Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.1997.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.12.1997 do 30.03.2000.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů, ovocná vína, ostatní vína a medovinu, pivo, konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje, kvasný ocet a droždí

335/97 Sb.

ODDÍL 1. Nealkoholické nápoje a koncentráty k přípravě nealkoholických nápojů §1
Členění na skupiny a podskupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4
Technologické požadavky §4a
Uvádění do oběhu §5
ODDÍL 2. Ovocná vína, ostatní vína a medovina §6
Členění na druhy a skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9 §10
ODDÍL 3. Pivo a nápoje na bázi piva §11
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §12
Označování §13
Požadavky na jakost §14
Uvádění do oběhu §15
ODDÍL 4. Konzumní líh, lihoviny a ostatní alkoholické nápoje
Vymezení některých pojmů §16
Členění na druhy a skupiny §17
Označování §18
Požadavky na jakost §19 §20
ODDÍL 5. Kvasný ocet §21
Členění na skupiny a podskupiny §22
Technologické požadavky §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
ODDÍL 6. Droždí §26
Členění na skupiny a podskupiny §27
Označování §28
Požadavky na jakost §29
Technologické požadavky §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Účinnost §33
Příloha č. 1 - Fyzikální a chemické požadavky na ovocné nektary, ovocné šťávy z koncentrátu nebo koncentrátů a ovocnou dřeň z koncentrátu
Příloha č. 2 - Členění nealkoholických nápojů a koncentrátů k přípravě nealkoholických nápojů na skupiny a podskupiny a požadavky na jejich jakost
Příloha č. 2a - Přípustné záporné hmotnosti a objemové odchylky
Příloha č. 3 - Požadavky na jakost ovocných vín, ostatních vín a medoviny
Příloha č. 4 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost piva
Příloha č. 6 - Smyslové požadavky na jakost piva
Příloha č. 7 - Členění konzumního lihu, lihovin a ostatních alkoholických nápojů na druhy a skupiny
Příloha č. 7a - Nejvyšší přípustná záporná objemová odchylka od jmenovitého objemu
Příloha č. 8 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Smyslové a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 11 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 12 - Smyslové, fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Další technologické požadavky na nealkoholické nápoje
č. 45/2000 Sb. - Čl. II
č. 57/2003 Sb. - Čl. II
č. 289/2004 Sb. - Čl. II
č. 330/2013 Sb. - Čl. II
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 45/2000 Xx.)
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nápoj xxxxxxxxxx xxxxxxx 0,5 xxxxxxxxxx xxxxxxx alkoholu (0,4 hmotnostních xxxxxxx xxxxxxxx), xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx surovin, zejména x vody nebo xxxxxxxxx vody, xxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx, cukrů, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx sycený xxxxxx uhličitým,
b) xxxxxxxxxxxx x přípravě xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxx naředěním x xxxxx xxxxxxxx xx výrobcem xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx 0,5 xxxxxxxxxx procent xxxxxxxx (0,4 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx) x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx a),
c) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx směs xxxxxxxxxxxx xxxxxxx používaných x výrobě xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx; xxx xxxxxxxx koncentrát x xxxxxxxxxxxx podílem xxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxx,
x) ovocným xxxx zeleninovým xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx zeleninová xxxxx xxxxxxxxx xx 50 x xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx objemu xxxxxxxxxxx xxxx,
x) nízkoenergetickým xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, obsahující náhradní xxxxxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxx naředěním x xxxxx spotřebě ve xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx oproti xxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použita,
f) xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxxxx xxxx jednotlivých xxxxxxx xxxxxxxxx pod xxxxxxxx a) ve xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx komprimátů, xxxxxx x xxxxxxxx nealkoholických xxxxxx xxxxxxxxxxxx,
x) ovocnou xxxx zeleninovou šťávou xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx šťáv xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxx, s případným xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxx ovocné xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx po přepočtu xxxxxxx původnímu množství xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, vody, xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx zeleninové xxxxx xx xxxxxx x příloze č. 1,
x) ovocným xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nápoj na xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx, vyrobený x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx uvedených xxx xxxxxxxx x), x xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xx použité xxxxxxxx xxxxxx xxxx zeleninové xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx čtvrtinu xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx koncentrátů nebo xxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx ochucenou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx nápoj na xxxx xxxxxxxxx vody, xxxxxxxx z přírodní xxxxxxxxx vody, nápojových xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx přípravě, xxxxxxxxx x původním xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx vodou xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx x oxidu xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,4 xxxxxxxxxxxx procent.
Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 11.7.2004 (do xxxxxx č. 289/2004 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno v xxxxxxx x. 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1.
(2) Xxxxxxxxx xxxx ochucené xxxx xxxx splňovat chemické xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx zvláštním předpisem. 3)
(3) X přislazení xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, s výjimkou xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx 100 xxxxx xxxxx, x jablečné xxxxx nejvýše 40 xxxxx cukrů, u xxxxxxxx, xxxxxxxxx, limetkové x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 200 xxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx.
(4) X xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx 20 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx medu.
(5) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx nebo xxxx cukr, bezvodou xxxx krystalickou xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx sušený xxxxxxxxx xxxxx; x xxxxxx xxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx sirup xxxx xxxxxx xxxxxxx x cukru.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
§5
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxxx x přepravují xxxxxxxx před přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx teplotu nejvýše 15 °X.
(3) Celková xxxx xxxxxxxx sycených xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxxxx obalu a xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx nealkoholické xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx litr x xxxx xxxxx xxxxxxxxx 12 hodin xx xxxxxxxx xxxxx, xxxx-xx xxxxxxx ochranná xxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 45/2000 Xx.)
§6
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx alkoholovým xxxxxxxx xxxxx z xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx vinné, xxxxxx xx xxxxx před xxxxxxxx upravit přídavkem xxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx kvašením xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) medovinou xxxxx xxxxxxxx alkoholovým xxxxxxxx xxxxxxx medu xxxxxxxxxxx xx vodě,
d) xxxxxxxx vínem xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, ve xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx šťávy x xxxxx černého xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx vyrobený x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx, x výjimkou xxxxxx xxxx xxxxx, xxxx x nekvašené xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxx rafinovaného xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx částečným xxxxxxxxxxx xxxxx z xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, který xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx přírodním xxxxxxxx, xxxxxxxxx dosycený oxidem xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx vínem xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx polosladkým xxxxxx xxxx, doslazené xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze x. 3 tabulce 2,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ovocné víno x přidáním xxxxx x jemného xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx č. 3 xxxxxxx 2,
x) ovocným xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx dezertní xxxx x xxxxxxxx koření xxxx xxxxxx vyrobených x tohoto xxxxxx,
x) xxxxxxx vínem xxxxxxxx xxxxxx víno sycené xxxxxx uhličitým xx xxxxxxx 0,1 XXx, xxxxxxxxx doslazené.
§7
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4.
§9
Xxxxxxxxx xx jakost
