Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z xxxx
326/2001 Sb.
XXXXX 1 - MASO §1
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Uvádění xx oběhu §6 §7 §8
Xxxxxx §9
ODDÍL 2 - XXXXX XXXXXXX §10
Členění xx xxxxx x skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx §12a
Požadavky xx jakost §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky §14a
Uvádění xx xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - XXXXXXXX RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Xxxxxxxxxx §19
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
ODDÍL 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx jakost §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx do xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Xxxxxxxxx ustanovení §31
Xxxxxxxx §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx zemědělství
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, pro xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxx x. 306/2000 Xx. x zákona x. 119/2000 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx,
b) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - krev xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) syrovým xxxxxx nebo syrovým xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxx,
e) xxxxxxx masem - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
x) mladým xxxxx - nekastrovaná xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx xxx 12 xxxxxx x xx 24 xxxxxx xxxxxx,
x) býkem - xxxxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx,
x) krávou - xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx se xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
l) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 měsíců,
x) kozím xxxxx - maso xxx,
x) kůzlečím xxxxx - maso xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 12 měsíců,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx koní,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx nejvýše 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 do 30.6.2009 (xx novely x. 169/2009 Sb.
§2
Členění xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx na xxxxx a xxxxxxx xx x masa, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx v příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Označování
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x zákoně x ve zvláštním xxxxxxx předpise5) se xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 x xxxx živočišným xxxxxx, xxx xxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx §1 xxxx. x), x) xx x); maso xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx xxxx6a), xxxxxxxx xxxx, xxxx balené, xxxxxxx xxxx x xxxxxxx dělená x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, xxxxxx xxx x xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx jelen, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x dělené xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx; dále xx xxxxx, xxx se xxxxx x maso xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Hovězí xxxxxxxx xxxx balené, zabalené x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx v odstavci 1 x x xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisech Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx slovy "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "xxxxx".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx název xxxxxxxxxxxx laboratoře, která xxxxxxxxx provedla, x xxxxx xxxxxxxxx o xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx encefalopatii xxxxx (XXX).
(4) U xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx se xxxxxxxxxx xxxxx v písemné xxxxxx xxxxxx viditelně x xxxxxxx v xxxxx, xxx je xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx podle přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx balené xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx drůbeží xxxx
x) 10 % x balení xx 300 g,
b) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % u xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x balení nad 2&xxxx;000 x.
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x masa, xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx,2) se xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx před prodejem xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx tělo xxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažené x xxxxxxx.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§6
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx maso x zmrazené xxxxx xx xxxxx xx xxxxx pouze xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx, vepřové xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx xxxxx x xxxxxx půlky xxx hlavy.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Prodej
(1) Xxxxxxxx xxxx xxxx xxx prodáváno x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx těla xxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx krájené xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
ODDÍL 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxx pro xxxxxx masných výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx jednotlivých xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx lidí, která xxxxxx xxxxxxxxxx za xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a),
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
c) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - výrobek určený x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx surovin xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícího xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx xxxx sušením xx xxxxxxxxxxxx podmínek) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx doby trvanlivosti xx 21 dní xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, u xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x hodnotou xx(xxx.) = 0,93, s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx surovin x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8c) xxxxxx x tepelné xxxxxxxxx xxxxxx,
g) technologickým xxxxxx - obal, xx kterém xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx opracování výrobku x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx xxxx zrněná xxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx úprava masa xxxx použití xxxxxx,
x) konzervou - xxxxxxx neprodyšně uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx,
x) čistou xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx - xxxxxxx obsah tuku xxxxxxxxx metodami založenými xx xxxxxxxx hydrolýzy.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Členění na xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x masných xxxxxxx xxxxxx
a) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, s xxxxxxxx výrobků tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx výrobků,
x) použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx kůží, xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; xxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx xx uvede xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" xxxx "drůbeží xxxx xxxxxxx xxxxxxxx".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xx pohlíží xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x celkového xxxxxx xxxx. Xxxxx požadavek xx nevztahuje na xxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx xxxx, musí xxx v xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx je xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx "xxxxx" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx uvedené x příloze č. 4 tabulce 3 x musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx se xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx xxxxxxx výrobků, x kterých xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, nelze xxxxxxxx pro jiné xxxxxxx, xxxxx těmto xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, a xx x jakékoli xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxxxxx x různých xxxxxxxxxx, jež xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxx.
§12x
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní odchylky
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1&xxxx;000 x,
x) 4 % x xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx hmotnosti xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12a vložen xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx výrobu xxxxxxx výrobků xxxxxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx obsaženou nebo xxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxx celkový xxxxx xxxx a pojivové xxxxx nepřekračuje xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx kosterní xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx. Použití xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx na xxxxxxxxxx xxxx xxxx složky xxxxxxxx v masném xxxxxxx a nevztahuje xx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx u xxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxxx xxxx xxxx tuku. Xxxxxx xxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx být xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxxxxx složení masného xxxxxxx, a otisky xxxxxxx. X nákroji xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx kůže x xxxxxxxxx části, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxx, lepkavý, xxxxxxxxx svraštělý nebo xxxxxxxx xxxxxx, pokud xx xxxxxxx o xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxx jinak xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxx daný xxxxxxx, xxxxx vykazovat xxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Požadavky xx jakost x xxxxxxx vybraných masných xxxxxxx xxxx specifikovány x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
§14
Technologické xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx xxxxxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx dostatečné xxxxxxx xxxxxxxxxx všech xxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx masné výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x dalšímu xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx použitím, xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxx masa, xxxx xxx xxxx xxxxxxxx xx přepravních xxxxx x xxxxxxxxxxxx dnem xxxxxxxx jednotlivě xxxx xxxxxxxx obalem, který xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Pro xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 xx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxxx základních xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x technologických xxxxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx výrobků jsou xxxxxxx v příloze č. 5.
(5) Xxxxx z xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx, x xxxxx nejvyšší xxxxxxx x třídy xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx lze použít xxxxxxxx kýtu zrněnou.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx musí xxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, jejíž účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, působící xx xxxx xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx na xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 100 oC, xxxxxxxx xx dobu nejméně 10 minut.
§14x xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx. x účinností od 1.7.2009
§15
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 24 hodin xx xxxxxx nakrájení. Pro xxxxxxxxxxxx musí xxx xx obalu uvedeno xxxxx x čas xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx výrobek xxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx být xxxxxx xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx po dni xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx x pokryvem xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxx zabalené,10) x xxxxxxxx prodeje x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
§17
§17 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
XXXXX 3
XXXXXXXX RYBOLOVU A XXXXXXX XXXXX ŽIVOČICHOVÉ
§18
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx mlži, živí xxxxxxxxxx, živí xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx x žáby,
x) čerstvými ostatními xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx vodní živočichové, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení.

