Právní předpis byl sestaven k datu 01.01.2017.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.01.2017 do 31.12.2019.
Vyhláška o požadavcích na mléko a mléčné výrobky, mražené krémy a jedlé tuky a oleje
397/2016 Sb.
Předmět úpravy §1
ČÁST PRVNÍ - MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
Základní pojmy §2
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §3
Označování §4
Zahuštěné a sušené mléčné výrobky §7 §8 §9 §10 §11
Kysané nebo zakysané mléčné výrobky §12 §13
Máslo a mléčné tuky §16
Uvádění mléka a mléčných výrobků na trh §17
ČÁST DRUHÁ - MRAŽENÉ KRÉMY
Základní pojmy §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21 §22 §23
ČÁST TŘETÍ - JEDLÉ TUKY A OLEJE
Základní pojmy §26
Členění na druhy, skupiny a podskupiny §27
Požadavky na jakost a označování §28
Uvádění na trh §29
Přechodná ustanovení §30
Účinnost §33
Příloha č. 1 - Mikrobiologické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky a na druhy živých mikroorganismů mléčného kysání v kysaných mléčných výrobcích
Příloha č. 2 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kasein
Příloha č. 3 - Fyzikální a chemické požadavky na potravinářský kaseinát
Příloha č. 4 - Členění mléka a mléčných výrobků na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 5 - Přístupné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mléka a mléčných výrobků
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jednotlivé mléčné výrobky
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení mražených krémů
Příloha č. 8 - Členění mražených krémů na druhy, skupiny a podskupiny
Příloha č. 9 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost mražených krémů
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní a objemové odchylky balení jedlých tuků a olejů
Příloha č. 11 - Členění jedlých tuků a olejů na druhy, skupiny a podskupiny
397
VYHLÁŠKA
ze dne 2. xxxxxxxx 2016
o xxxxxxxxxxx xx mléko x xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle §18 xxxx. 1 xxxx. x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Sb., xxxxxx x. 146/2002 Xx., xxxxxx x. 131/2003 Sb., zákona x. 274/2003 Xx., xxxxxx č. 316/2004 Xx., zákona x. 120/2008 Xx. a xxxxxx č. 139/2014 Xx., (xxxx jen "xxxxx"):
§1
Xxxxxxx úpravy
Tato vyhláška xxxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx1), xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx2) a xxxxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxxxx potravin, x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny,
c) xxx jednotlivé druhy xxxxxxxx požadavky na xxxxxx, technologické xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxxx xx x xxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxx,
x) xxx jednotlivé xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx v xxxx xxxxxxxx,
1. xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
2. xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx uvádění na xxx,
3. zvláštní požadavky xx xxxxxxxx,
4. xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
XXXX XXXXX
XXXXX X XXXXXX XXXXXXX
§2
Xxxxxxxx pojmy
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2) xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx na živočišné xxxxxxxx3) a xxxxxxxx Xxxxxxxx unie xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx4) x ošetřené podle xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx3) x xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5),
x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxxx podle právních xxxxxxxx upravujících xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxx3) x podle xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5) x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 10 % hmotnostních xx xxxxx xxxxxx (xxxxxxxx xxxx v xxxxxx) xxxxxxx fyzikální xxxxxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, syrovátky xxxx xxxxxx xxxxx xx použití mikroorganismů xxxxxxxxx v příloze č. 1 x xxxx vyhlášce, xxxxxxx neošetřený po xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx kysáním xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx směsi xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 1 k této xxxxxxxx, u kterého xxx zvýšit xxxxx xxxxxx xxxxx přidáním xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx zahuštěného mléka, xxxx odebráním xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx zahuštěnou xxxxxxxx mléčný xxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx, xxxxxxx částečným xxxxxxxxx xxxx ze xxxxxxx xxxx z mléka xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x jejich xxxxx, xx kterým mohou xxx přidány smetana xxxx sušené mléko xxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx 25 % obsahu celkové xxxxxx,
x) sušeným xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek x xxxxxx xxxxxxx sušením xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx směsi, x xxxxxxx xxxx xxxxxxx 5 % hmotnostních,
g) xxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx syřidla nebo xxxxxx xxxxxxxx koagulačních xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx při xxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxxxx může xxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx po fermentaci xxx výrobě jiných xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxxx xxxxxxx srážením, xxxx x kterého převládá xxxxxx srážení nad xxxxxxxx xxxxxx syřidla,
j) xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2),
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx vyšším xxx 90 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx získaný x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx 99,3 % xxxxxxxxxxxx mléčného xxxx,
x) tradičním xxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobek xx xxxxxxxx xxxxxxx, s xxxxxxxxx sušeného xxxxx x možností xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxx podmáslím, obsahující xxxxxxx 31 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxx 36 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxxxx 42 % xxxxxxxxxxxx xxxxxx, který xx xxxxxx tradiční xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx smetanové směsi, xxxxxxxxx prokysáním směsi x xxxxxxxxx x xxxxxxx homogenizací xxxx xxxxxxx do obalu,
o) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mléčný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, promytím x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléka xxxx xxxxxx výrobků xxxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 2 k xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx reakcí syřidla xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 2 x této vyhlášce,
r) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxx xxxx sraženiny s xxxxxxxxxxxxxxx činidly x xxxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 3 x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných bílkovin xx xxxxxxx ultrafiltrace xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx odstředěného xxxxx,
x) mléčným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx tuku x xxxxx, xxxxxxxx odstředěného xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, která xx běžně xxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxxx bezvodé xxxxxxx xx xxxx nejméně 99,0 % hmotnostních x xxxxxx; může xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx být směsí xxxx forem,
v) tepelným xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5),
w) xxxxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx kysacího procesu x před balením x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx aktivity xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xx xxxxxxx 80 °X,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (XXX) xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5),
x) sterilací xxxxx x mléčných xxxxxxx xxxxxxx ošetření xxxxx x xxxxxxxx výrobků xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx 100 °X xx dobu zajišťující xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxxxxxx nezávadnost podle xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5) xxx xxxxxxxx uzávěru, x
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx odchylky.
