Právní předpis byl sestaven k datu 31.12.2021.
Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.
Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování
157/2003 Sb.
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
Příloha č. 16 - Tabulky
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx označování
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) a x) zákona č. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx č. 306/2000 Xx. x zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx:
Xxxxx 1
§1
§1 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Xx.
§6
Pro xxxxx této vyhlášky xx xxxxxx
a) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) zpracovaným xxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxx x xxxxx xxxx upravena konzervováním, x výjimkou xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx a zmrazeného xxxxx,
x) konzervací - technologický proces, xxxxx vede k xxxxxxxxx požadované jakosti x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx působení xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku po xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) kompotem - xxxxx s nálevem xxxx xxx nálevu, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, konzervované xxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) vody x nezahuštěné pulpy xxxxxxx xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - potravina splňující xxxxxxxxx xxx džem xxxxxxxx (Xxxxx) s xxx, xx tyto xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx obsahem energie/cukru x xxxxxxx xxxxxxxx xxx relevantní xxxxxxxx xxxxxxx; xxxxxxxx tvrzení xxxx xxx uvedeno x xxxxx výrobku,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx džemy xxxxxxxx (Xxxxx),
i) xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, vody, xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x dřeně, xxxxxxx xxxx více xxxxx ovoce, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody a xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx xxxxxx rosolovité xxxxxxxxxxx, přičemž za xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx pulpy, dřeně, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x xxxx,
k) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxx x jednoho xxxx více xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx rosolovité konzistence,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx přírodních sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx tuhé xxxxxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
m) xxxxxxxx - potravina xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) ovocným protlakem - xxxxxxxxx řídké xx kašovité konzistence xxxxxxxx x xxxxx xxxxx ovoce (bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, xxxxx, jádřinců) propasírováním xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených způsobů,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx ovoce, xxxxxxxx xxxxxx vodou, kvasným xxxxxxxxxxx xxxxx5) xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx přírodními xxxxxxxx, xxxxxxxxx látkami xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvým xxxxxx - xxxxxxxxx x čerstvého celého xxxx xxxxxxxx xxxxx x případným xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx obalu, xxxxxx x přímému xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x kaštanového xxxxxxxx xxxxxxxxx z plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx),
x) zázvorem - jedlý xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx sušit xxxx xxxxxxxxx x xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, jader, pecek x jádřinců, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo rozdrceným, xxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xx dřeň,
x) xxxxxxx dření - xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx podle potřeby xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x pecek, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx procesem x xx xxxxxx x dalšímu zpracování,
x) xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx - vodní xxxxx z ovoce, xxxxx x ohledem xx ztráty xxxxx xxxxxxx při řádném xxxxxxxxxx xxxxxxxx všechny xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx předměty xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxx k xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxx xxxx v xxxxxxxxxxx xxxxxx vývoje živočicha.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx vyhlášce x způsobu označování xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx označí
x) použitým druhem xxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx,
x) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
c) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx výběrových (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x gramech, které xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx xxxxxxx; xxxx x xxxxxx xxxxx xx musí xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxxxx a xxxx xxx xxxxxx jasně xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x džemů, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrových (Extra) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového xxxx, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxx obsažených xx 100 x xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxx 20 oC x xxxxxxxx výrobku s xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; údaj x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx musí xxxxxxxx ve xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxx xxxxx výrobku a xxxx být xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx písmeny,
x) x xxxxx, xxxxx výběrových (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) méně sladkých, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, klevel, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx oxidu xxxxxxxxxx, jestliže xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx vyšší než 10 mg/kg,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx sladkých, marmelád, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x xxxxxxxxxxx xxxx x názvu xxxxxxx xxxxxx použitého druhu xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx podle hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxx x druzích xxxxxxxxx xxxxx nahrazen slovy "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx formulací xxxx xxxxxx použitých xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx lze označovat xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Označení "rosolová xxxxxxxxx" lze xxxxxx xxx xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou xxxxxxxxxxxx xxxxx citrusových xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx jemně xxxxxxx xxxx citrusů.
(5) U zpracovaného xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx pekařských výrobků xxxx cukrářských výrobků xxx xxx x xxxx xxxxx použito xxxxxxx "x xxxxxx", "x xxxxxxxxxx", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx spojení pouze xx xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx odpovídá xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x §6 písm. f), x), x), i) x r) x xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx tabulky 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 3.
