Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2009.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2009 do 12.12.2014.
1. "1" pro xxxxx nosnic ve xxxxxx xxxxxx,
2. "2" xxx xxxxx xxxxxx x halách,
3. "3" xxx xxxxx nosnic x xxxxxxx, xxxx
4. "0" pro xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx14),
Druh |
Xxxxxxx |
xxxx |
xxxxxxxx maso |
kosti |
|
droby |
|
syrové xxxxx, xxxxxx xxx |
|
xxxx |
|
xxxxx xxxx |
|
xxxxxx, xxxxxxx xxxx |
|
xxxx xxxxx xx farmovém xxxxx |
|
xxxxxxx |
|
xxxxxxx xxxx |
Xxxxxxx 2 - xxxxxxx platnosti xxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx o xxxxxxxxxxx ČR x XX.
Tabulka 1
Xxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
xxxxxxxx
|
|
xxxxxxxxxxxx
|
Xxxx
|
Xxxxx tuku (% xxxx.)
|
Xxxxx pojivových tkání (% xxxx.)
|
xxxx savců x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx x směsi xxxxx xxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxx xxxxx
|
25
|
25
|
xxxx xxxxxxx
|
30
|
25
|
xxxx xxxxxxx x králičí
|
15
|
10
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxxxxxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx opracovaný xxxxxxx
|
xxxxx
|
xxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 16,0 % xxxxxxxxxxxx použití vlákniny, xxxxxx (včetně škrobu xxxxxxxxxxxxxx fyzikálně či xxxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx - v xxxxxxxx xxxx pevná, xxxxxxxx; xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxx, x sterilovaného xxxxxxx v konzervě povoleno xxxxxxxxxx množství xxxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx – xxxxxxx 13,0 % hmotnostních xxxxxxx vlákniny, škrobu (xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx enzymy), xxxxxxxxxxx xxxx jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx - xxxxxxx na xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxx svaly xxxxxx x xxxxxxx drobně xxxxxxxxxxxxx svalovinou; ojedinělá xxxxx xxxxxxx xxxx xx xxxx přípustná, xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, vyplněné xxxx. xxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx
|
xxxxx xxxxxxx svalových xxxxxxxx – xxxxxxx 10,0 % xxxxxxxxxxxx
|
x) xxxx x xxxx - typická xxx xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx x&xxxx;xxxxxxx plátcích xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx suroviny
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx maso, telecí xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, křehká, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx řezu vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx tmavě xxxxxx, xxxxxxx kostky nepravidelně xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x&xxxx;xxxxxx rozsahu x xxxxx xxxxxxxx xxx
|
|
x) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx maso, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx xxxxxxx masově xxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zrna xxxxxxxx x velikosti 6 až 10 xx, xxxxxxxxx xx xxxxxx dutiny a xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx uzenině, přiměřeně xxxxx a kořeněná; xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, soudržná
|
nepřipouští xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xx drobná xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx; xx xxxxxx xxxxxxx xx skusu xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxxxx párek
|
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – na xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx tmavěji xxxxxx xxxxx xx xxxx x použité paprice; xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx; částice xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx; xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – přiměřeně slaná, xxxxxxxxxx po použité xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx, křehký
|
||
jemný xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, pružná, xx xxxxxx křehká
|
nepřipouští xx xxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, drobná xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, přiměřeně xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx párek
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx, xx xxxxxx xxxxxx
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – barva na xxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx- xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxxxx se xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx x drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – vychlazený xxxxxxx je xx xxxx růžově červený xx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx přípustné,
|
|
c) vůně x xxxx – xx xxxxxxx uzenině x paprice, xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – tuhá, xxxxx, xxxxxxxx, xx xxxx xxxxxx, xxxxx xxx nesoudržná xxxx xxxxxxxxx xxxxx,
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx a drůbežího xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xx řezu xxxxx světle růžových xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxx 60%, x xxxxxxxxx asi 2 xx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx částí; xxxxxxx xxxxx vykazovat vytavený xxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx kostky, xxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxxxx typu xxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, výrazněji xx xxxxx, lahodná, xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx strojně xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxx libových kostek; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx měkké, xxxxxx xxxxxxxxx částice xx xxxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx čerstvé xxxxxxx, xxxx xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxxxx xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) Konzistence – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx odděleného x xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
