Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 22.01.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

o požadavcích xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 písm. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, zákona x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Předmět úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx x návaznosti xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)

a) xxxxxx označování xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x xxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx

1. teplotní režimy xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx během xxxxxx xxxxxxx na xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx zvířat, xxxxxx x uvádění xx xxx,

x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx bouráním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, který xxxxxxxx kontaminaci takto xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx zvířat nebo xxx xxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxx maso xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) masem x farmové xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x této xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx u xxxx, x xxxxxxxx nedělené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, uvedeno x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx údajů uvedených x přímo použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x xxxxxx x xxxxxxxx x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx označí

a) maso, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx, názvem skupiny xxxxx přílohy č. 2 k xxxx vyhlášce tabulky 1 a dále xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulce 2 xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxx ostatních xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina x xxxx z xxxxxxx xxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 k této xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále xx xxxxx, xxx se xxxxx x xxxxxxx xxxx maso x xxxxxxx xxxxx,

x) výsekové xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 k xxxx xxxxxxxx, xx kterému xxxx xxx připojen xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; výsekové maso, xxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx uvádění na xxx kromě xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".

(2) Xxxx "mladý býk" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat samčího xxxxxxx xxxxxxxx než 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "býk" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx pouze xxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Jako "xxxxxxxx" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx označit xxxxx xxxx xx xxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se uvádí xx xxx xxxxxxx x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx balené, zabalené xxxx xxxxxxxx xxxx xxx zbaveno krevních xxxxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx vpichu, xxxxxx tříště, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx či tvrdých xxxxx.

§7

Uvádění xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx na xxx pouze balené.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez hlavy, xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x bez xxxxx.

(3) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx stavu, se xxx, xxx xx xxxx xxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "rozmrazeno".

(4) Mleté xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

ČÁST DRUHÁ

MASNÉ XXXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx účely této xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °C xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobek4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx odpovídající působení xxxxxxx plus 70 °X xx dobu 10 xxxxx,

x) trvanlivým xxxxxxx opracovaným xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °C xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx, zráním, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx teplotě skladování xxxx 20 °C x xx případně xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u kterého x průběhu fermentace, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx xx definovaných xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx plus 20 °X x xx xxxxxxxx xxxxxxx skladovacích xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, ve xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná část xxxx,

x) technologickým xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx úprava masa xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxxxxx obsah tuku xxxxxxxxx metodami založenými xx xxxxxxxx hydrolýzy,

m) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x mělněného masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx být xxxxxxxx x technologickém xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxxxx xxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx masa, xxxxx xx xxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx na druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.

(2) Označení masa xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx uvedených x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 lze x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx masného xxxxxxxxxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxxxx xxxxxxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx obsahu masa xxxxxxxxx xxx jeho xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx uvedené x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx pouze slovy "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo výraz xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxx masných výrobků, x kterých jsou x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx, smyslové požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx požadavkům neodpovídají.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx než xxxxxxxxx xxxx musí xxx v názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxx výrazem xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce tabulkách 2 a 3 xxxx nařízení o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.

(2) X případě, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx názvem "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této vyhlášce x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx výrobku, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx části, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx nejedná o xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.

(3) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 a x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

Technologické požadavky

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx výrobku.

(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů chráněny xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx uvedených v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx kýty xx x xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx nejvyšší jakosti x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx při xxxxxx xxxxxx xxxxxxx surovinu.

(6) Xxxxx výrobek xxxxxx xx maloobchodu, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x určený x xxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx a opakovaně xxxxxxx opracovávat, pokud xxxx xxxx zpracován xxxx surovina pro xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx součástí xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx odpovídají účinkům xxxxxxx 121 °C xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °X působící xx xxxx nejméně 10 minut.

§15

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx jejich nakrájení x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa prodeje xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx nejpozději v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx prodeje.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx po nakrájení x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx prodeje xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx rozbalení.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné výrobky xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) U xxxxxxx výrobků podle xxxxxxxx 1 xx 3 provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx dodáním xx místa xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx na xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx spotřebiteli.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx živí xxxx, živí xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx neprošli xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx se xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx obchodních xxxxxxxx x vědeckých názvů, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x akvakultury, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx teploty plus 70 °C xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx chutí x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich xx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, jiker a xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve středně xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, ve xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí být xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx při relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Uvádění xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx nesmí xxxxxx xx trh společně x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx by xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXXX

XXXXX X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx určující xxxxxxxxxxx číslo producenta, xxxxx se uvádí xx vejcích podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie8), xx xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" pro xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx vyjadřuje xxxxxxxx xxxxxx registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx při nekolísavé xxxxxxx, x to xxxxxxx plus 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx jiných xxxxx xxx Gallus xxxxxx xxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a přepravují x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx omáčky obsahující xxxxxxx vaječné xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx ocet x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Údaj x xxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ochucených xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 12 k této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx na xxx pouze xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X xx 15 °X.

§22

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx znění xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Potraviny xxxxxxx xx trh nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx zásob.

Xxxxxxxxx ustanovení

§23

Tato vyhláška xxxx oznámena x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti, v xxxxxxx xxxxx.

§24

Zrušuje xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx.

3. Vyhláška č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Jurečka x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka xxx xxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 g

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Členění xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x výjimkou neděleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx lůj

mleté maso

maso xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx maso musí xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx mladého xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx maso x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx Z podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxx a xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxx xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 měsíců

králičí xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx maso

maso xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx a další xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejících x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Označení xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a zvěře x xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx divoká

husa xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xx xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx krku*)

krk*)

podplečí*)

vysoký xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku x xxxxxxxx výsekového xxxx lze nahradit xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx maso xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx telecího xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Telecí xxxxx

xxxxx

Xxxxxx maso (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx technologické xxxxx xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x kostí / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx odchylka

Masný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x masných xxxxxxxxxx xx druhy x skupiny

Druh

Skupina

masný xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný

tepelně neopracovaný xxx xxxxxxxx úpravu

trvanlivý xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků

Tabulka 1

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx odděleného masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, křehká, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxxxx výrobku barva xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, špekové kostky xxxxxxxxxxxx rozložené, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený tuk

c) xxxx a vůně - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxx masově růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx použití strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - výrobek xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx zrna kolagenních xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji růžové xxxxx xx mase x použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika tučných xxx převážně o xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx a xxxx - přiměřeně xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx po xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx barva xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx suroviny, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx a kolagenních xxxxx; xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji po xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx a vypracování - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena; ojedinělé, xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx; xxxxxxxx jednotlivých zrn xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx na skusu xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji - na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxx vypracovaný; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření

c) xxxx x chuť - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxx salám

hovězí xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx xxxx po xxxxxx x uzení, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

vysočina

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxx x vypracování - velmi jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx k xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x vypracování - xx řezu nepravidelná xxxxxxx libovolných x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o velikosti xx 3 mm, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx koření x uzení; xxxxxxx xx xxxxx vláčný

turistický xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná xx tuhá

b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, xxxxxx x xxxxxx tmavší; xxxxxxx xxxxxx růžová; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti do 6 xx, xxxxxxxxx xxxxxx ve velikosti xxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx a xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx

x) vůně a xxxx - aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

Tabulka 3

Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné výrobky

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - řez lesklý, xxxxxx, xxxxx řezu xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx xxxxx, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých vzduchových xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx vláčný, xx křehký; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx růžově- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých vzduchových xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx kroužku xxx xxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x velikosti xx 5 mm, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové dutinky; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna xxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 xx, mozaika bez xxxxxx tukových xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; barva libových xxx na xxxx xxxxxxx je xxxxxx xxxxxx xx červená xx xxxxxxx xxxxxxx x k xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxx zrna xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx a vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) povrchový xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx střevě

b) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně rozložené, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx dutinky v xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavé xxxxxx xxxxx xx xxxx x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx kolagenní částice xx spojce, nepravidelná xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité paprice; xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký

drůbeží párek xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso,

připouští xx xxxxxxx vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, vepřové x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) vzhled v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxxxx párek xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) konzistence - pevná, xxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx světlého, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxx 10 až 50 mm ve xxxxxx růžové xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - příjemná xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx patrny xxxxxxx použitého xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - jemná, typická xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, jemně xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - jemně xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxx, typická pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx skusu xxxxxx