§9
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 4 tabulkách 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx jsou uvedeny x příloze č. 4 tabulkách 3 xx 5.
(3) Xxxxx v xxxx (xxxxxx bowle) xxxx obsahovat xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx.
§10
Technologické xxxxxxxxx
(1) Minimální xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx uveden x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx x jiných druhů xxxxx xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx přidána xxxxx x kůra x xxxxxxxxxxx plodů.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), džem výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx a xxxx výběrový (Extra) xxxx sladký x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, borůvek, xxxxxxxxx rybízu xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Extra), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) speciální x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x džem x xxxxxxxxxxx plodů xxx xxxxxxx jen z xxxxxx plodů xxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Při výrobě xxxxx výběrového (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) nelze xxxxx xxxxxx, hrušky, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x xxxxxxx s xxxxx xxxxxx.
(6) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x džemu výběrového (Xxxxx) méně sladkého x xxxxx, jahod, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx přidávat xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx výrobě xxxxx x rosolu x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Podíl xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx extraktů x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx hmotnosti vody xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx extraktů xx xxxxxxx xxxxxxxxx vodného xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, rosolu x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx xx xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f) xx x) x x) xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) víno, ořechy, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, xxxxxxx, vanilkové xxxxxxxx a med4) xxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx přírodního xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx plodů.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 písm. x), x), x) x x) xxxxx xxx xxxxxxxxxx
a) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
b) sublimačním xxxxxxx (sušením xx xxxxxxxxx stavu), xxxx
x) zahušťováním xx xxxx technicky xxxxx.
(13) Xxxxxxx a xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemu výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkého xxxxx xxx zpracovány xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xx sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx může být xxxxxxxxxxxx x xxxxxx.
(15) U xxxxxxx xxxx pH xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Sušina sušeného xxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx x xxxxx proslazené (xxxxxxxxx xxxxx) nebalené xx xxxxxxxx x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx pachy x vůněmi.
(3) Xxxxxxxx chlazené čerstvé xxxxx se xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxx 3
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
§12
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, jejichž xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx x které xxxx xxxxxxxx konzervováním, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx nealkoholických xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx a zeleniny xxxxxxx zmrazené,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx s xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
x) xxxxxxxxx mléčně xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxx kousky xxxxxxxxx xxxxxxx vyrobená x xxxxxxx xxxxx zeleniny (xxx slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, konzervovaná xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, sterilací xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací xxxxxxxxx xxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx přírodních xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx proslazenou xxxx xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx v xxxx - zelenina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx jedlé xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxxxxxxxx konzervačního prostředku,
x) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx zeleninou - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx nebo xxxxxx xxxxxxxx s případným xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx v xxxx - zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx koncentrace xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x ve xxxxxxxx x způsobu označování xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx označí
a) xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx zeleniny xxxxx §3 písm. x), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx výrobku,
b) xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx, xxx se xxxxx x zeleninový xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x zeleniny xxxxxx xxxxxxx
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Přípustné xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx od stanovených xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 tabulce 2.
§15
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 6.
(2) Smyslové xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx uvedeny v příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx nebo xxxxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 až 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx výrobků, xxxxxxx xX xx xxxxx než 4,0, xx musí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xx 121,1 oC xxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx x usmrcení vegetativních xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx xxxxxxx nejvýše 20 xX a xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx; x xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Upravená chlazená xxxxxxx zelenina xx xxxxx xx oběhu xxx teplotách xx 0 oC do 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - plody xxxx xxxxxx semena uvedené xxx xxxxxxx x) xx i), x xxxxxxx stavu nebo xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) vlašskými ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxxxx plodů xxxxx,
d) xxxxxxxx - jádra xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx,
x) kešu xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxx burskými xxxxxx - xxxxx xxxxx podzemnice xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
h) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx borovice xxxxx.
§19
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x podskupiny xx xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Označování
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx skupiny x xxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 12.
(3) Skořápkové xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Pro xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x prostředí xxxxxxxxxx xxxxxx výskytu, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx uměle vytvořených, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) sušenými houbami - xxxxx upravené xxxxxxx, u nichž xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx označí
x) xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx hub podle přílohy č. 13 x xxxxx xxxxx,
b) čerstvé xxxxx volně xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxx xxx xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx názvem xxxxxxxxxx x českým xxxxxx použitých xxxxx xxx podle přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx, dobře xx xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx příměsí x xxxxxxxx. Houby xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxx x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x výjimkou xxxxxxx.