|
x) vzhled v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně vypracovaná, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx; ojedinělé, xxxxx xxxxxx kolagenní částice x xxxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx; velikost xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx xx 8 xx, smí být xxxxxx částice xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) vůně a xxxx – po xxxxxxx xxxxxxx, jemně xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
||
xxxxxx salám
|
Hovězí maso, xxxxxxx xxxx, xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx masa
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx – xx řezu je xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxx; xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx částice x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx jsou přípustné; xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxx uzenině, xxxxx xxxxxxxx, přiměřeně xxxxx; xxxxxxx na skusu xxxxxx
|
||
xxxxx xxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – pružná, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxxxx xx použití xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x vypracování – xx xxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx ve xxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxxxxxx xxx do 8 xx xxxxxxxxxxxx rozložená,
|
|
c) xxxx a chuť – xxxxx xxxx xx xxxxxx a xxxxx, xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx; xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx odděleného, rostlinných x xxxxxx živočišných xxxxxxxx xx nepřipouští
|
b) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx barvy, xxx xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx 1 xx; xxxxxxxxx se xxxxxxxxx drobné, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – aromatická xx xxxxx, případně xx xxxxxxxx xxxxxx, přiměřeně xxxxx x kořeněné xxxxx; výrobek na xxxxx hutný, xxx xxxxxxxx tuhých částí
|
||
selský xxxxx
|
Xxxxxx maso, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, soudržná
|
použití xxxxxxxx, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných živočišných xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx na xxxx x xxxxxxxxxxx – xx xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx libových x xxxxxxx xxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxx v okolí xxxxxxx xxx; xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx jsou xxxxxxxxx; xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xx 3 xx, xxxxxxx xxxxxxx xxx obalem do 3 xx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx, přiměřená xx xxxxxx a uzení; xxxxxxx xx skusu xxxxxx
|
||
xxxxxxxxxx trvanlivý salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pevná, xxxxxx až xxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled xx xxxx a xxxxxxxxxxx – xxx lesklý, xxxxxx, xxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxx; mozaika xxxxxx xxxxxx; zrna xxxxxxxx xx xxxxxxxxx 6 xx; xxxxxxxxx xxxxxx xx velikosti xxx x&xxxx;xxxxxxx nejsou xx xxxxxx; xxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, vzduchové xxxxxxx a xxxxxxxx xxx nejsou xx xxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxxx xx intenzivní xx xxxxx, xxxxxxxx po xxxxxxxx xxxxxx; xxxx xxxxxxxxx slaná x xxxxxxxx, na skusu xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxx částí; x xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxx xxxxx znatelná xx xxxxxxxx xxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx xxxx,
|
xxxxxxx vlákniny, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, barva xxxx růžově-červená, xxxxx xxxxxx, připouští xx xxxxxxxxx xxxxxx malých xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
|
|
x) vůně x xxxx – xxxxxxxx aromatická po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; mírně xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx; xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – pružná xx tuhá,
|
použití xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx odděleného x drůbežího xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x jiných xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx x xxxxxxxxxxx – xxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxx-xxxxxxx, jemné xxxxxx, připouští se xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx dutinek,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxx; xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx kořeněná; na xxxxx xxxxxxx vláčný xx xxxxxx
|
||
xxxxxxxx xxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx
|
x) vzhled xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxxxx, zrna x xxxxxxxxx do 6 mm, bez xxxxxxx pod xxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx po xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx slaná, xx xxxxx xxxxxx a xxxxxx,
|
||
xxxxxxx salám
|
Hovězí xxxx, xxxxxxx maso
|
a) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxx převážně x xxxxxxxxx xx 5 mm, bez xxxxxx tukových x xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx vzduchové xxxxxxx; xxxxx xxxxxxxx zrn xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx; xxxxxx xxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xxxxxxxx, výrazná xx uzení, typická xxx xxxxx výrobek, xxxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
