Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 02.04.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 2. xxxxxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx mléko a xxxxxx výrobky, mražené xxxxx a jedlé xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (dále jen "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx a podskupiny,

c) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x této xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx potravin,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx živočišného původu4) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) x podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx nařízení, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5) s xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx x plazmě) xxxxxxx xxxxxxxxx separací x mléka,

c) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx mléčným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx xxxxxx směsi xx xxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,

d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, podmáslí nebo xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 k této xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zahuštěného xxxxx, xxxx xxxxxxxxx syrovátky, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx procesu,

e) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx smetany xxxx z mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx směsi, xx kterým mohou xxx přidány xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx obojí, xxxxxxx xxxxxxxx sušeného xxxxx xxxxx x konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx celkové xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx sušenou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx získaný sušením xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odtučněného xxxx smetany nebo xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx zráním,

h) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx tvarohů x potravinářských xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, zejména x jogurtů xx xxxxxxxx dezertů,

i) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx převládá xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

k) xxxxxxxxx mléčný výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxx xxxxxx než 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx získaný x mléka, smetany xxxx másla xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) tradičním pomazánkovým xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x možností obohacení xxxxxxx syrovátkou xxxx xxxxxxx podmáslím, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx vyrábí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx pomocí vysokotlaké xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x termizací x xxxxxxx homogenizací před xxxxxxx do xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka nebo xxxxxx xxxxxxx získaných x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx,

x) potravinářským xxxxxxxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx reakcí xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x odtučněného xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxx sraženiny x xxxxxxxxxxxxxxx činidly x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xx základě xxxxxxxxxxxxx xxxxx, částečně odstředěného xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx běžně xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx bezvodé laktózy xx výši xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; xxxx xxx bezvodá xxxx xxxxxxxxx jednu xxxxxxxx xxxxxxxxxx vody xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx kysacího procesu x xxxx balením x potlačení nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mikroflóry xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků xxxxxx nepřímým xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxx 100 °C xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx požadavku xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx xxxxxxx, a

z) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxx a mléčných xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) X mléčného xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx §2 písm. v) xx x), se xxxxxxx k xxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(2) Xxxx o xxxxxx xxxxxxxx se u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 x této xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "mléko xxxxxxxxx" x "xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx v jednotkách xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx jakostní xxxx uveden.

(6) X xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x údaj o xxxxxx sušiny.

Mléko x xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx a xxxxxxx xx označí

a) xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxx podskupiny podle xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx x příloze č. 6 k této xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx označí xxxxx xxxx mléko xxxx smetana.

(3) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(4) Jako "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx teplotou xxxxx xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "trvanlivé xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx označí xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx smetana, x xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením nebo xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" lze použít x xxxxxxxx mléčného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobku xx u xxxxx xxxxxxx uvede xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vyhlášky x některých xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

(2) Označením "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko nebo xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Jako "smetanový xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x tvarohu, xxxxx nebo smetany x přídavkem cukru x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x dále xxxxxxx tuku x xxxxxx nebo obsahem xxxx.

Zahuštěné x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Jako xxxxx sacharózy pro xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxx xxxxxx pouze cukr xxxxx bílý, xxxx xxxx nebo xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx výrobě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných výrobků xx xxxxxxxx přídavek xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx hodnotě xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný poměr = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % vody

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Trvanlivosti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx lze xxxxxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxxxxxx x souladu x odstavcem 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx mléčných výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx látek podle xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x minerálních xxxxx x některých xxxxxxx látek do xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx požadavky na xxxxxxx, lze x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx obsah xxxxxxxx x mléku xxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x tukuprosté xxxxxx, a to xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, aby x xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx bílkovinami a xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx permeát, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx.

§9

(1) Zahuštěný mléčný xxxxxxx xx u xxxxx výrobku označí xxxxxxx xxxxxxxxxx sušiny x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulky 2.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx x názvu xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx výrobek, s xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, xx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx mléka x sušené smetany x xxxxxx určeném xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx xxxxx doporučený xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxx x obsahu xxxx v procentech xxxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Je-li xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x sušený mléčný xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx ve xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx xxxxx o xxxxxxxx uvedeny xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx určeného xxx xxxxxxxx xxxxxx9), xx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "není xxxxxx xxx výživu xxxxxxx do 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx bílkovinný xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx xxx použít xxxxx kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx citrónovou, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, syrovátku xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx koagulující xxxxx jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx látky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, uhličitany, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, vápenaté, xxxxxx nebo hořečnaté xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx činidlo, xxxxx xxxxxxx požadavky nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx a xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxxxx x poskytování informací x potravinách xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny x xxxx pak názvem xxxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvede specifikace xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) jménem xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx potravinářského xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx na xxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx označením, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) slovem "xxxx...." xxxxxxxxxxxx vymezením složek xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx spotřebitelům11),

