Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x j) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Sb.
XXXXX 1 - XXXX §1
Členění xx xxxxx x xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx na xxxxxx §4 §5
Uvádění xx xxxxx §6 §7 §8
Prodej §9
XXXXX 2 - XXXXX VÝROBKY §10
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky §14a
Uvádění do xxxxx §15 §16 §17
ODDÍL 3 - XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Požadavky xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
ODDÍL 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Přechodné xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní živočichy x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x nich
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. a zákona x. 119/2000 Sb., (xxxx jen "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
b) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně upravených xxx,
c) xxxx - krev xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxx nebo syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, volka, jalovice, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x do 24 xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx starší xxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx již xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
m) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx věku xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - xxxx xxx,
x) kůzlečím xxxxx - maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x výjimkou drůbežího xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) maso názvem xxxxxxx podle přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx živočišným xxxxxx, xxx ohledu xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. e), x) xx x); maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), výsekové xxxx, xxxx balené, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, pokud nebyly xxxxxxxx, xxxxx použitelnosti,
d) xxxxxxx názvem jelen, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx divoká podle xxxxxxxxxxx živočišného druhu, x xxxxxx zvěřiny x částí xxxxxxxxx xxxx; xxxx se xxxxx, zda xx xxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx výsekové xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxx do xxxxx, xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 a x xxxxx použitelných předpisech Xxxxxxxxxx společenství6b), dále xxxxxx xxxxx "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X případě, že xx xxxxxx maso xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx označení název xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx xxxxxx umístí xxxxxxxxx x čitelně x xxxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx dotčeny požadavky xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx maso7) a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx nad 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx žlázy x xxxxxx bradavky x xxxxxxx x laktaci xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) se odstraní xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxx xx oběhu stažené x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx do xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§9
Prodej
(1) Nebalené xxxx xxxx být xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo identifikaci xxxxxxx xxxxx nebo xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx musí být xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - kosterní xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx určených x xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx k lidské xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
b) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - výrobek xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, uzením xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx aktivity xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx teplotě xxxxxxxxxx xxxx 20 oC,
x) fermentovaným trvanlivým xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx polotovarem - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných látek, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
g) technologickým xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
i) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, sterilovaný,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx tuku - xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, vepřových nebo xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného nebo xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx se uvede xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" nebo "drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx zvířat x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Tento xxxxxxxxx xx nevztahuje xx xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx vyrobené x xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx x xxxxx xxxxxxxx živočišným druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx je xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 3 x musí xxx označen xxxxxx xxxxxx jakosti.
(6) Xxxxx výrobky xx xxxxxx xxxxxx druhu x skupiny xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx v xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx spotřebitele x xxxx.
§12a
Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
c) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
d) 2 % u xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x balení xx 350 g,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx vymezených x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13 xx xxxx s xxxxxxxxx obsaženou xxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxx 2. Za xxxxxxx kosterní svaloviny xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako složky xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx tuku. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. V nákroji xxxxx xxx nezpracované xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření nebo xxxxxx xxxxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, ani jinak xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx po narušené xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx jakost x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx opracovaných masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx tak, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx nejsou určeny x dalšímu tepelnému xxxxxxxxxx před použitím, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, musí xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx libovolná xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Šunka x xxxxxxxxx masa musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty, u xxxxx xxxxxxxx jakosti x xxxxx výběrové x vepřové xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx použít xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 oC, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech na xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx nakrájení. Pro xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxxx xxxxx a čas xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být bezprostředně xx xxxxxxxx označen xxxxx zabalení x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x pokryvem xxxxxx nebo x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx se uvádějí xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxx mlži, xxxx xxxxxxxxxx, živí pláštěnci, xxxx mořští xxxx, xxxxx x xxxx,
x) čerstvými ostatními xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx způsobem zpracování, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Označování
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx vodních živočichů xx uvádějí xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11) x x souladu x xxxxx stanovenými x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx12).
(2) X polokonzerv x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xx obalu xxxxxx xxxx x konkrétních xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx se údaj xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství11), xxxxx požadavky xxxxxxx x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
a) xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx zpracovaných produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, se xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, aby xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 minut, x xxxxxxxxxxxxxxxx vlastnostmi xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x druhu, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky x xxxx se xxxxxxxx xxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, jiker a xxxxx. Xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx z nich xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx rybolovu xxxxx xxx solené x xxxxxxxx, xxxxx vody x nich xxxx xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Uvádění xx oběhu
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx xxxx zabalené.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx číslo xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx na xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx xxxxx, která xx uvede xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx nosnic ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxx

4. "0" pro xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) registračního xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx kódu, xxxxx xxxxxxxxx číselnou složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx japonské xx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx zpracování xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a případně xxxx okyselující přísady.
(2) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx xx xxxxx majonézy xxxxxx
a) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) u xxxxxx xxx 300 x nebo 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se smí xxxxxx xx xxxxx xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí x xxxxxxx nejméně 0 oC a xxxxxxx plus 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx dále u xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se xx obalu xxxxx x datum třídění,
x) xxxxxxxxx extra X xx xxxx xxxxxx odstranitelnou páskou xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Extra X",
x) balených XX. xxxxx xxxxxxx B xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Při xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
a) X. xxxxx jakosti xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x v xxx xxxxxxx B xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx být uvedena
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx ml informace xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků dělí xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Technologické xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 oC a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než xxxx 5 xX x xxxxxxxx pod minus 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx den xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx stanoveným zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 oC x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx x vajec, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx používat xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx z xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx republiky xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. r.

