Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 30.04.2004.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), h), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x výrobky x xxxx
326/2001 Sb.
XXXXX 1 - MASO §1
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx na jakost §4 §5
Xxxxxxx xx oběhu §6 §7 §8
Xxxxxx §9
XXXXX 2 - XXXXX VÝROBKY §10
Členění na xxxxx x skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx §12a
Požadavky xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky §14a
Xxxxxxx do xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx jakost §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx do xxxxx §29
Přechodné ustanovení §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx z nich
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 119/2000 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich:
XXXXX 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, získané xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
b) kostmi - kosti xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - tuková xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx nebo při xxxxxxx masa,
e) xxxxxxx masem - xxxx mladého xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) mladým xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx xxx 12 xxxxxx a do 24 měsíců včetně,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx ve xxxx xx 24 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx starší než 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - maso xxxxxx xx xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxx masem - maso xxx,
x) kůzlečím xxxxx - xxxx xxxxxx xx stáří nejvýše 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx hříbat xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
(1) Členění xx xxxxx x xxxxxxx xx u xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx masa, xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx a jejich xxxxxxxxxxxxxxx je
a) x xxxxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže uvedeno x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
x) x děleného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx drůbeže x čerstvého xxxxxxxxx xxxx xx uvedeno x příloze x. 1 tabulce 3.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx v zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) maso xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy x. 1 tabulky 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, bez xxxxxx na pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x), x), x) xx ii); maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx tržním xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,6)
x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx drůbeží xxxx, xxxx balené, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx a xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx, datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu xxxxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxx xxxxxx xxxx části xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxx "třída jakosti X" xxxx "třída xxxxxxx X" a xxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
x) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo xxxxxxx xxxxxx xxxxx x skupiny podle xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3 a xxxx xxxxx
1. "xxx xxxx", je-li xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxx, nebo
2. "xxx xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx uváděno xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx
3. "bez xxxxx x xxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx x bez xxxx,
x) xxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, srnec, xxxxxx, prase divoké, xxxxx, xxxxxx, koroptev, xxxx kachna xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx; x xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx. Dále xx uvede, xxx xx jedná x xxxxxxx pocházející z xxxxxxxxx xxxxx,
x) mleté xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx jednotlivých druhů xxxxxxxxx mas.
(2) Hovězí xxxxxxxx maso balené, xxxxxxxx i nebalené xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1, dále xxxxxx
x) slovy "mladý xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "volek", "jalovice" xxxx "kráva",
b) registračním xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, v xxxxx bylo xxxxx xxxxxxxx, nebo skupina xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxx jatka xxxxxxxxx; xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (název xxxx) (číslo xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxxxxxxx bourárny, xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxx, xxx xx xxxx xxxxxxxx nachází; xxxxx xx xxxxxx ve xxxxx "Xxxxx xxxxxxx: (xxxxx xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) názvem xxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx, kde xxxx xxxxxxxx x kde xxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx, xx xxxxx xxxx xx xx xxxxx xxxxxxxxx totožný, xxxxx se údaje xxxxx slovy "Xxxxx:" x xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx listem xxxxx.7)
(3) X xxxxxxx, že xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX),2) xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx název xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx provedla, a xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx encefalopatii skotu (XXX).
(4) U xxxxxx xxxxxxxxxx hovězího čerstvého xxxx xx požadované xxxxx v xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx narušena x musí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3)
(2) Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin, xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx obsahovat xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, zbytky xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx s xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx dobu zrání xxxx x opařené xxxxxxx kůže,
c) xxxx xxx bez xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x výjimkou xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx, koz, kůzlat, xxxxxx x telat,
d) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx x žluknutí xxxx,
x) xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx plstní sádlo, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxx a xxxxx drůbež může xxxxx mít na xxxxx, xxxxxxxx, krku, xxxxx xxxxx xxxx x křídlech xxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx xxx.
(3) U xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těl xxxx být xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx musí být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx razítek x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Nedělené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažené x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže xx xxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx se xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx A nebo xxxxx xxxxxxx B. Xxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxx X x X xxxx uvedeny x příloze x. 2 xxxxxxx 1.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Po xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x) zchlazeno xxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxx právních předpisech.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže, xxxxxxxx nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xx některé xxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 a 2.
