Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky na xxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - nesmí xxxxxxxxx xxxx xxxxx,
xxxxxxx vodní povrchové xxxxxxxxxx (x
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx ryb xxxxx být tělní
dutina xxxxxxxxxx střevním
obsahem xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx poškození, xxxx
xxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx živočišný xxx xxxx druh
ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx vykazovat
charakteristické xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
- xxxxxxxxx xxxxx obsahovat
parazity xxxxxxxx xxxxxx nebo
poškozující vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 cm
musí xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí výrobky:
- xxxxx ryby - celé, xxxxxxxxxx balení: obsah xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x
xxxxxx nebo ryby xxxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x ryb se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxx xx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x nebo xxxxxxx
- xxxx xxxx xxxxxxxx x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x xxxxxx a solné xxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX až xxxx xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx), xxxx xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxx -
x krevních rovnoměrné
sraženin), prohřátí
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (x xxxx být xxxxx
xxxxxx xxx plus 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx výrobky xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- ryby zchlazeny xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxx xxxxx, xx
xxxxxx a zabalení xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- ryby
porcované
___________________________________________________________________________________________
smažené xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx: - xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxx x
xxxxxxxx xxxx xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx před do 1,0 kg - 5 % odpovídajícím deklarované- rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx xx 2,0 kg - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, bez 1 oC až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx x xxxxx 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xx - x xxxxxx xxxxxx xxxxx při při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx nižší), číslo xxxxxxxxx je xxxxx xxx 2,0 xxxx 8 xX
xx xxxxxxxx xx XXX x 1 x xxxx
xx teplotu, při - xx xxxxxxx se xxxxxxx xxx
xxxxx xxxxx xxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx plus 170 °C
a xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx a čerstvých xxxxxx: xxxxx xxxx: xxxxxxxx xx xxx v
výrobky ze zmrazených do 0,3 kg - 10 % x xxxxx xxxxxxxx více xxx xxxxxxx v izotermických
solených xxx xxx,
2) xxxxx x xx 1,0 kg - 5 % 14 % rozmezí xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx solených 10 až 1 xX až plus chlazených
14 % 8 oC přepravnících
v slabě xxxxxxxx 6 xx 10 % při teplotě
plus 1 oC xx
xxxx 8 oC
___________________________________________________________________________________________
sardelová solené xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
pasta loupané xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 x - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx ryby sušené obsah xxxx xx nižší xxx skladují xx xxx v xxxxxxx x
xxxxxxxx xxxx 18 % xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxxx
xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - studené balení: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
2) xx 0,3 xx - 10 % xxxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
- za xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx do 1,0 xx - 5 % - xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx při teplotě
zbavené cestou xxxx 1 oC xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x xxxxxxxxxxxx
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní x xxxxx x
xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxx
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx x
xxxxxxx, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx x - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- ryby teplou
porcované cestou
(vařená,
pečená).
K xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx a
prodloužení
trvanlivosti xx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx,
xxxxxxx,
xxxxxxxxx,
xxxxxxxx,
xxxxxxxxxx xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx uzavřené xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 kg - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xx xxxx xxx- xxx xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx xxxxxxx-
xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx x xxxxxx: maso xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx přetlakových do 350 x - 10 % kosti xxxxx, xxxxx x xxxxxxxx
xxxx xxxx- xxxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxx x
xxxxxx ryb podle xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx obvykle podílu xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx jádře xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) s xxxxxx 70 %
prodyšně b) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
xxxxxxxxxx x) xx xxxxxxx šťávě a x xxxxx 60 %
xxxxxxx, x) v xxxxxx roztoku nebo xx
xxxxxxxxxxx x xxxx 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx x jinými
předepsaným xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx
xxx xxxx Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx x Sardinella
termostatová xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
2) xxxxxxx
2) převážně:
- xx svalových
partií xxx
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x filetů xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx a
gonád
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx podle veterinárních xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx termostatovou xxxxxxxx při xxxxxxx xxxx 35 °X xx xxxx 10 xxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx 37 °X xx xxxx 7 dnů
*** = x 20 xxxxxxx xxxxxxxxxx spotřebitelských xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx deklarované xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________