b) x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinátu xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 a

c) u xxxxxx xxxxxxxxx ze xxxxxxxxx a u xxxxx kaseinátů xxxxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje podle xxxxxxxx 1 písm. x) xx d) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) lze xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx mikroorganizmů mléčného xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx splňovat požadavky xxxxxxx x nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x x příloze č. 6 x této vyhlášce xxxxxxx 4. Fyzikální, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx ochucujících přísad.

(2) Xxxxxxxx kysané mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) a) xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k xxxx vyhlášce,

b) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Jako xxxx jogurt xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, u xxxxxxx xxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Jako "xxxxxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx vyhlášce xx xxxxxx

x) xxxxxx druhu,

b) xxxxxxx tuku x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

Sýry x xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx označí

a) xxxxxx xxxxx; tavený xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x syrovátkový xxx rovněž xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxx tuku x xxxxxx,

x) obsahem sušiny x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Jako "xxxxxxx xxx" lze xxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx sýrů termizovaných.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx došlo x xxxxxx biochemickým a xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxx xxx" xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Jako "tavený xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxx 5 % laktózy x x němž xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx označí xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx ošetřen xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" xxx označit xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxxxx ošetřený xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, horkým xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(8) Xxxx "syrovátkový xxx" xx označí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vysrážením xxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx xxx lze xxxxxxx názvem xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx povolených xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx mléčných výrobků xx xxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx lze použít xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx xx xxxxxx

x) názvem druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 6 k xxxx vyhlášce xxxxxxx 8,

x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x sušině xxxxx xxxxxxxxx rozmezí xxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxx sýrů x příloze č. 6 k této xxxxxxxx xxxxxxx 5.

§16

Máslo x xxxxxx xxxx

(1) Jako "xxxxxxx xxxxx" lze označit xxxxx do 20 xxx xx data xxxxxx.

(2) Xxxx "stolní xxxxx" xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 měsíců xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxx na obal xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx vnější xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx označí xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx pomazánkové xx označí

a) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxx tuku xxxxx na celá xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X do 8 °X s xxxxxxxx xxxxx, smetany x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx sterilací, zahuštěného xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxx tavených xxxxxxx, které xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxx stanovené xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx v závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zejména z xxxx, mléka, xxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx uváděn xx xxx a xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx teplotu xxxxx 18 °X a xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx12),

x) mraženými krémy xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx smetany, xxxxxxxx xxxx, másla, xxxxx x sušeného xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, s přídavkem xxxxxxx složek a xxxxxxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx tuku,

d) xxxxxxxxx xxxxx s rostlinným xxxxx mražené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx nebo jiných xxxxxxxx xxxxxxx, vody, xxxxxxxxxxx tuků, cukrů xxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx dalších složek x xxxxxxxxxxxx přísad,

e) xxxxxxxxx xxxxx vodovými xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx směsi připravené x vody x xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) xxxxxxxx mražený xxxxxxx získaný zmrazením xxxxx xxxxxxxx x xxxx a xxxxx x xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx alkoholu a x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) zmrzlinovými xxxxxx xxxxxxxxxxx nebo polotovary x kapalném xxxxx, x xxxxxxxxxx stavu xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) sušenou xxxxxxxxxxx směsí práškový xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky podle přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§19

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx mražených xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Označování

(1) Mražený krém xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Mražený xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 odst. 1 xxxx. c).

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

§21

(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) kakaový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % hmotnostní kakaa,

c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx "mléčný" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxx složka xxxxxx xxx jeho xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx x alkoholickou xxxxxxx xxxx být tato xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx vyšší než 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx mraženého xxxxx xxxx být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx hrudek, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx obsahovat viditelné xxxxxxx přidaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxx xxx mléčný xxx x mléčné xxxxxxxxx.

(4) Jako ovocnou xxxxxx lze xxxxxx xxxxx, ovocnou dřeň, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx pastami xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx vodový x mražený xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx záměrně přidaný xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx ovocného x maximálně xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x citrusového xxxxx x xxxxxxx xxxxx nebo jejich xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Podíl xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x exotického xxxxx x výrazným xxxxxxxx x chutí x hustou xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx maracuja.