(3) Xxxxxxxx množství xxxxxxxxxxx xxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx xx zmrazené xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx normy.8) Kontrolu xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx pravidelně xxxxxx xx xxx xxxxx. U xxxxxxxxxx xxxxx, vystavených x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx vody xxxxxxxx, x xx xxxxxxxx uvedeným x xxxxxxxxx xxxxx.8) Xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx se xxxxxx po dobu xxxxxxx roku.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx (X) x xxxxxx xxxxxxxx (XX) u xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx uvedeným x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx xx 3 měsíce. X xxxxxxx, že výsledky xxxxxxx po xxxx 1 xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx uvedené v xxxxxxx x. 3 xxxxxxx 2, může xx xxxxxxx kontrol xxxxxx xx jedenkrát xx 6 měsíců. Xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x záznam xx xxxxxx po xxxx 1 roku.
(5) X masem se xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxx x manipulace x xxxxx xxxx xxxxxxxx po dobu x technologického xxxxxxxx xxxxxxxx nutnou x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso a xxxxxxxx droby se xxxxx xx xxxxx xxxxx balené x xx podmínek stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.8b)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, tele stažené xxxxxx xxx hlavy x xxxxxx půlky xxx xxxxx.
(5) Nedělená xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xx xxxxx xx oběhu x xxxx x xxx xxxxx nebo x xxxxx, které jsou xxxxxxx xx tělní xxxxxx x samostatném xxxxx.
(6) Dělené xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx s xxxx xxxx xxx xxxx x x xxxxxx xxxx bez kostí.
(7) Xxxx xxxx kachní xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx, u xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx vážit xxxxxxxxx 300 x x xxxx xxxxx xxxxxxxxx 400 x xxxxx hmotnosti a xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx skladování xxxx xxxxx §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3),7a) a xxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) V xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx xxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) nebalené xxxx x xxxxxxxx masné xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxxx xxxxx §1 písm. x) xxxx xxx přepravováno xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.7a)
(2) X jednom přepravním xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) nebalené xxxx, xxxxxxxx čerstvé xxxx x nebalené xxxxx xxxxxxx,
x) jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx maso a xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxxx mas,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx, xxxxxxx drůbeží xxxx, xxxxxxx maso x masné výrobky.
(3) Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxx dopravním xxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x samostatných xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, čerstvé xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x nepropustném pevném xxxxxxxxxx xxxxx.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx jako xxx xxxxxxxxxx podle §7 x přepravu xxxxx §8.
(2) Nebalené xxxx musí být xxxxxxxxx v takové xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx tržního xxxxx xxxx části xxxx xxxxxxxxx zvířete.
(3) Mleté xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx o xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxx výrobkem - xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x xxxxx použitelnosti xxxx rozhodnuto podle xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx,2)
x) xxxxx pro xxxxxx xxxxxxx výrobků - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx druhů savců x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3) x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, přičemž za xxxxxxx kosterní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx; použití této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx v masném xxxxxxx, x xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx částí xxxxxx xxxxxxxxxxx bez xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x),
x) xxxxx xxxxxxx odděleným - maso xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx k xxxxxx výživě a xxxxxxxxx požadavky zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3)
x) tepelně xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx dobu 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx bylo ve xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx vody s xxxxxxxx aw(max.) = 0,93 x k xxxxxxxxxxx minimální doby xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx trvanlivým xxxxxx výrobkem - xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x kterého x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx - maso xxxxx §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx zůstala zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx masa, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx požadavky zvláštních xxxxxxxx předpisů;2),3) za xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxx x výrobek x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx než 1 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx směsi xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování xxxxxxx x který xxxxxxx xxxxxxx jeho xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx opracováním - xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx7a) xxx, xxx byla xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx - výrobek xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,7a)
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx bílkoviny xxxxxxxx tkáně x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
§11
Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx v příloze č. 4 tabulce 1.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se x balených masných xxxxxxx xxxxxx
x) nejvyšší xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
c) xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxx drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx drůbežích xxxx, xxxxxxxx sádla nebo xxxxxxxx loje; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx "maso xxxxxxx oddělené" nebo "xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Na masné xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx živočišného druhu xxxxxx v názvu xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx. Xxxxx požadavek se xxxxxxxxxx xx výrobky xxxxxxx x příloze x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx xxxxxxxxx vepřové xxxx, xxxx xxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx pochází.
(5) Xx obalu xxxxxxx xxxxxxx se uvede xxxxx xxxx, nebo xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx - hotových xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx zpracování.
