxxxx xxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx. Xx obale xx označí údaje x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx másla.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7 tabulce 4.
§18
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 tabulkách 1 xx 3.
(2) Xx kakaových xxxxxx, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nelze xxxxxxxx xxxxx xxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxxxx napodobují xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (hořkou xxxxxxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx3) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx jen "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx složek, a xxxxx xxxxxxxx požadavkům xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx čokoládou - potravina xxxxxxxx x kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě x dalších xxxxxx, x která vyhovuje xxxxxxxxxx uvedeným v příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, mléka nebo xxxxxxxx xxxxxxx, sladidel, xxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx čokoládou - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx je složena x xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx xxxx bílé xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxxx); vnější xxxxxxxxxx xxxxx xxxx činit xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku,
x) Xxxxxxxxx x xx taza - xxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 8 % celkové hmotnosti, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) Chocolate xxxxxxxx a la xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx škrobu, xxxxxxx xxxxx mouky xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx hmotnosti, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) family mléčnou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z nižšího xxxxxx xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx a vyššího xxxxxx mléka nebo xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx bonbonem - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx jednoho xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx čokolády xxxx xxxxxxxxx čokolád ve xxxxx (čokolády, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílé čokolády xxxx plněné xxxxxxxx) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti výrobku,
x) kakaovou součástí - xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Členění xx druhy a xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx bonbonů xxxxx
x) xxxx, popřípadě xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx charakterizuje, xxxxxxxxx mandle, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xx., xxxxx xxxx xxxxxx použita.
(2) Pokud xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx, název se xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx při výrobě x xxxxxxx s §6 odst. 1 xxxx. x) zákona.
(3) Xxxxx se název "xxxxxxxx" ("hořká xxxxxxxx") xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxx ve xxxxx xxx xxxx xxxxxx a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 35 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, nejméně 31 % xxxxxxxxx xxxxx a nejméně 2,5 % tukuprosté xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx "gianduja" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x množství xxxxxxx 20 x x xxxxxxx 40 g xxxxxxxxx oříšků xx 100 x výrobku. Xxx přidat xxxx xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx celkový xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. mandle a xxxx xxxxx ořechů, xxxx nebo xx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nejvýše 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "mléčná čokoláda" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx výrobek xxxxxx xx oběhu xx xxxxx zrn xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ze zahuštěného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxx smetany, xxxxx xxxx mléčného xxxx, a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % celkového xxxx (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx tuk),
b) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx (xxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nejméně 10 % mléčné xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nebo sušené xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx x x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 15 x x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 x xxxxxxx; xxx xxxxxx xxx mandle x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx obsah xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xx xxxxx "mléčná" x názvu "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx slovem
a) "xxxxxxxxx", musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx", musí xxxxxxx obsahovat nejvýše 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku.
(6) Pokud xxxx výrobky čokoláda (xxxxx čokoláda), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, bílá čokoláda, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx bonbony prodávány xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx názvem "xxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxx čokolády", xxxx obdobnými xxxxx. X xxxxx případě xxxx být uveden xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx všechny xxxxxxxx xx směsi.
(7) Čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xx xxxxxx xx xxxxx xxxxx: "xxxxx kakaové sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx kakaové xxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx kterých xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, se xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Xxxx xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx seznamu xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx odděleně x minimálně xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxx.
(9) Vyšší jakost xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokoláda x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx být na xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx "extra", "xxxxxx jakost" apod. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx jakostních xxxxxxxxxxx, x xx za xxxxxxxx, xx
x) xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx) obsahuje xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 26 % kakaového másla,
b) xxxxxx čokoláda xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 18 % xxxxxx xxxxxx x nejméně 4,5 % xxxxxxxx tuku x xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx mléčného xxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9 tabulce 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(2) Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xxxxxxxx (xxxxx čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx čokolády, bílé xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; jejich xxxxx xxxx nesmí xxx vyšší xxx 5 % xx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxx snížen xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Do xxxxxxxx (hořké xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza x Xxxxxxxxx familiar a xx xxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, které xxxxxxxxxxxx chuť xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx.
(4) Do všech xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 a čokoládových xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx
x) živočišné xxxx, xxxxx nepocházejí xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx škroby, x výjimkou Xxxxxxxxx x xx xxxx x Chocolate xxxxxxxx x la taza.
(5) X xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx 3 xxxxx xxx xxxxxxx x jiné xxxxxx, xxxxxxx xxxx xx 40 % xxxxxxx hmotnosti výrobku.
(6) Výpočet procentických xxxxxx stanovených xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx xxxxxxx tímto xxxxxxxx:
x) procentický xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, bílá čokoláda, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx familiar x xx xxxx xx vypočte xx xxxxxxxx xxxxxxxxx přidaných xxxxxxx xxxxxx,
x) x výrobků xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx stanovených xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlých xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx xxxxxxxxx x písmenu x) se xxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx konečného xxxxxxx xxxxxx náplně.
Xxxxx 6
§23
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, nečokoládové xxxxxxxxxx, kakaový prášek x směsi kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx přede dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Palas x. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, krupice, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx moučka x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xxxx (kostky, xxxxx, xxxxxx)

