Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.07.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Xx.
ODDÍL 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Uvádění xx oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
XXXXX 2 - XXXXX XXXXXXX §10
Členění xx xxxxx a xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Požadavky xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Uvádění xx xxxxx §15 §16 §17
ODDÍL 3 - PRODUKTY RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Uvádění xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Zrušovací xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Sb. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce a xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. x zákona x. 119/2000 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx části xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
x) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxx,
x) krví - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - tuková xxxx získaná xxx xxxxxxxxxx těl jatečných xxxxxx xxxx při xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) mladým xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x do 24 xxxxxx včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců,
x) volkem - xxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx xxxxxx než 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - xxxx koz,
x) kůzlečím masem - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx x masa, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx názvem xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx živočišným xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x) xx x); maso xxxxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, maso balené, xxxxxxx maso x xxxxxxx dělená x xxxxxx, droby, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx x balené mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx jelen, xxxxx, srnec, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx divoká podle xxxxxxxxxxx živočišného druhu, x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále se xxxxx, xxx se xxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x nebalené xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 x x xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství6b), dále xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "býk", "xxxxx", "xxxxxxxx" nebo "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx být xxxxxxxx xxxxxx označení xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx provedla, x xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx, xxx je xxxx xxxxxxxx k xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxx xxxxxxx xxxx7) a xxxxxx xxxxxxx drůbeží xxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení nad 2&xxxx;000 g.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(2) Otisky xxxxxxx x xxxx, které xxxx označeno jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx oběhu xxxxxxx x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxx balené.
(2) Ustanovení xxxxxxxx 1xx nevztahuje na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx bez xxxxx x telecí půlky xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§8
§8 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x takové xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX VÝROBKY
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - kosterní xxxxxxxxx jednotlivých živočišných xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx lidí, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) tepelně xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx další xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) došlo x xxxxxxx aktivity xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 oC,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo ke xxxxxxx xxxxxxxx vody x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 dní xxx xxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxx určených x xxxxxxxxxxx,8c) určené x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
g) technologickým xxxxxx - xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x který xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx nebo zrněná xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx chladu,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, pasterovaný,
x) xxxxxx svalovou xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu,
x) xxxxxxx tuku - xxxxxxx xxxxx tuku xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx principu xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx druhy a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se x masných výrobků xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx použitelnosti, x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
x) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, syrového xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx ve složení xxxxxxx xx uvede xxxxx "maso xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "drůbeží xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Na masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx masného výrobku xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx v názvu xxxxxxxx živočišným druhem x částí jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx výrobek označen xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 3 x xxxx xxx označen xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx názvem druhu x skupiny podle přílohy č. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx jsou x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx, smyslové požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, které xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, a xx x jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx spotřebitele x omyl.
§12x
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % u balení xx 300 g,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % u xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % u balení xxx 2 000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xx stanovují
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
x) 5 % u xxxxxx nad 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx obsaženou xxxx xxxxxxxxx tkání, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx svaloviny xx považují rovněž xxxxxxx x žvýkací xxxxx. Použití xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako složky xxxxxxxx v masném xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xx označování xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisů Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxx tuku. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx kůže x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření nebo xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým znakem xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx daný xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx. Chuť xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx příchutě nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx specifikovány x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx opracován xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx technologického obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx vařená nebo xxxxx xxxx, xxxx xxx před xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx jednotlivě xxxx xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx použije xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx z xxxxxxxxx masa musí xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, u xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x třídy výběrové x vepřové kýty xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 oC, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 oC, působící xx xxxx xxxxxxx 10 minut.
§14a xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxxxx musí xxx xx xxxxx uvedeno xxxxx x xxx xxxxxxxxx.
(2) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení xxxxxxx xxxxx zabalení x xxxx být prodán xxxxxxxxxx v den xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx nestabilní xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x prodeji xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 3
XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX
§18
Pro xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, živí xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx a xxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx vodní živočichové, xxxxx nebyli žádným xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx.

§19
Označování
(1) Obchodní názvy xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx vodních živočichů xx xxxxxxx xxxxx xxxxx použitelného předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11) x x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx technické normě12).
(2) U xxxxxxxxxxx x výrobků hermeticky xxxxxxxx musí být xx xxxxx uveden xxxx x konkrétních xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; u xxxxxx xx xxxx xxxxxxx číselnými hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) X xxxxxxxxx, kdy xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx přímo xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx11), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x odstavcích 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx živočišný xxx nebo xxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx tak, xxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 xX xx xxxx 10 xxxxx, x organoleptickými vlastnostmi xxxxxxxxxx x obchodním xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x čerstvých xxxx xxxxxxxxxx produktů xxxxxxxx, xxxxx a xxxxx. Xxxxx soli x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu a xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, ve xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 až 10 %.
(5) Sardelová xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Sušené xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx solené x xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx xxxx xxx xxxxx xxx 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 xx 70 %.
§21
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx rybolovu, xxxxxxx xxxxx živočichové x xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx z produktů xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů je xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXXX 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx na xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských společenství13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx chovu, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx výběhu,

