Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 31.08.2003.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 31.08.2003 do 31.08.2003.


Xxxxxxxx, xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x j) xxxxxx x. 110/97 Sb., x xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobcích x x změně a xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní vodní xxxxxxxxx x výrobky x xxxx, xxxxx x výrobky x xxxx
326/2001 Xx.
XXXXX 1 - XXXX §1
Xxxxxxx na xxxxx a skupiny §2
Označování §3
Xxxxxxxxx xx xxxxxx §4 §5
Uvádění xx xxxxx §6 §7 §8
Prodej §9
ODDÍL 2 - MASNÉ VÝROBKY §10
Členění na xxxxx x skupiny §11
Xxxxxxxxxx §12
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx §12a
Požadavky xx jakost §13
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx §14
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky §14a
Xxxxxxx do xxxxx §15 §16 §17
XXXXX 3 - PRODUKTY RYBOLOVU X XXXXXXX XXXXX XXXXXXXXXXX §18
Označování §19
Požadavky xx xxxxxx §20
Xxxxxxx xx xxxxx §21
XXXXX 4 - XXXXX §22 §23 §24
ODDÍL 5 - XXXXXXXX §25
Xxxxxxxxxx §26
Xxxxxxxxx xx jakost §27
Xxxxxxxxxxxxx požadavky §28
Xxxxxxx do oběhu §29
Xxxxxxxxx ustanovení §30
Zrušovací xxxxxxxxxx §31
Xxxxxxxx §32
č. 264/2003 Xx. - Čl. II
x. 169/2009 Xx. - Čl. III
326
VYHLÁŠKA
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
xx xxx 30. srpna 2001,
kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), g), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx maso, xxxxx xxxxxxx, xxxx, xxxxxxx xxxxx živočichy x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxxxx z nich
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), i) x j) zákona x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx č. 306/2000 Xx. a xxxxxx x. 119/2000 Sb., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx a xxxxxxx x xxxx:
ODDÍL 1
XXXX
§1
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxx xxxxx - xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx úpravou xxxxxxxxx xxxx, určené x uvádění xx xxxxx,
b) kostmi - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxx,
x) xxxx - krev xxxxxxx xxx porážce xxxxxxxxx xxxxxx schváleným xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx,
d) xxxxxxx xxxxxx nebo xxxxxxx xxxxx - xxxxxx xxxx xxxxxxx při xxxxxxxxxx těl xxxxxxxxx xxxxxx xxxx při xxxxxxx masa,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx mladého xxxx, xxxx, xxxxx, jalovice, xxxxx,
x) mladým xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího pohlaví xxxxxx xxx 12 xxxxxx a xx 24 xxxxxx včetně,
x) xxxxx - xxxxxxxxxxxx xxxxxxx samčího xxxxxxx xx věku xx 24 xxxxxx,
x) xxxxxx - xxxxxxxxxx zvířata xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxx 12 xxxxxx,
i) xxxxxxxx - neotelená xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx 12 měsíců,
x) xxxxxx - xxxxxxx samičího xxxxxxx xxxxxx 12 xxxxxx, xxxxx xx již xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx ve xxxx xxxxxxx 12 xxxxxx,
x) xxxxx xxxxx - maso koz,
x) xxxxxxxx xxxxx - maso kůzlat xx xxxxx nejvýše 12 xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxx - xxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxx 18 xxxxxx.
Účinnost xx 1.9.2003 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§2
Xxxxxxx na xxxxx x xxxxxxx
(1) Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx je x xxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx drůbežího xxxx, xxxxxxx v xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1.
(2) Xxxxxxx na xxxxx, xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xx
x) x nedělené xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 1 tabulce 2,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxxx masa xxxxxxx x příloze x. 1 tabulce 3.

Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 [xxxx. 2 xxxx. x) od 1.1.2002] xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx

(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx zvláštním xxxxxxx předpise5) xx xxxxxx

x) xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 1 x xxxx xxxxxxxxxx druhem, xxx xxxxxx na xxxxxxx, xxxxx §1 písm. x) xx x), x) x x); xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedeným x xxxxxxxxx technické xxxxx,6)

x) xxxxxxxx xxxx, nedělená xxxxxx a dělené xxxxxxx maso balené, xxxxxxx a zvěřina xxxxxx a xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxx, xxxxxx xxx a xxxxxx mleté xxxx, xxxxx nebyly xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

x) xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx, x názvem xxxxxx xxxx části xxxx,

x) nedělená drůbež xxxxx "xxxxx xxxxxxx X" xxxx "xxxxx xxxxxxx X" x xxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 2,

x) dělené xxxxxxx maso xxxxxx xxxxx x skupiny xxxxx xxxxxxx č. 1 xxxxxxx 3 x xxxx slovy

1. "xxx xxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx maso xxxxxxx xx xxxxx xxx kůže, nebo

2. "xxx xxxxx", xx-xx xxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxx, xxxx

3. "bez xxxxx a xxxx", xx-xx xxxxxx drůbeží xxxx xxxxxxx do xxxxx vykostěné a xxx xxxx,

x) xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxxx, prase xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxx, xxxx kachna xxxxxx xxxxx příslušného xxxxxxxxxxx xxxxx; u xxxxxx zvěřiny x xxxxx jatečného xxxx. Xxxx xx xxxxx, xxx xx jedná x zvěřinu xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx mas.

(2) Xxxxxx xxxx balené, xxxxxxxx x nebalené xx xxx xxxxxxx xx xxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1, xxxx xxxxxx

x) xxxxx "xxxxx xxxx", "xxxxx xxx", "xxx", "xxxxx", "xxxxxxxx" xxxx "kráva",

b) registračním xxxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx bourárny,

d) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx,

x) xxxxx xxxxxxx,

x) xxxxxx země, kde xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx vykrmeno x xxx xxxx xxxxxxxx. X případě, xx xxxxx xxxx xx ve všech xxxxxxxxx xxxxxxx, mohou xx xxxxx xxxxx xxxxx "Původ:" a xxxx xx xxxxxx xxxxx xxxx,

x) x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx krávy xxxxxx xxxxxxx x měsících,

takovým xxxxxxxx, aby byla xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx listem xxxxx.7)

(3) X xxxxxxx, xx xx xxxxxx xxxx xxxxxxxx jako maso xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx (XXX),2) xxxx xxx součástí xxxxxx xxxxxxxx název xxxxxxxxxxxx laboratoře, xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx vyšetření xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx skotu (XXX).

Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxx, xxxxx, popřípadě xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx smyslově xxxxxxxx.
(2) Xxxxxxx upravené tělo
a) xxxx xxx xxx xxxxxx, vpichů, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) nesmí xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxx, xxxxxx tříšť, xxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxxxxx drůbeže, xxxxxxx xx xxxx xxxxx xxxx a xxxxxxx xxxxxxx xxxx,
x) xxxx xxx xxx xxxxxx xxxxxxxx sádla, xxxxx xxxx, chlupů, xxxxxx vnitřností x xxxxxxxx xxxxxx u xxxxxxx, xxxxxx, koz, xxxxxx, xxxxxx x xxxxx,
x) xxxxx vykazovat xxxxxx dehydratace a xxxxxxxx xxxx,
x) drůbeže xxxx xxx xxxxxx xxxx, vnitřní xxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx zbytky xxxxxxxxx xxxx. Xxxxxxx x xxxxx drůbež xxxx navíc xxx xx xxxxx, xxxxxxxx, xxxx, xxxxx xxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx malá xxxxx x zbytky xxx.
(3) X xxxxxx x xxxxx xxxxxxx upravených xxx musí xxx xxxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx.
(5) Otisky xxxxxxx x xxxx, xxxxx xxxx označeno xxxx xxxxxxxxxxx,2) xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx prodejem xxxxxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx xx xxxxx stažený x xxxxxxx.
(7) Xxxxxxxx drůbež xx xxxxx do xxxxx kuchaná bez xxxxx x xxxxxx.
(8) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxx do xxxxx xxxxxxx A xxxx xxxxx xxxxxxx X. Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxx X x X xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 (xxxx. 3 a 4 od 1.5.2004) xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xx xxxxxxx xxxx xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx ve xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.2)
(2) Technologické xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx kuřata x xxxxx a na xxxxxxx skupiny děleného xxxxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 3 xxxxxxxxx 1 a 2.
(3) Xxxxxxxx množství xxxxxxxxxxx xxxx u xxxxxxxxxx xxxxx x xxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx ze xxxxxxxxxx kuřat xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx. Xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx jednou za xxx xxxxx. X xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx majících xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxx kontrolu xxxxxxxx xxxx uvolněné rozmrazováním, xxx xx xxxxx xxxxxxxx celkové xxxxxxxx xxxx chemicky, x xx xxxxxxxx uvedeným x xxxxxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx kontrol xx xxxxxxxxxxx a xxxxxx xx uchová xx xxxx xxxxxxx roku.
(4) Xxxxxxxx poměru obsahu xxxx (W) k xxxxxx xxxxxxxx (RP) x xxxxxxxx drůbežího xxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xx 3 měsíce. X xxxxxxx, že xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx 1 xxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x příloze x. 3 tabulce 2, xxxx se xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx za 6 xxxxxx. Xxxxxxxx kontrol xx zaznamenají a xxxxxx xx xxxxxx xx xxxx 1 xxxx.
(5) X xxxxx xx nesmí xxxxxxxx xxxxxxxx úkony xxxxxxx x xxxxxxxx zdání xxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§6
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxx xxx xxxxxxx odděleně od xxxxxxxxx potravin.
(2) Xxxxxx xxxx (xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxx) a xxxxxxxxxx x masem musí xxxxxxxx po xxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx vyšší xxx xxxx 12 xX.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x zmrazené xxxxx xx xxxxx xx xxxxx pouze xxxxxx x xx podmínek xxxxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.8)
(4) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx 3 se nevztahuje xx xxxxxx xxxxxx, xxxxxxx předky, xxxx xxxxxxx vcelku bez xxxxx x xxxxxx xxxxx xxx xxxxx.
(5) Xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx do oběhu x kůží x xxx xxxxx xxxx x xxxxx, které xxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx obalu.
(6) Xxxxxx xxxxxxx maso se xxxxx do xxxxx x xxxx nebo xxx xxxx x x xxxxx xxxx xxx xxxxx.
(7) Xxxx xxxx xxxxxx játra xxxxxxxxxxx z xxxx, x xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx xxxxx, xxxx xxxxxx xxxxx xxxxx minimálně 300 x x xxxx xxxxx xxxxxxxxx 400 x xxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxx xxxxxxxxx barvu.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§7
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx2) x maso xxxx být chráněno xxxx xxxxxx slunečním xxxxxxx.
(2) X xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx společně
a) nebalená xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx nebaleného xxxx,
x) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx masné xxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§8
Xxxxxxxx
(1) Xxxx musí xxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) X xxxxxx přepravním xxxxx xxxxx xxx společně
a) xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxx výrobky,
b) xxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx mas,
c) xxxxxx x xxxxx výrobky.
(3) Xxxxxxxx maso x xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx přepravovány xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx pouze za xxxxxxxxxxx, xx xxxx xxxxxxx odděleně x xxxxxxxxxxxx pevných xxxxxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx xxxx xxxx být xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx přepravním xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§9
Xxxxxx
(1) Xxx prodeji xxxx xxxxx stejné xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx §7 x xxxxxxxx xxxxx §8.
(2) Nebalené xxxx xxxx být xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxx identifikaci xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx jen xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx nejedná o xxxxx nebo krájené xxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§10
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxx xxxxxxxx technologicky xxxxxxxxxx xxxxxxx obsahující xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx, x xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx zvláštního xxxxxxxx xxxxxxxx,2)
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 oC xx xxxx 10 xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxx spotřebě xxx xxxxx xxxxxx, x něhož neproběhlo xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx masným xxxxxxxx xxxxxxx, u xxxxxxx xxxx ve xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx tepelného xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx teploty xxxx 70 oC xx dobu 10 xxxxx a navazujícím xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (zráním, xxxxxx xxxx sušením xx definovaných xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx vody s xxxxxxxx xx (max.) = 0,93 x x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx xx 21 xxx při xxxxxxx skladování xxxx 20 xX,
x) xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx výrobkem xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx k xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, popřípadě xxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx aw (xxx.) = 0,93, x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 xX,
x) masným xxxxxxxxxxx xxxxxxx neopracované xxxx xxxxxxxx tepelně xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx směsi xxx, xxxxxxxxxx x pomocných xxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx; xx xxxxx polotovar xx xxxxxxxx x výrobek x mletého xxxx x přídavkem xxxxx xxxx xxxxxx než 1 %,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx zůstává xxxx xxxxxxxx,
x) vložkou xxxxxxx nebo xxxxxx xxxx díla,
i) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx mimo xxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx2) xxx, xxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx sterilita,9)
k) polokonzervou xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,2)
x) xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx bez bílkoviny xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx rostlinného původu.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny xx uvedeno x příloze č. 4 tabulce 1.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§12
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxx5) se x xxxxxxxx masných xxxxxxx označí
a) nejvyšší xxxxx xxxx x xxxxxxxxxxxx procentech, x xxxxxxxx xxxxxxx tvořených xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx skupinou, popřípadě xxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) datum xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxx x trvanlivých xxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xx xxxxx xxxxxxx v xxxxxxxxxxxxxxx obalech xx xxxxxxx xxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
(3) Označení xxxx xxxxx živočišného xxxxx xxxxxx v xxxxx xxxxxxx výrobku xxx xxxxxx xxx xxxxx, obsahuje-li masný xxxxxxx xxxx xxx 50 % hmotnostních xxxxxxxxx masa x xxxxxxxxx obsahu xxxx.
(4) Xxxxx vyrobené z xxxxxx xxxx, xxx xx svalovina vepřové xxxx, musí xxx x názvu xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx.
(5) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxxx druhu x xxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 4 xxxxxxx 1.
§12a
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
(1) Přípustné xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx od xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxx výrobky xx xxxxxxxxx
x) 10 % x balení xx 300 x,
x) 6 % x xxxxxx do 1&xxxx;000 x,
x) 4 % u xxxxxx xx 2 000 x,
x) 2 % x xxxxxx xxx 2&xxxx;000 x.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx
x) 10 % x xxxxxx xx 350 x,
x) 5 % x xxxxxx xxx 350 x.
§12x xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 169/2009 Xx. x xxxxxxxxx od 1.7.2009
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§13
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxx nakrojení masných xxxxxxx xxxxx x xxxx docházet k xxxxxxxxxx xxxx nebo xxxx. Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx. X xxxxxxx xxxxx xxx xxxx části, které xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx výrobku, x xxxxxx xxxxxxx. V xxxxxxx nesmí xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx, shluky xxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx, pokud nejsou xxxxxxxxxxxxxxxxx znakem xxxxxxx.
(2) Xxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx svraštělý xxxx porostlý plísní, xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx druhy xxxxxx charakteristické pro xxxx xxxxxxx, ani xxxxx xxxxxxxx.
(3) V xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx č. 4 xxxxxxx 2, musí xxxxxxxx požadavky xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxx 2 xxx xxxx jednotlivé xxxxx výrobky.
(4) V xxxxxxx, xx xx xxxxx xxxxxxx označen xxxxxx "xxxxx", xxxx xxx označen xxxxxx xxxxxxx xxxxx přílohy x. 4 tabulky 2.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxx opracovaných xxxxxxx xxxxxxx musí xxx xxxxxxx opracován celý xxxxxxx xxx, aby xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx opracování xxxxx xxxxxx výrobku.
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky xxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxxx tepelnému opracování xxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxx xxxx xxxxx xxxx, xxxx být xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx obalů x xxxxxxxxxxxx xxxx chráněny xxxxxxxxxx xxxx společně xxxxxx, xxxxx není xxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxx ze xxxxxxx x xx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(4) Masné xxxxxxx po ukončení xxxxxxxxx opracování xxxx xxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(5) X xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx provádět xxxxxxxxx úkony xxxxxxx x obnovení zdání xxxxxx xxxxxxxxxx.
(6) Podrobnosti x xxxxxxxxxxxxxxx požadavcích xx jednotlivé skupiny xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze x. 5.
(7) Šunka x vepřového xxxx xxxx být vyrobena x xxxxxxx kýty, x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx konzumní může xxx použita xxxxxxx xxxx xxxxxx.
§14x
Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx ošetřeny ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx účinky xxxxxxxxxx účinkům xxxxxxx 121 oC, působící xx dobu xxxxxxx 10 xxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxx ve xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 100 xX, xxxxxxxx xx xxxx nejméně 10 xxxxx.
§14x xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 169/2009 Xx. x účinností xx 1.7.2009
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§15
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxx uvádění xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx právním xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxxx v xxx xxxxxx xxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxx bezprostředně xx xxxxxxxx označen xxxxx xxxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x den xxxxxxxxxxx po xxx xxxxxxxx.
(4) Masné xxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx do xxxxx xxxxxx nebo xxxxxxxx, x výjimkou xxxxxxx a xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§16
Xxxxxxxxxx
(1) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx zvláštním xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Nebalené xxxxxxxxx masné výrobky xx xxxxxxxx v xxxxxxx, chladných, xxxxxxx xxxxxxxxxx, při xxxxxx xxxxxxxx čerstvého vzduchu x xxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
§17
Xxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxxxxx xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxxxxxx volně xxxxxx x přepravních xxxxxxx x nepropustným dnem, xxxxxxxx před xxxxxxxxx x znečištěním.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
XXXXX 3
XXXX, OSTATNÍ XXXXX XXXXXXXXXXX A XXXXXXX Z NICH
§18
Pro xxxxx této xxxxxxxx xx rozumí
a) rybami x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxx xxxxxx,2)
x) čerstvými xxxxxx x ostatními vodními xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní živočichové xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxxxx, zchlazené tak, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichy ryby x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx prošli xxxxxxxx zmrazování,8)
d) xxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxx chemickému xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxx, marinování, xxxxxx, xxxxxxxx nebo xxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx nebo částečně xxxxxxx xxxxxxxxxx maso xxxx xxxxx xxx x xxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x látek xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§19
Xxxxxxx xx xxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx druhy, xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx v příloze x. 6.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Na xxxxx xxx, ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx se xxxxx údajů uvedených x zákoně a xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx5) xxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, skupiny xxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx nebo xxxx.
(2) U polokonzerv x xxxxxxx hermeticky xxxxxxxx xxxx xxx xx xxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx skladování; x xxxxxx se xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx hodnotami.
(3) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx deklarované xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
(4) Xx xxxxx xxxxxxx musí být xxxxxx xxxx x xxx, xx při xxxxxxxxxx xxxxxxx z xxx a ostatních xxxxxxx xxxxxxxxx byla xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxx celistvá, xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) Xx xxxxx xxxxxxx xx xxxxx údajů xxxxxxxxx v odstavci 1 uvede, xxx xx jedná x xxxx xxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§22
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xx xxxxxxxxxx xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x výrobků x xxxx lze použít xxxxx surovinu xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
(2) Xxxxx xxxxxxxxxxxxx požadavky xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 7.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
§23
Xxxxxxx do xxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx od minus 1 xX do xxxx 5 xX.
(2) Xxxxxxx xxxxxx xxxx x xxxxxxx vodní xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xx minus 1 oC do xxxx 2 xX.
(3) Xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z nich xx xxxxx xxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x ostatními xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxx by xxxxx dojít x xxxxxxxxxx nepříznivému xxxxxxxxx xxxxx.
(4) Xxxxxxxxxx x xxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx je xxxxxxxx xxxxxxxx pouze xxxxxx nebo xxxxxxxx.
(5) Xxxxx ryby se xxxxx uvádět do xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
XXXXX 4
VEJCE A XXXXXXX X XXXX
§24
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxx xxxxx xxxxx xx xxxxxxxx nemytá xxx xxxxx xxxxxxx,2)
x) xxxxxxxxx xxxxx slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx I. xxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §29 xxxx. 1,
