Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.08.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.08.2016.


Vyhláška o požadavcích na maso, masné výrobky, produkty rybolovu a akvakultury a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

69/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MASO

Základní pojmy §2

Členění na druhy a skupiny §3

Označování §4 §5

Požadavky na jakost §6

Uvádění na trh §7

ČÁST DRUHÁ - MASNÉ VÝROBKY A MASNÉ POLOTOVARY

Základní pojmy §8

Členění na druhy a skupiny §9

Označování §10 §11

Požadavky na jakost §12

Technologické požadavky §13 §14

Uvádění na trh §15

ČÁST TŘETÍ - PRODUKTY RYBOLOVU A AKVAKULTURY

Základní pojmy §16

Označování §17

Požadavky na jakost §18

Uvádění na trh §19

ČÁST ČTVRTÁ - VEJCE A MAJONÉZY

Vejce §20

Majonézy §21

Přechodná ustanovení §22

Závěrečná ustanovení §23 §24

Účinnost §25

Příloha č. 1 - Přípustná záporná hmotnostní odchylka pro balené čerstvé maso a balené čerstvé drůbeží maso

Příloha č. 2 - Členění masa na druhy a skupiny

Příloha č. 3 - Základní dělení hovězího, telecího a vepřového masa na technologické celky

Příloha č. 4 - Záporné hmotnostní odchylky pro masné výrobky a masné polotovary

Příloha č. 5 - Záporné hmotnostní odchylky pro konzervy

Příloha č. 6 - Členění masných výrobků a masných polotovarů na druhy a skupiny

Příloha č. 7 - Požadavky na jakost a složení vybraných masných výrobků

Příloha č. 8 - Požadavky na složení a smyslové požadavky na tepelně opracované šunky

Příloha č. 9 - Záporné hmotnostní odchylky pro rybí výrobky

Příloha č. 10 - Seznam obchodních označení a vědeckých názvů produktů rybolovu a akvakultury

Příloha č. 11 - Požadavky na jakost majonéz

Příloha č. 12 - Záporné hmotnostní odchylky pro majonézy

INFORMACE

69

XXXXXXXX

xx xxx 17. xxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx maso, masné xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury a xxxxxxx x nich, xxxxx a xxxxxxx x nich

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), g) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxxxxx č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Sb. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1)

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny,

c) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx balení,

d) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

1. teplotní xxxxxx xxx uchovávání či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx uvádění xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MASO

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx zvířat, určené x xxxxxxx xx xxx,

x) kostmi kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl,

c) xxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx takto xxxxxxx xxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx lojem xxxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxx spotřebu získaná x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx zvířat xxxx xxx bourání xxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx,

x) masem x xxxxxxx xxxxx xxxx z xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,

x) průměrným xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 k xxxx xxxxxxxx nebo přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx2).

§3

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx u masa, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxx

§4

Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx3), x zákoně x xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxxx označování xxxxxxxx xx označí

a) maso, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx upraveného xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 2 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxx zvířete xxxx xxxxxxx uvedeným v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2 xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) zvěřina x xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxx příslušného xxxxxxxxxxx xxxxx podle přílohy č. 2 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3, x dělené zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx; dále xx xxxxx, zda se xxxxx o zvěřinu xxxx xxxx z xxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx uvedeným x příloze č. 3 k této xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxx xxx připojen xxxxxxxxxxx popis jeho xxxxxx; výsekové xxxx, xxxxx nelze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx celku, xx označí xxxx xxxxxx xxxx popisným xxxxxx.

§5

(1) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, zabalené x nebalené xx xxx xxxxxxx xx xxx xxxxx údajů xxxxxxxxx x §4 xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".

(2) Xxxx "xxxxx xxx" xx xxxxx označit xxxxx maso x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starších xxx 12 xxxxxx x xx 24 měsíců xxxxxx.

(3) Xxxx "býk" xx možné xxxxxxx xxxxx maso z xxxxxxxxxxxxxx zvířat samčího xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx.

(4) Xxxx "volek" xx xxxxx xxxxxxx pouze xxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx 12 xxxxxx.

(5) Jako "xxxxxxxx" xx xxxxx xxxxxxx xxxxx maso z xxxxxxxxxxx zvířat samičího xxxxxxx starších 12 xxxxxx.

(6) Xxxx "kráva" xx možné xxxxxxx xxxxx xxxx ze xxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxxxx 12 měsíců, xxxxx se xxx xxxxxxx.

