Právní předpis byl sestaven k datu 20.11.2007.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 24.07.2006 do 20.11.2007.
Vyhláška, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, a o veterinárních požadavcích na živočišné produkty
375/2003 Sb.
HLAVA I - ÚVODNÍ USTANOVENÍ
HLAVA II - VETERINÁRNÍ PODMÍNKY ZACHÁZENÍ SE ŽIVOČIŠNÝMI PRODUKTY
HLAVA III - VETERINÁRNÍ PODMÍNKY PRODEJE ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ V TRŽNICÍCH A NA TRŽIŠTÍCH A SAMOSTATNÝCH PRODEJNÍCH MÍSTECH PRO SEZONNÍ PRODEJ RYB A PRODEJE ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ URČENÝCH KE KRMENÍ ZVÍŘAT
HLAVA IV - VETERINÁRNÍ POŽADAVKY NA ŽIVOČIŠNÉ PRODUKTY
HLAVA V - POSUZOVÁNÍ, OZNAČOVÁNÍ A UVOLŇOVÁNÍ ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ DO OBĚHU §50 §51 §52 §53
HLAVA VI - VETERINÁRNÍ VYŠETŘENÍ A POSUZOVÁNÍ JINÝCH ZVÍŘAT A OSTATNÍCH ŽIVOČIŠNÝCH PRODUKTŮ
HLAVA VII - NÁLEŽITOSTI PROVOZNÍHO A SANITAČNÍHO ŘÁDU §71 §72
HLAVA VIII - ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ
1. xxxxxxxx xxx výživu xxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx důvodů,
2. změněné, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx znehodnocené natolik, xx xx vyloučeno xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxx
3. xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
1. xxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxx x podlah,
2. xxxxxx xxxxx xxxx,
3. systému xxxxxxxxxx,
4. xxxxxxx likvidace xxxxxx x xxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx),
5. xxxxx xxxxxxxxxxx,
6. xxxxxxxxxxx xxxxxx xxx zaměstnance (WC, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx),
7. xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přípravnách, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx surovin x xxxxxxxxx materiálů používaných xxx výrobě, balení, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxxxxx,
1. pro třídění xxxxx,
2. x oddělenému xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx, podle xxxxxxx x x xxxxxxxxxx dosud xxxxxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxx,
3. xxx xxxxxxxxxx xxxxx x surovin x xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx potřeby x x uskladnění xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx,
1. na xxxxxxxxxxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx k xxxxxx hmotnostnímu xxxxxxx,
2. x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx k využití xxx výživu xxxx.
1. xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx čistitelnou xxxxxxxx xxxxxx x vyvýšenými xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx,
2. dostatečně xxxxxxx xxxxxx xx úchovu xxxxxx xxx způsobem xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx,
1. výrobní, xx označují xxxxxxx xxxxxxx kruhového xxxxx x xxxxxxx 4 xx, překrytým xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx kruh xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 cm x xxxxxxxx tak, aby xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
2. xxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx tvaru x xxxxxxx 4 xx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxx, xx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxx jsou xxxxxxx,
1. xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx svalů zasahujícím xx k prsní xxxxx,
2. určené xx xxxxxxx, xx označují xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx x prsní kosti x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx až xx xxxxxxxx xxxxx,
1. xxxxxxx, xx označují dvěma xxxxxx se xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx 2 xx,
2. xxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx tvaru x xxxxx xxxxxx 2 xx,
1. xxxxxxx, se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxx 4 cm x dvěma xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx tento xxxxxxx vodorovně protínají x jsou xx xxxx vzdálené xxxxxxx 1 cm x xxxxxxxx xxx, xxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
2. určené xx xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxxx čtvercového xxxxx o xxxxx xxxxxx 4 xx, x xxxxxxx x xxxxxxx o délce xxxxxx 2 xx, x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx xxx pravým úhlem x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxx, xx jejich xxxxxxxx xx xxxxxxxxx a xxxxx xxxx xxxxxxx.