(2) U xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace xx 10 % xxxxxxx xxxxxx řezu, xxxxxxx xxxx tři xxxxxx, x menší poškození xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx na dvou xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx xxx nejvýše 5 %, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxxx xxxxxx.
(3) X sušených xxx xx dovoluje 10 % xxxxxxxxx perforovaných. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx houby, jsou xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx nedocházelo x xxxxxxxxxx či zapaření.
§26
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx se skladují x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, xxxxx v xxxxx xxxxxx.
(2) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xx uvádějí xx xxxxx při xxxxxxxxx xx 0 oC xx 6 oC xxxxxx x xxxxxxxx x xxxxxxx prodeji xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxx ve xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby se xxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx v xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx musí xxx xxxxxxx xx oběhu xxxxxx xxxx xxxxxxxx.
Xxxxx 6
Xxxxxxxx a výrobky x xxxx
§27
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx rozumí
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx brambor xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené před xxxxxxxxx úplné xxxxxxxx xxxx xx snadno xxxxxxxxxxxxxx slupkou xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz s xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx dužniny,
f) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx bílé xxxxxxx,
x) xxxxxx typem - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx určuje vhodnost xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx x mokrou xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx dužniny,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, odpadlé xxxxxx, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx konzumních xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
x) popraskanými, prasklými xxxx pohmožděnými xxxxxxx - poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx než 3,5 xx a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 5 xx xx xxxxxxx,
m) xxxxxxx x brambor - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, xxxxxxxx, vařením, xxxxxxx x xxxxxxx, xxx xxxxxx spotřebu xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxxxx
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) brambory xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx členění xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx označí názvem xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu xx xxxxxx x xxxx xxxxxx,
b) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx podle xxxxxxx typu uvedeného x příloze č. 16 tabulce 4,
c) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx hlíz x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) výrobky x xxxxxxx xxxxxx názvem xxxxxxx.
§30
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní musí xxx odrůdově xxxxxxxx x nesmějí xxxxxxxxx xxxxxxx nad xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek uvedených x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx xxxxxxx konzumních xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx zdravé, xxxx, xxxxx, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez vnějších x xxxxxxxxx vad xxxxxxxxxxxx xxxxxxx vzhled, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxxx, xxxxxxx skvrn xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxx prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx strupovitosti, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx xxxxx xxx 3 xx x xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxx xxxx xxxxx xxxxxx pod xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx dužniny nad 5 xx. Přípustné xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx jsou xxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx hlíz brambor xxxxxxxxxx xxxxxx "drobných" xx 17 xx 28 xx. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx raných a xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 28 xx.
(5) Pro xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx na xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Povolené xxxxxxxx na xxxxxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxx uvedeny x příloze č. 16.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky z xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx.
§32
Přechodné xxxxxxxxxx
Potraviny vyrobené x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx předpisů.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Zrušuje se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. a), x), x), x), x) x x) xxxxxx č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x x změně x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, pro xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, houby, brambory x xxxxxxx x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx se mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx a x xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx nabývá xxxxxxxxx dnem xxxxxx xxxxxxx o přistoupení Xxxxx republiky k Xxxxxxxx unii v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx č. 1 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Xxxxxxx č. 2 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx podíl xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx (v x x 1 kg xxxxxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) xxxxxxxxx
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
x červeného xxxxxx, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí a xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xx zázvoru
|
250
|
||
z xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | ||
&xxxx; | &xxxx;
x xxxxx mučenky (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxxxx rybízu, xxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx a xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx xxxxxx, šípků, kdoulí, xxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
230
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
80
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
350
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
|
&xxxx;
250
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xx xxxxxxx
|
&xxxx;
150
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxx-xxxxxx
|
&xxxx;
160
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x plodů xxxxxxx (xxxxxxxx)
|
&xxxx;
60
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
200
|
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 g xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
|
&xxxx;
1700
|
&xxxx;
x xxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx lektvar x xxxx ze xxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
2200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx 75%
|
slazená x xxxxxx
|
&xxxx;
3000
|
&xxxx; | ||
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
3200
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%
|
Klevely
|
všeobecně
|
1500
|
||
z xxxxxxx
|
&xxxx;
730
|
&xxxx; | ||
&xxxx; | &xxxx; | &xxxx;
x xxxxx
|
&xxxx;
640
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
380
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
220
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
xx skleněném xxxxx
|
&xxxx;
450
|
&xxxx; | |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
&xxxx; | &xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx; | &xxxx;
|
&xxxx; |
Xxxxxxx x. 3 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
&xxxx;
xx 50
|
9,0
|
51 xx 500
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
501 xx 1000
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
xxx 1000
|
&xxxx;
3,0
|
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
(%)
|
&xxxx;
Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx)
(%)
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 48
|
&xxxx;
0,3 - 2,5
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
|
nejméně 60
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
52-59
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx výběrové (Xxxxx) xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 40
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 38
|
&xxxx;
0,6 - 2,6
|
&xxxx;
xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 60
|
0,6 - 2,6
|
ovocné xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 29
|
&xxxx;
0,6 - 2,5
|
proslazené xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx 70
|
&xxxx;
xxxxxxxx se
|
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx x džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, xxxxx, xxxxxx x rosolů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx krémů xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxx x xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx zčásti nahrazen xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx výběrový (Xxxxx) xxxxxxxxx představují xxx. xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx druhého pododstavce xxxx XX přílohy 1 xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES o ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx xxxxxxxx.".