§3
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx.
§4
Označování
(1) U xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx konci výrobního xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx §2 xxxx. x) xx x), xx xxxxxxx k názvu xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx nařízení, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu5).
(2) Xxxx x čistém xxxxxxxx se x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx spadajících podle xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 x xxxx xxxxxxxx pod druhy x xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxx tekutá", "smetana xxxxxxxxx", "mléko xxxxxxxxx" x "kysané nebo xxxxxxxx xxxxxx výrobky" xxxxx xxxxxxx "xxxxxx" xxxxx x jednotkách xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxx xxxxx a xxxxxx výrobky xxxx xxxxxxxxx v příloze č. 5 x této xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxxx o xxxxxx xxxx x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx. X mléka x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxx x plnotučného xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx, nemusí xxx obsah xxxx xxxxxx.
Xxxxx x smetana
§5
(1) Xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx x skupiny,
b) xxxxxx podskupiny podle xxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanoven xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2) nebo x příloze č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1, x
x) xxxxxxx xxxx.
(2) Xxxxxx mléko xxxxxxx xxxx tekutá xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxxxx.
(3) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx tepelného ošetření xxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného původu5).
(4) Xxxx "xxxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx 125 °X.
(5) Názvem "xxxxxxxxx xxxxx" xxxx "xxxxxxxxx smetana" xx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx dosaženo xxxxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx.
§6
(1) Xxxxxxxx "xxxxxx xxxxx" lze použít x xxxxxxxx mléčného xxxxxxx obsahujícího xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxx. X ochuceného xxxxxxxx xxxxxxxx výrobku xx u xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx potravin.
(2) Označením "xxxxxx" xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx tvoří xxxxxxx 50 % xxxxxxxxxxxx tohoto xxxxxxx.
(3) Xxxx "xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx" xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx. Xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx obsahem xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(4) Jako "smetanový xxxx" xx xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x x obsahem xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxx. Xxxx se xxxxx výrobek xxxxxx xxxxxxx tuku v xxxxxx nebo xxxxxxx xxxx a obsahem xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Zahuštěné a sušené xxxxxx výrobky
§7
(1) Jako xxxxx sacharózy pro xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx, cukr xxxx xxxx xxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, med, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx bonbony6).
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx 0,03 % xxxxxxxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxx výrobku.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčných výrobků xxxx odpovídat xxxxxxx xxxxxxxxx poměru 60,5 xx 64,5 xxxxxx xxxxxxxxxxxx vzorcem:
cukerný poměr = % xxxxxxxxx x 100
________________________________
% xxxxxxxxx + % vody
(4) Xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx ošetřením xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx5).
(5) Xxxxxxxxxxxx x zahuštěných xxxxxxxxx xxxxxxxx výrobků lze xxxxxxxxx xxxxx přídavkem xxxxxxxxx v souladu x odstavcem 1.
§8
(1) Trvanlivosti u xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx dosáhnout pouze xxxxxxxx sušení.
(2) X xxxxxxxxxxx mléčných výrobků x xxxxxxxx mléčných xxxxxxx se povoluje xxxxxxxx vitaminů x xxxxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx o xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx látek xx xxxxxxxx7).
(3) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx obsah xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx 34 % xxxxxxxxxxxx v tukuprosté xxxxxx, x to xxxxxxxx nebo odstraněním xxxxxxxx složek xxxxxxx xxxxxxxx, xxx x xxxxxxxxxxx mléku xxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx. X této xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
§9
(1) Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx xx u xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 6 k xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.
(2) Xxxxxxxxx mléčný xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x názvu xxxxxxx označí xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx podle přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2.
(3) Sušený xxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx odtučněného xxxxx, xx x xxxxx výrobku xxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních xxxxx přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3.
(4) X xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx smetany x balení určeném xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx uvede xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx stavu xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxx x procentech xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) Je-li xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x sušený mléčný xxxxxxx x hmotnosti xxxxx než 20 x xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx8), xxxxx xxx údaje x xxxxxxxx xxxxxxx pouze xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx výrobku.
(6) X sušeného mléčného xxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx určeného xxx xxxxxxxx xxxxxx9), se xx xxxxx xxxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxxx xxxxxx xxx výživu xxxxxxx xx 12 xxxxxx".
§10
(1) Mléčný bílkovinný xxxxxxx musí xxx xxxxxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx ošetřené xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx5).
(2) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kaseinu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx mléčnou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx octovou, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx10).
(3) Při xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx kultury, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx přídatných xxxxxxx x xxxxxxxx10).
(4) Xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx nebo citronany xxxxx, xxxxxxxx, vápenaté, xxxxxx xxxx hořečnaté xxxx neutralizační x xxxxxxx xxxxxxx, pokud xxxxxxx požadavky xxxxxxxx x potravinářských xxxxxxxxxx xxxxxxx x enzymech10).
§11
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x potravinách spotřebitelům11) xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
x) názvem xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 2 x xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx specifikace xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4,
x) xxxxxx xxxxxxxxx x kilogramech xxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx nebo xxxxxxxxx názvem x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx na trh,
d) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx třetích xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx x
x) datem xxxxxx xxxx jiným xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx mléčné xxxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx xxxxx xx xx xxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx "xxxx...." xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx informací o xxxxxxxxxxx spotřebitelům11),
b) x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx specifikací xxxxx kationtu xxxxxxxxx x §10 xxxx. 4 x
x) u xxxxxx xxxxxxxxx ze xxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxx podle xxxxxxxx 1 xxxx. x) xx x) x xxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 xxxx. x) xxx xxxxx xxxxx v xxxxxxxx xxxxxxxxxxx výrobku.
Kysané xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobky
§12
(1) Jednotlivé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx mikroorganizmů xxxxxxxx xxxxxx pro výrobu xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx v nařízení x xxxxxxxx organizaci xxxx xx zemědělskými xxxxxxxx2), x příloze č. 1 x této xxxxxxxx x x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 4. Xxxxxxxxx, xxxxxxxx x mikrobiologické xxxxxxxxx xx týkají xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxx kysané mléčné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 30 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx se xxxxxx
x) názvem xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 1 x xxxxxxx 4 přílohy č. 6 x xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx x
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx složkou.
(4) Xxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxx všechny xxxxx jogurtu xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(5) Xxxx "xxxxx xxxxxx" xx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x koncentrované xxxxx. Na obale xxxxxxx se xxxxx xxxx xxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx11).
(6) Xxxx "xxxxxx řeckého typu" xxxx "xxxxxx řeckého xxxxx" xx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 5,6 % xxxxxxxx, xxxxx bylo xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx kysacího xxxxxxx.
§13
(1) Xxxx "jogurtový" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 50 % hmotnostních xxxxxx xxxxxxx.
(2) Mléčný xxxxxxx tepelně xxxxxxxx xx kysacím xxxxxxx x mléčný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx mikroorganismů xxxxx přílohy č. 1 k xxxx vyhlášce se xxxxxx
x) názvem xxxxx,
x) xxxxxxx tuku x
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxx a tvarohy
§14
(1) Xxx xx označí
a) xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x
x) xxxx "xxxxxx xxxxxx xxxxxxx", xxxxx xxxxxx sýr obsahuje xxxx než 5 % xxxxxxx.
(2) Jako "xxxxxxx xxx" xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxx "xxxxxxx xxx" xx označí xxx, x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxx "xxxxxx xxx" xx xxxxxx xxx, xxxxx xxx tepelně xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
(5) Xxxx "xxxxxx sýr" se xxxxxx sýr, xxxxx xxx po xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx mlékem xxxx xxxxxxxx.
(6) Xxxx "xxxxxxxxxxx xxx" se xxxxxx xxxxxx výrobek získaný xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxx xxx xxxxxxx názvem xxxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 6 k xxxx xxxxxxxx tabulkách 5, 6 x 7.
§15
(1) Xxxxxxxxx "xxxxxx" xxx označit xxxxxx xxxxxxx, x xxxx xxx xxxxx nejméně 50 % hmotnostních xxxxxx výrobku.
(2) Xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx "sýrový dort", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxx xxxxxx", "xxxxxxxx xxxxxx xxx".
(3) Tvaroh xx xxxxxx
x) xxxxxx druhu, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených x příloze č. 6 x xxxx vyhlášce xxxxxxx 8,
x) obsahem tuku xxxx xxxx v xxxxxx,
x) obsahem xxxxxx x
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x údaje x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx sýrů xxxx xxxxx 1 % xxxxxxxxxx od xxxxxx xxxxxxxxx na xxxxx. Xxxxx xxxxx xxxx x xxxxxx x xxxx x tvarohu xxxx xx xxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxx xxx plus 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx mohou xxxxxxxxx xxxxxxx plus 4 % xxxxxxxxxx od xxxxx uvedeného xx xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx nepřipouští.
§16
Xxxxx a xxxxxx xxxx
(1) Xxxx "čerstvé xxxxx" xxx xxxxxxx xxxxx xx 20 xxx xx data xxxxxx.
(2) Jako "xxxxxx xxxxx" se xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 24 xxxxxx od xxxx xxxxxx při xxxxxxxxx minus 18 °X x nižších,
(3) X xxxxxxxxxxxxxx baleného xxxxxxxx másla xx xxxxx xxxxxxxxxxxxx 20 xxx xx xxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx. Datum výroby xxxxxx na xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, datum xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx xxxx distributor x xxxxx použitelnosti označí xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxx x
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx druhů koncentráty xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, do xxxxxxx byla xxxxxxx xxxxx sůl, xx xxxx obsah xxxxx x xxxxxxxxxx hmotnostních.
(6) X xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx se xxxxx xxxx xxxxx xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
§17
Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx výrobků xx xxx
Xxxxx a mléčné xxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxx xx xxx při xxxxxxx od 2 °X do 8 °X x xxxxxxxx xxxxx, smetany a xxxxxxxx xxxxxxx ošetřených xxxxxxxxxxxxxx ošetřením (XXX) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx, sušeného xxxxx x xxxxxxxxxxxx mléčných xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxx na xxx xxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČÁST DRUHÁ
MRAŽENÉ KRÉMY
§18
Základní xxxxx
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxx krémem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x závislosti xx skupině xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxx, mléka, xxxxxxx, xxxx, xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, pevné xxxx pastovité xxxxxxxxxxx, xxxxx je xxxxxx xx trh x xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx ve zmrazeném xxxxx,
x) xxxxxxxxx technologický xxxxxx konzervace výrobků xxxxxxx xxxxxxxx teploty xx xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx12),
x) mraženými xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx z mléčných xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxx, xxxxx x sušeného xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx,
x) mraženými xxxxx x rostlinným xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zmrazením našlehané xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, vody, xxxxxxxxxxx tuků, xxxxx xxxx sladidel, s xxxxxxxxx xxxxxxx složek x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx směsi xxxxxxxxxx x vody a xxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) sorbetem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx x xxxxx x přídavkem ovoce, xxxxxxxxx x vína xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxxxx dalších xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx směsmi xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx stavu xxxxx v xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx xxxxxx zmrzliny,
h) sušenou xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx práškový xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx 4 % xxxx, a
i) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 7 k xxxx xxxxxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a podskupiny xx uvedeno x příloze č. 8 x této xxxxxxxx.
§20
Označování
(1) Xxxxxxx krém xx označí xxxxxx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxx xxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx, pokud byla xxxxxx složka xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxxx §21 odst. 1 písm. x).
(3) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxx zmrzlina.
Požadavky xx xxxxxx
§21
(1) X xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx uvést xxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 3,0 % xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,5 % hmotnostní kakaa,
c) xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxxxx 1,0 % xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxx
x) označující xxxxx použitého druhu xxxxx.
