Právní předpis byl sestaven k datu 23.12.2024.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.
Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
397/2016 Sb.
Předmět úpravy §1
ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
Základní pojmy §2
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3
Označování §4
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11
Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13
Máslo a mléčné tuky §16
Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17
ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY
Základní pojmy §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21 §22 §23
ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE
Základní pojmy §26
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27
Požadavky na jakost a označování §28
Uvádění na trh §29
Přechodná ustanovení §30
Účinnost §33
Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát
Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů
Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny
397
XXXXXXXX
xx xxx 2. xxxxxxxx 2016
x požadavcích xx mléko a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Sb. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále xxx "xxxxx"):
§1
Předmět úpravy
Tato vyhláška xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx na xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx na xxxxxx členění xxxxx xxxxx, skupiny nebo xxxxxxxxxx, a složení xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x členěním na xxxxxxx a podskupiny,
c) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx,
x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,
1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
2. způsoby xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,
3. xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxx,
4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXXX PRVNÍ
MLÉKO X XXXXXX VÝROBKY
§2
Základní pojmy
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxx podle nařízení x společné xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) splňující požadavky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) x předpisů Xxxxxxxx xxxx upravujících xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx předpisů upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),
b) smetanou xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx produkty3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx x xxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxx separací x mléka,
c) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, podmáslí, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx použití xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kysáním mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x této xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx obsah xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, sušeného xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo zahuštěnou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx částečným xxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxx xxxx z xxxxx xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x jejich směsi, xx xxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx sušené xxxxx xxxx obojí, přičemž xxxxxxxx xxxxxxxx mléka xxxxx x konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx získaný xxxxxxx xxxxx plnotučného, odtučněného xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % hmotnostních,
g) xxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, oddělením xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo zráním,
h) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxx, xxxxxx tvarohů x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinů; xxxxxxxxxx může xxx x xxxxxx složka xxxxxxxxxx xx fermentaci xxx xxxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x jogurtů či xxxxxxxx dezertů,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxxx xxxxxxx srážením, xxxx x kterého převládá xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx syřidla,
j) xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx koncentrátem xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxx xxxxxx než 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx tukem xxxxxxx xxxxxx tuk získaný x mléka, smetany xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx sušeného xxxxx x možností xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx a nejvíce 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, a xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx sušiny, který xx vyrábí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi, xxxxxxxxx prokysáním xxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx do xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx reakcí xxxxxxx xxxx xxxxxx koagulujících xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx vyhlášce,
r) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu nebo xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx vyhlášce,
s) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základě xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx permeátem xxxxxxx získaný odstraněním xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx tuku x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx základě xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, která xx běžně získává xx xxxxxxxxx x xxxxxxx bezvodé xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; xxxx xxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx molekulu xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx forem,
v) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),
x) xxxxxxxxx tepelné ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx kysacího procesu x před xxxxxxx x potlačení nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx 80 °X,
x) xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),
x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxx ošetření mléka x mléčných xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ohřevem x xxxxxxxxxx uzavřených xxxxxxx na xxxxxxx xxx 100 °X xx dobu xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5) xxx xxxxxxxx uzávěru, x
x) xxxxxxxxx množstvím xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx.
§3
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
§4
Xxxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx prošel xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřením podle §2 xxxx. x) xx y), se xxxxxxx x xxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).
(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxx polotekutých xxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx xxx druhy x skupiny xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "smetana xxxxxxxxx", "mléko xxxxxxxxx" x "xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "jogurt" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x této xxxxxxxx.
(4) Xxxxx o xxxxxx xxxx x obsahu xxxx x xxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx údaji.
(5) X xxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx standardizace, xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx.
(6) X xxxxx a mléčných xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx být x xxxxxxxx požadavků xxxxxxxxxxx x §9 odst. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxx.
Mléko x smetana
§5
(1) Xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a skupiny,
b) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx2) xxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx, x
x) xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxx mléko xxxx smetana.
(3) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx potraviny živočišného xxxxxx5).
(4) Jako "čerstvé" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx teplotou vyšší xxx 125 °X.