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx a xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)
|
||
&xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 mm2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx částí xxxxxxxx jedné poloviny xxxxx (xxxxx při xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx surovin)
|
1
|
2
|
3
|
zlomky xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
4
|
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost
Tabulka 3
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
|
kompot
|
ovoce bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx xxxxxx stopek x xxxxxxxxx lístků, x kompotů z xxxxxxxxx ovoce xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, xxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů díly xxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá až xxxxx, v obalu xxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx xx xx xxxxxx xxxxxxxxx, kompoty x xxxxxx a xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx a xxxxxxxxx, x xxxxxxx z xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx zrosolovatělý, kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxx xx mírně zakalený, xxxxxxxxxxx
|
X) Xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny vinné x xxxxxx u xxxxxxx z xxxxxx xxxx vinné,
e) síťovité xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx),
x) xxxxxxxx xxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx x obalu x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx slupka x meruňkového xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x kompotu x xxxxxxx x dřínků.
i) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) u kompotů xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx přítomných xxxxxxxx xxxxxx x převládající xxxx po xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x obalu,
m) xxxxxxxxx výskyt cizích x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x kompotu x xxxxxxx plodů a xxxxx:
&xxxx;
Xxxx xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu o xxxxxxxxx (x)
|
||
&xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
lístky x stopky x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
7
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx x malin
|
5
|
7
|
10
|
Tabulka 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, listů x dalších xxxxxxxxxxx x anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, zbavené jádřinců, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, loupané xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx stejné díly, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané
|
přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxxx a xxxxx
|
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx znečištění xxxxxxx či xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx pro xxxx xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx cizích pachů x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
sterilovaná xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
|
|
protlaky
|
|
sušená xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
|
|
zelenina v xxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx v octu
|
|
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx chlazená xxxxxxx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
|
Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx
X) Konzervované xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Pokud xxxx ve xxxxxxx xxxxxxx jinak, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx činí xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx
1. Xxxxxxxx xxxxxxx, určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Mléčně kvašená (xxxxxx) zelenina
1. pH xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx kvašená (xxxxxx) zelenina xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina xxxxx obsahovat ani xxxxxxxxx povlak (křís) xxx xxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Sušená zelenina
1. Xxxxxx nať obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % xxxx.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx nejvýše 13 % vody.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx zeleniny nebo xxxxx mletých xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx v xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx protlaky sterilované x chemicky konzervované xxxxxxxx nejméně 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové protlaky xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, přičemž obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx protlaku 55 %.