§6

Požadavky xx jakost

(1) X xxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx žlázy xxxxxxxxxx, x prasnic xxxxxx xxxxxxxx.

(2) Označení xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se x xxxxxxxxxx výsekového xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx spotřebiteli.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxx stažené x kuchané.

(4) Xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxx zbaveno xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx částí v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, chlupů, xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx.

§7

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx čtvrtě, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx hlavy, xxxxxx půlky xxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx x jehňata xxxxxx x xxx hlavy.

(3) X nebaleného xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxx, xxx je xxxx přímo xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx názvu xxxx xxxx "xxxxxxxxxx".

(4) Xxxxx xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx.

ČÁST DRUHÁ

MASNÉ XXXXXXX X XXXXX XXXXXXXXXX

§8

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx opracovaným masným xxxxxxxx zpracovaný masný xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut,

b) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx odpovídající působení xxxxxxx plus 70 °X xx dobu 10 xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxx tepelnou úpravu xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx4) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx úpravě, u xxxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx odpovídající xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po dobu 10 xxxxx,

x) trvanlivým xxxxxxx opracovaným masným xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx teploty xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek došlo x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C x za xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x xxxxxxx fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx vody xx xxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 °X x za xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx technologické xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxx xxxx zrněná část xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v obalu, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxx bílkovinou bílkovina xxxxxxxxxxx ze svalové xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx příloh č. 4 a 5 k této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx roztíratelný, xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa, převážně xxxxxxxxxx, xxxxx nemusí xxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxx masný xxxxxxxxx5) x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xx trh x xxxxxxxxxxxxxx obalu.

§9

Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a masných xxxxxxxxxx na druhy x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx.

Označování

§10

(1) Na xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na potraviny xxxxxxxx.

(2) Označení masa xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo podle xxxxxx uvedených x příloze č. 2 k této xxxxxxxx tabulkách 2 x 3 lze x názvu xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx obsahu masa xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx uvedené v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12. Xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx pouze xxxxx "x (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3) xxxxx".

(3) Xxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx jsou x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 12 xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx, smyslové požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro jiné xxxxx výrobky, které xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§11

(1) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx než xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 2 x 3 xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhu6) x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.

(2) X xxxxxxx, xx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx masný výrobek xxxxxxx názvem "xxxxx", xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 8 x této vyhlášce x xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

§12

Požadavky na xxxxxx

(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x nákroje. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx části, které xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Chuť masného xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě xxxx xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 12 x x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

§13

(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx uzená xxxx, xxxx být xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů chráněny xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxx výrobu masných xxxxxxx uvedených v příloze č. 7 x xxxx xxxxxxxx tabulkách 1 xx 7 se xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 7 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 1 xx 7.

(4) Xxxxx x vepřového masa xx xxxxxxxx jen x xxxxxxx xxxx xx x masa xxxxxxx kýty.

(5) Xxxxx xxxxx nejvyšší jakosti x xxxxx výběrové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx třídy standardní xxx při xxxxxx xxxxxx zrněnou xxxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx dodaný xx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx společného xxxxxxxxxx, x určený k xxxxxxx x chlazeném xxxxx je xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxx dále xxxxxxxxx xxxx surovina pro xxxxxx jiného typu xxxxxxx xxxx xxxxx xxxx zmrazení x xxxxxxx xxxxxxxxxx součástí xxxxxxxxx xxxxxxx.

§14

(1) Konzervy musí xxx xxxxxxx ošetřeny xx všech xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 °C xxxxxxxx po dobu xxxxxxx 10 minut.

(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 °X xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.

§15

Xxxxxxx na trh

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx následující xx xxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx účelem xxxxxx xxxxxxx xxxx nebalené xxxxxxxxx, musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxx následující xx xxx jejich rozbalení x místě xxxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx x místě xxxxxxx.

(3) Xxxxx výrobky, xxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx prodeje xx xxxxxx prodeje xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxx v xxxxx prodeje zabaleny xxx zbytečného xxxxxxxx xx xxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné výrobky xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení označeny xxxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelnosti.

(5) X xxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx 1 xx 3 provozovatel xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx zaznamená x xxxxxxx xxxxx jejich xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x jinou nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.

