Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 01.05.2004.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 01.05.2004 do 20.12.2004.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx xxx 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx způsoby xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx §18 písm. x), d), x), x), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Sb., x xxxxxxxxxxx x tabákových xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Sb., xxxxxx x. 306/2000 Xx. x xxxxxx x. 146/2002 Xx., (xxxx xxx "xxxxx") xxx xxxxxxx ovoce x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x výrobky x nich:
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 1
Čerstvé ovoce x xxxxxxx xxxxxxxx
§1
Xxx xxxxx xxxx vyhlášky xx rozumí
a) xxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx a xxxxxx xxxxxx, xxxx nebo xxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx po xxxxxxx xxxx po xxxxxx xxxx skladování x xxxxxxx stavu,
b) xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxx, xxx, květenství, xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx víceletých xxxxxxx xxxxxxx do xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx xxxxxx době skladování x xxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§2
Xxxxxxx na skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze x. 1 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny x podskupiny.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§3
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů uvedených x zákoně a x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx čerstvé xxxxx x čerstvá xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) xxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx odrůdy, xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x normách xxx xxxxxxxxxx druhy xxxxx xxxx xxxxxxxx,2) xxxx xxxxxx odrůdy, xxxxx xxx stanoví technická xxxxx,3)
x) údajem o xxx, xx xxxx xxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx ošetřeno xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§4
Xxxxxxxxx na jakost
Čerstvé xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx smyslových x xxxxxxxxxxx požadavků xx xxxx xxxxxxx, xxxxx xxxx stanoveny xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství o xxxxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxx ovoce xxxx xxxxxxxx2) xxxx technickou xxxxxx.3)
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§5
Xxxxxxxxxx
Xxxxxxx ovoce x xxxxxxx zelenina se xxxxxxxx xxxxxxxx, v xxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxxx s xxxxxxx xxxxxxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5x
Xxxxx xxxxx3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx předpis Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxx xxxxx.
§5x vlože xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§6
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, čerstvé, zdravé, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx základní xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
b) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx nápoje x xxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxx vede x xxxxxxxxx požadované xxxxxxx x zdravotní xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxx uvedenou xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x xxxxxxx nebo xxx xxxxxx, v xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx sterilací,
f) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,4) xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx jednoho xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx - potravina xxxxxxxx xx směsi přírodních xxxxxxxx, xxxx, pulpy x xxxxx, nebo xxxxxxxxxx xxxxxxxx, vody x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel, xxxx x jedné xxxx xxxx surovin xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx konzistence, přičemž xx xxxxxxxx získané x xxxxxxxxxxx plodů xx xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx a xxxx,
x) xxxxxxx a xxxxxxx xxxxxxxxx (Extra) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx přírodních xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx x vodných xxxxxxxx z xxxxxxx xxxx xxxx druhů xxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx z jednoho xxxx více xxxxx xxxxx (xxxxxx, hrušek, xxxxxxx), s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx polotuhé xx xxxx konzistence x xxxxxxx xx hrubšími xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx řídké xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxx - xxxxx konzervované sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxx sušeného xxxxx - různé xxxxx xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx je xxxxxxx 60 % hmotnostních,
o) xxxxxx xxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxx xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxx x xxxx (xxxxxxx bowlí) - xxxxxxxxx z čerstvého xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx5) nebo xxxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidly, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) upraveným chlazeným xxxxxxxx ovocem - xxxxxxxxx z xxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxx zeleniny xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k xxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - potravina vyrobená xx xxxxx vody, xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx protlaku získaného x plodů xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx sativa),
s) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx rostliny zázvoru x čerstvém xxxx xxxxxxxxxxxxx stavu, xxxxx xx xxxxxxxx sušit xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxx bez xxxx, xxxxxx, xxxxx, pecek x xxxxxxxx, která xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxx, xxx xxxxx nebyla xxxxxxxxxx xx xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xxxxxxx pasírováním xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx potřeby xxxxxxxxx xxxx, slupek, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx na xxxx propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem a xx určená x xxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx ovoce - xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s xxxxxxx xx xxxxxx xxxxx vzniklé při xxxxxx zpracování xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxx xxxx látky, které xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - živý xxxx mrtvý živočich xxxx xxxx xxxx x kterémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
V příloze č. 2 xx uvedeno xxxxxxx zpracovaného ovoce xx skupiny.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxx
x) použitým xxxxxx xxxx druhy xxxxx x sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti použité xxxxxxxx; u potravin xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x), i) x x) a xxxxxxxxxx xx xxx xxxx xxxx druhů ovoce xxxx být údaj x xxxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx xxxxx" xxxx xxxxxxxx počtu použitých xxxxx ovoce,
b) x xxxxx v xxxx (xxxxxxxx xxxxx) obsahem xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx skupiny,
d) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), kaštanového pyré, xxxxxxx, klevel x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxx v xxxxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxx xxx výrobu 100 x xxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, celkovým xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx obsažených xx 100 g xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx množství xxxxxxxxx refraktometricky xxx 20 oC x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) u xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxx, xxxxxx, xxxxxx výběrových (Extra), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx zbytkového xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx obsah xx xxxxxxx xx xxxxx xxx 10 mg/kg,
g) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xx 18 % xxxxx "x xxxxxx xxxxxxx xxxxx" xxxx "xxx přidaného cukru",
h) x kompotů s xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou nálevu xxx 18 % xx xx 22 % xxxxxx "slazeno",
i) x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx sušinou xxxxxx xxx 22 % xxxxx "s vysokým xxxxxxx xxxxx".
