Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

o xxxxxxxxxxx xx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), b), g) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Předmět úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxx použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x členěním xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx

1. xxxxxxxx režimy xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx během xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní pojmy

Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl,

c) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx výrobu potravin,

d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx spotřebu získaná x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx zvířat xxxx xxx xxxxxxx masa,

e) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx zvěře,

f) xxxxx x farmové xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx zvěře,

g) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx xxxx2).

§3

Členění na xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx x masa, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx.

Označování

§4

Kromě údajů uvedených x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Evropské unie3), x zákoně x xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin xx označí

a) xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx skupiny xxxxx přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxx podle živočišného xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulce 2 xxx ohledu xx xxxxxxx, maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx druhu podle přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x xxxxxx zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx; xxxx xx xxxxx, zda xx xxxxx o zvěřinu xxxx xxxx x xxxxxxx zvěře,

c) výsekové xxxx xxxxxx technologického xxxxx xxxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx, ke xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jeho xxxxxx; výsekové maso, xxxxx xxxxx označit xxxxxx technologického xxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx.

§5

(1) Hovězí xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v §4 xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".

(2) Xxxx "mladý býk" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx než 12 měsíců a xx 24 měsíců xxxxxx.

(3) Xxxx "býk" xx možné označit xxxxx maso z xxxxxxxxxxxxxx zvířat xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx označit xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxx" xx xxxxx označit xxxxx maso xx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Požadavky xx jakost

(1) X samic x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx včetně xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx upraveného xxxx xx u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx bezprostředně xxxx xxxxxxxx spotřebiteli.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx se xxxxx xx xxx xxxxxxx x kuchané.

(4) Výsekové xxxx balené, xxxxxxxx xxxx nebalené xxxx xxx zbaveno krevních xxxxxxxx, xxxxxxxx podlitin, xxxxxxxx částí x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, pokožky, přívěsků x xxxxxx masa, xxxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xx tvrdých xxxxx.

§7

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x zmrazené xxxxx xx uvádí na xxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx nevztahuje xx xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx, xxxxxx xxxxx bez xxxxx, stažené xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxx hlavy.

(3) X xxxxxxxxxx výsekového xxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, se xxx, kde xx xxxx xxxxx nabízeno x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx názvu xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Mleté xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx x xxxxx xxxx balené.

XXXX DRUHÁ

MASNÉ XXXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx zpracovaný xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx,

x) tepelně xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu xxxxxxxxxx masný výrobek4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx, u xxxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 minut,

d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 °X x xx případně xxxxxxx xxxxxxxxxxxx podmínek,

e) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx za definovaných xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 dní při xxxxxxx plus 20 °X x za xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx obalem xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x který xxxxxxx zůstává jeho xxxxxxxx,

x) vložkou krájená xxxx xxxxxx část xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,

i) xxxxxxxxx výrobek neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, pasterovaný,

k) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx zvířat xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x bílkovin rostlinného xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx obsah tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx příloh č. 4 x 5 x xxxx xxxxxxxx,

x) paštikou xxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxxxx xxx naražený x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) masným xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

§9

Členění xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce.

Označování

§10

(1) Xx xxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxx x technologických xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení masa xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 lze x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx masného xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Tento xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12. Obsahuje-li xxxxx xxxxxxx méně xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx, může být xxxx skutečnost xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx "x (název xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 2 a 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 7 k xxxx vyhlášce tabulkách 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají.

§11

(1) Xxxxx vyrobené x xxxxxx než xxxxxxxxx masa xxxx xxx x názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx je xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx názvem "xxxxx", xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 8 x této vyhlášce x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx. Vložka masného xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. V xxxxxxx nesmí xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx nesmí být xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx příchutě nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx na xxxxxx a složení xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 a x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

§13

(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.

(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, které xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx chráněny xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7 xx xxxxxxx jedna xx xxxxxxxxxx surovin xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx uvedených x příloze č. 7 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xx x xxxx xxxxxxx kýty.

(5) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx surovinu.

(6) Xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx stravování, x xxxxxx k xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx zakázáno xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx zpracován xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx jiného xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx postupu.

§14

(1) Xxxxxxxx xxxx xxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 °X xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 °X působící xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx následující xx xxx jejich nakrájení x xxxxx prodeje. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx před xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx xxxxxx jejich xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxx rozbalení x xxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxx zabaleny xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Zabalené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxx použitelnosti.

(5) U xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xx 3 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nebo datum xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx výrobky x xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx zabalené x xxxxxxxx prodeje x xxxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli.