(2) X názvu xxxxxxxxx krému xxxxxxxx xxx výraz "xxxxxx" xxxxxxxx názvem mléčného xxxxxxx, který xxx xxxx složka použit xxx xxxx výrobě, xxxxxxxxx jogurtový xxxx xxxxxxxxx.
(3) X výrobku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nesmí xxx vyšší xxx 3,0 % xxxxxxxxxx.
§22
(1) Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx mražených xxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 9 x této xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx mraženého xxxxx musí xxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxxx bublin; xxxxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx xxxxxxx přidaných xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Mražený krém xxxxxx a mražený xxxx xxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxx záměrně xxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxxxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx použít xxxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxxxx xxxxxx u xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx lze nahradit xxxxxxx xxxxxxxxxxxx plody xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Xxxxxxx xxxx vodový x mražený xxxx xxxxxx xxxxx obsahovat xxxxx záměrně přidaný xxx.
§23
(1) Podíl xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx u xxxxxxxxx krému xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx u xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx šťáv, xxxxxxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxx 2,5 % xxxxxxxxxxxx.
(2) Podíl xxxxxx xxxxxx xxx snížit xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx krému ovocného x xxxxxxxxx na 15 % xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x exotického xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx x xxxxxx konzistencí, xxxx xxxxxx, banán, xxxx, xxxxx, xxxxxxx, xxxxxx xxxx maracuja.
(3) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxx xx suchých skořápkových xxxxx u xxxxxxxxx xxxxx sorbet xxx x xxxxxxxxxxxxxxx důvodů xxxxxx xxxxxxxxx na 5 % xxxxxxxxxxxx.
Uvádění xx trh
§24
(1) Xxxxxxx krém xxxxxx xxx xxxxxxxxx spotřebitele xx dodává pouze xxxxxx.
(2) Mražený krém xx přepravuje xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx mraženého xxxxx xxxxx 18 °X xxxx xxxxx. Xxx xxxxxxxx se xxxx xxxxxxx výrobku xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx 15 °X. Xxxxxxxx prostředek xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx13). Záznam s xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx po dobu xxxxxxx 1 xxxx; x xxxxxxx, xx xxxxxxxxx trvanlivost výrobku xx delší xxx 1 xxx, záznam xx uchovává xx xxxx minimální xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx záznam xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 2 v xxxxxxx, xx jde x xxxxxx xxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, maximálně xxxx xx xxxxxxxxxxx 200 xx; v xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxxx prostředek xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx umístěným xx viditelném místě.
(4) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx při teplotě xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx. Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx 10 x3, xxxx být xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx. X xxxxxxxxxxxx skladě o xxxxxx mrazícího xxxxxxxx xxxxxx než 10 x3 xxxxx, aby xxxxxxx xxxx měřena xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx teploměrem, xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx. Záznam x xxxxxxxxxxxxxx teplotami xxxx xxx označen xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 1 roku. X xxxxxxx, že xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx skladovaného xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxx 1 xxx, záznam xx xxxxxxxx xx xx xxxx xxxxxxxxx trvanlivosti.
§25
(1) Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx 18 °X x xxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx jeho xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx umístěným xx xxxxxxxxxx xxxxx. X otevřeném mrazicím xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx v xxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx nesmí xxx xxxxx xxx xxxxx 18 °C.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xx xxx xxxx dovoleno.
XXXX XXXXX
XXXXX XXXX X OLEJE
§26
Základní xxxxx
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxx a olejem xxxx xxxxxxxxx triacyl-glycerolů, xxxxx se x xxxxxxxxxx xx poměrném xxxxxxxxxx xxxxxxxx kyselin x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx normálních xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxx a olejem xxxxx tuk a xxxx získaný ze xxxxx, plodů nebo xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) živočišným xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx x xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zákonem14) x xxxxxxxxx, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx původu5),
d) xxxxxxxx xxxxx jedlý tuk, xxxxx xxx získán xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx tuků a xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který xxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, který prošel xxxxxxxx ztužování xxxx xxxxxxxxxxxxxxx, nebo kombinací xxxxxx xxxxxxx, nebo xxxxx ztužených xxxx x xxxxxxx xxxx x olejů, xxxx xxxxx jedlých rostlinných x xxxxxxxxxxx olejů x xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx, xxxx xxxx ztužených xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxx tuků, xxxx xxxxxxxxx těchto xxxxxxx, xxxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),
x) xxxxxxx roztíratelným xxxxx xxxxx xxx podle xxxxxxxx x společné xxxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx2),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxx nebo směs xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx směs xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxx xxxxx x tuky xx formě emulze xxxx x xxxx x xxxxxxx 10 % až 90 % xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx 20 °X xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxx, xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx 90 % hmotnostních x xxxxx xxx 99,5 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx pouze xxxxxxxxxxxx postupy xxxxxxxxxx xxxx lisování bez xxxxxxxxx ohřevu, xxxxx xxxxxxx ke xxxxxx xxxxxxxxxx oleje x xxx jeho xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx, usazování, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx potraviny xxxxxxxx potraviny xxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přílohy č. 10 x xxxx xxxxxxxx.
§27
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 11 k xxxx xxxxxxxx.
§28
Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx x olivových olejů xxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx15).
(2) Jedlý xxx x jedlý xxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu, skupiny x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 přílohy č. 11 x této xxxxxxxx. Xx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx tuky x xxxxxx xxxxxxxxxxxx tuky, xxxxx se označí xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů xx zemědělskými xxxxxxxx2).
§29
Uvádění xx xxx
(1) Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx chráněny xxxx přímým xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Teplota při xxxxxxxxxx nesmí xxxxxxxxxx
x) x xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx 20 °X,
x) x živočišných xxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tuků x xxxxxxxx emulgovaných tuků 15 °X, xxxx
x) x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx 20 °X.
