Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx podle §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. a zákona x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "zákon") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx získané xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
c) krví - xxxx xxxxxxx xxx porážce jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx získaná při xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx věku xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starší xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx xxxxx - xxxx xxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 12 xxxxxx,
p) xxxxxxx masem - xxxx koní,
x) xxxxxxxx masem - xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
§2
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx x xxxx, x xxxxxxxx drůbežího xxxx, xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) maso xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, podle §1 xxxx. x), k) xx x); xxxx xxxxxxxxx zvířat xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx dělená x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x balené xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx použitelnosti,
d) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, srnec, muflon, xxxxx divoké, zajíc, xxxxxx, koroptev nebo xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x dělené xxxxxxx x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx xx xxxxx, zda se xxxxx x xxxx xxxxx x farmového xxxxx.
(2) Xxxxxx výsekové xxxx balené, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx společenství6b), xxxx xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx jako maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx označení název xxxxxxxxxxxx laboratoře, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího čerstvého xxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí xxxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Aniž xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro balené xxxxxxx xxxx7) a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % u balení xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx do 2 000 x,
x) 2 % x balení xxx 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx razítek x xxxx, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) se odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažené x kuchané.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x telecí xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx maso xxxx xxx prodáváno x xxxxxx podobě, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx balené.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) masem xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - kosterní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx živočišných xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 xX,
f) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxxx maso xxxx xxxxx mas, přídatných x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) určené x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
g) technologickým xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
i) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, pasterovaný,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx hydrolýzy.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) xx x masných xxxxxxx xxxxxx
a) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxx výrobků tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, syrového xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx odděleného nebo xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx xx složení xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "xxxx strojně xxxxxxxx" nebo "drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx zvířat v xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Xxxxx požadavek xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x částí jatečného xxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, že xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 a xxxx xxx xxxxxxx rovněž xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny podle přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x chemické x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, které těmto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx by xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx výrobky xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx do 1&xxxx;000 g,
c) 4 % u xxxxxx do 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
b) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Požadavky xx jakost
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vymezených x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 xx maso x xxxxxxxxx obsaženou nebo xxxxxxxxx tkání, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx svaloviny xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Použití této xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx složky xxxxxxxx x masném xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na označování xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx masných výrobků xxxxx u nich xxxxxxxx x uvolňování xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx vypadávat x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx kůže x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření nebo xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx charakteristickým znakem xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx jakost x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx technologického xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x dalšímu tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních obalů x nepropustným dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx obalem, xxxxx xxxx určený pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx použije xxxxx xx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 5.
(5) Xxxxx z xxxxxxxxx masa xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, u xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x vepřové kýty xxxxxxxxxxx, x třídy xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx kýtu xxxxxxx.
§14a
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí být xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
§14x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené masné xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx musí být xx xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx označen xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Masné xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx nebo x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xx oběhu balené xxxx zabalené,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, xxxx pláštěnci, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x xxxx,
x) xxxxxxxxx ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx názvy xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15) xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx v příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) U xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx balených musí xxx xx obalu xxxxxx údaj x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x teplot xx xxxx vyjádří číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15), xxxxx požadavky xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx produkty xxxxxxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx druh xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 minut, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v obchodním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx produkty xxxxxxxx x výrobky x xxxx xx vyrábějí xxxxx z xxxxxxxxx xxxx zmrazených produktů xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx než 14 %, ve xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 až 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx může obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx solené a xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx musí xxx nižší xxx 18 % x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 až 70 %.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx způsobem, xxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo zabalené.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx rozlišovací xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx xxxxx, která xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx nosnic xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x halách,

3. "3" xxx vejce nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" xxx vejce xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x požadavky xxxxxxxxxxxx zemědělství14),

