Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 24.06.2015.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.06.2015.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
76/2003 Sb.
Oddíl 1 - Přírodní sladidla §1
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §5
Uvádění do oběhu §6
Velkoobjemová přeprava surového cukru po moři §6a
Oddíl 2 - Med §7
Členění medu §8
Označování §9
Požadavky na jakost §10
Oddíl 3 - Cukrovinky §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Oddíl 4 - Kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem §15
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §16
Označování §17
Požadavky na jakost §18
Oddíl 5 - Čokoláda a čokoládové bonbony §19
Členění na druhy a skupiny §20
Označování §21
Požadavky na jakost §22
Oddíl 6
Zrušovací ustanovení §23
Přechodné ustanovení §24
Účinnost §25
Příloha č. 1 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 4 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 6 - Členění na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 7 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 10 - Rostlinné tuky povolené do čokoládových výrobků

č. 148/2015 Sb. - Čl. II

76
VYHLÁŠKA
xx xxx 6. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") x v xxxxxxx x právem Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,1) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa s xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx:
Xxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxx sladidly - xx vodě xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx bázi xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx sacharóza upravená xxxxxxx do xxxxxxxx, xxxxxx, kostek, homolí, xxxxxxxxx xxxxxxxx přídatnými xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,
x) tekutým xxxxxx - vodný xxxxxx sacharózy,
x) xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx hydrolýzou, v xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxx cukru - xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx (x možnou xxxxxxxxxxxx), xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx musí být xxxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 2,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx vhodných x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx ze xxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxx kombinací x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 5,
x) sušeným xxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx vysušený glukózový xxxxx x xxxxxxx 93 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 6,
x) xxxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx krystalové xxxx (xxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 xxxx 3,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx X-xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 xxxx 4.
§2
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 1 xx uvedeno xxxxxxx přírodních sladidel xx xxxxx, skupiny x podskupiny.
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx skupinou x xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x invertního xxxxx x sušině.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx invertní xxxx xxx doplnit xxxxxxxxx "xxxx", xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
(3) U xxxxxxxx xxxxxxx x hmotností xxxxx xxx 20 x nemusí být xx obalu xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx výrobku.
(4) V xxxxxxx, xx sirup x xxxxxxxxxx cukru xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxxxxxxxxxxx".
(5) Xxxxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxx" x xxxxxxxx "xxxxxx xxxxxxxxx sirup" xx xxxxx na xxxxxxxx "xxxxxx glukózo-fruktózový xxxxx" v případě, xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x množství xxxx než 5 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xx sušinu x obsah xxxxxxx xxxxxxxx xxx obsahem xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxxx "xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" xxxx "xxxxxx xxxxxxxx-xxxxxxxxx sirup" x xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxx bílý xxx označit jen xxxxxx "xxxx".
(7) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 2.
§4
Požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 2.
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Cukr xxxxx xxx xxxxxxxx modření.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx, x výjimkou xxxxx xxxxxx, xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 30 oC x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxx xxxxxx xx skladuje xxx xxxxxxx nejvýše 30 xX xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(3) Xxxxxx xxxxxxx x cukru xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 25 xX.
(4) Xxxx xxxxx xxxx, xxxx bílý x xxxx polobílý xx xxxxx do xxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx 125 x, 250 x, 500 x, 750 x, 1 xx, 1,5 xx, 2 kg, 2,5kg, 3 xx, 4 xx, 5 xx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx o hmotnosti 20 x.
§6x
Velkoobjemová xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx moři
(1) Xxxxxxxxxxxxx přeprava surového xxxxx xx xxxx xx povolena x xxxxxxxx, kontejnerech nebo xxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxx výhradně x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx
x) nádoby, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx surového xxxxx xxxxxxxxx tak, xxx xxxx odstraněny xxxxxx předchozího nákladu x zbytky jiných xxxxxxxx, x
b) xxxxxxx xxxxxxxx cukru xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxxxx přepravě surového xxxxx xx moři xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx dokumentace. Xxxx xxxxxxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxx x xxxxxxxx xxxxx nákladu, který xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx cisterně, x způsobu x xxxxxxxxx xxxxxxx čištění xxxxxxxxx před xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, x xxxx xxxxxxxxxxx musí xxx xxxx zřetelně x xxxxxxxxxxxx uvedeno x xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx: "Xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.".
(3) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx 2 xxxx xxxxxxxxxx zásilku během xxxx přepravy xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx musí xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx 3 i xxxx xxxxx musí xxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (§14 xxxxxx) xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
(5) Surový xxxx xxxxxxxxxxxx po xxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx výhradně x xxxxxxxx potravin, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x použití xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx tehdy, xxx-xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx rafinaci.
(6) Xxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. a) xxxx xxx xxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx riziko xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx2a) xxx rafinovaný cukr.
§6x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 43/2005 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.2.2005