xxxx s xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
xxxxxx cukr
tekutý xxxxxxxx xxxx
xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx glukózový xxxxx

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx x xxxxxxx xxx 420 xx
(IU nejvýše)
cukr xxxxx bílý
99,7
0,04
0,06
22,5
cukr bílý
99,7
0,04
0,06
45
cukr xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
 
tvarovaný xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx s přísadami
85,0
 
1,2
 
přírodní xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx cukr xxxxx bílý, xxxx xxxx, xxxx polobílý xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxxx xxxx
Xxxx bílý
celkový xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx x roztoku - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % obsahu xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx metod XXXXXX,
x) 7,5 xxxxxxxx ICUMSA (XX) pro xxxxx x roztoku,
c) 0,5 xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxxx tvaru x xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy:
a) xxxx xxxxxxx je xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx směs xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx drcených krystalů,
d) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, xxxxxx světležlutá xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx.
Xxxxxxx xxxxx velikosti xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx (xx)
Xxxxx (% hmot.)
cukr xxxxxxx
xxxx krupice
cukr xxxxxx
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
 
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
pod 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxxxx xxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx než 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Tekuté výrobky x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx refraktometricky (% xxxx. nejméně)
Invertní xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky x xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku při 420 nm (XX xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx cukr
62
více xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
tekutý xxxxxxxx xxxx xxxx
62
xxxx než 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
sirup x xxxxxxxxxx cukru
62
více xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní odchylka (%)
xx 300 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 včetně
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx popel
(% hmot. sušiny xxxxxxx)
xxxxxxxx monohydrát
99,5
90,0
0,25
dextróza xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx glukózy (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx konduktrometricky (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx roztoku xxx 420 nm
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx ekvivalent vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx jako X-xxxxxxx (% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx glukózový xxxxx
93
20,0
1,0

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Smyslové požadavky
Med
Konzistence x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx sladká xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá xx x nazelenalým xxxxxxxx, xxxxx žlutá xx xxxxxxx žlutá
medovicový
mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, popřípadě xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x nádechem do xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (průmyslový)
součet xxxxxx fruktózy a xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx sacharózy (% xxxx. nejvýše)
5,01)
5,0
-
obsah xxxx (% hmot. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (mg/kg xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
nejméně 80,0
-
aktivita xxxxxxxx (xxxxxx podle Xxxxxxxx nejméně)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx květového jednodruhového xxxxxxxxx x trnovníku xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), z xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx), z Eucryphia xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx (Xxxxxx xxx.), může xxx xxxxx sacharózy xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx medu (Xxxxxxxxx spp.) a x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Borago xxxxxxxxxxx) může xxx xxxxx sacharózy xxxxxxx 15,0 %.
2) X xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx nejvýše 0,50 % hmotnostních xx xxxx xxxxxxxxxxxxx látek.
3) X xxxxxxxxx (Calluna) xxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxxxx 23 %; x xxxxxxxxxx medu x xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %.
4) U xxxx xxxxxxxxxxxxx původu z xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx výlučně tyto xxxx může xxx xxxxx hydroxymethylfurfuralu xxxxxxx 80 mg/kg.
5) Xxxxxxx: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx camadulensis), xxxx (Xxxxx spp.), xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx), kajeput (Melaleuca xxx.).
6) U medu x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxx) x xxxxxxx XXX xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx xxx xxxxxxxx diastázy xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xx 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxx 500
- 1,0