x) chladírenskými vejci xxxxxxxxx vejce xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na XX. třídu xxxxxxx, xxxxxxx trvanlivost xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx za xxxxxxxx stanovených x §29 xxxx. 2,
x) xxxxxxxxxxxxxx vejci slepičími xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx na II. xxxxx xxxxxxx, u xxxxx xxxxxxxxxxx byla xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxx ochucené xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxx emulgací jedlých xxxxxxxxxxx olejů xx xxxxx xxxx obsahující xxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
§25
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxx x. 8.
§26
Označování
(1) Xxxxx se xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxxx vajec xxx xxxxxxx pouze xxxxxx "xxxxx" xxxx "xxxxxxx xxxxxxx".
(2) Xxxxxxx xxxxx xx označí xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx podle přílohy č. 8.
(3) Xxxxxxxx vajec xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
(4) Xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxx u xxxxx
a) I. xxxxx jakosti xx xxxxx uvede hmotnostní xxxxxxx,
b) xxxxxxxxx xxxxx X se xx obalu uvede x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxx X xx obal xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx "Xxxxx X",
x) xxxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx B xx xxxxxx i xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx 5 xxxx. x), x) a x).
(5) Xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx a nebalených xx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx u xxxxx
a) X. xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx ovál x xxxxxxx 12 xx x x xxx xxxxxxxxxx skupina xxxxxxxx xxxxxxx 3 mm xxxxxxx,
x) XX. xxxxx xxxxxxx X xxxx xxxx xxxx x průměru 12 xx x x xxx xxxxxxx X xxxxxxx 5 mm xxxxxx,
c) XX. xxxxx xxxxxxx B xxxxxxxxxxxx rovnostranný trojúhelník x xxxxxx xxxxxxx 10 mm,
x) XX. xxxxx jakosti X konzervovaná xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx 16 x 7 xx.
(6) Xxx označování xxxxxxx x xxxxx xxxx být uvedena
x) xxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx teplota,
x) x xxxxxx xxx 300 g xxxx xx informace xxx xxxxxxxxxxxx "xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx".
(7) X xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxx odchylky uvedeny x příloze č. 10 xxxxxxx 3.
§27
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx dělí xx tříd xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx skupin, xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 9.
(2) Xxxxx hmotnostně xxxxxxxxx xx xxxx zařazují xx XX. xxxxx xxxxxxx.
(3) Smyslové, xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 10 tabulkách 1 x 2.
§28
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
Vejce xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx požadavkům xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
§29
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxx X. třídy xxxxxxx x xxxxx XX. xxxxx xxxxxxx X xx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxx teplotě xxxxxxxxx xxxxxxx plus 5 xX a xxxxxxx xxxx 18 xX.
(2) Vejce XX. xxxxx jakosti X xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxxx než plus 5 xX x xxxxxxxx pod minus 1,5 xX, a xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu 70 % xx 85 %.
(3) Xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxx x §26 xxxx. 4 xxxx. x) xxxx xxx xxxxx xxx po xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx a xxxxx xx xxxx xxxxx xx xxxxx xxxx xxxxx X. třídy xxxxxxx A.
(4) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx čerstvých xxxxx je 28 xxx xx data xxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxx 7 xxx xxxx uplynutím data xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx.
(5) Xxxxx uváděná xx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx předpisem.2)
(6) Xxxxxxxx balené xx xxxxxxxxxx při nekolísavé xxxxxxx prostředí nejméně 0 xX x xxxxxxx xxxx 15 xX.
(7) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxx výrobky x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(8) Xx xxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxx z vajec, xxx surovina nebyla xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx.2)
§30
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
(1) Potraviny xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
(2) Xxxxxxxxxxx maso x xxxxx výrobky x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx nejpozději do 30. xxxxxx 2002.
(3) Xxxxxxxx potravin xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx lze používat xxxxxxxxxx xx 30. xxxxxx 2002, x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx §3 xxxx. 2.
§31
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 327/1997 Sb., xxxxxx xx provádí §18 písm. a), x), h), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx výrobky, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x výrobky x xxxx.
2. Vyhláška x. 89/2000 Sb., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 327/1997 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), j) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxx, xxxxx xxxxxxx, ryby, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x výrobky x nich.
§32
Xxxxxxxx
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1. xxxxx 2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx nabývá xxxxxxxxx xxxx 1. ledna 2002, x §5 xxxx. 3 a 4, xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx vstupu Xxxxx xxxxxxxxx xx Xxxxxxxx unie.
Xxxxxxx:
Ing. Xxxxx x. r.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx č. 1 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx na xxxxx x skupiny
Tabulka 1
Xxxxxxx xxxx xx xxxxx a xxxxxxx, x xxxxxxxx nedělené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx
__________________________________________________________________________
xxxxxxxx maso
kosti
droby
maso syrové sádlo, xxx
xxxx
xxxxx xxxx
xxxxxx, xxxxxxx xxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________
Xxxxxxx x. 2
Xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxx a xxxxxxx a jejich xxxxxxxxxxxxxxx
_________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Charakteristika
_________________________________________________________________________________________
xxxx Xxxxxx xxxxxx kosti xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxxx Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxx Xxxx pohlavní xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vykastrovaný xxxxxx,
xxxxxxxx xx xxxx nejméně 140 xxx. Xx xxxxxxxx xxxx xxx
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 77 xxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxx krůta Hřeben xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ 1. xxx xxxxx, xxxx ___________________________________________________
xxxxx 2. x xxxxx, xxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx.
_______________ 3. x xxxxx a xxx*) ___________________________________________________
xxxxx xxxxxx - srdce Hřeben xxxxxx xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý.
_______________ - xxxxxxxxxx žaludku ___________________________________________________
kachna - jater Hřeben xxxxxx kosti tuhý, xxxxxxxxxxx.
_______________ - krku ___________________________________________________
mladá husa Xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, nezkostnatělý. Vrstva xxxxxxxxxx
xxxx, xxxxx pokrývá xxxx xxxx, musí xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxx,
xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx. Vrstva xxxxxxxxxx xxxx,
xxxxx xxxxxxx xxxx xxxx, xxxx xxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxx perlička Hřeben xxxxxx kosti ohebný, xxxxxxxxxxxxx.
_______________ ___________________________________________________
xxxxxxxx Xxxxxx hrudní xxxxx xxxx, zkostnatělý.
_________________________________________________________________________________________
*) Na xxxxx se xxxxx xxxxx drobu, xxx xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx xxxxxxxx drůbežího masa xx xxxxx x xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx Xxxxx vzniká xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx těla. Xxx
xx xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx x středem xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxxx Xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx zadní xxxxxxx Xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx stehenní, xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx Xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx
x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxx Xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx. Řezy
provedeny x xxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxx Xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