Příloha x. 1 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR k XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.
Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti dnem, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX.
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 3 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx v xxxx xxxxxxx xxxx složka xxx výrobě xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx a směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx a králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx pojivové xxxxx xx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxx kolagenu x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxx kolagenu xx přitom rozumí xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx jsou xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "xxxxxxxx xxxxxxxx masa", xxxx xxx obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx a xx xxxxxxx musí xxx xxxxx složky xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx jakosti
obsah xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - x uceleném xxxx xxxxx, soudržná; xxxxxx xx nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx povoleno xxxxxxxxxx množství volného xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx modifikovaného xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx - výrobek xx xxxx barvy odpovídající xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx menší xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
c) xxxx a xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx xxxxx zrna xxxxxxxxxxx xxxxxx, vzduchové xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně xxxxxxxx xxx
x) chuť a xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x koření, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx drobná xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, po xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx maso
a) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx na řezu xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná pórovitost x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xx použité xxxxxxx; po xxxxxx xx xxxxx je xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, po xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – jemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, po ohřátí xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxx na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx- xxxxx, xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx slaná, po xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná,
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx růžově červený xx použité paprice; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx xx nákroji – xx xxxx xxxxx světle xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx suroviny x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx xxx 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, bez xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; výrobek xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, výskyt xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika růžové xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx spojce xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx xxx špeku xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxx xxxxxx; vložka xxxxxxxx xxx do 8 xx nepravidelně rozložená,
c) xxxx x xxxx – xxxxx vůně xx koření a xxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx asi 1 xx; připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx, měkké xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx a xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx plísni, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx na xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx tuhých xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na řezu x xxxxxxxxxxx – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx zrn, xxxxxxxxx xxxxxxxx tuk x&xxxx;xxxxx xxxxxxx zrn; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx o xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx obalem do 3 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx až tuhá,
použití xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled na xxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, směrem x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxx převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx na xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx xxxxxx na xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx intenzivní xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, na xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové požadavky
poličan
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx skusu xxxxxxx xxxxxx až xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xxxxxxxxx xxxxxxxx; na xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx křehký
dunajská klobása
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxx x velikosti do 6 xx, bez xxxxxxx xxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – příjemná, aromatická, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, průměrně až xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, přípustné xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k okrajům xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – příjemná, xxxxxxx xx uzení, typická xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx skusu xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx, syrové vepřové xxxxx
x) povrchový xxxxxx – xxxxxxx v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx růžová, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná měkká xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx ohřátí xx skusu výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx na skusu xx xxxxxxx šťavnatý, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx vídeňský
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xx ohřátí na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx vypracovaný, barva xxxxxx až xxxxxx xxxx, dovolují se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx uzenině x xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx salám
drůbeží xxxx, drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx masa, zrnění 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx tukem xx xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxx xx xxxxx xxxxxx, mírně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, ojedinělé xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn xxxxx průměru do 8 xx, xxx xxx patrny částice xxxxxxxxx koření,
c) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx vepřového xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, barva xxxxxx xx xxxxxx šedá, xxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx křehký
*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx maso xx vlastní xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx celek, z jedné xxxxxx krytý běložlutým xxxxx; kusy xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx spojeny xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx xxxxxx maso, xxxxx barvy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, aspik xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx slaná, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxxx šťávě
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, na xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; vepřové xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx světle hnědošedé, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) vůně x chuť - xxxxxxxx po dušeném xxxxxxxx xxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx části v malém xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná, xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx z uzeného masa
vepřové xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, na xxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxx x vůně – xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxx hnědá xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx mírně xxxxx, roztíratelná,
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxx bůčku, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx použité xxxxxx patrny,

vepřová xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, při 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí
Tabulka 9
Xxxxxxxxx xx složení a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
masný xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a barva – xxxxx výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx xx xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx masném výrobku, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx na xxxxxx
xxxxxx maso
a) xxxxxx x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx očištěné, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx pečeném hovězím xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxxxx xxx 15 až 30 xx x řezy xxxxxxx x zelené xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, omáčka mírně xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx xxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí maso,
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx x klobása xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xx xxxx a klobáse, xxxxxxxxx slaná a xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx vídeňský
55,0
-
40,0
Párek lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx jemný
50,0
-
35,0
Spišský xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx klobása
60,0
-
35,0
Dunajská xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx a xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx masa
(% hmot. nejméně)
obsah xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx jemný
-
50,0
30,0
Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx párek
15,0
35,0
25,0
Drůbeží xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx tuk a xxxxx nejvýše 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxx bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% hmot.
Tabulka 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx nejméně 16,0% hmot
vepřové xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: nejméně 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Příloha x. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx definovaných xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x xxxxxxxxxxx minimální xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x přímé spotřebě, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, zrání, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx snížení xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s přídavkem xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi mas, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx kuchyňské xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 6 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 g
-10 %
xxx 350 x
-5 %
xx 2000 g
-4 %
nad 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním předpisem x. 264/2003 Sb.
Příloha č. 9 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Požadavky na xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah spotřebního xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x x xxxx xx)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

nad 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, označené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxx 2004.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x j) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a výrobky x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 a 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), i) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky z xxxx, xxxxx x xxxxxxx z nich, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x výrobky x xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx nejvyšší přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx léčiv x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx používaných x xxxxxxxxx výrobě x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx polotovary x xxxxx xxxxxxx.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6a) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx jde x obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) č. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx dne 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx jde x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x výrobků x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx na xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 ze dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x porcovaná, čerstvá x zmrazená. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx obsahu xxxxx xxxx.
8a) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci úředních xxxxxxx xxxxxxxx živočišného xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro zmrazené xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. x vyhlášky x. 160/2002 Xx.
8x) Vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných a xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Sb.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových výrobcích x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx obchodní normy xxx konzervované pravé x nepravé xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx a akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 ze dne 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx o obchodní xxxxx xxx vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.