Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 24.06.2015.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
XXXXXXXX
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "zákon") x x xxxxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xx vodě xxxxxxxxx sladce chutnající xxxxx na xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx vyhláškou,
b) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx doplněná xxxxxxxxxx xxxxxxx, látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) tekutým xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx sacharózy xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx invertním xxxxxx - vodný xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, v xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) sirupem x invertního xxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (x možnou xxxxxxxxxxxx), xxxxx byla xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx invertovaného xxxxx musí být xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny x splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx sirupem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx škrobu xxxx inulinu, xxxx xxxxxx kombinací x xxxxxxxxx požadavky stanovené x příloze č. 2 xxxx 5,
h) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx vysušený xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (dextróza xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxx) nebo xxxxxxx a splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 bodě 4.
§2
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
V příloze č. 1 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx druhy, skupiny x podskupiny.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x v prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) se xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxxxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx cukru x sušině.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx doplnit xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx splněny fyzikální x chemické xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
(3) X xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x nemusí xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(4) V xxxxxxx, xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxx název xxxxxxx slovem "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Xxxxxxxx "glukózový xxxxx" se změní xx xxxxxxxx "glukózo-fruktózový xxxxx" x označení "xxxxxx glukózový xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxx glukózo-fruktózový xxxxx" v případě, xx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxx x množství xxxx než 5 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxx fruktózo-glukózový sirup" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx převládá xxx obsahem xxxxxxx.
(6) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx nesmí xxx xxxxxxxx xxxxxxx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxx, x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx, se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 xX x relativní xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 30 oC xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 65 %.
(3) Tekuté výrobky x xxxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 25 oC.
(4) Cukr extra xxxx, cukr xxxx x cukr polobílý xx xxxxx do xxxxx ve spotřebitelských xxxxxxx x hmotnosti 125 g, 250 x, 500 g, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 xx, 2,5xx, 3 xx, 4 xx, 5 kg, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxxxxx 20 x.
§6a
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surového xxxxx xx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterny xxxx xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx xxxxxxxxx xxx, xxx xxxx odstraněny xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x zbytky xxxxxx xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx velkoobjemová přeprava xxxxxxx.
(2) O xxxxxxxxxxxxx přepravě xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx dokumentace. Tato xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx nebo cisterně, x xxxxxxx a xxxxxxxxx procesu xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přepravou xxxxxxxx xxxxx, x xxxx dokumentaci xxxx xxx xxxx xxxxxxxx x nesmazatelně uvedeno x jednom xxxx xxxx jazycích Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx: "Tento xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx rafinován.".
(3) Xxxxxxxxxxx uvedená x xxxxxxxx 2 musí xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx do xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx rafinaci xxxxx x její xxxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 3 x xxxx xxxxx xxxx být xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx kontrole.
(5) Surový cukr xxxxxxxxxxxx xx xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx určeny výhradně x xxxxxxxx potravin, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxx xxxx potravinu xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxx nádob, xxxxxxxxxx xxxx cisteren xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 písm. x) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, aby vzhledem x xxxxxx přepravovaného xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2a) xxx xxxxxxxxxx xxxx.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Xxxxx 2
Xxx
§7
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) medem - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sacharidového xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x glukózy, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx kyselin, enzymů x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx sběru xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar), xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx (medovice), xxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), xxxxx sbírají, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx specifickými látkami, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx (nektarovým) - xxx pocházející xxxxxxx x nektaru xxxxx,
x) xxxxx medovicovým - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x výměšků xxxxx (Xxxxxxxxx) sajícího z xxxxxxx xx živých xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx sekretů xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xx xxxxxx směsí xxxxxxx krystalů,
e) vytočeným xxxxx - med xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx postavených xx mezistěnách vyrobených xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx nebo bez xxxx x xxxxxxxxx x uzavřených xxxxxx xxxxxxxx xxxx dílech xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x plástečky - xxx, který xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx medu,
i) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů za xxxxxxx mírného xxxxxx xx 45 xX xxxx bez použití xxxxx,
x) filtrovaným xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx cizích xxxxxxxxxxxxx nebo organických xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx k xxxxxxxxxx odstranění pylu,
k) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - med xxxxxx výhradně pro xxxxxxxxxx použití xxxx xxxx složka do xxxxxx xxxxxxxx; xxxx xxx cizí xxxxxxx xxxx pach, xxxx xxxxxxxxx počínající kvašení xxxx mohl xxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxx součást xxxx, xxxxx není podle xx. 2 odst. 2 písm. x) xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx4) považována xx xxxxxx xxxx.

