Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.09.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.09.2003 do 29.04.2004.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x nich, vejce x výrobky z xxxx
326/2001 Xx.
ODDÍL 1 - XXXX §1
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx na xxxxxx §4 §5
Xxxxxxx xx oběhu §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ XXXXXXX §10
Členění na xxxxx a skupiny §11
Označování §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Požadavky xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Uvádění xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - PRODUKTY RYBOLOVU X OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Požadavky xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Požadavky xx jakost §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Přechodné ustanovení §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Ministerstvo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxx, určené x xxxxxxx do xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
c) krví - krev xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx - tuková xxxx získaná při xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx nebo při xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) kozím xxxxx - xxxx koz,
x) xxxxxxxx masem - xxxx kůzlat xx xxxxx nejvýše 12 měsíců,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx masem - xxxx hříbat xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
(1) Členění xx xxxxx a xxxxxxx je u xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx masa, uvedeno x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxx na druhy, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx
x) x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
b) x děleného jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx drůbežího xxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 3.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1 a xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x), q), x) xx xx); xxxx xxxxxxxxx zvířat názvem xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) výsekové xxxx tržním druhem xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx normách,6)
c) výsekové xxxx, čerstvé drůbeží xxxx, maso xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový tuk x balené mleté xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx a vnitřnosti xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxx, ze kterého xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxx xxxx části xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx "třída jakosti X" xxxx "xxxxx xxxxxxx X" x xxxx názvem xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 2,
x) xxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 3 a xxxx xxxxx
1. "xxx xxxx", je-li dělené xxxxxxx xxxx uváděno xx xxxxx xxx xxxx, xxxx
2. "xxx xxxxx", je-li xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx, xxxx
3. "xxx kosti x xxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx a bez xxxx,
x) zvěřina názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, bažant, xxxxxxxx, xxxx kachna xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx živočišného xxxxx; x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx. Dále xx uvede, xxx xx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx,
x) mleté xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, hmotnostními xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx uvádění xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx
x) slovy "xxxxx xxxx", "mladý býk", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx",
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxx zvířat,
c) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxx zvíře xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxx jatka xxxxxxxxx; údaje xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (název xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx tělo xxxxxxx, x název xxxx, xxx xx tato xxxxxxxx nachází; xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (xxxxx země) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx, xxx bylo xxxxxxxx x kde xxxx poraženo; v xxxxxxx, xx xxxxx xxxx xx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxxxx slovy "Xxxxx:" x xxxx xx xxxxxx název xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, aby byla xxxxxxxxx prokazatelná xxxxx xxxxxx označení x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx.7)
(3) X xxxxxxx, že xx hovězí xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) U xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího xxxxxxxxx xxxx xx požadované xxxxx v xxxxxxx xxxxxx umístí na xxxxxxxxxx místě x xxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx narušena x xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx být xxx zářezů, xxxxxxxx xxxxxxxx, otlaků, xxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nesmí obsahovat xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, úlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx xxxxxxx, zvěřiny xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx kůže,
c) musí xxx xxx zbytku xxxxxxxx sádla, xxxxx xxxx, chlupů, xxxxxx xxxxxxxxxx x výjimkou xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx a telat,
d) xxxxx xxxxxxxxx známky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxx může xxx zbytky xxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx. Slepice x xxxxx drůbež může xxxxx xxx xx xxxxx, stehnech, xxxx, xxxxx části xxxx x křídlech xxxxxxxx xxxx pírka x xxxxxx per.
(3) X xxxxxx a půlek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek x xxxx, které xxxx označeno jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx tělo drůbeže xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx do xxxxx xxxxxxx X nebo xxxxx jakosti X. Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X x X jsou uvedeny x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx být xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxxxx xxxxxxx stanovenými xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx x na některé xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx těl drůbeže xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx x xxxxxxx chlazení xxxx xxxxxxxx množství vody xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.8) Kontrolu xx xxxxx provádět xx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx za xxx xxxxx. U zmrazených xxxxx, xxxxxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx účinkům xxxxx majících xx xxxxxxxx zvýšenou xxxxxxxx xxxx, nelze provést xxxxxxxx xxxxxxxx vody xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx uvedeným x xxxxxxxxx xxxxx.8) Xxxxxxxx xxxxxxx xx zaznamenají x záznam xx xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxx.
(4) Kontrola xxxxxx xxxxxx xxxx (X) k xxxxxx xxxxxxxx (XX) u xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx xx 3 xxxxxx. V xxxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 1 roku xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedené x xxxxxxx č. 3 xxxxxxx 2, xxxx xx xxxxxxx kontrol xxxxxx na xxxxxxxxx xx 6 měsíců. Xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xx xxxx 1 xxxx.
(5) X xxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx k xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx po dobu x xxxxxxxxxxxxxxx hlediska xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx x xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.8b)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx nevztahuje na xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x telecí xxxxx xxx xxxxx.
(5) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx se xxxxx xx oběhu x xxxx a xxx xxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(6) Dělené xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo drůbeže xx uvádí xx xxxxx s kůží xxxx bez kůže x s xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
(7) Xxxx xxxx kachní xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 300 x x husí xxxxx xxxxxxxxx 400 g xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3),7a) x xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx přímým xxxxxxxxx zářením.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx maso x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Maso xxxxx §1 xxxx. a) xxxx být xxxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.7a)
(2) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx maso x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže, xxxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxxx maso a xxxxxxx skupiny xxx,
x) xxxxxxx opracovaná xxxx xxxxxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx, drůbeží maso x xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxx uloženy xxxxxxxx x samostatných xxxxxxx xxxxxxxxxxx obalech; xxxxxxxx xxxx, nebalené xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx maso xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x nepropustném pevném xxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxx xxxxx §1 xxxx. x) platí xxxxxx xxxxxxxxx jako xxx skladování podle §7 x přepravu xxxxx §8.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí být xxxxxxxxx x takové xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx krájené čerstvé xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxxxxx o xxxxx xxxx krájené čerstvé xxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx opracovaný výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx,2)
x) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx druhů xxxxx x ptáků xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů,2),3) x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přilehlou xxxxx, xxxxxxx celkový xxxxx xxxx x pojivové xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, přičemž xx xxxxxxx xxxxxxxx svaloviny xx považují rovněž xxxxxxx x žvýkací xxxxx; použití této xxxxxxxx se vztahuje xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako složky xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx, a nevztahuje xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx podle §1 xxxx. x),
x) xxxxx strojně odděleným - maso strojně xxxxxxxx xxxxxx k xxxxxx výživě x xxxxxxxxx požadavky zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx,
x) tepelně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, x xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx k poklesu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx při xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) fermentovaným xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x průběhu fermentace, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxx podle §1 písm. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx struktura xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx potraviny, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) a které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx spotřebou, a xxxxxxx požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx;2),3) za xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i výrobek x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx jedlé xxxx xxxxxx než 1 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx úpravě,
j) technologickým xxxxxx - xxxx, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním předpisem7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxx obchodní xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný za xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,7a)
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx rostlinného xxxxxx.
§11
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Členění xx xxxxx a xxxxxxx xx uvedeno x příloze č. 4 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx označí
a) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxxxx svalem nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx kostmi,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx,
x) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxx xxxx; označení xxxx strojně odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxx slovy "maso xxxxxxx oddělené" nebo "xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Na xxxxx xxxxxxx x technologických xxxxxxx xx pohlíží xxxx na potraviny xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v názvu xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxxx masa. Xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx z xxxxxx xxxx, než xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx xxx x xxxxx označeny xxxxxxxxxx druhem x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx, xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxxxxxx x xxxxxxx masných xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx odpovídá xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx zpracování.
(6) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 4 xxxxxxx 3 a xxxx xxx xxxxxxx rovněž xxxxxx jakosti.
(7) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxxx x. 4 tabulkách 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx, smyslové xxxxxxxxx x chemické a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx výrobky xx xxxxxxxxx
a) 10 % x xxxxxx xx 300 g,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
x) 4 % u xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % u xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se stanovují
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
b) 5 % x xxxxxx nad 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí vypadávat x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx součást xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx x kolagenní xxxxx, xxxxxx koření xxxx xxxxxx složek, xxxxx nejsou charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx svraštělý xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Požadavky xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Nebalené xxxxx xxxxxxx bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo uzená xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů s xxxxxxxxxxxx dnem chráněny xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, který xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx smějí xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx x za xxxxxxxx, xxxxx odpovídají xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(4) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zchlazeny xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx.2),3),7a)
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
(7) Xxxxx x vepřového masa xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx standardní lze xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxx xxxxxxxx x požadavky xx xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx xxxxxxxx.3)
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 oC, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx částech xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 minut.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právními xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Zabalený xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx a xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(4) Masné výrobky x pokryvem koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené nebo xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xx skladují v xxxxxxx, chladných, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx vzduchu x rozvěšené.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx přepravují při xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Nebalené xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx volně ložené x xxxxxxxxxxx obalech x xxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ XXXXX ŽIVOČICHOVÉ X XXXXXXX Z XXXX
§18
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxx x xxxxxxxxx vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,2)
x) čerstvými xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx ke xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x ostatní vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) xxxxxxx x ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx chemickému xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx surovin, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx x látek určených x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx5) xxxxx vedle xxxxx xxxxx, skupiny xxxx podskupiny x xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) X polokonzerv x výrobků hermeticky xxxxxxxx xxxx být xx obalu xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx se xxxx xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx výrobku x xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nebo mělněná.
(5) Xx xxxxx výrobků xx xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 uvede, xxx xx jedná x xxxx xxxxxxx, částečně xxxxxxx nebo xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
Požadavky xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx x výrobků x xxxx lze xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx ryby xx xxxxxxx do xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx od xxxxx 1 oC do xxxx 5 oC.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx xx minus 1 xX xx xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx a xxxxxxx x nich xx nesmí xxxxxx xx oběhu xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, kterým xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému ovlivnění xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xxxxx ryby xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
VEJCE X XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxx xxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx x skladovaná xx podmínek stanovených x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx slepičí xxxxxxxxxxxx požadavkům na XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx skladováním xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx jakosti, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, jejichž xxxxxxx xx odlišné xx xxxxxxx vzduchu,
e) xxxxxxxxxx studené ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx okyselující xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§25
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx a podskupiny xx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x výrobky ze xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označí xxxxxx druhu x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) I. xxxxx xxxxxxx na xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X se xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X se obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx páskou xxxx etiketou, na xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx podle xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xx na skořápce xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) I. xxxxx jakosti xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x straně nejméně 10 mm,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 mm.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx být uvedena
x) xxxx použitelnosti,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 g xxxx ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx jsou xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx vejce se xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx vždy xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce určená xx xxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x vejce XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně plus 5 oC a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx jakosti X chladírenská se xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxx xxxx 5 oC x xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx den po xxxxxxx z xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx data xxxxxx. Datum prodeje xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx mohou xxxxxx xxxxx xxxxxxx x vajec uzavřené x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx oběhu xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx maso a xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx obalech podle xxxxxxxxxxx právních předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, s xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 327/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá účinnosti xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, které nabývají xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. r.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa xxxxx §1 xxxx. x), x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
_______________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
xxxx xxxxx ve xxxxxxxx chovu
zvěřina
_______________________________________________________________________
Tabulka 2
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx drůbeže xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx charakteristika
__________________________________________________________________________________________
Druh Skupina Charakteristika
__________________________________________________________________________________________
kuře 1. xxx xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxx 2. x xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxxx 3. x xxxxx x xxx*) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 140 xxx. Xx
xxxxxxxx xxxx xxx kohout xxxxxxxxx xxxxxxx 77 dnů.
mladá xxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxx -xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx xxxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxx - krku Hřeben xxxxxx xxxxx tuhý, xxxxxxxxxxx.
xxxxx husa Hřeben xxxxxx xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx tělo, xxxx xxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxx xxxxx způsobu xxxxxx.
xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, která xxxxxxx xxxx tělo, musí xxx
xxxxxxx xxxxx až xxxxx.
xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý.
perlička Hřeben xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
*) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Členění xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx půlícím podélným xxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx.
Xxx xx veden xxxxxxx hrudní kosti x středem xxxxxx.
xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx příčným řezem xxxxx.
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxx xxxxx xxxxxxx vcelku.
stehno Pánevní xxxxxxxxx zahrnující xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Řezy xxxxxxxxx x kloubu.
horní xxxxxx Xxxxxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxxxx a xxxxxxx kost xxxxxx xxxxxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxxxx xxxxx Xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx pažní, xxxxxxxx, xxxxxxx, zápěstní, xxxxxxxx x články xxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. U xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx xxxx vřetenní a xxxxxxx xxxx včetně xxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx od xxxxx xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx křídla x xxxxxx kuse, xxxxxxx xxxxx hřbetu, xxxxx může xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxx Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx a xxxxxx x částí xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx kost a xxxxx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx jejich xxxx, xxxxxx xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx.
xxxxx xxxxx Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx část. Xxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx xxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
xxxxxx x xxxxx Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx včetně svaloviny x přirozené
souvislosti, přičemž xxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
3% x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxx x hus x kůží a xxxxxxxxx xxxxx pokrývajícím
prsní xxxx, xxx hlubokého xxxxx xxxxxxx.
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Požadavky xx třídy xxxxxxx X a X xxx nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxx xx třídu xxxxxxx X Xxxxxxxxx xx třídu xxxxxxx B
_____________________________________________________________________________________________
Čistá, xxxxxxxxxx, xxx cizích látek x xxxxxxx. Xxx Xxxxx, neporušená, xxx xxxxxx látek x xxxxxxx.
xxxxxxxxxx xxxx, vnitřnostmi xxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxx xxxxxxxxxx krví, xxxxxxxxxxx xxxx jejich xxxxxxx.
Xxx xxxx xxxxx x xxxx. Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx Bez xxxx xxxxx a xxxx.
xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxx Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxxxxx.
xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxx. X xxxxx, xxxxxxx xxxxxx
x xxxx xxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx
xxxxxx podkožního xxxx. X slepic, xxxxxx a mladých xxx
xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vrstva tuku. X hus musí xxx
xxxxxxx silná xx xxxxx xxxxxx podkožního xxxx. Xxxx
xxxx xxx xxxxx a nepoškozená, xxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx
xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxx xxxx viditelná
a nenacházejí xx xx prsou xxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xx
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx křídel xx xxxxxxx nebo
jejich xxxxxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx po xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx,
xxx jsou xxxx x xxxxxxxxx a xxxxxx xx prsou x stehnech.
_____________________________________________________________________________________________
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxxx xxxxxxxxx
____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx Hmotnostní xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx
(x xxxxxxx) (x xxxxxxx) xxxxxxxxxx odchylka
(v xxxxxxx)
____________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx xx 1100 po 50 (1050,1000,950 xxx.) 25
xxxxxxxxxx xxxx od 1100 xx 2400 xx 100 (1100,1200,1300 atd.) 50
drůbeže (1 xxx) xx 2400 xx 200 (2400,2600,2800 xxx.) 100
____________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxxx xx 1100 xx 50 (1050,1000,950 xxx.) 25
xxxxxxxxxx tělo xx 1100 xx 100 (1100,1200,1300 xxx.) 50
xxxxxxx (1 xxxxxx)
____________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, chlazená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xx některé xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ze Xxxxxxxx xxxxxxx přípustné Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxxxx xxxxxxxx absorbované
vody
jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxx opracovaných těl
a xxxxxxxxxxxx níže xxxxxxx % se xxxxxxxx xxxxx vzorce xxxxxxx (x % z xxxxxxxxx
x počáteční xxxxxxxxx (x xxxxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx)
xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže je
voda xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxx-
xxxx x xxxxxxxxx 3,3 3,79 x XX2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
ve xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -xxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxx podle xxxxxxxxx normy8a)
2) XX - obsah xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx technické xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx skupiny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx přípustný xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) x hmotnosti xxxxxxxx (XX)
x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže (v xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x xxxxxxx xxxxxxxx x případě xxxxxxxx xxxx- x případě chlazení
xxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx x prsou xxxxx x klíční xxxxx
xxxx xxx xx, xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxxx, xxxxxxxxxx zadní čtvrtky
a xxxxxx xxxxxxx kuřete x kůží 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
prsní řízek x krůty bez xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx x xxxxx x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxx stehna x xxxx 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx z xxxxx xxx xxxxx
x xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb. >>>

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx výrobků

Druh

Skupina

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx úpravy, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx k poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx trvanlivosti na 21 xxx xxx xxxxxxx skladování xxxx 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx snížení aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx struktura xxxx x xxxxxxxxxx čerstvého xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx přídatné látky,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu2),3); xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx čerstvé
živočišných xxxx xxxx druhů zmrazené
__________________________________________________________________________________________
výroby x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx jednotlivých zmrazené
vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - nesmí vykazovat xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných xxx xxxxx být xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx nebo xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx svaloviny
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx škodlivé xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - ryby
a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 xx
xxxx xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí výrobky:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx svalovině uzené výrobky x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x ryb se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx ryb xx xx 1,0 xx - 5 % dokonale xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx celé nasolují x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX až plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) uzení xxxx 8 oC
hlav x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, kouřem2)
výstelky b) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (s musí xxx xxxxx
xxxxxx než xxxx 65° X.
xxxxxxx Xx xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx před
zbavené xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (ryby xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx a zabalení na
ploutví x xxxxxxx, při
výjimkou které xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x izotermických
opracována výrobky xxxx xx 1,0 kg - 5 % odpovídajícím deklarované- rozmezí xxxx xxxx strojně
smažením balením xx 2,0 kg - 3 % mu xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx 1 xX až xxxx chlazených
bezprostředně nad 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx tukové xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí dojít, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 plus 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx teplotu, xxx - xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °C
a xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx se xxx x
xxxxxxx ze zmrazených do 0,3 xx - 10 % x xxxxx xxxxxxxx více xxx xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,2) xxxxx a do 1,0 kg - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x středně solených 10 až 1 xX až plus chlazených
14 % 8 oC přepravnících
v slabě xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx teplotě
plus 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx a xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx xxxxxxxx se xxx x xxxxxxx s
nesolené ryby 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx chutí x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- za xxxxx xxxxxxx (x - základní do 1,0 xx - 5 % - přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 oC xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx x
xxxxxxxx hmotnostní
sraženin) poměr
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, množství
bez zrající xxxxx
xxxxxx a - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx teplou
porcované cestou
(vařená,
pečená).
K xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx při x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpoví- do 0,3 xx - 10 % teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
ošetřením xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX až plus chlazených
v xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 kg - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX až
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z sterilace x xxxxxx: maso xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % kosti měkké, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, hmotnost xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx obvykle podílu xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx při teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx nejméně:
částí, x xx- x) x xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) ve xxxxxxx xxxxx a x oleji 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx roztoku xxxx xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) s xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx méně xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx vyrábějí xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx při teplotě xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx nebo při xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 dnů
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxx X. xxxxx xxxxxxx xxxxxxx EXTRA X
__________________________________________________________________
xxxxxxx A
_________________________________________
II. xxxxx X
___________________
X chladírenská
___________________
B xxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxxxx x vajec majonézy ochucené
__________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
X. xxxxx xxxxxxx XX. třída jakosti
___________________________________________________________________________________________
čerstvá xxxxx xxxxxxx vejce X xxxxx X
XXXXX A
___________________________________________________________________________________________
skořápka čistá, nepoškozená, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx 4 mm xxxxxx xxxx než 6 xx vysoká nejvýše 9 xx xxxxxx pohyblivá
__________________________________________ nejvýše xx poloviny délky xxxxx
x době jakostní xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx středové xxxxxx, xxx xxxxxxxxx, slabě xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx
xxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxx tělíska nepřípustná nepřípustná
___________________________________________________________________________________________
vaječný xxxxx xxx xxxxxx pachu bez xxxxxx xxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx odchylky 7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxx xxx xxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxxx nejvýše: požadavkům pro xxxx třídu
- 1 % xxxxx x xxxxxx xxxxxxx
- 4 % xxxxxxxxx xxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx
______________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx 1 vejce Xxxxxxxxx hmotnost 100
(x xxxxxxx) xxxx (v xxxxxxxxxxx)
______________________________________________________________________________________
XX xxxxx velká 73 a xxxx 7,3
X xxxxx od 63 xx 73 6,4
X xxxxxxx xx 53 xx 63 5,4
X xxxx xxxx xxx 53 4,5
xxxxxxxxx xx nejvíce 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxx xxxxx X xxxxxx xxx hmotnostně xxxxxxx
______________________________________________________________________________________

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, olej xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a hrudek xxxxxxx hmoty

vůně

typická pro xxxxxxxx, mírně nakyslá, xxxxxxxx xx použitých xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

obsah xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah spotřebního xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x g xxxx xx)

Přípustná xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

nad 100 xx 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx a masné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx přede xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 roku xxx xxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx č. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx ČR xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
x xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, které xxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k EU (1.5.2004); x příloha x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), i) x x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce a xxxxxxx x nich, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška č. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních xxxxx xxxxxx právních xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxx.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx chovu x maso xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx č. 59/2003 Sb.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. října 2007, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx produkty (xxxxxxxx nařízení x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x obchodní xxxxx xxx drůbeží maso.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x hovězího xxxx x x xxxxxxx nařízení Rady (XX) x. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x nařízení Xxxxxxxxxx parlamentu x Xxxx (ES) č. 1760/2000, xxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Drůbež celá x porcovaná, čerstvá x zmrazená. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx obsahu xxxxx vody.
8x) Nařízení Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx spotřebě, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, kterým se xxxxxxx zvláštní hygienická xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. a xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx zdravotní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x hodnocení, xx xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 a 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx konzervované xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. července 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx produkty rybolovu, x xxxxxxx znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Rady (ES) x. 104/2000, pokud xxx x informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 ze xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx a x xxxxx zákona x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.