Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 25.08.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx dne 2. xxxxxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx výrobky, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x oleje

Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. a xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1), zároveň xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, jež xxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxx,

1. teplotní xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx přepravu,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX XXXXX

XXXXX X XXXXXX VÝROBKY

§2

Základní pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) mlékem xxxxx podle nařízení x společné xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) a xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

b) smetanou xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hygienické požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x podle nařízení, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních xx xxxxx emulze (xxxxxxxx xxxx v xxxxxx) xxxxxxx fyzikální separací x xxxxx,

x) kysaným xxxx zakysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, podmáslí, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx vyhlášce, xxxxxxx neošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) jogurtem xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, podmáslí xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, u xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx mléka, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx procesu,

e) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo zahuštěnou xxxxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxx xxxx neslazený, xxxxxxx částečným odpařením xxxx ze xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx mohou xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxxxxxx mléka xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx sušenou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odtučněného xxxx smetany xxxx xxxxxx směsi, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % hmotnostních,

g) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx syřidla nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx podílu xxxxxxxxx a následným xxxxxxxxxx nebo xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx při výrobě xxxx, včetně xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx výrobě jiných xxxxxxxx výrobků, zejména x jogurtů či xxxxxxxx xxxxxxx,

x) tvarohem xxxxxxxxx xxx, získaný xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx převládá xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,

x) máselným xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x mléka, smetany xxxx másla xxxxxxxxxx xxxx než 99,3 % xxxxxxxxxxxx mléčného xxxx,

x) xxxxxxxxx pomazánkovým xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx sušeného xxxxx x možností xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx a nejvíce 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx vyrábí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx vysokotlaké xxxxxxxxxxxx smetanové xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x termizací x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx oddělením, promytím x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx kyselým srážením xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxx x mléka, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této vyhlášce,

r) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný reakcí xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu nebo xxxx sraženiny s xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo odstředěného xxxxx,

x) mléčným permeátem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx tuku x xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx xxxx nejméně 99,0 % hmotnostních x xxxxxx; xxxx xxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx molekulu xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) tepelným xxxxxxxxx technologický xxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) tepelné xxxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °X xx xxxx zajišťující xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx uzávěru, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Členění xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny

Členění xxxxx x mléčných xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 x této xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) U xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx podle §2 xxxx. v) xx x), xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxxx o xxxxxx xxxxxxxx se u xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx pod druhy x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx v jednotkách xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx o xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) U xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx x plnotučného xxxxx bez standardizace, xxxxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(6) U xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx být x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §9 odst. 1 až 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx o xxxxxx sušiny.

Xxxxx x smetana

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x skupiny,

b) xxxxxx podskupiny xxxxx xxxxxx xxxx, který xx pro xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) xxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx, x

x) obsahem xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxx.

(3) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny živočišného xxxxxx5).

(4) Jako "čerstvé" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx teplotou vyšší xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxx xxxxxx mléko nebo xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením nebo xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx použít x tekutého xxxxxxxx xxxxxxx obsahujícího více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx mléka nebo xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx u názvu xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx složky nebo xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx potravin.

(2) Označením "xxxxxx" xxx označit xxxxxx výrobek, x xxxx mléko xxxx xxxxxx výrobek xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx smetany" xx označí výrobek x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx se tento xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx a obsahem xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "smetanový xxxx" se xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x přídavkem xxxxx x x obsahem xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx v xxxxxx. Tento xxxxxxx xx xxxxxx obsahem xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx a xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx x sušené xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx slazené mléčné xxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílý, cukr xxxx nebo xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi kakaa x cukrem, čokoládu x čokoládové xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx zahuštěných xxxxxxxxx mléčných výrobků xx povoluje xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Přídavek xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný xxxxx = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ošetřením xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxxx pouze přídavkem xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Trvanlivosti x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx látek do xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, lze u xxxxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x mléku xxxxxxx xx minimální xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x tukuprosté xxxxxx, x to xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx poměr xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx. X této xxxxxx lze xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, mléčný xxxxxxxx x xxxxxxx.

§9

(1) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx se u xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx slazeného i xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka, xx u názvu xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx odtučněného xxxxx, se x xxxxx výrobku označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X sušeného mléka x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx určeném xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ředění xxxx xxxxxx uvedení do xxxxxxxxx stavu včetně xxxxx x obsahu xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx výrobku.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx mléčný výrobek x xxxxxx mléčný xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx údaje o xxxxxxxx uvedeny pouze xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx druhu výrobku.