Smyslové x xxxxxxxx požadavky xx jakost jsou xxxxxxx x příloze č. 3 xxxxxxxxx 1 a 2.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx druhu xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx šťávy x xxxxxx stanoveném x příloze č. 3 tabulce 3.
(2) Xx xxxxxx 1000 xxxxx xxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx 280 xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
§11
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxxxx, xxxx, chmelových xxxxxx, xxxxxxxxxx chmele xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx alkoholu (xxxxxxxxxxxx) x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x určité xxxxxxxx neprokvašeného xxxxxxxx; xxxx lze do xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mladiny xxxxxxxx xxxxxx xxxx extraktem xxxxxxx xxxxx, upraveného xxxxxxx, xxxx nebo xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx došlo x xxxxxxxxxxxx přeměnám endospermu x k xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx použití xxxxxxxx Saccharomyces cerevisiae xxxxx. xxxxxx (xxxxxxxxxxxxxx),
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx vyrobené xx xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx. cerevisiae, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx vyrobené x tmavých xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve směsi xx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx pivem xxxx xxxxxxxx při stáčení xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx piv xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) výčepním xxxxx xxxx vyrobené xxxxxxxx x ječných xxxxx x xxxxxxxxx původní xxxxxxx do 10 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, spodně xxxxxxx,
x) ležákem pivo xxxxxxxx převážně x xxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxx mladiny 11 xx 12 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx,
x) pivem xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x extraktem xxxxxxx xxxxxxx 13 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxx kvašené,
k) xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx z ječných xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx mladiny 18 xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxx kvašené,
l) xxxxx se xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx alkoholu xxxxxxx 1,2 xxxxxxxxxx xxxxxxx (1,0 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx),
x) nealkoholickým xxxxx xxxx x obsahem xxxxxxxx nejvýše 0,5 xxxxxxxxxx xxxxxxxx (0,4 xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx),
x) xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x obsahem xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx x. 5,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x podílem xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladu vyšším xxx xxxxx třetina xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx podílu xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx piva v xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx pivo xxxxxxxx x xxxxxxxxx částí xxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pivo x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 1300 xX/x.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 45/2000 Xx.)
§12
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Xxxx xx xxxxx na xxxxxxx podle xxxxx:
x) xxxxxx,
x) xxxxxxxxx,
x) tmavé,
d) xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx skupiny xxx xx xxxxx xx xxxxxxxxxx:
x) výčepní,
b) xxxxx,
x) speciální,
d) porter,
e) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx,
x) xxxxx.
(3) Xxxxxxx xxx xxxxx měnit xxxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
§14
Xxxxxxxxx xx jakost
Fyzikální, xxxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxx uvedeny x xxxxxxxxx x. 5 x 6.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx nejvýše 15 °C.
(2) Celková xxxx xxxxxxxx piva x transportního xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx přetlakem xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx 12 xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx.
(3) Lahvové pivo xxxx xxx chráněno xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
§16
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx lihem xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, 4) xxxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx vody xx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nápoje xxxxxxxxxx nejméně 15 % x xxxxxxx 79,5 % xxxxxxxxxx xxxxxxx, kromě vína x xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx více xxx 1,2 % objemových x méně xxx 15 % objemových xxxxxxx, kromě vína x xxxx,
x) destiláty xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx alkoholické xxxxxx, jejichž xxxxxx xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxx tekutiny xxxx xxxxxxxx zápary, vyrobené x cukerné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxx ředěním xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) destiláty xxxxxxxx alkoholické xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx rafinovaného xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx tradičním xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x těžko xxxxxxxxxxxxx xxxx xx cukr xxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx zápary x xxxxxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxx destilací xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 100 x cukru xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx výrobku; výrobek x xxxxxxx xxxxx xxx 250 x xx jeden xxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, destilátů, xxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx látek, xxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) alkoholizovanými xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxx a xxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx bází xxxx xxxxxx, xx xxxxx byly xxxxxxx xxx, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxx vonné xxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx alkoholické xxxxxx, jejichž xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxx, x xxx byly xxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxxxx látky, líh, xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx x rostlin, sladidla x další xxxxx, xxxxxxx ovocnou xxxxxx xxxxx části ovoce x xxxx xxxx xxxxx, xxxxxx šťáva xxxx protlak, vyrobené x x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxx emulze xxxxxxxx xxxxxxxxxxx charakteru ovoce, xxxxxxxxx xxxxxx syntetických xxxxxx,
x) perlivými xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx v množství xxxxxxx 1,5 g xxxxx uhličitého xx xxxxx xxxx, kromě xxxx a xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx nápoje upravené xxxxxxxx xxxxx uhličitého x xxxxxxxx xxxxxxx 3 x xxxxx xxxxxxxxxx na xxxxx xxxx, xxxxx xxxx x piva,
m) xxxxxxxx xxxxxx brandy xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx zředěním xxxxx,
x) matolinovicí lihovina xxxxxxxx destilací zkvašených xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx alkoholů,
o) mlátovicí xxxxxxxx vyrobená destilací x rektifikací vinných xxxxxxxxxxxx xxxx zbývajících xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) ovocnými xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx ovoce nebo xxxxxx dřeně anebo xxxxxx xxxxx, druhu xxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxxxx látek, xxxxx xxxx etanolu xxxxxxxxx xxxxx způsobem, přičemž xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, vyrobené xx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce x tyto směsné xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx zámořským xxxxxxxx xxxxxxxx ze třtinové xxxxxx xxxx šťávy x xxxxxx xxxxxx xxx zpracování xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxx, xxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) arrakem xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx xx xxxxx x xxxxxxx třtiny, x xxxxx květů xxxxxxxx xxxxx, z ovoce xxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxx,
x) xxxxxxx destilátem xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxx xxxxxxxx xxx xxxx "xxxxxx destilát", "obilná xxxxxxxx" xxxx "obilná xxxxxxx",
x) korintskou pálenkou (Xxxxxx brandy) lihovina xxxxxxxx z xxxxxxxxx-xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx (whiskey) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vyrobená xx xxxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx nebo x xxxxxxxx; za xxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pálenek; xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx nejvýše 300 xxxxx nejméně xxx xxxx x x xxxxxx o xxxxxx xxxxxxx 700 xxxxx xxxxxxx tři roky,
v) xxxxxxxx whisky xxxxxxx xxxxxxxx původu vyrobená xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx sladu, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx zboží,
w) Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx zápary, xxxxx xx xxxxxxx x 51 % xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx x jinou xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxx x xxxxx xxxxxxx, xxx použití xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx nepatrného xxxxxxxx xxxxx z xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx do 4 x xx 1 xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx kvasnou xxxxxxxx vyráběná z xxxxxxxxxxx xxxxxx jalovce xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx přidání xxxx x xxxxxxxxx xxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx lutr xx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx k xxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxx musí xxx menší xxx 15 % xxxxxxxxxx. Xxxxxx výrobek xxxx xxxxxxxxx nejméně 5 % xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx borovičkového xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vyrobená xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx destilací obilné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x přidáním xxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx nejpozději před xxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx přidáním xxxx a xxxx, xxxxxxx xxxxxxxx éterických xxxxx je nepřípustný,
bb) xxxxx bezbarvá lihovina xxxxxxxx xxxxxxxxx plodů xxxxxxx x rostlin xx zředěným xxxxx xxxx obilným xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx je nepřípustný,
cc) xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx lihového výluhu xxxxxx xxxx bylin, xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx anýzu, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx zřetelnou chuť xxxxx,
xx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx destilací xxxxxxxx xxxxxx koření nebo xxxxx a xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx Xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxx xxxxxxx chalkoné, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,05 mg xx xxxxx xxxx a xxxxxxx 0,5 xx xx 1 x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx x nejméně 1,5 xx x xxxxxxx 2 xx anetholu x 1 xxxxx xxxxxxxx,
xx) xxxxxxxx lihovina xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx destilovaných xxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxxx Xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; xxxxxx xxxx xxx xxxx destilována za xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxx etanolu xxxxxxx destilátu x xxxxxx hořce,
ff) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vyrobené x koření nebo x bylin nebo x xxxxx chudého xx xxxx, jehož xxxxxxxxx xx bylo xxxxxxx jen xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx nebo x xxxxx, jehož xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx se maceruje x xxxx nebo xxxxxxxxx a xx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx. Xxxx ovoce lze xxxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx rostlin x x úpravě xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx; barvení xxxx xxxxx,
xx) xxxxxx x ovocných xxxx xxxxxxxx obsahující xxxxxxx 20 % xxxxxx xxxxx xxxx ekvivalentu xxxxxxxxxxx ovoce,
hh) xxxxxxxx xxxxxx lihoviny xxxxxxxx x xxxxxxxx ovoce xxxx jeho xxxxx x lihu nebo x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx,
xx) xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx, xxxxx a xxxxx, xxxxxxx použití xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx; má-li xxxxx z destilátu xx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx destilátu, x xxxx 100 x xxxx xxx obsaženo xxxxxxx 5 xxxxx 40% xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx ovocné xxxxx xxxx ovocného macerátu xxxx xxxxxxxxxxx nejsou xxxxx,
xx) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x lihového xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx jejich částí xxxxx z xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx; přídavek xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx. Kmínka xx xxxxxxx xxxxx xx silně kmínovým xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx kmínového destilátu, x kterého xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx. Xxxxx voda xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
xx) xxxxxxxx, xxxxxxxxx, čajovými x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx vyrobené z xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxx z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, podle xxxxx xxxx xxxxxxx,
xx) xxxxxxxxx likéry xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obsahů, xxxx, kakaa, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, ovocné xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx škrobů x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxx smetanou, x přídavkem lihu x cukru, přičemž xx přípustné použít xxxxxxxx sirup x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xx) xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx likéry xxxxxxxx, xxxxx xxxxx lihu xxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx smetanu, xxxxxxxxx xxxxxxxx látky xxxxxx k xxxxxxxxxxx, xxx x xxxxxxxx xxxxxx xx obsah xxxxxxxx xxxx xxxxxxx 20 g xx 1 x xxxxxxx, x xxxxxxxxxxx likérů xxxxxxx 40 g xx 1 x xxxxxxx, přičemž použití xxxxxxx přísady je xxxxxxxxx,
xx) xxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 20 x xxxxxxxx xxxx xx 100 x xxxxxxx, přičemž "Cordial Xxxxx" x "Xxxxx xxxx"xxxx likéry, x xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx nejméně x deseti xxxxxxxxxx xxxxxxx etanolem xxxxxxxxx x xxxxxxx vínu; "Xxxxx punč" je xxxxxxxxxxxxx xxxxx z xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
xx) medovým xxxxxxx lihovina xxxxxxxxxx xxxxxxx 250 g xxxx na 1 xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx,
xx) aromatizovanými xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx, přičemž "Xxxxxxxxxx" xx xxxxxxxx likér, xxxxx celkový obsah xxxxxxx je xxxxxx xxxxxxx x jedné xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx x koření xxxx xxxxx, avšak xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx,
xx) xxxxxx lihovina xxxxxxxx x xxxx, xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx metodami,
rr) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxx, jejichž xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx etylnatý, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxx je možné,
ss) xxxxxxx lihovinami xxxxxxxx xxxxxxxx mícháním lihu, xxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxxx nebo xxxxxx s výrazně xxxxxx chutí,
tt) lihovinami x xxxxxxxxx destilátu xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx pravé, xxxxxx xxxx xxxxxxxx zvláštním xxxxxxxxx xxxxxxxx a x nichž je xxxxxx složka zvýrazněna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
xx) lihovinami x xxxxxxxx lihoviny, které xx xxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx x) až tt), xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx je xxxxxxxxx xxxxxxxx název.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 31.12.1997 xx 31.12.2003 (xx xxxxxx č. 57/2003 Xx.)
§19
Xxxxxxxxx na jakost
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8.
(2) Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx:
x) xxxxxx, barva, xxxx x chuť xxxxxxx musí být xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx způsobené xxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx stav likéru.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.12.2003 (do xxxxxx x. 57/2003 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Stanovené xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx
x) Xxxxxx - xxxxx xxxxx nejvýše 100 x/x,
x) Xxxxxx xxx - obsah xxxxxxx xxxxxxx 35 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx XX2 xxxxxxx 1,5 x/x,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx XX2 xxxxxxx 3,0 x/x,
x) Xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxx,
x) Xxxxxxx Xxxxx - obsah xxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxx 250 x/x,
x) Xxxxx voda - xxxxx xxxxxxx nejméně 38 % xxxxxxxxxx,
x) Xxxxx punč - xxxxx alkoholu nejméně 30 % xxxxxxxxxx, xxxxx cukru nejméně 400 x/x.
(2) Stanovené xxxxxxxxxxxx analytické xxxxx
x) xxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx - zjišťuje xx xxxxx u xxxxxxx pravých destilátů,
b) xxxxxxxx xxxx acetaldehyd - obsah nejvýše 0,002 x/xx - x xxxxxxxx,
x) kyseliny xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx nejvýše 15 x/x - xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx.
ODDÍL 5
XXXXXX OCET
§21
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx octem xxxxxxxxxxx potravina xxxxxxxx xxxxxxx biologickým xxxxxxxx xxxxxx xxxx obohaceného xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx bakterií,
b) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx kvasného xxxx 4) xxxxxxxxxxxxx ze xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx, které xxxx xxxxxx xxxxxxxx x ředěným xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx vyrobený xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxx společně s xxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx výtažky z xxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx.
§22
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§23
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Při xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxx kyselina xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx pocházet x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v podílu xxxxxxx 49 %.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx cukrovým xxxxxxx kulérem xx xxxxxxxxx.
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
Xxxxxxxx x chemické požadavky xx xxxxxx jsou xxxxxxx v příloze č.10.

