Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx

Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, zákona č. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Evropské xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy potravin x členěním na xxxxxxx a podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x potravinami xxxxx xxxxxx uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxx požadavky xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky.

ČÁST PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxxx xxxxx rozbourané, výsekové xxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi xxxxx xxxxxxx bouráním xxxxxxx xxxxxxxxxx těl,

c) krví xxxx získaná při xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takto xxxxxxx xxxx, určené xxx xxxxxx potravin,

d) xxxxxxx sádlem xxxx xxxxxxx xxxxx tuková xxxx xxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,

e) xxxxxxxx xxxx volně xxxxxx xxxxx,

x) xxxxx x xxxxxxx zvěře xxxx x farmově xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx nebo přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx x masa, x výjimkou nedělené xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Označování

§4

Kromě xxxxx uvedených x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Evropské unie3), x xxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx xxxxxx

x) maso, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 a dále xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx uvedeným x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočišného xxxxx,

x) zvěřina x xxxx x farmové xxxxx xxxxxx příslušného xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx jatečného xxxx; xxxx xx xxxxx, zda xx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx názvem xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx v příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, ke xxxxxxx xxxx být připojen xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx; výsekové maso, xxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx technologického xxxxx, xx označí xxxx xxxxxx nebo popisným xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx výsekové xxxx balené, zabalené x nebalené xx xxx xxxxxxx xx xxx kromě xxxxx xxxxxxxxx v §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "mladý býk" xx možné xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx.

(3) Jako "xxx" xx xxxxx označit xxxxx maso z xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Jako "jalovice" xx xxxxx označit xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx označit xxxxx xxxx xx xxxxxx samičího pohlaví xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx již xxxxxxx.

§6

Požadavky xx xxxxxx

(1) X xxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxx xxxxx odstraněny, x prasnic xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Nedělené xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx se xxxxx xx trh xxxxxxx x kuchané.

(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx musí xxx zbaveno xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx částí v xxxxx vykrvovacího xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, pokožky, xxxxxxxx x třásní xxxx, xxxxxxxxxxxxx částí x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x zmrazené xxxxx xx uvádí xx xxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, vepřové xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx bez xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x bez xxxxx.

(3) X nebaleného výsekového xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx masa xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXXXXX X MASNÉ POLOTOVARY

§8

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxx opracovaným masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x kterého xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 minut,

c) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx masný výrobek4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx odpovídající působení xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx technologickým xxxxxxxxxxx, zráním, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x poklesu aktivity xxxx xx hodnotu xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °X x xx případně xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým masným xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X a za xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) technologickým xxxxxx xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx část xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,

x) xxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) polokonzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx bílkovina xxxxxxxxxxx ze xxxxxxx xxxxx xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxxxxx obsah tuku xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 k této xxxxxxxx,

x) paštikou tepelně xxxxxxxxxx xxxxx výrobek x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx roztíratelný, xxxxx xxxxxx xxx naražený x technologickém xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx opracovaný xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx x technologickém xxxxx masný polotovar5) x homogenizovaného xxxx, xxxxx xx uváděn xx xxx x xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny

Členění xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx xx druhy x skupiny xx xxxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§10

(1) Na xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx podle xxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 xxx x xxxxx masného xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx výrobek xxxx xxxxx polotovar nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa z xxxxxxxxx obsahu xxxx xxxxxxxxx při xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12. Obsahuje-li xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx, může xxx xxxx xxxxxxxxxx vyjádřena x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 a 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 až 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x chemické x xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx pro xxxx xxxxx výrobky, které xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x jiného xxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx6) x částí xxxxxxxxx xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx x musí být xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Požadavky xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx u xxxx docházet x xxxxxxxxxx vody nebo xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobku, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, nesmí vykazovat xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 a x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Technologické xxxxxxxxx

§13

(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx nebo uzená xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx uvedených v příloze č. 7 k této xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7 xx xxxxxxx jedna ze xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx kombinace xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x vepřového xxxx xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx xxxx xx x xxxx xxxxxxx xxxx.

(5) Xxxxx xxxxx nejvyšší xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx celosvalové, x xxxxx xxxxx standardní xxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx surovinu.

