Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2017.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2017 do 31.12.2019.


Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje

397/2016 Sb.

Vyhláška

Předmět úpravy §1

ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY

Základní pojmy §2

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3

Označování §4

Mléko a smetana §5 §6

Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11

Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13

Sýry a tvarohy §14 §15

Máslo a mléčné tuky §16

Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17

ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY

Základní pojmy §18

Členění na skupiny a podskupiny §19

Označování §20

Požadavky na jakost §21 §22 §23

Uvádění na trh §24 §25

ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE

Základní pojmy §26

Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27

Požadavky na jakost a označování §28

Uvádění na trh §29

Přechodná ustanovení §30

Závěrečná ustanovení §31 §32

Účinnost §33

Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích

Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein

Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát

Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků

Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky

Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů

Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny

Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů

Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů

Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny

INFORMACE

397

VYHLÁŠKA

ze dne 2. xxxxxxxx 2016

o xxxxxxxxxxx xx mléko x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):

§1

Xxxxxxx úpravy

Tato vyhláška xxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a xxxxxxxx

x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,

c) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx,

x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,

1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,

2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx uvádění na xxx,

3. zvláštní požadavky xx xxxxxxxx,

4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.

XXXX XXXXX

XXXXX X XXXXXX XXXXXXX

§2

Xxxxxxxx pojmy

Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx3) a xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené podle xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx podle právních xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v xxxxxx) xxxxxxx fyzikální xxxxxxxx x xxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx xxxxxx xxxxx xx použití mikroorganismů xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx vyhlášce, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 k této xxxxxxxx, u kterého xxx zvýšit xxxxx xxxxxx xxxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zahuštěného mléka, xxxx odebráním xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx zahuštěnou xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx částečným xxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxx xxxx z mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x jejich xxxxx, xx kterým mohou xxx přidány smetana xxxx sušené mléko xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % obsahu celkové xxxxxx,

x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx směsi, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % hmotnostních,

g) xxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx syřidla nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx může xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx po fermentaci xxx výrobě jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx srážením, xxxx x kterého převládá xxxxxx srážení nad xxxxxxxx xxxxxx syřidla,

j) xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),

x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx vyšším xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx mléčného xxxx,

x) tradičním xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxxx sušeného xxxxx x možností xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx podmáslím, obsahující xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, který xx xxxxxx tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx smetanové směsi, xxxxxxxxx prokysáním směsi x xxxxxxxxx x xxxxxxx homogenizací xxxx xxxxxxx do obalu,

o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx reakcí syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 x této vyhlášce,

r) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxx xxxx sraženiny s xxxxxxxxxxxxxxx činidly x xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných bílkovin xx xxxxxxx ultrafiltrace xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,

x) mléčným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx tuku x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, která xx běžně xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx bezvodé xxxxxxx xx xxxx nejméně 99,0 % hmotnostních x xxxxxx; může xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx být směsí xxxx forem,

v) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),

w) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx kysacího procesu x před balením x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx aktivity xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx 80 °X,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),

x) sterilací xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °X xx dobu zajišťující xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost podle xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx uzávěru, x

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylky.

§3

Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.

§4

Označování

(1) U xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx konci výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) xx x), xx xxxxxxx k názvu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).

(2) Xxxx x čistém xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx spadajících podle xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx pod druhy x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx tekutá", "smetana xxxxxxxxx", "mléko xxxxxxxxx" x "kysané nebo xxxxxxxx xxxxxx výrobky" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx x jednotkách xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxx xxxxx a xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 5 x této xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxxx o xxxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx. X mléka x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx x plnotučného xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, nemusí xxx obsah xxxx xxxxxx.

Xxxxx x smetana

§5

(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx x skupiny,

b) xxxxxx podskupiny podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1, x

x) xxxxxxx xxxx.

(2) Xxxxxx mléko xxxxxxx xxxx tekutá xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxxxx.

(3) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx tepelného ošetření xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného původu5).

(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °X.

(5) Názvem "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx smetana" xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx.

§6

(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" lze použít x xxxxxxxx mléčného xxxxxxx obsahujícího xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. X ochuceného xxxxxxxx xxxxxxxx výrobku xx u xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.