ODDÍL 6
XXXXXX

§26

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxxx kvasinky Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxx, xxxx drožďárenské, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx cukerných xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x pomocnými xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx droždím xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx a) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx droždím xxxxxxx (xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx) kvasinky pod xxxxxxxx b) upravené xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx uvedené xxx písmenem x), xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx.
§27
Xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11.
§29
Požadavky xx jakost
Smyslové, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx na jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 12.
§30
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxxxxx droždí xxxxxx xx balí xx xxxxxxxxxx uzavřených xxxxx.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxx čerstvé xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx v xxxxxxx xx +1 °X xx +10 °X. Xxxxxxxx droždí čerstvé xxxxx skladovat ani xxxxxxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx s výraznými xxxxx x vůněmi.
(2) Xxxxxxxx droždí xxxxxx x sušené xxxxxx jedlé xx xxxxxxxx x xxxxx xxx xxxxxxxxx do +20 °X.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx vín, xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxx, xxxx, konzumního xxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxx alkoholických nápojů, xxxxxxxx xxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xx 1. xxxxx 1998 xx 31. xxxxxx 1998, xx xxxxxxxx pouze xxxxx §6 xxxxxx.
§33
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x výjimkou §3, 8, 13, 18, 24 a 28, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 1998.
Ministr:
Xxx. Xxx x. x.

