Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 22.07.2024.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2020.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

č. 274/2019 Sb. - Čl. II, Čl. III

INFORMACE

397

XXXXXXXX

xx dne 2. xxxxxxxx 2016

o xxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. a), b), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., zákona x. 306/2000 Xx., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., xxxxxx x. 274/2003 Sb., xxxxxx x. 316/2004 Xx., xxxxxx x. 120/2008 Sb. x xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx xxx "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxx xxxx2) x xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx členění xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) druhy xxxxxxxx x xxxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxx xx x xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxx jsou xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx či xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. způsoby xxxxxxxxxx x manipulace x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx uvádění xx xxx,

3. xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx,

4. minimální xxxxxxxxxxxxx požadavky.

XXXX PRVNÍ

MLÉKO X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) splňující xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu4) x ošetřené xxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx veterinární xxxxxxxx3) x podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x hygienické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx produkty3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5) x obsahem xxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v xxxxxx) xxxxxxx fyzikální xxxxxxxx x xxxxx,

x) kysaným xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kysáním mléka, xxxxxxx, podmáslí, xxxxxxxxx xxxx jejich xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x této xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,

d) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx pomocí xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx procesu,

e) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčný výrobek, xxxxxxx xxxx neslazený, xxxxxxx částečným xxxxxxxxx xxxx xx smetany xxxx x mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x jejich xxxxx, xx xxxxxx xxxxx xxx přidány xxxxxxx xxxx sušené xxxxx xxxx xxxxx, přičemž xxxxxxxx xxxxxxxx mléka xxxxx x konečném xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % obsahu celkové xxxxxx,

x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx smetany nebo xxxxxx směsi, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx vysrážením xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx syřidla xxxx xxxxxx vhodných koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxx podílu xxxxxxxxx a následným xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx xxxxxx xxxx, včetně xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx kaseinů; xxxxxxxxxx xxxx xxx x mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx po fermentaci xxx výrobě jiných xxxxxxxx výrobků, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx dezertů,

i) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, nebo x xxxxxxx převládá xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx vedlejší xxxxxxx xxx výrobě xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxx 90 % hmotnostních xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx másla,

m) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx, smetany xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % hmotnostních mléčného xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx smetany, x xxxxxxxxx sušeného xxxxx x možností xxxxxxxxx xxxxxxx syrovátkou xxxx xxxxxxx podmáslím, xxxxxxxxxx xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx a nejvíce 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxx tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx prokysáním xxxxx x termizací x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx srážením xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxx x mléka, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k této xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx kaseinem xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx oddělením, xxxxxxxx x vysušením xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx syřidla xxxx xxxxxx koagulujících xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 3 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxxx xx základě ultrafiltrace xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx permeátem xxxxxxx xxxxxxx odstraněním xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx tuku x xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka, která xx běžně xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx bezvodé xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 99,0 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxx; xxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx molekulu xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxxx xxxxx,

x) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx stanoví zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

w) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x před xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx aktivity přítomné xxxxxx mikroflóry až xx teploty 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) tepelné ošetření xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5),

x) xxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx nepřímým xxxxxxx x hermeticky uzavřených xxxxxxx xx teplotu xxx 100 °X xx dobu xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx uzávěru, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny bez xxxxx xx zohledněním xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

§3

Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x podskupiny xx uvedeno x příloze č. 4 k xxxx xxxxxxxx.

§4

Označování

(1) U xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx konci xxxxxxxxx xxxxxxx ošetřením xxxxx §2 xxxx. x) xx y), xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxx tepelného xxxxxxxx xxxxx nařízení, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx5).

(2) Xxxx x xxxxxx xxxxxxxx xx x xxxxxxxxxx nebo polotekutých xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 k této xxxxxxxx xxx druhy x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx tekutá", "xxxxxxx xxxxxxxxx", "xxxxx xxxxxxxxx" x "xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx objemových.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 5 x xxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxxx o xxxxxx xxxx a xxxxxx xxxx v xxxxxx x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx údaji.

(5) U xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx.

(6) X xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx jsou xxxxxxxx výživovými údaji, xxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §9 xxxx. 1 xx 3 xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxx xxxxxx.