Oddíl 2
Xxx
§7
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sacharidového xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx (nektar), xxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxx (medovice), nebo xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxx xxxxxxxxx), xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x nechávají xxxxxxxxxxxx x xxxx x xxxxxxxx,
x) medem xxxxxxxx (nektarovým) - xxx pocházející xxxxxxx x xxxxxxx květů,
c) xxxxx xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx hmyzu (Xxxxxxxxx) sajícího x xxxxxxx na živých xxxxxxx xxxxxxx xxxx xx sekretů živých xxxxx rostlin,
d) pastovým xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx odstřeďováním odvíčkovaných xxxxxxxxxxxx plástů,
f) plástečkovým xxxxx - med xxxxxxx x zavíčkovaný xxxxxxx do xxxxxxxxxxxx xxxxxx čerstvě postavených xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx nebo bez xxxx a prodávaný x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx - med xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxx - xxx, xxxxx obsahuje xxxxx xxxx více xxxx xxxxxxxxxxxxx medu,
i) xxxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx plástů xx xxxxxxx xxxxxxx ohřevu xx 45 xX xxxx xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx - xxx, xxxxx xxx xx získání xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxx takovým xxxxxxxx, xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxx xx xxxxxx potravin; xxxx xxx cizí příchuť xxxx xxxx, může xxxxxxxxx počínající xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xx. 2 xxxx. 2 písm. x) xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx4) xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx.

§8
Členění xxxx
Xxx xx xxxxx:
x) podle xxxxxx

1. xxxxxxx,

2. xxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx úpravy

1. xxxxxxxx xxx,

2. xxxxxxxxxxx xxx,

3. xxxxxxxx xxx,

4. xxxxxxxx xxx,

5. xxx x xxxxxxxxx,

6. xxxxxxxxxx xxx,

7. xxxxxxx xxx,

8. xxxxxxxx xxx.

§9
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxx xxxx xxxxxx xx etiketě
a) xxxxx xxxx xxxxxx podle §8 xxxx. x) x xxxxx xxxxxxx xxxx získávání nebo xxxxxxxx úpravy podle §8 xxxx. x); x případě, xx xx jedná x xxxxxxxx xxx, xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxx, xxxxxx být xxxxx, způsob získávání x obchodní xxxxxx xxxxxxx x výrobek xxx xxxxxxx jenom xxxx xxx,
x) xxxx xxxxxx, kde byl xxx xxxxxx; xxxxx xx xxxxx o xxxx medů pocházejících x více xxxx Xxxxxxxx xxxx nebo xx xxxxxxx zemí, xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx označení:
1. "xxxx xxxx xx xxxx XX",
2. "směs xxxx xx xxxx xxxx EU",
3. "xxxx xxxx xx zemí XX x xx xxxx xxxx XX.
(2) Xxxxxxxx medu, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx medu x xxxxxxxxxx xxxx (xxxxxxxxxxxx medu), může xxx doplněno následujícími xxxxx:
x) xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx označením xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx zdroje původu,
b) xx vztahu k xxxxxx xxxx [§8 xxxx. a)] xxxxxx "xxxxxxxxxxxx" nebo "xxxxxxx",
x) xxxxxx xxxxxxx, z xxxxx pochází, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx zcela xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx druhu x xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxx x mikroskopické xxxxxxxxxxxxxxx,
x) specifickými xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(3) Pekařský xxx x filtrovaný xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxxxxxxxx nádobách, xxxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx "pekařský xxx" xxxx "xxxxxxxxxx med" x "xxxxxxxxxx med". Xxxxx je xxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxx xxxx "xxx pekařský" xxxx "xxx xxxxxxxxxx".
(4) Xxxxxxxx xxx (xxxxxxxxxx xxx) xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxxxx, xx med xx xxxxx xxxxx xx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx zpracování.
(5) Xxxxx xx pekařský xxx (průmyslový xxx) xxxxxx jako xxxxxx xxxxxxxxx, xxxx být x xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx "xxx" namísto xxxxxxx "xxxxxxxx xxx" nebo "xxxxxxxxxx xxx"; x xxxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxx xxxxx xxxxx "pekařský xxx" xxxx "xxxxxxxxxx xxx".
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx u spotřebitelského xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 3 xxxxxxx 3.