(3) Xxxxx rostlinné x xxxxxxxxx xxxx x xxxxx x xxxxxxx x xxxx xxxxxx xxx konečného xxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx xx xxx xxxxx xxxxxx.
(4) Xxxxxxx xxxx xx uvádí na xxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx16).
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx trh xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx uvedené xx trh xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x vyhláškou č. 77/2003 Sb., xx znění xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx prodávány xx xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxxx ustanovení
§31
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 77/2003 Sb., kterou xx stanoví xxxxxxxxx xxx mléko a xxxxxx xxxxxxx, mražené xxxxx x jedlé xxxx x oleje.
2. Xxxxxxxx č. 124/2004 Sb., xxxxxx xx mění vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx x mléčné výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx a xxxxx.
3. Vyhláška č. 78/2005 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxx x xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 124/2004 Xx.
4. Vyhláška č. 370/2008 Sb., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 77/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx xxxxx a xxxxxx výrobky, mražené xxxxx x xxxxx xxxx a oleje, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
5. Vyhláška č. 336/2013 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 77/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx a mléčné xxxxxxx, mražené xxxxx x xxxxx tuky x oleje, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§32
Xxxx vyhláška xxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx 2015/1535 xx dne 9. xxxx 2015 x postupu xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx technických xxxxxxxx x xxxxxxxx pro xxxxxx informační xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx a xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx v 1 x |
Xxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx dále xxxxxxxxx, např. xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx |
106 |
Xxxxxxxxxx xxxxx |
Xxxxxxxxxxxxx acidophilus x xxxxx mezofilní, xxxx. xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx mléčného xxxxxxx |
106 Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx včetně xxxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxxxxxx salivarius subsp. xxxxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. xxxxxxxxxx |
107 |
Xxxxx |
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx nebo kefírové xxxxxxx, jehož xxxxxxxxxx xx skládá x xxxxxxxx zkvašujících xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxx marxianus x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxx Xxxxxxxxxxx, Lactococcus x Xxxxxxxxxx, rostoucí xx xxxxxxxxx společenství |
bakterie xxxxxxxx xxxxxxx 106 x xxxxxxxx 104 |
Xxxxxxxx xxxxx |
xxxxx skládající xx x kvasinkových kultur xxxx Xxxxxxxxxxxxx, Xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení 106 x xxxxxxxx 102 |
Xxxxxx mléčný xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx xx. x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x termofilními xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
106 xxxxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxxx: X xxxxxxxxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxxx jogurtové xxxxxxx přidávány xxxxx xxxxxxxxxxx kyselinu xxxxxxx x pomáhající xxxxxxxx xxxxxxxxxxx chuťovou xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx výrobku. Xxxx však xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx základních xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxx (v % hmot.) |
Kyselý (v % hmot.) |
|
Obsah vlhkosti |
méně xxx 12,0 xxxxxx |
xxxx xxx 12,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxxx x sušině |
více xxx 84,0 xxxxxx |
xxxx xxx 90,0 xxxxxx |
x xxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxx xxx 95,0 xxxxxx |
xxxx xxx 95,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx tuku |
méně xxx 2,0 xxxxxx |
xxxx xxx 2,0 xxxxxx |
Xxxxx bezvodé xxxxxxx |
xxxx xxx 1,0 xxxxxx |
xxxx xxx 1,0 xxxxxx |
Xxxxxxxx xxxxxxxx |
xxxx xxx 0,27 xx 1 X xxxxxxx XxXX xx 1 x xxxxxx |
|
Xxxxx popela (včetně X2X5) |
xxxx xxx 7,5 xxxxxx |
xxxx než 2,5 xxxxxx |
Xxxxx sedimentu (připálené xxxxxxx) |
xxxx xxx 15 xx x 25 x |
xxxx xxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxxxxx látek cizího xxxxxx |
xxxxxxxxxx xx 25 x |
|
Xxxxxxxxx obsah olova |
0,75 xx/xx |
|
Xxxx |
xxx xxxxxx xxxxx |
|
Xxxxx |
xxxx xx krémově xxxx |
|
Xxxxxx |
xxxxxxxxx xx hrudky, xxxxx xxx xxxxxxxxx mírným xxxxxx |
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxx kaseinát
Kaseináty (x % xxxx.) |
|
Xxxxx xxxxxxxx |
xxxx xxx 8,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx |
xxxx xxx 88,0 xxxxxx |
x xxxx xxxxx xxxxxxx |
xxxx xxx 95,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxx než 2,0 xxxxxx |
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
xxxx než 1,0 xxxxxx |
Xxxxxxx xX |
6,0 až 8,0 |
Xxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxx) |
xxxx xxx 22,5 xx x 25 x |
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxx ve 25 x |
Xxxxxxxxx obsah xxxxx |
0,75 xx/xx |
Xxxx |
xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxx zápach |
Barva |
bílá xx krémově xxxx |
Xxxxxx |
xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx hrudek, xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxx mléka x xxxxxxxx výrobků xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxx |
xxxxxx |