§8
Xxxxxxx medu
Med xx xxxxx:
x) xxxxx původu

1. xxxxxxx,

2. medovicový,

b) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx úpravy

1. xxxxxxxx xxx,

2. plástečkový xxx,

3. xxxxxxxx xxx,

4. vykapaný xxx,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. filtrovaný med,

7. xxxxxxx xxx,

8. xxxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx xxxx označí xx xxxxxxx
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx §8 písm. x) x podle xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx úpravy podle §8 xxxx. x); x případě, že xx xxxxx x xxxxxxxx med, lisovaný xxx xxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxxxx, způsob xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxx med,
b) zemí xxxxxx, kde xxx xxx xxxxxx; xxxxx xx xxxxx o xxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx zemí Xxxxxxxx unie nebo xx xxxxxxx zemí, xxx xxxxx xxxx xxxxxx nahradit xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx označení:
1. "xxxx medů ze xxxx EU",
2. "xxxx xxxx xx xxxx xxxx XX",
3. "směs xxxx ze zemí XX a xx xxxx xxxx XX.
(2) Xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx medu (xxxxxxxxxxxx medu), xxxx xxx doplněno xxxxxxxxxxxxx xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, pokud výrobek xxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx původu,
b) xx xxxxxx k xxxxxx medu [§8 xxxx. x)] názvem "xxxxxxxxxxxx" nebo "smíšený",
c) xxxxxx rostlin, z xxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxx zcela xxxx převážně x xxxxxxxxx xxxxx a xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx x mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Pekařský xxx x filtrovaný xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx" x "filtrovaný xxx". Xxxxx je med xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx do xxxxxx druhu medu, xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxx "xxx xxxxxxxx" nebo "xxx xxxxxxxxxx".
(4) Pekařský xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxx xxx xx xxxxx obalech označen x blízkosti xxxxx xxxxxx, xx med xx xxxxx pouze xx xxxxxx, pečení xxxx xxxx zpracování.
(5) Xxxxx xx xxxxxxxx xxx (průmyslový med) xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x názvu xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx "xxx" xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med"; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx xxxxx "xxxxxxxx xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xx medu xxxxx xxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx včetně přídatných xxxxx.
(2) X xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx xxx jiná xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx cizorodých xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx) xxxx, nesmí
a) mít xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxx pěnit,
c) xxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx inaktivovány,
d) xxx x xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 tabulkách 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxx než xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx3) a xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx tvárlivé xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx míry xxxxxxx, s různou xxxxxxxx,
c) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx x různými xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) želé - xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx látek, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx xxxxxx marcipánové xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) a xxxxxxx 1 dílu xxxxxxx xxxxxx, popřípadě přibarvené, xxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx či xxxxxxx,
x) rahatem - xxxxxxxx xxxx xxxxxxx tvarů obalených xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
h) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx hmota x xxxxxxxxxxx látkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx suchých skořápkových xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx cukru, xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
k) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxx nebo xxxxxx,
x) žvýkačkou - xxxxxxxxxx xxxxxxx gumovité xx tažné konzistence x různými xxxxxxxxxx,
x) dropsy - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxx, složené xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx, tyčinek nebo xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xx průřezu xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx hmot,
x) xxxx - xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, na xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx obsahující xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
x) pěnovými xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx práškového xxxxx xxxx škrobu xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 4 xx xxxxxxx xxxxxxx cukrovinek xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§13
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v zákoně x v prováděcím xxxxxxx předpisu2) xx xxxxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx podskupiny, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 odst. 1 xxxx. b) xxxxxx.
(2) X xxxxx výrobku se xxx xxxxxx xxxxx "x čokoládou" xxxx xxxx obdobné xxxxxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxx x její xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Požadavky xx jakost
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx kakaa s xxxxxx
§15
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx kakaovníku (Xxxxxxxxx xxxxx X.),
b) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx částí nevyhovující xxxxxxxxxx stanoveným pro xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx bobů xxxx xxxxxx xxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 3,
x) xxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx, upravených xx xxxxx prášku, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx 9 % xxxx,
x) xxxxx kakaa x xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx mechanickým xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem x xxxxxxx xxxxxx,
x) čokoládou v xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze směsi xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxx,
x) xxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx kakaem, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobené xx xxxxx kakaa x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
X příloze č. 6 xx xxxxxxx xxxxxxx kakaového xxxxxx x směsí xxxxx x xxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx.
§17
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazený xxxxxxx xxxxxx (slazené xxxxx) xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx sušiny x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx: "xxxxx xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxxx slovy "xx sníženým obsahem xxxx" x případě, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxx. Xx obale xx xxxxxx údaje x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx kakaových prášků, xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, které napodobují xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx.
Oddíl 5
Xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - potravina vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, sladidel3) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, mléka xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx, x která xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
d) xxxxxxx čokoládou - xxxxxxxxx, xxxxx vnější xxxxxx je složena x čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx xxx složena x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx mražených xxxxx (xxxxxxxx); vnější xxxxxxxxxx xxxxx musí xxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) Xxxxxxxxx x xx taza - xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx pšeničného, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx nebo škrobu xx nejvýše 8 % xxxxxxx hmotnosti, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx kukuřičného xxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) family xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx kakaových xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxx - potravina x xxxxxxxxx jednoho xxxxxx, xxxxxxxx x jednoho xxxxx čokolády xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx čokolády xxxx plněné čokolády) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx obsah xxxxxxxx musí být xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kakaové xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx uvedeno xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx.

