Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 02.11.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x požadavcích xx xxxx, masné xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxxxxx č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx

1. xxxxxxxx režimy xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravin,

2. způsoby xxxxxxxxxx a manipulace x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx přepravu,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, výsekové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, určené x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) krví xxxx xxxxxxx při xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xxxxxxxx kontaminaci xxxxx xxxxxxx xxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx získaná x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx bourání xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx volně xxxxxx xxxxx,

x) masem x xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny hmotnost xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx xxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Členění na xxxxx a xxxxxxx xx x masa, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, uvedeno x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Evropské xxxx3), x zákoně x xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx označí

a) maso, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx vyhlášce tabulky 1 a dále xxxxxxxxx podle živočišného xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx ohledu na xxxxxxx, xxxx ostatních xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx a xxxx z farmové xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulky 3, x xxxxxx xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx se xxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxx maso x xxxxxxx xxxxx,

x) výsekové xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx uvedeným x příloze č. 3 x této xxxxxxxx, ke xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx xxxxxxxxxxx popis xxxx xxxxxx; xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx výsekové xxxx xxxxxx, zabalené x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxx kromě xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "mladý xxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso z xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx starších xxx 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx.

(3) Xxxx "býk" xx možné xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" je xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x kastrovaných xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso z xxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Jako "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) X samic v xxxxxxx musí být xxxxxx žlázy xxxxxxxxxx, x prasnic včetně xxxxxxxx.

(2) Označení zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx výsekového xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxx stažené x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx zbaveno krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, xxxxxxx, přívěsků x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx částí x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

§7

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx výsekové maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, stažené xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x bez hlavy.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, kde xx xxxx přímo xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Mleté xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxx xxxx balené.

XXXX DRUHÁ

MASNÉ VÝROBKY X MASNÉ POLOTOVARY

§8

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí

a) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, u xxxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx,

x) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek4) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx odpovídající působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx, xxxxxx, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C x za xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx definovaných xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X x za xxxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,

x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bílkovina xxxxxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 a 5 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, který xxxxxx být naražený x technologickém obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek z xxxxxxxxx masa, převážně xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx obalu,

p) masným xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x homogenizovaného masa, xxxxx je xxxxxx xx trh x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx na xxxxx x skupiny

Členění xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx v technologických xxxxxxx se pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx při xxxx xxxxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze xxxxx "x (xxxxx živočišného xxxxx xxxx výraz xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 6 x této xxxxxxxx. Xxxxx masných výrobků, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 k xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x chemické x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx požadavkům xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x jiného xxx xxxxxxxxx masa musí xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 a 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx6) x částí xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) V xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx označen xxxxxx xxxxxxx.

§12

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx razítek. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx jiných xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků nesmí xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx příchutě nebo xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Požadavky xx xxxxxx x složení xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 a x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxxxxx požadavky

§13

(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx tak, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů chráněny xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx spotřebitele.

(3) Xxx výrobu masných xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x vepřového masa xx vyrobena xxx x xxxxxxx xxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx celosvalové, u xxxxx třídy xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx maloobchodu, včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx x xxxxxxx x chlazeném xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxxx dále xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx pro xxxxxx jiného typu xxxxxxx xxxx pokud xxxx zmrazení a xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Konzervy musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx odpovídají xxxxxxx xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °C xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Uvádění xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x místě prodeje. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx nakrájeny a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx jako nebalené xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx jejich xxxxxxxxx x místě prodeje.

(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nakrájení x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx výrobky, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxx zabalené xxxxxxxxx, xxxx být x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx prodlení xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx označeny xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx výrobků xxxxx xxxxxxxx 1 až 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zaznamená a xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v místě xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx zabalené x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX RYBOLOVU X AKVAKULTURY

§16

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x žáby,

b) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli žádným xxxxxxxx konzervováni, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení x xxxxxxx názvy xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx obchodních označení x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx uveden x příloze č. 10 k xxxx vyhlášce.

§18

Požadavky xx jakost

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury, platí xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx x druhu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.