xxxxxxxxx konzumního xxxxx xxxxx xxxx 1 xxxx. XXX xxxx XX přílohy XXX nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 |
zahuštěné |
odtučněné, slazené xxxx neslazené částečně xxxxxxxxx xxxx polotučné, slazené xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nebo xxxxxxxxx |
|
xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx |
|
Xxxxxxx |
xxxxxx |
xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
||
xxxxxx |
||
Xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx výrobek |
jogurt |
bílý smetanový řecký řeckého xxxx/xxxxx |
xxxxxxxxx mléko |
||
acidofilní mléko |
||
kefír |
||
kefírové xxxxx |
||
xxxxxx mléko xxxx xxxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx |
||
xxxxxx podmáslí |
||
kysaný xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ošetřený xx xxxxxxx procesu |
||
Mléčný výrobek xxxxxxxxx přídavkem xxxxxx xxxxxxx |
||
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxx xxx xxxx mléčný xxx bezvodý |
|
máselný xxxxxxxxxx |
||
xxxxxxx xxxxx |
||
xxxxx |
||
xxxxx xxxxxx |
||
Xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
xxxxxx roztíratelný xxx (xxxxxxx xxxxxxxxx |
|
xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
Xxxxxx |
xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxxxxx |
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx |
||
Xxx |
xxxxxxxx |
xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxx pod mazem zrající x xxxx xxxxx x xxxxxx xx povrchu s xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, bílý pařený |
||
extra xxxxx (ke xxxxxxxxx) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
||
xxxxxx |
xxxxxxxxxxxx x xxxxx |
|
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx |
||
xxxxxxxxxxx |
||
Xxxxxxxxxx xxxxxx výrobek |
potravinářský xxxxxx |
xxxxxx xxxxxx |
xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx |
||
xxxxxx bílkovina |
||
Mléčný xxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx x mléčných xxxxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx objem xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx |
xx 250 ml xxxx 250 x |
&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
do 500 xx xxxx 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení |
|
do 1&xxxx;000 ml nebo 1&xxxx;000 x |
&xxxx;- 2,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxx 1&xxxx;000 ml xxxx 1 000 g |
- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx balení |
|
Zahuštěný xxxxxx xxxxxxx |
xx 1&xxxx;000 g |
- 3,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx balení |
||
nad 1 000 x |
&xxxx;- 2,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 0,5 % u 20 xx xxxxxx |
||
Xxxxxx xxxxxx výrobek |
do 250 x |
&xxxx;- 3,0 % x jednotlivého balení |
- 1,0 % x 20 xx balení |
||
Bílkovinný xxxxxx xxxxxxx |
xx 1 000 x |
&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx |
&xxxx;- 0,5 % u 20 xx balení |
||
nad 1&xxxx;000 x |
- 1,0 % u jednotlivého xxxxxx |
|
Xxx x xxxxxx |
xx 125 x |
&xxxx;- 10,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 2,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
xx 250 g |
- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
|
- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xx 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
xxx 500 x |
&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxx x xxxxxx xx odkapání xxxxxx |
xx 125 x |
&xxxx;- 15,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xx 250 g |
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xx 500 x |
&xxxx;- 5,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx balení |
||
nad 500 x |
&xxxx;- 2,0 % x jednotlivého xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 ks xxxxxx |
||
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxx, porcovaný xxxxxx |
xx 250 x |
&xxxx;- 7,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
Xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx tuku x složené xxxxxx xxxxxxx |
xx 20 g |
- 10,0 % x xxxxxxxxxxxx balení |
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xx 250 x |
&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
&xxxx;- 1,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
xxx 250 x |
&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Příloha x. 6 x xxxxxxxx č. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxxx výrobky
Tabulka 1 - Smetana xxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxxx |
10,0 |
Xxxxxxx xx šlehání |
30,0 |
Smetana xxxxxxxxxxx |
35,0 |
Xxxxxxx 2 - Xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx mléčné xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (v % xxxx.) |
Xxxxxx xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx (x % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx smetana |
nejméně 15,0 |
26,5 |
11,5 |
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx plnotučné xxxxx |
xxxxxxx 7,5 |
25,0 |
|
Zahuštěné částečně xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 7,5 |
20,0 |
17,5 |
x xxx xxxxxxxxx |
4,0 - 4,5 |
||
Xxxxxxxxx odstředěné mléko |
nejvíce 1,0 |
Xxxxxxxxx xxxxxxx mléčné xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx tuku (x % hmot.) |
Mléčná xxxxxx (x % xxxx. nejméně) |
Mléčná xxxxxx xxxxxxxxxx (x % xxxx. nejméně) |
Zahuštěná xxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 16,0 |
14,0 |
|
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 8,0 |
28,0 |
|
Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 1,0 xxxx xxx 8,0 |
24,0 |
20,0 |
v xxx xxxxxxxxx |
4,0 - 4,5 |
||
Zahuštěné xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 1,0 |
24,0 |
20,0 |
Xxxxxxx 3 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx tuku (x % xxxx.) |