§21
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx výrobek xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx mandle, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ovoce xx., xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx podle základních xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x souladu x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx xx název "xxxxxxxx" ("hořká xxxxxxxx") xxxxxx označením
a) "rýže" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx výrobek xxxxxx xx xxxxx ve xxxxx xxx xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % kakaového másla x xxxxxxx 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", musí xxxxxxx obsahovat nejméně 35 % celkové xxxxxxx xxxxxx, nejméně 31 % xxxxxxxxx xxxxx a nejméně 2,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx sušiny,
c) xxxxxxxx xxxxxxxx "gianduja" nebo xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, xxxx xxx vyrobena x xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 32 % xxxxxxx kakaové sušiny, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 20 x a xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx oříšků xx 100 x xxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx množství, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx činil xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx, x takovém xxxxxxxx, aby xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxx xxxxxxx 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xx xxxxx "mléčná čokoláda" xxxxxx označením
a) "xxxx" xxxx "xxxxxx", xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx oběhu xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xx zahuštěného xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx zahuštěné xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, a musí xxxxxxxxx nejméně 12 % celkového tuku (xxxxxxx máslo x xxxxxx xxx),
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx celkového xxxx (xxxxxxx máslo a xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx čokoláda "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, musí xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, získané ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx a x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 15 x x nejvýše 40 g xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 x xxxxxxx; xxx xxxxxx též xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx množství, xxx xxxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxx oříšků nepřesahoval 60 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(5) Xxxxx xx slovo "xxxxxx" x xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", musí xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 5,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) "mléčná x xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejvýše 1 % hmotnostní xxxxxxxx tuku.
(6) Xxxxx xxxx výrobky xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx čokoláda, xxxxxx čokoláda nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx prodávány xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx označit xxxxxxx jen xxxxxx "xxxx čokolády" nebo "xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx", xxxx obdobnými xxxxx. X tomto případě xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx složek xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx směsi.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx čokoláda), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, Chocolate a xx taza, Chocolate xxxxxxxx x la xxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vyjádřený x xxxxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx lze xxxxxxxx jiný xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, se xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tuky". Xxxx xxxxxxxx xx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx stejně xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx jakost xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx čokolád xxxx být xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx "xxxxx", "xxxxxx jakost" xxxx. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x to xx xxxxxxxx, xx
x) čokoláda (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx kakaové sušiny x nejméně 26 % xxxxxxxxx másla,
b) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 18 % xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 4,5 % mléčného xxxx x mléčné sušině, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, másla xxxx mléčného tuku,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx kakaové xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 2.
§22
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9 tabulce 1.
(2) Xxxxx kakaového xxxxx lze do xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx uvedené x příloze č. 10; xxxxxx xxxxx však xxxxx xxx xxxxx než 5 % ve xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jiných jedlých xxxxxx x xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx kakaového másla xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx čokolády, bílé xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza x Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xx xxxx mohou xxx přidány xxx xxxxxx látky určené x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx podle přílohy č. 8 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx,
x) mouky, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x výjimkou Chocolate x la xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la xxxx.
(5) X čokoládám xxxxxxxx x xxxxxxxx 3 xxxxx xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxx, nejvýše xxxx xx 40 % xxxxxxx hmotnosti výrobku.
(6) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovených xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xx provádí tímto xxxxxxxx:
a) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx výrobcích xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), mléčná xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Chocolate xxxxxxxx x la taza xx vypočte xx xxxxxxxx hmotnosti xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xx procentický xxxxx stanovených xxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x) xx vypočte xx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x cukrem, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Vyhláška x. 94/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxxxxx.
§24
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx vyrobené x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních předpisů.
§25
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu xxxxxxx o přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Ministr:
Xxx. Xxxxx x. x.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx moučka x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx cukr (xxxxxx, xxxxx, homole)

