Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
b) xxxxxx - kosti xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - krev xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - tuková xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx býka, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx starší než 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx masem - xxxx koz,
x) xxxxxxxx masem - xxxx kůzlat xx stáří xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx ve xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) výsekové xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx balené, xxxxxxx maso x xxxxxxx dělená a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, syrový xxx x balené xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, zda xx xxxxx x maso xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx balené, zabalené x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 x x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx slovy "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx hovězí xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx na spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx název xxxxxxxxxxxx laboratoře, která xxxxxxxxx provedla, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx encefalopatii skotu (XXX).
(4) X předem xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí viditelně x xxxxxxx v xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx maso7) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx do 300 x,
x) 6 % u balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x laktaci xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx razítek x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před prodejem xxxxxxxxxxxx.
(3) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx se xxxxx xx xxxxx stažené x kuchané.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx droby xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, tele stažené xxxxxx bez xxxxx x telecí xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§9
Prodej
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Mleté xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - kosterní xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxx xxxx, která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
c) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x něhož xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
d) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 oC po xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx podmínek) došlo x xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx doby trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx plus 20 xX,
f) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x pomocných látek, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx určených x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx - xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x který xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx použití xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný,
x) polokonzervou - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, pasterovaný,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx tuku - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx založenými xx xxxxxxxx hydrolýzy.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxx výrobků xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx konzerv x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxx syrového xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx se uvede xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" nebo "xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené".
(2) Xx masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx uvedeného xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Tento xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx uvedené x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené z xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx jatečného xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, že xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "šunka" xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x musí xxx xxxxxxx rovněž xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 tabulkách 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, smyslové požadavky x xxxxxxxx a xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež by xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x balení do 350 x,
b) 5 % u xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx maso x xxxxxxxxx obsaženou nebo xxxxxxxxx tkání, x xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx a xxxxxxxx xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx xxxxxxxx svaloviny xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx složky xxxxxxxx x masném xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx masných výrobků xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo tuku. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx vypadávat z xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx nezpracované xxxxx, tuhé kůže x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx příchutě nebo xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx masné xxxxxxx xxx technologického xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx vařená xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx x nepropustným dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx xxxxxxx xxxxx xx základních xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx masa musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, u xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy výběrové x xxxxxxx kýty xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx lze použít xxxxxxxx kýtu zrněnou.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 oC, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx nejpozději do 24 hodin xx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx uvedeno xxxxx a čas xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx masný výrobek xxxx xxx bezprostředně xx zabalení označen xxxxx xxxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx xx dni xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx balené xxxx zabalené,10) s xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx mlži, živí xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x xxxx,
x) čerstvými xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx živočichové, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Obchodní xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx unie upravujících xxxxxxxx rybolovu15) názvem xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx uveden v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx na xxxxx xxxxxx xxxx o xxxxxxxxxxx podmínkách skladování; x xxxxxx se xxxx vyjádří číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropské xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx vůni xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro strukturu xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX po xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx cizích xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx x xxxx se vyrábějí xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Obsah soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx slabě xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Sardelová xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx mohou xxx xxxxxx a xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxx xxxx xxx nižší xxx 18 % a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx živočichové x xxxxxxx x xxxx xx nesmí xxxxxx do oběhu xxxxxxxx s ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx mohlo dojít x vzájemnému xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx z produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Kód xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx chovu, která xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" pro xxxxx xxxxxx ve xxxxxx výběhu,

2. "2" xxx vejce nosnic x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx chovaných v xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx státu,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, který xxxxxxxxx číselnou složku xxxxxxxxxxxxx čísla hospodářství.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx, x to xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx japonské xx xxxxxxxx vhodná x xxxxxx spotřebě xxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují v xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx slunce, při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
ODDÍL 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx majonézy xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a objemové xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx do xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" nebo "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx II. xxxxx xxxxxxx X xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx na skořápce xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v něm xxxxxxxxxx skupina písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) II. xxxxx jakosti B xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxx B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Xxx označování xxxxxxx z xxxxx xxxx xxx uvedena
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx urychleně spotřebujte".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx smyslových a xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx vždy zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx a xxxxx XX. třídy xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX x xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než plus 5 oC x xxxxxxxx xxx minus 1,5 xX, a xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) musí být xxxxx xxx xx xxxxxxx z obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx uvádí xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 oC x xxxxxxx plus 15 xX.
(7) Xx xxxxx se mohou xxxxxx xxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx z vajec, xxx xxxxxxxx nebyla xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), h), x), j) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx č. 1 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupí x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx vstoupila x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně opracovaný
trvanlivý xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx v xxxx xxxxxxx jako složka xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx a xxxxx xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců
25
25
maso vepřové
30
25
maso xxxxxxx a xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové xxxxx xx vypočte x xxxxxx obsahu kolagenu x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx tuku x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx splněna xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx xxxx", musí xxx obsah druhů xxxx odpovídajícím xxxxxxxx xxxxxx a xx xxxxxxx xxxx xxx xxxxx složky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx pojivové tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
tepelně opracovaný xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
a) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx xx xxxx xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x spojeny xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx na xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx tmavě růžová, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx měkká zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx vytavený xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí na xxxxx výrobek šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x velikosti 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,
x) vůně a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná; xx xxxxx vychladlý xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx šťavnatý
vídeňský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná pórovitost x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx ohřátí výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 mm
c) xxxx x chuť – přiměřeně slaná, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – jemná, po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná
c) xxxx x xxxx- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx na xxxx xxxxxx červený xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx jemné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx na nákroji – xx xxxx xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 cm, s výrazně xxxxxx kostkami xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, výskyt xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, nedodržení podílu xxxxxx xxxxxx, změny xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x ojedinělé měkké, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce přípustné,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx na skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí být xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxx přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx ve xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx nepravidelně xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx na řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx růžové barvy, xxx lesklý, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx převážně x xxxxxxxxx asi 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – aromatická xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
použití vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu nepravidelná xxxxxxx libových x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk v okolí xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xxxx přípustné; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená po xxxxxx x xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx salám
Hovězí xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxx a vypracování – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx nejsou na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx
x) vůně x xxxx – aromatická xx xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx hutný, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx znatelná xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
poličan
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, zrna x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně až xxxxxxx slaná, xx xxxxx křehká a xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx do 5 mm, xxx xxxxxx tukových a xxxxxxxx částic, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx libových zrn xxxxxxxxx výrobku xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx dutinky; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) povrchový xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx až xxxxx růžová, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský párek
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx vychlazený výrobek xxxxx růžové xxxxx xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx ve xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx do 6 xx
x) vůně a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx vídeňský
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a chuť – xxxxxxxxx slaná, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, dovolují xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – příjemná, po xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím mase, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x drůbeží kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, zrnění 10 až 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx po drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx salám
drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) xxxx x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx uzeninu; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx salám xxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx vlastní šťávě
hovězí xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý běložlutým xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx barvy nahnědlé,
b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, aspik při 15°X přiměřeně xxxx,
x) xxxx a chuť – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx vlastní šťávě
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; aspik xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx v hrubších kouscích xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx světlé, bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, přiměřeně xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) vzhled – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx barvy xxxxxx xxxx tmavě růžové, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx vepřového libového x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – příjemná, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) vzhled a xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx xxxxx,
x) chuť x xxxx – xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, roztíratelná,
c) xxxx x chuť – xx uzeném bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku a xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x částice použité xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx játra
b) xxxxxxxxxxx – soudržná, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, jemně kořeněná, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy - hotová xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxx xxxxxxx (xxxxxxx) v hnědočervené směsi xxxxxxxx, znatelné xxxx xxxxxxxxxx papriky x xxxxxx, ojedinělý xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, omáčka xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx měkká, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx výrobku, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Hovězí xx xxxxxx
xxxxxx maso
a) vzhled x xxxxx – xxxx nařezané na xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, zbavené xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx měkké, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky masa x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx maso
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx konzervy
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx požadavky
Hovězí xxxx ve xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx maso ve xxxxxx šťávě
70,0
70,0
40,0
-
Luncheon meat xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx a xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx z uzeného xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové maso xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
10,0
obsah xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x kterého xxxx xx všech částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu působení xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx x xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx k poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx minimální xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx považuje x xxxxxxx z mletého xxxx x přídavkem xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx podmínek uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Příloha x. 6 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, upravené produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx produkty xxxxxxxx, vyjma sardelové xxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x tubě
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 g
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 x
-5 %

nad 2000 x
-2 %

Příloha č. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Příloha x. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx až polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 10,0 až 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx hmotnosti x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx jméno xx xxxxxxx x. 1 xxxx. a) xxxx x), xxxxx xx xx sloupci x. 1 uvedeno, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx xxxxxx x druhové xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, některou xxxx xxxxxxx xxxx jako xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx č. 3, xxxxx xx xx xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx označení