Xxxxxx smetana |
nejméně 42,0 |
Xxxxxx plnotučné xxxxx |
xxxxxxx 26,0 x xxxx xxx 42,0 |
Xxxxxx částečně xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxx xxx 1,5 x xxxx xxx 26,0 |
x xxx xxxxxxxxx |
14,0 až 16,0 |
Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxx 1,5 |
Xxxxxxx 4 - Xxxxxx xxxxxx xxxxxxx
Xxxx xxxxxxx |
Xxxxx xxxx (v % xxxx.) |
Xxxxx sušiny xxxxxxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxx smetana |
nejméně 10,0 |
|
Kysané xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx 0,5 |
8,0 |
Xxxxxxxx |
xxxxxxx 1,5 |
7,0 |
Xxxxxx xxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 |
|
Xxxxxx xxxx |
xxxxxxx 3,0 |
8,2 |
Xxxxxxx 5 - Xxxxxxxxxxx přírodních xxxx xxxxx xxxxxx tuku x sušině
Sýr |
Tuk x xxxxxx (v % xxxx.) |
Xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx 60,0 |
Plnotučný |
nejméně 45,0 |
Xxxxxxxxx |
xxxxxxx 25,0 |
Xxxxxxxxxx |
xxxxxxx 10,0 |
Odtučněný |
méně xxx 10,0 |
Xxxxx xxxx x xxxxxx x procentech xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; &xxxx; xxxxxxxx tuku x x
% hmot. xxxx x xxxxxx = _____________________ x 100
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; 100 - xxxxxxxx vody x x
Xxxxxxx 6 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx vztahu x xxxxxx xxxx v xxxxxxxxxx xxxxx xxxx
Xxx |
% XXXXX |
Xxxxx xxxxx |
xxxxxxx 47,0 |
Xxxxx |
47,0 xx 54,9 |
Xxxxxxxxx |
55,0 až 61,9 |
Xxxxxxxxx |
62,0 xx xxxxxxx 68,0 |
Xxxxx |
xxxx xxx 68,0 |
VVTPH = xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx:
&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx; &xxxx;&xxxx; xxxxxxxx xxxx x g
% XXXXX = _____________________ x 100
&xxxx; 100 - xxxxxxxx xxxx x x
Xxxxxxx 7 - Xxxxxxxxxxx přírodního xxxx xxxxx zrání
Sýr |
Charakteristika |
Sýr xxxxxxx |
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
Xxx xxxxxxx |
xx xxxxxxx |
x mazem xx xxxxxxx |
|
x celé xxxxx |
|
x xxxx Xxxxxxxx xxx |
x xxxxxx xx xxxxxxx |
x plísní xxxxxx xxxxx sýra |
|
dvouplísňový |
Tabulka 8 - Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxx tuku v xxxxxx
Xxxxxx |
Xxx x xxxxxx (x % hmot.) |
Tučný |
nejméně 38,0 |
Xxxxxxxxx |
15,0 až 25,0 |
Nízkotučný xxxx jemný |
nejvíce 15,0 |
Xxxxxxxxx xxxx xxxxx nebo xxxxx |
xxxxxxx 5,0 |
Tabulka 9 - Obecný xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxx xxx výrobu xxxxxxxx sýrů a xxxxxxxx sýrových xxxxxxx
Xxxxxx xxxx než xxx |
Xxxxxx xxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx |
Xxxxxx sýrový xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx |
||
Xxxxx, xxxxxxx xxx, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx |
xxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx tuku |
ano |
ano |
Ostatní xxxxxx xxxxxx |
xx |
xxx xxxxx xxxxxxx 5 % xxxx. xxxxxxx ve finálním xxxxxxx xxxx |
xxx |
Xxxxx sůl |
ano |
ano |
ano |
Bakteriální xxxxxxx |
xxx |
xxx |
xxx |
Xxxxxx*) |
xxx |
xxx |
xxx |
Xxxxx (sacharidy xx xxxxxxxx účinkem) |
ne |
ne |
ano |
Koření a xxxxxxx xxxxxxxx |
xxxxx xxxxx xxxxxxx x x xxxxxxxx, xxxxx postačuje, xxx xxxxxx konečnému xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx |
||
Xxxxxxx xxxxxxxxx nezávadné xxxxxxxxx |
xxx |
xxx |
*) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx mražených xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx objemová odchylka |
Mražený xxxx |
xx 100 x |
&xxxx;- 5,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xx 500 x |
&xxxx;- 3,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxx 500 x |
&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce č. 397/2016 Sb.
Členění xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx.: |
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|
x xxxxxxxxxx xxxxx |
xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxx |
|
xxxxxx |
xxxxxxxxx |
|
xxxxxx |
Xxxxxxxxx Xxxxxxxxxxx Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx mražených xxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx xxxxxx (x % xxxx. |
Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx (x % hmot. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxxx xxxxxx (x % xxxx. xxxxxxx) |
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (x % xxxx. nejméně) |
Mražený xxxx xxxxxxxxx |
8,0 |
||||
Xxxxxxx xxxx mléčný |
6,0 |
2,5 |
|||
Mražený xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx |
5,0 (obsah xxxxxxxxxxx xxxx) |
||||
Xxxxxxx xxxx xxxxxx |
12,0 |
||||
Xxxxxxx xxxx xxxxxx |
12,0 |
15,0 |
5,0 |
||
Xxxxxxx xxxx xxxxxx |
12,0 |
25,0 |
7,0 |
Xxxxxxxx: X xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx krému xxxxxx xxxxx v xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxxxxx xxxxxx požadavek xxx xxxxx ovocné xxxxxx xxxx pro xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
Příloha č. 10 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx balení jedlých xxxx x xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx |
Xxxxxxxxx xxxx |
xx 1 litru |
- 4,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; |
- 2,0 % x 20 xx xxxxxx |
||
Xxxxxx emulgovaný tuk |
1 xx 15 xxxxx |
&xxxx;- 1,0 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
xxx 15 xxxxx |
- 0,1 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
Xxxxxxxxxxxx xxx, směsný xxxxxxxxxxxx xxx, ztužené x xxxxxxxx xxxx, živočišné xxxx |
xx 500 x |
&xxxx;- 1,5 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx; |
- 1,0 % u 20 xx xxxxxx |
||
0,5 xx 5,0 xx |
&xxxx;- 1,0 % x xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxx 5 xx |
&xxxx;- 0,1 % u xxxxxxxxxxxx xxxxxx |
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx x. 397/2016 Xx.