(6) X sušeného xxxxxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx určeného xxx xxxxxxxx xxxxxx9), se xx xxxxx určeném xxx konečného spotřebitele xxxxx xxxxxxxx "xxxx xxxxxx pro výživu xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx bílkovinný xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx chlorovodíkovou, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Při xxxxxx potravinářského kaseinu xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx syřidlo nebo xxxxxxx enzymy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(4) Xxx výrobě xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze použít xxxxx xxxxxxxxx, uhličitany, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, vápenaté, xxxxxx nebo hořečnaté xxxx neutralizační x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11) xx bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx pak xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx vyhlášce; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvede xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) čistou xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx nebo xxxxxxxxx názvem a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx uvádí xxxxxxxxx xx xxx,

x) x výrobků dovážených xx třetích zemí xxxxxx xxxx xxxxxx x

x) datem výroby xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) u xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 odst. 4 x

x) x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x x xxxxx kaseinátů xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx x) x údaje xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx uvést xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxxx výrobků a xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2), v příloze č. 1 x této xxxxxxxx x x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx ochucujících xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx zakysaný xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx

x) a) názvem xxxxxxx a podskupiny xxxxx přílohy č. 4 x xxxx vyhlášce,

b) obsahem xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxx xxxx jogurt xxx xxxxxxx všechny xxxxx xxxxxxx bez přidané xxxxxxxxxx složky.

(5) Xxxx "xxxxxxxxxxxxx mléčný výrobek" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xx fermentaci xxxxxxx na nejméně 5,6 %

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x němž xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) názvem druhu,

b) xxxxxxx xxxx a

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx x xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, tavený xxxxxx xxxxxxx x syrovátkový xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" lze xxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx termizovaných.

(3) Xxxx "zrající xxx" xxx xxxxxxx xxx, x kterého xx xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx procesům.

(4) Xxxx "xxxxxx sýr" xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Jako "tavený xxxxxx výrobek" se xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx tavením, xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx x x němž xxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxxxxxx.

(6) Jako "xxxxxx mléčný xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx tavením x obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, xxxxx xxx xx prokysání xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxx párou, horkým xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx sýr lze xxxxxxx xxxxxx podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků a xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx výrobek xx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx "sýrový xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "sýrová xxxxxx", "salámový xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 8,

x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx tuku x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx rozmezí xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5.

§16

Máslo x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" lze označit xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Jako "xxxxxx xxxxx" se xxxxxx xxxxx skladované xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx výroby xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X a nižších,

(3) X spotřebitelsky baleného xxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx data xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxx na obal xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského skladu xxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Tradiční xxxxxxxxxxx xx označí

a) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

(5) X xxxxxxxxxxx mléčného tuku xx xxxxx tuku xxxxx na celá xxxxxxxx hmotnostní.

§17

Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx na xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxx při xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx sterilací, xxxxxxxxxxx xxxxx, sušeného xxxxx x bílkovinných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx trh xxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXXXX KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí

a) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením směsi xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx skupině xxxxxxxxx xxxxx zejména x xxxx, xxxxx, smetany, xxxx, cukru x xxxxxxx složek, pevné xxxx xxxxxxxxx konzistence, xxxxx je xxxxxx xx xxx x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx ve zmrazeném xxxxx,

x) xxxxxxxxx technologický xxxxxx konzervace výrobků xxxxxxx xxxxxxxx teploty xx xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx krémy xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx smetany, xxxxxxxx xxxx, másla, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, cukrů xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx s rostlinným xxxxx mražené krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxx, vody, xxxxxxxxxxx tuků, cukrů xxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx nebo xxxxxxxx x přídavkem dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx z xxxx a xxxxx x přídavkem xxxxx, xxxxxxxxx x vína xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x x přídavkem dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx polotovary x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx práškový xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x této xxxxxxxx.

§19

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Mražený krém xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx se označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx nahrazena xxxxxxx skořápkovými xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. c).

(3) Xxxxxxx xxxx balený xxx označit xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

§21

(1) X xxxxx mraženého xxxxx xxx uvést xxxxx

x) xxxxxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) kakaový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % hmotnostní těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx výraz "xxxxxx" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx výrobě, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(3) U xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu nesmí xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených xxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 9 k této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx hrudek, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidaných ochucujících xxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x mražený xxxx smetanový xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Jako xxxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových plodů.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx nesmí obsahovat xxxxx záměrně xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx na 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a dalšího xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx kyselost xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx a chutí x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, mango, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x mraženého xxxxx sorbet xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx na 5 % xxxxxxxxxxxx.

Uvádění xx trh

§24

(1) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Dopravní xxxxxxxxxx xxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 roku; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku xx delší než 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx prostředek xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam teploty xxxxxxx xxxxx odstavce 2 x případě, xx jde x xxxxxx xxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x tomto xxxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx.

(4) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx x mrazírenském xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X a xxxxx. Xxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxxxxx skladě, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx místě skladovacího xxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx záznamu x xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost skladovaného xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx až do xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx vzduchu xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx mrazicím xxxxxxx xx teplota xxxx v xxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxxx vyznačeného xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx během doby xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxx než xxxxx 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx na xxx není xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx xx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém nebo xxxxx stavu,

b) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx získaný ze xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) živočišným xxxxx x xxxxxx jedlý xxx a xxxx xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx xxxxx živočichů xx podmínek stanovených xxxxxxxxxxxx zákonem14) x xxxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,

x) přeesterifikovaným tukem xxxxx tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo živočišných xxxx x xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx ztužování xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx, nebo xxxxx jedlých xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx olejů x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxx směs ztužených xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx kombinací těchto xxxxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx nařízením o xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx trhů se xxxxxxxxxxxx produkty2),

i) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxx emulze xxxx a xxxx x xxxxxxx 10 % xx 90 % xxxxxxxxxxxx tuku, xxxxx je xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx tukem xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 90 % hmotnostních a xxxxx než 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyluhování xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxx ke xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xx používá pouze xxxxxxxxx vodou, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x odstřeďování,

l) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tuků x olivových xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x této xxxxxxxx. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx tuky, xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2).

§29

Uvádění na xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx tak, xxx byly xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x olejů 20 °X,

x) u xxxxxxxxxxx xxxx x olejů, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tuků a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X, xxxx

x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx pouze xxxxxx.

(4) Xxxxxxx olej xx xxxxx xx xxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx16).

§30

Přechodná xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Potraviny xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx vyprodání zásob.

Xxxxxxxxx ustanovení

§31

Zrušují xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., kterou xx xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.

4. Vyhláška č. 370/2008 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§32

Xxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 xxxx. x) xx x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x 1 x

Xxxxxx xx zakysané xxxxxx xxxxxxx dále neuvedené, xxxxxxxxx xxxxxx mléko, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx smetana, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného kysání

106

Acidofilní xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx směs Streptococcus xxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx subsp. bulgaricus

107

Kefír

zákys xxxxxxxxxx x kefírových xxx xxxx kefírové xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx zkvašujících i xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx kysání 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x bifidokulturou

Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného kysání

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx kmeny xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčnou x xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxxxxx kasein

Sladký (x % hmot.)

Kyselý (x % xxxx.)

Xxxxx vlhkosti

méně xxx 12,0 včetně

méně xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx

xxxx xxx 84,0 včetně

více xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 včetně

méně xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 ml 1 X xxxxxxx NaOH xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5)

xxxx než 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx v 25 x

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx obsah xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx cizích xxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx rozmělnit mírným xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Potravinářský kaseinát

Kaseináty (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx kaseinu xxxxxxxxxxxx xx suchý extrakt

více xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx pH

6,0 xx 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx zápach

Barva

bílá xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx zcela xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mléka x mléčných xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx 1 xxxx. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené nebo xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx nebo xxxxxxxx smetana

kysané xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mléčného tuku

máselný xxx nebo mléčný xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx x xxxx hmotě

s xxxxxx xx xxxxxxx

x plísní xxxxxx hmoty

dvouplísňový

v xxxxxx xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx xxxxx (xx strouhání)

tvrdý

polotvrdý

poloměkký

měkký

tavený

roztíratelný

s xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx bílkovina

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx balení

Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 ml xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx nebo 500 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xx 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

nad 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 1,5 % x jednotlivého balení

Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

xx 1 000 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, bílkovinný xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1 000 x

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx a xxxxxx

xx 125 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 g

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x xxxxxx xx xxxxxxxx nálevu

do 125 g

- 15,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 500 g

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 x

- 7,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx mléčné xxxxxxx

xx 20 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 6 x vyhlášce č. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx ke šlehání

30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejméně 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Zahuštěná xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléko xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 méně xxx 8,0

24,0

20,0

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % hmot.)