3. Xxxxxxxxx protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních nečistot.
4. X kečupů obsahující xxxxxxx 12 % xxxxxx stanovené refraktometricky xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená rajčatovou xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Extra, Xxxxxxx s xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx refraktometrická xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
6. Zahuštěné xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx požadavky xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx zahuštěné xxxxxxxx xxxxxxx 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
Tabulka 1
&xxxx;
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Xxxxx”, “Xxxxxxx”
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
|
nejméně 12,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
|
&xxxx;
8,0 - 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)
|
nejvýše 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
|
nestanovuje xx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
|
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
|
nejvýše 10,0*)
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
|
Xxxx.:*) Obsah soli xxxx xxx zjištěn xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
Xxxxxxx x. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx zdravá, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, konzistence xxxxx xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx částí, xxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx jde-li x xxxxxxxx loupanou, nálev xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny
|
sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx a xxxxx všeobecně
|
zelenina xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx obalu, tvar xxxx pravidelný, velikostně xxxxxxxxx, xxxx neroztřepené, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, u xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx stopek xx 1,5 cm nejvýše 5 %, u xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 mm, xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x sterilované xxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 50 % xxxx xxxxxxx xxxxxxx, hrášek x xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x xxxxx jednotlivé xxxxxx xxx promíchané xxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, odpovídající xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxx až xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
|
Okurky xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx xxx xxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x xxxxx xxxx mít deklarovanou xxxxx nebo xxxxxx xxxxx, průměr xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx nejmenší x xxxx jak 50 %, x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx musí xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, konzistence pevná, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx obsahu xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx rostlinného xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx původu, konzistence xxxxx xx xxxxxx, x obalu xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených xxxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx v xxxxxx xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x stopkami, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, barevně xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx příčně xxxxxx, x xxxxx xxxxxxxxxx vyrovnané, xxx xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z xxxx xxxxxxx jedna xxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx a škůdci) x nejvýše 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý až xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxx), xxx zbytků slupek, xxxxx a jiných xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx x koření
|
rajčatová xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
|
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx zbytků xxxxxx, semen a xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx pocházejících x xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, strouhaná, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx
|
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx jsou považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x nejširším xxxxx průměr nejméně 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx smyslových xxxxxxxxx na xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
Popis odchylky (xxxxx odchylek hodnocen xx vzorku 20 xxxxxx)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
2
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
|
2
|
zbytek xxxxxx
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxxx množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
7
|
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx odchylky (% hmot.)
|
odlišně zbarvená (xxxxxx) zrna
|
2
|
poškozená, xxxxx xxxxxxxx zrna
|
5
|
tvrdá, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx
|
&xxxx;
1
|
&xxxx;
xxxxxx, xxxxxx xxxxx a xxxxxxx xxxxxx, xxxx
|
&xxxx;
12
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 cm2 xxxxxx)
|
Xxxxxxx 4
Přípustné xxxx xxxxxxx x sterilovaných xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
|
||
&xxxx;
xx 500
|
&xxxx;
501 - 1000
|
nad 1000
|
|
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
5
|
&xxxx;
10
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx lusky
|
10
|
15
|
25
|
Tabulka 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx a xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx a xxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx poškození živočišnými xxxxxx xxxxxx nepřítomnosti xxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx nežádoucích organických xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx částí xxxxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx či prachem
|
odpovídající xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxx, xxx cizích xxxxx x chutí
|
Xxxxxxx č. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
Hmotnostní rozsah (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
&xxxx;
xx 50
|
&xxxx;
9,0
|
&xxxx;
51 xx 500
|
6,0
|
501 xx 1000
|
5,0
|
nad 1000
|
3,0
|
Tabulka 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
Xxxxxx (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxx odchylka (%)
|
od 3,0 xx 5,0
|
&xxxx;
xx - 2,0 do + 2,0
|
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
|
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
|
&xxxx;
xx 10,0 xx 15,0
|
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
|
&xxxx;
xxx 15,0
|
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
|
Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
|
jádra
|
lískové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx burské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pražené
|
||
loupané xxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx skořápce
|
|
jádra
|
||
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|
Příloha x. 10 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
|
do 100
|
&xxxx;
- 5
|
&xxxx;
101 - 250
|
&xxxx;
- 3
|
&xxxx;
251 - 500
|
&xxxx;
- 2
|
&xxxx;
501 x xxxx
|
&xxxx;
- 1
|
Xxxxxxx x. 11 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx xxxx nejvýše (% xxxx.)
