Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.07.2016.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 13.12.2014 do 31.07.2016.


Vyhláška, kterou se provádí §18 písm. a), d), g), h), i) a j) zákona č. 110/97 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, pro maso, masné výrobky, ryby, ostatní vodní živočichy a výrobky z nich, vejce a výrobky z nich

326/2001 Sb.

ODDÍL 1 - MASO §1
Členění na druhy a skupiny §2
Označování §3
Požadavky na jakost §4 §5
Uvádění do oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na druhy a skupiny §11
Označování §12
Přípustné záporné hmotnostní odchylky §12a
Požadavky na jakost §13
Technologické požadavky §14
Další technologické požadavky §14a
Uvádění do oběhu §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU A OSTATNÍ VODNÍ ŽIVOČICHOVÉ §18
Označování §19
Požadavky na jakost §20
Uvádění do oběhu §21
ODDÍL 4 - VEJCE §22 §23 §24
ODDÍL 5 - MAJONÉZY §25
Označování §26
Požadavky na jakost §27
Technologické požadavky §28
Uvádění do oběhu §29
Přechodné ustanovení §30
Zrušovací ustanovení §31
Účinnost §32
Příloha č. 1 - Členění na druhy a skupiny
Příloha č. 5 - Technologické požadavky na jednotlivé skupiny masných výrobků
Příloha č. 7 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky od deklarované hmotnosti pro rybí výrobky
Příloha č. 10 - Požadavky na jakost majonéz
Příloha č. 11 - Seznam obchodních označení produktů rybolovu a ostatních vodních živočichů
č. 264/2003 Sb. - Čl. II
č. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
ze xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) kostmi - kosti xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
c) krví - xxxx získaná xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) syrovým xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého býka, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
f) mladým xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - xxxx koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx masem - xxxx hříbat ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Sb.
§2
Členění xx druhy a xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 tabulce 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx živočišným druhem, xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), k) xx x); xxxx xxxxxxxxx zvířat názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx normách6),
c) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, datem použitelnosti,
d) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, koroptev xxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x dělené zvěřiny x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále se xxxxx, xxx se xxxxx x xxxx xxxxx z xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění do xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx společenství6b), xxxx xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".
(3) X případě, xx xx hovězí xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (BSE)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxx umístí xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx požadavky xxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od deklarované xxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1 000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx nad 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx v laktaci xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Otisky xxxxxxx x xxxx, které xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) se odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí xx xxxxx xxxxxxx x kuchané.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx uvádí do xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx stažené xxxxxx xxx hlavy x telecí xxxxx xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxx x takové xxxxxx, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxx xxx xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 - kosterní xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx a xxxxx určených x xxxxxx xxxx, která xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - výrobek xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování surovin xxx xxxxxxx,
d) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x kterého xxxx ve všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx s hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx teplotě skladování xxxx 20 oC,
x) fermentovaným xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 dní xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) kuchyňským xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, přídatných x pomocných látek, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x který obvykle xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) polokonzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) se x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx masných xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, včetně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, vepřových nebo xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx se uvede xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx potraviny xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx v xxxxx masného xxxxxxx xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx výrobek xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxx požadavek xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené z xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) V xxxxxxx, xx je xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx výrobky se xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx podle přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx by xxxxx uvést xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12a
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % u xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x balení xx 350 x,
b) 5 % u xxxxxx xxx 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx výrobu xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13 xx maso x xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx a pojivové xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x žvýkací xxxxx. Použití xxxx xxxxxxxx xx vztahuje xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx označování xxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx u nich xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx. X nákroji xxxxx být cizí xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení masného xxxxxxx, a xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx plísní, pokud xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, nesmí vykazovat xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx jakost x xxxxxxx vybraných xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx technologického xxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx před xxxxxxxx, xxxxxxx vařená nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x nepropustným xxxx xxxxxxxx jednotlivě nebo xxxxxxxx obalem, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Pro xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx xxxxxxx xxxxx xx základních xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Podrobnosti x technologických požadavcích xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx z xxxxxxx kýty, u xxxxx nejvyšší jakosti x xxxxx xxxxxxxx x vepřové kýty xxxxxxxxxxx, x třídy xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, xxxxxxxx xx dobu nejméně 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx a xxx xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx dni xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx prodeje x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxx xxxx, živí xxxxxxxxxx, živí xxxxxxxxx, xxxx mořští plži, xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx vodní živočichové, xxxxx nebyli xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Označování
(1) Obchodní názvy xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx15) názvem xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx označení, který xx xxxxxx x příloze č. 11 x xxxx xxxxxxxx.
(2) X xxxxxxxxxxx x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx údaj x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x teplot se xxxx xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 7.