*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, z xxxxx xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx

xxxxxxxx hovězího xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx maso, aspik xxxxx xxxxxxxx,

x) konzistence - maso křehké, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X přiměřeně xxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, po xxxxxxx hovězím mase, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx celek, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, barvy xxxxxxxxxx; xxxxxxx maso x hrubších xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx a kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx a vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, roztíratelná, při 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx sýr

vepřové maso

a) xxxxxx x barva - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx a vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - oranžová xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx x vůně - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx okrově xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - tužší xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx výskyt xxxxx x paprik xx xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná, xxxxxxxxxxxx, xxxxx pálivost x xxxxxxxx xxxxxxx papriky xx připouští, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxx na xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxx xxxxxxxx na plátky, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxx xxxxxx

x) konzistence - xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxx hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx xxxx o xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 mm x řezy červené x zelené xxxxxxxxxx xxxxxxx x červenohnědé xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx guláš, příjemně xxxxx a kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xx xxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx salám

40,0

-

35,0

Český xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x drůbežího xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

maximální xxxxx xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový salám

40,0

12,0

20,0

Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx jater xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa nebo xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% hmotnostních xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx tepelné úpravě xxxxxxx

Xxxxxx na xxxxxx

30,0 % xxxx. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx nejméně 16,0 % hmotnostních,

vepřové xxxx nejméně 14,0 % hmotnostních.

obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

10,0

obsah xxxxxxx nejméně 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek

Šunka

Nejvyšší xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx - xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx, xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), rostlinných x xxxxxx živočišných bílkovin x xxxxxxx xxxxx, xxxxx zvyšují obsah xxxxxxxx ve výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - x xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x sterilovaného xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx přípustná, rovněž xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx a chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx x tenkých xxxxxxxx křehký

výběrová

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (s výjimkou xxxxxxxxxx zahušťovadel xxxxxxxxxx x xxxx euchemy), xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x xxxxxxx látek, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx nepřipouští

standardní

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxxxxx x xxxx, upravené produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx pasty a xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 ks balení

do 2000 g

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx balení

do 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a vědeckých xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové jméno xx sloupce x. 1 a xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx b), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx podle xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx sloupci x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxx vědecký xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je xx xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx obchodních xxxxxxxx / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx australský

Štitník

kukaččí

rudý

Aspitrigla

cuculus

Alternativně xx xxxxx xxxx latinský xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Saida

Brama

Brama

brama

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná

Chimérovka

kapská

Callorhinchus

capensis

Chimérovka

tasmánská

Callorhinchus

milli

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký, Klarias

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Uhoř

mořský

Conger

conger

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tento název: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx mořský, Xxxxxx xxx, Okoun mořský.

Jazyk

klínotvarý

Dicologlosa

cuneata

Mořan

obecný

Diplodus

vulgaris

Ledovka

patagonská

Dissostichus

eleginoides

Alternativně xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Kanic

západoafrický

Epinephelus

aeneus

Kanic

zlatavý

Epinephelus

costae

Kanic

malabarský

Epinephelus

malabaricus

Kanic

temný

gauza

Epinephelus

marginatus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx použít xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus longifilis x Xxxxxxx garienpinus

Žralok

šedý

Hexanchus

griseus

Halibut

bílý

atlantický

Hippoglossus

hippoglossus

Hlavatka

podunajská

Hucho

hucho

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx skvrnitá xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Makrela xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Aspius xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Limanda xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Hejk

Jižní xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Parmice

Kanic

ostrorypý

Mycteroperca

acutirostris

Špičatník

zlatopruhý

japonský

Nemipterus

japonicus

Oblada

obecná

Oblada

melanura

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x obchodním označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx obecný

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx název: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Mustelus xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Galeocerdo xxx., Xxxxxxxx xxx., Rhizoprionodon xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Cetorhinus xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna spp., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Pražma xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx je xxxxx použít vědecký xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ostroun xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Petra, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Chinoectes xxx., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Carcinus spp., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Scylla spp., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx spp. xxxxx x čeledí Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Astacidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Metanephrops xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Jasus xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Crangon xxx., Xxxxxxx xxx., Palaemon xxx., Caridea xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Palaemonidae, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Chionka

Chamelea xxx., Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx., Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Xxxxxxx xxx., Placopecten xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Rossia, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Todarodes

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx, oliheň, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., tapes xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Arcidae

všechny druhy

Srdcovka

všechny xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx tuku

podle xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Příloha č. 12 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx znění.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx o xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx maso, v xxxxxxx znění.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Rady 90/496/EHS, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o označování xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx trh, x xxxxxxx znění.

4) Čl. 2 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx tuňáky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx pro některé xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1379/2013 ze xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx, x platném xxxxx.

9) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x změně xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.