Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.04.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.04.2004 do 30.04.2004.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx provádí §18 xxxx. a), x), x), h), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Sb.
XXXXX 1 - MASO §1
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Uvádění xx oběhu §6 §7 §8
Xxxxxx §9
ODDÍL 2 - MASNÉ XXXXXXX §10
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14a
Uvádění xx xxxxx §15 §16 §17
ODDÍL 3 - XXXXXXXX XXXXXXXX X XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx oběhu §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - MAJONÉZY §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx oběhu §29
Přechodné xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
x. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. srpna 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx jen "xxxxx") xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těl xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, určené x xxxxxxx xx xxxxx,
b) xxxxxx - kosti získané xxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx jatečných xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) syrovým xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - tuková xxxx získaná při xxxxxxxxxx xxx jatečných xxxxxx xxxx při xxxxxxx masa,
e) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) xxxxxx xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx x do 24 měsíců xxxxxx,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx zvířata samčího xxxxxxx ve věku xx 24 xxxxxx,
x) volkem - xxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xxxxxx xxx 12 měsíců,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) kozím masem - maso xxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx kůzlat xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§2
Xxxxxxx xx druhy x xxxxxxx
(1) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx u xxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 tabulce 1.
(2) Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx je
a) u xxxxxxxxxx jatečně opracovaného xxxx xxxxxxx uvedeno x xxxxxxx x. 1 tabulce 2,
x) x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx je xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 tabulce 3.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx podle xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1 x dále xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx na pohlaví, xxxxx §1 xxxx. x), x), x) xx xx); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx normách,6)
c) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx mleté xxxx, pokud xxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx kterého xxxxxxxxx, x názvem xxxxxx xxxx xxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže xxxxx "třída xxxxxxx X" xxxx "třída xxxxxxx X" x xxxx xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2,
f) xxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxxxxx xxxxxx druhu x skupiny podle xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3 a xxxx xxxxx
1. "xxx xxxx", xx-xx dělené xxxxxxx xxxx uváděno xx xxxxx xxx xxxx, xxxx
2. "bez xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx maso xxxxxxx xx xxxxx vykostěné, xxxx
3. "xxx xxxxx x xxxx", xx-xx xxxxxx drůbeží xxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxxxxx x xxx xxxx,
x) xxxxxxx názvem xxxxx, daněk, xxxxx, xxxxxx, xxxxx divoké, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxx xxxxxx divoká xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx; x xxxxxx xxxxxxx i xxxxx xxxxxxxxx xxxx. Xxxx xx xxxxx, zda xx jedná o xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxxxxxxx chovu,
h) xxxxx xxxx balené maximálním xxxxxxx tuku x xxxxxxxxxxxx procentech, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx druhů xxxxxxxxx xxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1, dále xxxxxx
x) xxxxx "xxxxx xxxx", "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "jalovice" xxxx "kráva",
b) xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxx xxxx zvíře xxxxxxxx, nebo xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx země, xxx xx tato jatka xxxxxxxxx; údaje xx xxxxxx xx tvaru "Xxxxx porážky: (xxxxx xxxx) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx jatečně xxxxxxxxxx tělo xxxxxxx, x název země, xxx se tato xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xx xxxxxx xx xxxxx "Místo xxxxxxx: (xxxxx země) (xxxxx xxxxxxxxx)",
x) názvem xxxx, xxx se xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxx x kde xxxx poraženo; v xxxxxxx, xx xxxxx xxxx xx ve xxxxx případech totožný, xxxxx xx xxxxx xxxxx slovy "Xxxxx:" x xxxx xx xxxxxx xxxxx země,
takovým xxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx prokazatelná xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx listem xxxxx.7)
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx maso xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx být xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, která xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx protokolu x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx umístí na xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxx, půlky, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxx být xxxxxxxxxx xxxx smyslově narušena x xxxx splňovat xxxxxxxxx zvláštních xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3)