§20
Požadavky xx jakost
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxxxx přímo použitelné xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu15), xxxxx požadavky xxxxxxx x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x ostatní vodní xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx vůni xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx nebo xxxx xxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxx vodních živočichů,
x) musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 oC xx xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v obchodním xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx zmrazených produktů xxxxxxxx, jiker x xxxxx. Obsah soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Sardelová xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu mohou xxx solené a xxxxxxxx, xxxxx xxxx x nich xxxx xxx xxxxx xxx 18 % a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 až 70 %.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx prodávat xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXXX 4
VEJCE
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx číslo xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx13), xx skládá x
x) xxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxx příslušným xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, nebo

4. "0" pro vejce xxxxxx chovaných x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zemědělství14),

b) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx třídy xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx křepelky xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx x lidské spotřebě xxxx ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x přepravují x xxxxx, mimo xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxx xxxx 18 oC.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx obsahující xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx obalu xxxxxxxx xxxxxx
a) doba xxxxxxxxxxxxx,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx informace pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny v příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx oběhu xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí x xxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx živočišným názvem xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec lze xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx na xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xx obalu xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých extra X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X xx označí i xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx x nebalených xx na xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxx B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x xxxxxx nejméně 10 xx,
x) XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx použitelnosti,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx urychleně xxxxxxxxxxx".
(7) U balených xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx zařazují xx II. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx určená xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. třídy jakosti X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX a xxxxxxx plus 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než xxxx 5 xX x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx I. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx se xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x vajec uzavřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso a xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx a xxxxxxx x xxxx.
§32
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, s xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. f), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Příloha x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx xxxx, x xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Příloha x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx v xxxx xxxxxxx jako xxxxxx xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx tkání (% hmot.)
maso xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxxx xxxxx mas x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx xxxxxxxx tkáně xx vypočte x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx hydroxyprolinu vynásobený xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx tuku a xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx splněna xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxx musí xxx xxxxx složky xxxx xxxxxxx přítomnost xxxx x/xxxx pojivové tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx šunky
Skupina
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), rostlinných xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx nepřipouští
a) konzistence - v xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – nejméně 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx škrobu modifikovaného xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - výrobek na xxxx xxxxx odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, vyplněné xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx - xxxxxxx xxx xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, výrobek xx xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled v nákroji x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx kostky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v menším xxxxxxx x mírně xxxxxxxx xxx
x) chuť a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx uzenině x xxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx xxxxx xxxxxxx šťavnatý
kabanos
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx řezu xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 až 10 xx, připouští se xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx xxxxxx kolagenní xxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx křehký, xx xxxxxx šťavnatý
vídeňský xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx xx řezu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxx uzeniny, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx paprice; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx a xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; po ohřátí xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
jemný xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
nepřipouští se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná
c) xxxx x xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx červený xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští se xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx na nákroji – na xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx libové suroviny x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x velikosti asi 2 xx, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx dutin x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx, xxxxxx nezpracovatelných xxxxx, nedodržení xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx čerstvé xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx vzduchové dutinky x ojedinělé xxxxx, xxxxxx kolagenní částice xx xxxxxx přípustné,
c) xxxx x xxxx – po čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso
a) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek tmavěji xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx špeku xxxxxxx xx 8 xx, xxx být xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně a xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, jemně xxxxxxxxxxx; ojedinělé, jemně xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx částice použitého xxxxxx
x) vůně x xxxx – po xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso
a) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx dutinky a xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx nepravidelně xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněná; xxxxxxx xx skusu křehký
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx tmavší; zrna xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice a xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x vypracování – xx řezu nepravidelná xxxxxxx libových x xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx xxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké kolagenní xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx kroužek xxx xxxxxx do 3 xx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx pro trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; xxxx převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx xxxxxx xx xxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxxxx tuhých xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na vybrané xxxxxxxxx fermentované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx skusu xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx výskyt xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
dunajská xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxx růžovočervená, xxxx x velikosti xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx kořeněná xx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx křehká a xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 xx, xxx xxxxxx tukových x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx uzení, typická xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x vláčná, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxx vzhled – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
c) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx růžová, špekové xxxxxx nepravidelně rozložené, xxxxxxxxx xxxxxx měkká xxxx kolagenních částic, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x vůně – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x koření, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, po xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek
drůbeží xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxxx xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx je xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští se xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – pevná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx i xxxxxxxx xxxx, xxxxxx 10 až 50 xx xx spojce xxxxxx až růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxx xx připouští,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxx, přiměřeně xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx salám
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx sádlo
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
připouští xx xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, typická xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx kořeněná x xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxx maso; xxxxx xx skusu xxxxxx
*) Xxxxx xx druh xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; barva xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, měkké, mírně xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; chuť xxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx světlé, bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso křehké, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx tuhý
c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx po dušeném xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxx ve xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx tmavě xxxxxx, xxxxxxx nepravidelná xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x měkké xxxxxxxxx xxxxx v malém xxxxxxxx se připouští
hovězí xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, plátky x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx výrobek xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx a xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx,
x) xxxx x vůně – xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) vzhled x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx hmota,
uzený xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – tužší xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx šedá až xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachů x příchutí
Tabulka 9
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxx – xxxxx výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx papriky a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x rajčatech xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, sladkokyselá, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx na xxxxxx
xxxxxx maso
a) vzhled x barva – xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x chuť – xx xxxxxxx hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx asi 15 xx 30 xx x xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx maso,
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a klobáse, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx salám
-
15
50,0
Ostravská klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah masa
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx maso xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx a xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0% hmot.
Játrová xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx nebo masného xxxxxxx opracovaného xxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx a sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x uzení xx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx xxxxxxx aktivity xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x ke xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatné látky,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx považuje x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s přídavkem xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x látek xxxxxxxx k aromatizaci,8c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Příloha x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
nad 350 x
-5 %
do 2000 x
-4 %
xxx 350 x
-5 %

