Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx požadavky x xxxxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx ryb a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx na xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx být xxxxx
xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx charakteristická xxx
xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx
xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxx*
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 cm
musí xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx ryby - celé, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx výrobky x
xxxxxx xxxx xxxx xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx ryb xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, při xxxxxxx x nebo xxxxxxx
- xxxx xxxx nasolují x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, xxx cizích xxxxx x 8 oC při teplotě
- xxxxxxx xxxxxxx uzení: pachů plus 1 xX xx
(xxxxxxx x) uzení xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (s musí xxx xxxxx
xxxxxx než plus 65° X.
xxxxxxx Xx vyuzení
vnitřností, musí xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (ryby xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx budou
hřbetní přepravovány
ploutve), a xxxxxxxxxx
- ryby
porcované
___________________________________________________________________________________________
smažené xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx se xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx vzhledem teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 xx - 5 % odpovídajícím deklarované- rozmezí xxxx nebo strojně
smažením balením xx 2,0 xx - 3 % mu xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx chutí x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí dojít, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx vyšší xxx 2,0 plus 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx teplotu, při - xx smažení se xxxxxxx tuk
které xxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx a čerstvých balení: obsah xxxx: xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxx ze zmrazených do 0,3 xx - 10 % x silně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,
2) xxxxx x xx 1,0 xx - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x středně solených 10 xx 1 xX až plus chlazených
14 % 8 oC přepravnících
v xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx teplotě
plus 1 oC xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx soli nejvýše 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx a xx 350 g - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
sušené xxxx xxxxxx xxxxx xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, vláčné, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx chutí x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- xx xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx do 1,0 kg - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx teplotě
zbavené cestou xxxx 1 oC xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- filety (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx x xxxxxxxx -
xxxxxxxx základní
hřbetní xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx plus xx 2,0 kg - 3 % 1 xX až plus chlazených
v xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 min. plus 1 xX až
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z sterilace x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx přetlakových do 350 g - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx při xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Clupeidae) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) s xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě 60 %
uzavřených c) ve xxxxxxx xxxxx a x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) x xxxxxx roztoku xxxx xx
xxxxxxxxxxx v xxxx 60 %
autoklávu e) s xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složkami 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x ostatní xxxx xxx
50 %
x) označení xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) převážně:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx při teplotě xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx plus 37 °X po xxxx 7 dnů
*** = x 20 náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx průměrná xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________