2. "2" xxx xxxxx nosnic x halách,

3. "3" xxx vejce xxxxxx x klecích, xxxx

4. "0" xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) čtyřmístného xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xx xxxxxxx xxxx 18 xX.
(3) Xxxxx křepelky japonské xx skořápce xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xx uchovávají, xxxxxxxx x přepravují v xxxxx, xxxx přímý xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xxxx 18 oC.
§23
§23 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů ve xxxxx fázi obsahující xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
x) u xxxxxx nad 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx teplotě prostředí x xxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
§26
Označování
(1) Vejce se xxxxxx xxxxxxxxxx názvem xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Při xxxxxxxxxx xxxxx balených xx xxxx u xxxxx
x) X. xxxxx jakosti na xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx etiketou, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti B xx označí x xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx vyznačí u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx ovál x průměru 12 xx x x xxx písmeno B xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
c) II. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxxxx xxxx být xxxxxxx
x) doba použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 g xxxx xx informace xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U balených xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x hmotnostních xxxxxx, xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx II. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx plus 5 oC x xxxxxxxx pod minus 1,5 oC, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Datum prodeje xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná do xxxxx musí odpovídat xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 odst. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), h), i), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx a xxxxxxx x nich.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx republiky do Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx farmovém chovu

zvěřina

drůbeží xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
Příloha č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.
Příloha x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx polotovar
kuchyňský masný xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx obsah xxxx a xxxxxxxx xxxxx x mase xxxxxxx jako xxxxxx xxx výrobě xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx králičího x xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx a xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx z xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x obsahu svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Jsou-li xxxxxxx hodnoty xxxxxxxxxx xxxxxx tuku x xxxxxxxx tkáně překročeny, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ostatní "xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx", musí xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx způsobem xxxxxx x xx xxxxxxx musí xxx xxxxx složky xxxx xxxxxxx přítomnost tuku x/xxxx xxxxxxxx tkáně.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx xx složení x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Výrobek
Třída xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx nebo xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
a) xxxxxxxxxxx - x xxxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, u sterilovaného xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, škrobu (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx nebo jiných xxxxxxxxxxx bílkovin se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji - xxxxxxx xx xxxx barvy xxxxxxxxxxxx xxxxx použitého xxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx ložiska xxxx xx xxxx přípustná, xxxxxx přípustné xxxxx xxxxxxx, vyplněné xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x chuť - typická pro xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx v tenkých xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní suroviny
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, připouští xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx v menším rozsahu x xxxxx vytavený xxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozptýlená zrna xxxxxxxx o xxxxxxxxx 6 xx 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) vůně a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná; xx skusu vychladlý xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx, xxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxxxxxx xx řezu xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx vypracován, připouští xx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná; xx ohřátí výrobek xx skusu křehký, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji a xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x velikosti xx 6 xx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx je přípustná
c) xxxx a chuť – jemná, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx, xx ohřátí xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – barva xx xxxx xxxxxx, nákroj xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx- xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx na xxxxx křehký, šťavnatý
spišský xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xx xxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx jemné xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx uzenině x xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, po xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, na xxxx xxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xx xxxx xxxxx světle růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx asi 2 xx, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx tučné xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx výrobku, xxx xxxxxxxxxxx dutin a xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, mozaika xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx spojce xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx čerstvé xxxxxxx, chuť xxxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx
x) Xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx výrobek tmavěji xxxxxx xxxxxx barvy, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx špeku xxxxxxx xx 8 xx, smí xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně slaná; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na xxxxx xxxxxx
xxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx výrobek xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxx xxxxxx; xxxxxx tukových xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx xxxx xx xxxxxx x xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, soudržná,
použití vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx xx xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx tmavší; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – aromatická po xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx částí
selský xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xxxx přípustné; xxxx surovin x xxxxxxxxx do 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx do 3 mm
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx pro trvanlivý xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx a xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx xxxx a xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxx k okraji xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; xxxx převážně xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx velikosti zrn x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx částice, xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxx nejsou na xxxxxx
x) vůně x xxxx – aromatická xx intenzivní xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx; chuť xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx hutný, bez xxxxxxxx xxxxxx xxxxx; x výrobku x&xxxx;xxxxxx xxxx jemně xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxxxx x kouři; xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – řez xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, xxxxx xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x kouři; průměrně xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx xxxxxxx vláčný xx křehký
dunajská klobása
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tužší, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx do 5 xx, xxx xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k okrajům tmavší; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx, typická xxx tento xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, výrazně xxxxxxxx, xxxxxxxx xx výrazně xxxxx, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxxxx xx paprice
Tabulka 7
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx světle xx xxxxx xxxxxx, špekové xxxxxx xxxxxxxxxxxx rozložené, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx kolagenních xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx v menším xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx tuk
d) xxxx x xxxx – xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx ohřátí xx skusu výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx vepřové xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně xxxxx, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; po xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, drobná zrnka xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
drůbeží xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, po xxxxxxx uzenině x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx na nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně x xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx xx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; ojedinělé drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xxxxxxxx xx drůbežím xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx salám
drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx sádlo
a) konzistence – pevná, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx růžové xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, špeková xxxxxxx xxxxxxxxxxxx rozdělena, ojedinělé xxxxx xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru do 8 xx, xxx xxx xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx
xxxxxxx salám junior
drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx masa a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, barva růžová xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická pro xxxxxxx xxxx; xxxxx xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx celek, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx zrněného xxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxx hovězí maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx hovězím mase, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx aspiku xxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx maso xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; aspik xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx částí,
b) konzistence – xxxx křehké, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) vůně x xxxx - xxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx se xxxx xxxxxxxxx libového x xxxxxxx masa xxxxxxxxx xx 10 xx; xxxxxx póry, xxxxxxx a měkké xxxxxxxxx části x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, xxxxxx o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu výrobek xxxxxx
Xxxxx z uzeného masa
vepřové xxxx
x) vzhled a xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxx
x) konzistence – xxxxxxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx,
xxxxx xxxxxxx bůček
b) konzistence – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx,
x) vůně x chuť – xx uzeném bůčku, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x barva – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku a xxxxxxxxxx xxxx; jemně xxxxxxxxxx kolagenní částice, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx patrny,