||
xxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx, vepřové xxxx
|
x) konzistence – xxxx, pevná,
|
použití vlákniny, xxxx strojně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx masa xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx se nepřipouští
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xx 5, xxx shluku xxxxxxxx x xxxxxxxx částic, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky; barva xxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx sytěji růžová, x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx, tuková xxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx- příjemná, xxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxx x xxxxxx, xxxxxxx xx xxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxx xxxxxx – výrobek v přírodním xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) konzistence – xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx
|
|
x) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx vychlazeného xxxxxxx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx x&xxxx;xxxxxx xxxxxxx x mírně xxxxxxxx tuk
|
||
d) chuť x xxxx – xxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx xxxxxx xx skusu xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxxxxxxxx párek
|
drůbeží xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxx, syrové xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx vepřové a xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x&xxxx;xxxxxxx a xxxxxxxxxxx – xx xxxx xx vychlazený výrobek xxxxx xxxxxx xxxxx xx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx; drobné xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx kolagenní xxxxxxx xx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx mozaika xxx x xxxx o xxxxxxxxx xx 6 xx
|
|
x) vůně x xxxx – přiměřeně xxxxx, výraznější po xxxxxxx xxxxxxx; xx xxxxxx xx xxxxx xx výrobek xxxxxxxx, xxxxxx
|
||
xxxxxxx párek xxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx, xxxxxxx maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití vepřového xxxx x syrového xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxx kůže
|
b) xxxxxx v nákroji x xxxxxxxxxxx – xx xxxx šedorůžová, nákroj xxxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, jemná xxxxxxxxxx je xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xx xxxxx je výrobek xxxxxxxx, křehký
|
||
drůbeží párek xxxxx
|
xxxxxxx xxxx strojně xxxxxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxx,
|
xxxxxxxxx se xxxxxxx vepřové x xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx xx xxxxxxx – xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx vzduchové xxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx x xx xxxxxxxx mase, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
xxxxxxx*) šunkový xxxxx
|
xxxxxxx xxxx, drůbeží maso xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) konzistence – pevná, soudržná,
|
připouští xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx xx nákroji – xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, případně i xxxxxxxx masa, xxxxxx 10 xx 50 xx ve spojce xxxxxx až růžově-červené xxxxx; xxxxxxxxx drobné xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x drobné xxxxxxxxx xxxxxxx, případně xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxx, xxxxx šťavnaté
|
||
drůbeží xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
x) konzistence – xxxxx, xxxxxxxx
|
xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx x drůbeží xxxx
|
x) xxxxxx na nákroji – na řezu xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx masové xxxxxx xxxxx, xxxxxx jemně xxxxxxxxxxx, xxxxxxx mozaika xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx dutiny xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx průměru do 8 mm, xxx xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx uzeninu; xxxxxxx, xxxxx kořeněná a xxxxx
|
||
xxxxxxx xxxxx xxxxxx
|
xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxx, xxxxxxxx,
|
xxxxxxxxx xx použití xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx sádla, xxxxxxx x xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled xx xxxxxxx – jemně xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxx dutinky,
|
|
c) xxxx x xxxx – xxxxx, xxxxxxx pro xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxxx, typická xxx xxxxxxx maso; salám xx xxxxx xxxxxx
|
Výrobek
|
Základní xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxxxx xxxx xx vlastní xxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, z jedné xxxxxx xxxxx běložlutým xxxxx; kusy xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx; xxxxx masa xxxxxxxxx, xxxxxxx pro xxxxxx hovězí maso, xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx při 15°X xxxxxxxxx tuhý,
|
||
c) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx, chuť xxxx xxxxxxx
|
||
Xxxxxxx maso xx vlastní xxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx vývar xxxx xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx; xxxxx čirý, xxxxx xxxxxxxxxx; xxxxxxx xxxx x&xxxx;xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx hnědošedé, xxxxx světlé, bez xxxxxxx xxxxx,
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx křehké, xxxxx vláknité, xxxxx, xxxxx xxx 15°X xxxxxxxxx tuhý
|
||
c) xxxx x xxxx - xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx mase, xxxxxxx, xxxxx kořeněná, xxxxxxxxx xxxxx; xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
||
Xxxxxxxx meat
|
vepřové xxxx
|
x) xxxxxx – xxxxxxx ve vychlazeném xxxxx barvy xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxx vepřového libového x tučného masa xxxxxxxxx do 10 xx; drobné xxxx, xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
|
xxxxxx xxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxx, plátky o xxxxxxxx 1 xx xxx nařezání xxxxxxxx
|
|
x) xxxx x chuť – xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxx, xx skusu xxxxxxx xxxxxx
|
||
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) vzhled x xxxxx – oranžová xx xxxxxxxxxxxx kompaktní xxxxx,
|
xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxxxxxx, na řezu xxxxx drsná,
|
|
c) xxxx x vůně – xx xxxxxx mase, xxxxxxxxx slaná, xxxxxxxx xxxxxxxx, bez cizích xxxxx x příchutí
|
||
Bůčková xxxxxxxxx
|
xxxxxxx xxxx
|
x) xxxxxx x barva – xxxxxxxxx, okrová xxxx xxxxxx xxxxx hmota,
|
uzený xxxxxxx bůček
|
b) xxxxxxxxxxx – tužší xxxxxxxx, xx řezu xxxxx xxxxx, roztíratelná,
|
|
c) xxxx x chuť – xx uzeném xxxxx, xxxxxxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxx xxxxxxx
|
xxxxxxx maso
|
a) xxxxxx x xxxxx – xxxxxxxxx šedá xx xxxxxxxxxx hmota, xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx tuku; jemně xxxxxxxxxx kolagenní xxxxxxx, xxxxxx vzduchové xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
|
xxxxxxx játra
|
b) xxxxxxxxxxx – xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxx 15°C xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx a xxxx – xx xxxxxxxxx játrech, xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx kořeněná, xxx xxxxxx pachů x příchutí
|
Xxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx s klobásou
|
masný xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxx a xxxxx – masný xxxxxxx (xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx směsi xxxxxxxx, xxxxxxxx řezy xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx z paprik se xxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxxxxx xxxxx, mírné xxxxxxxxxx xx připouští, xxxxxxxxxx směs xxxxxxxxx xx xxxxx, omáčka xxxxx xxxxxxxxx
|
||
x) xxxx x xxxx – xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx, příjemně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx x&xxxx;xxxxxxxx použité xxxxxxx se xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxx xx xxxxxx
|
xxxxxx maso
|
a) vzhled x barva – xxxx nařezané xx xxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx odblanění, xxxxxxx xxxxx xxxx x&xxxx;xxxxx xxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx zahuštěná
|
||
c) xxxx x xxxx – xx xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx, mírně xxxxx, xxxxxxxx kořeněná
|
||
Maďarský guláš
|
hovězí xxxx,
|
x) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx kousky xxxx x velikosti asi 15 xx 30 xx a xxxx xxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx v červenohnědé xx xxxxx omáčce
|
vepřové maso
|
b) xxxxxxxxxxx – maso xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
|
x) xxxx x xxxx – po xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, typická xxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxx pachů x xxxxxxxx
|
||
Xxxxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxx maso,
|
a) xxxxxx – xxxxxxxxxxxx xxxxxx masa a xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxx) x&xxxx;xxxxxxxxxxxx xx hnědé xxxxxx
|
xxxxx výrobek tepelně xxxxxxxxxx
|
x) xxxxxxxxxxx – xxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx,
|
|
x) xxxx x xxxx – xx xxxx a xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx svalová xxxxxxxxx
(% hmot. nejméně)
|
obsah xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
Xxxxxxxx
|
40,0
|
-
|
45,0
|
Xxxxxxx
|
50,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxxxxx
|
55,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx lahůdkový
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Debrecínský xxxxx
|
60,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxx xxxxx
|
50,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
45,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxx xxxxx
|
55,0
|
-
|
20,0
|
Xxxxxxxxx xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxx salám
|
40,0
|
-
|
35,0
|
Český xxxxx
|
40,0
|
-
|
40,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
14,0
|
40,0
|
Xxxxxx xxxxx
|
-
|
13,0
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
-
|
16
|
50,0
|
Xxxxxxx salám
|
-
|
15
|
50,0
|
Ostravská xxxxxxx
|
60,0
|
-
|
35,0
|
Xxxxxxxx xxxxxxx
|
-
|
14
|
55,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxxx
|
-
|
14
|
50,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx odděleného xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
Xxxxxxx xxxxxxxx
|
-
|
45,0
|
45,0
|
Xxxxxx xxxxx xxxxx
|
-
|
50,0
|
30,0
|
Xxxxxxx debrecínský xxxxx
|
7,0
|
30,0
|
35,0
|
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
15,0
|
35,0
|
25,0
|
Xxxxxxx xxxxxxx salám
|
28,0
|
12,0
|
20,0
|
Drůbeží Xxxxxxxxx xxxxx
|
-
|
40,0
|
40,0
|
Xxxxxxx Junior xxxxx
|
-
|
50,0
|
25,0
|
Xxxxxxx
|
xxxxx xxxx
(% hmot. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxx
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx požadavky
|
Hovězí xxxx xx xxxxxxx xxxxx
|
70,0
|
80,0
|
20,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxx xx xxxxxx xxxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxxx xxxx xxxx
|
70,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxxxxx xxx x xxxxx xxxxxxx 15,0% xxxx.
|
Xxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxx
|
57,0
|
70,0
|
40,0
|
-
|
Xxxxxxx xxxxxxxxx
|
35,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx uzeného xxxxx xxxxxxx 20,0% xxxx.
|
Xxxxxxx xxxxxxx
|
25,0
|
70,0
|
40,0
|
xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx 26,0% xxxx.
|
Výrobek
|
obsah xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx opracovaného výrobku
(% xxxx. xxxxxxx)
|
xxxxx xxxxxxxxx
|
Xxxx x&xxxx;xxxxxxxx
|
24,0% xxxx. xxxxxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxx xx xxxxxx
|
30,0% xxxx. xxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; |
Xxxxxxxx xxxxx
|
30,0
x&xxxx;xxxx:
xxxxxx xxxx xxxxxxx 16,0% xxxx
xxxxxxx xxxx xxxxxxx 14,0% xxxx
|
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx: xxxxxxx 4,5% hmotnostních
|
Chalupářský xxxxx
|
10,0
|
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx 12% xxxx.
|
Xxxx |
Xxxxxxx |
Xxxxxxxxxxxxxxx x technologické xxxxxxxxx |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x kterého xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 minut. |
tepelně xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx tepelně opracovaný |
Výrobek, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx dobu 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx opracováním (xxxxxx, xxxxxx x sušením xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody xx xxxxxxx aw(max)=0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx na 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x přímé xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, sušení x xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx došlo xx xxxxxxx aktivity xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx při xxxxxxx xxxx 20 °X |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx podle §1 xxxx. a) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, u kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, a xx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx látky,8c) x které xxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx spotřebou, x splňují xxxxxxxxx xxxxxxxxxx právního předpisu2),3); xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x přídavkem xxxxx xxxx vyšším xxx 1% xxxx. |
|
xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené maso xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx x&xxxx;xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x obalu, sterilovaný xx podmínek xxxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx7a) tak, xxx xxxx zachována xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
&xxxx;
|
Xxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxx produkty xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, vyjma xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxx
|
xxxxxxxxx xxxxx
|
xxxxxxxx
|
|||
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
xxxxxx:
|
|||
xx 300 x
|
-10 %
|
x xxxx
|
-10 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
|
xx 1000 x
|
-6 %
|
xx 350 x
|
-10 %
|
xxx 350 g
|
-5 %
|
|
xx 2000 x
|
-4 %
|
xxx 350 g
|
-5 %
|
|
||
xxx 2000 g
|
-2 %
|
|
|
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx a xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - xxxxxxxxx, xxxxxxxxx až xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx dutinky xxxxxxxxx, výrobky xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, nečistot, cizích xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
xxxx |
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a koření |
chuť |
nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx cizích pachutí |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
obsah xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
xxxxxxx pH |
nejvýše 4,5 |
Obsah xxxxxxxxxxx xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x g xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
xx 100 |
- 6 |
xxx 100 do 250 |
- 5 |
xxx 250 do 500 |
- 4 |
nad 500 |
- 2 |