Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 22.01.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze xxx 2. xxxxxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x h) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx č. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1), xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx označování potravin, x návaznosti na xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx potravin x členěním xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx se x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx v této xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x manipulace x potravinami během xxxxxx xxxxxxx na xxx,

3. zvláštní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX PRVNÍ

MLÉKO A XXXXXX VÝROBKY

§2

Základní pojmy

Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx

x) mlékem xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) splňující požadavky xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx živočišného xxxxxx4) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx veterinární xxxxxxxx3) x podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) smetanou xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hygienické požadavky xx xxxxxxxxx produkty3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx x xxxxxx) xxxxxxx fyzikální separací x mléka,

c) kysaným xxxx zakysaným mléčným xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx použití xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx procesu,

d) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx uvedených x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, u kterého xxx zvýšit obsah xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zahuštěného xxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx smetany xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo x xxxxxx směsi, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx mléko xxxx obojí, přičemž xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx přesahovat 25 % xxxxxx celkové xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx plnotučného, odtučněného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx smetany nebo xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, oddělením xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx může být x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx po fermentaci xxx výrobě jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx či xxxxxxxx dezertů,

i) tvarohem xxxxxxxxx sýr, xxxxxxx xxxxxxx srážením, xxxx x kterého převládá xxxxxx srážení nad xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,

x) máselným xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxx vyšším xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxx másla,

m) xxxxxxxx tukem xxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx smetany, x xxxxxxxxx sušeného xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx podmáslím, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x nejvíce 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, který xx vyrábí tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x termizací x xxxxxxx homogenizací xxxx xxxxxxx do xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx oddělením xxxxxxxx x mléka xxxx xxxxxxxxx,

x) potravinářským kaseinem xxxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x mléka, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx reakcí xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx vyhlášce,

r) xxxxxxxxxxxxxx kaseinátem xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxx činidly x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx xx xxxxxxx ultrafiltrace xxxxx, částečně xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo odstředěného xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin a xxxxxxxx tuku x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx přírodní xxxxxx xxxxx, xxxxx xx běžně xxxxxxx xx syrovátky s xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx výši xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x sušině; xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx jednu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx tepelné ošetření xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) vysokotepelným xxxxxxxxx (XXX) tepelné xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) sterilací xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx xx teplotu xxx 100 °X xx dobu xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx xxxxxxx, a

z) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4 x této xxxxxxxx.

§4

Označování

(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx konci xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 xxxx. x) xx y), xx xxxxxxx k názvu xxxxxx tepelného ošetření xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxxx o čistém xxxxxxxx se u xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx skupiny "xxxxxx" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo objemových.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky jsou xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxx o xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx x sušině x mléka x xxxxxxxx výrobků xxxxx xxxx vyhlášky xxxx xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx být jakostní xxxx xxxxxx.

(6) X xxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx výživovými údaji, xxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §9 odst. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x údaj x xxxxxx xxxxxx.

Mléko a xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxx

x) názvem xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx pro jednotlivé xxxxxxx stanoven nařízením x xxxxxxxx organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx, a

c) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx mléko xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xx označí xxxxx xxxx mléko xxxx xxxxxxx.

(3) X xxxxxxxx mléka a xxxxxx smetany xx xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo tekutou xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx teplotou xxxxx xxx 125 °C.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx pouze xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením nebo xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x tekutého xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx xxxxx druh xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x ochucení xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" lze označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx krém x xxxxxxxxxxx smetany" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přídavku cukru. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx označí xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x přídavkem cukru x s obsahem xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxxx výrobek xx označí xxxxxxx xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx tuku x xxxxxx xxxx obsahem xxxx.

Zahuštěné a sušené xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Jako xxxxx sacharózy xxx xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx pouze xxxx xxxxx bílý, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx x požadavcích xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x směsi kakaa x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx bonbony6).

(2) Xxx výrobě zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx povoluje xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný xxxxx = % sacharózy x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx ošetřením xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(5) Trvanlivosti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x odstavcem 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx mléčných výrobků xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxx sušení.

(2) X xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx u xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx, x xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx složek takovým xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx poměr mezi xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x procentech hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx i xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx u xxxxx xxxxxxx označí obsahem xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx výrobek, x xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, se x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx smetany x xxxxxx určeném xxx konečného xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx do xxxxxxxxx stavu xxxxxx xxxxx o xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x takto xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx výrobek x sušený xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx obalu8), xxxxx xxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X sušeného xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx určeného xxx xxxxxxxx xxxxxx9), se xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele xxxxx označení "není xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xx suroviny xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx citrónovou, xxxxxxxx octovou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách x enzymech10).

