Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 23.11.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx xxx 2. xxxxxxxx 2016

x požadavcích xx mléko a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a jedlé xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. 1 xxxx. a), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx zákona č. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., zákona x. 131/2003 Xx., xxxxxx x. 274/2003 Xx., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Xx. x xxxxxx x. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Předmět xxxxxx

Xxxx vyhláška xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Evropské xxxx2) x upravuje

a) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x návaznosti xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, a xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x členěním na xxxxxxx x xxxxxxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx požadavky, xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxxx xx k xxxxx x přípustné xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX X XXXXXX VÝROBKY

§2

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx3) a xxxxxxxx Xxxxxxxx unie upravujících xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného původu4) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx veterinární xxxxxxxx3) x podle xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) smetanou xxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxx právních xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx nejméně 10 % xxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v xxxxxx) xxxxxxx fyzikální separací x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx zakysaným xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, podmáslí, syrovátky xxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx mikroorganismů xxxxxxxxx x příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx procesu,

d) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 k xxxx xxxxxxxx, x kterého xxx zvýšit xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zahuštěného mléka, xxxx xxxxxxxxx syrovátky, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) zahuštěným xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx odpařením xxxx ze xxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx, odtučněného nebo xxxxxxxx odtučněného xxxx x xxxxxx xxxxx, xx kterým xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx obojí, přičemž xxxxxxxx sušeného xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % xxxxxx xxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxx sušenou smetanou xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx plnotučného, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx nebo xxxxxx směsi, x xxxxxxx vody nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, oddělením xxxxxx xxxxxxxxx x následným xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx jako vedlejší xxxxxxx při xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x potravinářských xxxxxxx; xxxxxxxxxx xxxx xxx x xxxxxx složka xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx výrobě xxxxxx xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x jogurtů xx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx pomocí syřidla,

j) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při výrobě xxxxx,

x) máselným koncentrátem xxxxxx výrobek s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % hmotnostních xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx másla,

m) xxxxxxxx tukem bezvodý xxxxxx tuk xxxxxxx x mléka, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx než 99,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx pomazánkovým xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxxx sušeného xxxxx x možností obohacení xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx sušiny, xxxxx xx vyrábí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx smetanové xxxxx, xxxxxxxxx prokysáním směsi x termizací s xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobkem xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxxxxx,

x) potravinářským xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) potravinářským xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením, promytím x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx, splňující xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 x této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx získaný xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 3 x xxxx vyhlášce,

s) xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx základě ultrafiltrace xxxxx, částečně odstředěného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx tuku x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx odstředěného xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx syrovátky x xxxxxxx xxxxxxx laktózy xx výši xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx být xxxxx xxxx xxxxx,

x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx procesu x xxxx balením x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx aktivity xxxxxxxx xxxxxx mikroflóry xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxx nepřímým xxxxxxx x hermeticky uzavřených xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °C xx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx podle xxxxxxxx, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5) bez xxxxxxxx uzávěru, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx se zohledněním xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 k této xxxxxxxx.

§4

Označování

(1) X xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxx výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx podle §2 xxxx. x) xx x), xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx ošetření xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného původu5).

(2) Xxxx o čistém xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx nebo polotekutých xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 k této xxxxxxxx pod xxxxx x skupiny xxxxxxx "xxxxxxx xxxxxx", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "mléko zahuštěné" x "xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "jogurt" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo objemových.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx vyhlášce.

(4) Xxxxx x xxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxx x mléka x xxxxxxxx xxxxxxx podle xxxx xxxxxxxx jsou xxxxxxxxxx údaji.

(5) U xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxx standardizace, xxxxxx být jakostní xxxx uveden.

(6) X xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, které jsou xxxxxxxx xxxxxxxxxx údaji, xxxxxx být x xxxxxxxx požadavků stanovených x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x údaj x xxxxxx xxxxxx.

Mléko a xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx označí

a) xxxxxx xxxxx a xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx se označí xxxxx jako xxxxx xxxx xxxxxxx.

(3) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx smetany xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(4) Jako "čerstvé" xxx xxxxxxx tekuté xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vyšší xxx 125 °X.

(5) Xxxxxx "trvanlivé mléko" xxxx "trvanlivá smetana" xx xxxxxx pouze xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "mléčný xxxxx" lze xxxxxx x tekutého mléčného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. U ochuceného xxxxxxxx xxxxxxxx výrobku xx u xxxxx xxxxxxx uvede xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx způsobech xxxxxxxxxx potravin.