b) xxxxxxxxxxxxx xxxx státu,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě, x xx xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx skořápce xxxxxx x xxxxxx spotřebě xxxx xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, skladují x xxxxxxxxxx x xxxxx, mimo xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxx xxxx 18 oC.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely této xxxxxxxx se majonézou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx okyselující xxxxxxx.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené majonézy xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx do xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Vejce xx xxxxxx živočišným xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství vajec xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
b) čerstvých xxxxx A xx xx obalu xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx extra X xx xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je vytištěno xxxxx "Extra X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx B xx označí x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
a) X. xxxxx jakosti kruh xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
b) XX. xxxxx jakosti X xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx jsou uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx II. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 oC a xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než xxxx 5 oC a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx a vejce xx xxxx uvádí xx xxxxx xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx prodeje xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí nejméně 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx mohou xxxxxx xxxxx výrobky x vajec xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Do xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx z vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx obalech podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), h), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx republiky do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Příloha č. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx neděleného jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx obsah xxxx x pojivové xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% xxxx.)
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx vepřové
30
25
maso xxxxxxx a xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx pojivové tkáně xx vypočte x xxxxxx obsahu xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu vynásobený xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxxxxx tkáně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx xxxxx druhů xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx a ve xxxxxxx xxxx být xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx přítomnost tuku x/xxxx xxxxxxxx tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (včetně xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx na xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji - výrobek xx xxxx barvy xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx tuku xx xxxx přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx např. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – nejméně 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x chuť - xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
špekáček
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva xxxxxx xx xxxxx růžová, xxxxxxx kostky nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx částic, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx o velikosti 6 xx 10 xx, připouští xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx kolagenní xxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx ohřátí výrobek xx xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – na xxxx je vychlazený xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx po mase x použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé měkké xxxxxxxxx částice ve xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx koření xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; po xxxxxx xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na skusu xxxxxx, šťavnatý
lahůdkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx na xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx přípustná
c) xxxx a xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx červený xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx jemné xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného masa
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx asi 2 cm, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, neodpovídající xxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx uzení, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx růžové xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx přípustné,
c) xxxx x chuť – po čerstvé xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
x) Konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; ojedinělé, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx xx xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
c) xxxx x chuť – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx mozaika, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx asi 1 xx; připouští se xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – aromatická xx xxxxx, případně po xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; výrobek na xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, ojediněle xxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxx xxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx surovin o xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx xxx trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxx x xxxxxxxxxxx – řez lesklý, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; ojedinělé xxxxxx xx velikosti zrn x&xxxx;xxxxxxx nejsou na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xx intenzivní xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx hutný, bez xxxxxxxx tuhých xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx znatelná xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx výskyt malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, výrazněji xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx růžově-červená, jemné xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x kouři; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
dunajská klobása
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných a xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx pod obalem,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, aromatická, xxxxxxx kořeněná xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso
a) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx zrn převážně x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx výrobku sytěji xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – příjemná, xxxxxxx xx uzení, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn o xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx zrn uprostřed xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx tmavší, tuková xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx až výrazně xxxxx, na xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) povrchový xxxxxx – výrobek x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx se použití xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného výrobku xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx paprice; po xxxxxx na skusu xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx a syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, dovolují xx xxxxxx vzduchové dutinky,
c) xxxx x chuť – příjemná, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 xx 50 xx ve spojce xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx vyplněné xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx salám
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná
připouští xx použití xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx na xxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx xxxxxxx do 8 mm, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxx použitého xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, typická pro xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, měkké, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx x chuť – příjemná, xx xxxxxxx hovězím mase, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, chuť xxxx typická
Vepřové xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx bílé xx xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle hnědošedé, xxxxx světlé, bez xxxxxxx částí,
b) konzistence – xxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx xxxxx světlé xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx xxxxx v malém xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xx xxxxx výrobek xxxxxx
Xxxxx z uzeného xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x vůně – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx bůček
b) xxxxxxxxxxx – tužší xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, případně x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní částice, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx játra
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx požadavky na xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
Lečo s klobásou
masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx x xxxxx – masný výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, znatelné xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, ojedinělý xxxxxx xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxxxx měkká, xxxxx xxxxxxxxxx se připouští, xxxxxxxxxx xxxx poloměkká xx měkká, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxx xxxxxxxx na xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) konzistence – xxxx měkké, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xx pečeném hovězím xxxx x použité xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce
vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx guláš, příjemně xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pálivá, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx klobása) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – po xxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová bílkovina
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx trvanlivý salám
-
14,0
40,0
Selský xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx jemný
-
50,0
30,0
Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx a fyzikální xxxxxxxxx na vybrané xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx ve xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk x xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx masné xxxxxxxx - hotová xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobku
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na divoko
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso xxxxxxx 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována vnitřní xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) x které jsou xxxxxx x tepelné xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx považuje x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x přídavkem xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě dalších xxxxxxx x látek xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.

Příloha č. 7 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx hmotnosti pro xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, upravené xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma sardelové xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x tubě
-10 %
do 350 g
-10 %
xx 1000 g
-6 %
do 350 g
-10 %
xxx 350 x
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 x
-5 %

nad 2000 x
-2 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx č. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Požadavky na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx tržních druhů 10,0 až 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx hmotnosti x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (v x xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.