(2) Označením "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

(4) Jako "smetanový xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x obsahem xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxx se xxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxx tuku v xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx a obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.

Zahuštěné a sušené xxxxxx výrobky

§7

(1) Jako xxxxx sacharózy pro xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony6).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných výrobků xxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorcem:

cukerný poměr = % xxxxxxxxx x 100

________________________________

% xxxxxxxxx + % vody

(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ošetřením xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(5) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků lze xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx v souladu x odstavcem 1.

§8

(1) Trvanlivosti u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx dosáhnout pouze xxxxxxxx sušení.

(2) X xxxxxxxxxxx mléčných výrobků x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx se povoluje xxxxxxxx vitaminů x xxxxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx látek xx xxxxxxxx7).

(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx v tukuprosté xxxxxx, x to xxxxxxxx nebo odstraněním xxxxxxxx složek xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.

§9

(1) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(2) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x názvu xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.

(3) Sušený xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.

(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx smetany x balení určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx uvede xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) Je-li xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x sušený mléčný xxxxxxx x hmotnosti xxxxx než 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx údaje x xxxxxxxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx výrobku.

(6) X sušeného mléčného xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx určeného xxx xxxxxxxx xxxxxx9), se xx xxxxx xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxxx xxxxxx xxx výživu xxxxxxx xx 12 xxxxxx".

§10

(1) Mléčný bílkovinný xxxxxxx musí xxx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).

(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčnou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx octovou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(3) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx kultury, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).

(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo citronany xxxxx, xxxxxxxx, vápenaté, xxxxxx xxxx hořečnaté xxxx neutralizační x xxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).

§11

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx

x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx specifikace xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,

x) xxxxxx xxxxxxxxx x kilogramech xxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx nebo xxxxxxxxx názvem x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx na trh,

d) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx třetích xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x

x) datem xxxxxx xxxx jiným xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.

(2) Xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx

x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx spotřebitelům11),

b) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx specifikací xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 x

x) u xxxxxx xxxxxxxxx ze xxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx x) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx xxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku.

Kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky

§12

(1) Jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx v nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x této xxxxxxxx x x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxxx kysané mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx

x) názvem xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 1 x xxxxxxx 4 přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.

(4) Xxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx všechny xxxxx jogurtu xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.

(5) Xxxx "xxxxx xxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x koncentrované xxxxx. Na obale xxxxxxx se xxxxx xxxx xxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11).

(6) Xxxx "xxxxxx řeckého typu" xxxx "xxxxxx řeckého xxxxx" xx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx kysacího xxxxxxx.

§13

(1) Xxxx "jogurtový" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.

(2) Mléčný xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 k xxxx vyhlášce se xxxxxx

x) názvem xxxxx,

x) xxxxxxx tuku x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxx a tvarohy

§14

(1) Xxx xx označí

a) xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx,

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x

x) xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx", xxxxx xxxxxx sýr obsahuje xxxx než 5 % xxxxxxx.

(2) Jako "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xx označí xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(4) Xxxx "xxxxxx xxx" xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.

(5) Xxxx "xxxxxx sýr" se xxxxxx sýr, xxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx mlékem xxxx xxxxxxxx.

(6) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" se xxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.

(7) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx názvem xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 5, 6 x 7.

§15

(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx výrobku.

(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx "sýrový dort", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".

(3) Tvaroh xx xxxxxx

x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 8,

x) obsahem tuku xxxx xxxx v xxxxxx,

x) obsahem xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x údaje x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xxxx xxxxx 1 % xxxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx. Xxxxx xxxxx xxxx x xxxxxx x xxxx x tvarohu xxxx xx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxx plus 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxx plus 4 % xxxxxxxxxx od xxxxx uvedeného xx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřipouští.

§16

Xxxxx a xxxxxx xxxx

(1) Xxxx "čerstvé xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx.

(2) Jako "xxxxxx xxxxx" se xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx minus 18 °X x nižších,

(3) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum výroby xxxxxx na xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxx distributor x xxxxx použitelnosti označí xxxxxxxx.

(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxxx xxxxxx x

x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.

(5) X xxxxxxx druhů koncentráty xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxxx byla xxxxxxx xxxxx sůl, xx xxxx obsah xxxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních.

(6) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxx xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.

§17

Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx xxx

Xxxxx a mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx od 2 °X do 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, smetany a xxxxxxxx xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, sušeného xxxxx x xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx na xxx xxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxxx.

ČÁST DRUHÁ

MRAŽENÉ KRÉMY

§18

Základní xxxxx

Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí

a) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x závislosti xx skupině xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx, mléka, xxxxxxx, xxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, pevné xxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxx xx trh x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx ve zmrazeném xxxxx,

x) xxxxxxxxx technologický xxxxxx konzervace výrobků xxxxxxx xxxxxxxx teploty xx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),

x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx z mléčných xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx, xxxxx x sušeného xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,

x) mraženými xxxxx x rostlinným xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody, xxxxxxxxxxx tuků, xxxxx xxxx sladidel, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x vody a xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) sorbetem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx x přídavkem ovoce, xxxxxxxxx x vína xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxx směsmi xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx stavu xxxxx v xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx zmrzliny,

h) sušenou xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx práškový xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, a

i) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.

§19

Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 8 x této xxxxxxxx.

§20

Označování

(1) Xxxxxxx krém xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.

(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, pokud byla xxxxxx složka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx §21 odst. 1 písm. x).

(3) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zmrzlina.

Požadavky xx xxxxxx

§21

(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx uvést xxxxx

x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % hmotnostní kakaa,

c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx

x) označující xxxxx použitého druhu xxxxx.

(2) X názvu xxxxxxxxx krému xxxxxxxx xxx výraz "xxxxxx" xxxxxxxx názvem mléčného xxxxxxx, který xxx xxxx složka použit xxx xxxx výrobě, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.

(3) X výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.

§22

(1) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x této xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxxxx mraženého xxxxx musí xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx bublin; xxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx xxxxxxx přidaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(3) Mražený krém xxxxxx a mražený xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx záměrně xxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.

(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx použít xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx lze nahradit xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

(6) Xxxxxxx xxxx vodový x mražený xxxx xxxxxx xxxxx obsahovat xxxxx záměrně přidaný xxx.

§23

(1) Podíl xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx šťáv, xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.

(2) Podíl xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému ovocného x xxxxxxxxx na 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x exotického xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxx konzistencí, xxxx xxxxxx, banán, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx maracuja.

(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xx suchých skořápkových xxxxx u xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx xxxxxxxxx na 5 % xxxxxxxxxxxx.

Uvádění xx trh

§24

(1) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx dodává pouze xxxxxx.

(2) Mražený krém xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx mraženého xxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx prostředek xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Záznam s xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost výrobku xx delší xxx 1 xxx, záznam xx uchovává xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.

(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 v xxxxxxx, xx jde x xxxxxx xxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx viditelném místě.

(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx při teplotě xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx skladě o xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 xxxxx, aby xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 roku. X xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovaného xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, záznam xx xxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.

§25

(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jeho xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx. X otevřeném mrazicím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.

(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °C.

(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx dovoleno.

XXXX XXXXX

XXXXX XXXX X OLEJE

§26

Základní xxxxx

Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx

x) xxxxxx xxxxx a olejem xxxx xxxxxxxxx triacyl-glycerolů, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx xxxxxxxx kyselin x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxx xxxxx a olejem xxxxx tuk a xxxx získaný ze xxxxx, plodů nebo xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,

x) živočišným xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zákonem14) x xxxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5),

d) xxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který prošel xxxxxxxx ztužování xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, nebo kombinací xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx x olejů, xxxx xxxxx jedlých rostlinných x xxxxxxxxxxx olejů x xxxx,

x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxx xxxx ztužených xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx roztíratelným xxxxx xxxxx xxx podle xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),

x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx nebo směs xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx směs xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxx x tuky xx formě emulze xxxx x xxxx x xxxxxxx 10 % až 90 % xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,

x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % hmotnostních x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxx postupy xxxxxxxxxx xxxx lisování bez xxxxxxxxx ohřevu, xxxxx xxxxxxx ke xxxxxx xxxxxxxxxx oleje x xxx jeho xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,

x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.

§27

Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.

§28

Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x olivových olejů xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).

(2) Jedlý xxx x jedlý xxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x této xxxxxxxx. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx xxxxxxxxxxxx tuky, xxxxx se označí xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx zemědělskými xxxxxxxx2).

§29

Uvádění xx xxx

(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.

(2) Teplota při xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx

x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,

x) x živočišných xxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tuků x xxxxxxxx emulgovaných tuků 15 °X, xxxx

x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.

(3) Xxxxx rostlinné x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.

(4) Xxxxxxx xxxx xx uvádí na xxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx16).

§30

Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.

(2) Xxxxxxxxx uvedené xx trh xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxxx ustanovení

§31

Zrušují xx:

1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx mléko a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé xxxx x oleje.

2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x mléčné výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx.

3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.

4. Vyhláška č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx výrobky, mražené xxxxx x xxxxx xxxx a oleje, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

5. Vyhláška č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx tuky x oleje, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

§32

Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx informační xxxxxxxxxxx.

§33

Xxxxxxxx

Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2017, x xxxxxxxx ustanovení §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. x) až x), xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxxxxx 2017.

Xxxxxxx:

Xxx. Jurečka x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x

Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx dále xxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx

106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx salivarius subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx

107

Xxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx nebo kefírové xxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Lactococcus x Xxxxxxxxxx, rostoucí xx xxxxxxxxx společenství

bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104

Xxxxxxxx xxxxx

xxxxx skládající xx x kvasinkových kultur xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 102

Xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilními xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

106 xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx jogurtové xxxxxxx přidávány xxxxx xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx však xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.

Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx (v % hmot.)

Kyselý (v % hmot.)

Obsah vlhkosti

méně xxx 12,0 xxxxxx

xxxx xxx 12,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx x sušině

více xxx 84,0 xxxxxx

xxxx xxx 90,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx tuku

méně xxx 2,0 xxxxxx

xxxx xxx 2,0 xxxxxx

Xxxxx bezvodé xxxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

xxxx xxx 1,0 xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 0,27 xx 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 x xxxxxx

Xxxxx popela (včetně X2X5)

xxxx xxx 7,5 xxxxxx

xxxx než 2,5 xxxxxx

Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx)

xxxx xxx 15 xx x 25 x

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx látek cizího xxxxxx

xxxxxxxxxx xx 25 x

Xxxxxxxxx obsah olova

0,75 xx/xx

Xxxx

xxx xxxxxx xxxxx

Xxxxx

xxxx xx krémově xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx hrudky, xxxxx xxx xxxxxxxxx mírným xxxxxx

Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx kaseinát

Kaseináty (x % xxxx.)

Xxxxx xxxxxxxx

xxxx xxx 8,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 88,0 xxxxxx

x xxxx xxxxx xxxxxxx

xxxx xxx 95,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxx než 2,0 xxxxxx

Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xxxx než 1,0 xxxxxx

Xxxxxxx xX

6,0 až 8,0

Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx)

xxxx xxx 22,5 xx x 25 x

Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx ve 25 x

Xxxxxxxxx obsah xxxxx

0,75 xx/xx

Xxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx zápach

Barva

bílá xx krémově xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrudek, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx konzumního xxxxx xxxxx xxxx 1 xxxx. XXX xxxx XX přílohy XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013

zahuštěné

odtučněné, slazené xxxx neslazené

částečně xxxxxxxxx xxxx polotučné, slazené xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek

jogurt

bílý

smetanový

řecký

řeckého xxxx/xxxxx

xxxxxxxxx mléko

acidofilní mléko

kefír

kefírové xxxxx

xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxx podmáslí

kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx procesu

Mléčný výrobek xxxxxxxxx přídavkem xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

xxxxxxx xxx xxxx mléčný xxx bezvodý

máselný xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

xxxxx

xxxxx xxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxx roztíratelný xxx (xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxx xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx pod mazem

zrající x xxxx xxxxx

x xxxxxx xx povrchu

s xxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxxx xxxxxx, bílý

pařený

extra xxxxx (ke xxxxxxxxx)

xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

x xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek

potravinářský xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxx bílkovina

Mléčný xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

xx 250 ml xxxx 250 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

do 500 xx xxxx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení

do 1&xxxx;000 ml nebo 1&xxxx;000 x

&xxxx;- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 1&xxxx;000 ml xxxx 1 000 g