|
&xxxx;
Xxxx xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)
|
|
&xxxx;
xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
|||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
0,05
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,1
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
7,0
|
&xxxx;
0,3
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
10,0
|
&xxxx;
6,5
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
4,0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxxxx pražené xxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
5,0
|
&xxxx;
0,5
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
14,0
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
jádra
|
|
10,0
|
0,5
|
|
kokosové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
|
&xxxx;
47
|
&xxxx;
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
|
&xxxx; | &xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
|
&xxxx;
3,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
piniové xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx (xxxxxx)
|
&xxxx;
|
&xxxx;
6,0
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
Xxxxxxx x. 12 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx jakost
Skupina xxxx xxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
Xxxx x vůně
|
vlašské xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, vyvinuté, xxxxx vyplňující skořápku
|
osemení xxxxxxxxxx, jádro xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, pokryté xxxxxx xxxxxx xx nahnědlou xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, příjemně olejnatá, xxxxxxxxx xxxxxxxx až xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx celistvé, xxxxxxx xxxxxxxxxx poškozené
|
světle xxxxx xx tmavě xxxxx, xxxxxx hnědá až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx, xxxxxx olejnatá
|
mandle
|
jádro xxxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx až xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxx
|
&xxxx;
xxxx ořechy
|
jádra xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx ledvinkovitého tvaru, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx na xxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx aromatická, xxxxxxxx xx slabě nahořklá
|
arašídy xxxx xxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, suchá, xxxxx xxx osemení, xxxxx xx mastné xx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx bílé xx xxxxx nažloutlé
|
nasládlá, výrazně xxxxxx, xxx hořké xxxxx
|
&xxxx;
xxxx ořechy
|
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, bez xxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx strouhaný
|
strouhaný, xxxxx xxxx xxxxx mletý
|
bílá xx slabě smetanově xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro xxxxxxx, xxx cizích xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx ve xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx dřevnatě xxxxxxxx, xxxxx xxxxx, x xxxxx dobře xxxxxxxx "xxx" - klíčními xxxx, xx zralosti xx xx xxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxxx), xxx kokosové xxxx, xx sklizení x xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx dobře vyvinutá, xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx pro xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Destice xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx obecný (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxx špičatý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Hřib xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Xxxx koloděj (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Klouzek xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
23. Klouzek kravský (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Klouzek sličný (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Klouzek xxxxxx (Xxxxxxx granulatus)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx scabrum)
29. Kozák xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) versipelle)
31. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Čirůvka xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Lepista xxxx)
36. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
39. Hlíva plicní (Xxxxxxxxx pulmonarius)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
41. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Ryzec pravý/borový (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx xxxxxxxx)
43. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrimus)
44. Xxxxxx mazlavý (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Sluka xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Xxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
47. Xxxxxxxx obecná (Xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus hortensis) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
51. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx zpracování
52. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx zpracování
53. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx zpracování
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - pouze z xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx pouze x xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Russula xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Holubinka xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx olivová (Russula xxxxxxxx)
8. Holubinka osmahlá (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx hnědý (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva máčková (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka xxxxxxxx xxxxx (Stropharia rugosoannulata)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Shii-ta-ke (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
13. Xxxxxx sklepní (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Ucho Xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx)
15. Xxxxxxxxx nameko (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Líhovec xxxxxx (Xxxxxxxxxx tessulatus)
17. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxxxxx)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Grifola xxxxxxxx)
19. Korálovec ježatý (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
20. Xxxxxxx xxxx (Agaricus xxxxxxxx)
21. Xxxxx citronová (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxx)
Xxxxxxx x. 14 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx a podskupiny
Druh
|
Skupina
|
Podskupina
|
houby
|
čerstvé xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx výroby x xxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
|
|
&xxxx;
xxxxx x prášek x xxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
|
||
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
Příloha x. 15 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Členění xxxxxxx x xxxxxxx na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané
|
brambory xxxxxxxx loupané předvařené, xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše sušená
|
|
bramborové xxxxxxx smažené
|
|
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx hranolky xxxxxxxxxxx*
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx*
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx krokety xxxxxxxxxxx*
|
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx kaše xxxxxx
|
*) xxxxxxxxx se xxxxx xxx dalších tvarů
Xxxxxxx č. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Přípustný xxxxxx xxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx xxxxxx xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx pozdní xxxxxx xxxxxxx xx 6 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx rozprasky, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxx 3,5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxx 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxx xxx slupkou
|
-
|
nad 5 xx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxx, xxxxxx x xxxx vnitřní xxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
-
|
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx sluncem
|
jakékoliv
|
-
|
obecná xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx xx 1 % v xxxxx 4 % tolerance
|
nad 1/4 xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx více xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x měkká xxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
|
max. 1 % v xxxxx 6 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
|
max. 1 % x xxxxx 6 % tolerance
|
mechanické xxxxxxx (nalepená x xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)
|
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (z xxxx xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx)
|
&xxxx;
xxxx xxxxxx xxxx xxxxxx, než xx xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
|
nepovoluje xx
|
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxxxx podle xxxxxxxx xxxx (mm)
|
% xxxxxxxxx xxxx nejvýše
|
rané
|
menší než 28
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
x toho xxxxx xxx 22
|
&xxxx;
0
|
|
&xxxx;
xxxx “drobné”
|
menší xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
|
&xxxx;
3
|
&xxxx;
xxxxxx
|
&xxxx;
xxxxx xxx 28
|
3
|
Tabulka 3 - xxxxxxx
Xxxxxxx 4
Xxxxx brambor konzumních xxxxx varných typů*)
Varný xxx
|
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
|
&xxxx;
Xxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
|
&xxxx;
xx xxxxxx, jako xxxxxxx
|
&xxxx;
X
|
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxx xxxxxxxx xxxxx všeho xxxxx, xxxx příloha
|
C
|
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
|
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst a xxxx
|
*) Xxxxxxxxxxx odrůdám xxx přiřadit i xxxxxxxxx xxxxxxx xxxx. Xxxxxxxxxx se xxxxx xxxxx xxxxxxxxx varné xxxx.
Xxxxxxx č. 17 k xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Xxxxxxx č. 17 xxxxxxx právním xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x uvedené xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Xx. XX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. s účinností xx 22.12.2004
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x uvedené xx oběhu xxxxx xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Čl. III
Xxxxxxxxx ustanovení
Potraviny xxxxxxxx a xxxxxxx xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
Informace
Právní xxxxxxx x. 157/2003 Sb. nabyl xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x platnost xxxxxxx x xxxxxxxxxxx XX x XX (1.5.2004).
Xx xxxxx tohoto xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x xxxx, jakož x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
x účinností xx 22.12.2004
291/2010 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví xxxxxxxxx xxx čerstvé xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x nich, xxxxx i xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx od 1.12.2010
153/2013 Xx., kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 1.7.2013
x xxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx o xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Xx. xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o množství xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Například:
Nařízení Xxxxxx č. 2001/2396/ES ze 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx x. 2002/453/XX, x které xxxxxxx nařízení x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 2001/1619/XX ze 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx jablka x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. srpna 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx cukrové x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/1093/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx, xxxxxxx kadeřavou xxxxx a xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1135/ES z 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx mění xxxxxxxxxx o rozměrech, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx normami a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. května 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx rajčata a xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 83/78/EHS.
Nařízení Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro stolní xxxxxx xxxx xxxxx x xxxxxx se xxxx nařízení č. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, kterým xx stanoví obchodní xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. listopadu 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx x xxxxxxxxxx x xxxxx zrušuje xxxxxxxx č. 90/3596/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx normy xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vodní, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro avokádo, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx banány, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/386/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1990/410/EHS ze 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti pro xxxx, xx znění xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise x. 1987/1677/XXX z 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro okurky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x kapustu xxxxxxxxx, xxxxxxx růžičkovou, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxx švestky, xx znění xxxxxxxx x. 2000/1135/ES, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS, xxxxxxxx x. 1997/888/XX a xxxxxxxx x. 1991/1168/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. března 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxxxx x jahody, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx č. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS x 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti pro xxxxxx a xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, nařízení x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx a xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x nařízení x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46&xxxx;3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, renklódy x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46&xxxx;3030 Xxxxx xxxxxxx. Bobulové xxxxx x lesní plody.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46 3033 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3050 Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3051 Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Citrusové xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46 3064 Xxxxxxx jižní plody. Xxxxxxx xxxxx tropů x subtropů (xxxxx).
XXX 46 3065 Čerstvé xxxxx xxxxx. Ostatní xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, xxxxxx).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Mango.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx čerstvá. Xxxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx zelenina.
ČSN 46&xxxx;3122 Křen.
ČSN 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3124 Xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Xxxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
ČSN 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3151 Xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46 3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x v xxxxxx xxxxxx, xxxxx obsah xxxxxxxx zapracovat xxxxxxxxx xxxxxxxx Evropských xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3b) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES ze xxx 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx sladidla, med, xxxxxxxxxx, kakaový xxxxxx x xxxxx xxxxx x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x x xxxxx x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx podnikání (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx pozdějších předpisů, x zákona České xxxxxxx xxxx x. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx xxxxx xxxxxx x. 129/1999 Sb. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx vlašských xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46 3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46 3088 Mandle xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46 3089 Xxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx terminologie xxx xxxxx na xxxxx x sušené xxxxx a definice xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx pěstované xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx potravin x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx pozdějších xxxxxxxx.