(2) Jatečně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxx xxx xxx zářezů, krevních xxxxxxxx, xxxxxx, odřenin, xxxxxxxxxxx x zbytečných xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx krve, xxxxxx xxxxx, úlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx s xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx, xxxxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx a telat,
d) xxxxx vykazovat xxxxxx xxxxxxxxxxx a žluknutí xxxx,
x) drůbeže xxxx xxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx plstní sádlo, xxxxxxxxx xxxxxx vlasového xxxx. Slepice x xxxxx xxxxxx může xxxxx xxx na xxxxx, stehnech, krku, xxxxx části těla x křídlech xxxxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx per.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxx opracovaných těl xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Mléčné žlázy x mléčné xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažené a xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx tělo xxxxxxx xx uvádí do xxxxx xxxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxxx do xxxxx xxxxxxx A xxxx xxxxx xxxxxxx B. Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx A x X xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx musí xxx xxxx podle §1 xxxx. a) zchlazeno xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx právních předpisech.2),3)
(2) Xxxxxxxxxxxxx požadavky na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x xx některé xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx těl xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 x 2.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx vody u xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže x xxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxx množství vody xxxxxxxx xx zmrazené xxxxxxx rozmrazováním xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.8) Xxxxxxxx xx xxxxx provádět xx jatkách pravidelně xxxxxx za xxx xxxxx. U xxxxxxxxxx xxxxx, vystavených v xxxxxxx xxxxxxxx účinkům xxxxx majících xx xxxxxxxx xxxxxxxx absorpci xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx vody xxxxxxxx rozmrazováním, ale xx nutno xxxxxxxx xxxxxxx množství xxxx xxxxxxxx, a xx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx normě.8) Výsledky xxxxxxx xx xxxxxxxxxxx x xxxxxx se xxxxxx xx dobu xxxxxxx roku.
(4) Xxxxxxxx xxxxxx obsahu vody (X) k xxxxxx xxxxxxxx (XX) x xxxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxx drůbeže xx xxxxxxx způsobem xxxxxxxx x příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx8),8a) xxxxxxxxx xx 3 měsíce. X xxxxxxx, xx xxxxxxxx xxxxxxx xx dobu 1 roku xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx č. 3 xxxxxxx 2, xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xx 6 xxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxxxx xx xxxx 1 xxxx.
(5) X xxxxx xx xxxxx provádět xxxxxxxx xxxxx vedoucí x xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxx x manipulace x xxxxx xxxx xxxxxxxx po dobu x technologického hlediska xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(3) Zmrazené xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx droby xx xxxxx do xxxxx xxxxx xxxxxx x xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.8b)
(4) Xxxxxxxxxx odstavce 3 xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
(5) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx xx xxxxx xx oběhu x xxxx x xxx xxxxx xxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xx tělní xxxxxx v samostatném xxxxx.
(6) Dělené jatečně xxxxxxxxxx xxxx drůbeže xx xxxxx xx xxxxx x xxxx xxxx bez xxxx x s xxxxxx xxxx bez kostí.
(7) Xxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx k xxxxxxxxxx a zvětšení xxxxx xxxxx, musí xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx 300 x x xxxx xxxxx xxxxxxxxx 400 g xxxxx xxxxxxxxx x xxxx mít xxxxxxxxx xxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Při xxxxxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxx xxxxxxxx stanovené xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisy2),3),7a) x xxxx xxxx být xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx zářením.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxxx prostoru xxxxx být společně
a) xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx maso x xxxxxxxx masné xxxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Maso podle §1 xxxx. a) xxxx být xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.7a)
(2) X jednom xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx být xxxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx maso x xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxxx mas,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxx těla xxxxxxx, xxxxxxx drůbeží xxxx, drůbeží xxxx x masné výrobky.
(3) Xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx maso, xxxxxxx xxxxxxx xxxx a xxxxx xxxxxxx mohou xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx dopravním prostředku xxxxx xx xxxxxxxxxxx, xx xxxx uloženy xxxxxxxx x samostatných xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx maso, xxxxxxxx xxxxxxx xxxx, čerstvé xxxxxxx maso xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx x nepropustném pevném xxxxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. a) platí xxxxxx požadavky xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx §7 x xxxxxxxx xxxxx §8.
(2) Xxxxxxxx xxxx musí být xxxxxxxxx v xxxxxx xxxxxx, xxx umožňovalo xxxxxxxxxxxx xxxxxxx druhu xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxx být xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxxxx o mleté xxxx xxxxxxx čerstvé xxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§10
Xxx účely této xxxxxxxx se rozumí
a) xxxxxx výrobkem - xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobek xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx surovinu xxxx, x jehož xxxxxxxxxxxxx xxxx rozhodnuto podle xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2)
x) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx výrobků - xxxxxxxx svalovina jednotlivých xxxxxxxxxxx druhů xxxxx x ptáků xxxxxxxx x xxxxxx lidí, x xxxxxxx použitelnosti xxxx rozhodnuto xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,2),3) x přirozeně xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx celkový xxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 2, xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx; xxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx jako xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx, x nevztahuje xx na xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx dalšího xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. x),
x) xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů,2),3)
d) tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx, u xxxxxxx bylo xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx bylo xx xxxxx částech dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 xX xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx xxxxxxx xx definovaných xxxxxxxx) xxxxx k xxxxxxx xxxxxxxx vody s xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při teplotě xxxxxxxxxx plus 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný xxxxxx k přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx vody x xxxxxxxx aw(max.) = 0,93, s xxxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx - maso podle §1 xxxx. x) xxxxxxx neopracované, x xxxxxxx zůstala xxxxxxxxx xxxxxxx buněčná struktura xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx,8c) a které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx;2),3) xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x výrobek x mletého masa x xxxxxxxxx jedlé xxxx xxxxxx než 1 % xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx masným xxxxxxxxxxx - částečně tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci,8c) xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) technologickým xxxxxx - obal, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx součástí,
k) xxxxxxx - krájená xxxx xxxxxx část xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - jakákoliv úprava xxxx xxxx použití xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx,9)
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx stanovených xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem,7a)
o) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx rostlinného xxxxxx.
§11
Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx uvedeno v příloze č. 4 xxxxxxx 1.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx předpise5) xx x xxxxxxxx masných xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx skupinou, popřípadě xxxxxxxxxxx kostmi,
b) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, s výjimkou xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx výrobků,
c) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného xx xxxxxxx výrobku xx xxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x názvu xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx, obsahuje-li xxxxx xxxxxxx xxxx než 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxx masa. Xxxxx xxxxxxxxx se xxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xx svalovina xxxxxxx xxxx, xxxx být x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx těla, xx kterého xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx masa, xxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx masných xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx "šunka" xxxx splňovat xxxxxxxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 3 a musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(7) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 4 xxxxxxx 1. Názvy xxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x chemické x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, x xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, jež by xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Přípustné xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % u xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 g,
c) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 x,
b) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx nesmí u xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Vložka xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx být xxxx části, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobku, x xxxxxx xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx koření xxxx jiných xxxxxx, xxxxx xxxxxx charakteristickým xxxxxx výrobku.
(2) Povrch xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx nejedná x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx pro daný xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Xxxx masného xxxxxxx musí být xxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx xx narušené xxxxxxxx.
(3) Požadavky na xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx specifikovány x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(2) Nebalené xxxxx výrobky bez xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx nebo uzená xxxx, xxxx xxx xxxx vložením xx xxxxxxxxxxx obalů s xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx pro xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xx xxxxxxxx, které xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx stanovenými xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(4) Masné xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx stanovenými xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx provádět xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 5.
(7) Šunka x vepřového xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx kýty, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx lze xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(8) Další xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xxxxx výrobky x xxxxxxxx k jejich xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx předpisy.3)
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 oC, xxxxxxxx xx dobu xxxxxxx 10 minut.
§14a xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx masné xxxxxxx musí být xxxxxxx x den xxxxxx nakrájení.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být bezprostředně xx zabalení xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(4) Masné xxxxxxx x xxxxxxxx koření xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx povrchovou xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené nebo xxxxxxxx,10) x xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
Účinnost od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Při skladování xxxxxxx xxxxxxx platí xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xx skladují x xxxxxxx, xxxxxxxxx, suchých xxxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx.
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx stanovených zvláštními xxxxxxxx xxxxxxxx.2),3),7a)
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x přepravních xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem, xxxxxxxx před xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX X XXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx ryby a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx,2)
x) čerstvými rybami x ostatními vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo upravené xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx a ostatními xxxxxxx živočichy xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, kteří xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx,8)
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx byly xxxxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, marinování, solení, xxxxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxxx polotovarem xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx opracované xxxx xxxx směsi xxx x ryb nebo xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx x aromatizaci, určené x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 6.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xx xxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx.
(2) U polokonzerv x výrobků hermeticky xxxxxxxx xxxx být xx xxxxx xxxxxx xxxx x konkrétních xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; x xxxxxx se xxxx xxxxxxx číselnými hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxx o xxx, xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx jiná xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx mělněná.
(5) Xx xxxxx výrobků xx kromě xxxxx xxxxxxxxx x odstavci 1 xxxxx, xxx xx jedná o xxxx kuchané, částečně xxxxxxx nebo xxxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx na xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
Původní znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx do xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx 1 xX xx xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx xxxxxx ryby x ostatní xxxxx xxxxxxxxxxx xx skladují, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx v xxxxxxx ledu xxx xxxxxxx od xxxxx 1 oC do xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx xx oběhu společně x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx by xxxxx xxxxx k xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx nekuchané vakuově xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
XXXXX X XXXXXXX X NICH
§24
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx ptáků ve xxxxxxxx nemytá xxx xxxxx xxxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími vejce xxxxxxx odpovídající xxxxxxxxxx xx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 odst. 1,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx za xxxxxxxx stanovených x §29 odst. 2,
d) xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx II. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx plynů, xxxxxxx xxxxxxx je xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx slepičí xxxxxxx žloutky x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx obsahující xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx majonézou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx fázi xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xx xxxxx majonézy xxxxxx
a) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
c) x xxxxxx nad 300 x xxxx 300 xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "po otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X balené xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
(4) Xxxxxxxx, fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xx xxxxxx živočišným názvem xxxxx, ze xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx vejce x xxxxxxx ze xxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Množství xxxxx xx xxxxxxxxx počtem xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx jakosti xx xxxxx xxxxx hmotnostní xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx A xx xx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X se obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, na xxxxx xx vytištěno xxxxx "Extra X",
x) balených II. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 písm. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx na xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál o xxxxxxx 12 mm x v něm xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx a x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
x) II. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x xxxxxx nejméně 10 xx,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx x xxxxx xxxx xxx xxxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) skladovací teplota,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx ml xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X balených xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx se xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx xxxx jakosti x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně netříděná xx vždy xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx I. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. třídy jakosti X se xxxxxxxxxx xxx nekolísavé teplotě xxxxxxxxx nejméně xxxx 5 oC x xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X chladírenská se xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xxx plus 5 xX a xxxxxxxx xxx minus 1,5 xX, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 písm. x) xxxx xxx xxxxx xxx xx xxxxxxx z obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx dále uvádí xx xxxxx xxxx xxxxx X. xxxxx xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx je 28 xxx xx xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 dnů xxxx xxxxxxxxx data xxxxxxxxx trvanlivosti.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx musí xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx oběhu xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx účinnosti xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx. x), x), h), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), h), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx maso, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky x nich.
§32
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx účinnosti xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx Xxxxx republiky xx Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Fencl x. x.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx xxxx xxxxx §1 xxxx. a), x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx a děleného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
_______________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxx maso
kosti
droby
syrové sádlo, xxxxxx xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
xxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx
_______________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Členění xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx x skupiny x jejich xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx 1. xxx xxxxx, xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxx 2. x xxxxx, xxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxxx 3. s xxxxx x xxx*) Xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxx, xxxxxxxx xx xxxx xxxxxxx 140 xxx. Po
kastraci xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 77 dnů.
mladá xxxxx - xxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxx -xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
xxxxx xxxxxx - xxxxx Xxxxxx hrudní kosti xxxxxx, nezkostnatělý.
kachna - xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx tuhý, xxxxxxxxxxx.
xxxxx xxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxx
xxxxxxx xxxxx xx xxxxx, tuk xxxx xxxxxxxxx odchylky
v xxxxx xxxxx způsobu xxxxxx.
xxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx. Vrstva
podkožního xxxx, která xxxxxxx xxxx tělo, musí xxx
xxxxxxx silná až xxxxx.
xxxxx perlička Hřeben xxxxxx xxxxx ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
xxxxxxxx Xxxxxx xxxxxx kosti tuhý, xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
*) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxx, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx na xxxxx x skupiny x xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
_____________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Charakteristika
_____________________________________________________________________________________________
půlka Půlka xxxxxx xxxxxxx podélným xxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx.
Xxx je veden xxxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx x zadní xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx.
xxxxxxxxxx xxxxx čtvrtky Obě xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, kolenní x xxxxxxx včetně
svaloviny x xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx kost xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx.
xxxxxx stehno Holenní a xxxxxxx kost včetně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx.
xxxxxxxx řízek Celá, xxxxx xxxx dolní xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx xxxxxx Xxxxx xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx. U xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx x přirozené xxxxxxxxxxx xxxxxx od xxxxx xxxxxxxx.
xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx Xxx křídla x xxxxxx kuse, xxxxxxx částí hřbetu, xxxxx může xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 45% xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
xxxxx Xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx xxxxx x kostmi xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
xxxx Xxxxx xxxx x xxxxx xx xxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxxx svaloviny
v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx.
xxxxx xxxxx Xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx. Xxxxx xxxxx krůty xxxx xxx jen
z xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
xxxxxx x prsou Klíční kost x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx mohou dosáhnout xxxxxxx
3% x xxxxxxx xxxxxxxxx tohoto xxxx.
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx z prsou xxxxxx x xxx x xxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
_____________________________________________________________________________________________
Příloha č. 2 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx č. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX k XX.
Xxxxxxxx xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 3 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx zmrazená xxxxxxxx xxxxxxx opracovaná xxxx drůbeže, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže x xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx drůbeže
___________________________________________________________________________________________
Metoda xxxxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx Xxxxxxxx přípustné
zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx neděleného xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx během rozmrazování xxxxxxxxxxxx těla xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx
x xxxxxxxxxxxx xxxx uvedené % se vypočítá xxxxx xxxxxx xxxxxxx (x % z xxxxxxxxx
x xxxxxxxxx hmotnosti (x xxxxxxx) xxxxxxxxx jatečně
zmrazeného xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx
xxxxxxx)
xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx je
voda xxxxxxxxxxx během
zpracování
___________________________________________________________________________________________
vzduchem 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxx-
xxxx s xxxxxxxxx 3,3 3,79 x XX2)+ 42 2,0
___________________________________________________________________________________________
xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x XXX1) + 42 4,5
___________________________________________________________________________________________
1) XXX -xxxxxxxx obsah xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
2) RP - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx8a)
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx některé skupiny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) x xxxxxxxxx xxxxxxxx (XX)
x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx (v xxxxxxx)
_______________________________________________________________
x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx- x případě xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxx s xxxxxxxxx xx xxxxx lázni
ponořením
___________________________________________________________________________________________
filety x xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx
xxxx xxx xx, bez xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx z xxxxxx, x xxxx 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx,
xxxxxx, xxxxxxxxxx zadní xxxxxxx
x xxxxxx xxxxxxx kuřete x kůží 4,05 4,15 4,30
___________________________________________________________________________________________
prsní xxxxx x xxxxx xxx xxxx 3,40 3,40 3,40
___________________________________________________________________________________________
xxxx x xxxxx x kůží 3,40 3,50 3,60
___________________________________________________________________________________________
horní xxxxxx, xxxxxx stehna,
krůtí stehna x xxxx 3,80 3,90 4,05
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx xxx kostí
a xxx kůže 3,95 3,95 3,95
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxxxx od 1.9.2003 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx. >>>

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Technologické xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 °X xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx spotřebě bez xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx ani xxxxxxx.

xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx plus 70 °X po xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě, x kterého v průběhu xxxxxxxxxx, zrání, sušení x xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. x) tepelně xxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx jiné xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxx, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx x mletého xxxx s xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx směsi mas, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 326/2001 Sb.
Členění xx xxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x ryb xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx zmrazené
vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx rodů xxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx vodní povrchové xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb xxxxx být tělní
dutina xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx poškození, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný xxx xxxx druh
ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx obsahovat
parazity xxxxxxxx xxxxxx nebo
poškozující vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 cm
musí xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí výrobky:
- xxxxx ryby - celé, xxxxxxxxxx balení: obsah xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx nebo ryby xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x ryb se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x nebo xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x krevních rovnoměrné
sraženin), prohřátí
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx xxx plus 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx a zabalení xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- ryby
porcované
___________________________________________________________________________________________
smažené xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx před do 1,0 kg - 5 % odpovídajícím deklarované- rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 kg - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, bez 1 oC až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx je xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx teplotu, při - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx plus 170 °C
a xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx a čerstvých xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx v
výrobky ze zmrazených do 0,3 kg - 10 % x xxxxx xxxxxxxx více xxx xxxxxxx v izotermických
solených xxx xxx,2) xxxxx x xx 1,0 kg - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 až 1 xX až plus chlazených
14 % 8 oC přepravnících
v slabě xxxxxxxx 6 xx 10 % při teplotě
plus 1 oC xx
xxxx 8 oC
___________________________________________________________________________________________
sardelová solené xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx ryby sušené obsah xxxx xx nižší xxx skladují xx xxx v xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - studené balení: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 xx - 10 % xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- za xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx do 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx při teplotě
zbavené cestou xxxx 1 oC xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby teplou
porcované cestou
(vařená,
pečená).
K xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx: maso xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx přetlakových do 350 x - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx obvykle podílu xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) s xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě a x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) v xxxxxx roztoku nebo xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx x jinými
předepsaným xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx vyrábějí zpracování2)
převážně:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx a
gonád
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx při xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 dnů
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Příloha x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Sb.
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx právním předpisem x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx č. 326/2001 Sb.
Požadavky xx xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x barva

v xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, částice xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx vzduchové dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx vaječných xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x hrudek xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx

xxxx

xxxxxxx, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx tržních xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx x objemové odchylky xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní nebo xxxxxxxx odchylka (v %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Čl. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX vložen právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. s účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx nejpozději xx 1 xxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xx. III xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 odst. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx účinnosti xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx právního xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 a 3 x příloha x. 2 pozbyly xxxxxxxxx xxxx, xxx vstoupila x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), g), x), x) a x) xxxxxx č. 110/97 Sb., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx, xx znění xxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích a x xxxxx x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x výrobky z xxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx norem xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká xxxxxxxxx xxxxx shora xxxxxxxxx xxxxxxxx předpisu.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., xxxxxx se xxxxxxx nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx výrobě x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, králičí xxxx, xxxx xxxxx xx farmovém chovu x xxxx xxxxx xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx č. 59/2003 Xx.
5) Vyhláška č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Hovězí maso xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6540 Vepřové xxxx xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6570 Telecí maso xxx xxxxx.
6a) Nařízení Xxxx (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. xxxxx 2007, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx ustanovení pro xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx masa a xxxxxxx x hovězího xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Nařízení Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000, xxxxx xxx x označování hovězího xxxx a xxxxxxx x hovězího masa.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx xxx 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx na trh.
6c) Xxxxxxxx Evropského xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx xxxxxxxxxx spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx organizaci xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených x xxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx původu.
8b) Vyhláška č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx použití xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx doplňků, xx xxxxx vyhlášky č. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx kontroly x xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. xxxxxx 1989 x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxxxxxxx pravé x xxxxxxx tuňáky.
Nařízení Xxxx (XX) č. 2406/96 x xxxxxxxxx společných xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x platném znění.
Nařízení Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx organizaci xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 104/2000, pokud xxx o informování xxxxxxxxxxxx o produktech xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x obchodní xxxxx xxx xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx poplatcích, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.