1. hlavu, xxx-xx x xxx. xxxxxxxxxx xxxx,
2. xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx, slezinu x ledviny, xxxx-xx xxx ponechány xxxxx,
&xxxx; | &xxxx;
X
|
&xxxx;
XX1)
|
||||||
&xxxx;
x)
|
&xxxx;
x)
|
&xxxx;
x)
|
&xxxx;
x)
|
&xxxx;
x)
|
&xxxx;
x)
|
|||
&xxxx;
xx)
|
&xxxx;
xx)
|
|||||||
&xxxx;
X. Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx
|
||||||||
&xxxx;
Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganizmy v 1 x (xx) 2)
|
&xxxx;
5.107
|
&xxxx;
105
|
&xxxx;
5.107
|
&xxxx;
104
|
&xxxx;
106
|
&xxxx;
5.104
|
&xxxx;
105
5.105
(xxxxx xxxx a xxxx)
|
&xxxx;
102
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx v 1 x (xx) 2)
|
5.105
|
104
|
5.105
|
102
|
104
|
0
|
||
Escherichia coli x&xxxx;1 x (xx) 2)
|
&xxxx;
105
|
&xxxx;
103
|
&xxxx;
105
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
102
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
Xxxxxxxx x&xxxx;1 x (xx) 2)
|
5.107
|
106
|
5.107
|
102
|
0
|
|
||
Plísně x&xxxx;1 x (xx) 2)
|
4)
|
104
|
4)
|
102
|
104
|
0
|
||
B. Xxxxxxx onemocnění z potravin
|
||||||||
Bacillus xxxxxx v 1 x (xx)
|
&xxxx;
5.105
|
&xxxx;
104
|
&xxxx;
5.105
|
&xxxx;
&xx;101
|
&xxxx;
103
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;1 x (xx)
|
&xxxx;
105
|
&xxxx;
103
|
&xxxx;
105
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
102
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxx aureus x&xxxx;1 x (xx)
|
&xxxx;
5.105
|
&xxxx;
103
|
&xxxx;
5.105
|
&xxxx;
&xx;101
|
&xxxx;
104
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
5.102
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x&xxxx;1 x (xx)
|
&xxxx;
5.105
|
&xxxx;
103
|
&xxxx;
5.105
|
&xxxx;
&xx;101
|
&xxxx;
103
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx spp. x&xxxx;25 x (xx), popř. x&xxxx;50 x (ml) 3)
|
&xxxx;
0/25
|
&xxxx;
0/25
|
&xxxx;
0/25
|
&xxxx;
0/50
|
&xxxx;
0/50
|
&xxxx;
0/25
|
&xxxx;
0/25
|
&xxxx;
0/25
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx coli 0157 x&xxxx;25 x (xx) 3)
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;25 x (xx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx serotypy v 25 x (xx) 3)
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx v 25 g (xx) 3)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx x&xxxx;25 g (ml) 3), 5)
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx XXXX
|
|||||||
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx přípustné xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 53/2002 Xx., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
|||||||
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
x) xxxxxxxxx-xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxxxxxxx devitalizaci xxxxxxxxxxxxxx, xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx k xxxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx-xx suroviny xx xxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxx xxxxxx původců xxxxx.
1. xxxxxx xxxxx o xxxxx xxxxxxx 8 xx křížově z xxxxxx x xxxxx xxxxxx,
2. xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x okolním xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
3. xxxx xxxxxxxxxx slezina xxxx xxxx xxxx x xxxxx nejméně 10 xx,
4. celá xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx 10 xx,
5. xxxxxx jater x xxxxx 6 xx 8 cm xxxx Xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxx,
6. xxxxxx ze xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x jiných xxxxx masa, tuku x orgánů,
7. xxxxx-xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx 10 xx,
8. xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx z oblasti xxxxxxxxx kmene;
1. průměrného xxxxx kontrolovaných produktů x hlediska xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xx,
2. xxxxxxxx znečištění, kontaminace xxxx xxxxxx ohrožení xx narušení jejich xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx,
počet xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx x&xxxx;xx
(xxxxx x&xxxx;x)
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx 10
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
xx 1 000
|
2
|
50
|
4
|
10 000
|
4
|
100
|
5
|
25 000
|
6
|
500
|
8
|
50 000
|
8
|
1 000
|
10
|
nad 50 000
|
10
|
od 1001 xx xxxxxxx xxxxxxx 500
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx; | &xxxx; |
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxxxxxxx produktů
|
Vyšetření
|
||||
smyslové
|
mikrobiologické
|
fyzikálně chemické
|
chemické xxxxx x látky
|
radiobiologické
|
|
tekuté (x xx)
|
&xxxx;
100
|
&xxxx;
300
|
&xxxx;
300
|
&xxxx;
500
|
&xxxx;
400
|
&xxxx;
xxxxxxxx (x x)
|
&xxxx;
50
|
&xxxx;
250
|
&xxxx;
250
|
&xxxx;
500
|
&xxxx;
250
|
&xxxx;
xxxxx (x g)
|
100
|
300
|
300
|
500
|
400
|
sušené (x g)
|
50
|
150
|
150
|
300
|
300
|
koncentráty (x x)
|
&xxxx;
50
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
150
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
xxxxx (v ks)
|
3
|
3
|
3
|
12
|
10
|
drůbež (x xx)
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|
&xxxx;
|