§10
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xx xxxx xxxxx xxx přidány, x xxxxxxxx jiného druhu xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(2) X medu xxxxx xxx xxxxxxxxx xxx ani xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx případů, xxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx anorganických x organických xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (průmyslového) xxxx, nesmí
a) xxx xxxxxxxxx xxxx příchutě x pachy,
b) xxxxx xxxxxx nebo pěnit,
c) xxx xxxxxx do xxxxxx xxxx, xx xxxx xxxxxxxxx enzymy xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) xxx x xxx uměle xxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx
§11
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxxxx - potraviny xxxx xxx xxxxxxxx x čokoládové bonbony, xxxxxxx základní xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx sladidla3) x xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx být x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §19,
x) karamelami - xxxxxxxxxx tvárlivé xxxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx, s xxxxxx xxxxxxxx,
c) xxxxx - cukrovinky xxxxx xx tvrdé konzistence x xxxxxxx xxxxxxxx, x nábalem zejména xxxxx,
x) xxxx - xxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxx vzniklou xxxxxxxxx želírujících látek, xxxxxxx pektinu, xxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) marcipánem - xxxxxxxxxx polotuhé konzistence, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 xxxx surové marcipánové xxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxxxx x 50 % xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx 50 % xxxxx) x nejvýše 1 xxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx či xxxxxxx,
f) xxxxxxx - škrobové želé xxxxxxx tvarů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx cukru x škrobu,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx roztok x xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxx hmota x xxxxxxxxxxx látkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx x tuku,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx ze xxxxx cukru, glukózového xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx výtažek x xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx - cukrovinky xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
k) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx vyráběné xxxxxxxxx ochucených a xxxxxxxxxx práškovitých xxxxx, xxxxxxx ve xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx tažné xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx hmoty, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, různé xxxxx x chuti, xxxxx konzistence,
n) xxxxx - cukrovinky xxxxx konzistence xxxxxxx xxxxxxx, xx tvaru xxxxxxxx, tyčinek xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx kandytových xxxx,
x) furé - xxxxxxxxxx x kandytové xxxxx, xx povrchu xxxxx, xxxxxxxx, tvrdé xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx 13 % xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx,
p) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx (marshmallow) - xxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x jemnými xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§12
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 4 je uvedeno xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx2) xx xxxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx. Xxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. b) xxxxxx.
(2) V xxxxx xxxxxxx se xxx xxxxxx slova "x čokoládou" xxxx xxxx obdobné xxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx, xxx čokoláda xxxx složka xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxx obsah xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 5 %.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5 xxxxxxx 2.
§14
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 5 xxxxxxx 1.
Xxxxx 4
Xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx
§15
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxx - xxxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx kakaovníku (Theobroma xxxxx X.),
b) xxxxxxxx xxxxx - xxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxx nevyhovující xxxxxxxxxx stanoveným xxx xxxxxxx máslo,
x) xxxxxxxx xxxxxx - xxx získaný x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 7 tabulce 3,
x) kakaovým xxxxxxx (xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx zbavených xxxxxx, upravených xx xxxxx xxxxxx, obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxxxxx másla x xxxxxx x xxxxxxx 9 % vody,
x) xxxxx kakaa x cukrem - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x cukrem x určitém poměru,
x) xxxxxxxxx v xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx nejméně 32 % xxxxx,
g) xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, slazeným kakaem, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx směsi xxxxx x cukrů obsahující xxxxxxx 25 % xxxxx.
§16
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
V příloze č. 6 je xxxxxxx xxxxxxx kakaového prášku x xxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) se xxxxx označí názvem xxxxxxx, xxxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x přípravě xxxxxx, slazený xxxxxxx xxxxxx (xxxxxxx xxxxx) xx xxxxxx celkovým xxxxxxx xxxxxxx sušiny x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx: "kakao xxxxxxx . . . . %".
(3) Xxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem xx xxxxxx slovy "xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx" x xxxxxxx, xx xxxxx kakaového xxxxx xx xxxxx xxx 20 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx. Na xxxxx xx xxxxxx xxxxx x skutečném xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxx 4.
§18
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7 xxxxxxxxx 1 xx 3.
(2) Xx xxxxxxxxx prášků, xxxxxxx v xxxxxx, xxxxxxx x přípravě xxxxxx nelze xxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx napodobují xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx tuku.
Xxxxx 5
Xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx
§19
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxxxx) - potravina vyrobená x kakaových součástí, xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx3) xxxx xxxxxx xxxxxxxxx (xxxx xxx "xxxxxxxx"), xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx určených k xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxx složek, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) mléčnou čokoládou - potravina xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, popřípadě x xxxxxxx složek, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x kakaového xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx výrobků, xxxxxxxx, xxxxxxxxx x dalších xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx uvedeným x příloze č. 9,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx vnější xxxxxx xx xxxxxxx x čokolády, xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx nebo bílé xxxxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxx být složena x xxxxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxx krémů (xxxxxxxx); xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx činit xxxxxxx 25 % xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku,
x) Xxxxxxxxx x xx taza - xxxxxxxx vyrobená x xxxxxxxxx součástí, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxx, přičemž xxxxx xxxxx xxxx škrobu xx xxxxxxx 8 % xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx - čokoláda xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, rýžového xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx obsah mouky xxxx xxxxxx xx xxxxxxx 18 % xxxxxxx hmotnosti, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 9,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx mléka nebo xxxxxxxx výrobků, a xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 9,
x) čokoládovým xxxxxxxx - potravina x xxxxxxxxx xxxxxxx sousta, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx (čokolády, mléčné xxxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxx plněné čokolády) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx 25 % xxxxxxx hmotnosti výrobku,
x) kakaovou xxxxxxxx - kakaová xxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, kakaové máslo, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxx.
§20
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
X příloze č. 8 xx xxxxxxx členění xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx druhy x skupiny.