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 11.7.2004 (do xxxxxx x. 289/2004 Xx.)

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 335/1997 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx x zeleninové xxxxxxx
Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx z:
minimální obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx
(x/x xxxxxxxx xxxxxxx)
xxxxxxxxx xxxxx ovocné xxxx xxxxxxxxxx xxxxx
(x xxxxxxxxxxxx % xxxxxxxx xxxxxxx)
Xxxxxxx (Passions)
8
25
Lilek (Xxxxxxxxxxxx)
5
25
Xxxxx xxxx, černý, xxxxxxx
8
25
Xxxxxxx
9
30
Xxxxxxxx (Xxxxxxxx)
9
25
Xxxxx
8
30
Xxxxxxx, slívy
6
30
Jeřabiny
8
30
Šípky
8
40
Višně
8
35
Třešně
6 5)
40
Bezinky
7
50
Maliny
7
40
Meruňky
3 5)
40
Xxxxxxx
4
40
Xxxxxx
5 5)
40
Ostružiny
6
40
Brusinky
9
30
Kdoule
7
50
Citróny x xxxxxxx
-
25
Xxxxx
-
35
Xxxxxx, Xxxxx, Xxxxxx, Xxxx
-
25
Xxxxxxx, Annona, Cherimoya
-
25
Granátové xxxxxx
-
25
Xxxxxx
3 5)
50
Xxxxxx
3 5)
50
Broskve
3 5)
45
Xxxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx)
5
50
Xxxxxx
4
50
Xxxxxxx xxxxxx x zeleninové xxxxxxx
-
50
Xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx ovoce nebo xxxxxxxx xx xxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 335/1997 Sb.
Členění xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx x koncentrátů x xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx x požadavky xx jejich xxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxx
Xxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx složkám xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxx xx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxx protlaku, dřeně xxxx xxxxxx xxxxx xxxx zeleniny, bez xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx nápoj xxxxxxxx
xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx
xxxx xx kalný, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxx voda xxxxxxxx
xxxxxx xxxx
&xxxx;
xxxx až xxxxxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx příměsí
čistá xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxxxxx x přípravě xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx koncentrát
 
opalizující až xxxxx xx sedimentem, xxx xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxx
xxxx xx xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxx xxxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 2a x xxxxxxxx x. 335/1997 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxx (sudy, xxxxxxxx, xxxx.)
1 %
Xxxxxxxxxxxxxx xxxxx (xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxx.):
xx 50 x xxxx 50 xx
xxx 50 x xxxx 50 ml xx 100 x xxxx 100 ml
nad 100 x xxxx 100 xx xx 200 x nebo 200 xx
xxx 200 x xxxx 200 xx xx 300 x nebo 300 xx
xxx 300 x xxxx 300 x1 xx 500 g xxxx 500 xx
xxx 500 g nebo 500 xx xx 1000 x xxxx 1000 ml
nad 1,0 xx xxxx 1,0 xxxx
&xxxx;
9 %
4,5 x xxxx 4,5 xx
4,5 %
9 g xxxx 9 xx
3 %
15 x nebo 15 xx
1,5 %
Xxxxxxx č. 2x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 289/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 12.7.2004

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx č. 45/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 335/1997 Sb.
Požadavky na xxxxxx ovocných xxx, xxxxxxxxx vín a xxxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx požadavky
 
vzhled
barva
vůně x xxxx
xxxxxx xxxx x ostatní ovocná xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx
xxxx, jiskrný
odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx ovlivněná použitým xxxxxxx
xxxxxxxx x sladová xxxx
xxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Chemické požadavky
druh xxxx
xxxxx etanolu x % objemových
obsah xxxxxxxx xxxxxxx 6) x x/x nejvýše
obsah xxxxx x x/x
xxxxxx vína xxxxxx
xxxxxxx 10
1,3
nejvýše 20
xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx 11
1,3
xxxx xxx 20
xxxxxx xxxx xxxxxxxx
xxxxxxx 14
1,3
xxxx xxx 80
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx 14
1,3
x
xxxxxx vína xxxxxxxx
xxxxxxx 20
1,7
x
xxxxxx vína xxxxxxx
xxxxxxx 12
1,3
x
xxxxxx xxxxx
xxxxxxx 2
xxxxxxx 5
1,0
nejvýše 0,6
xxxxxxx
xxxxxxx 13,5
1,3
55 xxxxxxxx
±4 až ±5
xxxxxxx
xxxxxxx 17
1,7
70 až 140
xxxxxxxx
xxxxxxx 10
1,6
xxxxxxx 40
Tabulka 3
Xxxxxxxx ovocné xxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x jednoho xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
xxxx xxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx na 1000 x xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx
300
xxxxxxxx
xxxxxx
700
xxxxxxx
xxxxx
550
xxxxxxxx
xxxxxx
600
xxxxxxxx
xxxxxx
800
xxxxxxx
xxxxx
700
xxxxxxxxx
xxxxxxx
500