Sušená smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 26,0 x xxxx xxx 42,0

Xxxxxx částečně xxxxxxxxxx mléko

více xxx 1,5 a xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Sušené xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx smetana

nejméně 10,0

Xxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxx než 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxxxxx sýra

Tuk v xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x méně xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 a xxxx xxx 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 a méně xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx než 10,0

Xxxxx tuku x xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx stanoví xxxxx následujícího xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx v x

% xxxx. tuku x xxxxxx = _______________________ x 100

100 - hmotnost xxxx x x

Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu k xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Xxxxx

49 xx 56

Polotvrdý

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = xxxx x tukuprosté hmotě xxxx, xxxxx xx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;   &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% XXXXX = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - hmotnost xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx xx xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx sýr

s xxxxxx xx povrchu

s xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x obsahu xxxx x xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx (v % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Polotučný

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx tvrdý

nejvíce 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx výrobu tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

Složka xxxx než xxx

Xxxxxx xxx a tavený xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a tavený xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx tuk, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxx standardizaci obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx dodalo xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými xxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mražených xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mražený xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx použité xxxxxxxxxx xxxxxx např.:

mléčný

vanilkový

s rostlinným xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Suché xxxxxxxxxx xxxxx (v % xxxx. nejméně)

Mražený krém xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx krém mléčný

6,0

2,5

Mražený xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (obsah xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx ovocné xxxxxx xxxx xxx obsah xxxxxxx skořápkových xxxxx.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení xxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx emulgovaný tuk

1 xx 15 litrů

 - 1,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

nad 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, ztužené x xxxxxxxx tuky, živočišné xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx balení

0,5 až 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 kg

 - 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxx xxxx x olejů xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tuků x xxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx lůj xxx xxxx xxxx xxxxx druhu živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx emulgovaný

Tabulka 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx z xxxxx podzemnice olejné (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx palem Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, plodů xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxx L.)

Bavlníkový xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxx xxxx xxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x klíčků xxxxxxxx (xxxxxxx Zea xxxx X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx ze xxxxx hořčice bílé (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (L.) Xxxxxxxx x Cossen) a xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (L.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx z xxxxx xxxxx palmy xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx fřakcionovaný - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx bodem tání xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá frakce xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk frakcionovaný - xxxxxxxxxx

xxxxxx frakce xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze semen xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx napus X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx juncea L. x Xxxxxxxx toumefortii Xxxxx

Xxxxxxx xxxx nízkoerukový

vyrobený xx xxxxx x xxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx vyšlechtěných xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx L. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % hmot. xxxxxxx kyseliny x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx rýže (Oriza xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové kultivovaných xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % hmot. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx L.)

Sójový xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxx (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx slunečnice (Helianthus xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x vysokým obsahem xxxxxxxx olejové

vyrobený xx xxxxx s vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu L.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx získaný x xxxxx olivovníku (Xxxx europaea sativa Xxxx. xx Xxxx)

Xx. XX

Xxxxxxxxx ustanovení

1. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx znění xxxxxxx přede dnem xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xx 6 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny xxxxxxx xx trh nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xx. XXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx technických předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 274/2019 Xx. x účinností xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 397/2016 Sb. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 a §18 xxxx. c) až x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem č.:

274/2019 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy a xxxxx tuky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx jiných právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 o xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx týkajících xx xxxxxxx x kaseinátů xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. prosince 2001 o některých xxxxxxx zahuštěného x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské spotřebě.

Směrnice Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx 2001/114/ES x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x sušeného xxxxx určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, xxxxxx xx xxxxxxx společná organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/ES, směrnice Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

3) Zákon č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x veterinárních x xxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxx produkty, které xxxxxx xxxxxxxx přímo xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx požadavků xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x nichž se xxxxxxx xx živočišnými xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004.

5) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. prosince 2006 o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x obalech x x změně xxxxxxxxx xxxxxx (zákon x xxxxxxx), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx zvláštní xxxxxx x x způsobu xxxxxx použití, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 o potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. prosince 2008 x potravinářských xxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, směrnice Xxxx 2001/112/ES x xxxxxxxx (XX) č. 258/97.

11) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x metrologii, ve xxxxx pozdějších předpisů.

14) Zákon č. 166/1999 Sb., xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x charakteristikách xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx metodách xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (EU) č. 29/2012 xx dne 13. xxxxx 2012 x obchodních xxxxxxx xxx olivový xxxx.

17) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.