ČÁST XXXXX

XXXXXXXX RYBOLOVU X AKVAKULTURY

§16

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx živí xxxx, xxxx ostnokožci, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx plži, xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx způsobem xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení,

c) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny hmotnost xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

§17

Označování

Obchodní označení x xxxxxxx názvy xx xxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury7) xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx obchodních xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx je uveden x příloze č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§18

Xxxxxxxxx na jakost

(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x akvakultury, platí xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 až 6.

(2) Čerstvé xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, x výjimkou xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx cizích xxxxx x xxxxx.

(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, jiker x xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 až 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.

(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx maximálně 25 % xxxx.

(6) Sušené xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxx v xxxx musí xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.

§19

Uvádění na xxx

(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z nich xx xxxxx uvádět xx xxx xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxx.

(2) Polotovary x xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxx zabalené.

ČÁST ČTVRTÁ

VEJCE A XXXXXXXX

§20

Xxxxx

(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx producenta, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxx xxxx8), se xxxxxx x

x) metody xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" pro xxxxx nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx nosnic v xxxxxxx, nebo

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx9),

x) xxxxxxxxxxxxx kódu xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx alfanumerického xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku registračního xxxxx xxxxxxxxxxxx.

(2) Vejce xxxxx xxxxxxx A xx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx, a xx xxxxxxx xxxx 18 °X.

(3) Xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxx Gallus xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx nebo ke xxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, mimo xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě x xxxxxxx od xxxx 5 °X xx xxxx 18 °X.

§21

Xxxxxxxx

(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx rozumí xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x získané emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx jiné xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Smyslové, fyzikální x chemické požadavky xx jakost majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx uvádí x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 12 x xxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxxx xx xxx uvádět na xxx pouze uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x uchovává se xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx od 0 °X xx 15 °X.

§22

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx trh přede xxxx nabytí účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 326/2001 Sb., ve znění xxxxxxx přede dnem xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 326/2001 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.

Závěrečná ustanovení

§23

Tato xxxxxxxx xxxx oznámena x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 98/34/ES xx xxx 22. června 1998 o postupu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxx pro služby xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

§24

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx zemědělství č. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

2. Vyhláška č. 264/2003 Sb., kterou xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.

3. Xxxxxxxx č. 169/2009 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 159/2014 Sb., kterou xx xxxx vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§25

Účinnost

Tato xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2016.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx čerstvé xxxx x xxxxxx čerstvé xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylka

Balené xxxxxxx xxxx,

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 2000 g

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxx xx druhy a xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxxx xxxx

xxxx xxxxx ve farmovém xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx druhem xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx kterého xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx zvířat, ze xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxx xxxx, býka, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx

xxxxxx maso

maso xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx VII části 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx

xxxx xxxxxxxxx X xxxxx xxxxxxx XXX části 1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

vepřové maso

maso xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x výkrmu, xxxx prasnic a xxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxx nejvýše 12 xxxxxx

xxxx xxxx

xxxx xxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxx xxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx

xxxxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 34/2013 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx porážení xxxxxxxxx a další xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxxx produktů pocházejících x xxxxxxxxx

Xxxxxxx 3

Označení xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx a zvěře x xxxxxxxxx chovu

Živočišný xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxx

xxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Základní xxxxxx xxxxxxxx, telecího a xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxxx celky

Tabulka 1

Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx celek

Hovězí xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxx čtvrt’

Hovězí xxxx xxxxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxxxx xxxx*)

xxx*)

xxxxxxxx*)

xxxxxx xxxxxxxx*)

xxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx xxxxx, xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxx (s xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx

*) Xxxxx technologického celku x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx nahradit xxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxx (x kostí / xxx xxxxx).

Xxxxxxx 2

Základní xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxx (x xxxxx / xxx xxxxx)

xxxx

xxxx

xxxxxx

xxxxxx, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx, xxxxxxxxxx

xxxxx

xxx, xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx 3

Xxxxxxxx technologické xxxxx xxxxxxxxx masa

Základní xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx xxxx (x kostí / bez kosti)

kýta

plec

pečeně, xxxxxxx

xxxxxxxx svíčková, xxxxxxx

xxxxxxxx

xxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 g

- 6,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 2000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 69/2016 Sb.

Záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xx 350 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

nad 350 x

- 5,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx masných xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx na druhy x skupiny

Druh

Skupina

masný výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx úpravu

trvanlivý xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Požadavky xx xxxxxx a složení xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxxxxx masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

špekáček

hovězí maso xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx drobná xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx šťavnatý

kabanos

hovězí xxxx xxxxxxx xxxx telecí xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xx řezu xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx převážně x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxxx x ojedinělá xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxxxx výrobek xxxxxx, xx ohřátí šťavnatý

vídeňský xxxxx

xxxxxx maso vepřové xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - výrobek xx xxxx masově xxxxxx, xxxxx jemně xxxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx

x) xxxxxx x nákroji a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx

x) xxxx x xxxx - přiměřeně xxxxx výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxx párek

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, xxxxxx po xxxxxx xxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx kolagenních xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná

c) xxxx x xxxx - xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx

x) vzhled x xxxxxxx a vypracování - xxxxx xx xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxx a chuť - xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa

a) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx, soudržná, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx měkká,

b) xxxxxx x xxxxxxx - xx xxxx xxxxx xxxxxx růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx 60%, xxxxxxxx x velikosti xxx 2 cm, x výrazně bílými xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek nesmí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx libové xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,

x) xxxx a chuť - xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx, drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, výrobek xx xxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxxx salám

hovězí xxxx vepřové xxxx

xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxxxx

x) vzhled v xxxxxxx a vypracování - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do 8 xx, smí být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) vůně a xxxx - po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

xxxxxx salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso xxxxxx xxxx

xxxxxxxxxxx xx použití xxxxxxx odděleného masa x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

x) konzistence - xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx - na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx změně xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký

český salám

hovězí xxxx xxxxxxx maso

nepřipouští xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx

x) konzistence - xxxxxx, soudržná

b) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; drobné vzduchové xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 8 mm xxxxxxxxxxxx rozložená,

c) xxxx x xxxx - xxxxx vůně xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 2

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx trvanlivé xxxxxxx opracované masné xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx - velmi xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxx xx 2 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - aromatická xx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx na řezu x xxxxxxxxxxx - xx xxxx nepravidelná xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v xxxxx tučných xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné měkké xxxxxxxxx části xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx do 3 xx

x) vůně x xxxx - specifická xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, vepřové xxxx

xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných bílkovin xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx xx tuhá

b) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx x okraji xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 6 mm, xxxxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx

x) vůně a xxxx - aromatická xx xxxxxxxxxx xx xxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx 3

Požadavky xx vybrané trvanlivé xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, bílkovin xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) konzistence - pružná xx xxxx

x) vzhled x xxxxxxx a vypracování - xxx lesklý, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx - červená, xxxxx xxxxx, zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xxxxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxxx, přísadách a xxxxx; xxxxx slaná, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx výrobek xxxxxx, xx křehký; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx zvířat jiných xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná xx tuhá

b) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově- xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, zrna xxxxxxxx x velikosti xx 3 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; na skusu xxxxxxx vláčný až xxxxxx; příjemně xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx klobása

hovězí maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhů, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxx - xxxxxxx, xxxx převážně x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po paprice, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, na skusu xxxxxx a xxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxxx maso, vepřové xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx živočišných xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx rostlinných xxxxxxxx xx nepřipouští

a) xxxxxxxxxxx - tužší, pružná,

b) xxxxxx x nákroji x xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 mm, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxxx; tuková xxxx xxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxx po uzení, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, ostřeji kořeněná x xxxxx; xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa, xxxxxxxx jiných živočišných xxxxx nebo rostlinných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - tuhá, xxxxx,

x) xxxx xxxxxxx xxxx převážně x xxxxxxxxx do 5 xx, xxxxxxx bez xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx drobné vzduchové xxxxxxx; xxxxx libových xxx xx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x k xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx,

x) vůně x xxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx paprice; xxxxxxxx xxxxxxx chuť

Tabulka 4

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx strojně xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxx xxxxxx - výrobek x xxxxxxxxx xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - pružná, xxxxxx, xxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx

x) xxxx x xxxx - příjemná xx xxxxxxx uzenině a xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx debrecínský xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx oddělené xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - pevná, pružná

b) xxxxxx x xxxxxxx x vypracování - xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy po xxxx x použité xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx částice xx spojce, nepravidelná xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 6 xx

x) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, výraznější xx použité xxxxxxx; xx ohřátí na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx párek xxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx maso,

připouští xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx kůže

a) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxx,

x) xxxxxx x xxxxxxx a xxxxxxxxxxx - na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná,

c) vůně x xxxx - xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx

xxxxxxx párek xxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, pružná,

b) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová až xxxxxx xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná

drůbeží*) xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx oddělené xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x tmavšího xxxx, xxxxx 10 až 50 xx ve xxxxxx růžové xx xxxxxx-xxxxxxx barvy; ojedinělé xxxxxx měkké kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx se xxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, maso na xxxxx křehké, mírně xxxxxxxx

xxxxxxx gothajský xxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží strojně xxxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx maso

připouští se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx

x) konzistence - pevná, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx nákroji - xx řezu xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx masové xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a drobné xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx průměru xxxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,

c) xxxx x xxxx - xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x slaná

drůbeží salám xxxxxx

xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxx, xxxxxxxx,

x) xxxxxx xx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxx, barva růžová xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,

c) vůně x xxxx - xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická pro xxxxxxx maso; salám xx xxxxx xxxxxx

*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx masa.

Tabulka 5

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy

Výrobek

Základní xxxxxxxx xxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; kusy

zrněného xxxxxxxx xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx xxxx hnědošedá, xxxxxxx pro vařené xxxxxx xxxx, aspik xxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxx křehké, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15 °X přiměřeně xxxx,

x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxx celek, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé až xxxxxxxxx;

xxxxx xxxx, barvy xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx,

x) konzistence - maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx vláknité, xxxxx při 15 °X přiměřeně xxxx

x) xxxx x xxxx - příjemná po xxxxxxx vepřovém xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx slaná

Luncheon xxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx

x) xxxxxx - xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 cm xxx nařezání soudržné

c) xxxx x xxxx - příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx 6

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx maso

a) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx xxxx xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) xxxx a xxxx - po vepřových xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxx kořeněná, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxx xxxx

x) xxxxxx a barva - kompaktní šedá xx růžovošedá xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně zpracované xxxxxxxxx částice, drobné xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx použité xxxxxx xxxxxx,

x) v xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15 °X xxxxxxxxx,

x) vůně x xxxx - xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí

Pasta x xxxxxxx xxxx

xxxxxxx maso xxxxx

x) vzhled a xxxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx hmota,

b) konzistence - xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxx 7

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx suroviny xxx xxxxxx

Xxxxxxxx požadavky

Lečo x xxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx x xxxxx - xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zeleninové xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx semen x xxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx x xxxx - xx xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxx na xxxxxx

xxxxxx xxxx

x) vzhled a xxxxx - xxxx xxxxxxxx xx plátky, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x hnědé xxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - xxxx měkké, omáčka xxxxx zahuštěná

c) xxxx x chuť - xx pečeném xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso

a) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xx hnědé omáčce

b) xxxxxxxxxxx - xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx

x) xxxx a xxxx - xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxx pálivá, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx, xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx

x) xxxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x masného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (celá xxxxxxx) v xxxxxxxxxxxx xx xxxxx omáčce

b) xxxxxxxxxxx - maso x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,

x) xxxx x chuť - xx mase x klobáse, xxxxxxxxx xxxxx x příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxx 8

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx výrobky

Výrobek

obsah xxxx (% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxx bílkovina

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxx

40,0

-

45,0

Xxxxxxx

50,0

-

40,0

Xxxxx xxxxxxxx

55,0

-

40,0

Xxxxx lahůdkový

50,0

-

35,0

Debrecínský xxxxx

60,0

-

40,0

Xxxxx jemný

50,0

-

35,0

Šunkový xxxxx

55,0

-

20,0

Xxxxxxxxx xxxxx

40,0

-

40,0

Xxxxxx xxxxx

40,0

-

35,0

Xxxxx salám

40,0

-

40,0

Ostravská xxxxxxx

60,0

-

35,0

Xxxxxxxx

-

13,0

50,0

Xxxxxxxxxx xxxxx

-

14,0

40,0

Xxxxxx salám

-

13,0

50,0

Poličan

-

16,0

50,0

Lovecký xxxxx

-

15,0

50,0

Xxxxxxxx klobása

-

14,0

55,0

Paprikáš

-

14,0

50,0

Herkules

-

14,0

50,0

Tabulka 9

Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x drůbežího xxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxx masa nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx (% xxxx. xxxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxxxxxx

45,0

45,0

Xxxxxx xxxxx jemný

50,0

30,0

Drůbeží xxxxxxxxxxx párek

37,0

30,0

35,0

Drůbeží xxxxxxxx xxxxx

50,0

35,0

25,0

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx

40,0

12,0

20,0

Xxxxxxx Xxxxxxxxx salám

40,0

40,0

Drůbeží Junior xxxxx

50,0

25,0

Xxxxxxx 10

Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% hmot. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě

70,0

80,0

20,0

-

Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx

70,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxxx xxxx

70,0

70,0

40,0

xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0 % hmot.