nad 2000 x
-2 %

Příloha x. 8 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.

Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotekutá xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, cizích xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx po použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx použitých xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx druhů 10,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (v g xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

nad 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.

Xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx

Xxxxxxxx označení xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxxxxx č. 1 x xxxxxxx jméno xx xxxxxxx č. 1 xxxx. x) xxxx b), xxxxx xx xx sloupci x. 1 xxxxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx sloupce x. 2 xxxxxxxxxx rodové x xxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxxx x. 2 xxxxxx. Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx, xxxxxxxx jeho xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx název použít xxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxx x. 3, xxxxx xx ve xxxxxxx x. 3 xxxxxxx.

&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;&xxxx;

1. Xxxxxxxx xxxxxxxx

2. Xxxxxxx xxxxx

3. Xxxxxxxx xxxxxxxxxx označení/vědeckých názvů

Rodové xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

x) xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx xxxxx

x) xxxxxxx jméno

b) xxxxxxx

xxxxx

XXXX

Xxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Alternativně xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

XXxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Black xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: xxx xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxx stříbřitý, Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xüxxxxxxäxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxx

Xxxxx modrý xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: xxxxxxx severní

Kapr

obecný

Cyprinus

carpio

Karas

stříbřitý

Carassius

auratus

Kladivoun

Sphyrna spp.

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxxx africký

Koryféna

velká

Coryphaena

hippurus

Alternativně je xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx-xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tyto xxxxx: Hamachi xxxx Xxxx Xxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx královský

Makrela

obecná

atlantická

Scomber

scombrus

Makrela

japonská

měchýřnatá

Scomber

japonicus

Makrela

indopacifická

australská

Scomber

australasicus

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx sloupci 1a) xxxxx xxxxx: xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx: xxxxxxx xxxx, butterfish, Pamakrela xxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxx

Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx spp.

všechny xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Síh

Maréna

peleď

Coregonus

peled

Alternativně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx název: Xxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména tyto xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx xxxx Xxxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx tyto xxxxx:

Xxxxxxx xxxx Hejk

Mořská xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné v xxxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx názvy: Xxxxxxx xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxx xxxxx: Merlúza xxxx Xxxx

Xxxxxx xxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx název: Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx místo xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx jako obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Medúzovec

Sebastes

červený

Sebastes

marinus

Alternativně xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Okouník xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Bubeník xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxx.

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx název xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx aquila

Smuha

tmavá

Sciaena

umbra

Solea

evropská

obecná

Solea

solea

vulgaris

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxx xxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx označení xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx obchodní označení xxxxxx xxxxx název: Xxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména xxxxx xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Cod

Treska

pacifická

bílá

Gadus

macrocephalus

Treska

jednoskvrnná

skvrnitá

Melanogrammus

aeglefinus

Treska

tmavá

šedá

Pollachius

virens

Treska

evropská

pollak

Pollachius

pollachius

Treska

merlan

bezvousá

Merlangius

merlangus

Treska

polární

severní

Boreogadus

saida

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx použít tento xxxxx: Xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jména tento xxxxx: Xxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx rodového xxxxx xxxxx název: Xxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je možné x xxxxxxxxx označení xxxxxx místo xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxx

xxxxxxxxxx-

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx označení xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxxxxxxxx stříbrná

