Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 03.07.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

VYHLÁŠKA

ze xxx 17. xxxxx 2016

x požadavcích xx xxxx, masné xxxxxxx, produkty xxxxxxxx x akvakultury a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v návaznosti xx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1)

a) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x členěním na xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx se k xxxxx x přípustné xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. teplotní xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) výsekovým xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, určené x uvádění xx xxx,

x) kostmi kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,

x) xxxx xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takto xxxxxxx krve, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx upravených xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,

e) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx zvěře,

f) xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx x farmově xxxxxxx xxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx druhy x skupiny

Členění na xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x xxxxxx a xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) maso, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx x děleného xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 x dále xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx xxxxxx xx xxxxxxx, maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulky 3, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále xx xxxxx, xxx se xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx připojen xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; xxxxxxxx maso, xxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx technologického xxxxx, xx označí jeho xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "kráva".

(2) Xxxx "mladý xxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 měsíců x xx 24 xxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxx "býk" xx xxxxx označit xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" je xxxxx označit xxxxx xxxx x kastrovaných xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx než 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "kráva" xx xxxxx označit xxxxx maso ze xxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx již xxxxxxx.

§6

Xxxxxxxxx na xxxxxx

(1) X xxxxx v xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxx odstraněny, x xxxxxxx včetně xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx formou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx se x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxx stažené x xxxxxxx.

(4) Výsekové xxxx xxxxxx, zabalené xxxx nebalené xxxx xxx zbaveno xxxxxxxx xxxxxxxx, krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx tvrdých xxxxx.

§7

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx droby xx uvádí na xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx odstavce 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx, xxxxxx xxxxx xxx xxxxx, stažené xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxx.

(3) X nebaleného xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x spotřebiteli xx nabízeno v xxxxxxxxxxx stavu, xx xxx, kde xx xxxx přímo nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx "rozmrazeno".

(4) Xxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX VÝROBKY X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí

a) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx neopracovaným masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx určený k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, u xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx4) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaným masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, u kterého xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X x xx případně xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x xx xxxxxxxx dalších xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) technologickým xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,

x) vložkou xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,

x) technologickým opracováním xxxxxxxxx úprava xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, pasterovaný,

k) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx bílkovina xxxxxxxxxxx xx svalové xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx pojivové xxxxx x bílkovin xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x mělněného masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, který xxxxxx xxx xxxxxxxx x technologickém obalu,

o) xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx masný xxxxxxxxx5) x homogenizovaného masa, xxxxx je uváděn xx trh x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na druhy x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Na xxxxx xxxxxxx a masné xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx masa xxxxx živočišného druhu xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxxxxxxx při xxxx xxxxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx skutečnost vyjádřena x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (název xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx jsou x příloze č. 7 x xxxx vyhlášce tabulkách 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x chemické x xxxxxxxxx znaky, nelze xxxxxxxx xxx xxxx xxxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx než xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxxxx uvedeným x příloze č. 2 k xxxx vyhlášce tabulkách 2 x 3 xxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) V xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx názvem "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx třídou xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx razítek. X xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní xxxxx, shluky xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků nesmí xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx pro daný xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx vyhlášce.

Xxxxxxxxxxxxx požadavky

§13

(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx do xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx spotřebitele.

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 7 x této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7 xx xxxxxxx jedna xx xxxxxxxxxx surovin nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Šunka x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xx x masa xxxxxxx xxxx.

(5) Šunky xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy výběrové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxx standardní xxx při xxxxxx xxxxxx xxxxxxx surovinu.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx k xxxxxxx v chlazeném xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, pokud xxxx dále zpracován xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx pokud xxxx zmrazení x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 °C xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 10 xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °C xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx výrobky, které xxxx nakrájeny x xxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxx nebalené xxxxxxxxx, xxxx být xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxx rozbalení x xxxxx prodeje.

(2) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx výrobky, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx místa prodeje xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx prodeje xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Zabalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx.

(5) X xxxxxxx výrobků xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nebo datum xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx prodeje.

(6) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy živí xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, plazi x žáby,

b) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, soleni, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 9 x této xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vědeckých xxxxx, xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Požadavky xx xxxxxx

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro strukturu xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx a druhu, xxx xxxxxx chutí x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x nich se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Obsah xxxx x xxxxx solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x výrobcích x xxxx xx xxxx než 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, ve xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % a skladují xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury, ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxxx x ostatními potravinami xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Polotovary x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXXX

XXXXX X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx producenta, xxxxx xx xxxxx xx vejcích podle xxxxx použitelného xxxxxxxx Xxxxxxxx unie8), xx xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx kódem

1. "1" xxx vejce xxxxxx xx volném xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx v xxxxxx,

3. "3" pro xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) registračního xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který vyjadřuje xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.

(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx A xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Vejce ve xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Xxxxxx gallus xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx rozumí xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x získané xxxxxxxx xxxxxxx rostlinných xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Údaj o xxxxxx množství se x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx rozumí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 12 k této xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxx se xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx od 0 °X do 15 °X.