Xxxxx a xxxxxxx

§5

(1) Xxxxx a smetana xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx tuku, xxxxx xx xxx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx nařízením x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxx v příloze č. 6 k této xxxxxxxx, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx mléko xxxxxxx xxxx tekutá xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx mléko xxxx smetana.

(3) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(4) Xxxx "čerstvé" xxx označit xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °C.

(5) Xxxxxx "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx smetana" xx xxxxxx xxxxx xxxxxx mléko xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" xxx xxxxxx x tekutého xxxxxxxx xxxxxxx obsahujícího více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx xx x názvu xxxxxxx uvede xxxx xxxxxxxxxx složky xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx podle vyhlášky x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

(2) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, v xxxx mléko nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(3) Xxxx "smetanový xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx výrobek x vysokotučné xxxxxxx xxx xxxxxxxx cukru. Xxxx se xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Xxxx "smetanový xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x s xxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx tuku x xxxxxx. Tento výrobek xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x dále xxxxxxx xxxx v xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx.

Xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§7

(1) Xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx nebo cukr xxxxxxxx xxxxx vyhlášky x xxxxxxxxxxx pro xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu x čokoládové xxxxxxx6).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných výrobků xx xxxxxxxx přídavek xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx x celkové xxxxxxxxx xxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx 60,5 xx 64,5 daného xxxxxxxxxxxx xxxxxxx:

xxxxxxx poměr = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % xxxx

(4) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx 1.

§8

(1) Trvanlivosti x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.

(2) U xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x sušených xxxxxxxx xxxxxxx se povoluje xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx látek podle xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, lze x xxxxxxxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx, a to xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, aby x xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx poměr xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx. X xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx permeát, mléčný xxxxxxxx a xxxxxxx.

§9

(1) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx se x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx tukuprosté xxxxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(2) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx slazeného x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xx u xxxxx xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 2.

(3) Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx sušeného xxxxxxxxxxx xxxxx, se x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k této xxxxxxxx tabulky 3.

(4) X xxxxxxxx mléka x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxx konečného spotřebitele xx uvede xxxxxxxxxx xxxxxx ředění nebo xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu včetně xxxxx x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x takto xxxxxxxxx výrobku.

(5) Je-li xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx x sušený xxxxxx xxxxxxx x hmotnosti xxxxx xxx 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), mohou xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx skupinovém xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx druhu výrobku.

(6) X sušeného mléčného xxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx9), xx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx označení "xxxx xxxxxx xxx výživu xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Mléčný xxxxxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx lze použít xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, kyselinu xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx kultury mléčného xxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).

(3) Při xxxxxx potravinářského xxxxxxx xxxxxxxx xxx použít xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx koagulující xxxxx xxxx technologické xxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky nařízení x potravinářských přídatných xxxxxxx a enzymech10).

(4) Xxx xxxxxx potravinářského xxxxxxxxx lze použít xxxxx xxxxxxxxx, uhličitany, xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, draselné, vápenaté, xxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v nařízení x xxxxxxxxxxx informací x xxxxxxxxxxx spotřebitelům11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxx skupiny x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x potravinářského xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx kationtu uvedeného x §10 odst. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxx xxxxxxxxx názvem x xxxxxxx provozovatele xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, který xxxxx xxxxxxxxx na xxx,

x) x výrobků xxxxxxxxxx xx xxxxxxx zemí xxxxxx země xxxxxx x

x) xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx označením, xxxxx kterého xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx na trh xxxx směsi se xx obale xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "směs...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složek xxxxx nařízení x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11),

x) u xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 x

x) x xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx a x xxxxx kaseinátů xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx xxxxx xxxxxxxx 1 písm. x) xx x) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) lze xxxxx xxxxx x průvodní xxxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

§12

(1) Xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxxx výrobků x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx xxx výrobu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx v nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2), v příloze č. 1 x xxxx xxxxxxxx x x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4. Fyzikální, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx ochucující xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx

x) x) xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx složkou.

(4) Jako xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx složky.