(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx označí pouze xxxxxx mléko xxxx xxxxxx smetana, x xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxxxx "mléčný xxxxx" xxx xxxxxx x tekutého xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx složky nebo xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx nebo xxxxxx výrobek tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x vysokotučné xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x vysokotučné smetany xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Xxxx "smetanový xxxx" se xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx xxxx smetany x xxxxxxxxx xxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx v xxxxxx. Tento xxxxxxx xx xxxxxx obsahem xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
§7
(1) Jako xxxxx sacharózy xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).
(2) Xxx xxxxxx zahuštěných xxxxxxxxx mléčných výrobků xx povoluje xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx odpovídat hodnotě xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:
xxxxxxx poměr = % sacharózy x 100
________________________________
% xxxxxxxxx + % xxxx
(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).
(5) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných slazených xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.
§8
(1) Xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx7).
(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx mléka xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x tukuprosté xxxxxx, x to xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, aby x xxxxxxxxxxx xxxxx nebyl xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx. K xxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxxx permeát, mléčný xxxxxxxx a xxxxxxx.
§9
(1) Zahuštěný mléčný xxxxxxx se x xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx tukuprosté xxxxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce tabulky 2.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx u názvu xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx v procentech xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.
(3) Sušený xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx odtučněného xxxxx, se u xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx tuku v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x balení xxxxxxx xxx konečného spotřebitele xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx včetně xxxxx x xxxxxx xxxx v procentech xxxxxxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x sušený xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx údaje o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx skupinovém xxxxx, x xxxxxxxx uvedení xxxxx xxxxx xxxxxxx.
(6) X sušeného mléčného xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx výživu9), xx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "není xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xx 12 xxxxxx".
§10
(1) Xxxxxx bílkovinný xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx chlorovodíkovou, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu citrónovou, xxxxxxxx octovou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx xxx použít xxxxx syřidlo xxxx xxxxxxx enzymy xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx technologické xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).
(4) Xxx výrobě potravinářského xxxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxxxx, uhličitany, xxxxxxxxxxxx xxxx citronany xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx hořečnaté xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx činidlo, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).
§11
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům11) xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
x) xxxxxx druhu xxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvede xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 odst. 4,
x) xxxxxx hmotností x kilogramech xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx třetích xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x
x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx může xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky xxxxxxx na xxx xxxx xxxxx se xx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx vymezením xxxxxx xxxxx nařízení x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),
x) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 a
c) x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 písm. x) xx d) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx uvést xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku.
Kysané xxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx
§12
(1) Jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx2), v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx přísad.
(2) Xxxxxxxx xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxx nebo zakysaný xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx
x) x) xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx a
c) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxx xxxx xxxxxx lze xxxxxxx všechny xxxxx xxxxxxx xxx přidané xxxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxx "xxxxxxxxxxxxx mléčný výrobek" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx fermentací xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx 5,6 %
§13
(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, v němž xxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x
x) xxxxxxxx ochucující složkou.
Xxxx x xxxxxxx
§14
(1) Xxx xx xxxxxx
x) xxxxxx druhu; tavený xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,
x) obsahem sušiny x
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx označit xxxxxxxxx sýr, xxxxxx xxxxxxxxxxx sýrů termizovaných.
(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx označit xxx, x xxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx biochemickým a xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxx "xxxxxx sýr" xx xxxxxx sýr, který xxx tepelně upraven xxxxxxx.
(5) Xxxx "tavený xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxx 5 % laktózy x x xxxx xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxxx ošetřen tavením x obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx.
(7) Jako "xxxxxx xxx" xxx označit xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxx párou, xxxxxx xxxxxx nebo smetanou.
(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx sýr" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx s mlékem.
(9) Xxxxxxxx xxx lze xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxxxx 5 až 7.
(10) Přehled xxxxxxxxxx xxxxxx jiných než xxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxx, tavených xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx uveden v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.
§15
(1) Xxxxxxxxx "sýrový" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxx xxx tvoří xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(2) Pro xxxxxxxxxxxx výrobek xx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "sýrová xxxxxx", "xxxxxxxx tavený xxx".
(3) Tvaroh xx xxxxxx
x) názvem druhu, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulce 8,
x) obsahem tuku xxxx xxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx x
x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.
(4) Xxxxx tuku x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxxxxx pro příslušnou xxxxxxxxx sýrů v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5.
§16
Xxxxx x xxxxxx xxxx
(1) Jako "čerstvé xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx.
(2) Jako "xxxxxx xxxxx" se xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx nejdéle 24 měsíců xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x nižších,
(3) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx použitelnosti xxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx
x) obsahem xxxxxx a
b) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(5) X xxxxxxxxxxx mléčného xxxx xx xxxxx tuku xxxxx xx xxxx xxxxxxxx hmotnostní.
§17
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků na xxx
Xxxxx x mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X do 8 °X x výjimkou xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx sterilací, zahuštěného xxxxx, sušeného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, tavených sýrů, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx tavených xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx xx xxx xxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxxx.
XXXX XXXXX
XXXXXXX KRÉMY
§18
Základní xxxxx
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx skupině xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxx, mléka, xxxxxxx, xxxx, xxxxx a xxxxxxx složek, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxx xx trh x xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx technologický xxxxxx konzervace xxxxxxx xxxxxxx snížením xxxxxxx xx teplotu minus 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x vyhláškou o xxxxxxxxxxx vztahujících se xx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx12),
x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x mléčných xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx, xxxxx a xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxx xxxxxxxxxxx tuku,
d) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením našlehané xxxxx připravené x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx surovin, vody, xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx krémy vodovými xxxxxxx krémy vyrobené xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x vody x xxxxx nebo sladidel x přídavkem xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx mražený xxxxxxx získaný zmrazením xxxxx vyrobené x xxxx x xxxxx x přídavkem ovoce, xxxxxxxxx i xxxx xxxxxx aromatizovaného xxxx xxxxx alkoholu x x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx směsmi xxxxxxxxxxx xxxx polotovary x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx stavu xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, určené xxx xxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx směsí práškový xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, x
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnost xxxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 8 k této xxxxxxxx.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxx xx označí názvem xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxx složka nahrazena xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. x).
(3) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxx rovněž xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
§21
(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx uvést xxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo jejich xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) V xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx "mléčný" xxxxxxxx názvem xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx složka použit xxx jeho výrobě, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.
(3) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu xxxxx xxx vyšší než 3,0 % xxxxxxxxxx.
§22
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx krémů xxxx uvedeny v příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.
(2) Konzistence xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x velkých xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx obsahovat viditelné xxxxxxx přidaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Mražený xxxx xxxxxx a mražený xxxx smetanový xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Jako ovocnou xxxxxx xxx použít xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx nebo xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx technologickým xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx nahradit xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx pastami ze xxxxxxx skořápkových xxxxx.
(6) Xxxxxxx krém xxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx nesmí obsahovat xxxxx záměrně xxxxxxx xxx.
§23
(1) Xxxxx ovocné xxxxxx lze snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x dalšího xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx kyselost xxxx, xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx vyšší xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x chutí x xxxxxx konzistencí, xxxx xxxxxx, banán, xxxx, xxxxx, avokádo, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx xxxx past xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxx x technologických důvodů xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % hmotnostních.
Uvádění na xxx
§24
(1) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxx xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx nejvýše xx minus 15 °X. Dopravní prostředek xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx schváleným xxxxx zákona x xxxxxxxxxx13). Záznam x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 roku; x případě, xx xxxxxxxxx trvanlivost výrobku xx xxxxx než 1 xxx, záznam xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx prostředek nemusí xxx vybaven xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teploty xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 x xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx maloobchodu, xxxxxxxx xxxxxxxxxx stravování x xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx místě.
(4) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx x mrazírenském xxxxxx xxx teplotě xxxxxxx minus 18 °X x nižší. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx menších xxx 10 x3, xxxx xxx měřena xxxxxxx přístrojem xxx xxxxxx xxxxxx. V xxxxxxxxxxxx skladě x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 stačí, aby xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx krému xx xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx se xxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§25
(1) Mražený xxxx xx uchovává xxx xxxxxxx o xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx jeho xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě. X otevřeném mrazicím xxxxxxx se teplota xxxx x místě xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.
(2) Teplota ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx během doby xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °C.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx uvádění xx xxx není xxxxxxxx.
XXXX XXXXX
XXXXX XXXX X XXXXX
§26
Xxxxxxxx xxxxx
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a olejem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx tuk a xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx x olejem xxxxx xxx a olej xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx xxxxx živočichů xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) a xxxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),
d) ztuženým xxxxx xxxxx tuk, xxxxx byl získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx tuk, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx ztužených tuků,
f) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx ztužování nebo xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx x olejů, xxxx xxxxx xxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx olejů x tuků,
g) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2),
h) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),
x) tekutým xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x přeesterifikovaných xxxx x jedlými xxxxx x xxxx xx xxxxx emulze xxxx x tuku x obsahem 10 % xx 90 % hmotnostních xxxx, xxxxx xx při xxxxxxx 20 °C xxxxxx,
x) koncentrovaným xxxxx xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx než 90 % xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxx získaný pouze xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vyluhování xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, které xxxxxxx xx změnám xxxxxxxxxx xxxxx a xxx jeho xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x odstřeďování,
l) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky xxxxx přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.
§27
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny
Členění xxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
§28
Xxxxxxxxx xx xxxxxx x označování
(1) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx olejů xxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).
(2) Jedlý xxx x xxxxx xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx neplatí xxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxx roztíratelné xxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2).
§29
Xxxxxxx xx xxx
(1) Xxxxx tuky a xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly chráněny xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx xxxxx přesáhnout
a) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,
x) x živočišných xxxx x olejů, xxxxxxxxxxxxxx tuků, směsných xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx emulgovaných tuků 15 °X, xxxx
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
(3) Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxx xx uvádí xx xxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx16).
§30
Xxxxxxxxx ustanovení
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
§31
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx.
2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx krémy a xxxxx xxxx x xxxxx.
3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, mražené krémy x jedlé xxxx x oleje, ve xxxxx vyhlášky x. 124/2004 Xx.
4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé xxxx x oleje, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
§32
Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx technických předpisů x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxx xxxxxxx a xx xxxxx živých xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x |
Xxxxxx xx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx dále xxxxxxxxx, xxxxxxxxx kysané xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, xxxxxx mléčné nápoje |
monokultury xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
106 |
Xxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx, případně xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx |
106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx jogurtového xxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. bulgaricus |
107 |
Kefír |
zákys xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá z xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
107 |
Xxxxxxxx xxxxx |
xxxxx skládající xx z xxxxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxx x termofilních kultur xxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxxxxxxx xx vzájemné xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx kysání 106 a xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x bifidokulturou |
Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxx |
106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx:
X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx jogurtové xxxxxxx xxxxxxxxx kmeny xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx dotvářet specifickou xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Příloha x. 2 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxxxxx kasein
Sladký (x % hmot.) |
Kyselý (x % xxxx.) |
|
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxx xxx 12,0 xxxxxx |
xxxx xxx 12,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx |
xxxx xxx 84,0 xxxxxx |
xxxx xxx 90,0 xxxxxx |
x xxxx obsah xxxxxxx |
xxxx xxx 95,0 včetně |
více xxx 95,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxx xxx 2,0 xxxxxx |
xxxx než 2,0 xxxxxx |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx |
xxxx xxx 1,0 xxxxxx |
xxxx než 1,0 xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xxx 0,27 ml 1 X xxxxxxx NaOH xx 1 x xxxxxx |
|
Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5) |
xxxx než 7,5 xxxxxx |
xxxx xxx 2,5 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) |
xxxx než 15 xx x 25 x |
xxxx než 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxxxxx látek cizího xxxxxx |
xxxxxxxxxx xx 25 x |
|
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx |
0,75 xx/xx |
|
Xxxx |
xxx xxxxxx xxxxx |
|
Xxxxx |
xxxx xx xxxxxxx xxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx xx xxxxxx, které xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxx (x % hmot.) |
|
Obsah xxxxxxxx |
xxxx xxx 8,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx suchý extrakt |
více xxx 88,0 xxxxxx |
x xxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxx xxx 95,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxx než 2,0 xxxxxx |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx |
xxxx než 1,0 xxxxxx |
Xxxxxxx pH |
6,0 xx 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx) |
xxxx než 22,5 xx v 25 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx xx 25 x |
Xxxxxxxxx xxxxx olova |
0,75 xx/xx |
Xxxx |
xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxx |
Xxxxx |
xxxx xx xxxxxxx xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx xx přítomnost hrudek, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx zcela xxxxxxxxx x destilované xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxx konzumního xxxxx xxxxx xxxx 1 xxxx. III xxxx IV přílohy XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 |
xxxxxxxxx |
Xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
xxxxxx |
||
Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx bílý jogurt xxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxxxxxx mléko |
||
acidofilní xxxxx |
||
xxxxx |
||
xxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
||
xxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem xxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxx xxx nebo xxxxxx xxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
||
xxxxxxx xxxxx |
||
xxxxx |
||
xxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx |
||
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx v xxxx xxxxx x xxxxxx xx xxxxxxx x plísní xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x solném xxxxxx, bílý pařený |
||
extra xxxxx (xx xxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx x xxxxx |
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
xxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxxx xxxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxx ostatní |
Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx balení xxxxx x mléčných výrobků
Výrobek |
Hmotnost xxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx zakysaný xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx výrobky xxxxxxx |
xx 250 ml xxxx 250 g |
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
do 500 xx nebo 500 x |
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xx 1 000 xx xxxx 1 000 x |
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxx 1 000 ml xxxx 1 000 x |
- 1,5 % x jednotlivého balení |
|
Zahuštěný xxxxxx výrobek |
do 1 000 x |
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
xxx 1 000 x |
- 2,0 % x jednotlivého balení - 0,5 % x 20 xx xxxxxx |
|
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, bílkovinný xxxxxx výrobek |
do 250 x |
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 1,0 % u 20 ks xxxxxx |
xx 1 000 x |
- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 0,5 % u 20 xx xxxxxx |
|
xxx 1 000 x |
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxx a xxxxxx |
xx 125 x |
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
xx 250 x |
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení - 1,0 % x 20 xx balení |
|
do 500 x |
- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení - 1,0 % x 20 xx balení |
|
nad 500 x |
- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
Xxx v nálevu xx odkapání xxxxxx |
xx 125 x |
- 15,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
xx 250 g |
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 2,0 % u 20 xx xxxxxx |
|
xx 500 x |
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
|
xxx 500 x |
- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
|
Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx xxxxxx |
xx 250 x |
- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xx 20 x |
- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení - 2,0 % u 20 xx xxxxxx |
xx 250 x |
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx - 1,0 % u 20 xx xxxxxx |
|
xxx 250 x |
- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Příloha x. 6 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.
Fyzikální a xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
Tabulka 1 - Xxxxxxx xxxxxx
Xxxx výrobku |
Obsah xxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxx |
10,0 |
Xxxxxxx xx xxxxxxx |
30,0 |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
35,0 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (x % hmot.) |
Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 15,0 |
26,5 |
11,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 7,5 |
25,0 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 1,0 xxxx než 7,5 |
20,0 |
17,5 |
x xxx polotučné |
4,0 - 4,5 |
||
Xxxxxxxxx odstředěné xxxxx |
xxxxxxx 1,0 |
Xxxxxxxxx slazené mléčné xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx tuku (x % xxxx.) |
Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 16,0 |
14,0 |
|
Zahuštěné slazené xxxxxxxxx mléko |
nejméně 8,0 |
28,0 |
|
Zahuštěné xxxxxxx mléko částečně xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0 |
24,0 |
20,0 |
x tom xxxxxxxxx |
4,0 - 4,5 |
||
Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 1,0 |
24,0 |
20,0 |
Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (v % hmot.) |
Sušená smetana |
nejméně 42,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 26,0 a xxxx xxx 42,0 |
Xxxxxx částečně xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxx než 1,5 x xxxx xxx 26,0 |
v xxx xxxxxxxxx |
14,0 až 16,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 1,5 |
Tabulka 4 - Xxxxxx xxxxxx výrobky
Kysané xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (x % xxxx.) |
Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 |
|
Xxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,5 |
8,0 |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx 1,5 |
7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 |
|
Xxxxxx xxxx |
xxxx xxx 10,0 |
8,2 |
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx xxxx |
Xxx x xxxxxx (x % xxxx.) |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx 60,0 |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx 45,0 x méně xxx 60,0 |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx 25,0 x xxxx xxx 45,0 |
Nízkotučný |
nejméně 10,0 x xxxx xxx 25,0 |
Odtučněný |
méně xxx 10,0 |
Xxxxx tuku x xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x
% xxxx. xxxx x xxxxxx = _______________________ x 100
100 - xxxxxxxx xxxx x g
Tabulka 6 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx k xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx hmotě xxxx
Xxx |
% XXXXX |
Xxxxx xxxxx |
xxxxxxx 51 |
Xxxxx |
49 xx 56 |
Xxxxxxxxx |
54 xx 63 |
Xxxxxxxxx |
61 xx 69 |
Xxxxx |
xxxxxxx 67 |
XXXXX = xxxx x tukuprosté hmotě xxxx, xxxxx xx xxxxxxx podle následujícího xxxxxx:
&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx vody x x
% XXXXX = _______________________ x 100
100 - xxxxxxxx xxxx x x
Xxxxxxx 7 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx
Xxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx |
Xxx xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxx zrající |
na xxxxxxx |
x xxxxx xx xxxxxxx |
|
x celé hmotě |
|
z xxxx Xxxxxxxx xxx |
x xxxxxx xx povrchu |
s xxxxxx xxxxxx hmoty xxxx |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx
Xxxxxx |
Xxx x xxxxxx (x % xxxx.) |
Xxxxx |
xxxxxxx 38,0 |
Xxxxxxxxx |
15,0 xx 25,0 |
Nízkotučný xxxx xxxxx |
xxxxxxx 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxx |
xxxxxxx 5,0 |
Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných výrobků
Složka xxxx xxx xxx |
Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a tavený xxxxxx xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx |
xxx |
xxx |
Xxxxxxx mléčné složky |
ne |
ano obsah xxxxxxx 5 % xxxx. laktózy xx xxxxxxxx taveném xxxx |
xxx |
Xxxxx xxx |
xxx |
xxx |
xxx |
Xxxxxxxxxxx kultury |
ano |
ano |
ano |
Enzymy*) |
ano |
ano |
ano |
Cukry (sacharidy xx xxxxxxxx účinkem) |
ne |
ne |
ano |
Koření x xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxx výrobku x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, aby dodalo xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx |
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx |
xxx |
xxx |
*) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mražených xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx záporná xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xx 100 x |
&xxxx;- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xx 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
xxx 500 x |
&xxxx;- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx |
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxx mražených xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
Mražený xxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx použité ochucující xxxxxx xxxx.: |
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|
x rostlinným xxxxx |
xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|
xxxxxx |
Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx |
Příloha x. 9 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx. |
Xxxxxxxxxx mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxx tuk (v % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (v % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
8,0 |
||||
Xxxxxxx xxxx mléčný |
6,0 |
2,5 |
|||
Mražený xxxx s xxxxxxxxxx xxxxx |
5,0 (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx) |
||||
Xxxxxxx xxxx vodový |
12,0 |
||||
Mražený xxxx xxxxxx |
12,0 |
15,0 |
5,0 |
||
Xxxxxxx xxxx xxxxxx |
12,0 |
25,0 |
7,0 |
Xxxxxxxx: U xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx pro obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka |
Rostlinný xxxx |
xx 1 xxxxx |
&xxxx;- 4,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; |
- 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk |
1 xx 15 xxxxx |
&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxx 15 xxxxx |
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, živočišné xxxx |
xx 500 x |
&xxxx;- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; |
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx |
||
0,5 xx 5,0 xx |
&xxxx;- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
xxx 5 xx |
&xxxx;- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Příloha č. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.
Členění xxxxxxx xxxx x xxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tuků a xxxxx xx druhy, xxxxxxx a podskupiny
Druh |
Skupina |
Podskupina |
Jedlý xxx xxxx jedlý xxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx sádlo, vepřový xxx xxxxxxxx hovězí xxx, hovězí lůj xxx xxxx olej xxxxx xxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx |
||
xxxxxxxxxxxx17) |
||
xxxxxx xxxxxxxxxxxx17) |
||
xxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxx z podzemnice xxxxxx |
xxxx vyrobený x xxxxx xxxxxxxxxx olejné (xxxxx xxxxx Arachis xxxxxxxx X.) |
Xxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx x jader plodů xxxxxxxx druhů xxxxx Xxxxxxxx xxx. |
Xxxxxxxx xxx |
xxxxxxxx x dužiny (kopry) xxxxxxxxxx xxxxxx, plodů xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.) |
Xxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx. |
Xxxxxxxx olej |
vyrobený xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx (Xxxxx xxxxxxxx L.) |
Kukuřičný olej |
vyrobený x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx xxxx X.) |
Xxxxxxxx xxxx |
Xxxxxxxx xx xxxxx hořčice xxxx (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx (L.) Czemajev x Cossen) a xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Xxxx). |
Xxxxxxxxxxxx xxx |
xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx) |
xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx |
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxx fřakcionovaný - xxxxxxx |
xxxxx frakce x xxxxxxx bodem tání xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx |
xxxxxxxx x dužiny xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx) |
xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx |
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx |
xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx tuku xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx tuk frakcionovaný - superolein |
tekutá frakce xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx procesem xxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx dosaženo xxxxxxx xxxxxxxx čísla 60 nebo xxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx semen xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx campestris X., Xxxxxxxx xxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx |
Xxxxxxx xxxx nízkoerukový |
vyrobený xx semen x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx vyšlechtěných xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxx xxxx |
xxxxxxxx x xxxxx rýže (Xxxxx xxxxxx X.) |
Xxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx semen světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.) |
Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx kultivovaných xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx olejové z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.) |
Xxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx sóji (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.) |
Xxxxxxxxxxxx olej |
vyrobený xx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.) |
Xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny olejové xxxxxxxxxxxxx xxxxx semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu X.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 75 % xxxx. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx olej |
olej získaný x plodů olivovníku (Xxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxx. et Xxxx) |
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx trh podle xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx přede dnem xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, xx 6 xxxxxx xxx dne xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx v souladu x vyhláškou č. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, mohou xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.
Xx. XX xxxxxx právním předpisem x. 274/2019 Sb. x xxxxxxxxx od 1.1.2020
Xx. III
Závěrečné xxxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx byla xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx informační společnosti.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2020
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x výjimkou ustanovení §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 a §18 xxxx. x) xx x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem x.:
274/2019 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx mléko x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.1.2020
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx jich xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 ze xxx 25. listopadu 2015 x sbližování xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxx a kaseinátů xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.
Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 o některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx se xxxx směrnice 2001/114/XX x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx spotřebě.
2) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x změně nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, směrnice Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx produkty, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.
Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx podniky, x xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (ES) č. 853/2004.
5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.
6) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx přírodní xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 43/2005 Xx.
7) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx látek xx xxxxxxxx.
8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x obalech a x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a o xxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX x xxxxxxxx (XX) č. 258/97.
11) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.
12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na některé xxxxxxxx potraviny.
13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
14) Zákon č. 166/1999 Sb., xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011.
16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.
Nařízení Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. července 1991 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx oleje z xxxxxxxx x o xxxxxxxxxxx metodách xxxxxxx.
Xxxxxxxxx xxxxxxxx Komise (EU) č. 29/2012 ze dne 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.