Tabulka 11

Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxx opracované masné xxxxxxx – xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxx

(% xxxx. nejvýše)

obsah xxxx

(% xxxx. xxxxxxx)

xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx paštika

25,0

70,0

40,0

obsah xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Játrový xxx

25,0

70,0

45,0

xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0 % hmot.

Pasta x uzeného xxxx

57,0

70,0

40,0

-

Xxxxxxx xxxxxxxxx

35,0

70,0

40,0

xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0 % xxxx.

Xxxxxxx 12

Fyzikální xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx masa xxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx

(% xxxxxxxxxxxx nejméně)

další xxxxxxxxx

Xxxx s xxxxxxxx

24,0 % hmot. xxxxxxx xx tepelné xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xx divoko

30,0 % hmot. hovězího xxxx

Xxxxxxxx xxxxx

30,0 x xxxx:

xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx,

xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0 % xxxxxxxxxxxx.

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5 % xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx xxxxx

10,0

xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx tepelně xxxxxxxxxx šunky

Skupina

Výrobek

Třída

Charakteristika jakosti

Smyslové xxxxxxxxx

Xxxxxxx opracovaný xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - nejméně 16,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx či xxxxxx), xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

x) xxxxxxxxxxx - x uceleném xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx na jednotlivé xxxxx;

x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

x) vzhled x nákroji - xxxxxxx xx řezu xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx patrny a xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx

x) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx křehký

výběrová

obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx (x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x gumy xxxxxxx), xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx látek, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx

Příloha č. 9 x vyhlášce č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxx zmrazené xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, zpracované produkty xxxxxxxx, Surimi, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx

xx 300 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1000 x

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xx 2000 x

- 4 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 2000 x

- 2 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx balení

sardelová xxxxx

x xxxx

- 10 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % u 20 ks balení

do 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxxxxxxx

xx 350 x

- 10 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 350 x

- 5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a vědeckých xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x. 1 xxxx. x) nebo b), xxxxx je xx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx, dále se xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx podle sloupce x. 2 obsahující xxxxxx x druhové xxxxx, pokud je xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Alternativně xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx nebo xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx sloupce x. 3, pokud je xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx obchodních xxxxxxxx / xxxxxxxxx názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) druhové xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx code

Uhlířka

černá

Aphanopus

carbo

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Tkaničnice xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Ombrina.Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Trigla cuculus

Platýs

šípozubý

Atheresthes

stomias

Gavún

štíhlý

Atherina

boyeri

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: white xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Saida

Brama

Brama

brama

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Pražma xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Elephant xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx xxxxxxx, Klarias

Sleď

obecný

atlantický

Clupea

harengus

Sleď

obecný

baltický

Clupea

harengus

membras

Uhoř

mořský

Conger

conger

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Úhořovec xxxxxx

Xxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx, Xxxx xxxxxxx, Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxx xxxxxx, Xxxxxx xxx, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxx bass

Kranas

duhový

Elagatis

bipinnulata

Břitka

atlantská

Ensis

directus

Sardel

obecná

evropská

Engraulis

encrasicholus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Kanic

západoafrický

Epinephelus

aeneus

Kanic

zlatavý

Epinephelus

costae

Kanic

malabarský

Epinephelus

malabaricus

Kanic

temný

gauza

Epinephelus

marginatus

Alternativně xx xxxxx jako druhové xxxxx xxxxxx toto xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Hruj

Platýs

protažený

šedohnědý

Glyptocephalus

cynoglossus

Kranas

zlatavý

Gnathanodon

speciosus

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Claresse

Heterobranchus longifilis x Clarias xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxxx.Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název použít xxxxx název: Aristichtys xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx: Xxxxxxx xxxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxx xxxxxxxx, Xxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: máslová xxxx, xxxxxxxxxx, Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Tkaničnice xxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxx zlatý

Platýs

limanda

drsnotělý

Limanda

limanda

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx obecná

Cípal

evropský

Liza

ramada

Cípal

zlatý

Liza

aurata

Ďas

americký

Lophius

americanus

Ďas

mořský

Lophius

piscatorius

Chňapal

Lutjanus

agennes

Chňapal

stříbrnoskvrnný

Lutjanus

argentimaculatus

Chňapal

dvouskvmný

bohar

Lutjanus

bohar

Chňapal

rudý

Lutjanus

campechanus

Chňapal

klenutý

Lutjanus

gibbus

Chňapal

Lutjanus

goreensis

Chňapal

hrbohlavý

Lutjanus

sanguineus

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: red xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Hejk