§22

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx ustanovení

§23

Tato xxxxxxxx xxxx oznámena v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 98/34/ES ze xxx 22. xxxxxx 1998 o xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x nich.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx.

3. Vyhláška č. 169/2009 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), g), x), i) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx odchylka pro xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx masa, x výjimkou neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxx upraveného těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

krev

droby

syrové sádlo, xxxxxx xxx

xxxxx maso

maso xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx zvířat, xx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxx xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx skotu

maso xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x výkrmu, xxxx xxxxxxx a xxxx selat

skopové xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx věku nejvýše 12 xxxxxx

xxxx maso

maso xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 měsíců

koňské xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx získáno x x jehož xxxxxxxxx nezávadnosti xxxx xxxxxxxxxx podle vyhlášky č. 34/2013 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx porážení xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx a xxxxx x farmového xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna divoká

husa xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Příloha x. 3 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, telecího x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxx’

Xxxxxx xxxx přední (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx roštěnec*)

hrudí

žebro

bok, xxxxx žebro, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx zadní (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx přední (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx maso (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, ledvina

svíčková

krk, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx technologické xxxxx xxxxxxxxx masa

Základní xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Vepřová xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x kostí / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, panenka

krkovice

bok

lalok

paždík

hlava

koleno xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx x masné xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Záporné hmotnostní xxxxxxxx xxx konzervy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % x 20 xx balení

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu

trvanlivý xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxx a složení xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x vypracování - xx xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený tuk

c) xxxx a vůně - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, přiměřeně slaná x kořeněná, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x drůbežího strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx zrna,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx ohřátí šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, obsah jemně xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po mase x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná

c) xxxx x xxxx - xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xxxxx xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx výrobek na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, soudržná, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,

b) vzhled x xxxxxxx - xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 2 xx, x výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx vzduchových xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx částí, xxxxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, lahodná

šunkový salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy libových xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, drobné kolagenní xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,

x) vůně a xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, výrobek na xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx v nákroji - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx vypracovaný; xxxxxxxxx, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx části xx xxxxxx patrné; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxx xxxx po xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxx a xxxxxxxxxxx - velmi xxxxx xxxxxxx, tmavěji xxxxxx xxxxx, řez lesklý, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx zrn, ojediněle xxxxxxxx xxx x xxxxx tučných zrn; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, masa xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx tmavší; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 6 xx, xxxxxxxxx xxxxxx xx velikosti xxx v mozaice xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx nejsou na xxxxxx

x) vůně a xxxx - aromatická xx xxxxxxxxxx po xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí

Tabulka 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx lesklý, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxxx změní, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx se ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx po použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx křehký; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých vzduchových xxxxxxx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, výrazněji xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx; xxxxxxxx nakyslá xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx maso

použití vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tužší, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx po paprice, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx převážně x velikosti do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx pro tento xxxxxxx, ostřeji xxxxxxxx x slaná; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

paprikáš

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx,

x) xxxx surovin xxxx převážně o xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx xxx xxxxxx tukových xxxx xxxxxxxx částic, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx na řezu xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx červená xx použité paprice x x okrajům xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po paprice; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

drůbeží xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže

a) povrchový xxxxxx - xxxxxxx x přírodním xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, soudržná

c) xxxxxx x nákroji a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx dutinky v xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) xxxxxx v nákroji x vypracování - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavé xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx kolagenní částice xx spojce, nepravidelná xxxxxxx tučných xxx x masa xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité paprice; xx ohřátí na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso,

připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx na xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx masa, xxxxx 10 xx 50 xx xx xxxxxx růžové až xxxxxx-xxxxxxx barvy; xxxxxxxxx xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx připouští,

c) xxxx a xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx maso

připouští se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx převážně xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,

c) xxxx a xxxx - xxxxx, typická xxx čerstvou uzeninu; xxxxxxx, jemně kořeněná x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx se drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, typická pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx složení a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso

a) xxxxxx - kompaktní xxxxx, x jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx nahnědlé,

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně vláknité, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) vzhled - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx čirý, barvy xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x hrubších xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - maso křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx xxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx slaná

Luncheon xxxx

xxxxxxx xxxx, hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x tučného xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx množství xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx soudržné

c) xxxx x chuť - příjemná, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxx a smyslové xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - kompaktní xxxx xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx s ložisky xxxxxx a vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X pastovitá,

c) xxxx a chuť - po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x vytaveného xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxx x xxxxxxx masa

vepřové maso xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) vzhled x xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx řezu mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) chuť x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo x xxxxxxxx

xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy zeleninové xxxxxxx x cibule, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) konzistence - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - maso xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - nepravidelné xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 mm x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) v červenohnědé xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - maso x xxxxxxx měkké, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xx xxxx x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx x příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx výrobky