vepřová játra
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 9
Požadavky xx složení x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a barva – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, ojedinělý výskyt xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, omáčka červenohnědé xxxxx
x) konzistence – xxxxxxx měkká, mírné xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx měkká, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx v důsledku xxxxxxx xxxxxxx xx připouští, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx maso
a) xxxxxx x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx v hnědé xxxxxx
x) konzistence – xxxx xxxxx, omáčka xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxxx, mírně slaná, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx x zelené xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce
vepřové maso
b) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, xxxxxxx xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxx výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx salám
40,0
-
40,0
Junior salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Chemické a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx masa
Výrobek
obsah xxxx
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Xxxxxx xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
obsah xxxx
(% hmot. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx ve vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx šťávě
70,0
70,0
40,0
-
Luncheon meat xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx masa
57,0
70,0
40,0
-
Bůčková xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - hotová jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx na xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský guláš
10,0
obsah xxxxxxx nejméně 12% xxxx.

Příloha x. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Skupina

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx ve xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx určený x xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (zráním, xxxxxx x xxxxxxx xx definovaných podmínek) xxxxx k poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx určený x xxxxx spotřebě, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek xxxxx xx snížení xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx trvanlivosti 21 xxx při teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx byly přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx z xxxxxxx xxxx s přídavkem xxxxx soli xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě dalších xxxxxxx x látek xxxxxxxx k aromatizaci,8c) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, sterilovaný xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx x konzerv
sardelová xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 g
-6 %
do 350 g
-10 %
xxx 350 x
-5 %
do 2000 g
-4 %
nad 350 x
-5 %

nad 2000 g
-2 %

Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx právním předpisem x. 264/2003 Xx.
Příloha x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Smyslové xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx na obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx přísadách, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x objemové odchylky xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x g xxxx ml)

Přípustná xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylka (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

nad 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx vyrobené, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx do oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx od 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx vstupu XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které nabyly xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); a příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x výrobky x xxxx, xxxxx a xxxxxxx z xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx nejvyšší přípustné xxxxxx veterinárních léčiv x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx, mleté maso, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, maso xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x maso xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx zákona x. 320/2002 Sb. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
6x) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trhů a xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx normy xxx drůbeží maso.
6b) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a evidence xxxxx, x označování xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx x o xxxxxxx xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (XX) č. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na xxx.
6c) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní pravidla xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Vyhláška č. 326/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro zmrazené xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. a vyhlášky x. 160/2002 Sb.
8c) Vyhláška č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx zdravotní nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Xx.
9) Vyhláška č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx konzervované pravé x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxx norem pro xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (ES) č. 104/2000 x společné xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, pokud xxx o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxxxxx a akvakultury.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro vejce.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.