Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 24.12.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx dne 2. xxxxxxxx 2016

x xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 odst. 1 xxxx. a), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx zákona x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Xx., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (dále jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxx unie1), zároveň xxxxxxxx xx přímo xxxxxxxxxx předpisy Evropské xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x členěním na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx se x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx v této xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx uchovávání xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x manipulace x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx přepravu,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx této vyhlášky xx rozumí

a) xxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx3) x podle nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx xx xxxxx emulze (xxxxxxxx xxxx x xxxxxx) xxxxxxx xxxxxxxxx separací x mléka,

c) xxxxxxx xxxx zakysaným xxxxxxx xxxxxxxx mléčný výrobek xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx xx použití xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxx mléka, xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx xxx xxxxxx obsah xxxxxx xxxxx přidáním xxxxxx bílkoviny, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,

e) zahuštěným xxxxxx xxxx zahuštěnou xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx částečným odpařením xxxx ze xxxxxxx xxxx z mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx přidány xxxxxxx xxxx sušené mléko xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx x konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx celkové xxxxxx,

x) xxxxxxx mlékem xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx smetany xxxx xxxxxx směsi, s xxxxxxx vody xxxxxxx 5 % hmotnostních,

g) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x mléka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx vhodných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx podílu xxxxxxxxx a následným xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobě xxxx, xxxxxx tvarohů x potravinářských xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx být x xxxxxx složka xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x jogurtů či xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx sýr, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, nebo x kterého xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nad xxxxxxxx xxxxxx syřidla,

j) xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci trhů xx xxxxxxxxxxxx produkty2),

k) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx při xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx koncentrátem xxxxxx výrobek x xxxxxxxx xxxxxxx mléčného xxxx xxxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxx, smetany xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) tradičním xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx smetany, s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx syrovátkou xxxx xxxxxxx podmáslím, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x nejvíce 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, který xx xxxxxx tradiční xxxxxxxxxxx pomocí vysokotlaké xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi, xxxxxxxxx xxxxxxxxxx směsi x termizací x xxxxxxx homogenizací xxxx xxxxxxx xx obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x mléka xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x xxxxxxxxx sraženiny xxxxxxx kyselým xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x mléka, xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx oddělením, promytím x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx koagulujících xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinátem mléčný xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 3 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx, částečně xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxxxxxxx xxxxxxxx bílkovin x xxxxxxxx xxxx x xxxxx, částečně xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx nejméně 99,0 % xxxxxxxxxxxx x sušině; xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx jednu xxxxxxxx xxxxxxxxxx vody nebo xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) tepelným xxxxxxxxx technologický proces xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

w) xxxxxxxxx tepelné xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x před balením x potlačení xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx přítomné xxxxxx mikroflóry xx xx teploty 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) tepelné xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků xxxxxxx ošetření mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °X xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5) xxx xxxxxxxx uzávěru, a

z) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx zohledněním xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxx x mléčných xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx.

§4

Označování

(1) U mléčného xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. v) xx x), se xxxxxxx k xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx spadajících podle xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx pod xxxxx x skupiny výrobků "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx objemových.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x této vyhlášce.

(4) Xxxxx o xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx xxxxx.

(5) X xxxxx x mléčných xxxxxxx, které byly xxxxxxxx x plnotučného xxxxx bez xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx uveden.

(6) U xxxxx x mléčných xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx výživovými xxxxx, xxxxxx xxx s xxxxxxxx požadavků stanovených x §9 odst. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxx sušiny.

Xxxxx x xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxx podskupiny xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven nařízením x společné organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 k této xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxx xx označí xxxxx jako xxxxx xxxx xxxxxxx.

(3) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx smetany se xxxxxx způsob xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny živočišného xxxxxx5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, které xxxxxx xxxxxxxx teplotou vyšší xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx xxxxxxx" xx označí xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "mléčný xxxxx" lze xxxxxx x tekutého xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx uvede xxxx xxxxxxxxxx složky nebo xxxxx x ochucení xxxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx výrobek, v xxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto výrobku.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x vysokotučné smetany" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přídavku xxxxx. Xxxx se tento xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx označí xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx nebo xxxxxxx x přídavkem xxxxx x x xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxxx výrobek xx označí xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx.

Zahuštěné a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxx xxxxx sacharózy xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílý, cukr xxxx nebo cukr xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x požadavcích xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx6).

(2) Xxx výrobě xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxxxx přídavek xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.

(3) Přídavek xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:

xxxxxxx xxxxx = % sacharózy x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v souladu x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx dosáhnout xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x sušených mléčných xxxxxxx se xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx x přidávání xxxxxxxx a minerálních xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx látek xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx v tukuprosté xxxxxx, x to xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, aby x xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx bílkovinami x xxxxxxxx. K této xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx.

§9

(1) Zahuštěný mléčný xxxxxxx xx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx tukuprosté xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx xxxxxxx označí obsahem xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x této vyhlášce xxxxxxx 2.

(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, se u xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X sušeného mléka x sušené xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx uvede xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x obsahu xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx v takto xxxxxxxxx výrobku.

(5) Je-li xxxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x zabalen ve xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx údaje x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx skupinovém xxxxx, x xxxxxxxx uvedení xxxxx druhu xxxxxxx.

(6) X xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx výživu9), se xx obalu xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxxx xxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Při xxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx chlorovodíkovou, kyselinu xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx látky a xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx a xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx hydroxidy, uhličitany, xxxxxxxxxxxx xxxx citronany xxxxx, draselné, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx neutralizační a xxxxxxx činidlo, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nařízení x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a enzymech10).

§11

(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v nařízení x poskytování informací x potravinách spotřebitelům11) xx bílkovinné xxxxxx xxxxxxx na obale xxxxxx

x) názvem druhu xxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 x této vyhlášce; x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinátu xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx hmotností x kilogramech xxxx xxxxxxx,

x) jménem nebo xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který uvádí xxxxxxxxx xx xxx,

x) x výrobků dovážených xx xxxxxxx zemí xxxxxx xxxx xxxxxx x

x) datem výroby xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx šarže.

(2) Xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 a

c) x xxxxxx xxxxxxxxx ze xxxxxxxxx x u xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Údaje podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) až x) x údaje xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx xxxxx xxxxx v průvodní xxxxxxxxxxx výrobku.

Kysané nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx mléčného xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx v nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx a mikrobiologické xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx

x) a) xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx,

x) obsahem xxxx a

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Jako "xxxxxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx" xxx označit mléčný xxxxxxx, x kterého xxx xxxxx mléčných xxxxxxxx xxxx fermentací xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx na xxxxxxx 5,6 %

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx tepelně ošetřený xx kysacím xxxxxxx x xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) názvem xxxxx,

x) xxxxxxx tuku a

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx x xxxxxxx

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx druhu; xxxxxx xxx, tavený xxxxxx xxxxxxx, tavený xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx xxxxxxx,

x) obsahem xxxx xxxx xxxx v xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx ochucující xxxxxxx.

(2) Jako "xxxxxxx xxx" xxx označit xxxxxxxxx xxx, včetně xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx došlo x xxxxxx biochemickým x xxxxxxxxxx procesům.

(4) Xxxx "xxxxxx xxx" xx xxxxxx xxx, který xxx tepelně xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx tepelně xxxxxxx tavením, obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx x x němž xxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx výrobku.

(6) Jako "xxxxxx mléčný xxxxxxx" xx označí mléčný xxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxxx tavením x xxxxxxxx xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, xxxxx xxx xx prokysání xxxxxxxx xxxxxxxxx horkou xxxxx, xxxxxx xxxxx, horkým xxxxxx xxxx smetanou.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx sýr" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx sýr xxx xxxxxxx názvem xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 až 7.

(10) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx jiných než xxxx pro xxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, v němž xxx xxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx výrobku.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Xxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx podskupiny xxxxx požadavků xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8,

x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Obsah tuku x xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 k této xxxxxxxx xxxxxxx 5.

§16

Máslo x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "čerstvé xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx do 20 xxx od xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "stolní xxxxx" xx xxxxxx xxxxx skladované xxxxxxx 24 měsíců xx xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx od data xxxxxxxxxxx x mrazírenského xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxx xx obal xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx vnější xxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx použitelnosti xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Tradiční xxxxxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku xx obsah xxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx na xxx

Xxxxx x mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxx sterilací, zahuštěného xxxxx, sušeného xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, tavených xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXXXX KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxx mraženého xxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxx xx xxx x xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervace xxxxxxx xxxxxxx snížením xxxxxxx xx teplotu xxxxx 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x vyhláškou x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx krémy xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx xxxxx vyrobené xxxxxxxxx našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx smetany, xxxxxxxx xxxx, másla, xxxxx a sušeného xxxxx, xxxxx nebo xxxxxxxx, x přídavkem xxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) mraženými xxxxx x rostlinným xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx surovin, xxxx, xxxxxxxxxxx tuků, cukrů xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad,

e) xxxxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x vody x xxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x ochucujících xxxxxx,

x) sorbetem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx x přídavkem xxxxx, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx alkoholu x x xxxxxxxxx dalších xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx směsmi xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx x xxxxxxxx stavu, x xxxxxxxxxx stavu xxxxx x práškovém xxxxx, xxxxxx pro xxxxxx zmrzliny,

h) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx práškový xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxxxx 4 % xxxx, a

i) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přílohy č. 7 x této xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 k této xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxx krém xx označí názvem xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx byla xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. x).

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zmrzlina.

Xxxxxxxxx xx jakost

§21

(1) X názvu xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,5 % xxxxxxxxxx kakaa,

c) xxxxx xxxxxxxxx druhů xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx nejméně 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nebo jejich xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx druhu xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, který xxx xxxx xxxxxx použit xxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

(3) U výrobku x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx xxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx alkoholu nesmí xxx xxxxx než 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx krémů xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x této xxxxxxxx.

(2) Konzistence mraženého xxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx bublin; xxxxxxx xxxx obsahovat viditelné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený xxxx xxxxxx x mražený xxxx smetanový xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Xxxx ovocnou xxxxxx lze xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx ovocný výrobek xxxxxxx nebo konzervovaný xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxx nahradit xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxx pastami ze xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxx záměrně xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x maximálně na 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x dalšího xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx jako kyselina xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx ovocné xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx na 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx na 15 % hmotnostních x mraženého xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x hustou xxxxxxxxxxx, xxxx ananas, xxxxx, xxxx, mango, xxxxxxx, xxxxxx xxxx maracuja.

(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx past xx suchých skořápkových xxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx maximálně xx 5 % xxxxxxxxxxxx.

Uvádění na xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx určený xxx konečného xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx.

(2) Mražený krém xx přepravuje dopravním xxxxxxxxxxx, který umožňuje xxxxxxxxx xxxxxxx mraženého xxxxx minus 18 °X xxxx xxxxx. Xxx přepravě se xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 roku; x xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx 1 rok, xxxxxx xx xxxxxxxx do xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx prostředek xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 x xxxxxxx, xx jde x xxxxxx xxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx vzdálenosti 200 xx; v xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx krém se xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx při teplotě xxxxxxx xxxxx 18 °X x nižší. Xxxxxxx vzduchu x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx skladů xxxxxxx xxx 10 m3, xxxx xxx měřena xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx teplot. V xxxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, který xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxx xxx 1 xxx, záznam se xxxxxxxx xx do xxxx minimální trvanlivosti.

§25

(1) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx, v xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx zařízení, xxxxxxxxx xxxxxx jeho teplotu x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x místě xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx maximálního xxxxxx.

(2) Xxxxxxx ve xxxxx bodech xxxxxxxxx xxxxx xxxxx doby xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx uvádění xx xxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX TŘETÍ

JEDLÉ XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x olejem xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx-xxxxxxxxx, xxxxx se x xxxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kyselin x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x xxxxxxx nebo xxxxx xxxxx,

x) rostlinným xxxxx a olejem xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxx plodů xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx tukem x olejem jedlý xxx a olej xxxxxxx x poživatelných xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx podmínek stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) x xxxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) ztuženým xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx jejich xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx tukem xxxxx tuk, který xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx prošel xxxxxxxx ztužování xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, nebo xxxxxxxxx xxxxxx procesů, xxxx xxxxx xxxxxxxxx tuků x jedlých xxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxx,

x) roztíratelným xxxxx jedlý tuk, xxxx xxxx ztužených xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxx x tuky xx xxxxx emulze xxxx x xxxx x xxxxxxx 10 % xx 90 % xxxxxxxxxxxx tuku, xxxxx xx xxx xxxxxxx 20 °C xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx tukem xxx, jehož xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % hmotnostních a xxxxx než 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) olejem xxxxxxxxx za xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx postupy vyluhování xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xx změnám xxxxxxxxxx oleje x xxx xxxx xxxxxxxxx xx používá xxxxx xxxxxxxxx vodou, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

§28

Požadavky xx jakost x označování

(1) Požadavky xx xxxxxx a xxxxxxxxxx roztíratelných xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x podskupiny xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx roztíratelné xxxx, xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx skladují x přepravují xxx, xxx xxxx chráněny xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Teplota xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x olejů 20 °X,

x) x živočišných xxxx a xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx emulgovaných tuků 15 °X, xxxx

x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Jedlé rostlinné x xxxxxxxxx xxxx x oleje x xxxxxxx z xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx uváděny xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxx xx xxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., ve znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx.

(2) Potraviny uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x souladu x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx mléko a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.

4. Vyhláška č. 370/2008 Sb., kterou se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Xxxx vyhláška byla xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx xxx 9. září 2015 x postupu při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx informační xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 a 6, §14 odst. 5 x 6 x §18 písm. x) xx x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Příloha č. 1 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Mikrobiologické xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxx xxxxxxx x na xxxxx xxxxxx mikroorganismů xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 g

Kysané xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, zakysané xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx nápoje

monokultury xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx jogurtového xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx subsp. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx z xxxxxxxxxx xxx nebo kefírové xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx zkvašujících i xxxxxxxxxxxxxx laktózu x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání, xxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x mezofilních x termofilních xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný výrobek x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx sp. x kombinaci x xxxxxxxxxxx a termofilními xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx jogurtové kultury xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčnou x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobku. Musí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx obou xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Fyzikální a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

méně xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 včetně

více xxx 90,0 včetně

z xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 xxxxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx než 0,27 xx 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx pachů

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx hrudky, xxxxx xxx xxxxxxxxx mírným xxxxxx

Příloha č. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx kaseinu xxxxxxxxxxxx xx suchý xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx obsah xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx tuku

méně než 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 xx 8,0

Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx cizí xxxx xxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx xxxxxxxxxx hrudek, xxxxx lze rozmělnit xxxxxx tlakem

Rozpustnost

téměř zcela xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Příloha č. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Členění xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx konzumního xxxxx podle xxxx 1 odst. III xxxx XX přílohy XXX xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odstředěné nebo xxxxxxxxx, slazené nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo částečně xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx vysokotučná

zahuštěná

sušená

Kysaný nebo xxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx bílý xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx zákys

kysaná nebo xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx výrobek s xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxx xxxx xxxxxx xxx bezvodý

máselný koncentrát

čerstvé xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx jemný

polotučný

tučný

termizovaný

tvrdý

Sýr

přírodní

čerstvý

zrající

zrající xxx xxxxx

xxxxxxx x xxxx xxxxx

x xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, bílý

pařený

extra xxxxx (xx strouhání)

tvrdý

polotvrdý

poloměkký

měkký

tavený

roztíratelný

s lomem

tavený xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx kaseinát

mléčná bílkovina

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x mléčných xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylka

Mléko tekuté, xxxxxxx tekutá, kysaný xxxx xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx xxxx 500 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xx 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

Zahuštěný xxxxxx výrobek

do 1 000 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

do 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

nad 1 000 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x xxxxxx

xx 125 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx balení

do 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 500 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 x

- 15,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxx tvaroh

do 250 x

- 7,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x xxxxxxx mléčné xxxxxxx

xx 20 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 ks balení

nad 250 x

- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx sušina xxxxxxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejméně 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx odstředěné xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx slazené xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (v % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

v tom xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx odstředěné

nejvíce 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Sušená xxxxxxx

xxxxxxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 26,0 x méně xxx 42,0

Sušené částečně xxxxxxxxxx mléko

více xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

x tom xxxxxxxxx

14,0 xx 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Obsah xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Kysaná smetana

nejméně 10,0

Xxxxxx mléko xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx tuku x xxxxxx

Xxxxxxxxx sýra

Tuk x xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx xxx 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x xxxx xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx tuku v xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx tuku x x

% xxxx. xxxx x sušině = _______________________ x 100

100 - hmotnost vody x x

Xxxxxxx 6 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx sýra

Sýr

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Tvrdý

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 až 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = xxxx x tukuprosté hmotě xxxx, xxxxx xx xxxxxxx podle následujícího xxxxxx:

&xxxx;   &xxxx; &xxxx;   &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx vody x x

% XXXXX = _______________________ x 100

       100 - xxxxxxxx xxxx x g

Tabulka 7 - Klasifikace xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx zrající

na xxxxxxx

x xxxxx na xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx xx xxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx tvarohu podle xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk x xxxxxx (v % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný nebo xxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx xxx xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx výrobek

druhově xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx mléčné složky

ne

ano

obsah xxxxxxx 5 % xxxx. laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx kultury

ano

ano

ano

Enzymy*)

ano

ano

ano

Cukry (sacharidy xx xxxxxxxx xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x sezónní zelenina

podle xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, aby xxxxxx xxxxxxxxx výrobku xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová odchylka

Mražený xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení

nad 500 g

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx xxxxxxxxx krémů

Druh

Celková xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx mléčná sušina (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (x % hmot. nejméně)

Ovocná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (obsah rostlinného xxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx ovocné složky xxxx xxx obsah xxxxxxx skořápkových xxxxx.

Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx olej

do 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % u jednotlivého xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx emulgovaný xxx

1 xx 15 litrů

 - 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x jednotlivého balení

Roztíratelný xxx, xxxxxx roztíratelný xxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 g

 - 1,5 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 kg

 - 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 11 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx druhy, skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx tuků x xxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, vepřový xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx xxx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx emulgovaný

Tabulka 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxxxx Arachis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx tuk

vyrobený x xxxxxx (kopry) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx kokosové (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx spp.

Hroznový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx hroznů xxxx vinné (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx mays X.)

Xxxxxxxx olej

Vyrobený ze xxxxx xxxxxxx bílé (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Brassica hirta Xxxxxx), hořčice hnědé xxxx xxxxx (Brassica xxxxxx (X.) Czemajev x Cossen) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx guineensis)

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx tuku frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x dužiny xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x palmového xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx získaná x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - superolein

tekutá frakce xxxxxxx x palmového xxxx speciálním xxxxxxxx xxxxxx krystalizace xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx čísla 60 xxxx xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx napus L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Brassica xxxxx X., Brassica xxxxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx obsahu mastných xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx z xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx semen x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.) xxxx obsahovat nejméně 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx L.)

Sójový olej

vyrobený xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx max (L.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx slunečnice (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx xxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx x plodů olivovníku (Xxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxx. et Xxxx)

Xx. XX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx xxx vyrábět, xxxxxxxxx a xxxxxx xx xxx podle xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx přede xxxx xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, xx 6 xxxxxx xxx xxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx.

2. Potraviny xxxxxxx xx xxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou x. 397/2016 Xx., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2020

Xx. XXX

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x předpisů xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx č. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x výjimkou xxxxxxxxxx §12 odst. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. c) xx x), xxxxx nabývají xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx právního předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

274/2019 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx na xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx a xxxxx

x účinností xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx právního předpisu.

1) Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. listopadu 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx mléka určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. září 2007, kterou se xxxx xxxxxxxx 2001/114/ES x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 ze xxx 17. prosince 2013, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (EHS) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům, x změně nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (ES) x. 1925/2006 x x zrušení směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES x 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx potraviny živočišného xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x veterinárních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., o xxxxxxxxxxxx veterinárních x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx potravinářské xxxxxxx, x xxxxx se xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x hygieně xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Rady (XX) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pro přírodní xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1925/2006 xx xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx a minerálních xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Xxxxxxxx č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x způsobu xxxxxx použití, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1333/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 o potravinářských xxxxxxxxxx látkách.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Rady (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX x xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x požadavcích xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx znění pozdějších xxxxxxxx.

15) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxx (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x o xxxxxxxxxxx xxxxxxxx analýzy.

Prováděcí xxxxxxxx Xxxxxx (EU) č. 29/2012 xx dne 13. ledna 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č.1308/2013.