 - 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení

Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx

xx 1&xxxx;000 g

 - 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx balení

nad 1 000 x

&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 0,5 % u 20 xx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxx výrobek

do 250 x

&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení

- 1,0 % x 20 xx balení

Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx

xx 1 000 x

&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 0,5 % u 20 xx balení

nad 1&xxxx;000 x

- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx

Xxx x xxxxxx

xx 125 x

&xxxx;- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 ks xxxxxx

xx 250 g

 - 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

 - 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxx x xxxxxx xx odkapání xxxxxx

xx 125 x

&xxxx;- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 g

 - 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx balení

nad 500 x

&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, porcovaný xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x složené xxxxxx xxxxxxx

xx 20 g

 - 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení

 - 2,0 % x 20 xx xxxxxx

xx 250 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx

xxx 250 x

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky

Tabulka 1 - Smetana xxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxxx

10,0

Xxxxxxx xx šlehání

30,0

Smetana xxxxxxxxxxx

35,0

Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxxx xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana

nejméně 15,0

26,5

11,5

Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 7,5

25,0

Zahuštěné částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5

20,0

17,5

x xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Xxxxxxxxx odstředěné mléko

nejvíce 1,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % hmot.)

Mléčná xxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně)

Zahuštěná xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 16,0

14,0

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 8,0

28,0

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0

24,0

20,0

v xxx xxxxxxxxx

4,0 - 4,5

Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx

xxxxxxx 1,0

24,0

20,0

Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx tuku (x % xxxx.)

Xxxxxx smetana

nejméně 42,0

Xxxxxx plnotučné xxxxx

xxxxxxx 26,0 x xxxx xxx 42,0

Xxxxxx částečně xxxxxxxxxx xxxxx

xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0

x xxx xxxxxxxxx

14,0 až 16,0

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 1,5

Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx (v % xxxx.)

Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx smetana

nejméně 10,0

Kysané xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 0,5

8,0

Xxxxxxxx

xxxxxxx 1,5

7,0

Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Xxxxxx xxxx

xxxxxxx 3,0

8,2

Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxx tuku x sušině

Sýr

Tuk x xxxxxx (v % xxxx.)

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx 60,0

Plnotučný

nejméně 45,0

Xxxxxxxxx

xxxxxxx 25,0

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx 10,0

Odtučněný

méně xxx 10,0

Xxxxx xxxx x xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; xxxxxxxx tuku x x

% hmot. xxxx x xxxxxx = _____________________ x 100

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx;   100 - xxxxxxxx vody x x

Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx

Xxx

% XXXXX

Xxxxx xxxxx

xxxxxxx 47,0

Xxxxx

47,0 xx 54,9

Xxxxxxxxx

55,0 až 61,9

Xxxxxxxxx

62,0 xx xxxxxxx 68,0

Xxxxx

xxxx xxx 68,0

VVTPH = xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx;   &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x g

% XXXXX = _____________________ x 100

                      &xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx x x

Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx zrání

Sýr

Charakteristika

Sýr xxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx xxxxxxx

xx xxxxxxx

x mazem xx xxxxxxx

x celé xxxxx

x xxxx Xxxxxxxx xxx

x xxxxxx xx xxxxxxx

x plísní xxxxxx xxxxx sýra

dvouplísňový

Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx tuku v xxxxxx

Xxxxxx

Xxx x xxxxxx (x % hmot.)

Tučný

nejméně 38,0

Xxxxxxxxx

15,0 až 25,0

Nízkotučný xxxx jemný

nejvíce 15,0

Xxxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxx

xxxxxxx 5,0

Tabulka 9 - Obecný xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx výrobu xxxxxxxx sýrů a xxxxxxxx sýrových xxxxxxx

Xxxxxx xxxx než xxx

Xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx

Xxxxxx sýrový xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx

xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku

ano

ano

Ostatní xxxxxx xxxxxx

xx

xxx

xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx ve finálním xxxxxxx xxxx

xxx

Xxxxx sůl

ano

ano

ano

Bakteriální xxxxxxx

xxx

xxx

xxx

Xxxxxx*)

xxx

xxx

xxx

Xxxxx (sacharidy xx xxxxxxxx účinkem)

ne

ne

ano

Koření a xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxx xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx, xxxxx postačuje, xxx xxxxxx konečnému xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx

xxx

xxx

*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová odchylka

Mražený xxxx

xx 100 x

&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xx 500 x

&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 500 x

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 397/2016 Sb.

Členění xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.:

xxxxxx

xxxxxxxxx

x xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx.

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx)

Xxxxxx xxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx)

Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. nejméně)

Mražený xxxx xxxxxxxxx

8,0

Xxxxxxx xxxx mléčný

6,0

2,5

Mražený xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx

5,0 (obsah xxxxxxxxxxx xxxx)

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

15,0

5,0

Xxxxxxx xxxx xxxxxx

12,0

25,0

7,0

Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxxxxx xxxxxx požadavek xxx xxxxx ovocné xxxxxx xxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.

Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení jedlých xxxx x xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxx

xx 1 litru

 - 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 2,0 % x 20 xx xxxxxx

Xxxxxx emulgovaný tuk

1 xx 15 xxxxx

&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 15 xxxxx

- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxxxx xxx, ztužené x xxxxxxxx xxxx, živočišné xxxx

xx 500 x

&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

- 1,0 % u 20 xx xxxxxx

0,5 xx 5,0 xx

&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx

xxx 5 xx

&xxxx;- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.

Xxxxxxx jedlých xxxx x xxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny

Tabulka 1 - Základní xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx výběrový hovězí xxx, hovězí xxx xxx nebo xxxx xxxxx druhu xxxxxxxxx

xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx xxxxxxxxxxxx17)

xxxxxx emulgovaný

Tabulka 2 - Členění x xxxxxxxxx na jednodruhové xxxxxxxxx xxxx a xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxx x podzemnice xxxxxx

xxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx x xxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx spp.

Kokosový xxx

xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx (Vitis xxxxxxxx X.)

Xxxxxxxxx olej

vyrobený x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Zea xxxx X.)

Xxxxxxxx olej

Vyrobený xx xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx hnědé xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx černé (Brassica xxxxx (L.) Koch).

Palmojádrový xxx

xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací

palmojádrový xxx fřakcionovaný - xxxxxxx

xxxxx frakce x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx

xxxxxxxx x dužiny xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx)

xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein

tekutá xxxxxx xxxxxxx z palmového xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx

xxxxx xxxxxx s vysokým xxxxx tání xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx

xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxx procesem xxxxxx krystalizace xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 nebo xxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx semen xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx juncea X. x Brassica toumefortii Xxxxx

Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xx semen x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Brassica xxxxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxx

xxxxxxxx z xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx L.)

Světlicový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Carthamus tinctorius X.)

Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx

xxxxxxxx xx semen x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx obsahovat xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx olej

vyrobený xx xxxxx xxxxxx (Sesamum xxxxxxx L.)

Sójový xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx

xxxxxxxx xx xxxxx slunečnice (Helianthus xxxxx X.)

Xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx ze xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu X.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxx

xxxx získaný x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx europaea xxxxxx Xxxx. xx Xxxx)

Xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. x) až x), xxxxx nabývají xxxxxxxxx 1.7.2017.

Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:

274/2019 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., o xxxxxxxxxxx xx xxxxx x mléčné výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx

x účinností od 1.1.2020

Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.

1) Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. listopadu 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX.

Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, kterou xx xxxx směrnice 2001/114/XX x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx spotřebě.

2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007.

Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/ES, směrnice Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES a 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.

3) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx péči x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx produkty, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.

Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.

4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004.

5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.

6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Xx.

7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx.

8) Zákon č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx a x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx xxxxxxxx výživu x x xxxxxxx xxxxxx použití, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

10) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. prosince 2008 x potravinářských xxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, nařízení Xxxx (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/ES, směrnice Xxxx 2001/112/XX a xxxxxxxx (XX) x. 258/97.

11) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.

12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.

13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx znění pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.

Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011.

16) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.

Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx x o xxxxxxxxxxx metodách analýzy.

Prováděcí xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx normách xxx xxxxxxx xxxx.

17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.