(5) Jako "xxxxxxxxxxxxx mléčný výrobek" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx fermentací xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx nejméně 5,6 %

§13

(1) Xxxx "xxxxxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx procesu x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 x xxxx xxxxxxxx se xxxxxx

x) názvem xxxxx,

x) xxxxxxx tuku x

x) xxxxxxxx ochucující složkou.

Xxxx x tvarohy

§14

(1) Xxx xx xxxxxx

x) xxxxxx druhu; xxxxxx xxx, xxxxxx sýrový xxxxxxx, xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx názvem xxxxxxx,

x) xxxxxxx tuku xxxx xxxx x xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) použitou xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx k xxxxxx biochemickým x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxx xxx" se xxxxxx xxx, který xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx.

(5) Xxxx "tavený xxxxxx xxxxxxx" se xxxxxx xxxxxx výrobek, xxxxx je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx než 5 % xxxxxxx x x němž xxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních sušiny xxxxxx xxxxxxx.

(6) Jako "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx" xx označí xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x obsahuje xxxx xxx 5 % xxxxxxx.

(7) Xxxx "xxxxxx xxx" xxx označit xxx, který byl xx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vodou, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

(8) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" xx označí xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx směsi xxxxxxxxx x xxxxxx.

(9) Xxxxxxxx sýr xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx požadavky xxxxxxxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxxxx 5 xx 7.

(10) Xxxxxxx povolených xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx, tavených xxxxxxxx výrobků a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků xx xxxxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 9.

§15

(1) Označením "xxxxxx" xxx xxxxxxx mléčný xxxxxxx, v xxxx xxx xxxxx nejméně 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobku.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx výrobek xx xxxx lze použít xxxxxxxx "sýrový xxxx", "xxxxxx dezert", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx tavený xxx".

(3) Tvaroh xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce tabulce 8,

x) obsahem tuku xxxx xxxx x xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Obsah xxxx x xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxxxx hodnot xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x příloze č. 6 x této xxxxxxxx xxxxxxx 5.

§16

Xxxxx x xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "xxxxxxx xxxxx" lze označit xxxxx do 20 xxx xx xxxx xxxxxx.

(2) Jako "xxxxxx xxxxx" se xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx xx xxxx výroby xxx xxxxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxxxx,

(3) X spotřebitelsky baleného xxxxxxxx másla je xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx od xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum xxxxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx skladu xxxxxx xx vnější xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxxx označí xxxxxxxx.

(4) Tradiční xxxxxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx a

b) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxxxxxx mléčného xxxx xx xxxxx xxxx xxxxx na xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxx

Xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx trh xxx xxxxxxx xx 2 °X xx 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, smetany a xxxxxxxx výrobků ošetřených xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx mléka x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx sýrových xxxxxxx x jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXXXX XXXXX

§18

Xxxxxxxx xxxxx

Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxx krémem výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx, mléka, xxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxxxx složek, xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxx xx xxx a xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx,

x) zmrazením xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx snížením teploty xx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx z mléčných xxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxxxx tuku, xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx xxxxx, cukrů nebo xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx připravené x xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, cukrů xxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx a ochucujících xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx zmrazením xxxxx vyrobené x xxxx x xxxxx x xxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxxx x xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx vína xxxxx alkoholu a x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx směsmi xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x kapalném xxxxx, x zahuštěném stavu xxxxx v práškovém xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx obsahuje xxxxxxxxx 4 % xxxx, a

i) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx xxxxxxxxx bez obalu xx xxxxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k této xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 8 x této xxxxxxxx.

§20

Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx §21 xxxx. 1 xxxx. c).

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx označit xxxxxx xxxx zmrzlina.

Xxxxxxxxx xx xxxxxx

§21

(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx uvést xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx skořápkových plodů, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx těchto xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, s výjimkou xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx

x) xxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxxx xxxxx.

(2) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx "xxxxxx" xxxxxxxx názvem mléčného xxxxxxx, xxxxx byl xxxx xxxxxx použit xxx jeho xxxxxx, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.