Xxxxxxx jedlých xxxx x xxxxx xx xxxxx, skupiny x podskupiny
Tabulka 1 - Základní xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxx |
Xxxxx xxx xxxx xxxxx xxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxx |
xxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxx výběrový hovězí xxx, hovězí xxx xxx nebo xxxx xxxxx druhu xxxxxxxxx |
|
xxxxxxx |
xxxx xxxxxxxx |
|
xxxxxxxx |
||
xxxxxxxxxxxx17) |
||
xxxxxx xxxxxxxxxxxx17) |
||
xxxxxx emulgovaný |
Tabulka 2 - Členění x xxxxxxxxx na jednodruhové xxxxxxxxx xxxx a xxxxx
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxx |
Xxxx x podzemnice xxxxxx |
xxxx xxxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx (xxxxx xxxxx Xxxxxxx xxxxxxxx X.) |
Xxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx x xxxxx plodů xxxxxxxx xxxxx xxxxx Xxxxxxxx spp. |
Kokosový xxx |
xxxxxxxx x xxxxxx (xxxxx) xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx (Cocos xxxxxxxx X.) |
Xxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx Xxxxxxxx xxx. |
Xxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx (Vitis xxxxxxxx X.) |
Xxxxxxxxx olej |
vyrobený x xxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxx Zea xxxx X.) |
Xxxxxxxx olej |
Vyrobený xx xxxxx xxxxxxx xxxx (Xxxxxxx xxxx X. xxxx Xxxxxxxx xxxxx Xxxxxx), xxxxxxx hnědé xxxx žluté (Xxxxxxxx xxxxxx (X.) Xxxxxxxx x Xxxxxx) x xxxxxxx černé (Brassica xxxxx (L.) Koch). |
Palmojádrový xxx |
xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (Xxxxxx xxxxxxxxxx) |
xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - xxxxx |
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx frakcionací |
palmojádrový xxx fřakcionovaný - xxxxxxx |
xxxxx frakce x xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx z xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxx |
xxxxxxxx x dužiny xxxxx xxxxx olejové (Xxxxxx xxxxxxxxxx) |
xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx - olein |
tekutá xxxxxx xxxxxxx z palmového xxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx |
xxxxx xxxxxx s vysokým xxxxx tání xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx |
xxxxxxxxxxxx tuk xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxx |
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x palmového xxxx xxxxxxxxxx procesem xxxxxx krystalizace xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx 60 nebo xxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx semen xxxxx xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Xxxxxxxx xxxxxxxxxx L., Xxxxxxxx juncea X. x Brassica toumefortii Xxxxx |
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx |
xxxxxxxx xx semen x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxxx X., Brassica xxxxxxxxxx X. a Xxxxxxxx xxxxxx X. xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 2 % xxxx. xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxx xxxx |
xxxxxxxx z xxxxx xxxx (Xxxxx xxxxxx L.) |
Světlicový xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Carthamus tinctorius X.) |
Xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx kyseliny xxxxxxx |
xxxxxxxx xx semen x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx X.) xxxx obsahovat xxxxxxx 70 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx olej |
vyrobený xx xxxxx xxxxxx (Sesamum xxxxxxx L.) |
Sójový xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx xxxx (Xxxxxxx xxx (X.) Xxxx.) |
Xxxxxxxxxxxx xxxx |
xxxxxxxx xx xxxxx slunečnice (Helianthus xxxxx X.) |
Xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx obsahem xxxxxxxx xxxxxxx |
xxxxxxxx ze xxxxx s xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx druhů semen xxxxxxxxxx(Xxxxxxxxxx annuu X.) xxxx xxxxxxxxx nejméně 75 % xxxx. xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxx xxxx |
xxxx získaný x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxx europaea xxxxxx Xxxx. xx Xxxx) |
Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 397/2016 Xx. nabyl xxxxxxxxx dnem 1.1.2017, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx §12 xxxx. 5 x 6, §14 xxxx. 5 a 6 x §18 xxxx. x) až x), xxxxx nabývají xxxxxxxxx 1.7.2017.
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č.:
274/2019 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 397/2016 Xx., o xxxxxxxxxxx xx xxxxx x mléčné výrobky, xxxxxxx xxxxx a xxxxx xxxx x xxxxx
x účinností od 1.1.2020
Xxxxx jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Směrnice Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) 2015/2203 xx xxx 25. listopadu 2015 x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx členských xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x x xxxxxxx směrnice Xxxx 83/417/XXX.
Xxxxxxxx 2001/114/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x některých xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx 2007/61/ES xx xxx 26. xxxx 2007, kterou xx xxxx směrnice 2001/114/XX x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx určeného x xxxxxx spotřebě.
2) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013 xx xxx 17. xxxxxxxx 2013, xxxxxx se xxxxxxx společná organizace xxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x zrušují xxxxxxxx Xxxx (XXX) x. 922/72, (EHS) x. 234/79, (XX) x. 1037/2001 x (XX) č. 1234/2007.
Nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (EU) č. 1169/2011 x poskytování xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxx nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) x. 1924/2006 x (XX) x. 1925/2006 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxx 87/250/XXX, xxxxxxxx Xxxx 90/496/XXX, směrnice Xxxxxx 1999/10/ES, směrnice Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx 2000/13/ES, xxxxxxx Xxxxxx 2002/67/ES a 2008/5/XX x xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 608/2004.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
3) Zákon č. 166/1999 Sb., x xxxxxxxxxxx péči x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů (xxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx č. 289/2007 Sb., x xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx produkty, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisy Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 61/2009 Xx.
Xxxxxxxx č. 128/2009 Sb., x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 852/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004 o hygieně xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 853/2004.
5) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004.
6) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, cukrovinky, xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxx x xxxxxx, čokoládu a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 43/2005 Xx.
7) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1925/2006 ze xxx 20. prosince 2006 x xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx do xxxxxxxx.
8) Zákon č. 477/2001 Sb., x xxxxxxx a x xxxxx některých xxxxxx (xxxxx x xxxxxxx), ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
9) Vyhláška č. 54/2004 Sb., x potravinách xxxxxxxx xxx xxxxxxxx výživu x x xxxxxxx xxxxxx použití, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
10) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1333/2008 xx xxx 16. xxxxxxxx 2008 x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx látkách.
Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1332/2008 ze xxx 16. prosince 2008 x potravinářských xxxxxxxx a x xxxxx xxxxxxxx Xxxx 83/417/XXX, nařízení Xxxx (XX) č. 1493/1999, xxxxxxxx 2000/13/ES, směrnice Xxxx 2001/112/XX a xxxxxxxx (XX) x. 258/97.
11) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1169/2011.
12) Vyhláška č. 366/2005 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx na xxxxxxx xxxxxxxx potraviny.
13) Xxxxx č. 505/1990 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
14) Xxxxx č. 166/1999 Sb., xx znění pozdějších xxxxxxxx.
15) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1308/2013.
Nařízení Evropského xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1169/2011.
16) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1308/2013.
Xxxxxxxx Komise (XXX) č. 2568/91 xx xxx 11. xxxxxxxx 1991 x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx oleje x xxxxxxxxx xxxxx z xxxxxxxx x o xxxxxxxxxxx metodách analýzy.
Prováděcí xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 29/2012 xx xxx 13. xxxxx 2012 x xxxxxxxxxx normách xxx xxxxxxx xxxx.
17) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č.1308/2013.