Vyza

velká

Huso

huso

Alternativně xx xxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx: Beluga

Zeus

ostnatý

Zeus

faber

Alternativně xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Ryba xxxxxxx Xxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx možné xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Xxxx obecný

Zubatice

jadranská

Boops

boops

Alternativně je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx: Očnatec xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx názvy: vlkouš xxxxxx, xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx použít xxxxx xxxxx: Xxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxx

xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxx

xxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxxxxxxx spp.,

Ginglymostoma xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Galeus xxx., Xxxxxxxx spp., Xxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxxxx spp., Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxx

xxx., Alopias xxx., Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx., Xxxxx

xxx.,

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Hexanchus

spp., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxx

XXXXXX

Xxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

xxxxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx název: Xxxxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxxx spp.,

Lithodes xxx.,

Xxxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxxx xxx., Xxxxxxxx spp.,

Charybdis xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxx xxx., Xxxx xxx., Xxxxxxx spp.,

Erimacrus xxx.,

Xxxxxx xxx. xxxxx x xxxxxx Portunidae,

Lithodidae

všechny xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp., xxxxx

x xxxxxx Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxxxx je xxxxx xxxx obchodní xxxxxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxx spp.,

Jasus spp., xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxx

Xxxxxxxx xxx., druhy z xxxxxx Astacidae,

Cambaridae

všechny druhy

Strašek

kudlankovitý

Squila

mantis

MĚKKÝŠI

Hřebenatkv

Pecten xxx., Xxxxxxx

xxx., Placopecten

spp., Xxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxx

xxx., Xxxxxxxxxxxx

xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxx xxx., Xxxxxx xxx.,

Xxxxxxxxxx spp.,

Protothaca xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxx.,

Xxxxxxx spp.,

Pareledone xxx.

xxxxxxx druhy

Ježovka

obecná

Spaerechinus

granularis

Ježovka

dlouhoostná

Paracentrotus

lividus

Kalamáry

rody Alloteuthis,

Berryteuthis,

Dosidicus, XXxxx, Lolliguncula,

Loligo, Xxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxx, Xxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxxxxx,

Xxxxxxxxx a

Todarodes

všechny druhy

Alternativně xx xxxxx jako xxxxxxxx&xxxx; xxxxxxx použít xxxx xxxxx: kalmar, xxxxxx, krakatice

Mandlovka

evropská

Glycymeris

glicymeris

Mušle

Veneridae, Xxxxxxxxx,

Xxxxxxxxxxxxx x

Xxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx,

Xxxxxx xxxxxxxxx,

Xxxxxxxx spp.,

Sepiola xxx.

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxx

Xxxxxxx spp., Xxxxx xxx., xxxxx x xxxxxx Mytilidae

Slávka

jedlá

Mytilus

edulis

Slávka

novozélandská

Perna

canaliculus

Srdcovka

všechny xxxxx x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxxxxxx

xxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxx

xxxxxx

Xxxxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx x obchodním xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 1x) xxxxx xxxxx: xxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxx

xxxxxxx

Xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx tento xxxxx: Xxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx xxx., xxxxx xxx., Xxxxxxxxx xxx.,

Xxxxxxxx xxx.

Xxxxxxx

Xxxxxx spp.,

Crassostrea xxx., druhy x xxxxxx Xxxxxxxxx

xxxxxxx xxxxx

Xxxx

Xxxxxxxx xxx.

xxxxxxx druhy

Příloha x. 11 xxxxxxx právním xxxxxxxxx č. 159/2014 Xx. x xxxxxxxxx xx 13.12.2014

Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx vyrobené, označené x xxxxxxx do xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx dne nabytí xxxxxxxxx xxxx vyhlášky.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Informace
Právní xxxxxxx x. 326/2001 Sb. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), g), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx z nich, xxxxx x výrobky x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o přistoupení XX k EU (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx od 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní předpis x. 326/2001 Sb. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx používaných x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté maso, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Sb. x zákona č. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx výrobků, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
6a) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. října 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx trhů a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx normy xxx drůbeží xxxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x systému xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa x xxxxxxx x hovězího xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx trh.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. května 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická pravidla xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x porcovaná, čerstvá x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení xxxxxx xxxxx vody.
8x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. dubna 2004, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx úředních xxxxxxx produktů živočišného xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Sb.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx jejich kontroly x xxxxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
11) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, x platném xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x společné xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, pokud xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x x xxxxx zákona x. 368/1992 Sb., o xxxxxxxxx poplatcích, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.

15) Nařízení Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.

Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x nepravé xxxxxx.

Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.

Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (EU) č. 1379/2013 xx xxx 11. xxxxxxxx 2013 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x x xxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 1184/2006 x (XX) x. 1224/2009 x x xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000.