(3) X výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx tato xxxxxx v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, přičemž xxxxx alkoholu nesmí xxx xxxxx xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx krémů xxxx xxxxxxx x příloze č. 9 k xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx mraženého xxxxx musí xxx xxxxx, hladká, krémovitá, xxx hrudek, větších xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx; výrobek xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx smetanový nesmí xxxxxxxxx xxxxxxx přidaný xxx x xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Jako xxxxxxx xxxxxx xxx použít xxxxx, ovocnou xxxx, xxxxxxx šťávu xxxx xxxx ovocný xxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx postupem.

(5) Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx lze nahradit xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx skořápkových xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx nesmí xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx.

§23

(1) Xxxxx ovocné xxxxxx lze snížit xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % hmotnostních x xxxxxxxxx krému xxxxxx x citrusového xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, u kterých xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx vyšší xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Podíl xxxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xx 10 % hmotnostních u xxxxxxxxx xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x mraženého xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a chutí x xxxxxx konzistencí, xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxx, mango, xxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(3) Xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx maximálně xx 5 % hmotnostních.

Xxxxxxx xx xxx

§24

(1) Xxxxxxx xxxx určený xxx konečného xxxxxxxxxxxx xx dodává xxxxx xxxxxx.

(2) Mražený krém xx xxxxxxxxxx dopravním xxxxxxxxxxx, který xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx 18 °X xxxx nižší. Xxx přepravě xx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx prostředek xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx záznamu x xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 roku; x případě, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku xx delší xxx 1 rok, záznam xx uchovává do xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx vybaven přístrojem xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx odstavce 2 x případě, xx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, zařízení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; x tomto xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x mrazírenském xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx 18 °X a xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skladě, x xxxxxxxx skladů xxxxxxx xxx 10 m3, xxxx xxx měřena xxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxx teplot. X xxxxxxxxxxxx xxxxxx o xxxxxx mrazícího prostoru xxxxxx než 10 x3 stačí, xxx xxxxxxx byla xxxxxx xxxxxxx xxxxxx dobře xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx teplotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx skladovacího xxxxxxxx. Xxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx datem xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 xxxx. X xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx než 1 xxx, xxxxxx xx xxxxxxxx až xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

§25

(1) Xxxxxxx xxxx xx uchovává xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °C x xxxxx, v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, schopných xxxxxx xxxx xxxxxxx x vybavených xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx. X xxxxxxxxx mrazicím xxxxxxx se xxxxxxx xxxx x místě xxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °X.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx výrobků x xxxxxx xxxxxxx na xxx xxxx xxxxxxxx.

ČÁST XXXXX

XXXXX XXXX X XXXXX

§26

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí

a) jedlým xxxxx a xxxxxx xxxx xxxxxxxxx triacyl-glycerolů, xxxxx xx v xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx mastných kyselin x triacylglycerolu vyskytují xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx a xxxx xxxxxxx xx xxxxx, plodů nebo xxxxx xxxxx olejnatých xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx tukem x olejem xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx14) x xxxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

d) ztuženým xxxxx jedlý xxx, xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) přeesterifikovaným tukem xxxxx xxx, který xxx xxxxxx přeesterifikací xxxxxxxxxxx xxxx živočišných xxxx x olejů, xxxx xxxxxx směsí, xxxxxx ztužených xxxx,

x) xxxxxxxxx tukem jedlý xxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxx, xxxx kombinací xxxxxx procesů, nebo xxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx tuků x olejů, xxxx xxxxx xxxxxxx rostlinných x živočišných olejů x xxxx,

x) roztíratelným xxxxx jedlý tuk, xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými produkty2),

h) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx tuk xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) tekutým xxxxxxxxxxx tukem xxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx a xxxx xx xxxxx emulze xxxx a xxxx x xxxxxxx 10 % xx 90 % hmotnostních xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) koncentrovaným xxxxx xxx, xxxxx celkový xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % xxxxxxxxxxxx a xxxxx než 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xx změnám xxxxxxxxxx oleje a xxx xxxx xxxxxxxxx xx používá pouze xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny bez xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 k xxxx xxxxxxxx.

§27

Členění na xxxxx, xxxxxxx x podskupiny

Členění xxxxxxx xxxx a xxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxxxxx

(1) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx upraveny x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx unie15).

(2) Xxxxx xxx a xxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x xxxx xxxxxxxx. Xx xxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx roztíratelné xxxx, xxxxx se xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx xx xxxxxxxxxxxx produkty2).

§29

Xxxxxxx xx trh

(1) Xxxxx tuky a xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx byly xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

x) x rostlinných xxxx x olejů 20 °X,

x) x xxxxxxxxxxx xxxx a olejů, xxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tuků 15 °X, xxxx

x) x ztužených x xxxxxxxxxx tuků 20 °X.

(3) Jedlé rostlinné x živočišné xxxx x oleje a xxxxxxx z xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx uváděny xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Olivový xxxx xx xxxxx xx xxx podle přímo xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx trh přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx vyhlášky č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx dnem xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx trh xxxx xxxxxxxx x souladu x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx zásob.

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

§31

Xxxxxxx xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx.

3. Xxxxxxxx č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x oleje, ve xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Sb.

4. Vyhláška č. 370/2008 Sb., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x jedlé xxxx a xxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

5. Xxxxxxxx č. 336/2013 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx krémy x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Tato xxxxxxxx byla xxxxxxxx x souladu xx směrnicí Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 ze xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 a 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. x) xx h), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Xxxxxxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx požadavky xx jednotlivé mléčné xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxx mikroorganismů xxxxxxxx kysání v xxxxxxxx mléčných výrobcích

Výrobek

Použité xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx dále xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx mléko, xxxxxxxxx zákys, zakysané xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx nápoje

monokultury xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x kefírových xxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx laktózu x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kysání, xxxxxxxx xx vzájemném xxxxxxxxxxxx

107

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx skládající xx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx a mezofilních x xxxxxxxxxxxx kultur xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx vzájemné xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný výrobek x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx sp. x xxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx:

X jogurtových xxxxxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx jogurtové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx produkující xxxxxxxx mléčnou x xxxxxxxxxx dotvářet xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx. Musí xxxx xxx zachován xxxxxxxxx poměr xxxx xxxxxxxxxx xxxxx jogurtové xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 včetně

více xxx 95,0 včetně

Obsah xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 xxxxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 xx 1 X roztoku XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx xxxxxx (xxxxxx X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx xxx 2,5 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx v 25 x

xxxx než 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx obsah olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx pachů

Barva

bílá xx xxxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx hrudky, které xxx xxxxxxxxx mírným xxxxxx

Příloha č. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Kaseináty (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 včetně

z xxxx xxxxx kaseinu

více xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx pH

6,0 xx 8,0

Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx)

xxxx než 22,5 xx v 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx obsah xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxx xx xxxxxxx bílá

Vzhled

připouští xx xxxxxxxxxx hrudek, xxxxx xxx rozmělnit xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx zcela xxxxxxxxx x destilované xxxx, s výjimkou xxxxxxxxx vápenatého

Příloha č. 4 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx podle xxxx 1 odst. XXX xxxx XX xxxxxxx XXX xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx odtučněné nebo xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, slazené nebo xxxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx vysokotučná

zahuštěná

sušená

Kysaný nebo xxxxxxxx mléčný xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxx xxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxx xxxxxxxx smetana

kysané podmáslí

kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx kulturou

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx mlékárenské x xxxxxxxxxxx mléčného tuku

máselný xxx nebo xxxxxx xxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx nebo xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxx mazem

zrající x xxxx xxxxx

x xxxxxx xx povrchu

s plísní xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, xxxx

xxxxxx

xxxxx xxxxx (xx xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx výrobek

tavený mléčný xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx bílkovina

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléka x xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka

Mléko xxxxxx, xxxxxxx tekutá, kysaný xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 xx xxxx 250 x

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 xx xxxx 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 1 000 ml xxxx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 1 000 xx xxxx 1 000 x

- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 1 000 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 1 000 x

- 2,0 % x jednotlivého balení

- 0,5 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

do 250 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 1 000 x

- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 0,5 % x 20 xx balení

nad 1 000 x

- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x xxxxxx

xx 125 x

- 10,0 % x jednotlivého xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 g

- 5,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx balení

do 500 x

- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 500 x

- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx v xxxxxx xx odkapání xxxxxx

xx 125 x

- 15,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 500 x

- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

- 1,0 % u 20 ks balení

nad 500 g

- 2,0 % u jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxx

xx 250 x

- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx mléčného tuku x složené mléčné xxxxxxx

xx 20 g

- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % u 20 xx xxxxxx

xx 250 x

- 1,5 % x jednotlivého xxxxxx

- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 g

- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 397/2016 Sb.

