Animace načítání

Stránka se připravuje...


Na co čekáte? Nečekejte už ani minutu.
Získejte přístup na tento text ještě dnes. Kontaktujte nás a my Vám obratem uděláme nabídku pro Vás přímo na míru.

Právní předpis byl sestaven k datu 30.06.2013.

Zobrazené znění právního předpisu je účinné od 30.06.2013 do 31.12.2021.


Vyhláška, kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

157/2003 Sb.

Oddíl 1 §1 §2 §3 §4 §5
Oddíl 2 - Zpracované ovoce §5a §6
Členění na skupiny §7
Označování §8
Požadavky na jakost §9
Technologické požadavky §10
Uvádění do oběhu §11
Oddíl 3 - Zpracovaná zelenina §12
Členění na skupiny §13
Označování §14
Požadavky na jakost §15
Technologické požadavky §16
Uvádění do oběhu §17
Oddíl 4 - Skořápkové plody §18
Členění na skupiny a podskupiny §19
Označování §20
Požadavky na jakost §21
Oddíl 5 - Houby §22
Členění na skupiny a podskupiny §23
Označování §24
Požadavky na jakost §25
Uvádění do oběhu §26
Oddíl 6 - Brambory a výrobky z nich §27
Členění na skupiny §28
Označování §29
Požadavky na jakost §30
Uvádění do oběhu §31
Přechodné ustanovení §32
Zrušovací ustanovení §33
Účinnost §34
Příloha č. 2 - Členění na skupiny a minimální hmotnostní podíl ovoce v 1 kg potraviny
Příloha č. 3 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 4 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 5 - Členění na skupiny
Příloha č. 6 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 7 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 8 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelských balení
Příloha č. 9 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 10 - Přípustné záporné hmotnostní odchylky spotřebitelského balení
Příloha č. 11 - Fyzikální a chemické požadavky na jakost
Příloha č. 12 - Smyslové požadavky na jakost
Příloha č. 13 - Seznam volně rostoucích a pěstovaných jedlých hub určených k přímému prodeji nebo k dalšímu průmyslovému zpracování pro potravinářské účely
Příloha č. 14 - Členění na skupiny a podskupiny
Příloha č. 15 - Členění výrobků z brambor na skupiny
č. 650/2004 Sb. - Čl. II
č. 291/2010 Sb. - Čl. III
č. 153/2013 Sb. - Čl. III
157
XXXXXXXX
xx dne 12. xxxxxx 2003,
xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx ovoce x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, xxxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxxxxx zemědělství xxxxxxx xxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x o xxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxx x. 119/2000 Xx., xxxxxx x. 306/2000 Xx. a zákona x. 146/2002 Xx., (xxxx jen "zákon") xxx čerstvé ovoce x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx:
Oddíl 1
§1
§1 (oddíl 1) xxxxxx právním xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
§2
§2 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Xx.
§3
§3 (xxxxx 1) zrušen xxxxxxx předpisem č. 291/2010 Sb.
§4
§4 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx č. 291/2010 Xx.
§5
§5 (xxxxx 1) xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx.
Xxxxx 2
Xxxxxxxxxx xxxxx
§5a
Xxxxx xxxxx3a) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx3b) x xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx týkající xx xxxxxxxxxxxx ovoce.
§5x xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
§6
Xxx xxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxx - xxxxx xxxx, xxxxxxx, zdravé, xxx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx, obsahující xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxxx, jejíž xxxxxxxxxxxxxxxxx složku tvoří xxxxx x xxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx x nealkoholického xxxxxx x zmrazeného xxxxx,
x) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxxxxxx proces, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx,
d) sterilací - tepelná xxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xx výrobku xx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx x nálevem xxxx xxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx sladidel,4) xxxx x nezahuštěné pulpy xxxxxxx nebo xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) džemem xxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxx xxxxxxxx (Extra) x xxx, že xxxx xxxxxxx xxxx se xxxxxxxx obsahem xxxxxxx/xxxxx x xxxxxxx podmínky xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx; výživové xxxxxxx xxxx xxx uvedeno x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxxx - potravina xxxxxxxxx xxxxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) x xxx, že tyto xxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxx xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx),
i) xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxx x xxxxx, xxxx přírodních xxxxxxxx, xxxx x xxxxx, xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, přivedené xx vhodné rosolovité xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx - potravina xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx x xxxxx xxxx více xxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxxxxxxxx plodů, xxxxxxxxx xx vhodné xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, přičemž xx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx se xxxxxxxx pulpy, dřeně, xxxxx, xxxxx xxxxxxxx x kůry,
x) xxxxxxx x rosolem xxxxxxxxx (Xxxxx) - xxxxxxxxx vyrobená ze xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxx xx směsi xxxxxxxxxx xxxxxxxx a vodných xxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx xxxxx xxxxx, xxxxxxxxx do xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx nebo více xxxxx ovoce (jablek, xxxxxx, xxxxxxx), x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx bez xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xx tuhé konzistence x jemnými xx xxxxxxxx částicemi dužniny xxxxx,
m) xxxxxxxx - xxxxxxxxx vyrobená x xxxxxxx nebo xxxx xxxxx ovoce, x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx nebo xxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx dužniny ovoce,
x) ovocným protlakem - xxxxxxxxx xxxxx xx kašovité konzistence xxxxxxxx x jedlé xxxxx ovoce (xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx, jádřinců) xxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel, konzervovaná xxxxxxxx obsahu vody, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx uvedených xxxxxxx,
x) sušeným xxxxxx - xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel,
p) xxxxx xxxxxxxx xxxxx - různé druhy xxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx 60 % xxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxxxxx (kandovaným xxxxxx) - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx sušiny xxxxxxxxx přírodních sladidel,
x) xxxxxx x xxxx (ovocnou xxxxx) - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxxxx xxxxxx xxxxx, kvasným xxxxxxxxxxx lihem5) xxxx xxxxxxxxx, popřípadě x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx sladidly, xxxxxxxxx xxxxxxx určenými x xxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazeným čerstvým xxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxx děleného xxxxx x případným přidáním xxxxx sterilovaného, uzavřená xx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx k přímému xxxxxxx,
x) kaštanovým xxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xxxx, xxxxxxxxxx sladidel x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx z xxxxx xxxxxxx jedlého (Castanea xxxxxx),
x) xxxxxxxx - xxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx v xxxxxx,
x) xxxxxxx xxxxxxxx (xxxxxx) - xxxxx xxxx xxxxx, podle xxxxxxx xxx xxxx, xxxxxx, jader, xxxxx x xxxxxxxx, xxxxx xx tvořena xxxxxx xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxx xxxx rozdrceným, xxx která nebyla xxxxxxxxxx na xxxx,
x) xxxxxxx xxxxx - surovina xxxxxxx xxxxxxxxxxx jedlých xxxxx xxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxxxxx, xxxxx x xxxxx, xxxxx xxxx xxxxxxxxxx xx dřeň propasírováním xxxx xxxxxxxx procesem x xx určená x dalšímu xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx extraktem xxxxx - xxxxx xxxxx z xxxxx, xxxxx s ohledem xx ztráty xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxxx - všechny xxxxxxxx xxxx látky, xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx,
x) škůdcem - xxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx nebo jeho xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx živočicha.
§7
Xxxxxxx xx xxxxxxx
V příloze č. 2 je xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx.
§8
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x ve xxxxxxxx x xxxxxxx označování xxxxxxxx9) xx xxxxxxxxxx xxxxx xxxx označí
x) xxxxxxxx druhem xxxx druhy xxxxx x xxxxxxxxx pořadí xxxxx xxxxxxxxx použité xxxxxxxx,
x) x xxxxx x xxxx (xxxxxxxx xxxxx) xxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), džemů výběrových (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, povidel, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx množstvím xxxxx x gramech, které xxxx použito xxx xxxxxx 100 x xxxxxxxx výrobku; xxxx x xxxxxx ovoce xx xxxx xxxxxxxx xx stejném xxxxxx xxxx xxxx název xxxxxxx a xxxx xxx uveden xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, džemů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, marmelád, xxxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx pyré, xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xx 100 x xxxxxxx, přičemž xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx při 20 xX x xxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxxxxx +/- 3 xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx; údaj x xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx se musí xxxxxxxx xx stejném xxxxxx poli jako xxxxx xxxxxxx x xxxx xxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemů výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxxxxxxxx xxxx, povidel, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxx xxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx než 10 xx/xx,
x) x xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx výběrových (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, rosolů výběrových (Xxxxx), xxxxxxxx marmelády x kaštanového xxxx x xxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx druhu xxxx xxxxxxxxx druhů xxxxx v sestupném xxxxxx xxxxx hmotnosti xxxxxxx xxxxxxxx; u xxxxxxx xxxxxxxxxx ze xxx nebo více xxxxx xxxxx xxxx xxxx xxx xxxx x druzích xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxx "xxxx ovoce" xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxx.
(2) Sušené xxxxxx hroznů xxxx xxxxx xxx označovat xxxxx xxxxxx "Xxxxxxx" xxxx "Xxxxxxxx".
(3) Xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xx xxxx xx obalu určeném xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx
x) xxxxx xxxxxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx.
(4) Xxxxxxxx "rosolová xxxxxxxxx" xxx xxxxxx xxx marmelády, pokud xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx hmotu xxxxxxxxxxx xxxxx, s xxxxxxxx xxxxxx množství xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx.
(5) X zpracovaného xxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx výrobků xxx xxx x xxxx názvu použito xxxxxxx "x džemem", "x xxxxxxxxxx", "s xxxxxxx", "s xxxxxxxxxx xxxxxx" xxxx obdoba xxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xxxxxxxxxx ovoce xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx z §6 xxxx. x), x), x), i) x r) a xxxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xx xxxxxx xxxxx tabulky 1 x příloze č. 4.
(6) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx spotřebitelského xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 3.
§9
Požadavky xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a chemické xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 1 x 2.
(2) Xxxxxxxx požadavky na xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 4 xxxxxxxxx 3 až 5.
(3) Xxxxx x xxxx (ovocná xxxxx) xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx 13 % xxxxxxxxxx xxxxxxxx etanolu x xxxx vykazovat xxxxxxx 18 % refraktometrické xxxxxx.
§10
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx x 1 xx xxxxxxxxx xx xxxxxx x příloze č. 2.
(2) Xxx výrobě xxxxx, xxxxx výběrového (Extra), xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxx x jiných xxxxx xxxxx xxx citrusových xxxx být xxxxxxx xxxxx a xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(3) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx a xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxxx, malin, ostružin, xxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu xxx xxxxxxx pouze x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx nebo xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxx hmotnosti xxxxx.
(4) Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx), xxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx x džem výběrový (Xxxxx) méně sladký x xxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx lze xxxxxxx jen x xxxxxx xxxxx citrusu xxxxxxxxxxx na xxxxxxx xxxx xx xxxxxx.
(5) Při xxxxxx xxxxx výběrového (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxxxx x džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxx xxxxx jablka, xxxxxx, xxxxx x xxxxxxxxxxxxxx xx xxxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxx vodní, xxxxxx, xxxx, okurky x xxxxxxx x xxxxx xxxxxx.
(6) Xxx xxxxxx džemu, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxx, angreštu, xxxxxxxxx xxxxxx, slív, xxxxxxxxx xxx přidávat červené xxxxxx šťávy.
(7) Xxx výrobě xxxxx x xxxxxx x xxxxx, xxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx rybízu, xxxx xxx přidávat šťávu x červené xxxx.
(8) Xxxxx xxxxx xxx xxxxxx rosolu x xxxxxx výběrového (Xxxxx) xxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx vody xxxxxxx xxx výrobu xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx.
(9) X xxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx, džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx, xxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) x kdoulí xx xxx xxxxxx list xxxxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx).
(10) X xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx v §6 xxxx. x) xx k) x x) lze xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxx, xxxxxxxx (xxxxxxxx) víno, xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxx, koření, xxxxxxx, vanilin, xxxxxxxxx xxxxxxxx x med4) xxxx částečnou xxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxx x xxxxx jako xxxxx xxxxxxxxxxx pěnění x xxxxxx pektin.
(11) Při výrobě xxxxxxxxx lze xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx.
(12) Xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx x §6 xxxx. x), x), x) x x) mohou xxx zpracovány
x) xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxx (xxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxxx), xxxx
x) zahušťováním xx xxxx xxxxxxxxx xxxxx.
(13) Xxxxxxx x xxxxx určené xxx xxxxxx džemu xxxxxxxxxx (Xxxxx), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxxxx x xxxxx výběrového (Xxxxx) xxxx xxxxxxxx mohou xxx zpracovány xxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx procesy, xxx je sublimační xxxxxx.
(14) Xxxxxxxxx xxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx x nálevu.
(15) X xxxxxxx xxxx xX dosahovat xxxxxxx nejvýše 4,0.
(16) Xxxxxx sušeného xxxxx xxxx činit xxxxxxx 70 %, x sušených švestek xxxxxxx 67 %.
(17) Xx-xx refraktometrická xxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx (xxxxxxxxxxx xxxxx) nižší xxx 70 %, xx xxxxx potravinu xxxxx konzervovat xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
§11
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (kandované xxxxx) xxxxxxxx se xxxxxxxx xxx relativní xxxxxxxx vzduchu xxxxxxx 70 %.
(2) Xxxxxx ovoce x xxxxx xxxxxxxxxx (xxxxxxxxx xxxxx) xxxxxxxx xx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx x výraznými xxxxx x xxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx xx xxxxx xx oběhu xxx xxxxxxxxx xx 0 xX do 5 xX.
Oddíl 3
Xxxxxxxxxx zelenina
§12
Xxx účely xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
x) xxxxxxxxx - xxxxxxxx xxxx, xxxxxxx, xxxxxx, bez známek xxxxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx, zbavená xxxxxxxxxxx xxxxxx příměsí,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxx, xxxxxxx charakteristickou xxxxxx xxxxx xxxxxxxx x které byly xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxx x zeleniny xxxxxxx xxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxx zeleninou - xxxxxxx s nálevem x xxxxxxxxxx uzavřeném xxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxx xxxxxxxxxxxx působením xxxxxxxx xxxxxxxx kvašení,
x) xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxx až xxxxxxxx xxxxxxxxxxx s xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx použitých xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxx částí xxxxxxxx (xxx slupek, xxxxx) xxxxxxxxxxxxxx xxxx obdobným xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxx, přidáním xxxx, xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx kombinací uvedených xxxxxxx,
f) sušenou xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx sušením xxx xxxxxxx xxxxxxxxxx sladidel xxxx sladidel,
x) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx přírodních xxxxxxxx,
x) zeleninou x xxxx - xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx,
i) xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxx chlazenou xxxxxxxx xxxxxxxxx - xxxxxxxxx x xxxxxxx xxxx xxxx dělené xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx zeleniny xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxx xx spotřebitelském xxxxx, xxxxxx x xxxxxxx xxxxxxx,
k) xxxxxxxxx x octu - zelenina xxxxxx xxxxxxx xxxxx tak, xxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx octové xxxxxx xxxxxxx 4 % xxxxxxxxxx.
§13
Xxxxxxx xx xxxxxxx
X příloze č. 5 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx skupiny.

§14
Xxxxxxxxxx
(1) Kromě xxxxx xxxxxxxxx x zákoně x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx zpracovaná xxxxxxxx dále xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxx použitého xxxxx xxxxxxxx podle §3 písm. c), xxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxx nálevu,
c) xxxxxx skupiny,
d) údajem, xxx xx jedná x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx,
x) x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx mléčně xxxxxxx

1. xxxxx xxxxxxxxxxxxx,

2. xxxxxxxx skladování.

(2) Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx v příloze č. 8 xxxxxxx 1.
(3) Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx salátů x xxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 8 xxxxxxx 2.
§15
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx uvedeny v příloze č. 6.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxx xxxxxxx v příloze č. 7.
§16
Xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
(1) X xxxxxxxxxxxxx zeleninových xxxxxxx, xxxxxxx xX je xxxxx xxxx rovno 4,0, se xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx na 80 xx 90 xX.
(2) X xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxx xX xx xxxxx xxx 4,0, xx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx spotřebitelského xxxxxx nejméně na 121,1 oC xxxx xxxxx takový sterilační xxxxxx, xxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx mikroorganismů x xxxxxx xxxx.
§17
Xxxxxxx xx xxxxx
(1) Xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxx teplotě xxxxxxx 20 oC x xxxxxxxxx vlhkosti xxxxxxx xxxxxxx 70 %, x xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(2) Xxxxxx x xxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxx xxxxxxxx xx skladuje x přepravuje xxxxxxxx xx xxxxx s xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx; s xxxxxxxx xxxxxx a xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx balené xxxxxxxx x xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx.
(3) Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 5 xX.
Xxxxx 4
Xxxxxxxxxx xxxxx
§18
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxxxx xxxxx - xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx x) xx x), v xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxx xxxxxxx vlašského a xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx ořechy - xxxxx xxxxxxx xxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx - xxxxx suchých xxxxx mandloně xxxxxx,
x) xxxx xxxxxx - semena xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
f) xxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxx - plody xxxxx xxxxxxxxxx olejné,
x) xxxx ořechy - xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
h) kokosovými xxxxxx - xxxxx xxxxx kokosové,
i) xxxxxxxxx oříšky - xxxxxx xxxxxxxx xxxxx.
§19
Xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxxxxxx
Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx je xxxxxxx x příloze č. 9.
§20
Xxxxxxxxxx
(1) Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) se skořápkové xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx skupiny a xxxxxxxxxx, x kokosových xxxxxx a xxxxx xxxxxxxxxxxx plodů xxxxx xxxxxx podskupiny.
(2) Xxxxxxxxx záporné hmotnostní xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení xxxx xxxxxxx x příloze č. 10.
§21
Xxxxxxxxx xx jakost
(1) Xxxxxxxxx a xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx uvedeny x příloze č. 11.
(2) Xxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 12.
(3) Xxxxxxxxxx xxxxx xxxxx obsahovat xxxxxx.
Xxxxx 5
Xxxxx
§22
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxx
a) xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx plodnice vyšších xxx xxxxxxx x příloze č. 13,
x) xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxx rostoucími - xxxxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxx xxx tři xxx xxx dne sběru,
x) čerstvými houbami xxxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx pěstováním x xxxxxxxxxx uměle xxxxxxxxxxx, xxxxx nejsou xxxxxx xxx pět dní xxx dne xxxxx,
x) sušenými houbami - xxxxx upravené xxxxxxx, u nichž xxxxx vody xxxx xxxxxxx 12 % x xxxxxxxxxx xxxxx xxx xxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx,
x) xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx - houby xxxxxxxx, xxxxxxx sterilací x xxxxxxxxxxx,
f) xxxxxxxxx xxxxxxx x xxx - xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxx drcením, xxxxxx, xxxxxxxxx x xxxxxxxx.
§23
Xxxxxxx xx skupiny x xxxxxxxxxx
X příloze č. 14 xx xxxxxxx xxxxxxx xxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxxx.
§24
Označování
Xxxxx xxxxx uvedených x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx9) xx xxxxxx
x) xxxxxxx houby volně xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx pěstované xxxxxx xxxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13 x datem xxxxx,
x) xxxxxxx xxxxx volně rostoucí xxxxx použitelnosti xx xxx xxx xxx xxx sběru,
x) xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxx xx xxxx dnů xxx xxx xxxxx,
x) xxxxxxxxx žampiony x xxxxxx jakosti,
e) xxxxxxx x xxx x xxxxxxx xxxxxxx x xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxx přílohy č. 13.
§25
Požadavky xx xxxxxx
(1) Xxxxxxx houby volně xxxxxxxx a xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx, s xxxxxxxx xxxxxxxxxxx žampionů, xxxx být xxxxx xxxxxxxxxxx, xxxxx na xxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxx. Xxxxx xxxxxxx xxx přestárlé, xxxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxx. Xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxxx však xxxx xxx spojen x xxxxxx. Loupání xxxxxxxx hub xxxx xxxxxxxx s výjimkou xxxxxxx.
(2) X xxx xxxxxxxxx v xxxxxxxx 1 xx xxxxxxxx perforace do 10 % xxxxxxx xxxxxx xxxx, nejvýše xxxx xxx xxxxxx, x menší xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxx. Xxxxxxxxxxx hub xxxx xxx xxxxxxx 5 %, přičemž xxxxxxxxxxx xxxxxxx se xxxxxx houby, xxxxxx xxxxx xxxx než xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx x xxxxx se xxxxxxxxx škůdci.
(3) X xxxxxxxx hub xx xxxxxxxx 10 % xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx. Xxxxxx xxxxx xxxx xxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx houby, jsou xxx cizích xxxxx x xxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxxxxxxx použitému xxxxx xxxxx a xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx k xxxxxxxxxx xx xxxxxxxx.
§26
Xxxxxxx xx oběhu
(1) Xxxxxxx xxxxx volně xxxxxxxx se xxxxxxxx x xxxxxxxxxx při xxxxxxxxx xx 0 xX xx 10 xX, xxxxx x xxxxx vrstvě.
(2) Xxxxxxx houby xxxxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx xxx xxxxxxxxx xx 0 oC xx 6 oC xxxxxx a zabalené x xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xx dvou xxxxxxxx; xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx nejvýše xx xxxxx xxxxxxxx.
(3) Xxxxxx houby xx xxxxxxxx při xxxxxxx xxxxxxx 20 xX x relativní xxxxxxxx xxxxxxx 65 %.
(4) Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxx být xxxxxx xxxx xxxxxxxx xxx x prodyšné xxxxx.
(5) Xxxxxx xxxxx xxxx být xxxxxxx do xxxxx xxxxxx xxxx zabalené.
Oddíl 6
Xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx
§27
Xxx xxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxx
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx - xxxxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx Xxxxxxx xxxxxxxxx X.,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx před xxxxxxxxx úplné zralosti xxxx xx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx sklízené xx dosažení xxxxx xxxxxxxx hlíz x xxxxx xxxxxxxxx a xxxxxx slupkou,
x) xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx - xxxxxxxx xxxxxxxx x průměrnou xxxxxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx, než xx xxxxxxxx šířka xxxxx,
x) xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx - xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxx až xxxxxx xxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxxxxx konzumními xxxxxxxxxx - brambory x xxxxxxx bílé dužniny,
x) varným xxxxx - xxxxxxxx konzistenčních xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxx, xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - xxxxx xxxxxxx konzumních xxxxxxxxxxxx na povrchu xxxx x xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx, zejména xxxxxx x xxxxxx xxxxxxx, xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) příměsmi - xxxxx xxxxxx zemina xx slupce hlízy, xxxxxxx xxxxxx, odpadlé xxxxxx, nať, xxxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxx - hlízy konzumních xxxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxxx, které xxxxxxx xxxx xxx 1/8 xxxxxxx hlíz,
x) xxxxxxxxxxxx hlízami - xxxxx konzumních xxxxxxx x obecnou xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx než 1/4 xxxxxxx xxxx,
x) popraskanými, xxxxxxxxx xxxx pohmožděnými xxxxxxx - xxxxxxxxx hlíz, xxxxx u xxxxxxxxxx xxxxxxx raných xxxxxxxx xxxxxxxx xxx 3,5 xx x x xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx hlouběji xxx 5 mm do xxxxxxx,
x) výrobky x xxxxxxx - xxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx technologickým xxxxxxxx, xxxxxxx loupáním, xxxxxxxxxx, smažením, xxxxxxx, xxxxxxx a xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx kuchyňskou xxxxxx.
§28
Xxxxxxx xx xxxxxxx
(1) Xxxxxxxx xxxxxxxx se xxxxx na skupiny
x) xxxxxxxx konzumní xxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx.
(2) X příloze č. 15 xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx.
§29
Xxxxxxxxxx
Xxxxx údajů xxxxxxxxx x xxxxxx x xx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxx potravin9) xx
x) xxxxxxxx xxxxxxxx označí xxxxxx xxxxxxx a odrůdou; xxx xxxxxx xx xxxxxx x zemí xxxxxx,
b) x xxxxxxx konzumních xxxxxxxx xxxxxx užití xxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxxxx x příloze č. 16 xxxxxxx 4,
c) x xxxxxxx xxxxxxxxxx raných xxxxxx xxxxx dužniny, xxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxx "drobné",
x) výrobky x xxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
§30
Xxxxxxxxx xx xxxxxx
(1) Xxxxxxxx konzumní xxxx xxx odrůdově xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxx xxxxxxxxxxx odchylek xxxxxxxxx x příloze č. 16 x xxxxxxx 1.
(2) Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, musí xxx zdravé, celé, xxxxx, xxxxx, xxxxxx xxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx, xxx nadměrné xxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxx celkový xxxxxx, xxxx mít xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxx hniloby, xxxxxxx xxxxx vzniklých xxxxxx, mechanických prasklin xxxx xxxxxxxxxxx, bez xxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxx x prašné xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxxxx xxxx, xxxxxxxxx x xxxxxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx, bez xxxxxxxxx zapříčiněných xxxxxx x postihujících xxxxxxx.
(3) Hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx musí xxx xxxx vyvinutou xxxxxx xxxxxx, nesmí xxx xxxxxx delší xxx 3 xx x nesmí vykazovat xxxx, modré xxxx xxxxx xxxxxx xxx xxxxxxx zasahující xx xxxxxxx xxxxxxx xxx 5 xx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx hlíz xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16 v xxxxxxx 1.
(4) Xxxxxxxx xxxx brambor xxxxxxxxxx raných "drobných" xx 17 xx 28 mm. Velikost xxxx xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx kulovitého xxxx xxxxxxxx tvaru xx xxxxxxx 28 mm.
(5) Xxx hlízy xxxxxxxxxxx xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxxxxxx.
(6) Xxxxxxxx xxxxxxxx xx velikost xxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x příloze č. 16.
§31
Uvádění xx xxxxx
(1) Xxxx xxxxxxx xx xxxxxxxxxxxxxxxx obalů xxxxx xxx hlízy xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxx.
(2) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx výrobky x xxxxxxx xx xxxxxxx xx xxxxx pouze xxxxxxxxx xxxx zmrazené.
§32
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny vyrobené x xxxxxxx do xxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx této xxxxxxxx xx xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx právních xxxxxxxx.
§33
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxx se:
1. Xxxxxxxx č. 332/1997 Sb., xxxxxx xx xxxxxxx §18 písm. x), x), x), i), x) x x) xxxxxx x. 110/1997 Xx., x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx výrobcích x o xxxxx x xxxxxxxx některých xxxxxxxxxxxxx zákonů, xxx xxxxxxx ovoce x xxxxxxxx xxxxxxxx, zpracované xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, suché skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x výrobky x xxxx.
2. Xxxxxxxx x. 92/2000 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 332/1997 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx §18 xxxx. x), x), x), x), x) x x) zákona x. 110/1997 Xx., o xxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxx xxxxxxxxx x x xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx souvisejících xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx zeleninu, xxxxx xxxxxxxxxx plody, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxx x xxxx.
§34
Účinnost
Xxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxx o přistoupení Xxxxx xxxxxxxxx x Xxxxxxxx unii x xxxxxxxx.
Xxxxxxx:
Xxx. Xxxxx v. x.
Příloha x. 1 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 1 xxxxxxx xxxxxxx předpisem x. 291/2010 Sb.

Xxxxxxx x. 2 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxx ovoce x 1 xx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx hmotnostní xxxxx xxxxx (x x x 1 xx xxxxxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx)
Xxxxx
xxxxxxxx
(Xxxxx) speciální
Džemy
výběrové
(Extra)
méně xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxx, xxxxxxxxx, černého xxxxxx, xxxxxx x xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x kešu-jablka
 
230
 
 
 
z xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxxxx xxxxxx, jeřabin, xxxxxxxxx, xxxxxxx rybízu, xxxxxx a xxxxx
&xxxx;
250
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx xxxxxxx
&xxxx;
150
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (maracuja)
 
60
 
 
 
Rosoly
výběrové
(Extra)
 
všeobecně
 
450
 
 
 
z xxxxxxx xxxxxx, xxxxx, xxxxxx, xxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx zázvoru
 
250
 
 
 
z xxxx-xxxxxx
&xxxx;
230
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
80
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
350
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx rybízu, xxxxx, xxxxxx, malin
 
250
 
 
 
 
ze zázvoru
 
150
 
 
 
 
z xxxx-xxxxxx
&xxxx;
160
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxx xxxxxxx (xxxxxxxx)
&xxxx;
60
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
200
&xxxx;
x xxxx xxx. 75 x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
1700
&xxxx;
x xxxxxx je xxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxx, švestkový lektvar x dřeň ze xxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
2200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxxx nejméně 75%
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
3000
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx z xxxxxx a xxxxxx
&xxxx;
3200
&xxxx;
xxxxx xxxxxx sušiny x xxxxxx xxxxxxx 30%
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
1500
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x xxxxxxx
&xxxx;
730
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
x jahod
 
640
 
 
 
Kaštanový krém
 
 
380
 
podíl xxxxx musí být xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxxxx ovoce xxxx xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx ovoce
 
v xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
220
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
xx skleněném xxxxx
&xxxx;
450
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
&xxxx;

Příloha x. 3 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx záporné xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 xx 500
&xxxx;
6,0
&xxxx;
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0

Xxxxxxx x. 4 x vyhlášce č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Xxxxxxx, džemy, xxxxxx, xxxxxxxxx, klevely, xxxxxxx, protlaky x xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxxxxxxx sušina
(%)
 
Kyselost (xxxx kyselina xxxxxxxxx)
(%)
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 48
&xxxx;
0,3 - 2,5
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra)
 
nejméně 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Xxxxx) méně xxxxxx
&xxxx;
52-59
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx (Extra) xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 40
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxx (Xxxxx)
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
 
-
 
kaštanový xxxx
&xxxx;
xxxxxxx 60
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 38
&xxxx;
0,6 - 2,6
 
povidla
 
nejméně 60
 
0,6 - 2,6
 
ovocné protlaky
 
nejvýše 29
&xxxx;
0,6 - 2,5
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx 70
 
neurčuje se
Pozn.: Xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxx být xxxxxxx x xxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxx) speciálních, xxxxx xxxxxxxxxx (Extra) xxxx sladkých, džemů, xxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxxx (Extra), xxxxxxxx x kaštanových xxxxx xx xxxxxxxxxxx, že xxxx xxx u xxxxxx xxxxxxx xxxxx xxxx zčásti xxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxx xxxxxx x xxxx xxxxxxxx (Xxxxx) xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxx. xxxxxxxxx názvy xxxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx II přílohy 1 xxxxxxxx Rady 2001/113/ES x ovocných xxxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx k xxxxxx spotřebě.".
Tabulka 2
Přípustný xxxxxx xxxxxx xxxxxxx x klevel x xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
 
501 - 1000
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx (pouze xxxxx rostlin xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxx xxx 5 xx2, xxxxxx dlouhé xxx 10 xx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxx jedné xxxxxxxx xxxxx (pouze xxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx)
&xxxx;
1
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxx (xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx)
&xxxx;
2
&xxxx;
3
&xxxx;
4
Xxxxxxxx požadavky xx jakost
Tabulka 3
Kompoty
 
Potravina
 
Konzistence x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx bez xxxx červivosti, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx plodů, xxx zbytků xxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx xxxxxx, zbavené xxxxxxxx, xxxxx, semen, x xxxxxxx z xxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxx, u xxxxxxxx kompotu xxxxx xxxxxxxxxx řezy, xxxxxxxxxxx xxxxx polotuhá xx xxxxx, x obalu xxxxxxxxx, x borůvkového xxxxxxx xxxxxx xxxxx, xxxxx se po xxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx musí xxxxxxxx xxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxxxxxxxx, xxx xxxxxx x xxxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxxx x děleného xxxxx mírně xxxxxxxx, x xxxxxxx x xxxxxxxx a xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx čirý xx xxxxx zakalený, xxxxxxxxxxx
X) Xxxxxxxxx výskyt xxxxxxxx od xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx jakost xxxxxxx:
x) přirozené xxxxxxxxxxxxx xxxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxx, xx xxxxxx xxxxxxx x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxxx,
x) xxxxxxx 5 % hmotnostních xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxx kompotu,
d) xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xxxxx x xxxxxx x xxxxxxx z xxxxxx xxxx xxxxx,
x) xxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx popraskání xxxxxxx x kompotu x xxxxxxxxx ovoce (xxxxxxx, slívy, xxxxxx, xxxxxxxxx, višně),
f) xxxxxxxx xxxxxx x maximálně xxxxxxxx xxxxxxx všech xxxxx v obalu x xxxxxxxxxxx kompotu,
g) xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxx z xxxxxxx a xxxxxx.
x) xxxxxxx 20 % xxxxxxxxxxxx tvary xxxxxxxxxxxx x nejvýše 5 % xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx u kompotu x plodů xxxxxxxx,
x) xxxxxxx 300 xx/xx xxxxxxxxx obsahu minerálních xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx,
x) x xxxxxxx xxxxxxxxx mírné xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxxxx xxxx po některém x použitých druhů xxxxx,
x) xxxxxxxxx vady, xxxxxx x xxxxx xx mechanickém xxxxxxx xxxxxxx xx 20 % xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxx,
x) xxxxxxxxx výskyt xxxxxx x xxxxxxxxxxx příměsí x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx x xxxxx:
&xxxx;
Xxxx cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx xxxx xxxx xxxxxxx x obsahu x xxxxxxxxx (x)
&xxxx;
xx 500
&xxxx;
501 - 1000
 
nad 1000
 
lístky x xxxxxx x xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxxxx středy xxxxx x xxxxxxx x xxxxx
&xxxx;
5
&xxxx;
7
&xxxx;
10
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvé xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x vzhled
 
Barva
 
Chuť a xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxx stop xxxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx stopek, listů x xxxxxxx organických x xxxxxxxxxxxxx mechanických xxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxxx xxxx xxx pecek, xxxxxxx xxxx neloupané, xxxx xxxx xxxxxx na xxxxxxxxx xxxxxx xxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx složek x xxxxx xxxxxxxxx, xxxx neroztřepané
 
přirozená, xxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx použitým xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx příchutí x xxxxx
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxx ovoce
 
dostatečně vysušené, xxx xxxxxx poškození xxxxxxxxxxx škůdci xxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx či xxxxxxx xxxxxxxxxxx škůdců x jakémkoliv xxxxxx xxxxxx xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx nebo xxxxxxxxxxxxx xxxxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxx xxx známek xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx daný xxxx xxxxxxxx ovoce, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx č. 5 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx zelenina
 
mléčně xxxxxxx (xxxxxx) zelenina
 
protlaky
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v xxxx
&xxxx;
xxxxxxxx v octu
 
zelenina xxxxxxxx konzervována
 
upravená chlazená xxxxxxx zelenina
 
zelenina v xxxxx

Xxxxxxx x. 6 x vyhlášce x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx a xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
X) Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx obecně
1. Xxxxx xxxx xx xxxxxxx xxxxxxx xxxxx, obsah xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx z xxxx x konzervovaných xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx 0,08 %.
2. Xxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxx xxxxxxx 1,5 %.
X) Xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx výrobky
1. Xxxxxxxx výrobku, určená xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, je xxxxxxx 2 %.
2. Xxxxxxxxxxx xxxxxx obsahuje xxxxxxx 1,5 % xxxx.
X) Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx
1. xX xxxxxx kysané xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4.1.
2. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx obsahuje xxxxxxx 0,8 % xxxxxxxx mléčné, xxxxxxx 0,6 % (kysané) xxxxxxxxxxx ve spotřebitelském xxxxx, xxx xxx xxxxxx xxxx xxx xxxxxxx xxxxx.
3. Xxxxxx xxxxxxx (xxxxxx) xxxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx ani xxxxxxxxx xxxxxx (xxxx) xxx xxxx než xxxxxxxxx nálev (nezvláčkovatělý).
4. Xxxxxxxxxxx kysané xxxx xxxxxxxx nejvýše 2,2 % soli.
D) Xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zelenina
1. xX xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx zeleniny xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 4,1.
X) Xxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxx.
2. Xxxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 14 % vody.
3. Xxxxxxx xxxxxx zelenina včetně xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx směsí xxxxxxxx nejvýše 13 % xxxx.
4. Xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxx sušených xxxxxxx obsahují nejvýše 0,3 % hmotnostních xxxxx (xx. xxxxx xxxxxx, nerozpustného x xxxxx 10% xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx).
X) Xxxxxxxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxxxxxx konzervované xxxxxxxx xxxxxxx 7 % sušiny, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx.
2. Zeleninové xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx přídavkem xxxx xxxxxxxx nejméně 32 % xxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxx xxxx xxxxx překročit 28 %, x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx 55 %.
3. Rajčatový xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx o xxxxxxxxxxx 8 % hmotnostních xxxxx obsahovat více xxx 60 xx/xx xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxx.
4. X xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx 12 % xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxx nejméně 7 % xxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
5. X xxxxxx xxxxxxxxxx Prima, Extra, Xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxx nejméně 30 %, musí xxxxx xxxxxxx 10 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx rajčatovou xxxxxxxxx.
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxx a rajčatový xxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 10,0 % soli.
7. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xx rajčatové xxxxxxx xxxxxxxxx jsou xxxxxxx x xxxxxxx 1. Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 24 % refraktometrické sušiny xxxxxxx xxxxxxxxxx surovinou.
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxx nezahuštěné xxxxxxxx nejméně 4,2 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
10. Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx 8 % xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
Xxxxxxx 1
&xxxx;
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx “Xxxxx”, “Extra”, “Xxxxxxx”
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxx 12,0
&xxxx;
xxxxxxx 30,0
 
8,0 - 24,0
&xxxx;
xxxxxxx 24,0
 
veškeré xxxxxxxx xxxxxxxxx jako kyselina xxxxxx (%)
 
nejvýše 2,2
&xxxx;
xxxxxxx 2,2
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nestanovuje xx
&xxxx;
xxxxx xxxx (%)
 
nejvýše 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 3,5
&xxxx;
xxxxxxx 10,0*)
 
nejvýše 10,0*)
&xxxx;
xxxxxx xxxxx stanovené jako xxxxxxxx xxxxxx (%)
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx se
 
nejvýše 0,2
&xxxx;
xxxxxxx 0,2
Xxxx.:*) Xxxxx xxxx xxxx xxx zjištěn xxxxx u soleného xxxxxxx.

Příloha x. 7 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxx požadavky xx xxxxxx
Xxxxxxx 1
Sterilovaná xxxxxxxx, xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxx zelenina
 
Potravina
 
Konzistence x vzhled
 
sterilovaná zelenina xxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxx, x vegetačními xxxxxxx x xxxxxxxxxxx poškozením xxxxxxx u 20 % xxxx, velikostně xxxxxxxxx, s tvarovými x xxxxxxxxxxxx odchylkami xxxxxxx 20 % xxxx, xxxxxxxx, bez xxxxxxx a tmavých xxxxx, xxxxxxxxxxx měkká xx polotuhá, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx, xxx semen a xxxxxx xxxxx, xxx xxxxxxxxxxxxx x tuhých xxxxx, bez xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx xxxxx koření, xxxxxx xxxxxx xxx-xx o xxxxxxxx loupanou, xxxxx xxxx, xxxxxxxxxxx xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx x xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx, s xxxxxxxxxxx změnami x xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x 20 % xxxxxx xxxxx, xxxx xxxx xxxxxxxxxx, velikostně xxxxxxxxx, řezy xxxxxxxxxxxx, xxx xxxxxxx 5 % xxxxxxxxxxxx, u xxxx okurek xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xx xxxxxx, x xxxxxxxx xx xxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxx do 1,5 cm nejvýše 5 %, x xxxxxxxxxxxxx xxxx xxxx x xxxx xx 5 mm, xxxx xxxx xxxxx narůžovělé, xxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxx xxxx, x xxxxxxxxxxx papriky xxxxx xxxxxx xxxxx x nerovnoměrných xxxx xxxxxxx 2 %, x směsí xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx 50 % xxxx papriky xxxxxxx, xxxxxx x xxxxxxxxxxxx slupkou barevně xxxxxxxx, xxxx xxxxx xxxxxxx 1 xx xxxxxx, bez semen x xxxxxx příměsí, x xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxx vrstvené nebo xxxxxxxx, xx směsích xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx x xxxxxxxx nedělené, xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx, nálev xxxx xx xxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx protlakem
 
Okurky xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxx xxxxxxxxx požadavky xxxx, xxxxxx bez xxxxx, bez xxxxxxxx x svraštělých xxxxx, xxxxxxx 80 % xxxxxx v xxxxx xxxx xxx xxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxx, xxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx okurky nejmenší x xxxx jak 50 %, u xxxxxxxxxx xxxx příčných xxxxxxx 80 % xxxxxxxxxxxx xxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx, průměr xxxx xxxx velikosti xxxxx xxxxxxxxx průměr xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxx 50 %, xxxxxxxxxxx xxxxx, xxxxxx, křupavá, x xxxx xxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx x 5 % xxxx obsahu xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxx x xxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx vyrovnaná, x hrášku xxxxxxxxx xxxx být xxxxxxx 80 % hmotnostních xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx nebo xxxxx, xxx xxxx xxxxxxxxxx x napadení xxxxxxxxx, x neodloučenou xxxxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxxx xx xxxxxx, x xxxxx konzistence xxxxxxxxx, nálev xxxxx xxxxxxxx s xxxxxxxxx xxxxxxxxxx vyloučených škrobů x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxx fazolové xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx lusky vyvinuté /*, nezakřivené, xxxxxxx, xxxxxx x mléčné xxxxxxxx, bez xxxx xxxxxxxxxx, xxx mechanického xxxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx, x odstraněnými špičkami x stopkami, bez xxxxxxxxxx částí a xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx a xxx xxxxxxx x xxxxxxx xxxxx, xxx xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx původu, xxxx xxxx příčně xxxxxx, v xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx, řez xxxxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx pevná xx xxxxx, xxxxxxx 10 % xxxxx xxxxxxxxxxx (z toho xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx tvořit xxxxxxxxx xxxxxxxxx x xxxxxx) x xxxxxxx 5 % lusků xxxxxxxxxx, xxxxx čirý xx xxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx semeny nejvýše x 2 % xxxxxxx podílu obalu
 
kečupy xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx kašovitá xx xxxxxxxx, homogenní, xxxxx, xxxxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (zeleniny), xxx xxxxxx slupek, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, bez xxxxxxx xxxxxx s xxxxxxxx xxxxxxx částic xxxxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxxxxxx protlaky
 
kašovitá, xxxxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxx přísad (xxxxxxxx) xxx xxxxxx xxxxxx, xxxxx x xxxxxx xxxxx xxxxxx, xxx xxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxx tmavých xxxxxx pocházejících x xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx čerstvá xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, bez xxxx xxxxxxxxx, xxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, bez xxxxxxxxxxxxx a xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx příměsí, loupaná xxxx xxxxxxxxx, krouhaná, xxxxxxx, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxx vyrovnaná
*) Xx vyvinuté xxxxxxxx xxxxx jsou považovány xxxxxx xxxxx, xxxxx xxxx x xxxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxx 3 mm.
Tabulka 2
Povolené xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx xxxxxx celé
 
Popis odchylky (xxxxx odchylek xxxxxxxx xx xxxxxx 20 xxxxxx)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx (x xxxxxx)
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru
 
2
 
vzhledové xxxx
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxxxxxx poškození
 
2
 
zbytek stopek
 
3
 
nevhodná xxxxxxxxxxx
&xxxx;
1
&xxxx;
xxxxxxxx barva
 
1
 
dutiny
 
1
 
celkové množství xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
7
Xxxxxxx 3
Xxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxx xxxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hrášek
 
Popis xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxx výskytu xxxxxxxx (% hmot.)
 
odlišně xxxxxxxx (xxxxxx) zrna
 
2
 
poškozená, xxxxx xxxxxxxx zrna
 
5
 
tvrdá, xxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, odbarvená, xxxxxxx zrna
 
1
 
úlomky, zlomky xxxxx x xxxxxxx xxxxxx, drtě
 
12
 
cizí xxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
0,5 (xx xxxx xxx 12 xx2 xxxxxx)
Xxxxxxx 4
Xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx lusků
 
Druh cizí xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx kusů cizí xxxxxxx x xxxxxx x hmotnosti (g)
 
do 500
&xxxx;
501 - 1000
 
nad 1000
&xxxx;
xxxx xxxxxxxxx materiál
 
5
 
5
 
10
 
neodstopkované xxxxx xxxx xxxxx
&xxxx;
10
&xxxx;
15
&xxxx;
25
Xxxxxxx 5
Xxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx x xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x vůně
 
sušená xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxx xxxxxx poškození živočišnými xxxxxx včetně xxxxxxxxxxxxx xxxxxx xx mrtvých xxxxxxxxxxx xxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxx jejich xxxxxx, x xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx příměsí x nevyzrálých částí xxxxxxx, bez xxxxxxxxxx xxxxxxx či xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxx xxxxxx druhu xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxx xxxx xxxx xxxxxx zeleniny, xxx cizích xxxxx x xxxxx

Xxxxxxx x. 8 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx balení
 
Hmotnostní rozsah (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx odchylka (%)
 
do 50
&xxxx;
9,0
&xxxx;
51 až 500
 
6,0
 
501 xx 1000
&xxxx;
5,0
&xxxx;
xxx 1000
&xxxx;
3,0
Xxxxxxx 2
Xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxxxxx hmotnostních podílů xxxxxxxxxxxx xxxxxx zeleniny x xxxxxxxxxxxx salátů x směsí
 
Složky (% xxxx.)
&xxxx;
Xxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
&xxxx;
xx 3,0 xx 5,0
 
od - 2,0 xx + 2,0
&xxxx;
xx 5,0 xx 10,0
&xxxx;
xx - 4,0 xx + 4,0
&xxxx;
xx 10,0 do 15,0
&xxxx;
xx - 7,0 xx + 7,0
&xxxx;
xxx 15,0
&xxxx;
xx - 10,0 xx + 10,0

Xxxxxxx x. 9 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Členění na xxxxxxx a xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx ořechy
 
jádra
 
mandle
 
jádra
 
kešu xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx nebo xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx solené
 
para xxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx skořápce
 
kokos xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx

Xxxxxxx č. 10 x xxxxxxxx č. 157/2003 Xx.
Xxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx odchylky spotřebitelského xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxx (x)
&xxxx;
Xxxxxxxxxx xxxxxxxx (%)
 
do 100
&xxxx;
- 5
&xxxx;
101 - 250
&xxxx;
- 3
&xxxx;
251 - 500
 
- 2
&xxxx;
501 x xxxx
&xxxx;
- 1

Xxxxxxx č. 11 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Fyzikální x xxxxxxxx požadavky na xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx vody xxxxxxx (% hmot.)
 
Cizí příměs xxxxxxx (% xxxx.)
&xxxx;
xxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,0
&xxxx;
0,05
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
6,5
&xxxx;
0,1
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
7,0
&xxxx;
0,3
&xxxx;
xxxxxxx xxxx xxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx nepražené
 
10,0
 
6,5
 
0,5
 
 
neloupané xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
4,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
5,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xx skořápce
 
14,0
 
 
nedovoluje xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
&xxxx;
10,0
&xxxx;
0,5
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xx xxxxxxxx
&xxxx;
47
&xxxx;
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
&xxxx;
3,0
&xxxx;
xxxxxxxxxx xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx (semena)
 
 
6,0
 
nedovoluje se

Příloha č. 12 x vyhlášce č. 157/2003 Sb.
Smyslové požadavky xx xxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
Xxxx x xxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx xxxx xx xxxxxxxxx, xxxxxxx světle xxxxxx až nahnědlou xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxx natrpklá až xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx, omezeně xxxxxxxxxx poškozené
 
světle xxxxx xx xxxxx hnědá, xxxxxx xxxxx až xxxxxxxxx, xxxxx xx xxxx bílé x xxxxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxx xxxxxx pachu a xxxxx, sladce olejnatá
 
mandle
 
jádro xxxxxxx, xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx xxxxxx xxxxx, xx xxxx xxxx xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx xxx xxxxxx xxxxx x xxxxx
&xxxx;
xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx čistá, xxxxx xxxxxxxxxxxxxx xxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxxx tvaru, xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xx řezu xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxx, nasládlá xx xxxxx nahořklá
 
arašídy xxxx burské xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx, xxxxx, xxxxx xxx xxxxxxx, xxxxx xx mastné xx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx šedohnědé, xx xxxx xxxx xx xxxxx nažloutlé
 
nasládlá, výrazně xxxxxx, bez hořké xxxxx
&xxxx;
xxxx ořechy
 
skořápka xxxxx, xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx, na xxxx bílé xx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxx, xxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx, hrubě xxxx xxxxx xxxxx
&xxxx;
xxxx xx slabě smetanově xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxxxxxxxx pro výrobek, xxx cizích xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxx čerstvý xx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx xxxxxxxx vláknitá, xxxxx xxxxx, s xxxxx xxxxx xxxxxxxx "xxx" - klíčními xxxx, xx xxxxxxxx xx xx xxxxxxx xxxxxx pecky xxxxx xxxxx pletivo (xxxxxxxxx), xxx xxxxxxxx xxxx, xx sklizení x xxxxxxx pletivo xxxxx, xxxxxxxx 1 - 2 xx
&xxxx;
xxxxxxxx hnědá xx xxxxx xxxxx, xxxxxxx bílé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, xxxxx, xxx xxxxxx xxxxx x xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxx xx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx

Xxxxxxx x. 13 x xxxxxxxx x. 157/2003 Sb.
Seznam xxxxx xxxxxxxxxx x pěstovaných xxxxxxx xxx xxxxxxxx x přímému xxxxxxx xxxx x xxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxx xxxxxxxxxxxxx xxxxx
X. Xxxxx xxxxx xxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx perlata)
2. Xxxx obecný (Morchella xxxxxxxxx)
3. Xxxx špičatý (Xxxxxxxxx xxxxxx)
4. Kotrč xxxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
5. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxx xxxxx) - xxx xxxxx plodnice
6. Xxxxx xxxxxxxxxx - (Xxxxxx xxxxxxxx)
7. Xxxxx obecná (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxx xxxxxxxxxx (Graterellus xxxxxxxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxxxxx ovinus) - xxx mladé xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
11. Krásnoporka žemlička (Xxxxxxxxxxx confluens) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
12. Xxxxxx šupinatý (Xxxxxxxxx squamosus) - xxx xxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
13. Xxxx dutonohý (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
14. Xxxx xxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxx)
15. Xxxx sametový (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
16. Hřib xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
17. Xxxx xxxxx (Xxxxxxx erythropus)
18. Xxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxx)
19. Hřib xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
20. Xxxx xxxxxxxx (Xxxxxxx subtomentosus)
21. Xxxx xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx)
22. Xxxxxxx xxxx (Suillus xxxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
23. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx plodnice
24. Xxxxxxx xxxxxx (Suillus xxxxxx)
25. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxx)
26. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx granulatus)
27. Xxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxxx)
28. Xxxxx březový (Xxxxxxx xxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxx)
29. Xxxxx xxxxxxx (Boletus (Leccinum) xxxxxxx)
30. Křemenáč xxxxxxx (Xxxxxxx (Xxxxxxxx) xxxxxxxxxx)
31. Xxxxxxxx osikový (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx - Xxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
32. Bedla xxxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx) - xxx mladé plodnice
33. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxxxxx xxxxxxx) - xxx xxxxx xxxxxxxx
34. Xxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxx)
35. Xxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxx)
36. Čirůvka havelka (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
37. Čirůvka xxxxxxx (Calocybe xxxxxxx)
38. Xxxxx xxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxx)
39. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
40. Xxxx xxxxxxxxxx (Lyophyllum decastes)
41. Xxxx klubčitá (Xxxxxxxxxx xxxxxxx)
42. Xxxxx xxxxx/xxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxxxx pinicola)
43. Ryzec xxxxxxx (Lactarius deterrimus)
44. Xxxxxx mazlavý (Gomphidius xxxxxxxxxx)
45. Xxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx caperata)
46. Špička xxxxxx (Xxxxxxxxx oreades)
47. Xxxxxxxx obecná (Armillaria xxxxxx) - xxxxx xxxxxxxxx xxx třeňů
48. Xxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen xxxxx xxxxxxxx
49. Xxxxxxx xxxxxxxx (Agaricus xxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
50. Xxxxxxx xxxxxxxx (Aqaricus xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx zpracování
51. Žampion xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx) - jen pro xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
52. Xxxxxxx xxxxx (Aqaricus xxxxxxxxxx) - jen xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
53. Xxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxxx) - xxx xxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx
54. Xxxx xxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxx Xxxxxxx xxxxxxxx) - xxxxx x xxxxxx
Xxxxxxxxx, xxxxx xxxxx xxx použity xxxxx x sušení pro xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxxxxxxxxxx účelům
1. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxxxxx)
2. Xxxxxxxxx xxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
3. Holubinka xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Xxxxxxxxx xxxxxxxx (Russula xxxxx)
5. Holubinka namodralá (Xxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxxx)
7. Xxxxxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxx xxxxxxxx)
8. Xxxxxxxxx osmahlá (Xxxxxxx adusta)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Russula xxxxxx)
X. Xxxxx xxxxxxxxx
1. Xxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxxx)
2. Xxxxxxx hnědý (Agaricus xxxxxxxxxx)
3. Xxxxx ústřičná (Xxxxxxxxx xxxxxxxxx)
4. Hlíva xxxxxxxxx (Pleurotus xxxxxxxxxxx)
5. Xxxxx plicní (Xxxxxxxxx xxxxxxxxxxx)
6. Xxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxx xxxxxxx)
7. Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx)
8. Límcovka obrovská xxxxx (Stropharia xxxxxxxxxxxxxx)
9. Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxx)
10. Xxxxxxxx xxxxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
11. Houževnatec xxxxx - Xxxx-xx-xx (Xxxxxxxx edodes)
12. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxxxx mutabilis)
13. Xxxxxx xxxxxxx (Xxxxxxxxxxx xxxxxxxx)
14. Xxxx Jidášovo (Xxxxxxxx auricula judae)
15. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx xxxxxx)
16. Xxxxxxx moučný (Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxx)
17. Žampion xxxxxxxx (Xxxxxxxx brasiliensis)
18. Xxxxxxxx lupenitý (Xxxxxxx xxxxxxxx)
19. Xxxxxxxxx xxxxxx (Xxxxxxxx erinaceus)
20. Xxxxxxx xxxx (Xxxxxxxx xxxxxxxx)
21. Xxxxx citronová (Pleurotus xxxxxxxxxxxxxxx)
22. Xxxxx xxxxxx (Xxxxxxxxx salmoneostramineus)

Příloha č. 14 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xx xxxxxxx x podskupiny
 
Druh
 
Skupina
 
Podskupina
 
houby
 
čerstvé xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx houby xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxx x xxx
&xxxx;
xxxxxxxxx z xxx
&xxxx;
xxxxx a prášek x xxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxxxx

Příloha x. 15 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx xxxxxxx x brambor xx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxx
&xxxx;
Xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxx z brambor
 
brambory xxxxxxxx xxxxxx loupané
 
brambory xxxxxxxx loupané xxxxxxxxxx, xxxxxx xxxx jinak xxxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx konzumní sušené
 
bramborová xxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxx předsmažené*
 
bramborové xxxxxxx xxxxxxxxxxx*
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxx xxxxxx
*) xxxxxxxxx xx xxxxx xxx dalších xxxxx

Příloha x. 16 x vyhlášce x. 157/2003 Sb.
Tabulka 1
Xxxxxxxxx xxxxxx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx konzumní xxxx celkem xxxxxxx xx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxx xxxxxx xxxxxxx do 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxx, xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxxxx, xxxxxx, požerky
 
nad 3,5 mm
 
nad 5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxx 3,5 xx
&xxxx;
xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxx xxx xxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxx 5 xx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxx
&xxxx;
xxxxxxx hlízy
 
jakékoliv
 
jakékoliv
 
rzivost, dutost x jiné vnitřní xxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx xxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxx xxx 3 xx
&xxxx;
xxxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx
&xxxx;
-
&xxxx;
xxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 xxxxxxx, xxx do 1 % x xxxxx 4 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx 1/4 povrchu
 
zelené xxxxx
&xxxx;
xxxx xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx xx xxxxxxxx x 1 % xxxx x xxxxx 4 % tolerance
 
více xxx 1/8 xxxxxxx x/xxxx více xxx 1 xxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxx xxxxxxx x xxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x xxxxx 4 % tolerance
 
max. 1 % x xxxxx 6 % tolerance
 
plíseň xxxxxxxx
&xxxx;
xxx. 1 % x rámci 4 % tolerance
 
max. 1 % x rámci 6 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx (nalepená a xxxxx zemina, xxxx xxxxxx)
&xxxx;
xx 1 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx (x toho xxx. 1 % xxxxxx xxxxxxxx na xxxxxxx)
&xxxx;
xxxx odrůda xxxx xxxxxx, xxx xx xxxxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xx 2 % xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxxx se
 
nepovoluje xx
Xxxxxxx 2
Přípustné xxxxxxxx xx xxxxxxxxx xxxx
&xxxx;
Xxxxxxxx xxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxxxx xxxxx xxxxxxxx xxxx (mm)
 
% xxxxxxxxx xxxx xxxxxxx
&xxxx;
xxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
3
&xxxx;
x xxxx menší xxx 22
&xxxx;
0
&xxxx;
xxxx “xxxxxx”
&xxxx;
xxxxx xxx 17 - xxxx xxxxx xxx 28
&xxxx;
3
&xxxx;
xxxxxx
&xxxx;
xxxxx než 28
&xxxx;
3
Xxxxxxx 3 - zrušena
Tabulka 4
Xxxxx brambor xxxxxxxxxx xxxxx varných xxxx*)
&xxxx;
Xxxxx xxx
&xxxx;
Xxxxxxxxxxx
&xxxx;
Xxxxx
&xxxx;
X
&xxxx;
xxxxx, xxxxxxxxxxx, xxxxxxxx
&xxxx;
xx xxxxxx, xxxx příloha
 
B
 
polopevná, xxxxxxxxxx, xxxxxxxxxxx xxxx xxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxx přípravu xxxxx xxxxx xxxxx, xxxx příloha
 
C
 
měkká, xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx
&xxxx;
xxxxxxxxx pro xxxxxxxx xxxx x xxxx
*) Xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxx xxxxxxxx x xxxxxxxxx xxxxxxx typů. Xxxxxxxxxx xx mohou xxxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxx.
Xxxxxxx č. 17 x xxxxxxxx x. 157/2003 Xx.
Xxxxxxx x. 17 xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx.
Xx. XX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Xxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxx xx xxxxx xxxxx xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle dosavadních xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 650/2004 Xx. s xxxxxxxxx xx 22.12.2004
Xx. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx xx xxxxxxxx podle xxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx.
Xx. XXX xxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x. 291/2010 Xx. s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
Čl. XXX
Xxxxxxxxx xxxxxxxxxx
Potraviny xxxxxxxx x xxxxxxx xx oběhu přede xxxx xxxxxx xxxxxxxxx xxxx xxxxxxxx se xxxxxxxx xxxxx dosavadních xxxxxxxx předpisů.
Čl. XXX vložen xxxxxxx xxxxxxxxx x. 153/2013 Xx. s účinností xx 1.7.2013

Xxxxxxxxx
Xxxxxx předpis x. 157/2003 Xx. xxxxx xxxxxxxxx xxxx, xxx xxxxxxxxx x xxxxxxxx xxxxxxx x přistoupení XX x XX (1.5.2004).
Xx znění tohoto xxxxxxxx xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxx x.:
650/2004 Xx., xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 157/2003 Xx., xxxxxx se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx zeleninu, xxxxxxxxxx xxxxx a xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx x xxxxxxx z xxxx, xxxxx i xxxxx způsoby jejich xxxxxxxxxx
x xxxxxxxxx xx 22.12.2004
291/2010 Sb., xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x zpracovanou zeleninu, xxxxx skořápkové xxxxx, xxxxx, brambory x xxxxxxx x nich, xxxxx x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 650/2004 Sb.
s xxxxxxxxx xx 1.12.2010
153/2013 Xx., xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 157/2003 Xx., xxxxxx xx stanoví požadavky xxx xxxxxxx xxxxx x čerstvou xxxxxxxx, xxxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxxxxx xxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxxxx xxxxx, houby, xxxxxxxx a xxxxxxx x xxxx, jakož x další xxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx předpisů
s xxxxxxxxx xx 1.7.2013
x xxxxxx byla xxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxx xxxxxxxxx xxxx x xxxxxx x. 50/2004 Xx.
Xxxxxx předpis č. 157/2003 Xx. byl xxxxxx právním předpisem č. 397/2021 Sb. x xxxxxxxxx xx 1.1.2022.
Xxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx v xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxxxxx, xxxxx xx jich xxxxxx derogační změna xxxxx uvedeného xxxxxxxx xxxxxxxx.
1) Xxxxxxxx č. 324/1997 Sb., x xxxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx a xxxxxxxxxx výrobků, o xxxxxxxxx xxxxxxxx xx xxxxx o xxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxx symbolem "x", ve xxxxx xxxxxxxx č. 24/2001 Xx.
2) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/2396/ES xx 7. xxxxxxxx 2001, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxx x které zrušuje xxxxxxxx č. 89/1076/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1799/ES z 12. xxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxxxx xxxxx, ve xxxxx nařízení x. 2002/453/XX, a které xxxxxxx nařízení č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1619/XX xx 6. xxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví obchodní xxxxx xxx xxxxxx x xxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 89/920/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1615/ES xx 7. xxxxx 2001, xxxxxx se stanoví xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx cukrové a xxxxxx xx mění xxxxxxxx x. 97/1093/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1543/ES x 27. července 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx norma pro xxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxxxx x které xxxxxxx xxxxxxxx x. 88/79/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/1508/ES x 24. července 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxx xxxxxxxxxx x xxxxxx xx xxxx xxxxxxxx x. 83/2213/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2001/1135/ES x 8. xxxxxx 2001, xxxxxx xx xxxx xxxxxxxxxx o xxxxxxxxx, xxxxxxx xx xxx x xxxxxxxxxx xxxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 97/659/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/912/ES x 10. xxxxxx 2001, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/851/ES z 27. xxxxx 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx meruňky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 91/1108/XXX x xxxxxxxx x. 98/1010/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2000/790/ES xx 14. dubna 2000, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 83/78/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 2002/2137/ES x 29. xxxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx stolní xxxxxx xxxx vinné x xxxxxx se xxxx xxxxxxxx x. 1999/2789/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/2561/ES x 3. xxxxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxx xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/532/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2377/ES z 9. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx chřest.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/2335/ES x 3. xxxxxxxxx 1999, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx a nektarinky x xxxxx zrušuje xxxxxxxx x. 90/3596/ES.
Nařízení Xxxxxx č. 1999/1257/ES x 17. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx norma pro xxxxxxx zeleninovou, xx xxxxx xxxxxxxx č. 2000/2706/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1999/1168/ES x 3. xxxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx švestky, ve xxxxx nařízení x. 2000/848/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/730/ES xx 7. xxxxx 1999, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx mrkev a xxxxxx se xxxx xxxxxxxx č. 89/920/XXX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1998/963/ES ze 7. xxxxxx 1998, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxx x xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx č. 1999/2551/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/2288/ES x 18. xxxxxxxxx 1997, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxx a xxxxx xxxxxxx xxxxxxxx x. 10/65/XXX.
Xxxxxxxx Komise č. 1997/1093/ES x 16. xxxxxx 1997, xxxxxx xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxxx x melouny xxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1615/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1997/831/ES xx 7. xxxxxx 1997, kterým xx xxxxxxx obchodní xxxxx xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 1999/1167/ES.
Nařízení Komise č. 1994/2257/ES xx 16. xxxx 1994, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1996/1135/ES x xxxxxxxx x. 1997/386/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1990/410/EHS xx 16. xxxxx 1990, xxxxxx se xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1992/305/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx x. 1987/1677/XXX x 15. xxxxxx 1988, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx okurky, xx xxxxx xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Komise č. 1987/1591/ES x 5. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx pro xxxx xxxxxxxx x xxxxxxx xxxxxxxxx, xxxxxxx xxxxxxxxxx, xxxxx xxxxxxxx, špenát x xxx xxxxxxx, xx xxxxx nařízení x. 2000/1135/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX, xxxxxxxx x. 1997/888/ES x xxxxxxxx x. 1991/1168/EHS.
Nařízení Xxxxxx č. 1987/899/EHS z 30. xxxxxx 1987, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx jakosti xxx xxxxxx a xxxxxx, xx znění nařízení x. 2002/843/XX, xxxxxxxx x. 1992/658/XXX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1983/2213/EHS z 28. xxxxxxxx 1983, xxxxxx xx stanoví xxxxx xxxxxxx xxx xxxxxx a xxxxxxxx xxxx čekanky xxxxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxx x. 2001/1508/ES, xxxxxxxx x. 1987/1654/XXX, xxxxxxxx x. 1991/1872/XXX, xxxxxxxx x. 1991/3439/XXX, nařízení x. 1992/658/XXX, nařízení x. 1997/888/XX x xxxxxxxx x. 1997/2390/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1981/1292/EHS x 12. xxxxxx 1981, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxx xxxxxxx xxx xxx, xxxxx x xxxxxx, xx znění xxxxxxxx x. 2001/1135/XX x xxxxxxxx x. 1997/888/XX.
Xxxxxxxx Xxxxxx č. 1999/1455/ES x 1. xxxxxxxx 1999, kterým se xxxxxxx xxxxxxxx norma xxx xxxxxxx zeleninovou.
3) Xxxxxxxxx:
XXX 46 3010 Xxxxx xxxxxxx. Jádrové xxxxx.
XXX 46 3022 Xxxxxxx, xxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxx.
XXX 46 3023 Xxxxxx x višně.
XXX 46 3030 Ovoce xxxxxxx. Bobulové ovoce x xxxxx xxxxx.
XXX 46 3032 Xxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3033 Xxxxxx.
XXX 46 3050 Skořápkové xxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3051 Kaštany jedlé.
XXX 46&xxxx;3060 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxxxx xxxxx x xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3063 Xxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3064 Xxxxxxx xxxxx plody. Xxxxxxx xxxxx tropů x xxxxxxxx (tomel).
XXX 46 3065 Xxxxxxx xxxxx xxxxx. Xxxxxxx xxxxx xxxxx x xxxxxxxx (xxxxxxxxx, papája).
XXX 46&xxxx;3066 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3069 Xxxxx.
XXX 46&xxxx;3085 Xxxxxxxx xxxxxx xxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3110 Zelenina xxxxxxx. Xxxxxxxxx xxxxxxxx.
ČSN 46&xxxx;3111 Xxxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3120 Zelenina čerstvá. Xxxxxxxx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3122 Křen.
XXX 46&xxxx;3123 Ředkvička.
ČSN 46&xxxx;3124 Xxxxx kořen.
XXX 46&xxxx;3130 Xxxxxxxx xxxxxxx. Listová zelenina.
XXX 46&xxxx;3135 Pekingské xxxx.
ČSN 46&xxxx;3136 Xxxxx.
XXX 46 3142 Xxxxxxxxx xxxxxxxx xxxx.
XXX 46&xxxx;3150 Zelenina xxxxxxx. Plodová zelenina.
XXX 46&xxxx;3151 Cukety.
XXX 46&xxxx;3152 Lilek.
XXX 46&xxxx;3160 Xxxxxxxx xxxxxxx. Cibulová xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3172 Xxxx.
XXX 46&xxxx;3173 Xxxxxx xxxxxx.
3x) Xx xxxxxx xx základě x v mezích xxxxxx, jehož xxxxx xxxxxxxx xxxxxxxxxx příslušné xxxxxxxx Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx.
3x) Xxxxxxxx Xxxx 2001/113/ES xx dne 20. xxxxxxxx 2001 x xxxxxxxx xxxxxxx, xxxxxxxx a xxxxxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxx xxxxxxxx x lidské xxxxxxxx.
4) Xxxxxxxx č. 76/2003 Sb., kterou se xxxxxxx xxxxxxxxx xxx xxxxxxxx xxxxxxxx, xxx, xxxxxxxxxx, kakaový prášek x směsi xxxxx x xxxxxx, xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx.
5) Xxxxx č. 61/1997 Sb., o xxxx x x změně x xxxxxxxx zákona x. 455/1991 Xx., x xxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxx (xxxxxxxxxxxx xxxxx), xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, x xxxxxx Xxxxx xxxxxxx xxxx č. 587/1992 Xx., x xxxxxxxxxxx xxxxxx, xx xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx, (xxxxx x xxxx), xx znění xxxxxx x. 129/1999 Xx. x xxxxxx x. 22/2000 Xx.
6) Xxxxxxxxx:
Xxxxxxxx Komise č. 2002/1284/ES x 15. xxxxxxxx 2002, kterým xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx pro xxxxxxx xxxxxx xx skořápce.
Nařízení Xxxxxx č. 2001/175/ES x 26. xxxxx 2001, xxxxxx xx xxxxxxx xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxx xxxxxx xx xxxxxxxx.
7) XXX 46&xxxx;3092 Vlašské ořechy xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3083 Xxxxx xxxxxxxxx xxxxxx.
XXX 46&xxxx;3086 Xxxxxxx ořechy ve xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3087 Xxxxx lískových ořechů.
XXX 46 3088 Xxxxxx xxxxxx xx skořápce.
XXX 46&xxxx;3089 Jádra xxxxxxxx mandlí.
XXX 46&xxxx;3080 Pistácie xx xxxxxxxx.
XXX 46&xxxx;3081 Xxxxx xxxxxxxx a xxxxx pistácií xxx xxxxxx.
ČSN 46 3082 Xxxx ořechy.
XXX 46&xxxx;3090 Xxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxx xxx normy xx xxxxx x sušené xxxxx x definice xxx.
8) Xxxxxxxx Xxxxxx č. 2002/982/ES ze 7. xxxxxx 2002, xxxxxx xx stanoví xxxxxxxx xxxxx xxx xxxxxxxxx xxxxx.
9) Vyhláška č. 113/2005 Sb., x způsobu xxxxxxxxxx xxxxxxxx x xxxxxxxxxx xxxxxxx, ve xxxxx xxxxxxxxxx xxxxxxxx.