Štikozubec

evropský

Merluccius

merluccius

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx nebo Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tyto xxxxx: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Mořská štika, Xxxxxxx nebo Hejk

Štikozubec

peruánský

Merluccius

gayi

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxx xxxxx, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx štika, Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jižní

Modrý witling

Micromesistius

poutassou

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Parmice

Sultánka

nachová

karmínová

Mullus

barbatus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxx růžovomasý

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Tilápie

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako vědecky xxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxxxxxxx hypophthalmus.

Pompano

Parona

signata

Alternativně xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Halibut

tmavý

grónský

Reinhardtius

hippoglossoides

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Pstruh

obecný

mořský

Salmo

trutta

trutta

Pstruh

obecný

potoční

Salmo

trutta

fario

Siven

arktický

alpský

Salvelinus

alpinus

Siven

americký

Salvelinus

fontinalis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxx obecný

Ploskozubec

modropruhý

Scarus

ghobban

Ploskozubec

rudomořský

Scarus

gibbus

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx druhového jména xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx spp., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Lamna xxx., Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Heptranchias xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Echinorhinus xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx nebo King Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx :Xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jazyk obecný, Xxxxx xxxxxx.

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx královská

Pražman

obecný

Sparus

pagrus

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Pagrus xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

skvrnitý

Spicara

maena

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Spikara

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Spikara

Mořan

tmavý

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx druhového jména xx sloupci 1x) xxxxx název: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx xxxxxxx Petra, Xxxx xxxxx

XXXXXX

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Chinoectes xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxxx xxx., Carcinus xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Krab

obecný

Carcinus

maenas

Garnát

Crangon spp., Xxxxxxxxxxxxx spp

všechny xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.,

všechny xxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., druhy x xxxxxx Palinuridae

všechny druhy

Krevety

Pandalus xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., xxxxx x čeledí Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx, Sicyonidae, Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Surmovka

čeřitá

vlnitá

Buccinum

undatum

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: obecná

Srdcovka

jedlá

Cerastoderma

edule

Ústřice

velká

Crassostrea

gigas

Kalmar

peruánský

Dosidicus

gigas

Chobotnice

menší

Eledone

cirrhosa

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Ušeň

mořská

Haliotis

tuberculata

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx spp., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx spp, Chlamys xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxx xxx., Patinopecten spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxx, Xxxxxxxx, Xxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Onychoteuthis, Rossia, Xxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxx a Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: xxxxxx, xxxxxx, krakatice

Tapeska

zdobná

vongole

Ruditapes

decussatus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Tapes xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., tapes xxx., Xxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.

Sépie

obecná

Sepia

officinalis

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx, Xxxxxx macrosoma, Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxxxxx, Xxxxxxxxx, Cooperellidae x Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x čeledě Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Příloha x. 11 x xxxxxxxx č. 69/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1

Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, olej xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 50,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Příloha x. 12 x xxxxxxxx x. 69/2016 Sb.

Záporné hmotnostní xxxxxxxx pro majonézy

Výrobek

Hmotnost xxxxxx

(x g xxxx xx)

Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx

xx 100

- 6,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 100 do 250

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 250 xx 500

- 4 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx balení

nad 500

- 2 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 69/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.8.2016.

Xx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx měněn xx xxxxxxxxx.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 ze xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxx, v xxxxxxx xxxxx.

3) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011 xx xxx 25. xxxxx 2011 o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) x. 1924/2006 x (XX) č. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Komise 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/ES a xxxxxxxx Komise (XX) x. 608/2004, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x systému xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, o označování xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) č. 820/97, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013, x platném znění.

Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na trh, x platném xxxxx.

4) Xx. 2 xxxx. 1 písm. x) xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x hygieně xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx X xxx 7.1 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004, x xxxxxxx znění.

5) Xxxxxxx X xxx 1.15 xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004, x xxxxxxx xxxxx.

6) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013, x xxxxxxx xxxxx.

7) Nařízení Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, x platném xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx tuňáky, v xxxxxxx znění.

Nařízení Rady (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, x xxxxxxx xxxxx.

8) Xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

9) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.