(2) Xxxxxx xxxxxx hroznů xxxx xxxxx lze xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx "Rozinky" xxxx "Hrozinky".
(3) Upravené xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx vždy xx xxxxx určeném xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) datem xxxxxxxxxxxxx,
x) teplotou xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "xxxxxxxx marmeláda" xxx xxxxxx pro xxxxxxxxx, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx žádnou nerozpustnou xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, x xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx smí být x xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxx "x xxxxxx", "s marmeládou", "x xxxxxxx", "x xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx xxxxxx xxxxxx spojení xxxxx za xxxxxxxxxxx, xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx podmínkám xxxxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), h), x) x r) x xxxxxxxxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx 1 x xxxxxxx x. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze x. 3.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§9
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x xxxxxxx x. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 4 tabulkách 3 x 4.
(3) Xxxxx x lihu (xxxxxx bowle) xxxx xxxxxxxxx nejméně 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx nejméně 18 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny.
(4) X xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§10
Xxxxxxxxxxxxx požadavky
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 kg xxxxxxxxx xx xxxxxx x xxxxxxx x. 2.
(2) Při xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx ovoce xxx xxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Džem xxxxxxxx (Xxxxx) z xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx xxx vyrábět xxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx příslušného ovoce xxxx nezahuštěný xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxxx z xxxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxx z xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx xx plátky.
(5) Xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx mísit xxxxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx peckami, xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx, xxxxxx, xxxx, xxxxxx x rajčata s xxxxx xxxxxx.
(6) Při xxxxxx džemu x xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x xxxxx, jahod, xxxxx, xxxxxxxx, červeného xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx.
(7) Xxx xxxxxx džemu x xxxxxx z xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxx xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx výrobu xxxxxx x rosolu xxxxxxxxxx (Xxxxx) při xxxxxxx xxxxxxx extraktů x ovoce se xxxxxxxx odečtením hmotnosti xxxx xxxxxxx xxx xxxxxx vodných xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) K xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) x kdoulí xx xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx vonné (Pelargonium xxxxxxxxxxxxx).
(10) X potravinám xxxxxxxxxxx x §6 xxxx. f), x), x), i) a x) xxx přidávat xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) xxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxx4) xxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, jedlé xxxx x xxxxx xxxx xxxxx zabraňující xxxxxx x xxxxxx xxxxxx.
(11) Xxx výrobě marmelády xxx přidávat éterické xxxxx z citrusových xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx v §6 xxxx. a), x), x) x x) xxxxx být xxxxxxxxxx
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx sušením (xxxxxxx xx mrazeného xxxxx), xxxx
x) xxxxxxxxxxxx xx míry xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Meruňky x xxxxx xxxxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) mohou xxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx, než xx xxxxxxxxxx xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx v xxxxxx.
(15) X xxxxxxx xxxx pH xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného ovoce xxxx xxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxxxx švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xxxx xxxxxxx x sušeného xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx 0,5 % xxxxxxxxxxxx.
(18) Xx-xx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx ovoce xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx ovoce) xxxxx xxx 70 %, xx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§11
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx ovoce a xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx při xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 70 %.
(2) Xxxxxx xxxxx a ovoce xxxxxxxxxx (kandované ovoce) xxxxxxxx xx skladuje x xxxxxxxxxx odděleně xx látek s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce se xxxxxxxx, xxxxxxxxxx a xxxxxx x prodeji xxx xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, xxx známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx tvoří xxxxxxxx xxxxxx oliv x xxxxx xxxx xxxxxxxx konzervováním, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) sterilovanou zeleninou - xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx obalu, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx surovin xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx zeleniny (bez xxxxxx, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx obsahu xxxx, xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx xxxx přidáním xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, popřípadě xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx, x přidanými přírodními xxxxxxxx xxxx náhradními xxxxxxxx,
x) sušenou zeleninou - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx konzervovaná xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
x) chemicky xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx konzervačního xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxx čerstvou xxxxxxxxx - potravina x xxxxxxx xxxx xxxx dělené zeleniny x případným xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx, čerstvého xxxx xxxxxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxxx přísad, xxxxxxxx ve xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx použití,
k) xxxxxxxxx x xxxx - xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx skupiny
V příloze č. 5 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 21.12.2004 (do xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
§14
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxx
x) botanickým názvem xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx §3 písm. x), pokud není xxxxxxx x názvu xxxxxxx,
x) použitým xxxxxx xxxxxx (xxxx. xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, kořeněný, xxxxx),
x) xxxxxx skupiny,
d) xxxxxx, xxx se jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, cibulky, xxxxxx, xxx xx xxxxx x xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx velikostně xxxxxxx x xxxxxxxx velikostní xxxxx xxxxxxxxxx zeleniny, xxxxxxxxx xxx xx xxxxx x zeleninu xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) x xxxxxxxx chlazené xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxx kvašené
1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
2. xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx salátů a xxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§15
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx v xxxxxxx x. 6.
(2) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 7.
(3) X xxxxxx xxxxxxxx a směsích xxxxxx zeleniny xx xxxxx vyskytovat xxxxxx.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx xxxxx 4,0, xx musí xxxxxxxxx prohřátí obsahu xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových výrobků, xxxxxxx pH xx xxxxx xxx 4,0, xx musí xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx na 121,1 xX nebo xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx, xxx došlo x xxxxxxxx vegetativních xxxxx mikroorganismů a xxxxxx xxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§17
Xxxxxxx do oběhu