(6) Xxxxx výrobek xxxxxx xx maloobchodu, včetně xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxx k xxxxxxx x chlazeném xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx dále xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx typu xxxxxxx nebo pokud xxxx zmrazení x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Xxxxxxxx musí xxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx po xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům teploty 100 °C působící xx xxxx xxxxxxx 10 minut.

§15

Xxxxxxx na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejpozději v xxx xxxxxxxxxxx xx xxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx dodáním xx xxxxx prodeje xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx nejpozději x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxx výrobky, které xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx před xxxxxxx xx místa xxxxxxx xx účelem xxxxxxx xxxx xxxxxxxx potraviny, xxxx xxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx zbytečného xxxxxxxx xx rozbalení.

(4) Zabalené xxxxxxxxx xxxxx výrobky xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx označeny xxxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelnosti.

(5) X xxxxxxx výrobků podle xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v místě xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx před dodáním xx xxxxx prodeje.

(6) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx na xxx xxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x nabízení x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

XXXX TŘETÍ

PRODUKTY RYBOLOVU X XXXXXXXXXXX

§16

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxx xxxx, živí xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx způsobem xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní označení x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx stanovenými v xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx názvů, xxxxx je xxxxxx x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx xx jakost

(1) X případech, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Čerstvé produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Zpracované produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, x výjimkou zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Obsah soli x xxxxx solených xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx a výrobcích x nich je xxxx než 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, ve xxxxx nasolených 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx pasta xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx musí xxx xxxxx xxx 18 % x skladují xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.

§19

Xxxxxxx na trh

(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxx xxxxxxxx x ostatními potravinami xxxxxxxx, xxxxxx by xxxxx dojít k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Polotovary x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.

ČÁST XXXXXX

XXXXX A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného předpisu Xxxxxxxx unie8), se xxxxxx x

x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" xxx vejce xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" pro xxxxx xxxxxx v xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx ekologického xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,

x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Vejce xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx plus 18 °X.

(3) Xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxx x suchu, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě x xxxxxxx xx xxxx 5 °C xx plus 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx rostlinných xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, fyzikální x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Údaj o xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx studených xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 12 k této xxxxxxxx.

(5) Majonéza se xxx uvádět xx xxx xxxxx xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx x uchovává xx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xx 0 °X do 15 °X.

§22

Přechodná ustanovení

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx být xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.

Xxxxxxxxx ustanovení

§23

Tato vyhláška xxxx oznámena x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. června 1998 o postupu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem x předpisů x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti, v xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), g), h), x) a j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.

3. Vyhláška č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % u 20 ks balení

do 1000 g

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

Příloha x. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Členění xxxx xx xxxxx a xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx lůj

mleté xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx druhu, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx xxxxx živočišného xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx maso xxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, krávy

telecí xxxx

xxxx xxxxxxxxx X podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

hovězí xxxx x mladého xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

vepřové maso

maso xxxxxxxxxx maso xxxxxx xxxxxxxx k výkrmu, xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx jehňat xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců

kozí xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 12 měsíců

koňské maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx hříbat xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx získáno x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 34/2013 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx x další xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx pocházejících x krokodýlů

Tabulka 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx x zvěře x farmového xxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Základní xxxxxx xxxxxxxx, telecího x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní čtvrt’

Hovězí xxxx přední (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx roštěnec*)

hrudí

žebro

bok, xxxxx xxxxx, pupek

kližka

koleno

oháňka

Hovězí xxxx xxxxx (x xxxxx / bez xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

*) Xxxxx technologického celku x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx maso xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx dělení

Technologický xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx maso (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, karbanátek

hrudí

bok, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx masa

Základní xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x kostí / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Příloha č. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Členění masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx tepelnou xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

trvanlivý xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx až tmavě xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx měkká xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk

c) xxxx x vůně - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx na skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 až 10 mm, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,

x) vůně x chuť - xx čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; na skusu xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx ohřátí xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx řezu xxxxxx xxxxxx, obsah xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx pórovitost a xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - čerstvé xxxxxxx, přiměřeně slaná x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx telecí maso

nepřipouští xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná

b) xxxxxx x nákroji a xxxxxxxxxxx - na xxxx xx vychlazený xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx mase x použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice ve xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx převážně o xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí maso xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně odděleného xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx ohřátí xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na řezu xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - barva na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý

ostravská xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx měkká,

b) vzhled x xxxxxxx - xx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx rozmístěné xx xxxxxxx, xxx vzduchových xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, drobné kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx šťavnatý

gothajský salám

hovězí xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx rozdělena; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxx do 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice xxxxxxxxx koření

c) xxxx x xxxx - xx čerstvé uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx křehký

český salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) vůně x chuť - xxxxx xxxx po xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx jemná xxxxxxx, tmavěji xxxxxx xxxxx, řez xxxxxx, xxxxxx k xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx nepravidelná xxxxxxx libovolných a xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxx xxxxxxx pod xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx jiných živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, pružná xx tuhá

b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, ojedinělé xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx částice, vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - aromatická xx intenzivní xx xxxxx; chuť xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxx výrobek xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných druhů xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx - červená, xxxxx změní, zrna xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx ojedinělý xxxxxx malých vzduchových xxxxxxx

x) vůně a xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

použití vlákniny, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx- červená, xxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx, bez xxxxxxx xxx obalem,

c) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx druhů, strojně xxxxxxxxxx masa, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna surovin xxxx převážně o xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx na xxxx xxxxxxx xx sytěji xxxxxx xx červená xx použité paprice x x okrajům xxxxxxx xxxx být xxxxxx, tuková xxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx až xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx po paprice; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x přírodním střevě

b) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx rozsahu a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx a xxxx - příjemná po xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý

drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx řezu je xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a použité xxxxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx xxxxxxxx x velikosti do 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité paprice; xx xxxxxx na xxxxx je výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx,

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj hladký, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx pórovitost xx xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) konzistence - xxxxx, pružná,

b) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová až xxxxxx xxxx, dovolují xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x po drůbežím xxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx

xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx světlého, případně x xxxxxxxx masa, xxxxx 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx se připouští,

c) xxxx a xxxx - příjemná xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx na xxxxx křehké, mírně xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx salám

drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso, syrové xxxxxxx maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx převážně xx 8 mm, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, jemně xxxxxxxx x xxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, barva růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký

*) Xxxxx xx druh xxxxxxx podle použitého xxxxxxxxx xxxx.

Xxxxxxx 5

Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; kusy

zrněného hovězího xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx xxxx hnědošedá, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx maso, aspik xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx tuhý,

c) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx;

xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx maso x hrubších xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - xxxx xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně xxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná po xxxxxxx vepřovém xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; chuť xxxxxx přiměřeně xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx, hovězí xxxx

x) vzhled - xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx barvy světlé xxxx xxxxx růžové, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání soudržné

c) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx sýr

vepřové xxxx

x) xxxxxx x barva - xxxxxxxxx xxxx xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx x ložisky xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx dutinky a xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) x nákroji xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx tvaru

konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

Pasta x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxx drsná,

c) xxxx x vůně - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - kompaktní, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx kašovitá, xx řezu mírně xxxxx, roztíratelná,

c) chuť x vůně - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx na složení x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (klobása) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a cibule, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx

x) konzistence - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) vůně x xxxx - xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx mírně xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx pálivost v xxxxxxxx xxxxxxx papriky xx připouští, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) xxxxxx x xxxxx - maso xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x hnědé xxxxxx

x) konzistence - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x chuť - xx xxxxxxx hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x masného tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x červenohnědé xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - po xxxx x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx a příjemně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x příchutí

Tabulka 8

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa (% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx vídeňský

55,0

-

40,0

Párek xxxxxxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxxxxxx xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx salám

40,0

-

35,0

Český xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx klobása

-

14,0

55,0

Paprikáš

-

14,0

50,0

Herkules

-

14,0

50,0

Tabulka 9

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

Drůbeží xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx xxxxx

50,0

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Chemické x fyzikální požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0 % xxxx.

Xxxxxxx sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Pasta x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx požadavky xx vybrané masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxx s klobásou

24,0 % xxxx. xxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx na xxxxxx

30,0 % xxxx. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 x xxxx:

xxxxxx maso nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx zeleninové xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % hmotnostních

Chalupářský xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % hmot.