§19
Označování
(1) Xxxxxxxx názvy xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11) a x xxxxxxx x xxxxx stanovenými v xxxxxxxxx technické xxxxx12).
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hermeticky xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x konkrétních xxxxxxxxxx skladování; u xxxxxx se údaj xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) X případech, kdy xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx11), xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x ostatní vodní xxxxxxxxxxx
x) xxxx xxx vůni xxxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx vykazovat xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, s xxxxxxxx zpracovaných xxxxxxxx xxxxxxxx uzených xxxxxxxx xxxxxx, xx tepelně xxxxxxxxxxxx tak, aby xxxx xx xxxxx xxxxxxx dosaženo minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 xX po xxxx 10 xxxxx, x xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx deklarovanému xxxxxxxxxxx xxxx a xxxxx, xxx cizích xxxxx x xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x čerstvých xxxx zmrazených xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Xxxxx xxxx x silně xxxxxxxx xxxxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx x xxxx xx xxxx xxx 14 %, xx xxxxxxx xxxxxxxxxx 10 xx 14 %, xx xxxxx nasolených 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx může xxxxxxxxx xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx solené x xxxxxxxx, obsah vody x nich xxxx xxx nižší xxx 18 % a xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 až 70 %.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx xx xxxxx xxxxxx do xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx způsobem, xxxxxx xx mohlo dojít x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx x produktů xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.

XXXXX 4
VEJCE
§22
(1) Xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx se xxxxx xx xxxxxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství13), xx xxxxxx x
x) xxxxxx chovu, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" pro xxxxx nosnic ve xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x halách,

3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx

4. "0" pro xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx složku xxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxx X se uchovávají xxx xxxxxxxxxx teplotě, x xx nejvýše xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx japonské xx xxxxxxxx xxxxxx x lidské xxxxxxxx xxxx xx zpracování xx uchovávají, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nejvýše xxxx 18 xX.
§23
§23 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§24
§24 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx účely této xxxxxxxx se majonézou xxxxxx studené xxxxxxxx xxxxxx obsahující slepičí xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx přísady.
(2) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) se xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
b) skladovací xxxxxxx,
x) x xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx "po xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx v příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx se xxx xxxxxx xx oběhu xxxxx uzavřená x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x rozmezí nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Xxxxxxxxxx
(1) Vejce se xxxxxx živočišným názvem xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí xxxxx x výrobky xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx xxxxx názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx vajec xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
a) I. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede hmotnostní xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X se xx obalu uvede x datum xxxxxxx,
x) čerstvých xxxxx X xx xxxx xxxxxx odstranitelnou páskou xxxx xxxxxxxx, na xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx A",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx jakosti X xx xxxxxx x xx skořápce xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) x x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx vajec xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xx skořápce xxxxx xxxxxxx u xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxx xxxx ovál x průměru 12 xx x v xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 xx xxxxxx,
x) II. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x straně nejméně 10 xx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X konzervovaná xxxxxxxxxxx x úhlopříčkami 16 x 7 xx.
(6) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) x balení xxx 300 x xxxx xx informace xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx vejce xx xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxx požadavků xxxx xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx majonézy xxxx xxxxxxx v příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x xxxxx XX. třídy jakosti X xx uchovávají xxx nekolísavé xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. třídy xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx se xxxxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxxxx, která je xxxxx než plus 5 oC a xxxxxxxx xxx xxxxx 1,5 oC, a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx nebo etiketa xxxxxxx v §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí xxx xxxxx den po xxxxxxx x obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx jako xxxxx X. třídy xxxxxxx X.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx odpovídat xxxxxxxxxx stanoveným xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX a xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx pouze xxxxxxx x vajec xxxxxxxx x neprodyšných obalech.
(8) Do xxxxx xx xxxxx uvádět xxxxxxx z xxxxx, xxx surovina xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Přechodné xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002.
(3) Označení potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 odst. 2.
§31
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Vyhláška č. 327/1997 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 písm. a), x), h), x), x) a k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a výrobky x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 89/2000 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§32
Účinnost
Xxxx vyhláška nabývá xxxxxxxxx dnem 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 xxxx. f), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. ledna 2002, a §5 xxxx. 3 x 4, které xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx masa, s xxxxxxxx neděleného xxxxxxx xxxxxxxxxx těla drůbeže x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx drůbeže

Druh

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx maso

kosti

droby

syrové xxxxx, xxxxxx xxx

xxxx

xxxxx xxxx

xxxxxx, xxxxxxx xxxx

xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx ČR x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX.
Příloha x. 3 k vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.

Příloha x. 4 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.

Tabulka 1

Členění xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx tuku (% xxxx.)
Xxxxx pojivových tkání (% xxxx.)
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
25
25
xxxx xxxxxxx
30
25
xxxx xxxxxxx x králičí
15
10
Poznámka:
1. Xxxxx pojivové tkáně xx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx svalových xxxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxx tkáně xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx ostatní "kritéria xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xx xxxxxxx musí být xxxxx složky xxxx xxxxxxx přítomnost xxxx x/xxxx pojivové xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx opracovaný xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití vlákniny, xxxxxx (včetně škrobu xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, škrobu (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, vyplněné xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
Xxxxxxx 4
Požadavky xx xxxxxxx tepelně opracované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, telecí xxxx
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx kostky nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx
x) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx x velikosti 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx a kořeněná; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx párek
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx xxxx x použité paprice; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně slaná, xxxxxxxxxx po použité xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
jemný xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx křehká
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx párek
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – barva na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
x) xxxx a xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx je xx xxxx růžově červený xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné,
c) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xxxxx světle růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx asi 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx vykazovat vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) Konzistence – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně vypracovaná, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí být xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
x) vůně a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
c) xxxx a chuť – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – aromatická xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněné xxxxx; výrobek na xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx tuhých částí
selský xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx obalem do 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx a uzení; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx trvanlivý salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxx a xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx nejsou xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx intenzivní xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, na skusu xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx znatelná xx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, zrna x xxxxxxxxx do 6 mm, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 mm, bez xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx uzení, typická xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxx, pevná,
použití vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek v přírodním xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně xxxxxxxx tuk
d) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x xxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) vůně x xxxx – přiměřeně xxxxx, výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx je výrobek xxxxxxxx, křehký
drůbeží párek xxxxx
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – pevná, soudržná,
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně i xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx ve spojce xxxxxx až růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx na nákroji – na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru do 8 mm, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx maso; salám xx xxxxx xxxxxx
*) Xxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx masa
Tabulka 8
Xxxxxxxxx xx složení x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; kusy xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx hovězí maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx tuhý,
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx maso xx vlastní xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx světlé, bez xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx křehké, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý
c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového libového x tučného masa xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx drsná,
c) xxxx x vůně – xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx hmota,
uzený xxxxxxx bůček
b) xxxxxxxxxxx – tužší xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, roztíratelná,
c) xxxx x chuť – xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuku; jemně xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx játra
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°C xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx xxxxxx pachů x příchutí
Tabulka 9
Požadavky xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx - xxxxxx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx s klobásou
masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxx maso
a) vzhled x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
Maďarský guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x velikosti asi 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce
vepřové maso
b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxx maso,
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx lahůdkový
50,0
-
35,0
Debrecínský xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx xxxxx
45,0
-
40,0
Xxxxxxx xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx salám
40,0
-
35,0
Český xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx salám
-
15
50,0
Ostravská xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
Xxxxxxx xxxxxxxx
-
45,0
45,0
Xxxxxx xxxxx xxxxx
-
50,0
30,0
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx salám
28,0
12,0
20,0
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx a fyzikální xxxxxxxxx xx vybrané xxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx požadavky
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
70,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxxx xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné konzervy - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaného výrobku
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% xxxx. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
Chalupářský xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Příloha č. 5 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut.

tepelně xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx spotřebou, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu2),3); xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x přídavkem xxxxx xxxx vyšším xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, sterilovaný xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx x. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx.

Xxxxxxx x. 7 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 x
-10 %
x xxxx
-10 %
xx 350 x
-10 %
xx 1000 x
-6 %
xx 350 x
-10 %
xxx 350 g
-5 %
xx 2000 x
-4 %
xxx 350 g
-5 %

xxx 2000 g
-2 %

Xxxxxxx x. 8 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 8 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 9 k xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx právním předpisem x. 264/2003 Sb.

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx 1
Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí

Tabulka 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x g xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 do 250

- 5

xxx 250 do 500

- 4

nad 500

- 2

Xx. II
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x masné xxxxxxx vyrobené, xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx lze provádět xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem účinnosti xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx dne xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 xxxx. x), které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx tohoto právního xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), h), x) a j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx pozdějších předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x EU (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x příloha x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx se xxxx vyhláška x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx provádí §18 xxxx.x), d), x), x), x) a x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, ryby, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x xxxxxxx x nich, xx znění vyhlášky x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), h), x) x x) zákona x. 110/97 Sb., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích a x změně x xxxxxxxx některých souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, vejce x xxxxxxx x xxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 13.12.2014
Právní předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 273/2000 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx přípustné xxxxxx veterinárních léčiv x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, mleté xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx výrobky.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxx maso, králičí xxxx, xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx x maso xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, xx xxxxx xxxxxx x. 320/2002 Xx. x zákona x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx xxxx xxx výsek.
XXX 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx výsek.
6a) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx se xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxx a xxxxxxxx ustanovení xxx xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxxxx organizaci xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007, pokud jde x xxxxxxxx normy xxx drůbeží maso.
6b) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 ze xxx 17. xxxxxxxx 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x označování xxxxxxxx masa x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx x x xxxxxxx nařízení Xxxx (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) x. 1760/2000, pokud jde x označování hovězího xxxx x výrobků x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx na trh.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 999/2001 ze xxx 22. května 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x eradikaci xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny živočišného xxxxxx.
7x) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx živočišné xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Drůbež xxxx x porcovaná, čerstvá x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Stanovení obsahu xxxxx vody.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní pravidla xxx xxxxxxxxxx úředních xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx původu.
8x) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Vyhláška č. 53/2002 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x potravinových xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx látek xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx jejich xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 91/1999 Sb.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších předpisů.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx norem xxx konzervované sardinky, xx znění nařízení Xxxxxx (ES) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 ze xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx konzervované xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (XX) x. 104/2000, xxxxx xxx o informování xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx x akvakultury.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx a xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 589/2008 xx xxx 23. června 2008, xxxxxx se stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (ES) x. 1234/2007, pokud xxx o xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.