(1) Xxxxxx x proslazená xxxx kandovaná zelenina xxxxxxxx se skladuje xxx xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx vlhkosti vzduchu xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxx kandovaná zelenina xx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx odděleně xx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; x výjimkou sušené x xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené zeleniny x xxxxx xxxxxxx xxx spotřebitele.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 5 xX.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxx 4
Xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx této xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx uvedené xxx xxxxxxx x) xx k), v xxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxxxxx xxxx jako xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx plody xxxxx,
x) xxxxxxxx mandlemi - xxxxx plody xxxxxxxx obecné,
e) xxxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxx xxxx xxxxxx - semena xxxxx ledvinovníku xxxxxxxxx,
x) xxxxxxx (xxxxxxxx xxxxxx) - xxxxx xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
h) xxxx xxxxxx (brazilskými ořechy) - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - plody palmy xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§19
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
V příloze x. 9 xx xxxxxxx xxxxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx na xxxxxxx x podskupiny.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx v xxxxxx x v xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx1) xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx označí xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxx; x kokosových ořechů x xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx plodů pouze xxxxxx xxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx balení jsou xxxxxxx x příloze x. 10.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§21
Xxxxxxxxx na xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na jakost xxxx uvedeny v xxxxxxx x. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 12 xxxx x xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství x xxxxxxxxxx normách xxx xxxxxx xx xxxxxxxx;6) xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx požadavků xxxx uvedeny x xxxxxxxxxxx xxxxxxx.7)
(3) Xxxxx xxxxxxxxxx plody nesmí xxxxxxxxx xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx této vyhlášky xx rozumí
x) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxx uvedené x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx získané xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx jejich výskytu, xxxxx nejsou starší xxx xxx xxx xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx vytvořených, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx pět xxx xxx dne xxxxx,
x) sušenými xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx, x nichž xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx 12 % x jednotlivé druhy xxx jsou makroskopicky xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x zmrazováním,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx z xxx - xxxxx xxxxxxxx, zejména xxxxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx členění xxx xx skupiny x xxxxxxxxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§24
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx a x xxxxxxxxxx právním xxxxxxxx1) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx xxxxxxx č. 13 x xxxxx sběru,
b) xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx dobou xxxxxxxxxxxxx xx tří dnů xxx xxx sběru,
c) xxxxxxx houby pěstované xxxxx použitelnosti xx xxxx xxx ode xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxx i xxxxxx xxxxxxx,
x) výrobky z xxx a xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxx použitých xxxxx xxx xxxxx xxxxxxx x. 13.
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§25
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx xxx pevné xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx jedním xxxxx, klobouk xxxx xxxx být xxxxxx x třenem. Xxxxxxx xxxxxxxx xxx není xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx požadavky xxxxxxxxx předpisem Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx x xxxxx xxx pěstované houby.8)
(3) X xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx 1 xx dovoluje xxxxxxxxx xx 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxx xxxx xxx xxxxxx, a xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx požerky na xxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx xxx xxxx být xxxxxxx 5 %, xxxxxxx poškozenými xxxxxxx xx xxxxxx houby, xxxxxx chybí xxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx.
(4) X xxxxxxxx xxx xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx perforovaných.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx od 0 xX xx 10 xX, xxxxx v xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx xxxxx pěstované xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxx teplotách xx 0 xX do 6 xX balené x xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, volně xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx xxxxx xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx mohou xxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x xxxxxxxx xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být uváděny xx xxxxx balené xxxx xxxxxxxx.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx rozumí
a) xxxxxxxxxx konzumními - xxxxx xxxxxxx xxxxx x kříženců Xxxxxxx xxxxxxxxx L.,
b) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xxxx dosažením úplné xxxxxxxx xxxx se xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx loupání,
c) bramborami xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx konzumní xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx délkou xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx xx xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními bělomasými - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx dužniny,
g) xxxxxx xxxxx - xxxxxxxx konzistenčních vlastností xxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx pozdních, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx barvy xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx - hrubá xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx zemina, xxxxxxx klíčky, xxx, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx strupovitostí xxxxxxxxxxx xxxx xxx 1/4 xxxxxxx hlíz,
l) xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxx nebo pohmožděnými xxxxxxx - poškození xxxx, xxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx hlouběji než 3,5 mm a x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 xx xx xxxxxxx,
x) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx z xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx, smažením, vařením, xxxxxxx a sušením, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx na xxxxxxx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx xxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx a x prováděcím xxxxxxx xxxxxxxx1) se
a) brambory xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx; xxx dovozu se xxxxxx x xxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x xxxxxxx x. 16 xxxxxxx 4,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxx, xxxx xxxx a xxxxxxxxx xxxxxxxx "xxxxxx",
x) xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx skupiny.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
§30
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxxxxxx jednotné x xxxxxxx obsahovat xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx uvedených x xxxxxxx č. 16.
(2) Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxx, xxxx, čisté, pevné, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx, bez xxxxxxxx i xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx, xxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx bez xxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx teplem, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxxx xxxx, nenamrzlé x prosté xxxxxx xxxxx x příchutí.
(3) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxx xxxx vyvinutou pevnou xxxxxx, xxxxx mít xxxxxx xxxxx než 3 xx x xxxxx vykazovat šedé, xxxxx nebo xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(4) Xxxxxxxxx na velikost xxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxx xxxxxxxxxx:

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx "xxxxxx"

Xxxxxxxx konzumní xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx oválného xxxxx

xxxxxxxx xxxx (xx)

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 28
xxxxx xxx 17

xxxxx xxx 35

xxxxxxxx xxxx (g)

větší xxx 20

xxxxx než 20
větší xxx 5

xxxxxxxxx xx
(5) Xxx hlízy podlouhlých xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xx požadavky xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx nebo hmotnost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx x. 16.
(7) Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx na xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze x. 17.
§31
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx do xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxx mohou xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx praním xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxx xxxxxxx z xxxxxxx se xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této vyhlášky xx posuzují xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§33
Zrušovací xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx se provádí §18 xxxx. x), x), x), x), x) x k) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x potravinách x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, zpracované xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, brambory x xxxxxxx x xxxx.
2. Vyhláška x. 92/2000 Xx., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 332/1997 Xx., xxxxxx se xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona č. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx x doplnění xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich.
§34
Účinnost
Xxxx vyhláška xxxxxx xxxxxxxxx dnem vstupu xxxxxxx o přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii v xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Palas x. x.
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 1 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podstupiny

Druh

Skupina

Podskupina

čerstvé xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx podle xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství2) nebo xxxxxxxxx xxxxx3) xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxx a subtropů

čerstvá xxxxxxxx

xxxxxxxxx

xxxxxxxxxx druhy xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx společenství2) xxxx xxxxxxxxx xxxxx3) nebo xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxx

xxxxxxxx

xxxx

xxxxx

xxxxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.6.2013 (xx xxxxxx x. 153/2013 Xx.)
Xxxxxxx č. 2 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxx hmotnostní podíl xxxxx (x x x 1 kg xxxxxxxxx)

Xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx rybízu, xxxxxxx, rakytníku, xxxxxxx xxxxxx, kdoulí x xxxxx

350


xx zázvoru

250


z xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

80


Xxxxx

xxxxxxxxx

350


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x xxxx-xxxxxx

160


x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)

60


Xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)

xxxxxxxxx

450


x xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx

350


xx xxxxxxx

250


x xxxx-xxxxxx

230


x xxxxx xxxxxxx (maracuja)

80


Rosoly

všeobecně

350


z xxxxxxx xxxxxx, šípků, kdoulí, xxxxx

250


xx xxxxxxx

150


x kešu-jablka

160


z xxxxx mučenky (maracuja)

60


Marmelády

všeobecně

200

z xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx xx xxxxxxx

1700

x xxxxxx je xxxxx xxxxxx švestkovou dřeň, xxxxxxxxx xxxxxx a xxxx xx xxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx ze xxxxxxx x xxxxxx

2200

xxxxx xxxxxx xxxxxx ze xxxxxxx xxxxxxx 75%

xxxxxxx z xxxxxx

3000


xxxxxxx x xxxxxx x jablek

3200

podíl xxxxxx xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx 30%

Klevely

všeobecně

1500


z meruněk

730


z xxxxx

640


Xxxxxxxxx krém


380

podíl ovoce xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx krémem

Ovocný xxxxxxx




Xxxxxx xxxxx




Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx




Xxxxx x xxxx (ovocná xxxxx)

x xxxxxxxxx obalu

220


ve xxxxxxxxx xxxxx

450


Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx




Xxxxxx



Příloha č. 3 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Přípustné záporné xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx rozsah (g)
 
Hmotnostní xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 4 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxx, marmelády, xxxxxxx, xxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx ovoce

Potravina

Refraktometrická xxxxxx (%)

Xxxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx) (%)

xxxxxxx

xxxxxxx 48

0,3 - 2,5

džemy xxxxxxxxx

xxxxxxx 60


xxxxxx všeobecně

nejméně 60


marmelády

nejméně 60


xxxxxxx

xxxxxxx 38

0,6 - 2,6

xxxxxxx

xxxxxxx 60

0,6 - 2,6

xxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxx 29

0,6 - 2,5

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx 70

xxxxxxxx xx
Xxxxxxx 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx příměsí x xxxxxx x xxxxxxx

Xxxx cizí příměsi

Počet xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (g)

do 500

501 - 1000

nad 1000

přítomnost xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxx xxxxx rostlin zpracovávaného xxxxx včetně částeček xxxxx o xxxxx xxx 5 mm2, xxxxxx xxxxxx xxx 10 xx)

2

3

4

xxxxxxxxxx pecek xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)

1

2

3

xxxxxx xxxxx (menší xxx xxxxxxxx xxxxx)

2

3

4
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
Xxxxxxx 3
Xxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x vzhled

kompot

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací plodů, xxx zbytků stopek x kališních xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx x xxxxxxxx plodů xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxx, v xxxxx xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx shluky xxxxx, xxxxx se po xxxxxx rozpadnou, xxxxxxx x klikvy x xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x děleného xxxxx mírně zakalený, x xxxxxxx z xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx nálev čirý xx mírně xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
X) Přípustný xxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx:
x) přirozené zrosolovatění xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních plodů xxxxxxxxx, xx zbytky xxxxxxx x stopek x kompotu x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx u xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx kyseliny xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx xxxx vinné,
e) síťovité xxxxxxxxxx slupky x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x xxxxxxx x peckového xxxxx (xxxxxxx, xxxxx, ryngle, xxxxxxxxx, višně),
f) oddělení xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx kompotu,
h) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx plodů xxxxxxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx xxxxx nepravidelné x nejvýše 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxx u xxxxxxx x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx x jahodového xxxxxxx,
x) u xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx barevným xxxxxx a převládající xxxx xx xxxxxxxx x použitých xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx x stopy xx xxxxxxxxxxx loupání xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx všech xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt cizích x xxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:

Xxxx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxxxx (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx plodů

5

7

10

uvolněné xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx u xxxxxxx z xxxxx

5

7

10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx a xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

xxxxxxxx chlazené xxxxxxx ovoce

ovoce xxx xxxx xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx příměsí, xxxxxxx xxxxxxxx, s peckami xxxx bez pecek, xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx jednotlivých xxxxxx x obalu xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané

přirozená, xxxxx, odpovídající xxxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx druhům xxxxx, xxx cizích příchutí x pachů

Xxxxxxx x. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx zelenina
 
sterilovaná xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v octu
 
zelenina xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx x xxxxx
Původní xxxxx - xxxxxxxx od 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 6 x xxxxxxxx č. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
1. Xxxxx xxxx xx skupině xxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx příměsí xxxxxxxxxxx x půdy x xxxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx všeobecně xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx po xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
B) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx výrobku, xxxxxx xxxx obsah xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx nejvýše 4.1.
2. Mléčně kvašená (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx xxxxxx, nejvýše 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx jiný xxx xxxxxxx nálev.
3. Xxxxxx xxxxxxx (kysaná) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx jiný xxx xxxxxxxxx xxxxx (xxxxxxxxxxxxxxx).
4. Xxxxxxxxxxx kysané zelí xxxxxxxx xxxxxxx 2,2 % xxxx.
X) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hodnoty xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx zelenina
1. Xxxxxx xxx obsahuje xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Sušená cibule xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.
3. Ostatní xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx xxxxxxx 13 % vody.
4. Sušené xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 0,3 % xxxxxxxxxxxx xxxxx (xx. podíl xxxxxx, xxxxxxxxxxxxx x xxxxx 10% kyselině xxxxxxxxxxxxxx).
X) Zeleninové protlaky
1. Xxxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 7 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx xxxxxxx 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx obsah xxxx xxxxx xxxxxxxxx 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový protlak xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx x xxxxxxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxx xxxxx obsahovat více xxx 60 mg/kg xxxxxxxxxxxxx minerálních nečistot.
4. X kečupů xxxxxxxxxx xxxxxxx 25 % xxxxxx stanovené xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
5. U kečupů xxxxxxxxxx Xxxxx, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 30 %, xxxx xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx vnesená rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx rajčatové xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx nejvýše 10,0 % xxxx.
7. Xxxxxxxxx chemické požadavky xx xxxxxxxxx výrobky xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx nejméně 24 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou surovinou.
9. Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx pyré xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % refraktometrické xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1


Xxxxxx

Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”

Xxxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxxx protlaky xxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxx sušina (%)

xxxxxxx 25,0

xxxxxxx 30,0

8,0 - 24,0

xxxxxxx 24,0

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx kyselina xxxxxx (%)

xxxxxxx 2,2

nejvýše 2,2

xxxxxxxxxxx xx

xxxxxxxxxxx xx

xxxxx xxxx (%)

nejvýše 3,5

xxxxxxx 3,5

xxxxxxx 10,0*)

nejvýše 10,0*)

těkavé xxxxx stanovené xxxx xxxxxxxx xxxxxx (%)

nestanovuje xx

xxxxxxxxxxx se

nejvýše 0,2

nejvýše 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx x soleného xxxxxxx.
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 7 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, rajčatové výrobky xxxxxxxxx x upravená xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxx x xxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx všeobecně

Zelenina xxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x mechanickým xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % kusů, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, x xxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx a tmavých xxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx zelenině, xxxxxxxxxxx, xxx xxxxx a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx a tuhých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxx, zbytků xxxxxx xxx-xx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx, opalizující xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx dužniny

sterilovaná xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx nejvýše x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx pravidelný, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxx xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, x xxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx na xxxxxx, x xxxxxxxx xx směsi výskyt xxxxxx xxxxxx xx 1,5 xx nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx řezy x síle xx 5 mm, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx řezů xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxxx semen x xxxxxxxxxxxxxx řezů xxxxxxx 2 %, x xxxxx různobarevné xxxxxxx xxxxxxx 50 % řezů papriky xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxxx barevně xxxxxxxx, řezy xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxx, x směsí xxxxxxxxxx xxxxxx buď xxxxxxxxxx xxxx vrstvené xxxx xxxxxxxx, xx xxxxxxx xxxxxxxxx řezů xxxxxxxx x zeleniny xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx zpracování, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxx xxxxxxxx xxxx mírně xxxxxxxx použitým protlakem

Okurky xxxxxxxxxxx

xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx bez xxxxx, xxx zvadlých x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx x obalu xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky nejmenší x xxxx xxx 50 %, x xxxxxxxxxx řezů příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx xxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxx překročit xxxxxx xxxx xxxxxxxxxx o xxxx xxx 50 %, konzistence xxxxx, xxxxxx, xxxxxxx, u xxxx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxxx nejvýše x 5 % xxxx obsahu xxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxx

xxxx x mléčné xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x xxxxxx tříděného xxxx xxx nejméně 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx křehká, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx

xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxx xxxxx vyvinuté /*, xxxxxxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx a poškození xxxxxx, xxxxxxxxxxx změn, x xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, barevně xxxxxxxxx x xxx xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxx xxxxxx xxxxxx, v obalu xxxxxxxxxx vyrovnané, řez xxxxxxxxxxxx, konzistence xxxxx xx xxxxx, nejvýše 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (x toho xxxxxxx jedna polovina xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx zakalený x xxxxxxxxx semeny xxxxxxx x 2 % xxxxxxx xxxxxx xxxxx

xxxxxx xxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, homogenní, jemná, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx), xxx zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx z xxxxxx

xxxxxxxxx xxxx x zahuštěné xxxxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx, případně s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) bez zbytků xxxxxx, xxxxx x xxxxxx částí xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx pocházejících x xxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx

xxxxxxxx svěží, xxx xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx deformací, xxx xxxxxxxxxxxxx a anorganických xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, loupaná xxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx, kostkovaná, strouhaná, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x obalu xxxxxxxxx
*) Xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx průměr xxxxxxx 3 xx.
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx

Xxxxx odchylky (xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)

Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x kusech)

okurky xxxxxxxxx

3

xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru

2

vzhledové xxxx

3

xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

2

xxxxxx stopek

3

nevhodná xxxxxxxxxxx

1

xxxxxxxx xxxxx

1

xxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% xxxx.)

xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) xxxx

2

xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx xxxx

5

xxxxx, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxx

1

xxxxxx, zlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, xxxx

12

xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx

0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Přípustné xxxx xxxxxxx u xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxx cizí xxxxxxx

Xxxxx xxxx cizí xxxxxxx v xxxxxx x hmotnosti (x)

xx 500

501 - 1000

xxx 1000

xxxx rostlinný materiál

5

5

10

neodstopkované xxxxx nebo xxxxx

10

15

25

Příloha č. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x zeleninových salátů x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
od 3,0 xx 5,0
&xxxx;
xx - 2,0 xx + 2,0
 
od 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 do + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
 
nad 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x xxxxxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxxxx ořechy

ve xxxxxxxx nepražené

ve xxxxxxxx xxxxxxx

xx skořápce xxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražená

jádra pražená xxxxxx

xxxxx xxxx ořechů

nepražená

pražená

pražená xxxxxx

xxxxxxx (xxxxxx xxxxxx)

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx

xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxx nepražený

kokos xxxxxxx

xxxxx suchých skořápkových xxxxx

xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxx, xxxx xxxxxxx xxxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xxxxx

xxxxxxxx xxxxxx (xxxxxxxxx xxxxxxxx, pekany, xxxx)

xx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 10 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 100
 
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
&xxxx;
- 2
&xxxx;
501 a xxxx
&xxxx;
- 1
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (do xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 11 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxxxxxx

Xxxxx vody xxxxxxx (% hmot.)

Cizí xxxxxx xxxxxxx (% xxxx.)

xxxx xxxxx

xxxxx

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

8,0

0,4


xxxxx


5,0

0,1

xxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

12,0

7,0

0,25


xxxxx


6,0

0,05

xxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx

9,0


0,4


xxxxx


6,5

0,1

xxxxxxxxxx xxxxxx

xx xxxxxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,2


xx skořápce xxxxxxx


4,0

0,2


xx xxxxxxxx pražené xxxxxx


4,0

0,2


xxxxx xxxxxxxxx


6,5

0,1


xxxxx pražená


4,0

0,1


jádra xxxxxxx xxxxxx


4,0

0,1

xxxxx xxxx ořechů

nepražená


7,0

0,3


pražená


3,0

0,3


pražená xxxxxx


3,0

0,3

xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxxxxxx

10,0

6,5

0,5


xxxxxxxxx xxxxxxx


4,0

0,5


xxxxxxx xxxxxxx


5,0

0,5


xxxxxxx pražené solené


5,0

0,5

para xxxxxx

xx skořápce

14,0


nedovolují xx


xxxxx


10,0

0,5

xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx


3,0

xxxxxxxxxx xx


xxxxxxxxx kokos pražený


3,0

nedovolují xx

xxxxx xxxxxxx skořápkových xxxxx

xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx*)


8,0

xxxxxxxxxx xx

xxxxxxx oříšky

jádra


6,0

0,3

pekanové xxxxxx

xx xxxxxxxx

7,0


0,1
Xxxxxxxx:
*) Xxxxxxxxxx xxxxx suchých xxxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxx xxxxx ve xxxxx xxxx xxxxxxx 60 % hmotnosti.
Původní znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 12 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx

Xxxxxxx

Xxxxxx

Xxxxx

Xxxx x xxxx

Xxxxxxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxx ořechů

Skořápka xxxxx vyvinutá xxxxxxxxx xx tvrdá, xxxxx xxxxx oddělené xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx žlutohnědé, xxxxx xx xxxx xxxx až xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx hnědou xx xxxxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx ořechy x xxxxx xxxxxxxxx ořechů

Skořápka xxxxxx bez xxxxxxxxx xxxxx, xxxxx vyvinuté xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxx xxxxx až xxxxx xxxxx, slupka xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx, xxx cizího xxxxx x xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx a xxxxx xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx, jádro špičaté, xxxxxxx

Xxxxx xx xxxxxx xxxxx, na xxxx xxxx xx xxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx a chuti

Pistáciové xxxxxx x jádra xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxx, ve xxx xxxxx, xxxxx xxxxxx

Xxxxx xx xxxx xxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxx čistá, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx

Xxxxx xx xxxx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx slabě xxxxxxxx

Xxxxxxx (xxxxxx oříšky) neloupané x xxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx, xxxxx bez xxxxxxx, xxxxx xx xxxxxx xx xxxxxxx

Xxxxx xxxxxx xxxxxxx xx xxxxx, osemení xxxxxx xxxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx, xxx hořké xxxxx

Xxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxx

Xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxx bílé xx xxxxx nažloutlé

Nasládlá, xxxxxxx xxxxxx, xxx hořké xxxxx

Xxxxx strouhaný

Strouhaný, xxxxx xxxx jemně xxxxx

Xxxx xx slabě xxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxxxxxxxxxx xxx xxxxxxx, xxx xxxxxx pachutí

Jádra xxxxxxxxx oříšků

Jádra dobře xxxxxxxx, nepoškozená

Jádro xxxx xx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxx, světle xx xxxxx hnědá

Ořechová, xxxxxxxx olejnatá, nasládlá
Původní xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx x. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Seznam volně xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx hub xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx xxxx x dalšímu xxxxxxxxxxxx zpracování xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Houby xxxxx rostoucí
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
2. Xxxx xxxxxx (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx špičatý (Xxxxxxxx xxxxxx)
4. Xxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxx crispa)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Hydnum xxxxxxxx)
7. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Liška xxxxx (Cantharellus pallescens)
9. Xxxxxxx trubkovitý (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx průmyslové xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx dutonohý (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Hřib xxxxx (Xxxxxxxxx badius)
15. Xxxx xxxxxxxx (Boletus xxxxxxxxxx)
16. Hřib koloděj (Xxxxxxx luridus)
17. Xxxx xxxxx (Boletus erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib dubový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
21. Xxxx klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx variegatus)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Klouzek xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
24. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx elegans)
26. Klouzek xxxxxx (Suillus granulatus)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Leccinum) versipelle)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Leccinum xxxxxxxxxxx)
32. Xxxxx červenající (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé xxxxxxxx
33. Xxxxx vysoká (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx fialová (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka havelka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Tricholoma xxxxxxxx)
38. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
39. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
40. Xxxxx xxxxxx (Pleurotus pulmonarius)
41. Xxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
42. Líha klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
43. Líha xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
44. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx)
45. Ryzec xxxxxx (Xxxxxxxxx pinicola)
46. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx deterrinus)
47. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxx)
48. Xxxxx svraskalá (Xxxxxxx xxxxxxxx)
49. Xxxxxx xxxxxx (Marasmius xxxxxxx)
50. Xxxxxxxx xxxxxx (Armillaria xxxxxx) - pouze xxxxxxxxx xxx xxxxx
51. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
52. Žampion xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx bitorquis) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Žampion xxxxx (Aqaricus campester) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
55. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
56. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
57. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx z xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x sušení pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx černající (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Xxxxxxxxx-xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx mandlová (Xxxxxxx xxxxx)
5. Xxxxxxxxx namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx xxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx hortensis)
2. Xxxxxxx xxxxx (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Hlíva xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Xxxxxxxxx cornucopiae)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Hlíva xxxxxxx (Xxxxxxxxx eryngii)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx žlutá (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Xxxxxxxx obrovská xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Polnička topolová (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Xxxxxxxxxxx xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx xxxxxx)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Volvariella xxxxxxxx)
14. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxx)
15. Xxxx Xxxxxxxx (Hirneola auricula xxxxx)