(6) X případě, xx xx masný výrobek xxxxxxx xxxxxx "šunka" xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx v příloze x. 4 xxxxxxx 3 x xxxx xxx označen xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxx xxxxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 1. Xxxxx masných xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx x příloze x. 4 xxxxxxxxx 4 xx 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxx jiné xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx v jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx a různých xxxxxxxxxx, xxx xx xxxxx uvést xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
a) 10 % u xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
c) 4 % x xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxx nakrojení xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxx. Xxxxxx masného xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x nákroje. X xxxxxxx nesmí být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx součást složení xxxxxxx xxxxxxx, a xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, tuhé xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, shluky xxxxxx xxxx jiných složek, xxxxx nejsou charakteristickým xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxx oslizlý, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý nebo xxxxxxxx plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, nesmí vykazovat xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx na xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 až 13.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxxx celý xxxxxxx xxx, xxx xxxx zajištěno xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx opracování xxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx a xx xxxxxxxx, které odpovídají xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(4) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxx zchlazeny xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy.2),3),7a)
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x obnovení xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx skupiny xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
(7) Šunka x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx z vepřové xxxx celosvalové, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(8) Xxxxx podmínky x xxxxxxxxx na xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxx zvláštní xxxxxx předpisy.3)
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 minut.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí být xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, působící xx xxxx nejméně 10 minut.
§14x xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx stanovené xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxx být xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx zabalení označen xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(4) Masné výrobky x pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou úpravou xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx xx xxxxxxxx v xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxx mírném xxxxxxxx čerstvého vzduchu x rozvěšené.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx výrobky xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx stanovených zvláštními xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Nebalené xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx obalech se xxxxxxxxxx volně xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x nepropustným xxxx, xxxxxxxx před deformací x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX X XXXXXXX Z XXXX
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx x ostatními vodními xxxxxxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxxx x ostatními vodními xxxxxxxxx ryby a xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, kucháním xxxx xxxxxxx, zchlazené xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx svaloviny,
c) zmrazenými xxxxxx x ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx, xxxxx prošli xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, které xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, xxxxxxxxxx, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxx směsi mas x xxx nebo xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx surovin, přídatných x xxxxxxxxx látek x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x příloze x. 6.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx obalu xxx, ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx se xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) X polokonzerv x výrobků xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx být xx xxxxx uveden xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; u xxxxxx xx xxxx xxxxxxx číselnými xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx údaj x xxx, xx při xxxxxxxxxx výrobku x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jiná xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx nebo xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx výrobků xx kromě údajů xxxxxxxxx v odstavci 1 xxxxx, xxx xx xxxxx o xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx vodních živočichů x výrobků z xxxx lze xxxxxx xxxxx surovinu odpovídající xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx ryby xx uvádějí xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx 1 xX do xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx mořské xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx od xxxxx 1 xX do xxxx 2 oC.
(3) Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx uvádět xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx potravinami xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx z xxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxx se xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx vakuově xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
VEJCE A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx čištěná,2)
b) čerstvými xxxxx xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §29 odst. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx ve xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx složení xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx obsahující xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx x případně xxxx okyselující xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx smí xxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx plus 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx "xxxxx" xxxx "vaječný xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx vyjadřuje xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx balených xx dále x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xx xxxxx uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx xxxx xxxxxx odstranitelnou xxxxxx xxxx etiketou, na xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) balených XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx slepičích xxxxx xxxxxxxxxx a nebalených xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx
x) I. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x něm xxxxxxxxxx skupina písmenem xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx jakosti X xxxx nebo xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx písmeno B xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx rovnostranný xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací teplota,
x) u xxxxxx xxx 300 g xxxx ml xxxxxxxxx xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) U xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní a xxxxxxxx odchylky uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x hmotnostních skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx zpracování xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx I. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx nejméně xxxx 5 oC a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx plus 5 xX x xxxxxxxx xxx minus 1,5 oC, a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx být xxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx uvádí xx xxxxx jako xxxxx I. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx trvanlivost xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx do xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Do xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze výrobky x vajec xxxxxxxx x neprodyšných xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z xxxxx, xxx xxxxxxxx nebyla xxxxxxx ošetřena x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx do 30. června 2002.