(2) Označením "xxxxxx" lze xxxxxxx xxxxxx výrobek, x xxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto výrobku.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx smetany" xx označí xxxxxxx x vysokotučné xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx xx tento xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x tvarohu, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x obsahem xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x dále xxxxxxx xxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx povoluje xxxxxxxx xxxxxxx x množství xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný xxxxx = % sacharózy x 100

________________________________

% sacharózy + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx pouze xxxxxxxxx xxxxxxxxx v souladu x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx látek xxxxx xxxxxxxx x přidávání xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx látek do xxxxxxxx7).

(3) Aniž xxxx xxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxx u xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx v xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x tukuprosté xxxxxx, a to xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx složek xxxxxxx xxxxxxxx, xxx v xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx bílkovinami x xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x laktózu.

§9

(1) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se x xxxxx výrobku označí xxxxxxx xxxxxxxxxx sušiny x procentech hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 k xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x názvu xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx v procentech xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, se u xxxxx xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx mléka x sušené smetany x balení xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx ředění xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x obsahu xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx výrobku.

(5) Xx-xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxx xxx 20 x xxxxxxx ve xxxxxxxxxx obalu8), xxxxx xxx xxxxx x xxxxxxxx uvedeny xxxxx xx skupinovém obalu, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx výrobku.

(6) X sušeného xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx9), se xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "není xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx do 12 xxxxxx".

§10

(1) Mléčný bílkovinný xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx chlorovodíkovou, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu citrónovou, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx splňují xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx enzymy xxxxxxxxxxx xxxxx jako xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx kultury, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze použít xxxxx hydroxidy, uhličitany, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a enzymech10).

§11

(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na obale xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx uvede specifikace xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx uvádí xxxxxxxxx na xxx,

x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x

x) datem výroby xxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx může xxx identifikována xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx směsi se xx obale xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx uvedeného x §10 odst. 4 x

x) u xxxxxx bílkoviny ze xxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx obsahem xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx d) x xxxxx podle xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxxx výrobků x xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxxx splňovat požadavky xxxxxxx x nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x v příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Fyzikální, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobků xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxx obsahovat xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx zakysaný xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) x) názvem xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx,

x) obsahem xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Jako xxxx jogurt xxx xxxxxxx xxxxxxx druhy xxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(5) Jako "xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x kterého xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxxx xxxx po xxxxxxxxxx xxxxxxx na nejméně 5,6 %

§13

(1) Xxxx "jogurtový" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) názvem xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx a

c) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx x tvarohy

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx; tavený xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxx rovněž xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) xxxxxxx sušiny x

x) použitou ochucující xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx označit xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxx sýr" xxx xxxxxxx sýr, x kterého po xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxx xxx" xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx xxxxxxx upraven xxxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, obsahuje xxxx xxx 5 % laktózy x x němž xxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxx xxxxxxx.

(6) Jako "xxxxxx mléčný xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, který xx xxxxxxx xxxxxxx tavením x obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Jako "xxxxxx xxx" lze xxxxxxx xxx, xxxxx byl xx prokysání xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx sýr" xx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx vysrážením xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx s xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx xxx lze xxxxxxx názvem podskupiny, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 6 x této vyhlášce xxxxxxxxx 5 až 7.

(10) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx než xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, tavených xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx uveden x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 9.

§15

(1) Označením "xxxxxx" xxx označit mléčný xxxxxxx, x xxxx xxx tvoří nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Pro xxxxxxxxxxxx výrobek ze xxxx lze xxxxxx xxxxxxxx "sýrový xxxx", "xxxxxx xxxxxx", "sýrová xxxxxx", "salámový tavený xxx".

(3) Tvaroh se xxxxxx

x) názvem xxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxxx xxxxx požadavků uvedených x příloze č. 6 k xxxx vyhlášce tabulce 8,

x) xxxxxxx xxxx xxxx tuku x xxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxx xxxx x xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx tabulce 5.

§16

Xxxxx x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Xxxx "stolní xxxxx" se označí xxxxx skladované xxxxxxx 24 měsíců xx xxxx výroby xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X a xxxxxxx,

(3) X spotřebitelsky baleného xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Xxxxx výroby xxxxxx na obal xxxxxx xxx spotřebitele xxxxxxx, datum vyskladnění x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx označí

a) xxxxxxx xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku xx xxxxx xxxx xxxxx na celá xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx na xxx

Xxxxx a xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x uvádějí xx xxx xxx xxxxxxx od 2 °X xx 8 °X x výjimkou xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (UHT) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, tavených sýrů, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, které xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx na xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

XXXX DRUHÁ

MRAŽENÉ KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx účely této xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx v xxxxxxxxxx xx skupině xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx z xxxx, mléka, smetany, xxxx, xxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxx a xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx ve zmrazeném xxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx konzervace výrobků xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx teplotu xxxxx 18 °X a xxxxx x xxxxxxx x vyhláškou o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxx zmrazené xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x mléčnými xxxxxxx krémy xxxxxxxx xxxxxxxxx našlehané směsi xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, vyjma xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx surovin, xxxx, xxxxxxxxxxx tuků, xxxxx xxxx sladidel, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad,

e) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx nebo sladidel x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) sorbetem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vyrobené x xxxx x xxxxx x přídavkem xxxxx, xxxxxxxxx x vína xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx alkoholu x x xxxxxxxxx dalších xxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x kapalném xxxxx, x xxxxxxxxxx stavu xxxxx v xxxxxxxxx xxxxx, určené pro xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx práškový xxxxxxxxx, který obsahuje xxxxxxxxx 4 % xxxx, x

x) průměrným xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 x xxxx xxxxxxxx.

§19

Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 8 k xxxx xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx krém xxxxxx xx označí xxxxxx druhu a xxxxxxxxxx, pokud byla xxxxxx složka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 odst. 1 písm. c).

(3) Xxxxxxx krém balený xxx xxxxxxx rovněž xxxx zmrzlina.

Xxxxxxxxx na jakost

§21

(1) X názvu mraženého xxxxx lze xxxxx xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx kakaa,

b) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx krému xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.

(2) V xxxxx xxxxxxxxx krému mléčného xxx výraz "xxxxxx" xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxx jeho xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.

(3) X výrobku x xxxxxxxxxxxx složkou xxxx xxx tato xxxxxx x názvu xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx vyšší než 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx mražených xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxx, xxxxxx, krémovitá, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; výrobek xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx v nerozmělněné xxxxx.

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přidaný xxx a xxxxxxxxx xxxx xxx mléčný xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx dřeň, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx technologickým xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx složku x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x mražený krém xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x maximálně xx 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx u citrusového xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, x kterých xxxxxxx xxxxxxxx šťáv, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Xxxxx xxxxxx xxxxxx lze snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % hmotnostních x mraženého xxxxx xxxxxx x exotického xxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx a chutí x hustou xxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, mango, xxxxxxx, xxxxxx xxxx maracuja.

(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx past xx xxxxxxx skořápkových xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx lze x technologických xxxxxx xxxxxx maximálně xx 5 % xxxxxxxxxxxx.

Uvádění xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxx.

(2) Mražený xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší. Xxx xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Záznam s xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx dobu xxxxxxx 1 roku; x případě, že xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxx xx delší než 1 xxx, xxxxxx xx uchovává do xxxx minimální trvanlivosti.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 v xxxxxxx, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, maximálně však xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx vybaven xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx viditelném místě.

(4) Xxxxxxx krém xx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxx skladů xxxxxxx xxx 10 m3, xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx skladě x xxxxxx xxxxxxxxx prostoru xxxxxx xxx 10 x3 xxxxx, xxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx teplotu v xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Xxxxxx s xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx záznamu x xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 roku. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx krému je xxxxx xxx 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx až do xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

§25

(1) Xxxxxxx xxxx xx uchovává xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jeho teplotu x xxxxxxxxxx ukazatelem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx během xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx než xxxxx 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků a xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx.

XXXX TŘETÍ

JEDLÉ TUKY X OLEJE

§26

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) jedlým xxxxx x olejem xxxx xxxxxxxxx triacyl-glycerolů, xxxxx xx v xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx mastných xxxxxxx x triacylglycerolu xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x tekutém xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxx tuk x xxxx xxxxxxx xx xxxxx, plodů nebo xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x olej xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx tkání živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) x xxxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu5),

d) xxxxxxxx xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx jejich xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx tukem jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxx ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxx, nebo xxxxx xxxxxxx rostlinných x xxxxxxxxxxx olejů x xxxx,

x) roztíratelným xxxxx jedlý xxx, xxxx směs xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných tuků, xxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxx, splňující požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx roztíratelným xxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx jedlý xxx nebo směs xxxxxxxxx xxxx přeesterifikovaných xxxx nebo xxxx xxxxxxxxx x přeesterifikovaných xxxx x jedlými xxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx a xxxx x xxxxxxx 10 % až 90 % xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx je při xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, jehož xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx než 90 % xxxxxxxxxxxx a xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx postupy vyluhování xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx ke změnám xxxxxxxxxx xxxxx x xxx xxxx vyčištění xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx xxxxxx x označování

(1) Požadavky xx jakost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tuků x olivových xxxxx xxxx upraveny v xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Xxxxx xxx x xxxxx xxxx xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx vyhlášce. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx roztíratelné tuky, xxxxx xx označí xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2).

§29

Xxxxxxx xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx přesáhnout

a) x xxxxxxxxxxx xxxx x olejů 20 °X,

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x olejů, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx 15 °X, xxxx

x) x xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Xxxxx rostlinné x xxxxxxxxx tuky x oleje a xxxxxxx x xxxx xxxxxx pro konečného xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx trh xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx olej xx uvádí na xxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx podle xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx xxxxx účinném xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx této vyhlášky, xxxxx být xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx mléko a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx mléko x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 124/2004 Xx.

4. Xxxxxxxx č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 ze dne 9. xxxx 2015 x postupu při xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxxxxx x předpisů pro xxxxxx xxxxxxxxxx společnosti.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2017, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. x) xx x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. července 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xx xxxxx živých mikroorganismů xxxxxxxx kysání x xxxxxxxx xxxxxxxx výrobcích

Výrobek

Použité xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx mikroflóra xxxxxxx x 1 g

Kysané xx xxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, zakysané xxxxxxxx, zakysaná xxxxxxx, xxxxxx mléčné xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx kultury bakterií xxxxxxxx kysání

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx jogurtového xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Lactobacillus xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x mezofilních x termofilních kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx ve vzájemné xxxxxxxx

xxxxxxxx mléčného xxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx xxxxxx výrobek x bifidokulturou

Bifidobacterium xx. x kombinaci s xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčného xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx jogurtové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx xxxx xxx zachován xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx kasein

Sladký (x % hmot.)

Kyselý (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 včetně

Obsah xxxxxxxxx v sušině

více xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

xxxx než 2,0 včetně

Obsah xxxxxxx xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx kyselost

méně než 0,27 xx 1 X xxxxxxx NaOH xx 1 g xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (včetně X2X5)

xxxx než 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx obsah xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx pachů

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Potravinářský kaseinát

Kaseináty (x % hmot.)

Obsah xxxxxxxx

xxxx než 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx obsah kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 včetně

Obsah xxxxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 až 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx obsah olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx cizí xxxx xxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx přítomnost xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx zcela xxxxxxxxx x destilované xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx konzumního xxxxx xxxxx bodu 1 xxxx. III xxxx XX přílohy XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené xxxx xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx polotučné

plnotučné

Smetana

tekutá

ke xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx bílý

jogurt xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx mléko

acidofilní xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx kulturou

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu

Mléčný výrobek xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxx nebo xxxxxx xxx bezvodý

máselný xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx xxxxx

xxxxxxx x xxxx xxxxx

x plísní xx povrchu

s plísní xxxxxx hmoty

dvouplísňový

v solném xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx xxxxx (xx xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx kaseinát

mléčná xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Příloha x. 5 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka

Mléko xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx zakysaný xxxxxx xxxxxxx, mléčné xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 ml xxxx 250 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 500 xx xxxx 500 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

xx 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 1,5 % x jednotlivého balení

Zahuštěný xxxxxx výrobek

do 1 000 g

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 0,5 % u 20 xx balení

Sušený xxxxxx xxxxxxx, bílkovinný xxxxxx xxxxxxx

xx 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 1 000 g

- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx a tvaroh

do 125 g

- 10,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 g

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 3,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx v xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx

xx 125 x

- 15,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500 g

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx x plátkový xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 x

- 7,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx mléčné xxxxxxx

xx 20 g

- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % u 20 xx balení

nad 250 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx výrobku

Obsah xxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx šlehání

30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Zahuštěné xxxxxxxxx mléčné výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Mléčná sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx neslazená xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx odstředěné mléko

nejvíce 1,0

Xxxxxxxxx slazené mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx slazená xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx slazené xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 méně xxx 8,0

24,0

20,0

x tom xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Sušená smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 26,0 a xxxx xxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 a méně xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 až 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Kysané xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxxxxx sýra

Tuk v xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 45,0 x xxxx xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 x xxxx xxx 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x xxxx xxx 25,0

Xxxxxxxxx

xxxx xxx 10,0

Xxxxx xxxx x xxxxxx v procentech xxxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx vzorce:

    xxxxxxxx xxxx x x

% xxxx. tuku x sušině = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx vody x x

Xxxxxxx 6 - Klasifikace přírodních xxxx podle konzistence xx vztahu k xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Xxxxx

49 xx 56

Polotvrdý

54 xx 63

Xxxxxxxxx

61 xx 69

Měkký

nejméně 67

XXXXX = xxxx x tukuprosté xxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx;   &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx vody x x

% VVTPH = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx v x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x xxxxx na xxxxxxx

x xxxx xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx sýr

s xxxxxx na povrchu

s xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x obsahu xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk x xxxxxx (x % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxx tvrdý

nejvíce 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx povolených xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx x tavených xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx než xxx

Xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx výrobek

druhově pojmenovaný

druhově xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, máselný xxx, xxxxxxx, máselný xxxxxxxxxx

xxxxx xxx standardizaci xxxxxx xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx mléčné xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. laktózy xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx nezávadné xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha č. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx balení mražených xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka

Mražený xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxxxx xxxxx na druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx mléčná xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx krém mléčný

6,0

2,5

Mražený xxxx s rostlinným xxxxx

5,0 (xxxxx rostlinného xxxx)

Xxxxxxx xxxx vodový

12,0

Mražený xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: U xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xx použité ochucující xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx obsah xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plodů.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce č. 397/2016 Sb.

Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 xxxxx

&xxxx;- 4,0 % u jednotlivého xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx emulgovaný xxx

1 xx 15 litrů

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx balení

Roztíratelný xxx, xxxxxx roztíratelný xxx, ztužené a xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % u xxxxxxxxxxxx balení    

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

0,5 až 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x olejů xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx sádlo, xxxxxxx xxx výběrový xxxxxx xxx, xxxxxx lůj xxx xxxx xxxx xxxxx druhu xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx emulgovaný

Tabulka 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx tuky x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx z podzemnice xxxxxx

xxxx vyrobený x xxxxx podzemnice xxxxxx (xxxxx xxxxx Arachis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx palem Xxxxxxxx spp.

Kokosový xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx různých xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx hroznů xxxx xxxxx (Xxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Xxx mays X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Cossen) x xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx z xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx fřakcionovaný - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx plodů xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx tuk frakcionovaný - xxxxx

xxxxxx frakce xxxxxxx z palmového xxxx frakcionací

palmojádrový tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x palmového tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx xxx frakcionovaný - superolein

tekutá xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx dosaženo xxxxxxx jodového xxxxx 60 nebo více

Řepkový xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxx řepky olejné Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X., Xxxxxxxx juncea X. x Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx vyšlechtěných xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx X. x Xxxxxxxx xxxxxx L. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx olej

vyrobený z xxxxx rýže (Oriza xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx olej

vyrobený xx semen světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx světlice barvířské (Xxxxxxxxx tinctorius L.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx sezamu (Xxxxxxx xxxxxxx L.)

Sójový olej

vyrobený xx xxxxx sóji (Xxxxxxx xxx (L.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx slunečnice (Xxxxxxxxxx xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx olej x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu L.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % hmot. xxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx olej

olej získaný x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx europaea xxxxxx Xxxx. et Link)

Xx. II

Přechodná xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx lze xxxxxxx, xxxxxxxxx x uvádět xx trh xxxxx xxxxxxxx č. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx, do 6 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky, xxxxx xxx prodávány do xxxxxxxxx zásob.

Čl. II xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx od 1.1.2020

Xx. III

Závěrečné xxxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx Evropského parlamentu x Rady (EU) 2015/1535 xx xxx 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx informační xxxxxxxxxxx.

Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 x 6 x §18 xxxx. x) až x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:

274/2019 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Sb., o xxxxxxxxxxx xx mléko x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx

x účinností xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.

1) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 ze xxx 25. xxxxxxxxx 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxx zahuštěného x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské spotřebě.

Směrnice Xxxx 2007/61/ES ze xxx 26. xxxx 2007, xxxxxx se xxxx xxxxxxxx 2001/114/ES x xxxxxxxxx druzích xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. prosince 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (XXX) x. 234/79, (ES) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (XX) č. 1169/2011 x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 a (XX) x. 1925/2006 a x xxxxxxx směrnice Xxxxxx 87/250/XXX, směrnice Xxxx 90/496/XXX, xxxxxxxx Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/XX, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/XX x 2008/5/XX a xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx péči x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x veterinárních a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx produkty, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx podniky, x xxxxx xx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. dubna 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, med, cukrovinky, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 43/2005 Sb.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x některých xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx určených xxx xxxxxxxx xxxxxx x o xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. prosince 2008 x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. xxxxxxxx 2008 o potravinářských xxxxxxxx a x xxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX, nařízení Xxxx (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX a xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x metrologii, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxx x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx olivový olej.

17) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č.1308/2013.