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx/xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) druhové

jméno

Rodové xxxxx

x) druhové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento název: Xxxxxx obecná

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx xxxxx xxxx vědecky xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Stizostedion lucioperca

Cejn

velký

Abramis

brama

Cípal

Mugil xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Fish

Kranas

dumerilův

Seriola

dumerili

Kranasovec

štíhlý

Rachycentron

canadum

Ledovka

Gobionotothen

gibberifrons

Limanda

drsná

Limanda

aspera

Lín

sliznatý

obecný

Tinca

tinca

Lipan

obecný

Thymallus

thymallus

Losos

atlantický

obecný

Salmo

salar

Losos

keta

pacifický

Oncorhynchus

keta

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx označení xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Xxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Treska xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx nebo Xxxx xxxx Štikozubec

Mořská xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy:

Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx štika

kanadská

Merluccius

productus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Merlúza xxxx Hejk

Mořská štika

kapská

Merluccius

capensis

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového xxxxx xxxx názvy: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Úhořovec xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Tunec

Pelamida

atlantická

obecná

Sarda

sarda

Alternativně xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx jihoamerický

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

královská

zlatá

Sparus

aurata

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Medúzovec

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Okouník xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Bubeník xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxxx aquila

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Solea

evropská

obecná

Solea

solea

vulgaris

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Mořský xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Saida

Treska

francouzská

Trisopterus

luscus

Treska

královská

Genypterus

blacodes

Alternativně je xxxxx v obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Hruj

Treska

malá

Trisopterus

minutus

Trigly

Trigla spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Beluga

Zeus

ostnatý

Zeus

faber

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Petra

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatec

hrbohlavý

Dentex

gibbosus

Zubatec

obecný

Dentex

dentex

Zubatice

Pagellus spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx obecný

Zubatice

jadranská

Boops

boops

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx severní

Žralok

ostnatý

Squalus

acanthias

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.,

Ginglymostoma spp., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Carcharias

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Lamna

spp.,

Chlamydoselachus xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx spp.,

Metanephrops xxx., Nephrops xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp.,

Lithodes spp.,

Chinoectes xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.,

Charybdis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx., Maja xxx., Mithrax xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x čeledí Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx., xxxxx

x čeledí Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Xxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Patinopecten

spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Chione xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.,

Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxx Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Loliolus,

Nototodarus,

Ommastrephes,

Onychoteuthis,

Rossia, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx použít xxxx názvy: xxxxxx, xxxxxx, krakatice

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Mušle

Veneridae, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx druhy

Plážovka

vejcorodá

Littorina

littorea

Sépie

Sepia xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Perna xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx x xxxxxx Cardiidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1x) tento název: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx spp., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx spp.,

Crassostrea xxx., druhy z xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx x. 11 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x účinností xx 13.12.2014

Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx vyrobené, xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Označování potravin xxxxx dosavadních právních xxxxxxxx lze provádět xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s účinností xx 1.9.2003
Čl. III
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 odst. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., kterým xx mění xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, které xxxxxx xxxxxxxxx dnem, kdy xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004); a příloha x. 1 tabulky 2 x 3 x xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), d), g), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), d), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx, ve znění xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Sb. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxx netýká derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx veterinárních xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx používaných x xxxxxxxxx výrobě v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx zvěře xx farmovém xxxxx x xxxx volně xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., o myslivosti, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
6) ČSN 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové maso xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trhů x xxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6b) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu a Xxxx (ES) č. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud jde x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 x stanovení xxxxxxxx pro prevenci, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická pravidla xxx potraviny živočišného xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x zmrazená. Metody xxxxxxxx. Stanovení obsahu xxxxx xxxx.
8a) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx úředních xxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx spotřebě, v xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. a vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx druhů potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky č. 233/2002 Sb.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., o xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, ve xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších předpisů.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 ze xxx 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx norem pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
12) XXX 56&xxxx;0634 Ryby a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 xx dne 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx o xxxxxxxx xxxxx pro vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.

15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění nařízení Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx konzervované pravé x xxxxxxx xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.

Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000.