(3) Označení xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx podle §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Zrušují xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. x), d), h), x), j) x x) zákona č. 110/1997 Sb., o xxxxxxxxxxx a tabákových xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 odst. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Ing. Fencl x. r.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.4.2004 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x), x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
_______________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxx xxxx
xxxxx
xxxxx
xxxxxx xxxxx, xxxxxx lůj
krev
mleté xxxx
xxxxxxx xxxx
xxxx xxxxx ve xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx 1. xxx xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx hosti xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxx 2. s xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, zkostnatělý.
kapoun 3. s xxxxx x bez*) Před xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx, poražený xx xxxx xxxxxxx 140 xxx. Po
kastraci xxxx xxx xxxxxx vykrmován xxxxxxx 77 xxx.
xxxxx xxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxx -xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, zkostnatělý.
mladá xxxxxx - xxxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxx - xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx husa Hřeben xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx
xxxxxxxxxx tuku, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx být
středně xxxxx xx xxxxx, tuk xxxx vykazovat xxxxxxxx
x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxx, zkostnatělý. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxx.
xxxxx perlička Hřeben xxxxxx xxxxx ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx tuhý, xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
*) Xx obalu xx xxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx x xxxxxx charakteristika
_____________________________________________________________________________________________
Druh Skupina Xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upraveného xxxx.
Xxx je xxxxx xxxxxxx hrudní kosti x xxxxxxx páteře.
přední xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx x zadní xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx.
xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx Xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx zahrnující xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Řezy xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx kost xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxxxx xxxxx Xxxx, horní xxxx dolní xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. X xxxxxx je xxxxxxxxx xxxxx kost xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx xxxx vřetenní a xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx křídla Obě xxxxxx x xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx hřbetu, xxxxx může dosáhnout
perliččí podíl xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx dílu.
hřbet Obratle xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x částí žeber x xxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx xxxx x xxxxx po xxxx xxxxxxxx, xxxx jejich xxxx, xxxxxx svaloviny
v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Řezy xxxxxxxxx x kloubech.
prsní xxxxx Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxx xxxxx xxxxx xxxx xxx jen
z xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
xxxxxx x prsou Klíční xxxx x chrupavkou prsní xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x přirozené
souvislosti, přičemž xxxxxx kost a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
3% x xxxxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxx.
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx x prsou xxxxxx x hus x xxxx a xxxxxxxxx tukem pokrývajícím
prsní xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxx prsního.
_____________________________________________________________________________________________
Příloha x. 2 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na zmrazená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže, chlazená xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracovaných xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx uvolněné xx Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx množství xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx absorbované
vody
jatečně xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx rozmrazování xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx % xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx drůbeže (x % z xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxxxx (x gramech) hmotnosti xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx)
xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx je
voda xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
vychlazený xxxx-
xxxx x xxxxxxxxx 3,3 3,79 x XX2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
xx xxxxx lázni
ponořením 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx normy8a)
2) RP - xxxxx bílkovin xxxxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx některé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx vody (X) k xxxxxxxxx xxxxxxxx (XX)
u xxxxxxxx jatečně opracovaných xxx xxxxxxx (x xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x xxxxxxx xxxxxxxx x případě chlazení xxxx- x xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx x postřikem ve xxxxx xxxxx
ponořením
___________________________________________________________________________________________
filety x xxxxx kuřat x klíční xxxxx
xxxx xxx xx, xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx z xxxxxx, x kůží 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
horní xxxxxx, spodní xxxxxx,
xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx čtvrtky
a xxxxxx čtvrtky xxxxxx x xxxx 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxx bez xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx x xxxxx x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxx stehna x xxxx 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx z xxxxx xxx xxxxx
x xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb. >>>

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx úpravy, u xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx bylo xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. a) tepelně xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x vlastnosti čerstvého xxxx, a ke xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx přípravky xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které jsou xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx kuchyňské xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx považuje x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx k aromatizaci,8c) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, sterilovaný xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x xxxxx, pasterovaný xx podmínek uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx čerstvé
mořské zmrazené
__________________________________________________________________________________________
ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zmrazené
vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx na jakost Skladování Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - nesmí vykazovat xxxx pachy,
ostatní xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx být tělní
dutina xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx) a
mechanické xxxxxxxxx, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx xxxxxxxxx rod xxxx xxxx
xxx a xxxxxxxxx vodních xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx musí xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- svalovina xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 cm
musí xxx
xxxxxxx xx
xxxxx
xxxxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx:
- xxxxx xxxx - celé, xxxxxxxxxx balení: obsah xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx xxxx xxxx nebo xx 0,3 xx - 10 % nejvíce 80 %, xxxx xxxxxxxx x ryb xx xxxxxxxx izotermických
porcované porce xxx xx xx 1,0 kg - 5 % dokonale xxxxxxxx, při teplotě x nebo xxxxxxx