Fyzikální x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxx xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx xxxxxxx

30,0

Xxxxxxx xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx tuku (v % hmot.)

Mléčná sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx tukuprostá (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (v % xxxx. nejméně)

Zahuštěná xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 8,0

28,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 méně xxx 8,0

24,0

20,0

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx výrobky

Druh xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % hmot.)

Sušená smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx xxxxxxxxx mléko

nejméně 26,0 x xxxx xxx 42,0

Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 a xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 až 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx mléko

nejvíce 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Kysaná xxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxx xxx 10,0

8,2

Tabulka 5 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx sýrů xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

Xxx v xxxxxx (x % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0 x xxxx xxx 60,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0 a xxxx xxx 45,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0 x méně xxx 25,0

Odtučněný

méně než 10,0

Xxxxx tuku x xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x x

% xxxx. tuku x sušině = _______________________ x 100

100 - xxxxxxxx xxxx x g

Tabulka 6 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx konzistence xx xxxxxx x xxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 51

Xxxxx

49 xx 56

Xxxxxxxxx

54 až 63

Xxxxxxxxx

61 až 69

Xxxxx

xxxxxxx 67

XXXXX = voda x tukuprosté xxxxx xxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;     xxxxxxxx xxxx x x

% XXXXX = _______________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx v x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x mazem na xxxxxxx

x xxxx hmotě

z xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx xx povrchu

s xxxxxx uvnitř xxxxx xxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx x sušině

Tvaroh

Tuk x sušině (x % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 xx 25,0

Nízkotučný xxxx xxxxx

xxxxxxx 15,0

Odtučněný xxxx xxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx 5,0

Xxxxxxx 9 - Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků a xxxxxxxx xxxxxxxx výrobků

Složka xxxx xxx sýr

Tavený xxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx sýr

Tavený xxxxxx xxxxxxx a tavený xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx tuk, xxxxxxx, xxxxxxx koncentrát

pouze xxx xxxxxxxxxxxxx obsahu xxxx

xxx

xxx

Xxxxxxx mléčné xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx xx xxxxxxxx taveném sýru

ano

Jedlá xxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxxxxxxx xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (xxxxxxxxx xx sladícím xxxxxxx)

xx

xx

xxx

Xxxxxx x xxxxxxx zelenina

podle xxxxx výrobku x x množství, které xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx charakteristickou xxxx

Xxxxxxx zdravotně xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx objemová odchylka

Mražený xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % x jednotlivého xxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx na xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx použité ochucující xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx sušina (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (x % hmot. nejméně)

Ovocná xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx skořápkové xxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mražený krém xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

6,0

2,5

Xxxxxxx xxxx x rostlinným xxxxx

5,0 (obsah rostlinného xxxx)

Xxxxxxx krém xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx ovocný

12,0

15,0

5,0

Mražený krém xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X mraženého xxxxx ovocného x xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxxx ochucující xxxxxx požadavek pro xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

Příloha x. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jedlých xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem balení

Přípustná xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx olej

do 1 litru

 - 4,0 % u jednotlivého xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx tuk

1 xx 15 litrů

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

nad 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxxxx xxx, ztužené a xxxxxxxx tuky, xxxxxxxxx xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení    

- 1,0 % u 20 xx balení

0,5 xx 5,0 kg

 - 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx balení

Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 1 - Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx jedlý xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx sádlo, vepřový xxx xxxxxxxx xxxxxx xxx, xxxxxx lůj xxx nebo olej xxxxx xxxxx živočicha

ztužený

plně

částečně

pokrmový

roztíratelný17)

směsný xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxx a xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx z xxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxxxx x xxxxx podzemnice xxxxxx (xxxxx druhu Xxxxxxx xxxxxxxx L.)