(3) Xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo past xx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx maximálně xx 5 % xxxxxxxxxxxx.

Uvádění na trh

§24

(1) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx dodává xxxxx xxxxxx.

(2) Mražený xxxx xx xxxxxxxxxx dopravním xxxxxxxxxxx, xxxxx umožňuje xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X nebo nižší. Xxx přepravě se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx pro záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx o xxxxxxxxxx13). Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx než 1 rok, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx vzdálenosti 200 xx; x xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx v mrazírenském xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X a nižší. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladě, x xxxxxxxx skladů menších xxx 10 x3, xxxx být měřena xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teplot. X xxxxxxxxxxxx skladě o xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx teploměrem, který xxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx. X případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovaného xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx do xxxx minimální trvanlivosti.

§25

(1) Xxxxxxx krém xx uchovává při xxxxxxx x teplotě xxxxx 18 °C x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx vyznačeného maximálního xxxxxx.

(2) Xxxxxxx ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx doby xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxxxxx na xxx není xxxxxxxx.

XXXX TŘETÍ

JEDLÉ XXXX X OLEJE

§26

Základní xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx a olejem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx se v xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních podmínek x xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx,

x) rostlinným xxxxx x olejem xxxxx tuk a xxxx získaný ze xxxxx, xxxxx nebo xxxxx plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) živočišným tukem x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tkání xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zákonem14) x xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5),

d) xxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx byl získán xxxxxxxxxx rostlinných a xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) přeesterifikovaným xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx xxxx živočišných xxxx x xxxxx, xxxx jejich xxxxx, xxxxxx ztužených xxxx,

x) xxxxxxxxx tukem xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx ztužování nebo xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx procesů, xxxx xxxxx ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx x olejů, nebo xxxxx jedlých rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxx směs xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx x xxxxxxx 10 % až 90 % hmotnostních tuku, xxxxx xx při xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, jehož celkový xxxxx tuku xx xxxxx xxx 90 % hmotnostních a xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lisování xxx xxxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxx xx změnám xxxxxxxxxx xxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vodou, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x odstřeďování,

l) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 k xxxx vyhlášce.

§27

Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxxxxx roztíratelných tuků x olivových xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx se označí xxxxxx druhu, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce. Xx neplatí xxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým slunečním xxxxxxx.

(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,

x) u živočišných xxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků 15 °C, nebo

c) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx na xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Evropské xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx trh přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx vyprodání xxxxx.

Xxxxxxxxx ustanovení

§31

Zrušují se:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., kterou xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx mléko x mléčné výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 124/2004 Sb.

4. Vyhláška č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx mléko x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a jedlé xxxx x xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Vyhláška č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§32

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx technických předpisů x předpisů pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 a 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. x) xx h), xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Příloha x. 1 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xx zakysané mléčné xxxxxxx xxxx neuvedené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zákys, xxxxxxxx xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx směs Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x kefírových xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ve vzájemném xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx vzájemné xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného kysání 106 x kvasinky 102

Xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X jogurtových výrobků xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx produkující xxxxxxxx mléčnou x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx (v % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx v sušině

více xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 včetně

z xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

xxxx xxx 2,0 včetně

Obsah xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 ml 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 g xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx mírným xxxxxx

Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Potravinářský xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx kaseinu přepočteného xx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx pH

6,0 až 8,0

Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx obsah olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx nebo zápach

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mléka x mléčných xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx bodu 1 odst. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

zahuštěné

Odtučněné xxxx xxxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odstředěné xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx nebo odstředěné

částečně xxxxxxxxx xxxx částečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx bílý

jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx mléko

kefír

kefírové xxxxx

xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx nebo xxxxxxxx smetana

kysané xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx výrobek s xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mléčného xxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxxxx koncentrát

čerstvé xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx mazem

zrající v xxxx xxxxx

x xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, bílý

pařený

extra xxxxx (xx xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x lomem

tavený xxxxxx výrobek

tavený xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

potravinářský xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx ostatní

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx tekuté, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx xxxx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 1,5 % x jednotlivého balení

Zahuštěný xxxxxx výrobek

do 1 000 x

- 3,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx balení

do 1 000 g

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxx x tvaroh

do 125 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 g

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx v nálevu xx xxxxxxxx nálevu

do 125 g

- 15,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks balení

nad 500 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 x

- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x složené mléčné xxxxxxx

xx 20 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 250 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx sušina (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx neslazené plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx odstředěné mléko

nejvíce 1,0

Xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Zahuštěné slazené xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 méně xxx 8,0

24,0

20,0

x tom xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Sušená xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 26,0 a xxxx xxx 42,0

Sušené částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 a xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Sušené xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % hmot.)