§21
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x v xxxxxxxxxx xxxxxxx předpisu2) xx x xxxxx xxxxxxx x čokoládových xxxxxxx xxxxx
x) druh, popřípadě xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xx., xxxxx xxxx xxxxxx použita.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxx x §6 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx.
(3) Xxxxx se název "xxxxxxxx" ("xxxxx xxxxxxxx") xxxxxx xxxxxxxxx
x) "rýže" xxxx "vločky", xxxx xxx xxxxxxx uváděn xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxx xxxxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 12 % xxxxxxxxx xxxxx x nejméně 14 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 35 % celkové xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 31 % xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 2,5 % tukuprosté xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx "gianduja" nebo xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x čokolády xxxxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 20 g x xxxxxxx 40 x xxxxxxxxx xxxxxx xx 100 g xxxxxxx. Xxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx:

1. xxxxx xxxx xxxxxxx sušinu, xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx sušené xxxxxxx, x takovém xxxxxxxx, xxx celkový obsah xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, xxxx xxxx ve xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx lískových xxxxxx xxxxx nejvýše 60 % celkové hmotnosti xxxxxxx.

(4) Pokud xx xxxxx "xxxxxx xxxxxxxx" xxxxxx xxxxxxxxx
x) "xxxx" xxxx "xxxxxx", musí xxx xxxxxxx uváděn xx oběhu xx xxxxx zrn xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 20 % xxxxxxx kakaové xxxxxx, nejméně 12 % xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx sušeného plnotučného xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx mléka, xxxxxxx nebo zahuštěné xxxx xxxxxx smetany, xxxxx xxxx mléčného xxxx, a musí xxxxxxxxx xxxxxxx 12 % celkového xxxx (xxxxxxx máslo a xxxxxx tuk),
b) "xxxxxx", xxxx xxxxxxx obsahovat xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuku (xxxxxxx máslo x xxxxxx xxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx čokoláda "xxxxxxxx" xxxx xxxxxxxxxxx tohoto xxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxx xxxxxx, získané xx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx, smetany xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx a x jemně xxxxxxx xxxxxxxxx oříšků x xxxxxxxx nejméně 15 x a xxxxxxx 40 g xxxxxxxxx xxxxxx ve 100 x xxxxxxx; xxx xxxxxx xxx xxxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx, celé nebo xx zlomcích x xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx obsah xxxxxx xxxxxxxxx oříšků xxxxxxxxxxxx 60 % celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Pokud xx xxxxx "xxxxxx" x xxxxx "mléčná xxxxxxxx" xxxxxxx xxxxxx
x) "xxxxxxxxx", musí xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 5,5 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) "xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx", xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 1 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(6) Pokud xxxx xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx bonbony xxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx "xxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx plněné čokolády", xxxx xxxxxxxxx xxxxx. X xxxxx případě xxxx xxx xxxxxx xxxxx seznam xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx.
(7) Xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx taza, Chocolate xxxxxxxx x xx xxxx se označí xx xxxxx slovy: "xxxxx xxxxxxx sušiny xxxxxxx . . . . %". Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx rozumí xxxxxxx xxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx výrobku.
(8) Xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx §22 xxxx. 2, xx xxxxxx xxxxx: "xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx". Xxxx xxxxxxxx xx xx xxxxx uvede x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx zřetelně odděleně x xxxxxxxxx stejně xxxxxxx písmeny xxxx xxxxxxx.
(9) Xxxxx jakost xxxxxxx čokoláda (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx "xxxxx", "xxxxxx jakost" xxxx. x xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx jakostních xxxxxxxxxxx, x to xx xxxxxxxx, xx
