Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2003.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2003 do 31.08.2003.
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx
x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) xx x), x) x x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxxxx technické xxxxx,6)
x) xxxxxxxx xxxx, nedělená xxxxxx a dělené xxxxxxx maso balené, xxxxxxx a zvěřina xxxxxx a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx a xxxxxx mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x názvem xxxxxx xxxx části xxxx,
x) nedělená drůbež xxxxx "xxxxx xxxxxxx X" xxxx "xxxxx xxxxxxx X" x xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 2,
x) dělené xxxxxxx maso xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3 x xxxx slovy
1. "xxx xxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx maso xxxxxxx xx xxxxx xxx kůže, nebo
2. "xxx xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx
3. "bez xxxxx a xxxx", xx-xx xxxxxx drůbeží xxxx xxxxxxx do xxxxx vykostěné a xxx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxx kachna xxxxxx xxxxx příslušného xxxxxxxxxxx xxxxx; u xxxxxx zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx. Xxxx xx xxxxx, xxx xx jedná x zvěřinu xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mas.
(2) Xxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x nebalené xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx
x) xxxxx "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva",
b) registračním xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx bourárny,
d) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx země, kde xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx vykrmeno x xxx xxxx xxxxxxxx. X případě, xx xxxxx xxxx xx ve všech xxxxxxxxx xxxxxxx, mohou xx xxxxx xxxxx xxxxx "Původ:" a xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx,
x) x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx krávy xxxxxx xxxxxxx x měsících,
takovým xxxxxxxx, aby byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx listem xxxxx.7)
(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx jako maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx xxx součástí xxxxxx xxxxxxxx název xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).
Druh |
Skupina |
Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx požadavky |
masný výrobek |
tepelně xxxxxxxxxx |
Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx. |
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx. |
|
xxxxxxxxx tepelně opracovaný |
Výrobek, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x prodloužení minimální xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °C |
|
fermentovaný xxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °X |
|
xxxxx xxxxxxxxx |
xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x vlastnosti čerstvého xxxx, x ke xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx k tepelné xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před spotřebou, x splňují požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot. |
|
kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx |
xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx |
|
xxxxxxxx |
Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9) |
|
xxxxxxxxxxxx |
Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním právním xxxxxxxx.7a) |
&xxxx;
Xxxx |
|
xxxxxxxxxxx x xxxxx |
x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx |
xxxx |
xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření |
chuť |
nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx |
Xxxxxxxx |
Xxxxxxxxxx % |
xxxxx xxxx |
xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0 |
xxxxx xxxxxxx |
xxxxxxx 2,0 |
hodnota pH |
nejvýše 4,5 |
Obsah spotřebního xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x g xxxx xx) |
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (x %) |
xx 100 |
- 6 |
nad 100 do 250 |
- 5 |
xxx 250 xx 500 |
- 4 |
xxx 500 |
- 2 |