Xxxxxxx x. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx na xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x hub
 
houby konzervované
 
houby xxxxxx
&xxxx;
xxxxx zmrazené
 
ostatní xxxxxx x hub
 
granuláty x xxx
&xxxx;
xxxxx x xxxxxx x hub
 
houbové extrakty
 
houbové xxxxxxxxxxx
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 30.11.2010 (xx xxxxxx č. 291/2010 Xx.)
Xxxxxxx č. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxxxx

Xxxx

Xxxxxxx

xxxxxxx x xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx

xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxx

xxxxxxxxxx xxxx sušená

bramborové lupínky xxxxxxx

xxxxxxxxxx lupínky předsmažené

bramborové xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx plátky xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx*

xxxxxxxxxx xxxx vařená
*) xxxxxxxxx xx název xxx xxxxxxx xxxxx
Xxxxxxx xxxxx - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx x. 16 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx 1
Odrůdová xxxxxxxxxx x xxxxx xxxxxx příměsí

Ukazatel

Brambory konzumní xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx nejvýše (% hmot.)

2

2

příměsi xxxxxxx (% xxxx.)

1

2
Xxxxxxx 2
Xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx

Xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

xxxxxx xxxxxxx (% hmot.)

4

6

z xxxx xxxxxxx (% xxxx.)

x mokrou xxxxxxxx

1

xxxxxxx xxxxxx


xx xxxxxx xxxxxxxx

1

1


xxxxx xxxxxx

1

-
Xxxxxxxx. X xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx se xxxxxxxxxx za xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx slupka.
Tabulka 3
Xxxxxxxxx odchylky xx xxxxxxxxx nebo xxxxxxxx xxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (mm)

Třídění xxxxx xxxxxxxxx hlíz (x)

% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx

xxxx

xxxxx xxx 28

xxxxx xxx 20

3

x xxxx xxxxx xxx 15

x xxxx nižší xxx 10

0

xxxx “xxxxxx”

xxxxx xxx 17 xxxx xxxxx xxx 28

nižší xxx 5 xxxx xxxxx xxx 20

3

pozdní

menší xxx 35

xxxxxxxxx xx

3

x xxxx xxxxx xxx 28

0
Tabulka 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx typů*)

Varný xxx

Xxxxxxxxxxx

Xxxxx

X

xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx

xx xxxxxx, xxxx xxxxxxx

X

xxxxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx

xxx xxxxxxxx xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha

C

měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx

xxxxxxxxx pro xxxxxxxx těst x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx přiřadit i xxxxxxxxx varných typů. Xxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxx sousedící xxxxx xxxx.
Xxxxxxx znění - xxxxxxxx xx 1.5.2004 xx 21.12.2004 (xx xxxxxx x. 650/2004 Xx.)
Xxxxxxx x. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx


Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx loupané


Hlízy xxxxx, xxxx neoslizlé, xxxxxx příčného xxxx xx 30 xx 80 mm, zelené xxxxx xxxxxxx 2 % xxxxxxxxx, hlízy xxxxxxxxxxx nejvýše 6 % hmotnosti, xxxxxxx xxxx xxxxxxx 2 % hmotnosti, xxxxxxx xxxxxx vad xxxxxxx 10 % xxxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx loupané konzervované x xxxxxx

Xxxxx NaCl x xxxxxx xxxxxxx 0,8 %
Xxxxxxx 1,4 %
Xxxxx xxxxx z xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nejméně 62 %

Xxxxx čisté, xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, popř. xxxxxxxxx, xxxxxxx však 5 % úlomků xx xxxxxx výrobek, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxx dle xxxxxx, xxx xxxx xxxxx, xxx nálevu chuť xxxxx slaná, xxxxx xxxx xx xxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 87 %
Číslo xxxxxxxxxxxx nejméně 68 %

Xxxxxx xxxxx xxxxx xxxxxx, xxxxxx, nudliček, x xxxxxxx xxxxxxx 10 xx, bez xxxxxx x oček, xxxxx xxxxx, příp. xxxxx šedavá, xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxx, xxx cizí xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxx

Xxxxxx nejméně 87 %

Xxxxx xxxxxx, xxxxx xx xxxx xx xx xxxxxx, chuť x vůně xx xxxxxxxx xxxxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxx x xxxxx

Xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 87 %

Xxxxx xxxxxxxxx, xxxxx, nažloutlé xxxxx bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx

Xxxxxx xxxxxxx 95 %
Xxxxx tuku xxxxxxx 42 %

Plátky xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxx příměsí, xxxxx xxxxxxxx xxxx nejvýše 0,5 % xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx, xxxx xxxxxxxx xxxxx, bez xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxx 5 % xxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx skvrnami x 5 % xxxxxxxxx xxxxxx xx 20 xx

Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx 76 %
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (xxxx xxxxxxxx xxxxxxx) v xxxx xxxxxxx 1,5 %, xxxxxx xxx x xxxxxxx xxxxxxx 5 xx

Xxxxxxx čisté, x xxxxxxx xx vlnitým xxxxx, x xxxxx xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxx řezem, nepolámané, xxxxx stejnoměrná xxx xxxxxxxxxx vzhledových xxx (xxxxxx, očka, spálení, xxxxxx), xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx křehká, xx xxxxx, xxxxxxxx, obsah xxxxxxxxx xxx xxxxxx 8 %

Xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxx

Xxxxxxx xxxxxxx 76 %
Xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx (jako kyselina xxxxxxx) x tuku 1,5 %

Xxxxxx brambor xxxxxxxx xx vlnitého xxxx, xxx xxxxxx xxxxx x příchutí, xxxxx, xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx bez xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx vad (skvrny, xxxx, spálení, xxxxxx), xxxxx veškerých vad xxxxxxx 10 %

Xxxxxxxxxx xxxxxxx předsmažené

Sušina xxxxxxx 45 % Xxxxx xxxx xxxxxxx 3 %

Xxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxxx xxxxxxxx, konzistence na xxxxxxx xxxxxxx, uvnitř xxxxx, xxxxxxxxx, xxxx x xxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx a xxxxxxxx

Xxxxxxxxxx xxxx vařená

Sušina xxxxxxx 25 %

Ve xxxxxxxxx xxxxx drobné sypké xxxxxxx žlutobílé barvy, xx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxxx xxx větších xxxxxx

Xxx výrobu xxxxxxxxxxxxx x smažených xxxxxxx xx xxxxxxx tuk xxxx xxxx s xxxxxx kyselosti xxxxxxx 2 mg XXX x 1 x xxxx a bodě xxxxxxxxx nejméně 170° X.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. III
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu přede xxxx nabytí xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx právním xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx. x xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx vyhlášky se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Čl. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 153/2013 Xx. x účinností xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx xxxxxxx x. 157/2003 Sb. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx v platnost xxxxxxx o xxxxxxxxxxx XX x EU (1.5.2004).
Xx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx předpisu xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx uskutečněné xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Sb., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., kterou se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx od 22.12.2004
291/2010 Xx., kterým xx xxxx vyhláška x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x nich, xxxxx x xxxxx xxxxxxx jejich označování, xx znění xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché xxxxxxxxxx plody, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxx x opravě xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx č. 50/2004 Xx.
Xxxxxx xxxxxxx č. 157/2003 Xx. byl xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 397/2021 Sb. s účinností xx 1.1.2022.
Znění jednotlivých xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxx aktualizováno, xxxxx se jich xxxxxx xxxxxxxxx změna xxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, x xxxxxxxxx odchylce od xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx "x", xx xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx pór x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 89/1076/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1799/ES x 12. září 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2002/453/XX, x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Komise x. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxxx a xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1615/ES ze 7. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx xx mění xxxxxxxx č. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx, endivii kadeřavou xxxxx a eskariol x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. xxxxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. června 2001, xxxxxx se mění xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx, xxxxxxx na trh x xxxxxxxxxx daných xxxxxxxxxx normami x xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/659/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. května 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES x 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx meruňky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 91/1108/EHS x nařízení x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx nařízení x. 83/78/EHS.
Nařízení Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro stolní xxxxxx xxxx xxxxx x kterým xx xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/2561/ES x 3. prosince 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx hrachové lusky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx x nektarinky x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx č. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES z 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxx č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx, ve xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxx x xxxxxx se mění xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES xx 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2001/1135/ES a xxxxxxxx x. 1999/2551/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1997/2288/ES z 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxx xxxxxxx nařízení č. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/1093/ES x 16. června 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxx vodní, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1615/ES.
Nařízení Komise č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx avokádo, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1999/1167/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1994/2257/ES ze 16. xxxx 1994, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx banány, xx znění nařízení x. 1996/1135/XX x xxxxxxxx č. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx pro xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx č. 1992/305/XXX x xxxxxxxx č. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, kterým xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx zelí xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx řapíkatý, xxxxxx x pro švestky, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx č. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS x 30. xxxxxx 1987, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2002/843/XX, nařízení x. 1992/658/EHS x xxxxxxxx x. 1997/888/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx se stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx x xxxxxxxx xxxx xxxxxxx xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/EHS, nařízení x. 1991/3439/XXX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS z 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx stanoví xxxxx jakosti pro xxx, xxxxx a xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1455/ES x 1. července 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní norma xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Například:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3022 Švestky, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3023 Xxxxxx x xxxxx.
XXX 46&xxxx;3030 Ovoce xxxxxxx. Xxxxxxxx ovoce x xxxxx xxxxx.
XXX 46&xxxx;3032 Borůvky.
XXX 46 3033 Maliny.
XXX 46 3050 Xxxxxxxxxx xxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3051 Kaštany xxxxx.
XXX 46 3060 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxxxx xxxxx a xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů x subtropů (xxxxx).
XXX 46&xxxx;3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx tropů a xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46 3066 Xxxxx.
XXX 46 3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Kokosové xxxxxx čerstvé.
XXX 46&xxxx;3110 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Brokolice.
XXX 46&xxxx;3120 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Xxxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
XXX 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46 3151 Cukety.
XXX 46 3152 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3160 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Fenykl xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx xx xxxxxxx x x xxxxxx xxxxxx, xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Rady 2001/113/ES xx xxx 20. xxxxxxxx 2001 x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Vyhláška č. 76/2003 Sb., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxxxxxx sladidla, xxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxx prášek x xxxxx kakaa x cukrem, xxxxxxxx x čokoládové xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o lihu x x změně x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx pozdějších xxxxxxxx, x zákona Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Sb., o xxxxxxxxxxx xxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů, (xxxxx x xxxx), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx č. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/1284/ES z 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx ve skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. ledna 2001, xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx xxxxxx ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3088 Xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3089 Xxxxx xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Xxxxxxxx xx xxxxxxxx.
XXX 46 3081 Xxxxx xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3082 Xxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx xxxxx xx xxxxx x xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxx.
8) Nařízení Komise č. 2002/982/ES xx 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Xxxxxxxx č. 113/2005 Sb., o xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.