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx s jádrovinami, x ovocnou xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, podle xxxxx xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx proslazené, xxxxxxxx x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx med
lékořicové xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x tukovou xxxxxx
x xxxxxxxx (sirupovou) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, chalva
20,0
turecký xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x glukózou
10,0
komprimáty xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °C

7,5
dropsy:
lité a xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků xxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx:
- xxxxxx x xxxx 2 % xxxx.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 105 x včetně
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
větší xxx 500 do 1000 včetně
- 2,0
nad 1000 (x rozvažování)
- 1,0

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx prášek / xxxxx
- xxxxxxx xxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku

směs xxxxx x xxxxxx
- xxxx kakaa x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku x cukrem
čokoláda x xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
 
Obsah kakaového xxxxx x xxxxxx (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx prášek (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxx než 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. nejméně)
čokoláda x xxxxxx
32,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x přípravě nápoje
25,0
slazený xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx obsahem tuku
25,0
čokoláda x přípravě nápoje xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
*) x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx s cukrem - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx máslo
 
Podíl látek xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 1,0

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx čokoláda)
bez přísad
mléčná xxxxxxxx
x přísadami
family xxxxxx xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx

xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x různých xxxxxxx, x různými náplněmi (xxxxxxxx, krémovými, likérovými xxx.), xxxx xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx máčené xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx druhy xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x další), máčené xxxxxxxxx, mléčnou čokoládou, xxxxxx mléčnou xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x la xxxx x Xxxxxxxxx familiar x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx vložek

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Tabulka 1 - Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
(% hmot. vztažených xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx kakaového xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx mléčného xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx mouky xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (hořká xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx mléčná xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx čokoláda
20
-
-
3,5
-
14
-
Chocolate x xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) obsah xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx obsahu xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx nejnižší limitující xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx označených xxxx xxxxxxxx limitující xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx bonbóny
do 105 xxxxxx
- 10
xxxxx než 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx než 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3
větší xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Rostlinné xxxx xxxxxxxx do čokoládových xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx mohou xxx uvedené xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx spp.
2. Xxxxxxx xxxx
Xxxxxx guineensis

Elaeis xxxxxxx
3. Xxx
Xxxxxx robusta
4. Xxxx (xxxxxxxx tuk, xxxx z máslovníku)
Butyrospermum xxxxxx
5. Kokum xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Olej z xxxxx manga
Mangifera xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx tuky xxxx xxxxxxxx xxxx požadavky:
a) xxxxxxxxxx kyselinu laurovou, xxxx bohaté na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx XXX, XXXx x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx s jeho xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx tání, xxxxxxxxxx temperování);
c) xxxx xxxxxxx xxxxx rafinací xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx změnu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x použití stanovených xxxxxxxxxxx xxxx je xxxxx xxxxxx též xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx, použitých xxx xxxxxx mražených xxxxx (xxxxxxx).

Xx. XX

Xxxxxxxxx ustanovení

1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx trh xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxx č. 76/2003 Xx., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

Čl. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 148/205 Sb. x účinností xx 24.6.2015


Informace
Právní předpis x. 76/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxx xxx, xxx vstoupila x xxxxxxxx smlouva o xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
43/2005 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.2.2005
148/2015 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony, ve xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
x účinností xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Xxxx 2001/111/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x určitých xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx spotřebě.
Směrnice Rady 2001/110/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2000/36/ES ze xxx 23. června 2000 x kakaových a xxxxxxxxxxxx výrobcích určených x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx odchylka xx xxxxxxxxx ustanovení xxxxxxxx 93/43/XXX x xxxxxxx xxxxxxxx, pokud jde x xxxxxxxx volně xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady 2014/63/EU xx xxx 15. xxxxxx 2014, xxxxxx xx mění xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX x xxxx.
2) Vyhláška č. 324/1997 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx označeného xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2x) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx bodů x technologii xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 196/2002 Xx. x vyhlášky č. 161/2004 Sb.
3) Vyhláška č. 304/2004 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů.