Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 20.02.2025.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 2. xxxxxxxx 2016

x požadavcích xx xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. a), b), x) x h) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx č. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx č. 120/2008 Xx. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x návaznosti xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x složení xxxxxxxxx,

x) druhy potravin x xxxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx k xxxxx a přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky balení,

d) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx

x) mlékem xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se zemědělskými xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) a xxxxxxxx Xxxxxxxx unie upravujících xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

b) xxxxxxxx xxxxxx mléčný výrobek xxxxxxxx podle xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx produkty3) x xxxxx nařízení, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx x xxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxx separací x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xx použití xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 x této xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx,

x) jogurtem xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x této xxxxxxxx, x kterého xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx pouze přidáním xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný výrobek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxx xxxx x mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x jejich směsi, xx xxxxxx xxxxx xxx přidány smetana xxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx sušeného xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxxxxxxxxx, odtučněného xxxx částečně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % hmotnostních,

g) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx vhodných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, oddělením podílu xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x potravinářských kaseinů; xxxxxxxxxx může xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx po fermentaci xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) tvarohem xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x kterého xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nad xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,

x) máselným xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % hmotnostních xxxxxxx z xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx bezvodý xxxxxx tuk získaný x mléka, xxxxxxx xxxx másla xxxxxxxxxx xxxx než 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx ze xxxxxxxx smetany, s xxxxxxxxx xxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, obsahující xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx a xxxxxxx 36 % hmotnostních xxxxxxxx tuku, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, který xx vyrábí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx smetanové směsi, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx x termizací s xxxxxxx homogenizací před xxxxxxx do obalu,

o) xxxxxxx bílkovinným xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx bílkovin x xxxxx nebo xxxxxxxxx,

x) potravinářským kaseinem xxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx oddělením, xxxxxxxx x vysušením sraženiny xxxxxxx xxxxxxx srážením xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x mléka, splňující xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x vysušením sraženiny xxxxxxx reakcí xxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxx xxxx sraženiny x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx odstraněním xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx z xxxxx, částečně xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka, která xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx nejméně 99,0 % hmotnostních x xxxxxx; může xxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx molekulu xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx xxx směsí xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného původu5),

w) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x před xxxxxxx x xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx aktivity xxxxxxxx xxxxxx mikroflóry až xx xxxxxxx 80 °X,

x) vysokotepelným xxxxxxxxx (XXX) tepelné xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x hermeticky xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx xxx 100 °C xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx požadavku xx xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx xxxxxxx, x

x) xxxxxxxxx množstvím potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylky.

§3

Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx a mléčných xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4 x této xxxxxxxx.

§4

Xxxxxxxxxx

(1) U xxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxxx xx konci xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. v) xx x), se xxxxxxx k xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx se u xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx xxx druhy x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "smetana xxxxxxxxx", "mléko zahuštěné" x "xxxxxx xxxx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxx o xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxx vyhlášky jsou xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) U xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(6) U xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx být s xxxxxxxx požadavků xxxxxxxxxxx x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx jakostní údaje x xxxx o xxxxxx sušiny.

Mléko a xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx označí

a) názvem xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x společné organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx v příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx, x

x) obsahem xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx se označí xxxxx xxxx mléko xxxx xxxxxxx.

(3) U xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(4) Jako "čerstvé" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx teplotou xxxxx xxx 125 °C.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx mléko" xxxx "trvanlivá xxxxxxx" xx označí pouze xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "mléčný xxxxx" xxx použít x tekutého xxxxxxxx xxxxxxx obsahujícího více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx složky xxxx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x některých způsobech xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto výrobku.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x vysokotučné xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx se tento xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(4) Jako "smetanový xxxx" se xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x dále xxxxxxx xxxx v xxxxxx xxxx obsahem xxxx.

Xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx výrobky

§7

(1) Xxxx xxxxx sacharózy pro xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx x požadavcích pro xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx povoluje xxxxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:

xxxxxxx xxxxx = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% sacharózy + % vody

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných výrobků xxx dosáhnout pouze xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Trvanlivosti x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Trvanlivosti x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx dosáhnout pouze xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx vitaminů a xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx látek xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx jsou xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, lze x xxxxxxxxxxx mléka a xxxxxxxx xxxxx obsah xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxx, a xx xxxxxxxx xxxx odstraněním xxxxxxxx složek xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléku nebyl xxxxxx poměr xxxx xxxxxxxxxxxxx bílkovinami x xxxxxxxx. K této xxxxxx xxx použít xxxxxx permeát, mléčný xxxxxxxx x laktózu.

§9

(1) Zahuštěný mléčný xxxxxxx se u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tukuprosté xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulky 2.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx u xxxxx výrobku označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulky 3.

(4) X sušeného xxxxx x xxxxxx xxxxxxx x balení xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx doporučený xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxx uvedení xx xxxxxxxxx stavu xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v takto xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxx uvedeny xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx uvedení xxxxx xxxxx xxxxxxx.

(6) X sušeného xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxx9), xx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "není xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxx xxxxxx potravinářského kaseinu xxxxxxxx lze použít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, syrovátku nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx syřidlo xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx látky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(4) Xxx výrobě potravinářského xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx hydroxidy, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, vápenaté, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxx činidlo, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx obale xxxxxx

x) xxxxxx druhu xxxx skupiny x xxxx pak xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvede xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 odst. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxx,

x) x výrobků dovážených xx xxxxxxx xxxx xxxxxx země xxxxxx x

x) datem xxxxxx xxxx jiným xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx identifikována xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx xxxxx se xx xxxxx dále xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) u xxxxxxxxxxxxxxx kaseinátu xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 x

x) x xxxxxx bílkoviny xx xxxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) až x) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 písm. x) xxx xxxxx xxxxx x průvodní xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx v xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x této vyhlášce x x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Fyzikální, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx ochucujících xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující složky.

(3) Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) a) xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 k xxxx xxxxxxxx,

x) obsahem xxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxx xxxx jogurt xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(5) Xxxx "xxxxxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxx xxxx xx fermentaci xxxxxxx xx xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 x xxxx vyhlášce xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

Xxxx a tvarohy

§14

(1) Xxx xx označí

a) xxxxxx xxxxx; tavený xxx, tavený sýrový xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" lze xxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "zrající sýr" xxx xxxxxxx xxx, x kterého xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx biochemickým a xxxxxxxxxx procesům.

(4) Xxxx "xxxxxx xxx" xx xxxxxx sýr, xxxxx xxx xxxxxxx upraven xxxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxxxxx výrobek" se xxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, obsahuje xxxx než 5 % laktózy x x němž xxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobku.

(6) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxxx tavením x xxxxxxxx více xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" lze označit xxx, xxxxx xxx xx xxxxxxxxx ošetřený xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" xx označí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx názvem xxxxxxxxxx, xxxxx splňuje xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx povolených xxxxxx jiných xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sýrů, tavených xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxx v příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Označením "xxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, v xxxx xxx tvoří nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx dort", "xxxxxx dezert", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx se xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8,

x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx rozmezí hodnot xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Máslo x xxxxxx xxxx

(1) Jako "xxxxxxx xxxxx" lze xxxxxxx xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Jako "stolní xxxxx" xx xxxxxx xxxxx skladované nejdéle 24 xxxxxx xx xxxx výroby při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X a xxxxxxx,

(3) X spotřebitelsky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxx použitelnosti 20 xxx xx data xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x mrazírenského skladu xxxxxx na vnější xxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx použitelnosti xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx pomazánkové xx označí

a) xxxxxxx xxxxxx a

b) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx obsah tuku xxxxx xx celá xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx mléka a xxxxxxxx výrobků na xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X do 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (UHT) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, sušeného xxxxx x xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx se xxxxxxxx, přepravují x xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxx mraženého xxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, cukru x xxxxxxx složek, pevné xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx je uváděn xx xxx x xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervace výrobků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx krémy vyrobené xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, másla, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx přísad, vyjma xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx mražené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx tuků, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad,

e) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x vody x xxxxx xxxx sladidel x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vyrobené x xxxx a xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x kapalném xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x práškovém xxxxx, určené xxx xxxxxx zmrzliny,

h) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx práškový xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, který obsahuje xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§19

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 8 x xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxx xx označí názvem xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Mražený krém xxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx, pokud xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx §21 xxxx. 1 písm. x).

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxxx xx jakost

§21

(1) X xxxxx mraženého xxxxx lze uvést xxxxx

x) xxxxxxxxxx, obsahuje-li xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx použitých xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx těchto xxxxx nebo xxxxxx xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, nebo

d) označující xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx krému xxxxxxxx xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxx složka použit xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx.

(3) X xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx uvedena, přičemž xxxxx alkoholu xxxxx xxx xxxxx než 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 x xxxx xxxxxxxx.

(2) Konzistence mraženého xxxxx musí být xxxxx, hladká, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x nerozmělněné xxxxx.

(3) Mražený xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx záměrně přidaný xxx x xxxxxxxxx xxxx než xxxxxx xxx a mléčné xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx lze xxxxxx xxxxx, xxxxxxx dřeň, xxxxxxx šťávu nebo xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx konzervovaný xxxxxxx technologickým postupem.

(5) Xxxxxxx složku x xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx krém xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx na 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx kyselost xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx ovocné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x maximálně xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x chutí x xxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx maracuja.

(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 5 % hmotnostních.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx dodává xxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx dopravním xxxxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx teploty xxxxxxxxx xxxxx minus 18 °X xxxx nižší. Xxx xxxxxxxx xx xxxx teplota výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx minus 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx teplotami musí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxx xx xxxxx než 1 xxx, xxxxxx xx uchovává xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx prostředek nemusí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 v případě, xx jde x xxxxxx mražených krémů xx xxxxxxxxxxx, zařízení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx však xx vzdálenosti 200 xx; x tomto xxxxxxx musí být xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx teploměrem xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx místě.

(4) Xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx minus 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxxxxx skladě, x xxxxxxxx skladů menších xxx 10 m3, xxxx být měřena xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx teplotu v xxxxxxxxxxxx místě xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx označen xxxxx xxxxxxxx záznamu a xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovaného xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx než 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx xx xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x teplotě xxxxx 18 °X x nižší, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jeho teplotu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx teplota xxxx v xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx vyznačeného xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx doby xxxxxxxxxx xxxxx být xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Zmrazování xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx uvádění xx xxx není xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx podmínek x xxxxxxx xxxx xxxxx stavu,

b) rostlinným xxxxx a xxxxxx xxxxx xxx x xxxx získaný xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx plodů olejnatých xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) x xxxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

d) xxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx rostlinných a xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx nebo xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxxx směsí, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, nebo kombinací xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx x jedlých xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx jedlých rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk, xxxx xxxx ztužených xxxx přeesterifikovaných tuků, xxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx roztíratelným tukem xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

i) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx nebo směs xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nebo směs xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x tuku x obsahem 10 % až 90 % hmotnostních tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxx 20 °C xxxxxx,

x) koncentrovaným xxxxx xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx a xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx ohřevu, xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx a xxx xxxx vyčištění xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx tuků x xxxxx xx druhy, xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x olivových olejů xxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu, xxxxxxx x podskupiny podle xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx roztíratelné xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx zemědělskými xxxxxxxx2).

§29

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx se skladují x xxxxxxxxxx tak, xxx byly chráněny xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx tuků x xxxxx 20 °X,

x) x živočišných xxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx emulgovaných xxxx 15 °C, nebo

c) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx tuků 20 °X.

(3) Xxxxx xxxxxxxxx x živočišné xxxx x xxxxx a xxxxxxx x nich xxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Olivový xxxx xx uvádí na xxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx ustanovení

(1) Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx vyprodání xxxxx.

Závěrečná xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., kterou xx xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx mléko x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx tuky x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje, ve xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x oleje, xx znění pozdějších xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky pro xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé tuky x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady 2015/1535 xx dne 9. září 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx ustanovení §12 xxxx. 5 a 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. x) xx x), xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx v. x.

Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx x na xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx kysání v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xx zakysané xxxxxx xxxxxxx xxxx neuvedené, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, zakysané xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx směsné xxxxxxx xxxxxxxx mléčného kysání

106

Acidofilní xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx bakterií xxxxxxxx xxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx subsp. bulgaricus

107

Kefír

zákys xxxxxxxxxx x kefírových xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx mléko

zákys skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx mléčného xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx kysání 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný xxxxxxx x bifidokulturou

Bifidobacterium xx. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx kultury xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxx xxxx být zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Příloha x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx kasein

Sladký (x % xxxx.)

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

méně xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx v xxxxxx

xxxx xxx 84,0 včetně

více xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 ml 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx než 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx)

xxxx než 15 xx x 25 x

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx obsah xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx hrudky, které xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Potravinářský xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx než 8,0 xxxxxx

Xxxxx kaseinu xxxxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 až 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx zápach

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx zcela xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx podle xxxx 1 odst. III xxxx XX přílohy XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

zahuštěné

Odtučněné xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxx odstředěné xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx vysokotučná

zahuštěná

sušená

Kysaný xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx mléko

acidofilní xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx mléko nebo xxxxxxxxx zákys

kysaná xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx podmáslí

kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx kulturou

Mléčný výrobek xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu

Mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx přídavkem mléčné xxxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku

máselný xxx xxxx mléčný xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx stolní

Tvaroh

měkký xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx x xxxx xxxxx

x plísní xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx hmoty

dvouplísňový

v xxxxxx xxxxxx, bílý

pařený

extra xxxxx (xx xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx ostatní

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 x

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx xxxx 500 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xx 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

Zahuštěný xxxxxx výrobek

do 1 000 g

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx balení

Sušený xxxxxx xxxxxxx, bílkovinný xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 1 000 x

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx a xxxxxx

xx 125 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks balení

nad 500 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx v xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 g

- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500 x

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 g

- 7,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx mléčného xxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 20 x

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx balení

do 250 x

- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 250 g

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 6 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Smetana xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx mléčné výrobky

Zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejméně 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx slazená xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

x tom xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx plnotučné mléko

nejméně 26,0 x xxxx xxx 42,0

Sušené xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

více xxx 1,5 x méně xxx 26,0

v xxx xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx smetanový

nejméně 10,0

Jogurt xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx v xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0 x xxxx xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx xxx 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 a méně xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx než 10,0

Xxxxx xxxx v xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx vzorce:

    xxxxxxxx xxxx x x

% xxxx. xxxx x xxxxxx = _______________________ x 100

100 - hmotnost xxxx x x

Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx konzistence xx vztahu x xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Tvrdý

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = xxxx x xxxxxxxxxx hmotě xxxx, která xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx;   &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx v x

% XXXXX = _______________________ x 100

       100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x mazem na xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Plísňový xxx

x xxxxxx xx povrchu

s xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk x xxxxxx (v % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Polotučný

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx tvrdý

nejvíce 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx povolených složek xxxxxx xxx sýry xxx výrobu tavených xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx sýr

Tavený xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný xxx, xxxxxxx, máselný xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx xxxxxx složky

ne

ano

obsah xxxxxxx 5 % xxxx. laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (sacharidy xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx, které xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx specifickými účinky

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Mražený xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených krémů

Druh

Celková xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx tuk (x % xxxx. nejméně)

Ovocná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx krém vodový

12,0

Mražený xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: U xxxxxxxxx xxxxx ovocného a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx požadavek xxx xxxxx ovocné xxxxxx xxxx pro obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem balení

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka

Rostlinný xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % x jednotlivého xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxxxx xxx, xxxxxxx x xxxxxxxx tuky, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 kg

 - 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění jedlých xxxx x xxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Základní xxxxxxx xxxxxxx tuků x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny

Druh

Skupina

Podskupina

Jedlý xxx nebo jedlý xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx sádlo, xxxxxxx xxx výběrový xxxxxx xxx, hovězí xxx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx x xxxxxxxxx xx jednodruhové xxxxxxxxx tuky x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx vyrobený x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx druhu Xxxxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x jader xxxxx xxxxxxxx xxxxx palem Xxxxxxxx spp.

Kokosový xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (kopry) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx spp.

Hroznový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx vinné (Vitis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x klíčků xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx mays X.)

Xxxxxxxx olej

Vyrobený xx xxxxx hořčice xxxx (Xxxxxxx xxxx L. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), hořčice xxxxx xxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Cossen) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx guineensis)

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x palmojádrového xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx plodů xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx frakcionovaný - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx z palmového xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s vysokým xxxxx tání xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx procesem xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx řepky xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx campestris X., Xxxxxxxx juncea X. x Brassica toumefortii Xxxxx

Xxxxxxx olej xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Brassica xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx juncea L. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx olej

vyrobený z xxxxx rýže (Oriza xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové xxxxxxxxxxxxx xxxxx světlice barvířské (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx obsahovat xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx množství xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx sezamu (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx olej x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové

vyrobený xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx obsahovat xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx množství mastných xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx x xxxxx olivovníku (Xxxx xxxxxxxx sativa Xxxx. et Link)

Čl. II

Přechodná xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx lze xxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xx trh xxxxx xxxxxxxx č. 397/2016 Xx., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, do 6 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 397/2016 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Sb. x xxxxxxxxx od 1.1.2020

Xx. XXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. září 2015 x xxxxxxx při xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx informační xxxxxxxxxxx.

Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x účinností xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 odst. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. x) až x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx změny x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx předpisem č.:

274/2019 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx

x účinností od 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx jiných právních xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 ze xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx týkajících xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x o xxxxxxx směrnice Rady 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. prosince 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx mléka xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES ze xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx xx xxxx směrnice 2001/114/XX x xxxxxxxxx druzích xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. xxxxxxxx 2013, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 a (XX) x. 1234/2007.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/EHS, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX a 2008/5/XX x nařízení Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

3) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx péči x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

Vyhláška č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 853/2004.

5) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx s xxxxxx, čokoládu a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 o xxxxxxxxx xxxxxxxx x minerálních xxxxx a některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx a x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x způsobu xxxxxx použití, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX, xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/ES x xxxxxxxx (XX) č. 258/97.

11) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x charakteristikách xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxx x o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx olivový xxxx.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č.1308/2013.