(3) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx hydroxidy, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxx citronany xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx hořečnaté xxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11) xx bílkovinné xxxxxx xxxxxxx xx obale xxxxxx

x) názvem druhu xxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvede specifikace xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx nebo xxxxxxxxx názvem a xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádí xxxxxxxxx xx xxx,

x) x výrobků dovážených xx třetích xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x

x) datem xxxxxx xxxx xxxxx označením, xxxxx kterého xxxx xxx identifikována šarže.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na trh xxxx xxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx vymezením xxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) u xxxxxxxxxxxxxxx kaseinátu xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 xxxx. 4 x

x) x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx x) x xxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) lze xxxxx xxxxx v průvodní xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčné výrobky

§12

(1) Xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro výrobu xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx v nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x této xxxxxxxx x v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx kysané xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx zakysaný xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx

x) x) xxxxxx xxxxxxx x podskupiny xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx druhy xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek" xxx označit mléčný xxxxxxx, u xxxxxxx xxx xxxxx mléčných xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx nejméně 5,6 %

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x němž xxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Mléčný xxxxxxx tepelně ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 x xxxx vyhlášce xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx tuku x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx a xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxx, tavený xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx označit xxxxxxxxx sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "zrající sýr" xxx xxxxxxx xxx, x xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxx sýr" se xxxxxx xxx, který xxx xxxxxxx upraven xxxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxxxxx výrobek" xx xxxxxx mléčný výrobek, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx tavením, xxxxxxxx xxxx než 5 % laktózy x x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxxxxxx.

(6) Jako "xxxxxx xxxxxx výrobek" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" lze xxxxxxx xxx, který xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx horkou vodou, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx sýr" xx označí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vysrážením xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx x mlékem.

(9) Xxxxxxxx xxx lze xxxxxxx xxxxxx podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 až 7.

(10) Přehled xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, tavených xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x němž xxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "salámový xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8,

x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) použitou ochucující xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x sušině xxxxx xxxxxxxxx rozmezí xxxxxx xxxxxxxxx pro příslušnou xxxxxxxxx sýrů v příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5.

§16

Xxxxx a mléčné xxxx

(1) Jako "xxxxxxx xxxxx" lze označit xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "stolní xxxxx" se xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,

(3) X spotřebitelsky baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx od data xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx xxxxxx xxxxxx xx obal xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx distributor x xxxxx xxxxxxxxxxxxx označí xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx pomazánkové xx xxxxxx

x) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku xx obsah xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx výrobků na xxx

Xxxxx a mléčné xxxxxxx se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx trh při xxxxxxx od 2 °X xx 8 °X s xxxxxxxx xxxxx, smetany x xxxxxxxx xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (UHT) xxxx xxxxxxxxx, zahuštěného xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx sýrů, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx, přepravují a xxxxxxx na xxx xxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx účely této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zejména x xxxx, mléka, smetany, xxxx, xxxxx a xxxxxxx složek, xxxxx xxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxx je uváděn xx trh x xxxxx xx konečné xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx některé xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx smetany, xxxxxxxx tuku, másla, xxxxx a xxxxxxxx xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxxx xxxxx mražené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, cukrů xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx přísad,

e) xxxxxxxxx krémy vodovými xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx směsi připravené x vody a xxxxx nebo xxxxxxxx x přídavkem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) sorbetem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx xxxxxxxx z xxxx x xxxxx x xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxxx x vína xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx alkoholu x x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx stavu, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x práškovém xxxxx, určené pro xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 k této xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.

(2) Mražený krém xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu a xxxxxxxxxx, xxxxx byla xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx §21 xxxx. 1 písm. x).

(3) Xxxxxxx xxxx balený xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zmrzlina.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

§21

(1) X názvu xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxx xxxxx

x) čokoládový, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % xxxxxxxxxx těchto xxxxx nebo xxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx, nebo

d) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx uvedena, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx mraženého xxxxx musí být xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, větších xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; výrobek xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx v nerozmělněné xxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x mražený xxxx smetanový nesmí xxxxxxxxx záměrně přidaný xxx x xxxxxxxxx xxxx než mléčný xxx a xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxx, ovocnou xxxx, xxxxxxx šťávu xxxx xxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx pastami xx xxxxxxx skořápkových plodů.

(6) Xxxxxxx krém xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx nesmí obsahovat xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x kterých xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x maximálně xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx u exotického xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx ananas, banán, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xx suchých skořápkových xxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % hmotnostních.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx pouze xxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X nebo xxxxx. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše xx minus 15 °X. Xxxxxxxx prostředek xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx zákona x xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx než 1 xxx, záznam xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx záznam teploty xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 v případě, xx jde x xxxxxx xxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, zařízení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx prostředek vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx krém se xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladě, s xxxxxxxx xxxxxx menších xxx 10 x3, xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx skladě o xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 xxxxx, aby xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X případě, že xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx až xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx o xxxxxxx xxxxx 18 °X x nižší, v xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jeho xxxxxxx x vybavených ukazatelem xxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx místě. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx v xxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxxx vyznačeného xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx bodech xxxxxxxxx xxxxx xxxxx doby xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx minus 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx uvádění na xxx xxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX TUKY X XXXXX

§26

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx triacyl-glycerolů, xxxxx xx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx a olejem xxxxx tuk x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx tukem x olejem jedlý xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx zákonem14) a xxxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxx jejich xxxxx,

x) přeesterifikovaným xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo živočišných xxxx x xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených tuků,

f) xxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, který prošel xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx olejů x tuků,

g) xxxxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx, xxxx kombinací xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxx organizaci trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx x přeesterifikovaných xxxx s xxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxx x xxxxxxx 10 % xx 90 % hmotnostních tuku, xxxxx je při xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx tukem xxx, xxxxx celkový xxxxx xxxx je xxxxx xxx 90 % hmotnostních x xxxxx než 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxx získaný pouze xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx lisování bez xxxxxxxxx ohřevu, které xxxxxxx xx změnám xxxxxxxxxx oleje x xxx jeho xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vodou, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx vyhlášce.

§27

Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tuků x xxxxxxxxx olejů xxxx upraveny v xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie15).

(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx se označí xxxxxx druhu, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx roztíratelné xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx nařízení o xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2).

§29

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x přepravují tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x rostlinných xxxx x xxxxx 20 °X,

x) u xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tuků x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °C, nebo

c) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Jedlé xxxxxxxxx x živočišné xxxx x xxxxx a xxxxxxx x nich xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx jsou uváděny xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Olivový olej xx xxxxx xx xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx znění účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx se:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx a xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx tuky x oleje, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Sb.

4. Vyhláška č. 370/2008 Sb., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx tuky x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

§32

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx technických xxxxxxxx x předpisů pro xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 písm. x) až h), xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx v. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxx mikroorganismů xxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x 1 g

Kysané xx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zákys, xxxxxxxx xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx směsné kultury xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxx

106 Lactobacilus xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Streptococcus xxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx i xxxxxxxxxxxxxx laktózu a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx mléko

zákys xxxxxxxxxx xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x termofilních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxxxxxxx ve xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného kysání 106 a xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x kombinaci x xxxxxxxxxxx x termofilními xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx kromě xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx kmenů xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx xxx 2,0 včetně

méně než 2,0 včetně

Obsah bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 xx 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 g xxxxxx

Xxxxx popela (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx mírným xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Kaseináty (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx než 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx extrakt

více xxx 88,0 včetně

z xxxx xxxxx kaseinu

více xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 xx 8,0

Xxxxx sedimentu (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx nebo xxxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx vápenatého

Příloha x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění mléka x xxxxxxxx výrobků xx druhy, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mléko

tekuté

kategorie konzumního xxxxx xxxxx bodu 1 xxxx. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené nebo xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx částečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek

jogurt

jogurt xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx mléko

acidofilní xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx nebo xxxxxxxx smetana

kysané xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený po xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx mlékárenské a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxx xxxx mléčný xxx xxxxxxx

xxxxxxx koncentrát

čerstvé xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx mazem

zrající x xxxx hmotě

s xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, bílý

pařený

extra tvrdý (xx strouhání)

tvrdý

polotvrdý

poloměkký

měkký

tavený

roztíratelný

s xxxxx

xxxxxx xxxxxx výrobek

tavený mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx kaseinát

mléčná bílkovina

Mléčný xxxxxxx ostatní

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx tekutá, xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx xxxx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 1 000 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

nad 1 000 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx a xxxxxx

xx 125 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 g

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x xxxxxx xx xxxxxxxx nálevu

do 125 x

- 15,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx balení

do 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx tvaroh

do 250 x

- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 20 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 ks xxxxxx

xxx 250 g

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx mléčné výrobky

Tabulka 1 - Smetana xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená smetana

nejméně 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejméně 1,0 xxxx než 7,5

20,0

17,5

x xxx polotučné

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejvíce 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Zahuštěná slazená xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx slazené xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

x tom xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 26,0 a xxxx xxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Sušené xxxxxxxxxx mléko

nejvíce 1,5

Xxxxxxx 4 - Kysané xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Tabulka 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 a xxxx než 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 a méně xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx než 10,0

Xxxxx xxxx v xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx tuku x x

% xxxx. tuku x sušině = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx tvrdý

nejvíce 51

Xxxxx

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = xxxx x tukuprosté hmotě xxxx, která se xxxxxxx podle xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;       xxxxxxxx vody v x

% VVTPH = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - hmotnost xxxx v x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýra xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx xx xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx xx povrchu

s xxxxxx uvnitř xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx v xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x sušině (x % xxxx.)

Xxxxx

xxxxxxx 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný nebo xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený sýrový xxxxxxx x tavený xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný xxx, xxxxxxx, xxxxxxx koncentrát

pouze xxx standardizaci obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x sezónní zelenina

podle xxxxx výrobku x x množství, xxxxx xxxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx nezávadné xx specifickými účinky

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx nebo objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová odchylka

Mražený xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x rostlinným xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx krémů

Druh

Celková xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (v % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Suché xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx krému sorbet xxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx ochucující xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

Příloha č. 10 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx a olejů

Výrobek

Hmotnost xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka

Rostlinný xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxx

1 xx 15 litrů

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého balení

Roztíratelný xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, živočišné xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení    

- 1,0 % x 20 xx balení

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 kg

 - 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Základní xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx sádlo, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx lůj xxx xxxx olej xxxxx xxxxx živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx olejné (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x xxxxx plodů xxxxxxxx druhů xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x dužiny (kopry) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx kokosové (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx mays X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xx xxxxx hořčice xxxx (Xxxxxxx alba L. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), hořčice hnědé xxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Cossen) a xxxxxxx černé (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Koch).

Palmojádrový xxx

xxxxxxxx z jader xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx fřakcionovaný - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx tuk

vyrobený x dužiny xxxxx xxxxx olejové (Elaeis xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x vysokým xxxxx tání získaná x palmového tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - superolein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx speciálním xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx bylo dosaženo xxxxxxx jodového xxxxx 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze semen xxxxx xxxxx olejné Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxx X. x Brassica xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx nízkoerukový

vyrobený xx xxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxx Brassica xxxxx L., Brassica xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx obsahovat nejvíce 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx z xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Carthamus tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx obsahem kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % hmot. xxxxxxxx olejové z xxxxxxxxx množství mastných xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxx (Sesamum xxxxxxx L.)

Sójový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx sóji (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx olejové

vyrobený ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu X.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 75 % xxxx. xxxxxxxx olejové z xxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx olej

olej xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx europaea xxxxxx Xxxx. xx Xxxx)

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx lze vyrábět, xxxxxxxxx a uvádět xx xxx podle xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx 6 xxxxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Potraviny uvedené xx xxx nebo xxxxxxxx v xxxxxxx x vyhláškou x. 397/2016 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x účinností xx 1.1.2020

Čl. XXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxx x souladu xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 ze dne 9. xxxx 2015 x postupu při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

Čl. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. s účinností xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx předpis x. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. x) xx x), která xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx předpisem x.:

274/2019 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 397/2016 Sb., x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx

x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) 2015/2203 xx xxx 25. listopadu 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, kterou xx xxxx xxxxxxxx 2001/114/XX x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x sušeného xxxxx určeného x xxxxxx spotřebě.

2) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (ES) x. 1925/2006 a x zrušení xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, směrnice Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx 2000/13/XX, směrnic Xxxxxx 2002/67/ES a 2008/5/XX x nařízení Xxxxxx (XX) č. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx péči x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x veterinárních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx upraveny přímo xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx požadavků xxx xxxxxxx potravinářské xxxxxxx, x nichž xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (ES) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Xx.

7) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx o xxxxxxx), xx znění xxxxxxxxxx předpisů.

9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx určených xxx zvláštní výživu x o způsobu xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX, nařízení Rady (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/ES, směrnice Xxxx 2001/112/XX x xxxxxxxx (XX) č. 258/97.

11) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx některé xxxxxxxx xxxxxxxxx.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011.

16) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 ze xxx 11. července 1991 o charakteristikách xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxx a x xxxxxxxxxxx metodách xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. ledna 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.