Obsah sušiny xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Kysaná smetana

nejméně 10,0

Xxxxxx mléko včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Podmáslí

nejvíce 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Tabulka 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx xxx 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x xxxx xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% xxxx. tuku x xxxxxx = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx xxxx x g

Tabulka 6 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx hmotě sýra

Sýr

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Xxxxx

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = voda x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx se xxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;       xxxxxxxx xxxx x x

% XXXXX = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - hmotnost xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x mazem na xxxxxxx

x xxxx hmotě

z xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx na xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx hmoty xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx tvarohu xxxxx xxxxxxxxxxx x obsahu xxxx v xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx (v % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Polotučný

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný xxxx xxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx povolených xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx sýr

Tavený xxx a tavený xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx pojmenovaný

druhově xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx tuk, xxxxxxx, máselný xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx mléčné xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. laktózy xx xxxxxxxx taveném xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (sacharidy xx xxxxxxxx účinkem)

ne

ne

ano

Koření x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx výrobku x x množství, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx

Xxxxxxx zdravotně nezávadné xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) zdravotně xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx záporná hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka

Mražený xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 500 g

 - 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxxxx xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx např.:

mléčný

vanilkový

s xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených krémů

Druh

Celková xxxxxx (v % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (x % hmot. nejméně)

Ovocná xxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx krém xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x rostlinným xxxxx

5,0 (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X mraženého xxxxx ovocného a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x závislosti xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx roztíratelný xxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení    

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 až 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx jedlý xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx lůj xxx nebo olej xxxxx druhu živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Členění x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx olejné (xxxxx xxxxx Arachis xxxxxxxx L.)

Babassový xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx druhů palem Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx tuk

vyrobený x xxxxxx (kopry) xxxxxxxxxx ořechů, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx bavlníku Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx (Vitis xxxxxxxx L.)

Kukuřičný xxxx

xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx xxxx X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx alba L. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx hnědé xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (L.) Xxxxxxxx x Cossen) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Koch).

Palmojádrový xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx palmy olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx frakce s xxxxxxx bodem xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x dužiny xxxxx xxxxx xxxxxxx (Elaeis xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - stearin

pevná xxxxxx x xxxxxxx xxxxx tání xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - superolein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx krystalizace xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx čísla 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx campestris X., Xxxxxxxx xxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx semen x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx vyšlechtěných xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx L., Brassica xxxxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx obsahovat nejvíce 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx olej

vyrobený x xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Carthamus tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx olej x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx xx semen x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové xxxxxxxxxxxxx xxxxx světlice barvířské (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % hmot. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx (Helianthus xxxxx L.)

Slunečnicový xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové

vyrobený xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 75 % hmot. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx množství mastných xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx europaea xxxxxx Xxxx. xx Link)

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět xx trh xxxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, xx 6 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx č. 397/2016 Xx., ve xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx do xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xx. III

Závěrečné xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. s účinností xx 1.1.2020

Informace

Právní xxxxxxx č. 397/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. c) až x), která xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:

274/2019 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 397/2016 Sb., o xxxxxxxxxxx na mléko x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx

x účinností xx 1.1.2020

Xxxxx jednotlivých právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx právního předpisu.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. xxxxxxxxx 2015 o sbližování xxxxxxxx předpisů členských xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx mléka určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx se xxxx směrnice 2001/114/XX x některých druzích xxxxxxxxxxx a sušeného xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a zrušují xxxxxxxx Rady (EHS) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx potravinářské xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 o xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Sb.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx látek do xxxxxxxx.

8) Zákon č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x změně xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx zvláštní výživu x x xxxxxxx xxxxxx použití, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. prosince 2008 o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x o xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, nařízení Rady (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/ES a xxxxxxxx (XX) č. 258/97.

11) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx vztahujících xx xx některé xxxxxxxx potraviny.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, ve xxxxx pozdějších předpisů.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 ze xxx 11. července 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 29/2012 ze dne 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx olivový xxxx.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č.1308/2013.