cukr s xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx výrobky x xxxxx
xxxxxx cukr
tekutý xxxxxxxx xxxx
xxxxx x xxxxxxxxxx cukru
karamel
dextróza
dextróza xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
1. Cukr
Skupina
Sacharóza xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxx sušením
(% xxxx. nejvýše)
Barva x xxxxxxx xxx 420 xx
(IU nejvýše)
cukr xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
45
xxxx xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
 
tvarovaný xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx x xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 mg/kg
Bodové xxxxxxxxx xxxxxx cukrů
 
Cukr xxxxx xxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - body xxxxxxx
6
15
xxxxx v roztoku - body xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - xxxx xxxxxxx
4
9
Xxxxx xxx xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx metod XXXXXX,
x) 7,5 xxxxxxxx ICUMSA (XX) pro barvu x roztoku,
c) 0,5 xxxxxxxx barevné typy xxxxx metody Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx a xxxxxxxxx částic xxxxxxxxx:
x) xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice je xxxxx sypká xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx cukr xx xxxxx, zrnitá xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xx omak xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x srostlic, xxxx, xxxxx xx hnědé xxxxx.
Xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy
Délka strany xxx xxxxxxxxxxx síta (xx)
Xxxxx (% hmot.)
cukr xxxxxxx
xxxx krupice
cukr moučka
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
nad 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
 
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
pod 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro přírodní xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků z xxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 50 xx 250 xxxxxx
- 4,0
větší xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Tekuté xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx sušině (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky v xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 nm (IU xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx xxxx
62
xxxxxxx 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
tekutý xxxxxxxx xxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 xxxxxxx 50
-
0,1
25
sirup x xxxxxxxxxx cukru
62
více xxx 50
-
0,4
-
xxxxxxx
73
xxxxxxx 50
4 - 6
-
-
*) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
- pro xxxxxx xxxxxxx z cukru
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (D - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Obsah xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxx 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxxxxxx
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx ekvivalent xxxxxxxxx xxxx D-glukóza (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx glukózový sirup
 
Sušina
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx glukózový xxxxx
93
20,0
1,0

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
Xxxx
Xxxxx
xxxxxxx
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, tekutý, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxx sladká xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá xx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx až xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx škrablavá
tmavohnědá x xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. nejvýše)
5,01)
5,0
-
obsah vody (% xxxx. nejvýše)3)
20,0
20,0
23,0
kyselost (xxxx/xx xxxxxxx)
&xxxx;
50,0
&xxxx;
50,0
80
xxxxxxxxxxxxxxxxxxx (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx ve xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. xxxxxxx)2)
0,10
0,10
-
xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
aktivita xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx xxxxxxxxx jednodruhového xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx pseudoacacia), x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx sativa), x xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx), x xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx), x xxxxxxxxxxxx (Eucalyptus xxxxxxxxxxxx), z Eucryphia xxxxxx, x Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x citrusů (Xxxxxx xxx.), xxxx xxx obsah sacharózy xxxxxxx 10,0 %; x xxxxxxxxxxxxx xxxx (Xxxxxxxxx spp.) x x xxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxxx) xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 15,0 %.
2) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx nerozpustných xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Xxxxxxx) xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxxxx 23 %; x xxxxxxxxxx xxxx z xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx) xxxx xxx obsah xxxx xxxxxxx 25 %.
4) X xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x tropickým xxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tyto xxxx může být xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Výjimky: xxxxxxx (Arbutus xxxxx), xxxxxxxx (Erica), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx camadulensis), xxxx (Xxxxx xxx.), xxxx xxxxxx (Calluna vulgaris), xxxxxx neboli manuka (Xxxxxxxxxxxx), xxxxxxx (Melaleuca xxx.).
6) X medu x xxxxxxxxx nízkým xxxxxxx enzymů (xxxxxxxxx xxxx) a xxxxxxx XXX xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx odchylka
do 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 3,0
nad 500
- 1,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxxxx, x ovocnou příchutí, xxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxx (cukrová, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx cukrovinky (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx gum)
plátkové
dražované
dropsy

roksy

furé
s xxxxxxx xxxxxx
x cukernou (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
19,0
xxxxxx
25,0
xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °C