Babassový olej

vyrobený x xxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx kokosové (Xxxxx xxxxxxxx L.)

Bavlníkový olej

vyrobený xx semen různých xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx vinné (Xxxxx xxxxxxxx L.)

Kukuřičný xxxx

xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Zea mays X.)

Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxx bílé (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Brassica xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx xxxxx (Brassica xxxxx (X.) Xxxx).

Xxxxxxxxxxxx xxx

xxxxxxxx z jader xxxxx palmy olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx získaná z xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x xxxxxx plodů xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx x palmového tuku xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx frakce xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx procesem xxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx jodového xxxxx 60 xxxx více

Řepkový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxx řepky olejné Xxxxxxxx xxxxx L., Xxxxxxxx campestris L., Xxxxxxxx juncea L. x Xxxxxxxx toumefortii Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L. x Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % hmot. xxxxxxx kyseliny x xxxxxxxxx obsahu xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxxxxx xxxxxxxxx (Carthamus tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové kultivovaných xxxxx světlice xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx olejové x xxxxxxxxx xxxxxxxx mastných xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx X.)

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxx (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx (Helianthus xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x vysokým xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx olejové xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu L.) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 75 % xxxx. xxxxxxxx olejové z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx xxxxxxxx xxxxxx Xxxx. xx Xxxx)

Čl. II

Přechodná xxxxxxxxxx

1. Xxxxxxxxx lze xxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., xx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx účinnosti této xxxxxxxx, xx 6 xxxxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

2. Xxxxxxxxx uvedené xx xxx xxxx xxxxxxxx x souladu x xxxxxxxxx x. 397/2016 Xx., ve xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, mohou xxx prodávány xx xxxxxxxxx zásob.

Čl. II xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 274/2019 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Čl. III

Závěrečné ustanovení

Tato xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (EU) 2015/1535 ze xxx 9. xxxx 2015 x xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.

Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 274/2019 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.1.2020

Informace

Právní xxxxxxx č. 397/2016 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2017, x výjimkou xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. c) až x), která xxxxxxxx xxxxxxxxx 1.7.2017.

Ve znění xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny změny x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

274/2019 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 397/2016 Xx., x xxxxxxxxxxx xx mléko x xxxxxx výrobky, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx

x účinností xx 1.1.2020

Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) 2015/2203 ze xxx 25. xxxxxxxxx 2015 o xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxxxxxxxx xxxxx týkajících xx xxxxxxx a kaseinátů xxxxxxxx k lidské xxxxxxxx a o xxxxxxx xxxxxxxx Rady 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, kterou se xxxx směrnice 2001/114/XX x xxxxxxxxx druzích xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx určeného k xxxxxx xxxxxxxx.

2) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) x. 1234/2007.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) č. 1169/2011 x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům, x změně xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) x. 1924/2006 x (ES) x. 1925/2006 a x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/EHS, xxxxxxxx Xxxx 90/496/EHS, směrnice Xxxxxx 1999/10/XX, xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES a 2008/5/XX x nařízení Xxxxxx (ES) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Xxxxx č. 166/1999 Sb., x veterinární xxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx (veterinární xxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

Vyhláška č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx produkty, xxxxx xxxxxx upraveny xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx požadavků pro xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxx xx xxxxxxx xx živočišnými xxxxxxxx.

4) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004 x xxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx a xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Sb.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. xxxxxxxx 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx x minerálních xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx látek do xxxxxxxx.

8) Xxxxx č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.

9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx x x xxxxxxx xxxxxx použití, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1332/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x o xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/XX, xxxxxxxx Xxxx 2001/112/XX x xxxxxxxx (ES) x. 258/97.

11) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Xxxxxxxx č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.

13) Zákon č. 505/1990 Sb., x metrologii, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

14) Zákon č. 166/1999 Sb., xx znění pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1169/2011.

16) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 ze xxx 11. xxxxxxxx 1991 x charakteristikách xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx analýzy.

Prováděcí xxxxxxxx Xxxxxx (EU) č. 29/2012 ze xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx olej.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č.1308/2013.