Výrobek

obsah xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx vídeňský

55,0

-

40,0

Párek xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx salám

55,0

-

20,0

Gothajský xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx salám

40,0

-

40,0

Ostravská xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx salám

-

13,0

50,0

Poličan

-

16,0

50,0

Lovecký xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx xxxxxxx

-

14,0

55,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxxx

-

14,0

50,0

Xxxxxxx 9

Chemické x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x drůbežího xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. nejvíce)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. nejméně)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx maso ve xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx vlastní šťávě

70,0

70,0

40,0

-

Luncheon xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx nejvýše 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Xxxxxxxx x fyzikální požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% xxxx. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Játrový xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Pasta x uzeného xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx nebo xxxxxxx tepelně opracovaného xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx nejméně)

další xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

24,0 % xxxx. klobásy xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx na divoko

30,0 % xxxx. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % hmotnostních.

obsah xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5 % hmotnostních

Chalupářský xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky na xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx jakosti

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - nejméně 16,0 % hmotnostních

celosvalový xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, vlákniny, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných bílkovin x xxxxxxx látek, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx;

x sterilovaného výrobku x xxxxxxxx je xxxxxxxx proměnlivé množství xxxxxxx aspiku

b) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx odpovídající druhu xxxxxxxxx xxxx, jednotlivé xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx rozpracovanou xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx menší xxxxxxx xxxx na xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (s výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších xxxxx, xxxxx zvyšují xxxxx xxxxxxxx ve výrobku, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx rybí xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, Surimi, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 g

- 4 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

sardelová xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx xxxxxxx x. 1 a xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, dále xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx je xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx sloupce č. 3, xxxxx je xx xxxxxxx x. 3 uvedeno.

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pražma xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Klarias

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Uhoř

mořský

Conger

conger

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxx mořský, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx druhové xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Trigly

Treska

obecná

skvrnitá

Gadus

morhua

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Kingclip

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx longifilis x Clarias xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tolstolobik.Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tyto názvy: Xxxxx stříbrný, Robalo xxxxxxxxx, Okoun barramundi

Okoun

nilský

Lates

niloticus

Pamakrela

temná

Lepidocybium

flavobrunneum

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx, Makrela xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Cejnovka

drobnozubá

Lethrinus

microdon

Cejnovka

modrá

Lethrinus

nebulosus

Bolen

dravý

Leuciscus

aspius

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx nebo Hejk

Štikozubec

evropský

Merluccius

merluccius

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Merlúza xxxx Hejk

Štikozubec

kapský

hlubokomořský

Merluccius

capensis

paradoxus

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx štika, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx witling

Micromesistius

poutassou

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít tento xxxxx: Pangasianodon xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název použít xxxxx název: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx obecný

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Papouščí ryba

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: modravá

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

španělská

Scomberomorus

maculatus

Makrelovec

královský

Scomberomorus

cavalla

Pakambala

kosočtverečná

Scophthalmus

rhombus

Ropušnice

šarlatová

Scorpaena

Cardinalis

Ropušnice

obecná

Scorpaena

scrofa

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

Žralok

Scyliorhinus xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Carcharhinus xxx., Galeocerdo xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Isurus xxx., Xxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Hexanchus spp., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Centroscymnus xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx jazyk xxxxxx, Xxxxx mořský.

Mořan

zlatý

Sparus

aurata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Pražma královská

Pražman

obecný

Sparus

pagrus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Alternativně je xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně je xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecný

Treska

aljašská

pestrá

Theragra

chalcogramma

Tuňák

atlantický

černoploutvý

Thunnus

atlanticus

Tuňák

dlouhochvostý

Thunnus

tonggol

Tuňák

dlouhoploutvý

křídlatý

Thunnus

alalunga

Tuňák

modroploutvý

obecný

Thunnus

thynnus

Tuňák

zavalitý

tučný

Thunnus

obesus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Ryba xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Lithodes xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Carcinus xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx spp., Xxxxxxx xxx., Erimacrus xxx., Xxxxxx spp. xxxxx x xxxxxx Portunidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krab

obecný

Carcinus

maenas

Garnát

Crangon xxx., Xxxxxxxxxxxxx spp

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Astacidae, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx tento název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Jasus xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Crangon xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., xxxxx x čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Pareledone xxx.

xxxxxxx druhy

Ústřice

jedlá

Ostrea

edulis

Ústřice

Ostrea spp., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx spp, Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Patinopecten xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Rossia, Xxxxxxx, Sepioteuthis, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx, oliheň, xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx název: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., tapes xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx macrosoma, Xxxxxxxx xxx., Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Arcidae

všechny druhy

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Příloha x. 11 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

obsah žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Příloha č. 12 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x nebo xx)

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 69/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Ke xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx.

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x platném znění.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. října 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, o xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) x. 1924/2006 a (XX) č. 1925/2006 x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Komise 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx z hovězího xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x hovězího masa, x platném znění.

Nařízení Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, pokud jde x uvádění masa xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx na xxx, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, v xxxxxxx xxxxx.

7) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 o stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví společné xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Rady (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. prosince 2013 x společné xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x x xxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x platném znění.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, kterým se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx normy pro xxxxx, x platném xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x správních xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.