7,5
dropsy:
lité x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx xx sáčků xxxx být podíl xxxxxx xxxxxx nejvýše:
- xxxxxx x xxxx 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 105 x včetně
- 10,0
větší xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 150 xx 250 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
větší xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
nad 1000 (x xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx / xxxxx
- kakaový xxxxxx

- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku

směs xxxxx x cukrem
- xxxx kakaa x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
slazené xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx prášek
 
Obsah xxxxxxxxx xxxxx v sušině (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx prášek (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx prášek xx xxxxxxxx obsahem xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Směsi xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx x prášku
32,0
slazený kakaový xxxxxx (slazené xxxxx)
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx nápoje
25,0
slazený xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem tuku
25,0
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx
25,0
*) v xxxxxxx xxxxx kakaového xxxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx x cukrem - xxxxx kakaového xxxxxx xx sníženým xxxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx máslo
0,50
1,75
Tabulka 4 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xx 100 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx než 250 xx 500 xxxxxx
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 1,0

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
čokoláda (xxxxx xxxxxxxx)
xxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x přísadami
family xxxxxx xxxxxxxx
xx vaření
bílá xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx a la xxxx

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x různých tvarech, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, likérovými xxx.), xxxx bez xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx (želé, xxxxxx, xxxxxxxxx hmoty xxxxx x xxxxx), xxxxxx xxxxxxxxx, mléčnou čokoládou, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx čokoládou, x xxxxxxxx Chocolate x xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxxxxx xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx *)
Xxxxx xxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx
xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx a xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx obsahu xxxxxxxxx xxxxx x mléčného xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx označených xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx požadavek
Tabulka 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského balení
Druh
Hmotnostní xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
xxxxxxxx
xx 50 včetně
- 10
xxxxx než 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 3
xxxxx než 250 xx 500 včetně
- 2
xxxxx než 500 xx 1000 včetně
- 1
xxxxxxxxxx bonbóny
do 105 xxxxxx
- 10
větší xxx 105 xx 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx než 250 xx 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 do 1000 xxxxxx
- 2
nad 1000
-1

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx tuky xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx název xxxxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx rostlin, xx kterých mohou xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, xxxxxxxxx xxx, Xxxxxxxxxx
Xxxxxx xxx.
2. Xxxxxxx olej
Elaeis xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (xxxxxxxx tuk, xxxx z máslovníku)
Butyrospermum xxxxxx
5. Xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx x xxxxx xxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxx požadavky:
a) xxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxxx, xxxx bohaté xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx POP, XXXx x XxXXx1;
x) xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (bod xxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, rychlost xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx pouze rafinací xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx změnu xxxxxxxxxxxxxx struktury.
P = xxxxxxxx palmitová
O = xxxxxxxx olejová
St = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx x použití xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx je xxxxx použít xxx xxxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxxx, použitých xxx xxxxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxx).

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 76/2003 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí účinnosti xxxx xxxxxxxx, mohou xxx prodávány do xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. XX xxxxxx právním předpisem x. 148/205 Xx. x xxxxxxxxx xx 24.6.2015


Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis č. 76/2003 Xx. nabyl xxxxxxxxx ode xxx, xxx vstoupila v xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:
43/2005 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x účinností xx 1.2.2005
148/2015 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx bonbony, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.
x účinností xx 24.6.2015
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxx 2001/111/ES xx dne 20. prosince 2001 x xxxxxxxx druzích xxxxx určených x xxxxxx spotřebě.
Směrnice Xxxx 2001/110/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x medu.
Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/36/ES xx xxx 23. června 2000 x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/ES xx xxx 29. xxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx ustanovení xxxxxxxx 93/43/XXX x hygieně xxxxxxxx, pokud xxx x xxxxxxxx volně xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx moři.
Směrnice Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2014/63/EU ze xxx 15. května 2014, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX x xxxx.
2) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x množství xxxxxxx označeného symbolem "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2a) §3 xxxx. 1 písm. x) xxxxxx.
Xxxxxxxx č. 147/1998 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxx kritických bodů x xxxxxxxxxxx výroby, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx č. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx druhy x xxxxxxxx xxxxxxx přídatných x xxxxxxxxx látek xxx výrobě potravin.

4) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (ES) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 608/2004.

5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.