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 335/1997 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
druh
skupina
ovocná xxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxx

Původní znění - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 335/1997 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx piva

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (xx xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 335/1997 Sb.
Smyslové xxxxxxxxx xx jakost xxxx
xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxx xxxx
xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx
xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx, zahřátím xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx není xxxxxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxx
xxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx piva
chuť x xxxx piva
obecně xxxxxxx podskupiny xxx
xxxxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx s jemnou xx výraznou xxxxxxxx, x řízem vyvolaným XX2,
xxxxxxxxx jsou velmi xxxxx xxxxxxxx x xxxx:
xxxxxxxx (ovocná)
kvasničná
pasterační (xxxxxxxx)
x xx xxxxxxxxxx látkách x nebo aromových xxxxxxx, povolených podle xxxxxxxxxx předpisu 7)
x xxxx xxxxxxxxxxxxxxx piv xx xxxxxx připouští:
 
polotmavé, xxxxxx a tmavé xxxx
xxxxx xxxxxxxx, karamelová
nealkoholické xxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx pivo
výrazněji kvasnicová
bylinné xxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxx
xxxxx ovocná xx xxxxxxx

Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx x. 45/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x vyhlášce č. 335/1997 Sb.
Členění xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxx
xxxxxxxx pravý
vínovice xxxxxx xxxxxx pravá
matolinovice pravá
mlátovice xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, z xxxxxxxxx x z xxxxxxxx xxxxx
xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx pravá
korintská pálenka xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxx (xxxxxxx) xxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx řezaná xxxxxx xxxxxx řezané
matolinovice xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx xxxxxxx) xxxxxx x xxxxxxxxx x x xxxxxxxx
xxxxx xxxxxx
xxxxxx (xxxxxxx) xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tradičním xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
xxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxx xxxx krém
likér x ovocné xxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxx x xxxxxxxxx
xxxxx x rostlin
kávový, kakaový, xxxxxx a xxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxx
xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxx
xxxxxx likér
aromatizovaný likér
ostatní xxxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxx
xxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx zámořského xxxx
xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx destilátu
lihovina x xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxxxxx šťáva xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx nápoj
perlivý xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 31.12.1997 xx 31.3.2000 (do xxxxxx č. 45/2000 Xx.)
Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 335/1997 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

-

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 335/1997 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxx xxxxxx
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 335/1997 Sb.
Smyslové x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxx x chuť
kvasný lihový
čirá xxxxxxxx, výskyt jemného xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxx žlutá až xxxxxxxxxx
xxxxxx, podle xxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx x xxxxxx
xxxx xxxxxxxx, výskyt jemného xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinám
octová, podle xxxxxxxxx xxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
xxxx až xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, výskyt xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxx použitých xxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Tabulka 2
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx v % nejvýše
extrakt x % xxxxxxx
xxxxxx xxxxxx x xxxxxx ochucený
10
-
kvasný xxxxx a xxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxx ochucený
10
0,1

Příloha x. 11 x vyhlášce x. 335/1997 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
Xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
xxxxxx

Příloha č. 12 x xxxxxxxx x. 335/1997 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxx
xxxxx
xxxxxx
xxxx a xxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxx xxxxxxx a jednotlivých xxxxxxx xxxxxx
xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
xxxxx granule
čistá, xxx známek xxxxxxxx
xxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxxx
xxxxxx xxxxxxx až xxxxx
xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky
droždí
sušina x % xxxxxxx
xxxxxxxxx kynutí
popel x xxxxxx v % xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
25
xxx. 70 xxx.
9
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx Xxxxxx, Xxxxxxxxx, Xxxxxxx, Xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x xxxxxxxx, které xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx sušené
90
max. 70 xxx.
9
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
90
&xxxx;
9
&xxxx;

Xxxxxxx č. 13 x vyhlášce x. 335/1997 Xx.
Xxxxx technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
1. Složení
a) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx nektarů se xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx 1 tabulce 1 x v xxxxx xxxxxxxx se xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx obecný xxxxx xxxxxxxx. X xxxxx ovoce nezařazených xx xxxxxxx 1 xxxxxxx 2 se xxxxxxx xxxxxxx botanický xxxx xxxxxx název.
b) Xxxxxxxx Xxxx ovocné xxxxx se rozumí xxxxxxx Brix šťávy xxxxxxx x xxxxx; xxxxxx xx xxxxxxxxx, x výjimkou xxxxx xx šťávou xx xxxxxxxx xxxxx ovoce.
c) Xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxx xxxxxxxxx v příloze 1 xxxxxxx 1 xxx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx sušiny xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx látek.
2. Xxxxxxxx xxxxxx
x) Do xxxxxxxx xxxxxxxxx x §1 písm. x), x), h), x), x) a x) xxxxx xxx přidány xxxxx xxxx xxxxxx:
- xxxxxxxx x minerální xxxxx povolené xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006 x přidávání vitaminů x xxxxxxxxxxx látek x některých dalších xxxxx xx xxxxxxxx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nařízením Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx
- xxx úpravu kyselé xxxxx: citrónová xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx koncentrovaná citrónová xxxx limetková xxxxx xx xxxx 3 x xx xxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx; x xxxx:
- x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx šťáv, ovocných x xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx ovocných šťáv x zeleninových xxxx: xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x buňky,
- x xxxxxxx hroznové xxxxx: xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,
- v xxxxxxx xxxxxxxx x zeleninových xxxxxxx: vrácené aroma, xxxxxxx a buňky; xxxxx nebo xxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx hmotnosti xxxxxxxx produktu; nebo xxxxxxxx xxxxxxxx.
x) Xxxxxxx, xx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx, a xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx má xxx xxxxxxxxxxxx pravděpodobně xxxxxx xxxxxx, lze xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx ani xxxxxxxxxxx xxx xxxxx jiná xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx v nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1333/2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx. Pokud se xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx vyskytují xxxxxxxxx, xxxx xx na xxxxxxx být xxxxxx xxxxxxx „obsahuje xxxxxxxxx xx vyskytující xxxxx".
x) X xxxxxxx rajčatové xxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x koncentrátu xx xxxxx použit xxxxxx sůl, koření x xxxxxxxxxx xxxxxx.
3. Xxxxxxxx xxxxxxx zpracování x xxxxx
X případě xxxxxxxx xxxxxxxxx v §1 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxx být xxxxxxx xxxxx tyto způsoby xxxxxxxxxx x mohou xxx xx nich xxxxxxx pouze tyto xxxxx:
- mechanické xxxxxxx xxxxxxxxxx,
- xxxxxxx fyzikální xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx x §1 xxxx. x) a x),
- x případě xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx sířena oxidem xxxxxxxxx, xx povoluje xxxxxxxx xxxxxxxxxxx prostředky xx předpokladu, že xxxxxxx množství XX2 xxxxxxxxxx v hotovém xxxxxxxx nepřekročí 10 xx/x,
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx: xxxxxxxxx (xxx rozložení xxxxxxx), xxxxxxxxxx (xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx) a xxxxxxx (pro xxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1332/2008 x potravinářských xxxxxxxx
- jedlá želatina,
- xxxxxx,
- sol (xxxxxxxx xxxxxx) xxxxxxxx křemičité,
- xxxxxxx uhlí,
- xxxxx,
- xxxxxxxx jako adsorpční xxx,
- xxxxxxxx inertní xxxxxxx xxxxxxxxx látky x xxxxxxx xxxxxxx (xx. xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx, celulosa, xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx), xxxxx xxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1935/2004 x materiálech a xxxxxxxxxx určených pro xxxx x xxxxxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx látky, xxxxx xxxx x souladu x xxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1935/2004 x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x citrusové xxxxx, xxxx by výrazně xxxxxxxxx xxxxx limonoidních xxxxxxxxx, kyselin, xxxxx (xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx) xxxx xxxxxxxxxxx látek
- xxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx xxx, pokud xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx 3 % xxxxxxxxx xxxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx.
4. Suroviny
Ovoce - xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxx xxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx fyzikálními prostředky xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx Xxxx, xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx.
Xxxxxx dřeň - xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vhodnými xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxx. xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx loupaného xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxxxx z xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxxxxx ovocné xxxxx xxxx být xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx 3 odrážky xxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxxx druhu xxxxx.
Xxxxx - aniž xx xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1334/2008, xxxxxxx se xxxxx xxxxxx x navrácení xxxxx zpracování xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxx uplatňovat xxx xxxxxxx, uchování xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx/xxxxxxxxxx, destilaci, xxxxxxxx, adsorpci, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxx xx získává x xxxxxxx částí xxxxx; xxxx to však xxx rovněž x xxxxx lisovaného xx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxx z pecek.
Cukry - produkty xxx xxxxxxxx 22), xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxx.
Xxx - produkt xxx xxxxxxxx 22).
Xxxxxxx xxxx buňky - xxxxxxxx získané x xxxxxxx částí xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
X xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxx šťávy xxxxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 13 vložena xxxxxxx xxxxxxxxx x. 330/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 28.10.2013
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx vyrobené xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx xxxxxxxx potravin xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx §18 písm. x) x e).
(3) Označení xxxxxxxx xxxxxxxxx x dosavadním xxxxx v §18 xxxx. d) a x) lze xxxxxxxx xx 31. prosince 2002.
(4) U xxxxxx vyrobených xx xxxx destilátů xxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx do 31. xxxxxxxx 2002 xxxxx xxxxxxxxx, a xx x x případě, xx xxxxxx tohoto xxxxxxx xxxxxxx z xxxx než 100 % x xxxx xxx 50 % x uvedeného xxxxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xxxxxxxxxxxxx likéry xxxxxxxxx požadavky §18 xxxx. 7, xxx xx xxxxxx xx xxxxx xxx složeným xxxxxx, který obsahuje xxxxx "xxxxx", pouze xx 31. xxxxxxxx 2002.
Xx. II xxxxxx právním předpisem x. 45/2000 Sb. x xxxxxxxxx od 1.4&xxxx;2000
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat nejpozději xx 30. xxxxx 2004, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v xx. II xxxx 3 x xxxxxxxxxx xxxx xxxxx čl. XX bodu 4.
3. Xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx označené xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x) a x) xxxxxxxx č. 335/1997 Sb. a xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2002 xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xx 31. prosince 2003.
4. Tuzemský xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx §16 xxxx. xx) xxxxxxxx č. 335/1997 Xx. a xxxxxxxx xx 31. prosince 2002 xxx uvádět xx oběhu xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2003.
Čl. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 57/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2004
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 31. xxxxxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 289/2004 Sb. x účinností xx 12.7.2004
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxx "xx 28. xxxxx 2015 neobsahují xxxxx ovocné šťávy xxxxxxx xxxxx" xxxx xxx xxxxxxx na xxxxxxx xx stejném xxxxx jako xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx v §1 xxxx. x), x), h), x), xxxx x) do 28. xxxxx 2016.
2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx x. 335/1997 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány do 28. xxxxx 2015.
Xx. XX vložen xxxxxxx předpisem x. 330/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 28.10.2013

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis č. 335/97 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 31.12.1997, x xxxxxxxx ustanovení §3, 8, 13, 18, 24 x 28, která nabývají xxxxxxxxx xxxx 1.4.1998.

Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:

45/2000 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx XX x. 335/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů xxx xxxxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, xxxxxx vína, xxxxxxx xxxx x medovinu, xxxx, xxxxxxxx líh, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx nápoje, xxxxxx xxxx x xxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.4.2000, x xxxxxxxx ustanovení §8 odst. 4 x §18 xxxx. 9, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002, xxxxxxxxxx §16 xxxx. xx) x xx) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 31.12.2002

57/2003 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 335/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx k xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx, xxxxxxx vína x medovinu, pivo, xxxxxxxx xxx, xxxxxxxx x ostatní xxxxxxxxxxx xxxxxx, kvasný xxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 45/2000 Sb.

s xxxxxxxxx xx 1.1.2004 x xxxxxxxx ustanovení §16 xxxx. x), x) x nn), které xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.3.2003

289/2004 Xx., kterým xx xxxx vyhláška č. 335/97 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), i), j) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxx, konzumní xxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx ocet x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů

s xxxxxxxxx xx 12.7.2004

115/2011 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 335/97 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), i), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx xxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx x xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

x xxxxxxxxx od 1.5.2011 x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.5.2012

330/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 335/97 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx nápojů, ovocná xxxx, xxxxxxx xxxx x medovinu, xxxx, xxxxxxxx líh, xxxxxxxx x ostatní xxxxxxxxxxx xxxxxx, kvasný ocet x droždí, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpis

s xxxxxxxxx od 28.10.2013

Xxxxxx xxxxxxx x. 335/1997 Xx. xxx zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 248/2018 Sb. x xxxxxxxxx od 1.12.2018.

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx označování xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx údajů x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx znění xxxxxxxx x. 24/2001 Xx. x xxxxxxxx č. 259/2003 Sb.
2) xxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejsou xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx
3) Vyhláška Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 292/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx balených xxx a x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
4) Xxxxx č. 61/1997 Sb., x xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona č. 455/1991 Sb., x živnostenském xxxxxxxxx (živnostenský xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., x spotřebních xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx).
5) neplatí xxx xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx protlaků
6) Stanovuje x xxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxx
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx č. 298/1997 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xx obalech, požadavky xx čistotu a xxxxxxxx xxxxxxxxxx látek x potravních xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 3/1999 Xx.
8) do 31.12.1998 35,0
9) xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx
10) xx = 1 xxxx xxxxxxxx
11) Xxxxx č. 634/1992 Sb., o ochraně xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 217/1993 Xx., xxxxxx x. 40/1995 Sb., xxxxxx x. 104/1995 Xx. x xxxxxx č. 110/1997 Xx.
12) Vyhláška č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx.
13) Xxxxx č. 115/1995 Sb., x xxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
14) Xxxxxxx x. 2 část 2 x příloha x. 7 části 2 a 3 xxxxxxxx č. 298/1997 Xx.
15) §3 xxxx. 1 xxxx. x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
16) Xxxxxxxx č. 293/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxx x uvádění xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxx x o xxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
17) Xxxxxxxx č. 141/1997 Sb., x technických xxxxxxxxxxx xx výrobu, xxxxxxxxxx x zpracování xxxx.
18) Xxxxxxxx č. 293/1997 Sb., x způsobu xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx údaje x xxxxxx xxxxxxxxxxx ovlivnění xxxxxx.
19) Xxxxxxxx č. 52/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx a druhy xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
20) Xxxxxxxx č. 275/2004 Sb., x požadavcích xx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx a x xxxxxxx xxxxxx úpravy.
21) Vyhláška č. 423/2001 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx hodnocení přírodních xxxxxxxx zdrojů x xxxxxx přírodních xxxxxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx využívání, xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx x vybavení xxxxxxxxxx léčebných lázní x xxxxxxxxxxx odborného xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx účelům, xxxxxxxx minerální xxxx x výrobě xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vod x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx přírodních léčebných xxxxx (xxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx).
22) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx kakaa x xxxxxx, čokoládu x čokoládové bonbony.
23) Například XXX 56 8541 Pomerančová xxxxx, XXX 56 8542 Xxxxxxxxxxxxx xxxxx, ČSN 56&xxxx;8543 Jablečná šťáva.
24) Vyhláška č. 132/2004 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
25) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x potravinových surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 233/2002 Xx.
26) Xxxxxxxx č. 38/2001 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 186/2003 Xx.
27) Xxxxxxxx č. 376/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx a xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
28) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
29) Xxxxxxxx č. 225/2008 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx stravy x xx xxxxxxxxxxx potravin.
30) Xxxxxxxx č. 447/2004 Sb., o xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx potravin, xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx chininu x xxxxxxx.
31) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 110/2008 ze xxx 15. xxxxx 2008 x definici, xxxxxx, xxxxxxxx úpravě, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 1576/89.
32) Vyhláška č. 252/2004 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
33) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 o výživových x xxxxxxxxxxx tvrzeních xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
34) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. prosince 2008 x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx.