Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.


Vyhláška, kterou xx provádí §18 xxxx. x), x), x), x), i) x j) xxxxxx x. 110/97 Xx., x potravinách a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxxxx x xxxx
326/2001 Xx.
ODDÍL 1 - XXXX §1
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx §2
Xxxxxxxxxx §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Uvádění xx oběhu §6 §7 §8
Xxxxxx §9
XXXXX 2 - XXXXX VÝROBKY §10
Členění na xxxxx x xxxxxxx §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx §12a
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx technologické xxxxxxxxx §14a
Xxxxxxx do xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - PRODUKTY XXXXXXXX X OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Požadavky na xxxxxx §20
Xxxxxxx xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
XXXXX 5 - MAJONÉZY §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx jakost §27
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §28
Xxxxxxx xx xxxxx §29
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx §30
Zrušovací xxxxxxxxxx §31
Účinnost §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
XXXXXXXX
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. xxxxx 2001,
xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx vodní xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
Ministerstvo zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a výrobky x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxxxx masem - xxxxxxxxxx, výsekové xxxxx xxxxxxx upravených xxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x uvádění xx xxxxx,
x) xxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx upravených xxx,
x) xxxx - xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) syrovým xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxx těl jatečných xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx masem - xxxx xxxxxxx xxxx, xxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxx,
f) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx pohlaví xxxxxx než 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx ve xxxx xx 24 měsíců,
x) volkem - xxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx než 12 měsíců,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx pohlaví xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxxxx,
x) skopovým xxxxx - maso xxxx,
x) jehněčím xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx masem - maso koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx kůzlat xx stáří nejvýše 12 měsíců,
p) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
q) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx novely č. 169/2009 Sb.
§2
Xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx xx x xxxx, x výjimkou xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx x příloze č. 1 xxxxxxx 1.

§3
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx xxxxxx
x) maso xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy č. 1 xxxxxxx 1 a xxxx živočišným druhem, xxx xxxxxx na xxxxxxx, podle §1 xxxx. x), x) xx x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx druhu,
b) výsekové xxxx xxxxxx druhem xxxxxxxx v příslušných xxxxxxxxxxx xxxxxxx6),
x) xxxxxx xxxxxxx maso6a), xxxxxxxx xxxx, maso xxxxxx, xxxxxxx maso x xxxxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxx, kosti, xxxx, syrový xxx x xxxxxx mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx názvem xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx divoké, zajíc, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxx xxxxxxx x částí jatečného xxxx; dále xx xxxxx, xxx se xxxxx x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 x v xxxxx použitelných xxxxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx6b), xxxx xxxxxx xxxxx "mladý xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva".
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xx spongiformní xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX)6c), xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx laboratoře, která xxxxxxxxx provedla, a xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
(4) X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx čerstvého xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx x písemné xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x čitelně x xxxxx, kde je xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx spotřebiteli.
(5) Xxxx xxxx dotčeny xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx xxx balené xxxxxxx xxxx7) x xxxxxx xxxxxxx drůbeží xxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx xx 1 000 x,
x) 4 % x xxxxxx xx 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
§4
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx bradavky u xxxxxxx v xxxxxxx xxxx xxx odstraněny.
(2) Xxxxxx xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx označeno jako xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx upravené xxxx xxxxxxx se uvádí xx xxxxx xxxxxxx x kuchané.
§5
§5 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§6
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 1xx nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx xxx hlavy x telecí xxxxx xxx xxxxx.
§7
§7 xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.
§8
§8 xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§9
Xxxxxx
(1) Xxxxxxxx maso xxxx xxx prodáváno x takové xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx jatečného xxxxxxx.
(2) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxx před xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxxxx o xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx.
XXXXX 2
XXXXX XXXXXXX
§10
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se rozumí
x) xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13 - xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx8a),
b) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx - výrobek xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx další úpravy, x něhož neproběhlo xxxxxxx opracování xxxxxxx xxx výrobku,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty plus 70 oC po xxxx 10 minut x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, uzením xxxx xxxxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) došlo x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93 x x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 oC,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem - xxxxxxx tepelně neopracovaný xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx ke xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xx(xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx xxxxxxx plus 20 xX,
x) kuchyňským xxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxxx mas, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx látek, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx určených x aromatizaci,8c) xxxxxx x xxxxxxx kuchyňské xxxxxx,
g) technologickým xxxxxx - xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxx nebo zrněná xxxx díla,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxx masa xxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx neprodyšně xxxxxxxx x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx - bílkovina xxx bílkoviny xxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx tuku - xxxxxxx obsah xxxx xxxxxxxxx metodami xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx uvedeno v příloze č. 4 tabulce 1.
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xx x masných xxxxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxx xxxx v xxxxxxxxxxxx procentech, s xxxxxxxx výrobků xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxx použitelnosti, s xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx masných xxxxxxx,
x) použití xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx, syrového xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx; označení xxxx xxxxxxx odděleného xxxx xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxxx se xxxxx xxxxx "xxxx xxxxxxx xxxxxxxx" nebo "drůbeží xxxx strojně oddělené".
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx v xxxxx masného xxxxxxx xxx použít, xxxxxxxx-xx xxxxx xxxxxxx více xxx 50 % xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx obsahu xxxx. Tento xxxxxxxxx xx nevztahuje na xxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 13.
(4) Xxxxx xxxxxxxx x xxxxxx masa, xxx xxxxxxxxx xxxx, xxxx xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx druhem x xxxxx jatečného xxxx, xx kterého xxxxxxx.
(5) X xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx "šunka" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 4 tabulce 3 a musí xxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
(6) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx podle přílohy č. 4 tabulky 1. Xxxxx masných xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 až 13 xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxxx požadavky x xxxxxxxx x xxxxxxxxx znaky, xxxxx xxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx neodpovídají, a xx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, včetně xxxxxxxxxx a různých xxxxxxxxxx, jež xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx x omyl.
§12a
Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky
(1) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 300 g,
x) 6 % x balení xx 1&xxxx;000 g,
x) 4 % u xxxxxx do 2&xxxx;000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 g.
(2) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx se xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx do 350 x,
b) 5 % u xxxxxx nad 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.7.2009
§13
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 13 xx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx tkání, x xxxxxxx celkový obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx hodnoty xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2. Xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx rovněž xxxxxxx a žvýkací xxxxx. Xxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xx označování xxxx xxxx složky xxxxxxxx v xxxxxx xxxxxxx a nevztahuje xx na xxxxxxxxxx xxxx xxxxx přímo xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx8a).
(2) Při xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxx, xxxxx netvoří xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx, a otisky xxxxxxx. V xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxx složek, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(3) Povrch xxxxxxx výrobků xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xx nejedná x xxxxxxxxxx druhy plísní xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxx, ani jinak xxxxxxxx. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx masných xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 xx 13.
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) U xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxx nejsou xxxxxx x dalšímu tepelnému xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xxxxxxx vařená nebo xxxxx xxxx, musí xxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx jednotlivě nebo xxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx určený xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxx xxxxxx masných xxxxxxx xxxxxxxxx v příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9 se xxxxxxx xxxxx ze xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 4 xx 9.
(4) Xxxxxxxxxxx x technologických požadavcích xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 5.
(5) Xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx, u xxxxx nejvyšší jakosti x xxxxx výběrové x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx.
§14x
Další xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 121 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxxx ošetřeny xx xxxxx částech na xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx xxxxxxx teploty 100 xX, působící xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
§14x xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Xx. x účinností xx 1.7.2009
§15
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxxx nakrájené xxxxx xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx do 24 xxxxx od xxxxxx nakrájení. Xxx xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxx x čas xxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx být xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxx xxx prodán xxxxxxxxxx x xxx xxxxxxxxxxx xx xxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxx xxxx s xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx,10) s xxxxxxxx prodeje x xxxxxxxx k xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
§16
§16 xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
§17
§17 xxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
XXXXX 3
XXXXXXXX XXXXXXXX A XXXXXXX VODNÍ XXXXXXXXXXX
§18
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxx xxxx, xxxx xxxxxxxxxx, živí xxxxxxxxx, xxxx xxxxxx xxxx, xxxxx a žáby,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy - xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx žádným xxxxxxxx konzervováni, xxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx chlazení.

§19
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xx xxxxxxx podle xxxxx xxxxxxxxxxxx předpisu Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx11) x x xxxxxxx s xxxxx stanovenými v xxxxxxxxx xxxxxxxxx normě12).
(2) X xxxxxxxxxxx x xxxxxxx hermeticky xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx uveden xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; u xxxxxx xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky od xxxxxxxxxxx hmotnosti xxxx xxxxxxx x příloze č. 7.

§20
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) X případech, xxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx11), xxxxx xxxxxxxxx uvedené x xxxxxxxxxx 2 xx 6.
(2) Xxxxxxx xxxxxxxx rybolovu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
x) musí xxx vůni charakteristickou xxx xxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx s vlastnostmi xxxxxxxxxxxxxxxxxx xxx strukturu xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx uzených studeným xxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx, xxx xxxx ve všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 xX xx xxxx 10 minut, x organoleptickými xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx živočišnému xxxx a xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x pachů.
(4) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx x xxxxx. Obsah soli x silně xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxx x xxxx xx více než 14 %, ve xxxxxxx nasolených 10 xx 14 %, xx xxxxx xxxxxxxxxx 4 xx 10 %.
(5) Xxxxxxxxx xxxxx xxxx obsahovat xxxxxxxxx 25 % xxxx.
(6) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx solené x xxxxxxxx, xxxxx vody x xxxx musí xxx xxxxx než 18 % x xxxxxxxx xx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxx vzduchu 65 xx 70 %.
§21
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x výrobky x xxxx xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx s ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pachy.
(2) Xxxxxxxxxx x produktů xxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx nebo zabalené.

ODDÍL 4
XXXXX
§22
(1) Xxx xxxxxxxx rozlišovací xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx13), xx xxxxxx z
a) xxxxxx chovu, xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx:

1. "1" xxx xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxxx,

2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x xxxxxx,

3. "3" xxx xxxxx xxxxxx x klecích, nebo

4. "0" pro xxxxx xxxxxx chovaných x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),

x) xxxxxxxxxxxxx xxxx státu,
c) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx hospodářství.
(2) Xxxxx xxxxx jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx, x to xxxxxxx xxxx 18 oC.
(3) Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx vhodná x lidské xxxxxxxx xxxx ke xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx v xxxxx, mimo přímý xxxxx slunce, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxx 18 xX.
§23
§23 zrušen právním xxxxxxxxx č. 169/2009 Xx.
§24
§24 zrušen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx.
XXXXX 5
XXXXXXXX
§25
(1) Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx majonézou xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx žloutky a xxxxxxx xxxxxxxx jedlých xxxxxxxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx obsahující xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) xx xx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u xxxxxx xxx 300 x xxxx 300 xx xxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxx "xx otevření xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(3) X xxxxxx majonézy xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x objemové xxxxxxxx uvedeny x příloze č. 10 tabulce 3.
(4) Smyslové, xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx jakost xxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
(5) Xxxxxxxx xx xxx xxxxxx xx xxxxx xxxxx uzavřená v xxxxxxxxxxxx obalech a xxxxxxxx se xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx prostředí x rozmezí xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
§26
Označování
(1) Xxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Slepičí vejce x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze názvem "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Slepičí xxxxx xx xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx x xxxxx
x) X. xxxxx xxxxxxx xx xxxxx uvede xxxxxxxxxx xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X xx xx xxxxx xxxxx x datum třídění,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx obal xxxxxx odstranitelnou páskou xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx je xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) balených XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxx x xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), c) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx vyznačí x xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx kruh xxxx xxxx o xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx písmenem xxxxxxx 3 xx xxxxxxx,
b) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x xxxxxxx 12 xx x v xxx písmeno B xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
x) II. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trojúhelník x xxxxxx nejméně 10 xx,
d) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxxxxxxxxxx kosočtverec x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Při xxxxxxxxxx xxxxxxx x vajec xxxx xxx xxxxxxx
x) doba xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x balení xxx 300 g xxxx ml informace xxx spotřebitele "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx spotřebujte".
(7) X balených xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx xxxxxxxxxx netříděná xx xxxx xxxxxxxx xx XX. třídy xxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na majonézy xxxx uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxxxx 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům stanoveným xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
§29
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxx X. xxxxx xxxxxxx x vejce XX. xxxxx jakosti X xx uchovávají xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Xxxxx XX. třídy jakosti X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx je xxxxx xxx xxxx 5 xX x xxxxxxxx pod xxxxx 1,5 xX, a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 70 % až 85 %.
(3) Xxxxx xxxx etiketa xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) musí být xxxxx xxx xx xxxxxxx x obalu xxxxxxxxxx x xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx jako xxxxx X. xxxxx xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx 28 xxx od xxxx xxxxxx. Datum prodeje xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx obalech.
(8) Xx xxxxx xx nesmí xxxxxx xxxxxxx x xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx maso a xxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx obalech xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxxxx xx 30. června 2002.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx do 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx označování xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. a), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. ledna 2002, a §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx dnem xxxxxx Xxxxx xxxxxxxxx do Xxxxxxxx xxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx x. x.

Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx a skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx masa, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxx jatečně xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxx

xxxxxxxx xxxx

xxxxx

xxxxx

xxxxxx sádlo, xxxxxx lůj

krev

mleté xxxx

xxxxxx, xxxxxxx maso

maso xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxx

Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx smlouva x xxxxxxxxxxx ČR x XX.

Xxxxxxx 3 - xxxxxxx právním předpisem x. 169/2009 Sb.
Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx dnem, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Xxxxxxx č. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 3 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.

Xxxxxxx 1

Členění xx druhy x xxxxxxx
Xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxx 2
Nejvyšší obsah xxxx x xxxxxxxx xxxxx v xxxx xxxxxxx xxxx složka xxx xxxxxx masných xxxxxxx
Xxxx
Xxxxx xxxx (% xxxx.)
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx (% xxxx.)
xxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi xxxxx mas x&xxxx;xxxxxxxx xxxx savců
25
25
maso vepřové
30
25
maso xxxxxxx x xxxxxxx
15
10
Xxxxxxxx:
1. Xxxxx xxxxxxxx tkáně xx xxxxxxx x xxxxxx obsahu xxxxxxxx x obsahu xxxxxxxxx xxxxxxxx. Obsahem xxxxxxxx xx xxxxxx rozumí xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx 8.
2. Xxxx-xx xxxxxxx xxxxxxx nejvyššího xxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx "kritéria xxxxxxxx xxxx", xxxx xxx obsah xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x ve xxxxxxx xxxx být xxxxx složky xxxx xxxxxxx přítomnost tuku x/xxxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx na xxxxxxx x smyslové xxxxxxxxx xx xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx
xxxxxxxx xxxxxxx
xxxxx čistých xxxxxxxxx bílkovin – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití xxxxxxxx, xxxxxx (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxxx - v uceleném xxxx xxxxx, xxxxxxxx; xxxxxx se nesmějí xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx v konzervě xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxx
xxxxx čistých svalových xxxxxxxx – nejméně 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, xxxxxx (xxxxxx škrobu xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - výrobek na xxxx xxxxx odpovídající xxxxx použitého masa, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxxxx xxxxx ložiska tuku xx xxxx xxxxxxxxx, xxxxxx přípustné xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxx. xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % hmotnostních
c) xxxx a xxxx - xxxxxxx pro xxxxx, přiměřeně xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx opracované xxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x vypracování – xx řezu xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barva světle xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx měkká xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx vytavený xxx
x) chuť a xxxx – příjemná xx xxxxxxx uzenině x koření, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx na xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx xxxxxx růžový, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx x xxxxxxxxx 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny x xxxxxxxxx drobná kolagenní xxxx,
x) vůně x xxxx – po xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx a xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové maso, xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxx, soudržná
nepřipouští xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx řezu xxxxxx růžový, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx x drobná zrna xxxxxxxxxxx částic,
c) xxxx x chuť – xxxxxxx uzeniny, xxxxxxxxx xxxxx a kořeněná; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, telecí xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – na xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji růžové xxxxx xx mase x xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x ojedinělé xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx přípustné; xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx patrny; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx tučných xxx o velikosti xx 6 xx
x) xxxx x xxxx – přiměřeně slaná, xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx; xx ohřátí xx skusu xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx křehká
nepřipouští se xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx zrnka xxxxxxxxxxx částic, jemná xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí xxxxxxx na xxxxx xxxxxx, šťavnatý
lahůdkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – barva xx xxxx růžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx částic, xxxxx xxxxxxxxxx xx přípustná
c) xxxx x chuť- xxxxx, po xxxxxxx xxxxxxx x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, po xxxxxx výrobek xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, vepřové xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx je xx xxxx xxxxxx červený xx použité xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xx xxxxxxx xxxxxxx x paprice, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx, soudržná, na xxxx zrnitá, xxxxx xxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx měkká,
nepřipouští se xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx na xxxxxxx – xx xxxx xxxxx světle růžových xxxxxx xxxxxx suroviny x&xxxx;xxxxxxx asi 60%, x xxxxxxxxx asi 2 cm, s výrazně xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, stejnoměrně xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xxxxx vykazovat xxxxxxxx xxx, výskyt nezpracovatelných xxxxx, xxxxxxxxxx podílu xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx kořeněná, výrazněji xx xxxxx, xxxxxxx, xxxxx kořeněné
šunkový xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx masa
b) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx spojce přípustné,
c) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxx na skusu xxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) Konzistence – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx vypracovaná, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxxx, jemně xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx; xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zrn špeku xxxxxxx do 8 xx, xxx být xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxx salám
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx odděleného xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx barvy, jemně xxxxxxxxxxx; ojedinělé, jemně xxxxxx kolagenní xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxxxx xxxxxxx použitého xxxxxx
x) vůně a xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx slaná; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
xxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx masově xxxxxx xxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx spojce xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx xx 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
c) xxxx x xxxx – jemná xxxx xx koření x xxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx křehký
Tabulka 5
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxx xxxxx výrobky
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx xx řezu x xxxxxxxxxxx – xxxxx jemná xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxx lesklý, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx drobné, měkké xxxxxxxxx částice a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxxxxxxx po xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněné xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxxx
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxx vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x vypracování – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových a xxxxxxx xxx, ojediněle xxxxxxxx tuk v okolí xxxxxxx zrn; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xx 3 xx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx x uzení; xxxxxxx na skusu xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx až xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, směrem k okraji xxxxxx; mozaika masově xxxxxx; xxxx xxxxxxxx xx velikosti 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx nejsou xx xxxxxx; xxxxxx, měkké xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxx plísni; xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx s plísní xxxx xxxxx xxxxxxxx xx kulturní xxxxxx
Xxxxxxx 6
Xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx suroviny
Smyslové požadavky
poličan
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx tuhá,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, barva xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx aromatická xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; xx xxxxx výrobek xxxxxx xx křehký
herkules
Hovězí xxxx, vepřové maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxxx xx xxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx odděleného, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx nepřipouští
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, hladký, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, přísadách x kouři; průměrně xx výrazně slaná, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx výrobek xxxxxx xx xxxxxx
xxxxxxxx klobása
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných a xxxxxx živočišných bílkovin xx xxxxxxxxxxx
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx růžovočervená, zrna x xxxxxxxxx xx 6 xx, xxx xxxxxxx xxx obalem,
c) xxxx x xxxx – příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx, průměrně xx xxxxxxx xxxxx, na xxxxx xxxxxx x xxxxxx,
xxxxxxx salám
Hovězí maso, xxxxxxx maso
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná,
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx zrn xxxxxxxx x xxxxxxxxx xx 5 mm, bez xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; xxxxx libových xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, k okrajům tmavší; xxxxxx xxxx světlá,
c) xxxx x chuť – příjemná, xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx kořeněná x xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx, xxxxx,
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, rostlinných x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – nepravidelná xxxxxxx zrn x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x libových xxxxxx, xxxxxxxxx xx drobné xxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx světlejší,
c) xxxx x xxxx- xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
Xxxxxxx 7
Xxxxxxxxx xx vybrané xxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx požadavky
drůbeží xxxxxxxx
xxxxxxx maso strojně xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxx xxxxxx – xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx se xxxxxxx xxxxxxx a drůbeží xxxx
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, soudržná
c) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx xxxxxxxxxxxx výrobku xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx drobná xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx tuk
d) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx výrobek xxxxxxxx
xxxxxxx debrecínský xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, vepřové xxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
x) konzistence – xxxxx, pružná
připouští xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxx xxxxxx barvy xx xxxx x xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika zrn x xxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
x) vůně x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx xxxxx vídeňský
drůbeží xxxx, xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx ohřátí na xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
xxxxxxx párek xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx kůže
b) xxxxxx xx nákroji – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx se xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
xxxxxxx*) xxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxxxxxxxxx mozaika xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx xx spojce xxxxxx až xxxxxx-xxxxxxx xxxxx; xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné vzduchové xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nebo tukem xx xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx slaná, xxxx xx skusu xxxxxx, mírně xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené, xxxxxx xxxxxxx sádlo
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží kůže
b) xxxxxx na nákroji – xx xxxx xx vychlazený xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, spojka xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx zrněné kolagenní xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxx přípustné, xxxxxxxx jednotlivých xxx xxxxx průměru do 8 xx, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx koření,
c) vůně x xxxx – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx oddělené
a) xxxxxxxxxxx – pružná, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx masa x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx a drůbeží xxxx
x) xxxxxx xx xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx růžově xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxx x chuť – xxxxx, xxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx; lahodná, xxxxx kořeněná x xxxxx, typická xxx xxxxxxx xxxx; salám xx xxxxx křehký
*) Xxxxx se druh xxxxxxx podle xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx 8
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
Základní xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx xxxx
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, x&xxxx;xxxxx xxxxxx krytý xxxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, typická xxx xxxxxx hovězí xxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – maso xxxxxx, xxxxx, mírně xxxxxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx xxxx,
x) xxxx a xxxx – příjemná, po xxxxxxx hovězím mase, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx
Xxxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx až xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx zlatožluté; xxxxxxx xxxx v hrubších xxxxxxxx xxxxx světle xxxxxxxxx, xxxxx světlé, xxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxxx – xxxx křehké, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx xxxx
x) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx aspiku xxxxxxxxx xxxxx
Xxxxxxxx meat
vepřové xxxx
x) vzhled – xxxxxxx xx vychlazeném xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového xxxxxxxx x xxxxxxx masa xxxxxxxxx do 10 xx; xxxxxx xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
xxxxxx xxxx
x) konzistence – xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx 1 cm xxx xxxxxxxx xxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx x xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
xxxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx drsná,
c) xxxx x vůně – xx uzeném xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Bůčková xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx hnědá xxxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxxxxx, xx xxxx xxxxx xxxxx, roztíratelná,
c) vůně x chuť – xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx slaná, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a příchutí
Játrová xxxxxxx
xxxxxxx maso
a) vzhled x xxxxx – xxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx aspiku x xxxxxxxxxx xxxx; xxxxx xxxxxxxxxx kolagenní částice, xxxxxx xxxxxxxxx dutinky x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,

xxxxxxx xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°X xxxxxxxxx,
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, přiměřeně xxxxx, jemně xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x příchutí
Tabulka 9
Xxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy - hotová xxxxx
Xxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
x) xxxxxx a xxxxx – masný výrobek (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxx červenohnědé xxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx se xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xx měkká, xxxxxx xxxxx zahuštěná
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx masném xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, mírná xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
Xxxxxx na xxxxxx
xxxxxx xxxx
x) vzhled x xxxxx – xxxx nařezané xx xxxxxx, dobře očištěné, xxxxxxxxx xxxxxxxxx, zbavené xxxxx loje x&xxxx;xxxxx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx měkké, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx a použité xxxxxxxx, xxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx
Xxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) vzhled – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x xxxxxxxxx xxx 15 xx 30 xx x řezy xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxxxxxx až xxxxx xxxxxx
xxxxxxx xxxx
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx
x) vůně x xxxx – xx xxxxxxxxx surovinách, typická xxx guláš, xxxxxxxx xxxxx x kořeněná, xxxxx pálivá, xxx xxxxxx pachů a xxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx guláš
hovězí xxxx,
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa x xxxxxxx xxxxxxx opracovaného xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx
x) konzistence – xxxx a xxxxxxx xxxxx, xxxxxx mírně xxxxxxxxx,
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx pachů x xxxxxxxx
Xxxxxxx 10
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx masné xxxxxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxx bílkovina
(% xxxx. nejméně)
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
Xxxxxxxx
40,0
-
45,0
Xxxxxxx
50,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxx
55,0
-
40,0
Xxxxx xxxxxxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxxxxxx xxxxx
60,0
-
40,0
Xxxxx xxxxx
50,0
-
35,0
Xxxxxxx párek
45,0
-
40,0
Šunkový xxxxx
55,0
-
20,0
Xxxxxxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxx xxxxx
40,0
-
35,0
Xxxxx xxxxx
40,0
-
40,0
Xxxxxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
-
14,0
40,0
Xxxxxx xxxxx
-
13,0
50,0
Xxxxxxx
-
16
50,0
Xxxxxxx xxxxx
-
15
50,0
Xxxxxxxxx xxxxxxx
60,0
-
35,0
Xxxxxxxx xxxxxxx
-
14
55,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxxx
-
14
50,0
Xxxxxxx 11
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx požadavky na xxxxxxx masné xxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky x xxxxxxxxx xxxx
Xxxxxxx
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
Drůbeží špekáček
-
45,0
45,0
Kuřecí xxxxx jemný
-
50,0
30,0
Drůbeží xxxxxxxxxxx xxxxx
7,0
30,0
35,0
Xxxxxxx vídeňský xxxxx
15,0
35,0
25,0
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxx
28,0
12,0
20,0
Xxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxx
-
40,0
40,0
Xxxxxxx Junior xxxxx
-
50,0
25,0
Xxxxxxx 12
Xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy
Výrobek
obsah masa
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
xxxxx tuku
(% xxxx. nejvýše)
další xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
70,0
80,0
20,0
-
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx šťávě
70,0
70,0
40,0
-
Luncheon xxxx xxxx
70,0
70,0
40,0
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
57,0
70,0
40,0
-
Xxxxxxx xxxxxxxxx
35,0
70,0
40,0
xxxxx uzeného bůčku xxxxxxx 20,0% xxxx.
Xxxxxxx xxxxxxx
25,0
70,0
40,0
xxxxx vepřových xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
Xxxxxxx 13
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx konzervy - xxxxxx jídla
Výrobek
obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
(% xxxx. nejméně)
další xxxxxxxxx
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
24,0% hmot. xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx xx xxxxxx
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxx
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx maso nejméně 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% xxxxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxx xxxxx
10,0
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.

Xxxxxxx x. 5 x vyhlášce č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické xxxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx xx všech xxxxxxx dosaženo xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx odpovídajícímu xxxxxxxx teploty xxxx 70 °X po xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx částech xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx plus 70 °X po dobu 10 minut x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx a sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x prodloužení xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °X

xxxxxxxxxxxx trvanlivý

Výrobek xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx, x kterého x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na hodnotu xx(xxx)=0,93 x minimální xxxxx trvanlivosti 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °C

masný xxxxxxxxx

xxxx xxxxx §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u xxxxxxx xxxxxxx zachována xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x vlastnosti xxxxxxxxx xxxx, x xx xxxxxxx byly xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící přípravky xxxx xxxxxxxx xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx k xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před xxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxx 1% xxxx.

xxxxxxxxx xxxxx polotovar

částečně tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x obalu, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Xxxxxxx č. 6 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 6 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Sb.

Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, zpracované xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxx
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx
xxxxxx:

xxxxxx:

xxxxxx:

xx 300 g
-10 %
x tubě
-10 %
do 350 x
-10 %
xx 1000 g
-6 %
xx 350 x
-10 %
nad 350 g
-5 %
do 2000 g
-4 %
xxx 350 x
-5 %

xxx 2000 x
-2 %

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx č. 8 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 264/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 9 k xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx x. 9 xxxxxxx právním předpisem x. 264/2003 Xx.

Xxxxxxx x. 10 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Požadavky na xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx a xxxxx

x xxxxxxxxxx na xxxxxx xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx rozptýlené, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx pro xxxxxxxx, xxxxx nakyslá, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Hmotnostní %

obsah xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

xxxxxxx xX

xxxxxxx 4,5

Xxxxxxx 3
Xxxxxxxxx hmotnosti x xxxxxxxx odchylky xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxx (x x xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

xxx 100 xx 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Xx. XX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxx x masné xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx ustanovení
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx účinnosti xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx provádět nejpozději xx 1 xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxxxx xxxxxxxxx dnem 1.10.2001, x výjimkou §3 xxxx. 2 xxxx. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx dnem 1.1.2002, x §5 xxxx. 3 x 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx XX xx XX (1.5.2004).
Ve xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x doplnění xxxxxxxxxxx právním xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx mění vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. a), x), g), x), x) x j) xxxxxx č. 110/97 Xx., x potravinách x tabákových xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx živočichy x xxxxxxx z xxxx, xxxxx x výrobky x nich
s xxxxxxxxx xx 1.9.2003, x xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 x 9, které xxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX k XX (1.5.2004); x xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 x 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, kdy xxxxxxxxx x platnost smlouva x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., kterým se xxxx vyhláška x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a o xxxxx a doplnění xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, vejce x xxxxxxx z nich, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx předpisů, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx z xxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Právní předpis x. 326/2001 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. s xxxxxxxxx xx 1.8.2016.
Znění xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx není xxxxxxxxxxxxx, pokud xx xxxx xxxxxx derogační xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx nejvyšší přípustné xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x biologicky xxxxxxxxx xxxxx používaných x xxxxxxxxx výrobě v xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Xxxxxxxx č. 201/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxx, mleté maso, xxxxx polotovary x xxxxx výrobky.
3) Xxxxxxxx č. 202/2003 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx maso, králičí xxxx, maso xxxxx xx farmovém chovu x xxxx xxxxx xxxxxx xxxxx.
4) Zákon č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx znění zákona x. 320/2002 Xx. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx xxxx xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx xxxxx.
XXX 57&xxxx;6570 Telecí xxxx xxx xxxxx.
6a) Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 1234/2007 xx xxx 22. xxxxx 2007, xxxxxx xx xxxxxxx společná xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx trhů a xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx organizaci xxxx).
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 543/2008 xx xxx 16. xxxxxx 2008, kterým xx stanoví prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud jde x xxxxxxxx xxxxx xxx drůbeží maso.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 o xxxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx, o xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx a x xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (ES) x. 1760/2000, xxxxx xxx x označování hovězího xxxx a xxxxxxx x hovězího xxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (XX) x. 1234/2007, pokud jde x uvádění masa xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx na xxx.
6x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. května 2001 o xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx prevenci, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx přenosných xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
7) Xxxxxxxx (ES) č. 853/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx živočišného xxxxxx.
7x) Vyhláška č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) XXX 57&xxxx;3100 Xxxxxx celá x porcovaná, xxxxxxx x xxxxxxxx. Metody xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx.
8x) Xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. xxxxx 2004, kterým xx xxxxxxx zvláštní pravidla xxx organizaci úředních xxxxxxx produktů xxxxxxxxxxx xxxxxx určených k xxxxxx spotřebě, x xxxxxxx znění.
Nařízení Evropského Xxxxxxxxxx x Xxxx (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx pro potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Vyhláška č. 326/1997 Sb., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), d), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro zmrazené xxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx č. 44/2000 Xx. a xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx potravin x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 233/2002 Xx.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx potraviny, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx vyhlášky č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx x. 110/1997 Xx., o potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, ve xxxxx pozdějších předpisů.
11) Xxxxxxxx Xxxx (XXX) č. 2136/89 xx xxx 21. června 1989 o stanovení xxxxxxxxxx obchodních norem xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) x. 1181/2003.
Xxxxxxxx Xxxx (EHS) č. 1536/92 xx dne 9. července 1992, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx pravidla x xxxxxxxx Rady (ES) x. 104/2000, pokud xxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
12) XXX 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx živočichové - xxxxxxxxxxxx.
13) Čl. 9 xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 589/2008 xx dne 23. června 2008, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx xxx vejce.
14) Zákon č. 242/2000 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x x xxxxx zákona x. 368/1992 Sb., x xxxxxxxxx poplatcích, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.