x) čokoláda (xxxxx xxxxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxx 43 % xxxxxxx xxxxxxx sušiny x xxxxxxx 26 % kakaového xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxx kakaové xxxxxx x xxxxxxx 18 % xxxxxx sušiny x xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxx xxxx x xxxxxx sušině, xxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx, smetany xxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx tuku,
c) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 16 % xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
(10) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9 xxxxxxx 2.
§22
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 tabulce 1.
(2) Xxxxx kakaového xxxxx xxx xx xxxxxxxx (xxxxx čokolády), xxxxxx xxxxxxxx, family xxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx, Xxxxxxxxx x xx xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10; jejich xxxxx však xxxxx xxx xxxxx než 5 % ve xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jiných xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx celkové kakaové xxxxxx.
(3) Xx xxxxxxxx (hořké čokolády), xxxxxx čokolády, xxxxxx xxxxxx čokolády, xxxx xxxxxxxx, Chocolate a xx xxxx x Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx xxxxx xxx přidány xxx xxxxxx látky určené x aromatizaci, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx čokolády xxxx xxxxxxxx tuku.
(4) Xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 8 x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx zakázáno xxxxxxxx
a) živočišné xxxx, které nepocházejí xxxxxxxx x mléka,
x) xxxxx, granulované xxxx xxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx taza x Xxxxxxxxx familiar x xx taza.
(5) K xxxxxxxxx xxxxxxxx v odstavci 3 xxxxx být xxxxxxx i xxxx xxxxxx, xxxxxxx však xx 40 % xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx stanovených složek x xxxxxx hodnot x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxxx xxxxx stanovených xxxxxx xx výrobcích xxxxxxxx (xxxxx xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx mléčná xxxxxxxx, xxxx čokoláda, Xxxxxxxxx x la xxxx, Xxxxxxxxx xxxxxxxx x la taza xx vypočte po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x výrobků čokoláda xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx,
c) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxx x xxxxxxx x) xx vypočte xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx konečného xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 6
§23
Xxxxxxxxx ustanovení
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 334/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
2. Xxxxxxxx x. 94/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 334/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§24
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx přede dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx k Xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 76/2003 Sb.
Členění xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxx xxxx
xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx
xxxx xxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxx xxxxxx x obsahem xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx cukr (kostky, xxxxx, xxxxxx)

xxxx s xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxxx

xxxxxx výrobky x xxxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx z xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx sirup
sušený xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
1. Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
Invertní xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejvýše)
Barva v xxxxxxx při 420 xx
(XX xxxxxxx)
xxxx xxxxx xxxx
99,7
0,04
0,06
22,5
xxxx bílý
99,7
0,04
0,06
45
cukr xxxxxxxx
99,5
0,1
0,1
150
xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 3 %
96,7
0,1
0,2
 
tvarovaný xxxx
99,5
0,1
0,25
150
xxxx s xxxxxxxxx
85,0
&xxxx;
1,2
&xxxx;
xxxxxxxx xxxx
97,5
0,09
1,4
&xxxx;
xxxxxx
98,5
&xxxx;
1,0
&xxxx;
X skupin xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx nerozpustných látek xxxxxxx 50 xx/xx
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx cukrů
 
Cukr xxxxx xxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx
8
22
x xxxx:
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx - xxxx xxxxxxx
6
15
xxxxx v xxxxxxx - xxxx xxxxxxx
3
6
xxxxxx xxxx - body xxxxxxx
4
9
Xxxxx bod xxxxxxxx:
x) 0,0018 % xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konduktometricky xxxxx xxxxx XXXXXX,
x) 7,5 jednotek ICUMSA (XX) xxx xxxxx x xxxxxxx,
x) 0,5 xxxxxxxx barevné typy xxxxx xxxxxx Brunswick.
Dělení xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx sacharózy:
a) xxxx xxxxxxx je xxxxx sypká xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx krupice xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx rozdrcených xxxxxxxx stejnoměrného xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx je xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx je xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xx světlehnědá hmota xx xxxx mírně xxxxxxx,
x) xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xx hnědé xxxxx.
Xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xxx kontrolního síta (xx)
Xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxxxx
xxxx xxxxxxx
xxxx moučka
2,00 - 0,40
xxxxxxx 70
&xxxx;
&xxxx;
0,80 - 0,16
xxx 1,00
 
nejméně 70
xxxxxxx 5
 
0,80 - 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 5
xxx 0,40
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx 95
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 50 xxxxxx
- 10,0
xxxxx než 50 do 250 xxxxxx
- 4,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 2,0
xxx 1000
- 1,0
2. Xxxxxx xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx xxxx xxxxxx (% xxxx.)
xX
Xxxxx konduktometricky v xxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx xxxxxxx při 420 xx (IU xxxxxxx)
xxxxxx xxxx
62
xxxxxxx 3 *)
-
0,1
45
xxxxxx xxxx bílý
62
nejvýše 3
-
0,1
25
xxxxxx xxxxxxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 **) xxxxxxx 50
-
0,4
-
xxxxxx invertní xxxx xxxx
62
xxxx xxx 3 nejvýše 50
-
0,1
25
sirup x xxxxxxxxxx xxxxx
62
xxxx xxx 50
-
0,4
-
karamel
73
nejméně 50
4 - 6
-
-
*) poměr xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,2
**) xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx 1,0 ± 0,1
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
- xxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
xx 300 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 300 xx 1000 xxxxxx
- 4,0
xxx 1000
- 3,0
3. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx (X - xxxxxxx)
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
99,5
90,0
0,25
xxxxxxxx xxxxxxx
99,5
98,0
0,25
4. Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx (% xxxx. nejméně)
Obsah xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxx xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx konduktrometricky (% xxxx. nejvýše)
Barva xxxxxxx xxx 420 nm
(XX nejvýše)
fruktóza
98
0,5
0,5
0,1
30
5. Xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx xxxxx
(% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx
70
20,0
1,0
6. Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyjádřený xxxx X-xxxxxxx (% xxxx. xxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxxxx popel
(% hmot. xxxxxx xxxxxxx)
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
93
20,0
1,0

Příloha č. 3 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Smyslové xxxxxxxxx
Xxx
Xxxxxxxxxxx x vzhled
Chuť
Barva
květový
mírně xx xxxxx viskózní, xxxxxx, xxxxxxxx xx plně xxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx čistá xx x xxxxxxxxxxx nádechem, xxxxx xxxxx až xxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx, tekutý, xxxxxxxx až xxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx do xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxxxx
Xxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (xxxxxxxxxx)
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
60,0
45,0
-
xxxxx xxxxxxxxx (% xxxx. xxxxxxx)
5,01)
5,0
-
xxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)3)
20,0
20,0
23,0
xxxxxxxx (xxxx/xx nejvýše)
 
50,0
 
50,0
80
hydromethylfurfural (xx/xx xxxxxx)4)
40,0
40,0
-
xxxxx ve vodě xxxxxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx. nejvýše)2)
0,10
0,10
-
elektrická xxxxxxxx (xX.x-1)5)
xxxxxxx 80,0
xxxxxxx 80,0
-
xxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxxxxxx)6)
8,0
8,0
-
1) X xxxx květového xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx), x tolice xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx), x xxxxxxx (Xxxxxxx menziesii), x kopyšníku (Xxxxxxxxx), x blahovičníku (Eucalyptus xxxxxxxxxxxx), z Xxxxxxxxx xxxxxx, x Eucryphia xxxxxxxxxx, z xxxxxxx (Xxxxxx xxx.), xxxx xxx xxxxx sacharózy xxxxxxx 10,0 %; x levandulového xxxx (Xxxxxxxxx spp.) x x xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx (Borago xxxxxxxxxxx) xxxx být xxxxx xxxxxxxxx nejvýše 15,0 %.
2) U xxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx 0,50 % xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx.
3) X xxxxxxxxx (Xxxxxxx) xxxx xxxx xxx xxxxx vody nejvýše 23 %; u xxxxxxxxxx xxxx z xxxxx (Calluna xxxxxxxx) xxxx být xxxxx xxxx nejvýše 25 %.
4) U xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx x tropickým xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tyto xxxx xxxx xxx xxxxx hydroxymethylfurfuralu xxxxxxx 80 xx/xx.
5) Výjimky: xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx), xxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx camadulensis), xxxx (Xxxxx spp.), xxxx xxxxxx (Calluna xxxxxxxx), xxxxxx xxxxxx manuka (Xxxxxxxxxxxx), kajeput (Xxxxxxxxx xxx.).
6) X xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx enzymů (citrusové xxxx) a xxxxxxx XXX xxxxxx xxx 15 xx/xx xxxx xxx aktivita diastázy xxxxxxx 3.
Tabulka 3 - Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
Xxxxxxxxxx odchylka
do 100 xxxxxx
- 8,0
xxxxx xxx 100 xx 250 xxxxxx
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
nad 500
- 1,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx s xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx příchutí, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxx druhu xxxxxx (xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx, marcipán x xxxxx)
xxxxx
xxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxxxxx xxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx)
xxxxxxxxxx

xxxxxxxx
xxxxxxxxx (xxxxxx xxx)
xxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxx

xxxxx

xxxx
x xxxxxxx xxxxxx
x xxxxxxxx (xxxxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx
-
xxxxx
-
xxxx
22,0
xxxxx, xxxxxx
20,0
xxxxxxx xxx
8,0
xxxxxxxxxx cukrovinky
19,0
pěnové
25,0
fondánové xxxxxxxxxx
12,0
xxxxxxxxxx x xxxxxxxx
10,0
xxxxxxxxxx xxxxxxx
7,0
xxxxxxxx:
xxx 105 °C

7,5
dropsy:
lité x xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
5,0
xxxxxxxxxxx
6,0
xxxxx
6,0
xxxx
-
Xxxxxxxx:
X xxxxxxx xxxxxxxx do xxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxx tříště nejvýše:
- xxxxxx x furé 2 % hmot.
- xxxxxxxxxx 5 % xxxx.
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx spotřebitelského xxxxxx
Xxxxxxxxxx rozsah (x)
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
do 105 x xxxxxx
- 10,0
xxxxx xxx 105 xx 150 včetně
- 8,0
větší xxx 150 xx 250 včetně
- 5,0
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 2,0
xxx 1000 (k xxxxxxxxxxx)
- 1,0

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 76/2003 Sb.
Členění na xxxxx, skupiny a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxx prášek / xxxxx
- xxxxxxx prášek

- xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx tuku

směs xxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx x xxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx
- xxxx xxxxx xx xxxxxxxx obsahem xxxx x cukrem
čokoláda x xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x sušině (%)
Xxxxx vlhkosti (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxx prášek (xxxxx)
xxxxxxx 20,0
9,0
xxxxxxx prášek xx sníženým xxxxxxx xxxx
xxxx xxx 20,0
9,0
Xxxxxxx 2 - Xxxxx xxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx *) (% xxxx. xxxxxxx)
xxxxxxxx x prášku
32,0
slazený kakaový xxxxxx (xxxxxxx kakao)
25,0
čokoláda x přípravě xxxxxx
25,0
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx
25,0
xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xx sníženým obsahem xxxx
25,0
*) v xxxxxxx xxxxx kakaového prášku xx xxxxxxxx obsahem xxxx x cukrem - xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxx 3 - Xxxxxxx máslo
 
Podíl látek xxxxxxxxxxxxxxxxx petroletherem (% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxx volných xxxxxxxx kyselin xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx (% hmot. xxxxxxx)
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
0,35
1,75
xxxxxxx xxxxx
0,50
1,75
Xxxxxxx 4 - Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxxxxx xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xx 100 xxxxxx
- 5,0
xxxxx než 100 xx 250 xxxxxx
- 3,0
xxxxx xxx 250 xx 500 včetně
- 2,0
xxxxx xxx 500 xx 1000 včetně
- 1,0

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Druh
Skupina
čokoláda (xxxxx čokoláda)
bez xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
x přísadami
family xxxxxx xxxxxxxx
xx xxxxxx
xxxx xxxxxxxx
xxxxxx
Xxxxxxxxx x xx xxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xx xxxx

xxxxxxxxxx bonbóny xxxxxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxx.), nebo xxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxx xxxxxx (xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx), máčené xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx čokoládou xxxx bílou čokoládou, x xxxxxxxx Xxxxxxxxx x xx xxxx x Xxxxxxxxx familiar x xx xxxx
xxxxxxxxxx xxxxx
xxxxx druhu xxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
(% xxxx. vztažených xx xxxxxx)
Xxxx
Xxxxx kakaového xxxxx
Xxxxx tukuprosté xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx xxxxxxx kakaové xxxxxx
Xxxxx xxxxxxxx xxxx
Xxxxx xxxxxxxxx xxxx *)
Obsah xxxxxx sušiny
Obsah xxxxx xxxx škrobu
čokoláda (hořká xxxxxxxx)
18
14
35
-
-
-
-
xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
25
3,5
25
14
-
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx
-
2,5
20
5
25
20
-
xxxx xxxxxxxx
20
-
-
3,5
-
14
-
Xxxxxxxxx a xx xxxx
18
14
35
-
-
-
xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a la xxxx
18
12
30
-
-
-
xxxxxxx 18
*) xxxxx xxxxxxxxx xxxx = xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejnižší limitující xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx 2 - Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Druh
Hmotnostní xxxxxx (g)
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
xxxxxxxx
xx 50 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 50 xx 100 xxxxxx
- 5
xxxxx než 100 xx 250 včetně
- 3
xxxxx xxx 250 xx 500 xxxxxx
- 2
xxxxx než 500 xx 1000 xxxxxx
- 1
xxxxxxxxxx bonbóny
do 105 xxxxxx
- 10
xxxxx xxx 105 do 150 xxxxxx
- 8
xxxxx xxx 150 xx 250 xxxxxx
- 5
xxxxx xxx 250 do 500 xxxxxx
- 3
xxxxx xxx 500 xx 1000 xxxxxx
- 2
xxx 1000
-1

Příloha č. 10 x vyhlášce x. 76/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx rostlinného xxxx
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxx uvedené xxxx xxxxxxx
1. Xxxxxx, bornejský xxx, Tengkawang
Shorea spp.
2. Xxxxxxx olej
Elaeis xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx
3. Sal
Shorea xxxxxxx
4. Xxxx (bambucký tuk, xxxx x xxxxxxxxxx)
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
5. Xxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxxxx
6. Xxxx z xxxxx manga
Mangifera xxxxxx
Xxxxxxxx: xxxxxxx xxxx musí xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx:
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx laurovou, xxxx xxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx XXX, XXXx x StOSt1;
b) xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x kakaovým xxxxxx a jsou xxxxxxxxxx x jeho xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (bod xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx tání, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx);
x) jsou xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx změnu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
X = xxxxxxxx xxxxxxxxx
X = xxxxxxxx xxxxxxx
Xx = xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxx výjimku x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, použitých xxx xxxxxx mražených xxxxx (xxxxxxx).

Xx. II

Přechodná ustanovení

1. Xxxxxxxxx vyrobené a xxxxxxx na xxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., ve znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 76/2003 Xx., ve xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány do xxxxxxxxx zásob.

Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 148/205 Xx. x xxxxxxxxx xx 24.6.2015


Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 76/2003 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxx xxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004).
Ve znění xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
43/2005 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.2.2005
148/2015 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx s xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 43/2005 Sb.
s xxxxxxxxx xx 24.6.2015
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Xxxx 2001/111/ES xx dne 20. prosince 2001 x určitých xxxxxxx xxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Rady 2001/110/ES ze xxx 20. prosince 2001 x xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/36/ES xx xxx 23. června 2000 x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx výrobcích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx 98/28/ES ze xxx 29. dubna 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxx ustanovení xxxxxxxx 93/43/XXX o hygieně xxxxxxxx, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx cukru xx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2014/63/EU xx xxx 15. xxxxxx 2014, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx Xxxx 2001/110/XX x xxxx.
2) Vyhláška č. 324/1997 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, o xxxxxxxxx odchylce od xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx x. 24/2001 Xx.
2a) §3 xxxx. 1 xxxx. x) zákona.
Vyhláška č. 147/1998 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxx kritických bodů x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 196/2002 Xx. x xxxxxxxx č. 161/2004 Xx.
3) Xxxxxxxx č. 304/2004 Sb., kterou se xxxxxxx druhy x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx potravin.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES x xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004.

5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.