XXXX TŘETÍ

PRODUKTY XXXXXXXX X AKVAKULTURY

§16

Základní xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy živí xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, plazi x žáby,

b) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx nebyli žádným xxxxxxxx konzervováni, soleni, xxxxxxxx nebo neprošli xxxxx způsobem zpracování, xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

§17

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení x xxxxxxx názvy se xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx upravujících produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx7) xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxx označení x vědeckých xxxxx, xxxxx xx uveden x příloze č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx na jakost

(1) X případech, kdy xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x akvakultury, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.

(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx a akvakultury x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx musí vykazovat xxxxxxxxxxx x vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx a xxxxx, xxx cizích chutí x pachů.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve středně xxxxxxxxxx 10 až 14 %, ve xxxxx nasolených 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx pasta může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.

(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mohou být xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx být xxxxx xxx 18 % x skladují xx xxx relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.

§19

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxx společně x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým by xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.

XXXX XXXXXX

XXXXX X XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx producenta, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx8), se xxxxxx z

a) metody xxxxx, která xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

1. "1" pro xxxxx xxxxxx ve volném xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx v xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce nosnic xxxxxxxxx v souladu x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx kódu xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx uchovávají x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Xxxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x suchu, xxxx xxxxx xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx omáčky xxxxxxxxxx xxxxxxx vaječné xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx vodné xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx jiné xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx o xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx se rozumí xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 12 x této xxxxxxxx.

(5) Majonéza xx xxx xxxxxx xx xxx pouze xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uchovává xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 0 °X do 15 °X.

§22

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle vyhlášky č. 326/2001 Sb., xx znění xxxxxxx přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x souladu x vyhláškou č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být prodávány xx xxxxxxxxx zásob.

Xxxxxxxxx ustanovení

§23

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. xxxxxx 1998 o xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxxxxx norem x předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti, x xxxxxxx znění.

§24

Xxxxxxx se:

1. Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx.

2. Xxxxxxxx č. 264/2003 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx.

3. Vyhláška č. 169/2009 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) a x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x výrobky x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§25

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2016.

Ministr:

Ing. Xxxxxxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx maso x balené čerstvé xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Členění masa xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

krev

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx maso

maso xxxxx ve farmovém xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxx živočišného druhu, xx xxxxxxx pochází

Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxxx zvířat, xx xxxxx xxxx musí xxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx X podle xxxxxxx XXX xxxxx 1 xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx VII xxxxx 1 nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

vepřové xxxx

xxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx, xxxx prasnic x xxxx xxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců

kozí xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx stáří xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx maso

maso hříbat xx stáří xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx maso

maso xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx získáno x o jehož xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 34/2013 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx u xxxxxxx x xxxxx x farmového chovu

Živočišný xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx divoké

zajíc

bažant

koroptev

kachna xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Základní xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx celky xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx čtvrť

zadní xxxxx’

Xxxxxx xxxx xxxxxx (s xxxxx / bez xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx zadní (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, roštěná

*) Xxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku x xxxxxxxx výsekového xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx kosti).

Tabulka 2

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Telecí xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx vepřového xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x kostí / xxx kosti)

kýta

plec

pečeně, xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx zadní

nožička

žebírko

Příloha x. 4 x xxxxxxxx č. 69/2016 Sb.

Záporné hmotnostní xxxxxxxx pro masné xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx odchylka

Masný výrobek, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % u 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Členění xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx neopracovaný xxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

trvanlivý xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - pružná, křehká, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx řezu xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx až xxxxx xxxxxx, špekové kostky xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený xxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx slaná x kořeněná, po xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý

kabanos

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx řezu je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 mm, připouští xx drobné xxxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,

x) vůně x chuť - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxxxx výrobek xxxxxx, xx ohřátí xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx vepřové xxxx xxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xx řezu xxxxxx xxxxxx, xxxxx jemně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx zrna kolagenních xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - čerstvé xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý

debrecínský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx převážně o xxxxxxxxx do 6 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; po xxxxxx na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a vypracování - na řezu xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx pórovitost xx přípustná

c) xxxx x xxxx - xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx křehký, xxxxxxxx

xxxxxxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxxxx xx xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná

c) xxxx x xxxx - po čerstvé xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa

a) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx - xx řezu xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx suroviny s xxxxxxx asi 60%, xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxx 2 cm, x výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx suroviny, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x kolagenních xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu výrobku,

c) xxxx a xxxx - příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji po xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - řez xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx barvy libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, drobné kolagenní xxxxxxx ve spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, výrobek xx xxxxx šťavnatý

gothajský xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na řezu xx vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena; ojedinělé, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx převážně x xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice použitého xxxxxx

x) vůně a xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx v xxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxx vypracovaný; xxxxxxxxx, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; patrny xxxxxxx xxxxxxxxx koření

c) vůně x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx patrné; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxx xxxx xx xxxxxx x uzení, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; výrobek na xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

vysočina

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx jiných živočišných xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - velmi xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx xx ojedinělé xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxx částí

selský xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx - xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 mm, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx xx 3 xx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobek, xxxxxxxxx po xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných druhů xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx xxxx