xxxxxx __________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxx Xxxxx pažní, vřetenní, xxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x články prstů xxxxxx
xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xx přípustné xxxxx xxxx xxxxxx svaloviny x
xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxx svaloviny x
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxx odděleně.
perliččí __________________________________________________________________________________
neoddělená xxxxxx Xxx křídla v xxxxxx xxxx, spojená xxxxx hřbetu, xxxxx xxxx
xxxxxxxx podél nejvýše 45 % xxxxxxxxx xxxxxx dílu.
__________________________________________________________________________________
hřbet Obratle xxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxx žeber x xxxxxx pánve xxxxxx
xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxx Xxxxx xxxx x xxxxx xx obou xxxxxxxx, nebo jejich xxxx, včetně
svaloviny x xxxxxxxxx souvislosti. Xxxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx Xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx prsní xxxx. Xxxxx řízek krůty xxxx být
jen x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx Xxxxxx xxxx x chrupavkou xxxxx xxxxx včetně xxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx 3 % x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx.
__________________________________________________________________________________
xxxxxx, xxxxxxx Xxxxxx x xxxxx xxxxxx x xxx s kůží x xxxxxxxxx tukem xxxxxxxxxxxx
xxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx svalu xxxxxxx.
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 2 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Tabulka 1
Požadavky xx xxxxx xxxxxxx X a X xxx xxxxxxxxx drůbež
_________________________________________________________________________________________
Požadavky xx třídu jakosti X Xxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx X
_________________________________________________________________________________________
Xxxxx, xxxxxxxxxx, xxx cizích látek x xxxxxxx. Xxxxx, neporušená, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxx.
Xxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx. Xxx znečištění xxxx, vnitřnostmi xxxx xxxxxx xxxxxxx.
Xxx xxxx xxxxx x xxxx. Xxx xxxx xxxxx x xxxx.
Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, otlaků, Xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, otlaků,
odřenin nebo xxxxxxxxxxx. xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx.
Xxxxxx xxxx mít xxxx xxxxxxxx svalstvo, xxxx zmasilá
stehna x xxxx zmasilá, široká x zaoblená xxxx. X xxxxx,
xxxxxxx kachen x krůt xxxx xxx xx xxxxx, xxxxxxx
xxxxxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx. U xxxxxx,
xxxxxx x xxxxxxx xxx xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxx xxxx. X xxx xxxx být xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxx
xxxxxxxxxx xxxx.
Xxxx xxxx xxx xxxxx x xxxxxxxxxxx, lehké xxxxx xxxxx
x slabá xxxxxxxxx jsou xxxxxxxxx, xxxxx xxxx málo
viditelná x nenacházejí xx xx xxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxxxxxx je rovně xxxxx zabarvení xxxxx xxxxxx xx
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx xxxxxx xxxxx vykazovat xxxxx xxxxx xx
xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx, xxx xxxx malé x xxxxxxxxx
x nejsou xx xxxxx x xxxxxxxx.
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx kategorie
_________________________________________________________________________________________
Název Hmotnost Hmotnostní xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xxxxxxx
(x xxxxxxx) (x xxxxxxx) xxxxxxxxxx
xxxxxxxx (v xxxxxxx)
_________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxx xx 1100 po 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 xxx) xx 1100 xx 2400 xx 100 (1100, 1200, 1300 xxx.) 50
xx 2400 po 200 (2400, 2600, 2800 xxx.) 100
_________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1100 xx 50 (1050, 1000, 950 xxx.) 25
(1 xxxxxx) xx 1100 xx 100 (1100, 1200, 1300 xxx.) 50
_________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (do xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 3 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, chlazená xxxxxxxx kuřata a xxxxx x xx xxxxxxx xxxxxxx děleného xxxxxxxxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxx chlazení Množství xxxx xxxxxxxx ze Nejvyšší xxxxxxx přípustné Nejvyšší xxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxxxx neděleného množství vody x xxxxxxxxxxx xxxx x chlazených
kuřete xxxxx rozmrazování zmrazeného xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx kuřat x krůt (v % x
x xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxx xx vypočítá xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
% x počáteční xxxxxxxxx xxxxxx (x gramech) upraveného xxxx drůbeže
zmrazeného jatečně
upraveného xxxx xxxxxx je
voda xxxxxxxxxxx xxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
- xxxxxxxx 1,5 3,65 x XXX1) + 42 0,1
__________________________________________________________________________________________
- xxxxxxxxxx
xxxxxxxx x 3,3 3,79 x RP2) + 42 2,0
xxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
- xx xxxxx xxxxx
xxxxxxxxx 5,1 3,93 x RPA1) + 42 4,5
__________________________________________________________________________________________
1) XXX : xxxxxxxx hmotnost bílkovin (xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx).
2) XX : xxxxxxxx bílkovin (stanoveno xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx).
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxxxxxx požadavky xx xxxxxxx xxxxxxx děleného xxxxxxxxx masa
__________________________________________________________________________________________
Nejvyšší xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx (X) x xxxxxxxxx xxxxxxxx
(XX) u xxxxxx xxxxxxx (x xxxxxxx)
________________________________________________________
x xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx x postřikem ve xxxxx xxxxx ponořením
__________________________________________________________________________________________
filety x xxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxx 3,40 3,40 3,40
xxx ní, xxx xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx x xxxxxx, x xxxx 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, spodní xxxxxx, stehna 4,05 4,15 4,30
neoddělené xxxxx xxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxx xxxxxx x xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxx z krůty xxx kůže 3,40 3,40 3,40
__________________________________________________________________________________________
prsa x xxxxx s kůží 3,40 3,50 3,60
__________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxx, xxxxxx xxxxxx, 3,80 3,90 4,05
xxxxx stehna x xxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxxxx xxx xxxxx x xxx xxxx 3,95 3,95 3,95
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 31.8.2003 (xx xxxxxx x. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 4 x xxxxxxxx x. 326/2001 Sb.
Tabulka x. 1
Xxxxxxx xx xxxxx x skupiny
___________________________________________________________
Druh Skupina
___________________________________________________________
tepelně xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx xxxxxxx opracovaný
masný xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxx Xxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxx
xxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxx tepelně xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxx ∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se použití
jakosti bílkovin xxx. 16 % xxxxxx x xxxxxxxxx bílkoviny
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových nepřipouští xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 13 % barviv x xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx se xxxxxxx
xxxxxxxx xxx. 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________
∙ xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx svalových
bílkovin xxx. 7 %
__________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxx. 55 % xxxxxxx x hovězí xxxx,
xxxxxxx xxxxxx xx (xxx) 0,93 xxxxxxxxxxx xx použití
opracovaný turistický rostlinné bílkoviny
trvanlivý
salám
__________________________________________________________________________________
trvanlivý poličan obsah xxxx xxx 55 % xxxxxxx x hovězí xxxx,
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xx (xxx) 0,93 xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxx
xxxxxxx
xxxxx
__________________________________________________________________________________________

Xxxxxxx č. 5 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jednotlivé xxxxxxx xxxxxxx výrobků

Druh

Skupina

Charakteristika x xxxxxxxxxxxxx požadavky

masný

výrobek

tepelně xxxxxxxxxx

Xxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx minimálně xxxxxxxxx účinku xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx 70 °C xx xxxx 10 xxxxx.

xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxx xxxxxx, x xxxxx neproběhlo tepelné xxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx.

xxxxxxxxx tepelně opracovaný

Výrobek, x xxxxxxx bylo xx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx působení xxxxxxx xxxx 70 °X xx xxxx 10 xxxxx x xxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxx, xxxxxx a xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) xxxxx x poklesu xxxxxxxx xxxx xx xxxxxxx xx(xxx)=0,93 a x prodloužení minimální xxxx trvanlivosti xx 21 xxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx plus 20 °C

fermentovaný xxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx neopracovaný určený x xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx v průběhu xxxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxx x uzení za xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx na xxxxxxx xx(xxx)=0,93 s minimální xxxxx xxxxxxxxxxxx 21 xxx xxx teplotě xxxx 20 °X

xxxxx xxxxxxxxx

xxxx podle §1 xxxx. x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx, x kterého xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx struktura masa x vlastnosti čerstvého xxxx, x ke xxxxxxx xxxx přidány xxxxxxxxx, kořenící xxxxxxxxx xxxx přídatné xxxxx,8c) x xxxxx xxxx xxxxxx k tepelné xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx před spotřebou, x splňují požadavky xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2),3); xx masný xxxxxxxxx xx xxxxxxxx i xxxxxxx x xxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxx vyšším xxx 1% hmot.

kuchyňský xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx upravené xxxx xxxx xxxxx xxx, xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx dalších xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,8x) xxxxxx k tepelné xxxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxx

Xxxxxxx neprodyšně uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx xxxxxxxxx právním xxxxxxxx7a) xxx, xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx.9)

xxxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxxxx uzavřený x xxxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxx uvedených xx zvláštním právním xxxxxxxx.7a)

&xxxx;

Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.6.2009 (xx xxxxxx č. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxx, skupiny x xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxx Xxxxxxx Xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
xxxxxx x xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx jednotlivých zmrazené
vodních xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx nebo xxxxx xxxxx
xxxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
__________________________________________________________________________________________
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.10.2001 xx 30.6.2009 (do xxxxxx x. 169/2009 Xx.)
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx č. 326/2001 Xx.
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx x požadavky xx xxxxxx, balení x xxxxxxxxxx ryb x xxxxxxxxx xxxxxxx živočichů x xxxxxxx z xxxx
___________________________________________________________________________________________
Xxxxxx Xxxxxxxxxxxxx Xxxxxxxxx Xxxxxxxxx xx xxxxxx Xxxxxxxxxx Xxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxxx xx
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxx***
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxx x - nesmí vykazovat xxxx pachy,
ostatní xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (u
živočichové kuchaných ryb xxxxx být tělní
dutina xxxxxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx xxxx xxxxx) x
xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx
xxxx být xxxxxxxxxxxxxxxx xxx
xxxx xxxxxxxxx rod xxxx xxxx
xxx a xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx,
- xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxx svaloviny
- xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx
xxxxxxxxxxx vzhled*
___________________________________________________________________________________________
zmrazené xxxx - xxxx
x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxx 15 cm
musí xxx
xxxxxxx do
oběhu
kuchané.
___________________________________________________________________________________________
rybí výrobky:
- xxxxx xxxx - xxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx: xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx xxxxx výrobky x
xxxxxx xxxx xxxx nebo xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx 80 %, xxxx xxxxxxxx x xxx xx xxxxxxxx izotermických
porcované porce xxx xx xx 1,0 xx - 5 % dokonale xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxx
- xxxx xxxx nasolují x xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
(x hlavou x xxxxx xxxxx nad 2,0 xx - 2 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx 1 xX xx plus přepravnících
vnitřnostmi), nebo xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x 8 xX xxx xxxxxxx
- xxxxxxx xxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx 1 xX až
(zbavené a) xxxxx xxxx 8 xX
xxxx x xxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxx2)
xxxxxxxx x) xxxxx xxxxxx
xxxxxx břišní kouřem -
x xxxxxxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxx), xxxxxxxx
- xxxxxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx (s musí xxx xxxxx
xxxxxx xxx xxxx 65° C.
zbavené Po xxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx xxx
xxxx xxxxxxx před
zbavené xxxx xxxxxxx
x střívek), bezprostředně
- xxxx xxxxxxxxx xx
xxxxxxxxx xxxxxxx x
xxxxxx (xxxx xxxxxxx xxxx
xxxxxxx bez nižší, xx
xxxxxx x xxxxxxxx xx
xxxxxxx x xxxxxxx, xxx
xxxxxxxx xxxxx xxxxx
xxxxxxx xxxxxxxxxxxx
xxxxxxx), x xxxxxxxxxx
- xxxx
xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx ryby základní po xxxxxxx xxxxxx: - ryby dokonale xxxxxxx skladují xx xxx v
surovina musí xxx xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxxxxx, xxxx vzhledem teplotě x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xx 1,0 kg - 5 % xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx- xxxxxxx xxxx nebo strojně
smažením balením xx 2,0 xx - 3 % xx xxxxxxxxxxx druhu, xxx 1 oC až xxxx xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % xxxxxx xxxxx a xxxxx 8 oC přepravnících
zchlazeny xx - x výměně tukové xxxxx xxx xxx teplotě
teplotu xxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxx, xxxxxxxx plus 1 xX xx
(xxxx xxxxx), xxxxx xxxxxxxxx xx xxxxx xxx 2,0 plus 8 xX
xx zabalení mg KOH x 1 g xxxx
xx xxxxxxx, při - xx xxxxxxx xx xxxxxxx tuk
které budou xxxx xxxx x xxxxx zakouření
přepravovány nejméně xxxx 170 °C
a xxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx balení: obsah xxxx: xxxxxxxx xx xxx v
výrobky xx xxxxxxxxxx xx 0,3 xx - 10 % x xxxxx xxxxxxxx xxxx než xxxxxxx x izotermických
solených xxx xxx,2) jiker a do 1,0 xx - 5 % 14 % xxxxxxx xxxx xxxx xxxxxxx
xxxxx xx 2,0 xx - 3 % x xxxxxxx xxxxxxxx 10 až 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
14 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
x xxxxx xxxxxxxx 6 xx 10 % xxx xxxxxxx
xxxx 1 xX až
plus 8 xX
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx: xxxxx xxxx xxxxxxx 25 %
xxxxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxx - 10 %
xxx xxxx x xx 350 g - 10 %
xxxxxxxxxx xxx 350 x - 5 %
___________________________________________________________________________________________
xxxxxx ryby sušené obsah xxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxx xx xxx x xxxxxxx s
nesolené ryby 18 % xxxxxxxxx xxxxxxxx teplotou
sušené xxxxxx xxxxxxx 65 xx xxxxxxxxxx
xxxx 70 %. Podmínky pro xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxx
xx xxxxx.
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxx - xxxx - studené balení: - xxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxxxx xx xxx x
- za xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx2) xx 0,3 kg - 10 % xxxxxx chutí x pachů teplotě v xxxxxxxxxxxxx
- xx xxxxx xxxxxxx (x - xxxxxxxx xx 1,0 kg - 5 % - přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx plus nebo xxxxxxx
xxxxxx xxxxxxxx xx 2,0 xx - 3 % xxxxxxxx 1 xX xx plus chlazených
zbavené xxxxxxxxxx xxx 2,0 xx - 2 % 8 xX xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxxxxxx při xxxxxxx
xxxxxxx xxxxxx xxxx 1 xX xx
xxxx x xxxxxxxxxxx 8 xX
xxxxxxx) x marinovacích
- xxxx xxxxxxx,
xxxxxxx xxxxxxxx xx
(xxxxxxx xxxxx
xxxx x xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx, xxxx a
výstelky xxxxxxxx v
dutiny marinovací
břišní x xxxxx a
krevních xxxxxxxxxx
xxxxxxxx) xxxxx
- xxxx marinované
vykostěné rybí
- xxxxxx (xxxx xxxxxxxx k
kuchané, xxxxxxxx
xxx xxxxxxx xxxxx
xxxxxx a - xxxxxxx
xxxxxxx s xxxxxxxx -
výjimkou xxxxxxxx
xxxxxxx xxxxxxxx
xxxxxxx) xxxxxxxxxx
- xxxx teplou
porcované cestou
(vařená,
pečená).
K xxxxxxxx
xxxxxxxxxx
xxxxx x
xxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx se
marinády
zalévají
slanokyselým
nálevem,
rosolem,
majonézou,
omáčkami,
remuládami xxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx teplotu, xxxxx xxxxxx: xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxx x
- xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx- xx 0,3 xx - 10 % xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 1,0 xx - 5 % xxxxxxx xxxx xxxx strojně
ošetřením xxxxxxx xxxx xx 2,0 xx - 3 % 1 xX xx xxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxx 100 xX působící nad 2,0 kg - 2 % 8 oC přepravnících
po xxxx nej- při xxxxxxx
xxxx 10 xxx. xxxx 1 xX xx
- xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, pečení plus 8 xX
xxxxx xxxxxx zajišťu-
způsobem jící xxxxxxxxx-
xx xxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxxxx x sterilace x balení: xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx,
xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx 350 x - 10 % xxxxx xxxxx, xxxxx v konzervě
nebo xxxx- xxxxxxxxxxx nad 350 x - 5 % xxxxxxxxxxx, bez cizích xxxxx x
xxxxxx xxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xxxxxxx obvykle podílu xx xxxxxxxxx x xxx
xxxxxxx při teplotě xxxx xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxx) x
xxxxxxxxx 115 - 121 xX x xxxxxxxxxxxxx (Scombridae)
nebo xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx:
xxxxx, x xx- x) x xxxxxx 70 %
xxxxxxxx x) xx xxxxxxx xxxxx 60 %
uzavřených c) xx xxxxxxx xxxxx x x xxxxx 60 %
xxxxxxx, d) x xxxxxx xxxxxxx xxxx xx
xxxxxxxxxxx x vodě 60 %
autoklávu e) x xxxxxxxx x xxxxxx
xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx 50 %
xxxxxxxx x) x xxxxxx x xxxxxxx xxxx xxx
50 %
g) xxxxxxxx xxxxxxxx xxx
xxxxxxx xxxxxxxx x celých
ryb rodů Xxxxxxx,
Xxxxxxxxxx a Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxx xxxxxxx **
___________________________________________________________________________________________
polotovary polotovary technologické xxxxxxxxxx2) xxxxxxx2)
xx xxxxxxxx zpracování2)
převážně:
- xx xxxxxxxxx
xxxxxx ryb
- xx
xxxxxxxxxx
xxxx
xxxxxxxxx
- x xxxxxx xx
xxxxxxxxxxxxx
xxx
- x
xxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx x
xxxxx
___________________________________________________________________________________________
* = xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
x ** = xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx teplotě xxxx 35 °C xx xxxx 10 xxx nebo xxx xxxxxxx plus 37 °X po dobu 7 xxx
*** = x 20 náhodně xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hodnota xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
__________________________________________________________________
Druh Skupina Podskupina
__________________________________________________________________
vejce I. xxxxx jakosti čerstvá EXTRA X
__________________________________________________________________
xxxxxxx X
_________________________________________
XX. xxxxx X
___________________
X xxxxxxxxxxxx
___________________
X xxxxxxxxxxxx
__________________________________________________________________
xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
__________________________________________________________________
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.10.2001 xx 30.4.2004 (xx xxxxxx č. 264/2003 Xx.)
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 326/2001 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
X. třída xxxxxxx XX. xxxxx xxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxx X xxxxx X
XXXXX X
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx,
xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
xxxx přípustné
___________________________________________________________________________________________
vzduchová xxxxxxx xxxx xxx 4 xx xxxxxx xxxx xxx 6 xx vysoká nejvýše 9 xx xxxxxx xxxxxxxxx
__________________________________________ xxxxxxx xx xxxxxxxx délky xxxxx
x xxxx jakostní xxxxxxxx při xxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, kulatý, xx středové poloze, xxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xx xx xxxxxxxx
xxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx xxxxx zárodku xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxx obsah bez xxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxx
___________________________________________________________________________________________
xxxxxxxxx odchylky 7 % xxxxx neodpovídajících xxxxxxxxx xxx xxxx 7 % xxxxx neodpovídajících
jakosti xxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx: xxxxxxxxxx pro xxxx třídu
- 1 % xxxxx x xxxxxx tělísky
- 4 % xxxxxxxxx vajec
___________________________________________________________________________________________
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxx
______________________________________________________________________________________
Xxxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxx 1 xxxxx Xxxxxxxxx hmotnost 100
(x xxxxxxx) xxxx (x xxxxxxxxxxx)
______________________________________________________________________________________
XX velmi xxxxx 73 a xxxx 7,3
X xxxxx xx 63 xx 73 6,4
X xxxxxxx xx 53 do 63 5,4
X malá méně xxx 53 4,5
xxxxxxxxx xx xxxxxxx 6 % xxxxx xxxxxxxxxxxxx nižší hmotnosti
vejce xxxxx B xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
______________________________________________________________________________________

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 326/2001 Sb.
Požadavky na xxxxxx majonéz
Tabulka 1
Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx

Xxxx

xxxxxxxxxxx x xxxxx

x xxxxxxxxxx xx obsahu xxxxx - pastovitá, xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx hmota, xxxx xxxxxxxxx, částice kusovitých xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx vzduchové xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx

xxxx

xxxxxxx xxx xxxxxxxx, mírně xxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x koření

chuť

nakyslá, xx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx %

xxxxx xxxx

xxxxx xxxxxxx xxxxx 10,0 xx 85,0

xxxxx xxxxxxx

xxxxxxx 2,0

hodnota pH

nejvýše 4,5

Xxxxxxx 3
Přípustné xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx

Obsah spotřebního xxxxxx deklarovaný xx xxxxx (x g xxxx xx)

Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxxxxx (x %)

xx 100

- 6

nad 100 do 250

- 5

xxx 250 xx 500

- 4

xxx 500

- 2

Čl. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx dnem xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx lze provádět xxxxxxxxxx xx 30. xxxxx 2004.
Xx. XX xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 264/2003 Xx. x účinností xx 1.9.2003
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
2. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xx 1 xxxx xxx xxx nabytí xxxxxxxxx této xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx předpisem č. 169/2009 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.7.2009

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 326/2001 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx 1.10.2001, x xxxxxxxx §3 xxxx. 2 písm. x), xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx 1.1.2002, x §5 odst. 3 x 4, xxxxx nabývají xxxxxxxxx xxxx vstupu XX xx XX (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx podchyceny xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
264/2003 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/97 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx a xxxxxxx x xxxx
x účinností xx 1.9.2003, s xxxxxxxx §24, 25, xxxxxx 8 a 9, xxxxx nabyly xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004); a xxxxxxx x. 1 xxxxxxx 2 a 3 x xxxxxxx x. 2 xxxxxxx platnosti xxxx, xxx vstoupila x platnost smlouva x přistoupení ČR x XX (1.5.2004)
169/2009 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx.x), d), x), x), x) a x) xxxxxx x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx a x xxxxx a doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx znění xxxxxxxxxx xxxxxxxx, pro maso, xxxxx xxxxxxx, ryby, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, vejce x xxxxxxx x xxxx, xx xxxxx vyhlášky x. 264/2003 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.7.2009
159/2014 Xx., kterým se xxxx xxxxxxxx x. 326/2001 Xx., kterou xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), h), x) x x) zákona x. 110/97 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxx, masné xxxxxxx, xxxx, ostatní xxxxx xxxxxxxxx a výrobky x nich, xxxxx x výrobky x xxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
x účinností xx 13.12.2014
Xxxxxx xxxxxxx x. 326/2001 Xx. xxx zrušen právním xxxxxxxxx č. 69/2016 Sb. x xxxxxxxxx od 1.8.2016.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx právních norem xxxxxx xxxxxxxx předpisů x odkazech xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx netýká derogační xxxxx shora uvedeného xxxxxxxx předpisu.
1) Vyhláška č. 273/2000 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxx aktivních xxxxx používaných x xxxxxxxxx výrobě v xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, ve znění xxxxxxxx č. 106/2002 Xx.
2) Vyhláška č. 201/2003 Sb., o xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx, xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxx výrobky.
3) Vyhláška č. 202/2003 Sb., x veterinárních xxxxxxxxxxx xx čerstvé xxxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx, xxxx zvěře xx farmovém chovu x maso xxxxx xxxxxx zvěře.
4) Xxxxx č. 449/2001 Sb., x myslivosti, xx znění xxxxxx x. 320/2002 Sb. x xxxxxx x. 59/2003 Xx.
5) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin a xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.
6) XXX 57&xxxx;6510 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
ČSN 57&xxxx;6540 Xxxxxxx maso xxx výsek.
ČSN 57&xxxx;6570 Xxxxxx maso xxx xxxxx.
6a) Xxxxxxxx Rady (XX) č. 1234/2007 ze xxx 22. října 2007, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx organizace xxxxxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxx zemědělské xxxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxx trhů).
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 543/2008 xx dne 16. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví prováděcí xxxxxxxx k xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, xxxxx jde x xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx maso.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Rady (XX) č. 1760/2000 xx xxx 17. července 2000 x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxx a o xxxxxxx xxxxxxxx Rady (XX) x. 820/97.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1825/2000 xx xxx 25. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x Xxxx (ES) č. 1760/2000, xxxxx jde x označování hovězího xxxx x xxxxxxx x xxxxxxxx masa.
Nařízení Xxxxxx (ES) č. 566/2008 xx dne 18. xxxxxx 2008, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 1234/2007, pokud xxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxxx xx xxx.
6x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 999/2001 xx xxx 22. xxxxxx 2001 x stanovení xxxxxxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx přenosných spongiformních xxxxxxxxxxxxx, x platném xxxxx.
7) Nařízení (XX) č. 853/2004 xx dne 29. xxxxx 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx hygienická xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
7a) Xxxxxxxx č. 287/1999 Sb., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxx.
8) ČSN 57&xxxx;3100 Xxxxxx xxxx x xxxxxxxxx, čerstvá x xxxxxxxx. Xxxxxx xxxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx vody.
8x) Nařízení Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx a Xxxx (XX) č. 854/2004 xx xxx 29. dubna 2004, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx pravidla xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx určených k xxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Evropského Xxxxxxxxxx x Rady (XX) č. 853/2004 ze xxx 29. dubna 2004, xxxxxx se xxxxxxx zvláštní xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxx potraviny xxxxxxxxxxx xxxxxx.
8b) Xxxxxxxx č. 326/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), j) x k) zákona x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x změně x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx zmrazené xxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 44/2000 Xx. x xxxxxxxx x. 160/2002 Xx.
8x) Xxxxxxxx č. 53/2002 Sb., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx xxxxxxxxx nezávadnost xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx surovin, xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, pomocných x xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 233/2002 Sb.
9) Xxxxxxxx č. 294/1997 Sb., x mikrobiologických xxxxxxxxxxx na xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 91/1999 Xx.
10) §6, 7 x 8 xxxxxx č. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx výrobcích x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxxxxxx předpisů.
11) Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 2136/89 ze xxx 21. června 1989 o stanovení xxxxxxxxxx obchodních xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 1181/2003.
Xxxxxxxx Rady (XXX) č. 1536/92 xx xxx 9. xxxxxxxx 1992, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (XX) č. 2406/96 x stanovení společných xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx produkty xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxx (ES) č. 104/2000 x xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx x produkty xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx (XX) č. 2065/2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Xxxx (ES) x. 104/2000, xxxxx xxx x informování xxxxxxxxxxxx o produktech xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx.
12) ČSN 56&xxxx;0634 Xxxx x xxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxx.
13) Xx. 9 xxxxxxxx Komise (XX) č. 589/2008 xx xxx 23. xxxxxx 2008, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx Rady (XX) x. 1234/2007, xxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx pro xxxxx.
14) Xxxxx č. 242/2000 Sb., x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x o xxxxx xxxxxx č. 368/1992 Xx., o xxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.