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracovaný xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx - nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x dalších látek, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - x uceleném xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx výrobku x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx aspiku

b) xxxxxx x nákroji - xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, jednotlivé xxxxx xxxxxx x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx barviv, xxxxxxxx (x výjimkou xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx karagenanu x xxxx euchemy), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných a xxxxxx živočišných xxxxxxxx x xxxxxxx látek, xxxxx zvyšují obsah xxxxxxxx ve výrobku, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx balení

Přípustná záporná xxxxxxxxxx odchylka

Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx zmrazené produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x polotovary x xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xx 300 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks balení

do 2000 x

- 4 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx pasta

v xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 g

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx xxxxxxx č. 1 a druhové xxxxx ze sloupce x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx xx xx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx, xxxx se xxxxx odpovídající xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxx synonymum xxxxx sloupce x. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 uvedeno.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx obecný, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Tkaničnice xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Ombrina.Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx štíhlý

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx, Klarias

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Uhoř

mořský

Conger

conger

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Žralok

psohlavý

tope

Galeorhinus

galeus

Hruj

kapská

Genypterus

capensis

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx obchodní xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx názvy: xxxxxxx xxxx, butterfish, Makrela xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní označení xxxxxx tento název: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx obecná

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Ďas

americký

Lophius

americanus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Chňapal

Lutjanus

agennes

Chňapal

stříbrnoskvrnný

Lutjanus

argentimaculatus

Chňapal

dvouskvmný

bohar

Lutjanus

bohar

Chňapal

rudý

Lutjanus

campechanus

Chňapal

klenutý

Lutjanus

gibbus

Chňapal

Lutjanus

goreensis

Chňapal

hrbohlavý

Lutjanus

sanguineus

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Moonfish

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Štikozubec

argentinský

Merluccius

hubbsi

Alternativně je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Jižní xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Mník

mořský

molva

Molva spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Parmice

Kanic

ostrorypý

Mycteroperca

acutirostris

Špičatník

zlatopruhý

japonský

Nemipterus

japonicus

Oblada

obecná

Oblada

melanura

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako vědecky xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: georgijský

Smuha

senegalská

Pseudotolithus

senegalensis

Parmice

západoafrická

Pseudupeneus

prayensis

Kambala

velká

Psseta

maxima

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Rejnok

skvrnitý

Raja

montagui

Rejnok

Rajiformes

všechny druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: potoční

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxx název použít xxxxx název: Stizostedion xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména xx sloupci 1a) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Galeus xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Rhizoprionodon xxx., Carcharias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx spp., Isurus xxx., Xxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxxxxx spp., Heptranchias xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Somniosus xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxx obecný, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx královská

Pražman

obecný

Sparus

pagrus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít vědecký xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Barakuda

Kladivoun

Sphyrna xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Kranas xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx spp.

všechny druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Chinoectes spp., Xxxxxxx spp., Callinectes xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx spp., Xxxxxxx xxx., Erimacrus xxx., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Crangon xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Caridea xxx., xxxxx z xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Sicyonidae, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) xxxxx název: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Mercenaria xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., druhy z xxxxxx Mytilidae

Chobotnice

obecná

Octopus

vulgaris

Chobotnice

Octopus xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ústřice

jedlá

Ostrea

edulis

Ústřice

Ostrea xxx., Xxxxxxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Ostreidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx, Chlamys xxx., Placopecten xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Aequipecten xxx., Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Alloteuthis, Berryteuthis, Xxxxxxxxx, Illex, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Loliolus, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxx, Sepioteuthis, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, oliheň, krakatice

Tapeska

zdobná

vongole

Ruditapes

decussatus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx xxx.

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx officinalis, Xxxxxx xxxxxxxxx, Sepiella xxx., Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx z čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 50,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx uzávěrky xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx doplňován.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx jiných xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx společná organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 543/2008 ze xxx 16. června 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, v xxxxxxx xxxxx.

3) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011 ze xxx 25. xxxxx 2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského parlamentu x Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Komise (ES) x. 608/2004, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o systému xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 820/97, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1760/2000, xxxxx xxx x označování hovězího xxxx x výrobků x xxxxxxxx masa, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na trh, x xxxxxxx xxxxx.

4) Čl. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxx X bod 7.1 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, v xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx I xxx 1.15 nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 x stanovení xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx normy pro xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx xxxxxx, v xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. prosince 2013 o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx nařízení Rady (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x platném xxxxx.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. června 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí pravidla x nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx, x platném xxxxx.

9) Zákon č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o změně xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.