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx tmavší; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, ojedinělé xxxxxx ve xxxxxxxxx xxx x mozaice xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a vytavený xxx xxxxxx xx xxxxxx

x) vůně a xxxx - xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx po xxxxx; xxxx přiměřeně xxxxx a kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx odděleného xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná až xxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx řezu xxxxxx - červená, xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxx o velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, strojně xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově- červená, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx se ojedinělý xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) vůně x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx po použitých xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx odděleného masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx převážně o xxxxxxxxx do 6 xx, xxx kroužku xxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx po paprice, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx skusu xxxxxx a xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští

a) konzistence - xxxxx, pružná,

b) xxxxxx v xxxxxxx x vypracování - xxxxxxx zrn xxxxxxxx x velikosti xx 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, k xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x slaná; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx, xxxxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx, xxxxx,

x) zrna xxxxxxx xxxx převážně o xxxxxxxxx xx 5 xx, mozaika bez xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xx řezu xxxxxxx xx sytěji xxxxxx xx červená xx použité paprice x x xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - příjemná, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 4

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx špekáček

drůbeží xxxx, drůbeží strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) povrchový xxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxxxx střevě

b) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x nákroji x xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx rozsahu a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x vůně - xxxxxxxx po xxxxxxx uzenině x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx debrecínský xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx párek xxxxxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx oddělené maso,

připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x drůbeží kůže

a) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx,

x) vzhled v xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx pórovitost xx přípustná,

c) xxxx x chuť - xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx xxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxx*) šunkový xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx oddělené maso

připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) vzhled na xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx světlého, xxxxxxxx x tmavšího masa, xxxxx 10 xx 50 mm xx xxxxxx růžové xx xxxxxx-xxxxxxx barvy; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxxxxxx aspikem xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - příjemná xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxx salám

drůbeží xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx maso, syrové xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx masové růžové xxxxx spojka jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru převážně xx 8 mm, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx x chuť - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x slaná

drůbeží xxxxx xxxxxx

xxxxxxx maso, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx sádla, vepřové x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx,

x) vzhled xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,

c) vůně x xxxx - xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, typická pro xxxxxxx maso; xxxxx xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx se druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x jedné xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx

xxxxxxxx hovězího xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15 °X xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím xxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx slaná, xxxx xxxx typická

Vepřové xxxx xx vlastní xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx vývar tuku xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx;

xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx světlé, bez xxxxxxx částí,

b) konzistence - maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx xxx 15 °X xxxxxxxxx tuhý

c) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso, hovězí xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx části v xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání soudržné

c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx – paštiky

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx výrobu

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx koření xxxxxx,

x) konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C pastovitá,

c) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx; jemně zpracované xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx tvaru

konzistence - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °C xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích pachů x příchutí

Pasta x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxx xx oranžovošedá kompaktní xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx xxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí

Bůčková

pomazánka

vepřové xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, roztíratelná,

c) xxxx x xxxx - xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a příchutí

Tabulka 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) konzistence - xxxxxxx měkká, mírné xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx zahuštěná

c) xxxx x xxxx - xx použitém xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx použité papriky xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

hovězí xxxx

x) xxxxxx a xxxxx - maso xxxxxxxx na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx části xxxx x xxxxx xxxxxx

x) konzistence - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a použité xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa o xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx červené x zelené xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, příjemně xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx guláš

hovězí xxxx, xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku (xxxx xxxxxxx) x červenohnědé xx hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - po xxxx x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí

Tabulka 8

Xxxxxxxx a fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx (% xxxx. nejméně)

čistá xxxxxxx xxxxxxxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx lahůdkový

50,0

-

35,0

Debrecínský xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx xxxxx

50,0

-

35,0

Xxxxxxx xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx salám

40,0

-

35,0

Český xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx salám

-

14,0

40,0

Selský xxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxx

-

16,0

50,0

Xxxxxxx xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx klobása

-

14,0

55,0

Paprikáš

-

14,0

50,0

Herkules

-

14,0

50,0

Tabulka 9

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx masa xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx párek jemný

50,0

30,0

Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx

37,0

30,0

35,0

Xxxxxxx vídeňský xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx šunkový xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

40,0

Xxxxxxx Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx masné xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. nejvýše)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

70,0

80,0

20,0

-

Xxxxxxx maso xx vlastní xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx tuk x xxxxx xxxxxxx 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% hmot. nejvýše)

další xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

25,0

70,0

40,0

xxxxx vepřových xxxxx nejméně 26,0 % hmot.

Játrový sýr

25,0

70,0

45,0

obsah xxxxxxxxx jater nejméně 26,0 % xxxx.

Xxxxx x xxxxxxx xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx nejméně)

další xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

24,0 % xxxx. klobásy xx xxxxxxx úpravě xxxxxxx

Xxxxxx xx xxxxxx

30,0 % xxxx. xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx guláš

30,0 z xxxx:

xxxxxx maso xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, vlákniny, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx výrobku, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxx;

x sterilovaného výrobku x xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx aspiku

b) xxxxxx x xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, jednotlivé xxxxx patrny x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; ojedinělá menší xxxxxxx tuku xx xxxx přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx a chuť - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (s výjimkou xxxxxxxxxx zahušťovadel xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx), xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x dalších xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx nepřipouští

standardní

obsah čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx, xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x polotovary x xxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x jednotlivého balení

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 g

- 2 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

x xxxx

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 350 x

- 10 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

konzervy

do 350 x

- 10 % x jednotlivého balení

- 2,0 % x 20 xx balení

nad 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Seznam obchodních xxxxxxxx a vědeckých xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury

Obchodní xxxxxxxx xxxxxxxx rodové xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 xxxx. x) xxxx x), xxxxx je xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx vědecký xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 2 uveden. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení, některou xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx také xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 3 uvedeno.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx / xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx obecný, vlkouš xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Grundle

Smuha

bílá

Atractoscion

nobilis

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxx, Xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxx-xxxx, Xxxx nachový, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxx mořský, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Chilský xxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Kingclip

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx longifilis x Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tolstolobik.Alternativně xx možné jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx skvrnitá xxxx Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxx xxxxx: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Vlasochvost

stužkový

Lepidopus

caudatus

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: xxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx severní

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Měsícovec

skvrnitý

Mene

maculata

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Mořská xxxxx, Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Jižní xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jižní

Modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx spp.

všechny druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Mugil

Sultánka

pruhovaná

Mullus

surmuletus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx název: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx lososovitý xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx americký

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Žralok

modravý

obecný

Prionace

glauca

Kranas

zubatý

Pseudocaranx

dentex

Alternativně xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx jména ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: georgijský

Smuha

senegalská

Pseudotolithus

senegalensis

Parmice

západoafrická

Pseudupeneus

prayensis

Kambala

velká

Psseta

maxima

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Rejnok

skvrnitý

Raja

montagui

Rejnok

Rajiformes

všechny druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: potoční

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním označení xxxxxx místo rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxx obecný

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Mustelus spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Galeocerdo spp., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Alopias xxx., Cetorhinus xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Isurus xxx., Lamna xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx, Xxxxx mořský.

Mořan

zlatý

Sparus

aurata

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Pagrus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Xxxxx, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Lithodes xxx., Chinoectes xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Portunus xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx. druhy x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krab

obecný

Carcinus

maenas

Garnát

Crangon xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Astacidae, Cambaridae

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento název: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., Jasus xxx., xxxxx x xxxxxx Palinuridae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx druhového xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx název: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Protothaca spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Pareledone xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx spp, Xxxxxxx xxx., Placopecten spp., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Patinopecten spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Nototodarus, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Rossia, Xxxxxxx, Sepioteuthis, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx x Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx, oliheň, krakatice

Tapeska

zdobná

vongole

Ruditapes

decussatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx název použít xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., tapes xxx., Venerupis xxx., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxx xxx., Sepiola spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxx x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

xxxxx žloutku

nejméně 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

(x x nebo xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 xx 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 250 do 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 69/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.8.2016.

Ke xxx xxxxxxxx právní xxxxxxx nebyl xxxxx xx doplňován.

Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů v xxxxxxxx není aktualizováno, xxxxx se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, x platném znění.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

3) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o poskytování xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Komise 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/ES x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 x systému xxxxxxxxxxxx x evidence xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z hovězího xxxx a o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x platném znění.

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 1760/2000, pokud jde x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo mladšího xxxxx xx xxx, x xxxxxxx xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx, v platném xxxxx.

Xxxxxxx X bod 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

5) Xxxxxxx I xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) č. 853/2004, x platném xxxxx.

6) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví společné xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Rady (XX) č. 2406/96 o xxxxxxxxx společných xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 a o xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx znění.

8) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém zemědělství x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.