(4) Solené xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxxx pouze x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x nich xx xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, ve xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx pasta xxxx xxxxxxxxx maximálně 25 % soli.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxx xxx 18 % x skladují xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx xxxxx xxxxxx xx trh xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx by xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx.

(2) Polotovary x xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x ostatních xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

ČÁST ČTVRTÁ

VEJCE X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx unie8), xx xxxxxx z

a) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným kódem

1. "1" pro xxxxx xxxxxx ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx v xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) registračního xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx alfanumerického xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Xxxxxx gallus xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx x přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx 5 °C xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx rozumí xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx o xxxxxx množství xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx studených xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx hmotnostních xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx se xxx uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx od 0 °X do 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny xxxxxxx xx trh nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.

Závěrečná ustanovení

§23

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES ze xxx 22. června 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

§24

Zrušuje xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 ks balení

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Členění xxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx živočišného druhu, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx Y podle xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx maso prasat xxxxxxxx k xxxxxx, xxxx prasnic a xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxx maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců

koňské xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx bylo xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx produktů pocházejících x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx x farmového xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Základní xxxxxxxxxxxxx celky xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní xxxxx’

Xxxxxx xxxx xxxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx krku*)

krk*)

podplečí*)

vysoký xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx xxxxx (s xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx roštěnec, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výsekového xxxx xxx nahradit xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx maso přední (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický celek

Telecí xxxxx

xxxxx

Xxxxxx maso (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx technologické xxxxx xxxxxxxxx masa

Základní xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Vepřová půlka

půlka

předek

Vepřové xxxx (s kostí / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, panenka

krkovice

bok

lalok

paždík

hlava

koleno xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 ks balení

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Členění masných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu

trvanlivý xxxxxxx opracovaný

trvanlivý xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx a složení xxxxxxxxx masných xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, křehká, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x vůně - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx se použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v nákroji x vypracování - xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx zrna,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; na skusu xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx kolagenních xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx růžové xxxxx po xxxx x použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika tučných xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx do 6 xx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxx xxxxx výraznější po xxxxxxx paprice; xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx po xxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx výrobek xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - barva xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx barva xxxxxx xxxxxxxx kostek xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x velikosti xxx 2 xx, x xxxxxxx bílými xxxxxxxx xxxxx suroviny, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx vzduchových xxxxx x kolagenních xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx barvy, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, po xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji po xxxxx, lahodná

šunkový xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx uzenině, chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, výrobek na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a vypracování - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masově růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx převážně x xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí maso xxxxxxx maso telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx odděleného masa x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; výrobek xx xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx vůně xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx křehký

Tabulka 2

Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, řez xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; zrna surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libovolných x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx tučných zrn; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné měkké xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; zrna surovin xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx pod xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx do 6 mm, xxxxxxxxx xxxxxx ve velikosti xxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx a xxxxxxxxx částice, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxxxx xx intenzivní xx xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští

a) konzistence - xxxxxx až xxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez lesklý, xxxxxx, xxxxx řezu xxxxxx - červená, xxxxx změní, xxxx xxxxxxxx o velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx křehký; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově- červená, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, přísadách a xxxxx; průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na skusu xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,

c) vůně x chuť - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx paprice, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) konzistence - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x nákroji x vypracování - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx po uzení, xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x slaná; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 5 xx, xxxxxxx xxx xxxxxx tukových nebo xxxxxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx červená xx xxxxxxx paprice x k xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

drůbeží xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští se xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx

x) povrchový xxxxxx - výrobek x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, po xxxxxx na skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx debrecínský xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx, xxxxxxx maso, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx

x) xxxxxx v nákroji x vypracování - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavé xxxxxx xxxxx po xxxx x použité xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx spojce, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x masa xxxxxxxx x velikosti do 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx pórovitost xx přípustná,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná

drůbeží*) šunkový xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx 10 xx 50 xx ve xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx aspikem xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) konzistence - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, špeková mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx průměru xxxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - jemná, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso

připouští xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - kompaktní xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx vařené xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé,

b) konzistence - maso xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx a xxxx - příjemná, po xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická

Vepřové maso xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx celek, na xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx bílé xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové maso x hrubších kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X přiměřeně xxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx vepřovém mase, xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx xxxxx světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Požadavky xx xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx vepřových xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a barva - xxxxxxxxx xxxx xx růžovošedá hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) x nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxx z xxxxxxx masa

vepřové xxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,

x) chuť x vůně - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, uzený vepřový xxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx okrově xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) chuť x vůně - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - masný xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx x xxxxxx se xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx pálivost x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) vzhled x xxxxx - xxxx xxxxxxxx na plátky, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx části xxxx v hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx hovězím xxxx a použité xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxxxx maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x zelené xxxxxxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx hnědé omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - maso x klobása xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - po mase x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx salám

40,0

-

40,0

Ostravská xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx x drůbežího xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx maso xx xxxxxxx šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0 % xxxx.

Xxxxxxx 11

Xxxxxxxx x fyzikální požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

25,0

70,0

40,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0 % hmot.

Pasta x uzeného xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

24,0 % xxxx. klobásy xx tepelné úpravě xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % xxxx. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 z xxxx:

xxxxxx maso nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5 % hmotnostních

Chalupářský xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx nejméně 12 % hmot.

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika jakosti

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx živočišných bílkovin x xxxxxxx látek, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx nepřipouští

a) konzistence - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx proměnlivé xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx druhu xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx menší xxxxxxx tuku xx xxxx přípustná, rovněž xxxxxxxxx menší dutinky, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx x chuť - typická pro xxxxx, přiměřeně slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx křehký

výběrová

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx výrobek

použití barviv, xxxxxxxx (x výjimkou xxxxxxxxxx zahušťovadel karagenanu x gumy euchemy), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, Xxxxxx, vyjma xxxxxxxxx pasty x xxxxxxx

xx 300 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

sardelová pasta

v xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Příloha č. 10 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxx obchodních xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x druhové xxxxx ze xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx ve xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx podle xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x druhové xxxxx, pokud je xx xxxxxxx x. 2 uveden. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx součást xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx sloupce č. 3, pokud je xx sloupci č. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx code

Uhlířka

černá

Aphanopus

carbo

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Ombrina.Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Pražma obecná

Chimérovka

kapská

Callorhinchus

capensis

Chimérovka

tasmánská

Callorhinchus

milli

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxx mořský, Xxxxxx xxx, Okoun xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx druhové xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx obchodní xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun barramundi

Okoun

nilský

Lates

niloticus

Pamakrela

temná

Lepidocybium

flavobrunneum

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, butterfish, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx název použít xxxxx název: Aspius xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxx zlatý

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Jižní modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Kanic

ostrorypý

Mycteroperca

acutirostris

Špičatník

zlatopruhý

japonský

Nemipterus

japonicus

Oblada

obecná

Oblada

melanura

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako vědecky xxxxx použít xxxxx xxxxx: Pangasianodon xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Galeocerdo spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias xxx., Xxxxxxxxxx spp., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Isurus xxx., Lamna spp., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Echinorhinus xxx., Somniosus xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Etmopterus xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx královská

Pražman

obecný

Sparus

pagrus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Pagrus pargus

Soltýn

obecný

středomořský

Sphyraena

sphyraena

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Ryba xxxxxxx Petra, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Chinoectes spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. druhy x čeledí Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy x xxxxxx Palinuridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx z čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Rossia, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, oliheň, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx a koření

chuť

nakyslá, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx č. 12 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 do 250

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Informace

Právní xxxxxxx x. 69/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x platném xxxxx.

2) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx znění.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. xxxxx 2011 o poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Komise 1999/10/ES, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/ES x 2008/5/XX a xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o systému xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, o označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x uvádění masa xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx na trh, x xxxxxxx znění.

4) Čl. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx normy pro xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx některé xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. prosince 2013 x společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx zemědělství x x změně xxxxxx x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.