Seznam xxxxxxxxxx xxxxxxxx produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx jméno ze xxxxxxx x. 1 x xxxxxxx xxxxx xx sloupce x. 1 písm. a) xxxx x), pokud xx ve sloupci x. 1 xxxxxxx, xxxx xx uvede xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx x. 2 obsahující rodové x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx ve xxxxxxx č. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 3, xxxxx je ve xxxxxxx č. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Obchodní xxxxxxxx

2. Xxxxxxx název

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení/vědeckých xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) druhové

jméno

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx obecná

Candát

obecný

Sander

lucioperca

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx lucioperca

Cejn

velký

Abramis

brama

Cípal

Mugil xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx code

Chňapal

císařský

červený

Lutjanus

sebae

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxx, Okoun xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento název: xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Chui

Losos

kisuč

stříbrný

Oncorhynchus

kisutch

Losos

gorbuša

divoký

Oncorhynchus

gorbuscha

Losos

nerka

červený

Oncorhynchus

nerka

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Sockeye

Losos

čavyča

Oncorhynchus

tshawytcha

Alternativně je xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Losos xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Maréna

severní

Coregonus

lavaretus

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Modrák

vysoký

ostronosý

Spicara

smaris

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodními xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodními xxxxxxxx použít místo xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x obchodním označení xxxxxx místo rodového xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tyto názvy:

Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento název: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx jihoamerický

Pražma

tmavá

Spondyliosoma

cantharus

Pražma

královská

zlatá

Sparus

aurata

Alternativně je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Doráda

Pražman

obecný

Pagrus

pagrus

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx obecná,

Alternativně xx xxxxx použít xxxxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Ančovička

Sardel

peruánská

Engraulis

ringens

Sardinka

evropská

obecná

Sardina

pilchardus

Savorin

Seriolella

porosa

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxx název xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Mořský xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Parmice

Sumec

velký

Silurus

glanis

Šprot

severní

obecný

Sprattus

sprattus

Štika

obecná

Esox

lucius

Tlamoun

nilský

Oreochromis

niloticus

Alternativně je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) tento název: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx rodového jména xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxx xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx xxx., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Prionace xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Echinorhinus

spp., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Žralok

skvrnitý

Scyliorhinus

canicula

Žralok

větší

Scyliorhinus

stellaris

KORÝŠI

Garnát

Crangon xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Nephrops xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tento název: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx spp. xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx spp.,

Caridea xxx., xxxxx

x xxxxxx Penaeidae,

Palaemonidae,

Pandalidae,

Crangonidae,

Aristeidae,

Sicyonidae,

Sergestidae

všechny xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Rak

Eusatcus xxx., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

XXXXXXX

Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxx., Chlamys

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx spp., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx spp.,

Eledone xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Ježovka

obecná

Spaerechinus

granularis

Ježovka

dlouhoostná

Paracentrotus

lividus

Kalamáry

rody Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx, XXxxx, Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx x

Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: xxxxxx, xxxxxx, krakatice

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Mušle

Veneridae, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx spp.,

Sepiola spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Slávka

jedlá

Mytilus

edulis

Slávka

novozélandská

Perna

canaliculus

Srdcovka

všechny druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx název: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento název: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx spp., xxxxx spp., Venerupis xxx.,

Xxxxxxxx spp.

Ústřice

Ostrea xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx druhy

Ušeň

Haliotis xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx č. 11 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 159/2014 Xx. x účinností xx 13.12.2014

Xx. II
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx dosavadních právních xxxxxxxx lze provádět xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx dne nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 písm. x), které xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 tabulky 2 x 3 x příloha x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), i) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Sb. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx a potravinových xxxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxx, mleté xxxx, xxxxx polotovary a xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, maso xxxxx xx farmovém chovu x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6a) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx nařízení x xxxxxxxx organizaci trhů).
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, xxxxx jde x obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x systému xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx nařízení Rady (XX) č. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) x. 1760/2000, xxxxx jde x označování xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x hovězího masa.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx jde x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro prevenci, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v platném xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež celá x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení obsahu xxxxx vody.
8a) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní pravidla xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx znění.
Nařízení Evropského Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Vyhláška č. 326/1997 Sb., kterou se xxxxxxx §18 xxxx. x), d), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx jejich kontroly x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění nařízení Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Ryby x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 589/2008 xx dne 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.

15) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1379/2013 xx dne 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty rybolovu x xxxxxxxxxxx a x xxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (ES) x. 1224/2009 a x zrušení xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000.