- xxxx celé xxxxxxxx x do 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx svým xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx x xxxxx xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx živočišnému 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxxxxx x) xxxxx xxxx 8 oC
hlav x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, kouřem2)
výstelky b) xxxxx horkým
dutiny xxxxxx xxxxxx -
x krevních xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x xxxxxxx), xxxxxxxxxxxxx
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx v
filety (xxxx xxxxxxx nebo
kuchané xxx xxxxx, xx
xxxxxx a zabalení na
ploutví x xxxxxxx, při
výjimkou které xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx skladují se xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx vzhledem teplotě x izotermických
opracována výrobky před do 1,0 kg - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx nebo xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 kg - 3 % mu xxxxxxxxxxx xxxxx, bez 1 oC xx xxxx chlazených
bezprostředně nad 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx xxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxx 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 plus 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx teplotu, xxx - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 170 °X
x xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx balení: obsah xxxx: skladují xx xxx x
xxxxxxx ze zmrazených do 0,3 xx - 10 % x silně xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxx xxx,2) xxxxx a do 1,0 xx - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx strojně
mlíčí do 2,0 xx - 3 % x středně solených 10 až 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 oC přepravnících
v slabě xxxxxxxx 6 až 10 % při xxxxxxx
xxxx 1 xX xx
xxxx 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx a xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxx je xxxxx xxx skladují se xxx x xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 až stanovenou
ryby 70 %. Podmínky pro skladování
skladování
stanoví xxxxxxx
xx obalu.
___________________________________________________________________________________________
marinované - xxxx - xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 xx - 10 % cizích xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- xx xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % - přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 oC xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- ryby lázních,
kuchané důležitý xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx a koncentrace
vnitřností, solí x
xxxxxxxx xxxxxxxx x
xxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxx x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- filety (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
výjimkou xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby xxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxx
(xxxxxx,
xxxxxx).
X xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti se
marinády
zalévají
slanokyselým
nálevem,
rosolem,
majonézou,
omáčkami,
remuládami xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpoví- do 0,3 kg - 10 % teplotě v izotermických
tepelným dající xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 kg - 3 % 1 xX xx plus chlazených
v xxxxxxx 100 xX xxxxxxxx xxx 2,0 kg - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxx 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící prodlouže-
ní xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx z sterilace x xxxxxx: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 g - 10 % xxxxx měkké, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx odkapaného
a xxxxxxxxx výrobků obvykle podílu xx výrobcích x xxx
xxxxxxx xxx teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx)
xxxx xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x ne- a) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx vlastní xxxxx 60 %
uzavřených c) xx xxxxxxx šťávě a x xxxxx 60 %
xxxxxxx, d) x xxxxxx roztoku nebo xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
xxxxxxxxx x) x xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx složkami 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx vyrobené x xxxxxx
xxx rodů Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx technologické xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx2)
xxxxxxxx:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- z xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx a
gonád
___________________________________________________________________________________________
* = škodlivost xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx 35 °X xx dobu 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx plus 37 °X xx dobu 7 dnů
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx průměrná xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Sb.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx rovnoměrně xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx nesmějí xxxxxxxxx zbytky vaječných xxxxxxxx, nečistot, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

xxxxx xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0

obsah xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx hmotnosti x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x g xxxx ml)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx a xxxxx xxxxxxx vyrobené, xxxxxxxx x uvedené do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Označování potravin xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx provádět xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), které xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 odst. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx jsou podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich
s účinností xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx nabyly xxxxxxxxx dnem, kdy xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx o přistoupení XX k XX (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 a 3 x příloha x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x přistoupení ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky z xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisů x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, pokud se xxxx netýká derogační xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx polotovary x xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na čerstvé xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x zákona x. 59/2003 Sb.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
6x) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. října 2007, xxxxxx se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení pro xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. července 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, o označování xxxxxxxx xxxx a xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x o xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) x. 1760/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxx hovězího xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, kterým xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x uvádění xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx mladšího xxxxx xx xxx.
6c) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x xxxxxxxxx xxxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x porcovaná, xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx organizaci úředních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, pro xxxxxxxx xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. a xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx se xxxxxxx chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, ve xxxxx vyhlášky x. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx sardinky, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (ES) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x společné xxxxxxxxxx xxxx s xxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx x informování xxxxxxxxxxxx x produktech xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx pravidla k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud xxx o xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., x ekologickém xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx x. 368/1992 Xx., x xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx.